dinamo Nakit Akış dinamo / Nakit Akış Kullanıcı Kitabı (Şubat 2005)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "dinamo Nakit Akış dinamo / Nakit Akış Kullanıcı Kitabı (Şubat 2005)"

Transkript

1 dinamo / Nakit Akış Kullanıcı Kitabı (Şubat 2005)

2 Nakit Akış - İÇİNDEKİLER Nakit Akış Tablosunun İşleyişi Nakit Akış Tablosunun Elemanları Nakit Akış Tablosu İçin Yapılması Gereken Kodlama ve Hazırlık Çalışmaları Cari Hesap Kartlarının Kodlaması : Diğer Tahsilat ve Ödeme Değerlerinin Sisteme Aktarılması Nakit Akış Tablosu İçin Bilinmesi Gereken Bazı Detaylar Firma Çekleri Borçlu Tedarikçi / Alacaklı Müşteri / Borçlu Personel Ne Olacak? Nakit Akış Şablon Tanımlama Özet Şablon Örneği Nakit Akış Tablosu - Özet ŞABLON un Sağladığı Görüntü Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 01. C/H Girişler 02. C/H Çıkışlar 03. Banka Girişler 04. Banka Çıkışlar 05. Çek/Senet Portföyleri 06. Kasa 07. Diğer Girişler 08. Diğer Çıkışlar 09. Satış Siparişleri 10. Satınalma Siparişleri Nakit Akış Kontrol Parametreleri ve Komutları Nakit Akış Grafiği Nakit Akış Tablosunun Excel e aktarımı

3 dinamo dinamo dinamo Nakit Akış Nakit Akış Tablosunun İşleyişi Kasa Mevcutlarımız Banka Mevcutları Şablon Tanımlama Müşterilerden Alacaklar Müşteri (Alacak) Çekleri Satış Siparişleri Diğer Beklenen Nakit Görüntü Şablonunun Seçimi Girişler (+) Nakit Akış Nakit Akış Tablosu Çıkışlar (-) Kredi Ödemeleri Tedarikçilere Borçlarımız Firma Çekleri Satınalma Siparişleri Hesaplama Başlangıç Tarihi, Dönem Uzunluğu, Döviz Değerleri (gerektiğinde program sorulmaktadır), tarafından Tahsilat ve Yorumlanma Ödeme Valörlerinin Şekli... Diğer Ödemeler (SSK, Elektrik...) dinamo Yukarıdaki şemada giriş ve çıkış elemanları sistemden elde edildikten (okunduktan) sonra seçilen şablon ve parametrelere göre hesaplama yapılır. Nakit Akış Tablosunu farklı görüntü ve parametrelere göre elde etmek istediğimizde tekrar okutma işlemine gerek yoktur, program okuduğu değerleri siz aksini belirtmediğiniz veya tekrar bir okutma işlemi yapmadığınız sürece hesaplamalara esas kabul etmektedir.

4 Nakit Akış Tablosunun Elemanları Nakit Akış Tablosunun iki grupta Girişler ve Çıkışlar sınıflanabilecek elemanları vardır. Girişler, firmamızın mevcut nakitleri ile tahsilatı beklenen vadeli alacakları veya faaliyeti sonucu doğuracağı nakit potansiyelini sembolize etmektedir. Çıkışlar ise tam tersine ödememiz gereken diğer bir deyimle firmamızı terk edecek nakit değerlerin türlerine göre sınıflandırmasını içerir. Sol tarafta Giriş ve Çıkış elemanlarının özet ancak tam listesini görmektesiniz. Nakit Akış Tablonuzu sadece bu detayda görebileceğiniz gibi ileriki sayfalarda farklı detay seviyelerinde nasıl elde edebileceğinize ait bir örneğide bulabilirsiniz. Nakit Akış Tablosunun elemanlarının biri hariç Diğer Beklenen Nakit ve Diğer Ödemeler bölümü tümü dinamo içinde yapılmış işlemlerden otomatik olarak elde edilir. Diğer başlığı altında ise sistemin normal koşullarda bilemeyeceği, henüz gerçekleşmemiş giriş ve çıkışları derlemekteyiz. Bunlar, gelmesi beklenen bir avans (sipariş kaydı olmaksızın), ödenecek SSK, Elektrik gibi ödenmediği sürece kaydı olamayacak işlemler... veya analize dahil etmek isteyebileceğiniz herhangi bir giriş veya çıkış değeri. Nakit Akış programı içinde 1 den fazla görüntü veya içeriğe sahip Nakit Akış Tablosu elde edilebilir. Örneğin bir tabloda Kasa ve Banka Mevcutlarını hesaplarınıza dahil etmeyebilir (elimizdekileri yok sayarsak ne olurdu analizi) bir diğerinde ise Müşterilerden Alacakları analiz dışına alarak (hiç tahsilat yapamaz isek ne olur analizi) durumunuzu inceleyebilirsiniz. dinamo Nakit Akış yazılımı kaynak bilgi ile gösterimini tamamen farklı iki konu olarak değerlendirebildiği için istediğiniz kadar farklı görüntü tanımlamanız da mümkün olmaktadır. Diğer bir imkan ise Giriş veya Çıkış elemanlarının birini veya tümünü farklı detay seviyelerinde izleyebilmeniz. Örneğin Nakit Akış Tablomuzda Tedarikçilere Borçlarımızı tek satırda görebileceğimiz gibi iki farklı sektörü Boya ve Metal - tek tek, kalanlarıda Diğer Tedarikçiler başlığı altında inceyebiliriz. Hangi konuyu hangi detayda görmek istediğimizi ise Nakit Akış Tanımları bölümünde şablon tanımlayarak tarif edebiliriz.

5 Nakit Akış Tablosu İçin Yapılması Gereken Kodlama ve Hazırlık Çalışmaları Cari Hesap Kartlarının Kodlaması : Nakit Akış Tablosu hesaplanırken Müşteri, Tedarikçi, Banka Hesapları gibi ayrımlar Cari Hesap Kartlarının ilk sayfasında yer alan Cari Hesap Türü bölümü tarafından yönlendirilmektedir. Bu bölümün dikkatle işaretlenmesi gereklidir. Banka olarak işaretlenecek kartların ticari mevduat veya kredi hesapları olmaları gereklidir. Firma Çeki Takip Hesabı olarak açılmış kartların (103 Hesap ilişkili kartlar) Banka olarak tanımlanmaması gerekir (Çek Takip Hesabı olarak tanımlanmış olması gerekir). Diğer Tahsilat ve Ödeme Değerlerinin Sisteme Aktarılması Diğer başlığı altında sistemin normal koşullarda bilemeyeceği, henüz gerçekleşmemiş giriş ve çıkışları sisteme aktarmaktayız. Bunun için öncelikle bunları sınıflandırmalıyız, aşağıdaki örnekte SSK, ELEKTRIK... ARSA gibi kodlardan istediğiniz sayıda tanımlayabilirsiniz (Bunun için Grup Kodları kısmından veya aşağıdaki ekranda Tahsilat / Tediye Türü sütunu üzerinde iken sağ mouse tuşuna basıldığında Grup Kodu Tanımlarını Değiştir opsiyonunu seçerek de tanımlanabilir). Finans menüsünde bulunan giriş programı kullanılarak (Nakit Akış için Diğer Tahsilat ve Tediye Girişleri) farklı valörlere ait beklenen tahsilat (giriş) ve tediyeleri (çıkış) istediğiniz gibi sisteme aktarabilirsiniz.

6 Nakit Akış Tablosu İçin Bilinmesi Gereken Bazı Detaylar Firma Çekleri : Bildiğiniz gibi firma çeklerinin takibi ve izlenmesi amacı ile Cari Hesap Kartları içinde Firma Çeki Takip Hesabı olarak açılmış kartlar (103 Hesap ilişkili kartlar) bulunmaktadır. Bu tip kartların Banka olarak değil Çek Takip Hesabı olarak tanımlanmış olması yeterlidir. İleride de göreceğiniz gibi Şablon tanımı yaparken Firma Çekleri konusu işlenmeyecektir, çünkü sistem firmayı terk etmiş (bir Cari Hesaba çıkılmış) Firma Çeklerini zaten bilmekte ve Nakit Akış Tablosuna otomatik olarak getirmektedir. Dolayısı ile ayrıca bir tanıma gerek yoktur. Borçlu Tedarikçi / Alacaklı Müşteri / Borçlu Personel Ne Olacak? Borçlu Tedarikçi : Normal koşullarda bir tedarikçinin borçlu olmaması beklenir, ancak avans / iade gibi bazı işlemler sonucu bu durum ortaya çıkabilir. Olaya nakit akış açısından baktığınızda cevabı gereken soru ise bu bize ödenecek, nakit akışa pozitif olarak katılacak bir değer midir? Yoksa hiç dikkate alınmaması gereken geçici bir durum mudur? Nakit Akış programının Borç / Alacak sayfasında Borçlu Satıcı (E/H) sorusunun varsayılan cevabı H, diğer bir deyimle dikkate alma şeklindedir. Alacaklı Müşteri : Normal koşullarda bir müşterinin alacaklı olması için avans / iade gibi bazı işlemlerin olmuş olması gerekir. Nakit akış açısından bakıldığında cevabı gereken soru ise bu bizim ödeyeceğimiz, nakit akışa negatif olarak katılacak bir değer midir? Yoksa hiç dikkate alınmaması gereken geçici bir durum mudur? Nakit Akış programının Borç / Alacak sayfasında Alacaklı Müşteri (E/H) sorusunun varsayılan cevabı H, diğer bir deyimle dikkate alma şeklindedir. Borçlu Personel : Borçlu personelimizin Nakit Akış Tablomuza pozitif bir şekilde ilave edilmesi istenmiyor ise bununla ilgili parametrenin değiştirilmemesi gerekir ( H pozisyonu). Bunun nedeni personel borçlarının genellikle maaş ödemeleri esnasında dikkate alınarak tahsil edilmesi, bu nedenle kısa dönemlerde yanıltıcı olabileceğidir. Nakit Akış programının Borç / Alacak sayfasında Borçlu Personel (E/H) sorusunun varsayılan cevabı H, diğer bir deyimle dikkate alma şeklindedir.

7 Nakit Akış Tablosu İçin ŞABLON Tanımlama Nasıl Yapılır Nakit Akış Şablon Tanımlama Finans menüsünde bulunan Nakit Akış Şablon Tanımlama programı vasıtası ile sınırsız sayıda şablon tanımlanabilir. Şimdi bunlara 2 örnek yapacağız, bunlardan biri olabilecek en özet görüntü diğeri ise bazı noktalarda ayrıntıya inen bir dizayn olacak. Bir şablonu tanımlarken hiç unutulmaması gereken nokta : Nakit Akış programı sadece şablonlarda tanımlanmış bilgiyi derlemek ve göstermek şeklinde çalışmaktadır. Diğer bir deyimle eğer tanımlama yapılmaz veya kısmen yapılır ise sadece tanımlanan aralıklara uyan veriler ekranınızda görünecek, diğerleri görünmeyecektir. Nakit Akış Şablon Tanımlama Programı Sayfa İsmi Örnek Şirket Özet Şablonundaki Satır Açıklaması (Kullanıcı istediği gibi isimlendirebilir) C/H Girişler 0001 Müşterilerden Alacaklar Aralık tanımı yapılmayacak, program Müşteri olarak işaretlenmiş hesapları alacak. C/H Çıkışlar 0001 Tedarikçilere Borçlarımız Aralık tanımı yapılmayacak, program Tedarikçi olarak işaretlenmiş hesapları alacak. Banka Girişler 0001 Banka Mevcutları Aralık tanımı yapılmayacak, program Banka olarak işaretlenmiş ve Borç Bakiyesi Veren hesapları alacak. Banka Çıkışlar 0001 Kredi Ödemeleri Aralık tanımı yapılmayacak, program Banka olarak işaretlenmiş ve Alacak Bakiyesi Veren hesapları alacak. Çek / Senet 0001 Müşteri (Alacak) Çekleri Aralık tanımı yapılmayacak, program Firma Çeklerimiz dışında kalan tüm çek (senet) portföylerini alacak. Kasa 0001 Kasa Mevcutlarımız Aralık tanımı yapılmayacak, program nakit kasa olarak tanımlanmış tüm portföyleri alacak. Diğer Girişler 0001 Diğer Beklenen Nakit Aralık tanımı yapılmayacak, program Diğer tahsilat ve ödemeler tablosundaki tahsilat şeklinde yer alan tüm satırların toplamını otomatik olarak alacak. Diğer Çıkışlar 0001 Diğer Ödemeler (SSk, Elk...) Aralık tanımı yapılmayacak, program Diğer tahsilat ve ödemeler tablosundaki tediye şeklinde yer alan tüm satırların toplamını otomatik olarak alacak. Satış Siparişleri 0001 Satış Siparişleri Aralık tanımı yapılmayacak, program açık satış siparişlerimizin faturalanmamış tutarlarını siparişte belirlenen valöre göre hesaplayacak. Satınalma Siparişleri 0001 Satınalma Siparişleri Aralık tanımı yapılmayacak, program açık satış siparişlerimizin faturalanmamış tutarlarını siparişte belirlenen valöre göre hesaplayacak. Not : Bu tanımı DIŞARIDAN VERİ AL işlemi ile sisteminize kopyalayabilirsiniz.

8 Nakit Akış Tablosu - Özet ŞABLON un Sağladığı Görüntü Önceki sayfada şablonumuzu tanımlarken kullandığımız açıklama ifadelerini sol taraftaki ekranda görebilirsiniz. Kısacası ekranınızda hangi açıklamayı görmek istiyorsanız onu yazmalısınız. Özet şablonumuzda bütün temel elemanları 1 satırda tarif ettik, örneğin Banka Mevcutları ve Krediler onlarca satırın toplamı olabilir (açılımını aşağıda görebilirsiniz. Nakit Akış Tablosu, Giriş ve Çıkış olarak sınıflandırılan blokları kendi içlerinde dönemsel ve kümüle olarak toplamını almakta ve bu ikisinin farkını hesaplamaktadır. Elbetteki bunun olabilmesi için tablodaki bütün değerlerin aynı para biriminden olması gerekir. Sol tarafta 3 banka hesabının borç bakiyesi, 1 hesabın ise alacak bakiyesi verdiğini görmektesiniz. Bu sonuçları Nakit Akış Tablosunun Borç/Alacak sayfasında görebilirsiniz. Nakit Akış Tablomuzda ise Banka Mevcutları satırında YTL nin toplamı olan 610 YTL gözükmektedir. Alacak Bakiyesi ise ÇIKIŞLAR bölümünde Kredi Ödemeleri kısmında yer almaktadır.

9 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği Şimdi özet şablonumuzdan yola çıkarak adım adım ilerleyerek daha detaylı bir şablon tanımlayacağız. Bu sırada şablon tanımlamak ile ilgili olan her konuyu işlemiş olacağız. 1. C/H Girişler Firmamızın birçok şehirde müşterileri var ve hepsini Müşterilerden Alacaklar satırı olarak görmek bize yetmiyor. Müşterilerimizden iki tanesini ve bazı şehirleri tek başlarına görmek istiyoruz. İki özel müşterimiz ZEBRA Giyim Sanayi ve KOBRA Hazır Giyim şirketleri; şehir şehir görmek istediklerimiz ise İstanbul, Adıyaman, İzmir, Ankara, İçel, Trabzon, Samsun. Bunların dışında kalan tüm müşterilerimizi de Diğer Şehirler başlığı altında görmek istiyoruz. Bunun için C/H Girişler sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Yukarıdaki tanımları görmek istediğimiz sırada yazıyoruz. Yukarıdaki gibi şehirlere göre özetleme yapmak istiyorsanız elbetteki Cari Hesap Kartlarında bulunan Şehir hanesini uygun şekilde kodlamalısınız. Genel Kullanım Notu : Şablon tanımları, hesaplama yaparken tekrara izin vermezler (hata yapma ihtimalinizi yok ederler). Örneğin Zebra ve Kobra şirketleri İstanbul şehrindeler ancak tablo hesaplandığında bu şirketlere ait değerler İstanbul satırında yer almayacaktır. Tıpkı Diğer Şehirler satırının kendi üstündeki satırların dışında kalanları göstereceği gibi. Dolayısı ile satırlarınızı yukarıdaki gibi dar tanımdan >> geniş tanıma doğru organize ederseniz en kısa yoldan istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. (Bu kullanım şekline ait örnekleri Banka, Tedarikçi ve Diğer Ödemeler bölümlerinde de göreceksiniz). Şablon tanımlarında bir diğer kolaylık (daha önce belirtildiği gibi) sadece söylenenleri hesaba dahil etmesidir. Örneğin 10 nolu satır olan Diğer Şehirler olmasa sadece tanımlanmış olan müşteri ve şehirler tablonuzda yer alacaktı.

10 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 2. C/H Çıkışlar Bu bölümde genellikle alacaklı çalışan tedarikçilerimizi izlemek isteyeceğiz. Bu kısımda müşterlerimizde olduğu gibi özellikle izlemek istediğimiz bir firma yok ancak tedarikçilerimizi sektörlerine göre ayırmış durumdayız. Bunların içinden Boya ve Metal sektörlerini ayrı, diğerlerini tek satırda izlemek bizim için yeterli olacak. (Sektörleri Cari Hesap 3. Grup Kodunda kendimize uygun olan bir şekilde kodlamıştık). Bunun için C/H Çıkışlar sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Yukarıda dar tanımdan >> geniş tanıma doğru gidişin bir başka örneğini görmektesiniz. Genel Kullanım Notu : C/H Girişler ve Çıkışlar bölümünde hangi cari hesapların yer alacağı CH Kartlarındaki Müşteri, Tedarikçi,... Kodlamasına hassastır. Bu konuya özellikle dikkat ediniz.

11 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 3. Banka Girişler Bu bölümde pozitif miktarda paramızın olduğu, gerçek banka hesaplarımızı organize edeceğiz. Bunlar firmamıza ait farklı para birimleri ile çalışabilen banka mevduat hesaplarımız olarak algılanmalıdır. Bu kısımda bir gruplama düşünmüyoruz ancak banka hesaplarımızdan birini tek başına, kalanları ise tek satırda görmek istiyoruz. Bunun için Banka Girişler sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Yukarıda dar tanımdan >> geniş tanıma doğru gidişin bir örneğini görmektesiniz. Genel Kullanım Notu : Banka Girişler bölümünde hangi hesapların yer alacağı CH Kartlarındaki Banka Kodlamasına hassastır. Bu konuya özellikle dikkat ediniz.

12 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 4. Banka Çıkışlar Bu bölümde bankalara ileriki zamanlarda ödeyeceğimiz borçlarımızı (kredilerimizi) takip ettiğimiz hesapları organize edeceğiz. Bunlar firmamıza ait farklı para birimleri ile çalışabilen kredi hesaplarımız olarak algılanmalıdır. Bu bölümde hiçbir detay düşünmüyoruz ve Özet Şablon gibi tanımlıyoruz. Bunun için Banka Çıkışlar sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Yukarıda hiçbir aralık tanımı yapılmamıştır. Bu sayede kaç hesap olursa olsun nakit akışımızda tek satırda izlemiş olacağız. Genel Kullanım Notu : Banka Çıkışlar bölümünde hangi hesapların yer alacağı CH Kartlarındaki Banka Kodlamasına hassastır. Bu konuya özellikle dikkat ediniz.

13 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 5. Çek ve Senet Portföyleri Bu bölümde portföylerimizde bulunan çek ve senetlerimizi izleyeceğiz. Bunlar doğal birer giriş elemanı olduğundan ayrıca Giriş/Çıkış tanımı yapılmasına gerek yoktur (program Firma Çek ve Senetlerinizi otomatik algılar ve ayırır, zaten Firma Evraklarının ayrı olarak tanımlanmasına da gerek yoktur. Bu değerler Nakit Akış Tablolarında otomatik olarak yer alırlar). Bu bölümde de hiçbir detay düşünmediğimiz için tek satırda incelemek istiyoruz. Ancak kapsamlı uygulamalarda farklı nitelik veya coğrafi noktalarda bulunan portföylerin ayrı ayrı ele alınması gerekebilir. Bunun için Çek / Senet sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Yukarıda hiçbir aralık tanımı yapılmamıştır. Bu sayede bütün porftföyler nakit akışımızda tek satırda izlemiş olacağız. Genel Kullanım Notu : Sistem Çek ve Senet Portföylerini daha ilk tanımdan itibaren bildiği için Nakit Akış Tablosu açısından özel bir tanıma ihtiyaç yoktur.

14 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 6. Kasa Bu bölümde kasalarımızda (bunlar da birer portföydür) bulunan nakit değerlerimizi izleyeceğiz. Kasalarımızdaki nakit değerler doğal birer giriş elemanı olduğundan ayrıca Giriş/Çıkış tanımı yapılmasına gerek yoktur. Kasalarımızda bulunan farklı para birimlerine ait küpürler ise hesaplama esnasında tek birime çevrilerek tablomuza getirilecektir (bakınız : Farklı Para Birimlerinden Çevirme İşlemi). Bu bölümde de hiçbir detay düşünmediğimiz için tek satırda incelemek istiyoruz. Ancak kapsamlı uygulamalarda farklı nitelik veya coğrafi noktalarda bulunan kasaların ayrı ayrı ele alınması gerekebilir. Bunun için Kasa sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Yukarıda hiçbir aralık tanımı yapılmamıştır. Bu sayede bütün kasalarımızı nakit akışımızda tek satırda izlemiş olacağız. Genel Kullanım Notu : Sistem Kasalarımızı daha ilk tanımdan itibaren bildiği için Nakit Akış Tablosu açısından özel bir tanıma ihtiyaç yoktur. Farklı Para Birimlerinden Çevirme İşlemi : Nakit Akış Tablosu hesaplanırken arka sayfalara getirilmiş olan bakiye ve yaşlandırma sonuçları farklı para birimlerinden olabilir. Tablo içinde tek para birimi olması gerektiği için tüm bu değerler çevrilmek zorundadır. Bunların arasında Nakit Akış Tablosu Para Birimi ile aynı olanlara çevirme işlemi uygulanmaz örneğin tablo para birimi USD ise orjinali USD olan bakiyelere dokunulmaz ancak YTL, EURO gibi birimler ile beliren bakiyeler çevrilir.

15 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 7. Diğer Girişler Bu bölümde sistemimizin içinde kayıtlı olmayan, varsayımlara veya gelecek bilgilerimize dayanan ve ancak gerçekleştiği zaman hesaplarımızı etkileyebilecek (belki de hiç bir zaman etkilemeyecek) türdeki beklentilerimizi özetleyeceğiz. Bu örnekte diğer girişlerimizden sadece bir arsa satışından tahsil edeceğimiz tutara yer vermek istediğimiz için aşağıdaki tanımı yapıyoruz. Bunun için Diğer Girişler sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Yukarıda sadece Tahsilat Türü ARSA olan satırların dikkate alınması istenmiştir. Nakit Akış için Diğer Tahsilat ve Tediye Girişleri programı ile başka türlü beklentiler yazılmış olsa dahi bu şablon (1 nolu Şablon) içinde değerlendirilmeyecektir. Genel Kullanım Notu : Finans menüsünde bulunan giriş programı kullanılarak (Nakit Akış için Diğer Tahsilat ve Tediye Girişleri) farklı valörlere ait beklenen tahsilat (giriş) ve tediyeleri (çıkış) istediğiniz gibi sisteme aktarabilirsiniz Şablon tanımlarını açıklarken sadece tanımlananlar dikkate alınır şeklinde açıklamalarda bulunmuştuk. Yukarıda bunun bir örneğini görmektesiniz.

16 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 8. Diğer Çıkışlar Bu bölümde sistemimizin içinde kayıtlı olmayan, varsayımlara veya gelecek bilgilerimize dayanan ve ancak gerçekleştiği zaman hesaplarımızı etkileyebilecek (belki de hiç bir zaman etkilemeyecek) türdeki ödemelerimizi özetleyeceğiz. Örneğimizde SSK, ELEKTRIK, DGAZ ve MUHTASAR kodları ile ifade ettiğimiz çeşitli ödemelerimizi Nakit Akış Tablomuza dahil etmek istiyoruz. Bunun için Diğer Çıkışlar sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Tıpkı bir önceki sayfadaki ARSA örneğinde olduğu gibi yukarıda sadece 4 tür ödemeye yer verdiğimiz için başka türlü kayıtlarımız olsa bile bu şablon ile üreteceğimiz Nakit Akış Tablosunda yer almayacaklardır. Genel Kullanım Notu : Finans menüsünde bulunan giriş programı kullanılarak (Nakit Akış için Diğer Tahsilat ve Tediye Girişleri) farklı valörlere ait beklenen tahsilat (giriş) ve tediyeleri (çıkış) istediğiniz gibi sisteme aktarabilirsiniz Şablon tanımlarını açıklarken sadece tanımlananlar dikkate alınır şeklinde açıklamalarda bulunmuştuk. Yukarıda bunun bir örneğini görmektesiniz. Diğer Giriş ve Çıkışlar içinde geçersiz duruma düşmüş, tahsil edilmiş veya ödenmiş olanlar kullanıcı tarafından düzenlenmelidir. Program, vadesi geçmiş bile olsa listede olan her kalemi geçerli bir değer olarak kabul edecektir.

17 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 9. Satış Siparişleri Bu bölümde sistemimizin içinde kayıtlı olan Satış Siparişlerini Nakit Akış Tablomuza dahil edebilmek için gerekli olan tanımı yapacağız. Siparişleri müşterilerilerimize veya onların gruplarına göre ayrıştırabiliriz, ancak örneğimizde hiçbir detaya girmeyeceğiz. Bunun için Satış Siparişleri sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Yukarıdaki tanımlama sistemde açık bulunan tüm siparişlerin FATURALANMAMIŞ TUTARLARINI Nakit Akış Tablomuza getirecektir; valör tarihleri için ise sipariş programındaki değerlerinizi dikkate alacaktır. Faturalanmış tutarlar cari hesap sistemi içinde zaten dikkate alınmakta olduğu için bu kısımda sadece faturalanmamış tutar işlenmektedir. Not : Sistemde yer alan bir satış siparişi tek seferde (tek sevkiyat veya fatura) işlem görmek zorunda değildir. Herhangi bir siparişe istinaden defalarca sevkiyat yapılabilir ve fatura tanzim edilebilir. Sipariş sistemi hem sevk edileni hem de faturalanan miktarı ayrı ayrı izleyebildiği için faturalanmayan tutar hesaplanabilmektedir.

18 Nakit Akış Tablosu İçin Detaylı ŞABLON Tanımlama Örneği 10. Satınalma Siparişleri Bu bölümde sistemimizin içinde kayıtlı olan Satınalma Siparişlerini Nakit Akış Tablomuza dahil edebilmek için gerekli olan tanımı yapacağız. Siparişleri tedarikçilerimize veya onların gruplarına göre ayrıştırabiliriz, ancak örneğimizde hiçbir detaya girmeyeceğiz. Bunun için Satınalma Siparişleri sayfasını aşağıdaki gibi organize ediyoruz. Yukarıdaki tanımlama sistemde açık bulunan tüm siparişlerin FATURALANMAMIŞ TUTARLARINI Nakit Akış Tablomuza getirecektir; valör tarihleri için ise sipariş programındaki değerlerinizi dikkate alacaktır. Faturalanmış tutarlar cari hesap sistemi içinde zaten dikkate alınmakta olduğu için bu kısımda sadece faturalanmamış tutar işlenmektedir. Not : Sistemde yer alan bir satınalma siparişi tek seferde (tek sevkiyat veya fatura) işlem görmek zorunda değildir. Herhangi bir siparişe istinaden defalarca girişyapılabilir ve fatura tanzim edilebilir. Sipariş sistemi hem teslim alınanı hem de faturalanan miktarı ayrı ayrı izleyebildiği için faturalanmayan tutar hesaplanabilmektedir.

19 Detaylı ŞABLON un Sonucu (Girişler) Toplam 10 adımda tanımladığımız detaylı şablon ile Nakit Akış Tablomuzu yarattığımızda aşağıdaki sonucu elde ederiz. Dikkat ederseniz Girişler Bloğu tam tarif ettiğimiz gibi oluştu. Müşterilerimiz (CH Girişler) kısmını tanımlarken şehirler listemizde yer alan İzmir ve Samsun şehirlerini yukarıda görmeyişinizin sebebi ise o şehirlerdeki müşterilerimizin herhangi bir borcu olmaması. Genel Kullanım Notu : Girişler Toplam : Her sütun bir dönemi özetlemektedir (dönemin uzunluğu 1 gün, 1 hafta veya 1 ay olabilir), girişler toplamı ise o dönemin toplamını göstermektedir. Girişler Kümülatif Toplam : Girişlerin içinde bulunulan döneme kadar genel toplamını gösterir. Yukarıdaki örnekte +2 şeklinde belirtilen sütun dibindeki değeri o ana kadarki (O an dahil) toplam giriştir, diğer bir deyimle in toplamıdır.

20 Detaylı ŞABLON un Sonucu (Çıkışlar) Toplam 10 adımda tanımladığımız detaylı şablon ile Nakit Akış Tablomuzu yarattığımızda aşağıdaki sonucu elde ederiz. Genel Kullanım Notu : Çıkışlar Toplam : Her sütun bir dönemi özetlemektedir (dönemin uzunluğu 1 gün, 1 hafta veya 1 ay olabilir), çıkışlar toplam ise o dönemin toplamını göstermektedir. Çıkışlar Kümülatif Toplam : Çıkışların içinde bulunulan döneme kadar genel toplamını gösterir. Yukarıdaki örnekte +2 şeklinde belirtilen sütun dibindeki değeri o ana kadarki (O an dahil) toplam çıkıştır, diğer bir deyimle ün toplamıdır.

21 Nakit Akış Kontrol Parametreleri ve Komutları Şablon seçimi, herhangi bir şablon tanımı olmadığı sürece görüntü elde edilemez. SÜZ işleminden sonra farklı şablonlar seçip HESAPLA tuşuna basarak farklı analizler yapılabilir. Hesaplanmış bir Nakit Akışın içindeki Tahsilat ve Tediye varsayımlarını değiştirerek senaryo analizi yapabileceğiniz kısım. Varsayımları değiştirdikten sonra HESAPLA tuşuna basmalısınız. SÜZ tuşu sonucu sistemden derlenen bilgiler Nakit Akış programının arka sayfalarına yerleşir. HESAPLA tuşu ise bu ekranda görünen parametre ve şablon seçimine göre tabloyu yaratır. SÜZ tuşu Cari, Kasa, Çek/Senet, Sipariş, Diğer Tahsilat ve Ödemeler tablolarına ulaşarak Nakit Akış için gerekli olan tüm değerleri okur, klasifiye eder ve arka sayfalara yerleştirir. Ön sayfada hesaplanan Nakit Akış Tablosunun arka sayfaları. SÜZ tuşu tarafından hepsi birden veya her sayfa kendi içinden de hesaplattırılabilir. Valör tarihlerinin yorumlanma şekli. Hafta sonuna isabet eden vade tarihlerinin İlk İş Günü gibi kabul edilmesini sağlayan opsiyon. Farklı Para Birimlerinin Nakit Akış Para Birimine dönüştürülmesi için kabul edilecek çapraz değerler. Program Hesaplama esnasında ihtiyaç duyduğu çaprazları kendisi sorar. Nakit Akış Para Birimi Bakiyelerin tek çapraz ile mi (tavsiye edilen) yoksa valör tarihlerine göre hesaplanan çaprazlar üzerinden mi Nakit Akış Para Birimine dönüştürüleceğini belirleyen parametreler. Nakit Akışınızı grafik olarak görmek isterseniz. Nakit Akışınızı, bütün arka sayfaları ile beraber kaydetmek isterseniz. Nakit Akış Tablosunun hesaplamaya esas ilk tarihi. UYARI : Eski bir tarih seçili ise sistem o günkü bakiyelerden hesabını yapacağı için güncel bakiye raporlarınız ile farklı olacaktır. Nakit Akış Tablosu sütun sayısı ve gösterim skalası. Gösterim skalası değiştirildiğinde UYGULA tuşuna basınız. Akış tablosundaki her sütunun kapsadığı zaman aralığı tanımı. Takvim haftası ve ayı seçimlerinde ilk sütun sadece içinde bulunulan hafta veya ayı kapsar. Örneğin bu tabloyu Çarşamba günü hesaplatıyor ve takvim haftası seçiyor iseniz ilk sütün Çarşamba Pazar arası olacaktır. Not : Bir değişiklik yaptığınızda SÜZ - HESAPLA işlemlerini yapınız.

22 Nakit Akış Grafiği Dönemsel Giriş, Çıkış, Fark Grafiği 9 hafta boyunca 2 kez dönemlik fark (-) oluyor. 3 ve 4 üncü dönemlerdeki bu durum genel akışı negatife düşürmüyor. (Aşağıdaki grafik) Kümülatif Giriş, Çıkış, Fark Grafiği Fark grafiği 3.dönem en alt noktaya iniyor ancak negatif olmuyor. NOT : Bu grafikler ++NAKITA11 formu ile elde edilmektedir, form DIŞARIDAN VERİ AL işlemi ile elde edilebilir.

23 Nakit Akış Tablonuzu Excel e 2 adımda aktarabilirsiniz dinamo içinde yer alan bütün tablolar gibi Nakit Akış Tablosu da kopyalanabilir Kopyala (Smart) Paste (Yapıştır) Dinamo dan kopyalanan tablolar olması gerektiği gibi Excel e yapıştırılabilir.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz. CARİ HESAP ANALİSTİ Seçmiş olduğunuz cari hesabın firma için önem derecesini ve kapasitesini tespit edebileceğiniz bir analiz çalışmasıdır. Bu form sayesinde bir müşteri temsilcisi ilgili cari hesabı hiç

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

VERİ SİHİRBAZI. İşletmenizin Sihirli Değneği. VERİ SİHİRBAZI ile verilerinizi detaylı olarak inceleyebilir,

VERİ SİHİRBAZI. İşletmenizin Sihirli Değneği. VERİ SİHİRBAZI ile verilerinizi detaylı olarak inceleyebilir, VERİ SİHİRBAZI ile verilerinizi detaylı olarak inceleyebilir, işletmeniz için alacağınız kararların sürecini hızlandırabilirsiniz. VERİ SİHİRBAZI İşletmenizin Sihirli Değneği MİKROMAKS İÇİNDEKİLER Veri

Detaylı

Demsilver Muhasebe Programı

Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı; Stok,Cari,Fatura, İrsaliye, Kasa, Banka, Çek, Senet ve Raporlama Mödüllerinden Oluşur. CARİ Muhasebe Programında Sınırsız cari kart açabilirsiniz

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise / Tiger Plus /Go Plus Bölüm : Cari Hesap İşlem Merkezi CARİ HESAP İŞLEM MERKEZİ

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise / Tiger Plus /Go Plus Bölüm : Cari Hesap İşlem Merkezi CARİ HESAP İŞLEM MERKEZİ CARİ HESAP İŞLEM MERKEZİ Cari hesap işlem merkezi, programda tanımlı olan tüm cari hesaplara ait işlemleri tek bir pencereden kaydetmek ve izlemek için kullanılır. Bu pencerenin sağladığı en büyük kolaylık

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

CARİ İŞLEMLER. Genel Borç Alacak Dökümü

CARİ İŞLEMLER. Genel Borç Alacak Dökümü CARİ İŞLEMLER Genel Borç Alacak Dökümü Cari hesaplarınıza ilişkin borç, alacak ve bakiyelerinin alındığı rapordur. Cari aktif kodları kullanılabildiğinden gruplar halinde borç alacaklar görülebilmektedir.

Detaylı

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI

YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI YORKA TİCARİ STARTER EĞİTİM DÖKÜMANI Yorka Ticari Starter Yazılımı, Temel ön muhasebe ve cari ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmış bir versiyondur. 5 Ana modülden oluşmaktadır: Cari Hesaplar Stok

Detaylı

Sigorta Programı. Policede Müşteri bilgilerini detaylı olarak girebilirsiniz. her bir müşteriyi cari kart olarak algılar ve cari işlem yapabilirsiniz.

Sigorta Programı. Policede Müşteri bilgilerini detaylı olarak girebilirsiniz. her bir müşteriyi cari kart olarak algılar ve cari işlem yapabilirsiniz. Sigorta Programı Winpol Police, Cari,Kasa,Banka, Çek,Senet,Ödeme Planı,Fatura, Stok, Sms, İnsan Kaynakları, Kur Takibi, Personel, Uyarı Modüllerinden Oluşur. Police Modülü, Cari Mödül, Kasa Modülü, Banka

Detaylı

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 Ek Özellik Paketi 3 İçeriği * : 1 Yeni Fonksiyonel Özellikler... 2 1.1 Sipariş Planlama - Satınalma Siparişleri İçin Şablon Tasarımı... 2 1.2 Emanet Ambarı ve Stok Fişlerinin

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

CARİ MODÜL. Cari Kart Nasıl Açılır.

CARİ MODÜL. Cari Kart Nasıl Açılır. 1 CARİ MODÜL Carilerimizi (çalıştığımız müşteri, tedarikçi, satıcı şahıs ya da firmalar) tanımladığımız modüldür.tüm cari işlemlerimizi bu modulde cari cari takip edebilir, firmalara ait işlemleri yapabilir,

Detaylı

KARŞI ÖDEME TARİHİ TAKİBİ

KARŞI ÖDEME TARİHİ TAKİBİ KARŞI ÖDEME TARİHİ TAKİBİ Doküman Kodu : RFN-05 Açıklama : Karşı Ödeme Günü Takibi Kapsam : Finansal İşlemler Revizyon No : 1 Yayın Tarihi : Mayıs 2014 AMAÇ Müşterilerle yapılan anlaşmalar çerçevesinde

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

İş Hayatında Yeni Bir Start!

İş Hayatında Yeni Bir Start! İş Hayatında Yeni Bir Start! START Neden Start? START her küçük işletmenin sahip olmak isteyeceği bir yazılım... Tek kullanıcılı, muhasebesini dışarıda takip eden küçük işletmelere ve şahıs firmalarına

Detaylı

AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı

AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı Genel: Değişik tarihlerdeki vadeleri olan borç ve alacakların ortalama vadelerinin hesaplandığı ve girilen vade farkı oranına göre işlem tarihinde

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 2.11 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Fişlerde, Doküman

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

1 KARAR DESTEK SİSTEMİ

1 KARAR DESTEK SİSTEMİ 1 KARAR DESTEK SİSTEMİ Günümüzde işletmeler için, bilginin en doğru ve en hızlı şekilde harmanlanıp analiz edilebilmesi, gelişim sürecinin en önemli yapı taşlarını oluşturmaktadır. İster kendi işletmeniz,

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

DÖVĐZLĐ ÇEKLER. Çek ve senetlerle ilgili hareket kayıtlarında uygulamada yeni bir yöntem olarak portföy döviz tipi kavramı getirilmiştir.

DÖVĐZLĐ ÇEKLER. Çek ve senetlerle ilgili hareket kayıtlarında uygulamada yeni bir yöntem olarak portföy döviz tipi kavramı getirilmiştir. DÖVĐZLĐ ÇEKLER Versiyon : 3.6.8.10 ve üstü İlgili Programlar : Yakamoz ve üstü tüm ticari paketler, Bumerang Tarih : 16.06.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ Ticari programlarda

Detaylı

e-mutabakat hesabı için adresimizden kayıt olabilirsiniz.

e-mutabakat hesabı için   adresimizden kayıt olabilirsiniz. BSBA e-mutabakat Gönderim Uygulaması e-mutabakat hesabı için https://www.emikro.com.tr/ adresimizden kayıt olabilirsiniz. Üst bölümde yer alan E-Mutabakat butonuna tıklayınız. Kayıt ekranında yer alan

Detaylı

Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ

Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ Banka Kredi Takip sistemi ile işletmelerin bankalardan aldığı ticari kredilerin ve bu kredilerin geri ödemelerinin takip edilmesi ve raporlanması

Detaylı

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura Kasa Cari Stok Fatura Çek/Senet Banka İrsaliye Sipariş Fatura Depo Sayım Seri No. Barkod Kredi Kartı Mail Order Yönetici Taşören Hızlı Üretim Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat

Detaylı

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu. OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.tr Osmaniye 2011 Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

rst yazılım E-RAPOR V

rst yazılım E-RAPOR V E-rapor; BA/BS, bakiye mutabakatı ve işverenlerin ihtiyaç duyacağı raporların bulunduğu, logo yazılımları ile online çalışan ve işletmenizi anlık olarak takip etmenizi veya kolayca müşterilerin mali süreçlerini

Detaylı

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını CARİ KART KAYDI Bu bölümde Yeni cari kart oluşturabilir veya mevcut cari bilgileri değiştirebilirsiniz. Ana ekrandan CARİ KART KAYDI tuşuna basınız, açılan menüdeki istediğiniz bilgileri doldurunuz Bilgi

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Satış Fatura Özet Raporu SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Herhangi bir cari hesaba düzenlenmiş fatura toplamları alınabildiği gibi belirli bir grup için düzenlenmiş fatura toplamları da alınabilmektedir. Amaç

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari Hesap Listesi ekranındaki üst görsel menüden, yeni, değiştir, izle, sil, kopya butonları kullanıldığında cari hesap tanım ekranı açılmaktadır. D M H Cari kod listesi ekranında, mevcut seçili kayıt

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/26/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.16 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Malzeme Kayıtları Kopyalanırken Ambar Parametrelerinin de Kopyalanması Malzeme

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

rst yazılım E-RAPOR V

rst yazılım E-RAPOR V E-rapor; BA/BS, bakiye mutabakatı ve işverenlerin ihtiyaç duyacağı raporların bulunduğu, logo yazılımları ile online çalışan ve işletmenizi anlık olarak takip etmenizi veya kolayca müşterilerin mali süreçlerini

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI Ana Sayfa Ana Sayfada yer alan sekmelerden Alıcı Başvurusu Yapılan Firmaları Eksik Kalan Bildirimlerinizi ve Alıcı Analiz ve Prim Borcunuzu izleyebilirsiniz. ANA SAYFA Poliçe

Detaylı

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 İçindekiler Dövizli Kullanım... 3 Kavramlar... 3 Döviz Türleri... 4 Satır bilgilerinin silinmesi... 4 Tüm tablonun silinmesi... 4 Sistemde yer alan ilk tanımlara ulaşım...

Detaylı

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi 1 MİKTOP SADELEŞTİRİLMİŞ TİCARİ OTOMASYON PAKETİ MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi, firmanızın tüm ticari işlemlerini kusursuz bir biçimde yürütmeniz

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız TUZLA SÜLEYMAN DEMİREL TİCARET MESLEK LİSESİ MAÖL MUHASEBE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ I.DÖNEM TELAFİ EĞİTİMİ VE BECERİ SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMASI II.BÖLÜM SORULAR

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı Tarih: 01.12.2010 Mobilteg Saha Satış Otomasyonu Terminal Kullanım Kılavuzu (V.2x) Aşağıda bilgilerini bulacağınız Saha Satış Otomasyonu El Terminali tarafı kullanım bilgileri o günkü sürüme göre hazırlanmıştır.

Detaylı

Banka Hesap Tanımı ĠÇERĠK

Banka Hesap Tanımı ĠÇERĠK Doküman Kodu : MST005 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK GENEL BĠLGĠ BANKA HESAP TANIMI Genel Sekmesi Diğer Sekmesi GeliĢmiĢ Sekmesi EK ĠġLEMLER Banka Hesap

Detaylı

DARA PLUS OTEL MODULU

DARA PLUS OTEL MODULU DARA PLUS OTEL MODULU ROOM RACK (ODA KAYIT): REZERVASYON: Otelinizde kalmak için rezervasyon yaptıran müşterilerinizin rezervasyon kaydını açabileceğiniz alandır. Kayıt sekmesinden müşterinizin rezervasyonuna

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Genel: Bankaların belirli limit ve teminat (genellikle vadeli çek) karşılığında kullandırdıkları ve rotatif adı verilen kredilerin kullanılan

Detaylı

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ 1. Giriş OparWeb için http://b2b.opar.com MMWeb için http://b2b.magnetimarelliturkiye.com Yukarıdaki web adreslerinden sisteme ulaşılarak kullanıcı adı ve şifre ile

Detaylı

e-mutabakat Ekstre Gönderimi

e-mutabakat Ekstre Gönderimi e-mutabakat Ekstre Gönderimi Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, bs-ba formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe 18 Haziran 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Muhasebe ÖRNEKLER ĐLE FĐŞ CAMBAZI Fiş cambazları muhasebe fişlerini işlerken hızlı, pratik ve hatasız işlememizi sağlayan ETA

Detaylı

KTS (Kolay Ticari Set) yazılımınızı bilgisayarınıza kurmak son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz kurulum programını çalıştırmaktır.

KTS (Kolay Ticari Set) yazılımınızı bilgisayarınıza kurmak son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz kurulum programını çalıştırmaktır. KTS Kurulumu KTS (Kolay Ticari Set) yazılımınızı bilgisayarınıza kurmak son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz kurulum programını çalıştırmaktır. Kurulum programı çalışınca aşağıdakine

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen hareketlerine göre çeşitli analizlerin ve raporların hazırlanmasını sağlamaktadır.

Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen hareketlerine göre çeşitli analizlerin ve raporların hazırlanmasını sağlamaktadır. 9 Şubat 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Yönetim Analizi YÖNETĐM ANALĐZĐ VE FĐNANSMAN TAKĐBĐ MODÜLÜ Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen

Detaylı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı Logo Market Satınalma Kullanıcı El Kitabı 2013 Logo Market Satınalma 1-Logo Market Modülünde Satınalma Tarafının Kullanılabilirliği İçin Öncelik Taşıyan Bazı Kayıtların Sisteme Girilmiş Olması Gerekmektedir

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

KONSOLİDE FİNANS ÇİZELGESİ. İlgili haftada yapmanız gereken ödemeleri ve tahsilatları anlık olarak görebileceğiniz finans tablosudur.

KONSOLİDE FİNANS ÇİZELGESİ. İlgili haftada yapmanız gereken ödemeleri ve tahsilatları anlık olarak görebileceğiniz finans tablosudur. KONSOLİDE FİNANS ÇİZELGESİ İlgili haftada yapmanız gereken ödemeleri ve tahsilatları anlık olarak görebileceğiniz finans tablosudur. Ödemelerde; Kendi çekimiz borç senedimiz, Firma kredi kartları, Banka

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

BAYİ SİPARİŞ VE MUHASEBE SİSTEMİ TREEGRUP BİLİŞİM KULLANIM KLAVUZU

BAYİ SİPARİŞ VE MUHASEBE SİSTEMİ TREEGRUP BİLİŞİM KULLANIM KLAVUZU 1 BAYİ SİPARİŞ VE MUHASEBE SİSTEMİ TREEGRUP BİLİŞİM KULLANIM KLAVUZU 2 İçindekiler 1. Genel Anlatım (Sayfa 3) 1.1 Önsöz 2. Sipariş Yönetimi (Sayfa 4-5) 2.1 Sipariş Yönetimi 3. Ürün Yönetimi (Sayfa 6-9)

Detaylı

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU ÖNEMLİ UYARI : İhracat alacak sigortalarında ağırlıklı olarak hangi para birimi ile satış yapıyorsanız formdaki tüm bilgileri o para birimi cinsinden ve tüm sorulara

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Ulukom Devir İşlemleri

Ulukom Devir İşlemleri Devir İşlemleri Ulukom Devir İşlemleri 31-12-2016 Değerli Ulukom OpenEdge Sistemi Kullanıcıları, Bu dökümanda yeni yıl için devir işlemleri ve yeni firma açma işlemleri anlatılmaktadır. DEVİR İŞLEMLERİNE

Detaylı

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat Bayileriniz kendi müşterilerine yaptıkları satışların tutarını sizin online tahsilat sisteminizden size ödeyecekler ve bayilerinizin satış ciroları direkt olarak

Detaylı

START İçindekiler Kasa 2/17

START İçindekiler Kasa 2/17 Kasa LOGO Ocak 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 5 Hesap Özeti Grafiği... 5 Kasa Ekstresi... 6 Kasa İşlemleri... 7 Kasa İşlem Türleri... 8 Kasa Cari Hesap İşlemleri...

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

Ücret Bütçe Simülasyonu

Ücret Bütçe Simülasyonu DESTEK DOKÜMANI Ürün Bölüm : Bordro Plus : Ücret Bütçe Simülasyonu Ücret Bütçe Simülasyonu İnsan Kaynakları Ücret Simülasyonu Genel bütçeye hazırlık için IK bölümlerinin ücret ve bordro maliyetlerini senaryolaştırabileceği

Detaylı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı GMS.NET 3.0.0 Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı FİŞ GİRİŞ FORMUNA EKLENEN TCK/VKN KOLONU Fiş Giriş formuna, satır bazında T.C. Kimlik No veya Vergi Kimlik No. bilgisinin girilebileceği

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

ANALİZ BİLİŞİM HAKKINDA

ANALİZ BİLİŞİM HAKKINDA ANALİZ BİLİŞİM HAKKINDA 1996 yılında bilişim dünyasına adım atmış olan Analiz Bilişim, kuruluşundan bu yana gelişim ve ilerlemeyi hedeflemiştir. Geliştirdiğimiz Jetra Raporlama Programı bu kurumsal çabanın

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ Düzenleme : Metin Sancarbarlaz Düzenleme Tarihi : 11.01.2017 DÖNEM VE BAKIM İŞLEMLERİ İşlemler yılsonunda yapılmakta olup bulunduğunuz dönemi kapatarak yeni döneme

Detaylı

Teminatlar LOGO Haziran 2008

Teminatlar LOGO Haziran 2008 Teminatlar LOGO Haziran 2008 içindekiler LOGO-GO Teminatlar...3 Teminat Bilgileri...4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri...6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...8

Detaylı

Banka. İrsaliye Sipariş

Banka. İrsaliye Sipariş Çek ve Senet Fatura Sen Söyle Stok Cari Banka Kasa İrsaliye Sipariş Depo Sayım Seri No. Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat 3. Elden Çek Tahsilatı 4. Elden Senet Tahsilatı 5. Banka

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için)

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ)

CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ) CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ) 1.73.00.00 versiyonuyla Cari hesap risk takibi ile ilgili değişiklikler yapılmıştır. Daha önceki sürümlerde risk takibi yapılırken cari hesaba tek bir risk

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

B2B Finans Sayfası Artık Çok Daha İşlevsel

B2B Finans Sayfası Artık Çok Daha İşlevsel B2B Finans Sayfası Artık Çok Daha İşlevsel Değerli İş Ortağımız, Sizlerden gelen öneri ve talepler doğrultusunda geliştirme çalışmalarına devam ettiğimiz Finans sayfamız artık çok daha işlevsel Geliştirmesi

Detaylı

Risk toplamının hesaplanmasında, risk öğelerine ait kısıt verebilmesi ve risk takibinin daha etkin şekilde kullanılabilmesi için geliştirilmiştir.

Risk toplamının hesaplanmasında, risk öğelerine ait kısıt verebilmesi ve risk takibinin daha etkin şekilde kullanılabilmesi için geliştirilmiştir. DİNAMİK RİSK TAKİBİ Amaç ve Fayda Müşteri riskleri hesabında, borç bakiyesinin, risk toplamını belli bir oranda etkilemesi Risk toplamının hesaplanmasında, risk öğelerine ait kısıt verebilmesi ve risk

Detaylı

Güvenilir ve dinamik yapısıyla her zaman yanınızda

Güvenilir ve dinamik yapısıyla her zaman yanınızda Güvenilir ve dinamik yapısıyla her zaman yanınızda Modüller STOK YÖNETİMİ DEPO YÖNETİMİ CARI HESAP YÖNETİMİ KASA YÖNETİMİ BANKA YÖNETİMİ SATIŞ PAZARLAMA SATINALMA E-TİCARET SİSTEMİ ve YÖNETİMİ MOBİL SATIŞ

Detaylı

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Şirket Adı: YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Lütfen tüm bölümleri eksiksiz olarak doldurunuz, gerekirse sayfa ilave ediniz. Lütfen tüm sorulara cevap veriniz. 1)MÜŞTERİ BİLGİLERİ Ticaret Siciline

Detaylı

GO Plus Muhasebeleştirme

GO Plus Muhasebeleştirme GO Plus Muhasebeleştirme LOGO Mart 2012 İçindekiler İçindekiler... 2 Muhasebeleştirme... 3 Muhasebe Bağlantı Kodları... 4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi... 4 Muhasebe bağlantı kodları

Detaylı

LUCA NET BANKA EKSTRELERİ MODÜLÜ

LUCA NET BANKA EKSTRELERİ MODÜLÜ LUCA NET BANKA EKSTRELERİ MODÜLÜ Banka ekstrelerinizi bankanızdan alıp LUCA NET Kobi Ticari Yazılımı sistemine entegre edebilirsiniz.banka ekstrelerinizi Luca Net Kobi Ticari Yazılımına aktarma işlemlerinizi

Detaylı

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Satışınızı artırmak ve masraflarınızı

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

HIZLI SATIŞ MODÜLÜ. Kullanıcıya Sunduğu İmkânlar Nelerdir?

HIZLI SATIŞ MODÜLÜ. Kullanıcıya Sunduğu İmkânlar Nelerdir? HIZLI SATIŞ MODÜLÜ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü olan Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara uyumlu olarak tasarlanmıştır. Bakkallar,

Detaylı

MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İçindekiler Giriş Müşteri Evrak Giriş Sistemi Adres Bilgileri... 3 Müşteri Evrak Giriş Sistemi Kullanıcı Ekranları Kullanıcı Girişi... 4 Müşteri Bilgileri...

Detaylı

2012 Devir. 2012 Devir Prosedürü. 1. Devir Almadan Önce. 2. Devir İşlemleri Girişi ve Yeni Firma Açılması?

2012 Devir. 2012 Devir Prosedürü. 1. Devir Almadan Önce. 2. Devir İşlemleri Girişi ve Yeni Firma Açılması? 2012 Devir Prosedürü 1. Devir Almadan Önce 2. Devir İşlemleri Girişi ve Yeni Firma Açılması? 3. Devir İşlemleri 1 Kart ve Toplu Devredilen Dosyalar Kısmı 4. Yeni Firma Açıldıktan Sonra Kontrol Edilmesi

Detaylı

ONLINE MUHASEBE PROGRAMI

ONLINE MUHASEBE PROGRAMI ONLINE MUHASEBE PROGRAMI Pc, Tablet, Telefon veya Web de Aynı Anda Online Çalışan Muhasebe Programı Stok, Cari, Fatura, İrsaliye, Sipariş, Kasa, Banka, Çek, Senet, İş Emri-Servis, Kurlar, Raporlar. Online

Detaylı

Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır.

Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır. Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır. ROBO Framework içinde uygulanan tüm belgeler aynı yapıdan miras yolu

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı