UZZK ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UZZK ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ"

Transkript

1 UZZK ULUSAL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ Dr. Mustafa Tan 21 Aralık 2011,İstanbul ÜÜmmühan TİBET Yönetim Kurulu Başkanı

2 UZZK KURULUŞ 5488 sayılı Tarım Kanununda belirlenen ulusal tarım politikaları çerçevesinde çalışmalar yapmak üzere zeytin ve zeytinyağı üreticileri ile zeytin bitkisinden elde edilen asıl ve yan ürünlerin ticaretini yapan tüccarlar, sanayiciler ve/veya bunların oluşturdukları birlikler, dernekler, kooperatifler ve birlikler ile zeytin ve zeytinyağı ile ilgili araştırma ve eğitim kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları tüzel kişiliği haiz sektörün çatısı niteliğinde sivil toplum kuruluşu. Uzun ve yorucu bir çalışma döneminden sonra 21 Mayıs 2007 de Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) ürün konseyi olarak kuruldu.

3 UZZK nın amacı Sektörün tüm kesimlerini birleştirmek Yasaya dayalı bir ulusal zeytin ve zeytinyağı konseyi çatısı altında toparlanmak Sektörün sorunlarına ortak akılla çözüm üretmek Ülkemiz zeytinciliğini geliştirmek ve layık olduğu Anavatanındaki liderlik koltuğuna oturtmak.

4 UZZK nın amacı Sektörün tüm kesimlerini birleştirmek Yasaya dayalı bir ulusal zeytin ve zeytinyağı konseyi çatısı altında toparlanmak Sektörün sorunlarına ortak akılla çözüm üretmek Ülkemiz zeytinciliğini geliştirmek ve layık olduğu Anavatanındaki liderlik koltuğuna oturtmak.

5 UZZK nın amacı Kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasında ortak akıl ve ortak bir adres yaratmak Ülkemiz zeytinciliğinin, yapısal gücün geliştirilmesine, ürünün tanıtımına markalaşmasını teşvik etmek Zeytin ve zeytinyağı üretimi, tüketimi ve ticaretinin geliştirilmesine, üretimin kayıt altına alınmasına çabalamak Üretici, sanayici, iç ve dış pazar entegrasyonunun sağlanmasına, Avrupa Birliği Zeytin ve Zeytinyağı Ortak Piyasa Düzenine uyumun gerçekleştirilmesini sağlamak

6 Konsey üyesi kuruluşlar ve çalışma alanları a) Tarım grubu üyeleri b) Ticaret grubu üyeleri c) Sanayi grubu üyeleri d) Araştırma ve Meslek Kuruluşları grubu üyeleri e) Üretici, tüccar ve sanayi grubu üyeleri

7 Uluslararası Zeytin Konseyi (COI)) Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC), zeytin ve zeytinyağı konusunda dünyanın tek uluslararası ve hükümetler arası organizasyonudur. Konsey, 1959 yılında Birleşmiş Milletler in himayesi altında Madrid İspanya da kurulmuştur. Konsey, zeytin yetiştiriciliğinin sürdürülebilir ve gelişmesinde katkıda bulunan önemli oyunculardan biridir. Günümüzde ve gelecekte zeytin ve zeytinyağı alanında çıkabilecek zorluklarda siyasi bir dünya forumu olarak hareket eder. Türkiye, Uluslararası Zeytin Konseyi ne Şubat 2010 tarihinde tekrar üye olmuştur.

8 yürütülmektedir UZZK Kalite Kontrol Programı Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından, sektörde yüksek kalitede zeytin ve zeytinyağının üretimi, piyasada izlenmesi, tüketicilerin bilgilendirilmesi taklit ve tağşişle mücadeleye yönelik olarak 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren Ülkemizde Pazarlanan Zeytinyağlarının Kalite Kontrol Anlaşması ve Kalite Kontrol Programı projesi

9 UZZK Kalite Kontrol Programı Uluslararası Zeytin Konseyi nin (COI) hedef Pazar ülkelerde promosyon faaliyetleri kapsamında uyguladığı Kalite Kontrol Programına benzer şekilde hazırlanan kalite programı ile markasına ve kalitesine güvenen Zeytinyağı üreten Firmalarımız ile anlaşmalar imzalanarak bir beyaz liste oluşturulmuştur.

10 UZZK Kalite Kontrol Programı ; -Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, -Marmara Birlik, -Ticaret ve Sanayi Kontuarı(Kristal Zeytinyağı), -Ant Gıda (Fora Zeytinyağı), -Ana Gıda(Komili, Kırlangıç Zeytinyağı) -Tariş Zeytin A.Ş (Aurum, İncecik ve Kidonia ) -Damlıca, -Özgün, -Selme, -Semerci -Zeytin İskelesi -Poyraz Bu firmalardan ihracat yapanları IOC nin kalite kontrol programına da 2012 yılından itibaren girmeye hak kazanıyorlar. Bu anlaşma Haziran ayında IOC nin İstanbulda gerçekleşen 15. Olağanüstü Üyeler Konseyi ve Genel Kurulunda onaylandı.

11 UZZK Duyusal Tadım Laboratuvarı UZZK olarak zeytinyağı kalitesinin geliştirilmesi ve duyusal özeliklerinin saptanması için ilk resmi tadım Laboratuvarı kurulmuş ve 2009 yılından beri IOC tarafından tanınan bir panel grubu oluşturulmuştur.

12 UZZK Zeytinyağı Laboratuvarları Karşılaştırma Testi UZZK nın 2008 yılından beri uyguladığı bir faaliyet ise; kamu ve özel sektör laboratuvarlarının gelişmesine katkı sağlamak üzere uygulanan UZZK Karşılaştırma Testi düzenlenmesidir.

13 sağlanması amaçlanmaktadır. UZZK Zeytinyağı Laboratuvarları Karşılaştırma Testi Bu kapsamda, Labortuvarlarımızın zeytinyağı analizlerinde kalitenin artması, Laboratuvar Kalite Yönetim sistemi olan TS EN ISO standartı doğrultusunda Karşılaştırma Testlerine katılım koşulunun yerine getirilmesi ama en önemlisi kamu laboratuvarlarımızın gelişmesine katkı

14 Taklit ve Tağşiş ile Mücadele Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü işbirliği ile Konseyimize yapılan ihbarlar değerlendirilmektedir. Taklit veya tağşiş konusunda ulaşan şikayetler derhal dikkate alınarak, orijinal ambalajında zeytinyağı örnekleri analize tabi tutulmakta ve analiz sonuçları TGK sine uygun bulunmadığı takdirde GTH Bakanlığına bildirimde bulunulmaktadır.

15 UZZK - İZFAŞ işbirliği ile Ülkemizin ilk ve tek Fuarı olan Olivtech Fuarı organize edilmektedir.

16 UZZK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTE ÇALIŞMALARI Bakanlığımız tarafından 2009/2010 iş yılından beri resmen görevlendirilen Konseyimiz, her yıl zeytin ve zeytinyağı üretim sezonuna ilişkin sağlıklı ve güvenilir verileri sağlamak amacıyla Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Ulusal Resmi Tespit Heyeti Çalışmaları na koordine etmekte ve bağımsız uzmanların hazırladığı rapor kamuoyu ve sektörümüz ile paylaşılmaktadır.

17 PROJE FAALİYETLERİMİZ 1. Projenin Adı: Uluslararası Zeytin Konseyi Hibe Projesi- Zeytin ve Zeytinyağlı bir İstanbul Günü Proje Bütçesi: EU Proje Dönemi: 21 Aralık 2011 Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Uluslararası Zeytincilik Konseyi tarafından "Zeytin ve Zeytinyağlı bir İstanbul Günü adı altında organize edilen ve ülkemizde zeytin ve zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına yönelik etkinlik 21 Aralık 2011 tarihinde İstanbul Mest Restaurant ta gerçekleşmiştir.

18 PROJE FAALİYETLERİMİZ 2.Projenin adı : Anadolu da Zeytin ve Zeytinyağlı Günler Projenin bütçesi: EU Proje Dönemi:Ekim 2013 Proje Kapsamında; Uluslararası Zeytin Konseyi nin hibesi ile zeytin üretimi olmayan ve potansiyel tüketici konumunda olan Antalya, Konya ve Ankara illerini kapsayacak şekilde ve hedef kitlesi olarak Sağlık sektörü/ Doktorlardan ve Yeme İçme Sektörü Aşcılardan oluşan gruplara zeytin ve zeytinyağını tanıtmaya yönelik paneller düzenlenmiş; Antalya ve Konya da 1 er gün, Ankara da 2 gün olmak üzere toplam 4 günlük etkinlik planlanmış, Ankara da 4. Gün yapılan etkinlik Medya ve Bürokrasiye yönelik

19 PROJE FAALİYETLERİMİZ 3. Projenin Adı: Türkiye de Zeytinyağı Kalitesinin Geliştirilmesine Yönelik Eğitim Programı Projenin Bütçesi: EURO Proje Dönemi:7-11 Ekim 2013 Projenin amacı, Ülke genelinde geleneksel zeytinyağı üretimi yapılan bölgelerde rol model olabilecek zeytin üretimi yapan ve işleyen fabrika sahibi, operatör ve teknik elemanların kaliteli zeytinyağı üretimi konusundaki eğitim ihtiyacının ve bilgi eksikliklerinin giderilmesidir.

20 PROJE FAALİYETLERİMİZ 4.Projenin Adı: Zeytinyağı nın Pazar Payının Arttırılması Projesi Projenin Bütçesi: ,83 TL Proje Dönemi:Ocak 2016-Devam ediyor yılında İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş. Ege İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı (UZZK) ortaklığında Aydın Ticaret Borsa sı tarafından başvurusu yapılan, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülen proje kapsamında 20 ilde geçekleştirilecek olan tanıtım ve tadım faaliyetleri ile kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin arttırılması ve saf zeytinyağının tüketici ile karşı karşıya getirilmesi amaçlanmaktadır.

21 PROJE FAALİYETLERİMİZ 5. Projenin adı: E-VOC Test Merkezi Projenin bütçesi: ,23 euro Proje Dönemi:Şubat 2016-Devam ediyor.. Ege Orman Vakfı ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilecek proje, Ege Orman Vakfı nın Avrupa Birliği nden hibe alan ilk projesi olma özelliğini de taşıyor. Proje bütçesi 227 Bin Euro olan proje ile Zeytincilik sektöründe çalışan işçiler, Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak sınavın ardından belgelendirilecek. Standartları tanımlanacak Meslekler, Zeytinyağı Üretim Operatörü (4. Seviye), Fermente Ürün Operatörü (4. Seviye), Tadımcı (4. Seviye)

22 PROJE FAALİYETLERİMİZ 6. EU Projesi:OLEUM- Zeytinyağının kalitesini ve özgünlüğünü güvence altına alma Proje Bütçesi: EURO Proje Dönemi: Devam ediyor.. OLEUM projesi önümüzdeki dört yıl içinde zeytinyağı sahtekarlığını tespit etmeye yönelik mevcut analiz yöntemlerini iyileştirecek ve yeni analiz yöntemleri geliştirmek amacıyla, İtalya Bologna Üniversitesi koordinatörlüğünde 15 Ülkenin oluşturduğu konsorsiyum tarafından yürütülecek olup UZZK Panel Grubu ile Euro bütçesi ile bu projede yer alınmıştır.

23 PROJE FAALİYETLERİMİZ 7. Proje Adı:Dünya Zeytin Günü Proje Bütçesi:8.000 Euro Proje Dönemi:26 Kasım 2016 Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) tarafından ilan edilen Dünya Zeytin Günü nü 26 Kasım Cumartesi günü, tüm üye ülkelerle birlikte, İzmir de de kutlamak üzere oluşturduğumuz program çerçevesinde Urla lı çocukların zeytin hasatı yapıp, yaşındaki Anıt Ağacı ziyaretinin ardından Osmanlı Dönemine ait İşlikte sıkım yaptığı, Köstem Zeytinyağı Müzesinin ilk kez kapılarını açtığı, Prof. Dr.İlber Ortaylı nın zeytini anlattığı bu özelgün İzmir de kutlanmıştır.

24

25 TEŞEKKÜRLER

UZZK Kalite Kontrol Programı

UZZK Kalite Kontrol Programı Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından, sektörde yüksek kalitede zeytin ve zeytinyağının üretimi, piyasada izlenmesi, tüketicilerin bilgilendirilmesi taklit ve tağşişle mücadeleye yönelik

Detaylı

Akhisar Ticaret Borsası'nın düzenlediği Ekim 2011'de gerçekleştirilecek olan "3.Akhis ar Hasat Şenlikleri " programı kapsamında

Akhisar Ticaret Borsası'nın düzenlediği Ekim 2011'de gerçekleştirilecek olan 3.Akhis ar Hasat Şenlikleri  programı kapsamında Zeytinyağı Duyusal Analizinde AB Mevzuat Uygulamaları (ZEYDAM) (2011-1 TR-LEO03-25592)" isimli projemizin çalışma planı içinde yer alan ilk faaliyet 15.10.2011 tarihinde gerçekleştirilmiştir Bilindiği

Detaylı

ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM TR1-LEO isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında

ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM TR1-LEO isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM 2011-1-TR1-LEO03-25592 isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında sunmuş olduğumuz program dahilinde İzmir Gıda Kontrol

Detaylı

Sayı:2011/ Tarih; Konu:Gazete Vatan NAR ın adı Başlıklı Makaleniz Hk.

Sayı:2011/ Tarih; Konu:Gazete Vatan NAR ın adı Başlıklı Makaleniz Hk. Sayı:2011/ Tarih; 28.09.2011 Konu:Gazete Vatan NAR ın adı Başlıklı Makaleniz Hk. Sayın Zülfü Livaneli, Size iki kimliğimle hitap etmek istiyorum. İlki; türküleriniz, makaleleriniz nihayetinde fikirlerinizle

Detaylı

TARİŞ ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ GÜNEY EGE ZEYTİNYAĞLARI COĞRAFİ İŞARETİ

TARİŞ ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ GÜNEY EGE ZEYTİNYAĞLARI COĞRAFİ İŞARETİ TARİŞ ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ GÜNEY EGE ZEYTİNYAĞLARI COĞRAFİ İŞARETİ ÜLKELERE GÖRE ZEYTİNYAĞI ÜRETİM RAKAMLARI OLIVE OIL PRODUCTION (10³t) Production OLIVE OIL 2012/13 2013/14 2014/15 2015/16 2016/17 (est.)

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı,

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, 217 15 147 12 16 7 132 182 295 399 191 135 618 22 358 416 195 34 3 222 17 14 143 32 43 31 3 35 44 464 841 1.42 1.392 1.3 1.615 1.782 ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜN TANIMI SITC

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI STRATEJİK AMAÇ 1: HEDEF 1.1 HEDEF 1.2 HEDEF 1.3 HEDEF 1.4 Üyeler ile iletişim verimliliğini arttırmak Üyelerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak Üyelere danışmanlık hizmeti sunmak Lobi

Detaylı

7.Ayvalık Zeytin Hasat Günleri ne Katıldık

7.Ayvalık Zeytin Hasat Günleri ne Katıldık Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Birliği mevzuatıyla uyarlı olmak için Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği (2010/35) nin 13. maddesinin f bendinde tat ve/veya kokuya ilişkin

Detaylı

SEZONU EGE BÖLGESİ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN HEYETİ RAPORU

SEZONU EGE BÖLGESİ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN HEYETİ RAPORU 2004-2005 SEZONU EGE BÖLGESİ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN HEYETİ RAPORU 2004 2005 sezonu zeytin ve zeytinyağı rekoltesini tespit etmekle görevlendirilen heyetimiz, çalışmalarına 06.09.2004 tarihinde

Detaylı

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜ RAPORU

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜ RAPORU ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜ RAPORU Elif ÇAM Kalp damar hastalıkları, obezite ve özelikle kanser hastalarının sayısı tüm dünyada yükselen bir seyir izlemektedir. Bu durum sağlıklı ve dengeli beslenme konusundaki

Detaylı

Yapılan eğitim planlanan program çerçevesinde başarıyla gerçekleşmiş, panelistlerimiz eğitim sonunda sertifikalarını almışlardır.

Yapılan eğitim planlanan program çerçevesinde başarıyla gerçekleşmiş, panelistlerimiz eğitim sonunda sertifikalarını almışlardır. "Zeytinyağında Duyusal Analiz ve AB Mevzuat Uygulamaları ( ZEYDAM )" isimli projemizin (proje ortakları-ezzib-tariş-verde-onaoo) hareketlilik faaliyeti kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ndan

Detaylı

SEZONU ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU

SEZONU ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU 2008-2009 SEZONU ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU 2008 2009 Türkiye zeytin ve zeytinyağı rekoltesi tespit çalışmaları İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı

Detaylı

SEZONU TÜRKİYE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU

SEZONU TÜRKİYE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU 2009-2010 SEZONU TÜRKİYE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU 2009 2010 Türkiye zeytin ve zeytinyağı rekoltesi tespit çalışmaları İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde İzmir Ticaret Odası, Ege

Detaylı

UZK MARIO SOLINAS TÜRKİYE KALİTE ÖDÜLÜ NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI YARIŞMASI KURALLARI

UZK MARIO SOLINAS TÜRKİYE KALİTE ÖDÜLÜ NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI YARIŞMASI KURALLARI UZK MARIO SOLINAS TÜRKİYE KALİTE ÖDÜLÜ NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI YARIŞMASI KURALLARI UZK Mario Solinas Türkiye Kalite Ödülü Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması; Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi nin 26

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Bünyesinde Yürütülmekte Olan Destekler:

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ. ATİLA ERTEM Yönetim Kurulu Başkanı

EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ. ATİLA ERTEM Yönetim Kurulu Başkanı EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ ATİLA ERTEM Yönetim Kurulu Başkanı ETO, ülkemizde ekolojik tarımın hızlı ve sağlıklı gelişimini sağlamak amacıyla üretici, tüketici, işleyici, tüccar, kontrolör, araştırıcı

Detaylı

ZEYTİNYAĞI SEKTÖR RAPORU-2013

ZEYTİNYAĞI SEKTÖR RAPORU-2013 Türkiye de Üretim Zeytin ağacında periyodisiteden dolayı zeytin üretimi yıllara göre inişli çıkışlı bir grafik izlemekte ve üretime bağlı olarak bir yıl düşük (yok yılı) bir yıl yüksek (var yılı) ürün

Detaylı

Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705

Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705 Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705 Konu: Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi & Samsun Sağlık Ekipmanları Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi İçin Ortak Tanıtım,

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas

Detaylı

İÇ ANADOLU ANKARA KONYA EGE İZMİR AYDIN MANİSA MARMARA İSTANBUL BURSA

İÇ ANADOLU ANKARA KONYA EGE İZMİR AYDIN MANİSA MARMARA İSTANBUL BURSA İÇ ANADOLU ANKARA KONYA EGE İZMİR AYDIN MANİSA MARMARA İSTANBUL BURSA KARADENİZ ÇORUM TRABZON GİRESUN AKDENİZ MERSİN ANTALYA BURDUR ISPARTA GÜNEYDOĞU GAZİANTEP MALATYA DOĞU ANADOLU ERZURUM 1. Proje Pazarının

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ

T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ VİZYONUMUZ Proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ.

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. 2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ Destek Kapsamı Firmalar İşbirliği Kuruluşu Ekonomi Bakanlığı İşbirliği Kuruluşları İhracatçı Birlikleri Sanayi / Ticaret Odaları TOBB,

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) İHRACATA YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Proje Başvuru Kılavuzu

Proje Başvuru Kılavuzu Proje Başvuru Kılavuzu Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Nedir? Ege İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde 2012 yılından bu yana düzenlenen Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği; potansiyel Ar-Ge işbirlikleri yaratılması

Detaylı

Zeytin ağacı (Olea europaea L.) en iyi yetişme şartlarını Akdeniz iklim kuşağında bulmuş ve bu bölgeye zeytin medeniyeti adı verilmiştir.

Zeytin ağacı (Olea europaea L.) en iyi yetişme şartlarını Akdeniz iklim kuşağında bulmuş ve bu bölgeye zeytin medeniyeti adı verilmiştir. 3. ZEYTİN İSTATİSTİKLERİ 4 ağacı (Olea europaea L.) en iyi yetişme şartlarını Akdeniz iklim kuşağında bulmuş ve bu bölgeye zeytin medeniyeti adı verilmiştir. Akdeniz ülkelerinde milyonlarca insanın geçim

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Görevleri (663 sayılı KHK ya istinaden) MADDE 14- (1) Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Sağlık

Detaylı

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ Kuru meyve sektörü tamamı yerli girdilere dayalı üretim yapısı ile ilk ihracatçı sektörlerimizden biri olup, ilerleyen üretim teknolojisi,

Detaylı

Belediye Eğitim Müdürlüğü Veliler Kurulu (Konseyi) 200,00 700,00 700,00 //////////// 1.200,00 1.200,00 250,00 900,00 500,00 300,00 1.

Belediye Eğitim Müdürlüğü Veliler Kurulu (Konseyi) 200,00 700,00 700,00 //////////// 1.200,00 1.200,00 250,00 900,00 500,00 300,00 1. Prizren Belediyesinin 2012-2014 Döneminde Cinsiyet Eşitliği Hakkında Eylem Planı EĞİTİM ALANI Stratejik amaç: Kadın ve kızların kaliteli eğitime erişiminin sağlanması Objektifler 1. İlk ve orta öğretimde

Detaylı

İZMİR DE SÜT HAYVANCILIĞI

İZMİR DE SÜT HAYVANCILIĞI İZMİR DE SÜT HAYVANCILIĞI Şebnem BORAN Gözde SEVİLMİŞ Süt özellikle protein, yağ, vitamin (C vitamini hariç) ve mineraller (başta kalsiyum ve fosfor olmak üzere) gibi beslenmede çok önemli olan toplam

Detaylı

ORDU TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK FAALİYET PLANI

ORDU TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK FAALİYET PLANI Sayfa No 1/5 FAALİYETLER BÜTÇE PLANLANAN UYGULAMA TARİHİ OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 1.1.1 Borsa üyelerine yönelik, eğitim, seminer, konferans vb. düzenlemek.

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU Tarih: 27 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 35 Katılımcı listesindeki Sayı: 30 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

GIDA GÜVENCESİ-GIDA GÜVENLİĞİ

GIDA GÜVENCESİ-GIDA GÜVENLİĞİ GIDA GÜVENLİĞİ GIDA GÜVENCESİ-GIDA GÜVENLİĞİ Dünyada 800 Milyon İnsan Kronik Yetersiz Beslenme, 1.2 Milyar İnsan Açlık Korkusu Yaşamakta, 2 Milyar İnsan Sağlıklı, Yeterli ve Güvenli Gıda Bulma Konusunda

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı - plastik sanayicisinin derneği - PAGDER Reha GÜR PAGDER Başkanı PAGDER Örgütlenmeye başlama 1950 1960 1969 2000 2017 Resmi Kuruluş 19.06.1969 PAGDER Plastik sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek

Detaylı

İRAN ÇAY RAPORU. 8-12 Ocak 2014. Tahran-Lahican-Tebriz İRAN. Rize Ticaret Borsası 2014

İRAN ÇAY RAPORU. 8-12 Ocak 2014. Tahran-Lahican-Tebriz İRAN. Rize Ticaret Borsası 2014 1 İRAN ÇAY RAPORU 8-12 Ocak 2014 Tahran-Lahican-Tebriz İRAN İRAN ÇAY RAPORU Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve Meclis Başkanı Resul Okumuş un da aralarında bulunduğu 7 kişilik

Detaylı

STRATEJİK PLAN İZLEME ÇİZELGESİ

STRATEJİK PLAN İZLEME ÇİZELGESİ STRATEJİK PLAN İZLEME ÇİZELGESİ Hedefler ve Faaliyetler Strateji 1 ARAŞTIRMA ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ 1.1 Hedef: 2009 Laboratuarlarımızın Gelişimini sağlamak 1.1.1 Faaliyet. Gelibolu ilçemizde bulunan

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜN TANIMI SITC NO : 421.4 ARMONİZE NO : 1509 Türkiye bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu Akdeniz iklimi özellikleriyle, İtalya, İspanya,

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ Ünite 4 Doç. Dr. Nuray ERTÜRK KESKİN Türkiye deki kamu politikası belgelerinin tanıtılması amaçlanmaktadır. Kamu politikası analizinde görüş alanında olması gereken politika belgeleri altı başlık altında

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

T.C. DOĞU AKDENİZ ZEYTİN BİRLİĞİ Eeast Mediterranean Olive Association ZEYTİN DOSYASI AKDENİZBİRLİK

T.C. DOĞU AKDENİZ ZEYTİN BİRLİĞİ Eeast Mediterranean Olive Association ZEYTİN DOSYASI AKDENİZBİRLİK T.C. DOĞU AKDENİZ ZEYTİN BİRLİĞİ Eeast Mediterranean Olive Association ZEYTİN DOSYASI T.C. DOĞU AKDENİZ ZEYTİN BİRLİĞİ Eeast Mediterranean Olive Association ZEYTİNCİLİĞİN BUGÜNKÜ DURUMU VE ÖNERİLER 01

Detaylı

Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR)

Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) 1. Dönem İlerlemesi ve 2. Dönem Önerileri Proje neyi hedefledi? Temel vurgu Çoruh vadisinde turizm aracılığıyla yerel ekonomik kalkınmanın sağlanması için

Detaylı

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Mart 2012 tarihinde Avrupa Birliği Sivil toplum Diyaloğu Kapsamında AB-Türk Odalar Forumu-II Proje Çağrısına

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

AB ORTAK PİYASA DÜZENİNE UYUM ÇALIŞMALARI. AB Ortak Piyasa Düzeni

AB ORTAK PİYASA DÜZENİNE UYUM ÇALIŞMALARI. AB Ortak Piyasa Düzeni AB ORTAK PİYASA DÜZENİNE UYUM ÇALIŞMALARI AB Ortak Piyasa Düzeni Ortak Tarım Politikası (OTP) AMAÇLAR Tek Pazar Tarımsal verimliliği artırmak Tarımda çalışanlara adil bir yaşam standardı sağlamak Mali

Detaylı

2016 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU. Burcu GENÇ İstatistik ve Proje Sorumlusu

2016 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU. Burcu GENÇ İstatistik ve Proje Sorumlusu 2016 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU Burcu GENÇ İstatistik ve Proje Sorumlusu Ocak 2017 ÜYELERİMİZ İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA GÖRE; Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinden 126 firma sahibi ile anketler gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

ZEYTİN-ZEYTİNYAĞI ÜRETİM MALİYETLERİ ÜZERİNE UZMAN ÇALIŞMA GRUBU SONUÇLARI

ZEYTİN-ZEYTİNYAĞI ÜRETİM MALİYETLERİ ÜZERİNE UZMAN ÇALIŞMA GRUBU SONUÇLARI ZEYTİN-ZEYTİNYAĞI ÜRETİM MALİYETLERİ ÜZERİNE UZMAN ÇALIŞMA GRUBU SONUÇLARI Zir. Yük. Müh. Mine YALÇIN Tarım Ekonomisi Bölümü Zeytincilik Araştırma İstasyonu Bornova 26 Kasım 2014 Tablo 1. Dünya Tane Zeytin

Detaylı

Türkiye de faaliyet gösteren tüm tohumluk sanayicisi ve üreticisi şirketlerin TSÜAB a üye olmaları yasal bir zorunluluktur ve halen 632 üyesi vardır.

Türkiye de faaliyet gösteren tüm tohumluk sanayicisi ve üreticisi şirketlerin TSÜAB a üye olmaları yasal bir zorunluluktur ve halen 632 üyesi vardır. Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu na göre oluşturulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Türkiye de faaliyet gösteren

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Seitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. DESTEĞİN AMACI, KAPSAMI VE İŞBİRLİĞİ KURULUŞLAR II.

Detaylı

AB hukuku ve mevzuatına ilişkin bilgilendirme faaliyetleri Uluslararası pazarlara yönelik eşleştirme faaliyetleri AB uyum sürecinde spesifik

AB hukuku ve mevzuatına ilişkin bilgilendirme faaliyetleri Uluslararası pazarlara yönelik eşleştirme faaliyetleri AB uyum sürecinde spesifik COSME 2015 2020 CIP 2008 2014 Türkiye ye Avrupa Birliğine adaylık statüsü verilmesinin ardından siyasi ve ekonomik reform sürecini hızlandırmak için Türkiye nin, Avrupa Birliği merkezi ağına katılmasına

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı ? UR-GE Tebliği nin Çıkış Noktası UR-GE Tebliği nin Vizyonu ve Yapıtaşları UR-GE

Detaylı

24-25 MAYIS 2014 GORDİON ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ

24-25 MAYIS 2014 GORDİON ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ 24-25 MAYIS 2014 GORDİON ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ Projenin Amacı: Türkiye nin önemli değerlerinden biri olan zeytin ve zeytinyağı ne yazık ki hak ettiği itibarı görememektedir. Ülkemiz Dünya

Detaylı

FUAR SONUÇ RAPORU NİSAN 2017 ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI, SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI. olivtech.izfas.com.tr

FUAR SONUÇ RAPORU NİSAN 2017 ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI, SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI. olivtech.izfas.com.tr ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI, SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI 26-29 NİSAN 2017 FUAR SONUÇ RAPORU olivtech.izfas.com.tr 7,192 m2 Sergi Alanı 322 Katılımcı Sayısı 10,800 Ziyaretçi Sayısı Katılımcıların Ürün Grubu

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL AR-GE PROJE DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL AR-GE PROJE DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL AR-GE PROJE DESTEKLERİ Selin ŞEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMSAL AR-GE PROJE DESTEKLERİ II. TARIMSAL AR-GE PROJELERİ DESTEK SÜRESİ VE TUTARI III. DESTEKLENEN

Detaylı

TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL - BYSD BAŞKANI

TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL - BYSD BAŞKANI TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL - BYSD BAŞKANI Dünyada Ham Yağ Üretimi (Milyon ton) Hammadde ihtiyacımızın yüzde 75 ini ithalatla karşılıyoruz. Bitkisel yağ sektörü, ayçiçeğinde hammadde yetersizliği nedeniyle dışa

Detaylı

Tarımın Anayasası Çıktı

Tarımın Anayasası Çıktı Tarımın Anayasası Çıktı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ Tarım sektörünün anayasası olan 5488 sayılı Tarım Kanunu iki yıllık yoğun bir çalışmanın ardından 18.04.2006 tarihinde kabul edildi. Resmi Gazete de 25.04.2006

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar.

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar. TANITIM SUNUMU HAKKIMIZDA Piyamer Yatırım ve Danışmanlık Limited Şirketi 2015 yılında kurulmuş olup, KOBİLER başta olmak üzere çeşitli sektörlerdeki firmalara Yönetim Sistemleri ve Dış Ticaret konularında

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

ORDU TİCARET BORSASI 2017 YILI YILLIK FAALİYET PLANI

ORDU TİCARET BORSASI 2017 YILI YILLIK FAALİYET PLANI Sayfa No 1/5 OCAK ŞUB MAR NİS. MAY HAZ. TEM AĞU. EYL. EKİM KAS. ARA. 1.1.1 Borsa üyelerine yönelik,eğitim,seminer,konferans vb.düzenlemek 15.000 1.2.1 Eğitime ihtiyaç olunan hususların tespitini yapmak

Detaylı

İZMİR DE SÜT SEKTÖRÜNE BAKIŞ

İZMİR DE SÜT SEKTÖRÜNE BAKIŞ İZMİR DE SÜT SEKTÖRÜNE BAKIŞ Büyük tarımsal ekonomiler sıralamasında 7. sırada yer alan ülkemiz tarımının milli gelire, istihdama ve dış ticarete katkısı giderek artmaktadır. Tarım sektörü; 2008 yılında

Detaylı

DÖNEMİ KESİN MALİYETLENDİRME TABLOSU

DÖNEMİ KESİN MALİYETLENDİRME TABLOSU 2009-2013 DÖNEMİ KESİN MALİYETLENDİRME TABLOSU 1 ARAŞTIRMA ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ 1.1 1.1.1 1.1.2 1.1.3 1.1.4 Laboratuarlarımızın gelişimini sağlamak Gelibolu ilçemizde bulunan İrtibat büromuzda ayçiçeği

Detaylı

BUĞDAY PİYASALARININ GENEL GÖRÜNÜMÜ VE LİSANSLI DEPOCULUK. 10 Mart 2018 ANTALYA

BUĞDAY PİYASALARININ GENEL GÖRÜNÜMÜ VE LİSANSLI DEPOCULUK. 10 Mart 2018 ANTALYA BUĞDAY PİYASALARININ GENEL GÖRÜNÜMÜ VE LİSANSLI DEPOCULUK 10 Mart 2018 ANTALYA 1 Dünya Buğday Dengesi - Fiyatlar 2.000 $/ton 1.800 1.600 1.400 1.200 1.000 800 600 241 254 191 207 224 176 174 157 153 166

Detaylı

Antepfıstığı Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Ortak Akıl Toplantısı

Antepfıstığı Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Ortak Akıl Toplantısı Antepfıstığı Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Ortak Akıl Toplantısı Toplantı Yeri :Bakanlık 13. Kat Toplantı Salonu Toplantı Tarihi :19 Haziran 2014 Toplantı Saati : 10.00 GÜNDEM Açılış Konuşması

Detaylı

RAKAMLARLA TÜRKİYE EKONOMİ

RAKAMLARLA TÜRKİYE EKONOMİ RAKAMLARLA TÜRKİYE EKONOMİ Giriş Türkiye de hemen her sektör son yıllarda önemli bir gelişim gösterdi. Sağlıktan enerji sektörüne, eğitimden yatırımlara, ulaştırmadan tarım sektörüne kadar bu değişimin

Detaylı

BVKAE www.bornovavet.gov.tr

BVKAE www.bornovavet.gov.tr Türkiye Veteriner İlaçları Pazarı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Uluslararası Süt Sığırcılığı ve Süt Ürünleri Çalıştayı ve Sergisi 28-29 Nisan, 2008 - Konya İsmail Özdemir VİSAD - Veteriner Sağlık Ürünleri

Detaylı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı AB ve Türkiye Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Diyaloğu-IV

Detaylı

İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ

İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ TTMD Çalıştayı Eskişehir, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nedim ZALMA Kuruluş Amacı İklimlendirme, soğutma ve klima cihazları imalatçısı ve/veya ithalatçısı

Detaylı

IPUD İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ

IPUD İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ IPUD İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ IPUD İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ AMAÇ Türkiye de pamuk üretimini, pamuğu üreten kesimler için, pamuğun yetiştirildiği çevre için ve sektörün geleceği için daha iyi

Detaylı

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri 2016 Ankara Mali Destek Hibeleri Ankara Kalkınma Ajansı, 2015 yılı ikinci teklif çağrısı kapsamında üç ayrı mali destek programı ile toplam 21.000.000 TL tutarında desteği aşağıda belirtildiği şekilde

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

Proje alanı, süresi ve bütçesi

Proje alanı, süresi ve bütçesi 1 Proje Gelişim Süreci Projenin amacı Proje alanı, süresi ve bütçesi İşbirliği yapılan kurumlar Proje Bileşenleri Proje Faaliyetleri 2/21 Mart 2011 Mart 2011 Mart 2012 Mart 2012 Haziran 2012 Haziran 2013

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ NİN TÜRKİYE DE DESTEKLEDİĞİ BAZI HİBE PROGRAMLARI

AVRUPA BİRLİĞİ NİN TÜRKİYE DE DESTEKLEDİĞİ BAZI HİBE PROGRAMLARI AVRUPA BİRLİĞİ NİN TÜRKİYE DE DESTEKLEDİĞİ BAZI HİBE PROGRAMLARI Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 07-08 Temmuz 2006 Halil Serkan KÖREZLİOĞLU Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Yayın Desteği Hibe Programı

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Seyitgazi ve Turizm Gürcan Banger

Seyitgazi ve Turizm Gürcan Banger Seyitgazi ve Turizm 31 Ağustos 2013 Seyitgazi 2 Elimizde ne var? Seyitgazi, ağırlıklı potansiyel olarak değerlendirilmeyi bekleyen inanç turizmi, tarih turizmi, doğa ve köy turizmi, dış alan sporları turizmi

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü

EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı 2 Temmuz 2014 İhracat Genel Müdürlüğü 1 İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI İhracat Genel Müdürlüğü 2 İHRACATTA

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ EKONOMİ BAKANLIĞI. Yeliz TORUN İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İG Uzmanı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ EKONOMİ BAKANLIĞI. Yeliz TORUN İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İG Uzmanı TÜRKİYE CUMHURİYETİ EKONOMİ BAKANLIĞI Yeliz TORUN İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İG Uzmanı İhracatta Devlet Yardımları ve TURQUALITY Hazırlık Aşaması Pazarlama Aşaması

Detaylı

Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD.

Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD. Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu TAYLAN SAMANCI BALDER TEKNİK DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖR YRD. ZİRAAT MÜHENDİSİ Derneğimiz... Bal Paketleyicileri, Sanayicileri ve İhracatçılarını

Detaylı

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık Mevcut Durum Değerlendirmesi: Dünya ticaretinde gıda sektörü

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

Çok kıymetli sektör temsilcisi;

Çok kıymetli sektör temsilcisi; Çok kıymetli sektör temsilcisi; Sağlıklı ve dengeli beslenmek sağlıklı yaşamın ilk kuralı olarak bilinmektedir. Yapılan araştırmalar ve incelemeler türümüzün yaklaşık 5 milyon yıllık geçmişinde insanların

Detaylı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ. Zeytinyağının Ülkemiz Ekonomisine Katkıları, Sorunları ve Beklentileri

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ. Zeytinyağının Ülkemiz Ekonomisine Katkıları, Sorunları ve Beklentileri Zeytinyağının Ülkemiz Ekonomisine Katkıları, Sorunları ve Beklentileri Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ Zeytin; tarih boyunca barışın sembolü kabul edilmiştir. Kutsal sayılmış ve bir çok efsaneye konu olmuştur.

Detaylı

ISI SU SES YANGIN YALITIMI ÜRETİCİLERİ, SATICI VE UYGULAYICILARI

ISI SU SES YANGIN YALITIMI ÜRETİCİLERİ, SATICI VE UYGULAYICILARI ISI SU SES YANGIN YALITIMI ÜRETİCİLERİ, SATICI VE UYGULAYICILARI Her tür yalıtım malzemesi üretici, satıcı ve uygulayıcılarını temsil etmektedir. Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımı olarak dört temel kategoriye

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI SÜS BİTKİLERİ VE TIBBİ AROMATİK BİTKİLER ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Basın Duyurusu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması 16-17 Kasım 2012 Concorde De Luxe Resort Hotel Antalya UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması, Genel

Detaylı

Ortak Tarım Politikasında Korumacılık

Ortak Tarım Politikasında Korumacılık Ortak Tarım Politikasında Korumacılık Topluluk İçinde Koruma Toplulukta 3 Farklı Fiyat Uygulandı Hedef fiyat Müdahale fiyatı Eşik Fiyat Hedef fiyat En kötü koşullarda çalışan (verim düşük) üreticileri

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı UR-GE Tebliği nin Çıkış Noktası UR-GE Tebliği nin Vizyonu ve Yapıtaşları UR-GE Projelerinin Uygulama Süreci

Detaylı

İktisadi Kalkınma Vakfı

İktisadi Kalkınma Vakfı İktisadi Kalkınma Vakfı Türkiye-AB ilişkilerinin tarihi kadar eski ve köklü bir kurum olan İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye ile AB arasındaki ortaklık ilişkisini başlatan Ankara Anlaşması nın imzalanmasından

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU Çanakkale Ticaret Borsası Basın Yayın Politikası Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın

Detaylı

ANTEP FISTIĞI DÜNYA ÜRETİMİ

ANTEP FISTIĞI DÜNYA ÜRETİMİ ANTEP FISTIĞI DÜNYA ÜRETİMİ Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyve Konseyi nin verilerine göre; 2016 yılı itibariyle dünyada Antep fıstığı üretiminde lider durumda bulunan ülke ABD dir. ABD son zamanlarda

Detaylı

SWOT ANALİZİ DEĞERLENDİRME RAPORU

SWOT ANALİZİ DEĞERLENDİRME RAPORU Mart 2014 SWOT ANALİZİ DEĞERLENDİRME RAPORU Stratejik Planlama Ekibi SWOT (GZFT) Analizinde yapmaktaki amaç, Kurumun, güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek, dış çevreden kaynaklanan fırsat ve tehditleri

Detaylı