FAALİYET RAPORU. 11 milyon TL lik hibe. Çalışma Bakanı Gürpınar Sanayi Odası ile çalışma toplantısı. Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FAALİYET RAPORU. 11 milyon TL lik hibe. Çalışma Bakanı Gürpınar Sanayi Odası ile çalışma toplantısı. Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN"

Transkript

1 FAALİYET RAPORU Bu sayıda: Hellim için koordinasyon kurulu Eylül 2014 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN 11 milyon TL lik hibe 2 KTSO, KTTO ve KTİMB Brüksel'de 2 KTSO Yaşam Boyu Eğitim Merkezi İletişim ve Beden Dili Eğitimi düzenledi 3 Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Akıncı KTSO yu ziyaret etti Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı na başvurular 8-10 Aralık ta Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ye kutlama mesajı Mali Destek Kısmi Hibe Programları kapsamında bu yıl, "tarım ve kırsal kalkınma", "turizm potansiyelinin geliştirilmesi" ve "rekabet gücünün artırılması" alanlarında toplam 11 milyon TL hibe verilecek. Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sağlanan Kaynak ile KKTC de Kısmı Hibe Destek Yardım Projelerinin Desteklenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü kapsamında 2011 yılından bu yana her yıl açıklanan Mali Destek Kısmi Hibe Programlarıyla ilgili 23 Eylül de Başbakanlık ta basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile TC Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük katıldı. Devamı 4-5. sayfada Çalışma Bakanı Gürpınar Sanayi Odası ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi ları Birliği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi nden temsilciler de hazır bulundu. Ali Çıralı toplantının girişinde yaptığı konuşmada, sanayici ve üreticinin sorunlarından bahsederek, çalışma toplantısını; süt imalatçılarının enerji maliyetlerinin yük- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası yetkilileriyle bakanlık toplantı salonunda, 30 Eylül de çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Süt İmalatçıları Birliği, Hazır Beton İmalatçısek olması, inşaat sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin laborant ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla eğitim programı hazırlanması ile yabancı iş gücü istihdamında yaşanan bürokratik engeller gibi Bakanlığı ilgilendiren sorunları görüşmek için talep ettiklerini anlattı.

2 22. sayfa2 Hellim için koordinasyon kurulu Bakanlar Kurulu, 3 Eylül de yaptığı toplantıda ülkenin kültürel ve ekonomik ürünlerinden olan hellimin devlet politikası kapsamında korunması için bir koordinasyon kurulu oluşturuldu. Buna göre, Bakanlar Kurulu nda iç pazarda hellim üretiminde küçükbaş hayvan sütü kullanımının artırılmasını sağlamak amacıyla Başbakanlık Müsteşarı başkanlığında Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ile Sanayi Odası nda birer temsilcinin katılımıyla bir koordinasyon kurulunun oluşturulmasına karar verildi. Kurul, hellim üretiminin geliştirilmesi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi nin Avrupa Birliği ndeki tescil çalışmalarına karşı politikalar üretilmesi, AB dışındaki ihracat pazarında tescil çalışmaları yapılması için oluşturuldu. KTSO, KTTO ve KTİMB Brüksel'de Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, 9-11 Eylül 2014 tarihleri arasında Brüksel'e gerçekleştirmiş oldukları ziyarette, Avrupa Birliği nin (AB) üst düzey yetkilileri nezdinde temaslarda bulunarak, Hellim'in AB'de coğrafi işaret tescili, AB müktesebatına uyum sürecinin hızlandırılması, Yeşil Hat Tüzüğü kapsamının genişletilmesi ve AB fonları ile gerçekleştirilen yatırım projeleri ile ilgili yaşanan sıkıntılara ilişkin iş dünyasının görüşlerini aktarmışlardır. Kıbrıs'ın yerel ürünü olan Hellim'in, Kıbrıslı Türkler için ekonomik, sosyal ve kültürel önemine vurgu yapılarak, Kıbrıs Rum tarafının Temmuz 2014'de yapmış olduğu tescil başvurusunda Kuzey'de herhangi bir denetleme kurumuna atıfta bulunmamış olduğuna dikkat çekilmiştir. Bu eksikliğin, AB Komisyonu tarafından başlatılan başvuru inceleme süresi sonrasında değil, bu süreç esnasında, kurallara uygun bir denetleme kurumunun atanmasıyla giderilmesinin önem ve gerekçelerine vurgu yapılmıştır. Aksi takdirde, Kuzey Kıbrıs'ta üretilen Hellim'in AB pazarına girişinin engelleneceği gibi, mevcut ihracat potansiyeline de ciddi bir tehdit oluşturacağı ilgililere aktarılmıştır. Yeşil Hat Tüzüğü ticareti kapsamına alınması beklenen işlenmiş gıda ürünleri ve ticari araçların Güney'e geçişi konularının ivedilikle yürürlüğe girmesi gerektiği, bunun iki taraf arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı koyacağı gibi, oluşturulmak istenen güven ve uzlaşı ortamına da hizmet ederek, kapsamlı çözüm müzakerelerine katkı sağlayacağı ifade edilmiştir. AB fonları kapsamında gerçekleştirilen yatırım projelerinde yaşanan sıkıntıların en kısa sürede ve dostane uzlaşı yöntemiyle sonuçlanmasının önemine vurgu yapılarak bunun, Kıbrıs Türk iş dünyasını AB fonları çerçevesinde açılacak ihalelere katılmaya teşvik edeceği, ve AB'nin Kıbrıslı Türk iş adamları nezdindeki imajının korunmasının elzem olduğu belirtilmiştir.

3 3. sayfa3 KTSO Yaşam Boyu Eğitim Merkezi İletişim ve Beden Dili Eğitimi düzenledi KTSO Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM), etkili kişiler arası iletişimin önemini, kişiler arası iletişim konusundaki temel becerileri ve bu becerileri nasıl geliştirebileceklerini teorik ve uygulamalı olarak paylaşarak, kişisel iletişim alışkanlıklarını fark etme ve geliştirme fırsatları sunmak amacıyla eğitim düzenledi. İletişim ve Beden Dili Eğitimi Eğitmen Nuran Öze tarafından KTSO Yaşam Boyu Eğitim Merkezi organizasyonu ile 25 Eylül Perşembe günü Sanayi Odası nda düzenlendi. KKTC de faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanmış bu eğitimde, katılımcılara gündelik yaşamda ve iş yaşamında iletişimin önemi, empati kurma becerisi geliştirilerek sorun çözme kabiliyeti, sözlü iletişimin yanı sıra sözsüz iletişim, çalışanları müşterilerin ve iletişim içinde olunan kimselere doğru mesajlar göndermek, beden dilini etkin kullanma hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Eğitim sonunda katılımcılara Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylı sertifika verildi. Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Akıncı KTSO yu ziyaret etti Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı ve beraberindeki heyet 24 Eylül Çarşamba günü Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ya bir nezaket ziyaretinde bulunarak, Oda Başkanı Ali Çıralı ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Mustafa Akıncı, ziyaretin başında hellim konusundaki son gelişmeler hakkında Başkan Ali Çıralı dan detaylı bilgi aldı. Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı hellimin Türk ve Rum ortak kültürünün bir parçası olduğunun altını çizerek, birlikte hareket etmek gerektiğini vurguladı. Mustafa Akıncı daha sonra Cumhurbaşkanlığına aday olma nedenlerini KTSO yetkililerine aktardı. Akıncı, seçilmesi halinde en iyi hizmeti vermek için tarafsız bir çalışma yolu izleyeceğini kaydetti. Akıncı, siyasi görüşü her ne olursa olsun halkın kendisini destekleyeceğine olan inancını da dile getirdi. Başkan Ali Çıralı ve yönetim kurulu üyeleri de Mustafa Akıncı ya başarı diledi.

