HİTİT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HİTİT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI"

Transkript

1 HİTİT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

2 Taşınır Mal Yönetmeliği ve İşlem Akış Süreci

3 Taşınır Mal Yönetmenliğinin Bize Getirileri ve Taşınır

4 Taşınır Mal Yönetmenliğinin Getirdiği Artılar Kayıt işlemleri ile kullanılan defter ve belgeler daha kullanışlı hale gelmiştir. Gereksiz belge ve defterler kaldırılmış, mal giriş ve çıkış işlemlerinin tek belge ile yapılması sağlanmıştır. Kayıtların bilgisayar ortamında tutulması öngörülmüş, muhasebe hesap planına uygun Taşınır Kod Sistemi getirilmiştir.stok kontrolü yapılabilecek, fire ve kayıplar belirlenebilecektir. Dayanıklı taşınırlar tüm tüm kamu idarelerinde aynı kod sistemiyle takip edildiğinden izlenmesi daha kolay olacaktır. Yönetim için gerekli veriler daha çabuk ve doğru olarak verilebilecektir. Taşınırların envanter kayıtlarındaki değerleri muhasebece doğrulanabilecektir. Taşınır yönetimi daha etkin ve verimli olacaktır.

5 Taşınır Mal Yönetmeliği Uygulaması 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 44 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 18 Ocak 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde uygulanmaya başlanmıştır. Genel Yönetim Kapsamındaki Kamu İdareleri Genel Yönetim Kapsamındaki İdareler Merkezi Yönetim Kapsamındaki İdareler Sosyal Güvenlik Kur.. Mahalli İdareler Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri Özel Bütçe Kapsamındaki İdareler Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar

6 Amaç; Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının verilmesi, merkez ve taşrada taşınır yönetim sorumlularıyla bunlar adına görev yapacak olanların belirlenmesi ve kamu idareleri arasında taşınırların bedelsiz devrine ilişkin esas ve usulleri belirlemektir. Kapsam; Bu Yönetmelik genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerini ve bunlara ait taşınır malları kapsar.

7 TAŞINIR Mal veya hizmet üretiminde kullanılmak üzere edinilen varlıklardır. Taşınırı iki ana gruba ayırabiliriz. A-Tüketim Malzemeleri B-Dayanıklı Taşınır Malzemeleri

8 TÜKETİM MALZEMERİ Belirli bir hizmetin üretilmesinde kullanılan, kullanımı sonucunda tükenen veya bir süre kullandıktan sonra ilk özelliklerini kısmen veya tamamen kaybederek bir daha kullanılamayacak duruma gelen, çeşitleri ile kod numaraları Taşınır Kod Listesinin (A) bölümü 150 hesap detayında yer alan malzemelerdir. TESİS, MAKİNA ve CİHAZLAR Çeşitleri ile kod numaraları Taşınır Kod Listesinin (B) bölümü 253 hesap detayında yer alan, üretim ve hizmet amacıyla kullanılan her türlü makine, cihaz ve aletlerdir. DEMİRBAŞLAR Belirli bir hizmete tahsis amacıyla edinilen, belli bir süreye tabi olmaksızın uzun süre kullanılabilen ve kullanılmakla yok olmayan, çeşitleri ile kod numaraları Taşınır Kod Listesinin (B) bölümü 255 hesap detayında yer alan taşınırlardır. TAŞITLAR Yolcu ve yük taşımacılığında kullanılanlar ile özel amaçlı kullanımlar için muhtelif cihazlarla donatılmış bulunan ve çeşitleri ile kod numaraları Taşınır Kod Listesinin (B) bölümü 254 hesap detayında gösterilen taşıtlardır.

9 TÜKETİM MALZEMERİ DAYANIKLI TAŞINIR MALZEMERİ 150 İlk Madde ve Mlz. 253 Tesis,Makine ve Cihazlar 254 Taşıtlar 255 Demirbaşlar

10 Taşınır kodu: Taşınırın kayıtlarda detaylı izlendiği, taşınır hesap kodu ile taşınır I. ve II. düzey detay kodu ve sonraki düzey detay kodlarının birleşiminden oluşan kodudur.

11 TAŞINIR İŞLEMLERİNDE YETKİ, GÖREV ve SORUMLULUKLARI BULUNAN GÖREVLİLER KİMLERDİR? 1- Harcama Yetkilileri, 2- Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilileri, 3- Taşınır Konsolide Görevlileri, 4- Muhasebe Yetkilileri, 5- Muhafaza ile görevli olan ve kullanılmak üzere taşınır teslim edilen görevliler, 6- Zimmetle dayanıklı taşınır teslim edilenler.

12 Harcama yetkilisi: Harcama biriminin en üst yöneticisidir. Harcama birimi: Kamu idaresi bütçesinde ödenek tahsis edilen ve harcama yetkisi bulunan merkez birimi ile ödenek gönderme belgesiyle harcama yetkisi verilen merkez dışı birimleridir.

13 Harcama Yetkilisinin Sorumlulukları Taşınırların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka olarak edinilmesinden, kullanılmasından, kontrolünden, kayıtların bu Yönetmelikte belirtilen esas ve usullere göre saydam ve erişilebilir şekilde tutulmasını sağlamaktan ve taşınır yönetim hesabını ilgili mercilere göndermekten sorumludur. Bu sorumluluğu taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri aracılığıyla yerine getirir. Harcama yetkilileri, taşınırlara ilişkin taşınır işlem ve kayıtlarının usule uygun olarak yapılıp yapılmadığını kontrol etmeye veya ettirmeye, kasıt, kusur veya ihmal sonucu kırılan, kaybolan veya bozulan taşınırların ilgilerden tazmini için gerekeni yapmaya veya yaptırmaya yetkilidir. Kamu idarelerine ait taşınırların muhafazası ile görevli olan veya kullanılmak üzere kendilerine taşınır teslim edilen kamu görevlileri bu taşınırları en iyi şekilde muhafaza etmeye, bakım ve onarımlarını yaptırmak, amacına uygun kullanmak ve görev sona erince iade etmek zorundadır. Zimmetle teslim edilen dayanıklı taşınırlar başkasına devredilemez. Kullanıcıların görevden ayrılması halinde ambara iade edilmesi zorunludur. Bu şekilde teslim yapmayan personelin kurumla ilişiği kesilmez.

14 Harcama Yetkilisinin Sorumlulukları Taşınırların muhafazasından ve Yönetilmesinden sorumlu olanların gerekli tedbirleri almaması nedeniyle taşınırın kullanılamaz hale gelmesi veya yok olması sonucunda sebep oldukları kamu zararları hakkında Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır. Kendilerine taşınır teslim edilen kamu görevlilerinin kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizlik ya da dikkatsizlikleri nedeniyle oluşan kamu zararı, değer tespit komisyonunca tespit edilecek rayiç bedeli üzerinden tahsil edilir. Taşınırların özelliğinden veya olağan kullanımından kaynaklanan yıpranma ile usulüne uygun olarak belirlenen firelerden dolayı sorumluluk aranmaz.

15 TAŞINIR KAYIT/KONTROL YETKİLİSİNİN GÖREV ve SORUMLUKLARI MADDE 6- (1) Taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri, harcama yetkililerince, memuriyet veya çalışma unvanına bağlı kalmaksızın, taşınır kayıt ve işlemlerini bu Yönetmelikte belirtilen usule uygun şekilde yapabilecek bilgi ve niteliklere sahip personel arasından görevlendirilir.

16 TAŞINIR KAYIT/KONTROL YETKİLİSİNİN GÖREV ve SORUMLUKLARI Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak, ölçerek teslim almak, doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza etmek. Muayene ve kabul işlemi hemen yapılamayan taşınırları kontrol ederek teslim almak, bunların kesin kabulü yapılmadan kullanıma verilmesini önlemek. Taşınırların giriş ve çıkışlarına ilişkin kayıtları tutmak, bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenlemek ve taşınır yönetim hesap cetvellerini konsolide görevlisine göndermek. Tüketime veya kullanıma verilmesi uygun görülen taşınırları ilgililere teslim etmek. Taşınırların yangına, ıslanmaya, bozulmaya, çalınmaya ve benzeri tehlikelere karşı korunması için gerekli tedbirleri almak ve alınmasını sağlamak. Ambarda çalınma veya olağanüstü nedenlerden dolayı meydana gelen azalmaları harcama yetkilisine bildirmek.

17 TAŞINIR KAYIT/KONTROL YETKİLİSİNİN GÖREV ve SORUMLUKLARI Ambar sayımını ve stok kontrolünü yapmak, harcama yetkilisince belirlenen asgari stok seviyesinin altına düşen taşınırları harcama yetkilisine bildirmek. Kullanımda bulunan dayanıklı taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek, sayımlarını yapmak. Harcama biriminin malzeme ihtiyaç planlamasının yapılmasına yardımcı olmak. Kayıtlarını tuttuğu taşınırların yönetim hesabını hazırlamak ve harcama yetkilisine sunmak. Ayrıca taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri, sorumluluklarında bulunan ambarlarda kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizlikleri nedeniyle meydana gelen kayıp ve noksanlıklardan sorumludurlar. Taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri sorumluluklarında bulunan ambarları devir ve teslim etmeden görevlerinden ayrılamazlar.

18 Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililerinin Yapacağı Kayıt İşlemleri

19 Taşınır Konsolide Görevlileri MADDE 7- (2) Taşınır konsolide görevlisi, kamu idarelerinin merkez teşkilatlarında strateji geliştirme birimi yöneticisine bağlı malî hizmetleri yürüten birimin bünyesindeki taşınır kayıt işlemlerinden sorumlu yöneticidir. İlçe, il veya bölge teşkilatlarında ise taşınır konsolide görevlisi, bu teşkilatların en üst yöneticileri tarafından belirlenir.

20 Muhasebe Yetkililerinin Taşınır Hesabına İlişkin Görev ve Sorumlulukları MADDE 8- (3) Muhasebe yetkililerinin bu Yönetmelikteki görevleriyle ilgili sorumlulukları, taşınır işlemlerine ilişkin muhasebe kayıtlarının, dayanağı belgelere uygunluğu ile harcama birimlerince hazırlanan Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetvellerini inceleyip onaylayarak harcama yetkilisine vermekle sınırlıdır.

21 Taşınır İşlemlerinde Özelliklerine Göre Tutulacak Defterler (Madde 10)

22 Tüketim Malzemeleri Defteri : Bu defter, Taşınır Kod Listesinin (A) bölümünde yer alan tüketim malzemelerinin giriş ve çıkış kayıtları için kullanılır.

23 Dayanıklı Taşınırlar Defteri : Bu defter, Taşınır Kod Listesinin (B) bölümünde yer alan dayanıklı taşınırların kayıtları için kullanılır. Her bir dayanıklı taşınıra ait giriş ve çıkış kayıtları ayrı yapılır.

24 Kütüphane Defteri : Bu defter, kütüphanelerdeki yazma ve basma nadir eserler ile kitap ve kitap dışı materyal için tutulur. Her bir taşınır için ayrı kayıt yapılır.

25 Belge ve cetveller Taşınır işlemlerinde, işlem türüne göre aşağıda belirtilen belge ve cetveller kullanılır. Taşınır İşlem Fişi: İlgili mevzuatı çerçevesinde kabul edilerek teslim alınan taşınırların girişleri ile taşınırların çıkış ve ambarlar arasında devir işlemlerinde, dayanıklı taşınırların niteliklerini değiştiren esaslı onarım ve ilaveler sonucu değer artışlarında, kayıtlara esas olmak üzere Taşınır İşlem Fişi düzenlenir. Taşınır İşlem Fişleri en az üç nüsha olarak düzenlenir ve her malî yıl başında "1"den başlamak üzere bir sıra numarası verilir. Fiş, dayanağını oluşturan belgenin tarihinden önceki bir tarihi taşıyamaz. Taşınır İşlem Fişinin elektronik ortamda düzenlenemediği hallerde, seri ve sıra numaralı olarak bastırılmış fişler kullanılır. Düzenlenen Taşınır İşlem Fişlerinin nüshaları hakkında Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre işlem yapılır.

26 Taşınır İşlem Fişi Düzenlenecek Durumlar: (Madde 10) Taşınır girişinde, Taşınır Çıkışında, Ambarlar arasında devir işlemlerinde, Esaslı onarım ve ilaveler sonucu değer artışlarında,

27 Taşınır İşlem Fişi Düzenlenmeyecek Durumlar (Madde 10) Satın alındığı anda tüketilmeye başlanan su, doğalgaz, elektrik, kum, çakıl, bahçe toprağı, bahçe gübresi vb. maddeler, Makine, cihaz, taşıt ve iş makineleri ve demirbaşların servislerce yapılan bakım ve onarımında değiştirilen parçalar, Doğrudan taşıtların depolarına konulan akaryakıt, likit gaz (LPG) ve yağlar, Kısa sürede tüketilen mutfak tüpleri ve yangın söndürme tüplerinin gaz dolumları, Yazıcı kartuş ve tonerlerinin dolumu, Dergi ve kütüphane gibi süreli yayınlar ile arşivlenme niteliği olmayan kütüphane materyalleri

28 Zimmet Fişi: Demirbaş, makine ve cihazların kullanıma verilmesinde ise Zimmet Fişi düzenlenir.

29 Dayanıklı Taşınırlar Listesi : Bu Liste, Taşınır Kod Listesinin (B) bölümünde gösterilen taşınırlardan oda, büro, bölüm, atölye ve servislerde kullanılmak üzere verilenler için iki nüsha olarak düzenlenir. Listenin bir nüshası taşınırın bulunduğu yerde asılı bulundurulur. Diğer nüshası ise taşınır kayıt kontrol yetkilisi tarafından dosyasında saklanır.

30 Taşınır İstek Belgesi : Bu Belge, ambardan taşınır talep edildiğinde kullanılır ve talepte bulunan birim yetkilisinin onayını taşır.

31 Taşınır Geçici Alındısı: Bu Alındı, muayene ve kabul işlemi derhal yapılamayan hallerde, taşınırların geçici olarak teslim alınmasında düzenlenir. Alındının birinci nüshası taşınırı teslim edene verilir. Muayene ve kabul işleminden sonra kabul edilen taşınırlar için Taşınır İşlem Fişi düzenlenir ve bu Fişin tarih ve numarası geçici alındının dosyasında saklanan ikinci nüshası üzerine kaydedilir. Muayene ve kabul işleminden sonra kabul edilmeyen taşınırlarda ise ilgiliye verilen Taşınır Geçici Alındısı geri alınarak dosyasındaki ikinci nüshasıyla birleştirilir. Alındının geri alınamaması halinde ikinci nüshası üzerine durumu belirtir açıklama yapılır.

32 Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı : Bu Tutanak, taşınırın kaybolma, çalınma ve fire gibi herhangi bir nedenle yok olması; yıpranma, kırılma veya bozulma gibi nedenlerle kullanılamaz hale gelmesi; hurdaya ayrılması ile canlı taşınırların ölmesi gibi nedenlerle kayıtlardan düşülmesini sağlamak amacıyla üç nüsha olarak düzenlenir ve verilen yetki çerçevesinde üst yönetici veya harcama yetkilisi tarafından onaylanır. Bir nüshası, çıkış kaydına esas olmak üzere düzenlenen Taşınır İşlem Fişine, ikinci nüshası muhasebe birimine gönderilecek Taşınır İşlem Fişine eklenir. Diğer nüshası ise dosyasında saklanır. Bu Tutanak, bu bentte sayılan hallerin ortaya çıkması durumunda, bu durumun araştırma gerektirmesi halinde harcama yetkilisi tarafından görevlendirilecek en az üç kişiden oluşan komisyon kararına, gerektirmemesi halinde harcama yetkilisinin kararına, sayım sonucunda taşınırların noksan çıkması halinde ise sayım kurulunun kararına dayanılarak taşınır kayıt kontrol yetkilisince düzenlenir ve verilen yetki çerçevesinde üst yönetici veya harcama yetkilisi tarafından onaylanır.

33 Ambar Devir ve Teslim Tutanağı : Bu Tutanak, taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri arasındaki ambar devir ve teslim alma işlemlerinde düzenlenir. Taşınırlar tutanağa taşınır kodları itibarıyla kaydedilir. Kayıtlara göre ambarda bulunması gereken taşınırlar ile sayımda fiilen bulunan miktarlar, varsa fazla ve noksanlar Tutanakta gösterilir. Tutanak üç nüsha düzenlenir, bir nüshası devredene, bir nüshası devir alana verilir ve üçüncü nüshası dosyasında saklanır.

34 Taşınırların Kayıt Edilmesi

35 Taşınır Kayıt İşlemleri Bütün taşınırlar Kayıt altına alınacaktır. Her kayıt bir Belgeye dayanacaktır. Kayıtlar yönetim hesabına esas olacak şekilde tutulacaktır.

36 Taşınırların Kaydı ve Dikkat Edilecek Hususlar Kamu idarelerince bütün taşınırların ve bunlara ilişkin işlemlerin kayıt altına alınması esastır ve Taşınır kayıtları, yönetim hesabı verilmesine esas olacak şekilde tutulur. Her bir kaydın mutlaka belgeye dayanması şarttır. Bu Çerçevede; Önceki yıldan devren gelen taşınırlar ile içinde bulunulan yılda herhangi bir şekilde edinilen veya elden çıkarılan taşınırlar, Taşınırlardaki kayıp, fire, yıpranma ve benzeri nedenlerle meydana gelen azalmalar, Sayım sonucunda ortaya çıkan fazlalar, miktar ve değer olarak kayıtlara alınarak takip edilir. Giriş ve çıkış kayıtları Taşınır İşlem Fişine dayanılarak yapılır. Kayıtlarda; Satın alma suretiyle edinme ve değer artırıcı değişiklik hallerinde maliyet bedeli, Bedelsiz devir, kullanılamaz hale gelme, yok olma ve hurdaya ayrılma hallerinde kayıtlı değeri, Bağış ve yardım yoluyla edinilen taşınırlarda; bağış veya yardımda bulunan tarafından ispat edici bir belge ile değeri belirtilmişse bu değer ile, belli bir değeri yoksa Değer Tespit Komisyonu tarafından belirlenen değer esas alınır.

37 Taşınır Kayıt İşlemi Hesabını Formüle Edersek (Önceki Yıldan Devredenler + Bulunulan Yıl İçinde Edinilenler) (Bulunulan Yıl İçinde Elden Çıkarılanlar + Kayıp, Fire ve Benzeri Nedenlerle Meydana Gelen Azalmalar) + (Sayım Fazlaları) = Ertesi Yıla Devir

38 Taşınır Giriş İşlemleri Madde 15-21

39 TAŞINIR GİRİŞ Taşınırlar, edinme şekline bakılmaksızın kamu idaresince kullanılmak üzere teslim alındığında giriş kayıt edilir.

40 GİRİŞ İŞLEMLERİ MUAYENE RAPORU Muayene ve Kabul İşlemi Hemen Yapılamayan hallerde Taşınır Geçici Alındısı TAŞINIR İŞLEM FİŞİ (3 Nüsha) DEFTER KAYDI 150-Tük.Mlz.Def. Kitap Alımları Kütüphane Def Day. Taş. Def. Müzede Ser.Eserler Müze Defteri

41 Satın Alınan Taşınırların Girişi 1. Alımı bir merkezden yapılıp birden çok birime doğrudan teslim edilen taşınırlar için; Örneğin; MMF ve FEF bilgisayar alınması için İMİD ne talepte bulunuyor, İMİD satın alma işini gerçekleştiriyor, bilgisayarlar talepte bulunan birimler teslim ediliyor. Bu durumda; Alımı Yapan Birim (İMİD) 1 Nüsha 1 Nüsha Teslim Alan Birim (MF) T. İ. F (2 Nüsha) Teslim Alan Birim (FEF) T.İ.F.(3 Nüsha) Giriş T. İ. F (2 Nüsha) Çıkış 1 Nüsha DOSYA

42 Bağış veya Yardım Yoluyla Edinilen Taşınır Girişi Teslim alındığında T.İ.F. düzenlenir. Fişin 1. nüshası bağış veya yardım edene verilir, Değeri Belli Olanlar bu değer üzerinden, Değeri Belli Olmayanlar değer tespit komisyonun belirleyeceği değer üzerinden kayda alınır. Değer Tespit Komisyonu Harcama yetkilisinin onayı ile taşınır kayıt ve kontrol yetkilisinin ve işin uzmanının da katıldığı en az üç kişiden oluşturulur. Komisyon değer tespitinde ticaret odası, sanayi odası, borsa, meslek kuruluşları, ilgili diğer kuruluşlardan veya aynı nitelikteki taşınırı satın alan idarelerden ve fiyat araştırması sonuçlarından yararlanabilir. Satın alma suretiyle edinilen taşınırların maliyet bedelinin tespitinde, Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır. Faturada çeşitli taşınırlar için topluca gösterilmiş giderler olması durumunda, giderler taşınırların alış bedelleri ile orantılı olarak paylaştırılır. Taşınırlar faturada kayıtlara esas olacak şekilde çeşitleri itibarıyla ayrı ayrı gösterilir.

43 Sayım Fazlası Taşınırların Girişi Son bir yıl içinde aynı nitelikte kayda alınan taşınır varsa aynı değerden, Aksi halde değer tespit komisyonu tarafından belirlenecek değerle T.İ.F. düzenlenerek kayda alınır. İade Edilen Taşınırların Girişi Kullanıma verilen tüketim malzemelerinden iade edilenler, birim yöneticisinin onayını taşıyan belge ile teslim alınır, T.İ.F. düzenlenir, fişin 1 nüshası iade edene verilir. Tüketim maddelerinden tekrar kayıt yapmak, formatlamak veya doldurularak tekrar kullanılabilecek olanların ambara iadesi zorunludur. Taşınır işlem fişi düzenlenir, 1. nüshası iade edene verilir. İade edilen dayanıklı taşınırlar için T.İ.F. düzenlenmez. Kullanıma verilmesinde düzenlenen zimmet fişinin ilgili bölümleri imzalanarak zimmetinden düşülür ve dayanıklı taşınırlar defterinde gerekli kayıtlar yapılır.

44 Devir Alınan Taşınırlar Bedelsiz olarak devralınan taş. devreden idarenin T.İ.F.de gösterilen bedelle T.İ.F. düzenlenerek kayda alınır. Fişin 1 nüshası devreden idarenin T.İ.F. ne bağlanmak üzere 7 gün içinde gönderilir. Aynı idarenin harcama birimleri arsındaki devirlerde de T.İ.F. düzenlenir ve fişin 1 nüshası devreden birimin TAŞINIR KAYIT ve KONTROL YETKİLİSİNE verilir. Aynı harcama birimi ambarları arsındaki devirlerde düzenlenen T.İ.F. muhasebe birimine gönderilmez. Tasfiye İdaresinden Alınan Taşınırın Girişi Tasfiye tüzüğü hükümlerine göre tasfiye idaresince kamu idarelerine bedelli veya bedelsiz devredilen taşınırlar karşılığında T.İ.F. düzenlenir. Fişin 1. nüshası taşınırı teslim eden işletme yetkilisine verilir. İç İmkanlarla Üretilen Taşınırın Girişi Kamu idarelerinin kendi iç imkanlarıyla ürettikleri taşınırlar değer tespit komisyonunun belirleyeceği rayiç bedelle T.İ.F. düzenlenerek giriş kaydedilir. Dayanıklı taşınır üretiminde kullanılan taşınırlar T.İ.F. ile çıkış kaydedilir. Kamu idarelerinin mülkiyetindeki arazilerdeki ağaçlardan elde edilen kereste, odun, meyve gibi ürünler de T.İ.F. ile giriş kaydedilir.

45 Taşınır Çıkış İşlemleri Madde 22-28

46 Tüketime verildiğinde, satıldığında, başka harcama birimlerine devredildiğinde, bağışlandığında veya yardım yapıldığında, çeşitli nedenlerle kullanılamaz hale geldiğinde, hurdaya ayrıldığında veya kaybolma, çalınma, canlı demirbaşın ölümü gibi yok olma hallerinde çıkış kaydedilir.

47 ÇIKIŞ İŞLEMLERİ TAŞINIR İSTEK BELGESİ TAŞ. İŞL. F150- TÜKETİM MLZ. İŞİ DAYANIKLI TAŞ. DOSYA DEFTER KAYDI (İLK GİREN İLK ÇIKAR) TAŞITLAR İÇİN ZİMMET FİŞİ (T.İ.BEL. DÜZENLENMEZ) DEMİRBAŞ, MAKİNE ve CİHAZLAR İÇİN ZİMMET FİŞİ ODA, BÜRO, BÖLÜM ATELYE ve SERVİS KULLANILACAK DAYANIKLI TAŞ. DAY.TAŞ.LİSTESİ

48 Tüketim Suretiyle Çıkış Tüketim malzemeleri, taşınır istek belgesi karşılığında düzenlenen T.İ.F. ile çıkış kaydedilir. Kamu idareleri kendi iç imkanlarıyla üretecekleri dayanıklı taşınırların üretiminde kullanacakları taşınırlar için de 1. fıkradaki işlemi yaparlar. Taşınır işlem fişi düzenlenmeden kesinlikle taşınır çıkışı yapılmaz, Tüketim malzemelerinin çıkış kayıtları, ambara girişlerindeki öncelik sırası ile İLK GİREN-İLK ÇIKAR esasına göre giriş bedelleri üzerinden yapılır. Örneğin ambarımızda bir temizlik malzemesinden; de 12 adet x 8 TL = 96, de 30 adet x 10 TL = 300, de 30 adet x 11 TL = 330, de 50 adet x 12 TL = 600,00 olarak 122 adet giriş kaydedilmiş. İMİD temizlik işleri için 50 adet talep etmiş. Yapılacak çıkış işleminde; 12 adedi 8 TL den, 30 adedi 10 TL den, 8 adedi 11 TL den olmak üzere çıkış kaydı yapılacaktır.

49 Kullanım Suretiyle Çıkış Taşıt ve iş makineleri dışındaki dayanıklı taşınırlar T.İ.B. ile talep edilir. zimmet fişi ile kullanıma verilir. Kara taşıt ve iş makineleri yetkili makamın onayı ile yönetiminden sorumlu görevliye veya kullanıcısına zimmet fişi ile kullanıma verilir. Kara taşıtları dışındaki taşıtların teslimi usul ve belgeleri ayrıca kamu idarelerince belirlenir. Zimmet fişi ile dayanıklı taşınırlar defterine gerekli kayıtlar yapılır. fişin 1. nüshası dosyasında saklanır, 2. nüshası taşınır teslim edilen görevlilere verilir. Oda, büro, bölüm, geçit, salon, atölye, garaj ve servis gibi ortak kullanım alanları için verilen taşınırlar için dayanıklı taşınır listesi düzenlenir ve kullanım alanı sorumlusu veya yöneticisine imzası alınarak teslim edilir. Devir Suretiyle Çıkış Kamu idarelerince bedelsiz devredilen taşınırlar T.İ.F. ile çıkış yapılır. fişin 1 nüshası taşınırı devralan idareye verilir. devir alan idareden gelen fiş düzenlenen fişin ekine bağlanır. Aynı kamu idaresinin harcama birimleri arasında devredilen taşınırlar için de T.İ.F. düzenlenir. fişin 1. nüshası devredilen birimin taşınır kayıt kontrol yetkilisine verilir. Aynı harcama biriminin ambarları arasındaki taşınır devirlerinde de taşınır işlem fişi düzenlenir, ancak bu fişler muhasebe birimine gönderilmez

50 Yabancı Ülkelere Bağış veya Yardım Olarak Verilen Taşınır Çıkışı Yabancı ülkelere yardım veya bağış olarak verilen taşınırlar, yetkili makamın onay veya kararına dayanılarak düzenlenecek taşınır işlem fişi ile kayıtlardan çıkarılır. onay kararın bir örneği fişin ekine bağlanır. Satış Suretiyle Çıkış İlgili mevzuatı çerçevesinde satılan taşınırlar taşınır işlem fişi düzenlenerek çıkış kaydedilir. Satışa ilişkin karar veya onayın bir nüshası fişin 1. nüshasına bağlanır. Kullanılamaz Hale Gelme, Yok Olma veya Sayım Noksanı Nedeniyle Çıkış Tüketim malzemelerinin özelliklerinde, ağırlıklarında veya miktarlarında meydana gelen değişmeler nedeniyle oluşan fireler, sayımda noksan çıkan, çalınma, kaybolma nedeniyle yok olan, yıpranma, kırılma, bozulma nedeniyle kullanılamaz hale gelen taşınırlar ile canlı taşınırın ölümü halinde kayıttan düşme teklif ve onay tutanağı ve T.İ.F. düzenlenerek kayıtlardan düşülür. Türk Bayrağı Hakkında Yapılması Gereken İşlem 1. VE 2. Fıkralardaki hallerde kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizlik olup olmadığı araştırılıp bir tutanakta belirtilir ve yönetmeliğin 5. maddesi hükmüne göre işlem yapılır.

51 Hurdaya Ayırma Nedeniyle Çıkış (Madde 28) Ekonomik ömrü dolmuş veya fiziki ve teknik nedenlerle kullanımı yararlı olmayan taşınırlar özel mevzuat çerçevesinde kurulan en az 3 kişilik komisyon tarafından değerlendirilir. Komisyon yaptığı değerlendirmede hurdaya ayrılması uygun görülmeyen taşınırlar hakkındaki gerekçeli kararını harcama yetkilisine bildirir. Komisyonca hurdaya ayrılmasına karar verilenler için kayıttan düşme teklif ve onay tutanağı düzenlenir. Hurdaya ayrılacak taşınırlardan kayıtlı tutarı bakanlıkça belirlenen tutara kadar olanlar harcama yetkilisinin, belirlenen tutarı aşanlar ise kamu idaresi üst yöneticisinin onayı ile kayıttan çıkarılır.

52 Taşınır Giriş ve Çıkışlarının Muhasebe Birimine Gönderilmesi Taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri stok ve maddi duran varlık hesaplarında izlenen taşınırlardan satın alma ile edinilmede ve değer arttırıcı harcamalarda düzenlenen T.İ.F.lerinin bir nüshasını ödeme belgesi ekinde muhasebe birimine gönderir. diğer şekilde edinmelerde ve maddi duran varlık çıkışlarında T.İ.F.lerinin birer nüshasını en geç 10 gün içinde ve her durumda muhasebe birimine göndermek zorundadır. 150-İlk madde ve malzemeler çıkışlarında düzenlenen t.i.f. muhasebe birimine gönderilmez. genel bütçe kapsamındaki idarelerde üç aylık dönemler itibarıyla, diğer idarelerde üç ayı geçmemek üzere belirlenecek sürede kullanılan tüketim malzemelerinin ıı. düzey detay kodu bazında düzenlenen onaylı listesi ilgili dönemin son iş günü mesai bitimine kadar muhasebe birimine gönderilir. Muhasebe yetkilileri taşınır giriş ve çıkışlarına ilişkin kendilerine gönderilen T.İ.F. de gösterilen tutarları 2. düzey detay kodu bazında ilgili hesaplara kaydeder.

53 Taşınır Giriş ve Çıkışlarını Muhasebe Birimine Gönderirken Gerekli Belgeler

54 Devir Giriş İçin İstenen Belgeler

55

56

57

58 Bağış Giriş İçin İstenilen Belgeler

59

60

61

62

63 Tüketim Malzemeri Çıkış Raporu İçin İstenilen Belgeler

64

65

66 Hurdaya Ayırma İçin İstenilen Belgeler

67

68

69

70

71

72 Kuruş Farkları ve Taşınır Yönetim/Kesin Hesabı

73 KURUŞ FARKLARI Tarih ve 632 sayılı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Yazısı; Bilindiği gibi Taşınır Mal Yönetmeliği hükümlerine göre taşınırlar maliyet bedeliyle kayıtlara alınmaktadır. Ancak maliyet fiyatlarına vergi, resim, harç, nakliye, sigorta ve benzeri giderler dahil edildiğinden taşınır birim fiyatları bir Kuruştan küçük değerleri ihtiva edebilmektedir. Diğer taraftan, 5083 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Para Birimi Hakkında Kanunda Türk Lirası cinsinden yapılan işlemlerde yarım Kuruş ve üzerindeki değerlerin bir Kuruşa tamamlanacağı; yarım Kuruşun altındaki değerlerin ise dikkate alınmayacağı öngörüldüğünden muhasebe kayıtlarında bir Kuruşun altındaki değerlere yer verilememektedir. Bu nedenle envanter kayıtlarında yer alan bir Kuruştan daha küçük değerler muhasebe kayıtlarına alınırken 0,01 veya 0,00 Kuruşa yuvarlanmakta, bunun sonucu olarak envanter kayıtları ile muhasebe kayıtları arasında fark oluşmaktadır.

74 Taşınır Yönetim Hesabı MADDE 34- (1) Harcama yetkilileri tarafından Sayıştay a verilecek taşınır yönetim hesabı; önceki yıldan devreden taşınırlar ile yılı içinde girenleri, yılı içinde çıkışı yapılan taşınırlar ile ertesi yıla devredilenleri ve yıl sonunda yapılan sayım sonucu bulunan fazla ve noksanları gösterir. Taşınır yönetim hesabı aşağıdaki cetvellerden oluşur; a) Yıl sonu sayımına ilişkin Sayım Tutanağı b) Taşınır Sayım ve Döküm Cetveli, c) Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetveli; Müze/Kütüphane Yönetim Hesabı Cetveli, ç) Yıl sonu itibarıyla en son düzenlenen Taşınır İşlem Fişinin sıra numarasını gösterir tutanak. d) Kuruş farkı cetveli.

75 Kütüphane Yönetim Hesabı Cetveli: Bu Cetvel, kamu idarelerinin elinde bulunan veya müzelerdeki tarihi ve sanat değeri olan taşınırlar ile kütüphanelerde bulunan yazma ve basma nadir eserler ile diğer materyallerin yönetim hesaplarının verilmesinde düzenlenir

76 Taşınır Kesin Hesabı MADDE 35- (1) Kamu idarelerinin taşınır kesin hesabı, taşınır konsolide görevlilerince, ilçe, il, bölge, dış temsilcilik ve merkez harcama birimleri itibarıyla düzenlenen Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetvellerinin konsolide edilmesiyle oluşturulan taşınır hesabı cetvelleri esas alınarak hazırlanır. (9) Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde, Taşınır Kesin Hesap Cetvelleri ile Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetvellerinin birer nüshası Mayıs ayının 15 ine kadar bütçe kesin hesap cetvelleri ile birlikte Bakanlığa ve Sayıştay a gönderilir. Taşınır kayıt ve kontrol yetkililerince üç nüsha Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetveli hazırlanır ve Bir nüshasını Sayıştay a gönderir. Bir nüshasını ise malî yılı takip eden ay sonuna kadar ilgili taşınır konsolide görevlisine gönderir. Kamu idarelerinin taşınır kesin hesabı, taşınır konsolide görevlilerince, Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetvellerinin konsolide edilmesiyle oluşturulan taşınır hesabı cetvelleri esas alınarak hazırlanır.

77 Taşınır Sayım ve Döküm Cetveli : Bu Cetvel, taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin yıl sonu hesaplarına ilişkin işlemlerinde taşınır I inci düzey detay kodunda gösterilen her bir taşınır grubu için düzenlenir ve taşınırlar bu Cetvele taşınır 2 düzey detay kodu düzeyinde kaydedilir. Cetvelin "Gelecek Yıla Devir" sütununda gösterilen miktarın, yıl sonlarında sayım tutanaklarının "Sayımda Bulunan Miktar" sütununda gösterilen miktara eşit olması gerekir.

78 Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetveli : Bu Cetvel, harcama biriminin taşınır yönetim hesabının çıkarılması amacıyla taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi tarafından harcama birimi itibarıyla taşınır I inci düzey detay kodunda gösterilen her bir taşınır grubu için düzenlenir ve taşınırlar bu Cetvele taşınır II nci düzey detay kodu düzeyinde kaydedilir.

79 Sayım Tutanağı: Bu Tutanak, taşınırların sayım işlemlerinde taşınır 2. düzey detay kodu itibarıyla düzenlenir ve taşınırlar Tutanağa taşınır kodu düzeyinde kaydedilir. Tutanağın sayım fazlası veya noksanına ilişkin sayfalarının bir nüshası, giriş-çıkış işlemleri için düzenlenen Taşınır İşlem Fişi ekine, bir nüshası da Taşınır İşlem Fişinin muhasebe birimine gönderilecek nüshasına bağlanır. Sayım tutanakları, dosyasında bir bütün olarak saklanır.

80 Taşınır Kesin Hesabı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Muhasebe, Kesin Hesap ve Raporlama Alt Birimi Taşınır Konsolide Görevlisi Enstitü, Fakülte, Yüksek Okul, Harcama Birimi, Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilileri

81 Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetveli : Bu Cetvel, kamu idaresinin taşınır kesin hesabının çıkarılmasına ilişkin işlemlerde taşınır hesap kodunda gösterilen her bir taşınır grubu için düzenlenir ve taşınırlar Cetvele taşınır I inci düzey detay kodu düzeyinde kaydedilir.

82 Taşınır Hesap Cetveli :Bu Cetvel, taşınır konsolide görevlilerince ilçe, il, bölge, dış temsilcilik ve merkez birimlerinin taşınır hesabının çıkarılması işlemlerinde düzenlenir. Harcama Birimi Taşınır Yönetim Hesabı Cetveli esas alınarak taşınır I inci düzey detay kodunda gösterilen her bir taşınır grubu için düzenlenen bu Cetvele taşınırlar taşınır II nci düzey detay kodu düzeyinde kaydedilir.

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. Başaknur ÇÖKELEK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. Başaknur ÇÖKELEK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Başaknur ÇÖKELEK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı SUNUM PLANI Amaç, Kapsam ve Tanımlar Sorumluluk ve Görevliler Defter ve

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Karar Sayısı : 2006/11545 Bakanlar Kurulu; 18.01.207 tarihli, 26407 sayılı R.G. Taşınır Mal Yönetmeliği Genel Tebliği Sayı 1 Tebliğ Sayı 2 Tebliğ Sayı 3 Muhasebat Genel Müdürlüğü

Detaylı

TAġINIR MAL YÖNETMELĠĞĠ

TAġINIR MAL YÖNETMELĠĞĠ TAġINIR MAL YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı,

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMENLİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMENLİĞİ TAŞINIR MAL YÖNETMENLİĞİ Abdulsamet YILMAZ Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi 19.02.2013 1 Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 28/12/2006 No : 2006/11545 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/12/2003 No : 5018

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TAŞINIR MAL KAYIT VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNERGE

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TAŞINIR MAL KAYIT VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNERGE BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TAŞINIR MAL KAYIT VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNERGE BURSA-HAZİRAN 2014 Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1. Bu yönergenin amacı, Ajansa ait taşınır malların

Detaylı

1-14-Taşınır Çıkış İşlemleri İş Akış Şemaları. a) Tüketim Suretiyle Çıkış İşlemleri İş Akış Şeması

1-14-Taşınır Çıkış İşlemleri İş Akış Şemaları. a) Tüketim Suretiyle Çıkış İşlemleri İş Akış Şeması 1-14-Taşınır Çıkış İşlemleri İş Akış Şemaları a) Tüketim Suretiyle Çıkış İşlemleri İş Akış Şeması Tüketim malzemeleri, Taşınır İstek Belgesi karşılığında düzenlenecek Taşınır İşlem Fişi çıkış kaydedilir.

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016 Sunum Planı Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Öğle Öncesi Taşınır Mal Yönetmeliği Taşınır Mal Yönetmeliği Taşınır Mal Yönetmeliği Taşınır Mal

Detaylı

Kapsam. Müdürlüğünün ( ) taşınır mallarının kayda alınması ile bunların yönetim ve denetiminde özel mevzuatındaki hükümler uygulanır.

Kapsam. Müdürlüğünün ( ) taşınır mallarının kayda alınması ile bunların yönetim ve denetiminde özel mevzuatındaki hükümler uygulanır. 08/11/2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Taşınır Mal Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yapılan düzenlemeler Taşınır Mal Yönetmeliği Önceki Metin Değişiklik Kapsam

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ MALİYE BAKANLIĞININ 8/2/2016 TARİHLİ VE 1452 SAYILI YAZISI ÜZERİNE 10/12/2003 TARİHLİ VE 5018 SAYILI KAMU MALİ VE KONTROL KANUNUN 44.MADDESİNE GÖRE BAKANLAR

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAYIM TUTANAĞI İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI(09.01.2015) Toplam Süre 8 Gün 1 Gün 5 Gün 1 gün 1 Gün *Satın alınan, bağış yapılan, birimler arası devir yoluyla gelen veya daha önceki yıldan devreden malzemelerin

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ 1. SATIN ALINAN TAŞINIRIN GİRİŞ İŞLEMİ 1.1. İHTİYAÇ TESPİTİ VE SATIN ALINMASI İŞLEMİ 1.2. TAŞINIRIN MUAYENE VE KABUL İŞLEMLERİ 2. BAĞIŞ VE YARDIM YOLUYLA EDİNİLEN TAŞINIR İŞLEMLERİ

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı,

Detaylı

ESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

ESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TA INIR MAL YÖNETMEL TC ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER MADDE NO MADDE 1 MADDE 2 MADDE 3 MADDE 4 I.BÖLÜM Amaç Kapsam Dayanak Tanımlar SAYFA NO 1 1

Detaylı

DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ

DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ DÖNER SERMAYE MUHASEBE YETKİLİSİ Sayfa No ~ 1 ~ İŞİN KISA TANIMI: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen amaç, ilke ve

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ BESYO TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ FORM : D RİSK Taşınırların giriş kaydının yapılması Taşınırların giriş kaydına esas olmak üzere düzenlenen taşınır işlem fişlerinin muhasebe birimine

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı,

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı : 28/12/2006-2006/11545 Resmî Gazete : 18.1.2007/26407 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik : 4/5/2010-2010/504 B.K.K.) (1)

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.02 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/3 Revizyon Numarası 01

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.02 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/3 Revizyon Numarası 01 1. AMAÇ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.02 Sayfa Numarası 1/3 Prosedürün amacı, Fakülte demirbaşına kayıtlı, ekonomik ömrünü tamamlamış, teknik ve fiziki nedenlerle kullanılması

Detaylı

EK-3 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÖREV TANIMI FORMU

EK-3 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÖREV TANIMI FORMU YÜKSEKOKULU GÖREV TANIMI UNVANI : Yüksekokul Müdürü (Harcama Yetkilisi) ADI SOYADI : Prof. Dr. Serap ALSANCAK 5018 Sayılı KMY ve K Kanununun 32.maddesine göre; Harcama Yetkilileri, harcama talimatlarının

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ 18 Ocak 2007 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26407 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/11545 Ekli Taşınır Mal Yönetmeliği nin yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı nın 21/11/2006 tarihli ve 19423 sayılı yazısı

Detaylı

İŞLEM SÜRECİ BAŞLANGIÇ

İŞLEM SÜRECİ BAŞLANGIÇ BİRİM ADI Ana Süreç Adı Harcama birimimizce satın alınan tüketim malzemesi ve dayanıklı taşınırlar iş süreci Satın alınan malzemelerin muayene komisyonuna sunulması Muayene Komisyonu Kabulü yapılanları

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ.

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ (Madde 1) Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ : 28/12/ / TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ : 28/12/ / TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı : 28/12/2006-2006/11545 Resmî Gazete : 18.1.2007/26407 Amaç TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. BUCA BELEDİYESİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BUCA BELEDİYESİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ GENEL GÖREVLERİ İM.GT.01 SAYFA NO: 1/15 NO: 02 1. Yemekhane hazırlama ve günlük yemek dağılımını sağlamak. 2. Yemekhanenin temizliğinden sorumlu olmak. 3. Yemekler ile ilgili talep ve şikâyetleri dikkate

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik : 4/5/2010-2010/504 B.K.K.) (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı,

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bakanlar Kurulu Kararı: 28/12/2006-2006/11545 Resmî Gazete: 18.1.2007/26407 Ek ve Değişiklikler: 1) 4/5/2010-2010/504 B.K.K. 19.6.2010/27616 RG 2) 14/02/2012-2012/2842 B.K.K. 22.03.2012/28241 RG Amaç TAŞINIR

Detaylı

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir.

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir. İŞ AKIŞ ANALİZİ TAŞINIR MAL YÖNETİMİ İŞLEMLERİ 1- Satın Alınan Taşınırın Giriş İşlemi 1.1- İhtiyaç Tespiti ve Satın Alınması İşlemi 1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ 5163 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 28/12/2006 No : 2006/11545 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/12/2003 No : 5018 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 18/1/2007 No : 26407 Yayımlandığı

Detaylı

VI-14 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

VI-14 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ VI-14 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Muhasebat Genel Müdürlüğü TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BKK Sayısı : 2006/11545 Karar Tarihi : 28/12/2006 R.G. Tarihi : 18/01/2007 R.G. Sayısı : 26407 Karar Sayısı : 2006/11545

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 28/12/2006 No : 2006/11545 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/12/2003 No : 5018 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 18/1/2007 No : 26407 Yayımlandığı

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI MADDE 1-28/12/2006 tarihli ve 2006/11545 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Taşınır Mal Yönetmeliğinin 4 üncü

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 3 Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri 3 Dk. Tüketim malzemelerine ait Tüketim Malzemesi Çıkış Raporu, 3 aylık dönemler itibari ile düzenlenir ve Harcama Yetkilisinin onayına sunulur.

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/11545 Ekli Taşınır Mal Yönetmeliği nin yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı nın 21/11/2006 tarihli ve 19423 sayılı yazısı üzerine, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu

Detaylı

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Kuşadası, Eylül 2014 1 Seminer Sunum PLANI

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir.

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. (SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. Satın Alma Onaylı Sipariş Fişi İle sayılarak teslim alınır. Muayene Kabul Komisyonu, Malzemelerin Teknik

Detaylı

Bekad Yayınları Yayın No: 28 TAŞINIR MAL SİSTEMİ. Erman TAŞCI

Bekad Yayınları Yayın No: 28 TAŞINIR MAL SİSTEMİ. Erman TAŞCI Bekad Yayınları Yayın No: 28 TAŞINIR MAL SİSTEMİ Erman TAŞCI 2017 İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM... 1 KAMUDA TAŞINIR MAL SİSTEMİNİN ÇERÇEVESİ... 1 A. GİRİŞ... 3 B. YENİ TAŞINIR MAL SİSTEMİ ÖNCESİ DURUM (AYNİYAT

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MALZEME VE CİHAZLARIN YÖNETİMİNE İLİŞKİN PROSEDÜR

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MALZEME VE CİHAZLARIN YÖNETİMİNE İLİŞKİN PROSEDÜR SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde kullanılmakta olan tüm dayanaklı taşınırların; istemi, satın alınması, depo kayıtlarının, kullanıcı eğitimlerinin,

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ 2016 DÜZCE DEFTERDARLIĞI TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ - Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No : 26) Taşınır Kod Listesi - Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No : 27) İhtiyaç Fazlası Taşınırların

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Sayı : 47842117-010.06.01-E.1700001676 12.01.2017 Konu : 2017 Yılı Taşınır İşlemleri Genelgesi DAĞITIM YERLERİNE TAŞINIR

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Hurda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Hurda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU urda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması URDA YOLUYLA MALZM ÇIKIŞ İŞLMİNİ urdaya ayrılacak malzemeleri değerlendirmek üzere arcama Yetkilisi

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ 5163 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 28/12/2006 No : 2006/11545 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/12/2003 No : 5018 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 18/1/2007 No : 26407 Yayımlandığı

Detaylı

(1.Değişiklik: 19 Haziran 2010 tarihli ve sayılı Resmî Gazete: 4/5/2010; 2010/504 sayılı BKK.)

(1.Değişiklik: 19 Haziran 2010 tarihli ve sayılı Resmî Gazete: 4/5/2010; 2010/504 sayılı BKK.) 18 Ocak 2007 tarihli ve 26407 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır. (1.Değişiklik: 19 Haziran 2010 tarihli ve 27616 sayılı Resmî Gazete: 4/5/2010; 2010/504 sayılı BKK.) (2.Değişiklik: 22 Mart 2012 tarihli

Detaylı

1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ

1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ 2. RESMİ MÜHÜR YAPTIRMA SÜRECİ 1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ BAŞLAMA Gelen yazının içeriğine göre gerekli cevabı yazıp metnini hazırlamak İlgililerin paraflarını ve imza aşamalarını sağlamak Giden evrak zimmet

Detaylı

Dayanıklı Taşınır İçin Taşınır Teslim Belgesi Düzenlenir. Sarf Malzemeler için Tüketim Çıkışı yapılır. düzenlenir.

Dayanıklı Taşınır İçin Taşınır Teslim Belgesi Düzenlenir. Sarf Malzemeler için Tüketim Çıkışı yapılır. düzenlenir. BAP-TÜBİTAK-SANTEZ BİRİMİ TAŞINIR KAYIT VE KONTROL İŞ AKIŞ SÜRECİ 1. Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkındaki Yönetmelik 2. Bilimsel Projeler Hakkında Yönetmelik Faaliyet İle İlgili

Detaylı

YÖNETMELİK. A. GÜL A. ŞENER M. A. ŞAHİN B. ATALAY Dışişleri Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd.

YÖNETMELİK. A. GÜL A. ŞENER M. A. ŞAHİN B. ATALAY Dışişleri Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. 18 Ocak 2007 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26407 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/11545 Ekli Taşınır Mal Yönetmeliği nin yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı nın 21/11/2006 tarihli ve 19423 sayılı yazısı

Detaylı

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Karar Numarası ve Tarihi : 2010/616-21.6.2010 Dayandığı Kanun Numarası ve Tarihi :

Detaylı

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Kuruluş, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Amaç, Kapsam, Dayanak, Kuruluş ve Tanımlar

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Kuruluş, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Amaç, Kapsam, Dayanak, Kuruluş ve Tanımlar DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Kuruluş, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Amaç, Kapsam, Dayanak, Kuruluş ve Tanımlar Amaç : BİRİNCİ BÖLÜM Bu yönetmeliğin amacı; Araklı Belediye Başkanlığı Destek

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: MALI İŞLR BİRİMİ TAŞINIR KAYIT KONTROL İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç 2. Kapsam Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünde

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 26407

Resmî Gazete Sayı : 26407 18 Ocak 2007 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26407 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/11545 Ekli Taşınır Mal Yönetmeliği nin yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı nın 21/11/2006 tarihli ve 19423 sayılı yazısı

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Daire Başkanlığı. Daire Başkanı. Genel Sekreter

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Daire Başkanlığı. Daire Başkanı. Genel Sekreter Daire Başkanlığı Daire Başkanı Genel Sekreter Kütüphane hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için yeterli kadroyu oluşturup, iş bölümüne giderek, personeli üzerinde genel eğitim ve denetim görevini

Detaylı

17.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR

17.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR BÖLÜM 17 : YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ 17.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR Amaç Madde 1:Bu yönergenin amacı ; Muratpaşa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünün organizasyon

Detaylı

AMBAR ÇIKIŞ İŞLEMLERİ SÜRECİ

AMBAR ÇIKIŞ İŞLEMLERİ SÜRECİ AMBAR ÇIKIŞ İŞLEMLERİ SÜRECİ /Birimi/Bölümü a-devretme b-bağış veya Yardım etme c-ambarlar arası Devir d-satış e-kayıttan Düşme a-b-c-d-e Maddelerine göre temin edilen taşınırlar Harcama ne onaya. Taşınır

Detaylı

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MEDİKAL DEPO MAL KABUL TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MEDİKAL DEPO MAL KABUL TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı; hizmet sunumunda ihtiyaç duyulan medikal depo kapsamındaki malzeme kabulünün ilgili mevzuata uygun olarak yapılmasını sağlamaktır. 2.KAPSAM: Bu talimat Türkiye Kamu Hastaneleri

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM Sekreterya Teknik ve İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü Donanım Hizmet Ağ Sistem Yazılım-Web Tasarım İdari Hizmetler Teknik Servis Personeli Önder DAĞLI Ağ Yönetimi Engin TÜRK Web Tasarım Alperen

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen debiyat Fakültesi Devir Yoluyla Taşınır Mal Çıkışı TOPLAM SÜR 28 dk İŞ SÜRCİ Gerçekleştirme Görevlendirmesi BYS den gelen Taşınır istek belgesi arcama Yetkilisinin onayı alındıktan sonra ayniyat birimine

Detaylı

YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır İstek Talep İşleri TOPLAM SÜR 7 gün 1 saat 3 Taşınır Kayıt kontrol Resmi talep yazısı. Taşınır Kayıt kontrol Kayıttan Düşme Teklif Komisyonu Taşınır İstek Belgesi Birimlerden

Detaylı

TAġINIR MAL YÖNETMELĠĞĠ

TAġINIR MAL YÖNETMELĠĞĠ 5163 TAġINIR MAL YÖNETMELĠĞĠ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 28/12/2006 No : 2006/11545 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/12/2003 No : 5018 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 18/1/2007 No : 26407 Yayımlandığı

Detaylı

TAŞINIR MAL İŞLEMLERİ TALİMATI

TAŞINIR MAL İŞLEMLERİ TALİMATI AMAÇ Madde 1. Bu talimatın amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu na ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının verilmesi, merkez ve

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ KAYITLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ KAYITLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ KAYITLARI 1. Taşınmaz kayıt ve kontrol işlemleri ile görevli personel kimdir? TAŞINMAZ KAYIT LARI Harcama yetkilisi tarafından idarenin

Detaylı

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ HATIRLATMA Cep telefonlarınızı sessize almayıp, kapattığınız için teşekkür ederiz. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSTİTESİ İDARİ VE MALİ

Detaylı

Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29522 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 47) AMORTİSMAN VE TÜKENME PAYLARI Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

İŞ AKIŞI ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞI ŞEMASI FORMU Birimin Adı: Taşınır Kayıt Birimi 130.14.1 Sürecin Adı ve Kodu Ambar Giriş Çıkış İşlemleri İhtiyaç Bildiren Birim Harcama Yetkilisi Taşınır Kayıt İşlemleri İhtiyaç Bildiren Birim Harcama Yetkilisi İlgili

Detaylı

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 2 Ekim 2006 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26307 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/10970 Ekli Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelik in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 15/8/2006

Detaylı

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ TAŞINIR KAYIT KONTROL YTKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ SATIN ALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura ile teslim edilir. Satın alma onaylı sipariş fişi ile sayılarak teslim alınır.

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk. Taşınır Mal Giriş ve Çıkış İşlemleri (a-taşınır Mal Çıkış İşlemleri) 30 dk. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? Çıkış

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli

Detaylı

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi?

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi? Ömer alisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler nstitüsü Devir Malzeme Giriş/Çıkış İşleri TOPLAM SÜR 80 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir Muayene

Detaylı

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETMESİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı

Detaylı

SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ

SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ SATINALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura ile teslim edilir. Satın alma onaylı sipariş fişi ile sayılarak teslim alınır Muayene kabul komisyonu, malzemelerin teknik şartnameye

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HAZİRAN,2018

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HAZİRAN,2018 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HAZİRAN,2018 MAYIS, 2017 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Yapılan düzenlemeyle; İhtiyaç duyulan tanımlamalar eklenmekte, tanım, belge ve maddelerde güncel mevzuata uygunluk

Detaylı

TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış İŞ AKIŞ SÜRECİ. Uygun Değil. Uygun

TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış İŞ AKIŞ SÜRECİ. Uygun Değil. Uygun SÜREÇ NO 1 TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış Şeması ) İŞ AKIŞ SÜRECİ Kamu idarelerine ait taşınırların, taşınır kayıt kontrol yetkililerinin görevlerinden ayrılmalarında,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Faaliyet Alanı Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Ondokuz

Detaylı

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, MİLLÎ İSTİHBARAT TEŞKİLATI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, MİLLÎ İSTİHBARAT TEŞKİLATI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ 5655 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, MİLLÎ İSTİHBARAT TEŞKİLATI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 21/6/2010 No : 2010/616 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/12/2003

Detaylı

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ TAŞINIR KAYIT KONTROL YTKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ SATINALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler İlgili Firmalar Tarafından Fatura İle Teslim dilir. Satın Alma Onaylı Sipariş Fişi İle Sayılarak Teslim Alınır. Muayene

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 12/05/2014 Toplantı Sayısı : 388 Karar Sayısı : 3280 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3280- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon,

Detaylı

Hurdaya Ayırma İşlemi TOPLA SÜRE 5 gün 10 dakika Hurdaya ayrılacak taşınırları değerlendirmek üzere harcama yetkilisi tarafından en az üç kişiden oluş

Hurdaya Ayırma İşlemi TOPLA SÜRE 5 gün 10 dakika Hurdaya ayrılacak taşınırları değerlendirmek üzere harcama yetkilisi tarafından en az üç kişiden oluş Devir Alma Yoluyla Giriş İşlemi TOPLA SÜRE 3 gün 2 saat 15 dakika ın alınacağı kurum/ birime taşınır istek yazısının gönderilmesi İstek kabul edildi mi? İstek Yazısı Devir yoluyla alım işleminden vazgeçilmesi.

Detaylı

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

TÜTÜN EKSPERLİĞİ YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımları

TÜTÜN EKSPERLİĞİ YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımları 1 / 13 1.1. Yüksekokul Müdürü Görev Tanımı 1.2 Görevin Adı : Yüksekokul Müdürü 1.3 Bağlı Bulunduğu Unvan : Rektör Yönetimi altında bulunan Yüksekokulda verilen eğitim öğretim hizmetlerinin en üst düzeyde

Detaylı

TAŞINIR İŞ AKIŞI. İş Akışı Adımları. Taşınırlar, Tedarikçi Firma Tarafından Fatura/İrsaliye İle Birlikte Taşınır Kayıt Yetkilisine Teslim Edilir

TAŞINIR İŞ AKIŞI. İş Akışı Adımları. Taşınırlar, Tedarikçi Firma Tarafından Fatura/İrsaliye İle Birlikte Taşınır Kayıt Yetkilisine Teslim Edilir Sayfa 1/7 lar, Tedarikçi Firma Tarafından Fatura/İrsaliye İle Birlikte ne Teslim Edilir Teslim Alınan lar Muayene Kabul u Tarafından İncelenir M.Kabul u lar İstenilen Kalite ve Teknik Özellilere Uygun

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Üç Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 5 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi Personeli Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi yetkilisi tarafından

Detaylı

TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı;

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde anım Sağlık Üç aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 60 İŞ SÜRCİ er yıl Üç (3) er aylık periyotlar halinde TKYS den harcama yönetim

Detaylı

Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu

Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Bor Halil Zöhre Ataman eslek Üç Aylık Tüketim alzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLA SÜRE 1 35 Birimi yetkilisi tarafından taşınırların üç aylık dönem raporlarının hazırlanması 5 Birimi tarafından

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Hurdaya Ayırma İşlemi erkezi üdürlüğü 5 gün 10 dakika Hurdaya ayrılacak taşınırları değerlendirmek üzere harcama yetkilisi tarafından en az üç kişiden oluşan komisyonun kurulması ve kişilere bildirilmesi.

Detaylı

TAŞINIR İŞLEMLERİ (Mal Alım ve Teslim, Sayım, Kayıt Altına Alım, Hurdaya Ayırma İşlemleri)

TAŞINIR İŞLEMLERİ (Mal Alım ve Teslim, Sayım, Kayıt Altına Alım, Hurdaya Ayırma İşlemleri) TAŞINIR İŞLEMLERİ (Mal Alım ve Teslim, Sayım, Kayıt Altına Alım, Hurdaya Ayırma İşlemleri) DOK. NO: BİD-İ-10 YÜRÜRLÜK TARİHİ:23.02.2015 REVİZYON NO: 00/- İşlemin Sorumlusu Bilgi Teknolojileri,İnsan Kaynakları

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLER İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLER İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLER İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; üniversite mensupları, emeklileri, öğrencileri ve bunların

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır (Tüketim alzemeleri) Üç Aylık Dönem Raporu TOPLA SÜR, saat, 5 Dk İŞ SÜRCİ Taşınırların (tüketim malzemelerinin) üç aylık dönem raporlarının hazırlanması. Taşınır Kayıt

Detaylı

1- GENEL BİLGİLER. 1.3- KISALTMALAR Bu prosedürde kısaltma kullanılmamıştır.

1- GENEL BİLGİLER. 1.3- KISALTMALAR Bu prosedürde kısaltma kullanılmamıştır. 1- GENEL BİLGİLER 1.1- AMAÇ deposunda bulunan malzeme ve ekipmanın saklanması, teslim alınması, teslim edilmesi işlemlerinin ilgili mevzuata göre sistemli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır. 1.2- KAPSAM

Detaylı

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Belediye Meclisi nin 07.05.2007 tarih ve

Detaylı

DENĠZLĠ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠNĠN TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK

DENĠZLĠ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠNĠN TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK DENĠZLĠ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠNĠN TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Denizli

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ UYGULAMA REHBERİ 2012 DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanlığı Merkez-Taşra Taşınır

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK- KAZAK ÜNİVERSİTESİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK- KAZAK ÜNİVERSİTESİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK- KAZAK ÜNİVERSİTESİ TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kurumumuz harcama birimleri ve Strateji Geliştirme

Detaylı