BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ [1] YÖK KALİTE KURULU DEĞERLEME TAKIMI KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORUNA CEVAP YAZISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ [1] YÖK KALİTE KURULU DEĞERLEME TAKIMI KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORUNA CEVAP YAZISI"

Transkript

1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ [1] YÖK KALİTE KURULU DEĞERLEME TAKIMI KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORUNA CEVAP YAZISI Misyon, vizyon ve temel değerleri ile ilişkili olarak stratejik hedefler ortaya koyarken Avrupa Yükseköğretim Alanı ile Ulusal Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kalite standartları çerçevesinde yürütmekte olduğu hizmetleri sürekli iyileştirmeyi ilke edinmiş olan Üniversitemiz gerek program bazında gerekse kurumsal bazda dış değerlendirmeye büyük önem vermektedir. Bu bağlamda 2015 yılında Avrupa Üniversiteler Birliği nin dış değerlendirmesine gönüllü olarak başvuran ve bu değerlendirme sürecinden başarıyla geçen üniversitemiz YÖK Kalite Kurulu nun başlatmış olduğu Dış Değerlendirme sürecinden geçmeye de gönüllü olarak giren ilk üniversiteler arasında yer almıştır. Üniversitemizin talebi üzerine Kalite Kurulu tarafından belirlenen ve Prof. Dr. A. Ekrem ÖZKUL (Takım Başkanı), Prof. Dr. Müjgân SAĞIR ÖZDEMİR, Prof. Dr. Yusuf ÖNLEN, Prof. Dr. Nihat Zafer UTKAN ve Sema GÜNDEM den oluşan beş kişilik değerlendirme ekibi Şubat 2017 tarihleri arasında Üniversitemizi ziyarette bulunmuşlardır. Değerlendirme ekibi Üniversitemizi ziyaretleri sonrasında oluşturmuş oldukları Taslak Kalite Dış Değerleme Kurumsal Geri Bildirim Raporu nu tarihinde tarafımıza ulaştırmışlardır. Ziyaretleri neticesinde Kurumumuzu bir dış göz olarak değerlendiren ve faaliyetlerimizi iyileştirerek sürdürme noktasında gelişmeye açık yönlerimizi bizlere bildiren Değerlendirme Takımı na teşekkürlerimizi sunarız. Taslak raporu Üniversitemiz Kalite Komisyonu tarafından detaylıca incelenerek burada temas edilen hususlara yanıtlarımız aşağıda sunulmaktadır.

2 1. Var olan ve paylaşılan kalite politikalarının olgunlaştırılması, kalitede uzman rehberlik alınması Yanıt: Ülkemizde kalite güvence sistemleri konusu yeni bir olgudur. YÖK Kalite Kurulu kurulması, prosedürlerinin belli olması son bir yıl içerisinde gerçekleşmiştir. Üniversitemizdeki Kalite Komisyonu da yine bir yıl önce kurulmuştur. Dolayısıyla kalite süreçlerimizi iyileştirme çabaları aralıksız sürmektedir. Bu kapsamda, Kalite Komisyonu üyelerimiz belirli aralıklarla kalite üzerine uluslararası etkinliklere katılmaktadırlar. Örneğin; Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer, 27 Şubat 2017 tarihinde Bahreyn in başkenti Manama da gerçekleştirilen İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) 'nin yönetim kurulu toplantısına Türkiye yi temsilen katılmış ve Birliğin Başkanlığına seçilmiştir. BEÜ Kalite Komisyonu üyeleri Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ile Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar Kasım 2016 tarihlerinde Ljubljana/Slovenya da Slovenya Öğrenci Birliği ile Ljubljana Üniversitesinin birlikte düzenlediği 11. Avrupa Kalite Güvencesi Forumu na katılmıştır. Yine BEÜ Kalite Komisyonu üyeleri Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ile Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hüseyin Onan Avusturya/Viyana da 2-3 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen EUA Odak Grubu: ESG 2015 Etki, Güçlükler ve Çözümler çalışma toplantısına katılmışlardır. Bu süreçte elbette ki kalite politikamız da yeniden gözden geçirilecektir. Yüksek öğretim sistemimizdeki kalite güvence sistemleri uygulamaları, 2003 yılından bu yana, Bologna Süreci kapsamında kesintili de olsa da devam etmekte; yükseköğretim kurumları ve eğitim programları iç paydaş (öğretim elemanları ve öğrenciler) ve dış paydaş (işverenler, veliler, sivil toplum) katılımına açılmaktadır. Öte yandan "Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönetmeliği" Yükseköğretim Kurulu tarafından 2005 yılında eğitim, öğretim, araştırma faaliyetlerinin kalitesinin geliştirilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla, Avrupa Kalite Güvencesi Standart ve İlkelerine de uygun olacak şekilde yayınlanmıştır [1]. Halihazırda yürürlükte olan Kalite Güvencesi Yönetmeliği ise 23/07/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik yüksek öğretim kurumlarının iç ve dış değerleme süreçlerinden geçmekle yükümlü kılmakla birlikte, bu çalışmalar için bir organizasyonel birim önermemekte, söz konusu çalışmaların Yükseköğretim Kalite Kurumu Kalite Komisyonları marifetiyle gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Nitekim BEÜ de de oluşturulan Kalite Komisyonu gerekli çalışmalar

3 yapmakla görevlendirilmiştir ve bu komisyonda genellikle kıdemli öğretim üyeleri ve deneyimli bürokratlar görevlendirilmektedir. Cevabi yazıda belirtilen yöneticilerin yüksek öğretim kalite güvence sistemleri konusunda bilgi ve vizyon sahibi oldukları konusunda herhangi bir endişe bulunmamaktadır. Ancak Kalite Güvence sistemi yapı ve süreklilik arzeden tam zamanlı çalışmalar gerektirir. Belirtilen kişiler üst düzey yönetici ve asli görevlerinin yanında bu çalışmaları yapan kişilerdir. Bu nedenle görevi açık ve net olan bir birim tarafından gerçekleştirilmesi Kalite Komisyonu nun kişilerin vizyon ve politika belirlemede ve denetlemede etkin olmaları daha yerinde olacaktır. Nasıl ki bir endüstriyel şirketin genel müdürü ya da üst düzey yöneticilerinin kalite kökenli olması ya da kalite kontrol konusunda uzman olmaları kalite kontrol departmanı gereğini ortadan kaldırmayacaksa; yükseköğretim kurumlarındaki kalite vizyon ve deneyimine sahip yöneticilerin önderliğine ihtiyaç vardır, ancak çok boyutlu ve karmaşık kalite güvence sistemi uygulamaları tam zamanlı profesyonel uzmanlara gerek gösterir. Literatürde de bunu teyit eden bir çok kaynak bulunmaktadır. Örneğin Belenli ve diğerleri [2] (2011) dünyadaki mevcut kalite güvence sistemleri inceleyerek, ülkemizdeki mevzuat, mevcut yapı ve yükseköğretim sisteminin gözönünde bulundurulması suretiyle geliştirdikleri model önerisinde bu gerekliliği ; Üniversiteler kendi kalitelerini kendileri belirlerler. Bunun için üniversitelerin bünyelerinde Kalite Güvence Ofisi nin açılması gereklidir. Bu ofis kalitenin sürekli geliştirilmesi için stratejiler geliştirmeli ve bu stratejinin uygulanmasını sağlamaya çalışmalıdır. şeklinde ifade etmektedirler. Nguyen de [3] böyle bir birimi Kalite Güvence Merkezi olarak adlandırmakta ve bu merkezin genel olarak, üniversitenin misyonunu, strateji planını oluşturmak ve üniversitenin kalite güvence sistemini geliştirmek için üniversite yönetimine bilgi sağlamaktan sorumlu olduğunu belirtmektedir. Sursock [4] ise (2011) birimi Kalite Güvence Merkezi nin beş ana fonksiyonunu şu şekilde ifade etmektedir :

4 Destekleyici rol ve uzmanlık sağlama: Kalite güvence sorumlusu, fakülteleri düzenli olarak ziyaret eder ve kalite güvence süreçlerini geliştirme konusunda uzman desteği sağlar. Koordinasyon rolü: Özellikle üniversite ve fakülteler tarafından düzenlenen bir değerlendirme süreci olduğunda koordinasyon sağlar. Yorumlayıcı rol: Kalite güvence uzmanı ulusal kalite güvencesi gereksinimlerini kurumsal bağlamlara uyarlamak için yorumlar. İzleme rolü: Merkez yönergeler oluşturur, bilgi toplar, sorunları belirtir, ancak onları çözmek konusunda görevli değildir. İdari rol: Dış değerlendirme ziyaretlerinin düzenlenmesi ve hazırlanması veya kurumsal anketlerin uygulanması süreçlerini gerçekleştirir. Söz konusu Kalite Güvence Merkezi üniversite organizasyon yapısı içerisinde rektörlüğe bağlı bir merkez olabilir, ancak özellikle söz konusu birime daha etkili çalışma olanakları sağlamak açısından ve bağımsız danışmanlık/rehberlik şeklinde kurmay bir işlev öngörülmüştür. [1] Yüksek Öğretim Kurulu, Uluslararası İlişkiler Birimi [2] İbrahim BELENL, Durmuş GÜNAY, Ercan ÖZTEMEL, Ali DEMİR, Funda SİVRİKAYA ŞERİFOĞLU, Muzaffer ELMAS, Resul ERYİĞİT, Orhan AYDIN, Muharrem KILIÇ (2011); Türkiye Yükseköğretim Kurumları İçin Kalite Güvence Oluşumu Üzerine Bir Model Önerisi, Yükseköğretim ve Bilim Dergisi, Cilt 1, Sayı 3, [3] NGUYEN T. (2014) International Quality Assurance in Vietnam s Higher education. University of Twentee, Master Thesis [4] SUSSOCK A., SMIDT H. (2010). Trends 2010: A decade of change in European Higher Education. Brussels, Belgium: European University Association asbl.

5 2. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin dijital çağın sağladığı olanaklarla desteklenmesi Yanıt: Merkez yerleşke içinde yaklaşık m fiber optik kablo ile oluşturulmuş bilgisayar ağı vardır. Bu ağ ile ULAKBİM üzerinden 700 Mbit/sn hızında İnternete çıkılmakta olup, kablosuz ve kablolu olmak üzere yaklaşık kişiye internet hizmeti verilmektedir. Tüm dış yerleşkelerimizin, merkezle olan ağ bağlantı hızları arttırılmıştır. Tüm sınıflarda internet bağlantısı, projeksiyon altyapısı ve bazı sınıflarda da akıllı tahta uygulaması mevcuttur. Tüm birimlere ait web sayfalarına erişim web ara yüzlerinden ve dışarıdan güvenli dosya (SFTP) bağlantısı ile sağlanmaktadır. Güvenli, uzaktan erişim imkânı bulunan, veri tabanı erişimli, kontrolü kolay web sunucuları kurulmuştur. Bilimsel dergilerimizin web sayfaları olan ojs.beun.edu.tr, baktipd.beun.edu.tr ve turkjod.beun.edu.tr un beun.edu.tr li domain adreslerine taşınması ve sanal sunucu altyapısının kurulması tamamlanmıştır. Üniversitemizin web ana sayfası, alt sayfalar ve kişisel sayfalar 419 adettir. Ana sunucu Web sitesinin büyüklüğü 33 GB dır. Tüm üniversite genelinde ders notlarının internet ortamına aktarılması teşvik edilmektedir. Tüm yerleşkelerdeki EDUROAM hizmeti veren kablosuz erişim noktası 88 adete ulaşmıştır. Tüm öğrenci laboratuvarlarına öğrencilerin e-posta adresleri ve şifreleri ile güvenli erişim sağlayabileceği internet hizmeti verilmektedir. Kütüphane kaynaklarından yararlanmak için kullanılan Proxy hizmeti, yeni güncellemeler ile devam etmektedir. Yazılım Teknolojilerimiz; Mezun Bilgi Sistemi(MBS): MBS, mezunlar ile üniversite arasında iletişimi devam ettirmek için geliştirilmiştir. İhtiyaca göre güncellemeler yapılmaktadır. Sahip olduğu modüller; Mezun Üyelik modülü Personel Üyelik modülü Yetkilendirme modülü Mezun Kayıt modülü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı için Yönetici modülü Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü için Yönetici modülü Yönetici Raporlama modülü E Kampüs: Modüller ihtiyaca göre güncellenmektedir. Öğrenci modülü Ders not giriş ve raporlama modülü

6 Öğrenci işleri modülü Öğrenci belge rapor modülü Katkı payı kontrol ve yönetim modülü Katkı payı Banka WEB Servisi Ders alma modülü Katalog / Ders ve ders planı yönetim modülü Derslik Yönetimi modülü Değişim programları modülü Farabi Online başvurular modülü Bilgi paketi modülü (EOBS) Yetki yönetim modülü Akademik Özgeçmiş modülü Toplu eposta modülü (beta) Kaynak Talep Sistemi (KTS): Kütüphane için Kitap/E-Kitap, Dergi/E-Dergi taleplerini toplamak için geliştirilmiştir. İhtiyaca göre güncellemeler yapılmaktadır. Sahip olduğu modüller; Üyelik modülü Yetkilendirme modülü Kitap/e-kitap talep modülü Dergi/e-dergi talep modülü Online Veri tabanı talep modülü Raporlama modülü Pedagojik Formasyon Programı Otomasyonu: Yapılan başvuruların aktarımı, grupların ve sezonların belirlenmesi yapılmaktadır. e-devlet Kayıt: Üniversitemiz e-devlet üzerinden öğrenci kaydını başlatan ilk üniversitelerden biridir. E-devlet üzerinden yapılan yeni öğrenci kayıtlarını e kampüs ile entegre eden bir uygulama geliştirilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Salon Randevu Sistemi: Konferans salonlarının kullanım yönetimi için web tabanlı bir yazılım geliştirilmiştir. Tercih Robotu: Yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için tercih robotu güncellenmiştir. Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Sistemi: Üniversitemize başvuru yapacak yabancı uyruklu öğrencilerin başvurularının alındığı sistemdir. Enstitü Başvuru Sistemi: Üniversitemize başvuru yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencileri için geliştirilmiş on line başvuru sistemidir.

7 Diploma Hazırlama Sistemi: Üniversitemizden mezun olan öğrenciler için verilecek diplomalar ile yan dal ve hazırlık bölümü öğrencilerine verilecek olan sertifikaların e-kampüs sistemindeki öğrenci bilgilerini kullanarak hazırlanması için geliştirilmiştir. Prof. Dr. Durmuş GÜNAY Merkez Kütüphanemiz koleksiyonunda bulunan kitaplar Dewey Decimal Classification (DDC) onlu sınıflama sistemine göre tasnif edilmektedir. Kütüphanemizde YORDAM otomasyon programı kullanılmaktadır. Kütüphanemizde mevcut yayınların büyük bir kısmı YORDAM kütüphane programına kayıtlı olup, kaynak tarama hizmetleri, tek bir anahtar kelime yardımı ile (yazar adı, kitap adı, konu, seri vb.) internet olan her ortamdan on-line olarak yapılabilmektedir. Kütüphanemiz koleksiyonunda bulunmayan yayınlar için Kütüphanelerle işbirliği çerçevesinde öğretim üyelerimizin ihtiyaç duydukları yayınlara ulaşabilmeleri için ödünç kitap alma hizmetleri; ANKOS un KİTS (kütüphaneler arası işbirliği takip sistemi) üyeliği ve ULAKBİM - TÜBESS (Türkiye Belge Sağlama Sistemi) üzerinden gerçekleştirilmektedir. Üniversitemiz elektronik kaynak sayısında Türkiye 2. si konumundadır. *2011 yılında olan elektronik kaynak sayımız beş yılda %163 artışla ya yükselmiştir. Elektronik Dergi Sayısı Elektronik Kitap Sayısı Elektronik Diğer Kaynakların Sayısı Toplam Elektronik Kaynak Sayısı Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Bölümü laboratuvarlarında LMS ve ders kitaplarının software i kullanılmakta olup ayrıca buna kitapların çalışma ekleri de yüklenmiştir. Sınavlarda dijital dinleme ve yanıtlama yapılabilmektedir. Modern Diler bölümünde yabancı dil dersleri uzaktan eğitim olarak yürütülmektedir. Uzaktan Eğitim Merkezi nde (UZEM) bütün üniversite genelinde kullanılan öğrenme yönetim sistemi (LMS) mevcuttur. Eğitim-öğretim dönemi başında uzaktan eğitim destekli olarak açılan her ders için ders notu, dijital içerik, on line sınav, video vb. aktiviteler dersin öğretim elemanı tarafından haftalık olarak yüklenebilmekte, öğrenciler bu materyallere bilgisayar, tablet veya telefon aracılığıyla ulaşabilmekte ve öğrencilerin bu aktiviteleri ne oranda tamamlandığı takip edilebilmektedir.

8 Sağlık Bilimleri Fakültemizde ders notları fakültenin web sayfasında öğrencinin kullanımına sunulmuştur eğitim-öğretim dönemi güz yarıyılı itibarıyla Bilgisayar Destekli Simülasyon Laboratuvarı eğitim-öğretime açılacaktır. Dersler sırasında Bakım Uygulamaları/Teknolojileri konusunda video sunumları yapılmaktadır. Diş Hekimliği Fakültemizde Preklinik alçı eğitimi için Bilgisayar Destekli Simülasyon Fantom Laboratuvarı ile dijital kanıta dayalı diş hekimliği eğitimi yapılmaktadır. Uzmanlık öğrencileri eğitimi için dijital destekli üretim ile hasta tedavileri yapılmaktadır. Tıp Fakültemizde eğitimde yeni teknolojilerin kullanılması ve bilimsel gelişmelerin eğitim programlarına yansıtılması kapsamında ilk başta Fakülte müfredatının Çekirdek Eğitim Programına uygun hale getirilmesi çalışmaları yürütülmüştür. Bülent Ecevit Üniversitesi, Bologna Süreci ne uyumlu olarak oluşturulan akademik programları ve Bülent Ecevit Üniversitesi nin eğitim anlayışı ile hedefleri hakkında ayrıntılı bilgi vermek amacıyla Öğrenci Bilgi Paketi (EOBS) otomasyon sistemini hazırlamıştır. EOBS de derslerin AKTS kredileri, öğrenci iş yükleri, değerlendirme süreçleri ve bunlarla ilgili tüm bileşenler adım adım açıklanmıştır. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin dijital çağın sağladığı olanaklarla desteklenmesi tüm dünyada yüksek öğretim kurumlarının gündeminde olan bir konu olup BEÜ de bu yönde çalışmalar yapılmakta ise de gelişmeye açık bir alan olarak değerlendirilmiştir. Çağımıza damgasını vuran Dijital Dönüşüm e hazır bulunma, uyum sağlama ve fırsatlarını değerlendirme konusuna BEÜ Stratejik Planında da yeterince yer verilmediği görülmektedir. Cevap yazısında verilen örnekler memnuiyet verici olmakla birlikte eğitim öğretimden daha çok altyapı (internet/ intranet altyapısı), idari bilgi sistemleri (mezun bilgi sistemi, e-kampüs, talep bilgi sistem) ve kaynaklara (elektronik kaynaklar) eğitim kalitesini ile doğrudan ilgili olmayıp destek faaliyetleridir. Bu konuyla ilgili olarak eğitim sunumu, değerlendirmesi ve öğrenci-öğretim elemanı etkileşimlerinde çevrimiçi teknolojilerin ne ölçüde kullanıldığının belirtilmesi beklenir.

9 Yine üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Bölümü laboratuvarlarında yanında üniversitenin genelinde öğrenme yönetim sistemi (LMS) mevcut olduğu belirtilmekle birlikte bu LMS in niteliği ve özellikle üniversite genelinde kullanımına ilişkin bilgiler Fakülte/bölüm temelinde derslerin teknoloji destekli verilme biçim ve oranları bulunmamaktadır. Bu konuda BEÜ Stratejik Planında yer alan Stratejik Amaç1- Hedef-1 ve Faaliyet 2: :Ders Materyalinin (Kaynak Kitap, Yardımcı Kitap, Ders Notu, Teksir, Slayt vb) güncelleştirilerek internet ortamına aktarılması) konusunda bilgi verilmesi yerinde olurdu. Ayrıca konuyla ilgili öğrenci, öğretim üyesi ve kurumsal hazır bulunuşluğun artırılması yönünde ne tür çalışmalar yapıldığının açıkça belirtilmesi beklenir.

10 3. Yönetim bilgi sisteminin bütünsel yapıya kavuşturulması Yanıt: Üniversitemizde yönetim bilgi sistemi üç ana başlık altında bütünleştirilmiştir. Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), Öğrenci Yazılım Sistemi, Personel Yazılım Sistemi (UNİPA) bunun haricinde tüm verilerin toplandığı Veri Toplama Merkezi otomasyon sistemi kurulmuştur. Bu sistemlerin birlikte çalışmasını sağlamak için yeni bir yazılım temin edilmesi süreci devam etmektedir. Son olarak, Öğrenci Bilgi Sistemi olarak Proliz firmasının geliştirdiği otomasyon satın alınmıştır. Bu otomasyon ile genel anlamda tüm öğrencilerin sisteme kayıtları(elle, e-devlet, online) yapılabilmekte, diğer resmi kurumlarla ( YÖK, ÖSYM, KYK gibi) entegrasyonu sayesinde bilgi doğrulama gibi işlemleri yapılabilmekte, ders katalogları yönetilebilmekte, akademik eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülebilmekte, mezun konumdaki öğrencilerin otomatik mezuniyetleri verilebilmektedir. Tüm bunların yanında, farklı yapılarda, anlık olarak ihtiyaç duyulan raporları ise esnek rapor üretim aracı kullanılarak çok hızlı ve kolay şekilde hazırlanıp kullanılabilmektedir. Üniversite Yönetim Bilgi Sistemi üniversitenin yönetimi için gerekli olan bilgilerin (akademik ve idari) toplanması, analiz edilmesi, özetlenmesi saklanması ve planlama ve karar verme desteği amacıyla ilgili yerlere istenilen biçimde iletilmesini sağlamak üzere yapılandırılmış sistemlerdir. Bütünleşik yapıdaki bir üniversite bilgi sisteminde İnsan kaynakları Finansal kaynaklar Tedarik depolama Öğrenci kayıt-kabul ve destek hizmetleri Kütüphane vb. alt sistemlerin tek bir yapı altında toplanması beklenir. Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP : Enterprise Resource Planning) olarak üretim sektöründe yaygınlaşan bu tür bilgi sistemlerinin üniversite yönetiminde de planlama ve yönetim desteği sağlamaktadır. BEÜ de halihazırda üç başlık altında ayrık olarak çalışan yapıların genişletilerek bütünleştirilmesi yönünde çalışmalar olması memnuniyet vericidir.

11 4. Kurumun kalite güvencesi sistemini, eğitim-öğretim süreçlerini ölçme ve izlemeye imkân tanıyacak şekilde tasarlaması, sürecin sürekliliğini sağlanması Yanıt: Sınav sistemimiz yönetmelikte açıkça belirtilmektedir. Stratejik Planımızla ilişkili olarak kalite güvence sistemi kapsamında eğitim-öğretim süreçlerimiz, öğrenci bilgi kataloğunda (EOBS) tanımlanmıştır. Bu süreci izlemek amacıyla her eğitim-öğretim dönemi sonunda yapılan ders anketleri ile süreç izlenmektedir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı na Proliz öğrenci otomasyon yazılımı alınmış olup, Bu yazılım öğrencilerin üniversiteye ilk kaydından mezuniyetine kadar olan tüm akademik süreçlerini hatasız ve eksiksiz olarak yürütülmesini sağlayacak, ihtiyaç olan tüm raporlar en doğru, hızlı şekilde alınabilecektir. Her eğitim-öğretim dönemi sonunda yapılan ders anketlerinin kurumun eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin kalite güvencesi sisteminin etkinliğini belirlemede yeterli olamayacağı düşünülmektedir.

12 5. Başarı ölçme ve değerlendirme yönteminin (BDY) hedeflenen ders öğrenme çıktılarına ulaşıldığını ölçebilecek şekilde tasarlanması Yanıt: MÜDEK ve FEDEK süreçlerinde edinilen deneyimlerimizden yola çıkılarak öğrenme çıktılarına ulaşıldığı öncelikle dönem içerisinde yapılan sınavlarda sorulan sorulara verilen yanıtların istatistiksel analizi yapılarak ders değerlendirilmektedir. İlgili dersler kapsamında verilen ödev ve proje çalışmaları da aynı şekilde değerlendirilmektedir. Bunun yanı sıra yeni mezun anketi ve mezun anketi, staj değerlendirme anketi, işveren paydaş anketi bu süreçlerin kontrolünde kullanılmaktadır. Program akreditasyon süreçlerine dâhil olan fakülte ve bölümlerimizdeki bu uygulamanın üniversite genelindeki programlara yaygınlaştırılması için çalışmalar devam etmektedir ( EK 1 ). Verilen yanıtta, sınavlarda sorulan sorulara verilen yanıtların analizine yoluyla derslerin değerlendirilmekte olduğu belirtilmekle birlikte birlikte net bir ölçüm metodolojisi belirtilmiş ve tariflenmiş değildir. Cevabi yazının ekinde yer alan dokümanın bu yönde gelişmeye açık olarak değerlendirilmiştir. 6. Eğiticilerin eğitimi programının genişletilmesi, yaygınlaştırılması Yanıt: Bu konuda farkındalığımız bulunmaktadır. Yabancı Diller Yüksekokulumuzda bu uygulama sürekli yapılmaktadır. Programın yaygınlaştırılması sağlanacaktır ( EK 2 ). Bu konuda, dijital çağın yüksek öğretim sistemleri dikkate alınarak öğretim üyelerinin ve yöneticilerin hazır bulunuşluklarını geliştirmeye yönelik çalışmalar da yapılması, bu konun spesifik olarak Stratejik Planda vurgulanması yerinde olacaktır.

13 7. Danışmanlık sisteminin etkinliğinin izlenmesi Yanıt: Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliğimizde danışmanlık görevleri açıkça tanımlanmıştır. Yine akreditasyon değerlendirmesine tâbi olan programlarımızda danışman öğrenci toplantıları yapılmaktadır ( EK 3 ). Söz konusu yönetmelikte yer alan Kaydını yaptıran her öğrenci için, ilgili bölüm başkanınca bölümün öğretim elemanları arasından bir danışman görevlendirilir. Danışman öğrenimi süresince öğrenciyi izler, yol gösterir, yardımcı olur. Öğrencinin kayıt yenileme, ders alma ve bırakma işlemleri danışmanın onayı ile yapılır. ifadesinde yer alan izleme ve yol gösterme işlevinin öğrenci merkezli eğitim gerekleri doğrultusunda gözden geçirilmesi önerilmiştir. 8. Programların tasarımı ve onayı için tanımlı süreçlere sahip olunması Yanıt: Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliğimizde programların oluşturulması ile ilgili süreçler tanımlanmıştır ( EK 4 ). Dijital çağ ve endüstri 4.0 gibi gelişmelerin uzantısı olan öngörüler önümüzdeki yıl içerisinde bir çok mesleğin ortadan kalkacağı, şu anda bilinmeyen bir çok farklı uzmanlıklara ihtiyaç olacağı şeklindedir. Söz konusu süreçlerin bu eğilimler doğrultusunda gözden geçirilmesi önerilmektedir.

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE DIŞ DEĞERLEME KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORUNA CEVAP YAZISI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE DIŞ DEĞERLEME KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORUNA CEVAP YAZISI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE DIŞ DEĞERLEME KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORUNA CEVAP YAZISI Misyon, vizyon ve temel değerleri ile ilişkili olarak stratejik hedefler ortaya koyarken Avrupa Yükseköğretim

Detaylı

EUA IEP. Kurumsal Değerlendirme Programı. Avrupa Üniversiteler Birliği.

EUA IEP. Kurumsal Değerlendirme Programı. Avrupa Üniversiteler Birliği. EUA Avrupa Üniversiteler Birliği IEP Kurumsal Değerlendirme Programı http://iep.beun.edu.tr/ EUA Heyeti BEÜ yü Değerlendirecek Avrupa Üniversiteler Birliği ( EUA ) Heyeti 21-22 Mart 2016 tarihleri arasında

Detaylı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri Amaç 1 - Eğitim - öğretim kalite ve kapasitesinin artırılması Hedef 1.1: Akreditasyon ve kalite güvence çalışmalarının

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU. Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU. Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 24 Mart 2017 İç değerlendirme raporlarının kapsamı Bir yükseköğretim

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜLT UYGULA KONTROL Bilgi Akışı EĞİTİM VE ÖĞRETİM SÜREÇLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İYİLEŞTİRME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME SÜREÇLERİ YÖNETSEL SÜREÇLER

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi bünyesindeki tüm diploma programlarının

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ. Güneydoğu Anadolu Bölgesi nin En Stratejik Üniversitelerinden Birisidir.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ. Güneydoğu Anadolu Bölgesi nin En Stratejik Üniversitelerinden Birisidir. HARRAN ÜNİVERSİTESİ 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi; 2074 Personeli, 26.662 Öğrencisi, 482.817 Metre Kareden Oluşan Yerleşkeleri, 13 Meslek Yüksek Okulu, 3 Enstitüsü, 5 Yüksekokulu, 14 Fakültesi

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu 1. Amaç ve Faaliyet Kapsamı Amaç: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma ve yönetim hizmetlerinin değerlendirilmesi,

Detaylı

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ Prof. Dr. Belma Gümüşel belmagumusel@yahoo.com ECZACILIK FAKÜLTELERİ n=12 Öğrenci Alan Öğrenci alması onaylanan Öğrenci almayan

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Bartın Üniversitesi nde Yükseköğretim Kalite

Detaylı

EUA HEYETİ MART TARİHİNDE ÜNİVERSİTEMİZDE BEÜ yü Değerlendirecek

EUA HEYETİ MART TARİHİNDE ÜNİVERSİTEMİZDE BEÜ yü Değerlendirecek EUA HEYETİ 21-22 MART TARİHİNDE ÜNİVERSİTEMİZDE BEÜ yü Değerlendirecek Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Nedir? Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) ne demektir? 1.1. İç Kalite Güvencesi 1.2. Programların

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BARTIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2019-2021 BİRİM STRATEJİK PLANI 1. BÖLÜM: DURUM ANALİZİ 1.1. Kurumsal (Birim) Tarihçe Üniversitemiz Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden ayrılarak Orman

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsım MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde danışma

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

Tablo 1 PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

Tablo 1 PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU 1.BİLİMSEL ARAŞTIRMALARIN KALİTESİNİ GELİŞTİRMEK. Beş yılda öğretim elemanı başına 3 ulusal, 2 uluslararası bilimsel araştırma veya yayın ile toplam 1500 ulusal ve 390 uluslararası bilimsel proje gerçekleştirmek.

Detaylı

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM A. KURUM PROFİLİ. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç ve Dış Hususlar

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM A. KURUM PROFİLİ. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç ve Dış Hususlar Sayfa 1/5 A. KURUM PROFİLİ Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 28.08.2003 tarih ve 25213 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanun'un değişik ek 30'uncu maddesine

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 11 ŞUBAT 2013-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 11 ŞUBAT 2013-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 11 ŞUBAT 2013-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU İlk olarak 2008 yılında Uzaktan Eğitim Birimi olarak kurulan merkezimiz, 2013 yılından

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU 05.12.2016 1 KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ Kurumsal dış değerlendirme süreci, kurumun kendi

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR MERKEZİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ MAHHALLİ İDARE DİĞER (ÖZEL

Detaylı

DEÜ KALİTE ÇALIŞMALARI BİRİM KALİTE KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

DEÜ KALİTE ÇALIŞMALARI BİRİM KALİTE KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEÜ KALİTE ÇALIŞMALARI BİRİM KALİTE KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEÜ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. İlgi KARAPINAR Aynur KABASAKAL Nedim ÖNBAŞ Murat Emre ARDIÇ Toplantının Amacı Tanışma Üniversitedeki

Detaylı

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 18/12/2018 tarih ve 340/24 sayılı senato kararı. Amaç ve Kapsam BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönerge; Burdur Mehmet

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi 25 Temmuz 2018 KAPSAM Ankara Üniversitesi nin Kalite Güvencesi Süreçlerine İlişkin 1.

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde

Detaylı

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 Diler ASLAN PAÜ Kalite Komisyonu Üyesi Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAVDEM) Müdürü Kurum Kalite Koordinatörü

Detaylı

Kalite Yönetim Sistemi

Kalite Yönetim Sistemi Kalite Yönetim Sistemi 1 1 Kalite Güvence Süreçlerinin Yönetimine İlişkin, Organizasyonel Yapılanma 2 Kalite Yönetim Sistemi Üniversitemizin; misyon, vizyon ve hedeflerine ulaşmak için bu değerleri kalite

Detaylı

BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ

BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ 1. BÖLÜM KALİTE VE AKREDİTASYON KOMİSYONU Kalite Güvence Sisteminin geliştirilmesi konusunda komisyonlar oluşturulmasına yönelik Bölüm Kuruluna öneriler

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan Tunceli Üniversitesi Uluslararası

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU BİLGİ NOTU

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU BİLGİ NOTU YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU BİLGİ NOTU Yükseköğretim Kalite Kurulunun Kurulma Nedeni Yükseköğretimde yapısal değişikliği gerçekleştirecek ilk husus Kalite Kuruludur. Yükseköğretim Kurulu girdi ile ilgili

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM YÖNERGESİ

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM YÖNERGESİ MEVLANA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesinde, bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı ön

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Dokuz Eylül Üniversitesinde

Detaylı

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Eylül 2018 Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Sunum planı Yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Bologna

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Birim/Altbirim Üst Yöneticiler Astları Görev Devri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Daire Başkanı-Genel Sekreter Şef ve ilgili memurlar İzinli veya görevli olduğu durumlarda yerine Şube Müdürü

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM A. Kurum Profili 17.03.2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5467 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu, Yükseköğretim Kanunu, Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Telsiz Kanunu

Detaylı

PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI

PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI Prof. Dr. Bülent E. Platin Prof. Dr. Ercan Kiraz Eğitim Planlama Komisyonu MART 2013 DAYANAKLAR Lisans programları için, Program Eğitim Amaçlarının hazırlanmasında yol gösterici

Detaylı

AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ

AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ EĞİTİM AMAÇLARINDA YAPILAN GÜNCELLEMELER BİR ÜST KOMİSYONA EN GEÇ BİR HAFTA İÇERİSİNDE İLETİLİR Eğitim Amaçları Güncelleme Bölüm / Program Kalite

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü lik Sayfa No : 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemeye, iç ve dış iletişimin nasıl sağlanacağına ve mevcut iletişim ağının sağlıklı

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME UYGULAMA YÖNERGESİ BÖLÜM: I MADDE 1- Amaç Bu yönergenin amacı, Avrupa Meslek Yüksekokulu akademik birimlerinin eğitim, öğretim

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Hitit Üniversitesi Kalite Komisyonunun

Detaylı

KURULUŞ AMAÇ BAĞLAM KAPSAM. A. KURUM Profili. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç -Dış Hususlar İç Hususlar

KURULUŞ AMAÇ BAĞLAM KAPSAM. A. KURUM Profili. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç -Dış Hususlar İç Hususlar Sayfa 1/5 A. KURUM Profili 11.07.1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair 2809

Detaylı

Uzaktan Eğitim Sistemi ve Yeni Hedeflerimiz

Uzaktan Eğitim Sistemi ve Yeni Hedeflerimiz Uzaktan Eğitim Sistemi ve Yeni Hedeflerimiz 1 Sunum Planı Misyon Vizyon İdari Kadro Mevcut Durum Hedefler ve Çalışma Planı 26.05.2011 ue.atilim.edu.tr 02 Misyon Üniversitemiz ilke olarak, uzaktan eğitim

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 Bu Yönergenin amacı Bülent Ecevit Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

SINOP ÜNIVERSITESI KALITE KOMISYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESI. BIRINCI BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SINOP ÜNIVERSITESI KALITE KOMISYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESI. BIRINCI BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SINOP ÜNIVERSITESI KALITE KOMISYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESI BIRINCI BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Sinop Üniversitesi Kalite Komisyonunun kuruluş,

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Yyyzaffer Elmas Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Prof.Dr.Muzaffer Elmas Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı elmas@yokak.gov.tr WEB tabanlı İç Değerlendirme Raporları ve Performans Göstergeleri

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi nin yükseköğretim

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018 İTİBARİYLE AĞUSTOS-2018 İTİBARİYLE NİSAN-2018 İTİBARİYLE

3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018 İTİBARİYLE AĞUSTOS-2018 İTİBARİYLE NİSAN-2018 İTİBARİYLE MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEF EYLEM PLANI PERFORMANS GÖSTERGELERİ GERÇEKLEŞTİRİLME ÖLÇÜTÜ 3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018

Detaylı

EUA IEP. Kurumsal Değerlendirme Programı. Avrupa Üniversiteler Birliği.

EUA IEP. Kurumsal Değerlendirme Programı. Avrupa Üniversiteler Birliği. EUA Avrupa Üniversiteler Birliği IEP Kurumsal Değerlendirme Programı http://iep.beun.edu.tr/ EUA Heyeti BEÜ yü Değerlendirecek Avrupa Üniversiteler Birliği ( EUA ) Heyeti 21-22 Mart 2016 tarihleri arasında

Detaylı

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU 14 HAZİRAN 2013 ÖNSÖZ Üniversitemiz Rektörlüğü olarak ilkini 14 Mayıs 2011 de Kongre ve Kültür Merkezinde, ikincisini 22 Mayıs 2012 de Burhaniye

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Ordu Üniversitesi'nin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve idari hizmetlerinin

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Müfredat Yönetim Süreci Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Müfredat Yönetim Süreci Standardı İçindekiler Tablosu 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. SORUMLULAR... 2 4. TANIMLAR... 2 5. STANDART DETAYI... 2 5.1. Müfredat Geliştirme Süreci... 2 5.1.1. Program Açma Şubesi... 2 5.1.2. Müfredat geliştirme

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri

Detaylı

40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi. BT ekipmanları ile donatarak. eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma

40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi. BT ekipmanları ile donatarak. eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma 40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma ve okullarımızda teknolojiyi iyileştirme hareketidir. İdari Hizmetlerde

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. (1) Bu Yönergenin amacı İstanbul Teknik Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

AKADEMİK İŞ YÜKÜ TAKVİMİ

AKADEMİK İŞ YÜKÜ TAKVİMİ EYLÜL Yurt dışından öğrenci kabulünde asil kazananların kayıtlarının yapılması. Güz dönemi ara sınıf öğrencileri için katkı payı datalarının Bankaya gönderilmesi. Kredi Burs müracaatı yapan öğrencilere

Detaylı

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ AMAÇ 1. Hedef 1.1. İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINI ÜNİVERSİTE ÇAPINDA YAYGINLAŞTIRMAK 2017 yılı sonuna kadar İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrenci sayısını

Detaylı

ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI

ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI 15. MİLLİ ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI Doç. Dr. Ayşe GÜROL Atatürk Üniversitesi, ayseparlak42@gmail.com Bilim ve teknoloji alanında değişim

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- Bu usul ve esasların amacı, Kafkas Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına,

Detaylı

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu Europass a Genel Bakışş ecdc.europa.eu Europass in Geçmişi Europass Kararı 2004 yılında Avrupa Komisyonu tarafından yeterliliklerin ve yetkinliklerin şeffaflığını sağlayacak tek bir çerçeve olarak kabul

Detaylı

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA 13 Nisan 2016- ANKARA KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) İÇERİĞİ Kurum Kalite Güvence Sistemi Eğitim ve Öğretim Araştırma ve Geliştirme Yönetim Sistemi Kurum Hakkında Bilgiler KİDR Sonuç ve Değerlendirme

Detaylı

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Place image here with reference to guidelines Serhat Akmeşe

Detaylı

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 Diler ASLAN PAÜ Kalite Komisyonu Üyesi Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAVDEM) Müdürü Kurum Kalite Koordinatörü

Detaylı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2018 Birim Kalite Politikası Üniversitemiz ve birimimiz misyonu, vizyonu doğrultusunda; eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerine

Detaylı

KALİTE YOLCULUĞU. Prof.Dr. Muzaffer ELMAS Sakarya Üniversitesi Rektörü. www.sakarya.edu.tr. EFQM KAZANANLAR KONFERANSI (WINCO) 19 Şubat 2014, İstanbul

KALİTE YOLCULUĞU. Prof.Dr. Muzaffer ELMAS Sakarya Üniversitesi Rektörü. www.sakarya.edu.tr. EFQM KAZANANLAR KONFERANSI (WINCO) 19 Şubat 2014, İstanbul KALİTE YOLCULUĞU Prof.Dr. Muzaffer ELMAS Sakarya Üniversitesi Rektörü EFQM KAZANANLAR KONFERANSI (WINCO) 19 Şubat 2014, İstanbul 1970 : Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu 1971 : Sakarya Devlet

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORU (Nihai Rapor) ÖNSÖZ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORU (Nihai Rapor) ÖNSÖZ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL GERİ BİLDİRİM RAPORU (Nihai Rapor) ÖNSÖZ 2015 yılı iç değerlendirme raporunu Haziran sonu itibariyle Yükseköğretim Kalite Kuruluna sunan ve Kurumsal Dış Değerlendirme

Detaylı

2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ

2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ Bölüm Başkanı Bölüm Başkan Yrd. Bölüm Başkan Yrd. OZAN OZAN ---- Bölüm Sekreterliği Şükran KARAASLAN ---- Bölüm Staj Komisyonu Bölüm Mezuniyet ve Not Tetkik

Detaylı

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28913 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Kalite Koordinatörü KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) KİḊR; kurumun bes yıl ic inde en az bir defa gerc ekles tirilecek

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi nin

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖRGÜN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE UZAKTAN EĞİTİMLE VERİLECEK DERSLER İÇİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖRGÜN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE UZAKTAN EĞİTİMLE VERİLECEK DERSLER İÇİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖRGÜN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE UZAKTAN EĞİTİMLE VERİLECEK DERSLER İÇİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı,

Detaylı

Prof.Dr.Bülent EKER BEK Koordinatörü 03.01.2010 TEKİRDAĞ

Prof.Dr.Bülent EKER BEK Koordinatörü 03.01.2010 TEKİRDAĞ Prof.Dr.Bülent EKER BEK Koordinatörü 03.01.2010 TEKİRDAĞ GİRİŞ BOLOGNA SÜRECİ ÜNİVERSİTEMİZDE YAPILANLAR PAYDAŞLARIN KATILIMI NASIL OLACAK ÖNERİ VE DİLEKLER 2012 YıLıNA KADAR AVRUPA YÜKSEKÖĞRETIM

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönerge'nin amacı; Siirt Üniversitesinde Yükseköğretim

Detaylı

Üniversite Öğrenci İşleri Otomasyonu

Üniversite Öğrenci İşleri Otomasyonu Üniversite Öğrenci İşleri Otomasyonu Teknik Alt Yapı Microsoft Visual Studio Asp.Net C# Oracle Veritabanı Framework 2 Genel Özellikler Tamamen Web Tabanlı Modüler yapıya sahip Detaylı yetkilendirme yapılabiliyor

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Nisan 2019 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 30738 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Merkezin Amaçları ve Faaliyet Alanları

İKİNCİ BÖLÜM Merkezin Amaçları ve Faaliyet Alanları ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Altınbaş Üniversitesi Uzaktan Eğitim

Detaylı

Doç.Dr. Rahmi ÜNAL. KUDEK Genel Koordinatörü

Doç.Dr. Rahmi ÜNAL. KUDEK Genel Koordinatörü Doç.Dr. Rahmi ÜNAL KUDEK Genel Koordinatörü Neden Kalite Güvence? Dünyada 20. yüzyılın son çeyreğinde hızlanan, bilgiye dayalı küresel ekonomik yarış ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerinde yaşanan

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Hitit Üniversitesi Kalite Komisyonunun eğitimöğretim

Detaylı

Koordinasyon Komisyonu

Koordinasyon Komisyonu Koordinasyon Komisyonu Tüm koordinasyon işleri Prof. Dr. Mehmet Emin DURU Yrd. Doç. Dr. Oğuz AKPOLAT (Komisyon İletişim Sorumlusu) Uzm. Feride GİRENİZ İdari Per. Kadir ALTAŞ Eşgüdüm Komisyonu Bölüm başkanı

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Tıp Fakültesi ndeki eğitim ve genel amaçlı kurul ve komisyonların

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BELİRLENMESİ Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yatay geçiş kontenjanı ve takviminin hazırlanması için resmî yazı gelmesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen en

Detaylı

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM Sayfa 1/5 Kurum Profili Daha önce 19 Mayıs Üniversitesi ne bağlı olarak kurulan Çorum 03.07.1992 tarih ve 3837 Sayılı Kanunla Gazi Üniversitesi ne bağlanmıştır. Gazi Üniversitesi Rektörlüğünün 18.11.1999

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM VE GÜVENCE SİSTEMİ YÖNERGESİ

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM VE GÜVENCE SİSTEMİ YÖNERGESİ KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM VE GÜVENCE SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi akademik

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde oluşturulan

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde birinci

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Kalite Koordinatörlüğü Oluşumu Yükseköğretim kurumlarımızda eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon

Detaylı

KURULUŞ AMAÇ BAĞLAM KAPSAM

KURULUŞ AMAÇ BAĞLAM KAPSAM A. Kurum Profili Enstitümüz, 17 Mart 2006 tarih ve 5467 Sayılı Kanunun 1 inci maddesi ve 2547 Sayılı YÖK Teşkilatı Kanununun Ek 66 ncı maddesi ile kurulmuştur. Hemşirelik Anabilim Dalı, Hemşirelik Yüksek

Detaylı