ORDERMAN DİĞER BİR ÖĞE İSE SATIŞ-PAZARLAMA FAALİYETLERİDİR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ORDERMAN DİĞER BİR ÖĞE İSE SATIŞ-PAZARLAMA FAALİYETLERİDİR"

Transkript

1 ORDERMAN SATINALMA KARAR MEKANİZMASI SATINALMA DEPARTMANI NIN SAĞLIKLI KARAR ALABİLMESİ İÇİN PEK ÇOK BİLGİYE İHTİYACI VARDIR. ORDERMAN, SATINALMA KARAR MEKANİZMASI OLARAK GÖREV YAPAR - SİPARİŞ VERME - ŞUBELERİN İÇTALEP İHTİYACLARININ BELİRLENMESİ - PİYASADAN FİYAT TEKLİFLERİ TALEBİNDE BULUNMA - SATIŞ FİYAT LİSTELERİNİN OLUŞTURULABİLMESİ - SİPARİŞ OLUŞTURMA KISITLARININ BELİRLENMESİ FAALİYETLERİ İÇİN KULLANABİLECEĞİMİZ KARA MEKANİZMALARININ CEVAPLARI ORDERMAN İLE GERÇEKLEŞTİRİLİR. DİĞER BİR ÖĞE İSE SATIŞ-PAZARLAMA FAALİYETLERİDİR SATIŞ İŞLEMLERİNDE ASIL BELİRLEYİCİ FAKTÖR MÜŞTERİDİR. BU NEDENLE,SATIŞ-PAZARLAMA BÖLÜMÜNDE MÜŞTERİNİN BİR ÜRÜNÜ TALEP ETMESİ VE BU ÜRÜNÜ TALEP ETTİĞİ TAKDİRDE ELDE EDECEĞİ AVANTAJ BİLGİSİNİ VURGULAMA, ÖNEM KAZANIR. YANİ ; - SATIŞ FİYATI - PROMOSYONLU ÜRÜN BİLGİLERİ GİBİ ÖZELLİKLER ÖN PLANA ÇIKMAKTADIR.

2 SATINALMA SATINALMA KARARIMIZI BELİRLEYEN KRITERLER NELERDİR? -ENVANTER ( ŞU AN İTİBARİ İLE MEVCUT MİKTARIMIZ ) -SATIŞ MİKTARI ( ŞU ANA KADAR GERÇEKLEŞEN SATIŞ MİKTARI ) -SON DÖNEMDEKİ SATIŞ MİKTARI ( İKİ TARİH ARALIĞINDA GERÇEKLEŞEN SATIŞ MİKTARI ) -TEDARİKÇİLERE VERDİĞİMİZ SİPARİŞLERDEN HENÜZ ELİMİZE ULAŞMAMIŞ STOK MİKTARI ( ÇÜNKÜ, GELDİĞİNDE ENVANTERİMİZİ ARTIRACAKTIR ) -MÜŞTERİLERDEN ALDIĞIMIZ SİPARİŞLERDEN HENÜZ TESLİM ETMEDİĞİMİZ STOK MİKTARI ( ÇÜNKÜ, SEVK ETTİĞİMİZDE ENVANTERİMİZİ AZALTACAKTIR ) -

3

4 SATINALMA KİMİ ZAMAN ANALİZ YAPMAKTA GÜÇLÜK ÇEKEBİLİRİZ.İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN NEYAPARIZ? ÜRÜN KARTLARI İÇİN KRITİK STOK SEVİYESİ VE ÜST STOK SEVİYESİ TANIMLARIZ. ENVANTER DURUMUMUZA BAKARAK PRGRAMIN SİPARİŞ SEVİYEMİZİ BELİRLEMESİNİ İSTEYEBİLİRİZ.

5 YUKARIDAKİ ÜRÜNLER İÇİN ( Seçili Satırları Sipariş Sepetine At ) PROGRAMIN ÖNERİSİNİ ALABİLİRİZ ÖNERİ LİSTESİ EXCEL E KAYDEDİLEREK BİR DOKÜMAN ELDE EDİLMİŞ OLUR.

6 SATINALMA ÖNCELİKLE,ÜRÜN YA DA ÜRÜN GRUBU LİSTELENİR. ARDINDAN, GEREKLİ CEVAPLARI BULMAYA ÇALIŞIRIZ!

7 NESTLE MARKA, ÇIKOLATALAR

8 KENT İÇİN ÖRNEKLEME YAPALIM! NET GİRİŞ ( TOPLAM ALIŞLAR ) 1000 NET ÇIKIŞ ( TOPLAM SATIŞLAR ) 750 KALAN ( ŞU AN İTİBARİ İLE ENVANTER ) 250 SATIŞ MİKTARI ( TOPLAM SATIŞLAR ) 750 MEVCUT ( ALDIĞIMIZ SİPARİŞLERİ MÜŞTERİLERE TESLİM EDER İSEK ELİMİZDE KALACAK OLAN MİKTAR ) 50 ŞUBE KALAN ( BU ANALİZİ HANGİ ŞUBE İÇİN YAPIYOR İSEK O ŞUBE İÇİN ŞU AN İTİBARİ İLE ENVANTER ) 250 KRITİK SEVİYE ( BU STOK İÇİN BELİRLENMİŞ OLAN KRITİK STOK MİKTARI ) 300 VERİLEN SİPARİŞLERDEN KALAN ( SATINALMA AMAÇLI VERDİĞİMİZ SİPARİŞLERİMİZDEN HENÜZ TESLİM ALMADIĞIMIZ MİKTAR ) 421 ALINAN SİPARİŞLERDEN KALAN ( SATMAK AMAÇLI ALDIĞIMIZ MÜŞTERİ SİPARİŞLERİNDEN HENÜZ TESLİM ETMEDİĞİMİZ MİKTAR ) 200 MALİYET ( BU STOK İÇİN MALİYET ) 12 SATIŞ FİYATI ( BU STOK İÇİN SATIŞ FİYATI ) 15 KAR % ( BU STOK İÇİN ÖNGÖRÜLEN KAR MARJI ) 25

9 SATIŞLAR NASIL? NET ÇIKIŞ ( TOPLAM SATIŞLAR ) 750 HİÇ FENA DEĞİL ENVANTER DURUMUMUZ NEDİR? KALAN ( ŞU AN İTİBARİ İLE ENVANTER ) 250 OOOO AZALMIŞ SATIŞLAR İYİ. ENVANTER AZ. HEMEN SİPARİŞ VERELİM. Mİ? HAYIR. KRITİK STOK SEVİYESİ BAKILMASI GEREKEN BİR KRITER KALAN ( ŞU AN İTİBARİ İLE ENVANTER ) 250 KRITİK SEVİYE ( BU STOK İÇİN BELİRLENMİŞ OLAN KRITİK STOK MİKTARI ) 300 DEMEK Kİ YETERLİ SEVİYEDEYİZ. SİPARİŞE GEREK YOK. MU? MÜŞTERİLERE TESLİM ETMEMİZ GEREKEN STOK BORCUMUZ VAR MI? KALAN ( ŞU AN İTİBARİ İLE ENVANTER ) 250 ALINAN SİPARİŞLERDEN KALAN ( SATMAK AMAÇLI ALDIĞIMIZ MÜŞTERİ SİPARİŞLERİNDEN HENÜZ TESLİM ETMEDİĞİMİZ MİKTAR ) 200 MEVCUT ( ALDIĞIMIZ SİPARİŞLERİ MÜŞTERİLERE TESLİM EDER İSEK ELİMİZDE KALACAK OLAN MİKTAR ) 50 MÜŞTERİLERE TESLİM ETMEMİZ GEREKEN MİKTARI TESLİM ETTİĞİMİZDE,MEVCUT MİKTARIMIZ AZALACAK. OOO BU DURUMDA SİPARİŞ VERELİM. Mİ? HAYIR. TEDARİKÇİLERDEN GELECEK MALIMIZ VAR GALİBA VERİLEN SİPARİŞLERDEN KALAN ( SATINALMA AMAÇLI VERDİĞİMİZ SİPARİŞLERİMİZDEN HENÜZ TESLİM ALMADIĞIMIZ MİKTAR ) 421 DAHA ÖNCE TEDARİKÇİ FİRMAYA SİPARİŞ VERMİŞTİK. BUGÜN-YARIN TESLİM ALIRIZ.ENVANTERİMİZ YETERLİ SEVİYE YE YÜKSELİR. SİPARİŞ VERMEYELİM. Mİ? HAYIR. DAHA NEYE BAKACAĞIZ? ENVANTER YETERLİ.SATIŞ MİKTARI DA İYİ GÖZÜKÜYOR. AMA, SATIŞ HIZIMIZ NEDİR? ÖNGÖRÜLEN SATIŞ MİKTARIMIZ NE OLACAKTIR? SORULARININ DA CEVAPLARINI ALMALIYIZ.

10 SATIŞ HIZ İÇİN TARİH ARALIĞI BELİRLEYELİM ( 1-6 HAZİRAN )-ÖNGÖRÜLEN SATIŞ MİKTARI TAHMİNİ İÇİN GÜN SAYISI BELİRLEYELİM ( 30 GÜN ) NOT: Satışı Olmayanlarıda Göster = Tarih aralığı belirtildiğinde,bu tarih aralığında Satışı Olmayan Ürünleri de listeler. Tarih kıstası verilmediğinde bu fonksiyonun önemi yoktur. Tüm ürünler ( satışı olan-olmayan tüm ürünler ) listelenir.

11 TOPLAM SATIŞ ADEDİMİZ NEDİR? SON BİR HAFTALIK SATIŞ ADEDİMİZ NEDİR? NET ÇIKIŞ ( TOPLAM SATIŞLAR ) 750 SATIŞ MİKTARI ( SON BİR HAFTALIK SATIŞLAR ) (SATIŞ HIZIMIZ ) 200 HIMMM BİR HAFTA DA BU KADAR SATIŞ GERÇEKLEŞTİ İSE,ÖNÜMÜZDEKİ BİR AY İÇİNDE MUHTEMEL SATIŞ MİKTARIMIZ NE OLABİLİR? KALAN ( ŞU AN İTİBARİ İLE ENVANTER ) 250 SATIŞ MİKTARI ( SON BİR HAFTALIK SATIŞLAR ) (SATIŞ HIZIMIZ ) 200 HEDEF SATIŞ MİKTARI ( ÖNÜMÜZDEKİ BİR AY İÇERİSİNDE MUHTEMEL SATIŞ MİKTARIMIZ ) 1000 ŞİMDİ DAHA ANLAMLI OLDU ENVANTERİMİZ 250 ADET SATIŞ HIZIMIZ 200 ADET ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE 1000 ADET SATABİLECEGİZ. ALINAN SİPARİŞLERDEN TESLİM ETMEMİZ GEREKEN MİKTAR 200 ADET VERDİĞİMİZ SİPARİŞLERDEN GELECEK OLAN MİKTAR 421 ADET ( =671) ( =471) ( =529) BU DURUMDA YAKLAŞIK OLARAK 600 ADET SİPARİŞ VERMEK (SATINALMA YAPMAK ) MANTIKLI GÖZÜKMEKTEDİR

12 EVET!

13 BU SATINALMA (SİPARİŞ VERME ) KARARINI,İHTİYAÇ BELİRLEME ANALİZİNİ BURSA ŞUBEMİZ İÇİN YAPIYOR OLSA İDİK?

14 TOPLAM SATIŞ ADEDİMİZ NEDİR? SON BİR HAFTALIK SATIŞ ADEDİMİZ NEDİR? NET ÇIKIŞ ( TOPLAM SATIŞLAR ) 750 SATIŞ MİKTARI ( SON BİR HAFTALIK SATIŞLAR ) (SATIŞ HIZIMIZ ) 30 HIMMM BİR HAFTA DA BU KADAR SATIŞ GERÇEKLEŞTİ İSE,ÖNÜMÜZDEKİ BİR AY İÇİNDE MUHTEMEL SATIŞ MİKTARIMIZ NE OLABİLİR? ŞUBE KALAN ( ŞU AN İTİBARİ İLE ENVANTER ) 20 SATIŞ MİKTARI ( SON BİR HAFTALIK SATIŞLAR ) (SATIŞ HIZIMIZ ) 30 HEDEF SATIŞ MİKTARI ( ÖNÜMÜZDEKİ BİR AY İÇERİSİNDE MUHTEMEL SATIŞ MİKTARIMIZ ) 150 ŞİMDİ DAHA ANLAMLI OLDU ENVANTERİMİZ 20 ADET SATIŞ HIZIMIZ 30 ADET ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE 150 ADET SATABİLECEGİZ. (150-20=130) BU DURUMDA YAKLAŞIK OLARAK 140 ADET SİPARİŞ VERMEK (SATINALMA YAPMAK ) MANTIKLI GÖZÜKMEKTEDİR

15 EVET!

16 FİRMAMIZIN GENEL DURUMUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK İŞLEM YAPTIĞIMIZI VARSAYALIM VE SİPARİŞ VERELİM NE DERSİNİZ? HATTA TEDARİKÇİ FİRMA YETKİLİSİ İLE KARŞILIKLI OTURUP MİKTAR VE FİYATLARI BİLE KONUŞALIM

17 600 ADET SİPARİŞİMİZ KARŞILIĞINDA 10 ADET MAL FAZLASI ALACAĞIZ. FİYAT 14 TL. ANCAK 10+5 İSKONTO ALACAGIZ BU DURUMDA BİRİM NET FİYAT 11,97 TL OLMUŞ OLACAK.

18 MAL FAZLASINI DA DÜŞÜNÜRSEK BU ÜRÜNÜN BİZE ORTALAMA BİRİM MALİYETİ 11,54 TL OLACAKTIR HAYDİ SİPARİŞ SEPETİNE ATALIM VE SİPARİŞİMİZİ NETLEŞTİRELİM (SİPARİŞ FİŞİMİZİ OLUŞTURALIM)

19 HAYIRLI İŞLER!

20 BİR BAŞKA FAALİYET KONUMUZDAN BAHSEDELİM ŞUBEMİZ ( ŞUBE SORUMLU MÜDÜRÜMÜZ ) İHTİYAÇLARINI BELİRLEYİP SATINALMA DEPARTMANIMIZA TALEPTE BULUNUYOR OLSA İDİ?

21

22 HAYDİ TALEP FİŞİ SEPETİNE ATALIM VE İÇ TALEBİMİZİ NETLEŞTİRELİM ( TALEP FİŞİMİZİ OLUŞTURALIM)

23 HAYIRLI İŞLER!

24 BİR BAŞKA FAALİYET KONUMUZDAN BAHSEDELİM SATINALMA KARARIMIZDAN ÖNCE PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI YAPMAK İSTİYORUZ VE FİYAT TEKLİFİ İSTEYECEĞİZ

25 NESTLE ÜRÜNLERİ İÇİN.

26

27 UZUNGİL GIDA FİRMASINDAN FİYAT TEKLİFİ İSTEYELİM

28 AYNI ÜRÜNLER İÇİN FATİH TİCARET DEN DE FİYAT TEKLİFİ İSTEYELİM

29 FATİH TİCARETDEN GELEN FİYAT LAR BİR SÜRE SONRA HER İKİ FİRMA DAN DA CEVAPLAR GELMİŞ OLSUN

30 UZUNGİL GIDA DAN GELEN FİYATLAR

31

32 YÖNETİCİ OLARAK BİZ NE YAPALIM? BU FİYAT TEKLİFLERİNİ KARŞILAŞTIRALIM DEĞİL Mİ? EVET!

33

34 BİR BAŞKA FAALİYET KONUMUZDAN BAHSEDELİM SATIŞ FİYATLARIMIZI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMEK-DEĞİŞTİRMEK-DÜZENLEMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ? ÖNCELİKLE HANGİ ÜRÜN GRUBLARI İÇİN BU İŞLEMİ YAPACAĞIZ? ÖN ANALİZ YAPMALIYIZ. ÇİKOLATA GRUBU ÜRÜNLER İÇİN FİYAT DÜZENLEMESİ DÜŞÜNÜYORUZ

35

36 HAYDİ FİYAT DEĞİŞİM SEPETİNE ATALIM VE FİYAT DEĞİŞİM FİŞİMİZİ OLUŞTURALIM

37

38 BİR BAŞKA FAALİYET KONUMUZDAN BAHSEDELİM YÖNETİCİ OLARAK BAZI ÖNGÖRÜLER NEDENİ İLE BAZI ÜRÜNLERİN SİPARİŞ VERİLMESİNİ YA DA BAZI ÜRÜNLER İÇİN SİPARİŞ ALINMASINI KISITLAMAK İSTEYEBİLİRİZ. ARKADAŞLARIMIZIN GÖZÜNDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞIN, BU ÜRÜNLERE BİR NOT DÜŞMEKTE FAYDA VARDIR. PEKİ BUNU KOLAYCA NASIL YAPABİLİRİZ? TABİİ YİNE ÖN ANALİZLERİ YAPMAKTA FAYDA VAR!

39 MESELA ;

40 İŞARETLEDİĞİMİZ ÜRÜNLER ARTIK LİSTELERİMİZE GELMEYECEKTİR. ARKADAŞLARIMIZDA DALGINLIKLA BU ÜRÜNLER İÇİN GEREKSİZ YERE KAFA YORMAYACAKLARDIR.

41 KISITLAMA KOYMADAN ÖNCE ALDIĞIMIZ ÜRÜN LİSTESİ!

42 MESELA ; İŞARETLEDİĞİMİZ ÜRÜNLER ARTIK LİSTELERİMİZE GELMEYECEKTİR. ARKADAŞLARIMIZDA DALGINLIKLA BU ÜRÜNLER İÇİN GEREKSİZ YERE KAFA YORMAYACAKLARDIR. NESTLE ÜRÜNLERİNİN SİPARİŞ VERİLMESİNİ KISITLAYALIM!

43 STOK KARTI ÜZERİNDE KISITLAMA İŞARETİNİ GÖREBİLİRSİNİZ

44 KISITLAMA KOYDUKTAN SONRA ALDIĞIMIZ ÜRÜN LİSTESİ!

45 BİR BAŞKA FAALİYET KONUMUZDAN BAHSEDELİM ŞUBELERİMİZİN MERKEZE YÖNELİK OLARAK DÜZENLEDİKLERİ İÇ TALEP FİŞLERİNİ DEĞERLENDİREBİLMEK AMACI İLE BU FİŞLERE KOLAYCA ERİŞEBİLMEMİZ GEREKMEKTEDİR. NASIL?

46

47 VE HER BİR İÇ TALEP BELGESİ AYRI AYRI DEĞERLENDİRİLEBİLİR. VE GEREKLİ GÖRÜLÜRSE DÜZELTMELER YAPILABİLİR.

48

49

50 SATIŞ PAZARLAMA SATIŞ İŞLEMLERİNDE ASIL BELİRLEYİCİ FAKTÖR MÜŞTERİDİR. BU NEDENLE,SATIŞ-PAZARLAMA BÖLÜMÜNDE MÜŞTERİNİN BİR ÜRÜNÜ TALEP ETMESİ VE BU ÜRÜNÜ TALEP ETTİĞİ TAKDİRDE ELDE EDECEĞİ AVANTAJ BİLGİSİNİ VURGULAMA, ÖNEM KAZANIR. YANİ ; - SATIŞ FİYATI - PROMOSYONLU ÜRÜN BİLGİLERİ GİBİ ÖZELLİKLER ÖN PLANA ÇIKMAKTADIR.

51

52 MÜŞTERİMİZİN KARTI ÇAĞRILIR İHTİYAÇ İSE ALT KARTI ( ŞUBE KARTI) DA EKRANA ÇAĞRILIR

53 MÜŞTERİNİN TALEBİ SPARİŞ SEPETİNE ATILIR

54 VE SİPARİŞ BELGESİ OLUŞTURULUR

55 SATIŞLARIMIZDA PROMOSYONLU ÜRÜN SEÇENEĞİMİZ SÖZ KONUSU İSE BU İŞLEM NASIL YAPILIR

56 ÖNCELİKLE PROMOSYONLU SATIŞ KAPSAMINDA SATIŞ YAPILACAK ÜRÜNLERİN TANIMLAMALARI YAPILMALIDIR

57

58 MÜŞTERİ DOĞRU YÖNLENDİRİLİP SİPARİŞİ ALINDIĞINDA İŞLEM TAMAM. SİPARİŞ SEPETİNE AT!

59 BAZEN DE MÜŞTERİ HEMEN SİPARİŞ KARARI VEREMİYEBİLİR BİR SÜRELİĞİNE KENDİ ADINA REZERV EDİLMESİNİ İSTEYEBİLİR BU DURUMDA ÜRÜN REZERV SEPETİ NE ATILIR

60 VE REZERVASYON BELGESİ OLUŞTURULUR

ORDERMAN SATINALMA KARAR MEKANİZMASI

ORDERMAN SATINALMA KARAR MEKANİZMASI ORDERMAN SATINALMA KARAR MEKANİZMASI İŞLETME FAALİYETLERİ ARASINDA EN ÖNEMLİSİ SATIN ALMA FAALİYETİ DİR. SATIN ALMA KARARLARI SAĞLIKLI YAPILMAK ZORUNDADIR GÜNÜMÜZ REKABET ŞARTLARINDA SATARKEN DEĞİL ALIRKEN

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

Üretim yapan firmalar için bir test

Üretim yapan firmalar için bir test Üretim yapan firmalar için bir test ERP Yazılımınız size ne kadar hizmet ediyor veya siz onu ne kadar etkin kullanıyorsunuz? Hazırlayan Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr Tarih Haziran 2010 Aslında bilgisayar

Detaylı

VEGAWIN YENİ ÇIKARILAN MODÜL VE ÖZELLİKLERİ EXPERT VE UST PAKETLER SHOPSTAR

VEGAWIN YENİ ÇIKARILAN MODÜL VE ÖZELLİKLERİ EXPERT VE UST PAKETLER SHOPSTAR VEGAWIN YENİ ÇIKARILAN MODÜL VE ÖZELLİKLERİ EXPERT VE UST PAKETLER SHOPSTAR 1-HERŞEYDEN ÖNCE VEGAWIN TARAFINDA DEPO TANIMLARI VE ŞUBE / KASA TANIMLARI PARELEL TANIMLANMALIDIR SATIŞ PERSONELLERİ TANIMLANMALIDIR

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

UYUMSOFT BAĞIMSIZ E-DEFTER PLATFORMU / PROBAR KONNEKTÖRÜ PROBLEM ÇÖZÜMLERİ

UYUMSOFT BAĞIMSIZ E-DEFTER PLATFORMU / PROBAR KONNEKTÖRÜ PROBLEM ÇÖZÜMLERİ UYUMSOFT BAĞIMSIZ E-DEFTER PLATFORMU / PROBAR KONNEKTÖRÜ PROBLEM ÇÖZÜMLERİ İçindekiler 1. eadaptör ürününde Seçili Kayıtlarını İptal Et işlemi yaptım. Bu ne demektir?:... 3 2. Yevmiye Fişleri Hiç Gelmiyor?

Detaylı

*Avukat modülünde müşterilerin avukata gönderdiği tahsilatları, avukat modülünden girdiğiniz zaman aynı anda girilen tahsilatın kasanıza yansımasını

*Avukat modülünde müşterilerin avukata gönderdiği tahsilatları, avukat modülünden girdiğiniz zaman aynı anda girilen tahsilatın kasanıza yansımasını SHOPSTAR YENİLİKLER *Shopstar satışlarınızı yazarkasanız (INTERPOS destekleniyor) ile bağlayabilirsiniz.bunun için Ayarlardan Yazarkasa sekmesinden fiş dizininizi belirlemelisiniz.yazarkasa fişi kullanılsın

Detaylı

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri 1. Tahsilat Ödeme İşlemleri Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri Alış/Satış irsaliyeleri, Giriş/Çıkış İşlemleri Fire ve Sarf Fişleri Girebilme 3.Sms

Detaylı

VEGA WEB SİPARİŞ PROGRAMI (Bu adres den giriş yaparak programı inceleyebilirsiniz )

VEGA WEB SİPARİŞ PROGRAMI (Bu adres den giriş yaparak programı inceleyebilirsiniz ) VEGA WEB SİPARİŞ PROGRAMI (Bu adres den giriş yaparak programı inceleyebilirsiniz ) Admin ile giriş yaparak tüm kullanıcı ayarlarını yapmalısınız Ayarlar İşletme Bilgileri Sayfa Girişine Firmanıza ait

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 2.11 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Fişlerde, Doküman

Detaylı

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz.

Stoklarınız ile ilgili tüm hareket ve detaylara menüler arasında gezmeden ulaşabilirsiniz. OFİS Mikro Perakende Çözümleri 1 MİKRO OFİS SERİSİ Küçük ve orta ölçekteki perakende firmaları için hazırlanan programları, perakende satış noktalarının belkemiği olan satış noktası terminalleri (POSlarla),

Detaylı

Verimli İş Ortağınız... SOĞUK SİPARİŞ SKOR YAZILIM POLEN YAZILIM

Verimli İş Ortağınız... SOĞUK SİPARİŞ SKOR YAZILIM POLEN YAZILIM SOĞUK SİPARİŞ İÇİNDEKİLER AMAÇ KAPSAM SONUÇ AMAÇ Açıklama Müşterilerden alınan siparişleri tek ekranda görerek Sevk emrini oluşturmaktır. Siparişler yanısıra, son stoklar da gösterilerek sevkiyat sonrası

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Karma Koli

DESTEK DOKÜMANI. Karma Koli Karma Koli Malzemeler alış/satış yöntemlerine ve şekillerine göre de farklılıklar gösterir. Karma koli bir satış yöntemidir. Firmanın elindeki ürünleri birleştirerek yeni bir sepet, paket oluşturmasıdır.

Detaylı

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE Hangi platformlarda çalışır? Uygulama ios ve Android işletim sistemi destekli tüm cep telefonlarında ve tabletlerde çalışır. Çalışma Özellikleri İNTERNET BAĞLANTISI ŞART DEĞİL!

Detaylı

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz. CARİ HESAP ANALİSTİ Seçmiş olduğunuz cari hesabın firma için önem derecesini ve kapasitesini tespit edebileceğiniz bir analiz çalışmasıdır. Bu form sayesinde bir müşteri temsilcisi ilgili cari hesabı hiç

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen hareketlerine göre çeşitli analizlerin ve raporların hazırlanmasını sağlamaktadır.

Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen hareketlerine göre çeşitli analizlerin ve raporların hazırlanmasını sağlamaktadır. 9 Şubat 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Yönetim Analizi YÖNETĐM ANALĐZĐ VE FĐNANSMAN TAKĐBĐ MODÜLÜ Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü Satışınızı artırmak ve masraflarınızı

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 1 Tarih : 27.11.2016 İçindekiler 1. Sipariş Portali... 1 2. Sevk Bekleyen Siparişler... 2 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize

Detaylı

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN 1. Program Açılışı : Masa üstünde yer alan NOS GARAGE simgesine tıklanır. Kullanıcı adı otomatik gelir. Şifre yazılır ve TAMAM Butonuna basılır. 2. Program Menü Yönetimi :

Detaylı

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI 1-İLK AÇILIŞ Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir Kullanıcı Adı ve şifre girildikten sonra aşağıdaki ekran gelir Bundan sonra

Detaylı

www.vegayazilim.com.tr Tel: 0.312. 428 63 53

www.vegayazilim.com.tr Tel: 0.312. 428 63 53 www.vegayazilim.com.tr Tel: 0.312. 428 63 53 VENDOR Araçta Muhasebe Sistemleri, araçta sıcak ve soğuk satış yapma imkanını saglayıcı çözümler sunan, plasiyer root takibatı yaparak iş kolaylığı, hız ve

Detaylı

Tiger Plus Ürün Fark Dokümanı

Tiger Plus Ürün Fark Dokümanı 2010 11/30/2010 Tiger Plus Ürün Farkları YENİ ÖZELLİKLER 1. Firma Kredi Kartlarının Satınalma İşlemlerinde Kullanımı Satınalma işlemlerinde ödemelerin firma kredi kartı ile yapılması sağlanmıştır. Firma

Detaylı

WorkFlow. dinamo Work Flow

WorkFlow. dinamo Work Flow dinamo Work Flow 1 Ön Tanımlar Work Flow /Ön Tanımlar e-mail, sms gönderilecek alanın işaretli olmasıyla ilgili tanımlar yapılır. Her süreç adımı yaratılırken varsayılan değerler için oluşturulan tablodur.

Detaylı

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri 1. Tahsilat Ödeme İşlemleri Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri Alış/Satış irsaliyeleri, Giriş/Çıkış İşlemleri Fire ve Sarf Fişleri Girebilme 3.Sms

Detaylı

Doğrudan Temin Sistemi (DTS) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Doğrudan Temin Sistemi (DTS) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Doğrudan Temin Sistemi (DTS) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 Doğrudan Temin Sistemi (DTS) Hakkında Doğrudan Temin Sistemi Nedir? Üniversitemiz harcama birimleri tarafından yapılan doğrudan temin alımlarının

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. TAŞINIR MODÜLÜ A. TAŞINIR İSTEK BİRİM YETKİLİSİ 1. İSTEK BELGESİ OLUŞTURMA İŞLEMLERİ (T-08) "Taşınır İstek Belgesi oluşturma" ekranına giriş yapılır. "Belge No.", "Masraf Yeri", "İstenen Kişi", "Ambar

Detaylı

Navision Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Navision Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Navision c. Hakkında I Navision Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Fevzi KARTAL MS Dynamics Nav Developer & Consultant Tarih: Nisan, 2013 Sıkça Sorulan Sorular 1.Microsoft Navision ın Orta Ölçekli Firmalar

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU 2016 1 İÇİNDEKİLER SATINALMA TALEP GİRİŞİ... 3 TALEPTEN TEKLİF OLUŞTURMA... 11 TALEPTEN SİPARİŞ OLUŞTURMA... 16 2 SATINALMA TALEP

Detaylı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet ; Kolay kurulumu ve kullanımıyla ön plana çıkan, teknolojik alt yapısıyla işletmelere pratik çözümler sunan ve büyük avantajlar sağlayan tam bir

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi ÖN MALİYET Siparişin üretiminden önceki verilerle hesaplanan ilk maliyetidir. Wintex ön maliyet modülü tüm maliyet etkenlerinin doğru ve hızlı girilebilmesine olanak

Detaylı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans ve Muhasebe Kavramları Finans, kişilerin veya kurumların maddi gelir elde etmeleri, yatırım yapmaları ve zaman içinde bu yatırımları değerlendirmeleriyle

Detaylı

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Sabit Kıymet İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET SABİT KIYMET İŞLEMLERİ İşletmelerin Sabit Kıymet Giriş/Çıkışı Sabit Kıymet Listesi Sabit Kıymetlerin Amortisman

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı Logo Market Satınalma Kullanıcı El Kitabı 2013 Logo Market Satınalma 1-Logo Market Modülünde Satınalma Tarafının Kullanılabilirliği İçin Öncelik Taşıyan Bazı Kayıtların Sisteme Girilmiş Olması Gerekmektedir

Detaylı

Winka Kurumsal. İş Yönetimi

Winka Kurumsal. İş Yönetimi İş Yönetimi Kurumsal ya da kurumsal olmak isteyen firmaların tüm iş süreçlerini kontrol altına almak için gelişmiş çözümler sunar. Grafiksel analiz raporları, Winka Kokpit ve diğer kurumsal çözümlerle

Detaylı

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ 1. Giriş OparWeb için http://b2b.opar.com MMWeb için http://b2b.magnetimarelliturkiye.com Yukarıdaki web adreslerinden sisteme ulaşılarak kullanıcı adı ve şifre ile

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ SEMİNERİMİZE

SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ SEMİNERİMİZE SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ SEMİNERİMİZE SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ SATIN ALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ MATERYALLERİN VE SERVİSLERİN SATIN ALINMASI, BUNLARIN ARA MAL VE NİHAİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ,

Detaylı

Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı

Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz h t t p : / / w w w. b i l n e x. c o m. t r PROJE YÖNETİMİ MODÜLÜ Proje Yönetimi modülü inşaat, taahhüt, dekorasyon, tadilat

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI DENETÇİ FİRMA DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI DENETÇİ FİRMA DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI DENETÇİ FİRMA DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 24.01.2018 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Denetim Talepleri... 5 3. Güncel Ürün Revizyon Raporu... 8 4. Geri Bildirim Oluşturulması...

Detaylı

XWIZ. İthalat işlemleri sizin için hangi aşamadan başlıyor ise Exwiz Uluslararası Ticaret İthalat Modülü de hazır, İŞLEMLER.

XWIZ. İthalat işlemleri sizin için hangi aşamadan başlıyor ise Exwiz Uluslararası Ticaret İthalat Modülü de hazır, İŞLEMLER. 1 2 XWIZ EULUSLARARASI TİCARET İthalat işlemleri sizin için hangi aşamadan başlıyor ise Exwiz Uluslararası Ticaret İthalat Modülü de hazır, ANAMODÜL EXWIZ Ana Modül SATINALMA Satınalma Modülü İŞLEMLER

Detaylı

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü NovaFortis Yazılım Danışmanlık E-dönüşüm adaptörü E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ E-dönüşüm adaptörü e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter ve e-ihracat süreçlerini yönetmek üzere tasarlanmış bir masaüstü uygulamasıdır.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18 YÜKLENİLEN KDV LİSTESİ E-Beyannameler başlığında yer alan ve birlikte verilen beyannameler Yüklenilen KDV Listesi,İndirilecek KDV listesi ve Satış Faturaları GÇB Listesidir. Yüklenilen KDV Listesi iki

Detaylı

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE ARETE BULUT TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A R E T E C O N S U L T I N G VERİMLİ. GÖRÜNÜR. GÜVENİLİR. ARETE Bayi Yönetim Çözümüyle, satış terminallerinden

Detaylı

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri 1. Tahsilat Ödeme İşlemleri Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri Alış/Satış irsaliyeleri, Giriş/Çıkış İşlemleri Fire ve Sarf Fişleri Girebilme 3.Sms

Detaylı

STOK YÖNETİMİ Adem ÖZTÜRK Performans Yönetimi ve Kalite Geliștirme Daire Bașkanlığı 13-14 / 08 / 2009 - Ankara Stok nedir? SUNUM PLANI Stok Yönetiminin amacı Stok Yönetiminin faydaları Stok Yönetim Sisteminin

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

Verimli İş Ortağınız... UNLU MAMÜLLERİ POLEN YAZILIM

Verimli İş Ortağınız... UNLU MAMÜLLERİ POLEN YAZILIM UNLU MAMÜLLERİ İÇİNDEKİLER AMAÇ KAPSAM KULLANIM EKRANI SONUÇ AMAÇ Açıklama Şube, müşteri ve franchise siparişlerin yerel ve internetten alınması, Alınan siparişlere göre karma ya da formülize üretim yapılması,

Detaylı

YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ

YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ Bu sunum; yeni sitemizde siz müşterilerimizin siparişlerini nasıl yönetebileceğinizi anlatmak üzere hazırlanmıştır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI

TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI Araç kiralama takip sistemi, aşağıda listelenen modüllerden bir araya gelmek üzere, web tabanlı uygulama olarak programlanmıştır. Web tabanlı uygulamalar,

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

Bölüm Ayarları Ayarlar bölümünden, Bölüm Ayarlarına girilir;

Bölüm Ayarları Ayarlar bölümünden, Bölüm Ayarlarına girilir; Bölüm Ayarları Ayarlar bölümünden, Bölüm Ayarlarına girilir; Fiş Ayarları 1 İskonto kullanılacak : Plasiyerin gelen iskontoyu satırda görmesini ve yetki verilirse girişine izin verilmesini sağlar Döviz

Detaylı

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura Kasa Cari Stok Fatura Çek/Senet Banka İrsaliye Sipariş Fatura Depo Sayım Seri No. Barkod Kredi Kartı Mail Order Yönetici Taşören Hızlı Üretim Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat

Detaylı

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş

sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş 10.Y IL sidrateknikservis arıza takip yazılımı Ya z ı l ı m A. Ş sidrateknikservis arıza takip yazılımı NEDİR? Sidra Teknik Servis ve Arıza Takip Yazılımı arıza takibi yapan firmalar için geliştirilmiştir.

Detaylı

ALIŞ ANLAŞMALARI C:\vegawin\Contractor\Vega.Contractor.exe OLARAK ÇALIŞMAKTADIR.

ALIŞ ANLAŞMALARI C:\vegawin\Contractor\Vega.Contractor.exe OLARAK ÇALIŞMAKTADIR. ALIŞ ANLAŞMALARI C:\vegawin\Contractor\Vega.Contractor.exe OLARAK ÇALIŞMAKTADIR. Dikkat edilecek Husular dan bir tanesi; Yapılan anlaşmalar sonucu Fiyat Fark Faturası oluşturuldğunda Fatura içerisinde

Detaylı

2005-2009 Tarihleri Arasında Avkom da Yazdığım Programlar 1 Avkomix Başlama Tarihi: Haziran 2007 Database LKS (Muhasebe Programından Gelen Veriler, Fatura, Konsinye, Banka, vb.) AvkomERP.mdb (Kendi veritabanımız,

Detaylı

İş Hayatında Yeni Bir Start!

İş Hayatında Yeni Bir Start! İş Hayatında Yeni Bir Start! START Neden Start? START her küçük işletmenin sahip olmak isteyeceği bir yazılım... Tek kullanıcılı, muhasebesini dışarıda takip eden küçük işletmelere ve şahıs firmalarına

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR 3Ç2017 Sonuçları

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR 3Ç2017 Sonuçları 11.16 12.16 01.17 02.17 03.17 04.17 05.17 06.17 07.17 08.17 09.17 10.17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 10 Kasım 2017 BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR 3Ç2017 Sonuçları Harun Dereli hdereli@ziraatyatirim.com.tr Gaye Aksongur gaksongur@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

ASELSAN ELEKTRONİK 1Ç2015 Sonuçları

ASELSAN ELEKTRONİK 1Ç2015 Sonuçları Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak 15 Şubat 15 Mart 15 Nisan 15 Mayıs 15 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 2 Haziran 2015 ASELSAN ELEKTRONİK 1Ç2015 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR 2Ç2017 Sonuçları

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR 2Ç2017 Sonuçları 08.16 09.16 10.16 11.16 12.16 01.17 02.17 03.17 04.17 05.17 06.17 07.17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 23 Ağustos 2017 BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR 2Ç2017 Sonuçları Harun Dereli hdereli@ziraatyatirim.com.tr Gaye Aksongur

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI SATINALMA SĐPARĐŞ PLANLAMASI

DESTEK DOKÜMANI SATINALMA SĐPARĐŞ PLANLAMASI SATINALMA SĐPARĐŞ PLANLAMASI Stok satış hızları belirlenip eksik stokların siparişinin verilmesi yada ambar parametrelerindeki bilgilerin güncellenmesini sağlayan bir özelliktir. Satınalma sipariş şablonu

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI MALZEME VİRMANI

DESTEK DOKÜMANI MALZEME VİRMANI MALZEME VİRMANI Malzemeler arası miktar/stok aktarımı için ve/veya farklı bir amaç için alınmış malzeme miktarının bir kısmı yada tamamı sabit kıymet olarak kullanılmak istendiğinde, malzemeler arası aktarım

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

LUCA Yansıtma İşlemleri

LUCA Yansıtma İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Yansıtma İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET YANSITMA İŞLEMLERİ Yansıtma işlemlerinde Maliyet Hesaplarının tanımları Maliyet Hesaplarının fiş girişi Maliyet

Detaylı

VegaWinA5. ŞUBAT-2015 den İTİBAREN PROGRAMIMIZIN YENİ VERSION U VegaWinA5 OLARAK KULLANILACAKTIR.

VegaWinA5. ŞUBAT-2015 den İTİBAREN PROGRAMIMIZIN YENİ VERSION U VegaWinA5 OLARAK KULLANILACAKTIR. VegaWinA5 ŞUBAT-2015 den İTİBAREN PROGRAMIMIZIN YENİ VERSION U VegaWinA5 OLARAK KULLANILACAKTIR. PROGRAM KURULUMU İÇİN C:\VegawinA5 DİZİNİ ALTINDA < modules >\ VegawinA5Kur.Exe DOSYALARI GELMEKTEDİR. PROGRAMIMIZI

Detaylı

LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ

LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ Yrd.Doç.Dr.Murat ACET PERSONEL İŞLEMLERİ MENÜSÜ Personel İşlemleri menüsünden işletmede çalışan işçilerin İşe Giriş/Çıkış

Detaylı

ASELSAN ELEKTRONİK 1Ç2017 Sonuçları

ASELSAN ELEKTRONİK 1Ç2017 Sonuçları May 16 Haz 16 Tem 16 Ağu 16 Eyl 16 Eki 16 Kas 16 Ara 16 Oca 17 Şub 17 Mar 17 Nis 17 May 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 15 Mayıs 2017 ASELSAN ELEKTRONİK 1Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Aselsan

Detaylı

Müşteri memnuniyetini artırmak ve mağazalarımıza müşteri yönlendirebilmek amacıyla serviste CRM projesi hayata geçirilmişti.

Müşteri memnuniyetini artırmak ve mağazalarımıza müşteri yönlendirebilmek amacıyla serviste CRM projesi hayata geçirilmişti. Müşteri memnuniyetini artırmak ve mağazalarımıza müşteri yönlendirebilmek amacıyla serviste CRM projesi hayata geçirilmişti CRM Yöneticiliğinin belirlediği kurallara göre seçilen ürünlerde, dönemlik kampanyalar

Detaylı

B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler

B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler Merhabalar, Bu dökümandaavm/cadde mağazalarının sipariş oluşturup, ilgili bölge yöneticisinin onayından geçmesini ve ardından siparişin hazırlanarak sevk edilip,

Detaylı

FĐŞLERDE KONTROL TARĐHĐ UYGULAMASI

FĐŞLERDE KONTROL TARĐHĐ UYGULAMASI FĐŞLERDE KONTROL TARĐHĐ UYGULAMASI Versiyon : 3.6.x.x İlgili Programlar : Tüm Seriler Tarih : 26.02.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ Derece Yazılım PARALOG serisi programlarda

Detaylı

GO Plus Ürün Fark Dokümanı

GO Plus Ürün Fark Dokümanı 2010 11/30/2010 GO PLUS Ürün Farkları YENİ ÖZELLİKLER 1. Firma Kredi Kartlarının Satınalma İşlemlerinde Kullanımı Satınalma işlemlerinde ödemelerin firma kredi kartı ile yapılması sağlanmıştır. Firma kredi

Detaylı

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi EDM Yönetimi FİYAT STRATEJİLERİ. CEM KÜÇÜKTEPEPINAR Temmuz 2016

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi EDM Yönetimi FİYAT STRATEJİLERİ. CEM KÜÇÜKTEPEPINAR Temmuz 2016 Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi EDM Yönetimi FİYAT STRATEJİLERİ CEM KÜÇÜKTEPEPINAR 25-30 Temmuz 2016 Herşey satın alanların ödeyeceği kadar değerlidir. Syrus Her pazarda iki enayi vardır. Biri çok az

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ Genel Muhasebe / E Beyannameler başlığı altına Yüklenilen KDV Listesi, Đndirilecek KDV Listesi ve Satış Faturaları ve GÇB Listesi beyanname seçenekleri eklenmiştir. Yüklenilen KDV

Detaylı

KTS (Kolay Ticari Set) yazılımınızı bilgisayarınıza kurmak son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz kurulum programını çalıştırmaktır.

KTS (Kolay Ticari Set) yazılımınızı bilgisayarınıza kurmak son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz kurulum programını çalıştırmaktır. KTS Kurulumu KTS (Kolay Ticari Set) yazılımınızı bilgisayarınıza kurmak son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz kurulum programını çalıştırmaktır. Kurulum programı çalışınca aşağıdakine

Detaylı

Vega Web Sipariş Kurulum

Vega Web Sipariş Kurulum Vega Web Sipariş Kurulum - Web Sipariş Setup ı Mutlaka VegaWin Programlarının Kurulu olduğu sunucuya kurulmak zorundadır - WebSipariş ve VegaWin Setuplarının kurulu olduğu sunucu asla bir User gibi kullanılmayacaktır

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? İnternet tarayıcınızdan www.deu.edu.tr adresine girip, açılan sayfada Bilişim Servisleri bölümüne

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Teklifimizle ilgili her türlü sorunuzu yanıtlamaya hazır

Detaylı

Doğrudan Temin Satınalma İşlem Süreci

Doğrudan Temin Satınalma İşlem Süreci Doğrudan Temin İşlem Süreci Talimatının Mal/Hizmet İhtiyaç Listesinin Mal/Hizmet İhtiyaç Listesi Ödenek Kontrolünün SGB/KBS Ödenek Yeterli Ödenek Yetersiz Ödenek Talebi SGB Talebinin Reddedilmesi Talebi

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

NOT VE GÖREVLER. Not ve Görev Özellikleri

NOT VE GÖREVLER. Not ve Görev Özellikleri NOT VE GÖREVLER Orka SQL programının her menüsünde kullanılabilen bir özelliktir. İş süreçlerinizi takip ederek personellere görev ataması yapabilirsiniz. Not ve Görev Özellikleri Herhangi bir belgeyi,

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

Başlangıç... Böylece İhale Yazılım doğdu.

Başlangıç... Böylece İhale Yazılım doğdu. Başlangıç... Üç yıl önce, firmalara yönetim danışmanlığı yaparken işletmelerin rekabet gücünü sürdürebilmeleri için satın almanın üretim maliyetleri içindeki kritik önemini ve bu konudaki ihmali tespit

Detaylı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Meryem Yavaş Boyut Ltd. Şti Temmuz 2008 Özet : Bu doküman, Selçuk Ecza Deposu web depo uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Web depo uygulamasının

Detaylı

ASELSAN ELEKTRONİK 4Ç2016 Sonuçları

ASELSAN ELEKTRONİK 4Ç2016 Sonuçları Şub 16 Mar 16 Nis 16 May 16 Haz 16 Tem 16 Ağu 16 Eyl 16 Eki 16 Kas 16 Ara 16 Oca 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 23 Şubat 2017 ASELSAN ELEKTRONİK 4Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Aselsan

Detaylı

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi CEO - Yönetim Raporlama Sistemi Tanıtım ve Çalışma Şekli: %100 Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen CEO-Yönetim Raporlama Sistemi yazılımı, Nokta Bilgisayar A.Ş.'nin tescilli bir markasıdır. Günümüz

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

NetPOS REM Yazarkasa Entegrasyonu

NetPOS REM Yazarkasa Entegrasyonu NetPOS REM Yazarkasa Entegrasyonu Ürün Grubu [X] Entegre.Net [X] RedCode Standart [X] RedCode Enterprise Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 4.0.14 ve üstü Amaç NetPOS - REM yazarkasa entegrasyonu,

Detaylı

İki Problem Tek Çözüm. Gelişmiş Servis Otomasyonu Profesyonel Ticari Entegre

İki Problem Tek Çözüm. Gelişmiş Servis Otomasyonu Profesyonel Ticari Entegre TM Ataşehir deki 1 İki Problem Tek Çözüm Gelişmiş Servis Otomasyonu Profesyonel Ticari Entegre Ne öneriyoruz? Müşterilerinize daha kaliteli ve hatasız hizmet sunmak ve farklılık yaratmak, aynı zamanda

Detaylı

TEBEOS Versiyon Güncellemesi ve Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri Hakkında,

TEBEOS Versiyon Güncellemesi ve Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri Hakkında, TEBEOS 6.8.3.7 Versiyon Güncellemesi ve Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri Hakkında, Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın 6.8.3.7 versiyonu kullanıcılarımızın

Detaylı

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. Mehmet Can HANAYLI Sanal ortamda hukuksal kurallara uyarak e-ticaret yapabileceksiniz. E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. E-Ticarette

Detaylı

Sedna F&B Depo Stok Yönetimi. Gruplandırılmış Stok Kartları çalışma ekranı çok sayıda stok, ürün ve demirbaş kartını kolaylıkla yönetmeyi sağlar

Sedna F&B Depo Stok Yönetimi. Gruplandırılmış Stok Kartları çalışma ekranı çok sayıda stok, ürün ve demirbaş kartını kolaylıkla yönetmeyi sağlar Sedna F&B Depo Stok Yönetimi Gruplandırılmış Stok Kartları çalışma ekranı çok sayıda stok, ürün ve demirbaş kartını kolaylıkla yönetmeyi sağlar Kartlar üzerindeki birim tanımlarını kullanarak tüm stok

Detaylı