SİS 6 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİS 6 (08.05.2014) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE"

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 3 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 5 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf 6 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 2. sınıf 7 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirir. 2. sınıf 8 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Kelimeler, cümleler ve satırlar arasında uygun boşluklar bırakır. 2. sınıf 9 Türkçe Görsel Okuma Resim ve fotoğraşarı yorumlar. 2. sınıf 10 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 2. sınıf 11 Türkçe Görsel Okuma Resim ve fotoğraşarı yorumlar. 2. sınıf 12 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 2. sınıf 13 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur.

2 2. sınıf 1 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi a kadar olan doğal sayıları 2, 3, 4 ve 5 sayılarıyla çarpar. 2. sınıf 2 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 4. Çarpma isleminde 1 ve 0 ın etkisini açıklar. 2. sınıf 3 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 5. Çarpma isleminde çarpanların yerleri değistirildiğinde çarpımın değismeyeceğini gösterir. 2. sınıf 4 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 5. Doğal sayılarla yapılan bir çıkarma isleminde verilmeyen eksileni veya çıkanı belirler. 2. sınıf 5 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 6. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 6 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 7. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 7 Matematik(ORTAK) Sıvıları Ölçme 1. Standart olmayan sıvı ölçme birimlerini kullanarak sıvıların miktarını ölçer. 2. sınıf 8 Matematik(ORTAK) Uzunlukları Ölçme 5. Metre ve santimetre birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 9 Matematik(MEB) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 2. Toplamları 20 ye kadar ve toplananları aynı olan toplama islemlerini, çarpma islemine dönüstürerek çarpma islemini yapar. 2. sınıf 10 Matematik(MEB) Zamanı Ölçme 1. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar. 2. sınıf 11 Matematik(MEB) Doğal Sayılar 9. İki basamaklı doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler. 2. sınıf 9 Matematik(SEVGİ) Tablo 1. Veriyi tablo seklinde düzenler. 2. sınıf 10 Matematik(SEVGİ) Tartma 2. Kilogramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 11 Matematik(SEVGİ) Nesne Grafiği 2. Nesne grafiğini yorumlar.

3 2. sınıf 1 Hayat Okul Heyecanım Duygularının kendisini ve arkadaşlarını nasıl etkilediğini fark eder. 2. sınıf 2 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Aile üyeleri arasındaki ilişki ve iletişim biçimini ayırt ederek ailenin özel bir çevre olduğunu kavrar 2. sınıf 3 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Ülkemizde meydana gelen doğal afetlere örnekler vererek doğal afetlerin yaşanmasında hem doğanın hem de insanların rolü olduğunu kavrar ve bunlardan korunma yollarını açıklar. 2. sınıf 4 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Yaşadığı yerleşim biriminin ve vatanının kendisi için özel bir yer olduğunu fark ederek ülkesini de bir yuva olarak görür. 2. sınıf 5 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Benim Eşsiz Yuvam temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. 2. sınıf 6 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Benim Eşsiz Yuvam temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. 2. sınıf 7 Hayat Dün Bugün Yarın Kendisinin, arkadaşlarının ve ailesindekilerin fiziksel görünümlerinin zaman içinde nasıl değiştiğini fark eder. 2. sınıf 8 Hayat Dün Bugün Yarın Önceki yıllarda ve şimdi tek başına yapabildiği ve yapamadığı davranışları karşılaştırarak zaman içinde nasıl bir değişim geçirdiğini fark eder. 2. sınıf 9 Hayat Dün Bugün Yarın Bebeklik ve çocukluk döneminde tükettiği yiyecek içecekleri, oyun ve oyuncakları karşılaştırarak bu tür değişikliklerin doğal bir olgu olduğunu kavrar. 2. sınıf 10 Hayat Dün Bugün Yarın Gün içinde kendisinin ve arkadaşlarının duygularındaki değişimi gözlemler ve bu değişimin nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 2. sınıf 11 Hayat Dün Bugün Yarın Aile büyüklerinin küçükken oynadığı oyunları araştırır, bu oyunlarla kendisinin ve arkadaşlarının oynadığı oyunları karşılaştırarak değişimi fark eder.

4 2. sınıf 1 İngilizce (TED) Body Parts Making simple inquiries 2. sınıf 2 İngilizce (TED) Body Parts Talking about possessions 2. sınıf 3 İngilizce (TED) Body Parts Telling someone what to do 2. sınıf 4 İngilizce (TED) Pets Making simple inquiries 2. sınıf 5 İngilizce (TED) Pets Talking about locations of things

5 3. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 3. sınıf 3 Türkçe Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma Eğlenmek için fıkra, bilmece, tekerleme, masal vb. okur. 3. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 5 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 6 Türkçe Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma Anlama tekniklerini kullanır. 3. sınıf 7 Türkçe Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 3. sınıf 8 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. 3. sınıf 9 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 3. sınıf 10 Türkçe Görsel Okuma Grafik ve tablo ile verilenleri yorumlar. 3. sınıf 11 Türkçe Görsel Okuma Grafik ve tablo ile verilenleri yorumlar. 3. sınıf 12 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf 13 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını bulur. 3. sınıf 14 Türkçe Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Davetiye ve tebrik kartı yazar. 3. sınıf 15 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf 16 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. 3. sınıf 17 Türkçe Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 3. sınıf 18 Türkçe Söz Varlığını Geliştirme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır.

6 3. sınıf 1 Matematik(ORTAK) Açı 4. Açıları dar açı, dik açı, genis açı ve doğru açı olarak sınıflandırır. 3. sınıf 2 Matematik(ORTAK) Çevre 1. Nesnelerin çevrelerini belirler. 3. sınıf 3 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Bölme Đslemi 1. Đki basamaklı doğal sayıları bir basamaklı doğal sayılara böler. 3. sınıf 4 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çarpma Đslemi 3. Çarpımları 1000 den küçük olacak sekilde en çok üç basamaklı iki doğal sayıyla çarpma islemi yapar. 3. sınıf 5 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çarpma Đslemi 5. Doğal sayılarla çarpma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 6 Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma Đslemi 4. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 7 Matematik(ORTAK) Örüntü ve Süslemeler 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 3. sınıf 8 Matematik(ORTAK) Paralarımız 1. Paralarımızla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 9 Matematik(ORTAK) Simetri 1. Düzlemsel sekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik sekiller olusturur. 3. sınıf 10 Matematik(ORTAK) Uzunlukları Ölçme 2. Metre ve santimetre arasında ondalık kesir yazımını gerektirmeyen dönüsümler yapar. 3. sınıf 11 Matematik(ORTAK) Uzunlukları Ölçme 5. Metre ve santimetre birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 12 Matematik(ORTAK) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 4. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köse ve açı sayısına göre sınıflandırır. 3. sınıf 13 Matematik(MEB) Çevre 3. Düzlemsel sekillerin çevre uzunlukları ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 14 Matematik(MEB) Doğal Sayılar içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. 3. sınıf 15 Matematik(MEB) Çevre 2. Düzlemsel sekillerin çevre uzunluğunu hesaplar. 3. sınıf 16 Matematik(MEB) Uzunlukları Ölçme 2. Metre ve santimetre arasında ondalık kesir yazımını gerektirmeyen dönüsümler yapar. 3. sınıf 13 Matematik(ÖĞÜN) Düzlem 2. Küp, kare prizma, dikdörtgenler prizması, üçgen prizma, silindir, koni ve küre modellerinin yüzeylerini belirtir. 3. sınıf 14 Matematik(ÖĞÜN) Düzlem 3. Prizma, koni ve silindir modellerinin yüzeylerini düzleme açar ve bu modellerin her yüzünün birer düzlemsel sekil olduğunu gösterir. 3. sınıf 15 Matematik(ÖĞÜN) Nokta 2. Noktayı sembolle gösterir ve isimlendirir. 3. sınıf 16 Matematik(ÖĞÜN) Tablo 1. Çetele ve sıklık tabloları olusturur.

7 3. sınıf 1 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Do al afetler s ras nda evinde yap lmas gerekenleri, yetiflkinler eflli inde uygulayarak gösterir. 3. sınıf 2 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Harita ve küre üzerindeki su ve kara alanlar n ay rt eder. 3. sınıf 3 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Harita ve küre üzerindeki su ve kara alanlar n ay rt eder. 3. sınıf 4 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Ülkesini, t pk evi ve okulu gibi bir yuva olarak kabul eder. 3. sınıf 5 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Aralar ndaki benzerliklere ve farkl l klara karfl n bütün insanlar n ayn gezegeni paylaflt klar n fark ederek daha iyi bir dünya yaratmak için her bireyin üzerine düflen görevler oldu unu kavrar. 3. sınıf 6 Hayat Benim Eşsiz Yuvam nsanlar n mutlulu unun, bireylerin aile içerisinde ve ülke genelinde üzerlerine düflen görev ve sorumluluklar yerine getirmelerine ba l oldu unu kavrar. 3. sınıf 7 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Benim Eflsiz Yuvam temas nda geçen kavramlar yerinde ve do ru bir biçimde kullan r. 3. sınıf 8 Hayat Benim Eşsiz Yuvam Benim Eflsiz Yuvam temas nda geçen kavramlar yerinde ve do ru bir biçimde kullan r. 3. sınıf 9 Hayat Dün Bugün Yarın Önceki y llarda tek bafl na yapamad hâlde flimdi yapabildi i davran fllar ay rt eder ve zaman içinde ortaya ç kan bu de iflimin nedenlerini aç klar. 3. sınıf 10 Hayat Dün Bugün Yarın Kendisinin ve arkadafllar n n duygular ndaki de iflimin yüzlerine ve bedenlerine nas l yans d n fark eder. 3. sınıf 11 Hayat Dün Bugün Yarın Kendisinin ve arkadafllar n n duygular ndaki de iflimin yüzlerine ve bedenlerine nas l yans d n fark eder. 3. sınıf 12 Hayat Dün Bugün Yarın Kendisinin ve arkadafllar n n duygular ndaki de iflimin yüzlerine ve bedenlerine nas l yans d n fark eder. 3. sınıf 13 Hayat Dün Bugün Yarın Kendisinin veya anne babas n n hayat nda zaman içinde oluflan de ifliklikleri fark eder ve bunlar sözlü ya da yaz l olarak sunar. 3. sınıf 14 Hayat Dün Bugün Yarın Gelecekte, mesle ini seçerken göz önünde bulundurmas gereken noktalar hakk nda sorular sorar. 3. sınıf 15 Hayat Dün Bugün Yarın Gelecekte, mesle ini seçerken göz önünde bulundurmas gereken noktalar hakk nda sorular sorar. 3. sınıf 16 Hayat Dün Bugün Yarın Takvimi kullanarak hava durumundaki de ifliklikleri günlük, haftal k, ayl k olarak gözlemler ve gözlem sonuçlar n grafikle gösterir, meteorolojinin tahminleriyle karfl laflt r r.

8 4. sınıf 1 Türkçe Sözcükte Anlam Söz ve söz gruplarının anlam özelliklerine göre (eş anlam, zıt anlam, gerçe anlam vb.) farklı bağlamlarda kullanır. 4. sınıf 2 Türkçe Sözcükte Anlam Söz ve söz gruplarının anlam özelliklerine göre (eş anlam, zıt anlam, gerçe anlam vb.) farklı bağlamlarda kullanır. 4. sınıf 3 Türkçe Sözcükte Anlam Söz ve söz gruplarının anlam özelliklerine göre (eş anlam, zıt anlam, gerçe anlam vb.) farklı bağlamlarda kullanır. 4. sınıf 4 Türkçe Sözcükte Anlam Söz ve söz gruplarının anlam özelliklerine göre (eş anlam, zıt anlam, gerçe anlam vb.) farklı bağlamlarda kullanır. 4. sınıf 5 Türkçe Cümlede Anlam Konuşma kurallarını uygular. 4. sınıf 6 Türkçe Sözcükte Anlam Söz ve söz gruplarının anlam özelliklerine göre (eş anlam, zıt anlam, gerçe anlam vb.) farklı bağlamlarda kullanır. 4. sınıf 7 Türkçe Kelime Türleri Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır 4. sınıf 8 Türkçe Kelime Türleri Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır 4. sınıf 9 Türkçe Noktalama İşaretleri Yazılarında noktalama işaretlerini doğru yazar ve yerinde kullanır. 4. sınıf 10 Türkçe Kelime Türleri Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır 4. sınıf 11 Türkçe Cümlede Anlam Okuduklarından çıkarımlarda bulunur. Cümlenin ifade ettiği anlam özelliklerini fark eder. 4. sınıf 12 Türkçe Paragraf Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 4. sınıf 13 Türkçe Deyim ve Atasözlerinde Anlam Yeni öğrendiği kelime, kavram, atasözü ve deyimleri kullanır. Kalıplaşmış söz yapılarının kuruluş ve kullanım özelliklerini kavrar. 4. sınıf 14 Türkçe Yazım Kuralları Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 4. sınıf 15 Türkçe Cümle Seslerden heceler, hecelerden kelimeler, kelimelerden cümleler oluşturarak okur.

9 4. sınıf 1 Matematik Alan 3. Karesel ve dikdörtgensel bölgelerin alanlarını birim kareleri kullanarak hesaplar. 4. sınıf 2 Matematik Kesirlerle Çıkarma İslemi 2. Kesirlerle toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 3 Matematik Ondalık Kesirler 1. Bir bütün 10 ve 100 es parçaya bölündüğünde, ortaya çıkan kesrin birimlerinin ondalık kesir olduğunu belirtir. 4. sınıf 4 Matematik Ondalık Kesirler 4. İki ondalık kesri karsılastırarak aralarındaki iliskiyi büyük, küçük veya esit sembolüyle gösterir. 4. sınıf 5 Matematik Uzunlukları Ölçme 3. Milimetre santimetre, santimetre metre ve metre kilometre arasındaki iliskileri açıklar. 4. sınıf 6 Matematik Uzunlukları Ölçme 6. Uzunluk ölçme birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 7 Matematik Çevre 1. Düzlemsel sekillerin çevre uzunluklarını belirler. 4. sınıf 8 Matematik Kesirlerle Toplama İslemi 1. Paydaları esit kesirlerle toplama islemi yapar. 4. sınıf 9 Matematik Kesirlerle Çıkarma İslemi 1. Paydaları esit kesirlerle çıkarma islemi yapar. 4. sınıf 10 Matematik Doğal Sayılar 4. Doğal sayıları en yakın onluğa veya yüzlüğe yuvarlar. 4. sınıf 11 Matematik Sıvıları Ölçme 2. Litre ve mililitre arasında dönüsümler yapar. 4. sınıf 12 Matematik Sütun Grafiği 1. Sütun grafiğini olusturur.

10 4. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Dünya nın yapısında bulunan maddeler 2.5. Ekonomik değeri olan mineral veya kayaçları maden olarak tanımlar. 4. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Dünya nın yapısında bulunan maddeler 2.6. Mineral, kayaç ve maden arasında ilişki kurar. 4. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Dünya nın yapısında bulunan maddeler 2.7. Toprağın nasıl oluştuğunu açıklar. 4. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Dünya nın yapısında bulunan maddeler 2.8. Erozyonla toprak kaybı arasında ilişki kurar. 4. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Dünya nın yapısında bulunan maddeler 2.9. Hava, toprak ve suyun yaşam için öneminin bilincine varır. 4. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Canlı ve cansız varlıklar 1.1.Gözlemleri sonucunda çevresinde bulunan canlı ve cansız varlıklara örnekler verir. 4. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Canlı ve cansız varlıklar 1.3. Bitki ve hayvanları canlılık özellikleri açısından karşılaştırır 4. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Canlı ve cansız varlıklar 1.4. Gözle görülemeyecek kadar küçük canlıların olup olmadığını tartışır. 4. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Canlı ve cansız varlıklar 1.6. Uyku halindeki canlı varlıkların uygun koşullar oluştuğunda canlılık özelliği gösterdiği çıkarımını yapar 4. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Yaşam alanları ve bu alanlara insan etkisi 2.1.Çevresinde farklı tipte yaşam alanları olduğunu keşfeder. 4. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Yaşam alanları ve bu alanlara insan etkisi 2.2.Bir yaşam alanında bulunabilecek canlıları tahmin eder. 4. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Sesin işitmedeki rolü 8.4. Ses şiddeti ile uzaklık arasındaki ilişkiyi açıklar.

11 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 4. Teknolojik ürünlerin hayatımızda ve çevremizde yaptığı değişiklikleri dikkate alarak geçmişle bugünü karşılaştırır. 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 5. Çevresindeki ihtiyaçlardan yola çıkarak kendine özgü ürünler tasarlar. 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 6. Teknolojik ürünleri kendisine, başkalarına ve doğaya zarar vermeden kullanır. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 1. İnsanların belli bir amaç çerçevesinde oluşturdukları sosyal örgüt, resmî kurum ve grupları fark eder. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 2. Ön bilgi ve yaşantısını kullanarak çevresindeki belli başlı sosyal problemler ya da ihtiyaçlarla grup, kurum ve sosyal örgütleri ilişkilendirir. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 3. Kendisi ile çevresindeki gruplar, kurumlar ve sosyal örgütler arasındaki etkileşime örnekler verir. 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 4. Okulunda ve yakın çevresinde katılacağı sosyal ve eğitsel etkinliklere karar verir. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 5. Okul yaşamında gerekli gördüğü eğitsel sosyal etkinlikler önerir. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İNSANLAR VE YÖNETİM 1. Yaşadığı yerin yerel yönetim birimlerini tanır. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İNSANLAR VE YÖNETİM 2. Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde yerel yönetimlerin rolünü açıklar. 4. sınıf 11 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 2. İnsanlığın kullandığı belli başlı zaman ölçme araçlarını ve belirleme yöntemlerini tanır. 4. sınıf 12 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 3. Kullandığı teknolojik ürünlerin zaman içindeki gelişimini kavrar. 4. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak 4. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 6. Sevginin, dostluk ve kardeşlik bakımından önemini irdeler. 7. İslam da sevgi ve barışın önemini örnekleri ile açıklar.

12 4. sınıf 1 İngilizce (MEB DOKU) PETS Asking and giving information about animals 4. sınıf 2 İngilizce (MEB DOKU) MY WEEKLY SCHEDULE Asking and giving information about the days of the week 4. sınıf 3 İngilizce (MEB DOKU) MY WEEKLY SCHEDULE Asking and giving information about school subjects. 4. sınıf 4 İngilizce (MEB DOKU) TIMETABLES Asking and telling the time 4. sınıf 5 İngilizce (MEB DOKU) PETS Identifying and describing animals 4. sınıf 6 İngilizce (MEB DOKU) BIRTHDAYS Asking and giving information about months 4. sınıf 7 İngilizce (MEB DOKU) BIRTHDAYS Asking and giving information about their age. 4. sınıf 8 İngilizce (MEB DOKU) FOOD AND DRINKS Asking and giving information about quantity 4. sınıf 9 İngilizce (MEB DOKU) FOOD AND DRINKS Identifying physical state

13 5. sınıf 1 Türkçe Cümlede Anlam Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. Metindeki ipuçlarından hareketle metne yönelik tahminlerde bulunur. 5. sınıf 2 Türkçe Kelime Türleri Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır 5. sınıf 3 Türkçe Cümlede Anlam Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. Metindeki ipuçlarından hareketle metne yönelik tahminlerde bulunur. 5. sınıf 4 Türkçe Noktalama İşaretleri Yazılarında noktalama işaretlerini doğru yazar ve yerinde kullanır. 5. sınıf 5 Türkçe Ek Seslerden heceler, hecelerden kelimeler, kelimelerden cümleler oluşturarak okur. 5. sınıf 6 Türkçe Kelime Türleri Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır 5. sınıf 7 Türkçe Cümlede Anlam Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. Metindeki ipuçlarından hareketle metne yönelik tahminlerde bulunur. 5. sınıf 8 Türkçe Cümlede Anlam Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. Metindeki ipuçlarından hareketle metne yönelik tahminlerde bulunur. 5. sınıf 9 Türkçe Paragraf Okuduğunun ana fikrini belirler. 5. sınıf 10 Türkçe Paragraf Okuduğunun ana fikrini belirler. 5. sınıf 11 Türkçe Kelime Türleri Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır 5. sınıf 12 Türkçe Cümlede Anlam Okuduklarından farklı sonuçlar çıkarır.

14 5. sınıf 1 Matematik Ondalık Gösterim Ondalık gösterimleri verilen sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri yapar. 5. sınıf 2 Matematik Yüzdeler Paydası 100 olan kesirleri yüzde sembolü (%) ile gösterir. 5. sınıf 3 Matematik Yüzdeler Bir yüzdelik ifadeyi aynı büyüklüğü temsil eden kesir ve ondalık gösterimle ilişkilendirir; bu gösterimleri birbirine dönüştürür. 5. sınıf 4 Matematik Yüzdeler Kesir, ondalık ve yüzdelik gösterimle belirtilen çoklukları karşılaştırır. 5. sınıf 5 Matematik Yüzdeler Bir çokluğun belirtilen bir yüzdesine karşılık gelen miktarı bulur. 5. sınıf 6 Matematik Uzunluk ve Zaman Ölçme Uzunluk ölçme birimlerini tanır; metre kilometre, metre santimetre milimetre birimlerini birbirine dönüştürür ve ilgili problemleri çözer. 5. sınıf 7 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler Bölme işlemine ilişkin problem durumlarında kalanı yorumlar. 5. sınıf 8 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler Çarpma ve bölme işlemleri arasındaki ilişkiyi anlayarak işlemlerde verilmeyen öğeleri (çarpan, bölüm veya bölünen) bulur. 5. sınıf 9 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler Dört işlem içeren problemleri çözer. 5. sınıf 10 Matematik Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir. 5. sınıf 11 Matematik Doğal Sayılar Kuralı verilen sayı ve şekil örüntülerinin istenen adımlarını oluşturur. 5. sınıf 12 Matematik Veri Analizi ve Yorumlama Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar.

15 5. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Canlıları Tanıyalım Canlılara örnekler vererek benzerlik ve farklılıklarına göre gruplandırır. 5. sınıf 2 Fen ve Teknoloji İnsan ve Çevre İlişkisi İnsan faaliyetleri sonucunda oluşan çevre sorunlarını araştırır ve bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunur. 5. sınıf 3 Fen ve Teknoloji İnsan ve Çevre İlişkisi Yakın çevresindeki bir çevre sorununun çözümüne ilişkin proje tasarlar ve sunar. 5. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Basit Bir Elektrik Devresinde Lamba Parlaklığını Bir elektrik devresindeki lamba parlaklığını etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder. Etkileyen Değişkenler 5. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Devre Elemanlarının Sembollerle Gösterimi ve Bir elektrik devresindeki elemanları sembolleriyle gösterir. Devre Şemaları 5. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Sesin Yayılması Sesin yayılabildiği ortamları tahmin eder ve bu tahminlerini test eder. 5. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Farklı cisimlerle üretilen seslerin farklı olduğunu deneyerek keşfeder. 5. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Aynı sesin, farklı ortamlarda farklı duyulduğunu keşfeder. 5. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Isı Maddeleri Etkiler Günlük yaşamdan örneklerle genleşme ve büzülme olayları arasındaki ilişkiyi fark eder. 5. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Işığın Yayılması Bir kaynaktan çıkan ışığın her yönde ve doğrusal bir yol izlediğini bilir ve çizimle gösterir. 5. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Işığın Maddeyle Karşılaşması Maddeleri, ışığı geçirme durumlarına göre sınışandırır ve örnekler verir. 5. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Tam Gölge Tam gölgenin nasıl oluştuğunu gözlemler ve basit ışın çizimleri ile gösterir.

