Gıda Katkı Maddeleri Gıda Aromaları Et Ürünleri Katkıları Stabilizatörler.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Gıda Katkı Maddeleri Gıda Aromaları Et Ürünleri Katkıları Stabilizatörler."

Transkript

1 Gıda Katkı Maddeleri Gıda Aromaları Et Ürünleri Katkıları Stabilizatörler

2 BAZI ARTI LARIMIZ VAR! INDEX SAĞLIKLI AR-GE Doğal, antimikrobiyal ve antioksidan ürünler. İhtiyaçlarınız doğrultusunda AR-GE ye dayalı inovatif ürünler. NEDEN BEYAZ ACOL KM GIDA? SÜT TOZU CARRAGEENAN ACOL S /5 BİZ KİMİZ? 9 PRODA RLK 077 PRODA S 033 PRODA 550 C AROMALAR PROMEAT MEAT BALANCE 6 /7 19 AFT-2000 SOYA UNU CASEINAL EMULSION PRODA YG 055 PRODA PY 044 PRODA STT 066 GUAR GUM 5500 CPS 14 /15 21 ACOL KM 2010 KALİTE BELGELERİ /23 CARRAGEENAN SELÜLOZ LİFİ ÜRETİM ÇEŞİTLİLİK Farklı sektörlere hitap eden geniş ürün portföyü. MEMNUNİYET Çözüm odaklı yaklaşım ve koşulsuz müşteri memnuniyeti.

3 BİZ KİMİZ? BEYAZ DENGE Beyaz Gıda 1995 yılından beri, gıda katkı maddeleri, gıda aromaları, et katkı maddeleri, stabilizatörler ve koruyucular, olmak üzere beş ana başlıkta üretim, AR-GE ve tedarik alanlarında yurtiçi ve yurtdışı tecrübesiyle faaliyet göstermektedir. Sistemimizin kalite parametrelerini oluşturan yapı, uluslararası standartlardır. Gıdanın üretilmesi, tasnifi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması ve depolanması gibi aşamalarda gıdanın koku, tat, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla çalışıyoruz. Çözüm odaklı yaklaşım ve Türkiye nin her yerinde Ar-Ge ve teknik destek yardımı ile Sektörün Beyaz Dengesi FARKLI SEKTÖRLERE HİTAP EDEN GENİŞ ÜRÜN PORTFÖYÜ SÜT ET&ÜRÜNLERİ Et ve tavuk ürünleri üretiminde faaliyet gösteren salam, sosis, sucuk ve benzeri üretim yapan firmalar için baharat karışımları ve gıda katkı maddeleri. Süt ve süt ürünleri konusunda faaliyet gösteren firmalar için kıvam arttırıcı, su ve yağ tutma kapasitesini arttırıcı fonksiyonel ürünler ve aromalar.

4 GIDA KATKI MADDELERİ Gıdaların daha uzun ömürlü olmasını, tat, lezzet ve kokularının çok daha güzel olmasını,şekil ve renklerinin düzelmesini, kalite ile dayanımının korunmalarını sağlar. AFT-2000 ANTİMİKROBİYAL MADDE PH DENGELEYİCİ Gıdalarda hastalık oluşmasına neden olan mikroorganizmaların oluşumuna engel olur. Gıdaların besleyici ve biyolojik değerlerinin korumalarına yardım eder. Gıdaların içindeki katkı maddeleri sayesinde gıdalar üretimden depolama aşamasına kadar geçen sürede ve daha sonrasında besin değerlerini yitirmezler. AFT-2000 KULLANIM ALANLARI & ŞEKLİ AFT-2000 gıda maddelerinde istenmeyen dört büyük patojen (Salmonella, Coliform, E.coli, S.aureus) üzerinde etkili antimikrobiyel bir maddedir. AFT-2000 kolay kullanımı ile maya ve kültüre etki etmeden, insan sağlığı açısından tehlike arz eden bu mikroorganizmaları 48 saat içinde yok etmekte ve uzun süre tekrar üremelerini engellemektedir. AFT-2000 FDA tarafından onaylanmış olup Amerika, Avrupa ve Japonya da gıdanın çeşitli bölümlerinde kullanılmaktadır. AFT-2000 kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur. AFT-2000 kullanarak yapılan deneylerde, ürünlerdeki toplam olan mikroorganizma yükü kabul edilebilir standartların çok altına düşürülmüş ve kullanım miktarı arttırılarak bu yük sıfıra indirilmiştir. ANALİZ İÇİN 48 SAAT BEKLETİLMESİ GEREKİR.

5 ACOL KM 2010 KORUYUCU MADDE Gıda maddelerinde istenmeyen KÜF MAYA VE MANTARLARA etkili koruyucu bir maddedir. Kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur. ACOL KM 2010 kullanarak yapılan denemelerde çok net sonuçlar alınmıştır. İşletme bazında yapılan çalışmalarda özellikle yoğurtta yaz ayında ortam sıcaklığında ürüne pulvarize şeklinde (%15 lik solüsyon). ACOL KM 2010 ürünü 10 Gün küflenmeden muhafaza ettiği gözlenmiştir soğuk zincir ortamında ise bu süre 30 günü geçmiştir. PRODA RLK 077 STABİLİZATÖR RULO KAYMAK KULLANIMI Sütten ve kremadan yapılan kaymaklarda; PRODA RLK 077 kaymağın sünmesini, sertleşmesini, kırılmamasını ve elastiki yapıda olmasını sağlar. PRODA S 033 STABİLİZATÖR AYRAN ÜRETİMİNDE KULLANIMI 1 ton ayran sütüne 2 kg Proda S 033 ayranın kıvamının ve viskozitesinin artmasını, isteğe bağlı olarak su oranın arttırılmasını sağlar. Ürünün homojen görmesi gerekmektedir. PRODA 550 C STABİLİZATÖR KAYMAKLI YOĞURTTA KULLANIMI Kaymaklı yoğurdun kaymak yapısını ve kaymak gücünü artırır, mayalamadan önce 1 ton süte 200 gr ilave edilir.

6 SÜT TOZU YAĞSIZ Sütün ısıl işlemlerle kurutulması sonucu sadece içinde katı maddeler kalır ve buna süt tozu denir. Kurutma işlemi sayesinde, diğer süt ürünlerine göre daha uzun bir raf ömrü vardır ve saklama-depolama şekli diğer süt ürünlerine göre daha kolaydır. CARRAGEENAN YARI RAFİNE PRODA YG 055 STABİLİZATÖR YOĞURT ÜRETİMİNDE KULLANIMI 1 ton süte 2 kg Proda YG 055 yoğurdun kıvamını arttırır, sertleşmesini, KM in daha yüksek hissedilmesini, su salmamasını, kırılgan yapıda olmamasını, kaşığa gelmesini ve yağlılık hissini sağlar. PRODA PY 044 STABİLİZATÖR KAŞAR PEYNİRİNDE KULLANIMI Kuru haşlama kaşarda 100 kg kaşar hamuruna gr PRODA PY 044 ürün yapısında esneklik, liflenme erime ve uzama, dilimli kaşarda yapışmama ve dilimlenme kabiliyetini artırır. Sulu haşlama ayarında kuru haşlama kalitesi sağlamaktadır. 3-7 kg arasında kilo artışı sağlar. PRODA STT 066 STABİLİZATÖR KAŞAR PEYNİRİNDE KULLANIMI Kuru haşlama kaşarda 100 kg kaşar hamuruna gr PRODA STT 066 ürün yapısında esneklik, liflenme erime ve uzama, isteğe bağlı kuru madde düşürme, yanmama özelliği kazandırma, dilimli kaşarda yapışmama ve dilimlenme kabiliyetini artırır. Sulu haşlama ayarında kuru haşlama kalitesi sağlamaktadır kg arasında kilo artışı sağlar. KULLANIM ALANLARI Pasta ve hamur işlerinde Çikolata ve şekerlemelerde Bisküvi, gofret ve bebek mamalarında Dondurma yapımında Hazır çorbalarda Hayvanlar için hazırlanın mamalarda Yoğurt yapımında Carregenan deniz yosunlarından elde edilen bir polisakkarittir. 3 tip carregenan mevcuttur: Kappa karragenan (sert ve katı jeller oluşturur), Iota karagenan (yumuşak jeller oluşturur), lambda karagenan (proteinle karışınca jel oluşturur, süt ürünlerinde kullanılır) Hayvansal jelatin kullanmak istemeyenler için carregenan bitkisel bir alternatiftir. Carregenan tiksotropik özelliğe sahiptir: yüzey basıncı ile incelip tekrar eski viskozitesine kavuşarak sertleşir. Carregenan stabilizatör olarak Carregenan. Karagenan bulanıklık giderici olarak kullanılır. KULLANIM ALANLARI Tatlı, sos, dondurulmuş ürünler, içecek, süt ürünleri, kremli ürünler, bira, şarküteri, reçel, dondurma, jöle, kozmetik, ilaç...

7 MILK BALANCE 11 MAYASIZ VE KÜLTÜRSÜZ YENİ NESİL PEYNİR STABİLİZATÖRÜ 93 C de pastörize edilmiş süte maya ve kültür kullanmadan yeterli miktarda MILK BALANCE 11 yaklaşık 1,5-2 saat içinde uzun raf ömürlü, mikrobiyal açıdan temiz, rahat dilimlenebilen, kızartılabilen ve erimeyen bir yapıda peynir oluşmasını sağlar. PEYNİR ALTI SUYU TOZU Peynir altı suyu (whey) tozu, peynir oluşumu sırasında, çökeltiden süzülerek elde edilen sıvının ısıl işlemlerle toz haline getirilmesinden elde edilir. KULLANIM ALANLARI Bisküvi, bebek maması, çikolata, dondurma yapımında Yem katkı maddesi olarak İşlenmiş et ürünlerinde Hazır çorbalarda Hamur işlerinde Ekmek yapımında 48 FARKLI AROMA YAĞ VE SU BAZLI GIDA AROMALARI

8 GIDA KATKI MADDELERİ Gıdaların daha uzun ömürlü olmasını, tat, lezzet ve kokularının çok daha güzel olmasını,şekil ve renklerinin düzelmesini, kalite ile dayanımının korunmalarını sağlar. ACOL KM 2010 KORUYUCU MADDE Gıdalarda hastalık oluşmasına neden olan mikroorganizmaların oluşumuna engel olur. Gıdaların besleyici ve biyolojik değerlerinin korumalarına yardım eder. Gıdaların içindeki katkı maddeleri sayesinde gıdalar üretimden depolama aşamasına kadar geçen sürede ve daha sonrasında besin değerlerini yitirmezler. ACOL KM 2010 KULLANIM ALANLARI & ŞEKLİ ACOL KM 2010 gıda maddelerinde istenmeyen KÜF, MAYA VE MANTARLARA etkili koruyucu bir maddedir. ACOL KM 2010 kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur. ACOL KM 2010 kullanarak yapılan denemelerde çok net sonuçlar alınmıştır. İşletme bazında yapılan çalışmalarda özellikle işlenmiş işlenmiş et ürünlerinde yaz ayında 150 gr sulandırılarak kuterlenir. ACOL KM 2010 ürünü 150 gün küflenmeden muhafaza ettiği gözlenmiştir.

9 SEKTÖRÜN BEYAZ DENGESİ ACOL S-2000 ANTİMİKROBİYAL MADDE PH DENGELEYİCİ ACOL-S tüm işlenmiş et ürünlerinde istenmeyen dört büyük patojen (Salmonella, Coliform, E.Coll, S.Aureus) üzerinde etkili antimikrobiyel bir maddedir. ACOL - S kolay kullanımı ile maya ve kültüre etki etmeden, insan sağlığı açısından tehlike arz eden bu mikroorganizmaları 48 saat içinde yok etmekte ve uzun süre tekrar üremelerini engellemektedir. ACOL - S FDA tarafından onaylanmış olup Amerika, Avrupa ve Japonya da gıdanın çeşitli bölümlerinde kullanılmaktadır. ACOL - S kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur. PROMEAT HAMBURGER KÖFTESİ VE DİĞER KÖFTELERDE KULLANIMI Hamburger köftesi ve diğer köftelerde doğrandığında kırılmayı ve pişirme esnasında küçülmeyi önlemek amacıyla üretilmiş bir stabilizatördür. PROMEAT kıvam arttırmak, yapıda stabiliteyi korumak ve iyileştirmek gibi özelliklere sahip, gıda sanayinde yaygın olarak kullanılabilen herhangi bir kimyasal içermeyen karışımdır. ACOL - S kullanarak yapılan deneylerde, ürünlerdeki toplam olan mikroorganizma yükü kabul edilebilir standartların çok altına düşürülmüş ve kullanım miktarı artırılarak bu yük sıfıra indirilmiştir. ACOL - S Et ürünlerinde 100 kg sucuk-salam-sosis hamuruna 150 gr, baharata karıştırılır ve diğer kuter malzemeleriyle beraber kuterlenir. Isıl işlem görmeyen et ürünlerinde çok yaygın ET ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI bir şekilde kullanılır. Et ürünlerinde tat-koku üzerine herhangi olumsuz bir etkisi yoktur. Sucuk, salam, sosis vb. ürünlerde rengi parlaklaştırır. Ürüne canlı bir renk kazandırır. SODİUM METABİSULFİTE İÇERMEZ. KÖFTE ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI 100 kg köfte hamuruna 50 gr kullanılır. MEAT BALANCE EMULSION EMÜLGATÖR Tüm işlenmiş et ürünlerinde yağ ve suyu bağlamak amaçlı ve doğrandığında kırılmayı önlemek amacı ile üretilen bir emülgatördür. Emisyon ve toz olarak her iki şekildede kullanılır. MEAT BALANCE, jelleştirici, kıvam artırıcı ve katılaştırıcı özelliklere sahip, gıda sanayinde yaygın olarak kullanılabilen herhangi bir kimyasal içermeyen karışımdır. JAMBON ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI 100 kg Et karışımına max. 50gr kullanılır. Acol-S Fermente sucuk üretiminde kullanılmaz. Mikrobiyolojik analiz için 48 saat geçmesi gerekmektedir. KULLANIM ŞEKLİ Önce yağ üzerine MEAT BALANCE atılır kuter, C ye kadar çevrilir. Daha sonra C sıcak su ilavesi yapılır. Emülsiyon oluşunca kasalara çıkarılır.

10 CARRAGEENAN YARI RAFİNE SOYA UNU VE PROTEİNİ SOYA PROTEINI NIN KULLANIM ALANLARI SELÜLOZ LİFİ YAĞ TUTUCU Nişasta ve protein içermez. Sucuk, salam, sosis, köfte ve döner ürünlerinde pişirme sırasındaki yağ kaybını engeller. İşlenmiş et ürünlerinde ürüne dağılabilme özelliğine sahiptir ve fonksiyonel bir üründür. Soya proteinleri sosis, salam gibi emülsiye et ürünlerinde nemi tutar, ürünlerin yapı kazanmasını ve raf ömrü boyunca stabil kalmasını sağlar ve tekstür değiştirmeden protein desteği oluşturur. Düşük viskoziteli ve sulu sistemlerde kolay çözünen formları bulunan ve tatları son derece nötr olan soyalar, içecek sanayinde protein takviyeli fonksiyonel ürünlerin oluşturulmasında ve besleyici barlarda yaygın olarak kullanılmaktadırlar. CASEINAL EMULSION EMÜLGATÖR TEKNIK ÖZELLIKLER Carregenan deniz yosunlarından elde edilen bir polisakkarittir. 3 tip karagenan mevcuttur: Kappa Carregenan (sert ve katı jeller oluşturur), Iota Carregenan (yumuşak jeller oluşturur), lambda Carregenan (proteinle karışınca jel oluşturur, süt ürünlerinde kullanılır) Hayvansal jelatin kullanmak istemeyenler için Carregenan bitkisel bir alternatiftir. KULLANIM ALANLARI Tatlı, sos, dondurulmuş ürünler, içecek, süt ürünleri, kremli ürünler, bira, şarküteri, reçel, dondurma, jöle, kozmetik, ilaç... Carregenan tiksotropik özelliğe sahiptir: yüzey basıncı ile incelip tekrar eski viskozitesine kavuşarak sertleşir. Carregenan stabilizatör olarak kullanılır. Carregenan bulanıklık giderici olarak kullanılır. SALAM SOSİS ÜRÜNLERİ İÇİN CASEINAL, jelleştirici, kıvam artırıcı ve katılaştırıcı özelliklere sahip, gıda sanayinde yaygın olarak kullanılabilen herhangi bir kimyasal içermeyen karışımdır. Önce yağ üzerine CASEINAL atılır C ye kadar çevrilir. Daha sonra C sıcak su ilavesi yapılır, emülsiyon oluşunca kasalara çıkarılır. EKONOMİK SOSİSLERDE Ürün yapısında güzel bir sonuca ulaşmak için firma olarak önerdiğimiz oran 100 kg et için 2000 gr caseinal ve isteğe bağlı olarak patates nişastası ilave edilmesi gerekir.

11 GUAR GUM 5500 CPS GUAR GAM (GUAR GUM) (E412 STANDARTLARIMIZI BELİRLEYEN KALİTE BELGELERİMİZ Siyam baklasının tohumlarından elde edilen bir kıvam artırıcıdır. Kirli beyaz renkte tuz şeklinde bulunur. İnsan ve hayvan için besin kaynağı olarak da kullanılır. Guar Gam; Guar zamkı olarak da bilinir. ISO 9001 ISO HELAL GIDA İŞLETME KAYIT ISO 9001 Kalite Belgesi ISO Kalite Belgesi Helal Gıda Sertifikası İşletme Kayıt Belgesi

12 ÜRETİM Üretim kalitesini etkileyebilecek tüm faktörler ve bunların birbirleriyle olan etkileşim süreçleri incelenerek, uygulanması gereken politikar oluşturulup, hayata geçiriyoruz. Faaliyetlerimizde gıda güvenliği ile ilgili yasal zorunluluklara bütünüyle uyan yöntem ve prosedürler uyguluyoruz. Sistemimizin kalite parametrelerini oluşturan esas yapılar, uluslararası standartlardır. ANALİZ DEPO LABORATUVAR OFİS SEVKİYAT

13 OFİS : Cevizlik Mah. Muhtar Halit Kral Sok. Sekizler Apt. No: 26/7 Bakırköy / İSTANBUL DEPO : Marmara Sanayi Sitesi S Blok No: 17 İkitelli / İSTANBUL T: (pbx) F : info@beyazgida.com.tr

GIDA SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Gıda Katkı Maddeleri Gıda Aromaları Et Katkı Maddeleri Stabilizatörler Koruyucular. Antimicrobial Facilit Technics 2000

GIDA SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Gıda Katkı Maddeleri Gıda Aromaları Et Katkı Maddeleri Stabilizatörler Koruyucular. Antimicrobial Facilit Technics 2000 Antimicrobial Facilit Technics 2000 Gıda Katkı Maddeleri Gıda Aromaları Et Katkı Maddeleri Stabilizatörler Koruyucular GIDA SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. www.beyazgida.com.tr info@beyazgida.com.tr İÇİNDEKİLER

Detaylı

GIDA SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Gıda Katkı Maddeleri Gıda Aromaları Et Katkı Maddeleri Stabilizatörler Koruyucular. Antimicrobial Facilit Technics 2000

GIDA SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Gıda Katkı Maddeleri Gıda Aromaları Et Katkı Maddeleri Stabilizatörler Koruyucular. Antimicrobial Facilit Technics 2000 Antimicrobial Facilit Technics 2000 Gıda Katkı Maddeleri Gıda Aromaları Et Katkı Maddeleri Stabilizatörler Koruyucular GIDA SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. www.beyazgida.com.tr info@beyazgida.com.tr İÇİNDEKİLER

Detaylı

STABİLİZERLER ÜRÜNÜN ADI : MAYMIX MYS SERİSİ 102 RC

STABİLİZERLER ÜRÜNÜN ADI : MAYMIX MYS SERİSİ 102 RC ÜRÜNÜN ADI : MAYMIX MYS SERİSİ 102 RC Açıklama : Yarı rafine karragenan. Kullanım Oranı : % 0,05-0,5 Kullanım Alanı : Süt ürünleri, şekerleme ürünleri, reçel, marmelat vb.tüm gıdalarda. ÜRÜNÜN ADI : MAYMIX

Detaylı

UHD HELAL GIDA BELGELENDİRİLMESİ YAPILACAK ÜRÜN GRUPLARI

UHD HELAL GIDA BELGELENDİRİLMESİ YAPILACAK ÜRÜN GRUPLARI Sayfa No 1/4 REVİZYON ve ONAY TAKİP TABLOSU Rev. No. Revizyon Gerekçesi Tarih Sayfa No 2/4 HELAL GIDA BELGELENDİRİLMESİ Ürün Grupları Birincil Üretim İkincil Üretim 1- Et ve Et Ürünleri 2-Süt ve Süt Ürünleri

