Kişinin, findeks kredi notunun, Türkiye ortalamasındaki yerini gösteren. tablodur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kişinin, findeks kredi notunun, Türkiye ortalamasındaki yerini gösteren. tablodur."

Transkript

1 Kişinin findeks kredi notunu görüntülemek için bu alan seçilir. Kişinin findeks kredi notunun, risk seviyesini gösteren tablodur. Findeks Kredi Notu Nedir? Findeks Kredi Notu, tüketicinin aldığı ya da alacağı kredilerin geri ödeme performansını tahmin eden risk göstergesidir. Aynı zamanda üyenin edindiği detaylı ve bazen yorumlanması zor olan kredi raporunun da sayısal bir özetdir. Findeks Kredi Notu nun amacı, bireyleri öngörülen riskleri açısından bir sıralamaya koymaktır. Bu nedenle bir bireyin Findeks Kredi Notu'nun düşük çıkması için geçmişinde mutlaka ciddi bir ödeme sorunu olması şart değildir. Örneğin, geçmiş kredi ödemelerinde hiç bir gecikme bulunmayan iki kişiden birinin daha fazla sayıda ve daha eski kredi hesapları varsa, diğer kişinin Findeks Kredi Notu göreceli olarak daha düşük çıkacaktır. Bunun sebebi, daha eski kredi hesapları olan kişinin, borcuna olan sadakatine ilişkin daha fazla bilgi bulunmasıdır. Ancak bir kredi kararını olumlu ya da olumsuz vermek için çizginin nerede çekileceği ve Findeks Kredi Notu'na ek olarak başka hangi kriterlerin dikkate alınacağı, tamamen kararı verecek olan kuruluşun insiyatifindedir. Kişinin, findeks kredi notunun, Türkiye ortalamasındaki yerini gösteren tablodur. Findeks Kredi Notu, çok detaylı istatistiksel çalışmalar sonucu geliştirilmiş olan çok güçlü bir "karar destek ürünü"dür. Kuruluşlar Findeks Kredi Notu sayesinde daha isabetli kararlar vererek kayıpları en aza indirebilirler. Aynı şekilde karar sürecindeki otomasyon oranını artırarak operasyonel maliyetleri de azaltmaları, dolayısıyla kârlılıklarını arttırmaları mümkün olmaktadır.

2 Kişinin, son altı aydaki findeks kredi notu tredini gösteren tablodur. Findeks kredi notunun hesaplamasında kullanılan bileşenleri görüntülemek için bu alan seçilir. Hesaplamada kullanılan bileşenleri yüzdesel olarak gösteren tablodur.

3 Risk Raporu Nedir? Tüzel Kişi Risk Raporunda Yer Alan Bilgiler Risk Raporu, gerçek ve tüzel kişilerin tüm finans kuruluşlarından kullanmış oldukları kredi ürünlerine ilişkin geçmiş ödeme performansını ortaya koyan bir üründür. Risk içeren her türlü ilişkide, riski alan tarafa, müşterisinin kredi geçmişini görmesine olanak sağlar. Bu sayede, riski alan taraf, daha sağlıklı değerlendirmeler yapabilmektedir. Findeks in sahip olduğu kredi sicil bilgileri, Türkiye de faaliyet gösteren tüm finansal kurum ve kuruluşların aylık periyotta paylaştığı müşteri bilgilerinden oluşmaktadır. Raporlar, bu bilgiler esas alınarak değişiklik yapılmadan sunulmaktadır. Tüzel kişinin toplam limit ve riskleri Bildirimde bulunan finansal kuruluş sayısı İlk kredi kullanım tarihi Son kredi kullanım tarihi Gecikmede olan kredili hesap sayısı En güncel limit tahsis tarihi Gecikmedeki borç toplamı Çalıştığı kurum bazında limit ve risk detay bilgileri Gerçek Kişi Risk Raporunda Yer Alan Bilgiler Gerçek Kişinin limitleri, riskleri, geçmiş ödeme performansları ve kredi ürünleri ödeme bilgileri Bildirimde bulunan finansal kuruluş sayısı Toplam kredili hesap sayısı Toplam limit ve bakiye bilgileri Son kredi kullanım tarihi Gecikmede olan kredili hesap sayısı Gecikmedeki borç toplamı Mevcut en uzun gecikme süresi Varsa takibe alınmış kredi bilgileri Her bir kredinin son 18 aylık ödeme performansı

4 Gerçek Kişi Risk Raporu

5 Risk Raporunun ayrıntılarını görüntülemek için bu alan seçilir. Raporun Yorumlanması Aktif kredilerin toplam limitleridir. Kişinin sorgulama tarihi itibariyle borç bilgisidir. Kişinin sahip olduğu açık kredi hesaplarının sayısıdır. Limitler Toplamı: Ticari ilişkiye girecek olan kişi yada kuruluş kişinin toplam limiti ile anlaşmaya konu olan tutarı karşılaştırabilir. Ancak bu veri tek başına bir değerlendirme kriteri olmamalıdır. Kişinin diğer gelirleri de sorgulanmalı ve farklı boyutları ile bir bütün olarak ele alınmalıdır. Limit ve bakiye (risk) gelir ile orantılı olmalıdır. Borçlar Toplamı: Bakiye/Limit yüksek ise olumsuz; düşük ise olumlu olarak yorumlanmabilir. Kredili Ürünler: Adedin yüksek olması riskin yönetilmesi açısından olumsuz olarak yorumlanmalıdır. Örneğin; kişinin 20 adet açık kredi hesabı mevcut ise, bu sayı yüksektir. Kişinin limit kullanım oranının garfikle gösterimidir Kişinin sahip olduğu kredili ürünlerin, toplam içerisindeki oranlarıdır.

6 Çalışılan Kurum Sayısı: Kredi ilişkisi bulunulan finans kuruluşu sayısıdır. Borç/Limit Oranı: Toplam borcun, toplam limit içerisindeki oranıdır. En Kötü Ödeme Durumu: Gecikme süresi ay olarak verilmektedir. İdeal olan gecikme süresinin olmamasıdır. ("0" olması) Örneğin; bu süre 1 ise sehven atlanmış ya da 1 kereliğine geç ödenmiş olabilir. Açılış tarihi eski olan kredilerdeki ufak gecikmeler çok önemli değildir. Açılış tarihi 2004 gibi eski tarihli ise ve kişinin 1 gecikmesi var ise önemsiz olarak değerlendirilebilir. Kişinin kredi ürünü bazında toplam limit ve toplam borç kırılımları En Son Takibe Alınma Tarihi: Kişi ile ilgili en son ne zaman takip başlatıldığını göstermektedir. Takibe girmeden ödenip kapanmış kredileri takibe alınmış krediler bölümünde yer almamaktadır ancak kredi notu hesaplamasına dahil edilmektedir. Toplam Takibe Alınmış Kredi Sayısı: Takipte olan kredilerin adedini göstermektedir. Takibe Alınmış Kredilerin Bakiye Toplamı: Takibe düşmüş kredi tutarının olmaması tercih edilen durumdur. Ancak zaman zaman ödeme gücüne bağlı olmayan ufak tutarlı takip bakiyelerine de rastlanabilinmektedir. Bu gibi durumlar, kişinin diğer ödeme bilgileri de dikkate alınarak tolere edilebilir.

7 Ayrıntısı görüntülenmek istenen alan tıklanır. Kurum Rumuzu: Krediyi veren banka veya tüketici finansman şirketinin rumuzudur. Kurum adları açık belirtilmediğinden büyük harfle verilen rumuzlar ile sınıflandırılmaktadır. Aynı bankalar aynı harf ile belirtilmektedir. Örneğin; raporda 4 tane A var ise A bankasından alınmış olan 4 kredi ürünü mevcuttur demektir. Sadece Findeks İnternet Şubesi'nden alınan ve kişinin kendine ait raporlada banka adı açık olarak yer almaktadır. Açılış Tarihi: Kredinin tahsis edildiği tarih olup, eski olması kişi için artı değerdir. Kapanış Tarihi: Ödenmiş kredilerde borcun tamamen kapandığı tarihi, takipteki kredilerde kredinin kapatılarak takibe ilk alındığı tarihi göstermektedir. Son Güncelleme Tarihi: Kredi hesabındaki bilgilerin son güncellendiği dönemi ifade etmektedir. Aktif bir kredi ise her ay sonu ilgili banka tarafından paylaşılan bir önceki ay bilgilerini göstermektedir. Kapanmış olan kredilerde güncelleme yapılmamaktadır. Gecikmedeki Borç: Toplam gecikmiş riski/borcu göstermektedir. Kayıt Referans No: İlgili kredi hesabını tanımlayan numaradır. Kişinin raporla ilgili bir itirazı olması durumunda kayıt referans numara bilgisi ile başvuruda bulunabilmektedir.?? Nereye başvuru İdari/Kanuni Takip Tarihi: Krediye ait İdari veya Kanuni takip tarihlerinden en ileri olan tarihi göstermektedir. İdari takibe alınma tarihi 1 Subat, kanuni takibe alınma tarihi 1 Mart ise; kanuni takibe alınma tarihi olan 1 Mart tarihi verilmektedir. Kişinin son 18 aylık dönemdeki ödeme performans tablosu Ödeme Performansı Tarihçesi (18 Ay): Kişinin ay ay krediyi geri ödeme performansını göstermektedir. Günümüzden geçmişe max. 18 aylık performansı gösterilmekte, en soldaki değer en güncel ayı ifade etmektedir. Ödeme Performansı Kodu: işareti ise ödeme zamanında yapılmış, ise 1 ay gecikmede, ise 2 ay gecikmede, ise 3 ay gecikmede, ise idari/kanuni takipte olduğu anlamına gelmektedir.

8 Tüzel Kişi Risk Raporu

9 Firmanın, ticari risk raporu detaylarını görüntülemek için bu alan işaretlenir.

10 Tüzel kişinin takibe alınmış kredileri varsa, bu alan seçilerek ayrıntıları incelenebilir. Toplam Limit Ve Borç: Ticari ilişkiye girecek olan kişi yada kuruluş, tüzel kişinin toplam limiti ile anlaşmaya konu olan tutarı karşılaştırabilir. Ancak bu veri tek başına bir değerlendirme kriteri olmamalıdır. Firmanın diğer gelirleri de sorgulanmalı ve farklı boyutları ile bir bütün olarak ele alınmalıdır. Limit ve bakiye (risk) gelir ile orantılı olmalıdır. Bakiye/Limit yüksek ise olumsuz; düşük ise olumlu olarak yorumlanmabilir. Aynı zamanda, Toplam Nakdi ve Toplam Gayrinakdi limit/borç bilgisi ayrı ayrı gösterilmektedir. Toplam diğer: Takibe alınan bir borçtan dolayı oluşan, dava masrafı vb. gibi oluşan borçlanmaları göstermektedir.

11 Tüzel kişinin, bankacılık ürünleri dışında, varsa leasing ve factoring memzuç bilgileri bu alanda görüntülenir. Tüzel kişinin, varsa takibe alınmış olan leasing ve factoring kredileri, bu alanda görüntülenir.

12 Bu alanda, tüzel kişinin, limit/risk bilgileri detaylı bir şekilde gösterilmektedir. Alınan 3.kişi raporlarında, banka ismi rumuz olarak gösterilmektedir. Tüzel kişi kendi raporunu aldığında, banka adı açık olarak gösterilmektedir.

RİSK RAPORU - DETAY. Rapor Sahibinin Bilgileri

RİSK RAPORU - DETAY. Rapor Sahibinin Bilgileri RİSK RAPORU DETAY Sayfa Numarası: 1 / 4 Rapor Sahibinin Bilgileri Referans Numarası 1006344990 Adı, Soyadı MUSTAFA ÇALIK TC Kimlik Numarası 12345678901 1392* KKB Kredi Notu Bileşenleri (Genel Bilgi) Puanı

Detaylı

Reel Sektörde Alacak Riski Yönetiminin Önemi

Reel Sektörde Alacak Riski Yönetiminin Önemi Reel Sektörde Alacak Riski Yönetiminin Önemi Kredi Bürosu Kredi Bürosu Kredi Büroları, kredi kuruluşlarını bireysel ve ticari müşteriler hakkında bilgilendirirken aynı zamanda müşterilerin krediye erişimini

Detaylı

İtibar Riski Yönetiminde Alacak Riski Yönetiminin Önemi

İtibar Riski Yönetiminde Alacak Riski Yönetiminin Önemi İtibar Riski Yönetiminde Alacak Riski Yönetiminin Önemi Ortaklarımız Üye Gelişimi 210 180 Risk Merkezi kuruluşu 187 150 150 135 120 90 99 102 77 60 30 23 22 24 26 28 29 35 38 0 2001 2002 2003 2004 2005

Detaylı

Reel Sektörde Alacak Riskinin Yönetimi

Reel Sektörde Alacak Riskinin Yönetimi Reel Sektörde Alacak Riskinin Yönetimi Kredi Bürosu Kredi Büroları, kredi kuruluşlarını bireysel ve ticari müşteriler hakkında bilgilendirirken aynı zamanda müşterilerin krediye erişimini de arttırır.

Detaylı

SENETLİ SATIŞLARDA TAHSİLAT RİSKİNİN AZALTILMASI DESTEK UYGULAMA KREDİ KAYIT BÜROSU (KKB) VE ÜYELİK İŞLEMLERİ BİLGİLENDİRME

SENETLİ SATIŞLARDA TAHSİLAT RİSKİNİN AZALTILMASI DESTEK UYGULAMA KREDİ KAYIT BÜROSU (KKB) VE ÜYELİK İŞLEMLERİ BİLGİLENDİRME SENETLİ SATIŞLARDA TAHSİLAT RİSKİNİN AZALTILMASI DESTEK UYGULAMA KREDİ KAYIT BÜROSU (KKB) VE ÜYELİK İŞLEMLERİ BİLGİLENDİRME Değerli İş Ortağımız; Şubat 2014 itibariyle sektörümüzde uygulanmaya başlanan

Detaylı

Hizmette Rekabet Risk Yönetiminde İşbirliği. Kasım Akdeniz

Hizmette Rekabet Risk Yönetiminde İşbirliği. Kasım Akdeniz Hizmette Rekabet Risk Yönetiminde İşbirliği Kasım Akdeniz Kredi Riski Finans Sektörü Sahtecilik Riski Reel Sektör Bireyler Üç Oda Hayal Etme Tasarım Uygulama Hayalimiz Rekabet Ürün İşbirliği Risk Güvenlik

Detaylı

Çek Endeksi Nedir? Gerçek ya da tüzel kişinin Çek Endeksi ni görüntülemek için bu alan tıklanır

Çek Endeksi Nedir? Gerçek ya da tüzel kişinin Çek Endeksi ni görüntülemek için bu alan tıklanır Gerçek ya da tüzel kişinin Çek Endeksi ni görüntülemek için bu alan tıklanır Çek Endeksi Nedir? Çek Endeksi, tüzel ya da gerçek kişilerin çek ödemelerindeki performansını ve kullanım alışkanlıklarını ölçülebilir

Detaylı

Denetimde İletişim : Dialogdan İşbirliğine TİDE Ekim 2017

Denetimde İletişim : Dialogdan İşbirliğine TİDE Ekim 2017 Denetimde İletişim : Dialogdan İşbirliğine TİDE Ekim 2017 1 Denetim de Günümüz Çağı Trendleri Eposta ile Yazılı İletişim Ağırlıklı Formal İletişim Yöntemleri Temelli Teknoloji Yoğun Suistimal Tespit Araçları

Detaylı

NOTLU RİSK RAPORU TC KİMLİK / VKN ********344

NOTLU RİSK RAPORU TC KİMLİK / VKN ********344 NOTLU RİSK RAPORU ADI SOYADI TC KİMLİK / VKN RAPOR TARİHİ 13.10.2015 REFERANS KODU 2012C280C8 Sayfa 2 Findeks 1072 Kredi Notunuz 0 1900 Findeks Kredi Notu'nun Bileşenleri Bireysel Kredi ve Kart Ödeme Performansı

Detaylı

Aylık Bankacılık Sektörü Verileri

Aylık Bankacılık Sektörü Verileri İstatistik Adı Aylık Bankacılık Sektörü Verileri Veri: Kapsam, Dönemsellik ve Zamanlılık Kapsam Karakteristikleri Çalışmanın amacı: Türk Bankacılık Sektöründe faaliyet gösteren mevduat, katılım ve kalkınma

Detaylı

Reel Sektörde Alacak Riskinin Yönetimi

Reel Sektörde Alacak Riskinin Yönetimi Reel Sektörde Alacak Riskinin Yönetimi Kredi Belirli bir miktar paranın, malın ya da itibarın belirli bir süre için ve belirli bir bedel karşılığında ödünç verilmesidir. Zaman Vade Güven Kredibilite Risk

Detaylı

Kasım Akdeniz Kredi Kayıt Bürosu A.Ş.

Kasım Akdeniz Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. Kasım Akdeniz Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. Genel Müdür 12.11.2012, İstanbul İçerik Kısaca KKB KKB nin Finansal Sektördeki Yeri Ticari Haya:a Şeffaflığın Önemi Ne YapCk? Ne Yapmayı Planlıyoruz? Ortaklarımız

Detaylı

Müşteri Yönetimi Tahsilat Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu

Müşteri Yönetimi Tahsilat Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Müşteri Yönetimi Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 17.05.2011 - SAMBA Uygulaması - Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 17.05.2011 1 Melissa

Detaylı

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Şirket Adı: YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Lütfen tüm bölümleri eksiksiz olarak doldurunuz, gerekirse sayfa ilave ediniz. Lütfen tüm sorulara cevap veriniz. 1)MÜŞTERİ BİLGİLERİ Ticaret Siciline

Detaylı

DÖVĐZ CĐNSĐ KREDĐ KULLANIMI ile KREDĐ KARTLARINAĐLĐŞKĐN DÜZENLEMELER. 15 Haziran 2009

DÖVĐZ CĐNSĐ KREDĐ KULLANIMI ile KREDĐ KARTLARINAĐLĐŞKĐN DÜZENLEMELER. 15 Haziran 2009 DÖVĐZ CĐNSĐ KREDĐ KULLANIMI ile KREDĐ KARTLARINAĐLĐŞKĐN DÜZENLEMELER 15 Haziran 2009 1 DÖVĐZ CĐNSĐ VE DÖVĐZE ENDEKSLĐ KREDĐ KULLANIMINA ĐLĐŞKĐN DÜZENLEMELER 2 Mevcut Düzenleme Döviz geliri olan firmalar:

Detaylı

CARİ İŞLEMLER. Genel Borç Alacak Dökümü

CARİ İŞLEMLER. Genel Borç Alacak Dökümü CARİ İŞLEMLER Genel Borç Alacak Dökümü Cari hesaplarınıza ilişkin borç, alacak ve bakiyelerinin alındığı rapordur. Cari aktif kodları kullanılabildiğinden gruplar halinde borç alacaklar görülebilmektedir.

Detaylı

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar.

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar. KREDİ MODÜLÜ İşletmelerin faaliyetlerini sürdürürken, karşılaştıkları finansal ihtiyaçların giderilmesinde sıklıkla başvurulan kredilerin sağlıklı takibi, gecikme veya erken ödeme gibi durumlarda ödenmek

Detaylı

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU ÖNEMLİ UYARI : İhracat alacak sigortalarında ağırlıklı olarak hangi para birimi ile satış yapıyorsanız formdaki tüm bilgileri o para birimi cinsinden ve tüm sorulara

Detaylı

BÖLÜM I Genel Bilgiler

BÖLÜM I Genel Bilgiler BÖLÜM I Genel Bilgiler 1. Şirket Bilgileri Tüzel Kişi Şirket Unvanı ve Şirket Türü* Kuruluş Tarihi* Kayıtlı Adresi* Faaliyet Adresi* Çalışılan Banka Bilgileri* Ortaklık Yapısı, Sermayedarlar ve Hisse Dağılımı

Detaylı

Veri: Kapsam, Dönemsellik ve Zamanlılık

Veri: Kapsam, Dönemsellik ve Zamanlılık İstatistik Adı Faktoring Sektörü Verileri Veri: Kapsam, Dönemsellik ve Zamanlılık Kapsam Karakteristikleri Çalışmanın amacı: Faktoring şirketlerinin raporladığı bilgiler doğrultusunda faktoring sektörüne

Detaylı

TEMEL BANKACILIK ÜRÜN BİLGİ FORMU. İŞLEM/KANAL Ücret Tutarı

TEMEL BANKACILIK ÜRÜN BİLGİ FORMU. İŞLEM/KANAL Ücret Tutarı TEMEL BANKACILIK ÜRÜN BİLGİ FORMU ÜRÜN ADI: VADESİZ TL/YABANCI PARA MEVDUAT HESABI MASRAF TUTARI (BSMV hariç*) MASRAFIN ADI Tahsilat Asgari Azami Periyodu Hesap İşletim TL Hesaplar için 10, Aylık ** Kampüs

Detaylı

Finansal Türkiye Haritası Krediler

Finansal Türkiye Haritası Krediler İstatistik Adı Finansal Türkiye Haritası Krediler Veri: Kapsam, Dönemsellik ve Zamanlılık Kapsam Karakteristikleri Çalışmanın amacı: Türk Bankacılık Sektöründe faaliyet gösteren bankaların raporladığı

Detaylı

Hedefimiz; Üreten Türkiye nin Bankası Olmak

Hedefimiz; Üreten Türkiye nin Bankası Olmak ÜRÜN ÖZELLİKLERİ: 24.08.2010 31.12.2010 Ürün Kodu BK- 215 4 AY ERT. TAŞIT KREDİSİ BK- 216 4 AY ERT. 2. EL TAŞIT KRD. Faiz Oranı % 0,70 % 0,80 % 0,85 % 0,90 %0,80 %0,90 Vade 1-12 ay 13-24 ay 25-36 ay 37-48

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2014 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 27 Şubat 2015

Detaylı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans ve Muhasebe Kavramları Finans, kişilerin veya kurumların maddi gelir elde etmeleri, yatırım yapmaları ve zaman içinde bu yatırımları değerlendirmeleriyle

Detaylı

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN 74 KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET RAPORU biz değilsek KIM FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN BIZIZ KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET

Detaylı

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz. CARİ HESAP ANALİSTİ Seçmiş olduğunuz cari hesabın firma için önem derecesini ve kapasitesini tespit edebileceğiniz bir analiz çalışmasıdır. Bu form sayesinde bir müşteri temsilcisi ilgili cari hesabı hiç

Detaylı

Finansal Kiralama Sektörü Verileri

Finansal Kiralama Sektörü Verileri İstatistik Adı Finansal Kiralama Sektörü Verileri Veri: Kapsam, Dönemsellik ve Zamanlılık Kapsam Karakteristikleri Çalışmanın amacı: Finansal kiralama şirketlerinin raporladığı bilgiler doğrultusunda finansal

Detaylı

START İçindekiler Kasa 2/17

START İçindekiler Kasa 2/17 Kasa LOGO Ocak 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 5 Hesap Özeti Grafiği... 5 Kasa Ekstresi... 6 Kasa İşlemleri... 7 Kasa İşlem Türleri... 8 Kasa Cari Hesap İşlemleri...

Detaylı

GARANTİ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 9,40TL

GARANTİ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 9,40TL ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 4 Ağustos 2014 GARANTİ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Öneri: TUT Hedef Fiyat: 9,40TL HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Garanti Bankası 2014 Yılının İkinci Çeyreğinde Net Faiz Marjında

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2013 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 26 Şubat 2014

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari Hesap Listesi ekranındaki üst görsel menüden, yeni, değiştir, izle, sil, kopya butonları kullanıldığında cari hesap tanım ekranı açılmaktadır. D M H Cari kod listesi ekranında, mevcut seçili kayıt

Detaylı

EXPERIAN BANKACILIK BÜLTENİ Çeyrek

EXPERIAN BANKACILIK BÜLTENİ Çeyrek EXPERIAN BANKACILIK BÜLTENİ 2017 1. Çeyrek Bankacılık sektörüne genel bakış Bankaların aktif büyümesi ve kredi stoğu büyümeye devam ediyor ve bu büyüme personel ve şube sayısı artmadan gerçekleşiyor İki

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

Türk Bankacılık Sektörü Günlük Bülten

Türk Bankacılık Sektörü Günlük Bülten İstatistik Adı Türk Bankacılık Sektörü Günlük Bülten Veri: Kapsam, Dönemsellik ve Zamanlılık Kapsam Karakteristikleri Çalışmanın amacı: Türk Bankacılık Sektöründe faaliyet gösteren bankaların (yurt dışı

Detaylı

Finansal Tablolar Analizi

Finansal Tablolar Analizi Finansal Tablolar Analizi ESKİŞEHİR SMMM ODASI Yrd. Doç. Dr. Arman A. KARAGÜL Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Üyesi Bu eğitim dokümanı Mustafa UÇKAÇ Serbest Muhasebeci Mali Müşavir tarafından hazırlanmıştır.

Detaylı

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ

BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ 2013 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BÜTÇE İNTERNET SİTESİ KULLANICI REHBERİ sgk NKR YAZILIM DANIŞMANLIK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ 21/11/2013 İçindekiler Tablosu 1. Giriş... 2 2. MOSİP EK KARŞILIK GİRİŞ EKRANI... 3

Detaylı

TÜRKİYE DE KULLANILAN KREDİLER VE GETİRİLEN SİCİL AFFI

TÜRKİYE DE KULLANILAN KREDİLER VE GETİRİLEN SİCİL AFFI KONYA TİCARET ODASI TÜRKİYE DE KULLANILAN KREDİLER VE GETİRİLEN SİCİL AFFI Etüd-Araştırma Servisi Hakan KARAGÖZ KONYA-2009 İÇİNDEKİLER TABLOLAR LİSTESİ ii GİRİŞ..1 BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE DE KREDİLERİN DURUMU

Detaylı

19 Ağustos 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı: YÖNETMELİK

19 Ağustos 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı: YÖNETMELİK 19 Ağustos 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı: 29450 YÖNETMELİK Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARCA KAMUYA AÇIKLANACAK FİNANSAL TABLOLAR İLE BUNLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA VE DİPNOTLAR HAKKINDA

Detaylı

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri]

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] İş Planı ÖNEMLİ NOT Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] Firma Bilgileri Firma İsmi İlgili Kişi / Pozisyonu İş Adresi Telefon / Faks Numaraları E-Posta / Web

Detaylı

Ürün ve Hizmet Ücretleri

Ürün ve Hizmet Ücretleri Birim Birim Asgari Asgari Azami Azami Güncelleme İşlem Grubu işlem Adı Kalem Adı Masraf Tutar Oran Tutar Oran Tutar Oran Açıklama Tarihi Para Aktarma Havale TL Havaleler İsme (Kasadan) TL % 30 0,5 (%5)

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

Google a Aittir ve Gizlidir

Google a Aittir ve Gizlidir Google a Aittir ve Gizlidir İçindekiler Geribildiriminize yanıt olarak yaptığımız değişiklikler Karşılaşabileceğiniz iki kullanıcı arayüzü tasarımı Yeni Fatura Özeti sayfası Güncellenmiş Faturalandırma

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2016 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 07 Mart 2017

Detaylı

KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ 19.09.2017 YARARLANILAN KAYNAKLAR - KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Dr. Öztin AKGÜÇ (ARAYIŞ BASIM) - MALİ TABLOLAR ANALİZİ Dr. Öztin AKGÜÇ (ARAYIŞ BASIM) - İŞLETME

Detaylı

Saniyelerle Sorgulama

Saniyelerle Sorgulama KKB 2012 FAALİYET RAPORU GELENEKSEL HİZMETLER Kredi Referans Sistemi (KRS) KRS ile finansal kuruluşlar, müşterilerine ilişkin her türlü risk kararını somut verilere dayanarak verebilmektedir Kredi Referans

Detaylı

Dünya Gazetesi, haberi Yıllara Göre Çek Tutarları Gelişimi (Milyar TL) 673 706 601 482 403 299 311 288 268 345 126 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Yıllara Göre Çek Adetleri Gelişimi

Detaylı

Dünya Gazetesi, haberi Yıllara Göre Çek Tutarları Gelişimi (Milyar TL) 673 706 601 482 403 299 311 288 268 345 69 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Yıllara Göre Çek Adetleri Gelişimi

Detaylı

Dünya Gazetesi, haberi Yıllara Göre Çek Tutarları Gelişimi (Milyar TL) 673 706 601 482 403 299 311 288 268 345 188 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Yıllara Göre Çek Adetleri Gelişimi

Detaylı

Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları. 4 Mayıs 2006

Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları. 4 Mayıs 2006 Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları 4 Mayıs 2006 Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları İçsel Derecelendirme Modeli Kurulumu KOBİKredileri Açısından Skorkart Uygulamaları Derecelendirme

Detaylı

Birim Tutar. Birim Oran

Birim Tutar. Birim Oran İşlem Grubu Adı İşlem Adı Kalem Adı Masraf Adı Para Aktarma Havale EFT Swift Birim Tutar Birim Oran Asgari Tutar Asgari Oran Açıklama Güncelleme Tarihi Şube Havale Türkiye'ye yapılan havale işlemleri TL

Detaylı

Banka, Şube ve Personel Sayıları

Banka, Şube ve Personel Sayıları İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

Birim Tutar. Birim Oran

Birim Tutar. Birim Oran İşlem Grubu Adı İşlem Adı Kalem Adı Masraf Adı Para Aktarma Havale EFT Swift Şube Havale Gelen Havale Havale İadesi Şube EFT Gelen EFT Şube SWIFT Birim Tutar Birim Oran Asgari Tutar Asgari Oran Açıklama

Detaylı

KÜÇÜK İŞLETMELERDE FİNANSMAN İŞLEVİ VE YENİ FİNANSAMAN YÖNTEMLERİ. Öğr. Gör. Aynur Arslan BURŞUK

KÜÇÜK İŞLETMELERDE FİNANSMAN İŞLEVİ VE YENİ FİNANSAMAN YÖNTEMLERİ. Öğr. Gör. Aynur Arslan BURŞUK KÜÇÜK İŞLETMELERDE FİNANSMAN İŞLEVİ VE YENİ FİNANSAMAN YÖNTEMLERİ Öğr. Gör. Aynur Arslan BURŞUK KÜÇÜK İŞLETMELERDE FİNANSMAN İŞLEVİ Finansman, işletmelerin temel işlevlerini yerine getirirken yararlanacakları

Detaylı

Banka, Şube ve Personel Sayıları

Banka, Şube ve Personel Sayıları İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI

TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI Araç kiralama takip sistemi, aşağıda listelenen modüllerden bir araya gelmek üzere, web tabanlı uygulama olarak programlanmıştır. Web tabanlı uygulamalar,

Detaylı

CDS Primlerinin Borsa Endeksi Üzerindeki Etkisi: Borsa İstanbul Üzerine Bir Uygulama

CDS Primlerinin Borsa Endeksi Üzerindeki Etkisi: Borsa İstanbul Üzerine Bir Uygulama YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi CDS Primlerinin Borsa Endeksi Üzerindeki Etkisi: Borsa İstanbul Üzerine Bir Uygulama Yasin REYHAN Yozgat Bozok Üniversitesi yasin.reyhan@bozok.edu.tr

Detaylı

Uluç Levent Doruk (TURSEFF & MIDSEFF Projeleri Finansal Danışman)

Uluç Levent Doruk (TURSEFF & MIDSEFF Projeleri Finansal Danışman) Uluç Levent Doruk (TURSEFF & MIDSEFF Projeleri Finansal Danışman) Proje Finansmanı, ekonomik olarak ayrışabilen yatırım projelerini finanse etmek amacı ile kaynak sağlayanların kredi geri ödemesi ve sermaye

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK KGF ; Bakanlar Kurulu nun 14 Temmuz 1993 tarih, 21637 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 93/4496 sayılı Kararına istinaden faaliyet gösteren AECM üyesi

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. UYGULAMAYA ERİŞİM... 4 3. YETKİLENDİRME / KULANICI ROL TANIMLARI... 4 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 3.1.1. Firma Finansman

Detaylı

KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. www.kkb.com.tr

KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. www.kkb.com.tr KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. www.kkb.com.tr Çek Raporu Sunum Sistemi Sayın İlgili, Kredi riskinin yönetimi, kredinin tahsisinden geri ödemesine kadarki sürecin yönetilmesi olarak düşünüldüğünde, yaygın

Detaylı

Risk Merkezi Aylık Bülteni

Risk Merkezi Aylık Bülteni Bu oran bankalarda yüzde,8, faktoring şirketlerinde yüzde 7,, finansal kiralama şirketlerinde ise yüzde 6,7 dir. Tasfiye Olunacak Alacaklar / Krediler (%) Risk Merkezi Aylık Bülteni İst Şubat 017 Sayı:

Detaylı

ORAN ANALİZİ 8. VE 9. HAFTA

ORAN ANALİZİ 8. VE 9. HAFTA ORAN ANALİZİ 8. VE 9. HAFTA Genel Olarak Oran Analizi p Oran analizi tekniğinin amacı, finansal tablo kalemlerinin aralarındaki anlamlı ve yararlı ilişkilerden yola çıkarak bir işletmenin cari finansal

Detaylı

Çek ĠĢlemler Kullanım ve Uyarlama Dokümanı

Çek ĠĢlemler Kullanım ve Uyarlama Dokümanı Çek Modülü Kullanım ve 1.Portföy ve Statü Tanımı programdır. programı çek ait kullanılmak istenen bütün Portföy ve statülerin belirlendiği Çek modülünde ilk olarak tanımıdır. Portföy ve Karşılıksız portföy

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2 İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

PASSOLİG HİZMET KOŞULLARI SÖZLEŞMESİ ÜRÜN BİLGİ FORMU (KREDİ KARTI ve BANKA KARTI)

PASSOLİG HİZMET KOŞULLARI SÖZLEŞMESİ ÜRÜN BİLGİ FORMU (KREDİ KARTI ve BANKA KARTI) PASSOLİG HİZMET KOŞULLARI SÖZLEŞMESİ ÜRÜN BİLGİ FORMU (KREDİ KARTI ve BANKA KARTI) PASSOLİG KREDİ KARTI TABLOSUNDA YER ALAN FAİZ ORANININ GEÇERLİLİK SÜRESİ VE DEĞİŞİKLİK BİLDİRİMLERİ: Faiz oranının artırılması

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2 İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Sona eren 9 aylık dönem

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Sona eren 9 aylık dönem Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Sona eren 9 aylık dönem m. 30 Eylül 2017 30 Eylül 2016 Faiz ve benzeri gelirler Faiz giderleri Net faiz geliri Kredi zararı karşılıkları Kredi zararı karşılıkları

Detaylı

Orta Düzey Kredilendirme Teknikleri

Orta Düzey Kredilendirme Teknikleri Orta Düzey Kredilendirme Teknikleri PARA VE DÖVİZ PİYASALARINDA RİSKLER Kredi Riski Likidite Riski Faiz Riski Kur Riski Ürün Riski FİNANSAL RİSKLER Şirketlerin aktif pasif yapılarındaki dengesizliklerden

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Taşınmaz Bilgi Sistemi

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Taşınmaz Bilgi Sistemi Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler Taşınmaz Bilgi Sistemi Ürün Hakkında Kısa Bilgi Kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde bulunan tüm taşınmaz malların sorgulama, görüntüleme, yönetilebilme ve raporlama

Detaylı

2017 Kasım & Aralık Yenilikleri

2017 Kasım & Aralık Yenilikleri Çağrı Merkezi 2017 Kasım & Aralık Yenilikleri CallTurk ve Infoline numara sorgulama servisi ile yapılan sorgulama sonucundaki telefon numaralarının anında Aranabilmesi için telefon numaralarının yanına

Detaylı

2015 MAYIS ÖZEL SEKTÖRÜN YURT DIŞINDAN SAĞLADIĞI KREDİ BORCU GELİŞMELERİ

2015 MAYIS ÖZEL SEKTÖRÜN YURT DIŞINDAN SAĞLADIĞI KREDİ BORCU GELİŞMELERİ MAYIS ÖZEL SEKTÖRÜN YURT DIŞINDAN SAĞLADIĞI KREDİ BORCU GELİŞMELERİ 14 Temmuz Özel Sektörün Yurt Dışından Sağladığı Kredi Borcuna ilişkin yılı Mayıs verileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından

Detaylı

Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler

Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler . Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler Set I: Dipnotlarda Değişiklikler 31/07/2012 Yayın Hakkında Bankaların Raporlama Tebliğindeki Değişiklikler yayını; Basel II geçişiyle uyumlu olarak BDDK

Detaylı

Finansal Bilgiler (milyon TL)

Finansal Bilgiler (milyon TL) Finansal Bilgiler (milyon TL) 2011 2012 2013 2014 2Ç15 3Ç15 Yılbaşından bu yana Çeyreksel Aktifler 17,190 21,390 27,785 13,680 10,633 9,376-31% -12% Krediler+Finansal Kiralama 13,452 16,307 21,257 9,407

Detaylı

Konsolide Gelir Tablosu

Konsolide Gelir Tablosu Konsolide Gelir Tablosu Konsolide Gelir Tablosu m. 2015 2014 2013 Faiz ve benzeri gelirler 25,967 25,001 25,601 Faiz giderleri 10,086 10,729 10,767 Net faiz geliri 15,881 14,272 14,834 Kredi zararı karşılıkları

Detaylı

Dış Kırılganlık Göstergelerinde Bozulma Riski

Dış Kırılganlık Göstergelerinde Bozulma Riski Dış Kırılganlık Göstergelerinde Bozulma Riski KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINA GÖRE DIŞ KIRILGANLIK Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P (1) Dış Likidite Rasyosu: Toplam Dış Finansman İhtiyacı/(Cari Alacaklar

Detaylı

Soru No: 8 İlgili Hüküm: Yönetmelik 27 nci madde ve 28 inci madde uygulaması Konu: Bilanço dışı borçların raporlanması

Soru No: 8 İlgili Hüküm: Yönetmelik 27 nci madde ve 28 inci madde uygulaması Konu: Bilanço dışı borçların raporlanması BASEL III - LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI UYGULAMASI BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU SIKÇA SORULAN SORULAR VE AÇIKLAMALAR Soru No: 8 İlgili Hüküm: Yönetmelik 27 nci madde ve 28 inci madde uygulaması

Detaylı

KAYIT OLUŞTURMA YENİ ÜYE KAYDI OLUŞTURMA. 2 üyenin sayfasına nasıl gidilir? 3 abonelik nasıl verilir? 4 kart nasıl tanımlanır?

KAYIT OLUŞTURMA YENİ ÜYE KAYDI OLUŞTURMA. 2 üyenin sayfasına nasıl gidilir? 3 abonelik nasıl verilir? 4 kart nasıl tanımlanır? KAYIT OLUŞTURMA YENİ ÜYE KAYDI OLUŞTURMA 2 üyenin sayfasına nasıl gidilir? 3 abonelik nasıl verilir? 4 kart nasıl tanımlanır? 5 karta para nasıl yüklenir? 6 borçlandırma nasıl yapılır? 7 vadelendirme nasıl

Detaylı

TEMEL BANKACILIK ÜRÜN TALEP VE BİLGİ FORMU. Hesap İşletim Ücreti (TL)-Bireysel Aylık olarak tahsil edilmektedir 9,75 TL 9,75 TL - -

TEMEL BANKACILIK ÜRÜN TALEP VE BİLGİ FORMU. Hesap İşletim Ücreti (TL)-Bireysel Aylık olarak tahsil edilmektedir 9,75 TL 9,75 TL - - TEMEL BANKACILIK ÜRÜN TALEP VE BİLGİ FORMU Bu form 01.09.2013 tarihinde yürürlüğe giren Bankalar ile Bireysel Müşterileri Arasında İmzalanacak Sözleşmelerin Şekil ve İçeriğinde Yer Alması Gereken Asgari

Detaylı

ABC A.Ş. Yıllık Performans Raporu. Rapor Basım Tarihi 05-Ekim-2018 Cuma 08:50:10. ßsmart LTD.

ABC A.Ş. Yıllık Performans Raporu. Rapor Basım Tarihi 05-Ekim-2018 Cuma 08:50:10. ßsmart LTD. ABC A.Ş. Yıllık Performans Raporu Rapor Basım Tarihi 05-Ekim-2018 Cuma 08:50:10 ßsmart LTD. Şartlar ve Koşullar Bu rapor ABC A.Ş. adı ile anılan firma için FIRMS Basics ürünü için sistem tarafından otomatik

Detaylı

Hasılat ve Kiralama Standartları Değişiyor, UFRS 15 ve UFRS 16'ya Hazır mısınız?

Hasılat ve Kiralama Standartları Değişiyor, UFRS 15 ve UFRS 16'ya Hazır mısınız? Hasılat ve Kiralama Standartları Değişiyor, UFRS 15 ve UFRS 16'ya Hazır mısınız? www.pwc.com.tr 15. ÇözümOrtaklığı Platformu 15 Aralık 2016 Hasılat ve Kiralama Standartları değişiyor UFRS 15 ve UFRS 16

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

HAZIRLAYAN. Nihat ULAŞ

HAZIRLAYAN. Nihat ULAŞ HAZIRLAYAN Nihat ULAŞ İZMİR, 27.11.2014 0 İÇİNDEKİLER Sayfa Firma Tanıtıcı Bilgiler. 1 Genel Ekonomik ve Sektörel Durum...2 Bilanço Analiz Formları.. 3-4 Gelir Tablosu Analiz Formları.5-6 Fon Akım Tablosu..7

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ ÜCRET ve MASRAF TUTARLARI (*): FAİZİN/MASRAFIN/ÜCRETİN FAİZ MASRAF

Detaylı

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU. 31 Mart 2013. *Metni yazın+

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU. 31 Mart 2013. *Metni yazın+ ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU 31 Mart 2013 *Metni yazın+ İÇİNDEKİLER 1. ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. HAKKINDA GENEL BİLGİ..... 2 2. ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. KURUCULARI VE ORTAKLIK YAPISI... 2

Detaylı

Lega Tahsilat Odaklı Yasal Takip Sistemi

Lega Tahsilat Odaklı Yasal Takip Sistemi Lega Tahsilat Odaklı Yasal Takip Sistemi BİR TÜRK TELEKOM İŞTİRAKİ 36milyon+ abone $6 milyar+ gelir Türk Telekom, müşterilerine sabit telefon, mobil telefon, veri, internet ve yenilikçi yakınsama teknolojilerine

Detaylı

UZ GAYRİMENKUL GYS MUHASEBE İŞ AKIŞ SÜRECİ DOKÜMANI

UZ GAYRİMENKUL GYS MUHASEBE İŞ AKIŞ SÜRECİ DOKÜMANI UZ GAYRİMENKUL GYS MUHASEBE İŞ AKIŞ SÜRECİ DOKÜMANI /Uz Yatırım A.Ş. 2014 Küçükbakkalköy Mahallesi, Serdar Sokak No: 2 Kat: 2-3 ATAŞEHİR / İSTANBUL Sayfa 1 / 13 İçindekiler: 1. M U H A S E B E İ Ş A K

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/6 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

Basel II ve III nedir Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013

Basel II ve III nedir Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013 Basel II ve III nedir Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013 Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013 İçerik 1. Basel uzlaşısı Basel ve tarihçesi Basel II kapsamı Basel III ün getirdiği yenilikler 2. Basel

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI ÜRÜNE AİT BİLGİLER: İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU Ürünün Adı /Tanımı Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı İHTİYAÇ KREDİSİ TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: FAİZ MASRAFIN

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 1 2. FİNANSAL YÖNETİMİN FONKSİYONLARI... 2 2.1. Yatırım Kararları... 2 2.1. Finansman Kararları... 3 2.1. Dividant Kararları... 4

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2 İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler. 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim. 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

KAREKODLU ÇEK RAPORU NASIL OKUNUR?

KAREKODLU ÇEK RAPORU NASIL OKUNUR? KAREKODLU ÇEK RAPORU NASIL OKUNUR? KAREKODLU ÇEK RAPORU NASIL OKUNUR? Karekodlu Çek Raporunu incelendiğinizde elinizde bulunan çekle ilgili kabul veya red kararı veriyor olacaksınız. Bu karar sizin kabullenebileceğiniz

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2

İÇİNDEKİLER. BDDK, Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı 2 İÇİNDEKİLER Banka, Şube ve Personel Sayıları... 1 Seçilmiş Bilanço Kalemleri... 2 Bilanço İçi Büyüklükler... 4 Bilanço Dışı Büyüklükler. 5 Temel Büyüklüklere İlişkin Gelişim. 7 Kârlılık... 8 Krediler...

Detaylı

Krediniz ile ilgili detaylar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Kredinizin hayırlı olmasını dileriz. Kredinizi iyi günlerde kullanmanızı dileriz.

Krediniz ile ilgili detaylar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Kredinizin hayırlı olmasını dileriz. Kredinizi iyi günlerde kullanmanızı dileriz. : Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Kredi Numarası :.. :.. :.. (Kredi sabit faizli ise) EK1 - SABİT FAİZLİ KONUT KREDİSİ ÖDEME PLANI (Kredi düşen faizli ise) EK1 - DÜŞEN FAİZLİ KONUT KREDİSİ ÖDEME PLANI

Detaylı