08 Eylül - 12 Eylül 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "08 Eylül - 12 Eylül 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalara hafta boyunca yön veren verilere baktığımızda Avrupa Merkez Bankası ECB den gelen Faiz İndirimi ve ABD den açıklanan beklenti altı Tarım Dışı İstihdam değişimi gündeme damga vurdu. ABD tarafından açıklanan verilere baktığımızda haftanın açıklanan ilk verisi beklenti üzerinde gelen ISM İmalat PMI verisi olurken, Fabrika Siparişlerinde ise 1992 yılından beri en yüksek gerçekleşme kaydedildi. ABD ISM İmalat PMI verisi ise bu ay da geçen ay olduğu gibi beklentinin üzerinde kaldı. Ancak hafta sonuna doğru açıklanan istihdam verileri beklentileri karşılayamadı. Hem ADP Özel Sektör İstihdam verisi hem de Tarım Dışı İstihdam verisi beklentilerin altında kalarak yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Kıtanın diğer önemli ekonomilerinden Kanada dan gelen verilere baktığımızda ise Ticaret Dengesinde beklenti üzerinde fazla verildiği görülürken, İşsizlik Oranının geçen ayki seviyesiyle aynı geldiği ancak Ivey PMI verisinin beklenti altında kaldığı görüldü. Avrupa tarafından açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verileri beklenti altında kalan İmalat PMI lar olurken, İngiltere tarafından gelen Yapı PMI verisinde beklenti üzerinde kalındığı ancak Euro Bölgesi enflasyonunda daralmanın devam ettiği görüldü. Euro Bölgesi Hizmet PMI verilerinde de aynı İmalat PMI verilerinde olduğu gibi beklentiler karşılanmazken geçtiğimiz ay açıklanan öncü verinin revizesi olan 2. Çeyrek büyüme verisi bir diğer önemli veri oldu. Veride bölge genelinde büyüme yaşanmadığı teyit edildi. Haftanın gündemini belirleyen en önemli karar ise şüphesiz Avrupa Merkez Bankasının 10 baz puanlık faiz indirim kararı oldu. Birçok yatırımcının parasal genişleme ya da varlığa dayalı menkul kıymet satın alma önerisini beklediği toplantıda sürpriz faiz indirimi kararı çıktı ve beklenti %0.15 olan kararda faizin 10 baz puan daha indirilerek rekor düşük düzey olan %0,05 e çekildiği bildirildi. Asya tarafından açıklanan verilere baktığımızda açıklanan haftanın ilk önemli verisi geçtiğimiz aya oranla gerileyen Çin İmalat PMI verileri oldu. Avustralya da faizler %2,5 düzeyinde sabit bırakılırken, Çeyrek büyümesinin beklentilerin hemen üzerinde olduğu görüldü. Avustralya Ticaret Dengesinde beklentiden az açık verildiği görülürken Perakende Satışlarda ise beklentiye paralel artış yaşandı. Yurtiçinde ise beklenti üzerinde kalan enflasyon verileri takip edildi. TÜİK tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksinde hem yıllık hem de aylık bazda beklenti üzerinde kalınırken, ÜFE de de durum farksızdı. Açıklanan diğer önemli veri olan İhracat verisinde ise geçen ayın altında kalındığı görüldü.

2 ABD ABD tarafından pazartesi günü tatil nedeniyle veri akışı yoktu. Haftanın açıklanan ilk verisi ise beklenti üzerinde gelen ISM İmalat PMI verisi oldu. Beklentinin 56,8 olduğu veride gerçekleşme 59,0 düzeyinde oldu. Haftanın devamında 1992 yılından beri en yüksek gerçekleşmenin kaydedildiği Fabrika Siparişleri verisini takip ettik. Beklentinin %11 düzeyinde olduğu veride gerçekleşme %10,5 düzeyinde oldu. S&P %0, ,71 DOW %0, ,36 ABD ISM İmalat PMI verisinde de beklentinin üzerinde kalındı. Beklentinin 57,5 olduğu veride gerçekleşme 59,6 seviyesinde oldu. NASDAQ %0, ,90 Hafta sonuna doğru açıklanan istihdam verileri ise beklentileri karşılayamadı. Hem ADP Özel Sektör İstihdam verisi hem de Tarım Dışı İstihdam verisi beklentilerin altında kalarak yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Tarım Dışı İstihdam ın öncüsü niteliğinde olan ADP Özel Sektör İstihdam verisinde tahmin edilen rakam iken gerçekleşmenin kili olduğu görüldü. Beklentinin kişi olduğu Tarım Dışı İstihdam verisinde ise gerçekleşmenin kişi olduğu görüldü. Tahminlerin çok altında kalan veri, ABD de de Ağustos ayı için son dönemde iş gücü piyasasında olan olumlu gidişatın azaldığını gösterdi. Aynı anda açıklanan işsizlik oranı beklenti ile aynıydı. % 6.1 oranında açıklanan veri, Temmuz da %6.2 seviyesindeydi. Kıtanın diğer önemli ekonomilerinden Kanada dan gelen verilere baktığımızda ise Ticaret Dengesinde beklenti üzerinde fazla verildiği görülürken, İşsizlik Oranının geçen ayki seviyesiyle aynı geldiği ancak Ivey PMI verisinin beklenti altında kaldığı görüldü.

3 AVRUPA Avrupa tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verileri beklenti altında kalan İmalat PMI verileri oldu. Almanya İmalat PMI da beklenti 52 düzeyinde gelmesi yönündeyken gerçekleşmenin 51,4 düzeyinde olduğu, Euro Bölgesi İmalat PMI da beklenti 50,8 düzeyinde gelmesi yönündeyken gerçekleşmenin 50,7 düzeyinde olduğu, İngiltere İmalat PMI da beklenti 55 düzeyinde gelmesi yönündeyken gerçekleşmenin 52,5 düzeyinde olduğu görüldü. İngiltere tarafından gelen Yapı PMI verisinde beklenti üzerinde kalındı ancak Euro Bölgesi enflasyonunda daralma devam etti. İngiltere Yapı PMI verisinde beklenti 61,4 düzeyinde olması yönündeyken gerçekleşme 64,0 seviyesinde oldu. Euro Bölgesi Üretici Fiyat Endeksinde ise aylık bazda beklentilere paralel %0,1 oranında daralma olduğu görüldü. DAX %2, ,02 FTSE %0, ,10 CAC40 %2, ,49 Euro Bölgesi Hizmet PMI verilerinde de aynı İmalat PMI verilerinde olduğu gibi beklentiler karşılanamadı. Almanya Hizmet PMI verisinde beklenti 51,1 düzeyindeyken gerçekleşmenin 50,3 seviyesinde olduğu, Euro Bölgesi Hizmet PMI verisinde beklenti 53,5 düzeyindeyken gerçekleşmenin 53,1 seviyesinde olduğu, İngiltere Hizmet PMI verisinde ise beklenti 58,5 düzeyindeyken gerçekleşmenin 60,5 seviyesinde olduğu görüldü. Euro Bölgesi Perakende Satışlarda ise beklentilere paralel %0,4 lük azalış olduğu ortaya kondu. Haftanın gündemini belirleyen en önemli karar şüphesiz Avrupa Merkez Bankasının 10 baz puanlık faiz indirim kararı oldu. Birçok yatırımcının parasal genişleme ya da varlığa dayalı menkul kıymet satın alma önerisini beklediği toplantıda sürpriz faiz indirimi kararı çıktı ve beklenti %0.15 olan kararda faizin 10 baz puan daha indirilerek rekor düşük düzey olan %0,05 e çekildiği bildirildi. Faiz kararı sonrası açıklama yapan ECB Başkanı Draghi, 2014 büyüme tahminlerini %1 den %0,9 a indirdiklerini, 2015 büyüme tahminlerini %1,7 den %1,6 ya çektiklerini, 2016 büyüme tahminlerini ise %1,8 den %1,9 a çıkardıklarını açıkladı. Buna ek olarak piyasaların beklediği VDMK (Varlığa Dayalı Menkul Kıymet) için alım planlarını açıklarken, varlık alım programının büyüklüğü konusunda net bir rakam vermedi. Ayrıca faiz kararının oybirliği ile alındığını da bildirdi.

4 AVRUPA Haftanın son verisi ise geçtiğimiz ay açıklanan öncü verinin revizesi olan 2. Çeyrek büyüme verisi oldu. Veride bölge genelinde büyüme yaşanmadığı görüldü. Haftanın dikkat çeken son gelişmesi ise Ukrayna Hükümeti ile ayrılıkçıların ateşkes için anlaşmaya vardıkları oldu. Böylece Ukrayna uzun bir süreden beri zorluk yaşayan ülkeyi bu durumdan çıkarmak için önemli bir adım atmış oldu. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, taraflar Belarus'un başkenti Minsk'te bir araya gelerek ateşkes için anlaşmaya vardılar.

5 ASYA Asya tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi geçtiğimiz aya oranla gerileyen Çin İmalat PMI verileri oldu. İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nde (PMI), ulusal istatistik kurumunun açıkladığı veriye göre son 2 yılın zirvesinden geri çekilme meydana gelerek İmalat PMI 51,1 olarak açıklandı. HSBC İmalat PMI ise Temmuz sonundan bu yana gelen geri çekilme tekrarlanarak beklentilerin altında 50,2 düzeyinde oldu. Bir diğer büyük ekonomi Japonya'da ise, açıklanan İmalat PMI verisi yine beklentilerin altında kalarak 52.2 olarak açıklandı. Nikkei %1, Hang Seng %2, Avustralya da faizler %2,5 düzeyinde sabit bırakılırken Avustralya Merkez Bankası Başkanı Stevens yaptığı açıklamada Çin'den gelen konut verilerindeki olumsuzlukların piyasalar için Shangai %4,93 zorluk olduğundan ve değerli Avustralya Doları'nın ekonomiye olumsuz etki ettiğinden bahsetti. Avustralya dan açıklanan bir diğer ekonomik veri beklentinin az üzerinde gelen 2. Çeyrek büyüme verisi oldu. Beklentinin %0,4 büyüme yönünde olduğu veride gerçekleşme %0,5 düzeyinde oldu. Avustralya Ticaret Dengesinde beklentiden az açık verildiği görülürken Perakende Satışlarda ise beklentiye paralel artış yaşandı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda faizleri sabit bıraktıkları toplantının ardından yaptığı açıklamada ülke ekonomisinin ılımlı bir şekilde toparlandığını söyledi, ancak konut sektörüne ilişkin olumsuz açıklamalarda bulundu ve %2 lik enflasyon hedefinin hala geçerli olduğunun ve gelecek yıl hedefinin tutturulabileceğinin altını çizdi.

6 TÜRKİYE Yurtiçinde açıklanan verilere baktığımızda İhracatın aylık bazda bir önceki açıklama olan 12,54 Milyarın altında 11,07 Milyar düzeyinde olduğu görüldü. Beklenti üzerinde kalan enflasyon oranları ise yurtiçinde takip edilen en önemli ekonomik veri oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin TÜFE ve ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre, aylık bazda TÜFE %0,09, ÜFE %0,42 artarken, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında %9,54, yurt içi üretici fiyatlarında %9,88 olarak gerçekleşti. TÜFE de, ağustosta bir önceki aya göre %0,09, bir önceki yılın aralık ayına göre %6,28, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,54 ve on iki aylık ortalamalara göre %8,46 artış gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle ağustosta, aylık bazda en yüksek artış %1,64 ile lokanta ve oteller grubunda oldu. Endekste yer alan gruplardan gıda ve alkolsüz içeceklerde %0,89, eğitimde %0,75, çeşitli mal ve hizmetlerde %0,65, eğlence ve kültürde %0,59 artış görüldü. Ağustosta aylık bazda en fazla düşüş gösteren grup %4,92 ile giyim ve ayakkabı oldu.

7 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününe Japonya dan gelecek Cari Denge İndikatörü ve 2. Çeyrek büyüme verileri ile başlayacağız. 06:00 da ise Çin den gelecek İhracat ve İthalat rakamları takip edilecek. 09:00 daki Almanya Ticaret Dengesi nin ardından 10:00 da Türkiye Sanayi Üretim Rakamları izlenecek. 15:30 da Kanada dan gelecek Yapı İzinleri verisi takip edilecekken ABD tarafından açıklanması beklenen önemli bir veri bulunmuyor. Salı günü 04:30 da Avustralya dan gelecek NAB İş Dünyası Tüketici Güven Endeksi ve Konut Kredileri verisi ile güne merhaba diyeceğiz. Günün devamında 11:30 da İngiltere den gelecek Sanayi Üretim verisi, Ticaret Dengesi ve İmalat Üretim verisi izlenebilir. Aynı saatte İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney nin konuşması da piyasa katılımcıları tarafından izlenebilir. 15:15 de ise Kanada dan gelecek Konut Başlangıçları verisi takip edilebilir. Çarşamba günü 02:50 de Japonya dan gelecek Çekirdek Makine Siparişlerinin ardından 03:30 da Avustralya dan gelecek Westpac Tüketici Güveni Endeksi izlenebilir. 10:00 da Türkiye den gelecek yıllık GSYİH verisinin dışında piyasalara yön vermesi beklenen önemli bir veri akışı beklenmiyor. Perşembe günü 00:00 da Yeni Zelanda dan Faiz Kararı açıklanacak. 04:30 da ise Avustralya İşsizlik Oranı ile güne devam edeceğiz. Aynı saatte Çin den gelecek Tüketici ve Üretici Fiyat Endeksi takip edilebilir. 09:00 da gelecek Almaya TÜFE sinin ardından 10:00 da Türkiye den gelecek Cari Denge verisi izlenebilir. 15:30 da ise ABD tarafından her hafta açıklanan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularının günün son önemli verisi olması bekleniyor. Cuma günü 07:30 da Japonya dan açıklanacak Sanayi Üretim verilerinin ardından 09:00 da basın toplantısı düzenleyecek Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda nın basın toplantısı takip edilebilir. 12:00 de ise Euro Bölgesi Sanayi Üretim verisiyle beraber İşsizlik Oranı da izlenebilir. 15:30 da ABD tarafından gelecek Perakende Satışlar verisinin ardından 16:55 de açıklanacak Michigan Tüketici Güven Endeksi ve 17:00 de gelecek İşletme Stokları verisinin haftanın son önemli verileri olması bekleniyor.

8 EURUSD Geçtiğimiz hafta piyasalar Avrupa Merkez Bankası(ECB)nın faiz kararı ve ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerine odaklandı. ECB sürpriz bir şekilde faiz oranını %0.15'ten %0.05'e çekerek euroda türbülansa neden oldu. Toplantı sonrası Draghi'nin ek önlem paketi olarak VDMK alımına gidileceğini açıklaması eurodaki kan kaybını şimdilik durdurdu. ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinde ise sürpriz vardı. 200K hedefinin çok altında 142K olan gerçekleşme dolarda sınırlı zayıflamaya neden oldu. Piyasaların bu hafta Perşembe günü açıklanacak olan Almanya TÜFE ve Cuma günü açıklanacak olan ABD perakende satışlar verilerine odaklanması beklenebilir. Almanya enflasyonunda yatay beklentiler söz konusu. Beklentilere paralele bir gerçekleşme euroda sınırlı bir zayıflamaya neden olabilir. ABD perakende satışlar verisinde ise beklentiler pozitif. Tüketimde canlılığın devam etmesi dolarda güçlenmeye neden olabilir. Pariteye teknik açıdan bakarsak; psikolojik desteğinin altına hızlı bir sarkmanın görülmesi satış baskısının daha fazla artmasına neden olabilir.dirence dönüşen bu seviyeyi takip etmekte yarar var. Olası düşüşlerde takip edilebilecek destekler , ve seviyelerinde. Olası tepki alımlarında direncine ek olarak ve dirençleri takip edilebilir. RSI indiikatörünün ekstrem bir şekilde 20 seviyesinin altına düşmesi nedeniyle kısa vadede tepki alımları beklenebilir.

9 GBPUSD Geçtiğimiz hafta sterlin yatırımcısı faiz kararına odaklandı. Perşembe günü açıklanan faiz kararında bir değişiklik olmadı. Emlak sektöründeki balon nedeniyle geçtiğimiz aylarda zaman zaman faiz artırımına yönelik açıklamalarda bulunan BOE yetkilileri, emlak sektörünün yavaşlaması ile birlikte faiz artırımına sıcak bakmamaya başlamışlardı ki nötr faiz kararı da bu yaklaşımı destekledi. Faiz oranının aynı kalması sterlinde zayıflamaya neden oldu. Bu haftaya bakarsak ön plana çıkan veri Salı günü açıklanacak olan sanayi üretimi verisi.veride beklentiler az da olsa olumlu. Olumlu gerçekleşmenin kan kaybeden sterlinde sınırlı bir toparlanmaya neden olması beklenebilir. Pariteye teknik açıdan bakarsak; Pozitif algı açısından önemli olan seviyesinin aşağısına hızlı bir şekilde sarkılması nedeniyle negatif algının oluştuğu söylenebilir ilk önemli destek konumunda. Diğer önemli destek ise seviyesinde. Olası yükselişlerde / bandı ilk önemli direnç konumunda. Pozitif algının yeniden oluşması adına direncini takip etmeye devam edeceğiz.kısa vadeli indikatörler aşırı satış bölgesinde seyrediyor.

10 USDJPY Önceki haftayı desteğinin hemen üzerinden kapatmayı başaran paritede haftanın ilk günü Japonya tarafında açıklanan yatırım harcamaları ve imalat PMI verilerinin kötü gelmesi, paritede desteğinin korunmasına ve alış iştahının güçlenmesi adına önem arz eden seviyesine doğru hareketlenmeye sebep oldu. Salı günü beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan ABD ISM İmalat endeksinin de etkisi ile seviyesi üzerinde hızlı hareketlilik ve direncine yakın kapanış yaşandı. Haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde üzeri hareketlilik dikkat çekiciydi. Günün ilerleyen saatlerinde seviyesine doğru geri çekilme ve bu seviye üzerinde tutunma gayreti gözlendi. Yeni haftada geri çekilmelerde ilk önemli destek seviyemiz olan 'ı takip edeceğiz. Alış iştahının gücünü koruması adına bu destek üzeri kalıcılık önemli. Geri çekilmenin devamı durumunda ise ve izleyeceğimiz diğer destek seviyeleri. Alış iştahının devamı adına ise kritik desteği üzeri kalıcılığın önemli olduğunu hatırlatalım üzeri kalıcılık durumunda ve seviyelerini izlemeyi sürdüreceğiz üzerindeki diğer dirençler ise ve seviyelerinde bulunmakta.kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesinde seyrediyor.

11 S&P500 FUTURES Bir önceki hafta 2001 üzeri denemeleri sonrası haftalık kapanış bu seviyenin hemen altında gerçekleşmişti. Geçtiğimiz hafta da aynı hareketlerin devam ettiği görüldü üzeri kalıcılık sağlanamaz ise düşen momentum ile geri çekilme hareketleri görülebilir. Bu durumda izleyeceğimiz ilk destekler ve 1933 seviyelerinde bulunmakta. Alış iştahının devamı adına ise 1907 üzeri kalıcılığın önemli olduğunu hatırlatalım üzeri kalıcılık sağlanabilmesi halinde ise sırasıyla ve 2100 dirençlerinin gündeme gelebileceğini belirtelim. Son dört iş gününün ikisinde oluşan dojiler sıkışmaya işaret ediyor. Bu sıkışmanın sona ermesi durumunda volatilitenin artması beklenebilir. Kontrata önümüzdeki hafta etki edebilecek ABD gündem maddelerine bakacak olursak; perşembe günkü haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve cuma günkü perakende satışlar ile Michigan Tüketici güven endeksi verileri ön plana çıkmakta.

12 ALTIN Haftaya sakin başlangıç yapan Altın'da, dolardaki güçlenmeye bağlı olarak güvenli liman olan emtialara talebin azalması sonrasında geri çekilmeler yaşandı. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası başkanı Draghi'nin açıklamaları sonrasında 1277 referans seviyemize doğru yükselen Altın'da, bu seyir uzun sürmedi. Haftanın son günü Tarım Dışı İstihdam verilerinin de beklentilerin oldukça altında gelmesine rağmen Altın'da görülen yukarı hareketlilikler Ukrayna hükümeti ve ayrıkçılar arasında uzlaşmaya varılmasının da etkisiyle kalıcı olmadı ve haftalık kapanış 1269 seviyesinden gerçekleşti. Önümüzdeki hafta Altın'da oynaklığa sebep olabilecek çok önemli bir veri bulunmamakta. Rusya- Ukrayna arasındaki gerginliklerinde uzlaşmaya varması sonrasında yeni haftada görülebilecek jeopolitik ve siyasi riskleri fiyatlıyor olacağız. Teknik açıdan bakacak olursak; Trend değiştirici konumda olan 1255 desteği üzerinde kalıcılığın devam etmesi halinde izlenebilecek ilk dirençler 1277 ve 1286 seviyelerinde bulunuyor. Aşağı yönlü işlemlerin gerçekleşmesi ile 1255 altında kalıcılık oluşması halinde genel algının negatife döneceğini düşünmekteyiz. Bu durumda ilk olarak 1246 ve 1233 desteklerini takip ediyor olacağız. Heiken Ashi indikatörü negatif bölgede seyretmeye devam ediyor.

13 BRENT Brentte düşüş sonrası yaşanan tepki hareketlerinde 'ı kritik direnç seviyesi olarak tanımlamıştık. Yükselişin tepki boyutundan kurtulabilmesi ve yukarı hareketin devamının gelebilmesi için 'ın geçilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Önceki hafta direnci denemeleri sonrası kapanışını seviyesinin hemen üstünden gerçekleştiren Brent'te yeni hafta sakin başlasa da haftanın ikinci ve üçüncü günleri sert geri çekilmeler görüldü. Kritik seviyesi altı hareketlilikler sonrası perşembe ve cuma günleri bu seviye üzerinde kalma çabası dikkat çekiciydi. Emtiada seviyesi altı kalıcılık durumunda negatif algının güçlenmesini beklediğimizi hatırlatalım. Bu durumda yaşanması muhtemel geri çekilme hareketinde izleyeceğimiz ilk destekler sırasıyla ve seviyelerinde bulunmakta üzerinde tutunma sağlanması durumunda ise ilk izlenecek dirençler ve seviyelerinde. Yükselişin tepki boyutundan çıkıp devam etmesi adına ise üzeri kalıcılık gerektiğini hatırlatalım.

14 VIOP 30 Haftayı yatay sayılabilecek bir hareketle seviyesinden kapatan kontratta gelecek hafta meydana gelebilecek düşüşlerde ve destekleri takip edilebilir. Özellikle desteği alım iştahının gücü adına önemli. Olası yükselişlerde ilk önemli direnç konumunda. Diğer önemli direnç ise yükseliş hareketinin devamı açısından önemli olan seviyesinde. Haftalık kapanışın doji ile sonuçlanması nedeniyle gelecek haftanın ilk günlerinde volatilitenin ciddi anlamda yükselmesi beklenebilir.

15 USDTRY Haftaya yatay başlangıç yapan kurda, ABD ISM imalat endeksinin beklenti üzerinde gelmesi ve artan jeopolitik riskler nedeniyle TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesi sonucunda yükselişler gözlemledik. Hafta ortasında ise olumsuz gelen enflasyon verisine karşın, gerginliklerin azalmasıyla TL verdiklerini geri aldı ve kurda geri çekilmeler yaşandı. Akabinde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin beklenmedik bir şekilde faizleri düşürmesi ve Ekim ayında varlık alımlarına başlayacağını açıklaması üzerine kur 'lere doğru çekilse de, tarım dışı istihdam verisinin iyi geleceği beklentileriyle tekrar yukarı hareketlilikler gözlemledik. Ancak verinin beklentilerin oldukça altında açıklanmasıyla yaşanan geri çekilmeler sonrasında kapanış seviyesinden gerçekleşti. Önümüzdeki hafta hem yurtiçinde hem de ABD tarafında kuru etkileyebilecek öneme sahip ekonomik bir veri bulunmuyor. Fakat Cuma günü açıklanacak perakende satış verileri ile Michigan Hassasiyeti ve Michigan Tüketici Güveni Beklentisi takip edilebilir. Teknik açıdan bakacak olursak; Dolar lehine işlemlerin gerçekleşmesi halinde ilk olarak ve dirençlerini takip ediyor olacağız. Pozitif algının güçlenmesi adına ana direnci üzerinde kalıcılık aradığımızı belirtelim. Kurda görülebilecek tl lehine hareketliliklerde ise izlenebilecek ilk destekler ve seviyelerinde bulunuyor. Parabolic SAR indikatörü negatif görünüm sergilemeye devam ediyor.

16 EURTRY Haftaya TL'nin euro karşısında değer kaybıyla başlayan kurda, hafta ortasında Türkiye'den gelen enflasyon oranlarının yüksek gelmesine rağmen, bir süredir devam etmekte olan Rusya-Ukrayna gerginliklerinin hafiflemesi sonucu TL verdiklerini geri aldı ve kurda tekrar toparlanma hareketleri gözlemledik. Akabinde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin süpriz bir şekilde faizlerde indirime gitmesi ve Ekim ayında varlık alımlarına başlayacağını duyurması üzerine kur 2.79 ile 19 Aralık'tan bu yana en düşük seviyelere geriledi. Veri akışının çok yoğun olmadığı yeni hafta da, bazı Euro bölgesi ülkelerinden gelecek enflasyon verileri ve Euro bölgesi endüstriyel üretim verisi takip edilebilir. Teknik açıdan bakacak olursak; referans seviyesinde üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ilk olarak ve dirençlerini takip ediyor olacağız ana direnci altında kalıcılığın devam etmesi halinde kurda güçlü negatif algının hakim olduğunu söyleyebiliriz. Oluşabilecek TL lehine hareketliliklerde ise ilk destekler ve seviyelerinde bulunuyor. Bollinger alt bandında hareket eden paritede dip arayışının devam ettiği söylenebilir.

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta FED Faiz Kararı, ABD Büyüme Oranı, Tarım Dışı İstihdam Raporu ve PMI verileri izlendi. ABD tarafından açıklanan verilere

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

09 Haziran - 13 Haziran 2014

09 Haziran - 13 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz haftanın en önemli açıklaması Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları ve faiz kararıydı. Bankaların Avrupa

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 2 6 Ocak 2017 Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu Düşük hacimli bir haftayı geride bırakırken yılın son işlem gününde piyasalarda nabzın arttığı görülmekte. ABD ve Rusya arasında

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY ALTIN GBPUSD BRENT PETROL EURUSD Enflasyon beklentilerin altında arttı TÜİK in bugün açıkladığı rakama göre Eylül

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00 HAFTALIK BÜLTEN Destek FX Piyasa Gözlemi 05 Haziran 2015 19:00 EUR/USD ANALİZİ Parite bu haftaya satıcılı başladı. Özellikle haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde yoğun bir veri takvimini takip

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN Dün açıklanan TÜFE rakamları beklentinin altında gelse de yükseliş dev ediyor. Çekirdek TÜFE yüzde 7 den 7.5 e yükselirken,

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

15 Eylül - 19 Eylül 2014

15 Eylül - 19 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda ABD tarafından veri akışı oldukça zayıftı. Haftanın ikinci gününden itibaren gelmeye başlayan

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

16 Haziran - 20 Haziran 2014

16 Haziran - 20 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta IŞİD terör örgütünün Irak kentlerini ele geçirmesi ve Dünya Bankasının dünya ekonomisine ilişkin yayınladığı rapor

Detaylı

22 Eylül - 26 Eylül 2014

22 Eylül - 26 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda FED in 2 gün süren FOMC Toplantı Sonuçları, İskoçya da yapılan Bağımsızlık Referandumu ve

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? PAZARTESİ 02:50 - JAPONYA - Sanayi Üretimi (Tem) 09:00 - ALMANYA Almanya Perakende Satışları (Tem) 12:00 - EURO Bölgesi -TÜFE 16:45 - ABD Chicago PMI (Ağu) SALI

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Büyük Merkez Bankalarının hafta boyunca verdiği ek

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Yunanistan endişeleriyle yükselen altın, kazançlarını geri vermeye deva ediyor. Dün de altındaki bu satış baskısı

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Washington'da gerçekleştirdiği, iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Komite, federal fonları faizinde (gösterge faiz) bir artış

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

EURUSD Parite nin üzerindeki seyrini devam ettiriyor. Gözler bugün açıklanacak olan istihdam verilerinde. Türkiye saatiyle saat 15:30 da açıkla

EURUSD Parite nin üzerindeki seyrini devam ettiriyor. Gözler bugün açıklanacak olan istihdam verilerinde. Türkiye saatiyle saat 15:30 da açıkla TDİ GÜNÜ 04.08.2017 Geldik her ayın ilk cumasında olduğu gibi ABD Tarım Dışı İstihdam gününe. Dolar endeksindeki toparlanma hareketinin başlangıcı olması açısından bu tarım dışı istihdamın önemli bir yer

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta da olumsuz gelişmelerin olduğu bir hafta daha yaşadık. Hafta yine gelişmekte olan piyasaları etkileyen Ukrayna ve Kırım da yaşanan

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Enflasyon 6 ayın zirvesinde TÜİK in açıkladığı verilere göre enflasyon Temmuz ayında

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), tarafından yapılan açıklamada faiz aralığını yüzde 0.5-0.75'te tuttuğunu bildirdi. ABD Merkez Bankası, işgücü piyasasının ılımlı büyümenin olduğu bir

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

28 Haziran 03 Temmuz 2015

28 Haziran 03 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Üretimi *11:30 İngiltere BOE Tüketici Kredisi Hacmi, M4 Para Arzı *12:00 Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi,

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME 01.08.2017 Dün görece yatay seyreden piyasada yurtiçinde dış ticaret rakamlarını takip ettik. TUİK verilerine göre ihracat geçtiğimiz aya göre yüzde 2.3 artarak

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe Güne Başlarken ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham Petrol stoklarının geçen hafta 1,8 milyon varil (yüzde 0,3) azalışla 520,8 milyon varile düştüğünü açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum GBPUSD EURUSD USDJPY ALTIN USDTRY Dün İngiltere den gelen inşaat PMI verisinin Mayıs ayında 55,9 ile beklentileri aşması ve ABD fabrika siparişlerinin

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

Teknik Bülten. 05 Ağustos 2016 Cuma

Teknik Bülten. 05 Ağustos 2016 Cuma Güne Başlarken İngiltere Merkez Bankası 7 yıldan beri ilk kez politika faizini indirdi. Banka, %0.50'de tuttuğu faiz oranını rekor düşük seviye olan %0.25'e düşürdü. Banka, varlık alım programını da 375

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

Teknik Bülten. 25 Ekim 2016 Salı

Teknik Bülten. 25 Ekim 2016 Salı Güne Başlarken St. Louis Fed Başkanı James Bullard faiz oranlarına ilişkin değerlendirmesinde "Şimdilik ihtiyaç olan tek bir faiz artışı" dedi. Arkansas'ta konuşan Bullard önümüzdeki 2-3 yılda düşük faiz

Detaylı

02 Haziran - 06 Haziran 2014

02 Haziran - 06 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global Piyasalarda geçtiğimiz hafta gündem oluşturacak bir veri trafiği yoktu. ABD tarafından açıklanan Dayanıklı Mal Siparişleri beklenti üzerinde gelirken,

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 5 9 Aralık 2016 OPEC Kararı ile Güçlü Petrol, TL de ise Negatif Ayrışma Şiddetleniyor Hafta genelinde açıklanan olumlu ABD makroekonomik datalar ile Dolar daki güçlü duruşun devam ediyor. Euro Bölgesinden

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Haziran 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 09 Haziran 2016 Perşembe Güne Başlarken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faizlerde 50'şer baz puanlık indirimlerin devamının 'makul' olacağını söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, büyümenin öncü

Detaylı

14 Kasım ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi. Haftalık Ekonomik Takvim

14 Kasım ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi. Haftalık Ekonomik Takvim 14-18 Kasım2016 ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi Piyasaların Brexit ten sonraki şokunu ABD de beklentilerin aksine seçimleri Trump ın kazanması ile yaşadı. Clinton beklentisi ile fiyatlanan gelişen

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor 18 Temmuz 2017 18 Temmuz 2017 Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Haziran ayı TÜFE ve Çekirdek TÜFE verileri bir önceki yılın aynı ayına

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

9 Mart - 13 Mart 2015

9 Mart - 13 Mart 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda birbirinden önemli bir çok önemli gelişmeyi takip ettik. ABD tarafında geçtiğimiz hafta hiç kuşkusuz

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 3 Aralık Pazartesi Türkiye Kasım ayı Enflasyon ve PMI Almanya, Euro ve ABD İmalat PMI ve ISM İmalat Endeksi 4 Aralık Salı Euro Bölgesi, ÜFE, Kasım 5 Aralık Çarşamba Japonya,

Detaylı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı Geçtiğimiz haftayı oldukça yoğun bir gündem ile bitiren piyasalara İngiltere seçimleri damgasını vurmuştu. May in genel seçimlerde

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD tarafında gözler gelecek verilerde idi. Tarım dışı istihdam

Detaylı

29 Eylül - 3 Ekim 2014

29 Eylül - 3 Ekim 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda açıklanan verilere baktığımızda ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklenti altında kalan

Detaylı

Trump ın Anketlerde Öne Geçmesi Güvenli Limanlara Olan Talebi Yükseltiyor

Trump ın Anketlerde Öne Geçmesi Güvenli Limanlara Olan Talebi Yükseltiyor 02 Kasım 2016 02 Kasım 2016 Trump ın Anketlerde Öne Geçmesi Güvenli Limanlara Olan Talebi Yükseltiyor Clinton ile FBI arasındaki gerilim sonrası anketlerde Trump ın öne geçmesi küresel piyasalarda risk

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, Boston Fed'in düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Sıkı istihdam politikası ekonomiyi iyileştirebilir" dedi. Yellen, konuşmasında faiz artışının

Detaylı

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1246 1,3229 102,398 2,9775 1322,40 45,99 Yüksek 1,1284 1,3278 102,756 2,9886 1328,21 46,99 Düşük 1,1219 1,3179 101,925 2,9652 1309,32 45,67 Kapanış

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı