TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ"

Transkript

1 SAYI 13 Ağustos 2011 TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ BARIġIN GÜVENĠN ĠSTĠKRARIN ÖZGÜRLÜĞÜN VE DEMOKRASĠNĠN TEK GÜVENCESĠ OLAN HUKUKU DEVLETĠN SĠYASETĠN HER TÜRLÜ ERKĠN ÜZERĠNE ÇIKARMAK EN TEMEL GÖREVĠMĠZDĠR

2 İÇİNDEKİLER Türkiye Barolar Birliği Bülteni TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ 42 YAġINDA Türkiye Barolar Birliği yönetimi Ata nın huzurunda Sahibi: Türkiye Barolar Birliği Adına Av. V. Ahsen Coşar Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Av. M. Turgay Bilge Editör: Nesrin Turhan Yitirdiğimiz baģkanlarımızı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu nun 42. KuruluĢ Yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklaması HABERLER Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Diyarbakır daydı TBMM BaĢkanı na ziyaret Ġzmir de bir dizi ziyaret Meslek kuruluģları yeni anayasa çalıģmaları için bir araya geldi. Barolar arası ücretsiz telefon ağı Araç teslimleri İletişim Adresi: Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. Av. Özdemir Özok Sok. No: Balgat - ANKARA Tel: (0312) Faks:0312) E- Mail: nesrin.turhan@barobirlik.org. tr Üçlü Protokol yenilendi 7. Avukat Spor Oyunları Ekim 2011 tarihleri arasında Antalya da yapılacak SDYF ÇALIġMALARI BASINDAN YENĠ YAYINLAR RUHSAT ALANLAR MALĠ BÜLTEN

3 1 KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ 42 YAġINDA Yargının üç kurucu unsurundan biri olan bağımsız savunmayı temsil eden avukatların örgütlü gücü Türkiye Barolar Birliği 42 yılı geride bıraktı Türkiye Barolar Birliği 7 Temmuz 1969 tarihinde yürürlüğe giren 1136 sayılı Avukatlık Yasası yla yasal, 9-10 Ağustos 1969 tarihlerinde yapılan ilk genel kuruluyla da eylemli olarak kuruldu. 1. Genel Kurul Ankara Yeni Sahne Salonu nda 52 baronun katılımıyla gerçekleģtirildi. KuruluĢundan bu yana; insan haklarından, hukukun üstünlüğünden, hukuk devletinden, demokrasiden, hak ve özgürlüklerden yana kararlı duruģundan ödün vermeyen Türkiye Barolar Birliği, bugün 78 baromuzun katılımıyla bağımsız savunmayı temsil eden avukatların örgütlü gücü olarak ülkemizin en saygın ve güvenilir kuruluģları arasında yer alıyor. Türkiye Barolar Birliği olarak önde gelen görevlerimiz; avukatlık mesleğinin, baroların, baro üyesi olan meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek, onların mesleki yönden ilerlemelerine ve kendilerini geliştirmelerine destek vermek, ülkemiz hukukuna, evrensel hukuka katkı yapmak, yasaların ülkemizin gereksinimlerine uygun olarak yürürlüğe konulması ve uygulanması yönünde çalışmalarda bulunmak, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmaktır.

4 2 KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ YÖNETĠMĠ ATA NIN HUZURUNDA Türkiye Barolar Birliği nin 42. KuruluĢ Yıldönümü nedeniyle Av. V. Ahsen CoĢar baģkanlığındaki heyet Anıtkabir i ziyaret etti. Türkiye Barolar Birliği heyeti, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Büyük Önder Atatürk'ün mozolesine geldi. Barolar Birliği BaĢkanı CoĢar'ın, mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruģunda bulunan heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

5 3 KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TBB BaĢkanı CoĢar Anıtkabir Özel Defteri'ne Ģunları yazdı: Büyük Atatürk, 42.Kuruluş Yıldönümümüz nedeniyle, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu olarak manevi huzurunuzdayız. Sevgi, saygı, minnet ve kararlılıkla arz ederiz. Bütün Baroların katılmasıyla oluşan bir meslek kuruluşu olan Türkiye Barolar Birliği nin misyonu, sadece avukatlık mesleğinin, avukatların sorunlarını çözmek, onların mesleki yönden ilerlemelerine ve kendilerini geliştirmelerine destek vermek, ülkemiz hukukuna, evrensel hukuka katkı yapmak, kanunların ülkemizin gereksinimlerine uygun olarak yürürlüğe konulması ve uygulanması yönünde çalışmalarda bulunmak olmayıp, aynı zamanda kurucusu olduğunuz Laik Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin merkezini oluşturan ve müdafa-i hukuk anlayışından tevarüs eden hukukun üstünlüğünü, bu ilkenin bir türevi olan insan haklarını savunmak, Cumhuriyetimizin demokrasi yönünde daha da gelişmesine katkı yapmak ve bu suretle Cumhuriyetimizin, Siz in bizlere hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlamaktır. Türkiye Barolar Birliği olarak sarsılmaz bir inançla ve Siz in ilkelerinize olan kayıtsız bağlılığımızla, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda ilerlediğimizden emin olunuz.

6 4 KURULUŞ YILDÖNÜMÜ YĠTĠRDĠĞĠMĠZ BAġKANLARIMIZI SEVGĠ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ 42. Kuruluş Yıldönümünde Av. V. Ahsen Coşar Başkanlığı ndaki Türkiye Barolar Birliği heyeti kaybettiğimiz önceki dönem başkanlarımızın kabirlerini ziyaret ederek anlamlı bir buluşmayı gerçekleştirdi. Avukatlık mesleğine ve Türkiye Barolar Birliği ne yaptıkları katkılarını unutmayacağımız, önceki başkanlarımızı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

7 5 KURULUŞ YILDÖNÜMÜ Türkiye Barolar Birliği heyeti; kurucu baģkanımız, hocaların hocası Av. Faruk Erem ile saygın hukukçu Av. Teoman Evren i KarĢıyaka Mezarlığı ndaki; değerli ustamız Av. Eralp Özgen i Alacaatlı Köyü Mezarlığı ndaki ve demokrasi âģığı baģkanımız Av. Özdemir Özok u da Cebeci Asri Mezarlığı ndaki kabirleri baģında andı.

8 6 KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ YÖNETĠM KURULU NUN 42. KURULUġ YILDÖNÜMÜ NEDENĠYLE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI Savunmanın bağımsız ve özgür olmadığı yargının bağımsız yargıcın tarafsız olmadığı demokrasinin egemen hukukun üstün olmadığı birey hak ve özgürlüklerinin yeteri kadar güvence altında bulunmadığı bir ülkede avukatlık mesleğinin yapılabilmesi mümkün değildir Kurulduğu 9 Ağustos 1969 tarihinden bugüne kadar geçen ve bir kurum için çok kısa sayılabilecek 42 yıl içinde aldığı mesafe ve elde ettiği kazanımlar itibari ile ulusal ve uluslararası düzeyde kendisine saygın ve güvenilir bir yer edinen Türkiye Barolar Birliği nin 42. KuruluĢ Yıldönümü hepimize kutlu olsun. Birliğimizin bu günlere gelmesinde emeği ve katkısı olan herkese, ama en baģta Türkiye Barolar Birliği nin önceki BaĢkanlarına, Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu üyelerine, Türkiye Barolar Birliği Delegesi olarak görev yapmıģ tüm meslektaģlarımıza, Birlik çalıģanlarımıza teģekkürlerimizi ve Ģükranlarımızı sunuyor, ebediyete intikal eden değerli baģkanlarımızı, kurul üyelerimizi, delegelerimizi, meslektaģlarımızı ve çalıģanlarımızı rahmet ve özlem ile anıyoruz.

9 7 KURULUŞ YILDÖNÜMÜ Bütün baroların katılmasıyla oluģan bir meslek kuruluģu olan Türkiye Barolar Birliği nin misyonu, sadece avukatlık mesleğinin, avukatların sorunlarını çözmek, onların mesleki yönden ilerlemelerine ve kendilerini geliģtirmelerine destek vermek, ülkemiz hukukuna, evrensel hukuka katkı yapmak, kanunların ülkemizin gereksinimlerine uygun olarak yürürlüğe konulması ve uygulanması yönünde çalıģmalarda bulunmak olmayıp, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluģ felsefesinin merkezini oluģturan ve müdafa-i hukuk anlayıģından tevarüs eden hukukun üstünlüğünü, bu ilkenin bir türevi olan insan haklarını savunmak, Laik Cumhuriyetimizin demokrasi yönünde geliģmesine katkı yapmak ve bu suretle Cumhuriyetimizin, Büyük Atatürk ün bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaģmasını sağlamaktır. Sadece kendi kanunumuzun bize yüklediği görev ve sorumlulukların bilincinde olan bir kurum olarak değil, aynı zamanda yurttaģ ve avukat olmanın bizlere yüklediği görev ve sorumlukların ayırdında olan bireyler olarak ifade etmek durumundayız ki; savunmanın bağımsızlığı ve özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve yargıç tarafsızlığı, demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler, bizim üzerinde en fazla duyarlı olduğumuz hususların baģında gelmektedir. Avukatlar olarak, barolar ve Barolar Birliği olarak çok iyi biliyoruz ki; savunmanın bağımsız ve özgür olmadığı, yargının bağımsız, yargıcın tarafsız olmadığı, demokrasinin egemen, hukukun üstün olmadığı, birey hak ve özgürlüklerinin yeteri kadar güvence altında bulunmadığı bir ülkede avukatlık mesleğinin yapılabilmesi mümkün değildir. BarıĢın, güvenin, istikrarın, özgürlüğün ve demokrasinin tek güvencesi hukuk olmakla, hepimizin en temel görevi hukuka bağlı kalmak, hukuku, devletin, siyasetin, her türlü erkin üzerine çıkarmaktır. Türkiye Barolar Birliği yönetimi olarak hedefimiz; ortak ve evrensel olan tüm bu değerlere katkı yapmak ve yine hem Barolarımızı, hem de mesleğimizi, bugün bulunduğu düzeyden çok daha yüksek değer yaratan bir topluluk haline getirmek, avukatın, avukatlık mesleğinin kalitesini daha da yükseltmektir. Bu duygu ve düģüncelerle Birliğimizin 42. kuruluģ yılını kutlar, tüm Türkiye ye sevgi ve saygılar sunarız. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu

10 8 HABERLER TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ BAġKANI DĠYARBAKIR DAYDI Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar, KCK davasında avukat görevlendirmedikleri gerekçesiyle mahkemece haklarında suç duyurusunda bulunulan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu'na destek vermek üzere 10 Ağustos 2011 tarihinde Diyarbakır a gitti. CoĢar ın yanı sıra, Ġzmir Barosu BaĢkanı Av. Sema PekdaĢ, Mersin Barosu BaĢkanı Av. Hulki Özel, MuĢ Barosu BaĢkanı Av. Sabahattin Göçmen, ġırnak Barosu BaĢkanı Av. NuĢirevan Elçi, ġanlı Urfa Barosu BaĢkanı Av. Ġrfan Güven, Tunceli Barosu BaĢkanı Av. Fatma Kalsen ile Ankara, Batman, Bitlis Barolarını temsil eden yönetim kurulu üyeleri de Diyarbakır daydı.

11 9 HABERLER Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Türkiye Barolar Birliği ve barolar olarak iyi günlerinde ve zor günlerinde her baronun yanında ve arkasında olduklarına dikkat çekti. CoĢar, hem bu nedenle, hem de üzerinde son derece duyarlı oldukları savunma mesleğine, savunmanın özgürlüğüne, baroların bağımsızlığına ve tüzel kiģiliklerine yönelik her saldırıda Barolar Birliği nin ve baroların tam bir dayanıģma içerisinde olduklarını kamuoyuna göstermek amacıyla Diyarbakır a geldiklerini ifade etti. Ruhsat törenine katıldı Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı CoĢar, Diyarbakır Barosu tarafından düzenlenen ruhsat törenine katılarak Av.Zafer ġeran a ruhsatını verdi ve cübbesini giydirdi.

12 10 HABERLER Ruhsat töreni sonrasında Diyarbakır Barosu nu ziyaret eden CoĢar, Diyarbakır Barosu BaĢkanı Av. M. Emin Aktar a Türkiye Barolar Birliği nin plaketini sundu. Diyarbakır Barosu BaĢkanı Av. M. Emin Aktar ın Birlik BaĢkanına plaket sunmasının ardından Diyarbakır a gelen baro baģkanları ve baro yönetim kurulu üyeleriyle birlikte günün anısı resimleģtirildi Birlik BaĢkanı CoĢar, Diyarbakır Barosu ndan sonra, Diyarbakır Barosu BaĢkanı Av.M.Emin Aktar, Ġzmir Barosu BaĢkanı Av.Sema PekdaĢ, Mersin Barosu BaĢkanı Av.Hulki Özel, ġırnak Barosu BaĢkanı Av.NuĢirevan Elçi, Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av.Erol Aras ile birlikte Diyarbakır BaĢsavcısı Ġlter Çetin e nezaket ziyaretinde bulundu ve kendilerine Türkiye Barolar Birliği nin plaketini sundu.

13 11 HABERLER Türkiye Barolar Birliği nden TBMM BaĢkanı na ziyaret Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar, BaĢkan Yardımcısı Av. Berra Besler, Genel Sekreter Av. Cengiz Tuğral, 8 Ağustos 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi BaĢkanı Cemil Çiçek i makamında ziyaret etti. Meclis BaĢkanı Çiçek e yeni görevinde baģarılar dileyen CoĢar Türkiye nin gündeminde olan yeni Anayasa çalıģmalarına Barolar Birliği olarak katkı yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Baroların ve savunmanın Anayasa nın yargı bölümünde yer alması gerektiğini vurgulayan CoĢar, gerek bu konuda gerekse üzerinde çalıģmakta oldukları yeni Avukatlık Kanunu taslağının kanunlaģması hususunda Çiçek ten Meclis BaĢkanı ve meslektaģ olarak değerli desteklerini beklediğini ifade etti. TBMM BaĢkanı Çiçek, her iki konuda da desteğini esirgemeyeceğini, yeni Anayasa konusunda TBB nin görüģlerinin kendileri için önemli ve değerli olduğunu, gerektiğinde Barolar Birliği nin yeni Anayasa çalıģmalarında uzlaģtırıcılık rolü üstlenebileceğini ve hatta üstlenmesi gerektiğini belirtti.

14 12 HABERLER ĠZMĠR DE BĠR DĠZĠ ZĠYARET Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar ile BaĢkan Yardımcısı Av. Talay ġenol 5 Ağustos 2011 tarihinde Ġzmir e giderek bir dizi ziyaret gerçekleģtirdiler. Birlik BaĢkanı CoĢar ve BaĢkan Yardımcısı ġenol ilk olarak, Barolar Birliği Kurucu BaĢkan Yardımcısı ve Ġzmir Baro BaĢkanı olarak görev yapan Av. Cengiz Ġlhan ın vefatı nedeniyle baģsağlığı ziyaretlerinde bulundular. Önce Ġzmir Barosu BaĢkanı Av. Sema PekdaĢ a baģsağlığı dileyen CoĢar ve ġenol, daha sonra hep birlikte merhum Av. Cengiz Ġlhan ın ailesini evinde ziyaret ettiler. Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar ve BaĢkan Yardımcısı Av. Talay ġenol daha sonra hasta ziyaretleri yaptılar. CoĢar ve ġenol, Ġzmir Barosu BaĢkanı Av. Sema PekdaĢ ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Halil Dönmez in de katılımıyla bir süre önce ameliyat olan Ġzmir Barosu önceki baģkanlarından Av. Bahattin Özcan Acar ı evinde ziyaret ederek geçmiģ olsun dileğinde bulundular.

15 13 HABERLER Ġzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sefa Yılmaz ın da katıldığı heyet daha sonra rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Ġzmir Barosu önceki baģkanlarından Av. Enver Arslanalp e bir moral ziyareti yaptı. Heyet son olarak Türkiye Barolar Birliği Denetleme Kurulu üyeliği de yapan Ġzmir Barosu önceki baģkanlarından Av. Güney Dinç ile Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Ġzmir Barosu önceki baģkanlarından Av. GüneĢ Atabay a nezaket ziyaretinde bulundu.

16 14 HABERLER Meslek KuruluĢları Yeni Anayasa ÇalıĢmaları Ġçin Bir Araya Geldi Anayasa nın 135. maddesi anlamında kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluģları yeni anayasa hazırlık çalıģmalarıyla ilgili görüģ alıģveriģinde bulunmak üzere 2 Ağustos 2011 tarihinde TOBB da bir araya geldi. TOBB BaĢkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun daveti üzerine gerçekleģen toplantıya; Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. Vedat Ahsen CoĢar, TESK BaĢkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Noterler Birliği BaĢkanı Fahri Köse, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) BaĢkanı Nail Sanlı, Türk Veteriner Hekimleri Birliği BaĢkanı Dr. Mehmet Alkan, Türkiye Katılım Bankaları Birliği BaĢkanı Fahrettin YahĢi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) BaĢkanı BaĢaran Ulusoy, TZOB Hukuk DanıĢmanı Cahit Babacan ile Türk Eczacılar Birliği BaĢkanı Erdoğan Çolak katıldılar. Toplantıya katılan baģkanlar tarafından Anayasa Platformu çalıģmalarının önümüzdeki süreçte sürdürülmesi kararlaģtırıldı.

17 15 HABERLER BAROLAR ARASI ÜCRETSĠZ TELEFON AĞI Barolarımız arasında ücretsiz telefon görüşmesinin yapılabilmesi için Ağustos ayında başlattığımız telefon ağı kurulumu barolarımızın büyük kısmında tamamlandı. Türkiye Barolar Birliği Çağrı Merkezi Projesi kapsamında barolar ile TBB arasında ücretsiz ve güvenli görüģme olanağı sunan IP bazlı telefon sistemleri kurulmaya baģlandı. Proje tamamlandığında barolar, kendi birimleri, Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolar ile bu telefonu kullanmak suretiyle merkezi sistem üzerinden ücretsiz görüģme yapabilecekleri gibi Türkiye nin her yerinden ( 444 BARO) arandığında TBB Çağrı Merkezi ile görüģülebilecek ya da doğrudan il barosuna bağlanabilecekler. Ġlk aģamada, staj kredi, stajyer genel sağlık sigortası, kimlik ve e-imza konularında bilgi alınabilecek ve UBAP a iliģkin iģlemler, nolu telefon aracılığı ile TBB Çağrı Merkezi üzerinden yapılabilecek. ARAÇ TESLĠMLERĠ 2011 yılının Ocak ayında baģlattığımız Hizmet Aracı Olmayan Barolara Hizmet Aracı Kampanyası kapsamında Ağustos ayında Denizli ve Aydın barolarımızın araçlarını da teslim ettik. Böylece Ağustos sonu itibarıyla hizmet aracı talebinde bulunan 73 baromuzdan 70 inin araçlarını teslim etmiģ olduk.

18 16 HABERLER ÜÇLÜ PROTOKOL YENĠLENDĠ Uygulanmasında yaģanan sorunlar nedeniyle Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği tarafından 13 Aralık 2010 tarihinde düzenlenen ortak basın toplantısı ile kamuoyunun gündemine taģınan, değiģtirilmesi talep ve takip edilen, Terörle ve Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Amacıyla Adalet, ĠçiĢleri ve Sağlık Bakanlıkları tarafından 06 Ocak 2000 tarihinde imzalanmıģ olan Üçlü Protokol yeniden düzenlendi. Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi BaĢkanı Dr. EriĢ Bilaloğlu ortak basın toplantısında, Üçlü Protokol ün, terörle mücadele ve çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele kapsamındaki tutuklu ve hükümlülerin muayenesi sırasında yalnız olamayacaklarını öngören 61. maddesi hükmünün, insan hakları ile hekimlik mesleğinin ilkelerine aykırı olmasının yanı sıra hekimle hasta arasında bir tür güvenlik duvarı oluģturduğunu ve sonuç olarak hastanın en temel insan haklarından olan tıbbi yardım ve tedavi alma hakkını ortadan kaldırdığını vurgulamıģlar, hasta-hekim, avukat-müvekkil iliģkilerinin mahremiyetine dikkat çekerek, adalet ve sağlık bakanlarından Üçlü Protokol den imzalarını çekmelerini istemiģlerdi. COġAR DAN ĠSTANBUL CUMHURĠYET BAġSAVCISI NA ZĠYARET Basın Ġlan Kurumu Genel Kurulu'na katılmak üzere Ġstanbul'da bulunan Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı AV. V. Ahsen CoĢar, Ġstanbul Cumhuriyet BaĢsavcısı Turan Çolakkadı'ya nezaket ziyaretinde bulundu ve TBB plaketini takdim etti.

19 17 HABERLER 7. AVUKAT SPOR OYUNLARI EKĠM 2011 TARĠHLERĠ ARASINDA ANTALYA DA YAPILACAK Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu 8 9 Ağustos 2011 tarihli toplantısında TBB nin spor faaliyetlerinin yürütülmesi ve Avukatlar Spor Oyunları nın organize edilmesi için Yönetim Kurulu Üyesi Av. M. Turgay Bilge koordinatörlüğünde TBB Spor Komisyonu kurulmasını kararlaģtırdı. Bu çerçevede TBB Spor Komisyonu Av. Hüseyin Çolak, Av. Tuncay Seven, Av. Nesim Acar, Av. Atalay Aksay, Av. H.RüĢtü Aksoy, Av. Engin Tuzcuoğlu, Av. Çağatay Peker, Av. Ramiz Emlik, Av. Süleyman Akıncı ile Av. Ali Erdem Akçay dan oluģturuldu. TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ AVUKATLAR SPOR OYUNLARI Türkiye Barolar Birliği nce gerçekleģtirilecek olan Avukatlar Spor Oyunları 2011; futbol, basketbol ve voleybol dallarında erkekler bayanlar kategorilerinde olmak üzere Ekim tarihlerinde Antalya Barosu nun ev sahipliğinde Antalya Kundu Bölgesi nde bulunan WOW Topkapı ve Kremlin Otelleri nde yapılacak. Sonuçlar; detaylı bilgi ve programın yer aldığı web sitemiz adresinden duyurulacak.

20 18 SDYF TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ SOSYAL YARDIM VE DAYANIġMA FONU YENĠ OLANAKLARLA AVUKATIN YANINDA Türkiye Barolar Birliği bağıtladığı özel anlaģmalar ile avukatlara sağlık hizmeti verilmesi konusunda yeni olanaklar ve seçenekler sunuyor. Buna göre; Fon tedavi yardımları kapsamında, özel anlaģmalı hastanelerden sağlık hizmeti alan avukatların tedavi giderleri, katılım payı hariç olmak üzere TBB SYDF tarafından doğrudan hizmet alınan hastaneye ödenecek. Avukat meslektaģlarımızı hastane ödemelerinde nakit ödeme yükünden kurtaracak bu hizmetten yararlanabilmek için yeni Barokart özellikli yeni avukat kimlik kartı ibrazı yeterli olacak. Türkiye Barolar Birliği ile anlaģmalı hastaneler arasında yapılan protokol gereği, Sosyal Yardım ve DayanıĢma Fonu 2 nolu yönergede tarif edilen yardım kapsamındaki tedavi hizmetlerini alan levhaya kayıtlı avukatların hastaneye ödemeleri gereken ücretin yüzde 80 i TBB tarafından doğrudan hastaneye ödenecek. Geri kalan yüzde 20 lik kısmı ise yönerge gereği avukat tarafından karģılanacak. Üyelerin eģ ve çocukları da kendi yapacakları ödemelerde bu özel indirim ve avantajlardan yararlanabilecekler. ġimdilik eģ ve çocuklar için tedavi giderlerine karģılık bir yardım yapılamamakla birlikte, yapılacak mevzuat düzenlemesi ile talep eden meslektaģlarımızın eģ ve çocuklarının sisteme kaydedilerek yardım kapsamına alınmaları sağlanacak. Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu tarafından Baro levhasına kayıtlı tüm avukatlara 2006 yılından bu yana yapılmakta olan ve yıllık TL limitle başlayan sağlık yardımları, bugün için yıllık TL düzeyine ulaştı.

21 19 SDYF TBB SDYF NĠN YOL HARĠTASI Sosyal yardım ve dayanıģma adına avukatların yanında olmayı ilke edinen TBB SYDF geliģmeleri yakından takip etmekte ve mevzuatının yanı sıra altyapısını da sürekli güncel tutacak Ģekilde yenilemektedir. Genel Sağlık Sigortası uygulamasının baģlaması ve tüm avukatların bu kapsam içinde kamu sağlık yardımlarından yararlanabilme olanağına kavuģmasının ardından meslektaģlarına sağlık yardımı yapmaya baģlayan Türkiye Barolar Birliği, bu yardımı daha kolay eriģilebilir ve nitelikli sağlık hizmeti alabilmek adına arttırarak sürdürmektedir. MeslektaĢlarımız, Genel Sağlık Sigortası primi olarak, özel sağlık sigortası poliçesi satın alır gibi yüksek tutarda prim ödenmektedirler. Bu primler, ihtiyaç duyulması durumunda sağlık giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karģılanabilmesi amacıyla toplanmaktadır. Sigortalı bireyler, daha önce sadece kamu sağlık kurumlarından sigortalı olarak ücretsiz yararlanabilmekte iken, günümüzde SGK tarafından yapılan anlaģmalarla, önceden belirlenmiģ oranda fark ücreti ödemek koģuluyla birçok özel sağlık kurumundan da yararlanabilmektedirler. TBB SYDF, bu yeni duruma kendini adapte ederek, üyelerinin anlaģmalı bir özel hastaneyi tercih etmeleri durumunda, ödeyecekleri mevzuata uygun fark ücretlerinin tamamını kesinti yapmaksızın ödemeye karar vermiģtir. Böylece, prim ödemek suretiyle elde edilmiģ Genel Sağlık Sigortası haklarına TBB katkısı eklenerek meslektaģlarımızın nitelikli ve kolay eriģilebilir sağlık hizmetini ücretsiz alabilmeleri olanağı getirilmiģtir. Sağlık hizmetini alan üye tarafından hastaneye yapılan fark ücreti ödemesi, fatura ve epikriz tesliminde TBB tarafından en geç 5 gün içinde üyeye ödenmektedir. TBB tarafından teknik altyapısı tamamlanarak uygulamaya baģlanan yeni uygulama ile Barokart özellikli yeni avukat kimlik kartı sahibi meslektaģlarımızın hastaneye zorunlu katkı payları dıģında bir ödeme yapmaksızın sağlık hizmeti alabilmeleri olanağı getirilmiģtir. Bu amaçla ülkenin her yanında hastanelerle görüģmeler sürdürülmekte ve yapılan anlaģmalar ile koģulları üyelere duyurulmaktadır. MeslektaĢlarımızın, ödemiģ oldukları Genel Sağlık Sigortası primlerinin menfaatlerinden yararlanmak istemeyip, SGK ile anlaģmalı olmayan hastaneleri tercih etmeleri durumunda, yardım kapsamındaki sağlık giderleri için Yönerge 2 de tarif edilen limitler dahilinde yüzde 20 kesinti yapmak suretiyle sağlık yardımları yapılmaya devam edilmektedir.

22 20 SDYF Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu tarafından yapılmakta olan yardımlar, SYDF yönergelerinde tarif edilmektedir. Aşağıda özeti bulunan yardım detayları, uygulama usul ve esasları ile ilgili bilgi ve güncellemeler için sayfasını takip edebilir veya TBB SYDF Müdürlüğü ile temasa geçebilirsiniz. TBB SYDF 2011 yılı yardımları: I- GEÇĠCĠ Ġġ GÖREMEZLĠK YARDIMLARI: Analık Halinde: Kadın Avukat ile Kadın Stajyer Avukatlara, doğum belgesini tesliminde 900 TL Hastalık halinde: Yakalandığı hastalık nedeniyle, en az 21 gün süreli istirahat gerekliliği için düzenlenmiģ Sağlık Kurulu Raporunun aslının tesliminde günlük 30 TL. Yılda azami 90 gün için yapılır. OlağandıĢı hastalık halinde: Avukat, stajyer avukat ve çalıģmayan avukata, rapor veya epikriz ile belgelenmiģ, uzun süre tedavi gerektiren güç çareli/çaresiz hastalık hallerinde çalıģılamayan sürenin uzunluğu dikkate alınarak TBB BaĢkanlık Divanı kararı ile yılda azami TL. ÇalıĢılamayan sürenin uzaması durumunda yılda azami TL daha Ek OlağandıĢı yardım Yönetim Kurulu Kararı ile yapılabilir. II- EMEKLĠLĠK YARDIMI: Munzam emeklilik uygulaması devreye girene kadar; YaĢlılık, hastalı, malullük gibi nedenlerle çalıģamaz durumda olup, yaģamını sürdürebilmesi için maddi desteğe ihtiyaç duyan, avukatlık mesleğinden emekli üyelere, usul ve esaslara uygun baģvuru halinde, 2011 yılı için aylık 500 TL, maaģ niteliğinde yardım yapılır. III- CENAZE YARDIMI: Üyenin vefatının, kayıtlı olduğu Baro tarafından TBB SYDF birimine bildirimini takiben anında TL yardım yapılır. IV- OLAĞANÜSTÜ YARDIM: Sel, deprem, yangın gibi afet sonucu oluģmuģ büro ve mesken hasarında, TBB BaĢkanlık Divanı kararı ile azami TL, aģırı hasar durumunda ise TBB Yönetim Kurulu Kararı ile ek olarak azami TL yardım yapılır.

23 21 SDYF V- SAĞLIK YARDIMLARI: Yönergede tarif edilen, yatarak tedavi iģlemleri ve kısmen ayaktan tedavi iģlemleri karģılığı sağlık harcamaları için; istisnalar hariç olmak üzere belirlenen limitler dahilinde, onaylı epikriz belgesi ile birlikte alınan sağlık hizmet detaylarının gösterildiği detaylı fatura aslı tesliminde, avukat ve avukat stajyerlerine yapılan yardımlardır. Yıllık toplam yardım limitleri: Avukatlar için: TL Avukat Stajyerleri için: TL Sosyal Güvenlik Kurumu anlaģmalı sağlık kurumlarından alınan yardım kapsamındaki sağlık hizmetleri için ödenen anlaģmaya uygun fark ücreti karģılığının tamamı (%100), anlaģma üzerinde bedelle fiyatlandırma yapılarak ortaya çıkan fark ücretinin limitler dahilinde olmak üzere %80 i, Diğer tüm özel sağlık kurumlarından alınan teminat dahilindeki sağlık hizmetleri için tıbbi iģlem birim limitlerinin %80 i, Yurt dıģı merkeze tedavi için sevk halinde; TTB fiyat tarifesindeki iģlem birim fiyatlarının iki katına kadar %80 i, hasta ve bir refakatçisi için yol giderleri ile refakatçi konaklama ve gündelik yardımı herhangi bir kesinti yapılmaksızın üyeye yardım olarak yapılabilir. Gerekmesi halinde özel koroner stent için TL %20 katılım payı kesilerek, Özel oda ve refakatçisi için günlük azami 350 TL %20 katılım payı kesilerek, Ambulans ihtiyacında; Ģehir içi 250 TL, Ģehir dıģı TL %20 katılım payı kesilerek, Tekerlekli sandalye ihtiyacında; iki yılda bir kez TL kesinti yapılmaksızın yardım yapılır. Ayrıca; Tedavi amaçlı olmak koģuluyla, hasta ve bir refakatçisi için TBB tesislerinde yapılan konaklama giderleri Fon tarafından karģılanır. *SGK ile Özel Hastaneler arasında yapılan anlaģma gereği tamamı SGK tarafından Genel Sağlık Sigortası kuralları çerçevesinde karģılanan Koroner anjio ve koroner by-pass gibi tedavi iģlemleri için yapılan tedavi harcamaları SYDF tarafından karģılanamamaktadır. SGK anlaģmalarına uygun olarak yapılan bu tedavi iģlemleri için ödenecek yasal fark ücreti SYDF tarafından üyeye kesinti yapılmaksızın ödenmektedir.

24 22 BASINDAN GÜNDEM - 10 Ağustos 2011 MİLLİYET - 9 Ağustos 2011 AKŞAM - 9 Ağustos 2011

25 23 BASINDAN CUMHURİYET - 10 Ağustos 2011 MİLLİYET - 10 Ağustos 2011

26 24 BASINDAN ANAYURT - 10 Ağustos 2011 YENİ GÜN - 1 Ağustos 2011

27 25 BASINDAN NEVŞEHİR KENT HABER 20 Ağustos 2011 SONSÖZ 11 Ağustos 2011 YENİ MESAJ 11 Ağustos 2011

28 27 YENİ YAYINLAR

29 27 RUHSAT ALANLAR

30 28 RUHSAT ALANLAR

31 29 RUHSAT ALANLAR

32 30 MALİ BÜLTEN

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ SOSYAL YARDIM VE DAYANIġMA FONU YENĠ OLANAKLARLA AVUKATIN YANINDA

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ SOSYAL YARDIM VE DAYANIġMA FONU YENĠ OLANAKLARLA AVUKATIN YANINDA 18 SDYF TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ SOSYAL YARDIM VE DAYANIġMA FONU YENĠ OLANAKLARLA AVUKATIN YANINDA Türkiye Barolar Birliği bağıtladığı özel anlaģmalar ile avukatlara sağlık hizmeti verilmesi konusunda yeni

Detaylı

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ BAġKANI DĠYARBAKIR DAYDI

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ BAġKANI DĠYARBAKIR DAYDI 8 HABERLER TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ BAġKANI DĠYARBAKIR DAYDI Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. V. Ahsen CoĢar, KCK davasında avukat görevlendirmedikleri gerekçesiyle mahkemece haklarında suç duyurusunda

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 2013-2014 ADLİ YILINDA TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ NİN AVUKATLARA YÖNELİK ÇALIŞMALARINDAN BAZI BAŞLIKLAR Eylül 2014 ANKARA Hastalıkta, Yaşlılıkta, Cezaevinde, Cenazede Her Yerde Avukatın

Detaylı

Ekim 2011 YENİ ANAYASA YAPIMI SÜRECİNDE ÜÇÜNCÜ SES OLACAĞIZ

Ekim 2011 YENİ ANAYASA YAPIMI SÜRECİNDE ÜÇÜNCÜ SES OLACAĞIZ SAYI 15 Ekim 2011 YENİ ANAYASA YAPIMI SÜRECİNDE ÜÇÜNCÜ SES OLACAĞIZ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN VE BÖLGEDEKİ MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA TÜRKİYE YARGIÇLAR HÜKÜMETİ SÜRECİNİ GERİDE

Detaylı

Madde 2- Bu Yönerge TBB Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu Yönetmeliğinin 16, 17 ve 18 inci maddelerine dayanarak hazırlanmıştır.

Madde 2- Bu Yönerge TBB Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu Yönetmeliğinin 16, 17 ve 18 inci maddelerine dayanarak hazırlanmıştır. Amaç : TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA FONU SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA YÖNERGESİ NO:2 GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK, SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK, OLAĞANÜSTÜ, ACİL DESTEK VE ÖLÜME BAĞLI YARDIM ESASLARI

Detaylı

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ YÖNETĠMĠ ERZĠNCAN DAYDI

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ YÖNETĠMĠ ERZĠNCAN DAYDI 12 KATILIMLAR TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ YÖNETĠMĠ ERZĠNCAN DAYDI Türkiye Barolar Birliği yönetimi 25 Haziran 2011 tarihinde Erzincan Barosu nun yeni hizmet binasının açılıģ törenine katıldı. Av. V. Ahsen

Detaylı

ġubat 2011 04 10 NĠSAN 2011 Avukatlar Haftası I. Uluslararası Avukatlık Hukuku Konferansı Ölümü YaĢamak Okuma Tiyatrosu Yaratıcı Drama Performansı

ġubat 2011 04 10 NĠSAN 2011 Avukatlar Haftası I. Uluslararası Avukatlık Hukuku Konferansı Ölümü YaĢamak Okuma Tiyatrosu Yaratıcı Drama Performansı SAYI 7 ġubat 2011 H E R K E S Ġ Ç Ġ N A D A L E T A D A L E T Ġ Ç Ġ N A V U K A T 04 10 NĠSAN 2011 Avukatlar Haftası I. Uluslararası Avukatlık Hukuku Konferansı Ölümü YaĢamak Okuma Tiyatrosu Yaratıcı Drama

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA FONU SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA YÖNERGESİ

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA FONU SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA YÖNERGESİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA FONU SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA YÖNERGESİ Yürürlük Tarihi: 19.06.2005 GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK, OLAĞANÜSTÜ VE CENAZE YARDIMLARI ESASLARI YÖNERGE NO: 1 Amaç

Detaylı

ALTINCI BÖLÜM. Ziyaretler

ALTINCI BÖLÜM. Ziyaretler ALTINCI BÖLÜM Ziyaretler Ankara Barosu 61 inci Olağan Genel Kurulu nda seçilerek 13 Ekim 2010 tarihinde yeni görevine başlayan Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Baronun Yönetim Organları ve TBB

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14/03/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi, İki toplantı arasındaki olaylar hakkında görüşüldü, Serhan Özbek ve Kadri Markoç anayasa çalışmalarına ilişkin görüşlerini yazılı olarak bildireceklerini

Detaylı

62. ALMAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ

62. ALMAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ 22 HABERLER 62. ALMAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ Türkiye Barolar Birliği BaĢkanı Av. Vedat Ahsen CoĢar ve Genel Sekreter Av. Cengiz Tuğral, 2-4 Haziran 2011 tarihleri arasında Almanya Barolar Birliği

Detaylı

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ I-BAġLANGIÇ HÜKÜMLERĠ MADDE 1 Amaç ĠĢbu iç tüzüğün amacı, Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) genel kurul toplantılarında izlenecek tüm usul ve esasları belirlemektir.

Detaylı

ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ DERNEĞĠ GENEL KURULU NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL

ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ DERNEĞĠ GENEL KURULU NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL Üniversite Hastaneleri Birliği Platformu; 2009 Nisan, Ġstanbul Üniversitesi Toplantısı, 2009 Mayıs, Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU 2008-2009-2010 Dünya Görme Günü Etkinliğimiz Etkinlik kapsamında Etimesgut Huzur Evinde kalanlara Toplum Sağlığı AraĢtırma ve GeliĢtirme BaĢkanı Prof.Dr. Nazmi ZENGĠN Öncülüğünde

Detaylı

BİR AVUKAT YANINDA AYLIKLI OLARAK ÇALIŞAN AVUKATIN DURUMUNUN AVUKATLIK YASASI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

BİR AVUKAT YANINDA AYLIKLI OLARAK ÇALIŞAN AVUKATIN DURUMUNUN AVUKATLIK YASASI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ BİR AVUKAT YANINDA AYLIKLI OLARAK ÇALIŞAN AVUKATIN DURUMUNUN AVUKATLIK YASASI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Güneş GÜRSELER * Hiçbir planlama yapılmadan birbiri ardına açılan hukuk fakültelerinin yılda ortalama

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı Tarih: 16/05/2008 Sayı : B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114 Konu : 2022 sayılı Kanunun

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA FONU SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA YÖNERGESİ

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA FONU SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA YÖNERGESİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA FONU SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA YÖNERGESİ Yürürlük Tarihi: 19.06.2005 GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK, OLAĞANÜSTÜ VE CENAZE YARDIMLARI ESASLARI YÖNERGE NO: 1 Amaç

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI. 17 Ocak 2015

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI. 17 Ocak 2015 TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI 17 Ocak 2015 31.05.2013-31.12.2014 tarihleri arasında 10.814 yeni meslektaş aramıza katıldı TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU 29.05.2013-31.12.2014

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ 26 Temmuz 2013 ANKARA Türkiye Barolar Birliği Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. Av. Özdemir Özok Sokağı No: 8 06520 Balgat ANKARA Tel: (312) 292 59 00 (pbx)

Detaylı

HUKUK UYUġMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK

HUKUK UYUġMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK 13 TOPLANTILAR HUKUK UYUġMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK Türkiye de hukuk uyuģmazlıklarında arabuluculuğun etkin bir Ģekilde uygulanması ve Türkiye için uygun bir modelin geliģtirilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı

Detaylı

Yönetim Kurulu'nun Yemin Töreni'ne katılım gerçekleşti.

Yönetim Kurulu'nun Yemin Töreni'ne katılım gerçekleşti. 20.08.2013 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı. Yemin Töreni Yönetim

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/01/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) ĠÇĠNDEKĠLER 1- TOPLANTILAR... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR... 3 1.2-

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

YÖNETIM KURULU 26 SUBAT 2013 GÜNDEMI

YÖNETIM KURULU 26 SUBAT 2013 GÜNDEMI YÖNETIM KURULU 26 SUBAT 2013 GÜNDEMI Sira GÜNDEM MADDELERI KARAR Baskan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katildiklari toplanti, ziyaret ve benzeri konular hakkinda Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAROKART. Tek Kartla, Çok Hizmet!

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAROKART. Tek Kartla, Çok Hizmet! TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAROKART Tek Kartla, Çok Hizmet! indirim fırsatı! Petrol Ofisi, Türkiye Barolar Birliği üyelerine özel kampanyasıyla akaryakıtta %3 indirim avantajı sunuyor. Yenilenmiş Avukat Kimlik

Detaylı

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI 125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI Ġzmir Ticaret Odası, 125. kuruluģ yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde vitrin tasarımı yarıģması düzenledi. Ġzmir Ticaret Odası Yönetim

Detaylı

FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SiGORTASI

FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SiGORTASI FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SiGORTASI Kimler Sigorta Kapsamına Alınabilir? Sadece Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kapsama alınan Genel Sağlık Sigortası olan kişiler bu poliçeyi satın alabilirler. Bu

Detaylı

Haber Bülteni. Yeni Seçilen Üyelerin TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN ı Ziyareti. Sayı: 236 Yıl:20. Temmuz 2016

Haber Bülteni. Yeni Seçilen Üyelerin TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN ı Ziyareti. Sayı: 236 Yıl:20. Temmuz 2016 Sayı: 236 Yıl:20 Temmuz 2016 Adres : T.C. Sayıştay Başkanlığı 06100 Balgat/Ankara Tel : 0.312 295 30 00 Faks : 0.312 295 40 94 e-mail : sayistay@sayistay.gov.tr web : www.sayistay.gov.tr 1 Yeni Seçilen

Detaylı

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013)

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/08/2013 AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı

T Ü R K İ Y E B A R O L A R B İ R L İ Ğ İ B A Ş K A N L I Ğ I Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi, Başkan tarafından iki toplantı arasındaki süreçte gelişen olaylar hakkında bilgi Av. Kadri Markoç 3 ayda bir insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

Gündemde Öne Çıkanlar

Gündemde Öne Çıkanlar 1 Yıl : 2 Sayı : 30 TÜRMOB Haftalık Haber Bülteni 27.05.2014 TÜRMOB KGK İŞ BİRLİĞİNDE İLK ADIM ATILDI TÜRMOB KGK İŞBİRLİĞİNDE İLK ADIM ATILDI TÜRMOB ile Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU 1-05/01/2013 tarihinde, Sakarya SMMM Odasının yeni edindiği bina açılışına Yönetim Kurulu olarak iştirak edildi. 2-29/01/2013 tarihinde, Bilecik SGK İl Müdürü

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Fihristi

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Fihristi : 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Fihristi www.uzmanglobal.com UZMAN GLOBAL; iş hukuku, sosyal güvenlik, SGK işlemleri, teşvik ve destekler, denetim, stratejik planlama ve

Detaylı

02 KASIM 2016 Yöneticilerimizden Ecz. F. Tuğçe DALKIR Türk Eczacıları Birliği Akılcı İlaç Kullanımı ve Farmakovijilans Komisyonu Toplantısına katıldı.

02 KASIM 2016 Yöneticilerimizden Ecz. F. Tuğçe DALKIR Türk Eczacıları Birliği Akılcı İlaç Kullanımı ve Farmakovijilans Komisyonu Toplantısına katıldı. 02 Yöneticilerimizden Ecz. F. Tuğçe DALKIR Türk Eczacıları Birliği Akılcı İlaç Kullanımı ve Farmakovijilans Komisyonu Toplantısına katıldı. 03 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN Ankara da düzenlenen Türk

Detaylı

YÖNETİM KURULU 23 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ

YÖNETİM KURULU 23 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 23 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

YÖNETİM KURULU 21 MAYIS 2013 GÜNDEMİ KARAR GÜNDEM MADDELERİ. Sıra. Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı.

YÖNETİM KURULU 21 MAYIS 2013 GÜNDEMİ KARAR GÜNDEM MADDELERİ. Sıra. Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı. YÖNETİM KURULU 21 MAYIS 2013 GÜNDEMİ Sıra GÜNDEM MADDELERİ KARAR 1 2 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yemin

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

YÖNETİM KURULU 11 HAZİRAN 2013 GÜNDEMİ KARAR

YÖNETİM KURULU 11 HAZİRAN 2013 GÜNDEMİ KARAR Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 11 HAZİRAN 2013 GÜNDEMİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ

TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ E-BÜLTEN SAYI 10 Mayıs 2011 TÜRKĠYE BAROLAR BĠRLĠĞĠ 3 1. O L A Ğ A N G E N E L K U R U L U ORTAK PAYDALARIMIZDA BĠRLEġTĠK HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HOġGÖRÜ BARIġ ĠÇĠNDEKĠLER Türkiye Barolar

Detaylı

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Ankara Çocuk Dostu ġehir Projesinin amacı Ankara yı; Çocuk Hakları SözleĢmesini

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

22.10.2013. Gerekli çalışmaları yapmak üzere Av.Özkan YÜCEL'in görevlendirilmesine O.B.K.V.

22.10.2013. Gerekli çalışmaları yapmak üzere Av.Özkan YÜCEL'in görevlendirilmesine O.B.K.V. 22.10.2013 Av.E. B.'nin 11.10.2013 tarihli 28292 gelen evrak sayılı, yangın nedeniyle zarar gören avukatlık bürosu için İzmir Barosu'ndan yardım isteminin Av.E. B.'nin 11.10.2013 tarihli 28292 gelen evrak

Detaylı

YÖNETİM KURULU 05 AĞUSTOS 2014 GÜNDEMİ

YÖNETİM KURULU 05 AĞUSTOS 2014 GÜNDEMİ YÖNETİM KURULU 05 AĞUSTOS 2014 GÜNDEMİ Sıra GÜNDEM MADDELERİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

YÖNETİM KURULU 14 MAYIS 2013 GÜNDEMİ KARAR

YÖNETİM KURULU 14 MAYIS 2013 GÜNDEMİ KARAR Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 14 MAYIS 2013 GÜNDEMİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA Sigorta Acentelerinin Türkiye Geneline Göre Dağılım Oranı (%) Sigorta Acentelerine İlişkin Bazı Veriler 7.794 Gerçek kişi acente sayısı

Detaylı

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi Başkan tarafından güncel olaylar hakkında bilgilendirme yapıldı. 2. CCBE'nin 21 Ocak 2011 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilecek Daimi Komite Av. Serhan

Detaylı

2004 TÜRKİYE İSRAFI ÖNLEME VE VERİMLİLİK YILI KONSEYİ VE İCRA KURULU ÇALIŞMA ESASLARI

2004 TÜRKİYE İSRAFI ÖNLEME VE VERİMLİLİK YILI KONSEYİ VE İCRA KURULU ÇALIŞMA ESASLARI 2004 TÜRKİYE İSRAFI ÖNLEME VE VERİMLİLİK YILI KONSEYİ VE İCRA KURULU ÇALIŞMA ESASLARI Amaç Madde 1- Bu esasların amacı, 2004 Türkiye İsrafı Önleme ve Verimlilik Yılı Konsey ve İcra Kurulu nun kuruluşu,

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru n o 46766/13 Yılser GÜNGÖR ve diğerleri / Türkiye

ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru n o 46766/13 Yılser GÜNGÖR ve diğerleri / Türkiye ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR BaĢvuru n o 46766/13 Yılser GÜNGÖR ve diğerleri / Türkiye T.C. Adalet Bakanlığı, 2013. Bu gayri resmi çeviri, Adalet Bakanlığı, Uluslararası Hukuk ve DıĢ

Detaylı

İÇİNDEKİLER. A. Bülent Gürel (Üsküdar Hakimi) Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararları Yargıtay Hukuk Daireleri Kararları

İÇİNDEKİLER. A. Bülent Gürel (Üsküdar Hakimi) Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararları Yargıtay Hukuk Daireleri Kararları OLAYLAR TBB Olağan Genel Kurulu Toplandı Baro Genel Kurulu Toplantısı Başkanın Açış Konuşması ve Kararlar Anayasa Mahkemesi Madenler Hakkındaki Yasanın İptali İstemini Reddetti Vergiler Temyiz Komisyonu

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA FONU YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA FONU YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA FONU YÖNETMELİĞİ RG: 30/09/2005-25952 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu Yönetmeliğin amacı, 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ NİN AVUKATLIK SINAVI, STAJ DEĞERLENDİRMELERİ VE HUKUK FAKÜLTELERİNİN ASGARİ STANDARTLARA KAVUŞTURULMASI İÇİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR Mayıs 2015 Değerli Meslektaşım,

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

YÖNETİM KURULU 28 MAYIS 2013 GÜNDEMİ KARAR

YÖNETİM KURULU 28 MAYIS 2013 GÜNDEMİ KARAR Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 28 MAYIS 2013 GÜNDEMİ KARAR Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

1) SSGSS Kanununda öngörülen kadın ve erkekler için emeklilik yaşının 2036 yılından başlayarak 65 yaşa yükseltilmesi düzenlemesi aynen korunmuştur.

1) SSGSS Kanununda öngörülen kadın ve erkekler için emeklilik yaşının 2036 yılından başlayarak 65 yaşa yükseltilmesi düzenlemesi aynen korunmuştur. 1 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASINDA DEĞİŞİKLİK ÖNGÖREN YASA TASARISI İLE İLGİLİ EMEK PLATFORMUNUN TALEPLERİ HAKKINDA BAKANLIKTA YAPILAN GÖRÜŞMELERDE KABUL EDİLEN, KISMEN KABUL EDİLEN

Detaylı

Uluslararası İlişkiler ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Uluslararası İlişkiler ULUSLARARASI İLİŞKİLER 6 ULUSLARARASI İLİŞKİLER Uluslararası İlişkiler 6. BÖLÜM ULUSLARARASI İLİŞKİLER Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu 2012-2014 dönemine ilişkin ilk toplantısını 28 Kasım 2012 tarihinde yapmış, toplantıda

Detaylı

Yönetim Kurulu'nun Yemin Töreni'ne katılım gerçekleşti.

Yönetim Kurulu'nun Yemin Töreni'ne katılım gerçekleşti. 26.11.2013 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı. Yemin Töreni Yönetim

Detaylı

11.12.2012. Karşıyaka 1.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 07.12.2012 tarihli 27149 gelen evrak sayılı,h. O. Ş.'ye vasi atanması istemli yazısı.

11.12.2012. Karşıyaka 1.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 07.12.2012 tarihli 27149 gelen evrak sayılı,h. O. Ş.'ye vasi atanması istemli yazısı. 11.12.2012 Karşıyaka 1.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 07.12.2012 tarihli 27149 gelen evrak sayılı,h. O. Ş.'ye vasi atanması istemli Yazı okundu, listede sırada bulunan Av. G. Ç.'nin vasi olarak atanabileceğinin

Detaylı

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :107 KARAR 107 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU ve Oben SEZER in mazeretlerinin kabulüne iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No :108 KARAR 108 : Urla ilçesi Özbek Mahallesi nde

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir.

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir. 1 ŞUBAT 2014 Güney Bölgesi Eczacı Odaları Toplantısı Odamız ev sahipliğinde Adana da gerçekleşmiştir. Toplantıya Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Nevşehir ve

Detaylı

AVUKAT KĠMLĠK KARTI VE BAROKART SĠSTEMĠNE ENTEGRE AKILLI KART BASIM YÖNERGESĠ

AVUKAT KĠMLĠK KARTI VE BAROKART SĠSTEMĠNE ENTEGRE AKILLI KART BASIM YÖNERGESĠ AVUKAT KĠMLĠK KARTI VE BAROKART SĠSTEMĠNE ENTEGRE AKILLI KART BASIM YÖNERGESĠ AMAÇ Madde 1. Bu yönerge, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlecek olan Avukat Kimlik Belgesi ve BaroKart sistemine dahil

Detaylı

Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapildi. Av.Z.T. Ç. ve Av.B. Y.'nin 14.03.2014

Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapildi. Av.Z.T. Ç. ve Av.B. Y.'nin 14.03.2014 Karar No Konu Karar Baskan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katildiklari toplanti, ziyaret ve benzeri konular hakkinda Yönetim 2297 Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapildi. 2298

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü SAYI : B.13.2.SGK.0.11.05.00/327 21/05 /2010 KONU : daire başkanlıklarının görev dağılımı GENELGE 2010/65 Bilindiği üzere, 19.12.2008 tarihli ve 2008/496 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ve Bakanlık Makamının

Detaylı

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir.

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir. Tarih Sayı Konu : 12.03.2018 : EBSOV 30/18 : Mütevelli Heyet Top. Hk. Sayın Üyemiz Vakfımız 2018 yılı Mart Ayı Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı aģağıdaki gündem çerçevesinde, 26 Mart 2018 Pazartesi Günü

Detaylı

AVUKATLAR HAFTASI BÖYLE GEÇTİ

AVUKATLAR HAFTASI BÖYLE GEÇTİ 14 Avukatlar Haftası na Damga Vuran Slogan HERKES ĠÇĠN ADALET ADALET ĠÇĠN AVUKAT Bu yıl ilk kez kutlamaya baģladığımız Avukatlar Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleģtirildi. Çok çabuk benimsenen

Detaylı

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi, Başkan tarafından sivil toplum kuruluşları ile ülke gündemindeki yeni anayasa yapılması konusuna ilişkin yapılan ön görüşmeler hakkında bilgi verildi.

Detaylı

9.) SORUŞTURMA RAPORU. 1 adet-form 10.) MERSİN BAROSU LEVHASINA KAYITLI İKİ AVUKAT TARAFINDAN AYRI AYRI DÜZENLENMİŞ ÖNERİ DİLEKÇELERİ.

9.) SORUŞTURMA RAPORU. 1 adet-form 10.) MERSİN BAROSU LEVHASINA KAYITLI İKİ AVUKAT TARAFINDAN AYRI AYRI DÜZENLENMİŞ ÖNERİ DİLEKÇELERİ. MERSİN BAROSU AVUKATLIK STAJI BAŞVURU BELGELERİ LİSTESİ 1.) DİPLOMA VEYA ÇIKIŞ BELGESİ ONAYLI ÖRNEĞİ. Diploma veya çıkış belgesi örneği noter onaylı olacaktır. Diplomasında okula giriş tarihi bulunmayanların

Detaylı

SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET

SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET Samsun Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, 25.09.2012 Salı günü saat 15.30'da Samsun Meteoroloji Radarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Valimiz Sayın Hüseyin

Detaylı

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18 I. GİRİŞ GENELGE 2009/18 2007-2013 döneminde Avrupa Birliğinden Ülkemize sağlanacak hibe niteliğindeki fonlar Avrupa Konseyinin 1085/2006 sayılı Katılım Öncesi Yardım Aracı Tüzüğü ve söz konusu Tüzüğün

Detaylı

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

TBB YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 1. Güncel olayların görüşülüp, değerlendirilmesi, Başkan V. Ahsen Coşar ve Başkan Yardımcısı Talay Şenol un 21-22 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirdikleri, Kocaeli ve İstanbul ziyaretleri, ceza davalarının

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/02/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2013-31/01/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

AVUKAT KİMLİK KARTI ve BAROKART ÜRETİM VE UYGULAMA YÖNERGESİ

AVUKAT KİMLİK KARTI ve BAROKART ÜRETİM VE UYGULAMA YÖNERGESİ AVUKAT KİMLİK KARTI ve BAROKART ÜRETİM VE UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1. Bu yönerge, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenecek olan Avukat Kimlik Belgesi ve BaroKart sistemine dahil akıllı kartların

Detaylı

Izmir Barosu Uzlaştırma Yönergesinin görüşülmesi.

Izmir Barosu Uzlaştırma Yönergesinin görüşülmesi. 2951 3093 Izmir Barosu Uzlaştırma Yönergesinin görüşülmesi. Izmir Valiliği Kadın Erkek Eşitliği Birimi'nin 24.09.2012 tarih ve 20700 gelen evrak sayılı, 2013-2015 Izmir Yerel Eşitlik Eylem Planı'nda belirlenen

Detaylı

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1.AKSARAY SMMM ODASI FAALİYET RAPORU 1.Oda ının Sunuşu 2.Genel ın Sunuşu 1. Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve

Detaylı

BİLGİ NOTU 6552 SAYILI KANUNA GÖRE UYGULANAN PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI

BİLGİ NOTU 6552 SAYILI KANUNA GÖRE UYGULANAN PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI BİLGİ NOTU 6552 SAYILI KANUNA GÖRE UYGULANAN PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI KAPSAMI: 2014 yılı Nisan ve önceki aylara iliģkin olup, 10.09.2014 ve öncesinde tahakkuk etmiģ olan borçlar kapsamdadır KAPSADIĞI

Detaylı

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI FAALİYET RAPORU 2013 İÇİNDEKİLER Sayfa No Başkan ın Sunuşu 3-4 Oda Kurulları Yönetim Kurulu 5 Denetleme Kurulu 6 Disiplin Kurulu 7 Haksız Rekabetle Mücadele

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/ 46

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/ 46 Sayı : B.13.2.SGK.0.11.05.03 / 366 08/06/2011 Konu : Yurt dıģı tedavi iģlemleri GENELGE 2011/ 46 Bilindiği üzere yurt dıģı tedavi iģlemleri değiģik tarihlerde yayımlanan genelge ve genel yazılar ile düzenlenmiģtir.

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU Gönen Sivil Toplum Platformu 6.cı toplantısını 06 Aralık 2018 PerĢembe günü Madeni ĠĢleri Odası BaĢkanı Ġlhan AYDIN moderatörlüğü ve Gönen Ticaret Odası

Detaylı

AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE

AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE Başkan, Nebojša Vučinić, Yargıçlar, Paul Lemmens, Egidijus Kūris, ve Bölüm Yazı

Detaylı

T.C. ÇEKMEKÖY KENT KONSEYĠ BAġKANLIĞI 2009 YILI KASIM AYI ÇEKMEKÖY ĠLÇESĠ KENT KONSEYĠ TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. ÇEKMEKÖY KENT KONSEYĠ BAġKANLIĞI 2009 YILI KASIM AYI ÇEKMEKÖY ĠLÇESĠ KENT KONSEYĠ TOPLANTI TUTANAĞI T.C. ÇEKMEKÖY KENT KONSEYĠ BAġKANLIĞI 2009 YILI KASIM AYI ÇEKMEKÖY ĠLÇESĠ KENT KONSEYĠ TOPLANTI TUTANAĞI 5393 sayılı Belediye Kanununun 76 ncı maddesine dayanılarak ĠçiĢleri Bakanlığı nca hazırlanan ve

Detaylı

Avukat olarak kaydının yapılmasına, Ruhsatnamesinin verilmesine durumun Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığına bildirilmesine,

Avukat olarak kaydının yapılmasına, Ruhsatnamesinin verilmesine durumun Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığına bildirilmesine, 27/07/2016 Staj için Baromuza müracaat eden Kenan Can KURT ın Avukatlık Kanunu nun 17.maddesi gereği verdiği belgeler incelendi. Kenan Can KURT nın stajyer levhasına kayıt ve kabulüne, gereğinin bilahare

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

AĞUSTOS 2018 ÇALIŞMA RAPORU

AĞUSTOS 2018 ÇALIŞMA RAPORU AĞUSTOS 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN TEB 41. DÖNEM DENETLEME KURULU

Detaylı

MERSİN BAROSU AVUKATLIK STAJI BAŞVURU BELGELERİ LİSTESİ

MERSİN BAROSU AVUKATLIK STAJI BAŞVURU BELGELERİ LİSTESİ MERSİN BAROSU AVUKATLIK STAJI BAŞVURU BELGELERİ LİSTESİ 1.) DİPLOMA VEYA ÇIKIŞ BELGESİ ONAYLI ÖRNEĞİ. (Noter Onaylı yada Fakülte Sekreterliği Onaylı). Yurtdışındaki üniversitelerin mezunları, Yüksek Öğretim

Detaylı

3 OCAK 2013 10 OCAK 2013 14 OCAK 2013 15 OCAK 2013 16 OCAK 2013

3 OCAK 2013 10 OCAK 2013 14 OCAK 2013 15 OCAK 2013 16 OCAK 2013 3 OCAK 2013 Yönetim Kurulumuz Komisyon Başkanlarımız ile toplantı yaptı. Toplantıda önümüzdeki aylarda yapılacak etkinlik ve eğitimlerle ilgili komisyon çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Detaylı

YÖNETIM KURULU 21 OCAK 2014 GÜNDEMI

YÖNETIM KURULU 21 OCAK 2014 GÜNDEMI YÖNETIM KURULU 21 OCAK 2014 GÜNDEMI Sira GÜNDEM MADDELERI KARAR Yönetim Kurulu üyelerinin katildiklari toplanti, ziyaret ve benzeri konular hakkinda Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim Kurulu'na

Detaylı

1-C.Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, gereği için Hukuk İşleri Birimine tevdiine,

1-C.Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, gereği için Hukuk İşleri Birimine tevdiine, 01.07.2013 PTT Elektronik Hizmetler Daire Başkanlığı'nın 25.06.2014 tarih ve 17182 gelen evrak sayılı, baroların KEP Hesap Adresi alması hakkındaki yazısının bildirimi. PTT Elektronik Hizmetler Daire Başkanlığı'nın

Detaylı

YARIM GÜN ÇALIŞMA İSMMMO SMMM DR GÜLSÜM ÖKSÜZÖMER YILMAZ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI

YARIM GÜN ÇALIŞMA İSMMMO SMMM DR GÜLSÜM ÖKSÜZÖMER YILMAZ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI 2016 YARIM GÜN ÇALIŞMA SMMM DR GÜLSÜM ÖKSÜZÖMER YILMAZ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI Değerli Meslek Mensubumuz 6663 sayılı Kanunla 4447 sayılı Kanuna 10/2/2016 tarihinden itibaren eklenen ek 5 inci madde

Detaylı

Mali Raporlar 14 MALİ RAPORLAR

Mali Raporlar 14 MALİ RAPORLAR 14 MALİ RAPORLAR 14. BÖLÜM MALİ RAPORLAR BURSA BAROSU 2014-2016 DÖNEMİ DENETLEME KURULU RAPORU Baromuzun 2014 yılında yapılan Baro Organları seçiminde 2 yıl süre ile Bursa Barosu Denetleme Kurulu üyeleri

Detaylı

1+1 SOSYAL KONUTLARIN İŞ AKIŞI

1+1 SOSYAL KONUTLARIN İŞ AKIŞI 1+1 SOSYAL KONUTLARIN İŞ AKIŞI Sosyal Konut Projesi başvuruları, 9 Şubat 18 Şubat 2011 tarihleri arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından aşağıda yer alan başvuru şartları ile kabul

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı