Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI"

Transkript

1 Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 21Mart-25Mart MARTPAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı.. İlgi köşelerine evden getirdikleri oyuncakları ile serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:ORMAN HAFTASI Bilgisayardan orman resimleri,ormanda yaşayan hayvanların resimleri ve orman yangınlarına ait afiş ve broşürler gösterilir. Orman Haftası adlı hikaye okunur. Ormanların önemi, ormanda hangi canlıların yaşadığı, ormanları korumazsak neler olabileceği, ormanda çıkan yangınlara nelerin sebep olabileceği, ağaçların önemi gibi konularla ilgili sohbet edilir. Orman yangınlarında aranması gereken telefon numarasının olduğuyla ilgili konuşulur. Ormanın Faydaları isimli şiir söylenir. Bir tohum ek, fidan olsun Fidanı iyi bak, ağaç olsun Ağaçlar çoğalıp orman olsun Tertemiz bir havamız olsun. Ağaçlar hayvanlara yuva Meyveleri bize fayda Kâğıt, masa, sandalye Hepsi ağacın hediyesi bize. Şiir birlikte de söylendikten sonra, çocuklara şiirle ilgili sorular sorulur. (Şiirde ağacın hangi faydalarından bahsediliyor? Bir ağaç nasıl yetiştirilir? Etrafınızda gördüğünüz hangi eşyalar ağaçlardan elde ediliyor? gibi sorular yöneltilir.) Orman yangınlarında aranması gereken telefon numarasının olduğuyla ilgili konuşulur. ORMAN HAFTASI (hikaye) Çok çok uzak ülkelerin birindeuzak bir yerlerde mutlu hayvanların yaşadığıyemyeşil ağaçlardanrengarenk çiçek ve bitkilerden oluşanhenüz insanların keşfetmediği kocaman bir orman varmış. İçinden küçük bir derenin geçtiği orman sabah güneşinin ilk ışıkları ve kuşların cıvıltıları ile uyanırgüneşin batışının ardındanpırıl pırıl parlayan yıldızların altındaiçinde barındırdığı hayvanlar ile birlikte uykuya dalarlarmış.soğuk ve yağışlı bir kışın ardından ilkbahara merhaba diyen orman ve sakinleribirlikte günlerini geçirecek yiyeceklerini ararlarken yavruları ise neşe içinde koşarlaroynarlar. O gün sevimli ayı ailesi sabah kahvaltılarını yaptıktan sonrababa ayı ormana yiyecek bulmaya çıkar.anne ayı evlerinin işlerini yaparken minik ayı ormanda arkadaşları ile oynamaya gider.tavşansincapminik ceylan ve diğer arkadaşları ile hep birlikte oynarlarkenbirden uzaktan gelen bir ses ile suskunlaşıp oyunlarını yarım bırakarak saklanırlar.bir süre geçtikten sonra minik ayı saklandığı yerden çıkarakmerak ve korku ile arkadaşlarıyla beraber sesin geldiği yere doğru yavaşça giderler.biraz daha yaklaştıklarında gördükleri manzara karşısında korku ve endişe ile bir birlerine sarılırlar. Şaşırmışlardıilk kez böyle bir şey görüyorlardı.uzun sakallıkirli giyimli bir adamelinde baltası ile bir ağacı acımasızca kesiyordu.yuvaları bozulan kuşlar kesilen ağacın etrafında uçuşurlarkensincap ailesi de olanları endişe ile izliyorlardı.yapabilecekleri hiçbir şey yoktu.minik ayı babasını bulmak için hızla koşarken arkadaşları da ormandaki diğer hayvanlara haber vermeye giderler.

2 Baba ayı olayı duyar duymazormanın en yaşlı hayvanlarını toplayıp kısa bir zamanda bir karar alırlar.çünkü olaya hemen müdahele edilmezse diğer hayvanlarda yuvasız kalacakağaçlar birer birer kesilecekti. Önce bir plan yaptılar.ormanın çıkışına büyük bir çukur kazdılar.fil hortumu ile dereden su taşıyıp yarıya kadar doldurdu.köstebekler çukurun üzerini çalılarla bir güzel kapattılar.ormandaki her ağacın dallarının arasına ikişer üçer tane maymun saklandı.ve planlarını uygulamaya başladılar.baltalı adam kesmek için hangi ağacın dibine gelseağacın üzerindenbaşından aşağı toprak ve taş parçaları dökülüyordu.yukarı bakıyor ama hiçbir şey göremiyordu.çok şaşırmıştı.diğer ağacın yanına gitti yine aynı şey.bir diğeri yine aynı.yaklaştığı her ağacın üzerinden başına toprak ve taş dökülüyordu. Ama bu imkansızdıolamazdı.kestiği ağacın arkadaşlarının kendisine taş attığını düşünmeye başlamıştı.korkmaya başlamıştı.zaten hayvanların istediği de buydu.onun gibi zarar vermek değilsadece korkutup iyi bir ders vermekti.son bir kez bir ağacın yanına yaklaştığında yine aynı şekilde başından aşağı toprak ve taş dökülmeye başladı.çalıların arasından baba ayı çıkıp ellerini havaya kaldırarak yüksek bir ses ile baltalı adamı son bir kez korkuttu.hemen arkasında bulunan fil hortumunda getirdiği suyun hepsini baltalı adamın üzerine fışkırttı.iyice korkan adam bağırarak kaçarken köstebeklerin üzerini örttüğü çukura düştü. Hem çok korkmuşhem de her yeri ıslanmıştı artık.korkudan baltasını bile orada bırakarak hızla ormandan uzaklaştı.tüm bu olaylar gerçekleşirkenkesilen ağaçta yuvaları bozulan kuşlar ve sincaplar için arkadaşları ve minik ayıkomşu ağaçta birer yuva hazırlamışlardı.bu olay baltalı adama büyük bir ders olmuşbir daha eline balta almamışhatta her hangi bir daldan çiçek dahi koparmamıştı.ormandaki tüm canlılar uzun yıllar boyu kardeşçe mutlu bir hayat sürdüler.sevimli ayı ailesi o baltayı hala odalarının bir köşesinde saklıyorlar.o uzaktaki ormanın adı o gün bu gündür uzak orman değil de sevimli orman olarak anılmakta. Sevgili arkadaşlar!.ormanlarımızıağaçlarımızı ve yeşilihayvanlarıtüm canlılarıkısaca doğayı çok sevelimkoruyalım.çünkü bizler hep birlikte aynı gökyüzünü paylaşıyoraynı havayı soluyor ve aynı dünyada yaşıyoruz.biz bütünüyle bir Dünyayız. OYUN ETKİNLİĞİ: At Alkışı adlı oyun oynanır. * AT ALKIŞI * Atlar ormanda (Dizlere vurulur) Atlar hızlandı (Dizlere hızlı vurulur) Atlar taşlığa geldi (Ellerle göğse vurulur) Atlar çimenlikte (Eller iç içe sürtülür) Atlar patikadan atlıyor (Ağızdan lak lak ses çıkarılır) Hooop güm (Yere atlanır) SANAT ETKİNLİĞİ:Orman Haftası nedeniyle oluklu fon kartonu yardımıyla üç boyutlu Ağaç çalışması yapılır evlere gönderilir. KAVRAM ETKİNLİĞİ: Matematik Öğreniyorum kitabından ve 37 deki çalışma sayfaları yapılır.

