Proje Açılış Toplantısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Proje Açılış Toplantısı"

Transkript

1 Proje Açılış Toplantısı TR1-LEO YEREL MEDYANIN AB STANDARTLARINDA DEMOKRASİYE KATKISI: Genç Gazeteciler Avrupa daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor

2 Proje Sahibi Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti

3 Proje Koordinatörü Şenol TEKİN Balıkesir Valiliği Projeler Proje Uzmanı e-posta:

4 Projenin Adı Yerel Medyanın AB Standartlarında Demokrasiye Katkısı: Genç Gazeteciler Avrupa daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor Proje No TR1-LEO

5 Projenin Toplam Süresi 11,5 Ay 01/10/ /09/2013 Yurtdışı Yerleştirme Süresi 4 Hafta

6 Projenin Bütçesi

7 Proje nedir? Proje; belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlanan faaliyetler bütünüdür.

8 Projenin Genel Amacı Katılımcıların; - Yazılı ve görsel medya konusunda AB standartlarını öğrenmeleri, - Mesleki örgütleri öğrenmeleri, - AB medya çeşitliliğin sağlanması ve yerel medyaya destek yöntemlerini görmeleri, -Televizyonculuk sisteminin farklılıklarını belirlemeleri,

9 Projenin Genel Amacı Katılımcıların; - Sektördeki yeni trendleri ve teknikleri saptamaları, - AB haber ajanslarının çalışma sistemlerini ve uyumlaştırma sürecinde yapılması gerekenleri öğrenmeleri, - Sektöre verilen hibeleri öğrenmeleri, - Avrupalılık bilinçlerinin gelişmesi ve kültürlerarası diyaloga katkı yapmaları, - Ana dilleri dışında ikinci bir dili öğrenmeleri/pratik yapmaları

10 Projenin Yerel Ortakları 1. Balıkesir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 2. Balıkesir Birlik Basın Yayın Ltd.Şti. 3. Politika Gazetecilik Matbaacılık Ltd.Şti. 4. Yeni Grup Gazetecilik Yayıncılık A.Ş.

11 Projenin Dış Ortakları Almanya Belçika İngiltere Portekiz

12 Yararlanıcıların Seçilmesi: - Katılımcı adaylarından aday katılımcı başvuru formu alınması, Başvuru formu Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti nin resmi internet sitesi ( veya internet sitesinden () temin edilebilir. İmzalı başvuru formu Cemiyete bir dilekçe ekinde en geç Salı günü Saat 17:00 ye kadar teslim edilmelidir. Mülakat listesi ve mülakat tarih ve saatleri adresinden ilan edilecektir.

13 Yararlanıcılarla İletişimin Sağlanması -Yararlanıcıların e-posta adresleri vasıtasıyla hareketlilik öncesi bir sanal haberleşme grubu kurulacaktır, tüm yararlanıcıların bu gruba üye olmaları sağlanacaktır. -Yararlanıcıların günde bir defa e-posta adreslerini kontrol etmeleri gerekmektedir. (tüm haberleşme bu yolla sağlanacaktır. )

14 İngilizce Kursu Katılımcılar yurtdışı çıkışlarında ihtiyaç duyacakları temel seviyede iletişim ihtiyacını karşılamak amacıyla İngilizce kursuna katılacaklardır. (Ocak - Şubat ayları içinde)

15 Grup Başkanları 1. Almanya 2. Belçika 3. Portekiz 4. İngiltere Yurtdışına çıkacak grup ile ilgili resmi işlerin takip edilmesi, grubun ihtiyaçlarının sağlanması konusunda yurtdışı ortak kurumun iletişim kişisiyle irtibat kurulması için Proje Yönetim Ekibi tarafından ülke grup başkanları seçilecektir.

16 Oryantasyon Eğitimi Katılımcıların gidilecek Avrupa Birliği ülkeleri hakkında kültürel, coğrafi, demografik, eğitimsel, yönetsel, güvenlik konularında oryantasyonunun sağlanması, Ocak-Şubat aylarında yapılacaktır. (Grup başkanları gidilecek ülkeyi 30 dakikayı geçmeyen bir sunumla tüm katılımcılara anlatacaktır.)

17 Hediyeler - Temsil - Kültürlerarası iletişim için, Türkiye ve özellikle Balıkesir ile ilgili tanıtım dokümanlarının ve küçük hediyelerin sağlanması gruplar tarafından organize edilecektir. - Katılımcılar çıkış yapılan ülkelerde ülkemizi de temsil edecekleri için katılacakları toplantıların/ seminerlerin vs. içeriğine de bağlı olarak kılık kıyafet, not alma gibi hususlarda özenli olacaktır.

18 Vize ve Pasaport İşlemleri Yurtdışına çıkabilmek için katılımcılar pasaport ve vize belgelerine ihtiyaç duyacaktır. Bu belgelerin temini katılımcıların sorumluluğunda olacaktır. (Vize alma sürecini kolaylaştırması için katılımcılara proje katılımcısı olduklarını, yurtdışı faaliyetlerin başlangıç bitiş tarihlerini belirten onaylı bir yazı sağlanacaktır.)

19 Seyahat Sağlık Sigortası İşlemleri Yurtdışına çıkabilmek için katılımcıların ihtiyaç duyacağı seyahat sağlık sigortası Proje Koordinatörlüğü tarafından temin edilecektir.

20 Uçak Biletleri Uçak biletleri için fiyat araştırması yapılıp, ekonomik ve ulaşım açısından daha rahat olacak seferler tercih edilecektir. Bu işlemler Proje Koordinatörlüğü tarafından yapılacaktır.

21 İdari Düzenlemeler Proje Koordinatörlüğü tarafından her bir katılımcı için, içinde tüm yazışmalar, her türlü belgenin bir kopyası, yararlanıcı raporlarının birer sureti, sertifikalar, uçak biniş kartları, faturalar vs. nin saklanacağı ayrı ayrı klasörler, oluşturulacaktır. Bu klasörler proje kapanışından sonra proje sahibi kurum tarafından 5 sene süreyle saklanacaktır.

22 Mali Düzenlemeler - Ulusal Ajans tarafından gönderilen bütçe için Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti adına vadesiz Euro hesabı açılmıştır. - Katılımcılar aynı bankadan kişisel proje faaliyetlerine esas Euro hesabı açacaklardır. - Tüm parasal işlemler Proje Koordinatörlüğü tarafından yürütülecektir.

23 Mali Düzenlemeler Proje bütçesi : ,00 %80 dilimi : (Ulusal Ajans tarafından faaliyetler başlamadan yatırılan tutar) %20 dilimi : ,80 (Proje bittikten sonra ödenecek miktar) Bu miktar katılımcıların ciddiyetinin de ispatı olacak şekilde katılımcılara paylaştırılacaktır..

24 Yurt Dışına Çıkış Ülke Başlangıç Bitiş Kat. Sayısı Portekiz 10 Mart 07 Nisan 8 Belçika 12 Mayıs 09 Haziran 10 Almanya 19 Mayıs 16 Haziran 18+3 İngiltere 16 Haziran 14 Temmuz 5 -Bir katılımcı ancak bir ülkeye çıkış yapabilecektir.

25 Proje Faaliyetleri - Katılımcılar gittikleri ülkelerde proje amaçlarına yönelik eğitim, seminer, staj faaliyetlerine katılacaklar raporlar yazacaklardır.

26 Yurt Dışından Dönüş Katılımcılar alınan eğitimlere yönelik grup ve kişisel raporlarını hazırlayacaklar ve Europass Anket Formunu dolduracaklardır. (Hareketlilik dönüşünden sonra en geç 2 hafta içinde)

27 Yurt Dışından Dönüş Gidilen AB ülkeleri hakkında teknik ve kültürel gezilerle ilgili sunuların hazırlanması (Hareketlilik dönüşünden sonra en geç 3 hafta içinde)

28 Yaygınlaştırma Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ve katılımcı gönderen diğer ortaklar yapılan faaliyetleri anlatmak için, katılımcıların diğer üyelere ve kurum personeline sunumlar yapmasını sağlayacak. (Temmuz Ağustos 2013)

29 Sonuç Projenin Nihai Raporu, katılımcıların bireysel ve grup olarak hazırladıkları raporlardan yararlanılarak, Proje Koordinatörlüğü tarafından hazırlanarak ulusal ajansa sunulacaktır. (Eylül 2013)

30 ÖNERİLER ve UYARILAR Bu tip projelerin belli hedefleri, amaçları ve faaliyetleri vardır. Proje uygulaması esnasında her katılımcı tüm uygulamalara istisnasız katılmak zorundadır. Her katılımcı verilen görevleri istisnasız yerine getirmekle mükelleftir. Yurt dışı gezileri teknik ziyaretler çerçevesindedir, katılımcılar ülkemizi ve temsil ettikleri değerlerimizi göz önüne alarak proje uygulamasında yer almalıdır.

31 ÖNERİLER ve UYARILAR Her katılımcı kendi proje raporlarını zamanında ve usullerine uygun bir şekilde sunmalıdırlar. Her grup, grup raporunu ve grup faaliyet sunularını zamanında hazırlayıp sunmalıdır. Her grup ve katılımcı proje zorunlu faaliyetlerinden olan yaygınlaştırma faaliyetlerine istisnasız katılacaktır.

32 ÖNERİLER ve UYARILAR Katılımcılar yurt dışı akış programlarına grup ziyaret tarihlerinde giriş çıkış yapmak zorundadırlar. Ziyaret, giriş-çıkış belgelerinin tamamının asıllarını ibraz etmekle mükelleftir. Bütün bu işlemler sonucunda proje yönetim ekibi proje nihai raporunu Ulusal Ajansa sunacaktır. Proje nihai raporu kabul edildikten sonra proje bütçesinin kalan %20lik dilimi de Cemiyet hesabına yatacak ve katılımcılara teminat bedelleri iade edilecektir.

33 TEŞEKKÜR EDERİZ

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Mustafa KARADUMAN Balıkesir İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Koordinatörü Tel: 0 266 2451301 Dahili 188-189

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 17 Aralık 2015 Fen Fakültesi-Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu Prof. Dr. E.Ş. Nazlı Arda Erasmus Kurum Koordinatörü ADIM 1 Gidilecek üniversitenin

Detaylı

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ 3 Mart 2014 SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 Erasmus Stajı Nedir? Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa

Detaylı

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama 11 Haziran 2013 Ankara Belgeler Bilgiler Harcamalar Hatırlatmalar Sunu İçeriği Nihai Rapor Belgeleri 1. Proje bitiminden sonra gönderilecek belgeler

Detaylı

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar (www.ua.gov.tr) Ulusal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr) Yerleştirildiğin üniversitenin web

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE ORTAK DEĞERLER, ORTAK GELECEK VE GENÇ LİDERLER Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Dairesi ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE

Detaylı

Okul Öncesi Eğitimi'nde Avrupa Uygulamaları Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2014 1 TR01 KA102 005501 Proje Tanıtım Belgesi

Okul Öncesi Eğitimi'nde Avrupa Uygulamaları Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2014 1 TR01 KA102 005501 Proje Tanıtım Belgesi Okul Öncesi Eğitimi'nde Avrupa Uygulamaları Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2014 1 TR01 KA102 005501 Proje Tanıtım Belgesi Proje Sahibi Kurum : Kayseri Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi Projenin

Detaylı

TOBB University of Economics and Technology. 24 Şubat 2012 Ulusal Ajans Ankara

TOBB University of Economics and Technology. 24 Şubat 2012 Ulusal Ajans Ankara 1 TOBB University of Economics and Technology 24 Şubat 2012 Ulusal Ajans Ankara 1 Erasmus Kurum Koordinatörlüğü- Rektörlük 1. Erasmus Kurum Koordinatörü 2. Bölüm Koordinatörleri Dış İlişkiler Müdürlüğü-

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School)

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE ADI : İletişim Ve Etkileşimde Avrupa Deneyimi (European Experience

Detaylı

ŞU ANA KADAR NELER YAPTIK

ŞU ANA KADAR NELER YAPTIK T.I.M.E proje ekibi olarak 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı Aralık ayında hazırladığımız ve yine aynı yıl Şubat ayında Ulusal Ajansa sunduğumuz Okul Ortaklığı Projemiz kabul edildikten sonra gerek okul içinde

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM DEĞİŞİM SÜRECİ

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM DEĞİŞİM SÜRECİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM DEĞİŞİM SÜRECİ Bu broşürün içinde yer alan bilgiler ve yoruma açık hususlarda, Mevlana Değişim Programı Yönetmeliği, Mevlana

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 2018-2019 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON SUNUMU Mevlana Değişim Programı Belgeler Burslar Konaklama, Ulaşım, Vize Diğer

Detaylı

2012 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı

2012 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı 2012 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı 17 Haziran 2013 - Ankara 2012 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Nihai Rapor 17 Haziran 2013 - Ankara Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları - 2012 Nihai Raporu

Detaylı

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 Üniversitemizin 2011-2012 öğretim yılında Erasmus Hareketlilik

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI)

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) Proje No : 2013-1-TR1-LEO01-49460 PROJEMİZİN AMAÇLARI: Projemiz

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim Bütçe ve Yönetimi Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı Genel Görünüm 1. Bütçe Kalemleri 2. Bütçe Kalemleri Hibe Hesaplama ve Destekleyici Belgeler 3.

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi, Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen

Detaylı

Avrupa Desteği Sağlanarak Öğretmenlerin Bilişim Teknolojileri Kullanım Yeterliliklerinin Artırılması Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU

Avrupa Desteği Sağlanarak Öğretmenlerin Bilişim Teknolojileri Kullanım Yeterliliklerinin Artırılması Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU Avrupa Desteği Sağlanarak Öğretmenlerin Bilişim Teknolojileri Kullanım Yeterliliklerinin Artırılması Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU PROJEMİZİN ÖZET BİLGİSİ Projenin adı Proje sahibi kurum Proje

Detaylı

Yararlanıcı (Katılımcı) Asil ve Yedek Listesi

Yararlanıcı (Katılımcı) Asil ve Yedek Listesi İl mniyet Yararlanıcı () Asil ve Listesi referans nolu Proje İzleme ve Değerlendirme kibi (Yararlanıcı) Seçim Komisyonu tarafından; Ön Başvuru Formunu teslim etmiş yararlanıcı (katılımcı) adaylarının;

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen öğretim üyesi listeleri

Detaylı

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları İki programdan oluşmaktadır: Hayatboyu Öğrenme Programı Gençlik Programı

Detaylı

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ İÇİNDEKİLER 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 1.1. Uygunluk Değerlendirmesi:... 2 1.2. Değerlendirme Kriterleri:...

Detaylı

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü. HBBE Projesi. Ankara, 2015

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü. HBBE Projesi. Ankara, 2015 Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü HBBE Projesi Ankara, 2015 1 Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ERASMUS+ Hayat Boyu Beceri Eğitimi Projesi" (HBBE) Bilgilendirme Toplantısı 02/02/2015 2 ERASMUS

Detaylı

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir.

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir. Bu el kitabı Erasmus kapsamında yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerimize, pratik bilgiler sağlaması amacıyla Fakültemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanmıştır. 1. Erasmus Programı çerçevesinde

Detaylı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı 1 Neden Hareketlilik Projesi? Sorumlu kişilerin; bilgi ve becerilerinin artmasını mı teknolojiyi ve yenilikleri

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Erasmus+ Programı kapsamında staj yapılacak kuruluşlar hangileri olabilir? Erasmus+ Programı kapsamında Yerleştirme/staj

Detaylı

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı. Proje Yönetimi 03 Haziran 2015 Ankara

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı. Proje Yönetimi 03 Haziran 2015 Ankara 2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı Proje Yönetimi 03 Haziran 2015 Ankara Gündem 09:30-10:00 Kayıt ve Çay-kahve ikramı 10:00-11:30 Final Raporu Sunumu

Detaylı

BİZİM ÇOCUKLAR İÇİN YENİ UMUTLAR PROJESİ

BİZİM ÇOCUKLAR İÇİN YENİ UMUTLAR PROJESİ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı 2010 Teklif Çağrısı Leonardo Da Vinci Programı BİZİM ÇOCUKLAR İÇİN YENİ UMUTLAR PROJESİ 2010 Bu proje; öğrencilerimizin, kazanacakları mesleki

Detaylı

Pınar ELBASAN. İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü. Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı

Pınar ELBASAN. İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü. Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı Pınar ELBASAN İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Ulusal Ajans Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 22.05.2017 İÇERİK 1 Hibe Yönetimi

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi T.C. KARATAY ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2016 2017 Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi ERASMUS+ İngilizce Sınavı 01-21 Ekim 2016 Erasmus+ İngilizce Sınavı Başvuruları 27 Ekim

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları Eylül 2012, Ankara Buraya nasıl geldik? Başvuruların teslim alınması Uygunluk kontrolü İçerik değerlendirmesi Ulusal

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

SOLIDMANCAD. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretimde SOLIDWORKS 2013-1-TR1-LEO01-50112

SOLIDMANCAD. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretimde SOLIDWORKS 2013-1-TR1-LEO01-50112 Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretimde SOLIDWORKS 2013-1-TR1-LEO01-50112 LEONARDO da VINCI HAREKETLİLİK da VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK NEDİR? PROGRAMI NEDİR? Temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM DEĞİŞİM SÜRECİ

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM DEĞİŞİM SÜRECİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM DEĞİŞİM SÜRECİ Bu broşürün içinde yer alan bilgiler ve yoruma açık hususlarda, Mevlana Değişim Programı Yönetmeliği, Mevlana

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014 Feragat Web sitemizdeki Feragat Dilekçesi bilgisayar ortamında doldurulup imzalanmalıdır. Sonuçlar açıklandıktan

Detaylı

T.C. AZİZİYE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30/09/2014 tarih ve 4315698 sayılı yazısı.

T.C. AZİZİYE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30/09/2014 tarih ve 4315698 sayılı yazısı. T.C. AZİZİYE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı: 97262943-02-05/ ( 3 Konu: Erzurum Avrupa ya Uçuyor Projesi c (O. 201^ MÜDÜRLÜĞÜNE AZİZİYE İlgi: İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30/09/2014 tarih

Detaylı

Kaliteye Yönelik Tedbirler

Kaliteye Yönelik Tedbirler Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketlilik Kaliteye Yönelik Tedbirler 28 Kasım 2017 Ankara Hareketlilik Başvuru-Kabul Başvuru Kabul Yedek 2296 1944 1944 1482 767 221 209 324 105 114 526 213 2014 2015 2016 2017

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ 2 Raporlama Yükümlülükleri Nihai Rapor Proje Sonrası Değerlendirme Raporu 3 NİHAİ RAPOR Nihai rapor nedir? Nihai Rapor,

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Bu hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki

Detaylı

Avrupa Gelişim Planı Avrupa Hareketlilik Faaliyeti

Avrupa Gelişim Planı Avrupa Hareketlilik Faaliyeti Avrupa Gelişim Planı Kurumumuzun, kalite geliştirme ve uluslararasılaşma anlamında, hem kurumsal açıdan hem yönetim açısından hem de eğitim personeli açısından ihtiyaçları bulunmaktadır. Personel açısından

Detaylı

ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği. Proje Uygulama Süreci. 28 Kasım 2017 ANKARA

ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği. Proje Uygulama Süreci. 28 Kasım 2017 ANKARA ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Proje Uygulama Süreci 28 Kasım 2017 ANKARA Proje Uygulama Süreci İÇERİK SÖZLEŞME VE EKLERİ PROJENİN UYGULANMASI BÜTÇE KULLANIMI NİHAİ RAPOR KONTROLÜ

Detaylı

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta KA1 Süreçleri-2 Önemli Ayarlamalar GÜLECE ŞENEL Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Danışman 22-23 MAYIS 2017, KAYSERİ YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet

Detaylı

LEONARDO DA VINCI HAREKETLİLİK PROJELERİ SIK SORULAN SORULAR (SÖZLEŞME ÖNCESİ)

LEONARDO DA VINCI HAREKETLİLİK PROJELERİ SIK SORULAN SORULAR (SÖZLEŞME ÖNCESİ) LEONARDO DA VINCI HAREKETLİLİK PROJELERİ SIK SORULAN SORULAR (SÖZLEŞME ÖNCESİ) Projemiz kabul edildi. İlk olarak ne yapmamız gerekmektedir? Bundan sonra süreç nasıl işleyecek? Projeler genel hatlarıyla

Detaylı

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI Program Hakkında YFU-Youth For Understanding 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. YFU, dünya çapında 50 den

Detaylı

Garanti Bankası. İstanbul, Nişantaşı Şubesi, Şube Kodu: 132 TR

Garanti Bankası. İstanbul, Nişantaşı Şubesi, Şube Kodu: 132 TR AFS Programları 2018 2019 Başvuru Koşulları 1. T.C. Vatandaşı olmak, 2. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12.

Detaylı

(TERCÜME) 1. Telefon: +49 228 95 55 120 Fax: +49 228 95 55 2 120 E-posta: vitzthum@irz.de. 24 Kasım 2015

(TERCÜME) 1. Telefon: +49 228 95 55 120 Fax: +49 228 95 55 2 120 E-posta: vitzthum@irz.de. 24 Kasım 2015 (TERCÜME) 1 Sayın Metin FEYZİOĞLU Türkiye Barolar Birliği Başkanı Oğuzlar Mahallesi Barış Manço Caddesi Av. Özdemir Özok Sokak No:8 TR-06650 Balgat- Ankara Türkiye Telefon: +49 228 95 55 120 Fax: +49 228

Detaylı

1) GELİŞ GİDİŞ TARİHLERİ:

1) GELİŞ GİDİŞ TARİHLERİ: Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi Kapsamında Antalya da Gerçekleştirilecek Olan Suriyeli Çocukların Dersine Giren Öğretmenlere Yönelik Farkındalık Eğitimine

Detaylı

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ ERASMUS + ANA EYLEMLER ANA EYLEM 1 ANA EYLEM 2 ANA EYLEM 3 JEAN MONNET Bireylerin Öğrenme Hareketliliği İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İş Birliği Politika

Detaylı

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ ERASMUS+ KA107 ÖĞRENCİ SEMİNERİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ (AVUMER) Özellikle yurtdışında bulunan kurum ve üniversitelerle ilişki kurmak ve bu kurumlarla Üniversitemiz

Detaylı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama 1 LdV Türkiye Genel Hareketlilik Başvuru Sayısı 3000 2838 2500 2571 2572 2000 1966 1799 1500 1000 500 293 0 2004 2005 2006 2007 2008 2009

Detaylı

Bahar Dönemi

Bahar Dönemi 2012-2013 Bahar Dönemi İLAN TARİH : 17 Eylül 2012 SON BAŞVURU TARİH : Kastamonu Üniversitesi 2012-2013 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Başvuru yapmadan önce tüm

Detaylı

PERU VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR POLONYA VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

PERU VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR POLONYA VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR PERU VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış, Peru Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep Şirket antetli kağıdına Kaşeli ve imza yetkisi

Detaylı

2014-2015 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2014-2015 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2014-2015 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Erasmus+ ve diğer değişim programlarına ilişkin

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 İÇİNDEKİLER ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Süreçleri İş Akışı 2013

Detaylı

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı, Üniversitemiz Tanıtım Dönemi faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve görevlendirme usul ve esaslarının açıklanmasıdır. 2. Kapsam Bu prosedür,

Detaylı

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı İş Akış Planında Aşağıdaki Adımlar Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne bağlı

Detaylı

LOGO. Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu

LOGO. Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu LOGO Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyonu Staj Faaliyeti Nedir? İşletmeler Eğitim merkezleri Araştırma Merkezleri işletme tanımına uyan diğer kuruluşlar STAJ YERLERİ İşletme Tanımına Giren Kuruluşlar

Detaylı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı 06.01.2014 Bugün ne konuşacağız Erasmus+ ( Öğrenim ve Staj) Nedir? Erasmus + Öğrenme Hareketliliğindeki değişiklikler

Detaylı

Sayı : 86150397/774.02/586399 10/02/2014 Konu : Uyum Eğitimi.. VALİLİĞİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Sayı : 86150397/774.02/586399 10/02/2014 Konu : Uyum Eğitimi.. VALİLİĞİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) . VALİLİĞİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) İlgi: 10.02.2014 gün ve 86150397/774.02/585031 sayılı Makam Onayı. Mesleğe ilk defa atanan aday lerin atandıkları yerlerde karşılaşacakları ve pek çoğunun alışık

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON

DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON 2018-2019 ORYANTASYON İÇERİĞİ Değişim Öncesi Değişim Sırasında Değişim Sonrası Yapılacaklar Belge Hazırlama Süreci-Başvuru

Detaylı

Başlangıç Toplantısı

Başlangıç Toplantısı Grundtvig Programı 2013 Öğrenme Ortaklıkları Başlangıç Toplantısı Ekim, 2013 - Ankara 09:00 09:30 Kayıt 09:30 10:00 Açılış 10:00 11:00 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları - Genel Kurallar 11:00 11:30 Çay/ Kahve

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019 2020 ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim?

Detaylı

KIRIKKALE YAHġĠHAN MESLEKĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi DEĞERLENDĠRME YAYGINLAġTIRMA TOPLANTISI

KIRIKKALE YAHġĠHAN MESLEKĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi DEĞERLENDĠRME YAYGINLAġTIRMA TOPLANTISI KIRIKKALE YAHġĠHAN MESLEKĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi DEĞERLENDĠRME YAYGINLAġTIRMA TOPLANTISI Proje Sunumu Ömer BAY Proje Koordinatörü Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları

Detaylı

(TERCÜME) 1 IRZ. Telefon: +49 228 95 55 120 Fax: +49 228 95 55 2 120 E-posta: vitzthum@irz.de. 12 Kasım 2013

(TERCÜME) 1 IRZ. Telefon: +49 228 95 55 120 Fax: +49 228 95 55 2 120 E-posta: vitzthum@irz.de. 12 Kasım 2013 (TERCÜME) 1 IRZ 12 Kasım 2013 Telefon: +49 228 95 55 120 Fax: +49 228 95 55 2 120 E-posta: vitzthum@irz.de Avukatlar için 2014 yılı çok taraflı Staj Programı Alman Uluslararası Hukuki İşbirliği Vakfı(IRZ-Stiftung)

Detaylı

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir:

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: Üniversitemizde ders vermekle yükümlü akademik personel (Prof,

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları. Final Raporu Rehberi

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları. Final Raporu Rehberi Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Final Raporu Rehberi Raporun Gönderilmesi 1. Raporu indireceğiniz link e-posta ile tarafınıza iletilmiştir. 2. Link e tıkladığınızda ECAS

Detaylı

Eğitim Kursunun daha verimli geçmesi için çok önemli bilgileri içeren bu bilgi paketini lütfen sonuna kadar okuyunuz

Eğitim Kursunun daha verimli geçmesi için çok önemli bilgileri içeren bu bilgi paketini lütfen sonuna kadar okuyunuz Değerli Başvuru Sahipleri; T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ "KA347 - Yapılandırılmış Diyalog: Gençler ve Politika Yapıcılar Arasında

Detaylı

ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI

ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI YENĐ BAŞLAYANLAR ĐÇĐN 08 Ekim 2008 Çukurova Üniversitesi-Adana Đçerik Erasmus faaliyetleri hakkında genel bilgi Hareketlilik faaliyetleri

Detaylı

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir.

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. EK-27 HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. A) İHTİYAÇ ANALİZİ 1. İhtiyaç Analizi Raporu ve Sunumu 2. Proje Yol

Detaylı

2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı

2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı Hayatboyu Öğrenme (LLP)/Comenius Programı 2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı 10 Ekim 2013, İstanbul SIKÇA SORULAN SORULAR Başvuru formunda belirtmiş olduğumuz hareketliliklerin

Detaylı

M A R D İ N V A L İ L İ Ğ İ OCAK - HAZİRAN SAYI:1 YIL: 2015 A V R U P A B İ R L İ Ğ İ P R O J E L E R K O O R D İ N A S Y O N M E R K E Z İ ABM A R

M A R D İ N V A L İ L İ Ğ İ OCAK - HAZİRAN SAYI:1 YIL: 2015 A V R U P A B İ R L İ Ğ İ P R O J E L E R K O O R D İ N A S Y O N M E R K E Z İ ABM A R M A R D İ N V A L İ L İ Ğ İ OCAK - HAZİRAN SAYI:1 YIL: 2015 E B Ü L T E N A V R U P A B İ R L İ Ğ İ P R O J E L E R K O O R D İ N A S Y O N M E R K E Z İ ABM A R M A R D İ N ABMAR da Yeni Bir Ekip İlgili

Detaylı

SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ve ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEĞİ

SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ve ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEĞİ SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ve ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEĞİ EK - C A- SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ONAY BAŞVURU BELGELERİ 1. Sektörel Ticaret Heyeti Desteği Onay Başvuru Formu (EK C-1) 2. Sektörel Ticaret Heyeti

Detaylı

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bozkurt Ortaokulu

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bozkurt Ortaokulu T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bozkurt Ortaokulu Multiple Intelligence, Multiple Success 2016-1-TR01-KA101-025426 Erasmus+ Okul Eğitimi Projesi Proje Bilgileri: Proje Sahibi Kurum Projenin Yurtdışı Ortakları

Detaylı

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Avrupa Birliği Koordinatörlüğü İlan Tarihi: 03.11.2015 Sevgili öğrencilerimiz, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Koordinatörlüğümüz tarafından Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Eğitim Kursları ve Gençlik

Detaylı

AB COMENİUS PROJESİ KRONOLOJİK TAKVİMİ (01.08.2012-15.08.2014 )

AB COMENİUS PROJESİ KRONOLOJİK TAKVİMİ (01.08.2012-15.08.2014 ) AB COMENİUS PROJESİ KRONOLOJİK TAKVİMİ (01.08. - 15.08. ) Tarih Konu Katılımcılar-Uygulayıcılar 01 Ağustos Okulumuzun Projeye kabulü gerçekleşti (Ana Sorumlu) (Koordinatör) 21 Ağustos Proje hakkında öğretmenler

Detaylı

ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI 2012-13

ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI 2012-13 ÖĞRETİM PROGRAMI/İŞ PLANI OLUŞTURMA ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI 2012-13 Gidilecek kurumun akademik takvimi incelendikten sonra, ilgili kişi ile yazılaşılarak ziyaret edilecek tarih ve ders

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri Sunu İçeriği Tanım ve Kapsam Proje Ortakları Hibe Ölçütleri Bütçe Kalemleri Başvuru

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları SIKÇA SORULAN SORULAR

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları SIKÇA SORULAN SORULAR Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları SIKÇA SORULAN SORULAR Başvuru formunda belirtmiş olduğumuz hareketliliklerin yeri, tarihi, süresi ve sayılarında değişiklik yapabilir miyiz?

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI COMENIUS 2007-2013 PROGRAMA DAHİL OLAN ÜLKELER 27 AB Üyesi Ülke Norveç

Detaylı

İçerik Uluslararası Ofis Süreçleri Ofis Kurma Ortaklarla İlişkiler Hibe Yönetimi Öğrenci Hareketliliği Personel Hareketliliği

İçerik Uluslararası Ofis Süreçleri Ofis Kurma Ortaklarla İlişkiler Hibe Yönetimi Öğrenci Hareketliliği Personel Hareketliliği KA1 Süreçleri Ortaklarla İlişkiler ve Hareketlilik GÜLECE ŞENEL Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Danışman 22-23 MAYIS 2017, KAYSERİ YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI İçerik Uluslararası Ofis Süreçleri Ofis

Detaylı

desteklenir. T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği

desteklenir. T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği Yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderler %70 oranında ve yurt dışı pazar araştırması gezisi başına en fazla 7.500

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı

Detaylı

Yükseköğretim Kurumu: Başvuru Planlaması, Bütçeleme, Tanıtım, Duyuru, Bilgilendirme, Seçim Süreci, Faaliyet, Geri Bildirim, Kalite

Yükseköğretim Kurumu: Başvuru Planlaması, Bütçeleme, Tanıtım, Duyuru, Bilgilendirme, Seçim Süreci, Faaliyet, Geri Bildirim, Kalite Yükseköğretim Kurumu: Başvuru Planlaması, Bütçeleme, Tanıtım, Duyuru, Bilgilendirme, Seçim Süreci, Faaliyet, Geri Bildirim, Kalite DOÇ. DR. BİLGE KAĞAN ÖZDEMİR ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRÜ SUNUM PLANI Anadolu

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI Gül Özcan Mesleki Eğitim Programı Programa dahil ülkelerin, mesleki eğitime yönelik politika ve uygulamalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir mesleki eğitim programıdır.

Detaylı

Hava Alanına Otel Adı Uzaklığı

Hava Alanına Otel Adı Uzaklığı Değerli ÜSİMP ve MDK Katılımcıları, Ev sahibi sıfatı ile Erciyes Üniversitesi ve Erciyes TTO olarak sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı bilmenizi isteriz. Sizlere organizasyon ile ilgili detaylı

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ERASMUS+ Programı TR01-KA

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ERASMUS+ Programı TR01-KA 2016-2017 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ERASMUS+ Programı 2016-1-TR01-KA102-028564 MERZİFON MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Mesleki Eğitim Öğrenici

Detaylı

ERASMUS YOĞUN PROGRAM PROJELERİ

ERASMUS YOĞUN PROGRAM PROJELERİ ERASMUS YOĞUN PROGRAM PROJELERİ PROJE YÖNETİM TOPLANTISI 3 Ekim 2011, Yaşar Üniversitesi, İzmir Özlem YÜCEL Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi LLP/Erasmus Uzmanı Yoğun Program Proje Süreci

Detaylı

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Komisyonunun tarihli 2016/06 sayılı toplantısı ile belirlenen Bilimsel Etkinliklere

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Komisyonunun tarihli 2016/06 sayılı toplantısı ile belirlenen Bilimsel Etkinliklere Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Komisyonunun 22.09.2016 tarihli 2016/06 sayılı toplantısı ile belirlenen Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Ölçütleri Görevlendirmeler 2547 sayılı

Detaylı

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! Erasmus+ Okul Okul Eğitimi Programı AMAÇLARI Eğitimde kaliteyi artırmak, Program ülkeleri okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmek Erasmus+ Okul Hedef

Detaylı

Erasmus+ Temel Belgeleri

Erasmus+ Temel Belgeleri Erasmus+ Temel Belgeleri Ahmet Fatih IŞIK Yükseköğretim Uzmanı 22 Haziran 2014 Akdeniz Üniversitesi Sözleşme Belgeleri Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sözleşmesi Personel Hareketliliği Sözleşmesi (Öğretim

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız.

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ E R A S M U S+ (KA103) PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sıralama (Asil-Yedek Liste) Duyurusu 2018-2019

Detaylı