02 Haziran - 06 Haziran 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "02 Haziran - 06 Haziran 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global Piyasalarda geçtiğimiz hafta gündem oluşturacak bir veri trafiği yoktu. ABD tarafından açıklanan Dayanıklı Mal Siparişleri beklenti üzerinde gelirken, Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişlerinde ise beklenti altında kalındı. Tüketici Güven endekslerinde karışık açıklamalar gelirken, Chicago PMI ise beklentileri aştı. Haftanın bir diğer olumlu verisi de Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları oldu. Ancak hafta ortasında açıklanan ABD 1. Çeyrek büyüme verisi ekonomide daralmaya işaret etti. Veri kötü olmasına rağmen daralmanın firma stoklarındaki azalmanın firmalar tarafından arttırılmamasından kaynaklandığı ortaya konulunca piyasa katılımcılarının tepkisi olumsuz olmadı. Firmaların stoklarını ikinci çeyrekte arttırmaya başladıkları ve bunun ikinci çeyrek büyümesinin beklenti üzerinde gerçekleşmesine neden olabileceği yorumları ekonomideki daralmanın görmezden gelinmesine yol açtı. Avrupa tarafında ise ECB Başkanı Draghi Euro Bölgesi'nde uzun süre devam edebilecek çok düşük enflasyona seyirci kalmayacaklarını söyleyerek, geniş çaplı varlık alımları başlatarak enflasyonu yukarı çekebileceklerinin sinyallerini verdi. Almanya dan gelen veriler ise hayal kırıklığı yarattı. İşsizlik oranı beklentilerde gelmiş olsa da işsiz sayısında artış olduğu açıklandı. Ayrıca Aylık Perakende Satışlarda bu dönem azalma olduğu açıklandı. Asya da ise Çin sanayi sektör karlılığı artış göstermesine karşın Çin deki büyük bankaların kredi ödeme tahsilâtlarında sorunların arttığını, kötü kredi oranının 2009'dan bu yana en yüksek düzeye çıkmış olduğunu bildirmeleri piyasa katılımcılarında endişeye yol açtı. Japonya perakende satışlarında ise gerileme olduğu açıklanırken, Japonya enflasyonu son 23 yılın en yüksek düzeyine çıktı. Yurt içi piyasalarda ise siyasi otoritenin Merkez Bankasına yönelik faiz indiriminin yetersiz olduğu eleştirilerinin yanında açıklanan Dış Ticaret Açığı beklenti üzerinde kaldı. Açık beklenti üzeri kalsa da ithalat ve ihracat arasındaki makasın daraldığına işaret etmesi olumlu karşılandı. Ayrıca Merkez Bankası tarafından yılda 2 kez yayınlanan ve Perşembe günü açıklanan 2014 yılı ilk TCMB Finansal İstikrar Raporu'nda Merkez Bankası "Önümüzdeki dönemde gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye hareketlerinin gelişiminde, ağırlıklı olarak Fed tarafından gerçekleştirilecek faiz artırımının zamanlaması ve hızı belirleyici olacaktır" tespitinde bulundu. Bu tespit önümüzdeki dönemde Merkez Bankasının faiz indirimindeki hareket alanının FED e bağlı olduğunu ima etmesi açısından dikkate değer.

2 ABD Haftanın ilk önemli verisi olarak ABD tarafından açıklanan Dayanıklı Mal Siparişlerinde azalma beklentisine karşın % 0,8 artış olduğu açıklandı. Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişlerinde ise %0,3 lük artış beklentisinin altında kalındı ve %0,1 lik artış kaydedildi. Ayrıca Conference Board Tüketici Güven Endeksi beklentiler seviyesi olan 83 düzeyinde açıklandı. Hafta ortasında açıklanan ABD 2014 ilk çeyrek GSYİH 30 Nisanda gelen %0.1'lik öncü büyümenin ve beklentilerin altında kalarak %1'lik daralmaya revize edildi. Böylelikle ABD ekonomisinde 2011 son çeyrekten itibaren ilk defa bir çeyrekte küçülme ortaya çıktı. Ekonomide %1'lik daralma ortaya koyan revize büyüme rakamındaki bu kötü sonucun stoklardaki daralmadan kaynaklandığı ortaya kondu. Firmaların stoklarını ikinci çeyrekte arttırmaya başladıkları ve bunun ikinci çeyrek büyümesinin beklenti üzerinde gerçekleşmesine neden olabileceği yorumları ekonomideki daralmanın görmezden gelinmesine yol açtı. S&P %1, ,57 DOW %0, ,17 NASDAQ %1, ,62 Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularında ise yine iyi bir veri kaydedildi. İşsizlik maaşı almak için başvuranlarda 318 bin kişilik artış olması beklenirken 300 bin kişinin başvurduğunun açıklanması pozitif karşılandı. Bir diğer veri ise Bekleyen Konut Satışlarıydı. Veride %1'lik artış beklentisinin altında %0,4 lük artış olduğu açıklandı. Geçen ay ise %3,4'lük artış kaydedilmişti. Haftanın son günü açıklanan verilere baktığımızda ise Chicago PMI 61 beklenti seviyesi üzerinde 65,5 olarak açıklanırken, Michigan Tüketici Güven Endeksi ise 82,5 lik beklentinin altında 81,9 düzeyinde açıklandı. Ayrıca Kanada Aylık GSYİH verisi de beklentilere paralel %0,1 lik büyümeye işaret etti.

3 AVRUPA Haftanın ilk günü Avrupa Merkez Bankası'nın forumunda Merkez Bankacılığı üzerine bir konuşma yapan Draghi Euro Bölgesi'nde uzun süre devam edebilecek çok düşük enflasyona seyirci kalmayacaklarını söyleyerek, geniş çaplı varlık alımları başlatarak enflasyonu yukarı çekebileceklerinin sinyallerini verdi. Salı günü forumun devamında bir konuşma daha yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı uzun süreli düşük enflasyon riskinin farkında olduklarını ancak bölgeyle ilgili deflasyon riski görmediklerini söyledi. Ayrıca Draghi açıklamalarının devamında ECB'nin Avrupa ekonomisi için yetki ve görevleri dahilinde mümkün olan ne varsa yapacağını, Avrupa Birliği'nin bazı parçalarının ciddi ilerleme gösterdiğini buna karşın diğer parçaların ise reformlarda geride kaldıklarına vurgu yaptı ve Avrupa hükümetlerinin büyümeye katkıda bulunmak konusunda daha yoğun düşünmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı. DAX %1, ,27 FTSE %0, ,51 CAC40 %0, ,57 Almanya da aylık işsizlik sayısında 15 bin kişilik düşüş beklentisine karşın 24 bin kişilik artış görüldü ancak %6.7 seviyesindeki işsizlik oranında ise beklendiği gibi herhangi bir değişiklik olmaması yatırımcıları rahatlattı. Haftanın son günü açıklanan ve iyileşme beklenen Almanya aylık perakende satışlarında geçen dönemki %0,1'lik artışa karşın bu dönem %0,9'luk azalış izlendi. Ayrıca İngiltere Bankalar Birliği tarafından açıklanan aylık mortgage kredisi onayları 45 bin 200 olan beklentinin altında 42 bin 200 olarak açıklandı.

4 ASYA Haftanın ilk verisi Yeni Zelanda dan gelen Ticaret fazlası verisiydi. Veride 636 milyon Yeni Zelanda Doları fazla açıklanması beklenirken, 534 Milyon Yeni Zelanda Doları fazla olduğu açıklandı. Çin Sanayi Sektörü karlılığının ilk çeyrekte 2013'ün aynı dönemine göre %10 düzeyinde artması olumlu karşılanırken, Çin'in en büyük bankalarının kredilerdeki geç ödemeden kaynaklanan kötü kredi oranlarının 2009'dan bu yana en yüksek düzeye çıkmış olduğunu bildirmeleri piyasa katılımcılarında borç alanların bir ekonomik yavaşlamayla karşı karşıya oldukları endişesini yarattı. Nikkei %1, Hang Seng %0, ,65 Shangai %0, ,21 Hafta ortasında açıklanan Japonya yıllık perakende satışlar geçen dönemki %11'lik artışın çok altında negatif seviyede kaldı yılından beri ilk defa %5 seviyesinden %8'e çıkarılan tüketici vergi oranı Japonya perakende satışlarında son 14 yılın en sert gerilemesine neden oldu. %3.3'lük gerileme beklentisi olan satışların %4,4 oranında gerilediği belirtildi. Haftanın son günü açıklanan Japonya enflasyon verileri BOJ un uzun vadeli enflasyon hedefi doğrultusunda ilerlendiğini gösterdi. Japonya Çekirdek Tüketici Enflasyonunda %3,2'lik artış olduğu açıklandı. Japonya istatistik bürosu tarafından açıklanan veri son 23 yılın en yüksek enflasyonuna işaret etti. Artan enflasyonu oranı Japonya Merkez Bankası BOJ'un uzun vadeli ortalama enflasyon hedefinin yakalanabileceğini gösterdi.

5 TÜRKİYE Hafta başında siyasi otorite tarafından Merkez Bankası nın geçtiğimiz ay haftalık repo faizlerini %10 dan %9,5 e indirmesi sert bir dille eleştirildi. Faizlerin daha fazla düşürülmesi gerektiği eleştirilerini yanıtsız bırakan TCMB Başkanı Erdem Başçı, bu konuda ihtiyata devam edileceği yönünde açıklama yapmakla yetindi. Tüketicilerin ekonomiye güven derecelerini ölçen tüketici güven endeksi geçen ayki 78.5 seviyesinin altında 76.0 olarak açıklandı. Yılda 2 kez yayınlanan ve Perşembe günü açıklanan 2014 yılı ilk TCMB Finansal İstikrar Raporu'nda: "Önümüzdeki dönemde gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye hareketlerinin gelişiminde, ağırlıklı olarak Fed tarafından gerçekleştirilecek faiz artırımının zamanlaması ve hızı belirleyici olacaktır" denildi. FED para politikasında yaşanan normalleşmenin gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımlarını olumsuz yönde etkilediğinden de bahsedilen raporda sözkonusu ülkelerin bu olumsuzluğu ortadan kaldırabilmek için para politikalarında sıkılaştırmaya gittiğine atıfta bulunuldu. Haftanın son günü gelen Dış Ticaret Dengesi ise beklentileri aştı Milyar Dolar açık gelmesi beklenen Türkiye Dış Ticaret dengesinde, beklenti üzerinde 7.21 Milyar Dolar açık meydana geldi. Geçen ay açıklanan Mart Dış Ticaret açığı ise 5.20 Milyar Dolar seviyesinde gelmişti. Ancak ihracat Nisan ayında 2013'ün aynı ayına oranla yüzde 7,9 arttı ve 13 milyar 449 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemde ithalat ise yüzde 9,5 azalarak 20 milyar 662 milyon dolar olarak hesaplandı. İhracatın artıp, ithalatın düşüyor olması pozitif karşılandı.

6 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü Çin de piyasalar kapalı olacak. Asya tarafından gelecek olan ilk veri 02:50 de Japonya yatırım harcamaları olacak. Bunun ardından 04:30 da Avustralya dan geçtiğimiz ay %3,50 azalış açıklanan Konut İzinleri ile geçtiğimiz dönem %1,70 artış açıklanan Avustralya Şirket Karlılıkları takip edilecek. Avrupa tarafından ilk gelecek veri ise Almanya Öncü Tüketici Fiyat Endeksi olacak. Verinin Avrupa ekonomisindeki durgunlukla direkt bağlantısı olduğu için önemli olduğunu düşünüyoruz. 11:30 da İngiltere den açıklanacak olan İmalat PMI verisiyle beraber İngiltere Aylık Bireysel Krediler verisi de takip edilecek. İngiltere İmalat PMI geçtiğimiz dönem 57,3 düzeyinde açıklanmıştı. Günün devamında ABD den 16:45 te açıklanacak Final İmalat PMI verisi ve 17:00 de açıklanacak ISM İmalat PMI verileri izlenecek. Veriler geçtiğimiz dönem sırasıyla 56,2 ve 54,9 seviyesinde açıklanmıştı. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda siyasi otorite tarafından faiz indirimlerinin sınırlı kaldığı yönünde eleştirilere maruz kalan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı nın Bakanlar Kuruluna yapacağı sunum merakla izlenecek. Salı günü 04:00 de geçtiğimiz dönem 54,8 açıklanan Çin İmalat Dışı PMI verisiyle güne merhaba diyeceğiz. 04:30 da Avustralya dan açıklanacak Aylık Perakende Satışlar verisinin ardından 04:45 te öncü verisi 49,7 olan Çin HSBC Final İmalat PMI verisi gelecek. Ayrıca günün Asya tarafından gelecek olan son verisi olan Avustralya Faiz Kararı 07:30 da açıklanacak ve Avustralya Merkez Bankası RBA nın fazileri %2,50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Haftalık takvimde yurt içi piyasaların takip edeceği ilk önemli veri 10:00 da açıklanacak olan enflasyon verileri olacak. Açıklanacak olan Tüketici ve Üretici Fiyat Endeksleri geçtiğimiz dönem aylık bazda sırasıyla %1,34 ve %-0,05 yıllık bazda ise %9,38 ve %12,98 olarak açıklanmıştı. 11:30 da açıklanacak İngiltere İnşaat PMI verisini, 12:00 de Euro Bölgesi Yıllık Öncü Tüketici Fiyat Endeksi ve Euro Bölgesi İşsizlik Oranı takip edecek. Geçtiğimiz dönem İngiltere İnşaat PMI 60,8, Euro TÜFE %0,70, İşsizlik Oranı ise %11,80 düzeyindeydi. Günün son önemli verisi ise 17:00 de ABD den gelecek olan Aylık Fabrika Siparişleri olacak. Çarşamba gününe 04:30 da geçtiğimiz dönem %0,80 artış açıklanan Avustralya GSYİH (Büyüme) verisi ile başlayacağız. Bunun ardından 11:30 da İngiltere den açıklanacak olan Hizmet PMI verisi izlenecek. Yurt içi piyasalar 14:30 da açıklanacak TÜFE bazlı reel efektif döviz kurunu izleyecek. Bu verinin ardından haftanın ilk önemli verilerinden ABD ADP Özel Sektör İstihdam Değişimi verisi açıklanacak. Veride geçtiğimiz ay 220 binlik artış kaydedilmişti. 15:30 da ise ABD Ticaret Dengesi ve Revize Çeyreklik Tarımdışı Verimlilik verisi izlenecek. Aynı saatte açıklanacak olan Kanada Ticaret Dengesi ise Kanada Dolarını etkileyebilecek önemli verilerden. ABD Ticaret Dengesinde geçiğimiz ay 40,4 milyar Dolarlık açık, tarımdışı verimlilikte ise %1,70 azalış açıklanmıştı. 16:45 te açıklanacak ABD Final Hizmet PMI verisi ise geçtiğimiz ay 58,4 düzeyinde gelmişti. Bunun ardından 17:00 de gelecek ABD ISM İmalat Dışı PMI verisi geçtiğimiz dönem 55,2 düzeyinde açıklanmıştı. Günün son önemli verisi ise 17:00 de gelecek Kanada Faiz Kararı olacak. Kanada Merkez Bankası BOC un %1 olan faiz oranında değişiklik yapması beklenmiyor. Ayrıca Çaşamba ve Perşembe günleri yapılacak olan G7 Toplantılarından gelecek açıklamalarda piyasalara yön verebilir.

7 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Perşembe gününün Asya verileri 04:30 da açıklanacak Avustralya Ticaret Dengesi ve 04:45 te gelecek Çin HSBC Hizmet PMI verisi olacak. Veriler geçtiğimiz dönem sırasıyla 730 Milyon Avustralya Doları fazla ve 51,4 düzeyinde açıklanmıştı. Geçtiğimiz dönem %2,80 azalış olan Almanya Aylık Fabrika Siparişleri verisinin ardından 12:00 de Euro Bölgesi Aylık Perakende Satışlar verisi takip edilecek. Günün devamında ise faiz kararları ön planda olacak. 14:00 deki İngiltere Faiz Kararının ardından 14:45 te Avrupa Merkez Bankası ECB nin Faiz Kararı günün ve belkide haftanın en önemli açıklaması olacak. 15:30 daki ECB Başkanı Draghi nin basın açıklaması geçtiğimiz ay olduğu gibi yüksek oynaklığa sebep olabileceği için önemle takip edilmeli. Ayrıca aynı saatte açıklanacak ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ve Kanada Aylık İnşaat İzinleri de takip edilebilir. Cuma günü ise Asya tarafından önemli bir veri akışı olması beklenmiyor. 09:00 da açılanacak Almanya Ticaret Dengesinde geçtiğimiz dönem 14,8 milyar Euro luk fazla verilmişti, aynı saatte açıklanacak Almanya Aylık Sanayi Üretiminde ise %0,50 lik azalma açıklanmıştı. 11:30 daki İngiltere Ticaret Dengesinin ise Avrupa tarafından gelecek hafatnın son önemli verisi olması bekleniyor. 15:30 da ise Kanada işsizlik oranı geçtiğimiz ay %6,90 seviyesinde gerçekleşmişti. Haftanın son önemli verisi ise ABD Tarımdışı İstihdam Değişimi ve İşsizlik Oranı olacak. Geçtiğimiz ay tarımdışı istahdamda 288 binlik artış olmuştu. İşsizlik Oranı ise %6,30 seviyesinde gerçekleşmişti.

8 EURUSD Geçen hafta önemli destek konumundaki kırılması ile geri çekilmenin devam ettiğini gördüğümüz kurda yeni hafta bandında başladı. Hafta içi ECB Başkanı Mario Draghi nin enflasyon hedefine yönelik kararlı olacaklarına yönelik açıklamaları ve ABD tarafında açıklanan verilerin olumluluğa işaret etmesi ile dolar lehine hareketliliğin devam ettiği görüldü desteğine doğru geri çekilme yaşansa da tekrar üzeri denemelerinin olduğu görüldü altı hareketlilik durumunda ve desteklerini izleyeceğimiz paritede nin önemli destek konumunda olduğunu belirtelim üzeri hareketlilik durumunda ise ilk direncimiz nin ise tekrar pozitif algıya geçme adına kritik öneme sahip direnç seviyesi olduğunu hatırlatmak isteriz. Önümüzdeki hafta özellikle Tarım Dışı İstihdam verisinin ve Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararının paritede hızlı hareketlere sebep olabileceğini belirtelim.

9 GBPUSD Zirve seviyeleri test etmekte olan paritede ay başında 1.70 seviyesinin geçilememesi ile yaşanan geri çekilmenin geçen hafta önemli desteğinin kırılması ile hızlandığı görüldü. Hafta ortasında 1.67 seviyesine doğru geri çekilme görülse de devamında önemli seviyesi üzeri hareketlilikle direncini geçme çabası vardı. Paritede desteğini üzeri hareketlilik devam ettiği sürece ve dirençleri denenebilir. Bu dirençlerin geçilmesi halinde önemli direnci gündeme gelebilir önemli desteğinin kırılması senaryosunda ise ve izleyeceğimiz ilk destek seviyeleri olacak. EURUSD paritesinde olduğu gibi önümüzdeki hafta özellikle tarım dışı istihdam verisinin paritede yön adına önemli etkisinin olabileceğini belirtelim.

10 USDJPY Hafta boyunca desteği ve direnci aralığında fiyatlanan paritede desteğinin kırılması halinde önemli trend desteğinin gündeme gelebileceğini hatırlatalım un paritedeki uzun vadeli pozitif algı kritik desteği konumunda. Bu seviye altı kalıcılık geri çekilmeyi hızlandırabilir. Yukarı hareketlilikte ise ilk önemli direncimiz Bu direncin geçilmesi halinde paritede pozitif algının tekrar canlanması mümkün.

11 S&P500 FUTURES Zirve denemelerini devam ettiren kontratta 1916 seviyesi üzeri kalma gayreti olduğu görülmekte. Kalıcılığın sağlanması halinde 1933 ve 1954 seviyeleri hedeflenebilir altı hareketlilik durumunda ise 1907 ve 1902 izleyeceğimiz ilk destek seviyeleri olacak. Kontratta yukarı hareketin gücünü koruması adına ise 1880 seviyesinin korunması gereken kritik destek konumunda olduğunu hatırlatalım. Bu destek altı kalıcılık halinde ise geri çekilmenin hız kazanabileceğini belirtmek isteriz.

12 ALTIN Geçen haftaya 1292 Dolar seviyelerinden başlayan emtiada Salı günü açıklanan ABD aylık dayanıklı mal siparişlerinin %0.5 lik düşüş beklentisine karşın, %0.8 oranında artış yönünde gelmesiyle 28 Dolarlık sert düşüş görüldü. Çarşamba ve Perşembe günleri ise 1255 referans seviyemizi test ettik. Teknik olarak bu seviye altında kalıcılıkta satış işlemlerinde artış beklentimiz mevcut. Bu durumda; desteklerini takip ediyor olacağız referans rakamı üzerinde kalıcılığın devamı halinde ise toparlanma hareketliliğinden bahsedebiliriz. Bu durumda ise; izleyebileceğimiz ilk dirençler 1277 ve 1286 seviyelerinde bulunmakta. Kalıcı toparlanmadan bahsedebilmek için geçilmesi gereken referans seviyemiz ise Yeni haftada ALTIN da fiyatlarda volatiliteyi artırabilecek bir çok ABD verisi mevcut. Ama en önemlisi ise Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Değişimi verisi olacak. Bunun haricinde Ukrayna da devam eden iç karışıklığın tırmanması ve Rusya ile olası savaş senaryoları da fiyatlanabilecek diğer unsurlar olarak kenarda bekliyor.

13 BRENT Hafta boyunca bandında dalgalanan Brent te pozitif algı adına referans seviyesi üzeri kalıcılık arayışımız devam etmekte üzeri hareketlilikte ve ilk dirençler olarak ön plana çıkmakta. Bu dirençler üzerinde ise ve ikincil dirençler konumunda nin ise önemli direnç olduğunu belirtelim seviyesi altı hareketliliğin devamı halinde ise ve desteklerini izleyeceğiz / bandının ise bu üründe toparlanma hareketinin devamı adına önemli destek konumunda olduğunu hatırlatmak isteriz.

14 VIOP 30 Haftanın ilk günlerinde seviyesi üzerinde tutunamayarak geri çekilen kontratta yükselişin devamı adına önem verdiğimiz seviyesine altına doğru hafif sarkma yaşansa da toparlanma hızlı oldu ve haftanın son işlem gününde seviyesine doğru hareketlenmelerin olduğu görüldü üzeri kalıcılık halinde alım iştahının devamı gelebilir. Bu durumda seviyesi hedeflenebilir direnci geçilemez ise yaşanacak geri çekilmelerde ve izleyeceğimiz ilk destek seviyeleri olacak ü ise önemli destek seviyesi olarak izlemeyi sürdüreceğiz.

15 USDTRY desteği üzerinde geçen haftaya başlangıç sonrası Pazartesi günü Hükümet ile TCMB arasında baş gösteren söz düellosunun Salı günü sertleşmesiyle direncine doğru sert çıkış görüldü. Çarşamba günü ile haftanın en yüksek seviyesinin görülmesi sonrası hem Hükümet kanadının ılımlı açıklamaları hem de TCMB nin Bakanlar Kurulu na brifing verme önerisi ile kurda görülmeye başlanan geri çekilme Perşembe günü seviyelerine doğru devam etti. Teknik anlamda kurda; seviyesinin üzerinde kalıcılıkta Dolar lehine toparlanma hareketliliğinin devamını bekleyebiliriz. Bu durumda izleyeceğimiz direçler ve olacak seviyesi altı hareketlilik durumunda ise ve desteklerini izleyeceğiz ın ise kurda önemli destek seviyesi olduğunu bu desteğin kırılması halinde TL lehine hareketlerin güç kazanabileceğini belirtelim. Yeni haftada Salı günü açıklanacak Türkiye enflasyon verileri (ÜFE/TÜFE) rakamlarının kura etkisinin olup olmayacağını gözlemleyeceğiz. Bunun yanında TCMB nin Bakanlar Kurulu na vermeyi düşündüğü brifing sonrasında hükümet ve TCMB tarafından gelecek açıklamaların da kurda fiyatlanma üzerinde etkilerini göz ardı etmemek lazım.

16 EURTRY Geçtiğimiz haftaya desteği üzerinde başlayan kurda Hükümet-TCMB gerginliği sonrası Çarşamba günü direncinin test edildiğini gördük. Karşılıklı ılımlı açıklamalar sonrası direncinden gelen satışlarla seviyesi üzerinde kapanış gerçekleşti. Perşembe günü satışların devamı ile tekrar hafta başlangıcına doğru gerileyen kur için teknik anlamda; ana desteği altına inilmesi halinde ilk olarak ve desteklerini izliyor olacağız. Bu seviye üzerinde kalıcılıkta olası Euro lehine işlemlerde ise izleyebileceğimiz ilk dirençler seviyelerinde bulunmakta. Euro lehine kalıcı toparlanma hareketliliği için geçilmesi gereken referans rakamımız ise Yeni haftada Salı günü açıklanacak Türkiye enflasyon verileri (ÜFE/TÜFE) rakamlarının kura etkisinin olup olmayacağını gözlemleyeceğiz. Bunun yanında TCMB nin Bakanlar Kurulu na vermeyi düşündüğü brifing sonrasında hükümet ve TCMB tarafından gelecek açıklamaların da kurda fiyatlanma üzerinde etkilerini göz ardı etmemek lazım.

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

09 Haziran - 13 Haziran 2014

09 Haziran - 13 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz haftanın en önemli açıklaması Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları ve faiz kararıydı. Bankaların Avrupa

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 3 Aralık Pazartesi Türkiye Kasım ayı Enflasyon ve PMI Almanya, Euro ve ABD İmalat PMI ve ISM İmalat Endeksi 4 Aralık Salı Euro Bölgesi, ÜFE, Kasım 5 Aralık Çarşamba Japonya,

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta FED Faiz Kararı, ABD Büyüme Oranı, Tarım Dışı İstihdam Raporu ve PMI verileri izlendi. ABD tarafından açıklanan verilere

Detaylı

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 12 Kasım Pazartesi Türkiye Cari İşlemler Dengesi, Eylül 13 Kasım Salı Almanya TÜFE, Ekim ve ZEW Anketi İtalya nın 2019 bütçesini AB ye vermesi için son gün 14 Kasım Çarşamba

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

30 Aralık 2013 03 Ocak 2014

30 Aralık 2013 03 Ocak 2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta başında da önce olumlu seyir ve yeni rekorlar fakat haftanın ortasında ise Çin den gelen olumsuz büyüme rakamlarına bağlanabilecek

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? PAZARTESİ 02:50 - JAPONYA - Sanayi Üretimi (Tem) 09:00 - ALMANYA Almanya Perakende Satışları (Tem) 12:00 - EURO Bölgesi -TÜFE 16:45 - ABD Chicago PMI (Ağu) SALI

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 2018 Salı HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 Salı Türkiye, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD Aralık ayı İmalat PMI ları, Japon piyasaları kapalı 03 Çarşamba Japon piyasaları kapalı Türkiye Aralık ayı Enflasyon

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

01 Aralık - 05 Aralık 2014

01 Aralık - 05 Aralık 2014 İSVİÇRE ALTIN'A ''HAYIR'' DEDİ!!! Geçtiğimiz hafta yaşanan ekonomik olayları değerlendirmeden önce İsviçre'de bugün yapılan Altın referandurmuna değinmek isterim. İsviçre'deki Altın Referandumunda sandıklar

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

05 Ocak - 09 Ocak 2015

05 Ocak - 09 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda geçtiğimiz hafta noel ertesi ve yılbaşı olduğu için hacmin düşük olduğunu gördük. Veri akışı açısından ise çok önemli

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar ABD istihdam verisi ve Janet Yellen in konuşmaları sonrasında rekor tazeledi. Beklenenden iyi gelen ABD ekonomik verileri FED

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 25 Aralık Pazartesi ABD ve Avrupa borsaları kapalı. 26 Aralık Salı Avrupa borsaları kapalı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 25 Aralık Pazartesi ABD ve Avrupa borsaları kapalı. 26 Aralık Salı Avrupa borsaları kapalı HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 25 Aralık Pazartesi ABD ve Avrupa borsaları kapalı 26 Aralık Salı Avrupa borsaları kapalı Türkiye Aralık ayı İmalat Güveni ve KKO 27 Aralık Çarşamba Çin Kasım ayı sanayi

Detaylı

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu.

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu. PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta ADP verileriyle oluşan hareketlenme, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin konuşmalarıyla EURO da oluşan güçlenme ve diğer paritelere

Detaylı

GÜNDEM ABD DEN TÜFE

GÜNDEM ABD DEN TÜFE GÜNDEM ABD DEN TÜFE 11.08.2017 Dün ABD den ÜFE verisi ve FOMC üyesi Dudley in konuşmaları gündemdeydi. New York Fed Başkanı Dudley yaptığı açıklamalarda ülke ekonomisine ve enflasyona değindi. Dudley,

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre 21 Ocak'ta sona eren haftada haftalık işsizlik maaşı başvuruları 22 bin kişi artışla 259 bin oldu. Bu, 4 haftanın en yüksek seviyesi. Beklenti 247

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta Merkez Bankalarının aldığı kararlar ile yön buldu. Hafta başında Japonya Merkez Bankası ndan gelecek verilere odaklanan piyasalar

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Yunanistan endişeleriyle yükselen altın, kazançlarını geri vermeye deva ediyor. Dün de altındaki bu satış baskısı

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Brexit gündemde kalmaya devam etti. AB Liderler Zirvesi ardından açıklamalarda bulunan Cameron referandumun 23 Haziran da gerçekleşeceğini duyurmuştu ve zirveden çıkan kararlar doğrultusunda

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 26 Kasım Pazartesi Türkiye, Reel Kesim Güven Endeksi, ABD Dallas Fed İmalat Endeksi 27 Kasım Salı Çin, Sanayi Üretimi 28 Kasım Çarşamba ABD 3Ç18 GYSH, Konut Verileri 29

Detaylı

1 Eylül - 5 Eylül 2014

1 Eylül - 5 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta ABD tarafından açıklanan verilere baktığımızda haftaya beklentilerin altında kalan Yeni Konut Satışları verisiyle

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe Güne Başlarken ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham Petrol stoklarının geçen hafta 1,8 milyon varil (yüzde 0,3) azalışla 520,8 milyon varile düştüğünü açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 1 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 1 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 1 Mayıs 2014 30.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1.3812 1,38668 0,40 ALTIN 1295,70 1291,30 0,34 TRY 2,12012 2,11194 0,39 EURTRY 2,93034 2,92840 0,07 JPY 102,636 102,234 0,39 1,68268

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

03-07. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta da olumsuz gelişmelerin olduğu bir hafta daha yaşadık. Hafta yine gelişmekte olan piyasaları etkileyen Ukrayna ve Kırım da yaşanan

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 08 Ocak Pazartesi Japon piyasaları kapalı. Türkiye Kasım ayı Sanayi Üretimi

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 08 Ocak Pazartesi Japon piyasaları kapalı. Türkiye Kasım ayı Sanayi Üretimi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 08 Pazartesi Japon piyasaları kapalı Türkiye Kasım ayı Sanayi Üretimi 10 Çarşamba Çin Aralık ayı Enflasyon Verileri İngiltere Kasım ayı Sanayi Üretimi 11 Perşembe Euro

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

29 Eylül - 3 Ekim 2014

29 Eylül - 3 Ekim 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda açıklanan verilere baktığımızda ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklenti altında kalan

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma Günlük Bülten 31 Temmuz 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Dün ABD ve Avrupa tarafında açıklanan veri akışının etkisiyle hareketli geçen günün ardından yeni günde Euro Bölgesi

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

28 Haziran 03 Temmuz 2015

28 Haziran 03 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Üretimi *11:30 İngiltere BOE Tüketici Kredisi Hacmi, M4 Para Arzı *12:00 Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi,

Detaylı

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek.

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. 20 Temmuz 2017 20 Temmuz 2017 Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Haziran ayı İnşaat izinleri verisi

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

26 Mayıs - 30 Mayıs 2014

26 Mayıs - 30 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global Piyasalarda geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda öne çıkanlar FED toplantı tutanakları, Öncü PMI lar ve Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 23 Ekim Pazartesi Türkiye Ekim ayı Tüketici Güven Endeksi

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 23 Ekim Pazartesi Türkiye Ekim ayı Tüketici Güven Endeksi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 23 Ekim Pazartesi Türkiye Ekim ayı Tüketici Güven Endeksi 24 Ekim Salı Japonya, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD PMI verileri 25 Ekim Çarşamba Türkiye Ekim ayı Reel Kesim Güven

Detaylı

EURUSD Direnç: Pivot : Destek:

EURUSD Direnç: Pivot : Destek: 14.09.2018 EURUSD Avrupa Merkez bankası, faiz oranlarında değişikliğe gitmeyerek politika faizini sıfırda, mevduat faizini yüzde eksi 0.40 ta ve marjinal fonlama faizinide yüzde 0.25 te tuttu. Banka, faiz

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

05 Ekim Dolar/TL 3,05 in Üzerinde. 5 Ekim 2016

05 Ekim Dolar/TL 3,05 in Üzerinde. 5 Ekim 2016 05 Ekim 2016 05 Ekim 2016 Dolar/TL 3,05 in Üzerinde Küresel piyasalarda ECB nin tahvil alım programını azaltacağına yönelik haber akışı dün Euro para birimi üzerinde hareketliliğe neden oldu. Mart ayında

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

29 Aralık - 02 Ocak 2015

29 Aralık - 02 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda Noel tatilinin ağır basması nedeniyle düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği, genel anlamda volatilitenin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD tarafında gözler gelecek verilerde idi. Tarım dışı istihdam

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 17 Aralık 2018 Pazartesi. 17 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 17 Aralık 2018 Pazartesi. 17 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 17 Aralık Pazartesi Türkiye Sanayi Üretimi, Merkezi Yönetim Borç Stoku 18 Aralık Salı Konut Verileri 19 Aralık Çarşamba Fed Faiz Kararı, Powell ın basın toplantısı 20 Aralık

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

17 Kasım - 21 Kasım 2014

17 Kasım - 21 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda ekonomik veri trafiğinin yoğun olmadığı bir hafta geçirdik. Açıklanan veriler arasında ABD den açıklanan verilere

Detaylı

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME 01.08.2017 Dün görece yatay seyreden piyasada yurtiçinde dış ticaret rakamlarını takip ettik. TUİK verilerine göre ihracat geçtiğimiz aya göre yüzde 2.3 artarak

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor 24-28 Ekim 2016 TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor Veri akışı bakımından yoğun olmayan bir haftayı geride bırakırken, Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrası

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Teknik Bülten 04 Mayıs 2017 Perşembe

Teknik Bülten 04 Mayıs 2017 Perşembe Güne Başlarken Fed, 2-3 Mayıs'ta düzenlediği toplantının sonucunda faizleri yüzde 0.75-1 aralığında tutarak değişikliğe gitmediğini bildirdi. Bunun yanı sıra, Fed'in Mayıs ayı toplantısı sonucunda, 12

Detaylı

22 Eylül - 26 Eylül 2014

22 Eylül - 26 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda FED in 2 gün süren FOMC Toplantı Sonuçları, İskoçya da yapılan Bağımsızlık Referandumu ve

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı