PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır."

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz Varlığını Geliştirme Okuduğunu Anlama Söz Varlığını Geliştirme Yazma Kurallarını Uygulama Görsel Okuma Yazma Kurallarını Uygulama Görsel Okuma Yazma Kurallarını Uygulama Söz Varlığını Geliştirme Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. Görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirir. Kelimeler, cümleler ve satırlar arasında uygun boşluklar bırakır. Resim ve fotoğraşarı yorumlar. Yazılarında yazım kurallarını uygular. Resim ve fotoğraşarı yorumlar. Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur.

2 2. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 2. Toplamları 20 ye kadar ve toplananları aynı olan toplama islemlerini, çarpma islemine dönüstürerek çarpma islemini yapar. 2. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 5. Çarpma isleminde çarpanların yerleri değistirildiğinde çarpımın değismeyeceğini gösterir. 2. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılar 9. İki basamaklı doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler. 2. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 6. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 5 Matematik Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 2. sınıf 6 Matematik Paralarımız 1. Paralarımızı tanır. 2. sınıf 7 Matematik Sıvıları Ölçme 1. Standart olmayan sıvı ölçme birimlerini kullanarak sıvıların miktarını ölçer. 2. sınıf 8 Matematik Uzunlukları Ölçme 4. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle tahmin eder ve tahminini ölçme sonucuyla karsılastırır. 2. sınıf 9 Matematik Kesirler 1. Bütün, yarım ve çeyrek arasındaki iliskiyi açıklar. 2. sınıf 10 Matematik Simetri 1. Bir seklin iki es parçaya ayrılıp ayrılamayacağını belirler, uygun sekilleri iki es parçaya ayırır.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin sahip olduğu hak ve hürriyetleri araştırır. 2. sınıf 2 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM İnsanların niçin tasarruf yaptıklarını araştırır ve yeterli para biriktirinceye kadar isteklerini erteler. 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evde belli bir iş yaparken kullanılan alet ve teknolojik ürünler hakkında sorular sorarak, bunların hayatımızı kolaylaştıran işlevleri olduğunu fark eder. 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evdeki kaynakları bilinçli olarak tüketir. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Yetişkinleri gözlemleyerek para harcamayı gerektiren bir amaç belirler ve bunu gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini tartışır. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Ülkemizde meydana gelen doğal afetlere örnekler vererek, doğal afetlerin yaşanmasında hem doğanın hem de insanların rolü olduğunu kavrar ve bunlardan korunma yollarını açıklar. 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM "Benim Eşsiz Yuvam" temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Önceki yıllarda ve şimdi tek başına yapabildiği ve yapamadığı davranışları karşılaştırarak zaman içinde nasıl bir değişim geçirdiğini fark eder. 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Aile büyüklerinin küçükken oynadığı oyunları araştırır, bu oyunlarla kendisinin ve arkadaşlarının oynadığı oyunları karşılaştırarak değişimi fark eder. 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Farklı ülkelerdeki çocukların beslenme, giyim ve oyun tarzlarındaki değişiklikleri araştırır ve sunar.

4 2. sınıf 1 İngilizce Colors Making simple inquiries 2. sınıf 2 İngilizce Colors Naming colors 2. sınıf 3 İngilizce Colors Naming numbers 2. sınıf 4 İngilizce At the Playground Making simple inquiries 2. sınıf 5 İngilizce At the Playground Making simple suggestions 2. sınıf 6 İngilizce Body Parts Making simple inquiries 2. sınıf 7 İngilizce Body Parts Talking about possessions 2. sınıf 8 İngilizce Body Parts Telling someone what to do 2. sınıf 9 İngilizce Pets Making simple inquiries 2. sınıf 10 İngilizce Pets Talking about locations of things

5 3. sınıf 1 Türkçe 3. sınıf 2 Türkçe 3. sınıf 3 Türkçe 3. sınıf 4 Türkçe 3. sınıf 5 Türkçe 3. sınıf 6 Türkçe 3. sınıf 7 Türkçe 3. sınıf 8 Türkçe 3. sınıf 9 Türkçe 3. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma Okuduğunu Anlama Söz Varlığını Geliştirme Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma Okuduğunu Anlama Söz Varlığını Geliştirme Söz Varlığını Geliştirme Görsel Okuma Olayları oluş sırasına göre yazar. Yazılarında yazım kurallarını uygular. Yazılarında sebep - sonuç ilişkisi vardır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Anlama tekniklerini kullanır. Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. Ekleri kullanarak kelimeler türetir. Grafik ve tablo ile verilenleri yorumlar.

6 3. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılarla Bölme İslemi 1. İki basamaklı doğal sayıları bir basamaklı doğal sayılara böler. 3. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 3. Çarpımları 1000 den küçük olacak sekilde en çok üç basamaklı iki doğal sayıyla çarpma islemi yapar. 3. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 4 Matematik Uzunlukları Ölçme 5. Metre ve santimetre birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 5 Matematik Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember 4. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köse ve açı sayısına göre sınıflandırır. 3. sınıf 6 Matematik Açı 4. Açıları dar açı, dik açı, genis açı ve doğru açı olarak sınıflandırır. 3. sınıf 7 Matematik Paralarımız 1. Paralarımızla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 8 Matematik Tartma 2. Kilogram ve gramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 9 Matematik Uzunlukları Ölçme 2. Metre ve santimetre arasında ondalık kesir yazımını gerektirmeyen dönüsümler yapar. 3. sınıf 10 Matematik(MEB/LİDER) Çevre/Kesirler 3. Düzlemsel sekillerin çevre uzunlukları ile ilgili problemleri çözer ve kurar./3. Paydası en çok iki basamaklı doğal sayı olan en çok üç kesri karsılastırır ve sıralar.

7 3. sınıf 1 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevresindeki ses kaynaklarını doğal ve yapay ses kaynakları şeklinde sınıflandırır. 3. sınıf 2 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler İşitme duyusunu kullanarak ses kaynağının yaklaşıp-uzaklaşması ve ses kaynağının yeri hakkında çıkarımlarda bulunur. 3. sınıf 3 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Çevresindeki örnekleri kullanarak varlıkları canlı ve cansız olarak sınıflandırır. 3. sınıf 4 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Yaşadığı çevreyi tanır ve bu ortamların temizliğinde aktif görev alır. 3. sınıf 5 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Doğal ve yapay çevre arasındaki farkları açıklar. 3. sınıf 6 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Doğal çevrenin canlılar için önemini kavrar ve doğal çevreyi korumak için tedbirler alır. 3. sınıf 7 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Elektrik ve su gibi kaynakların tasarruflu kullanılmasının önemini kavrar ve bu kaynakların kullanımında tasarruflu davranır. 3. sınıf 8 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Sağlıklı yaşam için gerekli olan durumların önemini kavrar ve günlük yaşamında uygular. 3. sınıf 9 Fen Bilgisi Yaşamımızdaki Elektrikli Araçlar Elektrikli araç-gereçlere yakın çevresinden örnekler vererek elektriğin günlük yaşamdaki önemini açıklar. 3. sınıf 10 Fen Bilgisi Yaşamımızdaki Elektrikli Araçlar Elektrikli araç-gereçleri, kullandığı elektrik kaynaklarına göre sınıflandırır.

8 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk ün insan hak ve hürriyetlerine verdiği önemi açıklar. 3. sınıf 2 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Çeşitli ortamlarda liderlerin gruplar ve toplumlar üzerindeki etkilerini araştırır. 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Kişisel eşyalarını ve başkalarının eşyalarını özenli kullanmadığında ortaya çıkan sorunları çözer. 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evde meydana gelebilecek tehlikeli ya da acil durumlarda ne yapması gerektiğini uygulayarak gösterir. 3. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Doğal afetler sırasında evinde yapılması gerekenleri, yetişkinler eşliğinde uygulayarak gösterir. 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM İnsanların mutluluğunun, bireylerin aile içerisinde ve ülke genelinde üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmelerine bağlı olduğunu kavrar. 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Benim Eşsiz Yuvam temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Önceki yıllarda tek başına yapamadığı halde şimdi yapabildiği davranışları ayırt eder ve zaman içinde ortaya çıkan bu değişimin nedenlerini açıklar. 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Kendisinin veya anne-babasının hayatında zaman içinde oluşan değişiklikleri fark eder ve bunları sözlü ya da yazılı olarak sunar. 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi DÜN, BUGÜN, YARIN Gelecekte, mesleğini seçerken göz önünde bulundurması gereken noktalar hakkında sorular sorar.

9 3. sınıf 1 İngilizce My House Describing sizes and shapes 3. sınıf 2 İngilizce My House Making simple inquiries 3. sınıf 3 İngilizce My House Talking about locations of things 3. sınıf 4 İngilizce In My City Apologizing 3. sınıf 5 İngilizce In My City Describing places 3. sınıf 6 İngilizce In My City Making simple inquiries 3. sınıf 7 İngilizce In My City Talking about locations of things 3. sınıf 8 İngilizce Transportation Making simple inquiries 3. sınıf 9 İngilizce Transportation Talking about locations of things 3. sınıf 10 İngilizce Transportation Telling people what we know

10 4. sınıf 1 Türkçe 4. sınıf 2 Türkçe 4. sınıf 3 Türkçe 4. sınıf 4 Türkçe 4. sınıf 5 Türkçe 4. sınıf 6 Türkçe 4. sınıf 7 Türkçe 4. sınıf 8 Türkçe 4. sınıf 9 Türkçe 4. sınıf 10 Türkçe Sözcükte Anlam Cümlede Anlam Sözcükte Anlam Kelime Türleri Kelime Türleri Noktalama İşaretleri Kelime Türleri Cümlede Anlam Paragraf Bilgisi Deyim ve Atasözlerinde Anlam Söz ve söz gruplarının anlam özelliklerine göre (eş anlam, zıt anlam, gerçe anlam vb.) farklı bağlamlarda kullanır. Konuşma kurallarını uygular. Söz ve söz gruplarının anlam özelliklerine göre (eş anlam, zıt anlam, gerçe anlam vb.) farklı bağlamlarda kullanır. Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır Yazılarında noktalama işaretlerini doğru yazar ve yerinde kullanır. Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır Okuduklarından çıkarımlarda bulunur. Cümlenin ifade ettiği anlam özelliklerini fark eder. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. Yeni öğrendiği kelime, kavram, atasözü ve deyimleri kullanır. Kalıplaşmış söz yapılarının kuruluş ve kullanım özelliklerini kavrar.

11 4. sınıf 1 Matematik Uzunlukları Ölçme 3. Milimetre-santimetre, santimetre-metre ve metre-kilometre arasındaki iliskileri açıklar. 4. sınıf 2 Matematik Uzunlukları Ölçme 6. Uzunluk ölçme birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 3 Matematik Ondalık Kesirler 3. Ondalık kesirlerin tam kısmını, kesir kısmını ve basamak adlarını belirtir. 4. sınıf 4 Matematik Ondalık Kesirler 4. İki ondalık kesri karsılastırarak aralarındaki iliskiyi büyük, küçük veya esit sembolüyle gösterir. 4. sınıf 5 Matematik Alan 3. Karesel ve dikdörtgensel bölgelerin alanlarını birim kareleri kullanarak hesaplar. 4. sınıf 6 Matematik Kesirler 6. Bir çokluğun belirtilen bir basit kesir kadarını belirler. 4. sınıf 7 Matematik Kesirlerle Çıkarma İslemi 1. Paydaları esit kesirlerle çıkarma islemi yapar. 4. sınıf 8 Matematik Sıvıları Ölçme 4. Litre ve mililitre ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 9 Matematik Tartma 3. Ton, kilogram, gram ve miligramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 10 Matematik Zamanı Ölçme 3. Yıl-ay-hafta-gün arasındaki iliskileri açıklar.

12 4. sınıf 1 Fen Bilgisi Çevredeki ışık kaynakları 2.2. Farklı ışık kaynaklarına örnekler verir. 4. sınıf 2 Fen Bilgisi Sesin işitmedeki rolü 8.4. Ses şiddeti ile uzaklık arasındaki ilişkiyi açıklar. 4. sınıf 3 Fen Bilgisi Ses kirliliği 9.5. Yaşadığı çevredeki ses kirliliğini azaltmak için alınabilecek önlemleri araştırır. 4. sınıf 4 Fen Bilgisi Dünya nın yapısında bulunan maddeler 2.6. Mineral, kayaç ve maden arasında ilişki kurar. 4. sınıf 5 Fen Bilgisi Dünya nın yapısında bulunan maddeler Dünya yüzeyinin derinliklerindeki katmanları temsil eden ateş küre ve ağır kürenin (çekirdek) belirgin özelliklerini ifade eder. 4. sınıf 6 Fen Bilgisi Dünya nın yapısında bulunan maddeler Dünya nın yapısındaki katmanları genel özelliklerine göre karşılaştırır. 4. sınıf 7 Fen Bilgisi Canlı ve cansız varlıklar 1.3. Bitki ve hayvanları canlılık özellikleri açısından karşılaştırır 4. sınıf 8 Fen Bilgisi Canlı ve cansız varlıklar 1.6. Uyku halindeki canlı varlıkların uygun koşullar oluştuğunda canlılık özelliği gösterdiği çıkarımını yapar 4. sınıf 9 Fen Bilgisi Canlı ve cansız varlıklar 1.1.Gözlemleri sonucunda çevresinde bulunan canlı ve cansız varlıklara örnekler verir. 4. sınıf 10 Fen Bilgisi Canlı ve cansız varlıklar 1.5. Mikroskop kullanarak gözle görülemeyecek kadar küçük bazı canlıları gözlemler.

13 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 4. Teknolojik ürünlerin hayatımızda ve çevremizde yaptığı değişiklikleri dikkate alarak geçmişle bugünü karşılaştırır. 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 5. Çevresindeki ihtiyaçlardan yola çıkarak kendine özgü ürünler tasarlar. 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 6. Teknolojik ürünleri kendisine, başkalarına ve doğaya zarar vermeden kullanır. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 1. İnsanların belli bir amaç çerçevesinde oluşturdukları sosyal örgüt, resmî kurum ve grupları fark eder. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 2. Ön bilgi ve yaşantısını kullanarak çevresindeki belli başlı sosyal problemler ya da ihtiyaçlarla grup, kurum ve sosyal örgütleri ilişkilendirir. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 3. Kendisi ile çevresindeki gruplar, kurumlar ve sosyal örgütler arasındaki etkileşime örnekler verir. 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 4. Okulunda ve yakın çevresinde katılacağı sosyal ve eğitsel etkinliklere karar verir. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler HEP BİRLİKTE 5. Okul yaşamında gerekli gördüğü eğitsel-sosyal etkinlikler önerir. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İNSANLAR VE YÖNETİM 1. Yaşadığı yerin yerel yönetim birimlerini tanır. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İNSANLAR VE YÖNETİM 2. Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde yerel yönetimlerin rolünü açıklar.

14 4. sınıf 1 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İ TANIYALIM 3. Kur an ın kitap hâline getirilmesi ve çoğaltılması ile ilgili süreci açıklar. 4. sınıf 2 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İ TANIYALIM 4. Kur an ın iç düzenine ilişkin ayet, sure ve cüzün anlamlarını kavrayarak Kur an dan bunlara ilişkin örnekler gösterir. 4. sınıf 3 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İ TANIYALIM 5. Hz. Lokman ın öğütlerinden çıkarımlarda bulunur. 4. sınıf 4 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder. 4. sınıf 5 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 2. Sevginin, yaratılmışların hayatlarını sürdürmedeki önemini açıklar. 4. sınıf 6 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 3. Sevginin Allah tarafından insanlara verilen bir nimet olduğunu örneklerle açıklar. 4. sınıf 7 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 4. Sevgi ifadesi olan davranışlara örnekler verir. 4. sınıf 8 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 5. Allah ın, yarattıklarını sevdiğine dair örnekler verir. 4. sınıf 9 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 6. Sevginin, dostluk ve kardeşlik bakımından önemini irdeler. 4. sınıf 10 Din Kültürü SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 7. İslam da sevgi ve barışın önemini örnekleri ile açıklar.

15 4. sınıf 1 İngilizce Doing Experiments Telling someone what to do 4. sınıf 2 İngilizce Jobs Describing what people do regularly 4. sınıf 3 İngilizce Jobs Expressing likes and dislikes 4. sınıf 4 İngilizce Jobs Making simple inquiries 4. sınıf 5 İngilizce My Clothes Accepting and refusing 4. sınıf 6 İngilizce My Clothes Describing the weather 4. sınıf 7 İngilizce My Clothes Expressing basic needs 4. sınıf 8 İngilizce My Clothes Making simple inquiries 4. sınıf 9 İngilizce My Clothes Making simple requests 4. sınıf 10 İngilizce My Clothes Naming common objects

16 5. sınıf 1 Türkçe 5. sınıf 2 Türkçe 5. sınıf 3 Türkçe 5. sınıf 4 Türkçe 5. sınıf 5 Türkçe 5. sınıf 6 Türkçe 5. sınıf 7 Türkçe 5. sınıf 8 Türkçe 5. sınıf 9 Türkçe 5. sınıf 10 Türkçe 5. sınıf 11 Türkçe 5. sınıf 12 Türkçe Cümlede Anlam Kelime Türleri Cümlede Anlam Noktalama İşaretleri Ek Bilgisi Kelime Türleri Cümlede Anlam Cümlede Anlam Paragraf Bilgisi Paragraf Bilgisi Kelime Türleri Cümlede Anlam Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. Metindeki ipuçlarından hareketle metne yönelik tahminlerde bulunur. Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. Metindeki ipuçlarından hareketle metne yönelik tahminlerde bulunur. Yazılarında noktalama işaretlerini doğru yazar ve yerinde kullanır. Seslerden heceler, hecelerden kelimeler, kelimelerden cümleler oluşturarak okur. Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. Metindeki ipuçlarından hareketle metne yönelik tahminlerde bulunur. Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder. Metindeki ipuçlarından hareketle metne yönelik tahminlerde bulunur. Okuduğunun ana fikrini belirler. Okuduğunun ana fikrini belirler. Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır Yazım kurallarına uygun yazar.

17 5. sınıf 1 Matematik Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler 5. sınıf 2 Matematik Üçgen ve Dörtgenler 5. sınıf 3 Matematik Kesirler 5. sınıf 4 Matematik Kesirler 5. sınıf 5 Matematik Kesirlerle Toplama ve Çıkarma 5. sınıf 6 Matematik Ondalık Gösterim 5. sınıf 7 Matematik Ondalık Gösterim 5. sınıf 8 Matematik Yüzdeler 5. sınıf 9 Matematik Yüzdeler 5. sınıf 10 Matematik Yüzdeler 5. sınıf 11 Matematik Kesirler 5. sınıf 12 Matematik Ondalık Gösterim Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde 90 lik bir açıyı referans alarak dar, dik ve geniş açıları oluşturur; oluşturulmuş bir açının dar, dik ya da geniş açılı olduğunu belirler Kareli, noktalı ya da izometrik kâğıtlardan uygun olanlarını kullanarak açılarına göre ve kenarlarına göre üçgenler oluşturur; oluşturulmuş farklı üçgenleri kenar ve açı özelliklerine göre sınıflandırır Tam sayılı kesrin, bir doğal sayı ile bir basit kesrin toplamı olduğunu anlar ve tam sayılı kesri bileşik kesre, bileşik kesri tam sayılı kesre dönüştürür Sadeleştirme ve genişletmenin kesrin değerini değiştirmeyeceğini anlar ve bir kesre denk olan kesirler oluşturur Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirlerle toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri çözer Ondalık gösterimleri verilen sayıları sıralar Ondalık gösterimleri verilen sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri yapar Bir yüzdelik ifadeyi aynı büyüklüğü temsil eden kesir ve ondalık gösterimle ilişkilendirir;bu gösterimleri birbirine dönüştürür Kesir, ondalık ve yüzdelik gösterimle belirtilen çoklukları karşılaştırır Bir çokluğun belirtilen bir yüzdesine karşılık gelen miktarı bulur Bir çokluğun istenen basit kesir kadarını ve basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını birim kesirlerden yararlanarak hesaplar Ondalık gösterimde virgülün işlevini, virgülden önceki ve sonraki rakamların konumlarının basamak değeriyle ilişkisini anlar; ondalık gösterimdeki basamak adlarını belirtir.

18 5. sınıf 1 Fen Bilgisi Isı ve Sıcaklık Isı ve sıcaklık arasındaki temel farkları açıklar. 5. sınıf 2 Fen Bilgisi Isı Maddeleri Etkiler Günlük yaşamdan örneklerle genleşme ve büzülme olayları arasındaki ilişkiyi fark eder. 5. sınıf 3 Fen Bilgisi Işığın Maddeyle Karşılaşması Maddeleri, ışığı geçirme durumlarına göre sınıflandırır ve örnekler verir. 5. sınıf 4 Fen Bilgisi Tam Gölge Tam gölgenin durumunu etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder. 5. sınıf 5 Fen Bilgisi Sesin Yayılması Sesin yayılabildiği ortamları tahmin eder ve bu tahminlerini test eder. 5. sınıf 6 Fen Bilgisi Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Farklı cisimlerle üretilen seslerin farklı olduğunu deneyerek keşfeder. 5. sınıf 7 Fen Bilgisi Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Aynı sesin, farklı ortamlarda farklı duyulduğunu keşfeder. 5. sınıf 8 Fen Bilgisi Canlıları Tanıyalım Canlılara örnekler vererek benzerlik ve farklılıklarına göre gruplandırır. 5. sınıf 9 Fen Bilgisi İnsan ve Çevre İlişkisi İnsan faaliyetleri sonucunda oluşan çevre sorunlarını araştırır ve bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunur. 5. sınıf 10 Fen Bilgisi İnsan ve Çevre İlişkisi Yakın çevresindeki bir çevre sorununun çözümüne ilişkin proje tasarlar ve sunar. 5. sınıf 11 Fen Bilgisi Basit Bir Elektrik Devresinde Lamba Parlaklığını Etkileyen Değişkenler Bir elektrik devresindeki lamba parlaklığını etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder. 5. sınıf 12 Fen Bilgisi Devre Elemanlarının Sembollerle Gösterimi ve Devre Şemaları Bir elektrik devresindeki elemanları sembolleriyle gösterir.

19 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 2. Buluşların ve teknolojik ürünlerin toplum hayatımıza etkilerini tartışır. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 3. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına varır. 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 5. Bilim ve teknoloji ile ilgili, düzeyine uygun süreli yayınları tanır ve izler. 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 4. Kanıtlara dayanarak, Atatürk ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi gösterir. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 6. Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 1. Toplumun temel ihtiyaçlarıyla bu ihtiyaçlara hizmet eden kurumları ilişkilendirir. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 2. Kurumların insan yaşamındaki yeri konusunda görüş oluşturur. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 3. Sivil toplum kuruluşlarını etkinlik alanlarına göre sınıflandırır. 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 4. Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin sonuçlarını değerlendirir. 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 5. Bireylerin rolleri açısından sivil toplum kuruluşlarını resmî kurum ve kuruluşlarla karşılaştırır. 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler BİR ÜLKE, BİR BAYRAK 1. Toplumsal yaşamı düzenleyen yasaların varlığını ve önemini fark eder. 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler BİR ÜLKE, BİR BAYRAK 3. Merkezî yönetim birimlerini tanıyarak bu birimleri temel görevleriyle ilişkilendirir.

20 5. sınıf 1 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 2. Kur an ın hayatımızdaki yeri ve önemini fark eder. 5. sınıf 2 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 3. Kur an ın iyiye ve güzele yönlendirip kötülüklerden sakındırdığını örneklerle açıklar. 5. sınıf 3 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 4. Kur an ın yol göstericiliğinin ne anlama geldiğini açıklar. 5. sınıf 4 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 5. Hz. İbrahim in Allah a inanç konusunda ne tür çabalar gösterdiğini fark eder. 5. sınıf 5 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 6. Fil suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 5. sınıf 6 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 1. Paylaşmanın insan için bir ihtiyaç ve erdem olduğunun farkında olur. 5. sınıf 7 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 2. Dinî ve millî bayramların ne zaman ve nasıl kutlandığını açıklar. 5. sınıf 8 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 3. Sevinç ve üzüntülerin paylaşılmasında millî ve dinî bayramlarımızın önemini yorumlar. 5. sınıf 9 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 4. Cuma gününün Müslümanlar için önemini yorumlar. 5. sınıf 10 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 5. Ramazan ayının sevinç ve heyecanla karşılandığını fark eder. 5. sınıf 11 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 6. Toplumumuzda önem verilen bazı gün ve geceleri açıklar. 5. sınıf 12 Din Kültürü SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 7. İnsanları iyilikle anmaya, zor durumda olanlara yardıma, hastaları ziyaret etmeye istekli olur.

21 5. sınıf 1 İngilizce Party Time Expressing and responding to thanks 5. sınıf 2 İngilizce Party Time Expressing basic needs 5. sınıf 3 İngilizce Party Time Expressing obligation 5. sınıf 4 İngilizce Party Time Greeting and meeting people 5. sınıf 5 İngilizce Party Time Telling the time, days and dates 5. sınıf 6 İngilizce Party Time Expressing ability and inability 5. sınıf 7 İngilizce Party Time Expressing obligation 5. sınıf 8 İngilizce Fitness Making simple inquiries 5. sınıf 9 İngilizce Fitness Making simple requests 5. sınıf 10 İngilizce Fitness Making simple suggestions 5. sınıf 11 İngilizce The Animal Shelter Describing what people are doing now 5. sınıf 12 İngilizce Festivals Making simple inquiries

22 6. sınıf 1 Türkçe 6. sınıf 2 Türkçe 6. sınıf 3 Türkçe 6. sınıf 4 Türkçe 6. sınıf 5 Türkçe 6. sınıf 6 Türkçe 6. sınıf 7 Türkçe 6. sınıf 8 Türkçe 6. sınıf 9 Türkçe 6. sınıf 10 Türkçe 6. sınıf 11 Türkçe 6. sınıf 12 Türkçe 6. sınıf 13 Türkçe Cümlede Anlam Sözcük Türleri Sözcük Türleri Paragrafta Anlam Sözcük Türleri Paragrafta Anlam Paragrafta Anlam Paragrafta Anlam Ses Bilgisi Cümlede Anlam Cümlede Anlam Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Aynı anlama gelen cümleleri ayırt eder. Sözcük türlerini ayırt eder. Sözcük türlerini işlevine uygun kullanır. Verilen metinle ilgili sorulara cevap verir Sözcük türlerini işlevine uygun kullanır. Verilen metinle ilgili sorulara cevap verir. Verilen metinle ilgili sorulara cevap verir. Verilen cümlelerle anlamlı bir bütün oluşturur. Ses olaylarını fark eder. Okuduklarında karşılaştırma unsurlarını belirler. Sözcükleri anlamına uygun kullanır. Yazım kurallarına uygun yazar. Noktalam işaretlerini doğru kullanır.

23 6. sınıf 1 Matematik Ondalık Gösterim 6. sınıf 2 Matematik Ondalık Gösterim 6. sınıf 3 Matematik 6. sınıf 4 Matematik Veri Analizi 6. sınıf 5 Matematik Veri Analizi 6. sınıf 6 Matematik Tam Sayılar 6. sınıf 7 Matematik Cebirler İfadeler 6. sınıf 8 Matematik Cebirler İfadeler 6. sınıf 9 Matematik Cebirler İfadeler 6. sınıf 10 Matematik Alan Ölçme 6. sınıf 11 Matematik Alan Ölçme 6. sınıf 12 Matematik Alan Ölçme 6. sınıf 13 Matematik Alan Ölçme Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme Ondalık gösterimleri verilen sayılarla bölme işlemi yapar Ondalık ifadelerle dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer Ondalık sayılarla bölme işlemini yapar Bir veri grubuna ait açıklığı hesaplar ve yorumlar İki gruba ait verileri karşılaştırmada ve yorumlamada aritmetik ortalama ve açıklığı kullanır Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar; ilgili problemleri çözer Cebirsel ifadenin değerlerini değişkenin alacağı farklı doğal sayı değerleri için hesaplar Cebirsel ifadelerle toplama ve çıkarma işlemleri yapar Bir doğal sayı ile bir cebirsel ifadeyi çarpar Paralelkenarın alan bağıntısını oluşturur; ilgili problemleri çözer Üçgende bir kenara ait yüksekliği çizer Alan ölçme birimlerini tanır, m2 km2, m2 cm2 mm2 birimlerini birbirine dönüştürür Üçgenin alan bağıntısını oluşturur; ilgili problemleri çözer.

24 6. sınıf 1 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Fiziksel ve kimyasal değişim arasındaki farkları, çeşitli olayları gözlemleyerek açıklar. 6. sınıf 2 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Tasarladığı deneyler sonucunda çeşitli maddelerin yoğunluklarını hesaplar. 6. sınıf 3 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Suyun katı ve sıvı hâllerine ait yoğunlukları karşılaştırarak bu durumun canlılar için önemini sorgular. 6. sınıf 4 Fen Bilgisi Işık ve Ses Işığın yansımasında gelen ışın, yansıyan ışın ve yüzeyin normali arasındaki ilişkiyi açıklar. 6. sınıf 5 Fen Bilgisi Işık ve Ses Ses yalıtımının önemini açıklar ve ses yalıtımı için geliştirilen teknolojik ve mimari uygulamalara örnekler verir. 6. sınıf 6 Fen Bilgisi Bitki ve Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Bitki ve hayvanlardaki üreme çeşitlerini karşılaştırır. 6. sınıf 7 Fen Bilgisi Bitki ve Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Bitki ve hayvanlarda büyüme ve gelişmeye etki eden faktörleri açıklar. 6. sınıf 8 Fen Bilgisi Madde ve Isı Maddeleri, ısı iletimi bakımından sınıflandırır. 6. sınıf 9 Fen Bilgisi Madde ve Isı Binalarda kullanılan ısı yalıtım malzemelerinin seçilme ölçütlerini belirler. 6. sınıf 10 Fen Bilgisi Madde ve Isı Yakıtları, katı, sıvı ve gaz yakıtlar olarak sınıflandırarak yaygın olarak kullanılan yakıtlara örnekler verir. 6. sınıf 11 Fen Bilgisi Madde ve Isı Farklı türdeki yakıtların ısı amaçlı kullanımının, insan ve çevre üzerine etkilerini araştırır ve sunar. 6. sınıf 12 Fen Bilgisi Işık ve Ses Sesin yayılmasını önlemeye yönelik tahminlerde bulunur ve tahminlerini test eder. 6. sınıf 13 Fen Bilgisi Madde ve Isı Soba ve doğal gaz zehirlenmeleri ile ilgili alınması gereken tedbirleri araştırır ve rapor eder.

25 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek, bunların ülke ekonomisindeki yerini ve önemini değerlendirir. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye nin coğrafî özelliklerini dikkate alarak, yatırım ve pazarlama proje önerileri tasarlar. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkısı açısından vergi vermenin gereğini ve önemini savunur. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkilerini tartışır. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI İlgi duyduğu mesleklerin gerektirdiği eğitim, beceri ve kişilik özelliklerini araştırır. 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Nitelikli insan gücünün Türkiye ekonomisinin gelişmesindeki rolünü değerlendirir. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Görsel materyalleri ve verileri kullanarak dünyada nüfus ve ekonomik faaliyetlerin dağılışının nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur. 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Ülkemizin diğer ülkelerle olan ekonomik ilişkilerini, kaynaklar ve ihtiyaçlar açısından değerlendirir. 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Türk Cumhuriyetleri, komşu ve diğer ülkelerle olan kültürel, sosyal, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi Atatürk ün milli dış politika anlayışı açısından değerlendirir. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Ülkemizin diğer ülkelerle doğal afetlerde ve çevre sorunlarında dayanışma ve işbirliği içinde olmasının önemini fark eder. 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZ VE DÜNYA Uluslararası kültür, sanat, fuar ve spor etkinliklerinin toplumlar arası etkileşimdeki rolünü değerlendirir. 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler DEMOKRASİNİN SERÜVENİ Demokrasinin temel ilkeleri açısından farklı yönetim biçimlerini karşılaştırır. 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler DEMOKRASİNİN SERÜVENİ Değişik dönem ve kültürlerde demokratik yönetim anlayışının tarihsel gelişimini tartışır.

26 6. sınıf 1 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 7. Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarının neden ve sonuçlarını açıklar. 6. sınıf 2 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 8. Hz. Muhammed in Hudeybiye Antlaşması nda ve Mekke nin fethinde sergilediği tavrı barış açısından değerlendirir. 6. sınıf 3 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 9. Veda Hutbesi nde yer alan mesajların evrensel değerini yorumlar. 6. sınıf 4 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 10. Hz. Muhammed in vefatının sahabe üzerinde bıraktığı tesiri yorumlar. 6. sınıf 5 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 11. Nasr suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 6. sınıf 6 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İN ANA KONULARI 1. Kur an-ı Kerim in temel konularını açıklar. 6. sınıf 7 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İN ANA KONULARI 2. Kıssa kavramını açıklar. 6. sınıf 8 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İN ANA KONULARI 3. Kur an da kıssalara yer verilmesinin nedenlerini belirtir. 6. sınıf 9 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İN ANA KONULARI 4. Hz. Eyyüp kıssasından hareketle sabrın güçlükler ve olumsuzlukları aşmadaki rolünü açıklar. 6. sınıf 10 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İN ANA KONULARI 5. Kureyş suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 6. sınıf 11 Din Kültürü İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR 1. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışları belirterek ayet ve hadislerden örnekler verir. 6. sınıf 12 Din Kültürü İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR 2. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışların bireysel ve toplumsal zararlarını irdeler. 6. sınıf 13 Din Kültürü İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR 3. Kötü davranışlardan sakınmaya istekli olur.

27 6. sınıf 1 İngilizce Vacation Talking about past events 6. sınıf 2 İngilizce Occupations Describing what people do regularly 6. sınıf 3 İngilizce Occupations Expressing ability and inability 6. sınıf 4 İngilizce Occupations Making simple inquiries 6. sınıf 5 İngilizce Occupations Naming the days 6. sınıf 6 İngilizce Occupations Telling the time, days and dates 6. sınıf 7 İngilizce Detectives at Work Describing what people are doing now 6. sınıf 8 İngilizce Detectives at Work Expressing quantity 6. sınıf 9 İngilizce Detectives at Work Making simple inquiries 6. sınıf 10 İngilizce Detectives at Work Talking about locations of things 6. sınıf 11 İngilizce Detectives at Work Talking about past events 6. sınıf 12 İngilizce Saving the Planet Describing what people are doing now 6. sınıf 13 İngilizce Saving the Planet Giving and responding to simple instructions

28 7. sınıf 1 Türkçe 7. sınıf 2 Türkçe 7. sınıf 3 Türkçe 7. sınıf 4 Türkçe 7. sınıf 5 Türkçe 7. sınıf 6 Türkçe 7. sınıf 7 Türkçe 7. sınıf 8 Türkçe 7. sınıf 9 Türkçe 7. sınıf 10 Türkçe 7. sınıf 11 Türkçe 7. sınıf 12 Türkçe 7. sınıf 13 Türkçe 7. sınıf 14 Türkçe 7. sınıf 15 Türkçe Cümlede Anlam Sözcükte Anlam Eylem bilgisi Cümlede Anlam Cümlede Anlam Eylem bilgisi Eylem bilgisi Sözcükte Anlam Paragraf Bilgisi Sözcükte Anlam Paragraf Bilgisi Ekler Paragraf Bilgisi Paragraf Bilgisi Noktalama İşaretleri Cümlede anlam ilişkileri kurar. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. Farklı yapı özelliklerinde fiilleri anlam özelliklerini dikkate alarak kullanır. Cümlede anlam ilişkileri kurar. Aynı anlama gelen farklı cümleleri belirler. Farklı yapı özelliklerinde fiilleri anlam özelliklerini dikkate alarak kullanır. Farklı yapı özelliklerinde fiilleri anlam özelliklerini dikkate alarak kullanır. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. Okuduklarıyla ilgili sorulara cevap verir. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. Okuduklarıyla ilgili sorulara cevap verir. Ekleri ayırt eder ve uygun şekilde kullanır. Okuduklarını anlam akışına göre sıralar. Okuduklarında duyu organlarıyla ilgili ayrıntıları tespit eder. Noktalama işaretlerini yerinde ve doğru kullanır. 7. sınıf 1 Matematik Açıları Ölçme 4. Bir çember veya dairede merkez açının belirlediği minör (küçük) ve majör (büyük) yayların ölçüsünü hesaplar. 7. sınıf 2 Matematik Açıları Ölçme 5. Merkez açının ve çevre açının ölçüsünü hesaplar. 7. sınıf 3 Matematik Bilinçli Tüketim Aritmetiği 2. Basit faiz hesaplamalarını yapar. 7. sınıf 4 Matematik Çember ve Daire 5. Aynı yayı gören merkez açının ölçüsü ile çevre açının ölçüsü arasındaki ilişkiyi belirler. 7. sınıf 5 Matematik Çemberin ve Çember Parçasının Uzunluğu 2. Çemberin ve çember parçasının uzunluğu ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 6 Matematik Çokgenler 1. Çokgenlerin köşegenlerini, iç ve dış açılarını belirler. 7. sınıf 7 Matematik Dairenin ve Daire Diliminin Alanı 2. Dairenin ve daire diliminin alanı ile ilgili problemleri çözer ve kurar.

29 7. sınıf 8 Matematik Doğrular ve Açılar 6. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını belirler. 7. sınıf 9 Matematik Eşlik ve Benzerlik 2. Çokgenleri karşılaştırarak benzer olup olmadıklarını belirler ve bir çokgene benzer çokgenler oluşturur. 7. sınıf 10 Matematik Oran ve Orantı 2. Doğru ve ters orantıyla ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 11 Matematik Örüntü ve Süslemeler 2. Düzgün çokgensel bölge modelleriyle oluşturulan süslemelerdeki kodları belirler. 7. sınıf 12 Matematik Bilinçli Tüketim Aritmetiği 1. Alışveriş ve ticarette kullanılan yüzde hesaplamalarını yapar. 7. sınıf 13 Matematik(MEB/ADA) Tam Sayılarla İşlemler/Dairenin ve Daire Diliminin Alanı 4. Doğal sayıların faktöriyellerini bulur./2. Dairenin ve daire diliminin alanı ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 14 Matematik(MEB/ADA) Merkezî Eğilim ve Yayılma Ölçüleri/Geometrik Cisimler 2.Verilerin merkezî eğilim ölçülerini ve çeyrekler açıklığını yorumlar./1. Dairesel silindirin temel elemanlarını belirler, inşa eder ve açınımını çizer. 7. sınıf 15 Matematik(MEB/ADA) Tablo ve Grafikler/Geometrik Cisimler 4. Verilere dayalı tahminler yürütür./2. Yüzlerinin farklı yönlerden görünümlerine ait çizimleri verilen yapıları, birim küplerle oluşturur ve izometrik kâğıda çizer.

30 7. sınıf 1 Fen Bilgisi Kimyasal bağ 4.3. Elektron ortaklasma yolu ile yapılan bağı kovalent bağ olarak adlandırır. 7. sınıf 2 Fen Bilgisi Bileşikler ve formülleri 5.1. Farklı atomların bir araya gelerek yeni maddeler olusturabileceğini fark eder. 7. sınıf 3 Fen Bilgisi Bileşikler ve formülleri 5.4. Moleküllerde; her elementin atom sayısının, örgü yapılarda; elementlerin atom sayılarının oranını belirler. 7. sınıf 4 Fen Bilgisi Karışımlar 6.6. Çözünenin tane boyutu küçüldükçe çözünme hızının artacağını kesfeder. 7. sınıf 5 Fen Bilgisi Karışımlar 6.8. Çözeltilerin nasıl seyreltileceğini ve/veya deristirileceğini deneyle gösterir 7. sınıf 6 Fen Bilgisi Karışımlar Yağmur ve yüzey sularının kısmen iletken olmasının sebebini ve doğurabileceği tehlikeleri açıklar 7. sınıf 7 Fen Bilgisi Işığın Soğurulması 1.4. Koyu renkli cisimlerin ısığı, açık renkli cisimlere göre daha çok soğurduğunu kesfeder. 7. sınıf 8 Fen Bilgisi Işığın Soğurulması 1.7. Isık enerjisinin baska bir enerjiye dönüsebileceğini ifade eder. 7. sınıf 9 Fen Bilgisi Cisimlerin renkli görülmesi 2.3. Cisimlerin siyah, beyaz veya renkli görünmelerini, ısığın yansıması ve soğurulmasıyla açıklar. 7. sınıf 10 Fen Bilgisi Cisimlerin renkli görülmesi 2.4. Cisimlerin beyaz ısıkta ve renkli ısıklarda neden farklı renklerde göründüklerini açıklar 7. sınıf 11 Fen Bilgisi Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam ortama geçmesi 3.5. Isığın hem kırıldığı hem de yansıdığı durumlara örnekler verir. 7. sınıf 12 Fen Bilgisi Isığın saydam bir ortamdan baska bir saydam ortama geçmesi 3.9. Isığın kırılmasıyla açıklanabilecek olaylara örnekler verir. 7. sınıf 13 Fen Bilgisi Mercekler 4.1. Isığın ince ve kalın kenarlı merceklerde nasıl kırıldığını kesfeder. 7. sınıf 14 Fen Bilgisi Mercekler 4.6. Isığın yansıması ve kırılması olaylarının benzerlik ve farklılıklarını karsılastırır 7. sınıf 15 Fen Bilgisi Organizmaların yasadıkları alanlar ve bu alanlara insan etkisi 1.1. Tür, habitat, populasyon ve ekosistem kavramlarını örneklerle açıklar.

31 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Seyahatnamelerden hareketle Türk kültürüne ait unsurları örneklendirir. 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Devleti nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM İlk uygarlıkların bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkılarına örnekler verir. 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM İlkyazı örneklerinden yola çıkarak yazının kullanım alanlarını ve bilgi aktarımındaki önemini fark eder. 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Türk ve İslam devletlerinde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını değerlendirir. 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Rönesans ve Reformla birlikte Avrupa da başlayan gelişmelerin günümüz bilimsel birikiminin oluşmasına etkisini tartışır. 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Tarihsel süreçte düşünceyi ifade etme ve bilim özgürlüklerini bilimsel gelişmelerle ilişkilendirir. 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Üretimde ve yönetimde toprağın önemini tarihten örneklerle açıklar. 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Kaynakların, ürünlerin ve ticaret yollarının devletlerin gelişmesindeki önemine tarihten ve günümüzden örnekler verir. 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Tarihten ve günümüzden örnekler vererek üretim teknolojisindeki gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata etkilerini değerlendirir. 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Vakıfların çalışmalarına ve sosyal yaşamdaki rolüne tarihten ve günümüzden örnekler verir. 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Tarih boyunca Türklerde meslek edindirme ve meslek etiği kazandırmada rol oynayan kurumları tanır. 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslekî tercihlerine yönelik planlama yapar. 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler YAŞAYAN DEMOKRASİ Tarihsel süreçte Türk devletlerinde yönetim şekli ve egemenlik anlayışındaki değişim ve sürekliliği fark eder. 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler YAŞAYAN DEMOKRASİ Anayasamızın 2. maddesinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin nitelikleri ile ilgili uygulamalara toplum hayatından örnekler verir.

32 7. sınıf 1 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in görevlerinden birisinin Kur an ı açıklamak olduğunu söyler 7. sınıf 2 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in insanları baskı ve zor kullanmadan uyarma ve aydınlatma görevinin olduğunu fark eder 7. sınıf 3 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in insanlık için niçin bir rahmet olarak gönderildiğini fark eder 7. sınıf 4 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in tutumlarından hareketle kendi davranışlarını değerlendirir 7. sınıf 5 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din ve din anlayışı arasındaki farklılığı ayırt eder 7. sınıf 6 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki yorum farklılıklarını fark eder 7. sınıf 7 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR İslam düşüncesindeki yorum biçimlerini sınıflandırır 7. sınıf 8 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR İslam düşüncesindeki tasavvufi yorum biçimlerini tanır 7. sınıf 9 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Alevi-Bektaşi geleneğindeki temel kavramları açıklar 7. sınıf 10 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki farklılıkların niçin birer zenginlik olduğunu açıklar 7. sınıf 11 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki yorumların vukufla olabileceğinin farkında olur 7. sınıf 12 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Dinde zorlama olmadığını ayet ve hadislerden örneklerle açıklar 7. sınıf 13 Din Kültürü DİN VE GÜZEL AHLAK Bireyin güzel ahlaklı olmasında dinin rolünü açıklar 7. sınıf 14 Din Kültürü DİN VE GÜZEL AHLAK İslam da övülen ahlaki tutum ve davranışlara Kur an dan ve Hz Muhammed in hayatından örnekler verir 7. sınıf 15 Din Kültürü DİN VE GÜZEL AHLAK Ahlaklı olmanın birey ve toplum hayatındaki önemini yorumlar

33 7. sınıf 1 İngilizce Television Talking about past events 7. sınıf 2 İngilizce Parties Accepting and refusing 7. sınıf 3 İngilizce Parties Expressing basic needs 7. sınıf 4 İngilizce Parties Expressing quantity 7. sınıf 5 İngilizce Parties Giving and responding to simple instructions 7. sınıf 6 İngilizce Parties Making simple suggestions 7. sınıf 7 İngilizce Superstitions Making predictions about the future 7. sınıf 8 İngilizce Superstitions Making simple inquiries 7. sınıf 9 İngilizce Superstitions Making simple suggestions 7. sınıf 10 İngilizce Superstitions Talking about possessions 7. sınıf 11 İngilizce Public Buildings Describing what people do regularly 7. sınıf 12 İngilizce Public Buildings Giving explanations/reasons 7. sınıf 13 İngilizce Public Buildings Making simple suggestions 7. sınıf 14 İngilizce Public Buildings Talking about plans 7. sınıf 15 İngilizce Public Buildings Talking about past events

34 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe 8. sınıf 12 Türkçe 8. sınıf 13 Türkçe 8. sınıf 14 Türkçe 8. sınıf 15 Türkçe 8. sınıf 16 Türkçe 8. sınıf 17 Türkçe 8. sınıf 18 Türkçe 8. sınıf 19 Türkçe 8. sınıf 20 Türkçe Sözcükte Anlam Sözcükte Anlam Sözcükte Anlam Cümlede Anlam Cümlede Anlam Cümlede Anlam Paragrafta Anlam Paragrafta Anlam Paragrafta Anlam Paragrafta Anlam Paragrafta Anlam Paragrafta Anlam Fiilimsi Cümlenin Öğeleri Cümlenin Öğeleri Edebi Sanatlar Noktalama İşaretleri Cümle Türleri Metin Türleri Metin Türleri

35 8. sınıf 1 Matematik Üslü Sayılar 8. sınıf 2 Matematik Köklü Sayılar 8. sınıf 3 Matematik Dönüşüm Geometrisi 8. sınıf 4 Matematik Olasılık 8. sınıf 5 Matematik Kombinasyon 8. sınıf 6 Matematik Üçgende Yardımcı Elemanlar 8. sınıf 7 Matematik Pisagor Bağıntısı 8. sınıf 8 Matematik Benzerlik 8. sınıf 9 Matematik Üçgende Açı - Kenar Bağıntısı 8. sınıf 10 Matematik Özel Sayı Örüntüleri 8. sınıf 11 Matematik Özel Sayı Örüntüleri 8. sınıf 12 Matematik Çarpanlara Ayırma 8. sınıf 13 Matematik Denklemler 8. sınıf 14 Matematik Denklemler 8. sınıf 15 Matematik Trigonometri 8. sınıf 16 Matematik Trigonometri 8. sınıf 17 Matematik Eğim ve doğru denklemleri 8. sınıf 18 Matematik Eğim ve doğru denklemleri 8. sınıf 19 Matematik Prizmalar 8. sınıf 20 Matematik Prizmalar

36 8. sınıf 1 Fen Bilgisi Hücre Bölünmesi ve Kalıtım 8. sınıf 2 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket 8. sınıf 3 Fen Bilgisi Maddenin Yapısı ve Özellikleri 8. sınıf 4 Fen Bilgisi Maddenin Yapısı ve Özellikleri 8. sınıf 5 Fen Bilgisi Maddenin Yapısı ve Özellikleri 8. sınıf 6 Fen Bilgisi Maddenin Yapısı ve Özellikleri 8. sınıf 7 Fen Bilgisi Ses 8. sınıf 8 Fen Bilgisi Ses 8. sınıf 9 Fen Bilgisi Maddenin Halleri ve Isı 8. sınıf 10 Fen Bilgisi Maddenin Halleri ve Isı 8. sınıf 11 Fen Bilgisi Maddenin Halleri ve Isı 8. sınıf 12 Fen Bilgisi Maddenin Halleri ve Isı 8. sınıf 13 Fen Bilgisi Maddenin Halleri ve Isı 8. sınıf 14 Fen Bilgisi Maddenin Halleri ve Isı 8. sınıf 15 Fen Bilgisi Maddenin Halleri ve Isı 8. sınıf 16 Fen Bilgisi Canlılar ve Enerji İlişkileri 8. sınıf 17 Fen Bilgisi Canlılar ve Enerji İlişkileri 8. sınıf 18 Fen Bilgisi Canlılar ve Enerji İlişkileri 8. sınıf 19 Fen Bilgisi Canlılar ve Enerji İlişkileri 8. sınıf 20 Fen Bilgisi Canlılar ve Enerji İlişkileri

37 8. sınıf 1 Sosyal Bilgiler Bir Kahraman Doğuyor 8. sınıf 2 Sosyal Bilgiler Bir Kahraman Doğuyor 8. sınıf 3 Sosyal Bilgiler Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler 8. sınıf 4 Sosyal Bilgiler Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler 8. sınıf 5 Sosyal Bilgiler Ya İstiklal Ya Ölüm 8. sınıf 6 Sosyal Bilgiler Ya İstiklal Ya Ölüm 8. sınıf 7 Sosyal Bilgiler Ya İstiklal Ya Ölüm 8. sınıf 8 Sosyal Bilgiler Ya İstiklal Ya Ölüm 8. sınıf 9 Sosyal Bilgiler Ya İstiklal Ya Ölüm 8. sınıf 10 Sosyal Bilgiler Ya İstiklal Ya Ölüm 8. sınıf 11 Sosyal Bilgiler Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar 8. sınıf 12 Sosyal Bilgiler Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar 8. sınıf 13 Sosyal Bilgiler Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar 8. sınıf 14 Sosyal Bilgiler Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar 8. sınıf 15 Sosyal Bilgiler Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar 8. sınıf 16 Sosyal Bilgiler Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar 8. sınıf 17 Sosyal Bilgiler Atatürkçülük 8. sınıf 18 Sosyal Bilgiler Atatürkçülük 8. sınıf 19 Sosyal Bilgiler Atatürkçülük 8. sınıf 20 Sosyal Bilgiler Atatürkçülük

38 8. sınıf 1 Din Kültürü Zekât 8. sınıf 2 Din Kültürü Hac 8. sınıf 3 Din Kültürü Kaza ve Kader 8. sınıf 4 Din Kültürü Kaza ve Kader 8. sınıf 5 Din Kültürü Kaza ve Kader 8. sınıf 6 Din Kültürü Kaza ve Kader 8. sınıf 7 Din Kültürü Hz. Muhammed (sav) ın Hayatından Örnek Davranışlar 8. sınıf 8 Din Kültürü Hz. Muhammed (sav) ın Hayatından Örnek Davranışlar 8. sınıf 9 Din Kültürü Hz. Muhammed (sav) ın Hayatından Örnek Davranışlar 8. sınıf 10 Din Kültürü Hz. Muhammed (sav) ın Hayatından Örnek Davranışlar 8. sınıf 11 Din Kültürü Hz. Muhammed (sav) ın Hayatından Örnek Davranışlar 8. sınıf 12 Din Kültürü Kur an da Akıl ve Bilgi 8. sınıf 13 Din Kültürü Kur an da Akıl ve Bilgi 8. sınıf 14 Din Kültürü Kur an da Akıl ve Bilgi 8. sınıf 15 Din Kültürü İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar 8. sınıf 16 Din Kültürü İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar 8. sınıf 17 Din Kültürü İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar 8. sınıf 18 Din Kültürü İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar 8. sınıf 19 Din Kültürü Dinler ve Evrensel Öğütleri 8. sınıf 20 Din Kültürü Dinler ve Evrensel Öğütleri

39 8. sınıf 1 İngilizce Atatürk The Founder 8. sınıf 2 İngilizce Detective Stories 8. sınıf 3 İngilizce Personal Experiences 8. sınıf 4 İngilizce Personal Experiences 8. sınıf 5 İngilizce Cooperation in the Family 8. sınıf 6 İngilizce Success Stories 8. sınıf 7 İngilizce Success Stories 8. sınıf 8 İngilizce Success Stories 8. sınıf 9 İngilizce Success Stories 8. sınıf 10 İngilizce Reading for Entertainment 8. sınıf 11 İngilizce Personal Goals 8. sınıf 12 İngilizce Personal Goals 8. sınıf 13 İngilizce Personality Types 8. sınıf 14 İngilizce Personality Types 8. sınıf 15 İngilizce Personality Types 8. sınıf 16 İngilizce Personality Types 8. sınıf 17 İngilizce Language Leaners 8. sınıf 18 İngilizce Language Leaners 8. sınıf 19 İngilizce Preferences 8. sınıf 20 İngilizce Preferences

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI SINIF DERS KONU SORU SAYISI. SINIFLAR 0.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE DOĞRULAR VE AÇILAR. Aynı düzlemde olan üç doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve inşa eder.. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 2013-201 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE KONULAR 3 Fiilimsi EYLÜL Fiilimsi 1 Fiilimsi 2 Fiilimsi 3 KURBAN BAYRAMI EKİM Fiilimsi Fiilimsi 1

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama 5.

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1.YAZILI KONULARI 4. Ünite Kur an-ı Kerimin Temel Eğitici Nitelikleri İslam Dininin Temel Kaynağı Kur an

Detaylı

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI 08.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) SINIF DERS KONU Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle Bilgisi Parçada Anlam Doğal Sayılar Ölçü Doğal Sayılarla Toplama

Detaylı

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50).

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50). LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI 1 / A KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI Türkçe (1-20), İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (21-30), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi (31-40), Yabancı Dil (41-50). 1

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M5111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayıları

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları - Yeni Sınav Sistemine Uygun - Öğretim Yılı Sınav Uygulama Tarih Çizelgesi Başarı Ölçme Sınav Kitapçıklarımız Farklı Yayıncılık Sınav

Detaylı

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama Kelime

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-C 2-B 3-D 4-C 5-A 6-D 7-B 8-D 9-D 10-B 11-D

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-C 2-B 3-D 4-C 5-A 6-D 7-B 8-D 9-D 10-B 11-D TÜRKÇE 1. Tema Sözcük Anlamı Test 1 1-C 2-B 3-D 4-C 5-A 6-D 7-B 8-D 9-D 10-B 11-D Test 2 1-B 2-D 3-B 4-A 5-C 6-B 7-A 8-D 9-A 10-C 11-B 12-C 13-D 14-A 15-A 16-D Test 3 1-D 2-C 3-D 4-A 5-A 6-B 7-B 8-B 9-A

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 28.04.2017 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 6.1.1.1. Hayvan ve bitki

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

İngilizce Dersi Kazanımları

İngilizce Dersi Kazanımları İngilizce Dersi Kazanımları Talimatları anlayabilir ve kısa, basit yönergeleri takip edebilir. Eşyaların rengini bilir. 'den 0'a kadar olan sayıları bilir. Vucudunun bölümlerini bilir. `Body Parts` ünitesinde

Detaylı

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 8. SINIF SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI)

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 8. SINIF SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) Türkçe 23 Türkçe 23 Matematik 20 Matematik 20 Fen ve Teknoloji 20 Fen ve Teknoloji 20 Sosyal Bilgiler 20 İnkılap Tarihi 20 Yabancı Dil 17 İngilizce

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 2010-2011 Yayın Planı 2010-2011 İÇİNDEKİLER 1- Yaprak Testler 2- Kitaplar Ödev Kitapçıkları Soru Bankaları Etkinliklerle Konu Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU DERS SINIF ÖĞRENME ALANI KAZANIM SORU NO. A B TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA Metnin

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

SİS 6 (08.05.2014) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 6 (08.05.2014) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

2010 / SINIF HAFTA SONU KURS TAKVİMİ FEN VE TEKNOLOJ İNKILAP TARİHİ

2010 / SINIF HAFTA SONU KURS TAKVİMİ FEN VE TEKNOLOJ İNKILAP TARİHİ TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJ İNKILAP TARİHİ İNGİLİZCE 55 90 80 50 50 Ağustos 2010 1 Pazar 2 Pazartesi 3 Salı 4 Çarşamba 5 Perşembe 6 Cuma 7 Cumartesi 8 Pazar 9 Pazartesi 10 Salı RAMAZAN 11 Çarşamba

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Üretim, Tüketim ve Verimlilik. Toplam Soru Sayısı

TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema Üretim, Tüketim ve Verimlilik. Toplam Soru Sayısı TÜRKÇE (temalara göre) Öğrenme Alanı Tema 1 2 3 4 5 6 Birey ve Toplum Atatürk Sözlü İletişim Okuma Yazma Üretim, Tüketim ve Verimlilik Oyun ve Spor Sağlık ve Çevre Değerlerimiz Güzel Ülkem Türkiye Hayal

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

MERKEZİ TARİHLİ SEVİYE BELİRLEME ÇALIŞMASI (SBS) KONU DAĞILIMLARI

MERKEZİ TARİHLİ SEVİYE BELİRLEME ÇALIŞMASI (SBS) KONU DAĞILIMLARI Kelimede Anlam 7 Cümlede Anlam 6 Parçada Anlam 2 TOPLAM 15 Doğal Sayılar 4 Doğal Sayılarla Toplama 2 Doğal Sayılarla Çıkarma 3 Kesirler 2 MATEMATİK Ölçüler 3 Örüntüler 1 Geometri 3 Tablo ve Grafikler 2

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

2. Online Değerlendirme Sınavı 1

2. Online Değerlendirme Sınavı 1 . Online Değerlendirme Sınavı Türkçe Hayat Bilgisi İngilizce Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Sözcük Bilgisi:.Sözcük Bilgisi Cümle Bilgisi:. Cümle Bilgisi Yazım

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T.8.2.5. 2 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. T.8.3.21. 3 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

ATAYURT OKULLARI ÖĞRETİM YILI 5. SINIF 2.DÖNEM YOL HARİTASI

ATAYURT OKULLARI ÖĞRETİM YILI 5. SINIF 2.DÖNEM YOL HARİTASI 0 5 1 1 TÜRKÇE D19 6 7 8 9 10 11 12 Eylemler D20 13 14 15 16 17 18 19 Eylemler D21 20 21 22 23 24 25 26 Zarflar D22 27 28 1 2 3 4 5 Zarflar D23 6 7 8 9 10 11 12 Edat - Bağlaç D24 13 14 15 16 17 18 19 Ünlem

Detaylı

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Sözcüğün Anlam Özellikleri 02 Sözcükler Arasındaki Anlam İlişkileri 03 Sözcük Grupları ve Deyimler - I 04 Sözcük Grupları ve Deyimler - II 05 Cümlenin Anlam Özellikleri 06 Cümleler Arası Anlam

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlede Anlam 3 Metin Yorumu Anlatım Yöntemleri ve İfade Biçimleri Yazım ve ktalama Sözcük Türleri 7 Cümlenin Ögeleri 8 Kelime Yapısı. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Keşfetme

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 2018-2019 DOĞAL SAYILAR VE İŞLEMLER 1.hafta 17-23 Eylül Milyonlar 5.1.1.1 5.1.1.2 6 01 1-2 2.hafta 24-30 Eylül Örüntüler 5.1.1.3 11 02 3-4 3.hafta 01-07 Ekim Doğal Sayılarda

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğunu Anlama 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma kurallarını uygulama

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 2014-2015 8. SINIF Yayın Planı 2014-2015 İÇİNDEKİLER 1- Bilgi Yolu Ders Anlatım Föyleri 2- Bilgi Yolu Soru Bankaları 3- Sınavlar BGS Düzey Belirleme Sınavları (DBS) BGS Düzey Kontrol Sınavları (DKS) BGS

Detaylı

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI ÖZEL ATURT İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI 06.02.2017 07.02.2017 Ailesindeki yardımlaşmayı gözlemleyerek, aile içinde üstlenebileceği görevlerle ilgili yeni fikirler üretir. Aile

Detaylı

Çarpanlar ve Katlar

Çarpanlar ve Katlar 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler 8.1.1.1 Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

2. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı . Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır. a. Hücrenin temel kısımları için sadece hücre zarı, sitoplazma ve çekirdek

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No 5. Sınıf 01 Milyonlar 02 Örüntüler Adı 03 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri 04 Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 05 Zihinden İşlemler, Bölme İşleminde Kalanı Yorumlama, Çarpma ve Bölme

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 4. Deneme 5 Nisan O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 D.B.. Basit, türemiş ve birleşik fiillerin kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. K..0 Konuşmasında

Detaylı

Büyük sayıları gerçek yaşamla ilişkilendirerek anlamlandırmalarına yardımcı olacak çalışmalara yer verilir. TASLAKTIR

Büyük sayıları gerçek yaşamla ilişkilendirerek anlamlandırmalarına yardımcı olacak çalışmalara yer verilir. TASLAKTIR 5. SINIF KAZANIM VE AÇIKLAMALARI M.5.1. SAYILAR VE İŞLEMLER M.5.1.1. Doğal Sayılar M.5.1.1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M.5.1.1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini,

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin ana fikrini/ana

Detaylı

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 7.1. Sayılar ve İşlemler 7.1.1. Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 7.1.2. Rasyonel Sayılar 7.1.3. Rasyonel Sayılarla İşlemler 7.1.4.

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

TEOG Sınavlarına Hazırlık ve Deneme Sınavları Yayın Kataloğu

TEOG Sınavlarına Hazırlık ve Deneme Sınavları Yayın Kataloğu TEOG Sınavlarına Hazırlık ve Deneme Sınavları Yayın Kataloğu 16-17 Yeni Sınav Sistemine Uygun DEĞERLİ ÖĞRETMENİMİZ VE EĞİTİM YÖNETİCİMİZ Sizlerin de bildiği gibi, ÖĞRENME, soyut bir süreçtir. DEĞERLENDİRME,

Detaylı

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06 07 6.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 9 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

Detaylı

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam 2 Sözcükte nlam Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının

Detaylı