Detaylı

STABİLİZERLER ÜRÜNÜN ADI : MAYMIX MYS SERİSİ 102 RC

STABİLİZERLER ÜRÜNÜN ADI : MAYMIX MYS SERİSİ 102 RC ÜRÜNÜN ADI : MAYMIX MYS SERİSİ 102 RC Açıklama : Yarı rafine karragenan. Kullanım Oranı : % 0,05-0,5 Kullanım Alanı : Süt ürünleri, şekerleme ürünleri, reçel, marmelat vb.tüm gıdalarda. ÜRÜNÜN ADI : MAYMIX

Detaylı

EK-1. Mikrobiyolojik Kriterler

EK-1. Mikrobiyolojik Kriterler EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler Gıda Mikroorganizmalar Numune Limitler (1) alma planı c m M 1. Süt, süt ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü 1.1.1. Pastörize süt AKS (2) 5 2 104 105 E. coli 5 0

Detaylı

GIDALARIN YÜZEY ÖZELLİKLERİ DERS-9

GIDALARIN YÜZEY ÖZELLİKLERİ DERS-9 GIDALARIN YÜZEY ÖZELLİKLERİ DERS-9 KÖPÜK OLUŞUMU Köpük oluşumu Köpük, gazın dağılan faz, bir sıvının ise sürekli faz olduğu bir kolloidal dispersiyondur. Dispersiyon ortamı genellikle bir sıvıdır. Ancak,

Detaylı

EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİ

EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİ EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİ EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİ Avrupa orijinli Küçük çaplı ürünler- frankfurter, wiener Büyük çaplı ürünler- Ülkemizde salam, dünyada bologna, mortadella Kullanılan etin türü ve lokal çeşitlilik

Detaylı

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı 8 Ocak 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27456 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2009/68) MADDE

Detaylı

43.SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ

43.SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ 1-Halk Sağlığı Hizmetleri 1- Dezenfeksiyon Böcek Fare/sıçan Ve Haşeri İlaçlama Ücreti 100 M2 Den Fazla Her M2 İçin 2- Dezenfeksiyon Böcek Fare/sıçan Ve Haşeri İlaçlama Ücreti 100m2 Ye Kadar Olan Yerler

Detaylı

TEBLİĞ VE STANDARTLARDA MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER

TEBLİĞ VE STANDARTLARDA MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞ VE STANDARTLARDA MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER P R O F. D R. M Ü K E R R E M K AYA A T A T Ü R K Ü N İ V E R S İ T E S İ Z İ R A A T F A K Ü L T E S İ G I D A M Ü H E N D İ S L İ Ğ İ B Ö L Ü M Ü E R

Detaylı

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler Gıda 1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü 1.1.1. Pastörize süt Mikroorganizmalar Numune alma planı Limitler ( 1 ) n c m M E. coli ( 3 ) 5 0

Detaylı

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı. 1.2.1. Kefir Koliform bakteriler ( 3 ) 5 2 9 95

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı. 1.2.1. Kefir Koliform bakteriler ( 3 ) 5 2 9 95 8 Ocak 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27456 TEBLĐĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĐ MĐKROBĐYOLOJĐK KRĐTERLER TEBLĐĞĐNDE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (TEBLĐĞ NO: 2009/68) MADDE

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 40942840-934-20-c- 07/01/2015 Konu : Teklife Davet Sayın :... - Tel : Faks : Kurumumuzun ihtiyacı olan (7) kalem MUHTELİF GIDA

Detaylı

PACOVİS TÜRKİYE TANITIM KATALOĞU

PACOVİS TÜRKİYE TANITIM KATALOĞU PACOVİS TÜRKİYE TANITIM KATALOĞU Tanıtım : Pacovis AG : Pacovis Gıda, 2008 yılında Pacovis AG (İsviçre- www.pacovis.ch) ve Kütaş Tarım (Türkiye- www.kutasgroup.com) ortaklığı ile hayat bulmuştur. Kütaş

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM 5 Aralık 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28488 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri Gıda Teknolojisinin Tanımı... 6 İşlenmiş Besin Satın Alırken Dikkat Edilecek Hususlar... 6 Gıdaların Geometrik Özellikleri...

Detaylı

BAŞLANGIÇ VE DEVAM SÜTLERİNİ YETERİNCE TANIYOR MUYUZ?

BAŞLANGIÇ VE DEVAM SÜTLERİNİ YETERİNCE TANIYOR MUYUZ? BAŞLANGIÇ VE DEVAM SÜTLERİNİ YETERİNCE TANIYOR MUYUZ? Prof. Dr. AZİZ EKŞİ Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 57. MİLLİ PEDİATRİ KONGRESİ, 01 KASIM 2013, ANTALYA Beslenme ve Gıda yaşamak için

Detaylı

SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR

SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR Süt ve süt ürünleri mikrobiyolojisinde yararlı mikroorganizmalar temel olarak süt ürünlerinin üretilmesinde kullanılan çeşitli mikroorganizmaları tanımlamaktadır.

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerini kapsar.

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerini kapsar. 5 Aralık 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28488 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

ANALİZ ŞARTLARI FORMU

ANALİZ ŞARTLARI FORMU KLS/4.4.FR/03 17/06/2013 00/-- 1/5 Güncelleme No:08 Güncelleme Tarihi:06/04/2016 %10 HCl' de çözünmeyen kül TS 2383,TS 4500 Bisküvi, Buğday Unu 2 gün 90 %10 HCl' de çözünmeyen kül TS 1566 ISO 1577,ISO

Detaylı

DiYABET VE BESLENME N M.-

DiYABET VE BESLENME N M.- DiYABET VE BESLENME Diyabet tedavisinin amacı;kan şekeri kontrolünü sağlayarak diyabetin seyrinde gelişebilecek bozuklukları (komplikasyonları) önlemek veya geciktirmek; böylece yaşam kalitenizi yükseltmektir.

Detaylı

neden az yağlı az kolesterollü diyet?

neden az yağlı az kolesterollü diyet? neden az yağlı az kolesterollü diyet? DYT-YRD07 Rev / 2 Yürürlük Tarihi / 30.12.2005 Rev Tarihi / 17.18.2012 neden az yağlı az kolesterollü diyet? Kolesterol insan vücudunda doğal olarak bulunan yağa benzer

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com

ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com Hakkımızda Kuruluşumuz 1998 yılında Merih Gıda Süt Ürünleri Yem Hayvancılık Ltd. Şti. ünvanıyla 278 kg süt ile üretimine başlamıştır. Mutlak kalite ve lezzet prensibi ile

Detaylı

Madde 4-(ğ) 1.1.2. Fermente süt ürünleri ( Kefir,Yoğurt, meyveli vb. yoğurtlar, ayran vb. ) 1.1.3.1. Krema (pastörize) 0/25 g-ml.

Madde 4-(ğ) 1.1.2. Fermente süt ürünleri ( Kefir,Yoğurt, meyveli vb. yoğurtlar, ayran vb. ) 1.1.3.1. Krema (pastörize) 0/25 g-ml. Bu renk, eski TGK Mikrobiyolojik kriterler tebliğinden çıkarıldığını ifade eder Bu renk, yeni TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine eklenmediğini ifade eder. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik kriterler

Detaylı

Doç. Dr. Hilmi NAMLI

Doç. Dr. Hilmi NAMLI HAZIRLAYAN Ömer ÖZDEMİR Danış ışman Doç. Dr. Hilmi NAMLI Günümüzde 80 000 civarında kimyasal madde çeşitli amaçlar için kullanılmakta ve bu sayı her geçen yıl artmaktadır. Kullanım alanları;gıda,kozmetik,ilaç

Detaylı

ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN TEMEL MATERYALLER VE KATKI MADDELERİ. K.Candoğan-ET

ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN TEMEL MATERYALLER VE KATKI MADDELERİ. K.Candoğan-ET ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN TEMEL MATERYALLER VE KATKI MADDELERİ Et ürünleri üretiminde kullanılan temel materyaller ve katkı maddeleri 1- Hayvansal dokular -Temel kırmızı et (iskelet kası) -Dolgu

Detaylı

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz.

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz. Krema ve Kaymak Tebliği R.G. Tarihi:27.09.2003 R.G. Sayısı:25242 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, krema ve kaymağın, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlaması, işlemesi, muhafazası, depolanması,

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

DÜZ SADE YAĞLARI SADEYAĞ ÜRÜN TANIMI DÖK. NO ÜT-01 TARİH 01.01.2015 REVİZYON 00 SAYFA 1/2 ÜRÜN İŞLETME ONAY BELGESİ NUMARASI TANIM REFERANS FİZİKSEL ÖZELLİKLER KİMYASAL ÖZELLİKLER BİYOLOJİK ÖZELLİKLER

Detaylı

KAHVALTI. Kahvaltı Tabağı. Sucuk şiş Elma dilim patates ile. Melemen. Sahanda Yumurta Çeşitleri

KAHVALTI. Kahvaltı Tabağı. Sucuk şiş Elma dilim patates ile. Melemen. Sahanda Yumurta Çeşitleri Kafe Mönüsü KAHVALTI Kahvaltı Tabağı 30.00 TL Beyaz peynir, taze kaşar peyniri, eski kaşar peyniri,dil peyniri, sebzeli tavuk jambon, dana jambon, Macar salam, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, kuru

Detaylı

Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER

Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER Manda Ürünleri Süt ve Süt Ürünleri Manda sütü Afyon kaymağı Lüle kaymağı Manda yoğurdu Dondurma Manda tereyağı Manda peyniri

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ

TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ Resmî Gazete Tarih: 5 Aralık 2012 Sayı: 28488 Resmî Gazete Tarih: 13 Şubat 2015 Sayı: 29266 (TEBLİĞ NO: 2012/74) BİRİNCİ

Detaylı

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 *Sebze ve meyve normal potasyumlu diyette serbest ama

Detaylı

KAHVALTI SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

KAHVALTI SOFRASINA HOŞGELDİNİZ KAHVALTI SOFRASINA HOŞGELDİNİZ Lezzet kataloğu Beyaz Peynirler Kaşar Peynirleri Yöresel Peynirler Sürülebilir Peynirler Dünya Peynirleri Tereyağı Grubu Light Peynirler Çocuk Peynirleri Kaynağında sevgi

Detaylı

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi

Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi Besin Değerleri Tablosu ve İçerik Bilgisi ALERJEN UYARISI Ürünlerimiz gluten, süt, yumurta, fındık gibi sert kabuklu meyveler, soya ve susam içerebilir. Detaylı bilgi için, ürün içerik bilgilerini incelemenizi

Detaylı

Sayı : /12/2016 Konu : Teklife Davet

Sayı : /12/2016 Konu : Teklife Davet 28/12/2016-E.61354 T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-28/12/2016 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde kullanılmak

Detaylı

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği (Tebliği No: 2012/74)

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği (Tebliği No: 2012/74) BİRİNCİ BÖLÜM Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği (Tebliği No: 2012/74) Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerinin

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 26/12/2017-E.63092

Evrak Tarih ve Sayısı: 26/12/2017-E.63092 Evrak Tarih ve Sayısı: 26/12/2017-E.63092 Sayı : 35677068-934.99 26.12.2017 Konu : Teklife Davet Sayın : T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Aşağıda miktarı ve özellikleri

Detaylı

SOĞUK DEPO PANELLERİ:

SOĞUK DEPO PANELLERİ: SOĞUK DEPO PANELLERİ: KİLİTLİ VE KİLİTSİZ SOĞUK DEPO PANELİ UYGULAMALARIMIZ: İTS GRUP olarak ; Endüstriyel yapının tasarımında ilk önce yapının kullanım amacına göre soğuk depo mimari projeyi hazırlıyoruz.

Detaylı

TGK-KREMA VE KAYMAK TEBLĐĞĐ (2003/34) (Yayımlandığı R.G.: /25242)

TGK-KREMA VE KAYMAK TEBLĐĞĐ (2003/34) (Yayımlandığı R.G.: /25242) TGK-KREMA VE KAYMAK TEBLĐĞĐ (2003/34) (Yayımlandığı R.G.: 27.09.2003/25242) Değişiklik : 06.02.2009tarih ve 27133 sayılı R. G. Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, krema ve kaymağın, tekniğine uygun ve hijyenik

Detaylı

SURİMİ TEKNOLOJİSİ. 12. Hafta

SURİMİ TEKNOLOJİSİ. 12. Hafta SURİMİ TEKNOLOJİSİ SURİMİ Japonca da kelime anlamı kıyılmış et olan surimi; mekanik olarak kemiklerinden ayrılmış balık etinin, suyla yıkanıp kıyıldıktan sonra, donmuş olarak iyi bir raf ömrü sağlayabilmek

Detaylı

Veteriner Tedavide Kullanılan Oral Dozaj Şekilleri

Veteriner Tedavide Kullanılan Oral Dozaj Şekilleri Veteriner Tedavide Kullanılan Oral Dozaj Şekilleri ORAL TOZLAR Veteriner oral tozlar, bir veya birkaç etkin maddeyi yardımcı madde içermeden veya bazı yardımcı maddeler ile birlikte içeren bölünmüş tozlardır.

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Yiyecek ve İçecekler Satış Elemanlığı Kantin İşletmeciliği. 2. Yıl/4 Dönem

DERS BİLGİ FORMU Yiyecek ve İçecekler Satış Elemanlığı Kantin İşletmeciliği. 2. Yıl/4 Dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Sınıf/Dönem/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL GDM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 GDM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL GDM-5502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8

Detaylı

GIDA ENDÜSTRİSİNDE SOYA KAYNAKLI PROTEİNLERE ALTERNATİF ARAYIŞLARI

GIDA ENDÜSTRİSİNDE SOYA KAYNAKLI PROTEİNLERE ALTERNATİF ARAYIŞLARI GIDA ENDÜSTRİSİNDE SOYA KAYNAKLI PROTEİNLERE ALTERNATİF ARAYIŞLARI Yrd. Doç. Dr. Levent Yurdaer AYDEMİR Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği 05-07 Ekim 2016, EDİRNE Pazar büyüklüğü:

Detaylı

Uluslararası ve Yu içi Pazarın Öncüsü

Uluslararası ve Yu içi Pazarın Öncüsü Uluslararası ve Yu içi Pazarın Öncüsü Tel/Phone: +90 324 238 92 04 Pbx Faks/Fax: +90 324 237 65 71 Çilek Mahallesi 136. Cadde No : 34/A Akdeniz / Mersin / TÜRKİYE E-posta/E-mail: mersingida@mersingida.com

Detaylı

BESLENME İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ

BESLENME İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ BESLENME İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008 SUNU PLANI Sağlıklı ve dengeli beslenme Temel besin öğeleri ve grupları Öğün içerikleri: Kahvaltı Fast-food ve zararları Çocuğunuzun beslenme çantası

Detaylı

BOLU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ Doküman No F.P İlk Yayın Tarihi MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI

BOLU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ Doküman No F.P İlk Yayın Tarihi MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI Rev. /Tarih 00/..202 Sayfa / 5 MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI in Adı Tal.. Aerobik Koloni Sayısı* AT.MB.02 Tüm Gıdalar, Yemler 4833-66 2. Bacillus cereus * AT.MB.03 Tüm Gıdalar, Yemler EN/ISO 7932 79,2 3.

Detaylı

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir.

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir. Doğru beslenme için karbonhidrat, yağ ve proteinler belirli oranlarda belirli miktarlarda düzenli olarak alınmalıdır. Alınan kalori verilen kaloriden fazla olduğu zaman kilo alımı başlar. Her gün yenilen

Detaylı

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein,

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, karbonhidrat, yağ ve enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. * Bu

Detaylı

T.C. ÇANKIRI TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA İTHAL , KG 17,458.

T.C. ÇANKIRI TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA İTHAL , KG 17,458. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-5 ARPA YEMLİK MTS 0.65 0.6653 179,350.00 KG 119,324.00 4 ARPA YEMLİK TTS 0.64 0.74 0.6932 2,235,350.00 KG 1,549,498.06 53 ARPA YEMLİK ı: 1,668,822.06 57 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ

Detaylı

MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ

MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete : 06.02.2009-27133 Tebliğ No: 2009/6 Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; gıda maddelerinin mikrobiyolojik

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI GDM-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 GDM-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI GDM-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU MİLDO GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. TEL:+90(216) 592 78 70-71-72 FAX: +90 (216) 592 78 73 ADDRESS: AYTOP GIDA SİT.COM

ÜRÜN KATALOĞU MİLDO GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. TEL:+90(216) 592 78 70-71-72 FAX: +90 (216) 592 78 73 ADDRESS: AYTOP GIDA SİT.COM ÜRÜN KATALOĞU MİLDO GIDA SAN VE DIŞ TİC. LTD. TEL:+90(216) 592 78 70-71-72 FAX: +90 (216) 592 78 73 ADDRESS: AYTOP GIDA SİT. E BLOK NO: 15 SULTANBEYLİ İSTANBUL-TURKEY EMAIL: INFO@MILDOFOOD.COM BİZ KİMİZ

Detaylı

Gıda Kimyası II Gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkan reaksiyonlar. Vural Gökmen

Gıda Kimyası II Gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkan reaksiyonlar. Vural Gökmen Gıda Kimyası II Gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkan reaksiyonlar Vural Gökmen Gıda İşleme Gıda işlemenin derecesi (şiddeti) Gıda işlemenin nedenleri Gıda işleme şekilleri Aşırı işlenmişgıdalar üzerinekaygılar

Detaylı

Süt ve Süt Ürünlerinde Hijyen ve Kontroller (27-31 Mayıs 2013, Brescia, İTALYA)

Süt ve Süt Ürünlerinde Hijyen ve Kontroller (27-31 Mayıs 2013, Brescia, İTALYA) Süt ve Süt Ürünlerinde Hijyen ve Kontroller (27-31 Mayıs 2013, Brescia, İTALYA) Dr. İLKNUR GÖNENÇ Gıda Mühendisi 30 EKİM 2013 ANKARA SUNU AKIŞI Eğitim; Amaç Yer Ġçerik Değerlendirme Eğitimle İlgili Bilgiler

Detaylı

DONDURMA TEKNOLOJİSİ. Prof.Dr. Hilal ÇOLAK

DONDURMA TEKNOLOJİSİ. Prof.Dr. Hilal ÇOLAK DONDURMA TEKNOLOJİSİ Prof.Dr. Hilal ÇOLAK Dondurma, başlıca yağ, sütün yağsız kuru maddesi, şeker, stabilizatör, emülgatör ve bazen de lezzet ve renk veren maddelerden oluşan karışımın, değişik düzenlerde

Detaylı

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME NEDEN ÖNEMLİDİR? Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Gebelik öncesi ideal ağırlığında olan yetişkin kadınların ortalama 9-14 kg arasında (ayda 1-1,5kg)

Detaylı

SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı

SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İktisadi İşletmesi Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi bünyesinde kurulan,

Detaylı

110 SIVI YAĞ BAKLİYAT MAKARNA 10 BAKLİYAT BULGUR PİRİNÇ 10 BAKLİYAT 25 FASULYELER 50 25

110 SIVI YAĞ BAKLİYAT MAKARNA 10 BAKLİYAT BULGUR PİRİNÇ 10 BAKLİYAT 25 FASULYELER 50 25 100 ALKOLLÜ İÇECEKLER 10 ALKOLLÜ İÇECEKLER 10 BİRA 10 ALKOLSÜZ BİRA 50 25 100 ALKOLLÜ İÇECEKLER 10 ALKOLLÜ İÇECEKLER 10 BİRA 15 DARK BİRA 50 25 100 ALKOLLÜ İÇECEKLER 10 ALKOLLÜ İÇECEKLER 10 BİRA 20 EKSTRA

Detaylı

FERMENTE ET ÜRÜNLERİ. K.Candoğan-ET

FERMENTE ET ÜRÜNLERİ. K.Candoğan-ET FERMENTE ET ÜRÜNLERİ Gıdalarda fermantasyon protein karbonhidrat Mikroorganizmalar Koruyucu etki Lezzet Yapı lipid enzimler Sağlık HAM MADDE STARTER KÜLTÜR YENİ ÜRÜN fermantasyon Etin uzun süreli muhafazasında

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON ÖĞRETİM TEKNİKLERİ ve MATERYAL TASARIM DERSİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON ÖĞRETİM TEKNİKLERİ ve MATERYAL TASARIM DERSİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON ÖĞRETİM TEKNİKLERİ ve MATERYAL TASARIM DERSİ PROJE ÖNERİSİ DONDURMA YAPIM AŞAMALARININ ÖĞRETİLMESİ 16PF0422 HATİCE DEMİREL

