Haklarınızı hatırlayın:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Haklarınızı hatırlayın:"

Transkript

1 Aşağıdaki haklar ve salahiyetler size Ġngiltere ve Galler kanunları çerçevesinde garanti edilmiş olup Avrupa Sözleşmesi Ġnsan Hakları ilkelerine uygundur. Haklarınızı hatırlayın: 1. Polis karakolunda bulunduğunuz sırada size yardımcı olması için bir avukat istiyorsanız bunu polise söyleyin. Bu ücretsizdir. 2. Polis karakolunda bulunduğunuzun birisine bildirilmesini istiyorsanız bunu polise söyleyin. Bu ücretsizdir. 3. Adli usül kurallarını anlatan Codes of Practice başlıklı el kitabını görmek istiyorsanız bunu polise söyleyin. Tıbbi yardıma ihtiyacınız varsa bunu polise söyleyin. Bu ücretsizdir. Bu duyuruda, haklarınız ve polis tarafından nasıl muamele ile bakım görmeniz gerektiği konusunda daha fazla ayrıntı bulacaksınız Haklar ve Salahiyetler Duyurusu nun bu baskısı 1/8/11 tarihinden itibaren geçerlidir

2 Lütfen bu bilgileri saklayın ve bir an önce okuyun. Bunlar, polis karakolunda bulunduğunuz sırada kararlar vermeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Eğer şüphelenilen bir suç olayı ile ilgili olarak size sorular sorulur ise, bunlara cevap vermek zorunda değilsiniz. Ancak, ileride mahkemede güveneceğiniz bir konu hakkında size bir soru sorulur ve de siz buna cevap vermezseniz, bu sizin savunmanıza zarar verebilir. Söyleyeceğiniz her şey kanıt olarak kullanılabilir. 1. Size yardım edecek bir avukatı temin etmek Bir avukat hukuki konularda size yardımcı olabilir ve tavsiye verebilir. Bir avukat ile konuşmayı istemeniz sizin herhangi bir yanlış davranışta bulunmuş olduğunuz şeklinde algılanacak bir görüntü vermez. Polis Gözaltı Memuru size hukuki tavsiye almak isteyip istemediğinizi sormak zorundadır. Bu ücretsizdir. Gece ya da gündüz, hangi saatte olursa olsun karakolda bulunduğunuz müddetçe polis bir avukatla görüşmenize izin vermelidir. Eğer hukuki tavsiye almak istemişseniz, bir avukat ile görüşme fırsatınız olmadan önce polisin sizi sorgulamasına genelde izin verilmez. Polis sizi sorguladığı sırada odada bir avukatın sizinle birlikte hazır bulunmasını isteyebilirsiniz. Eğer daha önce bir avukat ile görüşmek istemediğinizi polise söylemiş olmanıza rağmen sonradan fikir değiştirirseniz, bir avukat ile temasa geçmenize yardımcı olacak olan polis gözaltı memuruna bunu söyleyin. Eğer bir avukat gelmez ya da sizinle polis karakolunda temas kurmaz ise, ya da bir avukat ile tekrar görüşmeye ihtiyacınız olursa, polisten onunla tekrar temasa geçmelerini isteyin. DAHA AZ CĠDDĠ OLAN BAZI KONULAR ĠLE ĠLGĠLĠ ÜCRETSĠZ HUKUKI TAVSĠYE : Bu bir avukatın polis karakoluna gelmesini gerektiren belirli istisnaların uygulandığı durumlar hariç, Kriminal Savunma Servisi (CDS) Hattı nda görevli yetkili danışmanlardan alınan aşağıdaki gibi konulara ilişkin telefon tavsiyesi ile sınırlandırılmıştır : ~ Polis size bir suç eylemi ile ilgili olarak sorular sormak ya da bir göz tanığı teşhis işlemi yaptırmak istemektedir ~ uygun yetişkin olan birisinden yardıma ihtiyacınız var. Yardıma ihtiyacı olan kişiler başlıklı bölüme bakın. ~ telefonda konuşabilme imkânınız yok, ya da ~ polisin ciddi derecede hatalı davrandığını iddia ediyorsunuz.

3 ÜCRETSĠZ HUKUKĠTAVSĠYE SADECE CDS HATTI NDAN ALINAN TELEFON TAVSĠYESĠ ĠLE SINIRLI OLMADIĞI ZAMAN : Tanıdığınız bir avukat ile konuşmayı isteyebilirsiniz ve onun hukuki yardım hizmeti veriyor olması durumunda, herhangi bir ücret ödemesi yapmanıza gerek yoktur. Eğer bir avukat tanımıyorsanız ya da tanıdığınız avukat ile temas kurulamıyorsa, görevli nöbetçi avukat ile konuşabilirsiniz. Bu ücretsizdir. Görevli nöbetçi avukatın polis ile herhangi bir ilişkisi yoktur. ÜCRETSĠZ HUKUKĠ TAVSĠYE AYARLAMAK ĠÇĠN : Polis, Savunma Avukatı Çağrı Merkezi (DSCC) ile temas kuracaktır. DSCC, ya CDS Hattı, ya sizin istemiş olduğunuz bir avukat ya da Görevli Nöbetçi Avukat tarafından size hukuki tavsiye verilmesini ayarlayacaktır. DSCC ve CDS Hattı, ücretsiz hukuki tavsiye ayarlamak sorumlulukları olan bağımsız hizmet kuruluşlarıdır ve polis ile herhangi bir ilişkileri yoktur. EĞER HUKUKĠ TAVSĠYE ÜCRETĠNĠ KENDĠNĠZ ÖDEMEK ĠSTERSENĠZ : Ücretsiz hukuki tavsiye sadece CDS Hattı ndan alınan telefon tavsiyesi ile sınırlı olduğu zaman bile isterseniz kendi tercihiniz olan bir avukat ile telefonda konuşabilirsiniz, ancak onun ücreti hukuki yardım tarafından karşılanmayacak olduğu için avukat sizden bu ücreti ödemenizi talep edebilir. DSCC sizin adınıza kendi avukatınız ile temasa geçecektir. Tercih etmiş olduğunuz avukat ile telefonda özel bir danışma görüşmesi yapma hakkınız vardır, ya da kendisi polis karakoluna gelip sizinle görüşmeye karar verebilir. Tercih etmiş olduğunuz bir avukat ile temas kurulamazsa bile polis, DSCC yi arayarak Görevli Nöbetçi Avukat tarafından size ücretsiz hukuki tavsiye verilmesini ayarlayabilir.

4 2. Polis karakolunda olduğunuzu birisine söylemek Polis karakolunda olduğunuzu bilmesi gereken herhangi bir kişi ile polisin temas kurmasını isteyebilirsiniz. Bu ücretsizdir. Mümkün olan ilk fırsatlarında sizin için birisiyle temasa geçeceklerdir. 3. Adli Usül Kuralları ( Codes of Practice ) kitabına bakmak Codes of Practice başlıklı kitap, siz karakolda bulunduğunuz sırada polisin neleri yapabileceğini ve neleri yapamayacağını anlatan kuralları içermektedir. Polis Codes of Practice kitabını okumanıza izin verecektir ancak siz bu kitabı polisin yasaları çiğneyip çiğnemediğinize yönelik tahkikatını geciktirmeye yol açacak şekilde saatler boyunca okuyamazsınız. Eğer Adli Usül Kurallarını anlatan Codes of Practice kitabını okumak istiyorsanız, bunu Polis Gözaltı Memuru na söyleyin.

5 Bir Polis Karakolunda bulunmak ile ilgili olarak bilmeniz gereken diğer şeyler Polis karakolunda bulunduğunuz sürenin ayrıntılarını almak Karakolda bulunduğunuz süre boyunca sizin ile ilgili olan herşey kaydedilir. Buna Gözaltı Kayıt Tutanağı denir. Polis karakolundan ayrılırken siz, avukatınız ya da yanınızdaki uygun yetişkin, Gözaltı Kayıt Tutanağı nın bir kopyasını isteyebilir. Polis mümkün olan ilk fırsatında Gözaltı Kayıt Tutanağı nın bir kopyasını size vermek zorundadır. Gözaltı Kayıt Tutanağı nın bir kopyasını karakoldan ayrılmanızı takip eden 12 aylık süre içerisindeki herhangi bir an polisten isteyebilirsiniz. Size nasıl muamele edilmelidir ve bakılmalıdır Polis karakolunda tutulduğunuz müddetçe nelerle karşılaşabileceğinizi belirten kısa notlar mevcuttur. Daha fazlasını öğrenmek için Codes of Practice adlı kitaba bakmak istediğinizi söyleyin. Bu kitap, bu notların her biri hakkında nerede daha geniş bilgi bulabileceğinizi belirtir bir listeyi içermektedir. Herhangi bir sorunuzun olması halinde bunu polis gözaltı memuruna sorun. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız Eğer kendinizi hasta hissediyor ya da ilaç almaya ihtiyacınız var ise, bunu polise söyleyin. Polis sizin için bir doktor ya da hemşire ya da sağlık görevlisi çağıracaktır ve bu ücretsizdir. Kendi ilaçlarınızı kullanmanız için size izin verilebilir, ancak bunların öncelikle polis kontrolünden geçmesi gerekmektedir. İlk olarak sizi bir hastabakıcı görecektir, ancak bir doktora ihtiyacınız var ise bilahare polis bir tane çağıracaktır. Başka bir doktoru görmek isteyebilirsiniz ancak bunun için bir ücret ödemeniz söz konusu olabilir. Temas halinde kalmak Bir avukat ile konuşmak ve birisine göz altında olduğunuzun bildirilmesi durumları haricinde, genelde bir tane telefon görüşmesi yapmanıza müsaade edilecektir. Eğer bir telefon görüşmesi yapmak istiyorsanız, bunu polise söyleyin. Kalem ile kağıt isteme hakkınız da vardır. Ziyaretçilerinizin olması da mümkündür, ancak gözaltı memuru buna izin vermeyebilir. Hücreniz Mümkün olduğu müddetçe tek başınıza bir hücrede tutulacaksınız. Bu hücre temiz, sıcak ve aydınlık olmalıdır. Yatak çarşafları temiz ve kullanışlı durumda olmalıdır. Bir tuvaleti kullanabilmenize ve yıkanabilmenize izin verilmelidir. Kıyafetler Kendi kıyafetlerinizin sizden alınmış olması durumda polis size alternatif kıyafet tedarik etmek zorundadır.

6 Yiyecek ve içecek Size günde içeceğiyle beraber 3 öğün yemek teklif edilmelidir. Ayrıca öğünler arasında da içecek birşeyler isteyebilirsiniz. Egzersiz Eğer mümkünse hergün dışarıya çıkıp temiz hava almanıza izin verilmelidir. Ne kadarlık bir süre için göz altında tutulabilirsiniz? Normalde resmen suçlanmadan 24 saate kadar göz altında tutulabilirsiniz. Bu süre uzatılabilir, ancak bu bir Polis Emniyet Amiri ya da bir mahkeme izin verirse olur. 36 saat sonrasında ise polisin herhangi bir resmi suçlama yapmadan sizi daha fazla göz altında tutulabilmesi için gerekli olan izin ancak bir mahkeme tarafından verilebilir. Belirli aralıklarla kıdemli bir polis memuru dosyanıza bakarak göz altında tutulmamanıza devam edilmesi gerekip gerekmediğine karar verecektir. Buna gözden geçirim denir. Kafa olarak sağlıklı durumda olduğunuz müddetçe bu karar hakkında görüş belirtme hakkınız vardır. Öte yandan avukatınızın da sizin adınıza bu karar hakkında görüş belirtme hakkı vardır. Polis sizi sorguladığında Sorgu odası temiz, sıcak ve aydınlık olmalıdır. Ayakta durmak zorunda bırakılmamalısınız. Polis Memurları size isimlerini, yaka numaralarını ve rütbelerini söylemelidir. Normal yemek saatlerinde birer mola arası ve ayrıca her iki saatten sonra birşeyler içebilmek için birer mola arası vermelisiniz. Göz altında tutulduğunuz her 24 saat sırasında en az 8 saat istirahat etmenize izin verilmelidir. Yardıma ihtiyacı olan kişiler Eğer 17 yaşın altındaysanız, ya da öğrenme zorluğu çekiyorsanız, ya da ruh sağlığı sorunlarınız varsa, polis belirli şeyleri yaptığı sırada yanınızda sizinle birlikte bir kişi bulunmalıdır. Bu kişiye uygun yetişkin denmektedir. Polis size haklarınızı bildirirken ve hangi nedenlerden dolayı karakolda göz altında tutulduğunuzu açıklarken uygun yetişkin yanınızda olmalıdır. Bu kişi, polis size polis uyarısını okurken de yanınızda bulunmalıdır. Uygun yetişkin ayrıca sizin adınıza bir avukat da isteyebilir. Eğer istiyorsanız uygun yetişkin odada bulunmadan avukatınız ile baş başa görüşebilirsiniz.

7 Polis karakolunda bulunduğunuz süre boyunca polisin aşağıda listelenmiş olan işlemlerden birini de yapması gerekebilir. Özel nedenler olmadığı müddetçe, polisin bu işlemlerden herhangi birini yaptığı sürenin tamamı boyunca uygun yetişkin devamlı olarak yanınızda bulunmalıdır : Sizi sorguladıklarında, ya da yazılı bir ifadeyi ya da polis tutanağını imzalamanız istendiğinde. Üstünüzü aramak için iç çamaşırlarınıza kadar soyunmanız istendiğinde. Göz tanığı teşhis işlemi ile ilgili olarak herhangi birşey yapılması gerektiğinde. Eğer uygun yetişkinin hazır bulunabilecek durumu varsa, polis şunları yaptığında da yanınızda bulunmalıdır : Daha fazla gözaltında tutulmanızın gerekip gerekmediğini saptamak için dosyanız gözden geçirilirken. Size karşı resmen bir suçlama yapılırken. Parmak iziniz alınırken, fotoğrafınız çekilirken ya da sizden DNA ya da diğer bir numune alınırken. Size yardımcı olacak bir tercüman getirtmek Eğer İngilizce bilmiyor ya da anlamıyorsanız, polis kendi lisanınızı konuşan birisini size yardımcı olması için ayarlayacaktır. Eğer işitme özürlüyseniz ya da konuşmakta zorluk çekiyorsanız, polis bir Britanya İşaret Dili - İngilizce tercümanı size yardımcı olması için ayarlayacaktır. Tercüman, polis sizi sorguladığında sorulan soruların ve verdiğiniz yanıtların kendi lisanınızda bir kaydını tutacaktır. Doğru bir kayıt olduğuna dair imza atmadan önce bunu kontrol edebilme fırsatınız olacaktır. Eğer polise yazılı bir ifade veririseniz, bunu kontrol edip doğruluğuna dair imza atabilmeniz için bu ifadenin kendi lisanınızda yazılmış olan bir kopyası tercüman tarafından hazırlanacaktır. Britanyalı olmayan kişiler Eğer Britanyalı değilseniz, kendi Büyükelçiliğiniz, Konsolosluğunuz ya da Maslahatgüzarlığınız ile temasa geçerek onlara nerede olduğunuzu ve de hangi nedenlerden dolayı karakolda tutulduğunuzu bildirmek istediğinizi polise söyleyebilirsiniz. Kendileri sizi özel olarak da ziyaret edebilirler, ya da bir avukatın sizi görmesini sağlayabilirler.

8 Normal kuralların farklı olduğu zamanlar Size yardımcı olacak bir avukat getirtmek Bazı özel durumlarda, siz bir avukat ile henüz görüşemeden önce, polisin sizi âcil olarak sorgulaması gerekebilir. Bu, özel durumlar hakkındaki bilgi Codes of Practice adlı adli usüller kural kitabında verilmiştir. Bu, siz polis karakolunda bulunduğunuz süre boyunca polisin neleri yapmaya yetkili olup olmadığını anlatan kitaptır. Eğer bu konu ile ilgili ayrıntılara bakmak istiyorsanız, bu Codes of Practice kitabındaki Kural C nin 6.6 no lu paragrafında mevcuttur. Polisin sizin tercih etmiş olduğunuz avukat ile görüşmenize izin vermeyeceği bir özel durum vardır. Böyle bir durum olduğunda, sizin başka bir avukat seçebilmenize polis tarafından izin verilmesi gerekmektedir. Eğer bu konu ile ilgili ayrıntılara bakmak istiyorsanız, bu Codes of Practice kitabındaki Kural C nin Ek B sinde bulunmaktadır. Polis karakolunda olduğunuzun birisine bildirilmesi Polisin kimse ile temas etmenize izin vermeyeceği bazı özel durumlar vardır. Bu özel durumlar hakkındaki bilgi Codes of Practice adlı adli usüller kural kitabında verilmiştir. Bu konu ile ilgili ayrıntılara bakmak istiyorsanız, bu Codes of Practice kitabındaki Kural C nin Ek B sinde bulunmaktadır. Nefes tahlilleri Eğer alkollü araç kullanmaktan dolayı göz altına alındıysanız, bir avukat ile görüşme hakkınız vardır. Bu hak size bir avukatla görüşme yapmadan önce nefes, kan veya idrar tahlili için polise numune vermeyi red edebileceğiniz anlamına gelmez.

9 1983 tarihli Ruh Sağlığı Yasası na istinaden tutulmak Polis, ayrıca Ruh Sağlığı Yasası kapsamında bir değerlendirme yapılabilmesi için de kişileri polis karakolunda tutabilir. Eğer Ruh Sağlığı Yasası kapsamında tutulmaktaysanız, bu herhangi bir suçtan dolayı tutuklanmış olduğunuz anlamına gelmez. Bu, değerlendirmeyi yapma yetkisi bulunan bir doktorun ve Onaylı Ruh Sağlığı Görevlisi nin sizi gelip görebilmeleri için, polisin gerekli düzenlemeyi yapma zorunluluğu olduğu anlamına gelmektedir. Polis karakoluna varışınızı takip eden 72 saat (3 gün) içerisinde sizinle ilgili değerlendirmenin yapılmış olması gerekmektedir, ancak polis bunun mümkün olan en kısa süre içerisinde yapılmasını ayarlamak için çalışacaktır. Bu süre zarfında polis, değerlendirme yapılmasına daha uygun imkân verebilecek bir yere sizi nakledebilir. Hakkınızda yapılacak olan değerlendirme beklendiği sırada bir Onaylı Sağlık Bakım Doktoru tarafından görülmeniz polis tarafından ayarlanabilir. Bu kişi değerlendirmeyi yapamaz, ancak sağlığınız ile ilgili mevcut olabilecek her türlü diğer endişeniz konusunda size yardımcı olacaktır ve değerlendirmenin ne anlama geldiğini size izah etmek konusunda yardımcı olacaktır. Bağımsız Nezarethane Ziyaretçileri Önceden haber vermeden polis karakollarını denetleme hakkına sahip toplumun belirli üyeleri mevcuttur. Gönüllü olarak çalışan bu kişilere bağımsız nezarethane ziyaretçileri denmektedir ve bunlar göz altındaki kişilere doğru muamele yapılmasını ve haklardan yararlandırılmalarını sağlarlar. Bir bağımsız nezarethane ziyaretçisi ile görüşme yapmayı talep etme ya da sizi ziyaret etmesini isteme hakkınız yoktur. Eğer göz altında olduğunuz süre içerisinde bir bağımsız nezarethane ziyaretçisi sizi ziyaret ederse, kendileri polisten bağımsız olarak hareket ederek menfaatlerinizin ve haklarınızın korunup korunmadığını kontrol edeceklerdir. Ancak, arzu etmediğiniz takdirde kendileri ile görüşmek zorunda değilsiniz. Bir şikayette nasıl bulunabilirsiniz Eğer görmüş olduğunuz muamele konusunda herhangi bir şikayette bulunmak istiyorsanız, komiser ya da daha yüksek rütbeli bir polis memuru ile konuşmak istediğinizi belirtin. Öte yandan, serbest bırakılmanızı takiben herhangi bir polis karakoluna, Bağımsız Polis Şikayet Komisyonu na (IPCC) ya da sizin adınıza bir avukat, ya da kendi milletvekiliniz aracılığıyla da şikayette bulunabilirsiniz.

Bu hakların herhangi birisinden emin değilseniz, polis gözaltı memuruna söyleyin

Bu hakların herhangi birisinden emin değilseniz, polis gözaltı memuruna söyleyin Gözaltı sırasındaki haklarınızı hatırlayın Bu Bildirimdeki haklar, size, İngiltere ve Galler yasaları kapsamında garanti edilmiş olup, ceza davalarında bilgi edinme hakkına ilişkin 2012/13 Tarihli Avrupa

Detaylı

Polisin size nasıl muamele etmesi ve bakması gerektiği ile ilgili olarak daha fazla bilgi edinmek için özet kısmından sonraki sayfalara bakın

Polisin size nasıl muamele etmesi ve bakması gerektiği ile ilgili olarak daha fazla bilgi edinmek için özet kısmından sonraki sayfalara bakın 2000 Tarihli Terörizm Yasası Gözaltı sırasındaki haklarınızı hatırlayın Bu Bildirimdeki haklar, size, İngiltere ve Galler yasaları kapsamında garanti edilmiş olup, ceza davalarında bilgi edinme hakkına

Detaylı

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir?

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Bir suçtan dolayı sanık olarak görülmektesiniz ve polis, Kraliyet Askeri Polisi veya

Detaylı

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ)

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 48) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3.

Detaylı

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem altında

Detaylı

HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA

HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 37) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3. Hastane ve koğuş ismi 4.

Detaylı

TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL

TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 3) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız) 3. Hastane ve koğuş ismi 4. Bölüm 3 altında alıkoyma tarihi

Detaylı

Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler

Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler Göçmenlik ve iltica konuları hakkında yasal bir yardım arıyorsanız, bu rehber tam size göre demektir. Bu rehberde

Detaylı

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları Şikayet formu 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi Bir veya daha fazla şikayetçinin Aborijin veya Torres Strait Adalı menşeli olarak tanımlanması durumunda lütfen burayı işaretleyin (isteğe bağlı) Bu kutuyu

Detaylı

Trans Olmak Suç Değildir!

Trans Olmak Suç Değildir! Trans Olmak Suç Değildir! Anayasa ya göre herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Devlet organları

Detaylı

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma Turkish Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu (WGBO) ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (AVG), yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenlerler.

Detaylı

BÖLÜM 3 HASTALARI İÇİN GÖZETİM ALTINDA TOPLUM TEDAVİSİ

BÖLÜM 3 HASTALARI İÇİN GÖZETİM ALTINDA TOPLUM TEDAVİSİ BÖLÜM 3 HASTALARI İÇİN GÖZETİM ALTINDA TOPLUM TEDAVİSİ (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 17A) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3. Gözetim altında toplum

Detaylı

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Içerik Bu kitapçık, cinsel saldırıya maruz kalmış kişiler için hazırlanmıştır. Tecavüzü veya cinsel saldırıyı polise ihbar ettiğiniz

Detaylı

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı Şikayet formu www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Kimler hakk nda flikayette bulunabilirsiniz? Bir göçmenlik danışmanının

Detaylı

Ben gözaltına alındım - şimdi ne olacak?

Ben gözaltına alındım - şimdi ne olacak? Ben gözaltına alındım - şimdi ne olacak? Tutuklandın. Bu senin suçlu olduğun anlamına gelmez. Avukat edinme hakkına sahipsin. Avukatin sadece senin haklarını koruyacaktır. Muhtemelen cevabını istediğin

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

İş yerinde tedavi ve ilaç kullanma

İş yerinde tedavi ve ilaç kullanma İş yerinde tedavi ve ilaç kullanma İş yerinde ilaç kullanma Çalışma saatleri esnasında reçeteli ya da reçetesiz ilaç mı almanız gerekiyor? Evet ise, nasıl organize edeceğiniz, saklayacağınız üzerinde düşünmeli

Detaylı

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Sevgili Berlinliler, Saygıdeğer Baylar ve Bayanlar, Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Şiddetten Koruma Acil Servisi 17 Şubat 2014 tarihinde açılışını yaptı.

Detaylı

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH GİRİŞ Kumar oynama, Avustralyalıların her yıl yaklaşık yüzde 80 ini çeken heyecan verici ve yaygın olarak sevilen bir eğlence biçimidir. Oynayanların çoğu,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/5 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi nde (YDÜ) çalışacak ziyaretçi doktorların (ZD) seçimini ve bu statüde çalışan doktorların

Detaylı

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun DOMESTIC VIOLENCE HELP AT COURT Turkish AİLE İÇİ ŞİDDET Artık şiddetin sona ermesini istiyorsunuz Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun Kadınlar İçin Aile İçi Şiddet Mahkemesi Savunma

Detaylı

Cinsel istismara maruz kalmış çocukların veli ve yakınları için

Cinsel istismara maruz kalmış çocukların veli ve yakınları için Cinsel istismara maruz kalmış çocukların veli ve yakınları için Içerik Bu kitapçık cinsel istismara maruz kalmış çocukların velileri ve yakınları için hazırlanmıştır. Kitapçıkta, sürecin nasıl işlediği,

Detaylı

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond Engelinden dolayı kısıtlanmış bir hayat sürdürenlere destek Info Thuis Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme

Detaylı

1983 TARİHLİ AKIL SAĞLIĞI KANUNU KAPSAMINDA EN YAKIN AKRABANIZ

1983 TARİHLİ AKIL SAĞLIĞI KANUNU KAPSAMINDA EN YAKIN AKRABANIZ 1983 TARİHLİ AKIL SAĞLIĞI KANUNU KAPSAMINDA EN YAKIN AKRABANIZ (1983 tarihli Akıl Sağlığı Kanunu Bölüm 26-30) GİRİŞ Bu kitapçık ne ile ilgilidir? Bu kitapçık, Akıl Sağlığı Kanunu kapsamında "en yakın akrabanız"

Detaylı

Erken Müdahale Birimi

Erken Müdahale Birimi Resolving legal issues before they get serious Turkish Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi Yasal sorunları ciddi hale gelmeden çözmek Biz kimiz? Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi (EIU) uzman bir aile ve

Detaylı

Geçici Tedavi Kararı. Haklar beyanı. Geçici Tedavi Kararı nedir? Benim için neden bir Geçici Tedavi Kararı verilmiştir?

Geçici Tedavi Kararı. Haklar beyanı. Geçici Tedavi Kararı nedir? Benim için neden bir Geçici Tedavi Kararı verilmiştir? Turkish Geçici Tedavi Kararı Haklar beyanı Sizin için bir Geçici Tedavi Kararı çıkarıldığından bu kitapçık size verilmiştir. Bu kitapçık Geçici Tedavi Kararları ve 2014 Akıl Sağlığı Yasası (Mental Health

Detaylı

Mahkemeden Hapishaneye

Mahkemeden Hapishaneye Mahkemeden Hapishaneye Giriş Bu kitapçık Prisoners Families and Friends Service (Mahkum Aileleri ve Arkadaşları Destek Birliği) tarafından davalılar ve ailelerini, davalıların hapis edilmeleri ihtimaline

Detaylı

Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var..

Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var.. Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var.. Dis leriniz önemli Dişlerinize her gün ihtiyacınız var yemek yediğinizde, güldüğünüzde ve konuştuğunuzda. İyi bir hayat için dişlerin tam olması ve

Detaylı

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz?

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Financial Ombudsman Service ombudsman hakkında Finansal bir şirketin yapmış olduğu bir şeyden memnun değilseniz, Financial Ombudsman Service (Finansal

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ ADI 1 MÜŞTEKİ VE MAĞDUR MÜRACAATI Müşteki ve Mağdur İfadesi CMK da uygulanan süre(1 gün-1 yıllık süre) 2 İHBAR İhbarcı tarafından verilmesi halinde açık kimlik ve adres bilgileri 1

Detaylı

Yoğun Bakım Bölümü Hastalar için bilgiler. Afdeling Intensive Care

Yoğun Bakım Bölümü Hastalar için bilgiler. Afdeling Intensive Care Yoğun Bakım Bölümü Hastalar için bilgiler Afdeling Intensive Care Yoğun bakım bölümü (Afdeling Intensive Care) Bu broşürde Universitair Medisch Centrum St Radboud un yoğun bakım bölümüne ilişkin genel

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı HATA BİLDİRİM FORMU (Usulsüzlük, Yolsuzluk, Etik Kural İhlali)

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı HATA BİLDİRİM FORMU (Usulsüzlük, Yolsuzluk, Etik Kural İhlali) Hata adı: Hata türü: (yönetim/operasyonel/stratejik/bilgi Teknolojileri/izleme ve raporlama) Hatanın gerçekleşme tarihi: Hatanın sebepleri/olası sebepleri: Hatanın etkilediği faaliyet/süreç adı: Sorumlu

Detaylı

Şiddetli Geçimsizliğin Çözümü Şiddet Değildir!!

Şiddetli Geçimsizliğin Çözümü Şiddet Değildir!! Şiddetli Geçimsizliğin Çözümü Şiddet Değildir!! Acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden,temel bir insan hakkı ihlali olan şiddete DUR DE! KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR! VE KONUK EVİ Şiddet Sadece

Detaylı

T.C. MUŞ VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. MUŞ VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ SIRA VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 MÜŞTEKİ VE MAĞDUR MÜRACAATI 1- Müşteki ve Mağdur İfadesi CMK da uygulanan süre (1 gün-1 yıllık süre) 2 İHBAR 1- İhbarcı

Detaylı

TURKISH. Merri Toplum Sağlık Hizmetleri (Merri Community Health Services) ve siz

TURKISH. Merri Toplum Sağlık Hizmetleri (Merri Community Health Services) ve siz TURKISH Merri Toplum Sağlık Hizmetleri (Merri Community Health Services) ve siz Kolay İngilizce 2014 Bu kitap hakkında. Bu kitap. Merri Toplum Sağlık Merkezleri. Ve. siz, hakkındadır. Bu kitapta 4 bölüm

Detaylı

Yakalanıp gözaltına alınma ve tutuklanma konusunda bilgilendirme

Yakalanıp gözaltına alınma ve tutuklanma konusunda bilgilendirme Yakalanıp gözaltına alınma ve tutuklanma konusunda bilgilendirme Bu broşürde gözaltına alınanlar ve tutuklananlar için geçerli kuralların en önemlilerini bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak istiyorsanız

Detaylı

KAMU HİZMETİ KOMİSYONU DURUŞMA YÖNTEMİ TÜZÜĞÜ

KAMU HİZMETİ KOMİSYONU DURUŞMA YÖNTEMİ TÜZÜĞÜ KAMU HİZMETİ KOMİSYONU DURUŞMA YÖNTEMİ TÜZÜĞÜ [(1.12.1985 - R.G. 104 - EK III - A.E. 546 Sayılı Tüzüğün), (26.2.1987- R.G. 22 - EK III - A.E.108) Sayılı Tüzük ile Birleştirilmiş Şekli.] KAMU HİZMETİ KOMİSYONU

Detaylı

İşte bu Rehber Koruyucu Ebeveynlik (Private fostering) hakkında bilgiler bulacaksını z

İşte bu Rehber Koruyucu Ebeveynlik (Private fostering) hakkında bilgiler bulacaksını z İşte bu Rehber Koruyucu Ebeveynlik (Private fostering) hakkında bilgiler bulacaksını z www.doncaster.gov.uk contents içindekiler Bu bilgiler isteyenlere farklı dillerde, veya Braille (görme engellilerin

Detaylı

MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS

MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS BAŞVURU DOSYASINI HAZIRLARKEN AŞAĞIDAKİ HUSUSLARA DİKKAT EDİNİZ. BAŞVURU DOSYANIZI GETİRMEDEN VEYA KARGO İLE GÖNDERMEDEN ÖNCE

Detaylı

Bilgilendirme ve Onay Hakkı

Bilgilendirme ve Onay Hakkı Hizmetlerden Yararlanma Hakkı * Hastanemize başvuran her birey, dil, din, ırk veya mezhep ayrımı yapılmaksızın tüm hizmetlerden yararlanma hakkına sahiptir. * Hastalarımız, hastanemizin sunduğu tanı ve

Detaylı

Adli Tahkikat ve Sosyal İnceleme Raporu Özeti

Adli Tahkikat ve Sosyal İnceleme Raporu Özeti . Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Koruma Birimi ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ADLİ GÖRÜŞME FORMU Çocuğun Adı- Soyadı: Cinsiyeti: TC Kimlik No: Görüşmecinin Adı- Soyadı: Görevi:

Detaylı

Zorunlu Psikiyatrik Tedavi. Zorunlu Psikiyatrik Tedavi Yasası kapsamında tedavi gören sizin için bilgiler

Zorunlu Psikiyatrik Tedavi. Zorunlu Psikiyatrik Tedavi Yasası kapsamında tedavi gören sizin için bilgiler Zorunlu Psikiyatrik Tedavi Zorunlu Psikiyatrik Tedavi Yasası kapsamında tedavi gören sizin için bilgiler IMDI NE OLACAK? Zorunlu tedavinin amacı, zor kullanılarak tedavi görme durumunda kalmamanız için

Detaylı

7-10 ŞUBAT 2002 TARİHLERİ ARASINDA TRABZON DA YAPILAN İNCELEMELER HAKKINDAKİ ALT KOMİSYON RAPORU

7-10 ŞUBAT 2002 TARİHLERİ ARASINDA TRABZON DA YAPILAN İNCELEMELER HAKKINDAKİ ALT KOMİSYON RAPORU 7-10 ŞUBAT 2002 TARİHLERİ ARASINDA TRABZON DA YAPILAN İNCELEMELER HAKKINDAKİ ALT KOMİSYON RAPORU Alt Komisyon Raporu, 14 Mart 2002 Perşembe günü yapõlan Komisyon toplantõsõnda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Detaylı

İnceleme Başvurusu Formu

İnceleme Başvurusu Formu İnceleme Başvurusu Formu Avustralya Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı (OAIC), bir Avustralya Hükümeti veya Avustralya Hükümeti Bakanı tarafından verilen bir Bilgilenme Özgürlüğü (FOI) kararını inceleyebilir.

Detaylı

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bu broşür, Bayındır Hastanesi Söğütözü (BHS) Genel Yoğun Bakım (Reanimasyon) süreci hakkında sizi aydınlatmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Ev içi şiddeti önleme nihai kararı 2007 Suçlar (Ev İçi ve Kişisel Şiddet) Yasası

Ev içi şiddeti önleme nihai kararı 2007 Suçlar (Ev İçi ve Kişisel Şiddet) Yasası Aşağıdaki kararlara uymanız gerekir. Bu kararlara uymamak yasaya aykırıdır. Polis tarafından tutuklanabilir, suçlanabilir ve mahkemeye çıkarılabilirsiniz. Mahkeme tarafından suçlu bulunursanız, 2 yıla

Detaylı

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ THE SELF-REPRESENTED WORKER Turkish Workers Compensation Commission, yaralanmış işçilerle işverenler arasındaki işçi tazminatları anlaşmazlıklarını çözümler. Komisyon a bir

Detaylı

VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU FORMU

VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU FORMU VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU FORMU 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ( Kanun ) uyarınca, kişisel veri sahipleri, Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 07.10.2011/ 114-1 MİRASÇILIK BELGESİ VERİLMESİ VE TERK EDEN EŞİN ORTAK KONUTA DAVET EDİLMESİ İŞLEMLERİNİN NOTERLER TARAFINDAN YAPILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Detaylı

Kötü muameleleri sizler haketmediniz, bu tür davranış hiçbir zaman kabul edilemez.

Kötü muameleleri sizler haketmediniz, bu tür davranış hiçbir zaman kabul edilemez. Evde yaşanan şiddetli geçimsizlik; şimdiki ya da eski eşler arasında yaşanan, her türlü fiziksel, duygusal ve finansal anlaşmazlıkları, kötü muameleleri içerir. Kötü muameleleri sizler haketmediniz, bu

Detaylı

Taraflara kendilerine nasıl hitap edilmesini arzu ettiklerini sorun konuları müzakere etmeye gönüllü olduklarını teyit edin.

Taraflara kendilerine nasıl hitap edilmesini arzu ettiklerini sorun konuları müzakere etmeye gönüllü olduklarını teyit edin. GİRİŞ / SELAMLAMA Taraflara kendilerine nasıl hitap edilmesini arzu ettiklerini sorun konuları müzakere etmeye gönüllü olduklarını teyit edin. Arabulucu ve geçmişi hakkında bilgi verin Hangi standartlara

Detaylı

Irk veya Etnik Köken. Ayrımcılığı. Haklarınızı Bilin!

Irk veya Etnik Köken. Ayrımcılığı. Haklarınızı Bilin! Irk veya Etnik Köken Ayrımcılığı Haklarınızı Bilin! IRK VEYA ETNiK KÖKEN AYRIMCILIĞI NEDiR? Irk veya etnik köken ayrımcılığı, bir kişiye ırkı, rengi, etnik kökeni, göçmen statüsü veya milliyeti nedeniyle

Detaylı

GEÇİCİ ÖDEME KARARLARI

GEÇİCİ ÖDEME KARARLARI GEÇİCİ ÖDEME KARARLARI INTERIM PAYMENT DIRECTIONS Turkish Workers Compensation Commission sakatlanmış işçilerle işverenler arasındaki işçi tazminatları anlaşmazlıklarını çözümler. Geçici Ödeme Kararı nedir?

Detaylı

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası Politika ve Prosedürler Onaylayan: Grup CEO su Bölüm: Grup Şirket Sekreterliği İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Amaç... 3 3. Kapsam... 3 4. Politika... 3 5. Sorumluluk... 5 6. İhbar Hattı İletişim Bilgileri...

Detaylı

(Welkom op afd. K & J, Turks)

(Welkom op afd. K & J, Turks) Çocuk ve gençlik bölümüne hoş geldiniz (Welkom op afd. K & J, Turks) Çocuk ve gençlik bölümü Locatie Hoorn/Enkhuizen Çocuk ve gençlik bölümüne hoşgeldiniz (Welkom op afd. K & J, Turks) Çocuğunuz Westfriesgasthuis

Detaylı

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN. 5. Ombudsman ın görev ve yetkileri ile yetki devri. 6. Ombudsman ın yetkisi dışında olan konular

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN. 5. Ombudsman ın görev ve yetkileri ile yetki devri. 6. Ombudsman ın yetkisi dışında olan konular KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ (OMBUDSMAN) Adres: 143, Bedrettin Demirel Caddesi, Kat: 4 Lefkoşa Telefon: 22 75 814-22 75 954 Fax: 22 88 907 1. Anayasa nın 114. Maddesi 2. Ombudsman

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ Örnek Belgenin Adı 1. Soruşturma Emri 2. Toplu Olaylarda Soruşturma Emri 3. Kopya Tutanağı 4. Kopya İşlemi Bildirim Yazısı 5. Soruşturulan Öğrenci Hakkında Tedbir

Detaylı

İLGİLİ KİŞİNİN HAK ARAMA YÖNTEMLERİ

İLGİLİ KİŞİNİN HAK ARAMA YÖNTEMLERİ İLGİLİ KİŞİNİN HAK ARAMA YÖNTEMLERİ İLGİLİ KİŞİNİN HAK ARAMA YÖNTEMLERİ Kanunda, ilgili kişilerin Kanunun uygulanmasına ilişkin taleplerini iletebilmeleri ve kişisel verilerine ilişkin haklarını koruyabilmeleri

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz.

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçmen Kılavuzum Kılavuz hakkında Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçimler hakkında Federal seçimlerde,

Detaylı

Bölüm A. NEW YORK EYALETİ SAĞLIK DAİRESİ AIDS Enstitüsü HIV Testi için Bilgilendirilmiş Onay

Bölüm A. NEW YORK EYALETİ SAĞLIK DAİRESİ AIDS Enstitüsü HIV Testi için Bilgilendirilmiş Onay NEW YORK EYALETİ SAĞLIK DAİRESİ AIDS Enstitüsü HIV Testi için Bilgilendirilmiş Onay HIV testi isteğe bağlıdır. Size sağlık hizmeti veren personeli bilgilendirerek herhangi bir tarihte onayınızı geri alabilirsiniz.

Detaylı

Koruma vizesi başvurusu için yapılan bir mülakatta ne olur?

Koruma vizesi başvurusu için yapılan bir mülakatta ne olur? Refugee Advice and Casework Service (Mülteci Danışmanlık ve Vaka Çalışması Servisi) A. Level 12, 173-175 Phillip Street Sydney NSW 2000 P. [02] 9114-1600 F. [02] 9114-1794 E. admin@racs.org.au W. www.racs.org.au

Detaylı

Mülteci İnceleme Kurulu nca reddedildiniz. Seçenekleriniz nelerdir?

Mülteci İnceleme Kurulu nca reddedildiniz. Seçenekleriniz nelerdir? Refugee Advice and Casework Service (Mülteci Danışmanlık ve Vaka Çalışması Servisi) A. Level 12, 173-175 Phillip Street Sydney NSW 2000 P. [02] 9114-1600 F. [02] 9114-1794 E. admin@racs.org.au W. www.racs.org.au

Detaylı

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız Turkish Ev ve Toplum Bakım Programı (Home and Community Care - HACC) günlük ißlerini idare etmekte zorlanan ancak kendi evinde

Detaylı

SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANACAK HİZMET ERBABININ SAKATLIK DERECELERİNİN TESBİT ŞEKLİ İLE UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANACAK HİZMET ERBABININ SAKATLIK DERECELERİNİN TESBİT ŞEKLİ İLE UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK 1059 SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANACAK HİZMET ERBABININ SAKATLIK DERECELERİNİN TESBİT ŞEKLİ İLE UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 18/3/1981, No: 8/2620 Dayandığı Kanunun

Detaylı

VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİLER İÇİN BAŞVURU FORMU

VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİLER İÇİN BAŞVURU FORMU VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİLER İÇİN BAŞVURU FORMU (6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU GEREĞİNCE VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN) 1. Genel Açıklamalar

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İDARİ BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. NEVŞEHİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İDARİ BÜRO AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER İDARİ BÜRO AMİRLİĞİ SIRA NO BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ BİLGİ EDİNME -Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası 2-Adı Soyadı 3-E-mail adresi 4-İkametgâh adresi 5 GÜN 2 DİLEKÇE HAKKI

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi nde yapılacak

Detaylı

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ (OMBUDSMAN) KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN 1. İlk Ombudsman Nail Atalay 2. Anayasa nın 114. Maddesi 3. Ombudsman Yasası 4. Ombudsman ın atanması

Detaylı

VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİLER İÇİN BAŞVURU FORMU

VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİLER İÇİN BAŞVURU FORMU VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİLER İÇİN BAŞVURU FORMU (6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU GEREĞİNCE VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN) 1. Genel Açıklamalar

Detaylı

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Tüm Yasalara ve Johnson & Johnson Politikalarına Uyma Yükümlülüğünüz Johnson & Johnson Şirketleri ve bu şirketler adına

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 5434 S.ESK/ S. SGK/101

İlgili Kanun / Madde 5434 S.ESK/ S. SGK/101 T.C YARGITAY 10. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2012/15329 Karar No. 2013/8585 Tarihi: 29.04.2013 İlgili Kanun / Madde 5434 S.ESK/1 5510 S. SGK/101 5510 SAYILI YASANIN YÜRÜLÜĞÜNDEN ÖNCE MEMUR VE İŞTİRAKÇİ OLANLARIN

Detaylı

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM Turkiska KENDİNİ TANIYOR MUSUN? AŞAĞIDAKİ SEÇENEKLERİN HANGİSİNDEN TEDİRGİNSİN?...... istediğin kişi ile evlenemeyeceğine?... aynı çinsiyete sahip birine aşık olamayacağına?...

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR NIZAMI KURBANOV BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2015/17968) Karar Tarihi: 2/12/2015 BİRİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan ler : Burhan

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG Mart - 2014 YASAL DÜZENLEMELER KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE VE İLGİLİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI

Detaylı

Nattvandring.nu nun kuruluşu

Nattvandring.nu nun kuruluşu Nattvandring.nu nun kuruluşu Nattvandring.nu, Vera Dordevic ve Janne Ludholm ün inisiyatifi ile enerji şirketi E.ON ve sigorta firması Skandia tarafından kurulan bir kuruluştur. Kuruluş, İsveç genelinde

Detaylı

Aile içinde şiddet nedir?

Aile içinde şiddet nedir? Aile içinde şiddet nedir? Aile içinde şiddet aşağıdakileri içerir: fiziksel zarar cinsel saldırı duygusal ve psikljik taciz sözlü taciz size veya başkalarına karşı şiddet tehdidi gizlice takip etmek paranızı

Detaylı

Aile içi şiddette yardım. Kadınlar için Leichte Sprache deki bilgiler

Aile içi şiddette yardım. Kadınlar için Leichte Sprache deki bilgiler Aile içi şiddette yardım Kadınlar için Leichte Sprache deki bilgiler Bu broşürde neler bulunuyor? Aile içi şiddet nedir.... 4 Uyarı sinyallerini algılama... 6 Birisiyle konuşmak... 7 Kadınlar için danışma

Detaylı

Tutanağın imzalanması MADDE 6 (1) Kararın uygulandığı kişiye aşağıdaki hususlarda bilgi verilir ve karar tutanağını imzalaması istenir.

Tutanağın imzalanması MADDE 6 (1) Kararın uygulandığı kişiye aşağıdaki hususlarda bilgi verilir ve karar tutanağını imzalaması istenir. 27 Mayıs 2008 SALI Resmi Gazete Sayı : 26888 TEBLİĞ İçişleri, Maliye ve Sağlık Bakanlıklarından: KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT YER, ARAÇ, BİNA VE TESİSLERDE TÜTÜN ÜRÜNÜ TÜKETENLERE VERİLECEK İDARİ YAPTIRIM

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

KANUN KAPSAMINDAKİ HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER

KANUN KAPSAMINDAKİ HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER KANUN KAPSAMINDAKİ HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER I. Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri Kanunun 3. maddesinde, veri sorumlusu kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin

Detaylı

Uzlaşma konferansları için. rehber

Uzlaşma konferansları için. rehber . Uzlaşma konferansları için rehber Ücretsiz hizmetlerimiz, mahkemeye gitme masrafı ve sıkıntısı olmadan şikayetinizin çözümü için yardım sağlar.. Biz kimiz? Financial Ombudsman Service (FOS) Australia

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ BİLGİ SİSTEMİNDE ONLİNE TAHSİLAT SİSTEMİ

ÖĞRENCİ İŞLERİ BİLGİ SİSTEMİNDE ONLİNE TAHSİLAT SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİLGİ SİSTEMİNDE ONLİNE TAHSİLAT SİSTEMİ SUNUM İÇERİĞİ Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Ve Alt Sistemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi İle Entegre Sistemler Online Tahsilat Sistemi Tanıtımı

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BILGILENDIRME SUNUMU

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BILGILENDIRME SUNUMU GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BILGILENDIRME SUNUMU Stajın Amaçları Bilgi ve becerilerini geliştirmek Mesleki becerilerini arttırmak Pratik tecrübe kazandırmak İşyerlerini tanımalarını sağlamak 1 TEMEL

Detaylı

İş Sözleşmesi (MADDE 8) Deneme Süreli İş Sözleşmesi (MADDE 15) İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRLERİ

İş Sözleşmesi (MADDE 8) Deneme Süreli İş Sözleşmesi (MADDE 15) İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRLERİ 1 İş Sözleşmesi (MADDE 8) İş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmedir. Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin

Detaylı

ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SAN.TİC.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SAN.TİC.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1 ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SAN.TİC.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU Veri Sahibi Başvuru Hakkı ve Başvuruların Kapsamı Veri sahipleri, KVK Kanunu nun 11. Maddesine dayanarak Şirketimize başvurarak kişisel verilerine

Detaylı

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu BOSE AE2 KULAKLIKLAR Kullanma Kılavuzu Türkçe Tab 2, 8 Tab 3, 9 Tab 4, 10 Tab 5, 11 Sınırlı Garanti Bose kulaklıklarınız sınırlı garanti kapsamındadır. Sınırlı garanti detayları, kutunun içerisindeki ürün

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43

İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/1967 Karar No. 2014/1792 Tarihi: 10.02.2014 İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİNE İTİRAZ İŞYERİNE YENİ ALINAN İŞÇİLERİN

Detaylı

Başvuruda Belirtilecek Bilgi

Başvuruda Belirtilecek Bilgi KİŞİSEL VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL BİLGİ 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ( KVK Kanunu ) kişisel veri sahiplerine kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere

Detaylı

Gizlilik Şikayet Formu

Gizlilik Şikayet Formu Gizlilik Şikayet Formu Avustralya Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı (OAIC), Privacy Act 1988 (Cth) [1988 Gizlilik Yasası] kapsamındaki Avustralya Hükümeti, ACT ve Norfolk Adası daireleri ve özel sektör

Detaylı

Şiddete Karşı Koruma Yasası kapsamındaki acil dilekçeler için yol gösterici rehber

Şiddete Karşı Koruma Yasası kapsamındaki acil dilekçeler için yol gösterici rehber Şiddete Karşı Koruma Yasası kapsamındaki acil dilekçeler için yol gösterici rehber l Yerel mahkeme Frankfurt am Main l Yerel mahkeme Frankfurt-Höchst l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l

Detaylı

Demans (Bunama) nedir?

Demans (Bunama) nedir? Demans (Bunama) nedir? Çok unutkan olduğunuz için günlük yaşamınız zorlaşıyor mu? Konuşurken kelimeleri veya dükkâna giden yolu hatırlamakta zorluk çekiyor musunuz? Bunlar demans hastalığı belirtileri

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. Firuzan KARACAOGLU İşveren Vekili 1.

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. Firuzan KARACAOGLU İşveren Vekili 1. TUTAN AKTIR 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkartılan Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Yapılma Usul ve Esasları ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu,

Detaylı

Cinsel ŞİDDETTİR. Ekonomik ŞİDDETTİR. Fiziksel ŞİDDETTİR

Cinsel ŞİDDETTİR. Ekonomik ŞİDDETTİR. Fiziksel ŞİDDETTİR Kadını istemediği yerde, istemediği zamanda ve istemediği biçimde cinsel ilişkiye zorlamak Çocuk doğurmaya zorlamak Kürtaja zorlamak Fuhşa zorlamak Cinsel organlarına zarar vermek Cinsel özellikleri bakımından

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI BAŞVURU FORMU 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( KVK Kanunu ) ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri sahiplerine ( Bundan sonra Başvuru

Detaylı

YEDEK PERSONEL ERTELEME YÖNETMELİĞİ

YEDEK PERSONEL ERTELEME YÖNETMELİĞİ 5687 YEDEK PERSONEL ERTELEME YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 23/8/2010 No : 2010/912 Dayandığı Kanunun Tarihi : 16/6/1927 No : 1076 21/6/1927 No : 1111 16/7/1965 No : 697 4/11/1983 No :

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 18/02/2014 Toplantı Sayısı : 381 Karar Sayısı : 3219 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3219- Ankara Üniversitesi Mobbinge (Psikolojik Tacize) Karşı Destek Birimi Yönergesi taslağının

Detaylı

Etkin madde: Her bir pastil 2 mg setilpiridinyum klorür ve 1 mg lidokain hidroklorür içerir.

Etkin madde: Her bir pastil 2 mg setilpiridinyum klorür ve 1 mg lidokain hidroklorür içerir. MEBUCAIN naneli pastil Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir pastil 2 mg setilpiridinyum klorür ve 1 mg lidokain hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Nane yağı, levomentol, asesulfam potasyum, mısır

Detaylı