Süreç ve Kontrollerin Değerlendirilmesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Süreç ve Kontrollerin Değerlendirilmesi"

Transkript

1 Süreç ve Kontrollerin Değerlendirilmesi İç kontrol ortamınız şirketinizin karşı karşıya kaldığı sektörel, yasal ve diğer değişikliklere uyum sağlayabilecek kadar dinamik mi? Süreçlerin ve kontrollerinin küresel iyi uygulamalar ışığında değerlendirilmesi ve şirket kültürünüze uygun şekilde yeniden yapılandırılması, sektörel risklere karşı hazırlıksız yakalanmanızı engelleyecektir. İhtiyacınız Şirketinizde gerçekleştirilen iç veya dış denetimler sırasında, finansal /operasyonel veya yasal risklerinizi ortadan kaldıracak kontrollerin yeterli olgunlukta olmadığı görüşü oluşuyor ise, kontrollerinizi yeniden yapılandırmaya, daha da önemlisi işleyişini devam ettirmek için sağlam bir iç kontrol ortamı oluşturmaya ihtiyacınız var demektir. Süreçleriniz içinde yer alan kontroller kişilere bağımlı olarak çalışıyor veya birden fazla lokasyonda faaliyet gösteren şirketinizin iç kontrol yapısı farklılık gösteriyor ise kontrollerinizin standardizasyonunun ve izlenebilirliğinin sağlanmasında uzman bir ekipten destek almayı düşünebilirsiniz.

2 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC uzmanları ile birlikte süreçlerinizdeki kontrolleri değerlendirdiğinizde size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Süreçlerinizin anlaşılması ve hem sizin sektörünüze özel hem de sürece spesifik genel risklerden yola çıkarak sizin iş süreçlerinize spesifik risklerinizin belirlenmesi, Şirket yönetiminin beklentileri Risk odaklı bir bakış açısı ile teknik bilgi ve tecrübe gerektiren süreçlerinizin iyi uygulamalara göre kıyaslanması sonrasında kontrol eksikliklerinin belirlenmesi (tasarım açısından değerlendirme), Süreçler içerisinde mevcut olan kontrollerin etkinliğinin güncel test metodları aracılığı ile değerlendirilmesi (çalışırlık açısından değerlendirme), uygulanabilir kontrol iyileştirme önerilerinin geliştirilmesi, Süreçleriniz için sektörel ve sürece özel riskleri içeren risk kataloğu oluşturma ve en iyi kontrollere yönelik örneklerin sağlanması. İletişim Işıl Kırdı +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Kontrol açıklıklarının raporlanması, pratik ve 2015 PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

3 Süreç ve Kontrollerin Dokümantasyonu Tanımlanmamış süreç ve kontrollerin etkinliği süreç sahibinin inisiyatifine bağlı kalmaya yükümlüdür. Resmi olarak tanımlanmış süreç ve kontroller bilgi ve tecrübenin çalışanlar arasında transferine olanak sağlayan en önemli iletişim araçlarından biridir. İhtiyacınız Kritik süreçleriniz ve bu süreçler içerisindeki akışlar, politikalar ve prosedürler, rollere göre görev tanımları resmi olarak belgelenmemiş ise, kritik pozisyonlardaki çalışanlarınızın işten ayrılması veya transferinin gerçekleşmesi durumunda süreçlerinizin devamlılığının getirilememesi riski ile karşı karşıyasınız demektir. Süreçlerde işlettiğiniz kontrollerinizin ve süreçlerdeki ekibinizin rollerinin tanımlanmasında yazılı olmayan yöntemler uygulamakta iseniz, hangi alanlarda ne gibi kontrol eksiklikleri olduğu bilgisine ulaşmakta zorluk yaşıyor olabilirsiniz. İş süreçlerinizin çalışanlarınıza bağımlı olmayacak şekilde sürekliliğini temin etmek ve süreçler içerisindeki kontrolleri resmi olarak tanımlamak için sektörel uzmanlığa sahip kişiler tarafından dokümantasyonlarının yapılmasını düşünebilirsiniz.

4 PwC size nasıl yardımcı olabilir? Süreçlerinizin PwC uzmanları tarafından dokümante edilmesi kapsamında aşağıdakilerden faydalanabilirsiniz: Süreç akış şemaları - Kompleks iş süreçlerinizin akış şemalarının, süreci etkileyen birimler ve bu birimlerin aralarındaki etkileşimlerin dikkate alınarak süreç akış şeması şeklinde hazırlanması, Politika ve prosedürler - Kritik iş süreçleriniz için kontrollerin de belirtildiği gerekli politika ve prosedürlerin yazılması, İletişim Ras.Proposal@tr.pwc.com Işıl Kırdı +90 (212) isil.kirdi@tr.pwc.com Oktay Aktolun +90 (212) oktay.aktolun@tr.pwc.com Tumin Gültekin +90 (212) tumin.gultekin@tr.pwc.com Risk Kontrol Matrisleri - İş süreçlerinizdeki kontrollerin sektörünüzdeki ilgili risklerle ilişkilendirildiği Risk Kontrol Matrislerinin oluşturulması, Görev tanımları Süreçlerdeki görev dağılımlarını ve operasyonel akıştaki rolleri anlatan ve kontrolleri de belirten görev tanımlarının hazırlanması PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

5 Süreç Bazında Risk ve Kontrol İçeriği Sağlama Süreçlerinizde karşılaşabileceğiniz sektörünüze özel riskleri ve bunlara karşı konabilecek kontrollerin iyi uygulamalara göre nasıl olması gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. İş süreçlerinize ilişkin hedeflerinizi, risklerinizi, kontrollerinizi ve bu kontrollerin değerlendirmesi için kullanacağınız örneklem sayıları ve test metodlarınızın iyi uygulamalara göre nasıl olması gerektiğini bilmezseniz zor bir denetim süreci sizi bekliyor demektir. İhtiyacınız Şirketinizde yeni kurulmuş olan iç denetim biriminiz, iş süreçlerinizin denetimlerin hangi çerçeveye göre yapılması gerektiğini bilmiyor olabilir. Aynı şekilde her süreç için hem sürece hem de sektöre özel ne gibi risklerin olabileceğini ve bu risklere karşı ne gibi kontroller olabileceği konusunda bilgilerinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Mevcut risklerinizin dışında olabilecek sektörel riskleri ve bu risklerin etkilerini azaltabilecek kontrol iyi uygulamalarını bulamıyorsanız, PwC uzmanlarının yardımıyla denetimlerde kullanabileceğiniz bir başlangıç noktası olarak olası risk ve kontrollere yönelik bir içeriğe sahip olabilirsiniz.

6 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC iç denetim uzmanları sizler ile birlikte çalışarak, hedeflerinizi, risklerinizi, kontrollerinizi, örneklem sayılarını ve test metodlarınızı en iyi şekilde harmanlayacak bir biçimde sizlere içerik oluşturma imkanı sağlar. Amacımız sizlerle birlikte çalışma kağıtlarınızı oluştururken hem size olası risk ve kontrol noktalarını sunabilmek, hem de bunları aktardığınız denetim çalışma kağıtlarını (Risk Kontrol Matrislerini) en nizami şekilde oluşturabilmenize yardımcı olabilmektir. Sektörünüze yönelik riskleri sizler için değerlendirerek, bu riskleri ve bu risklere karşılık gelebilecek en iyi kontrol örneklerini sizlere sunmaktayız. Bu kapsamda size sunabileceğimiz hizmetlerimiz: Risk Kontrol Matrisi hazırlama Sektörel risk örnekleri sağlama En iyi kontrollere yönelik örnekleri sağlama İç denetim faaliyetlerinin verimliliğini ve etkinliğini arttıran çalışma kağıdı şablonlarının geliştirilmesi Kendinizi kıyaslayabileceğiniz uygun ölçekte şirketlerin iyi uygulamalarının müşteri verilerinin gizliliği prensipleri çerçevesinde paylaşılması İletişim Işıl Kırdı +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

7 İç Kontrollerin Değerlendirilmesi İçin Kaynak Desteği İç kontrollerin etkinliğini sağlarken kontrollerinizi periyodik olarak değerlendirmedikçe işlerin istediğiniz gibi yürüdüğünden emin olamazsınız. İç kontrollerinizin periyodik olarak şirket içindeki kişiler tarafından özdeğerlendirmesinin yapılması, iş süreçlerinizdeki risklerin kontrol altında tutulmasını sağlayacaktır. İhtiyacınız Mevcut iç kontrol veya kontrol öz değerlendirme ekibiniz ile ihtiyacınız olan sürede ve istediğiniz kapsamda süreçlerinizdeki kontrolleri değerlendiremiyorsanız, ya iç kontrol/ kontrol öz değerlendirme ekibinizi genişletmeniz ya da konu uzmanlarıyla daha etkin değerlendirmeler yapmanız gerekiyor demektir. Şirket içinde böyle bir biriminiz yok ama yine de süreçlerinizin tasarladığınız gibi ve güvenli şekilde yürütüldüğünden emin olmak istiyor olabilirsiniz. Ayrıca, Sarbanes-Oxley uygulamasına tabi olduğunuz için kontrollerinizi periyodik olarak değerlendirerek raporlama ihtiyacınız olabilir. Her iki durumda da güncel riskler, iç kontrol ve süreç uygulamaları konusunda bilgi sahibi bir uzmanı, kısa ya da uzun süreli alarak ekibinizin bir parçası haline getirebilirsiniz.

8 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC uzmanlarını iç kontrol/kontrol öz değerlendirme ekibinize kattığınızda, ekibinizin üyesi olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Uzun vadeli ilişki sayesinde sonraki dönemlerde kaynağa ihtiyacınız olduğunda, şirketinizi bilen danışmanlarınızın olması. İç kontrollerin değerlendirilmesi Çalışmanızın, planlamadan raporlama aşamasına kadar gerçekleştirilmesi, Kontrol öz değerlendirme çalıştaylarınızın yönetilmesi, İç kontrollerinizin ve süreçlerinizin iyi uygulamalar ışığında geliştirilmesine katkıda bulunulması, Sarbanes-Oxley e bağlı olarak yönetim testlerinizin gerçekleştirilmesi ve raporlanması, İç kontrol değerlendirme çalışmaları esnasında sektörel tecrübemiz ve teknik uzmanlıklarımız ile güncel risk ve kontrollere ilişkin iyileştirme alanlarının belirlenmesi, İletişim Ras.Proposal@tr.pwc.com Işıl Kırdı +90 (212) isil.kirdi@tr.pwc.com Oktay Aktolun +90 (212) oktay.aktolun@tr.pwc.com Tumin Gültekin +90 (212) tumin.gultekin@tr.pwc.com 2015 PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

9 Sarbanes-Oxley Kontrol Değerlendirmesi Desteği Sarbanes-Oxley, finansal tablolara güven ve itibarda etkin ve dokümante edilmiş iç kontrol ortamını, en kritik faktörlerden biri olarak öne çıkarıyor. Şirketinizin Sarbanes-Oxley (SoX) yasasının 404 maddesinin getirmiş olduğu zorunluluklara ve raporlama mevzuatlarına uyum sürecinizin, eleman sayısı ve uzmanlık gerektiren alanlardaki yetkinlik kısıtı yüzünden sekteye uğramasına izin vermeyin. İhtiyacınız Amerika Birleşik Devletleri nde borsada işlem gören halka açık şirketlerden biri veya bu şirketlerin Türkiye deki iştiraki olabilirsiniz. Bu durum, Sarbanes-Oxley yasası 302 ve 404 maddeleri çerçevesinde, şirketinizin finansal raporlama üzerindeki risklerinin belirlenmesini, belirlenen risklere ilişkin kontrollerin değerlendirilmesi ve dokümante edilmesi ile yükümlü olduğunuz anlamına gelmektedir. mevzuatlarına uyum sağlamanın maliyetini ve karmaşıklığını dışarıdan alacağınız dış kaynak çözümü ile azaltmayı düşünebilirsiniz. Aynı şekilde ilgili yasal zorunluluğu, uzman bir ekipten alacağınız destek ile, şirketinizin iç kontrol ortamının iyi uygulamalara göre nerede pozisyonlandığını görmek için bir fırsata çevirebilirsiniz. Dış denetçileriniz gelmeden önce Sarbanes-Oxley raporlama

10 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC uzmanlarından SoX desteği aldığınızda, Sarbanes-Oxley yasası denetimi öncesinde şirketlerin yasaya uygunluğunun değerlendirilmesi, uygulanabilir kontrol iyileştirme önerilerinin getirilmesi ile dış denetiminiz öncesinde SoX a uyumlu ve yönetim testlerinizi tamamlamış bir hale gelmenizi sağlayabiliriz. İş süreçlerinin incelenmesi ve süreç şemalarının çizilmesi, Finansal raporlamaya yönelik risklerin ve iç kontrollerin belirlenmesi ve dokümante edilmesi, Risk odaklı bir bakış açısı ile teknik bilgi ve tecrübe gerektiren süreçlerinizin iyi uygulamalara göre değerlendirilmesi sonrasında kontrol eksikliklerinin belirlenmesi Tasarım açısından değerlendirme, Süreçler içerisinde mevcut olan kontrollerin etkinliğinin güncel test metodları aracılığı ile değerlendirilmesi (çalışırlık açısından değerlendirme), İletişim Ras.Proposal@tr.pwc.com Işıl Kırdı +90 (212) isil.kirdi@tr.pwc.com Oktay Aktolun +90 (212) oktay.aktolun@tr.pwc.com Tumin Gültekin +90 (212) tumin.gultekin@tr.pwc.com Kontrol açıklıklarının raporlanması, pratik ve 2015 PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

11 Proje Risklerinin Denetimi Şirketlerin iç operasyonları ve faaliyetlerine ilişkin projelerinin temel proje adımlarına uygunluğuna yönelik ne seviyede güvence sağlayabiliyorsunuz? Sizin, paydaşlarınızın veya Denetim Komitenizin, şirketin iç operasyonları ve faaliyetlerine ilişkin proje, program ve portföy yönetimine yönelik güvence ihtiyaçlarında iç denetim fonksiyonları en önemli mekanizmalardan biridir. İhtiyacınız Projelerinizin belirlenen adımları zamanında ve tam olarak takip ettiğinden emin misiniz? Proje ve iş risklerinizi yönetmek için kontrollerin gerektiği gibi tasarlanmış ve etkin bir şekilde çalışmakta olduğuna yönelik güvence sağlamak için, şirketin kendi proje standartlarını geliştirmesi gerekir. Bunun yanında projenize göre PMI (Project Management Institute) gibi proje yönetim standartları baz alan bağımsız bir güvence hizmetine ihtiyaç vardır. İç denetim fonksiyonlarınız ile eş güdümlü olarak çalışabilecek, finansal kaynakların yönetimi, mali tablolar, bilgi teknolojileri ve insan kaynakları gibi temel proje süreçlerini proje yönetim standartları çerçevesinde değerlendirebilecek bir iç denetim kaynağı ile proje risklerinin erken teşhisi ve düzenleyici kontrol aktivitelerinin tasarlanması mümkün olabilecektir.

12 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC küresel proje yönetim tecrübesi ile şirketin projelerinin, belirlenen hedefler çerçevesinde değerlendirilmesi ve proje risklerine ilişkin güvence hizmetleri sunulmasında, proje yönetim danışmanlarımız iç denetim fonksiyonunuz ile eş güdüm halinde çalışabilmekte ya da şirketin proje güvence hizmetleri için dış kaynak desteği sağlayabilmektedir. PMI ile şirketin politika ve prosedürleri baz alınarak yapılabilecek bağımsız denetim çalışmaları neticesinde sizlere, paydaşlarınıza ve denetim komitesine güvence hizmetleri sunulabilecektir. İletişim Işıl Kırdı +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi

Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi Suistimal sadece oluştuğunda üzerinde durulacak bir konu olmamalı - suistimal risklerini belirlemek ve söz konusu riskleri kontrollerle minimize

Detaylı

Süreçlerin Gözden Geçirilmesi ve Tasarımı

Süreçlerin Gözden Geçirilmesi ve Tasarımı Süreçlerin Gözden Geçirilmesi ve Tasarımı PwC Bankanıza özgü süreç iyileştirmeleri ve tasarımları ile sizi diğerlerinden farklılaştırmayı öneriyor... İhtiyacınız Değişen sektörel gereklilikler, yeni hizmet

Detaylı

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Kapsamlı bir yazılım seçim metodolojisi, kurumsal hedeflerin belirlenmesiyle başlayan çok yönlü bir değerlendirme sürecini kapsar. İş süreçlerine, ihtiyaçlarına

Detaylı

Kurumsal Risk Yönetimi Fonksiyonu Etkinlik Analizi

Kurumsal Risk Yönetimi Fonksiyonu Etkinlik Analizi Kurumsal Risk Yönetimi Fonksiyonu Etkinlik Analizi Şirket stratejilerinin hayata geçmesinde risklerin etkin yönetildiği konusunda pay sahiplerinin büyük beklentileri vardır. Etkin bir kurumsal risk yönetimi

Detaylı

Destek Hizmetleri Süreç Denetimi (ISAE 3402 / SSAE 16)

Destek Hizmetleri Süreç Denetimi (ISAE 3402 / SSAE 16) Destek Hizmetleri Süreç Denetimi (ISAE 3402 / SSAE 16) Müşterilerinize onların beklentilerini karşıladığınızı gösterebiliyor musunuz? Süreçlerinize ve kontrollerinize dair ilgili taraflara güvence verin!

Detaylı

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP standartlarını uygulama baskısı, verimli, pratik, güvenli ve uygulanabilir süreçlerin tasarımına engel olabilir. Birçok uygulama projesinde, iş süreçlerindeki verimlilik,

Detaylı

Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı

Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı Ancak etkin kullanılabilen bir proje ve portföy yönetim aracı proje ve program yönetimi sürecini destekleyebilir Proje ve program yönetimi,

Detaylı

Yönetim Kurulu Etkinlik Analizi

Yönetim Kurulu Etkinlik Analizi Yönetim Kurulu Etkinlik Analizi Yönetim kurulu, görev ve yetkilerinin şirket genelinde hayata geçirilme etkinliğini ne şekilde değerlendiriyor? Yönetim kurulunun, şirketi yönlendirme ve gözetim rolünü

Detaylı

İç Denetim Birimi Kurulumu

İç Denetim Birimi Kurulumu İç Denetim Birimi Kurulumu Şirket içerisindeki gözünüz: İç Denetim Şirket operasyonlarınızdaki risklerin iyi yönetildiğinden ve bunun tüm şirket genelinde uygulandığından emin olmazsanız, şirkete önemli

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği

Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği Faaliyetlerinizdeki bir kesinti nedeniyle katlandığınız maliyet, itibarınıza olan etkisiyle karşılaştırıldığında önemsiz kalabilir. Birçok şirket bilgi teknolojileri

Detaylı

Kamu Gözetimi Kurumu Mevzuat Bilgilendirmesi

Kamu Gözetimi Kurumu Mevzuat Bilgilendirmesi www.pwc.com.tr Kamu Gözetimi Kurumu Mevzuat Bilgilendirmesi Performans Güvence Hizmetleri Hizmet kuruluşlarının denetimlerinde kullanılan ISAE3402 standardı, Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) tarafından GDS3402

Detaylı

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri ntracts in the Red Zone could have significant value leakage Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri Küresel ısınma ve iklim değişikliği sizi nasıl etkileyecek? Faaliyetlerinizin sürdürülebilir,

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Hakkında

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Hakkında Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Hakkında Bilgi Teknolojileri konusunda stratejiden uygulamaya kadar farklı aşamalarda ve risk, kontrol, süreç, organizasyon, yönetişim yapısı ve teknoloji gibi farklı

Detaylı

X. Çözüm Ortaklığı Platformu

X. Çözüm Ortaklığı Platformu www.pwc.com/tr Türkiye Muhasebe Standartları na Geçiş İçerik 1. Yeni Türk Ticaret Kanunu na Genel Bakış 2. Türkiye Muhasebe Standartları na Geçiş Yol Haritası 3. Finansal Raporlama Süreci ve Teknik Altyapı

Detaylı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri Danışmanlığı bölümünde çalışan profesyonellerimiz, birçok yerel ve uluslararası şirkette, organizasyon çapında risk ve kurumsal yönetim konularında yardımcı olmak ve

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası www.pwc.com.tr Ocak 2018 SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış ve yayımı tarihinde

Detaylı

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Riskin erken saptanması ve iç denetim 10 Aralık 2012

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Riskin erken saptanması ve iç denetim 10 Aralık 2012 www.pwc.com.tr 11. Çözüm Ortaklığı Platformu Riskin erken saptanması ve iç denetim 10 Aralık 2012 İçerik 1. Kurumsal yönetim odağıyla risk yönetimi ve iç denetim 2. Düzenlemeler sizden ne bekliyor? 3.

Detaylı

COBIT 5 Ne kadar hazırsınız?

COBIT 5 Ne kadar hazırsınız? www.pwc.com.tr/ras Ne kadar hazırsınız? Kurumsal Bilgi Teknolojileri Yönetişim Çerçevesi Neden PwC? geliştirme sürecinde PwC öncülüğü Geliştirme Ekibi ISACA Merkez Birim Gönüllü Uzmanlar ISACA Yönetimi

Detaylı

IX. Çözüm Ortaklığı Platformu. Finansa Erişimde Önemli Bir Seçenek Halka Arz

IX. Çözüm Ortaklığı Platformu. Finansa Erişimde Önemli Bir Seçenek Halka Arz www.pwc.com/tr IX. Çözüm Ortaklığı Platformu Finansa Erişimde Önemli Bir Seçenek Halka Arz 7 Aralık 2010 Ajanda Türkiye de halka arza yönelik gelişmeler Halka Arz Sürecinde Evreler Değerlendirme ve Halka

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri www..pwc.com.tr SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Tedarikçi risklerini yönetebilmek

Tedarikçi risklerini yönetebilmek www.pwc.com.tr Tedarikçi risklerini yönetebilmek. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İçerik 1. Tedarikçi risklerini yönetme ihtiyacı 2. Tedarikçi risk yönetimi bileşenleri 3. Yasal gelişmeler 2 Tedarikçi risklerini

Detaylı

Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri

Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Basel II ve III ile Uyum Başvuru Süreci Derecelendirme Model Kurulumu İçsel Sermaye Yeterliliği Değerlendirme Süreci (İSEDES)

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Turkey

Detaylı

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler www.okul.pwc.com.tr Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler GSG Hukuk un katkılarıyla Business School Vergi ve Gümrük İncelemeleri Eğitimleri Vergi ve gümrük incelemelerine yönelik eğitimlerimiz

Detaylı

UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Şubat 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni

UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Şubat 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni www.pwc.com.tr UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Şubat 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Yürürlük tarihi: Yeni standart 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlayan

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri www.pwc.com.tr/ras Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri BT Yönetişimi Hizmetleri BT Denetimi ve Uyum Hizmetleri BT Değerleme Hizmetleri Proje Yönetimi ve Güvence Hizmetleri

Detaylı

İkincil Mevzuatlar ve Uygulamaya Yönelik Eğitim ve Çalıştaylar

İkincil Mevzuatlar ve Uygulamaya Yönelik Eğitim ve Çalıştaylar www.ttkrehberi.com İkincil Mevzuatlar ve Uygulamaya Yönelik Eğitim ve Çalıştaylar GSG Hukuk un katkılarıyla Yeni Türk Ticaret Kanunu Yeni Türk Ticaret Kanunu ( Yeni TTK ) yürürlüğe girdi. 1 İkincil Mevzuatlar

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri www..pwc.com.tr SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Peşin Fiyatlandırma Anlaşmaları

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Peşin Fiyatlandırma Anlaşmaları www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Peşin Fiyatlandırma Anlaşmaları 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ile birlikte Türk vergi sistemine getirilen yeniliklerden biri olan Peşin Fiyatlandırma Anlaşması

Detaylı

30 Haziran 2015 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler Ve Yorumlar

30 Haziran 2015 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler Ve Yorumlar www.pwc.com.tr 30 Haziran 2015 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler Ve Yorumlar 30 Haziran 2015 tarihli finansal tabloları hazırlarken dikkat edilecek

Detaylı

BAŞARAN NAS BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

BAŞARAN NAS BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle hazırlanan işbu Kalite Güvence Raporu, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından

Detaylı

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Place image here with reference to guidelines Serhat Akmeşe

Detaylı

Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi

Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi www.pwc.com.tr Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu 9 Aralık 2013 İçerik 1. İnovasyon riskinin yönetimi neden önemli? 2. İnovasyonda neye odaklanmalıyız?

Detaylı

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu nun 13. maddesinde düzenlenen ve 01.01.2007 tarihinden itibaren yürürlükte

Detaylı

İşletmelerde Suistimal Risklerinin Yönetilmesi Anket sonuçları

İşletmelerde Suistimal Risklerinin Yönetilmesi Anket sonuçları www.pwc.com.tr İşletmelerde Suistimal Risklerinin Yönetilmesi Anket sonuçları Bekir Özdemir ikmet Mısırlıoğlu 13. Çözüm Ortaklığı Platformu 8 Aralık 2014 Merhaba, 08 Aralık 2014 tarihinde 13. PwC Çözüm

Detaylı

Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması

Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması www.pwc.com.tr Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması 4 Risk Raporlaması Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması 2007 yılında başlayan finansal kriz;

Detaylı

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Veri Kalitesi ve Verilerin Doğruluğuna Etki Eden Faktörler Oktay Aktolun 10 Aralık 2012

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Veri Kalitesi ve Verilerin Doğruluğuna Etki Eden Faktörler Oktay Aktolun 10 Aralık 2012 www.pwc.com.tr Veri Kalitesi ve Verilerin Doğruluğuna Etki Eden Faktörler Oktay Aktolun İçerik 1. Veri ve Bilgi ilişkisi 2. Veri Kalitesi 3. Veri Yönetimi 4. Veri Kalitesine etki eden faktörler 5. Kapanış

Detaylı

III. PwC Çözüm Ortaklığı Platformu Şirketlerde İç Kontrol ve İç Denetim Fonksiyonu* 22 Aralık 2004

III. PwC Çözüm Ortaklığı Platformu Şirketlerde İç Kontrol ve İç Denetim Fonksiyonu* 22 Aralık 2004 III. PwC Çözüm Ortaklığı Platformu Şirketlerde İç Kontrol ve İç Denetim Fonksiyonu* *connectedthinking PwC İçerik İç kontroller İç kontrol yapısının oluşturulmasında COSO nun yeri İç denetim İç denetimi

Detaylı

UFRS Bülten. 31 Mart 2016 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler ve Yorumlar

UFRS Bülten. 31 Mart 2016 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler ve Yorumlar www.pwc.com.tr UFRS Bülten 31 Mart 2016 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler ve Yorumlar Mart 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni

Detaylı

Borç Danışmanlığı Hizmetleri

Borç Danışmanlığı Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Danışmanlığı İletişim Hüsnü Dinçsoy Şirket Ortağı +90 (212) 376 5302 ofis numurası husnu.dincsoy@tr.pwc.com e-mail Mevlüt Akbaş Direktör +90 (212) 355 2354 ofis numurası mevlut.akbas@tr.pwc.com

Detaylı

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler www.ttkrehberi.com Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler GSG Hukuk un katkılarıyla Business School Sermaye Piyasası Eğitimleri Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler Yeni Sermaye

Detaylı

Ekonomik Göstergeler Neyi Gösteriyor? 2013 e Bakış ve 2014 Beklentileri

Ekonomik Göstergeler Neyi Gösteriyor? 2013 e Bakış ve 2014 Beklentileri www.pwc.com.tr. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu Ekonomik Göstergeler Neyi Gösteriyor? 2013 e Bakış ve 2014 Beklentileri İçerik 1. 2013 Nasıl Geçti? 2. 2014 e İlişkin Beklentiler 3. Makroekonomiyle Vergi

Detaylı

IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu. Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010

IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu. Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010 IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010 Gündem Krizde sürdürülebilirlik Araştırmalara göre risk yönetimine bakışaçısı Risk yönetimi & iç denetim

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

UFRS Bülten. Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Finansal Olmayan Varlıkların Değer Düşüklüğü Testine İlişkin Önemli Hususlar

UFRS Bülten. Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Finansal Olmayan Varlıkların Değer Düşüklüğü Testine İlişkin Önemli Hususlar www.pwc.com.tr UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Finansal Olmayan Varlıkların Değer Düşüklüğü Testine Kasım 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Sektöre özgü etkenler

Detaylı

Dijitalleşen İç Denetim

Dijitalleşen İç Denetim www.pwc.com.tr Dijitalleşen İç Denetim Dijital, veri ve mobil cihazlar dünyasında analitik yöntemlerin kullanılması Dijital, Veri ve Mobil Dünyası Son beş yılda, teknoloji devrimi iş dünyasında değişimlere

Detaylı

İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü

İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü www.pwc.com.tr/ras İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü 20 Ekim 2014 Ajanda Gelişen Teknolojiler, Yeni Riskler ve İç Denetim Bulut Bilişim Sosyal Medya Mobil Teknolojiler Siber Güvenlik Sorularınız

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

İş Hukuku Check-Up Hizmeti

İş Hukuku Check-Up Hizmeti www.pwc.com.tr İş Hukuku Check-Up Hizmeti Danışmanlık Hizmetleri İş Hukuku Check-Up Hizmetiyle işletmelere sağladığımız katma değer İş hukukunda günden güne değişen ve gelişen yasal düzenlemelerle birlikte

Detaylı

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr Süreç Danışmanlığı KPMG Türkiye kpmg.com.tr 2 Süreç Danışmanlığı Süreçlerinizin kontrolü sizin elinizde Sürecinizin tam potansiyeline ulaşmasını sağlayın! Günümüzde teknolojinin ve ihtiyaçların hızlı bir

Detaylı

İstihdam Seminerleri. GSG Hukuk un katkılarıyla. İstihdam Seminerleri

İstihdam Seminerleri. GSG Hukuk un katkılarıyla. İstihdam Seminerleri İstihdam Seminerleri GSG Hukuk un katkılarıyla İstihdam Seminerleri İK dünyasının güncel uygulamaları ve yasal düzenlemelerinden ne kadar haberdarsınız? İnsan kaynakları dünyasına temas eden mevzuat sıkça

Detaylı

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ Dr. Korcan Demircioğlu T. Garanti Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Operasyonel Risk Yönetiminin Önemi Amaçları ve Hedefleri Nelerdir? Hedefler Amaçlar Daha

Detaylı

UFRS Bülten. KGK - Bağımsız Denetim Kapsamı ve Raporlama Çerçevesi Hangi şirketler hangi kapsamda?

UFRS Bülten. KGK - Bağımsız Denetim Kapsamı ve Raporlama Çerçevesi Hangi şirketler hangi kapsamda? www.pwc.com.tr UFRS Bülten KGK - Bağımsız Denetim Kapsamı ve Raporlama Çerçevesi Hangi şirketler hangi kapsamda? Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Şubat 2015 Bağımsız Denetim Kapsamı

Detaylı

İş mevzuatına göre alt işverenlerimiz ile ilişkilerimizi nasıl düzenleyebiliriz?

İş mevzuatına göre alt işverenlerimiz ile ilişkilerimizi nasıl düzenleyebiliriz? www.pwc.com.tr. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İş mevzuatına göre alt işverenlerimiz ile ilişkilerimizi nasıl düzenleyebiliriz? İçerik 1. Doğru işi devretme 2. Doğru alt işverenlik sözleşmesi 3. Risklerin

Detaylı

Altyapımızı Yeni TTK ile uyumlu hale getirmek...

Altyapımızı Yeni TTK ile uyumlu hale getirmek... Altyapımızı Yeni TTK ile uyumlu hale getirmek... Yeni TTK ya uyum, mevzuatı kavrayarak tamamlayabileceğimiz bir sürecin ötesinde; önemli altyapısal değişiklikler getirecek bir dönüşümdür Dış Paydaşlar

Detaylı

Doğru kişiyi doğru şekilde nasıl işe alabiliriz?

Doğru kişiyi doğru şekilde nasıl işe alabiliriz? www.pwc.com.tr Doğru kişiyi doğru şekilde nasıl işe alabiliriz?. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İçerik 1. Doğru bilgilendirme 2. Çalışma belgesi 3. Geçici pozisyonlar için istihdam 4. Deneme süresi 5. Onay

Detaylı

Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Kurumsallaşma, Denetim ve Risk Yönetimi. Ali Çiçekli, CPA, SMMM TTK İş Geliştirme Lideri 17 Ekim, Swissotel, İstanbul

Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Kurumsallaşma, Denetim ve Risk Yönetimi. Ali Çiçekli, CPA, SMMM TTK İş Geliştirme Lideri 17 Ekim, Swissotel, İstanbul Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Kurumsallaşma, Denetim ve Risk Yönetimi Ali Çiçekli, CPA, SMMM TTK İş Geliştirme Lideri 17 Ekim, Swissotel, İstanbul 1 Gündem Bir Bakışta Yeni Türk Ticaret Kanunu Kurumsal

Detaylı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Kurumsallaşma Koçluğu Programı ile Türk aile şirketlerinde sürdürülebilirliği nesiller boyunca sağlamayı hedefliyoruz. 3 aşamadan oluşan Kurumsallaşma

Detaylı

UFRS Bülten. 2015 Finansal Tabloları Hazırlarken Uygulanacak TMS Değişiklikleri. TMS Güncellendi

UFRS Bülten. 2015 Finansal Tabloları Hazırlarken Uygulanacak TMS Değişiklikleri. TMS Güncellendi www.pwc.com.tr UFRS Bülten TMS Güncellendi 2015 Finansal Tabloları Hazırlarken Uygulanacak TMS Değişiklikleri Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Aralık 2015 Uluslararası Muhasebe Standartları

Detaylı

Kurumsal Yönetişim, Risk Ve Uyum

Kurumsal Yönetişim, Risk Ve Uyum www.pwc.com.tr Kurumsal Yönetişim, Risk Ve Uyum. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu 9 Aralık 2013 İçerik 1. GRC Nedir? 2. GRC Çözümleri RSA Archer 3. Başlık 3 4. Başlık 4 11. Çözüm Ortaklığı Platformu 9 Aralık

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BT Strateji Yönetimi BT Hizmet Yönetim Politikası Sürüm No: 6.0 Yayın Tarihi: 26.02.2015 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Biz Kimiz? 4 Ne Yapıyoruz? 5 Uluslararası 9

İÇİNDEKİLER. Biz Kimiz? 4 Ne Yapıyoruz? 5 Uluslararası 9 2 www.bilgener.com İÇİNDEKİLER Biz Kimiz? 4 Ne Yapıyoruz? 5 Uluslararası 9 3 Biz Kimiz? Geleneksel iş yöntemlerini en yenilikçi çözümlerle birleştiren, sağlam etik temeller üzerine inşa edilmiş takım odaklı

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerine Yönelik Hizmetlerimiz

Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerine Yönelik Hizmetlerimiz Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerine Yönelik Hizmetlerimiz Vergi Hizmetleri KPMG Türkiye kpmg.com.tr kpmgvergi.com Rekabetin giderek arttığı günümüzde, Ar-Ge ve inovasyon altında yapılan yatırımların ülke

Detaylı

Yeni Türk Ticaret Kanunu:

Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni bir başlangıç Mayıs 2011 2 A Yeni TTK yol haritası 6 1. Kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanması 8 2. Hu ukuk 9 3. Muhasebe ve finansal raporlama 10 4. Bilgi teknolojileri

Detaylı

Risk Esaslı Denetim Planlaması ve Raporlaması. Kasım 2013 İstanbul

Risk Esaslı Denetim Planlaması ve Raporlaması. Kasım 2013 İstanbul Risk Esaslı Denetim Planlaması ve Raporlaması Kasım 2013 İstanbul Gündem I Neden risk esaslı iç denetim II Gelişen Yeni Risk Konuları Genel Örnekler III Risk esaslı iç denetim planlaması IV Risk esaslı

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerine Yönelik Hizmetlerimiz

Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerine Yönelik Hizmetlerimiz Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerine Yönelik Hizmetlerimiz Vergi Hizmetleri KPMG Türkiye kpmg.com.tr kpmgvergi.com Rekabetin giderek arttığı günümüzde, Ar-Ge ve inovasyon altında yapılan yatırımların ülke ekonomilerinin

Detaylı

Franchise İlişkilerinin Değerlendirilmesi ve Özel Kapsamlı Hizmetler

Franchise İlişkilerinin Değerlendirilmesi ve Özel Kapsamlı Hizmetler Franchise İlişkilerinin Değerlendirilmesi ve Özel Kapsamlı Hizmetler Franchise İlişkileri Markanızın başarısı, sadece Şirketinizin performansına değil, markanızın doğrudan veya dolaylı olarak tüketici

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Türkiye

Detaylı

Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu?

Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu? www.pwc.com.tr/cpm Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu? Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu? Kurumsal performans

Detaylı

Ara dönem raporlaması için 10 konuda hatırlatma

Ara dönem raporlaması için 10 konuda hatırlatma www.pwc.com.tr Ara dönem raporlaması için 10 konuda hatırlatma Ağustos 2016 Dönem içerisindeki işletme birleşmeleri Değer düşüklüğünü tetikleyen unsurlar ve incelemeler Yeni yürürlüğe girmiş değişiklikler

Detaylı

URFS Bülten. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Kasım Hasılat Standardı değişti ve uygulama için sadece 13 ay kaldı.

URFS Bülten. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Kasım Hasılat Standardı değişti ve uygulama için sadece 13 ay kaldı. www.pwc.com.tr URFS Bülten Yeni Hasılat Standardı Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Kasım 2014 Hasılat Standardı değişti ve uygulama için sadece 13 ay kaldı. Belki içinizden «Ne olmuş

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar. SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIKLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısını, görevlerini, yetkilerini ve

Detaylı

İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL İLİŞKİSİ

İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL İLİŞKİSİ İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL İLİŞKİSİ Sabri Çakıroğlu, CFE, CGAP, CRMA İstanbul Büyükşehir Belediyesi İç Denetim Birimi Başkanı 29.03.2013-Antalya SUNUM PLANI İç Kontrolün Tanımı İç Denetimin Tanımı İç Denetim

Detaylı

Evrensel Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Ltd. Şti.

Evrensel Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Ltd. Şti. Evrensel Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Ltd. Şti. 2017 EVRENSEL LTD. Evrensel Ltd., müşterilerinin gayrimenkul yatırımlarında yenilikçi, yaratıcı ve güvenilir çözüm ortağıdır. 2009 yılında kurulmuş olan

Detaylı

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI RİSKİN ERKEN SAPTANMASI SİSTEMİ VE KOMİTESİ HAKKINDA DENETÇİ RAPORUNA İLİŞKİN ESASLARA YÖNELİK İLKE KARARI

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI RİSKİN ERKEN SAPTANMASI SİSTEMİ VE KOMİTESİ HAKKINDA DENETÇİ RAPORUNA İLİŞKİN ESASLARA YÖNELİK İLKE KARARI TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI RİSKİN ERKEN SAPTANMASI SİSTEMİ VE KOMİTESİ HAKKINDA DENETÇİ RAPORUNA İLİŞKİN ESASLARA YÖNELİK İLKE KARARI 18 Mart 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28945 KURUL KARARI Kamu Gözetimi,

Detaylı

16,85 14,61 6,74 1,12 2,25

16,85 14,61 6,74 1,12 2,25 Hakan Aytekin KPMG Türkiye Risk Yönetimi Danışmanlığı Bölüm Başkanı, Şirket Ortağı 2016 Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., KPMG International Cooperative'in üyesi bir Türk

Detaylı

Öğleden sonraki ana oturuma hoş geldiniz! Zeki Gündüz 10 Aralık 2012

Öğleden sonraki ana oturuma hoş geldiniz! Zeki Gündüz 10 Aralık 2012 Öğleden sonraki ana oturuma hoş geldiniz! Zeki Gündüz Desteğiniz için teşekkürler Türkiye olarak, bugüne kadar sizlerin desteği ve TEGV kanalıyla 2,100 ün üzerinde çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunmaktan

Detaylı

BİLGİ SİSTEMLERİ YÖNETİMİ TEBLİĞİ

BİLGİ SİSTEMLERİ YÖNETİMİ TEBLİĞİ BİLGİ SİSTEMLERİ YÖNETİMİ TEBLİĞİ Dr. Emre ERDİL Bilgi İşlem, İstatistik ve Enformasyon Dairesi İstanbul Nisan 2018 1/15 Gündem Giriş Tarihçe Düzenlemenin Niteliği Tebliğin Bölümleri 2/15 Giriş 5 Ocak

Detaylı

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey. GT Türkiye İşletme Risk Hizmetleri Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.com İşletme Risk Hakkında Risk, iş yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır ve kaçınılmazdır.

Detaylı