16 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 3. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına varır. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 4. Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin sonuçlarını değerlendirir. 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 5. Bireylerin rolleri açısından sivil toplum kuruluşlarını resmî kurum ve kuruluşlarla karşılaştırır. 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 5. Bireylerin rolleri açısından sivil toplum kuruluşlarını resmî kurum ve kuruluşlarla karşılaştırır. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler BİR ÜLKE, BİR BAYRAK 1. Toplumsal yaşamı düzenleyen yasaların varlığını ve önemini fark eder. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler BİR ÜLKE, BİR BAYRAK 3. Merkezî yönetim birimlerini tanıyarak bu birimleri temel görevleriyle ilişkilendirir. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler BİR ÜLKE, BİR BAYRAK 4. Demokratik yönetim birimlerindeki yetki ile ulusal egemenlik arasındaki ilişkiyi açıklar. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler BİR ÜLKE, BİR BAYRAK 2. Yaşadığı yerdeki merkeze bağlı yönetim birimleri ile bu birimlerin temel görevlerini ilişkilendirir. 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 1. Toplumun temel ihtiyaçlarıyla bu ihtiyaçlara hizmet eden kurumları ilişkilendirir. 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 2. Kurumların insan yaşamındaki yeri konusunda görüş oluşturur. 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 3. Sivil toplum kuruluşlarını etkinlik alanlarına göre sınıflandırır. 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 4. Kanıtlara dayanarak, Atatürk ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi gösterir.

17 5. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak 5. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ KUR'AN I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 1. Paylaşmanın insan için bir ihtiyaç ve erdem olduğunun farkında olur. 2. Dinî ve millî bayramların ne zaman ve nasıl kutlandığını açıklar. 3. Sevinç ve üzüntülerin paylaşılmasında millî ve dinî bayramlarımızın önemini yorumlar. 4. Cuma gününün Müslümanlar için önemini yorumlar. 5. Ramazan ayının sevinç ve heyecanla karşılandığını fark eder. 6. Toplumumuzda önem verilen bazı gün ve geceleri açıklar. 7. İnsanları iyilikle anmaya, zor durumda olanlara yardıma, hastaları ziyaret etmeye istekli olur. 8. Toplumdaki engellilere sevgi ile bakar ve onların sorunlarına çözüm önerileri geliştirir. 2. Kur an ın hayatımızdaki yeri ve önemini fark eder. 3. Kur an ın iyiye ve güzele yönlendirip kötülüklerden sakındırdığını örneklerle açıklar. 4. Kur an ın yol göstericiliğinin ne anlama geldiğini açıklar. 5. Hz. İbrahim in Allah a inanç konusunda ne tür çabalar gösterdiğini fark eder.

18 5. sınıf 1 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Expressing and responding to thanks 5. sınıf 2 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Expressing basic needs 5. sınıf 3 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Expressing likes and dislikes 5. sınıf 4 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Expressing obligation 5. sınıf 5 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Greeting and meeting people 5. sınıf 6 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Making simple inquiries 5. sınıf 7 İngilizce (YILDIRIM) Party Time Telling the time, days and dates 5. sınıf 8 İngilizce (YILDIRIM) Fitness Expressing ability and inability 5. sınıf 9 İngilizce (YILDIRIM) Fitness Expressing obligation 5. sınıf 10 İngilizce (YILDIRIM) Fitness Making simple inquiries 5. sınıf 11 İngilizce (YILDIRIM) Fitness Making simple requests 5. sınıf 12 İngilizce (YILDIRIM) Fitness Making simple suggestions

19 6. sınıf 1 Türkçe Cümlede Anlam Aynı anlama gelen cümleleri ayırt eder. 6. sınıf 2 Türkçe Sözcük Türleri Sözcük türlerini ayırt eder. 6. sınıf 3 Türkçe Sözcük Türleri Sözcük türlerini işlevine uygun kullanır. 6. sınıf 4 Türkçe Paragrafta Anlam Verilen metinle ilgili sorulara cevap verir 6. sınıf 5 Türkçe Sözcük Türleri Sözcük türlerini işlevine uygun kullanır. 6. sınıf 6 Türkçe Paragrafta Anlam Verilen metinle ilgili sorulara cevap verir. 6. sınıf 7 Türkçe Paragrafta Anlam Verilen metinle ilgili sorulara cevap verir. 6. sınıf 8 Türkçe Paragrafta Anlam Verilen cümlelerle anlamlı bir bütün oluşturur. 6. sınıf 9 Türkçe Ses Ses olaylarını fark eder. 6. sınıf 10 Türkçe Cümlede Anlam Okuduklarında karşılaştırma unsurlarını belirler. 6. sınıf 11 Türkçe Cümlede Anlam Sözcükleri anlamına uygun kullanır. 6. sınıf 12 Türkçe Yazım Kuralları Yazım kurallarına uygun yazar. 6. sınıf 13 Türkçe Noktalama İşaretleri Noktalam işaretlerini doğru kullanır.

20 6. sınıf 1 Matematik(ORTAK) AÇILAR 3. Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini açıklar. 6. sınıf 2 Matematik(ORTAK) AÇILARI ÖLÇME 1. Tümler, bütünler ve ters açıların ölçülerini hesaplar. 6. sınıf 3 Matematik(ORTAK) CEBİRSEL İFADELER 1. Belirli durumlara uygun cebirsel ifadeyi yazar. 6. sınıf 4 Matematik(ORTAK) EŞİTLİK VE DENKLEM 2. Denklemi açıklar, problemlere uygun denklemleri kurar. 6. sınıf 5 Matematik(ORTAK) ONDALIK KESİRLER 9. Ondalık kesirlerle işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer ve kurar. 6. sınıf 6 Matematik(ORTAK) ORAN VE ORANTI 1. Nicelikleri karşılaştırmada oran kullanır ve oranı farklı biçimlerde gösterir. 6. sınıf 7 Matematik(ORTAK) ÖRÜNTÜ VE İLİŞKİLER 1. Sayı örüntülerini modelleyerek bu örüntülerdeki ilişkiyi harşerle ifade eder. 6. sınıf 8 Matematik(ORTAK) TAM SAYILAR 3. Tam sayıları karşılaştırır ve sıralar. 6. sınıf 9 Matematik(ORTAK) UZUNLUKLARI ÖLÇME 5. Çokgenlerin kenar uzunlukları ile çevre uzunluğu arasındaki ilişkiyi açıklar. 6. sınıf 10 Matematik(ORTAK) YÜZDELER 2. Yüzde ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 6. sınıf 11 Matematik(MEB) ALANI ÖLÇME 3. Düzlemsel bölgelerin alanları ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 6. sınıf 12 Matematik(MEB) EŞLİK VE BENZERLİK 2. Eş ve benzer çokgenlerin kenar ve açı özelliklerini belirler. 6. sınıf 13 Matematik(MEB) DÖNÜŞÜM GEOMETRİSİ 2. Bir şeklin öteleme sonunda oluşan görüntüsünü inşa eder. 6. sınıf 11 Matematik(DÖRTEL) OLASILIKLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 3. Bir olayın olma olasılığı ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 6. sınıf 12 Matematik(DÖRTEL) OLAY ÇEŞİTLERİ 2. Tümleyen olayı açıklar. 6. sınıf 13 Matematik(DÖRTEL) ONDALIK KESİRLER 7. Ondalık kesirlerle bölme işlemini yapar.

21 6. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Maddenin tanecikli yapısı ve ısı 1.1. Gözlem yaparak maddeler ısındıkça taneciklerin hızlandığı sonucuna varır 6. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Maddenin tanecikli yapısı ve ısı 1.2. Maddeler arası ısı aktarımı ile atommoleküllerin çarpısması arasında iliski kurar 6. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Isının yayılma yolları 2.2. Isıyı iyi ileten katıları ısı iletkeni seklinde adlandırır. 6. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Isının yayılma yolları 2.3. Isıyı iyi iletmeyen katıları ısı yalıtkanı seklinde adlandırır. 6. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Isının yayılma yolları 2.4. Gündelik gözlem ve deneyimlerinden, doğrudan temas olmadan ısı aktarımı olabileceği çıkarımını yapar. 6. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Isının yayılma yolları 2.5. Isının ısıma yoluyla yayılabileceğini belirtir. 6. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Isı yalıtımının teknolojik önemi 3.2 Yalıtım yerine iletimin tercih edildiği durumlara örnekler verir. 6. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Isı yalıtımının teknolojik önemi 3.3 Yaygın ısı yalıtım malzemelerine örnek verir. 6. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Isı yalıtımının teknolojik önemi 3.4 Farklı amaçlar için kullanılan ısı yalıtım malzemelerinin seçiminde, yalıtkanlık özellikleri yanında baska nelerin hesaba katılması gerektiğini irdeler. 6. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Isığın yansıması 1.5. Yansıma olayında; düzlem ayna kullanarak gelme ve yansıma açılarının birbirine esit olduğunu kesfeder. 6. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Isığın yansıması 1.6. Düzgün ve dağınık yansımayı kesfeder. 6. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Aynalar 2.3. Net bir görüntü olusabilmesi için ısığın pürüzsüz yüzeylerden yansıması gerektiğini fark eder. 6. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Aynalar 2.4. Paralel ısık demetleri ile çukur ve tümsek aynanın odak noktalarını deneyerek kesfeder.

22 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Görsel materyalleri ve verileri kullanarak dünyada nüfus ve ekonomik faaliyetlerin dağılışının nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Ülkemizin diğer ülkelerle olan ekonomik ilişkilerini, kaynaklar ve ihtiyaçlar açısından değerlendirir. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Türk Cumhuriyetleri, komşu ve diğer ülkelerle olan kültürel, sosyal, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi Atatürk ün milli dış politika anlayışı açısından değerlendirir. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Ülkemizin diğer ülkelerle doğal afetlerde ve çevre sorunlarında dayanışma ve işbirliği içinde olmasının önemini fark eder. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Uluslararası kültür, sanat, fuar ve spor etkinliklerinin toplumlar arası etkileşimdeki rolünü değerlendirir. 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler DEMOKRASİNİN SERÜVENİ Demokrasinin temel ilkeleri açısından farklı yönetim biçimlerini karşılaştırır. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler DEMOKRASİNİN SERÜVENİ Değişik dönem ve kültürlerde demokratik yönetim anlayışının tarihsel gelişimini tartışır. 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Türk Cumhuriyetleri, komşu ve diğer ülkelerle olan kültürel, sosyal, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi Atatürk ün milli dış politika anlayışı açısından değerlendirir. 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Ülkemizin diğer ülkelerle doğal afetlerde ve çevre sorunlarında dayanışma ve işbirliği içinde olmasının önemini fark eder. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Uluslararası kültür, sanat, fuar ve spor etkinliklerinin toplumlar arası etkileşimdeki rolünü değerlendirir. 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler DEMOKRASİNİN SERÜVENİ Demokrasinin temel ilkeleri açısından farklı yönetim biçimlerini karşılaştırır. 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler DEMOKRASİNİN SERÜVENİ Değişik dönem ve kültürlerde demokratik yönetim anlayışının tarihsel gelişimini tartışır. 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER İpek Yolu nun toplumlar arası siyasal, kültürel ve ekonomik ilişkilerdeki rolünü fark eder.

23 6. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak 6. sınıf 13 Din Kültürü ve Ahlak KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI KUR AN I KERİM İN ANA KONULARI SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 3. Kur an da kıssalara yer verilmesinin nedenlerini belirtir. 4. Hz. Eyyüp kıssasından hareketle sabrın güçlükler ve olumsuzlukları aşmadaki rolünü açıklar. 5. Kureyş suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 1. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışları belirterek ayet ve hadislerden örnekler verir. 2. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışların bireysel ve toplumsal zararlarını irdeler. 3. Kötü davranışlardan sakınmaya istekli olur. 9. Veda Hutbesi nde yer alan mesajların evrensel değerini yorumlar. 10. Hz. Muhammed in vefatının sahabe üzerinde bıraktığı tesiri yorumlar. 11. Nasr suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 1. Kur an ı Kerim in temel konularını açıklar. 2. Kıssa kavramını açıklar. 7. Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarının neden ve sonuçlarını açıklar. 8. Hz. Muhammed in Hudeybiye Antlaşması nda ve Mekke nin fethinde sergilediği tavrı barış açısından değerlendirir.

24 6. sınıf 1 İngilizce (ATLANTİK) GAMES AND SPORTS 6. sınıf 2 İngilizce (ATLANTİK) SAFETY 6. sınıf 3 İngilizce (ATLANTİK) SAFETY 6. sınıf 4 İngilizce (ATLANTİK) SAFETY 6. sınıf 5 İngilizce (ATLANTİK) DIFFERENT PLACES 6. sınıf 6 İngilizce (ATLANTİK) DIFFERENT PLACES 6. sınıf 7 İngilizce (ATLANTİK) DIFFERENT PLACES 6. sınıf 8 İngilizce (ATLANTİK) DIFFERENT PLACES 6. sınıf 9 İngilizce (ATLANTİK) HOLIDAYS 6. sınıf 10 İngilizce (ATLANTİK) HOLIDAYS 6. sınıf 11 İngilizce (ATLANTİK) HOLIDAYS 6. sınıf 12 İngilizce (ATLANTİK) HOLIDAYS 6. sınıf 13 İngilizce (ATLANTİK) HOLIDAYS asking people to do and not to do things asking for and giving information asking for and making suggestions expressing obligation asking for and giving information asking for and expressing decisions and plans asking for and expressing definite arrangements making decisions asking for and giving information asking for and giving information asking for and expressing decisions and plans asking for and expressing definite arrangements Making decisions

25 7. sınıf 1 Türkçe Cümlede Anlam Cümlede anlam ilişkileri kurar. 7. sınıf 2 Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 3 Türkçe Eylem bilgisi Farklı yapı özelliklerinde fiilleri anlam özelliklerini dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 4 Türkçe Cümlede Anlam Cümlede anlam ilişkileri kurar. 7. sınıf 5 Türkçe Cümlede Anlam Aynı anlama gelen farklı cümleleri belirler. 7. sınıf 6 Türkçe Eylem bilgisi Farklı yapı özelliklerinde fiilleri anlam özelliklerini dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 7 Türkçe Eylem bilgisi Farklı yapı özelliklerinde fiilleri anlam özelliklerini dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 8 Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 9 Türkçe Paragraf Okuduklarıyla ilgili sorulara cevap verir. 7. sınıf 10 Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf 11 Türkçe Paragraf Okuduklarıyla ilgili sorulara cevap verir. 7. sınıf 12 Türkçe Ekler Ekleri ayırt eder ve uygun şekilde kullanır. 7. sınıf 13 Türkçe Paragraf Okuduklarını anlam akışına göre sıralar. 7. sınıf 14 Türkçe Paragraf Okuduklarında duyu organlarıyla ilgili ayrıntıları tespit eder. 7. sınıf 15 Türkçe Noktalama İşaretleri Noktalama işaretlerini yerinde ve doğru kullanır.

26 7. sınıf 1 Matematik(ORTAK) Açıları Ölçme 1. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların ölçüleri ile ilgili hesaplamalar yapar. 7. sınıf 2 Matematik(ORTAK) Bilinçli Tüketim Aritmetiği 1. Alışveriş ve ticarette kullanılan yüzde hesaplamalarını yapar. 7. sınıf 3 Matematik(ORTAK) Çokgenler 2. Dörtgenlerin kenar, açı ve köşegen özelliklerini belirler. 7. sınıf 4 Matematik(ORTAK) Denklemler 3. Doğrusal denklemleri açıklar. 7. sınıf 5 Matematik(ORTAK) Doğrular ve Açılar 6. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını belirler. 7. sınıf 6 Matematik(ORTAK) Dönüşüm Geometrisi 2. Dönme hareketini açıklar. 7. sınıf 7 Matematik(ORTAK) Eşlik ve Benzerlik 2. Çokgenleri karşılaştırarak benzer olup olmadıklarını belirler ve bir çokgene benzer çokgenler oluşturur. 7. sınıf 8 Matematik(ORTAK) Merkezî Eğilim ve Yayılma Ölçüleri 1. Ortanca, tepe değeri ve çeyrekler açıklığını hesaplar. 7. sınıf 9 Matematik(ORTAK) Oran ve Orantı 1. Doğru orantılı ve ters orantılı nicelikler arasındaki ilişkiyi açıklar. 7. sınıf 10 Matematik(ORTAK) Örüntü ve Süslemeler 3. Yansıma, öteleme ve dönme hareketleri ile süsleme yapar. 7. sınıf 11 Matematik(ORTAK) Tam Sayılarla İşlemler 4. Doğal sayıların faktöriyellerini bulur. 7. sınıf 12 Matematik(ORTAK) Tablo ve Grafikler 5. Çizgi, resim veya şekil grafiklerinin yanlış yorumlara yol açabileceği durumları açıklar. 7. sınıf 13 Matematik(MEB) Olası Durumları Belirleme 1. Permütasyon kavramını açıklar ve hesaplar. 7. sınıf 14 Matematik(MEB) Çemberin ve Çember Parçasının Uzunluğu 2. Çemberin ve çember parçasının uzunluğu ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 15 Matematik(MEB) Tablo ve Grafikler 2. Daire grafiğini oluşturur ve yorumlar. 7. sınıf 13 Matematik(AYDIN) Dörtgensel Bölgelerin Alanı 6. Kenar uzunluğu ile alan arasındaki ilişkiyi açıklar. 7. sınıf 14 Matematik(AYDIN) Dörtgensel Bölgelerin Alanı 7. Çevre uzunluğu ile alan arasındaki ilişkiyi açıklar. 7. sınıf 15 Matematik(AYDIN) Cebirsel İfadeler 1. Cebirsel ifadelerle toplama ve çıkarma işlemleri yapar.

27 7. sınıf 1 Fen ve Teknoloji Cisimlerin renkli görülmesi 2.1. Beyaz ısığın tüm renkleri içerdiğini fark eder. 7. sınıf 2 Fen ve Teknoloji Cisimlerin renkli görülmesi 2.2. Đnsan gözünün fark edemeyeceği ısınların da olduğunu ifade eder. 7. sınıf 3 Fen ve Teknoloji Cisimlerin renkli görülmesi 2.3. Cisimlerin siyah, beyaz veya renkli görünmelerini, ısığın yansıması ve soğurulmasıyla açıklar. 7. sınıf 4 Fen ve Teknoloji Cisimlerin renkli görülmesi 2.4. Cisimlerin beyaz ısıkta ve renkli ısıklarda neden farklı renklerde göründüklerini açıklar 7. sınıf 5 Fen ve Teknoloji Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam 2.5. Gökyüzünün renkli görünmesini ısığın atmosferde soğurulması ve saçılması ile açıklar. ortama geçmesi 7. sınıf 6 Fen ve Teknoloji Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam 3.1. Isığın belirli bir yayılma hızının olduğunu ifade eder. ortama geçmesi 7. sınıf 7 Fen ve Teknoloji Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam 3.2. Isığın hızının saydam bir ortamdan baska bir saydam ortama geçerken değistiğini ifade eder. ortama geçmesi 7. sınıf 8 Fen ve Teknoloji Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam 3.3. Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam ortama geçerken doğrultu değistirdiğini kesfeder ortama geçmesi 7. sınıf 9 Fen ve Teknoloji Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam ortama geçmesi 3.4. Isık demetlerinin az kırıcı (az yoğun) saydam bir ortamdan çok kırıcı (çok yoğun) saydam bir ortama geçerken normale yaklastığı, çok kırıcı (çok yoğun) saydam bir ortamdan az kırıcı (az yoğun) saydam bir ortama geçerken ise normalden uzaklastığı sonucunu 7. sınıf 10 Fen ve Teknoloji Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam 3.5. Isığın hem kırıldığı hem de yansıdığı durumlara örnekler verir. ortama geçmesi 7. sınıf 11 Fen ve Teknoloji Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam 3.6. Çesitli ortamlarda kırılma olayını açıklamak için basit ısın diyagramları çizer. ortama geçmesi 7. sınıf 12 Fen ve Teknoloji Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam 3.7. Đki ortam arasında doğrultu değistiren ısık demetlerini gözlemleyerek ortamların yoğunluklarını karsılastırır. ortama geçmesi 7. sınıf 13 Fen ve Teknoloji Mercekler 4.5. Mercekler kullanarak gözlem araçları tasarlar. 7. sınıf 14 Fen ve Teknoloji Mercekler 4.6. Isığın yansıması ve kırılması olaylarının benzerlik ve farklılıklarını karsılastırır 7. sınıf 15 Fen ve Teknoloji Organizmaların yasadıkları alanlar ve bu alanlara insan etkisi 1.2. Bir ekosistemdeki canlı organizmaların birbirleriyle ve cansız faktörlerle iliskilerini açıklar.

28 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Vakışarın çalışmalarına ve sosyal yaşamdaki rolüne tarihten ve günümüzden örnekler verir. 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Tarih boyunca Türklerde meslek edindirme ve meslek etiği kazandırmada rol oynayan kurumları tanır. 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslekî tercihlerine yönelik planlama yapar. 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler YAŞAYAN DEMOKRASİ Tarihsel süreçte Türk devletlerinde yönetim şekli ve egemenlik anlayışındaki değişim ve sürekliliği fark eder. 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler YAŞAYAN DEMOKRASİ Anayasamızın 2. maddesinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin nitelikleri ile ilgili uygulamalara toplum hayatından örnekler verir. 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler YAŞAYAN DEMOKRASİ Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin yönetim yapısını yasama, yürütme ve yargı kavramları çerçevesinde analiz eder. 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Vakışarın çalışmalarına ve sosyal yaşamdaki rolüne tarihten ve günümüzden örnekler verir. 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Tarih boyunca Türklerde meslek edindirme ve meslek etiği kazandırmada rol oynayan kurumları tanır. 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslekî tercihlerine yönelik planlama yapar. 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler YAŞAYAN DEMOKRASİ Tarihsel süreçte Türk devletlerinde yönetim şekli ve egemenlik anlayışındaki değişim ve sürekliliği fark eder. 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler YAŞAYAN DEMOKRASİ Anayasamızın 2. maddesinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin nitelikleri ile ilgili uygulamalara toplum hayatından örnekler verir. 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler YAŞAYAN DEMOKRASİ Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin yönetim yapısını yasama, yürütme ve yargı kavramları çerçevesinde analiz eder. 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Türk ve İslam devletlerinde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını değerlendirir. 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Rönesans ve Reformla birlikte Avrupa da başlayan gelişmelerin günümüz bilimsel birikiminin oluşmasına etkisini tartışır. 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Tarihsel süreçte düşünceyi ifade etme ve bilim özgürlüklerini bilimsel gelişmelerle ilişkilendirir.

29 7. sınıf 1 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 2 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 3 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 4 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 5 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 6 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 7 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 8 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 9 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 10 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 11 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 12 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 13 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 14 Din Kültürü ve Ahlak 7. sınıf 15 Din Kültürü ve Ahlak İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki yorumların vukuşa olabileceğinin farkında olur İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Dinde zorlama olmadığını ayet ve hadislerden örneklerle açıklar DİN VE GÜZEL AHLAK Bireyin güzel ahlaklı olmasında dinin rolünü açıklar DİN VE GÜZEL AHLAK İslam da övülen ahlaki tutum ve davranışlara Kur an dan ve Hz Muhammed in hayatından örnekler verir DİN VE GÜZEL AHLAK Ahlaklı olmanın birey ve toplum hayatındaki önemini yorumlar İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki yorum farklılıklarını fark eder İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR İslam düşüncesindeki yorum biçimlerini sınışandırır İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR İslam düşüncesindeki tasavvufi yorum biçimlerini tanır İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Alevi Bektaşi geleneğindeki temel kavramları açıklar İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki farklılıkların niçin birer zenginlik olduğunu açıklar BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ Hz Muhammed in insanları baskı ve zor kullanmadan uyarma ve aydınlatma görevinin olduğunu fark eder MUHAMMED BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ Hz Muhammed in insanlık için niçin bir rahmet olarak gönderildiğini fark eder MUHAMMED ORUÇ İBADETİ Orucu bozan durumların neler olduğunu belirtir ORUÇ İBADETİ Orucun birey ve toplum üzerindeki yararlarını çevresinden örnekler vererek açıklar MELEK VE AHİRET İNANCI Ahiret inancının bireyin hayatı anlamlandırmasına nasıl katkı sağladığının farkında olur

30 7. sınıf 1 İngilizce (BİLGETÜRK) Skills 7. sınıf 2 İngilizce (BİLGETÜRK) Skills 7. sınıf 3 İngilizce (BİLGETÜRK) Changing Life Styles 7. sınıf 4 İngilizce (BİLGETÜRK) Changing Life Styles 7. sınıf 5 İngilizce (BİLGETÜRK) Changing Life Styles 7. sınıf 6 İngilizce (BİLGETÜRK) Technology 7. sınıf 7 İngilizce (BİLGETÜRK) Technology 7. sınıf 8 İngilizce (BİLGETÜRK) Technology 7. sınıf 9 İngilizce (BİLGETÜRK) Technology 7. sınıf 10 İngilizce (BİLGETÜRK) Ecology 7. sınıf 11 İngilizce (BİLGETÜRK) Ecology 7. sınıf 12 İngilizce (BİLGETÜRK) Ecology 7. sınıf 13 İngilizce (BİLGETÜRK) Ecology 7. sınıf 14 İngilizce (BİLGETÜRK) Ecology 7. sınıf 15 İngilizce (BİLGETÜRK) Ecology Inquiring about capability or incapability Expressing capability and incapability Imparting and seeking information Asking for and giving information about past routines and habits Asking for and giving information about past routines and habits Identifying and describing objects (shape, size, weight, colour, purpose or use, etc) Making comparisons and expressing degrees of difference Expressing agreement and disagreement, and contradicting people Expressing preferences, opinions and making choices Identifying and describing animals (shape, size, weight, colour, height, behaviour, etc) Making comparisons and expressing degrees of difference Imparting and seeking factual information Expressing capability and incapability Inquiring about capability or incapability Warning others to take care or to refrain from doing something

31 8. sınıf 1 Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf 2 Türkçe Cümlede Anlam Cümlede eksik bırakılan yerleri uygun şekilde tamamlar. 8. sınıf 3 Türkçe Paragraf Okuduklarıyla ilgili sorulara cevap verir. 8. sınıf 4 Türkçe Paragraf Okuduklarıyla ilgili sorulara cevap verir. 8. sınıf 5 Türkçe Cümlede Anlam Cümlelerin anlam farklılıklarını belirler. 8. sınıf 6 Türkçe Paragraf Okuduklarıyla ilgili sorulara cevap verir. 8. sınıf 7 Türkçe Paragraf Okuduklarıyla ilgili sorulara cevap verir. 8. sınıf 8 Türkçe Yazım Türleri Okuduğu parçanın türünü belirler. 8. sınıf 9 Türkçe Yazım Kuralları Yazım kurallarına uygun yazar. 8. sınıf 10 Türkçe Cümlede Anlam Cümleler arasında amaçlılık ilişkisi kurar. 8. sınıf 11 Türkçe Cümlede Anlam Okuduklarında vurgulanan kelimeyi belirler. 8. sınıf 12 Türkçe Paragraf Okuduklarında duyu organlarıyla ilgili ayrıntıları tespit eder. 8. sınıf 13 Türkçe Paragraf Okuduklarıyla ilgili sorulara cevap verir. 8. sınıf 14 Türkçe Cümlede Anlam Cümlenin özelliklerini kavrar. 8. sınıf 15 Türkçe Cümlede Yapı Cümlenin yapısal özelliklerini kavrar. 8. sınıf 16 Türkçe Anlatım Bozukluğu Okuduklrında yer alan anlatım bozukluklarını tespit eder. 8. sınıf 17 Türkçe Eylem Cümledeki fiillerin özelliklerini ayırır. 8. sınıf 18 Türkçe Cümlenin Öğeleri Cümlede vurgunun hangi öğeye yapıldığını belirler. 8. sınıf 19 Türkçe Paragraf Okuduklarını anlam akışına göre sıralar. 8. sınıf 20 Türkçe Eylem Cümledeki fiillerin özelliklerini ayırır.

32 8. sınıf 1 Matematik Üçgenlerde Ölçme 2. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını problemlerde uygular. 8. sınıf 2 Matematik Üçgenlerde Ölçme 3. Dik üçgendeki dar açıların trigonometrik oranlarını problemlerde uygular. 8. sınıf 3 Matematik Örüntüler ve İlişkiler 1. Özel sayı örüntülerinde sayılar arasındaki ilişkileri açıklar. 8. sınıf 4 Matematik Cebirsel İfadeler 1. Özdeşlik ile denklem arasındaki farkı açıklar. 8. sınıf 5 Matematik Cebirsel İfadeler 2. Özdeşlikleri modellerle açıklar. 8. sınıf 6 Matematik Cebirsel İfadeler 3. Cebirsel ifadeleri çarpanlarına ayırır. 8. sınıf 7 Matematik Cebirsel İfadeler 4. Rasyonel cebirsel ifadeler ile işlem yapar ve ifadeleri sadeleştirir. 8. sınıf 8 Matematik Olası Durumları Belirleme 1. Kombinasyon kavramını açıklar ve hesaplar. 8. sınıf 9 Matematik Olası Durumları Belirleme 2. Permütasyon ve kombinasyon arasındaki farkı açıklar. 8. sınıf 10 Matematik Denklemler 1. Bir bilinmeyenli rasyonel denklemleri çözer. 8. sınıf 11 Matematik Denklemler 2. Doğrusal denklem sistemlerini cebirsel yöntemlerle çözer. 8. sınıf 12 Matematik Denklemler 3. Doğrusal denklem sistemlerini grafikleri kullanarak çözer. 8. sınıf 13 Matematik Denklemler 1. Doğrunun eğimini modelleri ile açıklar. 8. sınıf 14 Matematik Denklemler 2. Doğrunun eğimi ile denklemi arasındaki ilişkiyi belirler. 8. sınıf 15 Matematik Geometrik Cisimler 1. Prizmayı inşa eder, temel elemanlarını belirler ve yüzey açınımını çizer. 8. sınıf 16 Matematik Geometrik Cisimler 2. Piramidi inşa eder, temel elemanlarını belirler ve yüzey açınımını çizer. 8. sınıf 17 Matematik Geometrik Cisimler 3. Koninin temel elemanlarını belirler, inşa eder ve yüzey açınımını çizer. 8. sınıf 18 Matematik Geometrik Cisimler 4. Kürenin temel elemanlarını belirler ve inşa eder. 8. sınıf 19 Matematik Geometrik Cisimler 5. Bir düzlem ile bir geometrik cismin ara kesitini belirler ve inşa eder. 8. sınıf 20 Matematik Geometrik Cisimler 6. Çok yüzlüleri sınıflandırır.

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE DOĞRULAR VE AÇILAR. Aynı düzlemde olan üç doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve inşa eder.. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M5111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayıları

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

S İ S 6 KAZANIM VE KONU DAĞILIMI

S İ S 6 KAZANIM VE KONU DAĞILIMI S İ S KAZANIM VE KONU DAĞILIMI. Tema. Metin. Tema 3. Metin. Tema 3. Metin. Tema 3. Metin MT(MEB) Geometrik cisimler 4. Kürenin temel elemanlarını belirler ve inşa eder. MT(MEB) Geometrik cisimlerin yüzey

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

Çarpanlar ve Katlar

Çarpanlar ve Katlar 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler 8.1.1.1 Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade

Detaylı

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 7.1. Sayılar ve İşlemler 7.1.1. Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 7.1.2. Rasyonel Sayılar 7.1.3. Rasyonel Sayılarla İşlemler 7.1.4.

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı

SİS 5 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 5 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI SINIF DERS KONU SORU SAYISI. SINIFLAR 0.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 2018-2019 DOĞAL SAYILAR VE İŞLEMLER 1.hafta 17-23 Eylül Milyonlar 5.1.1.1 5.1.1.2 6 01 1-2 2.hafta 24-30 Eylül Örüntüler 5.1.1.3 11 02 3-4 3.hafta 01-07 Ekim Doğal Sayılarda

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlede Anlam 3 Metin Yorumu Anlatım Yöntemleri ve İfade Biçimleri Yazım ve ktalama Sözcük Türleri 7 Cümlenin Ögeleri 8 Kelime Yapısı. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Keşfetme

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

S İ S 4 2013. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar.

S İ S 4 2013. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar. S İ S 4 2013 SINIF DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. sınıf

Detaylı

KE DS 7. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI

KE DS 7. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI Ürün Detaylar 0-0 Ürün Detaylar 0-0 // 7. S n f Program - Türkçe // 0 0 0 0 0 TGS 0 TÜRKÇE 0 0 0 0 0 0 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlenin Anlam Özellikleri Cümle Yorumu Metin Yorumu ve Görsel

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Gazi KILIÇ Eğitsel

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

MERKEZİ TARİHLİ SEVİYE BELİRLEME ÇALIŞMASI (SBS) KONU DAĞILIMLARI

MERKEZİ TARİHLİ SEVİYE BELİRLEME ÇALIŞMASI (SBS) KONU DAĞILIMLARI Kelimede Anlam 7 Cümlede Anlam 6 Parçada Anlam 2 TOPLAM 15 Doğal Sayılar 4 Doğal Sayılarla Toplama 2 Doğal Sayılarla Çıkarma 3 Kesirler 2 MATEMATİK Ölçüler 3 Örüntüler 1 Geometri 3 Tablo ve Grafikler 2

Detaylı

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI ÖZEL ATURT İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI 06.02.2017 07.02.2017 Ailesindeki yardımlaşmayı gözlemleyerek, aile içinde üstlenebileceği görevlerle ilgili yeni fikirler üretir. Aile

Detaylı

ATAYURT OKULLARI ÖĞRETİM YILI 5. SINIF 2.DÖNEM YOL HARİTASI

ATAYURT OKULLARI ÖĞRETİM YILI 5. SINIF 2.DÖNEM YOL HARİTASI 0 5 1 1 TÜRKÇE D19 6 7 8 9 10 11 12 Eylemler D20 13 14 15 16 17 18 19 Eylemler D21 20 21 22 23 24 25 26 Zarflar D22 27 28 1 2 3 4 5 Zarflar D23 6 7 8 9 10 11 12 Edat - Bağlaç D24 13 14 15 16 17 18 19 Ünlem

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Tam sayılarla toplama ve çıkarma

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama 5.

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları - Yeni Sınav Sistemine Uygun - Öğretim Yılı Sınav Uygulama Tarih Çizelgesi Başarı Ölçme Sınav Kitapçıklarımız Farklı Yayıncılık Sınav

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI 08.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) SINIF DERS KONU Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle Bilgisi Parçada Anlam Doğal Sayılar Ölçü Doğal Sayılarla Toplama

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1.YAZILI KONULARI 4. Ünite Kur an-ı Kerimin Temel Eğitici Nitelikleri İslam Dininin Temel Kaynağı Kur an

Detaylı

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU DERS SINIF ÖĞRENME ALANI KAZANIM SORU NO. A B TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA Metnin

Detaylı

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A Cevap Anahtarý TÜRKÇE 1. Tema Sözcük Anlamı Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A Test 2 1-B 2-B 3-A 4-B 5-D 6-C 7-B 8-A 9-B 10-D 11-D 12-C 13-C Test 3 1-D 2-B 3-A 4-A 5-A 6-D

Detaylı

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3/A SINIFI MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3/A SINIFI MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 7. 6.. EYLÜL EKİM - KASIM 4.... Ders Kitabının 4, 46 ve 47. sayfalarındaki Ünite Değerlendirme bölümünün, Çalışma Kitabının, 6 ve 7. sayfasındaki Öğrendiklerimizi Değerlendirelim bölümünün ve Ders Kitabının

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF MATEMATİK KAZANIMLARI 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 4, 5 ve 6 basamaklı

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 6.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ MATEMATİK YILLIK PLANI

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 6.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ MATEMATİK YILLIK PLANI EYLÜL (16-20).09. 2013 KÜMELER KÜMELER 1.ÜNİTE KÜMELER EYLÜL (9 13).09.2013 1.ÜNİTE KÜMELE R KÜME LER TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 6.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ MATEMATİK

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Ay 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Hafta ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR EYLÜL 3 4 Sayılar ve İşlemler Çarpanlar

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4.Okuduklarında ne,

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

S İ S 6 MAYIS sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır.

S İ S 6 MAYIS sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. S İ S 6 MAYIS 2013 SINIF DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf Türkçe Cümlede Anlam Cümlede eksik

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 28.04.2017 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK UYGULAMALARI 8 YILLIK PLANI 1.DÖNEM AY HAFTA TARİH KAZANIM AÇIKLAMA

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK UYGULAMALARI 8 YILLIK PLANI 1.DÖNEM AY HAFTA TARİH KAZANIM AÇIKLAMA 06-07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK UYGULAMALARI 8 YILLIK PLANI.DÖNEM EYLÜL EKİM.Hafta 9-.Hafta 6-0 K)Doğal sayılar, kesirler, ondalık sayılar ve yüzdelerle hesaplamaları

Detaylı

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No 5. Sınıf 01 Milyonlar 02 Örüntüler Adı 03 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri 04 Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 05 Zihinden İşlemler, Bölme İşleminde Kalanı Yorumlama, Çarpma ve Bölme

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 ( Bu mektup 14 Nisan 2014-13 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 3.TEMAMIZ : Dün

Detaylı

İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME Sınavlarına Yönelik İçerik Detayları

İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME Sınavlarına Yönelik İçerik Detayları KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TALİM ve TERBİYE DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME

Detaylı

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN SİDRE 000 ORTAOKULU 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Ders Saati 9.09.06/.09.06 Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme i 7...

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06-07 7.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 9 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

Detaylı

7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy No)

7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy No) 7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy ) Pekiştirme Alanı (Soru Kitabı Sayfa ) Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Sözcüğün Anlam Özellikleri - Sözcüğün Anlam Özellikleri

Detaylı

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

2. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 . Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Türkçe Matematik Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım Kuralları

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Miraç Can ÇAKAR Eğitsel Performans Doğal sayılarla eldesiz toplama

Detaylı