Detaylı

Sütlü tatlıların ana malzemesi olan sütün temizliği son derece önemlidir. Hastalık yapıcı mikroorganizmalardan arındırılmış olmalıdır. Sektörde kullanılan açık sütler süzülerek kaynatılır. Sütlü tatlılar

Detaylı

ADAPAZARI TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI ANALİZ LİSTESİ. Analiz Adı Ürün Deney Metodu

ADAPAZARI TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI ANALİZ LİSTESİ. Analiz Adı Ürün Deney Metodu Analiz Adı Ürün Deney Metodu Analiz Süresi **Aflatoksin Analizi Yağlı-Kuru Meyveler (Fındık, Mısır, Yerfıstığı, Ceviz, Antep Fıstığı, Susam, Kabak Çekirdeği, Ayçiçeği Çekirdeği) RHONE IFU (PO7.V1) Aflatoksin

Detaylı

MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ

MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİ Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete : 06.02.2009-27133 Tebliğ No: 2009/6 Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; gıda maddelerinin mikrobiyolojik

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME VE MENÜ PLANLAMA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KAFETERYALAR İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIKLI BESLENME VE MENÜ PLANLAMA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KAFETERYALAR İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI BESLENME VE MENÜ PLANLAMA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KAFETERYALAR İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK; Fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. BESLENME; Büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken

Detaylı

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUAR BİRİMİ ANALİZ LİSTESİ

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUAR BİRİMİ ANALİZ LİSTESİ in Adı Matriks Metot Cihaz 1 1000 Dane Ağırlığı Tayini Tahıl ve Baklagiller TS EN ISO 520 Nisan 2011 1 gün 27.00 2 3 4 Ayranda Yoğunluk Tayini İncelik Derecesinin Tayini (Öğütülmüş Baharat) Baharatlarda

Detaylı

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız FİRMA PROFİLİ Akademik Hijyen Ltd. Şti., İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Ergün ün başkanlığında bir grup akademisyen tarafından, her

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ. Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu. 29 Mart 2018, Mersin

TÜRK GIDA KODEKSİ. Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu. 29 Mart 2018, Mersin TÜRK GIDA KODEKSİ 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 29 Mart 2018, Mersin RESMİ OTORİTE & YASAL DAYANAK GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Detaylı

HAYVAN BESLEMEDE ENKAPSÜLASYON TEKNOLOJİSİ VE ÖZELLİKLERİ. Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN

HAYVAN BESLEMEDE ENKAPSÜLASYON TEKNOLOJİSİ VE ÖZELLİKLERİ. Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN HAYVAN BESLEMEDE ENKAPSÜLASYON TEKNOLOJİSİ VE ÖZELLİKLERİ Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN Enkapsülasyon katı, sıvı ve gaz malzemelerin kaplanarak kapsüller içinde tutulması ile çok küçük bir maddeyi veya tüm

Detaylı

içindekiler 4-5 - 6 çorbalar yemek hazırlayıcılar bulyonlar çeşniler 10-11 makarna sosları dünya mutfağı sosları soğuk soslar pankek / waffle 14-15

içindekiler 4-5 - 6 çorbalar yemek hazırlayıcılar bulyonlar çeşniler 10-11 makarna sosları dünya mutfağı sosları soğuk soslar pankek / waffle 14-15 Unifood Profesyonel, 1997 yılında kurulan ve hazır gıda üretimi yapan Unifo Gıda San. A.Ş. taından yaklaşık 1 yıl süren araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda HORECA / EDT sektörlerine hizmet vermek

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sağlık İşleri Müdürlüğü KİMYASAL ANALİZLER

T.C. TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sağlık İşleri Müdürlüğü KİMYASAL ANALİZLER KİMYASAL LER YÖNTEMİ 1 2 3 -Ürün TS leri -Ürün TS leri -TS 2590 Toplam katı madde - tüm gıdalar %10 LUK HCl de çözünmeyen kül- tüm gıdalar Acılık kreis testi- tahinhelva ve tüm yağlarda 100 gr/ml 2 gün

Detaylı

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize göre size özgü planlanmıştır.

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ (TASLAK 2017/..)

TÜRK GIDA KODEKSİ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ (TASLAK 2017/..) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından; Amaç TÜRK GIDA KODEKSİ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ (TASLAK 2017/..) Madde 1 -(1) Bu Tebliğin amacı, içme sütlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, depolanması,

Detaylı

Doğadan sofralarınıza gelen lezzet

Doğadan sofralarınıza gelen lezzet Doğadan sofralarınıza gelen lezzet ÖZ UN Gıda San.Tic.A.Ş., kapasitesi ile Türkiye ve Ortadoğu nun tek çatı altında kurulmuş olan en büyük üretime sahip un fabrikası konumundadır. Günlük 1200 tonluk üretim

Detaylı

PEYNiR....gıdanıza değer katan çözümler... www.apack.com.tr

PEYNiR....gıdanıza değer katan çözümler... www.apack.com.tr PEYNiR...gıdanıza değer katan çözümler... Peynir uzmanlık ister... Hayvansal kaynaklı gıdalar arasında önemli bir yeri olan peynir, toplumumuz tarafından sevilen ve zevkle tüketilen bir gıdadır. Son yıllarda

Detaylı

Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka (06.12.2012-Basından)

Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka (06.12.2012-Basından) Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka (06.12.2012-Basından) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yap4ğı kontroller sonucunda sahte süt ürünü satan markaları deşifre e>. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın

Detaylı

10 Eylül - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında geçerlidir. Bayramınız Kutlu Olsun... KURBAN BAYRAMI ÖZEL

10 Eylül - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında geçerlidir. Bayramınız Kutlu Olsun... KURBAN BAYRAMI ÖZEL 10 Eylül - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında geçerlidir. Bayramınız Kutlu Olsun... KURBAN BAYRAMI ÖZEL Bakliyat ve Baharatlar Derin Osmancık Pirinç > 25 kg Derin Futbol Yerli Kırmızı Mercimek > 25 kg Derin

Detaylı

GIDALARDA MİKROBİYAL GELİŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

GIDALARDA MİKROBİYAL GELİŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER GIDALARDA MİKROBİYAL GELİŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Mikroorganizmaların gıdalarla gelişmesi; Gıdanın karekteristik özelliğine, Gıdada bulunan m.o lara ve bunlar arası etkileşime, Çevre koşullarına bağlı

Detaylı

GIDALAR ve KANSER Dr. Hakan Akbulut

GIDALAR ve KANSER Dr. Hakan Akbulut GIDALAR ve KANSER Dr. Hakan Akbulut Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı GIDALAR ve KANSER Bugüne kadar yiyeceklerle kanser gelişimi arasında doğrudan bir bağlana gösterilememiş8r.

Detaylı

Raf ömrü çalışmaları

Raf ömrü çalışmaları Raf ömrü çalışmaları Prof. Dr. İsmail Sait DOĞAN Gıda grupları Bozulurluğu yüksek olan gıdalar (raf ömrü günlerle ölçülür). Süt, et, yeşil sebze Orta derecede bozulabilir gıdalar (raf ömrü haftalar ile

Detaylı

DONDURMA MİKSİNDE KULLANILAN HAMMADDELER TATLANDIRICILAR

DONDURMA MİKSİNDE KULLANILAN HAMMADDELER TATLANDIRICILAR DONDURMA MİKSİNDE KULLANILAN HAMMADDELER TATLANDIRICILAR Tatlandırıcılar Fonksiyon Tat verir yağ içeriği yüksek ürünlerde yağlılığı kamufle eder aroma maddesinin etkinliğini artırır. Ucuz toplam kurumadde

Detaylı

Vizyonumuz misyonumuzdur...

Vizyonumuz misyonumuzdur... www.binbasgida.com Vizyonumuz misyonumuzdur... GRUP FİRMALARIMIZ / Nigeria B Maher BİNBAŞ Binbaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Binbaş Gıda, firma sahibi Maher Hüseyin Binbaş tarafından, 2012 yılında MERSİN

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSĐ MĐKROBĐYOLOJĐK KRĐTERLER TEBLĐĞĐ (TEBLĐĞ O:

TÜRK GIDA KODEKSĐ MĐKROBĐYOLOJĐK KRĐTERLER TEBLĐĞĐ (TEBLĐĞ O: 6 ubat 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27133 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĐ MĐKROBĐYOLOJĐK KRĐTERLER TEBLĐĞĐ (TEBLĐĞ O: 2009/6) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; gıda maddelerinin

Detaylı

6 Şubat 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27133

6 Şubat 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27133 6 Şubat 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27133 TEBLĐĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĐ MĐKROBĐYOLOJĐK KRĐTERLER TEBLĐĞĐ (TEBLĐĞ NO: 2009/6) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; gıda maddelerinin

Detaylı

KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ. KİMYAGER Nail GÜLEN. KimyaKongreleri.org

KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ. KİMYAGER Nail GÜLEN. KimyaKongreleri.org KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ KİMYAGER Nail GÜLEN FROMA KİMYA, başta kozmetik ürün çeşitlerinde olmak üzere, kokunun olduğu ve kokunun olması istenilen her ürün için geniş seçeneklere

Detaylı

BİZ KİMİZ? Mildo Gıda Amacımız Vizyonumuz Misyonumuz,

BİZ KİMİZ? Mildo Gıda Amacımız Vizyonumuz Misyonumuz, BİZ KİMİZ? Mildo Gıda uzun yıllar fırıncılık ve pastacılık ürünleri sektörünün önde gelen çok uluslu firmalarında üst düzey yönetici olarak tecrübe kazanmış bireylerden oluşan grubumuz tarafından 2013

Detaylı

HER TABAKTA LEZZET SANATI

HER TABAKTA LEZZET SANATI HER TABAKTA LEZZET SANATI AŞK TAN GELEN LEZZETLER KAHVALTI Saat 08:00 ile 17:00 arasında servis edilir. 1 2 3 4 5 6 7 Kahvaltı Tabağı (1 Kişilik) 3 Çeşit Peynir, 2 Çeşit Reçel, Domates, Salatalık, Yeşil

Detaylı

ÖZEL KULLANIM AMAÇLI EKMEKLER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Buğdayın Türü. b. Unun randımanı. c. Presleme. d. Suyun yapısı. a. Tuz. b. Yağ. c.

ÖZEL KULLANIM AMAÇLI EKMEKLER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Buğdayın Türü. b. Unun randımanı. c. Presleme. d. Suyun yapısı. a. Tuz. b. Yağ. c. ÖZEL KULLANIM AMAÇLI EKMEKLER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi özel amaçlı ekmeklerden değildir? a. Zenginleştirilmiş ekmek b. Yöresel ekmek c. Tıbbi ekmek d. Hafif ekmek 2. Tahıl unlarına,

Detaylı

6. 35 KASIM - ARALIK Peynirli Tortellini Ispanaklı ve Peynirli Tortellini

6. 35 KASIM - ARALIK Peynirli Tortellini Ispanaklı ve Peynirli Tortellini PASTIFICIO BOLOGNESE, 30 yılı aşkın tecrübesi ile 1. sınıf İtalyan makarnası üreticisidir. Üretimde en kaliteli durum buğdayı irmiği, dolgu malzemeleri, yumurta ve doğal kaynak suyu kullanılmaktadır. Geleneksel

Detaylı

Keçiboynuzuyla ilgili herşey... INCOM INCOM A.Ş., 1980 li yıllardan bugüne oluşturduğu geniş ürün yelpazesiyle yerli ve yabancı sanayicinin ihtiyacını karşılamaktadır. Şirketimiz Türkiye de ilk keçiboynuzu

Detaylı

FYLAX Nem Düzenleyici Etkin Küf Önleyici

FYLAX Nem Düzenleyici Etkin Küf Önleyici FYLAX Nem Düzenleyici Etkin Küf Önleyici 4 KONU : FYLAX ~ İLGİ : RUMİNANT BESLEME KELİMELER : Kızışma Topaklaşma Mikotoksin Lezzet ve Yem Tüketimi Nem Tutma Kapasitesi Su Yüzey Gerilimi Pelet Kapasitesinde

Detaylı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebek beslenmesinde 0-3 yaş arası kritik bir dönemdir. Bu dönemde annelerin her konuda olduğu gibi beslenme konusunda bebekleri için mümkün olan en 1 / 7 iyi

Detaylı

ET VE ET ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA DERSİ

ET VE ET ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA DERSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA DERSİ Dersin Modülleri Üretim Araç ve Gereçlerinin Kullanımı Kesimlik Hayvanların Seçimi Hayvan Kesim ve Yüzümü Parçalama İşlemleri Et Ürünleri Katkıları Et Ürünleri Etlerin

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE Sağlıklı büyümek ve gelişmek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. BESLENME İnsanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel

Detaylı

süt işlem bölümü laboratuvar ayran üretimi ambalaj üniteleri kalite güvence sevkiyat kaşar peynir üretimi ayran üretimi yoğurt üretimi

süt işlem bölümü laboratuvar ayran üretimi ambalaj üniteleri kalite güvence sevkiyat kaşar peynir üretimi ayran üretimi yoğurt üretimi 1964 yılında Aziz Üzeyir GÜNEŞ tarafından Güneş Süt Mamulleri Koll. Şti adı altında Sakarya da aile şirketi olarak kuruldu. Gıda sanayine yoğurt üreticiliği ile adım atan şirket, 1972 yılında ürün gamına

Detaylı

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler Besin Grupları Doğada çok çeşitli besinler bulunmakta ve her besinin besin öğesi bileşimi farklılık göstermektedir. Besin öğelerini tek bir besinle vücudumuza almamız imkansızdır. Besin öğelerinin dengeli

Detaylı