ORTAK AKIL TOPLANTISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ORTAK AKIL TOPLANTISI"

Transkript

1 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 0 ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU MAYIS 0

2 ÖNSÖZ Üniversitemiz Rektörlüğü olarak ilkini Mayıs 0 de Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğumuz Ortak Akıl Toplantısından sonra Mayıs 0 de Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Eğitim ve Uygulama Tesisinde. Ortak Akıl Toplantısını gerçekleştirdik. Ortak Akıl Toplantısında üniversitemizin entelektüel kaynaklarını harekete geçirerek, üniversitemizin gelecek vizyonu doğrultusunda, ortak sorunların nedenlerinin tespiti ve bu nedenlere yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi düşünülmüştür. Üniversite yönetim kadrosunun tam katılımının sağlandığı bu toplantıda üniversitemizin tüm paydaşlarının görüşlerini alabilmek adına akademik personel ve idari personelden katılımlar gerçekleşmiştir. kişinin grup halinde çalışma yürüttüğü toplantıda, 9 ana konu başlığı altında görüşmeler yapılmış ve grup çalışmalarının ardından ortaya konulan sorunların nedenleri ve çözüm önerileri tartışılmış ve katılımcıların önemli gördükleri neden ve çözüm önerisini oylamaları istenmiştir. Toplantı sonrasında oluşturulan bu rapor, oylama sonrasında 0 oy ve üzeri oy alan sorun ve çözüm önerileri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Üniversitemizin daha ileri seviyede bir eğitim ve öğretim kalitesine ulaşması, araştırma ve bilim merkezi haline gelmesi noktasında bu raporda yer alan tüm maddelerin dikkatle ele alınarak, değerlendirildiğini belirtmek isterim. Geriye dönüp bakıldığında bir demokrasi belgesi niteliği taşıyan bu raporun oluşma sürecine katkıda bulunan tüm personelimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Prof. Dr. Mahir Alkan Rektör

3 KONU BİLİMSEL FAALİYETLER VE ALTYAPI Bilimsel çalışmalar için ayrılan kaynağın yetersizliği. Mevcut bütçe kaynaklarının arttırılması, fon kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve arttırılması. Yrd. Doç. Dr. ve Araş. Gör. kadrolarının yetersiz olması. Yrd. Doç. Dr. ve Araş. Gör. kadrolarının kurumlar arasında dengeli dağıtımının yapılması. Öğretim Elemanları üzerindeki ders yükü fazlalığı. Öğretim Elemanı kadro sayısının arttırılması. Proje yönlendirme ön inceleme ve yardım birimi eksikliği. Proje Yönlendirme Danışma Biriminin kurulması. Bilimsel motivasyon eksikliği. Önder-öncü kişi yetersizliği. Bilimsel çalışmaların ödüllendirilmesi.

4 KONU KURUMSALLAŞMA Birimler arasında iletişim eksikliği ve koordinasyonsuzluk. (yatay+dikey) Akademik ve idari personelin kurumsallaşmaya olan inanç zayıflığı ile kurumsallaşma kavramının içeriğinin yeterince tanımlanamaması. Akademik ve idari personel için niteliksel ve niceliksel eksiklik ve hizmet içi eğitimin yetersizliği. -İlgili bir rektör yardımcısının dekanlar ve müdürler arasında belli dönemlerde toplantılar düzenlemesi. -Genel sekreterlerin koordinasyonunda fakülte, yüksekokul sekreterleri toplantısı yapılması. -Koordinasyonu sağlamaya yönelik kural ve ilkelerin belirlenmesi. -İletişim, eğitim, sosyalleşmeye yönelik faaliyetler düzenlenmesi. -Adil uygulamaların yapılacağına yönelik güven duygusunun oluşturulması. -Kurumsal kimliği kazandıracak gezi, toplantı vb. sosyal faaliyetlerin arttırılması. -İdari personel için hizmet içi eğitimin arttırılması. -Motivasyonu arttırıcı aktiviteler oluşturulması ve ödüllendirme. -Yeni personel alımında görevin gereklerine uygun eleman seçimi. -Üniversitede çalışan tüm idari ve akademik personele iletişim vb. konularda sık sık eğitim programlarının düzenlenmesi. Kampüs yaşamının tam olarak oluşamamış olması. Liyakat, bilgi, tecrübeye önem verilmeden atamalar yapılması. Üniversitenin dışa bakan yüzünün geliştirilmesi. (güvenlik ve sosyal yaşam imkanlarının tüm birimlerde arttırılması) Yapılacak atamalarda liyakat, bilgi, deneyim, profesyonellik ve birimin görüşünü de alarak atamalarının yapılması. 6 7 İdarecilerin kuralları kişiden kişiye farklı olarak uygulaması. Görev tanımlarının açık ve net olmaması. İdarecilerin tüm uygulamalarında liyakat ve performansı dikkate alarak eşit ve adil davranmaları ve idarecilerin denetlenmeleri. -İdari kesimde norm kadro çalışması yapılarak görev, yetki ve sorumluluklar belirlenmesi. -Araştırma görevlilerinin ilgili fakültede görev ve yetkilerinin belirlenmesi.

