ÇİZGİ FİLM ve ANİMASYON BÖLÜMÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇİZGİ FİLM ve ANİMASYON BÖLÜMÜ"

Transkript

1 Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ÇİZGİ FİLM ve ANİMASYON BÖLÜMÜ Ders İçerikleri

2 DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Do nemi) İLET101 İletis ime Giris I letis im bilimlerinin gelis imi, iletis imin temel kavramları, insan ve toplum yas amında iletis imin yeri ve o nemi, iletis im tu rleri, iletis imin boyutları, iletis imin hangi du zeylerde gerc ekles tig i, etkili iletis im, beden dili. İLET103 Uygarlık Tarihi I nsanlık tarihi boyunca uygarlıkların dog us u ve gelis imi. Uygarlıklar ve du s u nsel sistemler. Uygarlıklar ve toplumsal sistemler. Antik do nem uygarlıklarının du s u nu rleri ve gu nu mu z du s u nce yas amına etkileri. Uygarlıkların antropolojik yansımaları. İLET105 Siyaset Bilimine Giris Siyaset biliminin gelis imi, temel kavramlar, siyasal sistemler, demokratik sistemin dog us u ve gelis imi, parlamenter sistemler ve is leyis leri, Tu rkiye'de demokrasinin gelis imi ve is leyis i. Demokratik sistemlerin kurum ve politikaları, siyaset bilimine yo n veren du s u nu r ve du s u nceler. İLET109 Hukuka Giris Hukukun temel kavramları. Tu rk hukukunun temel esas ve kurumları. Hukuk ve demokrasi. Roma hukuku ve Tu rk hukuk sisteminin gelis imine etkileri. Anayasa hukukunun temel dayanakları. RPSI109 Pozitif Psikoloji ve İletis im Becerileri Psikolojinin temel ilke ve kavramları. Mutluluk ve iyimserlik psikolojisi. Mutlu, huzurlu ve başarılı olmanın yolları. İnsanın bilişsel, duyuşsal ve psikolojik dinamikleri. Psikanaliz, bilişsel psikoloji, davranışçı yaklaşım, nörobiyolojik yaklaşım gibi temel psikolojik yaklaşımlar. Motivasyon, özgüven, saygınlık duygusu, aidiyet duygusu gibi kavramlar ve olgular. Mutlu, huzurlu, bas arılı olmanın, yas am doyumunun yu ksek olması ic in bireyin kendi kaynaklarını ve deg erlerini fark etmesini mu mku n kılan bu yaklas ımdır. Bu deg erleri ve kaynakları bireyin amacına uygun ve yaratıcılıkla kullanması, bireye bilinc li secim yaparak, kis isel ve ku ltu rel potansiyelini kullanma imkânı verir. Bu derste o g renciler, farklı konu ve teorik yaklas ımlara yapılan aras tırma ve kavramsal c alıs malarını deg erlendirecekler (anlamlı yasama, s u ku r duygusu,

3 kanaatkârlık, mutluluk, umut, iyimserlik, pozitif duygular, travma sonrası kis isel gelis im, dayanıklılık, benlik saygısı, gu c lu lu k, zaman perspektifi). Ög renciler, beyin haritası, signature strengths, s u kran gu nlu g u, mutlulug u arttıran yedi yol (o g renilmis olumluluk, s u kretme) gibi yo ntemleri nasıl kullanılabileceg ini o g renirler. İNG101 Temel İngilizce - I I ngilizce temel kavramlar. Okuma metinleri ve alıs tırmaları. Dinleme alıs tırmaları. C eviri alıs tırmaları. Deneme yazma. Konus ma alıs tırmaları. TURK101 Türk Dili - I Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak insan yas amındaki yeri ve o nemi. Tu rk dilinin du nya dilleri arasındaki yeri ve Tu rk dilinin tarihi as amaları. Tu rkc ede sesler ve sınıflandırılması, Tu rkc enin ses o zellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar. Tu rkc enin yapım ekleri ve uygulaması, kompozisyonla ilgili genel bilgiler. Kompozisyon yazmada kullanılacak plan ve uygulaması. Bu rokratik yazıs ma bic imleri. So zlu ve yazılı anlatım becerisinin gelis tirilmesine ilis kin konus ma ve yazı pratikleri. ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - I Tu rkiye Cumhuriyeti Devleti nin kurulus o yku su. Cumhuriyet in temel ilkeleri. Atatu rk Devrimlerinin temel felsefesi. Devrimlerin nitelig i ve etkileri. Tek Parti Do nemi. C ok Partili do neme gec is ve demokratikles me su reci. Cumhuriyet Tu rkiye sinin Anayasaları. RKUL101 U niversite Kültürü - I Bu derste gerek toplum ve u lke gu ndemi dikkate alınarak, gerekse u niversite gu ndeminin gerektirdig i birtakım konuların u niversite ic inden veya dıs ından birtakım uzmanlar tarafından o g renciyle paylas ımı sag lanmaktadır. I letis im sekto ru nu n c es itli kesitlerinde go rev yapan iletis im profesyonellerinin bilgi ve deneyimlerinin iletis im o g rencileriyle paylas ımı.

4 İKİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Bahar Do nemi) CFA104 Temel Animasyon ve Tasarıma Giris Ög renciler tu m tasarım disiplinlerinin temeli olan ıs ık, go lge, c izgi, nokta, leke ve dokuyu tanıyarak bu elemanları yorumlar, dog al ve yapay dokuları aras tırır, denge, ritim, zıtlık ve perspektif gibi temel ilkeleri c o zu mleyebilir. Denge ve ritim, perspektif kavram ve kurallarını c izim ve u c boyut u zerinde yorumlarken dog al ve yapay nesneleri ayrımsar. Dog al olanı bozup yeniden kurgulayarak farklı yorumlar gelis tirir. İLET102 Yo netim Hukuku Yo netim hukukunun temel ilkeleri. Tu rkiye'de yo netim hukukunun is leyis i. Kurum ve politikalar. Bu rokratik yapılanma ve is leyis. Anayasal kurumlar, o rgu tler ve is leyis leri. Genel kamu kurumlarının yapı ve is leyis leri. Yerel o rgu tlerin yapı ve is leyis leri. İLET104 Sosyolojiye Giris Sosyolojinin temel kavramları. Sosyolojinin bilimsel bir disiplin olarak gelis im su reci. Klasik ve modern sosyolojiye egemen olan kavram, kuram ve yaklas ımlar. Sosyolojik du s u ncenin evreleri. Sosyoloji ve iletis im bilimlerinin kesis tig i ve birbirinden beslendig i noktalar. İLET106 İktisada Giris I ktisadın temel kavramları. I ktisadi du s u nu s u n gelis im evreleri. Mikro ve makro iktisat. Uluslararası iktisada ilis kin temel bilgiler. Tu rkiye'nin iktisadi politikaları ve uygulamaları. Liberal du s u nu s ve iktisat. Serbest pazar ve rekabet. Gelis mis lik ve azgelis mis lik kavramları. Kapitalizm ve ku reselles me. İLET108 Felsefeye Giris Felsefenin dog us u ve gelis imi. Temel kavramlar, kuramlar, yaklas ımlar. Felsefi du s u nu s u n paradigmaları. I lk c ag felsefecileri. Ortac ag Avrupa'sında felsefi du s u nu s. Dog u ve Uzakdog u felsefesi. Felsefe ve iletis im ilis kisi. İNG102 Temel İngilizce-II I ngilizce temel kavramlar. Okuma metinleri ve alıs tırmaları. Dinleme alıs tırmaları. C eviri alıs tırmaları. Deneme yazma. Konus ma alıs tırmaları.

5 TURK102 Türk Dili - II Yazılı ve So zlu Anlatım Tu rleri, Noktalama ve Yazım Kuralları, Anlatım Bozuklukları. Konus ma eg itimi. I fade, mimik, toplum kars ısında kendini du zgu n bir s ekilde anlatma; dipnot, bibliyografya; paragraf incelemeleri; giris -gelis me sonuc ; ana du s u nce; metin kurma c alıs maları; o nemli yazar ve s airler hakkında bilgiler. ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Atatu rk I lkeleri ve I nkılap Tarihi I dersinin ikinci bo lu mu nde, Cumhuriyet' in kurulus u ile birlikte bas ta eg itim, ekonomi, siyaset ve ku ltu r olmak u zere c es itli alanlarda gerc ekles tirilen devrimler u zerinde durularak Atatu rkc u du s u nce sistemi, Atatu rk ilke ve inkılapları ve o zellikle laiklik ilkesi anlatılmaktadır. RKUL102 U niversite Kültürü-II Bu derste gerek toplum ve u lke gu ndemi dikkate alınarak, gerekse u niversite gu ndeminin gerektirdig i birtakım konuların u niversite ic inden veya dıs ından birtakım uzmanlar tarafından o g renciyle paylas ımı sag lanmaktadır. I letis im sekto ru nu n c es itli kesitlerinde go rev yapan iletis im profesyonellerinin bilgi ve deneyimlerinin iletis im o g rencileriyle paylas ımı.

6 U ÇU NCU YARIYIL (2. Sınıf, Güz Do nemi) İLET201 Sosyal Bilimlerde Aras tırma Yo ntemleri Bilgi bilimin dog us u ve gelis imi. Yo ntembilimin gelis im evreleri. Yo ntembilime temel olus turan du s u nsel gelenekler. Sosyal bilimler ve yo ntembilim ilis kisi. Sosyal bilim alanındaki c alıs malarda kullanılan yo ntem ve teknikler. Ampirik yo ntembilimsel gelenek. Eles tirel yo ntembilimsel gelenek. Anket teknig i, I c erik c o zu mlemesi. Yorumsamacı analiz teknikleri. İLET203 İletis im Hukuku I letis im hukukunun temel kavramları. Du nya u lkelerinde iletis im hukukunun gelis imi. Tu rkiye'de iletis im hukuku. Basın o zgu rlu g u ve ilk hukuksal uygulamalar. Sansu r uygulamaları ve hukuk. Yazılı basına ilis kin hukuksal du zenlemeler. Radyo ve televizyon yayıncılıg ına ilis kin hukuksal du zenlemeler. Sinema ve hukuk. İLET205 İletis im Tarihi I nsanlık tarihi ve iletis im. I lk c ag larda iletis im. Antik c ag da iletis im. I letis im teknolojilerinin gelis imi. Kitle iletis im arac larının dog us u ve gelis imi. Matbaanın kullanıma girmesi ve yazılı basının gelis imi. Radyonun kullanıma girmesi. Sinemanın dog us u ve gelis imi. Televizyon c ag ı. Dijital iletis im teknolojileri ve internet medyası. İLET209 Sosyal Psikoloji Sosyal psikolojinin bilimsel bir disiplin olarak dog us u ve gelis imi. Sosyal Psikolojinin temel kavram ve kuramları. Birey ve toplum ilis kisi. Grup ve grup dinamig i. Grup ve toplum ilis kisi. Aile. Tutum ve algı. Tutum o lc ekleri. Denge kuramları. Sosyal Psikoloji ve iletis im. İLET213 Mesleki İngilizce -I I letis im alanında I ngilizce kullanma becerisinin gelis tirilmesi. I letis imin profesyonel alanında I ngilizce kullanma becerisi. Yazılı basın habercilig inde I ngilizce kullanımı. Radyo ve televizyon yayıncılıg ı alanında I ngilizce kullanımı. Sinema alanında I ngilizce kullanımı. CFA205 Go rsel Anlatım ve Tasarım Tasarım arac larını tanıyarak c alıs maların farklı birc ok ortamda du zenlenip go rselles tirilmesi konusunda deneyim kazanan o g renciler ayrıca dijital anlatım ve yo ntemlerini farklı tasarım programlarının genel yapısı u zerinden de kes federler. Kâg ıt zemin u zerinde olus turulan o ngo ru lerin video ya da baskı bic imlerinden birisine do nu s tu ru lmesiyle ulas ılan go rsel anlatım dijital u retim elemanlarının desteg i ve sınırlılıkları ile de c es itlendirilmektedir.

7 CFA207 Animasyon Desen Ög renciler c izimlerinde yerles tirme, o lc u alma, oran-orantı, ıs ık-go lge, renk ve doku gibi aktarım yo ntemlerini u c boyutlu teknik anlatıma do nu s tu ru rler. C izimlerini, farklı malzemeleri kullanarak dog ru yaklas ımlarla ve deg is ik formların u zerinde uygulayabilecek donanıma sahip olurlar. İLET206 Fotoğrafçılık Fotog rafc ılıg ın temel kavramları. Fotog raf c ekim teknikleri, fotog raf tu rleri, sanat, haber ve belgesel fotog rafc ılıg ı. Fotografik c erc eveleme, derinlik, perspektif ve renk ayarları

8 DO RDU NCU YARIYIL (2. Sınıf, Bahar Do nemi) İLET202 Türk Medya Tarihi Tu rkiye de basının dog us u ve gelis imi. Osmanlı do neminde basın. I lk Tu rkc e gazeteler. Cumhuriyet do neminde basın. Basına ilis kin hukuksal du zenlemeler. Tu rkiye de radyonun dog us u ve gelis imi. Tu rkiye de televizyon yayıncılıg ı. I nternet medyasının yaygınlas ması. Medya holdingleri. İLET204 Siyasal İletis im Siyaset ve iletis im ilis kisi. Siyasal sistemler ve iletis im sistemleri. Siyasal yapılar ve kitle iletis im arac larının yapılanması. Demokrasi ve iletis im. Propaganda ve ikna teknikleri. Retorik. Siyasal reklam. I maj ve algı yo netimi. İLET214 Mesleki İngilizce-II I letis im alanında I ngilizcenin etkin kullanımı. Haber yazımında I ngilizce kullanma becerisinin gelis tirilmesi. I ngilizce medya metinlerinin okunabilirlig i becerisinin kazandırılması. I ngilizce medya ic erig i hazırlama yetisinin gelis tirilmesi. CFA206 Sahne Tasarımı ve Sinematografi Bir filmi var eden o gelerin neler oldug unu ve bunların birbirleriyle ilis kilerini, terminolojiyi, c o zu mlemeleri, anlamın kurulus unu o zu mseyen o g rencilere sahne tasarımının bic im ve mekân ile estetik ve is levsel o nemine yapılan vurgunun anlas ılmasını sag lamaktır. Dolayısıyla c izgi film projelerinde konuya ve tu re go re sahne tasarımında teknik anlatım yo ntemlerini ac ıklanabilir olması, o yku ye yo nelik karakter gelis tirme, tasarlanan karakterlere uygun sahne tasarımı ve aktarımı, kadraj, ıs ık ve renk aktarım yo ntemlerini kullanmak, karakterleri dog ru oranlarda yerles tirmek planlanan amac lar arasındadır. CFA208 Karakter Gelis tirme ve 2 Boyut Ög renciler, canlandırmaya uygun "karakter tasarım yo ntemlerini" yazınsal ve c izgisel c alıs ma yo ntemi ile tasarlayacak, tasvir edebilecek ve yayınlayabilecek du s u nsel donanıma sahip olacaklar. C izgi film u retimine yo nelik tasarım ve animasyon ilkelerinin, geleneksel yo ntemler ya da bilgisayar ortamında go zlemlenen farklılık ve sınırlılıkları renk, s ekil, hareket, efekt, ses ve es zamanlama u zerinden ac ıklanacaktır. Dersi alan o g renciler 2 boyutlu bilgisayar animasyon tarzlarını, bu konuda kars ılas ılabilecek sorunları, gerc ekles tirilen uygulamaları, yayınlama esaslarını her ortamda gerc ekleme s ansını elde ederler.

9 CFA210 Dijital İllüstrasyon I llu strasyon kuramının ve dijital illu strasyonun o nemine dair teorin o ncelemesi, tekniklerin tu m kitle iletis im arac larında kullanılmak u zere du zenlenmesi, o zellikli c izim ve boyama tekniklerinin uygulanabilmesi gibi bas lıkların getirisi olan doku, ıs ık ve c evre ekleyebilecektir. CFA212 Çizgi Film Teknikleri Bu ders kapsamında c izgi film tekniklerini, genel kurallarını, sinema bilgisini tanımlamayı o g renen o g renciler klasik ve dijital ortamlar fark etmeksizin c izgi film yapım su recin eg itimli bir bireyi olurlar. Hareket ve zamanlama ilis kisini planlayan, hareketi tasarlayan, hareketin zamanlamasını ve bunların c alıs malarını test edebilen o g renci, projenin parc ası olan hareket ve zamanlamaları konu o zelinde c o zer, du zeltir ve kurgular.

10 BEŞİNCİ YARIYIL (3. Sınıf, Güz Do nemi) İLET303 İletis im Kuramları I letis im biliminin dog us u, gelis imi. I letis im bilimleri alanında liberal ve eles tirel paradigmaların incelenmesi. Her iki paradigma ic erisinde gelis en model, kuram ve yaklas ımlar. kitle iletis im arac larının etkileri. I letis imin ekonomi politig i, ku ltu rel c alıs malar. medya ve etkiles imcilik. CFA303 3 Boyut Modelleme ve Kaplama Üc boyutlu karakter donanımını tu m yo nleriyle ac ıklayabilme becerisine sahip olması amac lanan o g renciler, bu derste karakter donanım arac larını tanır, bilgisayar ortamında modelledig i bir karaktere kurguladıg ı bir ortamda hayat verebilir. SEÇMELİ DERSLER CFA351 Animasyon Desen Uygulamaları C izimlerinde u c boyutlu teknik anlatımları, yerles tirme, o lc u alma, oran-orantı, ıs ık-go lge aktarım yo ntemlerini tanımlar. Renk ve doku aktarım yo ntemlerini tanımlar. Ög renciler c izimlerinde formlar u zerindeki ıs ık-go lge alanlarını belirlerken uygun teknig i de sec ebilecekler. CFA353 Go rsel İletis im Teknikleri Temel kurgu yaklas ımlarını ac ıklayabilecektir. Kurgunun temel ilkelerini tanımlar. Kurguda temel du zenleme yo ntemlerini tanımlar. Filmlerinde kurgunun temel du zenleme yo ntemlerini ve kurgunun temel ilkelerini uygulayabilecektir. Sahnelerinde oyuncu du zenlemelerini kurgular. Oyuncu du zenlemesine uygun kamera du zenlemesini kullanır. Sahnenin ritmine uygun temel kurgusal ilkeleri uygular. Filmini uygun bir ortama aktarıp sunabilecektir. Filmini sunar. Sunus sonrası eles tiri ve o nerilere go re yeniden du zenler. CFA355 Senaryo Yazımı Ög renciler klasik dramatik yapının o zelliklerini, anlatı yapısını, c atıs ma, karakter yaratma ve dramatik eg riyi tanımlarken dramatik o g elerin is levlerini saptayabilecek donanıma ulas acaklardır. Senaryo formatını kullanabilecek, sinopsis, treatmen ve c ekim senaryosu du zenleyecek, senaryo dosyası bic im kurallarını uygulayabileceklerdir.

11 CFA357 Video ve Yayımlama Ög renciler bu dersle birlikte videonun genel estetik anlayıs ını kavrar, tarihini o g renir, izledig i film ve videolar hakkında yorum yapar, o nemli video sinema sanatc ılarını bilir, festival ve ku lt video art yapımlarını sıralayabilir. CFA359 Sinemaya Giris Sinemada anlatı yapısını, geleneksel, modern ve post modern anlatıyı tanımlayabilecek donanıma sahip olan o g renciler mizansen, kurgu ve ses kavramlarını, sinematografik anlatım arac larını, c erc evelemede kamera hareketlerini etkili s ekilde kullanabilir. Kurguyu dramatik etkiyi arttırmak ic in etkili s ekilde nasıl kullanacag ını ve filmlerin anlatı yapısını deg erlendirebilecektir. CFA361 Masaüstü Video Uygulamaları Video sanatı alanında uygulama yapabilecek, video sanatı ve gu nu mu z Tu rk sanatı hakkında bilgi sahibi olacaktır. Uygulamalı video c alıs maları yapabilecek, bu alanın tarihi ve sosyolojik o nemini kavrayacaktır. CFA363 Go rsel O yküleme Bu ders kapsamında gelis tirilecek projelerin amacı o g rencileri ku c u k/bu yu k o lc ekli planlama ve tasarım projeleri yapma yetilerini, sosyal medya ile etkiles imli gelis mis sistem ve deneyimlere eg ilen projelerle o g rencilerin her ortam ic in tasarım gelis tirme ve uygulama yetisine sahip olmaları planlanmaktadır. CFA365 Fotoğraf ve Hareket Bu dersin amacı, o g rencilerin fotog raf ve hareketli go ru ntu teknoloji ve uygulamalarının tarihsel, teknolojik, yo ntemsel gelis imini anlamasını sag lamak ve uygulama yaptırmaktır.

12 ALTINCI YARIYIL (3. Sınıf, Bahar Do nemi) İLET304 "Medyanın Ekonomi Politiği Medyanın ekonomik ve politik temelleri. Medyanın yapılanmasının liberal du s u nsel temelleri. Kapitalist sistem ve medya sekto ru. Medyanın ekonomi politig ine eles tirel bakıs. CFA304 "3 Boyutlu Çizgi Film" Ög rencilerin bu ders kapsamında u c boyutlu hareketlendirme yo ntemleri ile arac larını tanımlayıp ve ac ıklayabilmeleri, u c boyutlu karakter animasyona yo nelik o zellikli hareketleri tasarlayabilmeleri, oyunculuk tekniklerini belirleyebilmelerini ve bilgisayar ortamında hareketlerini kaydedebilmeleri o ngo ru lerek gerekli tu m sanatsal ve teknolojik birikim sag lanır. SEÇMELİ DERSLER CFA352 Hareketli Grafik Tasarım Ög renciler bu derste hareketli tasarım temellerini ve kullanım alanlarını (TV, sinema, mobil telefonlar, grafik tabletler, web) o g renirken 2 ve 3 boyutlu grafik u retme, kompozitleme (birles tirme) olus turma tekniklerini kazanırlar. CFA354 Çizgi Roman Ög renciler gelis tirdikleri o yku lerini c izgi o yku anlatım yo ntemleri ve tu rlerini farklı c izim malzemeleri kullanarak uygun sayfa du zeni ile panelleri belirleyebilir. Dolayısıyla ortaya c ıkan c izgi romanı uygun s ekilde sunabilir. CFA356 Go rsel Kültür Bu dersin amacı o g rencilerin go rsel ku ltu r konusunda aras tırma yapma, tartıs ma ve yazma becerilerinin gelis tirmelerini sag lamaktır. Bu dog rultuda ders, o g rencileri c ok c es itli go ru ntu, nesne ve alanlara uygulayabilecekleri eles tirel yaklas ımlarla tanıs tırmak u zere tasarlanmıs tır. CFA358 Go rüntü ve Aydınlatma Teknikleri Bu dersi tamamlayan o g renciler go ru ntu tekniklerini ve teknik altyapıyı kullanabilme becerisini edinebilecek, go ru ntu nu n du zenleme kurallarını o g renerek bunları filmler u zerinden sorgulayabilecektir. Sonuc olarak temel film u retim su rec lerini deneyim yolu ile kes fetme s ansı yakalayacaktır.

13 CFA360 Sanat Tarihi Ög renciler bu ders kapsamında sanatın kavramsal boyutunu, ne oldug unu ve tarihsel bag lamda kavramsal serimlenmesini analiz ederler. Sanata dair kavramların tarihsel deg is imini ku ltu rel deg is imlerle ilis kilendirebilir. Tarihsel ve ku ltu rel olarak farklılas an sanat anlayıs larını kars ılas tırır. CFA362 Go rüntü, Ses ve Hareket Ses ile animasyon ilis kisini ac ıklar. Sesin tanımını yapar ve fiziksel o zelliklerini ac ıklar. Mikrofonları, bilgisayar tabanlı ses kayıt ve kurgu yazılımlarını temel du zeyde kullanabilecek seviye bu dersin genel amacıdır. Kurgu tekniklerinin kavranması ve c es itli kurgu yazılımlarının tanıtımı, uygulamada kullanılacak malzemelerin sec imi, zaman c izelgesi u zerine belirli ahenkler ile yerles tirimi dersin ic erig ini olus turur.

14 YEDİNCİ YARIYIL (4. Sınıf, Güz Do nemi) CFA401 Çizgi Film Yapımı I (Bitirme Projesi O n As ama) C izgi film teknikleri ile ilgili karar verir, fikir bulur, paylas ır ve gelis tirir. Fikrini uygulamaya gec irerek animasyonu gerc ekles tirir. Sahne tasarımı, film teknig i, uygun hareketlendirme c alıs ması yapar. Hareket, arka plan ve zamanlama kurgusunu test eder. Filmini uygun medya ortamında sunar. Filminin hareket, zaman ve arka plan uyumunu renklendirerek test eder. İLET401 İletis im ve Etik Etik kavramının ko kenleri ve felsefesi. I letis im alanlarında etig in o nemi. Tu rkiye de iletis im etig i. Gazete, televizyon ve internet yayıncılıg ında etik yaklas ımlar. SEÇMELİ DERSLER CFA451 Deneysel Animasyon Özgu n canlandırma filmi olus turma yo ntemlerini, storyboard go rselles tirmesini ve o zgu n canlandırma teknig ini tanımlar. Özgu n canlandırma teknig i yo ntemlerini kullanarak olus turulan filmi uygun s ekilde yayınlayabilir. Filmin uygun sunus s eklini (35 mm, video, bilgisayar) sec er ve sunumunu yapabilir. CFA453 Dijital Oyun Tasarımı Dijital Oyun Tasarımı dersi ile o g renciler oyun kavramını kurallara bag lı is leyen interaktif bir iletis im su reci olarak deg erlendirmekte ve hedeflenen mesajların interaktif bir su rec aracılıg ı ile iletildig i bir dil olarak ic selles tirmektedirler. Oyun tasarımcısı fikrin ilk ortaya c ıktıg ı as amadan u ru nu n piyasaya su ru lmesine dek gec en su rec te aktif olarak yer alır. Bu ders sonunda oyuncu deneyimi odaklı tasarım c alıs maları gerc ekles tirmeleri beklenen o g rencilerin oyun gelis tirme su reci hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir. CFA455 Film Medya Endüstrisi Go rsel iletis imin kilometre tas ı sinema. Sessiz sinema do nemi ve go rsel tasarım indirgemeli sinema olgusu. Sinemanın gelis imi ve go rsel tasarımın endu striles mesi. Televizyon ve go rsellig in endu striles mesi. Dijital teknoloji ve go rsellik.

15 CFA457 Animasyon Tarihi C izgi film tarihi. Camera Lucida ve Camera Obscura hakkında bilgi sahibi olur. Animasyon ve sinema tarihinin paralel gelis im su recin o g renir. I lk animasyon denemelerini, yapılıs tekniklerini ve ic eriklerini o g renir. I lk animato rlere dair fikir edinir. Animasyonda tu rlerin belirginles mesi ve gelis im su reci animasyon tarihi ic inde bilgi edinmis olur. CFA459 İnteraktif Medya Tasarımı Disiplinlerarası sanat/tasarım ortamında 2B ve 3B go ru nu s ile c oklu ortam nesneleri u retebilen, bu medyaların teknolojilerini bilen, o g renciler video teknikleri, belgesel film c alıs maları, elektronik kitap/dergi ve gazete tasarımları konularında yeterli deneyim kazanabilirler. CFA461 Senaryo Yazımı ve O ykü Gelis tirme C izgi film sekto ru nu n gereg i olarak yazma su reci pratikleri ile ihtiyaca cevap veren o yku u retmek, kes fetmek ve bir yazın olus turmanın teknik o g retimi bu dersin genel amacıdır. Ac ıklayıcı bir yazı ic in gereken yazın kuralları, teknikler, so zcu k oyunları ve yaratıcı ifade uygulamaları ders ic erig ini olus turmaktadır.

16 SEKİZİNCİ YARIYIL (4. Sınıf, Bahar Do nemi) CFA402 Çizgi Film Yapımı (II) (Bitirme Projesi Son As ama) C izgi film teknikleri ile ilgili karar verir, fikir bulur, paylas ır ve gelis tirir. Fikrini uygulamaya gec irerek animasyonu gerc ekles tirir. Sahne tasarımı, film teknig i, uygun hareketlendirme c alıs ması yapar. Hareket, arka plan ve zamanlama kurgusunu test eder. Filmini uygun medya ortamında sunar. Filminin hareket, zaman ve arka plan uyumunu renklendirerek test eder. SEÇMELİ DERSLER CFA452 Mitoloji ve İkonografi Sanat eserlerinin analizinde geleneksel ve tarihî kaynakların o nemini kavrayabilmek, mitolojinin temel figu r ve kavramlarıyla ikonografinin konuları hakkında bilgi sahibi olabilmek bu dersin genel amacını olus turmaktadır. Ders kapsamına alınan antik hikayelerin is lendig i sanat eserlerinin analizinde kullanılan anlam c o zu mlemesi teknikleri o nemli bir o g renci kazanımı olarak planlanmıs tır. CFA454 Stop Motion Go rüntü ve Tasarım Senaryo, kompozisyon ve ıs ık. Ardıs ık fotog raf c ekimi ve teknikleri. Stop Motion film projesi. CFA456 Tasarım ve İletis im Tasarım u ru nleri ve toplum. Bir iletis im teknig i olarak tasarım. Tasarım u ru nleri ve u retim-tu ketim ilis kisi. CFA458 Dijital Video Uygulamaları Video uygulamalarının tarihc esi. Dijital iletis im teknolojileri ve video. Dijital ortamda video yapım ve yo netim uygulamaları. CFA460 Go rsel Estetik Go rsel estetik ve edebiyat ilis kisine tarihsel bakıs. Edebiyat tarihinde go rsel metinlerin yeri ve o nemi. Antikc ag larda go rsel estetig in tasarımı. Edebiyatta go rsel estetig in tematik ic erimi. Go rsel estetig in edebiyatla bu tu nles tirilerek tasarımlanması. Go rselle edebiyatın birles imi: resim anlatıcılar. Modern do nemlerde go rselin ve edebiyatın birles imi. C izgi bantlar ve c izgi romanlar. C izgiyle anlatım sanatı olarak karikatu r ve c izgi mizah.

17 CFA462 Çizgi Film ve Grafik Mizah Bir go rsel iletis im aracı olarak c izgi film. C izgi filmin dog us u ve gelis imi. Bir popu ler ku ltu r u ru nu ve bic imi olarak c izgi film. Ku ltu r endu strisi ortamında c izgi filmin u retimi ve dag ıtımı. Dijital iletis im ortamında c izgi filmin u retimi ve dag ıtımı. CFA464 Sanat Fotoğrafçılığı Sanat fotog rafc ılıg ı kavramı. Sanat fotog rafc ılıg ının dog us u ve gelis imi. Sanat fotog rafc ıları ve eserleri. Sanat fotog rafc ılıg ı ve sanat akımları. Dijital do nemde sanat fotog rafc ılıg ı. CFA466 Animasyonun Sosyolojik ve Psikolojik Dinamikleri Go rsel iletis im ve psikolojik boyutları. Algı ve imge ilis kisi. Algı ve go rsel kompozisyon. Gestalt yaklas ımı ve go rsel algı.

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları, insan ve toplum yaşamında

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM BÖLÜMÜ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM BÖLÜMÜ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları, insan ve toplum yaşamında iletişimin

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları,

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1.Sınıf Güz Dönemi) İLET111 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları,

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1.Sınıf Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları,

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET111 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları,

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK BÖLÜMÜ

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK BÖLÜMÜ Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin

Detaylı

... OKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

... OKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ... OKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI AY EYLÜL EYLÜL 1. (17-23) 2. (24-30) 3. (01-07) 4. (08-14) SB.5.1.1. Sosyal Bilgiler dersinin, Tu rkiye Cumhuriyeti nin etkin

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET111 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları,

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 111 Sosyal Bilimlere Giriş 3 0 3 İNG-101 / RUS-101 İngilizce I/Rusça I 2 4 4 RTS - 103 Temel

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı 11 Yılı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : 17 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 11E YABANCI DİL I 1119 11T 1111 TÜRK DİLİ I 11T ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ÇİFT ANADAL PROGRAMI

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ÇİFT ANADAL PROGRAMI Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ÇİFT ANADAL PROGRAMI * Kırmızı ile renklendirilmiş dersler İletişim Fakültesi nin diğer bölümlerinin öğrencilerinin RTS ÇAP programından

Detaylı

21. YÜZYIL KÜTÜPHANECİLİĞİ EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU WEBİNAR SERİSİ-3

21. YÜZYIL KÜTÜPHANECİLİĞİ EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU WEBİNAR SERİSİ-3 21. YÜZYIL KÜTÜPHANECİLİĞİ EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU WEBİNAR SERİSİ-3 IFLA ve UNESCO IFLA (Uluslararası Ku tu phane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu) UNESCO (Birles mis Milletler Eg itim, Bilim ve Ku ltu

Detaylı

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B)

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B) 11 Yılı Müfredatı ( B) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8111 6 TÜRK DİLİ I 811 6 ATATÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5 BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI(2015-2016) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 MİT 105 Mitoloji ve İkonografi 2+0 3 RSM 107 Temel Resim Eğitimi I 3+3 6 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 101 Temel Gazetecilik 3 0 3 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 107 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 HİL - 111 Sosyal

Detaylı

logo TURGUT ÖZAL U NI VERSI TESI YENI KURUMSAL LOGO SUNU ARIYOR SON BAŞVURU TARI HI : 08 Mart 2015 BI RI NCI LI K ÖDU LU : 3.000TL

logo TURGUT ÖZAL U NI VERSI TESI YENI KURUMSAL LOGO SUNU ARIYOR SON BAŞVURU TARI HI : 08 Mart 2015 BI RI NCI LI K ÖDU LU : 3.000TL logo TURGUT ÖZAL U NI VERSI TESI YENI KURUMSAL LOGO SUNU ARIYOR tasarımı yarışması SON BAŞVURU TARI HI : 08 Mart 2015 BI RI NCI LI K ÖDU LU : 3.000TL www.turgutozal.edu.tr TURGUT ÖZAL U NI VERSI TESI YENI

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL ( 1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi. Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi. Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163 Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 18 U : : 11 : 20 T+U : 16 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ001 HAZIRLIK SINIFI 0 0 0 0 1. YARIYIL T U L 1 2220201E YABANCI DİL I 0 0 1111 2 2220201T TÜRK DİLİ I 2 0 0 2 2

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Önlisans Programı 1. Yıl Ders Programı I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS GTA 111 Karşılaştırmalı 3 0 3 4 GTA 112

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi Ders Verilme Şekli

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) KOD I.DÖNEM T U K ACTS KOD II.DÖNEM T U K ACTS HİT 101 İletişim Bilimi 2 0

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı

Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı 1. Yarıyıl Kod Ders Kredi T U L AKTS 1yy TUR101 Türkçe I 2 2 0 0 2 1yy ING101 Genel İngilizce I 3 3 1 0 5 1yy RTT105 Temel Elektronik I 3 3 0

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

GENÇLİK VE BAĞIŞ KÜLTÜRÜ EKİM 2015 Pİ GENÇLİK DERNEĞİ

GENÇLİK VE BAĞIŞ KÜLTÜRÜ EKİM 2015 Pİ GENÇLİK DERNEĞİ EKİM 2015 Pİ GENÇLİK DERNEĞİ İÇİNDEKİLER TABLOSU I çindekiler Ön Bilgilendirme 1 Katılımcı Profili 2 Gençlik Alanında Çalışan Bir STK ya daha önce bağış yaptınız mı ya da yapmayı düşünür müsünüz? 3 Faaliyet

Detaylı

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz)

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz) MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAMI 2011-2012 Öğretim Yılı Dersin adı: Bitirme Projesi I Dersin Kodu: GİT 405 AKTS Kredisi: 10 4.yıl - 7.yarıyıl Lisans Zorunlu

Detaylı

GRAFİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2014-2015)

GRAFİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2014-2015) GRAFİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2014-2015) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 GRA 101 Grafik Desen I 2+1 3,5 GRA 105 Görsel İletişime Giriş 2+0 3 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6 8 TİP 103

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Edebiyat ve Dil Öğretimi II 6.Yarıyıl 3+0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Edebiyat ve Dil Öğretimi II 6.Yarıyıl 3+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Edebiyat ve Dil Öğretimi II 6.Yarıyıl 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

KESİT TESİR DİYAGRAMLARI YAPI STATİĞİ 1

KESİT TESİR DİYAGRAMLARI YAPI STATİĞİ 1 KESİT TESİR DİYAGRAMLARI YAPI STATİĞİ 1 GİRİŞ Sabit yu klerden meydana gelen kesit tesiri fonksiyonlarından elde edilen grafiklere Kesit Tesir Diyagramları denir. Du zlem c ubuk sistemlerde M, N, T (V)

Detaylı

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI I.YARIYIL TDĠ101 Türk Dili-I 2 0 2 Z 2 ATĠ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I 2 0 2 Z 2 YDĠ101 Yabancı Dil-I 2 0 2 Z 2 RTS101 İletişim

Detaylı

HALİÇ U NİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIS I AKADEMİK FAALİYET DESTEĞİ VE İZİN YO NERGESİ

HALİÇ U NİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIS I AKADEMİK FAALİYET DESTEĞİ VE İZİN YO NERGESİ HALİÇ U NİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIS I AKADEMİK FAALİYET DESTEĞİ VE İZİN YO NERGESİ Amac MADDE 1- Bu Yo nerge nin amacı, Haliç U niversitesi o g retim elemanlarının akademik faaliyetlerini destekleme,

Detaylı

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147 11 Yılı Müfredatı () YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8511 9 TÜRK DİLİ I 851 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP 9 TARİHİ I 851 9 EKONOMİYE GİRİŞ 8515 9 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ

Detaylı

Bilgisayar Oyunları İçin Karakter Vesahne Tasarımı (SGT 446) Ders Detayları

Bilgisayar Oyunları İçin Karakter Vesahne Tasarımı (SGT 446) Ders Detayları Bilgisayar Oyunları İçin Karakter Vesahne Tasarımı (SGT 446) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Oyunları İçin Karakter Vesahne Tasarımı

Detaylı

TU RKIẎE GAYRIṀENKUL SEKTO RU GU VEN ENDEKSI ve REIDIN TU RKIẎE GAYRIṀENKUL SEKTO RU FIẎAT BEKLENTI ENDEKSI CȨYREK DO NEM SONUCĻARI OCAK 2017

TU RKIẎE GAYRIṀENKUL SEKTO RU GU VEN ENDEKSI ve REIDIN TU RKIẎE GAYRIṀENKUL SEKTO RU FIẎAT BEKLENTI ENDEKSI CȨYREK DO NEM SONUCĻARI OCAK 2017 TU RKIẎE GAYRIṀENKUL SEKTO RU GU VEN ENDEKSI ve REIDIN TU RKIẎE GAYRIṀENKUL SEKTO RU FIẎAT BEKLENTI ENDEKSI 2017 1. CȨYREK DO NEM SONUCĻARI OCAK 2017 İÇİNDEKİLER REIDIN Tu rkiye Gayrimenkul Sekto rü Gu

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI BOLOGNA MÜFREDATININ KABUL EDİLDİĞİ SENATO KARAR VE TARİHLERİ DEĞİŞİKLİK SENATO KABUL YAPILAN DEĞİŞİKLİK PROGRAM KARAR TARİHİ

Detaylı

OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ SORUMLULUK SAHİBİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İÇİN KASIM 2017

OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ SORUMLULUK SAHİBİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İÇİN KASIM 2017 OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ SORUMLULUK SAHİBİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İÇİN KASIM 2017 SORUMLULUK SAHİBİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İÇİN Bas arılı bir kimlik olus turmada o nemli

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30 FAKÜLTESİ 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:15 (ENG 131, CENG 101) 07 Ocak 2018, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 231, CENG 201) 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:30 (ENG 143) 07 Ocak 2018, Pazar/ 10:00-11:30

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I MMR 205 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Pazarlama- İletişim ve Reklam SGT 430 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

GRAFİK BÖLÜMÜ 2015 2016 YILI BAHAR DÖNEMİ

GRAFİK BÖLÜMÜ 2015 2016 YILI BAHAR DÖNEMİ GRAFİK BÖLÜMÜ 2015 2016 YILI BAHAR DÖNEMİ Derslik Adı: Atölye 1 Kapasitesi: 30 GRA116-01 Tem. Eğt. GRA116-01 Tem. Eğt. GRA116-01 Tem. Eğt. GRA116-01 Tem. Eğt. GRA116 01 02 Tem. Eğt. GRA116 01 02 Tem. Eğt.

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları

Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Tasarım Psikolojisi (SEÇ356) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Tasarım Psikolojisi SEÇ356 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110 AMFİ

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110 AMFİ FAKÜLTESİ 25 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA AMFİ 10:00- - ATA 202-26 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-26 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-27 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-27 ATATÜRK

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS PROGRAMI (İNG. KAPANDIKTAN SONRA) BİRİNCİ YARIYIL DERSLERİ 101 Felsefeye Giriş I Z 2 2 0 2 5 103 İlkçağ Felsefesi I Z 3 3 0 3

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANA SANAT ATÖLYE I (RESİM) Ders No : 0310380039 Teorik : 2 Pratik : 4 Kredi : 4 ECTS : 9 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Göstergebilim (GRT 311) Ders Detayları

Göstergebilim (GRT 311) Ders Detayları Göstergebilim (GRT 311) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Göstergebilim GRT 311 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaratıcı Metin Yazarlığı SGT 332 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları

Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Tanıtım Fotografçılığı GRT 206 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Klinik Psikoloji (PSY 402) Ders Detayları

Klinik Psikoloji (PSY 402) Ders Detayları Klinik Psikoloji (PSY 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Klinik Psikoloji PSY 402 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i PSY 301 Dersin Dili

Detaylı

Islak Mekan Tasarımı (İÇM 304) Ders Detayları

Islak Mekan Tasarımı (İÇM 304) Ders Detayları Islak Mekan Tasarımı (İÇM 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Islak Mekan Tasarımı İÇM 304 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

FAKÜLTE KURULU KARARLARI

FAKÜLTE KURULU KARARLARI T.C GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJĐ ENSTĐTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜ MĐMARLIK FAKÜLTESĐ DEKANLIĞI Toplantı Tarihi : 11.04.2012 Toplantı Sayısı : 2012/06 Oturum Sayısı : 01 FAKÜLTE KURULU KARARLARI Prof.Dr.Tülay ESĐN (Başkan)

Detaylı

ÇAĞDAŞ SİYASET DÜŞÜNCESİ (SBK204)

ÇAĞDAŞ SİYASET DÜŞÜNCESİ (SBK204) T.C. Bilecik Şeyh Edebali U3 niversitesi I:ktisadi ve I:dari Bilimler Faku ltesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yo netimi Bo lu mu ÇAĞDAŞ SİYASET DÜŞÜNCESİ (SBK204) 14. Hafta Ders Notları 08-09/02/2018 Yrd. Doç.

Detaylı

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ 1. SINIF 1. DÖNEM YDBİ101 İngilizce- I OZ 2 0 2 2 TURK101 Türk Dili I OZ 2 0 2 2 TDP101 Toplumsal

Detaylı

REIDIN TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ ve REIDIN TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ FİYAT BEKLENTİ ENDEKSİ CȨYREK DÖNEM SONUCĻARI

REIDIN TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ ve REIDIN TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ FİYAT BEKLENTİ ENDEKSİ CȨYREK DÖNEM SONUCĻARI REIDIN TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ ve REIDIN TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ FİYAT BEKLENTİ ENDEKSİ 2017 2. CȨYREK DÖNEM SONUCĻARI NİSAN 2017 İÇİNDEKİLER REIDIN Tu rkiye Gayrimenkul Sekto rü

Detaylı

Nisan 2015 20.04.2015 1

Nisan 2015 20.04.2015 1 Nisan 2015 20.04.2015 1 ininal nedir? Kısım 1 20.04.2015 2 Ininal, Türkiye nin fiziksel perakende noktalarında satın alınabilen ilk ön ödemeli kartıdır ininal Kart; MasterCard, ING Bank, Provus Bilis im

Detaylı

Görsel İletişim Tasarımı. Medya ve İletişim Sistemleri. Halkla İlişkiler. Reklamcılık. Prof. Dr. Mete ÇAMDERELİ. Hoşgeldiniz,

Görsel İletişim Tasarımı. Medya ve İletişim Sistemleri. Halkla İlişkiler. Reklamcılık. Prof. Dr. Mete ÇAMDERELİ. Hoşgeldiniz, Hoşgeldiniz, Günümüz dünyası bilginin hızla aktığı, bilgiyi üretmenin, ona sahip olmanın önem kazandığı ve iletişim çağı olarak adlandırılan bir dönemdir. İletişimi yönetmenin ve tasarlamanın önem kazandığı

Detaylı

REIDIN TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖ RÜ GÜVEN ENDEKSİ ve FİYAT BEKLENTİ ENDEKSİ CȨYREK DÖNEM SONUCĻARI TEMMUZ 2017

REIDIN TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖ RÜ GÜVEN ENDEKSİ ve FİYAT BEKLENTİ ENDEKSİ CȨYREK DÖNEM SONUCĻARI TEMMUZ 2017 REIDIN TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖ RÜ GÜVEN ENDEKSİ ve FİYAT BEKLENTİ ENDEKSİ 2017 3. CȨYREK DÖNEM SONUCĻARI TEMMUZ 2017 İÇİNDEKİLER REIDIN Tu rkiye Gayrimenkul Sekto rü Gu ven Endeksi & REIDIN Tu rkiye

Detaylı

Psikolojide İstatistiksel Uygulamalar (PSY 318) Ders Detayları

Psikolojide İstatistiksel Uygulamalar (PSY 318) Ders Detayları Psikolojide İstatistiksel Uygulamalar (PSY 318) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Psikolojide İstatistiksel Uygulamalar PSY 318 Bahar 2 2 0

Detaylı

Çelik Yapılar (GTM 075) Ders Detayları

Çelik Yapılar (GTM 075) Ders Detayları Çelik Yapılar (GTM 075) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çelik Yapılar GTM 075 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) I.YARIYIL II.YARIYIL 101 Türk Dil Bilgisi I: Ses Bilgisi 2 0 3 3 102 Türk

Detaylı

HACETTEPE U NI VERSI TESI KALI TE POLI TI KASI I C I NDEKI LER Hacettepe U niversitesi Kalite Politikası... 2 Tanımlar Yo netim

HACETTEPE U NI VERSI TESI KALI TE POLI TI KASI I C I NDEKI LER Hacettepe U niversitesi Kalite Politikası... 2 Tanımlar Yo netim HACETTEPE U NI VERSI TESI KALI TE POLI TI KASI I C I NDEKI LER Hacettepe U niversitesi Kalite Politikası... 2 Tanımlar...2 1. Yo netim...3 1.1 Misyon ve Vizyon...3 1.2 Organizasyon yapısı...3 1.3 Amac,

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Günün Menüsü Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımcısı ne yapar?

Detaylı

Neden. İ.Ü. Mü hendislik Fakü ltesi?

Neden. İ.Ü. Mü hendislik Fakü ltesi? Neden İ.Ü. Mü hendislik Fakü ltesi? İ stanbül Ü niversitesi gibi kö klü ve gü çlü bir ü niversitenin birimi ölması Mü hendislik prögramlarının çeşitlilig i SCİ kapsamında yer alan bilimsel yayın sayısının

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi Ders Verilme Şekli

Detaylı

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ A205 A207 A209 AMFİ III REKLAMCILIK REKLAMCILIK 2 HİR/GZT 1 SAYISAL KÜLTÜR HİR/RTS/GZT 1 MEDYA ESTETİĞİ RTS/HİR/GİT 2-3 SİNEMA KURAMLARI ÖĞR. GÖR. ELİF KAHRAMAN MESLEKİ İNGİLİZCE

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Toplumsal Sorumluluk ve Etik PSIR 392 6 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Toplumsal Sorumluluk ve Etik PSIR 392 6 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Toplumsal Sorumluluk ve Etik PSIR 392 6 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİKER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİKER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GRAFİK VE FOTOĞRAF GRAFİKER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Bölüm Adı: Dersin Adı: İleri Grafik Tasarım II

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Bölüm Adı: Dersin Adı: İleri Grafik Tasarım II DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Dersi Alan Birim(ler): Bölüm Adı: Dersin Adı: İleri Grafik Tasarım II Dersin Düzeyi:

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI ( )

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI ( ) IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (2018-2019) 1. YIL / 1. Yarıyıl / Güz 1. YIL / 2. Yarıyıl / Bahar TUR 101 Türkçe I 2+0+0 2 2 H TUR 102 Türkçe

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum

Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama Durum 1 A3719 3*******1 İŞLETME (İNGİLİZCE), LİSANS BE*** İL*** 7.1 95,,55 Kazandı A37793 33******* EB*** ŞE*** İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PR.. 9, 5,3 Kazandı 3 A33 17*******5 SE*** YÜ*** PSİKOLOJİ PR.. 5, 3,9

Detaylı

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Kalite Koordinatörü KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) KİḊR; kurumun bes yıl ic inde en az bir defa gerc ekles tirilecek

Detaylı

Bölümlerimiz. İletişim Bilimleri Bölümü. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü. Gazetecilik Bölümü

Bölümlerimiz. İletişim Bilimleri Bölümü. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü. Gazetecilik Bölümü Bölümlerimiz İletişim Bilimleri Bölümü Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Gazetecilik Bölümü İletişim Bilimleri Bölümü Lisans programı 2012-2013 yılında 60 öğrenciyle

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım I GRT 207 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Animasyon I (GRT481) Ders Detayları

Animasyon I (GRT481) Ders Detayları Animasyon I (GRT481) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Animasyon I GRT481 Güz 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i GRT226 Bilgisayarla Tasarım II Dersin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri BBA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Yenilikçi Öncü. mu s terilerimize en iyi kalitede ve en uygun maliyetlerde u ru nler sunmaya odaklanmak tayız.

Yenilikçi Öncü. mu s terilerimize en iyi kalitede ve en uygun maliyetlerde u ru nler sunmaya odaklanmak tayız. 2 Yenilikçi Öncü Tekstil sekto ru nde katma deg er yaratabilmek ic in firma olarak, yaratıcılıg ı ve gu venilirlig i temel alan bir prensiple yol almaktayız. Sosyal ve c evresel sorumlulug umuzu da o n

Detaylı

Medya ve Basın (ETI201) Ders Detayları

Medya ve Basın (ETI201) Ders Detayları Medya ve Basın (ETI201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medya ve Basın ETI201 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü kendi içinde; Grafik Tasarımı ve Bilişim Tasarımı Uzmanlık Alanı olmak üzere ikiye ayrılmakta olup, yoğun teknoloji pratiği

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

LİMAN VE TERMİNAL YONETİMİ IV. Yrd. Doç. Dr. Tanzer SATIR

LİMAN VE TERMİNAL YONETİMİ IV. Yrd. Doç. Dr. Tanzer SATIR LİMAN VE TERMİNAL YONETİMİ IV Yrd. Doç. Dr. Tanzer SATIR Liman Ekonomisi Limanların ekonomik o nemi ise, ulusal ve uluslararası ulas tırma sistemleri içindeki bir dag ıtım, bir bag lantı ve bir hizmet

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE: BÖLÜM: ANABİLİM DALI: PROGRAM: Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Lisans PROGRAM DERSLERİ VE ÇIKTILARI BAĞLANTI MATRİKSİ PROGRAM DERSLERİ

Detaylı

Teori (saat/hafta) HAS Yarıyıl

Teori (saat/hafta) HAS Yarıyıl HAS 101-DEMOGRAFİ ve SAĞLIK Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Yerel Kredi AKTS DEMOGRAFİ ve SAĞLIK Önkoşul(lar)-var ise Dersin Dili Dersin Türü Dersin verilme şekli Dersin

Detaylı

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...3 1.1.ISCED 97

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ. 2011-2012 Güz Yarıyılı. Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2011-2012 Güz Yarıyılı Dersin adı : TÜRK DİLİ 1 Dersin Kodu: TRD 151 Şube Kodu: AKTS Kredisi: 2 1. yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 2 s/ hafta Teorik: 2s/ hafta Uygulamalı: 0 s/hafta

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Ders Planı - AKTS Kredileri T: Teorik (saat/hafta) U: Uygulama (saat/hafta) AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi 1. Yarıyıl

Detaylı

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Psikolojinin tanımı, psikoloji tarihi, psikolojinin alanları (sosyal psikoloji, klinik psikoloji, eğitim psikolojisi vs.), psikoloji kuramları (davranışcı kuramlar, bilişsel

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : 0310340081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı