EK-2: TEKNİK ŞARTNAME

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EK-2: TEKNİK ŞARTNAME"

Transkript

1 EK-2: TEKNİK ŞARTNAME 1. Solunum maskesi (FFP3) a. M askeler EN 149:2001 standardına göre FFP3 sınıfında yer alm alıdır ve bu özelliği belgelendirilm iş olmalıdır. b. Maske tercihen ventilsiz (valfsiz) olmalıdır. c. M askeler yüz şeklinde göre ayarlanabilen metalik burun mandalına sahip olmalıdır. Maskenin burunla tem as eden iç kısmında ter emici ve maskenin yüzde kaymasını önleyici nitelikte yastık bulunmalıdır. d. Maske, baş ve boyundan geçirilen iki adet bant ile takılmalı ve bu bantlar çekmeye karşı dayanıklı elastik nitelikte olmalıdır. e. M askeler çökmeye ve deformasyona dayanıklı ve her çeşit yüz yapısını uygun nitelikte olm alıdır. f. Maskeler, tek tek paketlenm iş olmalıdır. 2. M ikroaerofil ortam sağlayıcı pet a. 2,5 litrelik jar'larda mikroaerofil atm osfer sağlam ak için kullanılacak petlerdir. b. Cam pylobacter sp. kültürü yapılm ası için uygun olmalıdır. c. Reaksiyonu aktive etm ek için su ya da katalizör gerektirm em elidir. 3. Sim m ons citrate agar (dehidre besiyeri) a. Bileşimi; Ammonium dihydrogen phosphate 1,0 g/l; K2H P04 1,0 g/l; NaCI 5,0 g/l; Sodium citrate 2,0 g/l; M gs04 0,2 g/l; Bromothymol blue 0,08 g/l; Agar-agar 13,0 g/l veya m uadili olmalıdır. b. Besiyeri granül ya da toz şeklinde (dehidrate) olm alıdır. d. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz 4. Cam pylobacter Blood-Free Selective Agar Base a. Cam pylobacter kültüründe kullanılacak kan içermeyen selektif agar base'dir. b. CCDA (charcoal cefoperazone deoxycholate agar) olarak da bilinir. c. 5. Kalem de belirtilen CCDA selective supplem ent ile birlikte kullanılır. d. M uhteviyatı pepton 20,0 g / L ; kazein hidrolizatı 3,0 g / L ; aktif kömür 4,0 g / L ; NaCI 5,0 g / L ; Sodyum desoxycholate 1,0 g / L ; Sodyum piruvat 0,25 g / L ; dem ir sülfat 0,25 g / L ; agar 12,0 g/l veya muadili olmalıdır. e. Besiyeri ile birlikte MSDS form u ve kalite sertifikası verilm elidir. /. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz g. Laboratuvara teslim tarihinden itibaren ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en

2 5. CCDA selective supplem ent a. 4. Kalemde belirtilen Cam pylobacter blood-free selective agar base'e katılacak cefoperazone ve am photericin B içeren supplem enttir. b. 1 vial 500 gram besiyeri hazırlanması için yeterli olmalıdır. c. M SDS form u birlikte verilmelidir. 6. MR-VP M edium (Glucose Phosphate Broth) a. Metil red ve Voges Proskauer testlerinin yapılm asında kullanılan, buffered pepton (7 gram/l), dextrose (5 gram/l), dipotassium phospate (5 gram/l) içeren dehidre besiyerid i r. b. Besiyeri ile birlikte MSDS formu ve kalite sertifikası verilm elidir. c. internette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz d. Laboratuvara teslim tarihinden itibaren ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en 7. M oelier Decarboxylase broth base a. M uhteviyatı Peptic digest of animal tissue, 5.00, Beef extract, 5.00, Dextrose, 0.50 Bromocresol purple, 0.01, Cresol red, 0.005, Pyridoxal, gram /L veya muadili olan dehidre besiyeridir. b. Bakterilerin aminoasit dekarboksilasyonu bazında ayrım ını sağlam ak için kullanılacak besiyeridir. d. internette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz 8. L-Arginine a. M oelier dekarboksilaz besiyerine katkı olarak ilave edilecek aminoasittir. b. L-form olmalıdır. c. M SDS ve kalite sertifikası birlikte verilmelidir. d. İnternette, ürünün LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz e. Son kullanma tarihine ürün teslimatında en az 1 yıl olmalıdır. Aksi takdirde firma miadın dolm asına 2 ay kala ürünü yeni miadlı ile değiştireceğini taahhüt etmelidir. 9. L-Lysine a. M oelier dekarboksilaz besiyerine katkı olarak ilave edilecek am inoasittir. b. L-form olm alıdır.

3 c. MSDS ve kalite sertifikası birlikte verilm elidir. d. İnternette, ürünün LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz sertifikasıj'ya ulaşılabilm elidir. (web tabanlı izlenebilir olm alıdır.) e. Son kullanma tarihine ürün teslimatında en az 1 yıl olm alıdır. Aksi takdirde firma miadın dolm asına 2 ay kala ürünü yeni miadlı ile değiştireceğini taahhüt etmelidir. 10. L-Ornitine a. M oeller dekarboksilaz besiyerine katkı olarak ilave edilecek am inoasittir. b. L-form olm alıdır. c. MSDS ve kalite sertifikası birlikte verilm elidir. d. İnternette, ürünün LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz e. Son kullanma tarihine ürün teslimatında en az 1 yıl olmalıdır. Aksi takdirde firma miadın dolmasına 2 ay kala ürünü yeni miadlı ile değiştireceğini taahhüt etmelidir. 11. Sodium deoxycholate (Deoxycholic acid, Sodium salt) a. Besiyeri katkısı olarak kullanılacak inhibitör maddedir. b. MSDS form u ve analiz sertifikası birlikte verilm elidir. c. İnternette, ürünün LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz d. Son kullanma tarihine ürün teslimatında en az 1 yıl olm alıdır. 12. ONPG Diskleri a. M ikroorganizm aların beta galaktozidaz aktivitesini gösterm ek için kullanılan 0 - nitrophenyl-0 -D-galacto-pyranoside (ONPG) içeren disklerdir. b. Kutusunda 50 disk olmalıdır. c. Ürün üzerinde son kullanma tarihi ve lot numarası olmalıdır. d. Ürünün teslim i sırasında son kullanma tarihinin dolmasına en az 1 yıl olmalıdır. 13. Vibrio O 129 diskleri (10 mikrogram) a. Vibrio cholera'nın tanımlanmasında kullanılacak 10 mikrogram pteridin 0129 içeren disklerdir. b. Beraberinde MSDS form ları verilm elidir. c. Ürün üzerinde son kullanma tarihi ve lot numarası olmalıdır. d. Ürünün teslim i sırasında son kullanma tarihinin dolmasına en az 1 yıl olm alıdır. 14. Vibrio O 129 diskleri (150 mikrogram) a. Vibrio cholera'nın tanım lanm asında kullanılacak 150 mikrogram pteridin 0129 içeren disklerdir. b. Beraberinde MSDS formları verilm elidir. c. Ürün üzerinde son kullanma tarihi ve lot numarası olm alıdır. d. Ürünün teslim i sırasında son kullanma tarihinin dolmasına en az 1 yıl olmalıdır.

4 15. Göz yıkama solüsyonu 500 mi a. Göze yabancı cisim kaçması, asit alkali yaralanm alarında acil olarak uygulanacak yıkam a solüsyonudur. b. Solüsyon steril olm alıdır, (serum fizyolojik ya da tam ponlu göz yıkam a çözeltileri) c. 500 ml'lik kutularda ve iki söze aynı anda uygulanacak tasarım lı olm alıdır. d. Kelepçe veya benzeri bir aparat ile duvara monte edilebilm esi tercih sebebidir. e. Teslim at sırasında ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en az 3 yıl olmalıdır. 16. Tek kullanım lık box önlüğü a. Tüberküloz laboratuvarında kullanıma uygun, sıvıların ve aerosollerin geçişine izin vermeyen, hava geçiren, dayanıklı, hafif, yum uşak ve anti-statik kumaştan üretilmiş tek kullanım lık önlük olmalıdır. b. Gram ajı-kalınlığı 50 gr/m 2 (±%20) olmalıdır. c. Arkadan düğm eli/bağlam alı, el bileklerini örtecek şekilde uzun kollu ve dizleri örtecek boyda olm alıdır. d. Kol ağzı lastikli olm alıdır, (lastikli manşet) e. Kabulden önce laboratuvara numune getirilmelidir. Laboratuvar personeli tarafından ebatlarının uygunluğu ve sıvı geçirmezliği test edilecektir. Yeterli sıvı geçirm ezlik sağlayam ayan ürünler kabul edilmeyecektir. 17. Parafilm a. Tüp, şişe ve petri kutularının kapaklarını sıkıca kapatmaya yarayan esnek yapıda olm alıdır. % 200 genişlem e ve uzama kapasitesine sahip olm alıdır. b. Ebatları 10-12cm x metre olmalıdır. c. Parafilm rulo şeklinde ve orijinal ambalajında açılm am ış olm alıdır. d. Sızdırm az özellikte olup kimyasallara karşı dayanıklı olm alıdır. 18. Legionella Üriner Antijen Tanı Kiti a. Pnömoni semptomu olan hastalarda idrar örneğinden Legionella pneum ophila serogrup 1 antijeninin kalitatif olarak saptanması için kullanılacak im m ünokrom atografik test kitidir. b. 15 dakika içinde sonuç vermelidir. c. Kutuda test olmalıdır. d. Kutuda gerekli reagent'lar, pozitif ve negatif kontroller bulunm alıdır. e. Testin sensitivite ve spesifitesi %95 olmalı ve ürünün kataloğunda bu belirtilmelidir. f. Testte kullanılan maddelerin MSDS ( materyal güvenlik bilgi formu) formu da birlikte verilm elidir. g. Ürün oda ısısında stabil olmalıdır. h. Ürün üzerinde son kullanma tarihi ve lot numarası olmalıdır. i. Teslim at sırasında ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en az 1 yıl olmalıdır.

5 19. Sıtma Hızlı Antijen Tanı Kiti (Plasm odium falciparum ve Plasm odıum vıvax) a. P falciparum ve P vivax türlerini tam kandan saptayabilen hızlı antijen tanı kıtı olm alıdır. b. P falciparum 'un HRP-II ve P v/vo/ın spesifik p L D H 'ın ı saptamalıdır. c. P falciparum ve P vivax!ı birbirinden ayırabilm elidir. d pünva Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ürünün etkinliği değerlendirilmiş olm alıd ır (WHO product testing of malaria RDTs) e. Sensitivitesi P falciparum için en az 99%, P vivax için en az 95% ve spesifitesi en az 99% olm alıdır. f. Kutuda test bulunmalıdır. g. Ürün üzerinde son kullanma tarihi ve lot numarası olm alıdır. h. Teslim at sırasında ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en az 1 yıl olmalıdır. 20. Sorbitol Mac Conkey Agar (Dehidre besiyeri) a. Escherichia coli ' nin saptanması için selektif, ayırıcı besiyeridir. b. Besiyeri granül ya da toz şeklinde (dehidrate) olm alıdır. d. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz 21. Cefixim e-tellurite supplem ent (Sorbitol Mac Conkey Agar için) a. Madde 20'de teknik özellikleri belirtilen Sorbitol Mac Conkey Agar'a seçiciliği arttırm ak için ilave edilecek steril supplem enttir. b. 500 mi besiyerine ilave edilecek miktarda vialler içinde bulunm alıdır. c. Her vialde potasyum tellürit 1,25 mg ve Sefiksim 0,025 mg bulunm alıdır. d. Ürün üzerinde son kullanma tarihi ve lot numarası olm alıdır. e. Miadı uygun olm ayan ürünler kabul edilm eyecektir. 22. XLD agar (dehidre besiyeri) a. Klinik örneklerden Salmonella ve Shigella'nın izolasyonunda kullanılacak seçici besiyeridir. b. içeriği gram/litre olarak Yeast extract 3.0, L-Lysine HCI 5.0 g, Xylose 3.75, Lactose 7.5, Sucrose 7.5, Sodium esoxycholate 1.0, Sodium chloride 5.0, Sodium thiosulphate 6.8, Ferric ammonium citrate 0.8, Phenol red 0.08 ve Agar 12.5 (gram/litre) veya muadili olmalıdır. d. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz

6 23. Carry Blair transport taşım a besiyeri (eküvyonlu kullanım a hazır) a. Tekli ambalaj içinde Cary Blair transport medium içeren steril plastik tup ve steri b eküvyon çubuğu bulunmalıdır. İçeriğinde gram/litre olarak Disodium hydrogen phosphate 1.1, Sodium thıoglycollate 1.5, Sodium chloride 5.0, Calcium chloride 0.09, Agar 5.6 veya muadili bulunmalıdır. d. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz 24. Tüplü Eküvyon Çubuğu a. Tekli ambalaj içinde steril plastik tüp ve steril plastik saplı eküvyon çubuğu bulunm alıdır. b. Gamma ışını ile sterilize edilmiş olmalı ve sterilizasyon sertifikası bulunmalıdır. c. Laboratuvara teslim tarihinde itibaren ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en az 3 yıl olmalıdır. 25. Am ies (Köm ürlü) Transport M edium (Svvab'lı) a. Tekli am balaj içinde kömürlü Am ies transport medium içeren steril plastik tup ve steril eküvyon çubuğu (swab) bulunmalıdır. b. Kömürlü olacaktır. c. Besiyeri ile birlikte MSDS form u ve kalite sertifikası verilm elidir. d. internette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz 26. M acconkey Agar (Dehidre) a. Peptone from casein 17,0 g/l; Peptone from meat 3,0 g/l; NaCI 5,0 g/l, Lactose 10,0 g/l; Bile salt mixture 1,5 g/l; Neutral red 0,03 g/l; Crystal violet 0,001 g/l; Agar-agar 13,5 g/l veya muadilini içermelidir. b. Besiyeri granül ya da toz şeklinde (dehidrate) olmalıdır. d. internette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz 27. Lysine iron agar (dehidre) a. içeriği gram/litre olarak; Bacteriological peptone 5.0, Yeast extract 3.0, Glucose 1.0, L-Iysine 10.0, Ferric ammonium citrate 0.5, Sodium thiosulphate 0.04, Bromocresol purple 0.02, Agar 14.5 veya muadili olmalıdır. b. Besiyeri granül ya da toz şeklinde (dehidrate) olmalıdır.

7 d. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analız 28. Colum bia blood agar base o. Koyun kanlı agar hazırlanm asında kullanılacak dehidre besiyeridir. b. Besiyeri ile birlikte MSDS form u ve kalite sertifikası verilm elidir. c. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz d. Laboratuvara teslim tarihinden itibaren ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en 29. TCBS Agar (dehidre besiyeri) o. Vibrio' ların selektif izolasyonu için kullanılacak Thiosulfate Citrate Bile Salts Sucrose Agar'dır. b. Besiyeri granül ya da toz şeklinde (dehidre) olmalıdır. d. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz 30. M ueller Hinton Agar (dehidre besiyeri) a. Uluslar arası standartlara göre antimikrobiyal duyarlılık testi yapılm ası için kullanılacak dehidre besiyeridir. b. Besiyeri ile birlikte MSDS formu ve kalite sertifikası verilm elidir. c. internette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz d. Laboratuvara teslim tarihinden itibaren ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en 31. Urea agar base (Christensen) a. Bakterilerin üreaz aktivitesini gösterm ek için kullanılan Christensen'in üre besiyerinin yapılması için kullanılacak dehidre besiyeridir. Besiyeri içerisine üre ilave edilerek kullanılacak nitelikte olmalıdır. b. Besiyeri ile birlikte MSDS formu ve kalite sertifikası verilm elidir. c. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analiz d. Laboratuvara teslim tarihinden itibaren ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en 32. Kligler Iron Agar (dehidre besiyeri) a. Gram negatif enterik bakterilerin dekstroz ve laktozu ferm ante etme ve sülfit üretme özelliklerinin test edileceği dehidre formda besiyeridir. (Kligler Demir Agar)

8 b Besiyerinin muhtevası 1 Litre Saf Su için; Kazeinin Pankreatık Dıjestı 10,0 g, Ferrı ' Am onyum Sitrat 0,5 g, Hayvan Dokular,n.n Peptik Dijesti 10,0 g, Sodyum Tiyosuifat 0,5 g, Laktoz 10,0 g Agar 15,0 g, Dekstroz 1,0 g, Fenol Kırmız,s, 0,025 g, Sodyum Klorür 5,0 g olacak şekilde (veya muadili) olmalıdır. c. Besiyeri ile birlikte MSDS form u ve kalite sertifikası verilm elidir. d. İnternette, besiyerinin LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analız sertifikaso'ya ulaşılabilm elidir. (web tabanlı izlenebilir olm alıdır.) 33. Agar (Bakteriyolojik) a. Besiyeri hazırlanm asında katılaştırıcı ajan olarak kullanılacaktır. b. Ürün ile birlikte MSDS formu ve kalite sertifikası verilm elidir. c. internette, ürünün LOT numarası girilerek web tabanlı olarak CoA (analız sertifikaso'ya ulaşılabilm elidir. (web tabanlı izlenebilir olm alıdır.) d. Laboratuvara teslim tarihinden itibaren ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en 34. Sıcaklık ve Nem ölçer a. Sıcaklık Ölçüm Aralığı (-4 0 C ) C olmalıdır. b. Sıcaklık ölçüm hassasiyeti ±1 C olmalıdır. c. Nem ölçüm aralığı % olmalıdır. d. Nem ölçüm hassasiyeti ±3,5 % olmalıdır. e. Çözünürlük 0,1 C olmalıdır. f. M asaüstüne konacak boyutta olmalıdır. g. Sıcaklık ve nem için ayrı ayrı alarm fonksiyonuna sahip olm alıdır. h. Maksimum - minimum fonksiyonu olmalıdır. i. ISO 9001 kalite belgelisine sahip olmalıdır, j. HACCP onaylı olm al'dır. 35. Buhar (Otoklav) için Hızlı Sonuç Veren Biyolojik İndikatör a. Geobacillus stearotherm ophilus (Bacillus stearotherm ophilus) sporu içermeli ve biyolojik ölümü test etmelidir. b. Besiyeri özel cam tüp içinde olmalı ve indikatör sistemi bulunm alıdır. c. Kuru strip ve medyayı muhafaza eden tüp propilen veya polikarbonat olmalıdır. d. Tüp üzerinde üretim tarihi, son kullanma tarihi, lot numarası ve kimyasal indikatör şeritli etiketi bulunm alıdır e. Yetersiz sterilizasyon (aktif Bacillus stearotherm ophilus varlığı) ve yeterli sterilizasyon için inkübatörün net anlaşılır uyarı sistemi olm alıdır. f. Normal oda şartlarında (15-305C, % nem) saklanabilm elidir.

9 g ISO , ISO Standartlarına uygunluğu bulunm alıdır. h. Bu uygunluk TS EN ISO ye uygun üretilmiş resistometre raporları ile doğrulanm ış olmalı ve bu raporlar teklif dosyasında bulunm alıdır. i Teslim tarihinden itibaren en az 1 yıl miadlı olm alıdır. 1 yıldan daha az miadlı ürün getirenler için son kullanma tarihine 2 ay kala firma yeni miadlı ürünle degışt.rmeyı taahhüt etmelidir. 36. Tripton a. Kazeinin pankreatik dijesti olup besiyeri hazırlanm asında kullanılacaktır. b. MSDS form u ile birlikte verilm elidir. c. Kalite sertifikası olmalı ve web tabanlı olarak lot numarası girilerek görülebilm elidir. d. Laboratuvarım ıza getirildiğinde son kullanma tarihinin dolm asına en 37. Pepton (Bakteriyolojik) a. Besiyeri hazırlanmasında kullanıma uygun hayvansal protein kaynaklarının enzımatık dijestidir. b. MSDS form u ile birlikte verilm elidir. c. Kalite sertifikası olmalı ve web tabanlı olarak lot numarası girilerek görülebilm elidir. d. Laboratuvarım ıza getirildiğinde son kullanma tarihinin dolm asına en 38. Sodyum tiyoglikolat (tiyoglikolik asit sodyum tuzu) a. : Molekül formülü: C 2 H30 2 NaS b. Besiyeri katkısı olarak kullanılacaktır. c. MSDS formu ile birlikte verilm elidir. d. Kalite sertifikası olmalı ve web tabanlı olarak lot numarası girilerek görülebilm elidir. e. Laboratuvarım ıza getirildiğinde son kullanma tarihinin dolm asına en 39. Standart (ATCC) bakteri suşları Aşağıdaki standart suşlar liyofilize disk (pastil) şeklinde olm alıdır. Her vialde en az 10 disk yer alm alıdır. Suş açma prosedürü ile birlikte verilm elidir: a. Enterobacter aerogenes ATCC b. Shigella flexneri A TCC c. Shigella sonnei A TCC 25931

10 d. Cam pylobacter jejuni ATCC e. Salm onella Typhimurium ATCC f. Citrobacter freundii A TCC g. Proteus vulgaris ATCC 6380 h. Vibrio alginolyticus ATCC i. Aerom onas hydrophila ATCC 7966 j. Escherichia coli 0157.H 7 Non toxigenic N C T C k. Streptococcus pyogenes ATCC Viral transport m edium, svvablı. a. Boğaz, burun ve nazofarengial sürüntü örneklerinden virüslerin izolasyon ve m oleküler çalışm aları için uygun transport besiyeridir. b. Birlikte steril silgiç (swab, eküvyon) de verilm elidir. Sadece plastik saplı steril sentetik uçlu swablar uygundur. Kalsiyum alginatlı veya pamuk uçlu olanlar ve tahta saplı olanlar uygun değildir. c. Teslim sırasında ürünün son kullanma tarihinin dolm asına en az 9 ay olm alıdır. 41. Basitrasin antibiyotik diski a. Her bir disk 0.0,4U basitrasin içermelidir. b. Laboratuvara ulaştırılmasında soğuk zincir kurallarına uyulmalıdır. Aksi takdirde ürün kabul edilm eyecektir. c. Her bir kartuş 50 disk içermelidir. d. Ürün üzerinde son kullanma tarihi ve lot numarası olm alıdır. e. Teslim at sırasında ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en 42. Trim etoprim Sülfom etaksazol (SXT) antibiyotik diski a. Her bir disk trim ethoprim, 1.25 ng ve sulfam ethoxazole, ig içermelidir. b. Her bir kartuş 50 disk içermelidir. c. Laboratuvara ulaştırılmasında soğuk zincir kurallarına uyulmalıdır. Aksi takdirde ürün kabul edilm eyecektir. d. Ürün üzerinde son kullanma tarihi ve lot numarası olm alıdır. e. Teslim at sırasında ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en

11 43. PYR diski a. L-Pirolidonil (3 naftilamid em dirilm iş disklerdir. b. Bakteri identifikasyonunda kullanılacaktır. c. Laboratuvara ulaştırılmasında saklama koşullarına uyulmalıdır. Aksi takdirde ürün kabul edilm eyecektir. d. Teslim at sırasında ürünün son kullanma tarihinin dolmasına en az 1 yıl olm alıdır. e. 1 kutuda 100 disk olmalıdır. 44. M agnezyum Klorür a. Lineer formülü: MgCI2, Molekül ağırlığı: b. Anhidröz olm alıdır. c. Analitik grade olmalıdır. d. Analiz sertifikası ve MSDS formu olmalıdır. e. Analiz sertifikası web tabanlı olarak izlenebilmelidir. (Ürünün lot numarası 45. Potasyum Klorür internetten girilerek ürünün Analiz sertifikasına ulaşılabilm elidir. a. Lineer form ülü: KCL, analitik grade olmalıdır. b. Analiz sertifikası ve MSDS formu olmalıdır. c. Analitik grade olmalıdır. d. Analiz sertifikası web tabanlı olarak izlenebilmelidir. (Ürünün lot numarası internetten girilerek ürünün Analiz sertifikasına ulaşılabilm elidir. 46. Cam tüp (10m m X100m m ebadında) a. Serolojik deney tüpü olarak kullanılacaktır. 47. Otom atik pipet a. 2 adet (im'lik, 2 adet im'lik aşağıda belirtilen teknik özelliklere sahip otom atik pipetler alınacaktır. b. Pipetlerle birlikte bir adet pipet standi (tercihan 6'lı) ve üç kutu steril 1000 il'lik ve üç kutu steril 100 al'lik filtreli pipet ucu da ücretsiz olarak teslim edilmelidir. (Kutular 96 adet pipet içerecektir). c. İki kademeli kontrol butonuna sahip olacak pipetlerde birinci konumda istenilen hacimde sıvı çekilmeli veya dağıtılmalı; ikinci konumda ikinci konumda uçta kalan sıvı tamam ı ile boşaltılmalıdır.

12 d. Uç atma işlemi için gerekli düzenek pipet üzerinde bulunmalı, pipetin pozisyonunu değiştirm eye veya diğer eli kullanmaya gereksinim olmaksızın kolayca kullanılabilm elidir. e. Pipetler kalibre edilebilir ve alt kısmı otoklavlanabilir (121 C 20 dakika) olm alıdır. f. Pipetlerde istenilen m iktar hacim halkasının çevrilm esi ile ayarlanabilm elidir. g. Pipetler Kalibrasyon sertifikaları ile birlikte verilm elidir. Bu teknik şartnam e toplam 47 ana madde ve 12 (on iki) sayfadan oluşm aktadır. Dr. Tuncay TOPAÇ M ikrobiyoloji Uzmanı

İzolasyon ve İdentifikasyon

İzolasyon ve İdentifikasyon İzolasyon ve İdentifikasyon (9. Hafta) 1 İzolasyon : Ayırmak İzolasyon Mikrobiyolojide izolasyon? Hangi amaçlarla izolasyon yapılır? Endüstriyel mikroorganizmalar Bozulma ve/veya hastalık etmeni mikroorganizmalar

Detaylı

SALMONELLA ARANMASI. a. GENEL ÖZELLİKLERİ

SALMONELLA ARANMASI. a. GENEL ÖZELLİKLERİ SALMONELLA ARANMASI a. GENEL ÖZELLİKLERİ Enterobacteriaceae familyasına ait, Gram negatif, spor oluşturmayan, fakültatif anaerob, çubuk formunda olup, çoğu (S.pullorum, S.gallinarum ve S.arizonea türleri

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Ürünün çalışması için gerekli(üretici firmanın önerdiği agar ve brothların hepsi) besiyerleri

TEKNİK ŞARTNAME. Ürünün çalışması için gerekli(üretici firmanın önerdiği agar ve brothların hepsi) besiyerleri TEKNİK ŞARTNAME Teklif edilen ürünler aşağıdaki belirtilen özellikleri birebir karşılamalıdır. (ürün teslimatı sırasında şartname maddeleri tek tek kontrol edilecektir.) Muadil ürün kabul edilmeyecektir.

Detaylı

2. G E N E L ŞA R T L A R :

2. G E N E L ŞA R T L A R : 2. G E N E L ŞA R T L A R : 2.1. T eknik özellikler kısm ında aksi belirtilm edikçe ürünler teslim tarihinden itibaren en az 2 (iki) yıl m iadlı olm alıdır. 2.2. İstekliler, tek lif ettikleri ürünlerin

Detaylı

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜ ESSESESİN E

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜ ESSESESİN E Sayı Konu : Yaklaşık Maliyet. :.s::3 T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğüğü YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ADANA Q./ /2012 4734... MÜ ESSESESİN E Müdürlüğ~müzün ihtiyacı olan aşağıda cinsi, miktarı

Detaylı

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) 1 TEKNİK ŞARTNAMESİ 1.Mikropipetler sürekli piston vuruşlu ve ayarlanabilir hacimli olmalıdır. 2.Mikropipetler elektronik ve renkli ekrana

Detaylı

E.COLI /KOLİFORM İDENTİFİKASYONU VE KÜLTiVASYONU İÇİN (TÜPTE BESİYERİ)

E.COLI /KOLİFORM İDENTİFİKASYONU VE KÜLTiVASYONU İÇİN (TÜPTE BESİYERİ) Avantaj Kullanıma hazır ürünler her anlamda dehidre besiyerlerine göre avantajlara sahiptir. En belirgin avantaj besiyeri hazırlamada zamandan tasarruf sağlanmasıdır. Ayrıca dehidre besiyerlerinin hazırlanması

Detaylı

Su Mikrobiyolojisi 02

Su Mikrobiyolojisi 02 İNSANİ TÜKETİM M AMAÇLI SULARDA MEMBRAN FİLTRASYON F YÖNTEMY NTEMİ İLE MİKROBM KROBİYOLOJİK K ANALİZLER Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Su Mikrobiyolojisi 02 Su Mikrobiyolojisi

Detaylı

Transport Swab.

Transport Swab. S W AP Transport Swab Transport Swab; Pamuklu eküvyon çubuk, besiyeri ve tüpten oluşan kullanıma hazır, steril toksik olmayan hedef mikroorganizmalara göre farklı içeriklerde hazırlanabilen sıvı yarı katı

Detaylı

MİKROBİYOLOJİ LABORATUARINDA SIK KULLANILAN BAZI BESİYERLERİNİN HAZIRLANMASI VE MUHAFAZASI

MİKROBİYOLOJİ LABORATUARINDA SIK KULLANILAN BAZI BESİYERLERİNİN HAZIRLANMASI VE MUHAFAZASI MİKROBİYOLOJİ LABORATUARINDA SIK KULLANILAN BAZI BESİYERLERİNİN HAZIRLANMASI VE MUHAFAZASI Çevre Mühendisliği Laboratuarlarında yaptığımız mikrobiyolojik deneylerde en çok buyyon ve jeloz besiyerlerini

Detaylı

VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ BİRİM DEĞERİ TALEP EDİLEN MİKTAR

VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ BİRİM DEĞERİ TALEP EDİLEN MİKTAR VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ Sıra No HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI SARF MALZEME İHTİYAÇ LİSTESİ TALEP EDİLEN MİKTAR BİRİM DEĞERİ 1 VDRL(SİFİLİZ) 3 500 ADET 2 Anti-A 8 000

Detaylı

T.C. ARTVİN DEVLET HASTANESİ MİKROBİYOLOJİ 2014 YILI KİT VE MUHTELİF LABORATUVAR MALZEMELERİ TEMİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. ARTVİN DEVLET HASTANESİ MİKROBİYOLOJİ 2014 YILI KİT VE MUHTELİF LABORATUVAR MALZEMELERİ TEMİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. ARTVİN DEVLET HASTANESİ MİKROBİYOLOJİ 2014 YILI KİT VE MUHTELİF LABORATUVAR MALZEMELERİ TEMİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Konu: Artvin Devlet Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarının gereksinimi olan besiyerleri,

Detaylı

GIDALARDA SALMONELLA ARANMASI (RAPIDCHEK SELECT SALMONELLA)

GIDALARDA SALMONELLA ARANMASI (RAPIDCHEK SELECT SALMONELLA) 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu talimat gıda örneklerinde Salmonella türlerinin aranmasına yöneliktir. Analiz iki aşamalı selektif zenginleştirme sonrasında protein temelli bir sistem olan Rapidchek Select Salmonella

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 23/07/203 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2036356 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 25/07/203 TARİHİ,

Detaylı

Staibs Medium(Bird Seed Agar) (M675 ve/veya eşdeğeri) (100 gr/kutu) 1 kutu 26 Stuart Taşıma Besiyeri 1.000 adet 27

Staibs Medium(Bird Seed Agar) (M675 ve/veya eşdeğeri) (100 gr/kutu) 1 kutu 26 Stuart Taşıma Besiyeri 1.000 adet 27 SIRA NO TAŞJNIjR KAYIT KÖDU* TALEP M İKTARI BİRİMİ 25 Staibs Medium(Bird Seed Agar) (M675 ve/veya eşdeğeri) (00 gr/kutu) kutu 26 Stuart Taşıma Besiyeri.000 adet 27 Tinsdale suplement ( Difco 23420 veya

Detaylı

Bacillus cereus ve Analiz Yöntemleri

Bacillus cereus ve Analiz Yöntemleri Bacillus cereus ve Analiz Yöntemleri Bacillus cereus Gram pozitif ve spor olu turan g da zehirlenme etkeni bakteriler aras nda yer almaktad r. Sporlar s l i leme oldukça dirençlidir. Genellikle 10 7 /g

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Alınacak kimyasallar ve biyolojik sarflar için şu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:

TEKNİK ŞARTNAME. Alınacak kimyasallar ve biyolojik sarflar için şu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir: TEKNİK ŞARTNAME Alınacak kimyasallar ve biyolojik sarflar için şu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir: Diethylether For Analysis Emsure 100921.1000 Solubility 69 g/l Melting point -116.3 C Density

Detaylı

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA)

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA) Tarih ve Sayı: 18/03/2019-E.4119 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı *BE8VBZTC3* Sayı :32319748-934.01.04/ Konu :Malzeme Alımı Hk. TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA)

Detaylı

ÇOKLU TÜP FERMANTASYON YÖNTEMİ İLE TOPLAM KOLİFORM TAYİNİ. Koliform Bakteri Grubunun Tanımı

ÇOKLU TÜP FERMANTASYON YÖNTEMİ İLE TOPLAM KOLİFORM TAYİNİ. Koliform Bakteri Grubunun Tanımı ÇOKLU TÜP FERMANTASYON YÖNTEMİ İLE TOPLAM KOLİFORM TAYİNİ Koliform Bakteri Grubunun Tanımı Koliform grubunu oluşturan bakteriler; tamamı aerobik veya fakültatif anaerobik olan, gram negatif, spor oluşturmayan,

Detaylı

Numuneden 10 gr tartılır, 90 ml BPW üzerine eklenerek stomacher de (stomacher yoksa elde) homojen hale getirilir. Bu, 1/10 luk ilk dilusyondur.

Numuneden 10 gr tartılır, 90 ml BPW üzerine eklenerek stomacher de (stomacher yoksa elde) homojen hale getirilir. Bu, 1/10 luk ilk dilusyondur. Besiyerlerinin genel özellikleri ile ilgili bilgi ve resimler aşağıdadır. Numuneden 10 gr tartılır, 90 ml BPW üzerine eklenerek stomacher de (stomacher yoksa elde) homojen hale getirilir. Bu, 1/10 luk

Detaylı

GRANÜL MERCK BESİYERLERİ

GRANÜL MERCK BESİYERLERİ GRANÜL MERCK BESİYERLERİ Bütün besiyerleri granül yapıda olan yegane marka MERCK tir. Bu yapının, kullanıcı açısından ihmal edilemez çok önemli üstünlükleri vardır. - Çalışanların Sağlık Güvencesi - Daha

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANKARA İLİ 3. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANKARA İLİ 3. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ i T.C. Dr.Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğt. ve Arşt Hst İHTİYAÇ TALEP FORMU Sayfa No : 1! 1 Birim : B İY O K İM Y A S T O Ğ U t Talep Tarihi / N o : 29/06/2016... / 874 S IR / NO BRANŞ KODU M ALZEM ENİN

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 3//03 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 039378 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 5//03 TARİHİ, SAAT :00 'E/A KADAR TEKLİFLERİNİ

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu 1 DIġKI ÖRNEKLERĠNDE SHIGA TOKSĠN OLUġTURAN E. COLI LERĠN SEROTĠP, VĠRÜLANS GENLERĠ VE ANTĠBĠYOTĠKLERE DĠRENÇLERĠNĠN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ Dr. Revasiye GÜLEŞEN Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları Daire

Detaylı

T.C. SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE H ALK SAĞ LIĞI K URUM U Van Halk Sağlığı M üdürlüğü

T.C. SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE H ALK SAĞ LIĞI K URUM U Van Halk Sağlığı M üdürlüğü T.C. SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE H ALK SAĞ LIĞI K URUM U Van Halk Sağlığı M üdürlüğü Sayı : 37.811.563-934/ 05.05.2014 Konu : Teklife Davet Kurumumuzun ihtiyacı olan (36) kalem Halk Sağlığı Laboratuarımızda

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ağrı ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Patnos ilçe Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ağrı ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Patnos ilçe Devlet Hastanesi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ağrı ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Patnos ilçe Devlet Hastanesi KONU 8 (SEKİZ) KALEM TIBBİ SARF VE M ALZEM E ALIM İŞİ 31.05.2016

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 27/01/2016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2016666 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 29/01/2016 TARİHİ,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1/01/019 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 0191 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 18/01/019 TARİHİ, SAAT

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. 1) LC FS DNA Master Hy. Pb.,96 react

TEKNİK ŞARTNAME. 1) LC FS DNA Master Hy. Pb.,96 react 1) LC FS DNA Master Hy. Pb.,96 react TEKNİK ŞARTNAME 1) Kit hot-start PCR reaksiyonları, kantitasyon, SNP ve mutasyon çalışmaları için uygun 2) Kit ; primer, Prob ve template DNA haricind başka malzeme

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 10/04/2018-E.18945 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı *BELM4FHUF* Sayı :49364569-809.01/ Konu

Detaylı

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1. Pipet insan oosit mikromanipulasyonlarında, oositi zarar vermeden tutma işleminde kullanılmaya uygun 2. Mikropipet borosilika camından imal edilmiş olmalıdır ve gamma

Detaylı

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. Test rehberi; Örneklerin çalışılma zamanını, Örnek türünü, Ön hazırlık işlemi gerektiren testlere

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 23/11/2018 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 20186414 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 27/11/2018 TARİHİ,

Detaylı

İhtiyaç Listesi. T.C. VAN VALİLİĞİ Van H alk Sağlığı M üdürlüğü 07.01.2015. Sayı : 37.811.563-934/ K o n u : T eklif M ektubu

İhtiyaç Listesi. T.C. VAN VALİLİĞİ Van H alk Sağlığı M üdürlüğü 07.01.2015. Sayı : 37.811.563-934/ K o n u : T eklif M ektubu Sayı : 37.811.563-934/ K o n u : T eklif M ektubu T.C. VAN VALİLİĞİ Van H alk Sağlığı M üdürlüğü 07.01.2015 Kurum um uzun ihtiyacı olan (42) kalem LO BO RA TU VAR M A LZEM ESİ ALIM I( ) işi satın alınacaktır.

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ FİRMALARA TEKLİF MEKTUBU

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ FİRMALARA TEKLİF MEKTUBU Tarih ve Sayı: 08/02/2017-E.2238 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı *BEKR3HS2C* Sayı :19823435-934.01.04/ Konu :Mal alımı hk. İLGİLİ FİRMALARA TEKLİF MEKTUBU Diş Hekimliği

Detaylı

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli FAST-BRCA Sequencing Kit BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR... 3 5

Detaylı

Mitokondrial DNA Analiz Paneli

Mitokondrial DNA Analiz Paneli FAST-mtDNA Sequencing Kit Mitokondrial DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

1. AFLATOXİN M1 LOW MATRİX ELISA TEKNİK ŞARTNAMESİ a. Kit süt,süt tozu, ve peynirde competitive enzyme immunoassay yöntemi ile kantitatif olarak

1. AFLATOXİN M1 LOW MATRİX ELISA TEKNİK ŞARTNAMESİ a. Kit süt,süt tozu, ve peynirde competitive enzyme immunoassay yöntemi ile kantitatif olarak 1. AFLATOXİN M1 LOW MATRİX ELISA TEKNİK ŞARTNAMESİ a. Kit süt,süt tozu, ve peynirde competitive enzyme immunoassay yöntemi ile kantitatif olarak Aflatoxin M1 ölçümü yapabilmelidir. b. Kit 96 testlik orijinal

Detaylı

Riketsia, Bedsonia, Klamidya ve virüsler canlı ortamlarda ürerler. Canlı ortamlar üç kısma ayrılır.

Riketsia, Bedsonia, Klamidya ve virüsler canlı ortamlarda ürerler. Canlı ortamlar üç kısma ayrılır. MİKRO ORGANİZMALARIN ÜRETİLMESİ İÇİN BESİYERLERİ Mikroorganizmaları izole etmek ve saf kültür olarak üretebilmek için birçok ortamlar geliştirilmiştir (Besiyerleri, vasatlar). Besi yerleri başlıca iki

Detaylı

Mikrobiyoloji. El Kitabı (Hızlı Erişim) Editörler Prof. Dr. A. Kadir HALKMAN Özlem Etiz SAĞDAŞ. Kasım 2010, Ankara

Mikrobiyoloji. El Kitabı (Hızlı Erişim) Editörler Prof. Dr. A. Kadir HALKMAN Özlem Etiz SAĞDAŞ. Kasım 2010, Ankara Mikrobiyoloji El Kitabı (Hızlı Erişim) Editörler Prof. Dr. A. Kadir HALKMAN Özlem Etiz SAĞDAŞ Kasım 2010, Ankara ISBN : 978-975-00373-2-0 Merck Mikrobiyoloji El Kitabı (Hızlı Erişim) Anonymous 2010. Merck

Detaylı

EYLÜL 2011 S0485&S0486

EYLÜL 2011 S0485&S0486 İSTANBUL İL KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE DIŞ KALİTE DEĞERLENDİRMESİ (EQA=EXTERNAL QUALITY ASSESMENT) SONUÇ RAPORU EYLÜL 2011 S0485&S0486 İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Detaylı

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ Sayfa No :1 / 5 1. KLİNİK DIŞI NUMUNELER 1.1. Tüm numunelerin üstünde etiket bilgileri eksiksiz olmalıdır. 1.1.1. Resmi numunelerin üzerinde, İzleme Noktası Kodu ile birlikte CBS numarası ve/veya barkodu

Detaylı

1.5 Kalite Kontrol Bölüm Fiziksel Kalite Kriterleri Bölüm Mikrobiyolojik Kalite Kriterleri Mikrobiyal Kontaminasyon

1.5 Kalite Kontrol Bölüm Fiziksel Kalite Kriterleri Bölüm Mikrobiyolojik Kalite Kriterleri Mikrobiyal Kontaminasyon 1.5 Kalite Kontrol Günümüzde gıda mikrobiyolojisi laboratuarlarında yaygın olarak ticari dehidre formülasyonlardan hazırlanan besiyerleri veya kullanıma hazır besiyerleri kullanılmaktadır. Kullanıma hazır

Detaylı

MAYIS 2012 S0501&S0502

MAYIS 2012 S0501&S0502 İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE DIŞ KALİTE DEĞERLENDİRMESİ (EQA=EXTERNAL QUALITY ASSESMENT) SONUÇ RAPORU MAYIS 2012 S0501&S0502 İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Detaylı

VOGES PROSKAUER TESTİ

VOGES PROSKAUER TESTİ VOGES PROSKAUER TESTİ HAZIRLAYANLAR Gamze ÖZLÜ (040559023) Prof. Dr. Figen ERKOÇ Gazi Eğitim Fakültesi Bu test, bazı mikroorganizmaların glukozu fermente ederek, nötral bir ürün olan acetylmethylcarbinol'u

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 05/10/2018 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 20185251 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 09/10/2018 TARİHİ,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 02/10/2015 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20156056 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 06/10/2015 TARİHİ, SAAT 17:00

Detaylı

EYLÜL 2010 S0461&S0462

EYLÜL 2010 S0461&S0462 İSTANBUL İL KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE DIŞ KALİTE DEĞERLENDİRMESİ (EQA=EXTERNAL QUALITY ASSESMENT) SONUÇ RAPORU EYLÜL 2010 S0461&S0462 İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Detaylı

SU NUMUNESİ ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

SU NUMUNESİ ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yusuf Ertürk, Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAYIN FİRMA YETKİLİSİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAYIN FİRMA YETKİLİSİ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAYIN FİRMA YETKİLİSİ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü laboratuarında kullanılmak üzere aşağıda belirtilen malzemelerin alımlarının yapılması

Detaylı

T.C. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Viranşehir İlçe Devlet Hastanesi PİYASA ARAŞTIRMA TEKLÎF MEKTUBU

T.C. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Viranşehir İlçe Devlet Hastanesi PİYASA ARAŞTIRMA TEKLÎF MEKTUBU T.C. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Viranşehir İlçe Devlet Hastanesi İhale Kodu : 00165 SAYI : KONU: Teklif Mektubu PİYASA ARAŞTIRMA TEKLÎF MEKTUBU Hastanemizin ihtiyaçlarından aşağıda

Detaylı

Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır.

Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır. Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır. 0.02-0.2 ml ARASI AYARLANABİLİR 1. Pipetlerin hacim aralıkları, hacim ayarlama değeri, ve hata payları aşağıdaki gibi olmalıdır: Sistematik Rasgele Hacim Hacim

Detaylı

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ STERİLİZASYON SİSTEMLERİ Ürün kodu için seçeneklerine bakınız. 110 LT TEK KAPILI PLAZMA STERiLiZASYON CiHAZI Düşük ışılı hidrojen peroksit (H2O2) plazma sterilizasyon cihazı Diğer düşük ısılı cihazlara

Detaylı

Tüberküloz laboratuvarında kalite kontrol

Tüberküloz laboratuvarında kalite kontrol Tüberküloz laboratuvarında kalite kontrol Prof. Dr. Aydan Özkütük Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD Sunum planı Kalite gereklilikleri Yöntem geçerli kılma İç Kalite Kontrol

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ //205 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 205695 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN //205 TARİHİ, SAAT 0:00

Detaylı

BİKARBONATLI HEMODİYALİZ SOLÜSYON TAKıMı (BİKARBONAT A,VE BİKARBONAT B) TEKNİK ŞARTNAMESİ. BİKARBONATLI DİYALİZ SOLÜSYONLARı TEKNİK ÖZELLİKLERİ

BİKARBONATLI HEMODİYALİZ SOLÜSYON TAKıMı (BİKARBONAT A,VE BİKARBONAT B) TEKNİK ŞARTNAMESİ. BİKARBONATLI DİYALİZ SOLÜSYONLARı TEKNİK ÖZELLİKLERİ BİKARBONATLI HEMODİYALİZ SOLÜSYON TAKıMı (BİKARBONAT A,VE BİKARBONAT B) TEKNİK ŞARTNAMESİ Bir takım Bikarbonatlı Hemodiyaliz Solüsyon Takımı: Bikarbonat A:6- io litrelik Asidik bikarbonat solüsyonu ve

Detaylı

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sa&lıeı M üdürlüsü

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sa&lıeı M üdürlüsü T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sa&lıeı M üdürlüsü Sayı : 37.811.563-934/ 25/01/2016 K o n u : Teklife Davet Kurumumuzun ihtiyacı olan (40) kalem Halk Sağlığı Laboratuvarı Tıbbi Cihaz ve Sarf Malzemesi Alımı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ il HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ 1) Çamaşır suyu 1. ph değeri 12,5-14 arasında, sodyum hipoklorit oranı en az %5 olmalıdır.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ağrı 11 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Patnos ilçe Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ağrı 11 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Patnos ilçe Devlet Hastanesi Ağrı 11 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Patnos ilçe Devlet Hastanesi KONU 7 (YEDİ) KALEM TIBBİ SARF VE MALZEME ALIM İŞİ 22 0 4 2C SAYIN... Hastanemizin İhtiyacı olan aşağıda özellikleri yazılı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 3/0/016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 016130 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 6/0/016 TARİHİ, SAAT

Detaylı

Mikrobiyoloji. El Kitabı. III. Baskı. Editörler Prof. Dr. A. Kadir HALKMAN Özlem Etiz SAĞDAŞ. Ekim 2014, Ankara

Mikrobiyoloji. El Kitabı. III. Baskı. Editörler Prof. Dr. A. Kadir HALKMAN Özlem Etiz SAĞDAŞ. Ekim 2014, Ankara Mikrobiyoloji El Kitabı III. Baskı Editörler Prof. Dr. A. Kadir HALKMAN Özlem Etiz SAĞDAŞ Ekim 2014, Ankara ISBN : 978-975-00373-2-0 Merck Mikrobiyoloji El Kitabı III. Baskı Anonymous 2014. Merck Mikrobiyoloji

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 01/03/2016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20161584 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 03/03/2016 TARİHİ,

Detaylı

SARF MALZEMELERE İLİŞKİN TEKNİK ŞARTNAME

SARF MALZEMELERE İLİŞKİN TEKNİK ŞARTNAME SARF MALZEMELERE İLİŞKİN TEKNİK ŞARTNAME 1. FİLTRELİ TORBA (vakuma dayanıklı) Kalem no: 1 Tüm gövde filtreli torbalarda iç hacim 2 eşit bölmeye bölünm üştür. Homojenleştirme işlemi sonunda katı örnek bulunduğu

Detaylı

DOĞAL MĠNERALLĠ SULARIN ĠNSAN SAĞLIĞINA UYGUNLUĞUNUN MĠKROBĠYOLOJĠK YÖNDEN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ

DOĞAL MĠNERALLĠ SULARIN ĠNSAN SAĞLIĞINA UYGUNLUĞUNUN MĠKROBĠYOLOJĠK YÖNDEN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ DOĞAL MĠNERALLĠ SULARIN ĠNSAN SAĞLIĞINA UYGUNLUĞUNUN MĠKROBĠYOLOJĠK YÖNDEN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ Bil.Uz.Sevinç ERTAġ Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği Laboratuvarları Daire BaĢkanlığı Su ve Gıda

Detaylı

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi;

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; o Örnek türünü, o Örnek kabul ve ret kriterlerini, o Örnek alımı ile ilgili kuralları, o Örneklerin

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ TIBBİ MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI - 2 TEST REHBERİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ TIBBİ MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI - 2 TEST REHBERİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ TIBBİ MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI - 2 TEST REHBERİ İçindekiler 1. ÖNSÖZ... 2 2. MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMLERİ (DAHİLİ TEL.)... 2 3. ÖRNEKLERİNİN TAŞINMASINDA

Detaylı

Transport Swab.

Transport Swab. S W AP Transport Swab Transport Swab; Pamuklu eküvyon çubuk, besiyeri ve tüpten oluşan kullanıma hazır, steril toksik olmayan hedef mikroorganizmalara göre farklı içeriklerde hazırlanabilen sıvı yarı katı

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Evrak Tarih ve Sayısı: 27/09/2018-3052 T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Sayı : 98060365-934.01.11- Konu : Teklif Mektubu İLGİLİ FİRMALARA Üniversitemiz

Detaylı

T.C. VAN VALİLİĞİ \ an Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. VAN VALİLİĞİ \ an Halk Sağlığı Müdürlüğü T.C. VAN VALİLİĞİ \ an Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : 37.811.563-934/ Konu : Teklife Davet 25/01/2016 Kurumlunuzun ihtiyacı olan (19) kalem TIBBİ SARF VE CİHAZ ALIMI işi için aşağıda yazılı ihtiyaç kalemleri,4734

Detaylı

KİMYASALLAR İÇİN TEKNİK ŞARTNAME g/mol

KİMYASALLAR İÇİN TEKNİK ŞARTNAME g/mol KİMYASALLAR İÇİN TEKNİK ŞARTNAME 1. ASETİK ASİT Kalem No: 1 Lineer formül CH 3 CO 2 H 60.05 g/mol 2.07 (vs air) 1.049 g/ ml (25 C)(lit.) Tutuşma sıcaklığı 800 F Görünüm Fiziksel hali Sıvı, renksiz /Donma

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 0/10/015 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 015051 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 11/1/015 TARİHİ, SAAT

Detaylı

The Turkish Branch of The World Veterinary Poultry Association www.veterinertavukculuk.org info@veterinertavukculuk.org 3 ayda bir yayýmlanýr. Yýl 2008 Cilt 6 Sayý 2 Kanatlýlarda Salmonella Ýnfeksiyonlarý

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 25/02/2017 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20171306 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 03/03/2017 TARİHİ,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 08/06/06 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 064084 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 0/06/06 TARİHİ, SAAT

Detaylı

Envirocheck Contact plates; Yüzey Testi için 09.01

Envirocheck Contact plates; Yüzey Testi için 09.01 Envirocheck Contact plates; Yüzey Testi için 09.01 Mikrobiyel açıdan temiz olması gereken tüm yüzeylerde mikrobiyel kontaminasyonun belirlenmesinde kullanılan basit ve etkili bir araçtır. Plastik Petri

Detaylı

Ürün impurities 0.01% Insoluble matter, densityi g/ml at 25 C(lit.). özellikte olmalıdır.

Ürün impurities 0.01% Insoluble matter, densityi g/ml at 25 C(lit.). özellikte olmalıdır. Ürünler İçin Teknik Özellikler -Teslim tarihinden sonraki gelen ürünler kesinlikle iade edilecektir. -Cihazların teslimi kesinlikle elden olup gerekirse eğitimi verilecektir. -Ürünlerin temin ve teslimi

Detaylı

Temas kurulacak kiģiler: Uzm. Dr. Belkıs LEVENT Tel: 312-565 55 38 E-posta: b_levent@yahoo.com

Temas kurulacak kiģiler: Uzm. Dr. Belkıs LEVENT Tel: 312-565 55 38 E-posta: b_levent@yahoo.com SUġ HAZIRLAMA VE GÖNDERME PROSEDÜRÜ - Saklanmak veya gönderilmek istenen Salmonella şüpheli suşlar SS, XLD veya HE agar gibi seçici bir besiyerine pasajlanarak, saf kültürleri elde edilir. - Yatık nutrient

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı ANKARA 17.10.2002 15702... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2002 / 111 Bakanlığımızın

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 03/0/016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 016835 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 08/0/016 TARİHİ, SAAT

Detaylı

NÜKLEER TIP A.D. Prof.Dr. A. Tayyar AKPINAR

NÜKLEER TIP A.D. Prof.Dr. A. Tayyar AKPINAR FR-YLY-04 İlk Yay.Tarihi : 27 Ekim 28 1 / 14 Malzeme Kodu : JENB53 INDIUM-111 PENTETREOTIDE (OCTREOTIDE) (TAKIM) SATINALMA BÝLGÝSÝ (ÞARTNAME) (* 8567 NÜKLEER TIP A.D Düzenleme Tarihi : 02/08/2010 1. Teklif

Detaylı

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P www.ardiccam.com.tr www.ardickimya.com ARD 500 Yapısal İzolasyon Camları İçin Çift Kompenantlı Dolgu Silikonu TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ ARD500

Detaylı

Sonuçların Gönderildiği Son Tarihi : 10 Ekim 2014

Sonuçların Gönderildiği Son Tarihi : 10 Ekim 2014 İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE DIŞ KALİTE DEĞERLENDİRMESİ (EQA=EXTERNAL QUALITY ASSESMENT) SONUÇ RAPORU EYLÜL 2014 S0557&S0558 İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Detaylı

NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR

NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR Kimyasal Su Numunesi Alınması NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR Kimyasal analizler, nitelik ve miktar olarak insan sağlığını bozabilen, suyu içilmez bir hale getiren veya kirlenmenin ikinci derecede etkilerini

Detaylı

Enzimlerinin Saptanmasında

Enzimlerinin Saptanmasında Gram Negatif Bakterilerde Karbapenemaz Enzimlerinin Saptanmasında OXA-48 K-Se T, Blue-Carba Test ve PCR Testlerinin Etkinliğinin Karşılaştırılması Ayham Abulaila, Fatma Erdem, Zerrin Aktaş, Oral Öncül

Detaylı

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Kurallar Laboratuvar saatinde geç kalan öğrenciler, eğitim başladıktan sonra laboratuvara alınmayacaktır. Laboratuvarlar devamlılık arzettiği için

Detaylı

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli FAST-CFTR Sequencing Kit Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

TÜBİTAK-BİDEB Lise Öğretmenleri (Kimya,Biyoloji,Fizik,Matematik) Proje Danışmanlığı Eğitimi LİSE-1 ÇALIŞTAY 2011 KEPEZ/ÇANAKKALE TEMMUZ-2011

TÜBİTAK-BİDEB Lise Öğretmenleri (Kimya,Biyoloji,Fizik,Matematik) Proje Danışmanlığı Eğitimi LİSE-1 ÇALIŞTAY 2011 KEPEZ/ÇANAKKALE TEMMUZ-2011 TÜBİTAK-BİDEB Lise Öğretmenleri (Kimya,Biyoloji,Fizik,Matematik) Proje Danışmanlığı Eğitimi LİSE-1 ÇALIŞTAY 2011 KEPEZ/ÇANAKKALE TEMMUZ-2011 İŞLENMİŞ TÜTÜN(Nicotiana tabaccum)ekstresinin ANTİBAKTERİYAL

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. Test rehberi; Örneklerin çalışılma zamanını, Örnek türünü, Ön hazırlık işlemi gerektiren testlere

Detaylı

YTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Mikrobiyolojisi 1 Laboratuarı

YTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Mikrobiyolojisi 1 Laboratuarı UYGULAMA 1- MİKROBİYOLOJİDE KULLANILAN MALZEME VE CİHAZLAR 1. İnkübatör (Bakteriyolojik Etüv) Mikroorganizmalar kültür ortamlarına ekildikten sonra çoğalmalarını temini için, muayyen bir ısı derecesinde

Detaylı

Biyofilmler; mikroorganizmaların, biyotik veya abiyotik yüzeylere adhezyonu sonrasında oluşturdukları glikokaliks olarak da adlandırılan

Biyofilmler; mikroorganizmaların, biyotik veya abiyotik yüzeylere adhezyonu sonrasında oluşturdukları glikokaliks olarak da adlandırılan Biyofilmler; mikroorganizmaların, biyotik veya abiyotik yüzeylere adhezyonu sonrasında oluşturdukları glikokaliks olarak da adlandırılan ekstraselluler matriks içinde, birbirlerine yapışarak meydana getirdikleri

Detaylı

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon Ünitesi kirli, temiz ve steril alan olmak üzere üç alandan oluşmalıdır. Kirli, temiz ve steril alanlar arasındaki geçiş noktalarında

Detaylı

T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı

T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı 1 lifsciyiy K&& K U M iıü Sayı : Konu: K ati T ek lif venneye davet (2015/155) K urum um uz ihtiyacı olan 1 K alem m alzem e 4734 sayılı

Detaylı

Enterobakteriler. Dr. Kaya Süer. YDÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD

Enterobakteriler. Dr. Kaya Süer. YDÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Enterobakteriler Dr. Kaya Süer YDÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Enterobakteriler Nerelerde bulunur? Toprak, Su, Sebze-meyve İnsan ve Hayvan bağırsak florası Enterobaktriler

Detaylı

Salmonella. 01. Genel Bilgiler

Salmonella. 01. Genel Bilgiler Salmonella 01. Genel Bilgiler 02. Aranması 02.01. Önzenginleştirme 02.02. Selektif Zenginleştirme 02.03. Selektif Katı Besiyerine Sürme 02.04. Kombine Besiyerleri 03. Doğrulanması 03.01. Biyokimyasal Testler

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri Biyoloji Bölümünde Merkezi Araştırma Laboratuarlarının Kurulumu Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü

Detaylı

BKS Kimya 0 (266)

BKS Kimya  0 (266) Katalog No Ürün Adı Ambalaj Gönderme Süresi (Hafta) Raf Ömrü (Ay) Saklama Koşulları READY-TO-USE MEDIA IN PETRI DISHES MP 005 Anaerobe CNA Agar with %5 Sheep Blood 10 istek üzerine 2 2-8 C MP 010 Bacit

Detaylı

T.C SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM U V iranşehir İlçe Devlet H astanesi PİY A SA A RAŞTIRM A TEKLİF M EKTUBU.

T.C SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM U V iranşehir İlçe Devlet H astanesi PİY A SA A RAŞTIRM A TEKLİF M EKTUBU. T.C SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM U V iranşehir İlçe Devlet H astanesi İhale Kodu ; 00104 SAYI : KONU: Teklif Mektubu PİY A SA A RAŞTIRM A TEKLİF M EKTUBU satmaima birimine gönderilmesini

Detaylı

Hatice YILDIRAN. Gıda Mühendisi BURDUR İL MÜDÜRLÜĞÜ

Hatice YILDIRAN. Gıda Mühendisi BURDUR İL MÜDÜRLÜĞÜ Hatice YILDIRAN Gıda Mühendisi BURDUR İL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA TAKVİYELERİ Eğitim Yeri Eğitim Konusu : HOLLANDA-TNO : Gıda Takviyeleri Eğitim Süresi : 21 Aralık 2012-20 Mart 2013 Danışman : Dr. Koen VENEMA Eğitim

Detaylı

www.tamkanlab.com 1 50 ADET KAN TÜPÜ TAŞIMA ÇANTASI TEKNİK ŞARTNAMESİ (Otoklavlanabilir Sporlu) 68 ADET KÜÇÜK KAN TAŞIMA ÇANTASI TEKNİK ŞARTNAMESİ

www.tamkanlab.com 1 50 ADET KAN TÜPÜ TAŞIMA ÇANTASI TEKNİK ŞARTNAMESİ (Otoklavlanabilir Sporlu) 68 ADET KÜÇÜK KAN TAŞIMA ÇANTASI TEKNİK ŞARTNAMESİ 50 ADET KAN TÜPÜ TAŞIMA ÇANTASI TEKNİK ŞARTNAMESİ (Otoklavlanabilir Sporlu) 1. Rahat taşıma yapılabilmesi için üstten kulplu olmalıdır 2. Taşıma çantasının rengi mavi kırmızı veya turuncu 3. Soğuz zincir

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi. Yaklaşık Maliyet Piyasa Araştırması

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi. Yaklaşık Maliyet Piyasa Araştırması Evrak Tarih ve Sayısı: 19/10/2018-E.15078 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sayı : 63003556-934.99-E. Konu : Yaklaşık Maliyet Piyasa Araştırması Yaklaşık

Detaylı