4 Sayfa 4 11 milyon TL lik hibe Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük ise toplantıda yaptığı konuşmada, prensiplerinin gelişime katkı koymak olduğunu belirtti. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, dünyada birçok ülkenin, yaşanan ekonomik krizden sonra, ekonomilerini yeniden canlandırma adına, değişik modeller uygulama sürecine başladıklarını söyledi. Her ne kadar bizim ülkemiz, ekonomik ambargolar altında olsa da, bizim ülkemiz de dünya ve Türkiye de yaşanan deneyimler ve kendi deneyimleri ışığında kendine özgü tedbirleri alma yoluna gitmektedir diyen Yorgancıoğlu, geçtiğimiz dönemlerde değişik sektörleri tetikleyen inşaat sektörünü canlandırma adına tapu devir harçlarında bazı düzenlemeler yapıldığını anımsattı. Yorgancıoğlu, devirlerde, 2014 yılında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 75 civarında artış sağlandığını bildirdi. Ülke koşullarına bağlı olarak, turizm ve küçük ölçekli işletmelere, faiz destekli kredi sağlandığını söyleyen Yorgancıoğlu, bu miktarın Eylül ayı itibariyle 32 milyon TL civarında olduğunu vurguladı. Yorgancıoğlu, bugün düzenlenen toplantıyla, Türkiye hükümetinin deneyim ve bilgi birikimleri ile Çukurova Yatırım Ajansı nın ülkeye yaptığı hibelerin bir devamının paylaşılacağını ifade etti. Yorgancıoğlu, bir önceki yıl, 143 projeye 21 milyon TL hibe sağlandığını, önümüzdeki dönem için ise 11 milyon TL lik hibe programı öngörüldüğünü belirtti. Ekonomiye yapılan her yatırımın ve katkının yeni bir dinamizm yaratacağını söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, Bundan daha önemlisi, KOBİ lerin ülke ekonomisindeki önemini, gerek devlet, gerekse özel sektörle uyumunun sağlanması halinde yaratacağı dinamizmi de dikkate almamız önemlidir diye konuştu. Yorgancıoğlu, katkılarından ötürü TC hükümetine, buradaki yetkililerine, süreci takip edenlere teşekkür etti. TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2010 yılında başlayan Özel Sektörün Güçlendirilmesi ve Kamunun Etkinleştirilmesi Programı ndan bahsederek, bu çerçevede altyapı yatırımlarına ve özel firmaların finansman yönünden desteklenmesine ağırlık verdiklerini anlattı. Bugün açıklanan hibelerin proje yarışmasına dayandığını belirten Akça, işletmelere yüze 50 ye, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yüzde 75 e kadar hibe desteği sağlanacağını söyledi. Proje kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı ndan seçme ve uygulama aşamalarında ücretsiz profesyonel danışmanlık hizmeti alınacağını kaydeden Akça, TC Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük e de teşekkür etti. Program kapsamında yürütülen projelerden çok sayıda kişinin yararlandığını söyleyen Büyükelçi Akça, hem faiz desteği, hem de kısmi hibe desteği projelerinin önemli bir eksikliği giderdiğini anlattı. KKTC de finans piyasası daha etkin çalışsa faizler daha düşük olur. Çünkü 10 milyara yakın mevduat var diyen Akça, bu programların, finans piyasasının yeterince etkin olmamasının telafisi olduğunu belirtti. Konuşmasına önceki dönemlere değinerek başlayan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, döneminde 9 milyon 115 bin TL tutarında 62 projenin sözleşmeye bağlandığını, bunların izlenip tamamlandığını söyledi. Denktaş, döneminde Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı na 59 başvuru yapıldığını bunlardan 40 ının toplam 6 milyon 77 bin TL tutarla sözleşmeye bağlandığını; Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı için 49 başvuru yapıldığını bunlardan 17 sinin toplam 3 milyon 118 bin TL tutarla sözleşmeye bağlandığını; Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı na ise 43 başvuru yapıldığını ve 23 ünün 2 milyon 900 bin TL tutarla sözleşmeye bağlandığını, tümüyle ilgili izleme sürecinin devam ettiğini aktardı. İşbirliği protokolü kapsamında müştereken belirlenen tarafların görev ve sorumluluklarını ve sürecin işleyişini belirleyen Usul ve Esaslar Düzenlemesi nin yönetmelik niteliğinde olduğunu söyleyen Denktaş, bu yönetmeliğin KOBİ Geliştirme Merkezi nden alınabileceğini belirtti. Denktaş, Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı nın birinci önceliğinin turizme dönük tesislerin hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin artırılması; ikinci önceliğinin turizme dönük yeni tesisler oluşturulması ve üçüncü önceliğinin turizm potansiyelini harekete geçirecek destekleyici faaliyetler geliştirilmesi olduğunu kaydederek, bu maksatla 3 milyon TL kaynak ayrıldığını açıkladı. Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı nın birinci önceliğinin üretimde katma değer ve verimlilik artışının sağlanması, ürünlerin uluslararası ticaret imkânlarına kavuşturulması; ikinci önceliğinin ise çevresel değerlerin korunma kullanma dengesinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğunu belirten Denktaş, programın toplam bütçesinin 4 milyon TL olduğunu kaydetti. Her iki program kapsamında da, kâr amacı güden kuruluşlara asgari 25 bin TL, azami 250 bin TL hibe verileceğini ve hibe destek oranının yüzde 50 olacağını söyleyen Denktaş, yine her iki programda da kâr amacı gütmeyen kuruluşlara asgari 25 bin TL, azami 200 bin TL hibe verileceğini ve destek oranının yüzde 75 olacağını anlattı. Başvuruların Aralık tarihleri arasında KOBİ Geliştirme Merkezi ne yapılabileceğini kaydeden Denktaş, 8 9

5 Sayfa 5 10 Ekim tarihlerinde tanıtım toplantıları yapılacağını ve Proje Destek Ofisi oluşturulduğunu belirtti. Başvuru yapacak olanları eğitimleri ve yönergeleri takip etmeye çağıran Denktaş, bütün başvuruların şeffaf şekilde değerlendirileceğini dile getirdi. Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne Programlar için teşekkür etti. Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da, Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sağlanan Kaynak ile KKTC de Kısmi Hibe Destek Yardım Projelerinin Desteklenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü nün imzalanmasından bu yana, ilgili sektörlere önemli katkılar sağlandığını söyledi. Sennaroğlu, tarım ve kırsal kalkınma alanlarında uygulanan mali destek programının, her geçen gün yeni yöntem ve tekniklerin geliştiği tarım alanında, çiftçi ve hayvancının gelişen çağa ayak uydurmasına katkı sağladığına işaret etti yılından bu yana Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında toplam 35 projeye 5,5 milyon TL tahsis edildiğini belirten Sennaroğlu, 2014 programında ise 4 milyon TL kaynak tahsis edileceğini ifade etti. Sennaroğlu, şöyle devam etti: İşletme başına 25 bin TL den 250 bin TL ye kadar hibe verilecektir. Destek, kâr amacı güden işletmelerde yüzde 50, kâr amacı gütmeyen kuruluşlarda yüzde 75 olacaktır. Mali yardım programının Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülecek kısmı; tarım piyasalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal alanlarda sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasını amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda öncelik verilecek faaliyetlere değinen Sennaroğlu, bunların; tarımsal işletmelerin modernizasyonu, tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması, tarımsal ve kırsal alanlara yönelik kapasite ve ürün geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi olduğunu belirtti. Projenin, tarım ve kırsal alanlara yönelik kapasite ve ürün geliştirme, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, balıkçılık, arıcılık, kanatlı hayvan yetiştiriciliği gibi birçok tarımsal faaliyeti desteklemeye yönelik olduğunu kaydeden Sennaroğlu, mali desteğin doğru projelere yönlendirilmesiyle tarım alanında gelişme ve rekabet gücünün artırılmasına yönelik önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. Sennaroğlu, Türkiye ye teşekkürlerini sunarken, üreticileri de işletmelerinde modern üretim tekniklerini yakalama ve geliştirilmeleri için projeleriyle hibe programına başvurmaya çağırdı. Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük ise, KKTC deki bu programa danışmanlık hizmeti vermekten mutluluk duyduğunu söyledi. Çukurova Kalkınma Ajansı ile ilgili bilgi veren Büyük, Ajansımız, hem projelerin seçimi, hem de izlenmesi noktasında objektif, sonuç odaklı başarılı projelerin, ekonominin kalkınmasına, desteklenen sektörlerin gelişmesine katkı sağlayacak prensiplerle hareket etmiştir. Bundan sonra da aynı prensiplerle hareket edecek dedi. Büyük, proje yapma konusunda yeterlilikleri geliştirme, doğru projeler oluşturma ve iyi bir şekilde uygulama gerçekleştiği zaman, memnuniyet ve başarının kendiliğinden geleceğini belirtti.

6 Sayfa 6 Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı na başvurular 8-10 Aralık ta Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı için 8-10 Ekim tarihlerinde çeşitli bölgelerde bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini duyurdu. Basın toplantısıyla 23 Eylül de tanıtılan Program la ilgili Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ndan yapılan açıklamaya göre Program, tarım piyasalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal alanlarda sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasını amaçlıyor. Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülen, TC Lefkoşa Büyükelçiliği nce finanse edilen, TC Çukurova Kalkınma Ajansı nın teknik destek verdiği Program kapsamında, tarım ve kırsal alanda yapılacak projeler için başvuranlara toplamda 4 milyon TL kaynak aktarılacak. Bakanlık açıklamasında, tarımsal işletmelerde modern üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması, kırsal alanlarda mikro işletmelerin desteklenmesi ve tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması ile tarım ve kırsal alanlara yönelik kapasite ve ürün geliştirme faaliyetlerini içeren projelere öncelik verileceği belirtildi. Asgari 25 bin TL, azami 250 bin TL tutarında hibelerin verileceği belirtilen açıklamada, kâr amacı güden kuruluşlar için projenin yüzde 50 si tutarında, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için ise projenin yüzde 75 i tutarında hibe sağlanacağı kaydedildi. İşletmelerini geliştirmek için 2014 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı tarafından sağlanan hibelerden yararlanmak isteyen üreticilerin Aralık tarihlerinde başvurularını Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı na yapması gerektiği belirtilen Bakanlık açıklamasında hibe programına başvuru için başvuru rehberi ile gerekli başvuru formlarının adresinden elde edilebileceği ifade edildi. Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ndan yapılan açıklamada hibe programı hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantılarının da yapılacağı belirtilerek toplantı tarih ve saatleri hakkında da bilgi verildi. Buna göre 8 Ekim Çarşamba günü saat da Gazimağusa Belediyesi Durmuş İyimser Salonu nda, saat da KKTC Kalkınma Bankası Konferans Salonu nda; 9 Ekim Perşembe günü saat da Güzelyurt Otel de, saat te Girne Belediyesi Terminal Kültür Merkezi nde ve 10 Ekim Cuma günü saat da İskele Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi nde bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca, Ekim tarihinde saatleri arasında, KKTC Kalkınma Bankası Konferans Salonu nda eğitim toplantısı gerçekleştirilecek. Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ye kutlama mesajı Sayın Eide, Birleşmiş Milletlerce yayınlandığı üzere, Genel Sekreter, Kıbrıs ta kapsamlı bir antlaşma ulaşılmasına yardımcı olunması yönündeki Birleşmiş Milletler in ve kendi kişisel kararlılığının altını çizdi. Sayın Eide nin atanması, önümüzdeki aşamada tarafların somut sonuçlara ulaşmasına Birleşmiş Milletler in kararlı bir şekilde desteklemeye devam ettiğini göstermektedir. Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ye Başkan Ali Çıralı bir kutlama mesajı gönderdi. Mesaj şöyle: Bu fırsat ile Genel Sekreter in Kıbrıs Özel Danışmanı olarak atanmanızdan dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik müzakereler ve Avrupa Birliği ne entegrasyon süreçlerini aktif bir şekilde desteklemeye devam edecektir. Özellikle, Kıbrıs ta olumlu ve dostane bir atmosferin oluşmasını teşvik eden Ortak Antlaşmanın, iki lider tarafından imzalanması sonrasında odamız, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum ile ilişkiler kurulması ve geliştirilmesi yönünde çabalarını ve kapasitesini artırmıştır. İki tarafın nihai bir antlaşmaya varmaları amaçlı barış sürecine, bizler de proaktif bir şekilde dahil olmakta ve katkı koymaktayız. Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs- ın tekrar birleşmesi yönünde hali hazırda bulunan zorlukların ve gelecek fırsatlarının bilincindedir. Bu amaç doğrultusunda, sizinle iyi iletişim ve işbirliğine sahip olacağımıza samimi olarak inanmaktayız.

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 2016 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları : KKTC-16-TDKB-01 Bu program T.C. Lefkoşa

Detaylı

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 3 Ağustos 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI, KKTC YE TEKNİK DESTEK VERİYOR

BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI, KKTC YE TEKNİK DESTEK VERİYOR BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI, KKTC YE TEKNİK DESTEK VERİYOR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ 15 Kasım 2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında Türkiye Cumhuriyeti Tarafından

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI Bu program T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı bu program kapsamında teknik destek vermektedir.

Detaylı

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 KOBİ lere Yönelik Destekler -Kalkınma Ajansları -KOSGEB -TÜBİTAK -Bilim Sanayi

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İşletme İş Planı Hazırlama Eğitimi 16 Ağustos 2014 Eğitmen: İlke Erdal ve Oya Barçın Eğitimin Amacı Katılımcıların iş planı yapılmasının önemini ve amaçlarını kavramalarına

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı,

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı, Türkiye nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı nın Geliştirilmesi Projesi nin Açılış Toplantısında Ulrika Richardson-Golinski a.i. Tarafından Yapılan Açılış Konuşması 3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Kamu ve özel sektör çalışanlarının mesai saatleri uyumlu olmalıdır

Kamu ve özel sektör çalışanlarının mesai saatleri uyumlu olmalıdır Kamu ve özel sektör çalışanlarının mesai saatleri uyumlu olmalıdır Kamu mesai çalışma saatleri ile iligli basın açıklaması yapıldı. Lefkoşa Türk Belediyesi ne Kanalizasyon Tüzüğü konusunda bir yazı gönderildi.

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri GENEL ÇALIŞMA DÖNGÜSÜ Bölge Planı Hedef ve Öncelikleri, Katılımcı Stratejik Planlama Anlayışı ULUSAL PLAN VE PROGRAMLAR PLANLAMA ve PROGRAMLAMA Etki Analizi ve

Detaylı

KAMU İÇ DENETİMİ STRATEJİ BELGESİ (2011-2013)

KAMU İÇ DENETİMİ STRATEJİ BELGESİ (2011-2013) KAMU İÇ DENETİMİ STRATEJİ BELGESİ (2011-2013) I. GİRİŞ Globalleşen dünyada yaşanan ve olumsuz sonuçlarının genelde ilgili ülkenin veya bu ülkenin üyesi olduğu ülkeler topluluğunun kamu kaynağı kullanımıyla

Detaylı

ÖNSÖZ Şakir FAKILI Büyükelçi Yardım Heyeti Başkanı

ÖNSÖZ Şakir FAKILI Büyükelçi Yardım Heyeti Başkanı ÖNSÖZ Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yönelik yapılacak yardımların ayrıntıları 2004 yılından itibaren başlatılan uygulama çerçevesinde kamuoyuna açıklanmaktadır. Bu çerçevede;

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı AB ve Türkiye Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Diyaloğu-IV

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI ve

KALKINMA AJANSLARI ve KALKINMA AJANSLARI ve 13 MART 2012 ANKARA Mustafa Zati Uzman Sunum Planı Neden Kalkınma Ajansları Dünya da Kalkınma Ajansları Türkiye de Kalkınma Ajansları Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Ajansları Destekleri

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

Tarımın Anayasası Çıktı

Tarımın Anayasası Çıktı Tarımın Anayasası Çıktı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ Tarım sektörünün anayasası olan 5488 sayılı Tarım Kanunu iki yıllık yoğun bir çalışmanın ardından 18.04.2006 tarihinde kabul edildi. Resmi Gazete de 25.04.2006

Detaylı

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI KKTC GENEL VE EKONOMİK BİLGİLER 2 KKTC Genel ve Ekonomik Bilgiler Nüfus (2014); 313.626 Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (2015); 10,2

Detaylı

Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı

Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI EKONOMİ TURİZM KÜLTÜR VE SPOR BAKANLIĞI Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları Referans

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı 9.000.000 TL Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programı 5.000.000 TL Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı

Detaylı

MUĞLA İLİ TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU

MUĞLA İLİ TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU MUĞLA İLİ TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 08.05.2013 Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014-2013 Bölge Planı çalışmaları kapsamında, Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birimi tarafından 8 Mayıs 2013

Detaylı

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı.

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı. X. KOBİ İ ZİRVESİİ İ REKABET GÜCÜ İÇİN ULUSLARARASILAŞMA VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı 13 Şubat 2014 KOSGEB KOSGEB,

Detaylı

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti 05-10 Ekim 2015 Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti Ülkemiz ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında idarenin ve kamu personel yönetiminin geliştirilmesi, desteklenmesi ve bu alanlarda işbirliğinin

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Çankırı Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Çankırı Yatırım Destek Ofisine İlişkin

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Sinop Yatırım Destek Ofisine İlişkin Genel

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

20 AY (24 Mart 2006-30 Kasım 2007) 2.075.000 AVRO 925.000 AVRO Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu (ECD)

20 AY (24 Mart 2006-30 Kasım 2007) 2.075.000 AVRO 925.000 AVRO Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu (ECD) SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMANIN SEKTÖREL POLİTİKALARA ENTEGRASYONU PROJESİ KÜNYE İsim Süresi Bütçe Hibe Bütçesi Finansman Faydalanıcı Sürdürülebilir Kalkınmanın Sektörel Politikalara Entegrasyonu Projesi 20

Detaylı

KKTC - AB İLİŞKİLERİ 1. SAYFADAKİ HABERİN DEVAMI. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler gözetiminde, ara bölgede Kuzey ve Güney Kıbrıs

KKTC - AB İLİŞKİLERİ 1. SAYFADAKİ HABERİN DEVAMI. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler gözetiminde, ara bölgede Kuzey ve Güney Kıbrıs KKTC - AB İLİŞKİLERİ 1. SAYFADAKİ HABERİN DEVAMI Aynı zamanda Birleşmiş Milletler gözetiminde, ara bölgede Kuzey ve Güney Kıbrıs veterinerleri arasında görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmeler sonucunda,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİK KONSORSİYUMU

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİK KONSORSİYUMU UBYO Konsorsiyumu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı 08.07.2015 YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİK KONSORSİYUMU Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi ile Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007

TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007 TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007 1 Adana Gelecek Stratejisi Konferansı Çalışmanın amacı: Adana ilinin ekonomik, ticari ve sosyal gelişmelerinde

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar TARIM SEKTÖRÜ 1. Tarım sektöründe istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Tarıma yönelik destekler ihtisaslaşmayı ve istihdamı korumayı teşvik edecek biçimde tasarlanacaktır. Hayvancılık (Tarım Reformu

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 02.04.2013 Sayı : 45 Resmi Gazete Yayım Tarihi : 07.06.2013 Sayı : 28670 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB VE KURULUŞ AMACI KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE Eskişehir Sanayi Odası 25 Kasım 2015 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

Konuşmamda sizlere birkaç gün önce açıklanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi vereceğim.

Konuşmamda sizlere birkaç gün önce açıklanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi vereceğim. 4 Ekim 2009 Tarihinde, DPT Müsteşar Yardımcısı Erhan USTA nın Euro50 Group Seminerinde İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planına İlişkin Konuşma Metni Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Sanayici ve üreticiye bir nefes. protokolün, 2010 ve 2012 Kamunun Etkinliğinin

FAALİYET RAPORU. Sanayici ve üreticiye bir nefes. protokolün, 2010 ve 2012 Kamunun Etkinliğinin KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU MAYIS 2011 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN Sanayici ve üreticiye bir nefes Bu sayıda: 2012 Cebit Eurasia Bilişim Fuarı nda partner ülke Kuzey Kıbrıs

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI II. MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI SUNUM

Detaylı

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM Şirket Tanıtımı Progino PROGİNO 2005 yılından itibaren Eskişehir de mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Faaliyetlerine 2008 yılından beri Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde sürdürmektedir.

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) 1 EKİM 2012, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Meltem

Detaylı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı 2010-2013 İzmir Bölge Planı 2010-2013 İzmir Bölge Planı

Detaylı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı 02 İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir il sınırları dâhilinde faaliyet gösteren, sorumlu bulunduğu bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere bölgenin

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ KA1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği KA2: İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği Stratejik Ortaklıklar

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İhracata Yönelik Piyasa Araştırması ve Pazarlama Eğitimi 7 Haziran 2014 Eğitmen: İlke Erdal ve Oya Barçın Eğitimin Amacı İhracat yapmayı arzu eden veya gelecek planları

Detaylı

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK 2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK GÜNDEM 1 2 3 4 5 Açılış ve Yoklama 2014 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporunun Görüşülmesi Bölge İllerinin Turizm Potansiyellerinin Değerlendirilmesi ve Kurul

Detaylı

ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI

ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI HASAN ORTAÇ İL AB PROJE KOORDİNATÖRÜ UŞAK VALİLİĞİ AB KOORDİNASYON MERKEZİ ERASMUS+ ÖZEL EYLEMLER (Grundtvig, Erasmus, Comenius, Leonardo) (Bireylerin Öğrenme

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA

FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA Öncelik 11.1 AB gerekliliklerine uygun olarak akredite edilecek bir IPARD (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni) ajansının kurulması 5648 sayılı Tarım

Detaylı

BÜTÜNLEŞİK SU YÖNETİMİ İÇİN YEREL ÇERÇEVENİN PLANLANMASI PAYDAŞLAR ÇALIŞTAYI. GAP Tarımsal Sorunlar, Çözüm Önerileri ve GAP TEYAP

BÜTÜNLEŞİK SU YÖNETİMİ İÇİN YEREL ÇERÇEVENİN PLANLANMASI PAYDAŞLAR ÇALIŞTAYI. GAP Tarımsal Sorunlar, Çözüm Önerileri ve GAP TEYAP BÜTÜNLEŞİK SU YÖNETİMİ İÇİN YEREL ÇERÇEVENİN PLANLANMASI PAYDAŞLAR ÇALIŞTAYI GAP Tarımsal Sorunlar, Çözüm Önerileri ve GAP TEYAP GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ), T.C. Kalkınma Bakanlığının temel misyonuna

Detaylı

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir.

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Alternatif Turizm Altyapısı,

Detaylı

11,6 milyar. Hükümetin 2013 yılı programı

11,6 milyar. Hükümetin 2013 yılı programı 11,6 milyar e-dönüşüm Türkiye Projesi ve Bilgi Toplumu Stratejisi yle uyumlu projelere ağırlık verilecek. Türkiye ye uygun Teknoloji Transfer Ofisi modelinin pilot uygulaması başlatılacak. Kamunun BİT

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

T.C. Kalkınma Bakanlığı

T.C. Kalkınma Bakanlığı T.C. Kalkınma Bakanlığı 2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği- Turkey s Agricultural Policies at a Crossroads with respect to 2023 Vision 2023 Vision, Economic Growth and Agricultural

Detaylı

Bağımsız Değerlendirici İlanı

Bağımsız Değerlendirici İlanı Bağımsız Değerlendirici İlanı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından TR61 (Isparta, Antalya, Burdur) Düzey 2 Bölgesinde 2011 yılı ve takip eden yıllarda yürütülecek mali destek programlarına başvuruda

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Kariyer ve yerli ürün bir arada. Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN. İhracat raporu kamuoyuyla paylaşıldı

FAALİYET RAPORU. Kariyer ve yerli ürün bir arada. Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN. İhracat raporu kamuoyuyla paylaşıldı FAALİYET RAPORU Bu sayıda: İhracat raporu kamuoyuyla paylaşıldı 2 Nisan 2013 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN Kariyer ve yerli ürün bir arada Tarım Bakanlığı ile Sanayi Odası arasında işbirliği

Detaylı

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi FASIL 18 İSTATİSTİK Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması 1 Mevzuat uyum takvimi Bu öncelik altında, bu aşamada herhangi bir mevzuat uyumu çalışması öngörülmemektedir.

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin yönetimi ve

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI

ANKARA KALKINMA AJANSI ANKARA KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2012 TEKLİF Ç A Ğ R I S I Yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara Ankara Kalkınma Ajansı Ülkelerin hatta şehirlerin

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks:

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks: AVRUPA BİRLİĞİ VE KALKINMA AJANSLARI İÇİN UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ Avrupa Birliği; Türkiye de her yıl farklı katılım öncesi mali yardım programları kapsamında Türkiye de çeşitli konularda hibe

Detaylı

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Öncelikler ve İhtisaslaşma Organizasyon ve Eşgüdüm Yaşam Kalitesinin Artırılması Sürdürülebilir Kalkınma Bilgi Toplumuna Dönüşüm Rekabet Gücünün

Detaylı

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÜÇLÜ ALTYAPI GÜÇLÜ EKONOMİ 8.500.000 TL ÜRETİMDE ODAK ALANLAR 5.000.000 TL TOPLAM HİBE TUTARI : 13.500.000 TL ÖNGÖRÜLEN PROJE HACMİ: 25.000.000 TL 2 FKA 2014 MALİ DESTEK

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) 26 ARALIK 2011, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Sayın Büyükelçi M. Haluk Ilıcak

Detaylı

2010 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012

2010 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012 2010 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012 Muhasebe Ödeme Birim Başkanlığı PROGRAMIN TANIMLANMASI Bu mali destek programı, Ajans uzmanlarının bölgede yapmış

Detaylı

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi www.mevzuattakip.com.tr Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım 2015 seçimleri için partiler seçim beyannamelerini açıkladılar. Adalet ve Kalkınma

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

TEMİZ ÜRETİM (EKO - VERİMLİLİK)

TEMİZ ÜRETİM (EKO - VERİMLİLİK) TEMİZ ÜRETİM (EKO - VERİMLİLİK) SANAYİDE KULLANILAN VERİMSİZ ELEKTRİK MOTORLARININ DÖNÜŞÜMÜ ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR Ankara da düzenlenen toplantı, Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre KARAOSMANOĞLU başkanlığında

Detaylı

T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı ? UR-GE Tebliği nin Çıkış Noktası UR-GE Tebliği nin Vizyonu ve Yapıtaşları UR-GE

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak

4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak 4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak Tapio Laamanen 13 Ocak 2011 1 İstihdam ve Ekonomi Bakanlığı nda Kanun Tasarısı Hazırlama Süreci İlk adım Avrupa Birliği/Ulusal - Hükümet programı

Detaylı

Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınmasını teşvik etmek amacıyla mali destek aracı oluşturan ve Avrupa Yeniden Yapılanma Ajansı na ilişkin 2667/2000 sayılı Konsey Tüzüğü nü değiştiren 27 Şubat 2006 tarihli

Detaylı

KOSGEB KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI HIZLI BÜYÜYEN KOBİ LERDE KAPASİTE GELİŞTİRME

KOSGEB KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI HIZLI BÜYÜYEN KOBİ LERDE KAPASİTE GELİŞTİRME KOSGEB KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI HIZLI BÜYÜYEN KOBİ LERDE KAPASİTE GELİŞTİRME 1.Programın amacı nedir? KOBİ lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012) 12 Mart 2012, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Pınar Başpınar

Detaylı