MS Word Eğitimi Başlangıç Seviyesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MS Word Eğitimi Başlangıç Seviyesi"

Transkript

1 MS Word Eğitimi Başlangıç Seviyesi

2 Eğitim Başlıkları Başlangıç Temel İşlemler Biçimleme Tablo İşlemleri Çizim Araçları Yazdırma Sınav

3 Başlangıç Eğitimin amacı, katılımcıların hem özel hem de çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim kazandırmaktır. Eğitim tamamlandıktan sonra; Word dokümanları oluşturma ve farklı formatlarda kaydetme, Etkili doküman şekillendirme, Tablo, resim ve şekil ekleme, Mektup birleştirme özelliğini kullanma, Sayfa yapısını değiştirme, Yazım kontrolü yapma Becerilerinin kazanılmış olunacağı beklenmektedir.

4 Microsoft Word Yazılımı Microsoft Word yazılımı, bilgisayarınızda metin belgeleri oluşturmanızı sağlayan ve Microsoft Office paketlerine dahil bir yazılımdır. Microsoft Word programını kullanarak oluşturulan metin belgelerini tablo ve grafikler kullanarak zenginleştirebilir, resim ve çizim araçlarını kullanarak da renklendirebilirsiniz. Microsoft Word programının genel görüşü aşağıdaki şekildedir.

5 Microsoft Word Yazılımı Microsoft Word yazılımı, 2007 versiyonundan sonra sekme görünümü ile karşımıza çıkmaktadır. Programın üst kısmında sabit olarak 8 sekme bulunur. 1. Dosya: Doküman yönetimi ile ilgili olarak Aç, Kaydet, Farklı Kaydet ve Yazdır gibi işlevler yer alır. 2. Giriş: Belge üzerinde çalışırken kullanılan Yazı Tipi ve Paragraf Düzenleme gibi işlevler bulunur. 3. Ekle: Dokümana eklenebilen Tablo, Grafik, Resim ve Sayfa Numarası gibi özellikler yer alır. 4. Sayfa Düzeni: Kenar Boşlukları, Sayfa Kenarlıkları ve Yönlendirme vb. sayfa yapısı ile ilgili işlevler yer alır. 5. Başvurular: Belgeye İçindekiler, Dipnot ve Alıntı gibi özellikler eklenebilen işlevler bulunur. 6. Postalar: Zarf veya Etiket hazırlamak için kullanılan özellikler bulunur. 7. Gözden Geçir: Yazım Denetimi ve Dil seçimi araçları bulunur. 8. Görünüm: Belgeyi şekillendirmek için kullanılan belge görünümleri ve araçları yer alır.

6 Microsoft Word Yazılımı 8 sabit menünün dışında çalıştığımız nesne ile ilgili araçların yer aldığı sekmeler de açılmaktadır. Örneğin bir resim üzerinde çalışırken Resim Araçları menüsü, bir tablo üzerinde çalışırken de Tasarım ve Düzen menüsü açılmaktadır. Microsoft Office ürünlerinde 2007 ve sonrası versiyonlarda açılır menü yerine Şerit menü uygulaması kullanılmaya başlanmıştır. Şeritlerin üzerinde araçlar küçük resimler ile simgelenmektedir.

7 Microsoft Word Yazılımı Şerit menüyü, şeridin sağ üst köşesinde yer alan düğmesi ile gizleyerek belgenizin çalışma alanını büyütebilirsiniz. Bunun haricinde sağ üst köşede yer alan Şerit Görüntüleme Seçenekleri ile şeridi otomatik gizleyebilir, sadece sekmeleri gösterebilir ya da Sekme ve Komutları aynı anda görüntüleyebilirsiniz. Word programının sol üst köşesinde yer alan Hızlı Erişim Çubuğu ile Kaydetme, Geri Alma, Yenileme ve Baskı Önizleme araçlarına kolayca erişebilirsiniz. Bu standart gelen araçların yanısıra sağ tarafta bulunan aşağı ok a tıklayarak açılan menüden istediklerinizi işaretleyerek buraya eklenmesini sağlayabilirsiniz.

8 Klavye Kısa yolları Klavye kısa yolları, sık kullanılan işlemleri daha hızlı yapabilmenizi sağlayan tuş kombinasyonlarıdır. Bu kısa yolları görebilmek için kullanmak istediğiniz aracın üzerine gelip beklerseniz kısa yolu görebilirsiniz. En sık kullanılan kısa yollar aşağıda listelenmiştir. Belge Aç CTRL + O Kes CTRL + X Kaydet CTRL + S Kopyala CTRL + C Yazdır CTRL + P Yapıştır CTRL + V Kapat CTRL + W Kalın Yazı CTRL + K Geri Al CTRL + Z İtalik Yazı CTRL + T Yenile CTRL + Y Altı Çizili Yazı CTRL + Shift + A Tümünü Seç CTRL + A Yardım F1

9 Yardım Microsoft Word programını kullanırken yardıma ihtiyacınız olduğunda isterseniz klavyeden F1 tuşuna basarak, isterseniz şeridin sağ üst köşesinde yer alan düğmesini kullanarak Yardım menüsüne ulaşabilirsiniz ve sonrasında versiyonlarda ise Dosya menüsü açıldığında sağ üst köşedeki soru işaretine tıklayarak Yardım menüsüne ulaşabilirsiniz. Açılan yardım penceresinde isterseniz sık kullanılan kategorileri araştırarak isterseniz de yaşadığınız sorun ile ilgili anahtar kelimeleri ARA alanına yazarak hem çevrimiçi hem de çevrimdışı kaynaklara erişebilirsiniz. İnternet erişiminiz var ise Office.Com yardımıyla çevrimiçi kaynaklara erişebilirsiniz.

10 Temel İşlemler Microsoft Word programını başlatmak için; Başlat düğmesine basıyoruz, Tüm Programlar seçeneğine basıyoruz, Microsoft Office klasörüne basıyoruz, Microsoft Word seçeneğine tıklıyoruz. NOT: Office 2016 versiyonundan itibaren Office programları Microsoft Office klasörü yer almıyor. Programlar artık harf sıralamasına göre sıralanıyor. Word programının kısa yolunu oluşturmak için Microsoft Word seçeneğine sağ tıklayarak açılan pencereden Gönder menüsüne basıp açılan menüden Masaüstü (Kısa yol Oluştur) seçeneğine basılır. Artık Word programını açmak için yukarıdaki işlemleri her seferinde yapmamıza gerek kalmadan direk bu kısa yol ile açabiliriz. * Bir nesnenin kısa yol olduğunu simge üzerindeki YUKARI Ok'tan anlayabiliriz. Eğer bir simge üzerinde YUKARI OK işareti var ise bu onun kısa yol olduğu anlamına gelir. Bu simgeyi silsek bile program silinmez sadece ona ulaşmamızı sağlayan simge silinir.

11 Yeni Belge Açma Word programını çalıştırdığımızda bizi boş bir belge karşılayacaktır. Herhangi bir doküman ile çalışırken boş bir belge açma ihtiyacımız olur ise; o Dosya menüsüne basılır, o Açılan pencereden Yeni seçeneğine basılır, o Açılan şablon seçeneklerinden ihtiyacımıza uygun olanına çift tıklayarak açabiliriz. Yukarıdaki seçeneklerin haricinde CTRL + N tuş kombinasyonunu kullanarak da boş bir belge açabiliriz. Kullanılabilir şablonların içerisinde genelde BOŞ BELGE en sık kullanılanıdır. Bu şablonlar ihtiyaçlar sonrasında geliştirilmişlerdir. Bu şablonları kullanarak davetiye, sertifika, kartvizit, özgeçmiş (cv), rapor, tebrik kartları, toplantı tutanakları, zarflar, web sayfası, takvim, proje çıktıları, etkinlik planlayıcıları, teklif, ödev kapakları vb. bir çok işlemler yapılabilmektedir.

12 Var olan Belgeyi Açma Daha önceden çalıştığımız herhangi bir Word belgesini açmak için; Dosya menüsüne basılır, Sol tarafta açılan pencereden Aç seçeneğine basılır, Açılan yeni pencereden çalışmak istediğiniz belgeyi bulup çift tıklayarak açabilirsiniz. Yukarıdaki seçeneklerin haricinde CTRL + O tuş kombinasyonunu kullanarak da Aç penceresine ulaşabilirsiniz.

13 Birden fazla belge ile çalışma Aynı anda birden fazla belge ile çalışma ihtiyacımız olabilir. Bu belgeler arasında geçiş yapmak için; Görünüm menüsü açılır, Pencere bölümünden Pencerelerde Geçiş Yap düğmesine basılır, Açılan menüden geçiş yapmak istediğimiz belgeyi açarız. Ayrıca imlecimizi araç çubuğu üzerinde Word ikonunun üzerinde bekletirseniz açık olan belgelerinizi görebilirsiniz. Bu pencerelerden açmak istediğinize tıklayarak belgenize ulaşabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise ALT + TAB tuş kombinasyonudur. Bu tuş kombinasyonlarını kullandığınızda bu sefer de açık olan belgeler ekranın ortasında görünecektir. Bu tuş kombinasyonu sadece Word belgeleri arasında değil, o an bilgisayarınızda açık olan tüm belge ve programlar arasında geçiş yapmanıza olanak tanır. Örneğin Word ile yöneticimize rapor hazırlarken, excel ortamındaki tablodan faydalanabiliriz. Bu tuş kombinasyonu ile hızlıca Word ve Excel arasında geçiş yapabiliriz.

14 Birden fazla belge ile çalışma Birden fazla belgeyi tek bir ekranda görmek isterseniz Görünüm menüsünde yer alan Tümünü Yerleştir seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçeneği seçtiğimizde açık olan belgeler ekranda alt alta sığdırılacaktır. Belgeler yerleştikten sonra Yan Yana Görüntüle seçeneği aktif hale gelecektir. Böylelikle belgeler arası geçiş yapmaya uğraşmadan belgeler arası metin ya da resim kopyalama işlemi yapabilir ya da belgeleri birbirleriyle eşleştirebilirsiniz.

15 Yazım Denetleme Seçmiş olduğumuz belge diline göre Microsoft Word programı otomatik olarak yazım denetimi yapacaktır. Bu denetim sırasında yanlış yazılan kelimeler kırmızı ile çizilecektir. Yanlış olan bu kelimeleri düzeltmek için; Altı çizili kelimeye sağ tıklıyoruz. Açılan menüde bu kelime için düzeltme önerileri bulunmaktadır. Doğru kelime bunlardan birisi ise, o kelimeye tıklayarak otomatik olarak düzelmesini sağlayabilirsiniz. Yazılan kelimenin doğru diyorsanız Yoksay seçebilirsiniz. Böylelikle kelime değişmeden altındaki kırmızı çizgi kaybolacaktır. Aynı kelimeyi birden fazla kullandıysanız ve yazımının doğru olduğunu düşünüyorsanız Tümünü Geç seçebilirsiniz. Kelimenin doğru olduğunu düşünüyor ve bundan sonra da doğru olarak kabul görmesini istiyorsanız Sözlüğe Ekle seçebilirsiniz.

16 Yazım Denetleme Microsoft Word programı yazım denetiminin yanında dilbilgisi denetimi de yapmaktadır. Yanlış olarak gördüğü kelimeleri Yeşil (Mavi) ile işaretlemektedir. Bu alanların düzenlenmesi için ise; Yeşil (Mavi) ile işaretli alana sağ tıklıyoruz, Yine bu alan ile ilgili düzeltme önerisi var ise açılan menüde listelenir, Doğru olan hangisi ise onu seçerek düzeltilmesini sağlayabilirsiniz, Yazımın doğru olduğunu düşünüyor iseniz Tümceyi Yoksay seçerek herhangi bir değişiklik yapmadan yeşil (mavi) çizginin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. İşaretlenmiş alanlar ile ilgili bazen herhangi bir öneri vermeyebilir. Bu durumda yine de bu alanların gözden geçirilmesinde fayda vardır. Eğer bu şekilde bir alan bulunuyorsa Tümceyi Yoksay seçeneğini seçerek çizgili alanın kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Otomatik Yazım Denetimi ni kullanmak istemiyorsanız Dil Penceresini açarak Yazım veya Dilbilgisi Denetimini Yapma seçeneğini işaretleyerek bu özelliği kapatabilirsiniz.

17 Metin İşlemleri Belgede değişiklik ya da düzenleme yapmak istediğimizde ihtiyaç duyacağımız seçeneklere ve kolaylaştırıcı alanlara yer vereceğiz. Belge içerisindeki sayfalar arasında gezinmek için programın sağ tarafında yer alan gezinti çubuğunu kullanabilirsiniz. Bu alanda yer alan kaydırma çubuğunu kullanarak sayfalar arasında hızlıca gezinebilirsiniz. Ayrıca Word programının sol tarafında yer alan sayfa numarası o anda imlecin hangi sayfada yer aldığını göstermektedir. Bir sayfa yukarı Bir sayfa aşağı Bir satır yukarı Bir karakter sağa Satır başı Satır sonu Bir satır aşağı Belge başı CTRL+ Bir karakter sola Belge sonu CTRL+

18 Seçme ve Taşıma Oluşturulan bir belgede, bir kelime ya da cümleyi belgenin farklı bir yerine taşımak için istediğiniz kısmı farenizin sol tuşuna basılı tutarak seçmelisiniz. Bunun dışında aynı işlemi klavyenizdeki yön tuşlarıyla da yapabilirsiniz. Bunun için imleci seçmek istediğiniz kısmın ya başına ya da sonuna getirmelisiniz. Sonrasında aşağıdaki yön tuşlarını kullanarak ilerleyebilirsiniz. Sola doğru bir karakter seçme Sağa doğru bir karakter seçme Sola doğru bir kelime seçme Sağa doğru bir kelime seçme Alta doğru bir satır seçme Yukarı doğru bir satır seçme Sola doğru tüm satırı seçme Sağa doğru tüm satırı seçme Alta doğru bir paragraf seçme Üste doğru bir paragraf seçme Belge başına kadar tüm metni seçme Belge sonuna kadar tüm metni seçme

19 Kopyalama Kullanılan belge içinde ya da başka belgeler arasında istenilen alanlar kopyalanarak çoğaltılabilir. Kopyalama işlemi için aşağıda belirtilen 3 seçenekten biri seçilerek yapılabilir. I Giriş Sekmesi: Kopyala düğmesine tıklayın, Seçilen bölümün yapıştırılmak istendiği yere tıklayın, Yapıştır düğmesine tıklayın. II Seçili bölüme sağ tıklayınca açılan menüden: Kopyala düğmesine tıklayın, Seçilen bölümün yapıştırılmak istendiği yere tıklayın, Yapıştır düğmesine tıklayın. III Klavye kısayolu: Seçmek istediğiniz alanı seçin ve CTRL ile C tuşlarına aynı anda basın, İmleci yapıştırmak istediğiniz alana getirin, CTRL ile V tuşlarına aynı anda basın. Kopyalama işleminin yanı sıra taşımak için ise KES özelliğini kullanabilirsiniz. KES işleminin klavye kısayolu ise CTRL + X tuşlarıdır.

20 Geri Alma ve Yenileme Yaptığınız işlemleri geri almak için Hızlı Erişim Çubuğunda yer alan Geri Al düğmesini kullanabilirsiniz. Düğmenin sağ tarafında bulunan aşağı ok simgesine tıklayarak ise birden fazla işlemi geri alabilirsiniz. Ancak Belge kaydetme işlemi geri alınamaz. Geri Alma işleminin 2 adet klavye kısa yolu bulunmaktadır. 1. CTRL + Z tuş kombinasyonları 2. F2 Fonksiyon tuşu Geri alınan işlemleri yenilemek için ise yine Hızlı Erişim Çubuğunda yer alan Yenile düğmesini kullanabilirsiniz. Yenileme işleminin de 2 adet klavye kısa yolu bulunmaktadır. 1. CTRL + Y tuş kombinasyonları 2. F3 Fonksiyon tuşu

21 Bulma ve Değiştirme Bir belge içerisinde bulmak istediğimiz ya da düzeltme yapmak istediğimiz metinlere Bul seçeneği ile ulaşabiliriz. Bunun için Giriş sekmesinde yer alan Düzenleme bölümünde yer alan Bul düğmesine basarız. Bul seçeneğinin klavye kısa yolu CTRL ve F tuşlarıdır. Bu tuş kombinasyonuna basıldığında Bul penceresi açılacaktır. Aranan kutucuğuna istediğimiz metni yazıp Sonrakini Bul butonuna basarak arama yapılabilir. Belgede aradığımız sözcük ya da kelime ilk nerede geçiyorsa imleç oraya gidecektir. Herhangi bir yere tıklamadan yine Sonrakini Bul butonuna tıklayarak diğer seçeneklere ilerleyebilirsiniz. Bir kelime üzerinde değişiklik yapmak istiyorsak Düzenleme bölümünde yer alan Değiştir düğmesine basarız. Değiştir seçeneğinin klavye kısa yolu CTRL ve H tuşlarıdır. Bu seçeneğe tıkladığımız zaman Bul ve Değiştir penceresi açılacaktır. Bu pencerede Aranan ve Yeni Değer kutucukları yer alacaktır. Burada değiştirmek istediğimiz kelimeyi Aranan kutucuğuna, yeni değerini ise Yeni Değer kutucuğuna yazmalıyız. İstersek bu değişimleri tek tek yapabileceğimiz gibi toplu olarak ta yapabiliriz. Tümünü Değiştir seçeneğini kullanırken dikkatli olmalıyız. Zira burada yapacağımız değişiklikler hatalı sonuçlara yol açabilir. Bunları düzeltmek için fazla zaman harcayabiliriz.

22 Simge Ekleme Belgelerinize klavyenizde olmayan çeşitli simgelerde ekleyebilirsiniz. Bunun için Ekle menüsünde bulunan Simge butonuna basmalısınız. Açılan pencerede sık kullanılan simgeler de yer almaktadır. Simgelerden hangisini kullanacak isek imleci oraya getirip istediğimiz simgeye basıyoruz. Bu pencerede Alt Küme seçeneğine tıklayarak simge çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Simgelerin genel kullanımı ise Üst Simgeler ve Alt Simgelerdir.

23 Otomatik Düzeltme Bazı yazım hataları ve yanlış hecelenen sözcükler program tarafından otomatik olarak düzeltilmektedir. Ayrıca bazı özel simgeler de program tarafından otomatik olarak düzeltilmektedir. Bunlara örnek olarak ve simgelerini verebiliriz. simgesini yazmak için (C) yazıyoruz. simgesi için ise (TM) yazmamız yeterli olacaktır. Otomatik düzeltme işlemleri için önceden belirlenmiş bir liste olmakla beraber kendi otomatik düzeltme seçeneklerimizi de yapabiliriz. Örneğin «Bilgi Sistemleri Direktörlüğü» yazmak için her seferinde uzun uzun yazmak yerine BSD kısaltmasını ekleyebilirsiniz. Bu listeye müdahale etmek için: Dosya menüsüne girin, Sol tarafta yer alan menüden Seçenekler düğmesine tıklayın, Açılan seçeneklerden Yazım Denetleme sekmesine tıklıyoruz, Otomatik düzeltme seçenekleri bölümünden Otomatik Düzeltme Seçenekleri düğmesine tıklıyoruz,

24 Otomatik Düzeltme Açılan Otomatik Düzelt: Türkçe penceresinde «Metni yazarken değiştir» kutucuğunu işaretledikten sonra Değiştir kutucuğuna girmek istediğimiz kısaltmayı ve kelimeyi yazıyoruz. Ekle düğmesine tıklayın. Sonrasında Tamam düğmesine tıklayarak pencereyi kapatıyoruz. Büyük/küçük harf duyarlı olduğundan dolayı kelimeleri yazarken dikkatli olmalıyız.

25 Belgeyi Kaydetme Kullanmış olduğumuz belgeyi kaydetmek için aşağıdaki 3 yöntemden herhangi birini kullanabilirsiniz. Hızlı Erişim Çubuğu üzerinden Kaydet düğmesine tıklayın. Dosya menüsünden Kaydet seçeneğine tıklayın. Klavye kısa yolu olarak CTRL + S tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Belgeyi ilk defa kaydediyorsanız Farklı Kaydet penceresi açılacaktır. Bu pencere yardımıyla belgeyi nereye kaydedeceğimizi, dosyaya vereceğimiz adı yazabiliriz. Bu bilgileri yazdıktan sonra son olarak KAYDET butonuna basarak işlemi tamamlayabiliriz. Farklı Kaydet seçeneği ile belgelere farklı isim verebilme ve farklı alanlara kaydedebilme ve farklı dosya formatları ile kaydedebilme olanağı tanımaktadır. Dosya formatı olarak pdf, html ve eski Office sürümleri kullanılabilir.

26 Biçimleme - Hizalama Yeni bir belge oluştururken metinler genellikle Sola Hizala olarak yazılmaktadır. Bu seçeneği kullanabileceğimiz gibi Ortala, Sağa Hizala ve İki Yana Yasla seçeneklerini kullanabiliriz. Hizalama işlemleri için öncelikle metnimizi seçiyoruz, Giriş menüsündeki Paragraf bölümünden istediğimiz hizalama seçeneklerini kullanabiliriz. Hazırladığımız belgede büyük-küçük harf değişikliği yapabiliriz. Bunun için öncelikle değişiklik yapmak istediğimiz metni seçiyoruz. Sonrasında Giriş menüsündeki Aa butonuna basıyoruz. Açılan pencere içerisindeki verilen örneklerden istediğimiz uygulama metodunu seçiyoruz. Büyük-Küçük harf değiştirme işlemi için SHIFT F3 klavye kısa yolunu da kullanabiliriz. Yine bu işlemi uygulamak istediğimiz metni klavye ya da Mouse ile seçiyoruz. Sonrasında klavye kısa yolunu kullanarak değişimlerden istediğimizi seçiyoruz. Seçenekler arasında gezinmek için SHIFT F3 tuşlarına sürekli basmamız gerekmektedir.

27 Biçimleme Madde İşaretleri ve Numaralandırma Belge içerisindeki yazdığımız metinleri madde işaretleri ya da numaralandırmalı olarak liste haline getirebiliriz. Bu işlemi uygulamak için yine metni seçmemiz gerekiyor. Uygulama için 3 farklı yöntem bulunmaktadır: Giriş menüsü altındaki Madde İşaretleri ve Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın Fare ile sağ tıklayınca açılan menüden Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinizi seçin. Elle ekleme: - Kullanmak istediğiniz bir şekil ya da rakamı belgemize ekleyelim. - Boşluk ya da Tab tuşuna basalım. - Listenin ilk maddesini yazalım. Program otomatik olarak girdiğimiz şekli diğer satıra da ekleyecektir.

28 Kenar Boşlukları Kenar boşlukları, sayfa kenarlarındaki boş alanlara verilen addır. İki kenar boşluğu arasındaki alanda yer alan metin, resim ve grafikler yazdırılır. Kenar boşlukları her değiştiğinde içerisindeki metin, resim ve grafiklerin yeri de değişir. Önceden tanımlı olan ayarları kullanabileceğiniz gibi özel ayarlar da kullanılabilir. Önceden tanımlı ayarlara ulaşmak için üst menüden Sayfa Düzeni sekmesine basıp açılan pencereden Kenar Boşluklarına tıklıyoruz. Önceden tanımlı olan ayarlardan istediğimize bastığımızda bu ayarlar belgemize uygulanmış olacaktır. Özel ayarlara ulaşmak içinse yine aynı yolu izleyerek açılan pencerenin en altında yer alan Özel Kenar Boşlukları butonuna basıyoruz. Burada açılan yeni pencerede istediğimiz değerleri girerek belgemize uygulamış oluyoruz.

29 Yönlendirme & Boyut Belgelerimizi ihtiyacımıza göre dikey ya da yatay olarak kullanabiliriz. Yönlendirme ayarlarına ulaşmak için Sayfa Düzeni menüsünden Sayfa Düzeni butonuna basarak açılan küçük pencereden ihtiyacımız olan hangi seçenek ise buna basarak sayfa düzenimizi değiştiriyoruz. Belge ilk oluşturulduğunda varsayılan olarak Dikey konumda oluşturulur. Belgemiz boyutlarını da ayarlamamız mümkündür. Varsayılan olarak A4 boyutunda oluşturulmaktadır. Bu ayarlara ulaşmak içinse yine Sayfa Düzeni menüsünden Boyut butonuna basarak ulaşabiliriz. Genel ölçülerdeki ayarlar sıralanacaktır. Buradan ihtiyacımız olan hangisi ise onu seçerek sayfamızı yapılandırmış oluyoruz. Buradaki varsayılan ayarların dışında bir ihtiyacımız var ise bu ayarlara da yine aynı yolu izleyerek açılan pencerenin en altında bulunan Tüm Sayfa Boyutlarına tıklayarak açılan yeni pencereden ulaşabiliriz.

30 Tablo Belgelerimize sadece yazı değil tablo da ekleyebiliriz. Belgemize tablo eklemenin en hızlı yolu Tablo kılavuzudur. Tablo kılavuzuna ulaşmak için; Ekle menüsü üzerinden Tablo seçeneğine basarak ulaşılabilir. Açılan kutucuklardan dikey inenler Satır, yatay olanlar ise Sütundur. Kaç adet satır ve sütuna ihtiyacımız var ise o kadar kutucuğu Mouse ile seçip sol tuşa bastığımızda belgemize o kadar tablo ekleyecektir.

31 Resim Ekle Belgelerimize yazı, grafik, tablo ekleyebileceğimiz gibi bilgisayarımızda bulunan resimleri de ekleyebiliriz. Ekle menüsü altında yer alan Resimler butonuna basarak açılan pencereden resmimizin konumunu göstererek ekliyoruz. Sonrasında boyutunu ayarlamak içinse resmin kenarlarında bulunan kutucuklardan tutarak küçültüp büyütebiliyoruz. Bunun haricinde bir çok ayara ulaşmak için resme tıklıyoruz ve üst kısımda açılan Resim Araçları menüsünden istediğimiz düzenlemeleri yapıyoruz. Resimlerde bazen istemediğimiz alanlar bulunabilmektedir. Bu alanları yok etmek için ise Kırp seçeneğini kullanıyoruz. Bu özelliğe erişmek için resme sağ tıklayarak açılan menüden Kırp butonuna basıyoruz. Resmin köşelerinde bulunan işaret ile istediğimiz alanı seçili bırakarak o alanların görünür kalmasını sağlayabiliriz. Tüm alanların eşit olarak kırpılması için CTRL tuşuna basılı tutarak bu işlemi yapmamız gerekmektedir.

32 WordArt Belgelerimize gölgeli, aynalı vb. dekoratif efektler oluşturmak için kullanılan bir metin stili galerisidir. Bu alana ulaşmak için Ekle menüsü aracılığıyla WordArt seçeneğinden ulaşılabilmektedir. İstediğimiz WordArt seçeneğini seçerek açılacak alana istediğimiz metni girerek dekoratif görünümlü yazımızı yazmış olacağız. Daha sonradan bu alandaki yazımızı istediğimiz şekilde değiştirebiliriz. Yeniden oluşturmamıza gerek yoktur.

33 Yazdırma Oluşturmuş olduğumuz belgemizi kaydetmenin dışında yazdırabiliriz. Bunun için bilgisayarımıza bir yazıcının ayarlanmış olması gerektiğini unutmayalım. 3 farklı şekilde belgemizi yazdırabiliriz. İlk seçenek Dosya menüsüne bastığımızda açılan pencereden Yazdır butonuna bastıktan sonra yazıcı seçimi, hangi sayfaların yazdırılacağı, sayfa yönünün ayarlanabileceği, kağıt boyutunun seçilebileceği vb. bir çok ayarın yapılabileceği alana ulaşılacaktır. Hızlı Erişim Araç Çubuğu üzerinde bulunan yazıcı simgesi ile de yazdırılabilir. Diğer seçenekten farkı ise diğer seçenekten tüm ayarlara ulaşılabildiği yerde bu seçenekte direk bağlı olan yazıcıya çıktının gönderilmesidir. Varsayılan ayarlar ile direk baskı yapılır. Son seçenek ise CTRL ve P tuşlarının kullanıldığı klavye kısa yoludur. Bu seçenekte de ilk seçenekte olduğu gibi tüm ayarların yapılabiliyor olmasıdır. Klavye kısa yolları belgeler üzerinde çalışırken işimizi hem kolaylaştıracak hem de hızlandıracaktır.

34 TEŞEKKÜRLER

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO103 5. 6. HAFTA KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI (MİCROSOFT WORD)

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO103 5. 6. HAFTA KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI (MİCROSOFT WORD) BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO103 5. 6. HAFTA KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI (MİCROSOFT WORD) Kelime İşlemi Programı Nedir? Kelime işlemci terimi, 1970 ve 1980'li yıllarda popüler olan elektronik yazı makinelerine denilmektedir.

Detaylı

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz.

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz. Metin işlemleri Bu bölümde belgenizde değişiklik veya düzenleme yapmak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız işlemler ile metin girişini kolaylaştıracak araçlara yer verilmiştir. Dolaşma Belge içinde dolaşmak

Detaylı

Kelime işlemci programını çalıştırmak için Başlat menüsündeki Tüm Programlar bölümünden tıklamak gerekir.

Kelime işlemci programını çalıştırmak için Başlat menüsündeki Tüm Programlar bölümünden tıklamak gerekir. KELİME İŞLEMCİLER Bilgisayarlarda mektup, rapor, ödev, günlük, makale kısaca her tür metni oluşturmamıza yardımcı olan yazılımlara kelime işlemciler adı verilir. Kelime işlemciler, metni oluşturmanın yanı

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın.

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın. Madde İmleri ve Numaralandırma Sıralı veya sırasız listeler oluşturmak için madde imleri ve numaralandırma seçeneğini kullanabilirsiniz. Madde İşaretli ve Numaralandırılmış Listeler Oluşturma Yazılı olan

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ

TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ Bölüm 4 BÖLÜM 4 MICROSOFT WORD 2010 Doç. Dr. Mehmet ERTAŞ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü mehmetertas@erciyes.edu.tr 1 1. BAŞLANĞIÇ WORD, Microsoft firması tarafından geliştirilmiş Office

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

Bo lu m 7: Hesap Tabloları

Bo lu m 7: Hesap Tabloları Bo lu m 7: Hesap Tabloları Konu 1: Dosya, Tablo ve Grafik Oluşturma Hazırlayan: S.Engin Koç Bu konu bittiğinde; Dosya oluşturma ve tabloya şekil verme Tabloya sütun, satır ekleme ve hücreleri biçimlendirme

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız.

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız. 2. EKLE SEKMESĐ TABLO EKLEMEK: Sayfamıza tablo eklemek için, TABLO butonuna bastıktan sonra açılan pencereden kaç sütün ve kaç satırlık bir tablo oluşturacağımızı belirliyoruz. Fareyi sürüklemek, tablonun

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

"Her zaman düzeltme öner" seçeneği işaretliyse solda bulunan pencerenin "Öneriler" bölümünde düzeltme önerir.

Her zaman düzeltme öner seçeneği işaretliyse solda bulunan pencerenin Öneriler bölümünde düzeltme önerir. ARAÇLAR: Yazım ve Dilbilgisi (F7): Yazılan belgede bulunan yazım hatalarını bulmak için kullanılır. Microsoft'un hazırladığı Office programı ile birlikte bilgisayara yüklenen sözlük (custom.dic) kullanılanarak

Detaylı

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1 BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi Word Programının tanımıdır? A) Hesap Programıdır. B) Tablo Grafik Programıdır. C) Kelime İşlem Programıdır. D)

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.)

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) AYRANCILAR ORTAOKULU BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) SORU 9-) Yandaki butonun görevi nedir? 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik

Detaylı

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin: Satır/Sütun/Hücre Ekleme Paket Programlar Not_04 Oluşturduğunuz tabloya satır, sütun ve hücre ekleyebilirsiniz. Bunun için ekleme yapacağınız hücreye tıklayın ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Yazdır Menüsü. Yazdır menüsü resimli anlatım. Yazdır Menüsü. Baskı Önizleme Gerçekleştirmek

Yazdır Menüsü. Yazdır menüsü resimli anlatım. Yazdır Menüsü. Baskı Önizleme Gerçekleştirmek Yazdır Menüsü Yazdır menüsü resimli anlatım. Baskı Önizleme Gerçekleştirmek Yazıcıdan çıktı almadan önce, çıktısını aldığımız belgenin son bir kontrolünü yapmak için baskı önizleme yapmak bir alışkanlık

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 Kelime İşlemci I. Uygulamanın Kullanımı A. Kelime İşlemcisiyle İlk Adımlar B. Ayarların Yerleştirilmesi C. Kaydetmek D. Yardım Fonksiyonlarını Kullanma II. Temel İşlemler

Detaylı

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek.

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. Amaçlarımız 2 Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. da metin biçimlendirmek. 1 Kelime İşlemcilerin İşlevleri 3 Kelime

Detaylı

ÜNİTE 6 ÜNİTE 5 MICROSOFT WORD- II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 6 ÜNİTE 5 MICROSOFT WORD- II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 5 MICROSOFT WORD- II İÇİNDEKİLER Sayfa Rengi, Sayfa Kenarlıkları,Sayfa Sonu Ekleme Köprü Eklemek Üst ve Alt Bilgi,Sayfa Numaraları Ekleme Çizim Araçları Şekil Ekleme Resim Ekleme Küçük Resim Ekleme

Detaylı

SUPHİ KOYUNCUOĞLU ORTAOKULU 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI

SUPHİ KOYUNCUOĞLU ORTAOKULU 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI SUPHİ KOYUNCUOĞLU ORTAOKULU 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 4. SAYFA YAPISI

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 4. SAYFA YAPISI ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda hazırlamıģ olduğunuz belgenin özelliğine göre sayfa yapısı ve yazdırma ayarlarını hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA

Detaylı

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi MİCROSOFT WORD Giriş Bilgisayarlar insan yaşamına girmeden önce yazı, mektup, kitap, makale gibi dokümanlar, daktilo ve benzeri yazım araçları kullanarak hazırlanırdı. Artık günümüzde bilgisayarların yoğun

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 4-5-6: Microsoft Word Hızlı Erişim Araç Çubuğu: Sık kullanılan komutlar buraya eklenip, kullanılacağında hızlı erişim sağlanabilir. Office Word

Detaylı

BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI KELIME İŞLEMCİLER III Çıktı Alma ve İleri Konular

BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI KELIME İŞLEMCİLER III Çıktı Alma ve İleri Konular BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI KELIME İŞLEMCİLER III Çıktı Alma ve İleri Konular 2 KELİME İŞLEMCİLER III: Çıktı Alma ve İleri İşlemler İÇİNDEKİLER 1. ÇIKTI HAZIRLAMA VE YAZDIRMA 2. GÖRÜNÜM SEÇENEKLERİ

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 1 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

BTU 100 Bilgisayar Okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excelde Formüller ve Grafik Biçimlendirme

BTU 100 Bilgisayar Okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excelde Formüller ve Grafik Biçimlendirme EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Excelde Formüller ve Grafik Biçimlendirme 1 EXCELDE FORMÜLLER VE GRAFİK BİÇİMLENDİRME İÇİNDEKİLER 1. Excelde Grafik Biçimlendirme... 2 1.1. Grafiğe Başlık Ekleme...

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ RESİM EKLEME RESİM EKLEME Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme özelliğine

Detaylı

WORD KULLANIMI

WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE q OFFICE DÜĞMESİ q HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU q MENÜLER q ŞEKİL, RESİM EKLEME q TABLO EKLEME q ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı

Detaylı

6. NESNE İŞLEMLERİ 6.1. Resim Ekleme Ekle Çizimler Resim Küçük Resim : Ekle Resim Ekle : Ekle Çizimler 6.2. Şekil Ekleme Ekle Çizimler şekiller

6. NESNE İŞLEMLERİ 6.1. Resim Ekleme Ekle Çizimler Resim Küçük Resim : Ekle Resim Ekle : Ekle Çizimler 6.2. Şekil Ekleme Ekle Çizimler şekiller 6. NESNE İŞLEMLERİ Bu bölümde nesnelerin nasıl eklendiğini ve nasıl biçimlendirildiğini öğreneceğiz. 6.1. Resim Ekleme Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu:

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu: Resim-2 Resim-1 WORD 2010 PROGRAMI Word programı metin oluşturma programıdır. Bu metin oluşturma işleminin yanında resim, şekil, tablo, grafik, wordart gibi birçok nesne ekleyerek çeşitli belgeler ortaya

Detaylı

WORD KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER

WORD KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER Office Word Programı ile çalışma sayfamıza Yazı yazabilir, Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir, Tablolar

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu MS WORD 5. BÖLÜM Bölüm Adı: SAYFA DÜZENİ Bölümün Amacı: Sayfa yapısı ve düzenini değiştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ofis temalarını bilir. 2. Kenar boşluklarını, sayfa yönlendirmesini,

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Microsoft Word 2010 Uygulama 1

Microsoft Word 2010 Uygulama 1 Microsoft Word 2010 Uygulama 1 1. Bulunduğunuz bilgisayarın Belgelerim klasörü altında adına kendi numaranızı verdiğiniz bir klasör oluşturun. Uygulamaya başlamadan önce Elektronik Destek Sisteminde bulunan

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır.

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. NOTLAR: 1. Bir Klasörün içindeki bir dosyayı fare sol tuşunu basılı

Detaylı

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI III. KELİME İŞLEM PROGRAMI Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER 71 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bildiğiniz kelime işlemci programlarını

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

MICROSOFT WORD 2010 BAŞLANGIÇ SEVİYESİ EĞİTİM İÇERİĞİ

MICROSOFT WORD 2010 BAŞLANGIÇ SEVİYESİ EĞİTİM İÇERİĞİ İçindekiler 1. Başlangıç... 5 1.1 Microsoft Word Yazılımı... 5 1.2 Klavye Kısayolları... 6 1.3 Yardım... 7 2. Temel İşlemler... 8 2.1 Yeni belge açma... 8 2.2 Var olan belgeyi açma... 8 2.3 Birden fazla

Detaylı

5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA

5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 5. Hafta Konuları 1. Genel Bilgiler 2. Excel penceresinin tanıtımı 3. Sekmelerin tanıtımı 4. Temel Kavramlar 5.

Detaylı

UNUTMAYIN!!! Bu derste öğrendikleriniz meslek hayatınızda her yerde karşınıza çıkacaktır.

UNUTMAYIN!!! Bu derste öğrendikleriniz meslek hayatınızda her yerde karşınıza çıkacaktır. UNUTMAYIN!!! Bu derste öğrendikleriniz meslek hayatınızda her yerde karşınıza çıkacaktır. İş başvurularında ilk ve en çok sorulan soru OFİS PROGRAMLARIDIR. Bu işverenin sizi işe alması için önemli bir

Detaylı

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir?

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir? MICROSOFT OFİS * EXCEL * WORD * POWERPOINT EXCEL Microsoft Excel Nedir? Bir hesap tablosu (spreadsheet) programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal veriler) tablolar ya da listeler halinde

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? A) Başlat Tüm Programlar - Microsoft Office B) Başlat Ayarla r- Microsoft Office C) Başlat Tüm Programlar

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Word Programı Penceresinde Bulunan Elemanların Tanıtımı Menüler,, İçerik ve Uygulamaları Dosya, Düzen ve Görünüm Menülerinin İçerikleri

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu BÖLÜM 6 6. BELGELER ÜZERİNDE YAPILABİLECEK İŞLEMLER 6.1. Git işlemi Yazılan belgeler rapor, ödev, kitap tez gibi sayfalarca uzunlukta olabilir. Sayfalarca uzunluktaki belgede herhangi bir sayfaya gitmek

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Ali ATALAY a ait ders notları. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİN DEVAMI ---WORD NOTLARI

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Ali ATALAY a ait ders notları.   TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİN DEVAMI ---WORD NOTLARI 11 2007 ve üsü versiyonlarında Word *.docx uzantısı alır. Bu uzantı 2007,2010,2013 versiyonlarında açılır. Ancak 2003 ve daha eski versiyonlarında açılmayabilir. Bunun nedeni eski versiyonlar docx uzantısını

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

Bö lü m 7: Hesap Tablöları

Bö lü m 7: Hesap Tablöları Bö lü m 7: Hesap Tablöları Könü 2: Förmü ller ve Grafik Biçimlendirme Hazırlayan: Serdar Engin Koç Bü könü bittiğinde; Grafikleri biçimlendirebilecek Hesap tablösüna girilen verileri alfabetik ölarak veya

Detaylı

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm Word 2003 açtığımızda ARAÇLAR>SEÇENEKLER>GÖRÜNÜM açılır. anlatılcaktır. karşımıza bu ekran çıkar burdaki komutlar altda İlk Görev Bölmesi Word'ü ilk başlattığınızda Başlarken görev bölmesini görüntüler.

Detaylı

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları Programın açılması Ana ekranın tanıtılması Sekmeler menüsünün tanıtılması Seçili sekmeye göre açılan şeritlerin tanıtılması Veri Girişi Formül ekleme

Detaylı

Bo lu m 6: Kelime I şlemciler

Bo lu m 6: Kelime I şlemciler Bo lu m 6: Kelime I şlemciler Konu 4: Çıktı Alma ve I leri Konular Hazırlayan: Halil Ersoy Bu konu bittiğinde; Çıktı hazırlayabilecek ve yazdırabileceksiniz Görünüm seçeneklerinden farklı görünümleri seçebileceksiniz

Detaylı

MICROSOFT WORD 2010 BAŞLANGIÇ SEVİYESİ EĞİTİM İÇERİĞİ

MICROSOFT WORD 2010 BAŞLANGIÇ SEVİYESİ EĞİTİM İÇERİĞİ Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University MICROSOFT WORD 2010 Instructional Technology Support Office Web adresi: http://its.metu.edu.tr Adres: GİSAM No:9 Tel: 210 35 71 E-posta: its@metu.edu.tr

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word)

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word) Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word) Konular Word Nedir? Word ile Neler Yapılabilir? Eğitim TV - egitimtv.biz - facebook.com/egitimtv 2 Microsoft Office Nedir? Eğitim TV

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

MALATYA BATTALGAZİ VAKIFBANK ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZARLIK DERSİ MİCROSOFT OFFICE 2010 DERS NOTLARI

MALATYA BATTALGAZİ VAKIFBANK ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZARLIK DERSİ MİCROSOFT OFFICE 2010 DERS NOTLARI MİCROSOFT OFFICE 2010 DERS NOTLARI MİCROSOFT WORD 1. Başlangıç Bu eğitimin amacı, katılımcıların çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları

Detaylı

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WORD 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. Genel bilgiler Wrd ile neler yapabilirsiniz? Wrd penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Belgeler ile ilgili işlemler 6. Yeni bir belge luşturmak Varlan bir

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar)

Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar) Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar) İnternete Bağlanma: İnternette, için tarayıcı adı verilen programlar ile gezinti yapılır. Pek çok tarayıcı program vardır. İnternet

Detaylı

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak POWER POINT 2007 Power Point ile Çalışmaya Başlamak PowerPoint Nedir? PowerPoint; hareketli metin, resim, grafik veya tablolar gibi nesneler içeren, slaytları hazırlayarak sunu oluşturmamızı sağlayan bir

Detaylı