3 MÜZİK ETKİNLİĞİ: Tohumlar Fidana adlı şarkı söylenir. Tohumlar fidana Fidanlar ağaca Ağaçlar ormana Dönmeli yurdumda Yuvadır kuşlara Örtüdür toprağa Can verir doğaya Ormanlar yurdumda 22MARTSALI SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. İlgi köşelerinde (evcilik, kitap, tahta, puzzle, kukla) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:AĞAÇTAN EŞYALARI ÖĞRENİYORUM Bilgisayardan ormandan elde edilen eşyalar gösterilir.bilmeceler sorulur. Ağaç Dikelim (Antoloji syf.217 )hikaye okunur. BİLMECELER Yıllardır hep böyleyim Ne dinlenir ne yorulurum ( MASA) Bir kapaklı çok yapraklı İçinde bilgi saklı (KİTAP) Yaz derim yazar Çiz derim çizer Resim yapmayı çok çok sever (KALEM) AĞAÇ DİKELİM Ayşe öğretmen o gün sevinçle sınıfa girdi.(neden sevinçli olabilir) -Size çok güzel bir haberim var dedi Bütün çocuklar heyecanlandı.acaba öğretmenleri ne söyleyecekti? Bu hafta sonu sınıfça ağaç dikemeye gideceğiz dedi.(bir ağacınız olsun istermisin) Bütün çocuklar hep bir ağızdan evet isteriz dedi. Ayşe öğretmen gün boyu çocuklara ağaçlardan ormanlarımızdan bahsetti. -Ağaçlar dünyamız için çok önemli.havayı temizler.yağmur yağmasını sağlar,üzerinde bir çok hayvan yaşar.yaşlanmış ağaçlar kesilir defter yapılır,bu nedenle ağaçlar çok önemlidir.bunun için bizde sınıfça ağaç dikmeye gideceğiz.böylece bizim diktiğimiz ağaçlar çevremize temiz hava verecek dedi. Çocuklar oldukça heyecanlandı. Ve sonunda beklenen gün geldi.ayşe öğretmen ve 8 öğrencisi küçük fidanlarını alıp ağaçsız dümdüz bir tepenin üzerine gitti.

4 Bakın çocuklar burası şimdi bomboş bir arazi ama biz ağaçlarımızı ekince kocaman ağaç olacak fidanlarımız ve burası bizim sınıfımıza ait bir orman olacak. Çocuklar sevinçle çırptılar.çocuklar çok mutlu oldular.evlerine dönerken hepsinin üstü çamur olmuştu.ama hiç biri buna aldırmıyordu.çünkü onlar çok güzel bir gün geçirmişti.ileride kocaman ağaçları olacaktı. KAVRAM ETKİNLİĞİ: Çizgi Gezegeni kitabından ve 29 daki çalışma sayfaları yapılır. SANAT ETKİNLİĞİ:Oyun hamurlarından orman haftası ile ilgili özgün çalışmalar yapılır. MÜZİK ETKİNLİĞİ: Tohumlar Fidana şarkısı tekrar edilir. OYUN ETKİNLİĞİ:Sınıfta olan panolarımızdan gösterilen rakam kadar nesne gösterme oyunu oynanır. 23MART ÇARŞAMBA SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. İstedikleri ilgi köşelerinde (evcilik, kitap, tahta, puzzle, kukla) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:YAŞLILAR HAFTASI Mart tarihleri arasında Yaşlılar Haftasının kutlandığı anlatılır.yaşlılara nasıl davranmalıyız bunun hakkında konuşulur. Saygılı Davranıyorum adlı hikaye okunur. Dedemin Gözlükleri parmak oyunu oynanır. * DEDEMİN GÖZLÜKLERİ * Dedem uyurken (Uyuma öykünmesi yapılır) Gözlüklerini yitirmiş (Baş ve işaret parmaklarıyla gözlük yapılır) Aramış taramış (Sağa sola bakılır) Birde bakmış (Eller başın üstüne götürülür) Başının üstünde (Başın üzerinde gözlük yapılır) SAYGILI DAVRANIYORUM (hikaye) kibarcık sabah okula giderken şükran teyze ve cemil amcayla karşılaştı. günaydın şükran teyze günaydın cemil amca diye onları selamladı. onlar da günaydın kibarcık dediler. kendilerine selam verdiği için kibarcık ı çok beğendiler. şu kibarcık nekadar nazik ve görgülü bir çocuk dediler. kibarcık ın öğretmeni öğrencilere bir bir daha kaç eder kim söyliyecek diye sordu öğrenciler hep bir ağızdan ben ben ben diye bağırmaya başladılar kibarcık ise hiç bağırmadan parmak kaldırdı. öğretmen sadece kibarcık a söz verdi çünkü kibarcık sınıfın içinde bağırarak değil parmak kaldırarak söz isteyeceğini biliyordu. çünkü o adı gibi kibar bir çocuktu. kibarcık ın arkadaşları onu ziyarete geldiler. kibarcık konuklarını kapıda karşıladı hoş geldiniz diyerek onları içeri aldı.çay ve pasta ikram etti.konuklar evden ayrılırken kibarcık onları yine kapıya kadar uğurladı. güle güle gidin yine beklerim dedi. arkadaşları kibarcık ın konuk karşılama ve uğurlama biçimini çok beğendiler çok memnun olduklarını söylediler. kibarcık servis aracına inip binerken kimseyi itip kalkmaz.sıraya girer arkadaşlarına saygısızlık etmez. aracın penceresinden dışarı sarkmaz.kolunu başını dışarı çıkartmaz.araçta bağırıp çağırarak kimseyi rahatsız etmez. şöför amca onu çok beğenir kibarcık ın yanaklarını okşar.

5 keşke her çocuk senin gibi olsa kibarcık diyerek onu sevdiğini belirtir.kibarcık bazen arkadaşlarından ödünç kitap,silgi,kalem ister.ama lütfen demeyi unutmaz.örneğin,lütfen şu kitabını bana ödünç verebilirmisin? der. işi bitincede teşekkür ederim diyerek kitabı sahibine geri verir.o bakımdan hiçbir arkadaşı kibarcık ın isteğini geri çevirmez çünkü kibar konuşanı herkes sever. kibarcık toplu taşım araçlarına bindiğinde yaşlı amcalara ve teyzelere yer verir.çünkü kibarcık büyüklerine karşı saygılıdır. kibarcık bazen annesi ve babasıyla birlikte şükran teyzelere yemeğe gider.yemek sırasında çok nazik davranır ağzını şapırdatmaz.oburluk yapmaz.lokmaları küçük alır ağzını kapatarak ağır ağır çiğner. yemekten sonra şükran teyzenin gönlünü alır.eline sağlık şükran teyze yemeklerin çok güzel olmuş der.şükran teyze buna çok sevinir.afiyet olsun kibarcık diyerek onun saçlarını okşar. kibarcık telefonla konuşurken alo ben kibarcık diyerek önce kendini tanıtır söyleyeceklerini normal sesle bağırmadan söyler.sözü gereksiz yere uzatmaz.iyi günler veya iyi akşamlar diyerektelefonu kapatır.herkes kibarcık ı çok sever. çünkü o kibar bir çocuk. KAVRAM ETKİNLİĞİ: Matematik Öğreniyorum kitabından ve 40 daki çalışma sayfaları yapılır. SANAT ETKİNLİĞİBüyükanne ve büyükbaba resimleri tamamlama çalışması yapılır. DRAMALI OYUN ETKİNLİĞİ:Sınıftaki kostümlerle Yaşlılar ve yaşlılara yardım draması yapılır. AİLE KATILIMI ETKİNLİĞİ:Sınıfa çocuklardan birinin büyükanne veya büyükbabası davet edilir. 24MART PERŞEMBE SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. İstedikleri ilgi köşelerinde (evcilik, kitap, tahta, puzzle, kukla) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:TAVŞANLARI TANIYORUM Tavşanlardan bahsedilir,nelerle beslendikleri hakkında sohbet edilir,özellikleri ve bilgisayardan Kaplumbağa ile Tavşan adlı eğitici hikaye izletilir. Tavşan parmak oyunu oynanır. TAVŞAN(parmak oyunu) Bir minik tavşan varmış ( sağ elin işaret ve orta parmakları, tavşan kulakları gibi tutulur ) Bu kafeste yaşarmış ( sol el, portakal tutar gibi yuvarlak yapılır ) Gezerken bir ses duysa Hemen diker kulaklarını ( sağ elin kulak öykünmesi yapan parmakları dimdik tutulur ) Hop diye kafesine Koşar atlarmış ( parmaklardan yapılmış kulaklar, "hop" deyince, öteki elin avuç içine konur ve sıkıca tutulur ) KAVRAM ETKİNLİĞİ: Çizgi Gezegeni kitabından ve 32 deki çalışma sayfaları yapılır. SANAT ETKİNLİĞİ: Tavşan konulu serbest resim çalışması yapılır. MÜZİK ETKİNLİĞİ: İki Uzun Kulağım adlı şarkı söylenir. İKİ UZUN KULAĞIM İki uzun kulağım, bir fısıltıyı duyar. Keskin güçlü dişlerim,

6 küçük bir kuyruğum var. Haydi haydi biliniz çok kolay bir adım var. Bilemezseniz adımı darılırım çocuklar. Ben havucu çok yerim. Lahanayı severim. Yokuşu hızla çıkar. İnişi güç inerim. Haydi haydi biliniz çok kolay bir adım var. Bilemezseniz adımı darılırım çocuklar. OYUN ETKİNLİĞİ: Tavşan Kaç adlı oyun oynanır. Şu hendekte bir tavşan uyuyordu Var mı sana sataşan Senin ile uğraşan Tavşan kaç tavşan kaç Tavşan kaç. 25MART CUMA SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. İstedikleri ilgi köşelerinde (evcilik, kitap, tahta, puzzle, kukla) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL-DRAMA ETKİNLİĞİ:DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Kukla sahnesinin yeri değiştirilip her zamankinden değişik bir görünüm verilir. Çocukların ilgisi çekilerek neden böyle bir değişiklik yapılmış olabileceği sorulur. Bugünün Dünya Tiyatrolar Günü olduğu ve ne anlama geldiği önemi, neden kutlandığı, sinema ile tiyatro arasındaki farklar hakkında sohbet edilir. Öğretmen, çocuklara Sınıfımızda tiyatro kuralım mı? diye sorup onlarında fikirlerini ve yardımlarını alarak sınıfın uygun bir yerine sahne hazırlanır. Çocuklar kendi aralarında gruplaşarak ne oynayacaklarına karar verip, belli bir süre hazırlanıp, kostümleri de kullanarak sırayla oyunlarını oynarlar. Her grup tiyatro oyun gösterisini bitirince alkışlanır. Çocuklar 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla seçilen bir tiyatro oyunu bilgisayardan izletilir. Tiyatroda nasıl davranıldığı, nelere dikkat edildiği çocuklara anlatılır. Özellikle kurallara uyulması gerektiği vurgulanır. Bilgisayardan seçilen eğitici bir tiyatro oyunu izlenir. Hu hu Komşu Komşu adlı tekerleme söylenir. Komşu, komşu! Hu, hu! -Oğlun geldi mi? -Geldi -Ne getirdi? -İnci, boncuk. -Kime, kime? -Sana, bana. -Başka kime? -Kara kediye -Kara kedi nerede? -Ağaca çıktı -Ağaç nerede? -Balta kesti -Balta nerede? -Suya düştü.

7 -Su nerede? -İnek içti. -İnek nerede? -Dağa kaçtı. -Dağ nerede? -Yandı, bitti kül oldu. KAVRAM ETKİNLİĞİ:: Matematik Öğreniyorum kitabından ve 43 deki çalışma sayfaları yapılır. SANAT ETKİNLİĞİ:Tiyatro konulu serbest resim çalışması yapılır. MÜZİK ETKİNLİĞİ:Söylenilen şarkılar tekrar edilir. OYUN ETKİNLİĞİ: Takipteyiz adlı oyun oynanır. Pembe ve mor renklerdeki kartonlardan oluşturulan ayak kalıpları sınıfa dağınık olarak yerleştirilir. Ayak kalıpları sayılarak her renkten kaçar tane olduğu belirlenir. Çocuklar iki gruba ayrılır. Gruplara pembe ve mor renklerinden birini seçmeleri için rehberlik edilir. Gruplardaki çocuklara sıraya girmeleri için rehberlik edilir. Sıraya giren çocuklara kaçıncı sırada durduklarını söylemeleri için fırsat verilir. Gruplardaki çocuklar sırayla kendi gruplarının rengindeki ayak izlerini takip ederler. Çocuklara bir ayak izi kalıbından diğerine atlayarak geçmeleri gerektiği söylenir. Ayak izi takibini birinci tamamlayan grup alkışlanır.

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin bakımını

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Kek yapıyoruz.

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Kek yapıyoruz. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Görevlerimizi Bilmek ile ilgili sohbet ediyorum. Görevlerimizi yerine getirme konulu sohbet ediyorum.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KULELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN-17 HAZİRAN 2016 13 13 HAZİRAN PAZARTESİ köşelerinde (eğitici oyuncak, lego, tahta blok vb.) evden getirdikleri oyuncaklarla oyun oynarlar. TÜRKÇE

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Hayvanların Yuvalarını KAVRAMLAR : Canlı-cansız Hareketli-hareketsiz Aynı-farklı-benzer Altında-üstünde

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU OCAK AYI ( ARI GRUBU ) BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU OCAK AYI ( ARI GRUBU ) BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU OCAK AYI ( ARI GRUBU ) BÜLTENİ NELER ÖĞRENDİK? * Efdal de değerler eğitiminde İŞ BİRLİĞİ ne devam ettik. * Zamanı öğreniyoruz, dün, bugün, yarın tablosunu zamana göre yeniliyoruz. *

Detaylı

SINIF KURALLARI. Amaç: Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve uygulaması. Düzey: 1. sınıf ve üstü

SINIF KURALLARI. Amaç: Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve uygulaması. Düzey: 1. sınıf ve üstü SINIF KURALLARI Amaç: Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve uygulaması Düzey: 1. sınıf ve üstü Materyal : Her öğrenci için bir adet kağıt,kalem, Uygulama2: Sınıf kuralları panosu için fon kağıdı,

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ V Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini

Detaylı

Dil ve Oyun. Günlük İşlerinizi Yaparken Konuşma ve Oynama

Dil ve Oyun. Günlük İşlerinizi Yaparken Konuşma ve Oynama Dil ve Oyun Günlük İşlerinizi Yaparken Konuşma ve Oynama Biliyor muydunuz? Günlük ev işlerinizi yaparken çocuğunuza konuşmak veya şarkı söylemek çocuğunuzun yeni kelimeler ve alışkanlıklar öğrenmesine

Detaylı

Cimcime yemek masasına kurulmuş, ödev yapıyordu.

Cimcime yemek masasına kurulmuş, ödev yapıyordu. Cimcime yemek masasına kurulmuş, ödev yapıyordu. Önündeki deftere, son yazdıklarına baktı ve sayfayı delmeye kararlıymış gibi, bastıra bastıra sildi. Az ötede duran kitabı önüne çekti ve elindeki kurşunkalemi

Detaylı

ŞİİR. 23 NİSAN Nasıl sevinmez insan? Bugün 23 Nisan Bak süslenmiş dört bir yan Yaşasın 23 Nisan

ŞİİR. 23 NİSAN Nasıl sevinmez insan? Bugün 23 Nisan Bak süslenmiş dört bir yan Yaşasın 23 Nisan ŞARKILAR İĞNE VE BALON İğne balona demiş ki Sen şişmansın Ben sivri Oynayalım bir oyun Balonu önüme koyun Balona pıt yapalım Balonu patlatalım Paaaaat. 23NİSAN Sanki her tarafta var bir düğün Çünkü en

Detaylı

6 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİ

6 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİ 6 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİ KONULAR ATATÜRK HAFTASI 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA ATATÜRK ÜN HAYATI ATATÜRK ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR ATATÜRK VE AİLESİ ATATÜRK VE ÇOCUKLAR ATATÜRK VE BAŞARILARI KIZILAY ve İLKYARDIM *

Detaylı

Öncelikle mübarek KURBAN BAYRAMINIZ kutlu olsun.

Öncelikle mübarek KURBAN BAYRAMINIZ kutlu olsun. DEĞERLİ VELİLER Öncelikle mübarek KURBAN BAYRAMINIZ kutlu olsun. Bayram tatilinde verilen bu ödevlerin günlük olarak(üzerindeki tarihe göre) yaptırılmasını rica ediyorum. Ödevleri öğrendiğimiz konuların

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Kasım Ayı ndan herkese Merhaba Sonbahar Mevsimi nin kendisini iyice hissettirmeye başladığı dopdolu bir Ekim Ayı nı geride bıraktık. Kasım Ayı nda yepyeni öğrenmelerin,

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Sohbetler Çevre bilincinedir? sorusuna cevap arıyorum. Çevre bilinci konulu sohbet ediyorum. Kızılay hakkında sohbet ediyorum.

Detaylı

DERS 1. Ben de Varım! Farklılıkları Gözetmek. DÜZEY: 3. Sınıf

DERS 1. Ben de Varım! Farklılıkları Gözetmek. DÜZEY: 3. Sınıf DERS 1 Ben de Varım! Farklılıkları Gözetmek DÜZEY: 3. Sınıf Kazanımlar: 1. İnsanların benzer ve farklı fiziksel özellikleri ve buna bağlı olarak farklı ihtiyaçları olduğunu fark eder. 2. Engellilerin toplumsal

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU 23 MART PAZARTESİ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 23-27 MART 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

ANAOKULU VELĠ DEĞERLENDĠRME ANKETĠ VELĠ ADI: ÇOCUĞUNUZUN ADI: ÖĞRETMENĠNĠZĠN ADI: MAĠL ADRESĠNĠZ? TARĠH: OKULUN FĠZĠKSEL OLARAK DEĞERLENDĠRĠLMESĠ

ANAOKULU VELĠ DEĞERLENDĠRME ANKETĠ VELĠ ADI: ÇOCUĞUNUZUN ADI: ÖĞRETMENĠNĠZĠN ADI: MAĠL ADRESĠNĠZ? TARĠH: OKULUN FĠZĠKSEL OLARAK DEĞERLENDĠRĠLMESĠ ANAOKULU VELĠ DEĞERLENDĠRME ANKETĠ VELĠ ADI: ÇOCUĞUNUZUN ADI: ÖĞRETMENĠNĠZĠN ADI: MAĠL ADRESĠNĠZ? TARĠH: OKULUN FĠZĠKSEL OLARAK DEĞERLENDĠRĠLMESĠ Oyuncaklar Yeterlimi? Kısmen ( ) Kitaplar Yeterlimi? Kısmen

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 20 EKİM 2014 PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Öğretmen rehberliğinde çocukların tercihine göre

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümden gelim yöntemi ile çam çat, makine, limonata tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

OKUL ÖNCESİ KİTAPLARI - 7. PARMAKKIZ Andersen ISBN 978-975-07-0762-9

OKUL ÖNCESİ KİTAPLARI - 7. PARMAKKIZ Andersen ISBN 978-975-07-0762-9 OKUL ÖNCESİ KİTAPLARI - 7 PARMAKKIZ Andersen ISBN 978-975-07-0762-9 Tasarım: Erkal Yavi Tasarım Uygulama: Gelengül Çakır Baskı ve Cilt: Türkmenler Matbaası 1. Basım: 2007 3. Basım: Eylül 2011 Can Sanat

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Test-Umfrage Sevgili öğrenciler, ne düşündüğünüz bizim için önemli! Okulumuzun daha da iyi olmasını istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda başarılı olduğunu ve hangi alanlarda olası iyileştirmelere ihtiyaç

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NELER ÖĞRENDİK? * İlkbahar mevsiminde havadaki değişiklikler * İlkbahar mevsiminde bitkilerdeki değişiklikler * İlkbahar mevsiminde hayvanlarda değişiklikler

Detaylı

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Antalya Toros Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından düzenlenen 22. Kızlarsivrisi Yaz Dağcılık Şenliği ne katılmak

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Ailemizi, arkadaşımızı ve hayvanları sevmek ile ilgili sohbet ediyorum. Sevgi nedir? konulu sohbet

Detaylı

Çiftlik Hayvanları. Kitapta, 12 farklı hayvan resimlerle tanıtılmış, bazı hayvanların temel özelliklerinden söz edilmiştir.

Çiftlik Hayvanları. Kitapta, 12 farklı hayvan resimlerle tanıtılmış, bazı hayvanların temel özelliklerinden söz edilmiştir. Çiftlik Hayvanları Esin Yayınevi 12 sayfa Kitapta, 12 farklı hayvan resimlerle tanıtılmış, bazı hayvanların temel özelliklerinden söz edilmiştir. Hayvanlar Yazarı: Chrıstıane Gunzı Çeviren: İlke Aykanat

Detaylı

MART AYLIK EĞİTİM PLANI

MART AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : arih : M Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı M YLIK EĞİİM PLNI KZNIML VE GÖSEGELEİ M BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

Ö.Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 9 MART PAZARTESĠ SERBEST ZAMAN ETKĠNLĠĞĠ:

Ö.Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 9 MART PAZARTESĠ SERBEST ZAMAN ETKĠNLĠĞĠ: Ö.Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 9 MART PAZARTESĠ SERBEST ZAMAN ETKĠNLĠĞĠ: Çocuklarla selamlaģıldı. Ġlgi köģelerinde (evcilik, blok, müzik, sanat vb.) serbest oyunlar oynandı. SOHBET:

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

alternatif cevabı olabilir fakat anlatmak veya vurgulamak istediğim konu insanların alışveriş merkezlerine ihtiyacı olsun olmasın gitme durumları.

alternatif cevabı olabilir fakat anlatmak veya vurgulamak istediğim konu insanların alışveriş merkezlerine ihtiyacı olsun olmasın gitme durumları. HASTA İŞİ İnsanların içlerinde barındırdıkları ve çoğunlukla kaçmaya çalıştıkları bir benlikleri vardır. O benliklerin içinde yaşadıkları olaylar ve onlardan arta kalan üzüntüler barınır, zaten bu yüzdendir

Detaylı

19 ARALIK 2011 PAZARTESİ

19 ARALIK 2011 PAZARTESİ DUYGU UYSAL 0852051 19 ARALIK 2011 PAZARTESİ Bugün sabah 9 dan akşam 10 a kadar dışarıda kalacaktım. Bu yüzden evden çıkmadan çok fazla parfüm sıkmıştım. Evden çıkarken ablam bütün evin benim parfümüm

Detaylı

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

Minti Monti. Kızak Keyfi. Kızak Bir Kış Eğlencesi KIŞIN SOKAK Yeni Yıl Kartı Hazırlayalım Kar Hakkında Neler Biliyorsun?

Minti Monti. Kızak Keyfi. Kızak Bir Kış Eğlencesi KIŞIN SOKAK Yeni Yıl Kartı Hazırlayalım Kar Hakkında Neler Biliyorsun? Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir Kış 2014 Sayı:12 ISSN: 2146-281X Kızak Keyfi Kızak Bir Kış Eğlencesi KIŞIN SOKAK Yeni Yıl Kartı Hazırlayalım Kar Hakkında Neler Biliyorsun?

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "İlk Yardım Çantamız" isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve sanat etkinliği Öğle

Detaylı

ANADİL ETKİNLİKLERİ. Etkinliğimiz: Dost adlı ayıcığımızı sıra ile evimize misafir ediyor, ertesi gün getiriyoruz. KAVRAM GELİŞİMİ AKIL OYUNLARI

ANADİL ETKİNLİKLERİ. Etkinliğimiz: Dost adlı ayıcığımızı sıra ile evimize misafir ediyor, ertesi gün getiriyoruz. KAVRAM GELİŞİMİ AKIL OYUNLARI ANADİL ETKİNLİKLERİ KAVRAM GELİŞİMİ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili sohbet ediyoruz, konu ile ilgili film ve sunumları izliyoruz. 23 Nisan şiirleri öğreniyoruz. Barış Çarkı oluşturuyoruz.

Detaylı

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi.

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Düzce Üniversitesi 10 Yaşında başlıklı söyleşi, Cumhuriyet Konferans Salonu nda gerçekleştirildi.

Detaylı

MODERN DANS/BALE HANDAN YILDIZ. Çember Zamanı/Türkçe Dil Etkinliği İlk yazıyı bulanlar?

MODERN DANS/BALE HANDAN YILDIZ. Çember Zamanı/Türkçe Dil Etkinliği İlk yazıyı bulanlar? İCATLAR VE MUCİTLER 05 Ekim/ 09 Ekim EKİM SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Eklenecekler /Türkçe Dil Etkinliği İcat ve mucit ne demek? Konu ile ilgili video izlenir. Sanat Etkinliği Kendi icadımızı

Detaylı

KON O U N ŞMA M ZEVKĐ K peuters&kleuters@2008

KON O U N ŞMA M ZEVKĐ K peuters&kleuters@2008 KONUŞMA ZEVKĐ peuters&kleuters@2008 1. Konuşma zevki Çocuklar konuşmayı dili işiterek ve taklit ederek öğrenirler. Çocuklar konuşmayı tekrarlayarak öğrenirler. Çocuklar konuşmayı günlük uğraşları arasında

Detaylı

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ 2013-2014 HAZİRAN AYI KELEBEK BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini tanıma. Yaz mevsiminde

Detaylı

Ertesi gün hastaneden taburcu olma vakti gelmi ti. Annesi odaya gelerek Can haz rlarken, babas hastane lemlerini yap yordu. Vitaboy hastaneden ç kman

Ertesi gün hastaneden taburcu olma vakti gelmi ti. Annesi odaya gelerek Can haz rlarken, babas hastane lemlerini yap yordu. Vitaboy hastaneden ç kman TABOY HASTA Vitaboy çok kötü bir rüya görüyordu. Rüyas nda karanl k bir yerdeydi. Kimse onun sesini duymuyordu. Yata nda k vran yordu. Birden uyand. Bütün bunlar bir rüyayd. Fakat kendini çok yorgun hissediyordu.

Detaylı

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİNİN TANIMI Yetişkinler din eğitimi kavramını tanımlayabilmek için önce yetişkinler eğitimini tanımlayalım. En çok kullanılan ifade ile yaygın

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Muster-Fragebogen allgemeinbildende Schule Sevgili Veliler, ne düsündügünüz bizim için önemli! Okul içerisindeki çalismalarimizin kalitesini sürekli yükseltmek istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda basarili

Detaylı

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ 1-2 Kasım 2013 tarihlerinde TED Okulları nda görev yapan müdür yardımcılarına yönelik olarak Antalya da bir hizmet içi eğitim gerçekleştirilmiştir. 25 TED Okulu ndan

Detaylı

Şehit İlhan Çaylan Anaokulu. Şirinler Sınıfı. 1.Bülteni

Şehit İlhan Çaylan Anaokulu. Şirinler Sınıfı. 1.Bülteni , Şehit İlhan Çaylan Anaokulu Şirinler Sınıfı 1.Bülteni 2015-2016 OKULUMUZ GİRİŞ-ÇIKIŞ SAATLERİMİZ Sabah Grubu : 08.00-13.00 Kulüp Çalışmaları : 13.00-16.20 Öğle Grubu :11.20-16.20 KADROMUZ Sedef AYAZ

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM YILI KASIM AYI ARILAR SINIFI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM YILI KASIM AYI ARILAR SINIFI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM YILI KASIM AYI ARILAR SINIFI BÜLTENİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ Kasım ayında Türkçe dil etkinliklerinde Atatürk ve 10 Kasım, Görgü Kuralları, Toplumsal Yaşam, Haberleşme ve İletişim, Meslekler

Detaylı

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ Hazırlayan: Doç.Dr. Hakan Güler Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Karlsruhe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Almanya

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 Bu faaliyette verilen bilgiler ile belgeye uygun nesne iģlemlerini (Ģekil, resim, grafik, metin kutusu vb.) planlı ve hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA Kelime

Detaylı

TÜRKİYE DE HASTANEDE YATAN HASTALARIN AKILCI İLAÇ KULLANIMINA YÖNELİK BİLGİ VE DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

TÜRKİYE DE HASTANEDE YATAN HASTALARIN AKILCI İLAÇ KULLANIMINA YÖNELİK BİLGİ VE DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI TÜRKİYE DE HASTANEDE YATAN HASTALARIN AKILCI İLAÇ KULLANIMINA YÖNELİK BİLGİ VE DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI Sayın İlgili; Bu anket çalışması, akılcı ilaç kullanımı konusunda mevcut durumun değerlendirilmesi

Detaylı

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler,

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Bu araştırmada Fen Bilgisi sorularını anlama düzeyinizi belirlemek amaçlanmıştır. Bunun için hazırlanmış bu testte SBS de sorulmuş bazı sorular

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını

Detaylı

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010)

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) 7 Kasım 2010 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı

Detaylı

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Ünite Planı Öğretmenin Adı, Soyadı Okulunun Adı Okulunun Bulunduğu Mahalle Okulun Bulunduğu İl Emine ÇELİKCİ Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Koyunbaba mahallesi ÇORUM Ünit Bilgisi Ünite Başlığı

Detaylı

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının eko okullar projesi hakkında bilgilendirilmesi

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ OREM(ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KULÜBÜ) SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KALEMİMİ VER, GELECEĞİMİ YAZAYIM 2015 06-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İ.Ü. Orman Fakültesi,

Detaylı

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI Özel Merter Anadolu Lisesinin düzenlediği sınıflar arası Cumhuriyet Kupası karşılaşmaları, oynanan final maçıyla sona erdi. 12 sınıfın kıyasıya mücadele ettiği

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL

SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN. GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL SERMAYE PİYASASI KURULU İKİNCİ BAŞKANI SAYIN DOÇ. DR. TURAN EROL UN GYODER ZİRVESİ nde YAPTIĞI KONUŞMA METNİ 26 NİSAN 2007 İSTANBUL Sözlerime gayrimenkul ve finans sektörlerinin temsilcilerini bir araya

Detaylı

ÖZEL EMİNE ÖRNEK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ. Sorumluluk Duygusu Nedir; Nasıl Kazandırılır?

ÖZEL EMİNE ÖRNEK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ. Sorumluluk Duygusu Nedir; Nasıl Kazandırılır? ÖZEL EMİNE ÖRNEK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ Sorumluluk Duygusu Nedir; Nasıl Kazandırılır? Sorumluluk kişinin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi, başkalarının haklarına saygı göstermesi ve davranışlarının

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU GÜNEŞLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU GÜNEŞLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU GÜNEŞLER SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kedicik, Ayşe, eveleme, altın top, ayı adli tekerlemelerini demonstrasyon tekniği ile

Detaylı

Kadınları Anlamak Erkeklere Düşüyor

Kadınları Anlamak Erkeklere Düşüyor Kadınları Anlamak Erkeklere Düşüyor Kadınların Yaşam Koçu Tuğba Güneş, kadına şiddetti ortaya çıkaran nedenleri ortadan kaldıracak önlemler alınması gerektiğini söyledi. Kahramanmaraş ın tek yaşam ve wellness

Detaylı

Okulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinden Gizem COŞKUN Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu.

Okulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinden Gizem COŞKUN Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu. BASIN BÜLTENİ Selçuk Üniversitesi Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulunda 01.04.2015 tarihinde 100. Yılında Çanakkale yi Anlamak adlı konferans düzenlendi. Şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu

Detaylı

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ 12 NİSAN 2013-KKTC DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın

Detaylı

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler 1.Temel Kavramlar Abaküs Nedir... 7 Abaküsün Tarihçesi... 9 Abaküsün Faydaları... 12 Abaküsü Tanıyalım... 13 Abaküste Rakamların Gösterili i... 18 Abaküste Parmak Hareketlerinin Gösterili i... 19 2. lemler

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 07Aralık-11 Aralık 2015 07 ARALIK PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. İstedikleri ilgi köşelerinde(evcilik, kitap, puzzle, kukla)

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM

TEKNOLOJİ VE TASARIM TEKNOLOJİ VE TASARIM YAPIM KUŞAĞI SINIFLAR ODAK NOKTALARI 7. SINIF Üretiyoruz 8. SINIF Üretelim Tanıtalım Öğrencinin: Adı Soyadı: Aslı KARTAL Sınıf, No: 7/C, 2729 Yahya KARAKURT Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni

Detaylı

İstek Özel Kemal Atatürk Anaokulu. Kanaryalar Sınıfı

İstek Özel Kemal Atatürk Anaokulu. Kanaryalar Sınıfı Okyanus, Yaşam İçin Gereklidir Ve Doğal Dengesinin Korunması İçin İnsanların Çaba Göstermesi Gereklidir Neler Biliyoruz? İpek A.: Okyanusun mavi ve yeşil su olduğunu biliyorum. Deniz Can K: Yunuslar karaya

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2013 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK OKUL ÖNCESİ YILLIK PLANI

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2013 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK OKUL ÖNCESİ YILLIK PLANI . EYLÜL DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA. ÖĞRENM E ALANI TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 03 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜZİK OKUL ÖNCESİ YILLIK A.. Çevresindeki ses kaynaklarını ayırt eder. Öğrencilere,

Detaylı

Okul Çağı Çocuklarına Nasıl Yaklaşmalıyız? 2014 / 2015 SAYI: 11. Haftanın Bazı Başlıkları

Okul Çağı Çocuklarına Nasıl Yaklaşmalıyız? 2014 / 2015 SAYI: 11. Haftanın Bazı Başlıkları 2014 / 2015 SAYI: 11 Haftanın Bazı Başlıkları Okul Çağı Çocuklarına Nasıl Yaklaşmalıyız? Öğretmenler Gününü Kutladık Şah ve Mat Kızılay Kan Bağışı Kampanyasına Okulumuzdan Büyük Destek Teniste Başarı Genç

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Öğrenci A. 16PF - KİM Kişilik ve Meslek Yönlendirme Envanteri Kısa 2004-01. Uygulama: Doğum Tarihi: 16PF-KİM (2003)_ Türk Normu.

Öğrenci A. 16PF - KİM Kişilik ve Meslek Yönlendirme Envanteri Kısa 2004-01. Uygulama: Doğum Tarihi: 16PF-KİM (2003)_ Türk Normu. Öğrenci A Lütfen, raporu yazıcıya göndermeden önce, tarayıcınız İnternet Explorer 6.0 ise Araçlar > İnternet Seçenekleri > İleri sekmesi Yazıcı kısmının altındaki, İnternet Explorer 7.0 ve üzeri ise Dosya

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyun aşamalı bir araba oyunudur.oyuncunun yönlendirmesiyle ilerleyen araç engellerle ve Sorularla oluşturulmuş

Detaylı

0 dan matematik. Bora Arslantürk. çalışma kitabı

0 dan matematik. Bora Arslantürk. çalışma kitabı 0 dan matematik 0 dan matematik 1 çalışma kitabı Sıfırdan başlanarak matematik ile ilgili sıkıntı yaşayan herkese hitap etmesi, Akıllı renklendirme ile göz yoran değil ayrım yapmayı, istenileni bulmayı

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

4- Solunum Sisteminin Çalışması : Solunum sistemi soluk (nefes) alıp verme olayları sayesinde çalışır.

4- Solunum Sisteminin Çalışması : Solunum sistemi soluk (nefes) alıp verme olayları sayesinde çalışır. SOLUNUM SİSTEMİ Canlılar yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmek için enerjiye ihtiyaç duyarlar. İhtiyaç duyulan bu enerji besinlerden karşılanır. Hücre içerisinde besinlerden enerjinin üretilebilmesi için,

Detaylı

KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI

KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI PVD Kaplama Kaplama yöntemleri kaplama malzemesinin bulunduğu fiziksel durum göz önüne alındığında; katı halden yapılan kaplamalar, çözeltiden yapılan kaplamalar, sıvı ya

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ Deneyde dolu alan tarama dönüşümünün nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Dolu alan tarama

Detaylı

ken Türkçe de ulaç kuran bir ektir. Bu çal ma konumuzu seçerken iki amac m z vard. Bunlardan birincisi bu konuyu seçmemize sebep olan yabanc ö

ken Türkçe de ulaç kuran bir ektir. Bu çal ma konumuzu seçerken iki amac m z vard. Bunlardan birincisi bu konuyu seçmemize sebep olan yabanc ö G R ken Türkçe de ulaç kuran bir ektir. Bu çal ma konumuzu seçerken iki amac m z vard. Bunlardan birincisi bu konuyu seçmemize sebep olan yabanc ö rencilerin Türkçe ö renirken yapt anla malardan dolay,

Detaylı

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama DE/11/LLP-LDV/TOI 147 420 Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama 1. Adınız: 2. İşletmenin Adı: 3. Tarih: Evet Hayır Bilmiyorum 1. Mevcut işinizde mesleki eğitim fırsatlarına erişebiliyor musunuz?

Detaylı

Ana Renkler- Ara Renkler Beşgen Altıgen Gece-Gündüz Mutlu-Üzgün Taze -Bayat Aşağı-yukarı Aşağıda-yukarıda

Ana Renkler- Ara Renkler Beşgen Altıgen Gece-Gündüz Mutlu-Üzgün Taze -Bayat Aşağı-yukarı Aşağıda-yukarıda ANADİL ETKİNLİKLERİ KAVRAM GELİŞİMİ AKIL OYUNLARI Havada yaşayan canlılarla ilgili sohbet ediyoruz. Meraklı kutumuzdan çıkan canlıların özelliklerini araştırıyoruz. Kelebek şarkısını öğreniyoruz. Ana Renkler-

Detaylı

Bugün uzaklardaki bir YİBO'dan İLKYAR'ın yıllar önce gittiği bir YİBO'dan değerli fedakar YİBO öğretmenlerimizden biri yazmış...

Bugün uzaklardaki bir YİBO'dan İLKYAR'ın yıllar önce gittiği bir YİBO'dan değerli fedakar YİBO öğretmenlerimizden biri yazmış... Bugün uzaklardaki bir YİBO'dan İLKYAR'ın yıllar önce gittiği bir YİBO'dan değerli fedakar YİBO öğretmenlerimizden biri yazmış... Doğuda görev yapmamış, oradaki güzel çocukları görmemiş onlara sarılmamış

Detaylı

Endüstri Mühendisliğine Giriş. Jane M. Fraser. Bölüm 2. Sık sık duyacağınız büyük fikirler

Endüstri Mühendisliğine Giriş. Jane M. Fraser. Bölüm 2. Sık sık duyacağınız büyük fikirler Endüstri Mühendisliğine Giriş Jane M. Fraser Bölüm 2 Sık sık duyacağınız büyük fikirler Bu kitabı okurken, büyük olasılıkla öğreneceğiniz şeylere hayret edecek ve varolan bilgileriniz ve belirli yeni becerilerle

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK HAFTASI Atatürk kimdir? Atatürk ün hayatı Atatürk ün kişilik özellikleri Atatürk ün ülkemize getirmiş olduğu yenilikler Atatürk ü anma SONBAHAR MEVSİMİ

Detaylı

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 13.10.2014-17.10.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

Büyük kuşlar için kutu yuvalar. Peçeli baykuş yuvası

Büyük kuşlar için kutu yuvalar. Peçeli baykuş yuvası Büyük kuşlar için kutu yuvalar Kuşların çoğu ağaç deliklerine yuva yaparlar. Yaşlı ve kurumuş ağaçlar fırtınalardan dolayı devrildiği için buraları kuşlar için önemli yuvalar teşkil etmezler. Bu yüzden

Detaylı

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir.

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Bursluluğun

Detaylı

Sketch Up. www.emrahyumuk.com - Bilgisayar Dersleri 1. 3 Boyutlu Çizimler ve Google

Sketch Up. www.emrahyumuk.com - Bilgisayar Dersleri 1. 3 Boyutlu Çizimler ve Google 3 Boyutlu Çizimler ve Google Sketch Up Sizde kendi evinizi Google Earth ün içinde gördüğümüz 3 boyutlu yapılar gibi yapıp Google Earth'e yüklemek ister misiniz? O zaman Google SketchUp ı öğrenin. 3 boyutlu

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Millî Eğitim Bakanlığı personel kimlik kartlarıyla ilgili işlemlere ait usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen çevreci yatırım;

Detaylı

Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğretmen oyun merkezlerine çocukları yönlendirir. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı

Detaylı

O s rada Profesör Atilla yo un bir çal ma sürdürmektedir. Kar laboratuarda görünce heyecanlan r. Ho geldin Aysima. derken bir patlama meydana gelir

O s rada Profesör Atilla yo un bir çal ma sürdürmektedir. Kar laboratuarda görünce heyecanlan r. Ho geldin Aysima. derken bir patlama meydana gelir Çukurova Üniversitesi nde genetik profesörü olarak çal makta olan Atilla Büyükay de ik canl lardan ald DNA( Dünya üzerindeki bütün canl lar n özelliklerini belirleyen, hücre çekirdeklerinde bulunan kromozomlar

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

Autobiographie - Istanbul - Orhan Pamuk

Autobiographie - Istanbul - Orhan Pamuk Languages Fetullah Icyer Autobiographie - Istanbul - Orhan Pamuk Otobiografik metinler ve bir ders modeli Seminar paper İÇİNDEKİLER Sayfa İçindekiler 1 Giriş 2 1. Kitap Üzerine İncelemeler 3 1.1. İlk

Detaylı