5 KONU PERSONEL YETERSİZLİĞİ VE İŞ YÜKÜ FAZLALIĞI Kadro tahsisi konusunda yeterli girişimlerin yapılmamış olması ve gelen kadroların dağılımında dengeli olunmaması. -Kadro tahsisi için YÖK ve diğer kurumlar bazında lobi faaliyetlerinin arttırılması ve bu konuda ısrarcı olunması. -İdari, akademik ve teknik personelin üniversite içinde dağılımının öğrenci sayısı dikkate alınarak uluslararası standartlarda yapılması. Makamda bulunan idari personelin uzun süre aynı görevde kalması. İdari personelin eşdeğer görevlerde periyodik aralıklarla ( yıl ) rotasyona tabi tutulması. Üniversitesi geneline ilişkin iş tanımlarını ve iş yükünü belirlemeye yönelik norm kadro çalışmalarının olmayışı. İş analizi yapılarak iş yüklerinin belirlenmesi. Öğrenci sayısının oransal olarak akademisyen sayısından fazla artması. İdari ve akademik personelin arttırılması. Personel iletişimini arttırıcı organizasyonların yetersizliği. Personeli bir araya getirici etkinliklerin arttırılması.

6 KONU FİZİKİ, TEKNİK VE SOSYAL ALTYAPI Kampüse ve kampüs içi ulaşım sorunları. Kampüs ve şehirde öğrenci ve personel için sosyal ve rekreasyon faaliyetleri ve tesislerin olmaması. Üniversitenin yerleşim planı ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmamış olması. -Belediye otobüs sefer sayılarının arttırılması, otobüslerin yenilenmesi, minibüslerin Rektörlük binasına gelmeleri. -Personel servislerinin yeniden düzenlenmesi. -Minibüs seferlerinin toplu taşıma merkezinden başlaması. -Kampüs içine ring seferleri konulması. İçerisinde tüm personel ve öğrencilerin vakit geçirebileceği, konaklama yapabileceği kafe, restoran ve piknik yeri içeren, misafirlerin ağırlanabileceği üniversiteye yakışır bir yaşam alanının kurulması. Bu çalışmaların hızlandırılarak sonuçlandırılması. Tüm birimlerdeki internet erişiminin (kablosuz) eksikliği. Tüm kampüs alanını kapsayacak merkezi internet erişiminin sağlanması. Kampüs içerisinde büyük merkezi bir kütüphane olmaması. 6 Kampüste bir alışveriş merkezi bulunmaması. Geç saatlere kadar hizmet veren büyük ayrı bir binada kütüphane oluşturulması. (Bandırma-Merkez-Körfez) -Kampüs içine bir market, eczane, terzi, kuaför, restoran açılması. Marka değeri yüksek ve kaliteli hizmet veren firmalar ile anlaşmalar sağlanması. -Organik ürünler satan bir yer açılması. 7 Personel lojmanı, öğrenci yurdu olmaması. (Bandırma) Planlamaya alınması. 8 Sınıfların kapasitelerinin öğrenci sayılarına göre yetersiz kalması. Öğrenci kontenjanlarının yeniden gözden geçirilmesi. 9 Kampüslerdeki binalardaki fiziksel yetersizlikler. -Tüm enstitüler ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ayrı binaların yapılması. -Tıp Fakültesinin yetersiz öğrenci dersliklerinin ayrı bir morfoloji binası yapılarak bir çatı altında toplanması. -Merkezi bir amfi yapılması.

7 KONU ÜNİVERSİTE-SANAYİ-KENT İŞBİRLİĞİNİN EKSİKLİĞİ Üniversite-Sanayi-Kent işbirliğinde ilgili kurumların yönetici kadroları arasında diyalog eksikliği. Teknokent Araştırma Merkezinin faaliyete geçmemesi. Bölüm ve program açılmasında ders planlarının yapılması sırasında Üniversite-sanayi işbirliğinin gözetilmemesi. Üniversite-Sanayi işbirliğinin öğrencilere ve öğretim elemanlarına maddi getirisinin olmaması. Öğretim elemanlarının geliştirdiği sanayiye dönük projelerin ilgili kurumlarca desteklenmemesi. 6 Ortak projeler geliştirilmemesi. 7 Çevredeki sanayi kuruluşlarının bilinçli olmaması Yapılan işbirliği-staj durumlarının ilgili bölümlerce denetlenmemesi. Üniversite-Sanayi işbirliğinde kurumsal yapı eksikliği. Üniversitenin kent sanayinin gelişimine yönelik çalışmalarının yetersizliği. Üniversitenin kent düzeyinde yeterli etkinlik (panel, konferans vb) düzenlememesi-tanıtım eksikliği. -Üniversite-Sanayi-Kent işbirliği için yönetici kadrolarının belirli periyotlarla görüşmeler düzenlemesi. -Ortak akıl toplantıları gerçekleştirilmelidir. -Üniversitemizin şehirde teknopark sistemini kurup geliştirmesi. -Sanayicilerin düzenli olarak nitelikli ve ikna edici bir şekilde ziyaret edilerek bilgilendirme yapılması-uygulama örnekleri anlatma- gezdirme. Bölgenin sanayi önceliklerinin belirlenerek dikkate alınması. Yasal altyapılar bulunması, devreye sokulması, ek kaynaklarla desteklenmesi. Projelerin sanayi sorunlarına dönük yapılması, sanayicilerin proje ortaklığına katılmalarının sağlanması. -Üniversite-Sanayi ve Kent işbirliği altında yürütülen ortak projelerin yabancı projelerle entegre ettirilmesi. -Projelerin yerelden evrensele taşınması. Üniversitenin çevredeki sanayi kuruluşlarına eğitim, brifing vermesi ile sanayi kuruluşlarının bilinçlendirilmesi. Denetleme alt yapısı oluşturularak gerekli maddi desteğin sağlanması. Üniversite-Sanayi İşbirliği Ortak Konseyi oluşturulması ve bu işbirliğin kurumsallaştırılması. -Üniversitemizde kent sanayinin gelişimine yönelik pratik çalışmaların başlatılması ve bu çalışmaların geliştirilmesi. -Alman sanayi üniversite modeli örnek alınmalı. Üniversitenin ilgili sanayi kuruluşları ve kent yönetimi ile ortak hareketle etkinlikler düzenlemesi, tanıtım faaliyetlerinde bulunması.

8 KONU 6 EĞİTİM-ÖĞRETİM KALİTESİ Öğretim elemanı ve yardımcı personel eksikliği. -Kısmi zamanlı çalışabilecek lisans ve lisansüstü kontenjanlarının arttırılması. -Mevcut teknik personelin teşkilatlanma ile verimli kullanılması. -Birim yöneticilerinin ilgili faaliyetlere katılımının doğrudan desteklenmesi. Öğretim elemanlarının eğitim-öğretim performansına göre ödüllendirilmemesi. -Öğretim elemanlarının anket sonuçları, katıldığı eğitim amaçlı faaliyetleri içeren performans kriteri belirlenerek en çok puan alanlar birim bazında ödüllendirilmesi. -Lisansüstü çalışmalarda öğrenciye ve öğretim elemanına destek verilmesi. Sınıfların fiziki ve akustik yapısının eksikliği. -Sınıfların ergonomik yöntemlere göre düzenlenmesi. -Sınıfların (müzik bölümü sınıfları gibi) ses yalıtımının sağlanması. -Büyük sınıflarda ses sisteminin kurulması. Yabancı dil eğitiminin yetersizliği. -Hazırlık sınıfları açılması. (lisans eğitimlerinde) -Öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması. Atölye ve laboratuvar eksikliği ve bu imkanlardan kısıtlı yararlanılması. -Mevcut birimlerin fiziki alt yapıları tamamlanmadan yeni projelere geçilmemesi. -Atölye ve laboratuvarlar için devamlı hizmet personelinin görevlendirilmesi. (vardiyalı olarak) -Laboratuvar çalışmalarına katılacak öğrencilerin sigortalanması.

9 KONU 7 ÖĞRENCİ İŞLERİ VE OTOMASYON Sistemin öğretim elemanlarının iş yükünü arttırması. Danışmanlık sisteminde fazla sayıda öğrenci atanması. Kayıt çıktılarının danışman tarafından alınıp, imza için öğrencinin bulunmaya çalışılması. Devamsızlıkların sistem tarafından kontrol edilmesi ile ilgili sorunlar. Resmi tatiller için yoklama girişi yapılması gereğinin bulunması vb. Bölüm öğrencilerinin tüm bölüm öğretim elemanlarına eşit şekilde dağıtılması, kayıt çıktılarının öğrenci tarafından alınıp, danışmanına imzalattıktan sonra öğrenci işlerine teslim edilmesi. -Devamsızlıkların eski sistemle tutulması. -Devamsız öğrencilerin sene sonunda sisteme işlenmesi. 6 Sistem kullanıcılarının eğitimi ile ilgili sorunlar. Öğretim elemanı, öğrenci, hatta otomasyon yetkililerinin sisteme yeteri kadar hakim olamamaları. Sistemi anlatan kaynaklara ulaşılamaması. Sistemin tek merkezli işleyişi dolayısıyla kullanıcıların yaşadığı problemler. Fakülte ve Yüksekokulların akademik takvimlerinin ve işleyişlerinin farklı olması dolayısıyla programda yaşanan problemler. Öğretim elemanının notların ilanı sonrası sisteme müdahale edememesi dolayısıyla yaşanan problemler. Sistemin işleyişi ile ilgili sorunlar; grafik tasarımı, yoğun günlerde sistemin yavaşlaması, sistemin karmaşık bir yapıya sahip olması. -Sistemin minimum eğitime ihtiyaç duyulacak kadar basit olması. -Web sitesinde sistemin anlatıldığı videoların bulunması ve bunların açılması. -Her kurumda istisnai durumlarda müdahale edebilecek bir yetkilinin bulunması. -Farklı kurumlar için farklı ihtiyaçlara hitap edebilecek eklentilerin programda bulunması. -Öğretim elemanı notları ilan etmeden önce harf karşılıklarını görebilmesi. -İlan edilen notlarda yapılması gereken düzeltmeleri bölüme yazılan bir dilekçe ile yapabilme. -Final sınavında öğrencilerin ham notlarını görebilmeleri. -Notların şeffaf şekilde herkese ilan edilmesi. Grafik tasarımının öncelikli işlemlere uygun şekilde tasarlanması.

10 KONU 8 ŞEFFAFLIK, KİŞİSEL, SOSYAL VE PROFESYONEL İLETİŞİM Akademik ve idari personelin görev tanımlarının açık olmaması nedeniyle akademik ve idari personel arasındaki iletişim sorunu. İdari ve akademik personelin görev, yetki ve sorumluluk tanımlarının ayrıntılı bir şekilde belirlenmesi, bütün birimlere dağıtılması ve ilan edilmesi. Akademik ve idari personel arasındaki iletişimi sağlayacak sosyal etkinliklerin yetersizliği. Akademik ve idari personelin sosyal iletişimini geliştirecek olan kampüste ve şehir merkezinde sosyal tesislerin kurulması. (Restoran, misafirhane, lokal gibi hizmetlerin alınması konusunda diğer kurumlarla işbirliği yapılması) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile üniversite personeli arasında iletişim yetersizliği. Üniversite personelinin randevu, muayene ve tetkik işlemleri için Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile izlenecek yolun şeffaf bir şekilde belirlenmesi ve ilan edilmesi. İdari ve akademik personel arasındaki profesyonel iletişim yetersizliği. Hizmet içi eğitim programlarının periyodik olarak düzenlenmesi ve katılımın zorunlu olması. Özellikle öğrenciler için psikolojik danışmanlık hizmeti yetersizliği. Öğrenciler için psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin arttırılması. (Örneğin hizmet süresinin saate çıkarılması personel sayısının arttırılması, rehberlik hizmetinin talep şartına bağlı kalmadan yaygınlaştırılması) 6 Yönetici birimlerle personel ve öğrenci aralarında empati eksikliği. Yönetici birimlerle personel ve öğrenci arasındaki empati eksikliğini giderecek rehberlik, psikolojik danışmanlık desteklerinin alınması ve üst yönetimin teşvik etmesi.

11 KONU 9 SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE POLİKLİNİK HİZMETLERİ Randevu sistemindeki aksaklıklar, telefon ve web sayfası üzerinden erişememe. -Doktorların ve polikliniklerin kontenjan ve programının düzenli ve güncel olarak duyurulması. (izinler, bakılacak hasta sayısı, çalışma saatleri vb.) -Randevu değişikliklerinin randevulu hastalara SMS ile anlık bildirimi. -Şeffaf randevu sistemi ile randevu sayılarının ilanı. Doktor ve yardımcılarının sayısal yetersizliği. -Kadro tahsisi. (Doktor, hemşire, memur, teknisyen vb.) -Değişik seviyelerde doktor (pratisyen, uzman vb) çalıştırabilme. Acil müdahale yapılamaması. Acil polikliniğin kurulması, gerekli teknik donanımın sağlanması. Poliklinik ve hasta yönlendirmeleri için danışma eksikliği. -Pratisyen veya araştırma görevlilerinden oluşan bir ön muayene biriminin hastaları ön muayeneden geçirerek doğru polikliniğe yönlendirmesi. -Telefonla hasta yönlendirme ve bilgilendirme sisteminin kurulması. Üniversite personelinin Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinden öncelikli hizmet almaması. -Şeffaf randevu sistemi ile üniversite personel kontenjan kullanımının duyurulması. -Üniversite personeline ayrılan kontenjan oranının arttırılması.

12 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 7. Km) 0 BALIKESİR Tel: Faks:

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU 14 HAZİRAN 2013 ÖNSÖZ Üniversitemiz Rektörlüğü olarak ilkini 14 Mayıs 2011 de Kongre ve Kültür Merkezinde, ikincisini 22 Mayıs 2012 de Burhaniye

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ Hiç yeterli değil Yeterli değil Kararsızım Oldukça yeterli Tamamen yeterli KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ AKADEMİK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler

Detaylı

14 MAYIS 2011 ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

14 MAYIS 2011 ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 14 MAYIS 2011 ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU ÖNSÖZ Rektörlüğümüz tarafından, 14 Mayıs 2011 tarihinde, Kongre ve Kültür Merkezi nde, Üniversitemizin entelektüel kaynaklarını

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları (31.12.217) Cinsiyetiniz? Kadın 3.3% 3.3% 69.7% Erkek 69.7% 12 Kurumumuzun misyonu, vizyonu, değerleri ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmeler yeterince

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI EP Konusu Hedef 1.1. Çift yönlü iletişim kanallarını en etkin şekilde kullanarak nitelikli öğrencilerin İKÜ Adalet Meslek Yüksekokulu na kazandırılması, Strateji 1.1.

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU 23/08/2013 YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU Rektörlük makamının 03.01.2011 tarih ve 11 no lu Olur u ile oluşturulan Yalova Üniversitesi Bireysel

Detaylı

FAKÜLTEMİZ YÖNETİMİNE ADAY OLMA GEREKÇEM

FAKÜLTEMİZ YÖNETİMİNE ADAY OLMA GEREKÇEM FAKÜLTEMİZ YÖNETİMİNE ADAY OLMA GEREKÇEM Fakültemiz gerek evrensel bilginin üretilmesi ve toplumsal yarar için geliştirilmesi gerekse de ülkemizin öncelikli alanlarındaki araştırmalarıyla her dönemde öncü

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2018 Birim Kalite Politikası Üniversitemiz ve birimimiz misyonu, vizyonu doğrultusunda; eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerine

Detaylı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri Amaç 1 - Eğitim - öğretim kalite ve kapasitesinin artırılması Hedef 1.1: Akreditasyon ve kalite güvence çalışmalarının

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI AMAÇ: Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ÖYP Dil Eğitimi programının amacı, Yükseköğretim

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.. AKSARAY ÖĞRETİM ELEMANLARININ FAKÜLTE YÖNETİMİNİ DEĞERLENDİRMESİ Sevgili Akademisyen Arkadaşlarım, Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı yönetiminde Mayıs

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU DÖNEMİ STRATEJİK PLANI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN SAĞLIK YÜKSEKOKULU 205 209 DÖNEMİ STRATEJİK PLANI ÖNSÖZ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Sağlık Yüksekokulu 205-209 Dönemi Stratejik Planı, 0.2.2003 tarih ve 508 sayılı Kamu Mali

Detaylı

RİSK KAYIT FORMU. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske Verilen Cevaplar:Mevcut Kontroller. Birim/Alt Birim. Etki.

RİSK KAYIT FORMU. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske Verilen Cevaplar:Mevcut Kontroller. Birim/Alt Birim. Etki. Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim/Alt Birim Hedefi Olasılık Etki Risk Puanı Değişim RİSK KAYIT FORMU İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: / / 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ NİCELİK VE NİTELİK OLARAK GELİŞTİRİLMESİ Hedef 2.1. Birimler düzeyinde akademik ve idari kadronun oluşturulması

İNSAN KAYNAKLARININ NİCELİK VE NİTELİK OLARAK GELİŞTİRİLMESİ Hedef 2.1. Birimler düzeyinde akademik ve idari kadronun oluşturulması STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: KALİTELİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM ORTAMININ OLUŞTURULMASI HEDEF 1.1. Fiziki altyapının ve eğitim altyapısının iyileştirilmesi HEDEF 1.2. Kurumsal

Detaylı

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI 218-222 ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI STRATEJİK AMAÇ 1:VERİMLİ KURUMSALLAŞMA ÇALIŞMALARI SAYESİNDE TÜM PAYDAŞLARININ HEDEF 1.1.ÖĞRENCİ MEMNUNİYETLERİNİN ARTIRILMASI Tanımı Swot Madde Hedefi

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ AMAÇ 1. Hedef 1.1. İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINI ÜNİVERSİTE ÇAPINDA YAYGINLAŞTIRMAK 2017 yılı sonuna kadar İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrenci sayısını

Detaylı

HEDEFLER TABLOSU. arttırılması. gibi indekslerdeki Hitit Üniversitesi. sayısının her yıl. %5 arttırılması Her yıl en az 1 anlaşma yapılması

HEDEFLER TABLOSU. arttırılması. gibi indekslerdeki Hitit Üniversitesi. sayısının her yıl. %5 arttırılması Her yıl en az 1 anlaşma yapılması Stratejik Alan A Bilimsel Faaliyetler Alanı Amaç A.1 Bilimsel faaliyetlerin nicelik ve nitelik olarak Hedef A.1.1 Akademisyen başına düşen bilimsel yayın sayısını arttırmak A.1.1.1. Öğretim üyesi Öğretim

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE AR-GE ODAKLI ŞEFFAF ÜNİVERSİTE ŞEFFAF YÖNETİM ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN 2009 2013 Sürüm 1.4 Amaçlar Hedefler Faaliyetler 03 Mayıs 2010 1 VİZYON, MİSYON VE TEMEL DEĞERLER Vizyon Yaşamboyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak. Misyon

Detaylı

RİSK KAYIT FORMU. Birim/Alt Birim. Etki. Stratejik Hedef. Risk Puanı. Sıra No. Değişim. Olasılık. Hedefi. Referans No.

RİSK KAYIT FORMU. Birim/Alt Birim. Etki. Stratejik Hedef. Risk Puanı. Sıra No. Değişim. Olasılık. Hedefi. Referans No. Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim/Alt Birim Hedefi RİSK KAYIT FORMU İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen e Verilen e Verilecek Cevaplar: Başlangıç

Detaylı

ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 KARAR TARİHİ : 5 Eylül 2017 KARAR NO : 2017/7 ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi öğrencilerinin, mutlu, huzurlu ve verimli bir yükseköğretim

Detaylı

Değerli Akademik, İdari Personelimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Değerli Akademik, İdari Personelimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Değerli Akademik, İdari Personelimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Yükseköğretim kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönetmeliği (ADEK) çerçevesinde eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri

Detaylı

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI TAKİP FORMU

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI TAKİP FORMU SIRA NO ANKET KONU BAŞLIĞI 1 Öğrenci Memnuniyeti Anketi 2 Öğrenci Memnuniyeti Anketi 3 Öğrenci Memnuniyeti Anketi 4 Öğrenci Memnuniyeti Anketi ANKET KONUSU Oryantasyon için yeterli düzeyde etkinlik yapılmaktadır.

Detaylı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2019 BİRİM KALİTE POLİTİKASI Üniversitemiz ve birimimiz misyonu, vizyonu doğrultusunda; eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerine

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi nin yükseköğretim

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. Raporu 2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ( ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021 yılı sonuna

Detaylı

YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2547 Sayılı YÖK da belirtilen niteliklere sahip olmak.

YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2547 Sayılı YÖK da belirtilen niteliklere sahip olmak. YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ Doküman No SİÜ.GT-120 Sayfa 1 VEKALET EDECEK : Rektöre bağlı görev yapar : Müdür Yardımcısı Yüksekokul Kurullarına başkanlık etmek, ilgili kurulların karar ve birimler arasında düzenli

Detaylı

PAYDAŞ ANKETİ VERİLERİ

PAYDAŞ ANKETİ VERİLERİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKULTESİ 2014-2018 STRATEJİK PLANI PAYDAŞ ANKETİ VERİLERİ Ocak 2015 Eskişehir 1) Eczacılık Fakültesi'nin misyonunda, vizyonunda ve ilkelerinde bulunmasını istediğiniz, beş

Detaylı

2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu

2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu 2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu 1 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin

Detaylı

RİSK KAYIT FORMU. İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/ Etki. Risk Puanı. Değişim. Olasılık

RİSK KAYIT FORMU. İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/ Etki. Risk Puanı. Değişim. Olasılık Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim/Alt Birim Hedefi RİSK KAYIT FORMU İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 0 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske Verilen Riske Verilecek

Detaylı

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Dekan Görev Tanımı Görevin Adı : Eğitim Fakültesi Dekanı Sınıfı : Yönetim Yetkileri: Fakülte Dekanı, Fakültenin ve bağlı birimlerin personelini

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 02 KASIM 2017 Dış Değerlendirme Bir yükseköğretim kurumunun veya programı Eğitim-öğretim Araştırma

Detaylı

PROF. DR. NADİDE KAZANCI

PROF. DR. NADİDE KAZANCI PROF. DR. NADİDE KAZANCI EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI YÖNETİŞİM BİLDİRGESİ YÖNETİM İLKELERİ 1. Bilime ve bilim insanına saygılı ve eğitim kalitesinden ödün vermeyen, 2. Çağdaş anlayışa sahip, Atatürk

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PERFORMANS ANALİZİ ( )

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PERFORMANS ANALİZİ ( ) KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 1.4. Eğitim Alanları PERFORMANS ANALİZİ (05.12.2016) Toplam Kapasite Adı Sayısı Alanı (m²) (Kişi) Sınıf 4 540 120 Anfi Bilgisayar Laboratuvarı

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman 2015 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ.....3 I GENEL BİLGİLER A MİSYON VE MİSYON... 4 B YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR.5 C İDAREYE İLİŞKİN

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2017 YILI KALİTE HEDEFLERİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2017 YILI KALİTE HEDEFLERİ Eczacılık Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi HEDEF NO HEDEF ADI Mevcut Hedef (2016) Yeni Hedef (2017) Memnuniyet Oranını %59 Olan Memnuniyet Oranını %63 e Çıkarmak 1 Personel Memnuniyet Oranını %55 ten

Detaylı

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yönetmelik 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 İpek Üniversitesinden: YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 TARİHÇE Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 25.12.2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YILI STRATEJİK PLANI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YILI STRATEJİK PLANI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2018 YILI STRATEJİK PLANI Öncelikli Alanlar BİLİMSEL FAALİYETLER Birinci Öncelikli İkinci Öncelikli Üçüncü Öncelikli Gerekçe 1. Araştırma projelerinin nicelik ve

Detaylı

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

PERFORMANS VERİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU

PERFORMANS VERİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU PERFORMANS VERİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU İdare Adı Harcama Birimi Adı 38.44 - AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Kurum Geneli Performans Hedefi Program döneminin birinci yılı içerisinde Avrupa Üniversiteler

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

DIŞ DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. 16 Ekim. 18 Ekim

DIŞ DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. 16 Ekim. 18 Ekim DIŞ DEĞERLENDİRME TAKVİMİ 16 Ekim 18 Ekim. 16 Ekim 2017 Pazartesi 09:00-09:30 ile Rektörün görüşmesi Kurumun kalite güvence sistemi ve eğitim-öğretim, araştırmageliştirme ve yönetsel süreçlerle ilgili

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; İstanbul

Detaylı

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması.

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması. 1.1.Modül 1 Koordinasyon Faaliyetleri: -Tüm modüller ile entegre olarak eğitim, bilgilendirme, etkinlik faaliyetlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi, raporlanması, değerlendirilmesi -Belirlenen eğitim

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ARAŞTIRMASI Sayın Öğretim Elemanı, Bilindiği üzere Dumlupınar Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönetmeliği

Detaylı

HERKESİN REKTÖRÜ. Prof. Dr. Abdulvahap YİĞİT Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı. www.abdulvahapyigit.com

HERKESİN REKTÖRÜ. Prof. Dr. Abdulvahap YİĞİT Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı. www.abdulvahapyigit.com HERKESİN REKTÖRÜ Prof. Dr. Abdulvahap YİĞİT Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı www.abdulvahapyigit.com www.abdulvahapyigit.com 01 Prof. Dr. Abdulvahap YİĞİT Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı ÖZGEÇMİŞİM

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU STRATEJİK PLAN (215-218) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU Kurumsal Kaynakların Geliştirilmesi Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi Etkinlik Katılımcı 25 25 25 25 1.2 1.2 1.4 1.4 Liderlik eğitimi Etkinlik Katılımcı

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİM VE DESTEK OFİSİ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİM VE DESTEK OFİSİ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİM VE DESTEK OFİSİ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge Bartın Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

STRATEJİK PLANI DIŞ PAYDAŞ ANKETİ. Mezun ( ) Veli ( ) Şirket ( ) STK ( ) Üniversite ( ) Kamu Kuruluşu ( ) Diğer ( )

STRATEJİK PLANI DIŞ PAYDAŞ ANKETİ. Mezun ( ) Veli ( ) Şirket ( ) STK ( ) Üniversite ( ) Kamu Kuruluşu ( ) Diğer ( ) 2018-2022 STRATEJİK PLANI DIŞ PAYDAŞ ANKETİ Bu anket Üniversitemiz 2018-2022 Stratejik Planına temel olacak durum analiz raporunda kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Üniversitemiz 2018-2022 stratejik planının

Detaylı

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3. Stratejik Alanlar,Amaçlar, ler,stratejiler ve Performans Göstergeleri STRATEJİK ALAN 1. Eğitim- Öğretim Alanı

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 ( I ) Bu Yönetmeliğin amacı: Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

25.05.2015. Üniversite-Sanayi İşbirliği İle Ara Eleman Yetiştirilmesi (DÜ Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı Örneği)

25.05.2015. Üniversite-Sanayi İşbirliği İle Ara Eleman Yetiştirilmesi (DÜ Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı Örneği) Üniversite-Sanayi İşbirliği İle Ara Eleman Yetiştirilmesi (DÜ Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı Örneği) Doç. Dr. Hüsnü GERENGİ Mesleki ara eleman ihtiyacının sanayinin

Detaylı

MÜDÜR. Yüksekokulu ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Müdür, Kurullara. başkanlık eder.

MÜDÜR. Yüksekokulu ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Müdür, Kurullara. başkanlık eder. MÜDÜR SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÜST BİRİM REKTÖR İŞ ÜNVANI MÜDÜR ALT MÜDÜR YARDIMCISI YÜKSEKOKUL SEKRETERİ TEMEL GÖREV Yüksekokulu ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Müdür, Kurullara başkanlık eder. Eğitim-öğretim

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 03.02.2011

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 03.02.2011 SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 03.02.2011 ORGANİZASYON ŞEMASI Daire Başkanı Sekreter Öğrenci Evleri Müdürlüğü 22 PDRM Müdürlüğü 3 Sağlık Merkezi Müdürlüğü 14 Kantin

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Bakanlar Kurulunun 06.06.2005 tarih ve 8969 sayılı kararı ile kurulan Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim, Müzik, Seramik ile Grafik bölümleri

Detaylı

Görevi ve Sorumlulukları

Görevi ve Sorumlulukları Doküman No:KOS-2.3 01.101.1 T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU AKADEMİK PERSONEL GÖREV TANIMLARI Yayın Tarihi: 07/02/2014 Revizyon No/Tarihi: Görevin Adı: Yüksekokul Müdürü Sorumlu Olduğu Üst

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI 1 2016/1/1 06/01/2016 Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında sunulan hizmetlerden Grup Çalışma Odaları, Kareller, Tablet

Detaylı

25 Aralık 2016, Pazar. 26 Aralık 2016, Pazartesi (1. Gün)

25 Aralık 2016, Pazar. 26 Aralık 2016, Pazartesi (1. Gün) YÖK KALİTE KURULU DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PROGRAMI (Taslak) (25.12.2016 28.12.2016) Zaman Ziyaret Sürecinde Kimler İle Ne Yapılacağı Ziyaretin İçeriği Görüşme Yeri 25 Aralık 2016, Pazar Öğlene

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesi nde öğrenim gören özel gereksinimli

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU HAKKARİ ŞUBAT 2014 İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU.... 1 I- GENEL BİLGİLER...... 2 A. MİSYON VE VİZYON..... 2 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR..

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

HEDEF BELİRLEME YÖNTEMİ

HEDEF BELİRLEME YÖNTEMİ BİRİM ADI * 1 Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenci sayısı arttırılacaktır. 2 Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenci sayısı arttırılması amacıyla bilgilendirme toplantılaraı F BELİRLEME Geliştirmek SH-1

Detaylı

RİSK ANALİZİ. X X 12 4 Lisans ile birlikte kullanıldıklarından dersliklerdeki yoğunluk. X X 6 5

RİSK ANALİZİ. X X 12 4 Lisans ile birlikte kullanıldıklarından dersliklerdeki yoğunluk. X X 6 5 MALZEME YÖNETİMİ VE BİNA EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRECİ RİSK ANALİZİ No 1 2 3 Alanları Yüksek Lisans ve doktora programlarının açılabilmesi veya açık olan programların öğrenci alabilmesi için gerekli olan asgari

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Prof. Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU 2017 ÖNSÖZ Yüksekokulumuz Bakanlar Kurulunun 2013/4623 sayılı kararı ile 08 Nisan 2013

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ E -DİLEK ÖNERİ SİSTEMİ (WEB)

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ E -DİLEK ÖNERİ SİSTEMİ (WEB) T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ E -DİLEK ÖNERİ SİSTEMİ (WEB) 8/02/205 30/04/205 DÖNEMİ ANALİZ RAPORU Üniversitemiz ana sayfasına 5.02.205 tarihinden itibaren e dilek öneri linki eklenmiştir. 8/02/205

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Doküman No: KOS-2.3.1.1 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: GÖREV BİLGİLERİ Sorumlusu

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL DURUMU VE 2015 YILI İŞ DAĞILIMI

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL DURUMU VE 2015 YILI İŞ DAĞILIMI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL DURUMU VE 2015 YILI İŞ DAĞILIMI 1-Güler BEYHAN Daire Başkanı Direkt:0266 612 14 00 Dahili: 1215 Lisans Şube Müdürlüğü 1-Sevim AYHAN-Şube Müdür V. Dahili:1217 1)

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Girne Üniversitesi akademik birimlerin teşkilatlanması, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarıyla, ilgili

Detaylı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI MERKEZİ ARAŞTIRMA LABARATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI MERKEZİ ARAŞTIRMA LABARATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI MERKEZİ ARAŞTIRMA LABARATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU Rize 2016 1 1-SUNUŞ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (İdari Personel) Özet Sonuçlar ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (İdari Personel) Özet Sonuçlar ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (İdari Personel) Özet Sonuçlar (31.12.217) Cinsiyetiniz? Kadın 26.4% 26.4% 73.6% Erkek 73.6% 8 Kurumumuzun misyonu, vizyonu, değerleri ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmeler yeterince

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları

Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları Durum Analizi Hazırlayan: KADEM Sunum İçeriği Kapsam YÖDEK Özdeğerlendirme Modeli SAÜ Kalite Yapılanması SAÜ Stratejik Yönetim Modeli SAÜ Kalite Adımları SAÜ Kalite

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ (25.12.2018 gün ve 14 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

Detaylı

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Birim Yöneticisinin Sunuşu İçindekiler I - GENEL BİLGİLER A. Misyon, Vizyon ve Değerler B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar C. Birime İlişkin Bilgiler 1. Fiziksel Yapı 2.

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 2015-2019 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU ERZİNCAN 2018 ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 2015-2019 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 Personel SGK Devlet Primi Mal ve Hizmet Alımı Cari Transferler Sermaye Etkili, Ekonomik, Verimli Harcama 2018 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 0 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı