PARAYA ÇEVİRME SATIŞ TALEBİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PARAYA ÇEVİRME SATIŞ TALEBİ"

Transkript

1

2 SATIŞ TALEBİ Hacizli mallar alacaklının (m.107) veya borçlunun (m.113) talebi ile satılır. Satış talebinin geçerli olması için gerekli giderler yatırılmalıdır (m.59). Geçici ve ihtiyati haciz kesin hacze dönüşmediği suretle satış istenemez. Satış isteme süresi haczin uygulanmasından itibaren taşınır malları ve alacaklarda 6 ay, taşınmaz mallar için 1 yıldır (m.106).

3 Satış isteme süresi taksit sözleşmesinin devamı süresince (m.113/3) ve istihkak davası sırasında (m.97/8) işlemez. Süresinde geçerli bir satış isteminde bulunulmazsa veya satış istenmesine rağmen geri alınıp da aynı süre içinde yenilenmezse haciz düşer.(m.110)

4 TAŞINIRLARIN SATIŞI (m ) Taşınır mallar kural olarak açık arttırmayla satılır. İstisnası pazarlık suretiyle satış olup şartları şunlardır: (m.119) -satışı bütün ilgililerin istemesi -altın ve gümüş eşya ihalesinde maden kıymetinden az olmayacak surette satılması -süratle kıymeti düşen veya muhafazası çok masraflı olan malların bulunması -hacizli malın değerinin kanunda yazılı arasal sınırı geçmemesi

5 ARTTIRMAYA HAZIRLIK İlan: Arttırmanın yapılacağı gün saat,arttırma yeri arttırma gününden önce icra müdürlüğünce taktir edilecek ilan şekline uygun olarak icra dairesince ilan edilir.(m.114/3). Ancak her durumda satış ilanı elektronik ortamda da yapılacaktır. Arttırma şartnamesi: Bu şartnamede satılan malla ilgili ayrıntılı bilgiler yer alır.

6 İHALENİN YAPILMASI İhaleye 1. arttırma gününden 10 gün öce başlayan elektronik ortamda teklif ile başlanır. Elektronik ortamda teklif verme süresinin sonunda ilamda belirtilen yer gün ve saatte ihale yapılır. Elektronik ortamda öne sürülen pey de dahil en çok pey sürene icra müdürünce ihale yapılır.

7 1. arttırma:ihalenin yapılması için m.115/1'deki şartlar yerine getirilmelidir. Altın ve gümüş eşya bakımından ise bu şartlara ek olarak maden halindeki kıymetinden daha aşağı satılmaması gerekir. İhale bedeli bu şartlara uygun değilse icra müdürünce bu satış geri bırakılır.

8 2.arttırma: 2. arttırmaya elektronik ortamda teklif verme süresi 1. arttırmadan sonraki 5. gün başlar ve en az 10 gün sonrası için belirlenecek 2. arttırmanın tamamlanacağı günden önceki gün sona erer. 2. arttırmada da m.115/1'deki şartlar sağlanamazsa satış düşer.

9 ARTTIRMANIN HÜKÜM VE SONUÇLARI İhale bedelinin ödenmesi: İhaleyle mülkiyet alıcıya geçse (TBK m.279) de satış bedeli ödenmedikçe mal alıcıya teslim edilmez(m.119/1).icra müdür alıcıya 7 günü geçmemek üzere süre de verebilir. İhale bedeli verilen sürede ödenmezse icra müdürünce ihale kararı kendiliğinden kaldırılır.

10 6352 sayılı Kanun gereğince tamamlayıcı arttırmayı düzenleyen m.118/1-son cümlesi yürürlükten kaldırıldığından bedelin ödenmemesi halinde tamamlayıcı arttırmaya gidilemez ihale feshedilir.

11 TAŞINMAZ İHALESİ (m ) Taşınmaz ihalesi açık arttırma suretiyle yapılır. İstisnası iflas (m.241/1) ve malvarlığının terki suretiyle konkordatoda alacaklıların karar vermesidir.(m. 309c) ARTTIRMAYA HAZIRLIK : Mükellefiyetler listesinin tanzimi (m.128), taşınmazın kıymetinin takdiri açık arttırma şartnamesi (m.124,125)ve satış ilanıyla ilgililere satış ilanı tebligatının yapılması ile olur.(m.126,114/2,3,127)

12 İHALENİN YAPILMASI: Taşınmaz ihalelerinde ihaleye elektronik ortamda teklif vermeyle başlanır. Bu teklif birinci arttırma tarihinden20 ün önce başlar ve ihalenin tamamlanacağı günden önceki gün sona erer. İhaleye ilamda belirtilen yer gün ve saatte devam edilir ve ihale elektronik ortamda verilen en yüksek teklif de değerlendirilerek en çok pey ileri sürene yapılır.

13 1.arttırma :İhale 129/1'deki şartlar içinde yapılır. Alıcı çıkmaz veya ihale bedeli muhammen bedelin %50'siyle birlikte satış masraflarını geçmezse rüçhanlı alacak varsa ayrıca rüçhanlı alacakları da karşılamazsa satış geri bırakılır.(m.129/2)

14 2. arttırma:1. arttırmadan sonraki 5.günden itibaren en az 20 gün sonrası için belirlenecek 2. arttırmanın tamamlanacağı günden önceki güne kadar elektronik ortamda teklif verilebilir.2. arttırma belirtilen yer gün ve saatte m.129/1'deki şartlara göre yapılır. Yine ihalede alıcı çıkmaz veya kanunda belirtilen miktar kadar pey ileri sürülmezse satış düşer(m.129/3).bu durumda yeniden satış için alacaklının yeniden satış talebinde bulunması ve tüm satış işlemlerinin yeniden yapılması şarttır.

15 İhale bedelinin ödenmesi: İhalenin yapılmasıyla taşınmaz mülkiyeti alıcıya geçer. (m.134/1) ancak taşınmazın alıcıya teslimi ve tapuda tescili amacıyla müzekkere yazılması için ihale bedelinin ödenmesi şarttır(m.131,134/1). İcra müdürü ihaleyi peşin parayla yapabileceği gibi alıcıya ihale bedelini ödeyebilmesi için 10 günü geçmemek üzere süre de verebilir. İhale konusu taşınmaz 3. kişi tarafından işgal edilmekte ise alıcının talebi üzerine m.135 hükmü şartları çerçevesinde tahliye edilir.

16 İhale bedelinin ödenmemesi( m.133): Kendisine taşınmaz ihale edilen kimse derhal veya verilen süre içinde parayı vermezse ihale kararı icra müdür tarafından kendiliğinden kaldırılır ve kendisinden önce en yüksek teklifte bulunan kimsenin ileri sürdüğü peyin m.129'daki şartlara uygun olması halinde bu pey süren kişiye muhtıra gönderilerek taşınmaz kendisine teklif edilir. Bu kişi muhtıra tebliğinden itibaren 3 ün içinde taşınmazı almaya razı olursa ona ihale olunur. şayet muhtıraya bir cevap vermez ise veya bu kişi bulunamazsa taşınmaz hemen arttırmaya çıkarılır. Bu arttırma da ilgilileri tebliğ edilmeyip sadece satıştan en az 7 gün önce yapılacak ilamla yetinilir.

17 İhaleye katılıp da ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son bedel arasındaki farktan ve diğer zararlardan müteselsilen sorumludurlar. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrı hükme hacet kalmaksızın dairece tahsil olunur. Bu fark öncelikle teminat bedelinden tahsil olunur. (m.133/2)

18 İHALENİN FESHİ İHALENİN FESHİ NEDENLERİ: 1) İhaleye hazırlık işlemlerinden kaynaklanan sebepler 2) İhalenin yapılması sırasındaki işlemlerden kaynaklanan sebepler 3) İhaleye fesat karıştırılması 4) Alıcının taşınmazın önemli nitelikleri hakkında hataya düşmesi

19 İhaleye hazırlık işlemlerinden kaynaklanan sebepler: Satış talebinin geçersiz veya geri alınmış olmasına rağmen satış yapılmış olması veya haciz kalktığı halde satış yapılmış olması. İhale tarihinden en az 1 ay önce ilan yapılmamış olması Satış ilanında satışın yeri ve zamanının açıkça belirtilmemiş olması

20 Satış ilanında ve arttırma şartnamesinde taşınmazın önemli niteliklerinden birinin belirtilmemesi veya yanlış belirtilmesi Elektronik ortamda ilanın yapılmamış olması Satış ilanının ilgililere tebliğ edilmemiş olması veya usulsüz tebliğ edilmiş olması Arttırma şartnamesinde taşınmazın son imar durumunun gösterilmemiş olması

21 Kesinleşen kıymet taktirinin yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl geçtiği halde yeniden kıymet taktiri yapılmadan taşınmazın satışa çıkarılmış olması Kıymet takdirine kıymet takdir tebliğinden itibaren 7 gün içinde gerekli masraf da yatırılmak suretiyle icra mahkemesine itiraz edilmesi şartıyla taşınmazın muhammen bedelinin düşük tespit edilerek ihaleye çıkartıldığı iddiası ( ilgili kıymet takdirine itiraz etmemiş ise muhammen bedelin düşük olduğundan bahisle ihalenin feshini isteyemez)

22 İlgili arttırmaya hazırlık döneminde yapılan işlemi ihaleden önce öğrenip de 7 gün içinde icra mahkemesine başvurmamışsa artık o işlemdeki yolsuzluğa dayanarak ihalenin feshini isteyemez. İlgililer daha önce öğrenmemişlerse arttırmaya hazırlık dönemindeki işlemleri en geç ihale tarihinde öğrenmiş oldukları kabul edilir ve ihale tarihinden itibaren 7 gün içinde ihalenin feshini isteyebilirler.

23 İhalenin yapılması sırasındaki işlemlerden kaynaklanan sebepler: İhaleye girmek isteyenlerden birinin arttırmaya katılmasının engellenmesi Satış ilan gün ve saatlerine uyulmaması Ekonomik bir bütünlük oluşturmayan taşınır veya taşınmaz birden fazla malın birlikte satılmış olması

24 Hacizli mallardan birinin veya birkaçının haciz alacaklısının alacağının tamamını karşıladığı halde diğer hacizli malın da satılmış olması Pey sürme işleminin usulsüz olması Arttırmada ihale bedelinin muhammen bedelin % 50 si ve satış ve paraların paylaştırılması giderlerini karşılaması şartından başka rüçhanlı alacakları da karşılamamış olması

25 İhaleye fesat karıştırılması: Kanuna ve ahlaka aykırı bir şekilde arttırmaya fesat karıştırılarak ihalenin yapılmış olması Fesat hallerine örnek olarak ihaleye girmek isteyenin tehdit edilmesi,ihaleye girmek isteyenlerin kendi aralarında anlaşma yapmış olması gibi İhaleye fesat karıştıran kişi kendi fiili nedeniyle ihalenin feshini isteyemez.

26 İhaleye fesat karıştırıldığının sonradan öğrenilmiş olması halinde ihalenin feshini isteme süresi öğrenme tarihinden başlar. Ancak her halükarda ihale tarihinden 1 yıl geçtikten sonra sona erer. (m.134/7)

27 Alıcının taşınmazın önemli nitelikleri hakkında hataya düşmesi: Satılan taşınmazın yüz ölçümünün arttırma şartnamesinde olduğundan fazla gösterilmiş olması İhaleden önceki kamulaştırma kararının şartnamede belirtilmemesi. Alıcı bu esaslı hatayı öğrendiği tarihten itibaren 7 gün içinde ihalenin feshi davası açabilir. Bu süre ihale tarihinden itibaren 1 yılı geçemez.

28 GÖREVLİ MAHKEME: Şikayette olduğu gibi ihalenin feshinde de görevli mahkeme icra mahkemesidir ( m.134/2). Ortaklığın giderilmesi satışlarında ihale bu kararı veren sulh hukuk mahkemesinin görevlendirdiği satış memurunca yapılır.(hmk m.322/2). Ortaklığın satış suretiyle giderilmesine ilişkin satış memuru işlemlerine karşı şikayetler ile ihalenin feshi şikayetini ortaklığın giderilmesine karar veren sulh hukuk mahkemesi incelemekle görevlidir.

29 6183 sayılı Kanuna göre yapılan taşınmaz satılarında ihalenin feshini taşınmazın bulunduğu yerin icra mahkemesi incelemekle görevlidir. Ancak 6183 sayılı Kanuna göre yapılan taşınır ihalelerinin feshindeki görevli mahkeme vergi mahkemeleridir. İhalenin feshi için yetkili icra mahkemesi satışı yapan icra dairesinin bağlı olduğu icra mahkemesidir ve bu yetki kesin yetkidir.(m.360/2)

30 İHALENİN FESHİNİ İSTEYEBİLECEK İLGİLİLER: Bunlar satış isteyen alacaklı, borçlu,tapu sicilindeki ilgili ve pey sürmek suretiyle ihaleye iştirak edenlerdir. Bu anlamda tapu sicilinde yazılı haciz alacaklıları kendi dosyasından satış istememiş olsa dahi tapu sicilindeki ilgili deyimine dahildirler. Kanunda ilgililer sınırlı olarak sayılmıştır. Pey sürmek isteyip de süremeyen ve m.134 deki ilgili kavramına girmeyen kişi ihalenin feshi davası açamaz.

31 İHALENİN FESHİ ŞİKAYETİNDE YARGILAMA USULÜ: Kanunda sayılan ilgililer ihalenin feshini icra mahkemesinden şikayet yoluyla talep eder. Feshi isteyen ilgilin yurt içinde bir adres göstermesi dava şartıdır. İlgili halenin feshi sebepleriyle bu sebeplerin kendi menfaatlerini ihlal ettiğini ispat etmelidir

32 Yetkisiz veya görevsiz mahkemeye başvurulması halinde mahkeme, dosya üzerinden inceleme yaparak başvuru tarihinden en geç 10 gün içinde görevsizlik veya yetkisizlik kararı verir. Bu kararlar kesindir.

33 İhalenin feshi talep edilmiş olsa bile taşınmazı satın alan, ihale alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla satış bedelinin derhal veya 130. maddeye göre verilen 10 günlük süre içinde nakden ödemek zorundadırlar. Ancak ihale kesinleşmedikçe ihale bedeli alacaklılara ödenmez. Şikayetle ilgili verilecek karar kesinleşinceye kadar para bankalarda nemalandırılır. İhalenin feshine ilişkin şikayetin kabulüne veya reddine ilişkin kararın kesinleşmesi üzerine ihale bedel nemalarıyla birlikte hak sahiplerine ödenir.(m.134/5-6)

34 İcra mahkemesi ihalenin feshi talebini basit yargılama usulüne göre inceler (HMK m ;iik 134/2,18/1).ihalenin feshi talebi mutlaka duruşmalı olarak incelenir ve taraflar gelmese bile mahkeme icap eden kararı vermek zorundadır.(m.134/2). Bu şikayette HMK m.150 hükmü uygulanmaz. İhalenin feshi sebepleri tanık dahil her türlü delille ispat edilebilir. Ancak tarafların ikrarı veya kabulü ile icra mahkemesi bağlı değildir.

35 İCRA MAHKEMESİNCE VERİLEBİLECEK KARARLAR: 1) ihalenin feshi talebinin reddi Bu karar verilirse talepte bulunan şikayetçi ihale bedelinin % 10 oranında para cezasına mahkum edilir(spkn m.38a'da yazılı konut finansmanından kaynaklanan alacaklar ile TOKİ Başkanlığının rehinle temin edilen alacakları için bu oran %20 dir(iik m.134/3)). Ancak işin esasına girilmemesi nedeniyle talep reddedilirse (istemin süreden reddi,talepte bulunanın ilgili olmadığı nedeniyle usulden reddi gibi) para cezasına hükmolunmaz (m.134/2).

36 İhalenin feshi talebinin reddi kararının kesinleşmesi ile ihale kesinleşir,satış bedeli alacaklıya ödenir,taşınmazın alıcı adına tescili için tapuya yazı yazılır. İhalenin feshi talebinin reddi kararının kesinleşmesinden sonra yargılamanın iadesi mümkündür

37 2) ihalenin feshi kararı Bu karar kesinleşince alıcının kazandığı mülkiyet hakkı son bulur. Tapuda alıcı adına yaptırılan tescil iptal ettirilir ve borlu tekrar taşınmazın mülkiyetine sahip olur. Alıcının ödediği ve bankada nemalandırılan para alıcıya geri verilir. İhalenin feshi kararının kesinleşmesiyle yeniden satış talep edilirse mal yeniden satışa çıkarılır. İhalenin feshi kararından önce 3. kişilerin o mal üzerinde iyiniyetle kazandıkları haklar korunur (TMK m.1023).

38 İhalenin feshi talebinden bu konuda verilecek karar kesinleşinceye kadar her zaman feragat mümkün olup, şikayetin kabulünün sonuç doğurması için tüm taraflarca yapılmış olması gerekir.

39 İhalenin kesinleşmesi sonrasında taşınmazı işgal eden 3. kişinin tahliyesi (m.135/2): Alıcıya ihale edilen taşınmaz borçlu tarafından işgal edilmekte ise talep üzerin borçluya taşınmazı 15 gün içinde tahliye etmesi için bir tahliye emri gönderilir. Alıcıya ihale edilen taşınmaz 3. bir kişi tarafından işgal edilmekte ise alıcı veya onun haklarına halef olan kişi asıl icra takibinin yapıldığı yer icra dairesinden 3. kişiye tahliye muhtırası çıkarılmasını talep edebilir. Bu tahliye emrinde 3. kişinin hacizden önceki bir tarihte yapıldığı resmi belgeyle belgelenmiş bir akde dayanarak taşınmazı işgal etmekte olduğunu tespit edemeyen 3. kişiye 15 gün içinde taşınmazı tahliye etmesi için tahliye emri gönderilir. 3. kişi muhtıranın tebliği tarihinden itibaren 7 gün içinde icra mahkemesine şikayette bulunarak taşınmazı 135. maddedeki belgelerle işgal etmekte haklı olduğunu ispat ederek tahliyenin iptalini isteyebilir. 3. kişi alıcının kiracılık sıfatını kabul ettiğini ispatlayabilir.

40 Ortaklığın giderilmesi suretiyle satışlarda m.135/2'deki 'hacizden evvelki ' deyimi 'ortaklığın giderilmesi davası açılmasından önceki' şeklinde uygulanmaktadır. İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla yapılan satışlarda bu deyim ' ipotek tarihinden önceki' şeklinde anlaşılmalıdır. Vergi kaydı sigorta belgesi elektrik makbuzu gibi kayıt ve belgeler m.135/2 çerçevesinde sayılan belgelerden değildir.

REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ Genel olarak Taşınmaz rehni TMK m.850 vd.nda, taşınır rehni ise TMK m.939 vd.nda düzenlenmiş olup; ayni bir teminat olan rehnin özelliği dolayısıyla İİK'da rehinli alacaklar için

Detaylı

Ayhan TUNCAL Yargıtay 12.Hukuk Dairesi Üyesi

Ayhan TUNCAL Yargıtay 12.Hukuk Dairesi Üyesi Ayhan TUNCAL Yargıtay 12.Hukuk Dairesi Üyesi KıYMET TAKDIRINE ITIRAZ İcra müdürlülüğünce haczedilen taşınır ve taşınmaz malların satışına esas olmak üzere bir değer tespiti yapılır. Borçlu, haciz alacaklıları

Detaylı

TAKİP HUKUKU EL KİTABI

TAKİP HUKUKU EL KİTABI İsmail ERCAN Avukatlar ve Hâkimler için TAKİP HUKUKU EL KİTABI İcra Hukuku İflas Hukuku İyi leştiṙme (Konkordato ve Yeniden Yapılandırma) Hukuku Alacaklıları Koruyucu Diğer Önlemler İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna Giriş I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna Giriş I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

Resmi senetler için bu şekilde itiraz mümkün değildir. (menfi tespit davası m.72; HMK m. 208/IV).

Resmi senetler için bu şekilde itiraz mümkün değildir. (menfi tespit davası m.72; HMK m. 208/IV). II. ÖDEME EMRİNE İTİRAZ EDİLMESİ A. Ödeme Emrine İtiraz Sebepleri 1. İMZAYA İTİRAZ Alacaklının bir adi senede dayanarak takip yapması durumunda, borçlu bu senet altındaki imzanın kendisine ait olmadığı

Detaylı

T.C. KORKUTELİ İCRA DAİRESİ 2010/990 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. KORKUTELİ İCRA DAİRESİ 2010/990 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. KORKUTELİ İCRA DAİRESİ 2010/990 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Antalya

Detaylı

T.C. ILGAZ (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2015/3 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ILGAZ (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2015/3 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ILGAZ (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2015/3 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER TAKIP HUKUKUNA GIRIŞ I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER TAKIP HUKUKUNA GIRIŞ I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

T.C. HAYMANA İCRA DAİRESİ 2013/196 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. HAYMANA İCRA DAİRESİ 2013/196 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. HAYMANA İCRA DAİRESİ 2013/196 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Ankara

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU Yönetmeliğin kapsamına giren Sözleşmeler; -İhtiyaç Kredilerine ilişkin sözleşmeler -Taşıt kredileri ilişkin sözleşmeler - Faiz veya benzeri

Detaylı

İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005

İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005 İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005 MADDE 1.- 9.6.1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanununun 10/a maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki

Detaylı

T.C. ENEZ (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2013/2 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ENEZ (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2013/2 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ENEZ (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2013/2 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:

Detaylı

İstihkak prosedürü sonunda, üçüncü kişinin bu hakkı kabul edilir, lehine sonuçlanırsa, o mal üzerindeki haciz kalkar veya mal o hakla birlikte

İstihkak prosedürü sonunda, üçüncü kişinin bu hakkı kabul edilir, lehine sonuçlanırsa, o mal üzerindeki haciz kalkar veya mal o hakla birlikte Borçlunun borcu için, borçluya yakınlığı ne olursa olsun 3. kişinin malvarlığına dahil unsurlar,haczedilemez. Bununla birlikte 3. kişilere ait bazı malların borçlunun olduğu kabul edilerek haczedilmesi

Detaylı

T.C. KORKUTELİ (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2014/24 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. KORKUTELİ (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2014/24 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. KORKUTELİ (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2014/24 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN

Detaylı

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydı gibi.

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydı gibi. T.C. BAFRA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ 2015/3 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:

Detaylı

T.C. ŞARKÖY (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2015/15 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ŞARKÖY (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2015/15 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ŞARKÖY (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2015/15 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:

Detaylı

İCRA ve İFLÂS HUKUKU İLÂMLI İCRA

İCRA ve İFLÂS HUKUKU İLÂMLI İCRA İCRA ve İFLÂS HUKUKU İLÂMLI İCRA Bu doküman Prof. Dr. M. Özekes tarafından eğitim amacıyla hazırlanmış ve öğrenciye verilmiştir. İzinsiz çoğaltılması ve satılması halinde gerekli cezaî ve hukukî yollara

Detaylı

Kıymeti: 30.000,00 TL. KDV Oranı: %1

Kıymeti: 30.000,00 TL. KDV Oranı: %1 T.C. BÜYÜKÇEKMECE 2. İCRA DAİRESİ 2013/323 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:

Detaylı

İFLAS HUKUKU (HUK206U)

İFLAS HUKUKU (HUK206U) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. İCRA İFLAS HUKUKU (HUK206U) KISA ÖZET-2013

Detaylı

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR Avukatlık Ücreti Peşin Ödenir. K.D.V. ayrıca eklenir. A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 900,00 TL. 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan

Detaylı

T.C. HAYMANA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2014/2 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. HAYMANA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2014/2 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. HAYMANA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2014/2 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:

Detaylı

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKI (TIPKI BASIM) İÇİN ÖNSÖZ...

Detaylı

-5- Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;

-5- Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de; -5- I- İİK nun 128/a maddesine göre 2 yıl geçmedikçe yeniden kıymet taktiri istenemez ise de, hacizli taşınmaz üzerine sonradan konulan haczin yeni bir haciz olup, bu yeni haciz nedeniyle, İİK nun 128/II

Detaylı

T.C. BOR İCRA DAİRESİ 2015/15 ESAS

T.C. BOR İCRA DAİRESİ 2015/15 ESAS T.C. BOR İCRA DAİRESİ 2015/15 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu Kaydı: Niğde İli, Bor

Detaylı

TASARRUFUN İPTALİ DAVALARI

TASARRUFUN İPTALİ DAVALARI TASARRUFUN İPTALİ DAVALARI Tasarrufun iptali davası, borçlunun üçüncü kişilerle yapmış olduğu tasarrufi işlemlerin dava açan alacaklı bakımından geçersizliğinin sağlanmasına yönelik bir hukuk davasıdır.

Detaylı

ZİKZAK TEKNİĞİNİN UYGULAMA METİNLERİ

ZİKZAK TEKNİĞİNİN UYGULAMA METİNLERİ ZİKZAK TEKNİĞİNİN UYGULAMA METİNLERİ Zikzak 3 satır ile yazılır. Örnek metinleri 3'er satırlara bölmedik, her metni bütün olarak yazdık. Bunu yapmamızın amacı odaklanarak yazmanızı sağlamaktır. Uygulama

Detaylı

T.C. ANTALYA 6. İCRA DAİRESİ 2012/4710 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ANTALYA 6. İCRA DAİRESİ 2012/4710 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ANTALYA 6. İCRA DAİRESİ 2012/4710 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Antalya

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Yargı Örgütü Dersleri ÜNİTE V İCRA TEŞKİLATI İCRA TEŞKİLATI İcra Teşkilatı Cebrî icra, bir hakkın devlet eliyle zorla uygulanması, yerine

Detaylı

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük İHTİYAT SANDIĞI YASASI ( 34/1993,65/1993, 1/1995, 18/2000, 25/2001, 50/2002, 47/2003, 68/2003 30/2004, 41/2004 ve 74/2007, 27/2008, 6/2010 ve 4/2012 Sayılı Yasalar) Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük Kuzey

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BELEDİYEYE AİT İHALE USULÜ İLE KİRALANMASI

Detaylı

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü mevcut yediemin depo ve garajlarının tasfiye işlemlerini başlatmak üzere start verdi.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü mevcut yediemin depo ve garajlarının tasfiye işlemlerini başlatmak üzere start verdi. {jcomments on} Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü mevcut yediemin depo ve garajlarının tasfiye işlemlerini başlatmak üzere start verdi. Varsayımlarımıza göre bu süreç tüm yurt genelini derinden

Detaylı

VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜNDE DÜZELTME VE ŞİKAYET YOLU

VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜNDE DÜZELTME VE ŞİKAYET YOLU VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜNDE DÜZELTME VE ŞİKAYET YOLU I-GİRİŞ : Devletin kişilerle olan ve vergilendirmeden kaynaklanan ilişkilerine vergi hukuku ilişkisi denilmektedir. Bu ilişkide zaman zaman taraflar

Detaylı

T.C. Çorum 1. (Sulh Hukuk Mah.) Satış Memurluğu 2013/ 3 - SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. Çorum 1. (Sulh Hukuk Mah.) Satış Memurluğu 2013/ 3 - SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. Çorum 1. (Sulh Hukuk Mah.) Satış Memurluğu 2013/ 3 - SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN

Detaylı

EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK VE TAPU SİCİLİ

EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK VE TAPU SİCİLİ Prof. Dr. Haluk Nami NOMER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK

Detaylı

T.C. SERİK 1. İCRA DAİRESİ 2014/47 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. SERİK 1. İCRA DAİRESİ 2014/47 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. SERİK 1. İCRA DAİRESİ 2014/47 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Antalya

Detaylı

TASARRUFUN İPTALİ DAVASINA KONU OLAN TAŞINMAZIN SATIŞINI İSTEME SÜRESİ

TASARRUFUN İPTALİ DAVASINA KONU OLAN TAŞINMAZIN SATIŞINI İSTEME SÜRESİ TASARRUFUN İPTALİ DAVASINA KONU OLAN TAŞINMAZIN SATIŞINI İSTEME SÜRESİ (İİK. 106, 110, 281/II) Talih UYAR * ** Bilindiği gibi; 6352 sayılı Yasa ile değişik İİK nun 106. maddesinin birinci fıkrası uyarınca,

Detaylı

İÇİNDEKİLER I.KİTAP ÖNSÖZ... 3 SUNUŞ... 5 İTHAF...7 KISALTMALAR... 9 İFLAS HUKUKU İLE İLGİLİ KURUM VE KURALLAR- ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER

İÇİNDEKİLER I.KİTAP ÖNSÖZ... 3 SUNUŞ... 5 İTHAF...7 KISALTMALAR... 9 İFLAS HUKUKU İLE İLGİLİ KURUM VE KURALLAR- ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 3 SUNUŞ... 5 İTHAF...7 KISALTMALAR... 9 I.KİTAP İFLAS HUKUKU İLE İLGİLİ KURUM VE KURALLAR- ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER 1. İFLAS HUKUKUNA İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMA - İFLASIN KONUSU -Ferdi

Detaylı

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ Tarife, 19 Aralık 2008 günlü 27085 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 2 AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ GENEL HÜKÜMLER Konu

Detaylı

EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK VE TAPU SİCİLİ

EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK VE TAPU SİCİLİ Prof. Dr. Haluk Nami NOMER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İCRA HUKUKU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İCRA HUKUKU ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İCRA HUKUKU GENEL HÜKÜMLER...1 I. İCRA VE İFLÂS HUKUKUNUN TEMEL KAVRAMLARI, MENFAAT DENGESİ VE CEBRÎ İCRA HUKUKUNA HAKİM OLAN İLKELER... 1 A. İCRA VE İFLÂS HUKUKUNUN TANIMI...

Detaylı

T.C. KARŞIYAKA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12046 ESAS

T.C. KARŞIYAKA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12046 ESAS T.C. KARŞIYAKA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12046 ESAS 1 NO'LU TAŞINMAZIN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : Tapu Kaydı ve

Detaylı

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ 1- Ankara İli Çubuk ilçesinde bulunan gayrimenkuller (imarlı ve sanayi arsaları) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale

Detaylı

2. Haczin aşağıdaki safhalarından hangisi alacaklının talebine gerek olmadan icra müdürü tarafından re sen yapılır?

2. Haczin aşağıdaki safhalarından hangisi alacaklının talebine gerek olmadan icra müdürü tarafından re sen yapılır? İCRA İFLAS KANUNUİLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR 1. İcra mahkemesi hakiminin reddi ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Ret talebinde bulunan kimse, dilekçesinde ret sebeplerini delilleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA A- İş Kanununun Amacı ve Kapsamı 15 B- İş Kanununa Göre İşyeri Kurma 16 1- Genel Bilgiler 16 2- İşyerini Bildirme Yükümlülüğü 17 3- İş Hukukunun Temel Kavramları 17 a- İşyeri

Detaylı

İ.İ.K 153.MADDE UYGULAMASI HARÇ SORUNSALI ANALİZ ÇALIŞMASI

İ.İ.K 153.MADDE UYGULAMASI HARÇ SORUNSALI ANALİZ ÇALIŞMASI İ.İ.K 153.MADDE UYGULAMASI HARÇ SORUNSALI ANALİZ ÇALIŞMASI Atilla DİNGİL-Sakarya 2.İcra Müdür Yardımcısı GSM:05074637802 Bilindiği üzere İ.İ.K nun bazı maddelerin uygulaması yapılırken icra iflas uygulayıcılarının

Detaylı

İLAMLI İCRA. A) İLAM VE İLAM NİTELİĞİNDEKİ BELGELER 1) İLAMLAR Mühürlü ve imzalı olarak taraflara verilen mahkeme karar örnekleridir. (HMK m.

İLAMLI İCRA. A) İLAM VE İLAM NİTELİĞİNDEKİ BELGELER 1) İLAMLAR Mühürlü ve imzalı olarak taraflara verilen mahkeme karar örnekleridir. (HMK m. Alacaklının ilamlı icra takibi yapabilmesi için, elinde mahkeme ilamı veya kanunların mahkeme ilamı niteliğinde saydığı bir belgenin bulunması gerekir. A) İLAM VE İLAM NİTELİĞİNDEKİ BELGELER 1) İLAMLAR

Detaylı

01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ Malatya Barosu Yönetim Kurulu nun 22.03.2012/47 sayılı Kararı ile

01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ Malatya Barosu Yönetim Kurulu nun 22.03.2012/47 sayılı Kararı ile 01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ Malatya Barosu Yönetim Kurulu nun 22.03.2012/47 sayılı Kararı ile kabul edilerek tavsiye niteliğinde meslektaşlarımıza duyurulmasına

Detaylı

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFELERİ[1]

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFELERİ[1] AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFELERİ[1] GENEL HÜKÜMLER Konu ve Kapsam : Madde 1 Bütün hukuki yardımlarda, avukat ile iş sahibi arasında yazılı ücret sözleşmesi yapılmamış olan veya avukatlık ücretinin kanun

Detaylı

ADLİ YARDIM HUKUK YARGILAMASI VE İDARİ YARGIDA. Türkiye de Adli Yardım Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi

ADLİ YARDIM HUKUK YARGILAMASI VE İDARİ YARGIDA. Türkiye de Adli Yardım Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. HUKUK YARGILAMASI VE İDARİ YARGIDA ADLİ YARDIM Türkiye de Adli Yardım Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Eşleştirme

Detaylı

T.C. ÖDEMİŞ 1. İCRA DAİRESİ 2014/780 ESAS

T.C. ÖDEMİŞ 1. İCRA DAİRESİ 2014/780 ESAS T.C. ÖDEMİŞ 1. İCRA DAİRESİ 2014/780 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:İzmir,

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU./ /2013 BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Teklif Sahibinin; Adı Soyadı / Unvanı :... Açık Tebligat Adresi :...... Bağlı Olduğu Vergi

Detaylı

Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler

Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM İCRA VE

Detaylı

T.C. GEDİZ İCRA DAİRESİ 2014/49 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. GEDİZ İCRA DAİRESİ 2014/49 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. GEDİZ İCRA DAİRESİ 2014/49 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Kütahya İl,

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

Tel: Fax: ey.com Ticaret Sicil No : Mersis No: (1) SAYILI TARİFE

Tel: Fax: ey.com Ticaret Sicil No : Mersis No: (1) SAYILI TARİFE Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

T.C. İZMİR 5. İCRA DAİRESİ 2000/18167 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. İZMİR 5. İCRA DAİRESİ 2000/18167 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. İZMİR 5. İCRA DAİRESİ 2000/18167 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN TAPU KAYDI : İzmir

Detaylı

T.C. SAMSUN 9. İCRA DAİRESİ 2015/82555 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. SAMSUN 9. İCRA DAİRESİ 2015/82555 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. SAMSUN 9. İCRA DAİRESİ 2015/82555 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Samsun

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER TAŞINMAZ MAL (ARSA) SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi, Yazır Mahallesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacaktır.

Detaylı

Prof. Dr. Süha TANRIVER Doç. Dr. Emel HANAĞASI

Prof. Dr. Süha TANRIVER Doç. Dr. Emel HANAĞASI Prof. Dr. Süha TANRIVER Doç. Dr. Emel HANAĞASI Bu doküman eğitim amacıyla hazırlanmış ve öğrenciye verilmiştir. İzinsiz çoğaltılması ve satılması halinde gerekli cezaî ve hukukî yollara başvurulacaktır.

Detaylı

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVA VE İŞLER 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 2.200,00 TL 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 5.060,00 TL 4 Paydaşlığın Giderilmesi

Detaylı

İNCELEME SONUCUNDA TARHİYAT ÖNCESİ UZLAŞMA TALEP EDİLMESİ İLE VERGİ

İNCELEME SONUCUNDA TARHİYAT ÖNCESİ UZLAŞMA TALEP EDİLMESİ İLE VERGİ İNCELEME SONUCUNDA TARHİYAT ÖNCESİ UZLAŞMA TALEP EDİLMESİ İLE VERGİ ve CEZA İHBARNAMESİNİN TEBLİĞİ SONRASINDA MÜKELLEFİN YAPMASI GEREKENLER Dr. Ahmet KAVAK * I.KONU Vergi incelemesi sonrasında tarhı öngörülen

Detaylı

T.C. YOZGAT 1. İCRA DAİRESİ 2014/5256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. YOZGAT 1. İCRA DAİRESİ 2014/5256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. YOZGAT 1. İCRA DAİRESİ 2014/5256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Yozgat

Detaylı

itibaren yasal altı aylık süre içerisinde yeniden satış talebinde bulunulduğundan taşınırlar üzerindeki haciz düşmemiştir.

itibaren yasal altı aylık süre içerisinde yeniden satış talebinde bulunulduğundan taşınırlar üzerindeki haciz düşmemiştir. -2- I - Satışı talep edilen menkullerin yapılan ihalede alıcı çıkmaması üzerine satışın düştüğü, ancak İİK.'nun 106. maddesine göre altı aylık yasal süresi içerisinde yeniden satış talebinde bulunulması

Detaylı

REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ( İİK m ) Stj. Av. Şeyma ÇELİK

REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ( İİK m ) Stj. Av. Şeyma ÇELİK REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ( İİK m. 145-153) Stj. Av. Şeyma ÇELİK Rehin, maddi hukuk bakımından birtakım özellikleri olan aynî bir teminattır. Bu özelliklerine uygun olarak, rehinli alacağın

Detaylı

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ YMM Sınavı na Genel Hükümlere Göre Katılım 1) 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu nun Yeminli Mali Müşavir Olabilmenin

Detaylı

2015 Yılı Yargı Harçları

2015 Yılı Yargı Harçları 2015 Yılı Yargı Harçları A- Mahkeme Harçları Hukuk (EKLENMİŞ İBARE RGT: 14.04.2011 RG NO: 27905 KANUN NO: 6217/13), ceza ve ticaret davalarıyla, idari davalarda ihtilafsız yargı konularında (EKLENMİŞ İBARE

Detaylı

Boşanma Şekilleri (Çekişmeli - Anlaşmalı Boşanma Davası)

Boşanma Şekilleri (Çekişmeli - Anlaşmalı Boşanma Davası) Boşanma İşlemleri Boşanma Şekilleri (Çekişmeli - Anlaşmalı Boşanma Davası) Boşanma Esnasında Yapılması Gerekenler Kanuni Bekleme Süresi Ne kadardır? Boşanan kadının durumu Boşanma İptali Boşanma Şekilleri

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi Dumlupınar, Kızılca, Yenice ve Yazır Mahallelerinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013 ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0 -..0 0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..0 gün ve / sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4-

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4- ESKİ METİN YENİ METİN ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ Madde 4- Madde 4- Şirketin merkezi İzmir ili Kemalpaşa ilçesindedir. Adresi Kemalpaşa OSB Mah. İzmir Ankara Asfaltı No:75 Kemalpaşa

Detaylı

KOMŞULUK VE KİRACILIK İLİŞKİLERİ Apartman yönetim planı nedir, nasıl oluşturulur, aidat ödemek zorunlu mudur?

KOMŞULUK VE KİRACILIK İLİŞKİLERİ Apartman yönetim planı nedir, nasıl oluşturulur, aidat ödemek zorunlu mudur? KOMŞULUK VE KİRACILIK İLİŞKİLERİ Apartman yönetim planı nedir, nasıl oluşturulur, aidat ödemek zorunlu mudur? Apartman bağımsız bölüm sahiplerinden meydana gelen kat malikleri kurulu anagayrimenkulü (apartmanı)

Detaylı

İÇİNDEKİLER -I- TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ÇEK

İÇİNDEKİLER -I- TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ÇEK İÇİNDEKİLER -I- TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ÇEK 1. ÇEKİN UNSURLARI 3 2. ÇEKTE MUHATAP 4 3. ÇEKTE KARŞILIK 4 4. ÖDEME YERİ 4 5. DÜZENLEME TARİHİ 4 6. DÜZENLEME YERİ 6 7. ÇEKTE VADE 6 8. ÇEK BEDELİNİN YABANCI

Detaylı

6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR

6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR 10.04.2006 / 75 6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR 5479 Gelir Vergisi Kanunu,Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun, Özel Tüketim

Detaylı

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 21/08/1981 Resmi Gazete Sayısı: 17435 İçişleri Bakanlığından:

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNUN KONTROLÜNDEKİ ŞİRKETLERİN TASFİYESİNE DAİR YÖNETMELİK

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNUN KONTROLÜNDEKİ ŞİRKETLERİN TASFİYESİNE DAİR YÖNETMELİK TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNUN KONTROLÜNDEKİ ŞİRKETLERİN TASFİYESİNE DAİR YÖNETMELİK 02/09/2006 tarih ve 26277 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONUNUN KONTROLÜNDEKİ

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010 Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010 T.C. Resmi Gazete Yayın Tarihi 24 Aralık 2009 PERŞEMBE Sayı : 27442 GENEL HÜKÜMLER Konu ve kapsam MADDE 1 (1) Bütün hukuki yardımlarda avukat

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İCRA VE İFLAS HUKUKU BÜTÜNLEME SINAVI ( ) CEVAP ANAHTARI (TEK-İÖ)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İCRA VE İFLAS HUKUKU BÜTÜNLEME SINAVI ( ) CEVAP ANAHTARI (TEK-İÖ) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İCRA VE İFLAS HUKUKU BÜTÜNLEME SINAVI (25.8.2017) CEVAP ANAHTARI (TEK-İÖ) 1. İhtiyati haciz, para alacaklarına ilişkin mevcut veya müstakbel

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ (01.01.2008-31.12.2008) 2008 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun...12.2007 gün ve 12/... sayılı Kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

T.C. EREĞLİ(KONYA) (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU'nden T A Ş I N M A Z I N A Ç I K A R T I R M A İ L A N I 2014/4 SATIŞ

T.C. EREĞLİ(KONYA) (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU'nden T A Ş I N M A Z I N A Ç I K A R T I R M A İ L A N I 2014/4 SATIŞ T.C. EREĞLİ(KONYA) (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU'nden T A Ş I N M A Z I N A Ç I K A R T I R M A İ L A N I 2014/4 SATIŞ Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/339185 İhalenin adı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/339185 İhalenin adı BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/339185 İhalenin adı 35000 kg dökme (LPG) Likit Petrol Gazı (Propan) Satın alınması Teklif sahibinin adı ve

Detaylı

HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GAYRİMENKUL SATIŞ ve İDARİ ŞARTNAMESİ

HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GAYRİMENKUL SATIŞ ve İDARİ ŞARTNAMESİ HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GAYRİMENKUL SATIŞ ve İDARİ ŞARTNAMESİ GAYRİMENKULE İLİŞKİN BİLGİLER l. Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.(Bundan böyle Halk GYO A.Ş. olarak anılacaktır.) mülkiyetinde

Detaylı

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. T.C. BALIKESİR 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2015/34 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN

Detaylı

01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ İSTANBUL BAROSUNUN TAVSİYE NİTELİĞİNDEKİ ÜCRET TARİFESİ A- SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Kat Mülkiyeti Yasasından

Detaylı

T.C. KIRIKKALE 2. İCRA DAİRESİ 2012/968 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. KIRIKKALE 2. İCRA DAİRESİ 2012/968 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. KIRIKKALE 2. İCRA DAİRESİ 2012/968 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : Kırıkkale

Detaylı

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ Dr. MÜJGAN TUNÇ YÜCEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii YAZARIN

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş. İhtiyati Haciz. İhtiyati Haciz Kararı Alınması. İhtiyati Haciz Kararının Uygulanması. İhtiyati Haciz Kararına İtiraz

İÇİNDEKİLER. Giriş. İhtiyati Haciz. İhtiyati Haciz Kararı Alınması. İhtiyati Haciz Kararının Uygulanması. İhtiyati Haciz Kararına İtiraz İHTİYATİ HACİZ İÇİNDEKİLER Giriş İhtiyati Haciz İhtiyati Haciz Kararı Alınması İhtiyati Haciz Kararının Uygulanması İhtiyati Haciz Kararına İtiraz İhtiyati Haczin Sonuçları İhtiyati Haciz Sebebiyle Tazminat

Detaylı

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ÜÇÜNCÜ BASKI (TIPKI BASIM) İÇİN ÖNSÖZ Şubat 2008 de

Detaylı

Kira Bedelinin Ödenmemesi ve Hukuki Sonuçları

Kira Bedelinin Ödenmemesi ve Hukuki Sonuçları Dr. Nihal URAL ÇINAR Türk Borçlar Kanunu nda Düzenlenen Kira Sözleşmelerinde Kira Bedelinin Ödenmemesi ve Hukuki Sonuçları İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII TEŞEKKÜR... IX İÇİNDEKİLER...XV KISALTMALAR...XXIX GİRİŞ...1

Detaylı

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKAR A BAROSU AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0-3..0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..03 gün ve 63/ sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

ŞİRKET ORTAKLARININ SİGORTALILIĞI VE HUZUR HAKKI

ŞİRKET ORTAKLARININ SİGORTALILIĞI VE HUZUR HAKKI Tarih: 06.05.2016 Sayı : 2016/96 ŞİRKET ORTAKLARININ SİGORTALILIĞI VE HUZUR HAKKI 01.10.2008 tarihinden itibaren işverenlerin kendi işyerlerinden 4/a (SSK) sigortalısı olmaları mümkün değildir. Ancak 01.10.2008

Detaylı

HACİZ HACZİN TÜRLERİ. 1) KESİN HACİZ (m.78-105):

HACİZ HACZİN TÜRLERİ. 1) KESİN HACİZ (m.78-105): Haciz, para alacaklarının ödenmesini sağlamak için borçluya ait mal ve haklara icra dairesi tarafından hukuken el konulmasıdır. Haciz ancak borçluya ait olan ve paraya çevrilmesi mümkün olan mal ve haklar

Detaylı

T.C. BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ 2014/2234 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ 2014/2234 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ 2014/2234 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN sadece dairelerin

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından:

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından: 13 Aralık 2007 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26729 Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından: TEBLİĞ AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ GENEL HÜKÜMLER Konu ve kapsam MADDE 1 (1) Bütün hukuki yardımlarda avukat

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2016/335995

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2016/335995 BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2016/335995 Sıra No Mal Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması 1 Big Bag Torba ve Shrinkli Palet Etiketleri 2 25-50 Kg Manuel Dolum Torbaları Etiketİ 3 Taşıt

Detaylı

Menfi Tespit Davasında Görevli - Yetkili Mahkeme ve Yargılama Usulü. İcra Takibinden Önce ve Sonra Açılan Menfi Tespit Davası

Menfi Tespit Davasında Görevli - Yetkili Mahkeme ve Yargılama Usulü. İcra Takibinden Önce ve Sonra Açılan Menfi Tespit Davası MENFİ TESPİT DAVASI İÇİNDEKİLER davası Menfi Tespit Davasında Görevli - Yetkili Mahkeme ve Yargılama Usulü İcra Takibinden Önce ve Sonra Açılan Menfi Tespit Davası Menfi Tespit Davasının Borçlu Lehine

Detaylı

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKAR A BAROSU AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2018-31.12.2018 2018 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun 13.12.2017 tarih ve 64/18 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

T.C. İZMİR 5. İCRA DAİRESİ 2005/3709 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. İZMİR 5. İCRA DAİRESİ 2005/3709 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. İZMİR 5. İCRA DAİRESİ 2005/3709 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN TAPU KAYDI : Bayraklı

Detaylı

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi 25.07.2016

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi 25.07.2016 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi 25.07.2016 Bilgi Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin ( Vergi Affı ve Varlık Barışı ) Kanun Teklifi 22.07.2016 tarihinde

Detaylı