TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci"

Transkript

1

2

3 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci BAŞURU ve ÖDEME DÖNEMİ Başlangıç : 21 Ağustos 2017 Bitiş : 11 Eylül sitesine Teorik Eğitim için katılım ücreti ödenmesi ve adresli portala kayıt İnteraktif Eğitime Başlama (18 Eylül İnteraktif Eğitimin Tamamlanması (En az 20 saat) Ekim 2017 Başarısız (Başarılı oluncaya kadar değerlendirmeye tekraren katılım sağlanabilir.) Başarılı Oda'nın Portalından başvuru raporunu alması Etik Bilgi Değerlendirmesi (Değerlendirme sonuna kadar eğitim sistemi açık tutulur.) 10 Ekim - 31 Ekim 2017 Uzaktan Tamamlama Belgesi Odada yapılacak yüz yüze eğitim için eğitici talebi Yüz yüze eğitim planlaması (TÜRMOB) TÜRMOB tarafından eğitici görevlendirilmesi Yüz yüze 6 saatlik verilmesi Odalarda yüz yüze Etik Eğitime katılan meslek mensuplarının katılım bilgilerinin Oda görevlisi tarafından portala kaydedilmesi Odalarda yüz yüze Etik Eğitimi tamamlayan meslek mensuplarının Tamamlama Belgesini portaldan alması Tamamlama Belgesini alan meslek mensuplarının Oda ile "Muhasebe Meslek Etiği Sözleşmesi" imzalaması TÜRMOB tarafından hazırlanacak "MUHASEBE MESLEK ETİĞİ TAAHHÜTNAMESİ"

4 Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız ile "Muhasebe Mesleği Etik Sözleşmesi" yapabilmek üzere TÜRMOB Uygulaması'na katılım için portala giriş yapabilirsiniz. TÜRMOB Uygulaması teorik ve pratik eğitim süreçlerini içermektedir. Teorik eğitim süreci bu portal üzerinden uzaktan eğitim yöntemi ile pratik eğitim süreci ise odalarımızda yüz yüze eğitim yöntemi ile yürütülecektir. 1 Teorik Eğitim Süreci : Bu portaldaki kitap, sunu ve videolardan oluşan eğitim materyalleri ile yürütülecektir. Süreç eğitim kaydının yapılmasından sonra 2 hafta içerisinde en az 20 saatlik bir süreyi kapsamaktadır. Teorik eğitimin son aşamasında teorik eğitim bilgisinin sınanabileceği "Etik Bilgi Değerlendirme'si" portal üzerinden yapılacaktır. Pratik Eğitim Süreci : Üyesi olduğunuz oda da Etik Vak'a uygulamaları ile sınıflarda yürütülecektir. 1 gün içerisinde 6 saatlik bir süreyi kapsayacak eğitime katılım için portaldan alınacak "Teorik Eğitim Tamamlama Belgesi"nin odaya verilmesi ve pratik eğitim programının odadan alınması gerekmektedir.

5 Ödeme ( on-line işlemler) e başvuru bedeli 50 TL dir. Eğitim bedeli sitesinden i menüsünden yatırılabilir. 2 bedelini banka hesabına yatırmak isteyen meslek mensuplarımız ödemelerini İş Bankası Küçükevler Şubesi Şube Kodu : 4211 Hesap No : IBAN : TR nolu hesaba masrafsız olarak yapabileceklerdir. (Banka aracılığı ile yapılan ödemeler 1 iş günü sonra hesaba geçmektedir.)

6 Ödeme ( on-line işlemler) 3 e-birlik sistemine üyeliğiniz yok ise buradan üye olabilirsiniz.

7 Ödeme ( on-line işlemler) 4 3 basit adımda üyelik işlemi gerçekleştirilir. Birinci adımda e-birlik sisteminin istemiş olduğu kimlik doğrulaması gerçekleştirilir ve İleri butonuyla ikinci adıma geçilir.

8 Ödeme ( on-line işlemler) 5 İkinci adımda şifre belirlenmelidir (şifre en az 8 haneli küçük harf, büyük harf ve rakamlardan oluşmalı Ör: Ee123456) İleri butonuyla üçüncü adıma geçilir.

9 Ödeme ( on-line işlemler) 6 Üçüncü ve son adımda cep telefonuna gelen sms doğrulama kodu girildikten sonra Bitir butonuna tıklayarak kayıt işlemi tamamlanmış olur.

10 Portalı ( 7 e-birlik sistemine giriş yapıldıktan sonra, i başlığına tıklanır ve ödeme sayfasına geçiş yapılır. Eğer etik ücreti daha önceden ödenmiş ise sistem doğrudan sizi etik eğitim sayfasına yönlendirir.

11 Portalı ( 8 Sayfa açıldığında bilgilendirme mesajı gelir, kredi kartı ile ödeme yapmak için İleri butonuna tıklanır.

12 Eğitime Giriş ( 9 Kart bilgileri girildikten sonra ileri butonuna tıklanarak son adım olan Ödeme onayı sayfasına geçilir.

13 Eğitime Giriş ( 10 Ödeme onayını Bitir butonu ile verdikten sonra e-birlik sistemi banka onay sayfasına geçiş yapar.

14 Eğitime Giriş ( 11 Bankanız tarafından SMS olarak gönderilen onay kodunu girip Gönder butonuna tıkladığınızda ödeme işlemi gerçekleştirilmiş olur.

15 Eğitime Giriş ( 12 Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra Eğitim sayfasına geçiş için tıklayınız butonu ile sayfasına giriş yapılır. Yapılan ödemenin makbuzunu almak için pdf butonuna tıklamanız yeterlidir.

16 Eğitim ( 2 hafta içerisinde en az 20 saat takip etmeniz gereken ders listesi ekrana gelir. 13

17 Eğitim ( TÜRMOB portalında digital kitap, konu anlatımları (videolar) ve ders notları yer almaktadır. 14 Dilerseniz ders notlarını bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

18 Eğitim ( 2 hafta içerisinde takip ettiğiniz derslerin süreleri ve takip süreniz ekranda görünecektir. 15

19 Etik Bilgi Değerlendirmesi ( 2 haftalık eğitim süresince portaldaki uzaktan eğitim materyalleri üzerinde yapacağınız çalışma % 85 e ulaştığında sistem üzerindeki "Etik Bilgi Değerlendirmesi" otomatik olarak açılacaktır. 16

20 Etik Bilgi Değerlendirmesi ( Etik Bilgi Değerlendirmesi'ne girmek için tıklandığında meslek mensuplarımız adresine yönlendirilecek ve Etik Bilgi Değerlendirmesi ne katılacaklardır. Etik Bilgi Değerlendirmesi 10 soruluk test şeklinde olup, tamamlayabilmek için 60 puan almak yeterli olacaktır. 60 puan alamayan meslek mensuplarımız 60 puan alıncaya değin diledikleri sayıda değerlendirmeye katılmaya devam edebileceklerdir. 17

21 Teorik Eğitim ( Etik Bilgi Değerlendirmesi ni tamamlayan meslek mensuplarımız Teorik Eğitim Tamamlama Sertifikası nı alabilirler. Teorik Eğitimini tamamlayan meslek mensuplarımız üyesi olduğu SMMM oda yetkilisi tarafından görülecektir. 18 TÜRMOB tarafından eğiticinin görevlendirilmesi ile üyesi olduğunuz SMMM odası Pratik Eğitim Programını tarafınıza bildirecektir. Pratik eğitim 1 gün içerisinde 6 saatlik bir süreyi kapsayacak şekilde yapılacaktır.

22 Tamamlama Belgesi ( Eğitimini tamamlayan meslek mensubu portaldan tamamlama belgesini alabilir. 19

23 i Tamamlayan meslek mensupları kayıtlı oldukları SMMM odası ile Muhasebe Meslek Etiği Sözleşme si yapılabilir. 20

24 Oda ile sözleşme yapan meslek mensubuna işyerinde bulundurulmak üzere TÜRMOB tarafından Muhasebe Meslek Etiği Taahhütnamesi" verilir. 21

25 Portalı ( i e-birlik sisteminden giriş yapılabileceği gibi aşağıdaki i portalından da giriş yapılabilir. Bu portaldan ile ilgili süreç, yönetmelik, ilgili bağlantı adreslerine ulaşılabilir. 22

26 Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız ile "Muhasebe Mesleği Etik Sözleşmesi" yapabilmek üzere TÜRMOB Uygulaması'na katılım için portala giriş yapabilirsiniz. TÜRMOB Uygulaması teorik ve pratik eğitim süreçlerini içermektedir. Teorik eğitim süreci bu portal üzerinden uzaktan eğitim yöntemi ile pratik eğitim süreci ise odalarımızda yüz yüze eğitim yöntemi ile yürütülecektir. 1 Teorik Eğitim Süreci : Bu portaldaki kitap, sunu ve videolardan oluşan eğitim materyalleri ile yürütülecektir. Süreç eğitim kaydının yapılmasından sonra 2 hafta içerisinde en az 20 saatlik bir süreyi kapsamaktadır. Teorik eğitimin son aşamasında teorik eğitim bilgisinin sınanabileceği "Etik Bilgi Değerlendirme'si" portal üzerinden yapılacaktır. Pratik Eğitim Süreci : Üyesi olduğunuz oda da Etik Vak'a uygulamaları ile sınıflarda yürütülecektir. 1 gün içerisinde 6 saatlik bir süreyi kapsayacak eğitime katılım için portaldan alınacak "Teorik Eğitim Tamamlama Belgesi"nin odaya verilmesi ve pratik eğitim programının odadan alınması gerekmektedir.

27 Ödeme ( on-line işlemler) e başvuru bedeli 50 TL dir. Eğitim bedeli sitesinden i menüsünden yatırılabilir. 2 bedelini banka hesabına yatırmak isteyen meslek mensuplarımız ödemelerini İş Bankası Küçükevler Şubesi Şube Kodu : 4211 Hesap No : IBAN : TR nolu hesaba masrafsız olarak yapabileceklerdir. (Banka aracılığı ile yapılan ödemeler 1 iş günü sonra hesaba geçmektedir.)

28 Ödeme ( on-line işlemler) 3 e-birlik sistemine üyeliğiniz yok ise buradan üye olabilirsiniz.

29 Ödeme ( on-line işlemler) 4 3 basit adımda üyelik işlemi gerçekleştirilir. Birinci adımda e-birlik sisteminin istemiş olduğu kimlik doğrulaması gerçekleştirilir ve İleri butonuyla ikinci adıma geçilir.

30 Ödeme ( on-line işlemler) 5 İkinci adımda şifre belirlenmelidir (şifre en az 8 haneli küçük harf, büyük harf ve rakamlardan oluşmalı Ör: Ee123456) İleri butonuyla üçüncü adıma geçilir.

31 Ödeme ( on-line işlemler) 6 Üçüncü ve son adımda cep telefonuna gelen sms doğrulama kodu girildikten sonra Bitir butonuna tıklayarak kayıt işlemi tamamlanmış olur.

32 Portalı ( 7 e-birlik sistemine giriş yapıldıktan sonra, i başlığına tıklanır ve ödeme sayfasına geçiş yapılır. Eğer etik ücreti daha önceden ödenmiş ise sistem doğrudan sizi etik eğitim sayfasına yönlendirir.

33 Portalı ( 8 Sayfa açıldığında bilgilendirme mesajı gelir, kredi kartı ile ödeme yapmak için İleri butonuna tıklanır.

34 Portalı ( 9 Kart bilgileri girildikten sonra ileri butonuna tıklanarak son adım olan Ödeme onayı sayfasına geçilir.

35 Portalı ( 10 Ödeme onayını Bitir butonu ile verdikten sonra e-birlik sistemi banka onay sayfasına geçiş yapar.

36 Portalı ( 11 Bankanız tarafından SMS olarak gönderilen onay kodunu girip Gönder butonuna tıkladığınızda ödeme işlemi gerçekleştirilmiş olur.

37 Portalı ( 12 Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra Eğitim sayfasına geçiş için tıklayınız butonu ile sayfasına giriş yapılır. Yapılan ödemenin makbuzunu almak için pdf butonuna tıklamanız yeterlidir.

38 Eğitime Giriş ( i e-birlik sisteminden giriş yapılabileceği gibi aşağıda ki i portalından da giriş yapılabilir. Bu portaldan ile ilgili süreç, yönetmelik, ilgili bağlantı adreslerine ulaşılabilir. 13

39 Oda İşlemleri ( Sistem sizi otomatik olarak adresine yönlendirecektir. Daha önce TEOS Sistemine giriş yaptıysanız T.C. Kimlik Numaranız ve Şifreniz (şifrenizi unuttuysanız Şifremi Unuttum kısmına tıklayarak yeni şifre talep edebilirsiniz.) ile giriş yapınız. 14

40 Oda İşlemleri Sitesine Giriş ( Etik Oda yetkisi verilen kullanıcılar sitesine TEOS Kullanıcı Adı ve Şifresi ile giriş yaparlar. 15

41 Oda İşlemleri Bina ve Salon Ekleme ( Pratik Eğitim için yeni bina eklemek isterseniz.bina işlemleri menüsünden yeni bina ekleyebilirsiniz. 16 Eklemiş olduğunuz binaya salon tanımlamak isterseniz. Salon işlemleri bölümünden yeni salon ekleyebilirsiniz.

42 Oda İşlemleri Ders Programı Ekleme ( Etik eğitim için Oturum İşlemleri menüsünden yeni eğitim düzenle menüsüne tıklayarak pratik eğitim ders programını belirleye bilirsiniz. 17

43 Oda İşlemleri Sınıf Ataması ( Oturum işlemlerinden ders programını belirledikten sonra atama işlemleri menüsünden oluşturmuş olduğunuz sınıfa atama yapabilirsiniz. TÜRMOB tarafından eğiticinin görevlendirilmesi ile Pratik Eğitim Programı odanıza bildirilecektir. Eklemiş olduğunuz sınıfa Pratik Eğitim tarihlerini, eğitim verecek eğiticiyi ve sınıfta eğitime katılacak meslek mensuplarımızın atamasını yapabilir, eğitim başlayana kadar ekleme çıkarma işlemi yapabilirsiniz. Pratik Eğitimin başladığı saatten sonra değişiklik yapma yetkisi TESMER'de olacaktır. 18

44 Bilgilendirme ( 2 haftalık süre sonunda derslerin en az % 85 ini takip etmiş olan meslek mensuplarımız adresine yönlendirilecek ve Etik Bilgi Değerlendirmesi ne katılacaklardır. Etik Bilgi Değerlendirmesi 10 soruluk test şeklinde olup, tamamlayabilmek için 60 puan almak yeterli olacaktır. 60 puan alamayan meslek mensuplarımız 60 puan alıncaya değin diledikleri sayıda değerlendirmeye katılmaya devam edebileceklerdir. Etik Bilgi Değerlendirmesi ni tamamlayan meslek mensuplarımız Teorik Eğitim Tamamlama Sertifikası nı alabilirler. 19 Teorik Eğitimini tamamlayan meslek mensuplarımızı web sitesi üzerinden görebilirsiniz. Pratik Eğitimin tamamlanmasından sonra Pratik Eğitime katılan meslek mensuplarımızın eğitime katılıp katılmadıkları bilgisini web sitesi üzerinden işaretleyebilirsiniz. i Tamamlayan meslek mensupları ile Muhasebe Meslek Etiği Sözleşme si yapılabilir. Muhasebe Meslek Etiği Sözleşme si yapılan meslek mensuplarının, sözleşme tarihi ve bilgileri oda kullanıcısı tarafından web sitesine kaydedilir.

45 Etik Sözleşme ( i Tamamlayan meslek mensupları ile Muhasebe Meslek Etiği Sözleşme si yapılabilir. 20

46 Etik Sözleşme ( Oda ile sözleşme yapan meslek mensubuna işyerinde bulundurulmak üzere TÜRMOB tarafından Muhasebe Meslek Etiği Taahhütnamesi" verilir. 21

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir.

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir. Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "Etik Eğitimi" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Yardım Kılavuzu Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Yardım Kılavuzu Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

TÜRMOB. Etik Eğitim. Oda t,lem Rehberi

TÜRMOB. Etik Eğitim. Oda t,lem Rehberi ii ıi ınioh Oda t,lem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EGİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

TÜRMOB. Etik Eğitim. Yudtm Kılavuzu

TÜRMOB. Etik Eğitim. Yudtm Kılavuzu ml.,-1 ınıoıı Yudtm Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızrla, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EGİTiM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

TÜRMOB Bilirkişilik Temel Eğitimi Başvurusu ve Uzmanlık Eğitimi Platformu Kullanım Kılavuzu

TÜRMOB Bilirkişilik Temel Eğitimi Başvurusu ve Uzmanlık Eğitimi Platformu Kullanım Kılavuzu TÜRMOB Bilirkişilik Temel Eğitimi web sitesi http://bilirkisilik.tesmer.org.tr Katılımcılar ve Oda Yetkilileri için TÜRMOB Bilirkişilik Temel Eğitimi Başvuru ve Giriş Platformu tıklanır. TEOS Giriş ekranından

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi 1 Ziraat Emeklilik web sitesinde (www.ziraatemeklilik.com.tr) yer alan Bireysel İnternet Şubesi giriş butonuna tıklanır. 2 Açılan ekrana T.C. Kimlik Numarası, sistemde kayıtlı

Detaylı

Sayı : Konu : Bilirkişilik Temel Eğitimi Verme İzni, Ücret ve Eğitim Başvurusu, YMM ve SMMM ODALARI BAŞKANLIKLARI NA

Sayı : Konu : Bilirkişilik Temel Eğitimi Verme İzni, Ücret ve Eğitim Başvurusu, YMM ve SMMM ODALARI BAŞKANLIKLARI NA T U R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ (UNION OF CHAMBERS OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF TURKEY) 0 4.1 0.2 0 1 7 0 5 6 2 i, ' Sayı : Konu

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi kanalı üzerinden Otomatik Katılım kapsamındaki sözleşmeniz için katkı payı tutarı kesinti oranınızı değiştirebilirsiniz. 1 2 Ziraat Emeklilik web sitesinde

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Kullanım Yönergesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Kullanım Yönergesi Süleyman Demirel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Kullanım Yönergesi Süleyman Demirel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi ne (OOS) https://oos.sdu.edu.tr adresinden ulaşılabilir. OOS nin ana sayfası Şekil

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI  E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI www.usaktso.org E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU usaktso.org web adresinden Online İşlemler veya E-Oda menülerinden herhangi birisi tıklanır ve karşılaşılan ekrandan Kayıt

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Rotaban Viewer... 1 1.1 Giriş... 1 1.1.1 Adres Güncelleme... 2 1.1.2 Güzergâh Görüntüleme... 4 1.1.3 Favori Güzergâh İşlemleri...

Detaylı

Kongre Yönetim Sistemi Alan Koordinatörü için Kullanıcı Kılavuzu

Kongre Yönetim Sistemi Alan Koordinatörü için Kullanıcı Kılavuzu Kongre Yönetim Sistemi Alan Koordinatörü için Kullanıcı Kılavuzu Sisteme Giriş Sisteme Giriş bölümünden kaydınızın yapılmış olduğu e-posta adresiniz ve şifrenizle sisteme Alan Koordinatörü kullanıcı türünü

Detaylı

Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1

Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1 Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1 I. Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel SMMM Sınavı Katılımcıları 1. Serbest

Detaylı

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 KOLAY BİLET ACENTESİ BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 23 2 ACENTE PORTAL HAKKINDA

Detaylı

ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0

ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0 ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0 Ağustos 2013 ANKARA Versiyon : 1.0 1/23 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/23 İçindekiler 1 Giriş. 4 2 E-Fatura Uygulamasına

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamasındaki gereksinimler aşağıda sıralanmıştır:

Detaylı

Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin. MomentSoft Bilişim Hizmetleri A. Ş. 2014

Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin. MomentSoft Bilişim Hizmetleri A. Ş. 2014 Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin 2014 İzlenecek yol Sistemi nasıl kullanıırm? 1 2 Üye ol Profil oluştur 3 Mobil ödeme yap 4 Puanına uygun tercih kriterlerini belirle 5 Tercih grubunu oluştur

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi 1 2 Ziraat Emeklilik web sitesinde (www.ziraatemeklilik.com.tr) yer alan Bireysel İnternet Şubesi giriş butonuna tıklanır. Açılan ekrana T.C. Kimlik Numarası, sistemde kayıtlı

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

-Sistem web sitesi üzerinden çalışmakta olup, 4 ana bölümden oluşmaktadır.

-Sistem web sitesi üzerinden çalışmakta olup, 4 ana bölümden oluşmaktadır. TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU ŞİFRE SIFIRLAMA SİSTEMİ TRT Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı kullanıcıların kurumsal şifrelerini kolaylıkla sıfırlayabilmesi için bir şifre sıfırlama sistemi geliştirip,

Detaylı

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKANIN KAYBEDİLMESİ DURUMUNDA İZLENECEK ADIMLAR Elektronik imzanızı kaybetmiş

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz.

Sözleşmeyi Buraya Tıklayarak indirebilirsiniz. OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ

TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ Ek: 1 TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ EGİTİM İZNİ S.NO VERİLEN İL EGİTİM İZNİ S.NO VERİLEN

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012 TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012 KBS Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemine Giriş Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminde Yer Alan Roller SGB Taşınır Kullanıcısı Taşınır

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Değişiklik Başvurusu üzerinden

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef )

Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef ) DES Kullanım Klavuzu Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef ) OKS BES Firması gelen sözleşme ile ilgili kendi iç iş süreçlerini tamamlar. ( OKS BES ) OKS BES Firması entegrasyona

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır.

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır. BİREYSEL KAYIT EKRANI KULLANIMI Adres satırına ute.ybu.edu.tr yazınız ve bireysel başvuru sayfamıza giriniz. Açılan sayfa aşağıdaki gibi olacaktır. Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi

Detaylı

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR 0 / 16 T 5.4.1.1(1) ÖNEMLİ NOKTALAR Üye girişi üç aşamadan oluşmaktadır. Laboratuvar kodu, kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi. Eğer daha önceden bu bilgilere sahip değilseniz, hemen alt kısımda yer alan

Detaylı

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport eğitim portalı firmamız bünyesinde aldığınız veya almanız gereken eğitimlerinizin takibini sağlayabileceğiniz aynı zamanda sizin için hazırlanan ve sisteme

Detaylı

Şifre Hatırlatma ve Kredi Kartı ile Üyelik Aidatı Yatırma

Şifre Hatırlatma ve Kredi Kartı ile Üyelik Aidatı Yatırma Şifre Hatırlatma ve Kredi Kartı ile Üyelik Aidatı Yatırma Herhangi bir internet tarayıcının adres satırına www.emo.org.tr adresi girilerek Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) web sayfası açılmalıdır. Açılan

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

DES (dijital eko sistem) online sözleşme için tıklayınız. (Sözleşme Mükellef adına doldurulacaktır)

DES (dijital eko sistem) online sözleşme için tıklayınız. (Sözleşme Mükellef adına doldurulacaktır) OKS (OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ) DES (DİJİTAL EKO SİSTEM) LUCA BES ENTEGRASYONU Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım sistemine dahil olan çalışanların DES sistemi ve Luca entegrasyonu ile Sigorta Firmalarına

Detaylı

İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ

İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ Emekli indirimli kartlarınızı aktif duruma getirmek için aşağıdaki işlemler yapılmalıdır. www.a-kent.com adresinde bulunan Online İşlem Menüsünden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş

Detaylı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı Bayi siparişlerinin giriş ve ekstre takibini yapmak üzere geliştirdiğimiz web sitemiz bayi.obaperdesan.com.tr nin kullanımı bu dokumanda açıklanmıştır. Siteye

Detaylı

Kongre Yönetim Sistemi Alan Koordinatörü için Kullanıcı Kılavuzu

Kongre Yönetim Sistemi Alan Koordinatörü için Kullanıcı Kılavuzu Kongre Yönetim Sistemi Alan Koordinatörü için Kullanıcı Kılavuzu Sisteme Giriş Sisteme Giriş bölümünden kaydınızın yapılmış olduğu e-posta adresiniz ve şifrenizle sisteme Alan Koordinatörü kullanıcı türünü

Detaylı

ALYANS KULLANIM KILAVUZU. Yayın Tarihi :

ALYANS KULLANIM KILAVUZU. Yayın Tarihi : ALYANS KULLANIM KILAVUZU Yayın Tarihi : 2018.05.07 İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2. MENÜLER... 3 3. LOGİN... 6 4. KULLANICI MENÜSÜ... 7 5. İÇERİK OLUŞTUR... 8 6. PANELİM... 9 7. PROFİLİM... 10 8. SÜREÇLERİM...

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR

FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR FİRMALARININ İNTÖRN EKRANLARI VE İŞLEM YAPABİLECEKLERİ ALANLAR «SUS.CBU.EDU.TR» SİSTEMİNE GİRİŞ Firmaların, öğrenciler ile ilgili tüm işlemlerde, öncelikle sus.cbu.edu.tr adresinden, «Firma Girişi» bölümüne

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU Acente El Kitabı İÇİNDEKİLER Elektronik İmza Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar... 1 1. Yeni Acentelik Başvuru İşlemleri... 2 2. Yeni Başvuru Sözleşme İmzalama...

Detaylı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı Yukarıda yer alan ekrandaki bilgilere

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖN KAYIT YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖN KAYIT YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖN KAYIT YÖNERGESİ 1. Ön Kayıt Sayfasına Girilmesi ve Üyelik Oluşturulması Öncelikle ön kayıt işleminin bilgisayar üzerinden yapılması

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS BİREYSEL

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ

TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ Ek: 1 TÜRMOB TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM İZNİ VERİLEN İLLER LİSTESİ EGİTİM İZNİ S.NO VERİLEN İL EGİTİM İZNİ S.NO VERİLEN

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

Uzaktan eğitim sistemine bağlanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Uzaktan eğitim sistemine bağlanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Değerli Katılımcılar, Uzaktan eğitim sistemine bağlanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları gönderecektir, lütfen

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2017-2018 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi YENİ HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI YETKİLENDİRME KLAVUZU Çankırı Karatekin Üniversitesi Ocak 2018 Kamu idarelerince yapılan ödemelere ilişkin Ödeme Emri Belgeleri, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANKARA BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:5 SIHHİYE/ANKARA Telefon : 4167200 Fax : 3092237 Internet : www.ankarabarosu.org.tr E-mail : ankarabarosu@ankarabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Birinci Kartın Ayrıcalıklarla Dolu Dünyasına Hoşgeldiniz

Birinci Kartın Ayrıcalıklarla Dolu Dünyasına Hoşgeldiniz Birinci Kartın Ayrıcalıklarla Dolu Dünyasına Hoşgeldiniz Sorularla Birinci Kart Birinci Kart Nedir? Neden üye olmalıyım? Birinci Karta üyelik işlemleri nasıl gerçekleşir? Birinci Karttan Akü satışı nasıl

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı 20/08/2014 DUYURU T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuz ile T.C. Ziraat Bankası arasındaki protokole göre T.C. kimlik numarası ile yapılan tüm ödemeler (geçici

Detaylı

Online Kanal Durum Başvuru. [Belge alt başlığını yazın]

Online Kanal Durum Başvuru. [Belge alt başlığını yazın] Online Kanal Durum Başvuru [Belge alt başlığını yazın] www.sakarya-saski.gov.tr adresinden yapılan Kanal Durum Başvuruların hangi adımları izlediği ve nasıl takip edileceğini içeren dokumandır. Songul

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU RİZE BAROSU Adalet Sarayı Kat : 2 Merkez / Rize Telefon : (0464) 217 24 80 Faks : (0464) 217 24 04 Internet : www.rizebarosu.org.tr E-mail : info@rizebarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

TODAB PORTAL SİSTEMİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU

TODAB PORTAL SİSTEMİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU i Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği TODAB PORTAL SİSTEMİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU ŞUBAT 2016 ii İÇİNDEKİLER Sayfa 1 GİRİŞ... 1 2 Üyelik Kaydı... 2 3 Beyanlar... 17 3.1 Beyan İlanı... 17 3.2 Beyan Listesi...

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk girişlerde; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranız olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve güvenlik

Detaylı

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 ANKARA Versiyon : 1.0 1/24 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/24 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen

Detaylı

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları 2011-2012 ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ İÇİNDEKİLER KAYIT KABUL İŞLEMLERİ TAKVİMİ...3

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) Adalet Sarayı Zemin Kat ANTAKYA/HATAY Telefon : 0326 215 18 77 Fax : 0326 214 30 96 http:\\www.hataybarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) İçindekiler Baronet Giriş 3 CMK İşlemleri

Detaylı

Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin. MomentSoft Bilişim Hizmetleri A. Ş. 2014

Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin. MomentSoft Bilişim Hizmetleri A. Ş. 2014 Doğru tercihleri kariyersite de bulabilirsin 2014 İzlenecek yol Sistemi nasıl kullanıırm? 1 2 Üye ol Profil oluştur 3 Puanına uygun tercih kriterlerini belirle 4 Tercih grubunu oluştur 5 Tercih listeni

Detaylı

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi)

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) PORTAL KULLANMA KLAVUZU v.1.1 17 Ağustos 2018 1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ISPARTA BAROSU FATİH MH. YENİ ADLİYE SARAYI KAT:3 MERKEZ/ISPARTA Telefon : 02462285410-11 Fax : 02462285412 Internet : http://www.ispartabarosu.org.tr E-mail : ispartabarosu@gmail.com CMK Asistan Atama

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Kılavuzu Uzaktan Eğitim Kılavuzu Değerli Öğrenciler, Uzaktan eğitim sistemine katılanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları

Detaylı

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU

CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU CHECKPOINT VPN KULLANIM KILAVUZU Checkpoint VPN Uygulaması kurum dışından kurumiçi kaynaklara erişim için kullanılan uzaktan erişim uygulamasıdır. VPN erişimi için VKVAH ve KUH hesaplarınızı kullanabilirsiniz.

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu. OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.tr Osmaniye 2011 Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart

Detaylı