Kurucu firmalarımız Tavas ve Sera Pet & Garden ile 15 yıldır pet sektörünün içerisindeyiz. Yıllarca ithalat yapmak için gittiğimiz ülkelerde hep şu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kurucu firmalarımız Tavas ve Sera Pet & Garden ile 15 yıldır pet sektörünün içerisindeyiz. Yıllarca ithalat yapmak için gittiğimiz ülkelerde hep şu"

Transkript

1 P E T F O O D 2016

2 Kurucu firmalarımız Tavas ve Sera Pet & Garden ile 15 yıldır pet sektörünün içerisindeyiz. Yıllarca ithalat yapmak için gittiğimiz ülkelerde hep şu tabloya şahit olduk. Herkesçe bilinen 3-4 global pet food markasının yanında birde o ülkenin kendi ürettiği yerel bir markası vardı. Ülkemiz için de bu sorumluluğu biz neden üstlenmeyelim diye düşündük. Bugün geldiğimiz noktada bunun çok üzerine çıktığımızı söyleyebiliriz. Artık ürünlerimiz Avrupa Birliği dahil 14 ülkede tanınıyor.

3 P E T F O O D Kurulduğumuz günden bu yana felsefemiz hep şu oldu; Hiçbir şey bizim ürünlerimizin güvenilirliğinden daha önemli değildir. O yüzden elimizden geldiğince en iyi hammaddeleri bulmaya çalıştık. Bugün dünyanın pek az pet food tesisinde bulunabilecek bir laboratuvar kurduk. Personel eğitimlerimize çok önem verdik, sürekli gerçekleştirdik. Dünyada pet food sektöründeki yenilikleri takip ettik ve tesisimizde uygulamaya çalıştık. Biliyoruz ki onların uzun ve kaliteli bir hayat sürmelerinde bizim sorumluluğumuz çok fazla. Bu sorumluluğumuzu hiç aklımızdan çıkarmadan üretim yaptık ve yapmaya devam ediyoruz ve sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki; Lider'de ürettiğimiz tüm mamalarımızla, ürünlerimizle gurur duyuyoruz.

4 Fabr ka Fabrikamızda m²'si kapalı, toplam m² alanda, yıllık ton kapasite ile üretim yapılmaktadır. Üretimimiz yüksek kalite standartları olan ISO 9001 ve ISO kontrolünde yapılmaktadır. Lider Evcil Hayvan Beslenme Ürünleri Ltd. Şti., 2009 yılında ülkemiz pet food sektöründe faaliyetine başlamış genç bir kuruluştur. Lider Pet Food'un kurucu grup firmaları olan Tavas Pet ve Sera Pet evcil hayvan sektöründe ülkenin neredeyse 3000'e yakın satış noktasında, 2000 farklı pet ürünü ile faaliyet gösteren köklü ve başarılı geçmişe sahip saygın firmalarıdır. Lider Pet Food fabrikası Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olan İzmir'e 110 km uzaklıkta ve önemli hammadde kaynaklarının tamamına yakın konumdaki Manisa'nın Salihli ilçesindedir.

5 İhracat Ülkemizin evcil hayvan beslenme ürünlerinde yurtdışına olan bağımlılığını azaltıp kendi ulusal mama markalarını dünya pazarlarına taşıyarak Avrupa Birliği Ülkelerinde de örnek gösterilen bir firma olmayı öncelikli hedefi sayan şirketimiz, bu doğrultuda diğer yerli firmalarımızın önünü açacak ve gelişim hızına katkıda bulunacak çok önemli bir işletme konumundadır. Tesisimiz, Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapabilmesi için gerekli olan standartları sağlayan onaylı firmalar listesinde yer almaktadır. İHRACAT YAPTIĞIMIZ ÜLKELER Gürcistan Suudi Arabistan İsrail Malezya Lübnan Angola Irak Mısır İran Bulgaristan Yunanistan Ukrayna Rusya Hollanda Lider, sektörünün ihracat potansiyeli bakımından önde gelen firmalarından biri olup toplam 14 farklı ülkeye ultra premiumdan ekonomiğe kadar değişen çeşitlilikte ürün ihracatı gerçekleştirmektedir.

6 Üret m Yüksek kalite unsurunun, satılan herhangi bir ürün için pazar gücünü etkileyen en önemli etmen olduğunun bilincinde olan firmamız üretiminde dünyaya ekstrüzyon teknolojisini getiren ve yaygınlaştıran Extrutech firması ile işbirliğinde olup, tam otomatik olarak faaliyet gösteren üretim sisteminin verimliliğini sürekli yurtdışındaki merkezler ile yürüttüğü ortak çalışmalar ile kontrol altında tutmaktadır. Lider Pet Food için üretim akışı insan gıdasına uygun nitelikteki hammadelerin titizlikle seçilmesi ile başlar. Hammadde dört aşamalı (fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, toksikolojik) kalite kontrol yöntemleri uygulandıktan sonra standartlara uygunluk gösteriyorsa üretime kabul edilir ve elektronik-bilgisayarlı sistemlerin kontrolünde otomatik olarak silolardan tartılarak mikro öğütme işlemi için özel değirmenlere alınır. Öğütülen hammaddeler bu iş için özel tasarlanmış dev mikserler yardımıyla homojen bir yapıya ulaşana kadar özenle karıştırıldıktan sonra bu karışıma ön kondüsyonlayıcıda (preconditioner) buhar, su ve formülde bulunuyorsa sıvı hammaddeler (yağ ve taze hayvansal ürünler) ilave edilir. Ekstruderde jelatinizasyonu tamamlanan mama özel olarak tasarlanmış zarlardan geçerek şekillenir ve ekstrüzyon işlemi tamamlanır. Daha sonra ürün özel kurutucuda C'de fırınlanarak vakum yağ kaplama ünitesine alınır. Burada vakum sayesinde yağın homojen olarak mama tanesinin tüm tabakalarına ulaşması sağlanarak mamanın son lezzetini verecek olan aroma uygulaması gerçekleştirilir. Son olarak mama taneleri özel bir soğutma ünitesine alınıp, oda ısısına gelinceye kadar dinlendirilir ve tam otomatik paketleme ünitesinde, el değmeden yüksek dayanıklı ambalajlara doldurulur.

7 Laboratuvar Dünyada sadece çok iddialı global ölçekteki petfood tesislerinde bulunabilecek kapsamdaki laboratuvarlara sahip olan Lider, hammaddelerinde ve üretiminin tüm aşamalarında mamanın fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve toksikolojik kalite kontrol analizlerini yaparak, hayvan sağlığına uygunluğunu kontrol etmektedir. Bünyesinde yer alan ve üretim ile koordineli olarak çalışan mikrobiyoloji ve kimya laboratuvarlarında: yaş analiz yöntemleri ile kimyasal analizler (ham protein, ham yağ, ham lif, ham kül, nişasta, kalsiyum, fosfor, sodyum, serbest yağ asitleri oranı, peroksit değeri, kuru madde, su aktivitesi gibi) gerçekleştirilirken, bu sonuçlar parallel analizler ile NIR (near infra-red spectroscopy) cihazı ile doğruluk testinden geçirilmektedir. Firmamızda Hammadde, Üretim Ara Ürün ve Son Ürün örneklerinde Günde 500 ün üzerinde Ayda in üzerinde analiz yapılmaktadır. Yılda yaklaşık adet Analizlerin diğer ayağında örnekler mikrobiyolojik kalite kriterlerinden olan Enterobactericeae spp. ve Salmonella yönünden ve ayrıca toksikolojik olarak mikotoksin (aflatoksin) kirliliği durumu değerlendirme altına alınır. Son olarak üretilen ürünlerde yapılan fiziksel değerlendirmeler (yoğunluk, homojenite, şekil bütünlüğü, particle durability index testi) ve geçmiş üretim karşılaştırmaları (ürün arşivi) ile ürünlerimizin yüksek kalite standartlarındaki özelliklerinin sürdürülebilirliği test edilmiş olur. Firmamızda üretilen yüksek kaliteli ürünler, çeşitli ulusal araştırma kurumları ile yürütülen Ar-Ge programlarından yararlanılarak geliştirilmektedir.

8 Loj st k Tesisimizde üretilen ürünlerimizin çevre şartlarından korunaklı bir biçimde son tüketiciye kadar kalite standartları çerçevesinde ulaştırılabilmesi için, son teknolojiye (reach truck 12 m yüksekliğe erişim, depo içi yükleme imkanı gibi) göre dizayn edilmiş 3000 m² lik kapalı depo alanı, 3000 paletin üzerinde ürün stoklama imkanı sağlanmaktadır. Bayi ve müşterilerimize en kısa sürede, sürekli taze ürün sevkiyatı yapabilme başarımızdaki anahtar rol oynayan faktörler; optimum depolama ve sevkiyat şartlarımız ile stok devir hızımızın 10 gün civarında olmasıdır.

9 Danışmanlarımız Hayvan beslenmesi sadece makina, ekipman ve teknolojiden ibaret bir konu değildir. Aynı zamanda çok ciddi tecrübe ve birikim gerektiren bir uzmanlık alanıdır. Biz, uzunca bir süredir dünyanın önde gelen evcil hayvan besleme uzmanlarından Hermann Bourgeois ile birlikte çalışıyoruz. Aynı zamanda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi nden Doç Dr. Özcan Cengiz hocamız da fabrikamızın danışmanlığını yapmaktadır. Hermann Bourgeois ve Doç. Dr. Özcan Cengiz birlikte bütün formüllerimizi hazırlarlar ayrıca düzenli aralıklarla fabrikadaki üretim süreçlerini ve laboratuvar aşamalarını kontrol ederler. Doç. Dr. Özcan CENGİZ Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hast. Anabilim Dalı DVM Hermann Bourgeois Ürün Danışmanı Profesyonel rasyon programları kullanılarak bilgisayar ortamında gerçekleştirilen formülasyon çalışmaları, en güncel bilimsel veriler kullanılarak, petfood sektöründeki dünya trendlerinin (yurtdışı pet fuar, pet food forum organizasyonları) ışığında yürütülmektedir. Firmamızda hammaddelerde yapılan analiz sonuçlarını temel alan formül ve ürün tasarım çalışmaları, özenle ve tüm detayları ile Adnan Menderes Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi, hayvan beslenme uzmanı Doç. Dr. Özcan Cengiz ve Veteriner Hekim Hermann Bourgeois tarafından akademik ve bilimsel yöntemlere uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Böylelikle üretimimiz dünyada kedi ve köpeklerin beslenme gereksinimlerinin bildirildiği standartları ortaya koyan AAFCO (The Association of American Feed Control Officials), FEDIAF (European Pet Food Industry Federation) ve NRC (National Research Councill) 'ye uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

10 Markalarımız ULTRA PREMIUM PREMIUM SPECIAL STANDART DOG & CAT FOOD

11 Türkiye'ye böylesi hiç gelmedi. Türkiye "Yeni Nesil Mama" ile şimdi tanışıyor. Besin değerlerinin dostlarımızın sağlığı üzerindeki etkisini artıran yeni hammaddelerin bilimsel olarak kanıta dayalı kullanımı ile hazırlanmış yeni nesil mama, SPECTRUM. FORMULA for Health & Wellbeing in cats SPECTRUM'un kediler için hazırlanan ürün gamının içeriğini destekleyen SQF konsepti, doğal antioksidanlar (SYNOX 3D), deniz fosfolipidleri (Euphausia superba, Qrill) ve Frukto-Oligosakkaritlerin bir karışımı olup; kedilerde refahın sağlanması ve sağlığın korunmasındaki olumlu etkileri klinik olarak saptanmıştır. SPECTRUM'un köpekler için hazırlanan ürün gamının içeriğini destekleyen SQX konsepti, doğal antioksidanlar (SYNOX 3D), deniz fosfolipidleri (Euphausia superba, Qrill) ve Xylo-Oligosakkaritlerin bir karışımı olup; köpeklerde refahın sağlanması ve sağlığın korunmasındaki olumlu etkileri klinik olarak saptanmıştır. FORMULA for Health & Wellbeing in dogs SPECTRUM mama çeşitleri, mama formülasyonu ve evcil hayvan klinik besleme alanında en az 10 yıl deneyimli kültürel vizyonu ile farklı fakat tamamlayıcı geçmişe sahip beslenme uzmanları ve veteriner hekimler tarafından desteklenen, tarafsız araştırma merkezleri ve üniversiteler ile işbirliği içinde gerçekleştirilen bir araştırma programının sonucu olarak geliştirilmiştir. ynox 3D r ll rukto-ol gosakkar tler ylo-oligosakkaritler SPECTRUM ürünleri, beslenme konseptini değiştirecek nitelikte; evcil hayvanların doğasına saygılı ve özellikle bağışıklık, sindirim, deri ve tüy örtüsü gibi hedef sistemleri desteklemek üzere formüle edilmiştir. SYNOX 3D doğal, standardize edilmiş GDO içermeyen - titre edilmiş, petlerde klinik olarak serbest radikallerin oluşturduğu oksidatif hücre zararını engelleyici oldukları ispatlanmış, 134 bitkisel ekstraktın laboratuvar şartlarında ve petlerde yapılan başarılı klinik çalışmalar ile kombine edilmesi sonucu geliştirilmiştir bir karışımdır. Antarktik Krill biyoyararlanılabilir protein matriksleri, Omega 3 fosfolipidleri ve astaksantin içeren keşif niteliğinde bir hammaddedir. Krill veya Euphausia superba fosfolipidlerinin deri, eklem sağlığını, beyin gelişimini ve vücut kompozisyonunu desteklediği klinik olarak kanıtlanmıştır. Frukto - Oligosakkaritlerin (FOS) kedilerde bağırsak kanalı sağlığı üzerine faydaları uzun yıllardır bilinmektedir. FOS, bağırsak için yararlı mikroorganizmaların sayısını artırır ve metabolizmasını uyarır. Ksilo-Oligosakkaritler (XOS) süper prebiyotiklerdir. Mısır koçanının hidrolize edilmesi ile elde edilmektedir. XOS, neredeyse sıfır kalori içeriği ile glisemi veya yağ birikimine neden olmaz. Sıklıkla sindirim rahatsızlıkları ve şişkinliği ile enerji kaybına neden olan olumsuz fermentasyonu azaltır.

12 Spectrum Fussy34, düzensiz iştaha sahip erişkin kedilerin beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium kedi mamasıdır. ADULT CATFUSSY34 4 Hayvansal Oranı: %78 %16 %2,5 Lezzet Garanti 2 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Fussy34 mamasındaki SQF konsepti, kedinizin iştahının arttırılması için yüksek kaliteli doğal aroma ile zenginleştirilmiştir. ADULT CATPEPTIGEST34 Spectrum Peptigest34, sindirim sistemi hassas ve/veya tüy yumağı oluşumuna yatkın erişkin kedilerin beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, tahıl içermeyen, ultra premium kedi mamasıdır. 4 Hayvansal Oranı: %84 %6 2 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Peptigest34 mamasındaki SQF konsepti, kedinizin sindirim sistemi sağlığının korunması için hidrolize tavuk karaciğer unu ve tahıl içermeyen formülasyon ile desteklenmiştir. Spectrum Delicate34, düzensiz iştaha sahip erişkin kedilerin beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium kedi mamasıdır. ADULT CAT DELICATE34 4 Hayvansal Oranı: %82 %16 %2,5 Lezzet Garanti 2 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Delicate34 maması'ndaki SQF konsepti, kedinizin iştahının arttırılması için yüksek kaliteli doğal aroma ile zenginleştirilmiştir. KITTEN38 Spectrum Kitten38, yavru kedilerin (2-12 aylık) beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium kedi mamasıdır. Spectrum Slim34, aşırı kilo almaya yatkın veya kısırlaştırılmış erişkin kedilerin beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium kedi mamasıdır. ADULT CATSLIM34 8 Hayvansal Oranı: %92 %18 %2,3 4 Hayvansal Oranı: %75 %7 2 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Kitten38 yavru kedi mamasındaki SQF konsepti, kedinizin sağlıklı büyümesini sağlamak için karnitin ile zenginleştirilmiştir. 2 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Slim34 (Kısırlaştırılmış) mamasındaki SQF konsepti, kedinizin mama tüketiminin düzenlenmesi için şeker kamışı lifi ile zenginleştirilmiştir.

13 Spectrum Peptigest26, hassas sindirim sistemine sahip erişkin köpeklerin (10 aylıktan 8 yaşına kadar) beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium köpek mamasıdır. ADULT DOGPEPTIGEST26 %26 Hayvansal Oranı: %74 %16,5 3 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Peptigest26 mamasındaki SQX konsepti, köpeğinizin sindirim sistemi sağlığını desteklemek için hidrolize tavuk karaciğer unu ve tahıl içermeyen formülasyon ile desteklenmiştir. Spectrum Puppy32, 2 ile 14 ay arasındaki köpek yavrularının (erişkin ağırlığı 10 kg'ın üzerinde olan) beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium köpek mamasıdır. PUPPY32 Spectrum Sensitive26, yetişkin köpeklerin (10 aylıktan 8 yaşına kadar) beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium köpek mamasıdır. ADULT DOG SENSITIVE26 2 Hayvansal Oranı: %80 %16,5 %26 Hayvansal Oranı: %79 %14 3 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Puppy32 yavru köpek mamasındaki SQX konsepti, köpeğinizin gelecekte ideal kas gelişimi ve uygun ırk özellikleri gösterebilmesini sağlamak için karnitin ile zenginleştirilmiştir. Lezzet Garanti 3 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Sensitive26 mamasındaki SQX konsepti, köpeğinizin iştahını artırmak için kuzu eti proteini ve yüksek kaliteli aromalar ile zenginleştirilmiştir. Spectrum Large Breed Puppy30, 2 ile 14 ay arasındaki büyük ırk köpek yavrularının (erişkin ağırlığı 25 kg'ın üzerinde olan) beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium köpek mamasıdır. LARGE PUPPY30 BREED SMALL BREED SENSITIVE27 Spectrum Sensitive27, küçük ırk yetişkin köpeklerin (erişkin ağırlığı 10 kg'a kadar olan) beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium köpek mamasıdır. 0 Hayvansal Oranı: %82 %16,5 %27 Hayvansal Oranı: %81 %14 %5,5 3 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Puppy30 yavru köpek mamasındaki SQX konsepti, köpeğinizin gelecekte ideal kas gelişimi ve uygun ırk özellikleri gösterebilmesini sağlamak için karnitin ile zenginleştirilmiştir. Lezzet Garanti 3 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Sensitive27 mamasındaki SQX konsepti, köpeğinizin iştahını artırmak için kuzu eti proteini ve yüksek kaliteli aromalar ile zenginleştirilmiştir. Spectrum Derm26, hassas tüy örtüsü ve deri dokusuna sahip erişkin köpeklerin (10 aylıktan 8 yaşına kadar) beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium köpek mamasıdır. ADULT DOG DERM26 Spectrum Light27, aşırı kilo almaya yatkın erişkin köpeklerin (10 aylıktan 8 yaşına kadar) beslenme gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, ultra premium köpek mamasıdır. ADULT DOG LIGHT27 %26 Hayvansal Oranı: %77 %15,5 %27 Hayvansal Oranı: %76 %11 3 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Derm26 mamasındaki SQX konsepti, köpeğinizin yumuşak tüy örtüsü ve sağlıklı deri yapısına sahip olabilmesini sağlamak için Aloe vera ile zenginleştirilmiştir. 3 kg ve 12 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Spectrum Light27 mamasındaki SQX konsepti, köpeğinizin sağlıksız kilo artışını azaltmak için şeker kamışı lifi ile zenginleştirilmiştir.

14 YAVRU KEDI MAMASI KITTEN Reflex Kitten Chicken, yavru kedilerin gelişimi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium kedi mamasıdır. 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. 7 %20 ÖYLE BIR MAMA YAPTI KI YETISKIN KEDI MAMASI Reflex Adult Cat Chicken, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium kedi mamasıdır. 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. P AT İ L E R İ N İ Y İ Y E C E K L E R 2 %14 YETISKIN KEDI MAMASI Multi Color Reflex Multi Colour Adult Cat Chicken, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium kedi mamasıdır. 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. 2 %14 Multi Color Renkli Taneli KISIRLASTIRILMIS YETISKIN KEDI MAMASI STERILISED CAT Keten tohumu kullanılarak omega 3 & 6 yağ asitleri desteği sağlanmıştır. Yucca bitkisi ile koku ve amonyak kontrolü sağlanır, besinlerin emilimi artırılır. Bağışıklık sistemi güçlendirilir, hayvanların büyümesi ve performansı iyileştirilir. Patojen bağlayıcı mannan oligosakkarit, bağışıklık sağlayıcı ß-glukanlar ve bağışıklık sistemini destekleyici zengin maya içeriği ile bağırsak sağlığı güvence altına alınmıştır. Sağlıklı deri ve parlak tüyler için bira mayası kullanılmıştır. Reflex Sterilised Cat Fish, kısırlaştırılmış ve/veya aşırı kilo almaya yatkın yetiştin kedilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk ve balık proteini içeren premium kedi mamasıdır. 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. 3 %10 %5

15 YETISKIN KÖPEK MAMASI Reflex Adult Dog Lamb & Rice, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, kuzu proteini içeren premium köpek mamasıdır. 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. LAMB& RICE %24,5 YAVRU KÖPEK MAMASI PUPPY Reflex Puppy Beef, yavru köpeklerin gelişimi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, sığır eti proteini içeren premium köpek mamasıdır. 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. BEEF YETISKIN KÖPEK MAMASI Reflex Adult Dog Lamb & Rice & Vegetable, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, kuzu eti proteini ve sebze içeren premium köpek mamasıdır. 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. LAMB& RICE&VEGETABLE %28 %16,5 %28 %17,5 YAVRU KÖPEK MAMASI Reflex Puppy Lamb & Rice, yavru köpeklerin gelişimi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, kuzu proteini içeren premium köpek mamasıdır. 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. LAMB& RICE PUPPY YETISKIN KÖPEK MAMASI Reflex Adult Dog Fish & Rice, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, balık proteini içeren premium köpek mamasıdır. 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. FISH& RICE %27 %16,5 %26 %14,5 KÜÇÜK IRK YETISKIN KÖPEK MAMASI SMALL BREED Reflex Small Breed Adult Dog Chicken, tüm yetişkin küçük ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium köpek mamasıdır. 3 kg ambalaj seçeneği bulunmaktadır. YETISKIN KÖPEK MAMASI Reflex High Energy Adult Dog Beef, yetişkin ve yoğun enerji sarf eden köpeklerin günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, sığır eti proteini içeren premium köpek mamasıdır. 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. BEEF HIGH ENERGY %27 %16,5 2 %14,5

16 Yavru Kedi Mamasý Bonnie Kitten, yavru kedilerin gelişimi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium kedi mamasıdır. 500 g ambalaj seçeneği bulunmaktadır. 6 KITTEN CHICKEN %19 Yetişkin Kedi Mamasý Bonnie Adult Cat Beef, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, sığır eti proteini içeren premium kedi mamasıdır. 500 g ambalaj seçeneği bulunmaktadır. 3 BEEF %13 Yavru Köpek Mamasý Bonnie Puppy Beef, yavru köpeklerin gelişimi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, sığır eti proteini içeren premium köpek mamasıdır. 2,75 kg ambalaj seçeneği bulunmaktadır. %27 PUPPY BEEF %16,5 Yetişkin Kedi Mamasý Bonnie Adult Cat Fish, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, balık proteini içeren premium kedi mamasıdır. 500 g ambalaj seçeneği bulunmaktadır. 2 FISH Yetişkin Köpek Mamasý Bonnie Adult Dog Chicken, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium köpek mamasıdır. 2,75 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. %24 CHICKEN Yetişkin Kedi Mamasý Bonnie Adult Cat Chicken, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium kedi mamasıdır. 500 g, 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. 3 CHICKEN %13 Yetişkin Köpek Mamasý Bonnie Adult Dog Beef, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, sığır eti proteini içeren premium köpek mamasıdır. 2,75 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. %24 BEEF %13 Yetişkin Kedi Mamasý Bonnie Adult Cat Cocktail, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium kedi mamasıdır. 500 g ve 1,5 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. COCKTAIL 2

17 Yavru Ked Maması KITTEN Proline Kitten, yavru kedilerin gelişimi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium kedi mamasıdır. 400 g ambalaj seçeneği bulunmaktadır. 6 %20 Yet şk n Ked Maması LAMB & RICE Proline Adult Cat Lamb & Rice, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, kuzu proteini içeren premium kedi mamasıdır. 500 g, 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. 0 Yavru Köpek Maması PUPPY Proline Puppy, yavru köpeklerin gelişimi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özel olarak formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium köpek mamasıdır. Yet şk n Ked Maması FISH Proline Adult Cat Fish, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, balık proteini içeren premium kedi mamasıdır. 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. %28 %16,5 500 g, 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. 1 Yet şk n Köpek Maması LAMB & RICE Proline Adult Dog Lamb & Rice, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, kuzu proteini içeren premium köpek mamasıdır. Yet şk n Ked Maması Proline Adult Cat Chicken, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium kedi mamasıdır. 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. %21 % g, 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. 1 Yet şk n Köpek Maması Proline Adult Dog Chicken, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium köpek mamasıdır. Yet şk n Ked Maması MULTI COLOUR Proline Adult Cat Multi Colour, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren premium kedi mamasıdır. 3 kg ambalaj seçeneği bulunmaktadır. % g, 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. 1

18 Yetişkin Kedi Maması Enjoy Adult Cat, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren kedi mamasıdır. %27 %10 %2,5 1 kg, 4 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Yetişkin Köpek Maması Enjoy Adult Dog Chicken, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren köpek mamasıdır. %20 %9 8 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Yetişkin Köpek Maması LAMB &RICE Enjoy Adult Dog Lamb & Rice, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, kuzu proteini içeren köpek mamasıdır. %20 %9 15 kg ambalaj seçeneği bulunmaktadır. Yetişkin Köpek Maması REGULAR Enjoy Adult Dog Regular, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren köpek mamasıdır. %18 %7 13 kg ambalaj seçeneği bulunmaktadır.

19 DOG & CAT FOOD Yetiskin Kedi Maması FISH King Adult Cat Fish, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, balık proteini içeren kedi mamasıdır. %28 %10 %2,5 1,5 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. PLUS Yetişkin Kedi Maması Yetiskin Köpek Maması LAMB & RICE King Adult Dog Chicken, Tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, kuzu proteini içeren köpek mamasıdır. Trendline Adult Cat, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren kedi mamasıdır. %27 %10 %2,5 1 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. %21 %9 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. PLUS Yetiskin Köpek Maması King Adult Dog Beef, Tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, sığır eti proteini içeren köpek mamasıdır. %20 %9 3 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. BEEF PLUS Yetişkin Köpek Maması Trendline Adult Dog, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren köpek mamasıdır. %20 %9 1 kg ve 15 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. Yetiskin Köpek Maması King Adult Dog Regular, Tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren köpek mamasıdır. %19 %8 13 kg ve 20 kg ambalaj seçenekleri bulunmaktadır. REGULAR

20 Yetişkin Kedi Maması New Cat Adult Cat Chicken, tüm yetişkin ırklar için, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, tavuk proteini içeren kedi mamasıdır. %27 %10 15 kg ambalaj seçeneği bulunmaktadır. Yetişkin Köpek Maması LAMB &RICE Jetix Adult Dog, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, kuzu proteini içeren köpek mamasıdır. %18 %7 10 kg ambalaj seçeneği bulunmaktadır. Yetişkin Köpek Maması LAMB &RICE New Dog Adult Dog Lamb & Rice, tüm yetişkin ırklar için günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kedi/köpek beslenme uzmanları tarafından özenle formüle edilmiş tam ve dengeli, kuzu proteini içeren köpek mamasıdır. %20 %9 15 kg ambalaj seçeneği bulunmaktadır.

21 P E T F O O D Lider Evcil Hayvan Beslenme Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti.. Merkez: Megapol Tower, Anadolu Cad. No: 41 Kat: 10 D: 101 Bayraklı - İZMİR Tel: Faks: Fabrika: Salihli Org. San. Böl Cad. No:28 Salihli - MANİSA Tel: Faks:

Premium quality Dry Dog

Premium quality Dry Dog ECOPET Premium quality Dry Dog Food Happy pet. Happy you. Puppy Formula ECOPET Alimento completo ed equilibrato per cuccioli e per cagne in gestazione o in allattamento Happy pet. Happy you. Farmina Pet

Detaylı

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you.

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. Happy pet. Happy you. Cimiao ürün grubu kedinizin tüm ihtiyaçlarının karşılık bulması için özellikle belirlenmiştir. Formülleri ve yeni lezzetleri ile kusursuz

Detaylı

PREMIUM KÖPEK MAMASI. Et birinci içerik Yüksek kaliteli tavuklu rasyon Köpeklerin sağlığı için somon yağı Tüm hayat aşamalarını ırklara göre kapsar

PREMIUM KÖPEK MAMASI. Et birinci içerik Yüksek kaliteli tavuklu rasyon Köpeklerin sağlığı için somon yağı Tüm hayat aşamalarını ırklara göre kapsar Ürün Kataloğu ÜRÜN KATALOĞU PREMIUM KÖPEK MAMASI Et birinci içerik Yüksek kaliteli tavuklu rasyon Köpeklerin sağlığı için somon yağı Tüm hayat aşamalarını ırklara göre kapsar EKO-PREMİUM KÖPEK MAMASI Yüksek

Detaylı

Healthy Start Sağlıklı Başlangıç

Healthy Start Sağlıklı Başlangıç %100YEME GARANTİSİ SPECTRUM K tten Starter32, yavru ked ler n (4-16 haftalık), gebel k veya emz rme dönem ndek yet şk n ked ler n beslenme gereks n mler n karşılamak üzere özel olarak formüle ed lm ş

Detaylı

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you.

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. Happy pet. Happy you. CIBAU tüm cins boy ve kilodaki köpekler için yüksek kaliteli tam mamadır. Ana karakteristik özellikleri: ana protein kaynağı tavuk,balık,

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, YEMLERİ EVREK & ÇİPURA L 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin

Detaylı

Avrupa nın en modern üretim tesislerinden birinde yenilik, kalite ve lezzet konusunda belirleyici olan köpek gıdası üretilmektedir.

Avrupa nın en modern üretim tesislerinden birinde yenilik, kalite ve lezzet konusunda belirleyici olan köpek gıdası üretilmektedir. Yaşasın köpek! Bu kılavuz cümle Meradog markasının felsefesini çok isabetli şekilde yansıtmaktadır. Meradog 60 yılı aşkın bir süredir köpeğin her yaşta profesyonel ve yüksek kalitede beslenmesini ifade

Detaylı

Kedi - Köpekler için Kuru ve Yaş Mama Kataloğu

Kedi - Köpekler için Kuru ve Yaş Mama Kataloğu Kedi - Köpekler için Kuru ve Yaş Mama Kataloğu Biz Kimiz? 1999 yılında kurulan Tropikal Pet A.Ş. Türkiye nin ilk, en büyük ve lider kuru kedi-köpek maması üreticisidir. Portföyünde evcil hayvan beslenme

Detaylı

TROP KAL PET HAKKINDA

TROP KAL PET HAKKINDA TROP KAL PET HAKKINDA 1999 yılında kurulan Tropikal Pet A.Ş. Türkiye nin ilk, en büyük ve lider kuru kedi-köpek maması üreticisidir. Portföyünde evcil hayvan beslenme ve bakımı ile ilgili 600 farklı çeşit

Detaylı

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık ÖZEL FORMÜLASYON DAHA İYİ Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALİYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA İÇİN AGRALYX

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta Verimi Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Detaylı

İçindekiler. HSG Tarım... 3 Elma... 5 Appy... 7 Üretim Tesisimiz... 9 Üretim... 13 Soğuk Zincir... 17 Satış ve Pazarlama... 19

İçindekiler. HSG Tarım... 3 Elma... 5 Appy... 7 Üretim Tesisimiz... 9 Üretim... 13 Soğuk Zincir... 17 Satış ve Pazarlama... 19 İçindekiler HSG Tarım... 3 Elma... 5 Appy... 7 Üretim Tesisimiz... 9 Üretim... 13 Soğuk Zincir... 17 Satış ve Pazarlama... 19 1 2 HSG Tarım Adını 1969 da üretilen ilk yerli traktörden alan HSG Tarım, tarımda

Detaylı

HAZİRAN 2014. LİDER, 17. BAL Kültür Festivaline Katıldı

HAZİRAN 2014. LİDER, 17. BAL Kültür Festivaline Katıldı HAZİRAN 2014 LİDER, 17. BAL Kültür Festivaline Katıldı Bornova Anadolu Lisesi nin 17. sini gerçekleştirdiği Kültür ve Sanat Festivalinde Lider Evcil Hayvan Beslenme Ürünleri olarak standımız ile yer aldık.

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, ALABALIK YEMLERİ 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin yanında

Detaylı

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX Karaciğer koruyucu DAHA İYİ Karaciğer fonksiyonu Antioksidan aktivite Protein sentezi Anti-fibrotik aktivite Süt Verimi Süt Proteini Metabolik Sağlık Performans Bağışıklık Karlılık DAHA SAĞLIKLI, DAHA

Detaylı

Oxygen atom. Sheet of tetrahedrons. Sheet of octahedrons. Sheet of tetrahedrons. AFM image of. montmorillonite Interlayer cation + Water molecule

Oxygen atom. Sheet of tetrahedrons. Sheet of octahedrons. Sheet of tetrahedrons. AFM image of. montmorillonite Interlayer cation + Water molecule GEOCLAY MADENCİLİK, 2013 yılında işletme ruhsatını aldığı Bentonit ocaklarını 29 yıllık sanayicilik deneyimi ile harmanlayarak 2017 yılının ilk çeyreğinde yapmış olduğu yatırımlar ile işletmeye açmıştır.

Detaylı

Kılıç Genel Bakış. Türkiye ve Avrupanın Lider Aquakültür firması 2. Tam entegre üretim yapısı. Sektörün uluslararası en önemli oyuncusu 3

Kılıç Genel Bakış. Türkiye ve Avrupanın Lider Aquakültür firması 2. Tam entegre üretim yapısı. Sektörün uluslararası en önemli oyuncusu 3 Kılıç Sunum Bodrum Kılıç Genel Bakış 1 Türkiye ve Avrupanın Lider Aquakültür firması 2 Tam entegre üretim yapısı 8 Sektörün uluslararası en önemli oyuncusu 3 Geniş ürün yelpazesi 7 Sürekli ve uygulanabilir

Detaylı

PR EM IU M PE T F O O DS

PR EM IU M PE T F O O DS ÜRÜN KATALOĞU www.badopetfood.com PR EM IU M PE T F O O DS Güçlü Bağışıklık Sistemi Strong Immunologic System Bağırsak Sağlığına Destek Supports Intestinal Health Sağlıklı Deri ve Parlak Tüyler Healthy

Detaylı

Hayvan Yemlerinde Mikotoksin Problemi - Ekonomi ve Sağlığ

Hayvan Yemlerinde Mikotoksin Problemi - Ekonomi ve Sağlığ Hayvan Yemlerinde Mikotoksin Problemi - Ekonomi ve Sağlığ ığa Etkileri Süreyya ÖZCAN 16-17 Ekim 2007, Bursa Hayvan Yeminde Bulunan Mikotoksinler Aflatoxin B1, B2, G1, G2 Deoksinivalenol (DON, vomitoxin)

Detaylı

Bir hayaldi gerçek oldu...

Bir hayaldi gerçek oldu... 2 Bir hayaldi gerçek oldu... Türkiye de tarım ve hayvancılıkta entegrasyonu sağlayarak verimi artırmak ve ülkemize katma değeri yüksek hayvancılık modelini kazandırmak, uzun yıllardan bu yana hayalini

Detaylı

www.yilmazet.com.tr Üretim kalitesini yüksek standartlarda tutar. Hijyen daima ön plandadır. Üretiminin her aşamasına titizlikle yaklaşmaktadır.

www.yilmazet.com.tr Üretim kalitesini yüksek standartlarda tutar. Hijyen daima ön plandadır. Üretiminin her aşamasına titizlikle yaklaşmaktadır. Fabrikamızın 2880 m kapalı alan 17560 m lik açık alandan oluşan yerleşiminde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar yetiştirilmektedir. Canlı hayvanların veteriner hekim kontrolleri düzenli bir şekilde yapılmaktadır.

Detaylı

Abalım bir markasıdır

Abalım bir markasıdır KÜÇÜKBAŞ YEMLERİ Abalım bir markasıdır İyi kalite, yüksek verim Ülkemizin önde gelen sanayi topluluğu Abalıoğlu bünyesinde faaliyet gösteren Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş., 1969 yılında ülkemizin ilk özel

Detaylı

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE Çabamız topraklarımız için www.letafet.co LETAMİN BASE HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN SIVI ORGANİK GÜBRE Letafet Uluslararası Pazarlama Gıda Satış

Detaylı

MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ

MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Müşterilerine, 1997 yılından bu yana Tekbaş A.Ş. bünyesinde TEKBAŞ UN markasıyla hizmet vermekte olan şirketimiz, kısa zamanda çalışma sahasında üncü konuma gelmeyi başarmıştır. Bugün Türkiye nin her tarafında

Detaylı

TROP KAL PET HAKKINDA

TROP KAL PET HAKKINDA TROP KAL PET HAKKINDA 1999 yılında kurulan Tropikal Pet A.Ş. Türkiye nin ilk, en büyük ve lider kuru kedi-köpek maması üreticisidir. Portföyünde evcil hayvan beslenme ve bakımı ile ilgili 600 farklı çeşit

Detaylı

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hayvan Beslemede Vitamin ve Minerallerin Önemi Vitaminler, çiftlik hayvanlarının, büyümesi, gelişmesi, üremesi, kısaca yaşaması ve verim vermesi için gerekli metabolik

Detaylı

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon institutional AQUA COSMETICS TM Copyright 2014 aquacosmetic.com 04 Üretim Planı Avrupa kalite standartlarına uygun, en gelişmiş çevre dostu donanımları ve kozmetik ürünlerinin otomatik üretimi, ambalaj

Detaylı

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI TSE ve HELAL GIDA Gıdaların, helal hassasiyeti taşıyan insanlara; hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir

Detaylı

YENİ TASARIM VE İÇERİK

YENİ TASARIM VE İÇERİK KEDİ VE KÖPEK YAŞAM FELSEFESİ PUPPY REPRODUCTION MINI JUNIOR JUNIOR MAXI JUNIOR LAMB & RICE MINI ADULT LAMB & RICE ADULT LAMB & RICE ADULT FISH & POTATO ADULT POULTRY & SPELT ADULT MAXI ACTIVE SENSITIVE

Detaylı

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II BEBEK MAMASI ÜRETİMİ Doğumdan sonraki dönemde, bebekler, belirli esansiyel besin elementlerine fazlaca gereksinim duymakla birlikte, organların çoğu işlevlerini henüz yeterince

Detaylı

BİYOLOJİK ATIK KOMPOSTLAMA

BİYOLOJİK ATIK KOMPOSTLAMA BİYOLOJİK ATIK KOMPOSTLAMA BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ. 1479 Sok. Kristal İş Merkezi, No. 15, Kat 5, Daire 22 Alsancak / İzmir Tel.: +90 232 464 71 21 / Faks: +90 232

Detaylı

Hakkımızda. www.haus.com.tr

Hakkımızda. www.haus.com.tr Hakkımızda 1954 yılında Aydın da kurulan HAKKI USTA, faaliyetlerine çeşitli tipteki su motoru ile preslerin tamiratı ve yenilemesiyle başlamıştır. 1962 yılında, bölgesinde ilk zeytinyağı presinin üretimini

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

Merhaba, Ekici Peynir olarak, işini aşkla yapan, yılların verdiği tecrübe ve uzmanlık bilgisini ürünlerine aktaran peynir uzmanı bir şirketiz.

Merhaba, Ekici Peynir olarak, işini aşkla yapan, yılların verdiği tecrübe ve uzmanlık bilgisini ürünlerine aktaran peynir uzmanı bir şirketiz. TANITIM Kataloğu Merhaba, Ekici Peynir olarak, işini aşkla yapan, yılların verdiği tecrübe ve uzmanlık bilgisini ürünlerine aktaran peynir uzmanı bir şirketiz. Tüketicilerimizi kalite ve lezzetin bir

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

Eşsiz Lezzet & Sağlık

Eşsiz Lezzet & Sağlık Eşsiz Lezzet & Sağlık Yeni fikirleriniz için güvenilir ortagınız Yüksek Lif Sağlık konusundaki tüketici talepleri doğrultusunda geliştirdiğimiz Puravita ürün grubumuzda, lezzetten ödün vermeden sağlıklı

Detaylı

1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz...

1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz... _ 1974 ten bugüne biz dogrusunu yapiyoruz... www.atombaharat.com www.baharatgunleri.com HAKKIMIZDA ATOM GIDA Küçük bir işletme olarak yola çıktık. Fakat her yaptığımız işin en iyisini yapmaya çalıştık.

Detaylı

Organik Atıkların Değerlendirilmesi- BİYOGAZ: Üretimi ve Kullanımı ECS KĐMYA ĐNŞ. SAN. VE TĐC. LTD. ŞTĐ.

Organik Atıkların Değerlendirilmesi- BİYOGAZ: Üretimi ve Kullanımı ECS KĐMYA ĐNŞ. SAN. VE TĐC. LTD. ŞTĐ. Organik Atıkların Değerlendirilmesi- BİYOGAZ: Üretimi ve Kullanımı ECS KĐMYA ĐNŞ. SAN. VE TĐC. LTD. ŞTĐ. BİYOGAZ NEDİR? Anaerobik şartlarda, organik atıkların çeşitli mikroorganizmalarca çürütülmesi sonucu

Detaylı

Sizi geleceğe taşır...

Sizi geleceğe taşır... Sizi geleceğe taşır... HAKKIMIZDA Elizi Reklam İnşaat Turizm Tarım Gıda ve Hayv. San. Tic.Ltd.Şti. firması olarak 2001 yılında Antalya da faaliyetine başlamıştır. Şirketimizin ana faaliyet konusu sera

Detaylı

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. 1 BESLENME BİLİMİ 2 Yaşamımız süresince yaklaşık 60 ton besin tüketiyoruz. Besinler sağlığımız ve canlılığımızın devamını sağlar. Sağlıklı bir

Detaylı

E v c i l p a r k R a m a z a n K A M P A N Y A S I // Nakit Alım //

E v c i l p a r k R a m a z a n K A M P A N Y A S I // Nakit Alım // Adres E v c i l p a r k R a m a z a n K A M P A N Y A S I // Nakit Alım // 18761 28158 28242 CRN DEKOR DEĞİRMENLİ DUBLEX EV 8303 Peşin F. 38,30 Kampanya F 30 18773 DEKOR YELKENLİ GEMİ BÜYÜK BOY 2 TİSERT

Detaylı

Ege Sahil Kuşağına Uygun Kavuzsuz Yulaf Çeşidinin Geliştirilmesi Beslenme Yaklaşımı

Ege Sahil Kuşağına Uygun Kavuzsuz Yulaf Çeşidinin Geliştirilmesi Beslenme Yaklaşımı Ege Sahil Kuşağına Uygun Kavuzsuz Yulaf Çeşidinin Geliştirilmesi Beslenme Yaklaşımı 07.10.2016 Özge YILDIZ Gıda Yük. Müh. Aydın İMAMOĞLU, Seda PELİT Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü İzmir Proje:

Detaylı

KEDİ VE KÖPEK MAMALARI TR

KEDİ VE KÖPEK MAMALARI TR KEDİ VE KÖPEK MAMALARI TR www.tropicat.pl IMMUNOACTIVE + Bağışıklık sistemini güçlendirir KUZU, SOMON & YUMURTA tartar azaltma GROWTH SUPPORT FORMULA Tüm vücudun sürekli gelişmesini sağlar, kemikler için

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı İÇERİĞİ Kanatlı hayvancılık sektörü genetik calışmalar, yem teknolojisi ve beslenme rejimlerindeki bilimsel ilerlemelerle sürekli gelişmektedir. Dünyada artan kaliteli

Detaylı

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti Prospektüs ; berrak sarı renkli çözelti olup her ml'si 500.000 IU Vitamin A, 75.000 IU Vitamin D 3 ve 50 mg Vitamin E içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ uygun farmasötik şekli, içerdiği A, D 3 ve E vitamin

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

Mylar COOK. Maksimum kalite ve kullanıcı dostu

Mylar COOK. Maksimum kalite ve kullanıcı dostu Mylar COOK Maksimum kalite ve kullanıcı dostu * Mylar COOK Maksimum kullanıcı dostu Patentli Mylar COOK teknolojisi tüketiciye birçok avantajlar sağlamaktadır: Kolay hazırlanış: Tüketilecek olan gıdalar

Detaylı

süt işlem bölümü laboratuvar ayran üretimi ambalaj üniteleri kalite güvence sevkiyat kaşar peynir üretimi ayran üretimi yoğurt üretimi

süt işlem bölümü laboratuvar ayran üretimi ambalaj üniteleri kalite güvence sevkiyat kaşar peynir üretimi ayran üretimi yoğurt üretimi 1964 yılında Aziz Üzeyir GÜNEŞ tarafından Güneş Süt Mamulleri Koll. Şti adı altında Sakarya da aile şirketi olarak kuruldu. Gıda sanayine yoğurt üreticiliği ile adım atan şirket, 1972 yılında ürün gamına

Detaylı

PREMIUM KEDİ MAMALARI

PREMIUM KEDİ MAMALARI PREMIUM KEDİ MAMALARI Büyük dostluklar İyİ beslenmeli championpet.com.tr facebook.com/championpet Türkiye nin ilk, en büyük ve lider kedi ve köpek maması üreticisi Tropikal Pet olarak size Champion Premium

Detaylı

ÖDEMİŞ İLÇESİNDE PATATES ÜRETİMİ, KOŞULLAR ve SORUNLAR

ÖDEMİŞ İLÇESİNDE PATATES ÜRETİMİ, KOŞULLAR ve SORUNLAR ÖDEMİŞ İLÇESİNDE PATATES ÜRETİMİ, KOŞULLAR ve SORUNLAR GİRİŞ Solanaceae familyasına ait olduğu bilinen patatesin Güney Amerika`nın And Dağları nda doğal olarak yetiştiği; 16. yüzyılın ikinci yarısında

Detaylı

TÜRKİYE POLİPROPİLEN RAPORU 2016 PAGEV

TÜRKİYE POLİPROPİLEN RAPORU 2016 PAGEV TÜRKİYE POLİPROPİLEN RAPORU 216 PAGEV YÖNETİCİ ÖZETİ Türkiye de polipropilen üreten tek tesis PETKİM olup, mevcut üretim kapasitesi yılda 144. ton üretebilecek seviyededir. PETKİM in polipropilen üretimi

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

Conjugated Linoleic Acid

Conjugated Linoleic Acid Conjugated Linoleic Acid Conjugated Linoleic Acid (CLA) GENEL BAKIŞ Konjuge linoleik l ik asit bir omega-6 esansiyel yağğ asidi olan linoleik asit (LA) in 28 geometrik ve pozisyonel izomerlerini kapsar.

Detaylı

Gürçelik Hakkımızda Ne yapıyoruz Ürün Gruplarımız Markalar, Temsilcilikler, Global Faaliyet ağı ve Pazar Konumumuz Referanslarımızdan,Yenilikçi

Gürçelik Hakkımızda Ne yapıyoruz Ürün Gruplarımız Markalar, Temsilcilikler, Global Faaliyet ağı ve Pazar Konumumuz Referanslarımızdan,Yenilikçi Gürçelik Sunum 2017 Gürçelik Hakkımızda Ne yapıyoruz Ürün Gruplarımız Markalar, Temsilcilikler, Global Faaliyet ağı ve Pazar Konumumuz Referanslarımızdan,Yenilikçi Ürünler Toplam Kalite Yönetimi Hakkımızda

Detaylı

Sürdürülebilir Beslenme ve Geleceğin Gıda Gündemi

Sürdürülebilir Beslenme ve Geleceğin Gıda Gündemi Sürdürülebilir Beslenme ve Geleceğin Gıda Gündemi Dyt.Ece Nevra Durukan İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali, Sürdürülebilir Beslenme Beslenme ve kültürel ihtiyaçları karşılayan, aktif bir yaşam tarzını

Detaylı

EasyCut Oil. Yeni Nesil Kesme Sıvıları. Daha az aşınma, yüksek kaliteli işleme

EasyCut Oil. Yeni Nesil Kesme Sıvıları. Daha az aşınma, yüksek kaliteli işleme EasyCut Oil Yeni Nesil Kesme Sıvıları Daha az aşınma, yüksek kaliteli işleme EasyCut Oil Nedir? EasyCut Oil, yıllar süren Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında, yerli AR-GE çalışması sonucu, Sanayi nin

Detaylı

ALIGAL. Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler. www.airliquide.com.tr

ALIGAL. Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler. www.airliquide.com.tr ALIGAL Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler www.airliquide.com.tr ALIGAL : AVANTAJLARI Müşteri ve çözüm odaklı bir ürün Gıda dondurucular, azot (N 2 ) ve karbondioksit (CO 2 ) gibi gıda dondurucu

Detaylı

Değirmenciliğin gelişmiş olduğu ülkelerden olan Belçika da ise hali hazırda 100 ile 150 arasında değirmenin bulunduğu tahmin ediliyor.

Değirmenciliğin gelişmiş olduğu ülkelerden olan Belçika da ise hali hazırda 100 ile 150 arasında değirmenin bulunduğu tahmin ediliyor. ABD de tarım sektörü, küresel ölçekte değerlendirildiğinde önemli bir üretim potansiyeline sahiptir. Bugün dünyanın en büyük buğday, mısır ve sorgum ihracatçısı olan ülkede, 170 civarında değirmen bulunduğu

Detaylı

İDMA 2015 SONUÇ RAPORU. www.idma.com.tr. Parantez Fuarcılık / Fair

İDMA 2015 SONUÇ RAPORU. www.idma.com.tr. Parantez Fuarcılık / Fair İDMA 2015 SONUÇ RAPORU 6. Uluslararası Un, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Yem Değirmen Makineleri ve Bakliyat, Makarna, Bisküvi Teknolojileri Fuarı 23-26 Nisan 2015 İstanbul Fuar Merkezi Salon 1-2-3 Yeşilköy

Detaylı

YEMDEPOSU. Marin Fish Yem Kataloğu

YEMDEPOSU. Marin Fish Yem Kataloğu Bu dokümanının tüm yemdeposu.com tarafından hazırlanmış olup tüm hakları saklıdır. Farklı site ve kaynaklarca içeriğinin bir bölümü veya tamamının yayınlanması için izin alınması gereklidir. Metnin orjinal

Detaylı

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır.

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır. ACCADO, 2009 yılında Türkiye deki PVC Pencere ve Kapı sektöründeki kuruluşların koşulsuz müşteri memnuniyetlerini ve beklentilerini karşılayabilmek üzere 8000 m² kapalı alanda Antalya da kuruldu. Teknoloji

Detaylı

YENİ NESİL SOĞUTMA YATIRIMLARINIZ İÇİN GÜÇLÜ ÇÖZÜM ORTAĞI

YENİ NESİL SOĞUTMA YATIRIMLARINIZ İÇİN GÜÇLÜ ÇÖZÜM ORTAĞI ErKaSIS Soğutma Isıtma Sistemleri San. Tahh. Ve Tic Ltd. Şti YENİ NESİL SOĞUTMA YATIRIMLARINIZ İÇİN GÜÇLÜ ÇÖZÜM ORTAĞI FİRMAMIZ; ERKASİS Soğutma & Isıtma Sistemleri Ltd. Şti. 2012 yılında Endüstriyel Soğutma

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar

Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Esen Bulca, Trakya Cam Pazarlama Müdürü Şirketin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği evreler ve yurtdışı ve yurtiçinde gerçekleştirilen yatırımlar Şişecam Grubu bünyesinde düzcam üretim ve pazarlama faaliyetleri,

Detaylı

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. Sektörünün lider kuruluşu VİKO 1980 yılında kurulmuş olup, İstanbul Sancaktepe'de 60.000 metrekare kapalı alanda

Detaylı

A HOŞGELDİNİZ. Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir

A HOŞGELDİNİZ. Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir A HOŞGELDİNİZ Türkiye nin önde gelen Egzoz sistemleri üreticilerinden biridir Egsan Egzoz Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Otomotiv sektörünün talebi olan egzoz sistemleri üretimini yapmak için 1989 da kuruldu.

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ SEKTÖRÜN TANIMI Tablo-1: Temizlik Maddeleri Sektöründe Yer Alan Ürünler GTİP Ürün Adı 3401 Sabunlar, Yüzey Aktif Organik Maddeler 3402 Yıkama, Temizleme Müstahzarları-Sabunlar Hariç 3403 Yağlama Müstahzarları,

Detaylı

BİTKİSEL YAĞLAR ÜRÜN KATALOĞU

BİTKİSEL YAĞLAR ÜRÜN KATALOĞU BİTKİSEL YAĞLAR ÜRÜN KATALOĞU 40 YILDIR HIZ KESMEDEN GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ! Ülkemiz için, ileriye dönük vizyonumuzla akaryakıttan gayrimenkule, gıdadan enerjiye, dış ticaretten Türkiye nin en büyük

Detaylı

Gıda Güvenliği, GDO lar ve Sağlıklı Beslenme. Yrd.Doç.Dr.Memduh Sami TANER (Ph.D.)

Gıda Güvenliği, GDO lar ve Sağlıklı Beslenme. Yrd.Doç.Dr.Memduh Sami TANER (Ph.D.) Gıda Güvenliği, GDO lar ve Sağlıklı Beslenme Yrd.Doç.Dr.Memduh Sami TANER (Ph.D.) SAĞLIKLI BESLENME Vücudumuzda dakikada 10 milyon hücre ölür ve bir o kadarı da yenilenir. Ortalama 100 günde (beyin ve

Detaylı

Sağlıklı nesiller için, sağlıklı balıklar büyütmek gerek

Sağlıklı nesiller için, sağlıklı balıklar büyütmek gerek Sağlıklı nesiller için, sağlıklı balıklar büyütmek gerek Çamlı, sağlıklı nesiller için, sağlıklı balıklar büyütür! Her eve, her aileye, özellikle de çocuklara sağlıklı beslenmeyi aşılamak, balığı sevdirmek

Detaylı

Vizyonumuz misyonumuzdur...

Vizyonumuz misyonumuzdur... www.binbasgida.com Vizyonumuz misyonumuzdur... GRUP FİRMALARIMIZ / Nigeria B Maher BİNBAŞ Binbaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Binbaş Gıda, firma sahibi Maher Hüseyin Binbaş tarafından, 2012 yılında MERSİN

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama)

KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama) KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama) -Ders Notu- Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Adana ADANA-2008 ÖNSÖZ Hayvan beslemenin

Detaylı

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Avrupa kıtasından Amerika kıtasına, Orta Doğu Ülkelerinden Afrika ülkelerine kadar geniş yelpazeyi kapsayan 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren

Detaylı

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Türkiye de Üretim İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı

Detaylı

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz Diyetisyen Serap Orak Tufan İstanbul 2015 NEDEN OKULA GİDERİZ? PEKİ NEDEN YEMEK YERİZ? Hastalanmamak için Daha Güçlü olmak için Daha çabuk büyümek için Karnımızı

Detaylı

Kanatlı Beslemede Yemler Antibesinsel Ögeler ve Etkileri

Kanatlı Beslemede Yemler Antibesinsel Ögeler ve Etkileri Kanatlı Beslemede Yemler Antibesinsel Ögeler ve Etkileri 2017-2018 ZZT424-Kanatlı Hayvan Besleme Ders Notları Prof.Dr.Necmettin Ceylan Ankara Üniversitesi-Ziraat Fakültesi-Zootekni Bölümü Fitik Asit, Fitin

Detaylı

Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünlerin Farmasötik Forma Dönüşümü ve Farmasötik Kalitede Üretim Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil Zade Vital Genel Müdürü

Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünlerin Farmasötik Forma Dönüşümü ve Farmasötik Kalitede Üretim Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil Zade Vital Genel Müdürü Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünlerin Farmasötik Forma Dönüşümü ve Farmasötik Kalitede Üretim Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil Zade Vital Genel Müdürü Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş., Yönetim Kurulu

Detaylı

Etoburlar için Beslenme Sistemi Tahılsız ve Düşük İlkel Tahıllı Kuru Mama Formülasyonları G R A I N F R E E. kedi formülasyonları.

Etoburlar için Beslenme Sistemi Tahılsız ve Düşük İlkel Tahıllı Kuru Mama Formülasyonları G R A I N F R E E. kedi formülasyonları. GMO FREE ITALIAN FORMULA Etoburlar için Beslenme Sistemi Tahılsız ve Düşük İlkel Tahıllı Kuru Mama Formülasyonları kedi formülasyonları www.farmina.com Happy pet. Happy You. Sizin kediniz etoburdur Bunu

Detaylı

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ GIDA İŞLEME MAKİNELERİ 1. SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89 Pastörize, kondanse etme vb. işler için

Detaylı

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz 1 2 3 HAKKIMIZDA 4 KURUMSAL Misyonumuz Sağlıklı çalışma koşullarında, kalitesine güvenilen malzemeleri, bilinçli ve kusursuz işçilik ile işleyerek, sağlıklı ve lezzetli beslenme ilkesi ile sürekli müşteri

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. Yatırımcı Sunumu Haziran 08 1 SUNUM PLANI Yaşar Grubuna Genel Bakış Et & Et Ürünleri Sektörü AB Uyum Süreci Şirkete Genel Bakış Finansal Göstergeler Satış Prosedürü

Detaylı

Lezzet kataloğu. Siyah Zeytinler. Yeşil Zeytinler. Endüstriyel Grup

Lezzet kataloğu. Siyah Zeytinler. Yeşil Zeytinler. Endüstriyel Grup Lezzet kataloğu Siyah Zeytinler Yeşil Zeytinler Endüstriyel Grup Kaanlar Gıda Grubu olarak peynir üretimindeki verimliliğimizi ve markamızın oluşturduğu güveni, zeytincilik sektörüne de taşımak amacıyla

Detaylı

SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR

SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR SÜT ENDÜSTRİSİNDEKİ YARARLI MİKROORGANİZMALAR Süt ve süt ürünleri mikrobiyolojisinde yararlı mikroorganizmalar temel olarak süt ürünlerinin üretilmesinde kullanılan çeşitli mikroorganizmaları tanımlamaktadır.

Detaylı

TÜRK PLASTİK SEKTÖRÜ 2010 YILI 9 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2010 YILI BEKLENTİLERİ

TÜRK PLASTİK SEKTÖRÜ 2010 YILI 9 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2010 YILI BEKLENTİLERİ 1 TÜRK PLASTİK SEKTÖRÜ 2010 YILI 9 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2010 YILI BEKLENTİLERİ PLASTİK HAMMADDE: Plastik Hammadde Üretimi: Barbaros Demirci Genel Müdür Neslihan Ergün Teknik Uzman 2010 yılının 9 ayında,

Detaylı

Çukurova Bölgesi Sığır Yetiştiriciliğinin Yapısı. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ

Çukurova Bölgesi Sığır Yetiştiriciliğinin Yapısı. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Bölgesi Sığır Yetiştiriciliğinin Yapısı Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Memeli hayvanlardan elde edilen süt, bileşimi türden türe farklılık gösteren ve yavrunun ihtiyaç duyduğu bütün besin unsurlarını içeren

Detaylı

3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 / HAZİRAN / 2015

3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 / HAZİRAN / 2015 3. TİRE SÜT SEMPOZYUMU 11 / HAZİRAN / 2015 1978 den beri Temelleri, 1978 yılında atılan Polat Group bugün; %100 Yerli Sermaye, Farklı Sektörlerde Faaliyet, 20 den Fazla Ülkeye İhracat, 9 u Yurtiçinde,

Detaylı

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ Prof. Dr. Metin ATAMER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Aralık 2006 ANKARA Sütün Tanımı ve Genel Nitelikleri Süt; dişi memeli hayvanların, doğumundan

Detaylı

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIR NutriOpt KONU Nutreco nun en güncel projesi NutriOpt ile getirdiği yenilikler İLGİ NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI Formülasyon ve Fiyatlandırma Uzmanı Burak GÜLHAN NutriOpt Poultry

Detaylı

YurtbaY Şİrketler Grubu.Ş.

YurtbaY Şİrketler Grubu.Ş. Yurtbay Şİrketler Grubu.Ş. Mutluluğa Mutluluğa açılan kapı YURTBAY ŞİRKETLER GRUBU Süreklİ ve sürdürülebilir büyümesini tescilleyen, Türkİye nin 507. büyük sanayi kuruluşu. Yurtbay Yapı A.Ş., Yurtbay Şirketler

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK Beslenme İle İlgili Temel Kavramlar Beslenme: İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması, Yaşam kalitesini artırması için

Detaylı

CELLULITE CONTROL BODY SMOOTHING CREME

CELLULITE CONTROL BODY SMOOTHING CREME CELLULITE CONTROL BODY SMOOTHING CREME - Yağı hedefler - Yağı parçalar - Yeni yağ depolarının oluşumunu engeller - Hücrenin metabolizmasını arttırır Normal Cilt Selülit Cellulite Control, selülit görünümünü

Detaylı

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini İnşaat Ltd. Şti. 1 2 1983 yılında kurulan firmamız, inşaat sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini ve bilgi birikimini hem sektörün gelişimi için harcamakta hem

Detaylı

Canlıların enerji kazanabilmeleri için beslenmeye gereksinimleri vardır.

Canlıların enerji kazanabilmeleri için beslenmeye gereksinimleri vardır. 1- Canlılar neden beslenmeye ihtiyaç duyarlar? Canlıların enerji kazanabilmeleri için beslenmeye gereksinimleri vardır. 2- İnsanlar ve hayvanlar hangi şekilde hareket ederler? İnsanlar ve hayvanlar yer

Detaylı

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR Destekleme sistemi v2014/01tr Güçlü ve esnek 02 Güvenilir Sadeliği ve Uluslararası Kalite Standardı İle Sınıfının En İyisi Bertour destekleme sistemi, inşaat

Detaylı

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş.

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. EKOSOL TARIM HAKKINDA EKOSOL TARIM, 2002 yılında Solucan Gübresi üretimi için Eisenia Foetida Kırmızı Kaliforniya Kültür Solucanları ile çalışmaya başlamış, 2005 yılında

Detaylı

Hijyenik Santrifüj Pompalar

Hijyenik Santrifüj Pompalar Hijyenik Santrifüj Pompalar Faaliyet Konularımız Isı Transfer Bölümü Plakalı Isı Eşanjörleri Lehimli Isı Eşanjörleri Daire Giriş İstasyonları Borulu ve Tübüler Eşanjörler Basınçlı Kaplar Bölümü Boylerler

Detaylı