GÜZ YARIYILI (1. SINIF)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2015-2016 GÜZ YARIYILI (1. SINIF)"

Transkript

1 GÜZ YARIYILI (1. SINIF) ATA 151 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I (AKTS:2) Bu derste Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi koşullarda nasıl kurulduğu çerçevesinde, devletin temelini oluşturan Atatürk İlkeleri anlatılır. Ders kapsamında işlenen konular şunlardır: İnkılâp kavramı, Osmanlı İmparatorluğu nun yıkılışına ve Türk inkılâbını hazırlayan sebeplere toplu bakış, Osmanlı Devleti'nin son dönemindeki fikir akımları, Osmanlı İmparatorluğu nun parçalanması, Mondros Ateşkes Antlaşması, işgaller karşısında memleketin durumu, milli mücadele, Büyük Millet Meclisi nin kuruluşu. ENG151 İngilizce I (AKTS:3) Bu dersin amacı, öğrencilerin İngilizce gramer bilgilerini pekiştirmek ve bu dilde okuma, konuşma ve anlama becerilerini geliştirmektir. HUK151 Temel Hukuk Bilgisi (AKTS:3) Temek Hukuk Bilgisi, hukuk konusunda öğrencilere hukukun tanımı, üstünlüğü ve önemi ile ticari hukuk alanında teoride ve uygulamada kullanılan temel kavram ve terimlerin anlatıldığı bir alan dersidir. Ticari hukuk kavramlarının yanında medeni kanunu, hukuki terimler ve ticaret hukukunun bazı önemli uluslararası kavramlarını içeren konular ele alınarak bilgi verilecektir. MYB101 Sigortacılığa Giriş (AKTS:4) Sigortacılığa Giriş dersi, sigortacılık alanındaki temel bilgiler ile sigortacılık literatüründe ve sektör uygulamalarında kullanılan temel kavramlara yönelik bir alan dersidir. Bu ders ile bir sonraki dönemlerde yer alan daha sigortacılık alan derslerine yönelik öğrencide bir teorik alt yapı oluşturulması düşünülmüştür. MYB103 Bankacılığa Giriş (AKTS:4) Bu dersin amacı, Bankacılık sektöründe çalışacak öğrencilere ekonomik ve mali sistemi, başta bankalar ve bankacılık olmak üzere bu sistemlerin kurumlarını ve faaliyetlerini tanıtmak, önemini anlatmaktır. Bu ders öğrencilere seçmiş oldukları programın önemini anlatıp, mesleki vizyonlarının oluşmasına yardımcı olacaktır. MYO101 Genel Muhasebe (AKTS:3) Genel Muhasebe dersi, öğrenciye muhasebe öğreniminin temeli oluşturan genel muhasebe ilkelerinin öncelikle anlatıldığı bir ders olup, derste tek düzen hesap planı ve hesapların işleyiş kuralları anlatılmaktadır. Yöntem ve örnekler ile öğrencinin pratik yaparak konuları daha iyi kavraması sağlanmaktadır. MYO124 Mikro Ekonomi (AKTS:3) Mikro Ekonomi dersinin amacı öğrencilere temel ekonomik kavramlara dayalı bilgi vermektir. ekonomik sistemler, fiyat teorisi, arz ve talep kavramları, tüketici ve üretici teorileri, piyasa çeşitleri, firma dengesi analizleri, faktör fiyatları, gibi konular öğretilir. Öğrencilere ekonomik olayları ve sorunları analiz etmeleri ve ileride çalışacakları kamuya veya özel sektöre ait şirketlerde zamanında ve doğru kararlar alabilmeleri için gerekli bilgi ve beceri kazandırılır.

2 MYO180 Proje Yönetimi ve Uygulamaları (AKTS:3) MYB196 Siyasi Tarih (AKTS:3) Bu derste ; siyasi tarih ile ilgili temel kavramlar; Dünya tarihinin ana hatları ve tarih dönemleri; uygarlıklar ve özellkleri; kıta hareketleri ve güç merkezlerinin oluşumu; 1789 Fransız İhtilalinin Avrupa ve Dünyaya etkileri, Birinci Dünya Savaşı öncesi Avrupa nın genel durumu, ulus devletlerin güçlenmesi ve Avrupa da güç mücadelesi; Birinci Dünya Savaşını sona erdiren siyasi gelişmeler ve anlaşmalar; Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı arası döneminin önemli siyasi olayları ve totaliter rejimlerin etkileri; İkinci Dünya Savaşına yol açan gelişmeler ve İkinci Dünya Savaşı; İkinci Dünya Savaşını sona erdiren siyasi anlaşmalar ve yeni dünya düzeni ile uluslararası kuruluşlar; Soğuk Savaş Dönemi Dünya ( ); yumuşamaya doğru gelişmeler ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı; yeni ve yakın Dünya Olayları; Sovyetler Birliğinin dağılması ile ortaya çıkan durum; Küreselleşme - Ulus Devletler; 21.yy ın geleceği ve beklentiler konuları anlatılmaktadır. TRD 151 Türk Dili I (AKTS:2) Bu derste, öğrencilerin Türk dilinin yapı ve işleyiş özelliklerini gereğince kavrayabilmeleri, dil-düşünce bağlantısı açısından yazılı ve sözlü anlatım vasıtası olarak Türkçe yi doğru ve güzel konuşma yeteneği kazanmaları amaçlanır. Ders kapsamında, dilin sosyal bir kurum olarak yeri ve önemi, dil- kültür ilişkisi, konuşma dili ve yazı dili gibi konular ele alınır ve Türk edebiyatından örnekler üzerinde tartışılır BAHAR YARIYILI (1. SINIF) ATA 152 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi II (AKTS:2) Bu derste Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi koşullarda nasıl kurulduğu çerçevesinde, devletin temelini oluşturan Atatürk İlkeleri anlatılır. Ders kapsamında işlenecek konular şunlardır: İnkılâp kavramı, Türk inkılâbının stratejisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin iç ve dış politikası ( ), Demokrat Parti dönemi ( ), 1960 sonrası Türkiye'nin iç ve dış politikası, 21. yüzyılda çağdaş Türkiye. BMH150 Bilgisayar Uygulamaları (AKTS:2) Bu ders, teknolojinin yaygın olarak kullanıldığı günümüzde öğrencilere gerek derslerde, gerekse kişisel ve profesyonel hayatlarında gerekli olacak bilgisayar bilgi ve becerilerini uygulamalı olarak kazandırmayı amaçlar. ENG152 İngilizce II (AKTS:3) Bu dersin amacı, öğrencilerin İngilizce gramer bilgilerini pekiştirmek ve bu dilde okuma, konuşma ve anlama becerilerini geliştirmektir.

3 HUK158 Ticaret Hukuku Esasları (AKTS:3) Ticaret Hukuku dersi, Türk ticaret kanunun içerdiği konular ve özellikle bankacılık kesimini ilgilendiren şirketler, kambiyo senetleri ve kıymetli evrak konuları detayları ile incelenerek, yapılacak öğretilerde iş yaşamındaki uygulamaların da ön planda tutulduğu bir derstir. Ticaret hukuku kavramının gerektirdiği diğer hukuk konuları ile olan ilişkisi de bu program dahilinde öğretilecektir. MYB122 Ticari Matematik (AKTS:5) Derste yüzde ve binde hesaplamaları, Oran orantı kavramı, Doğru ters ve bileşik orantı; Maliyet ve Satış Hesapları; Maliyet Üzerinden Verilen Orana Göre Kar ve Zarar Tutarlarının Hesaplanması, Maliyet satış fiyatlarının hesaplanması, Satış üzerinden verilen orana göre; Kar ve Zarar Tutarlarının Hesaplanması, Maliyet ve satış fiyatlarının hesaplanması; Faiz Hesapları; Basit ve Bileşik Faiz Hesaplamaları; Iskonto Hesaplamaları Basit ve Bileşik Iskonto Hesaplamaları; Karışım ve Bileşim Kavramları ve Oranlı Bölme İşlemlerine İlişkin Hesaplamaları öğretilecektir. MYB102 Sigorta İşletmeciliği ve Reasürans (AKTS:4) Bu derste, rizikoları satın alan sigorta şirketlerinin hasar gerçekleşmesi halinde sürekliliklerini sağlamak için işletme yönetimi nasıl yapılması gerektiği incelenerek bu noktada ortaya çıkan Reasürans ın önemi vurgulanır. MYO103 Mikro Ekonomi (AKTS:3) Genel Ekonomi dersinin amacı öğrencilere temel ekonomik kavramlara dayalı bilgi vermektir. Derslerde; makro ve mikro ekonomi konuları arasındaki farklar, ekonomik sistemler, fiyat teorisi, arz ve talep kavramları, tüketici ve üretici teorileri, piyasa çeşitleri, firma dengesi analizleri, faktör fiyatları, milli gelir, ekonomik büyüme ve gelişme, enflasyon, işsizlik çeşitleri ve nedenleri gibi konular öğretilir. Ayrıca ülke ve dünya ekonomisi ile ilgili analizler yapılarak öğrencilerin ekonomik olayları ve sorunları analiz etmeleri ve ileride çalışacakları kamuya veya özel sektöre ait şirketlerde zamanında ve doğru kararlar alabilmeleri için gerekli bilgi ve beceri kazandırılır. MYO100 Genel İşletme (AKTS:3) Genel İşletme dersi, öğrencilere işletmeciliğin ülke ekonomisindeki yerini ve önemini anlamaları için işletmelerdeki yapı ve işleyişle ilgili temel bilgiler vermektir. Bu derste, işletmecilikte kullanılan temel kavramlar, işletmeciliğin tarihsel gelişimi ve diğer bilim dallarıyla ilişkisi, işletmelerin sınıflandırılması, işletmelerin kurulması, işletmelerin fonksiyonları, işletmelerin çevre ile ilişkileri ve sorumlulukları gibi konular işlenmektedir. MYO182 Proje Yönetimi ve Uygulamaları (AKTS:3)

4 TRD 152 Türk Dili II (AKTS:2) Bu derste, öğrencilerin Türk dilinin yapı ve işleyiş özelliklerini gereğince kavrayabilmeleri ve Türkçe yi doğru ve güzel konuşma yeteneği kazanmaları amaçlanır. Ders kapsamında, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları gibi konuların yanı sıra, Tanzimat tan Cumhuriyete Türk kültürü ve Türkçe deki gelişmeler ele alınır ve Türk edebiyatının önemli eserleri incelenir. HUK253 Borçlar Hukuku (AKTS:3) GÜZ YARIYILI (II. SINIF) Bu derste, Borçlar Hukuku na hakim olan prensipler, Borçlar Hukuku mevzuatı, borçların kaynakları, sözleşme kavramı ve türleri, sözleşmenin kurulması, sözleşmenin geçerliliği ve hüküm ifade etmesi için aranan şartlar, sözleşmenin hükümsüzlüğü, borçların ifası, ifanın konusu, ifa yeri, ifa zamanı, iki tarafa borç yükleyen akitlerde ifa konuları öğretilmektedir. MYB221 Para Politikaları (AKTS:4) Para politikaları dersinin amacı para teorisi ve politikası konusunda öğrencilere önlisans düzeyinde bilgi vermektir. Özellikle finansal kurumlar, merkez bankacılığı, para arzı artış mekanizması, para talebi teorileri, para politikası ve uygulamaları gibi. Parasal istikrarsızlık sorunu ve alternatif para politikası stratejileri, kamu kesimi ve kamu kesimi açıkları, etkileri, finansmanı, enflasyon (tanımı, ölçümü, türleri, maliyeti ve başlıca görüşler, Merkez Bankası, Türkiye de enflasyon nedenleri ve enflasyonla mücadele, Türkiye de 1980 öncesi ve sonrası dönemde para politikası konuları anlatılmaktadır. MYB203 Banka Muhasebesi (AKTS:3) Bu ders bankaların muhasebeleri hakkında bilgi sunmayı, genel(finansal) muhasebe ve muhasebeye giriş derslerinde aktarılan temel muhasebe düşünce yapısını elde etmiş kişilere yardımcı olmayı hedefler. MYB 205 Sigorta Türleri ve Uygulamaları (AKTS:5) Bu derste mal ve sorumluluk sigorta türleri içinde yer alan sigorta türlerinin temel kuralları, poliçe genel şartları ve uygulamadaki özel şartları anlatmaktır. Ders sonunda her türe ilişkin poliçe örnekleri de incelenerek, hasar halinde poliçe uygulamasının nasıl olacağı da gösterilmektedir. MYB207 Finansal Yönetim (AKTS:3) Bu dersin amacı öğrencilere finansal yönetim alanındaki konuları temel düzeyde öğretmek, finansal yöneticinin bakış açısını göstermektir. Derslerde genel olarak Bilanço ve gelir tablosu tanımı, finansal tablolar analizinde kullanılan teknikler, dikey yüzdeler analizi, karşılaştırmalı finansal tablolar analizi, trend analizi, bugünkü değer yöntemi, fon akım tablosu, nakit akım tablosu, diğer tablolar, raporlar anlatılmaktadır. MYB 209 Bankacılıkta Pazarlama İlkeleri (AKTS:3)

5 Bu derste finansal hizmetlerin pazarlanması ile ilgili özelliklerin tanımı, ilkeleri, banka hizmetlerinde pazarlama; pazar analizi, pazar özellikleri, pazarlama hedefleri, pazar bölümlendirme ilkeleri, banka hizmetlerinde pazarlama değişkenleri, bireysel bankacılıkta pazarlama, bankalarda kurumsal pazarlama, doğrudan pazarlama teknikleri. MYB298 Ekonomi Politikası (AKTS:3) Bu dersi alan öğrenciler, ekonomi politikalarının hangi amaçla ve hangi araçlarla oluşturulduğunu ve nasıl uygulandığını öğreneceklerdir. Bununla birlikte, ekonomik sorunların çözümüne yönelik olarak mevcut politika önerileri ele alınacaktır. Ders kapsamında, iktisat politikası, makro iktisat teorisleri, uluslararası politik iktisat, belirsizlik ve iktisat politikası konuları ele alınacaktır. MYO 205 Girişimcilik I (AKTS:3) Bu derste öğrencilere girişimcilik kavramı, çeşitleri ve girişimcilikte etik, girişimciliğin ekonomik kültürel ve toplumsal temelleri, İş modeli, girişimciliğin süreçleri ve iş fikri, girişimcilik türleri, franchising ve İşletme satın alma, İşletme kurma, girişimin sonlanması tasfiye, iflas ve birleşme konularını kapsamaktadır. MYO280 Proje Yönetimi ve Uygulamaları (AKTS:3) BAHAR YARIYILI (II. SINIF) HUK210 Bankacılık ve Sigorta Hukuku (AKTS:3) Bu derste, bankacılık ve sigortacılığın tanımı ve türleri, bankacılık işlemleri, bankaların kuruluşu, bankaların devir, birleşme, bölünme ve tasfiyesi, bankacılık örgütlenme şemasında yer alan kurumlar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) nun görev ve yetkileri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) nun görev ve yetkileri öğretilmektedir. MYB206 Türkiye Ekonomisi (AKTS:3) Bu ders Türkiye ekonominde tarih süreci içerisinde dönemler itibariyle yaşanan gelişmeleri anlatmaktadır. Öğrenciler, Osmanlı dönemindeki ekonomik yapı, Cumhuriyetin ilk on yılında ekonomik yapı, devletçi sanayileşme dönemi, ikinci dünya savaşı döneminde ekonomideki gelişmeler, planlı dönemde Türkiye ekonomisi, 24 Ocak kararları, 5 Nisan kararları, 9 Aralık kararları, Türkiye ekonomisi ile ilgili güncel ekonomik konularını öğrenirler. MYB208 Sigorta Türleri ve Uygulamaları II (AKTS:5) Mal ve sorumluluk sigorta türleri içinde yer alan sigorta türlerini temel kuralları, poliçe genel şartları ve uygulamadaki özel şartları gösterilmek suretiyle anlatmaktır. Ders sonunda her türe ilişkin poliçe örnekleri de incelenerek, hasar halinde poliçe uygulamasının nasıl olacağı da ayrıca gösterilecektir.

6 MYB210 Sermaye Piyasaları (AKTS:3) Bu derste öğrencilerin sermaye piyasalarının yanı sıra para piyasalarını tanımaları sağlanacak olup edinmiş oldukları beceriler mesleki yaşamlarında kendilerine yol gösterecektir. Dersin amacı öğrencilerin uluslararası ve ulusal piyasalarda yaşanan ekonomik ve finansal gelişimleri takip edebilecek bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır. MYB222 Uluslararası Bankacılık ve Finans (AKTS:4) Uluslararası piyasalarda artan serbestleşme, bankacılık sektöründe ve finans piyasalarında karşılaşılan riskler, gelişen teknoloji piyasaların entegrasyonunu hızlandırmıştır. Türkiye ekonomisinin dışa açılımı, küreselleşme ve uluslararası krizler uluslararası finansın en iyi şekilde anlaşılmasını gerektirmektedir. Bu dersin amacı uluslar arası bankacılığın ve finansın temellerini, finansın küreselleşmesini, parite koşullarını, uluslararası piyasalarda karşılaşılan risklere karşı korunma araçlarını öğretmektir. MYB236 Bankacılıkta Risk ve Fon Yönetimi (AKTS:3) Bu derste; Risk kavramı ve türleri, Türk Bankacılık sisteminde Risk yönetimi, Basel I kriterleri-eleştirilen yönleri, Basel II kriterleri-eleştirilen yönleri, Risk yönetimi ile ilgili BDDK nın düzenlemeleri ve TMSF, Likidite riski, piyasa riski, kur riski, kredi riski, faiz oranı riski, operasyonel risk, sistematik risk, diğer riskler (Ülke Riski-Transfer Riski- Yoğunlaşma Riski-Yasal Risk) konuları anlatılmaktadır. MYB299 Ekonomik Sistemler (AKTS:3) Bu derste; Ekonomik-sistem kavramının tanımı, Liberalizm sisteminin doğuşu, Liberalizm sisteminin esası, Liberalizm sisteminin esası, Kapitalizm sisteminin doğuşu, Kapitalizm Sisteminin esası, Kapitalizm Sisteminin özellikleri, Sosyalizm sisteminin doğuşu, Sosyalizm sisteminin esası, Sosyalizm sisteminin özellikleri, Ütopik Sosyalizm Toplumcu Sosyalizm, Fabianizm Komünizm, Faşizm Nasyonal Sosyalizm, Karma Ekonomi İslamizm konuları anlatılmaktadır. MYO 206 Girişimcilik II (AKTS:3) Bu ders öğrencilere girişimcilikle ile ilgili teorik ve pratik bilgiler aktarılmasına yönelik bir derstir. Bu derste, marka ve tasarımların korunması; girişimcilikte iş fikirleri; iş planı hazırlama ve doküman haline getirilmesi; iş planı içinde yönetim, pazarlama, finans ve üretim planları; girişimcilik öyküleri gibi konular anlatılmaktadır. MYO282 Proje Yönetimi ve Uygulamaları (AKTS:3)

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER

2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER BÖLÜMÜ : MALİYE 1 ISL 1005 FİNANSAL MUHASEBE I 1. Y.Y. 2 ISL 1004 FİNANSAL MUHASEBE II 2. Y.Y. 3 IKT 1001 İKTİSADA GİRİŞ I 1. Y.Y. 4 IKT 1002

Detaylı

1 İKTİSAT (EKONOMİ) İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

1 İKTİSAT (EKONOMİ) İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İKTİSAT (EKONOMİ) İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Ekonomi Bilimi 12 1.2. Ekonomi ile İlgili Temel Kavramlar 12 1.2.1. İhtiyaç 12 1.2.2. Mal ve Hizmet 13 1.2.3. Tüketim

Detaylı

Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları

Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Güvenlik Hukuku LAW 414 Bahar 2 0 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl TAR 101 Cumhuriyet Tarihi I 2 0 2 2 Z TAR 102 Cumhuriyet Tarihi II 2 0 2 2 Z TUR 101

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri.

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri. DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuka Giriş LAW 101 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

BISTEP nedir? BISTEP ne yapar?

BISTEP nedir? BISTEP ne yapar? BISTEP nedir? BISTEP, şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi tarafından tasarlanmış bir programdır. Program, şirketlerin kurumsallaşma basamaklarını

Detaylı

Bölüm 6 Tarımsal Finansman

Bölüm 6 Tarımsal Finansman Bölüm 6 Tarımsal Finansman 1. Tarımsal Finansman 2. Tarımsal Krediler İçerik 1 FİNANSMAN VE FONKSİYONLARI İşletmelerin öz varlıklarını güçlendirmek olan finansman önceleri sadece sermaye temini olarak

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı-(Tezli) Yük.Lis. Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı-(Tezli) Yük.Lis. Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı İktisat Anabilim Dalı-(Tezli) Yük.Lis. Ders İçerikleri Mikroekonomik Analiz I IKT701 1 3 + 0 6 Piyasa, Bütçe, Tercihler, Fayda, Tercih, Talep, Maliyet, Üretim, Kar, Arz.

Detaylı

T.C. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MYB101 Sigortacılığa Giriş (2-0) (AKTS:3) Sigortacılığa Giriş dersi, sigortacılık alanındaki temel bilgiler

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6. Dersin Dili.

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6. Dersin Dili. DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6 Ön Koşul --- Dersin Dili Ders Tipi Türkçe Zorunlu Dersin Okutmanı Dersin Asistanı

Detaylı

Risk Yönetimi (LOJ 414) Ders Detayları

Risk Yönetimi (LOJ 414) Ders Detayları Risk Yönetimi (LOJ 414) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Risk Yönetimi LOJ 414 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II HIST 102 Her İkisi

Detaylı

Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları

Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Seyrüsefer Yardımcıları AVM310 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS BORÇLAR HUKUKU 0102311 3 3+0 3 4. Ön Koşul Dersleri. Dersin Dili. Türkçe.

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS BORÇLAR HUKUKU 0102311 3 3+0 3 4. Ön Koşul Dersleri. Dersin Dili. Türkçe. DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat BORÇLAR HUKUKU 0102311 3 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları

Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Mobil Yazılım Mühendisliği SE 570 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Model Yapım Teknikleri MMR106 Bahar 1 1 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

Girişimcilik (ECON 443T) Ders Detayları

Girişimcilik (ECON 443T) Ders Detayları Girişimcilik (ECON 443T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Girişimcilik ECON 443T Seçmeli 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları

Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dijital Ürün Düzenleme PR 439 Güz 0 3 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Oyun Teorisi (ECON 424T) Ders Detayları

Oyun Teorisi (ECON 424T) Ders Detayları Oyun Teorisi (ECON 424T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Oyun Teorisi ECON 424T Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

MUHASEBE VE DENETİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ)

MUHASEBE VE DENETİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ) MUHASEBE VE DENETİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ) 8.2. Ders İçerikleri 8.2.1. Zorunlu Dersler MLY 101 Denetim Ticari faaliyetler ile ilgili olayların önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini araştırmak

Detaylı

Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları

Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Hava Taşımacılığı AVM102 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

2010-2011 9. SINIF. Yayın Planı

2010-2011 9. SINIF. Yayın Planı 2010-2011 Yayın Planı 2010-2011 İÇİNDEKİLER 1- Yaprak ler 2- Kitaplar Soru Bankaları Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol Sınavları (DKS) Deneme Sınavları Dağılım

Detaylı

Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili

Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Gıda Mühendisliği Dizayn ve Ekonomisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

3. YARIYIL DERS PLANI. Kodu Dersin Adı Statü T U HDS AKTS

3. YARIYIL DERS PLANI. Kodu Dersin Adı Statü T U HDS AKTS 1. YARIYIL DERS PLANI BAF101 Oryantasyon Zorunlu 2 0 2 2 İKT101 Mikroekonomiye Giriş Zorunlu 3 1 4 6 İKT103 Sosyal Bilimlerde Matematik I Zorunlu 3 0 3 5 İŞL203 Finansal Muhasebe I Zorunlu 3 1 4 6 SKY103

Detaylı

Form ve Strüktür Ders İzlence Formu

Form ve Strüktür Ders İzlence Formu Diploma Programı Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Yarıyıl Teorik Derse Kabul Koşulları: Uygulama Laboratuar Form ve Strüktür Ders İzlence Formu Kodu: ETB 315 Dersin Adı: Form ve Strüktür Toplam Saat AKTS

Detaylı

hendisliği kanı Bilgisayar MühendisliM Prof. Dr. Oya Kalıps

hendisliği kanı Bilgisayar MühendisliM Prof. Dr. Oya Kalıps Yazılım m MühendisliM hendisliği psız Yıldız z Teknik Üniversitesi Bilgisayar MühendisliM hendisliği i Bölüm B m Başkan kanı psız z YTÜ 1 Bilgisayar MühendisliM hendisliği i Eğitiminin E Amaçlar ları Bilgisayar

Detaylı

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sunum Becerileri ENG 202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 101, ENG 102,

Detaylı

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS KOMPLEKS ANALİZ FM-311 3 / 1.YY 2 2+0+0 3 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

TABLO LİSTESİ. Sayfa No

TABLO LİSTESİ. Sayfa No TABLO LİSTESİ Sayfa No Tablo I.2.1 Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri... 1 Tablo I.2.2 Konsolide Kamu Sektörü Faiz Dışı Fazla Hedefleri ve Gerçekleşmeleri... 2 Tablo I.2.3 Kamu Kesimi Borçlanma Gereği

Detaylı

TARİH ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, tarih ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

TARİH ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, tarih ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, tarih ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Tarih konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına,

Detaylı

Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı (ME 407) Ders Detayları

Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı (ME 407) Ders Detayları Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı (ME 407) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı ME 407 Güz

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Üretim Takibi Giyim Üretimi Teknolojisi Kesimcilik

DERS BİLGİ FORMU Üretim Takibi Giyim Üretimi Teknolojisi Kesimcilik Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı BİLGİ FORMU Üretim Takibi Giyim Üretimi Teknolojisi Kesimcilik 64 Ders Saati Bu ders ile öğrenciye hazır giyim işletmelerinde üretimin

Detaylı

08 Mayıs 2013 Çarşamba. İktisat Bölümü 1.Sınıf. Matematik II Envanter Bilanço. İktisat Bölümü 2.Sınıf. Maliyet Muhasebesi.

08 Mayıs 2013 Çarşamba. İktisat Bölümü 1.Sınıf. Matematik II Envanter Bilanço. İktisat Bölümü 2.Sınıf. Maliyet Muhasebesi. İktisat Bölümü 1.Sınıf 16 Mayıs 2013 Perşembe 09:00:00 Davranış Bilimleri II Yrd. Doç. Dr. Cemalettin HATİPOĞLU 17 Mayıs 2013 Cuma 10:10:00 Medeni Hukuk Arş. Gör. Ayşen SEYMEN ÇAKAR 17 Mayıs 2013 Cuma

Detaylı

DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER: PSI 101 Uluslararası İlişkiler I

DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER: PSI 101 Uluslararası İlişkiler I DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER: PSI 101 Uluslararası İlişkiler I Uluslararası ilişkilerin temel kavramları ile birlikte, devletler, etnik gruplar, uluslarüstü örgütler ve uluslarötesi güçler gibi uluslararası

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili KlİNİK VE SAĞLIK PSİKOLOJİSİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans() Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012 Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012 Temmuz 2013 İçindekiler 1. Genel Değerlendirme 2. 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012 Dönemi İstatistiki Verileri 2.1. Hakem Heyetleri

Detaylı

Ticaret A.Ş. Hisse Fiyatı INA YÖNTEMİ(TL) 50% 1,85 0,93 PD/DD RASYOSUNA GÖRE(TL) 50% 1,96 0,98 Hisse Fiyatı(TL) 1,90

Ticaret A.Ş. Hisse Fiyatı INA YÖNTEMİ(TL) 50% 1,85 0,93 PD/DD RASYOSUNA GÖRE(TL) 50% 1,96 0,98 Hisse Fiyatı(TL) 1,90 Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş. Çıkarılmış Sermaye : 4.000.000 TL HalkaArz Sonrası Çıkarılmış Sermaye : 8.000.000 TL Halka Arz Edilecek Toplam Nominal Tutar : 4.000.000 TL Halka

Detaylı

SANAYİNİN KÂRLILIK ORANLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI

SANAYİNİN KÂRLILIK ORANLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI SANAYİNİN KÂRLILIK ORANLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI 23 Kasım 2013 Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), hazırladığı araştırmaya dayalı olarak aşağıdaki görüşleri bildirdi: 2001 Krizi sonrasında

Detaylı

TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE GELECEĞİ

TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE GELECEĞİ TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE GELECEĞİ BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU YENİ MEVDUAT SİGORTA SİSTEMİ ÖNERİSİ BANKA BİRLEŞME VE DEVİRLERİ Dr. Mehmet GÜNAL Ankara, Haziran 2001 ÖNSÖZ Türkiye

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ in Kodu in Adı Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

Detaylı

Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları

Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Sistem Mühendisliğine Giriş IE 428 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

SİGORTA VE BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRÜ

SİGORTA VE BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRÜ SİGORTA VE BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRÜ TARIM SİGORTALARI ve TARSİM TARSİM Uluslararası Tarım Sigortaları Sempozyumu 2-3 Haziran 2016 İSTANBUL 1. BÖLÜM Sektöre Genel Bakış SEKTÖRÜMÜZDE; Şirket Sayısı 1 i

Detaylı

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI (Sınıf Öğretmenleri, Okul Öncesi Öğretmenleri) ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ VE HER DERS

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ. ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ. ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2 2 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ LOJİSTİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ I.YARIYIL in Kodu in Adı Teorik Uygulama Top. AKTS Kredi ZTD 101 Türk Dili-I 2 0 2 2

Detaylı

Başarılı bir yöneticide bulunan özellikler ve bunları kazanma yolları Yöneticiler, görev yaptıkları örgütlerin amaçlarını etkin ve verimli olarak gerç

Başarılı bir yöneticide bulunan özellikler ve bunları kazanma yolları Yöneticiler, görev yaptıkları örgütlerin amaçlarını etkin ve verimli olarak gerç Sağlık Hizmetleri Yönetimi Ders 5: Başarılı Bir Yöneticide Bulunan Özellikler ve Bunları Kazanma Yolları P. ŞENEL TEKİN-AÜ SHMYO 1 Başarılı bir yöneticide bulunan özellikler ve bunları kazanma yolları

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanlığı. İktisat Bölümü Bologna Müfredatı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanlığı. İktisat Bölümü Bologna Müfredatı İktisat Bölümü Bologna Müfredatı I. Yarıyıl (1. Yıl/ Güz Dönemi) BIK 1001 İktisada Giriş I 3 0 3 6 BIK 1003 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 3 BIK 1005 Muhasebe I 3 0 3 6 BIK 1007 Matematik I 3 0 3 6 BOZ 101

Detaylı

Doç. Dr. Selçuk BALI Giresun Üniversitesi, İİBF İşletme Bölümü, Muhasebe ve Finansman selcuk.bali@giresun.edu.tr İbrahim ATİKSOY

Doç. Dr. Selçuk BALI Giresun Üniversitesi, İİBF İşletme Bölümü, Muhasebe ve Finansman selcuk.bali@giresun.edu.tr İbrahim ATİKSOY ISSN: 2149-9225 Yıl: 2, Sayı: 4, Haziran 2016, s. 44-54 Doç. Dr. Selçuk BALI Giresun Üniversitesi, İİBF İşletme Bölümü, Muhasebe ve Finansman selcuk.bali@giresun.edu.tr İbrahim ATİKSOY Giresun Üniversitesi

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -7 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ AMAÇ Bu faaliyet

Detaylı

ANAHTAR YETERLİKLER AYFER YAVUZ

ANAHTAR YETERLİKLER AYFER YAVUZ ANAHTAR YETERLİKLER AYFER YAVUZ ÖYKÜ ANLATIM SÜRECİ ANAHTAR YETERLİKLER 2007 yılında Hayatboyu Öğrenme kapsamında herkesin kişisel gelişim, sosyal içerme, istihdam ve aktif vatandaşlık kazanabilmek için

Detaylı

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR Sektörlere Göre Dağılım 60 %52 50 %39 %46 Tarım 40 Sanayi 30 % 14 %19 %21 İnşaat 20 %8 10 % 1 Hizmetler 0 KADIN ERKEK 2

Detaylı

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri Bankacılık k Düzenleme D ve Denetleme Kurumu İnternet Sitesi Erişim im İstatistikleri Bilgi Yönetimi Y Dairesi.. Sayı - BDDK İnternet Sitesi Erişim İstatistikleri Raporu.. BDDK İnternet Sitesinde Genel

Detaylı

KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1-

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS 811034400001101 2 0 0 2 4

Öğretim planındaki AKTS 811034400001101 2 0 0 2 4 Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. TURİZM İŞLETMELERİ MUHASEBESİ Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 811034400001101 2 0 0 2 4 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA DERSLERİ

TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA DERSLERİ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA DERSLERİ I - GÜZ YARIYILI DERSİN KODU DERSİN ADI KREDİSİ Eskiçağ Tarihi Bilim Dalı TAR601 Mezopotamya Kültürleri Tarihi I 3 TAR603 Anadolu Kültürleri Tarihi I 3 TAR605 Roma Tarihi

Detaylı

YATIRIM TANITIMININ TEMELLERİ

YATIRIM TANITIMININ TEMELLERİ Çalıştay Programı YATIRIM TANITIMININ TEMELLERİ Ankara, Türkiye 2-4 Mart ve 7-9 Mart 2016 2 MART ÇARŞAMBA / 7 MART PAZARTESİ 8:30 9:00 Çalıştay katılımcılarının ve eğiticilerin tanıtılması 9:00 9:30 Çalıştay

Detaylı

Konaklama ve turizm işletmelerinde girişimcilik (TOUR 216) Ders Detayları

Konaklama ve turizm işletmelerinde girişimcilik (TOUR 216) Ders Detayları Konaklama ve turizm işletmelerinde girişimcilik (TOUR 216) Ders Detayları Ders Adı Konaklama ve turizm işletmelerinde girişimcilik Ders Kodu TOUR 216 Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI BİRİNCİ HAFTA. Eğitim Görevlileri. Katılımcılar. Tüm Öğretmenler.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI BİRİNCİ HAFTA. Eğitim Görevlileri. Katılımcılar. Tüm Öğretmenler. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 20.06.2016 BİRİNCİ HAFTA 2015-2016 Öğretim Yılı Sene Sonu Kurulu Toplantısı. MEB 2015-2019 Stratejik Planı nın ilgili bölümlerinin incelenmesi.

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI 13 MAYIS 2013 İSTANBUL DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI 13 MAYIS 2013 İSTANBUL DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI 13 MAYIS 2013 İSTANBUL DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın BDDK Başkanım, İktisadi Araştırmalar Vakfı, Borsamız

Detaylı

Ders içeriği (10. Hafta)

Ders içeriği (10. Hafta) Ders içeriği (10. Hafta) 10. Makro ekonomik kavramlar 10.1. Mikro Ekonomi ve Makro Ekonomi Ayrımı 10.2. Makro Ekonominin İlgilendiği Konular 10.3. Ekonomik Süreç 10.1. Mikro Ekonomi ve Makro Ekonomi Ayrımı

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM FORMU

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM FORMU YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Kodu Yarıyılı Ders Saati Yaşar Kredisi AKTS TURKISH I TURK 011 Güz Teori Uygulama 0 1 Dersin

Detaylı

İSEDAK SERMAYE PİYASASI DÜZENLEYİCİ KURULUŞLARI FORUMU

İSEDAK SERMAYE PİYASASI DÜZENLEYİCİ KURULUŞLARI FORUMU İSEDAK SERMAYE PİYASASI DÜZENLEYİCİ KURULUŞLARI FORUMU 19 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI İSEDAK SERMAYE PİYASASI DÜZENLEYİCİ KURULUŞLARI FORUMU BAŞKANI KONUŞMA METNİ İSEDAK

Detaylı

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Stratejik Pazarlama Yönetimi. MAN503T Güz 1 3 3 7. Dersin Dili.

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Stratejik Pazarlama Yönetimi. MAN503T Güz 1 3 3 7. Dersin Dili. DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Stratejik Pazarlama Yönetimi MAN503T Güz 1 3 3 7 Ön Koşul - Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin

Detaylı

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri Bankacılık k Düzenleme D ve Denetleme Kurumu İnternet Sitesi Erişim im İstatistikleri Bilgi Yönetimi Y Dairesi.. Sayı - BDDK İnternet Sitesi Erişim İstatistikleri Raporu.. BDDK İnternet Sitesinde Genel

Detaylı

Ergo Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2010 Tarihinde Sona Eren Yıla İlişkin Gelir Tablosu (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Ergo Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2010 Tarihinde Sona Eren Yıla İlişkin Gelir Tablosu (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Gelir Tablosu I-TEKNİK BÖLÜM A- Hayat Dışı Teknik Gelir 577,383,952 581,158,910 1- Kazanılmış Primler (Reasürör Payı Düşülmüş Olarak) 506,994,265 524,992,871 1.1- Yazılan Primler (Reasürör Payı Düşülmüş

Detaylı

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK YÖNETİMİ

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK YÖNETİMİ KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK YÖNETİMİ Dr. Emre BALIBEK Genel Müdür Yardımcısı Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü E-posta: emre.balibek@hazine.gov.tr 1 İçerik Borç İdaresinde Risk

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 24.03.2015 Sayı: 2015/065 Ref: 4/065

SİRKÜLER İstanbul, 24.03.2015 Sayı: 2015/065 Ref: 4/065 SİRKÜLER İstanbul, 24.03.2015 Sayı: 2015/065 Ref: 4/065 Konu: BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ TBMM BAŞKANLIĞI NA SUNULMUŞTUR Bazı vergi kanunlarında

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılıkta Teori ve Pratik (PR 223) Ders Detayları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılıkta Teori ve Pratik (PR 223) Ders Detayları Halkla İlişkiler ve Reklamcılıkta Teori ve Pratik (PR 223) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Halkla İlişkiler ve Reklamcılıkta Teori ve Pratik

Detaylı

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/5/215-31/5/216 % 25 2 15 1 5-5 -1 9,88 7,82 11,7 6,36 1,5 9,81

Detaylı

İlçemizde görev yapan İlkokul, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Ortaöğretimde çalışan tüm Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri

İlçemizde görev yapan İlkokul, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Ortaöğretimde çalışan tüm Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 2013-2014 eğitim-öğretim yılında derslerin kesimi tarihinden Temmuz ayının ilk iş gününe kadar İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında görev yapan

Detaylı

Okul Eğitimi Süresi. Ders Kredisi. Kalite kavramı, Çevre standartları

Okul Eğitimi Süresi. Ders Kredisi. Kalite kavramı, Çevre standartları DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI)

Detaylı

Emeklilik Taahhütlerinin Aktüeryal Değerlemesi 31.12.2010 BP Petrolleri A.Ş.

Emeklilik Taahhütlerinin Aktüeryal Değerlemesi 31.12.2010 BP Petrolleri A.Ş. Emeklilik Taahhütlerinin Aktüeryal Değerlemesi 31.12.2010 BP Petrolleri A.Ş. 30 Eylül 2011 BP Petrolleri A.Ş. İçin hazırlanmıştır Aon Hewitt Tarafından hazırlanmıştır Bu rapor, içerdiği gizli ve kuruma

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: ATA 1002

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: ATA 1002 Dersi Veren Birim: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Dersin Adı: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: ATA 00 Dersin

Detaylı

Dış Ticaretin Finansmanı ve Muhasebesi (LOJ 310) Ders Detayları

Dış Ticaretin Finansmanı ve Muhasebesi (LOJ 310) Ders Detayları Dış Ticaretin Finansmanı ve Muhasebesi (LOJ 310) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dış Ticaretin Finansmanı ve Muhasebesi LOJ 310 Bahar 3 0

Detaylı

BASIN DUYURUSU 2001 YILI PARA VE KUR POLİTİKASI

BASIN DUYURUSU 2001 YILI PARA VE KUR POLİTİKASI Sayı: 42 BASIN DUYURUSU 2001 YILI PARA VE KUR POLİTİKASI Gazi Erçel Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 22 Aralık 2000 Ankara 2001 yılında uygulanacak para ve kur politikasının çerçevesi, uygulama prensipleri

Detaylı

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Kentsel Dönüşüm Uygulamaları GTM 084 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Güncel Ekonomik Yorum

Güncel Ekonomik Yorum AĞUSTOS 16 Güncel Ekonomik Yorum Temmuz ayında piyasalardan çok siyasetten söz edeceğiz. Başbakan değişikliğinin ve İngiltere nin Avrupa Birliği nden ayrılık kararı sonrası piyasalar toparlanmaya çalışırken

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T.C. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2012 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Giriş ; 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, Genel Yönetim Kapsamındaki İdarelerin ilk altı aylık bütçe uygulama sonuçları,

Detaylı

NOTLU RİSK RAPORU TC KİMLİK / VKN ********344

NOTLU RİSK RAPORU TC KİMLİK / VKN ********344 NOTLU RİSK RAPORU ADI SOYADI TC KİMLİK / VKN RAPOR TARİHİ 13.10.2015 REFERANS KODU 2012C280C8 Sayfa 2 Findeks 1072 Kredi Notunuz 0 1900 Findeks Kredi Notu'nun Bileşenleri Bireysel Kredi ve Kart Ödeme Performansı

Detaylı

TRB1 (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) Düzey 2 Bölgesi Mayıs 2011

TRB1 (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) Düzey 2 Bölgesi Mayıs 2011 2011 YILI ÇALIġMA PROGRAMI FAALĠYETLERĠ (1 Ocak-31 Aralık 2011) TRB1 (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) Düzey 2 Bölgesi Mayıs 2011 SUNUġ Fırat Kalkınma Ajansı; Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları BİLGİ FORMU Alan Dersin Adı Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler

Detaylı

ENERJĠ EKONOMĠSĠ R. HAKAN ÖZYILDIZ

ENERJĠ EKONOMĠSĠ R. HAKAN ÖZYILDIZ ENERJĠ EKONOMĠSĠ R. HAKAN ÖZYILDIZ hakan.ozyildiz@teb.com.tr hozyildiz@htgazete.com.tr TMMOB-EMO / Aralık 2009 Baştan belirtmekte yarar var: Kendimizi kiminle karşılaştırdığımıza bağlı olarak durumumuz

Detaylı

Yirminci Yüzyıl ve Çağdaş roman (ELIT 402) Ders Detayları

Yirminci Yüzyıl ve Çağdaş roman (ELIT 402) Ders Detayları Yirminci Yüzyıl ve Çağdaş roman (ELIT 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yirminci Yüzyıl ve Çağdaş roman ELIT 402 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

BBH - Groupama Emeklilik Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu

BBH - Groupama Emeklilik Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu BBH - Groupama Emeklilik Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu BIST-100, Haziran da %11,28 lik düşerek 76.295 den kapandı. Aynı dönemde Bankacılık endeksi %15,41, Sanayi endeksi

Detaylı

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 HAZİRAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 3,2 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 7,9 milyar TL açık vermiştir. 215 yılı ayında 4,9 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

ZA5447. Flash Eurobarometer 304 (Employers Perception of Graduate Employability) Country Specific Questionnaire Turkey

ZA5447. Flash Eurobarometer 304 (Employers Perception of Graduate Employability) Country Specific Questionnaire Turkey ZA5447 Flash Eurobarometer 304 (Employers Perception of Graduate Employability) Country Specific Questionnaire Turkey FLASH 304 EUROBAROMETER SURVEY "EMPLOYERS' PERCEPTION OF GRADUATE EMPLOYABILITY" Giriş

Detaylı

Bilgisayar Güvenliği (ISE 412) Ders Detayları

Bilgisayar Güvenliği (ISE 412) Ders Detayları Bilgisayar Güvenliği (ISE 412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Güvenliği ISE 412 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

ARIZA ANALİZİ. Arıza ve bakım karteksi oluşturup arşivlemek ve katalog okumak Sistem analizi yapıp tespit edilen arızaları gidermek

ARIZA ANALİZİ. Arıza ve bakım karteksi oluşturup arşivlemek ve katalog okumak Sistem analizi yapıp tespit edilen arızaları gidermek ARIZA ANALİZİ Dersin Modülleri Arşivleme ve Katalog Arıza Analiz Yöntemleri ve Arıza Giderme Kazandırılan Yeterlikler Arıza ve bakım karteksi oluşturup arşivlemek ve katalog okumak Sistem analizi yapıp

Detaylı

KUYAP İŞ GELİŞTİRME PROGRAMI

KUYAP İŞ GELİŞTİRME PROGRAMI KUYAP İŞ GELİŞTİRME PROGRAMI KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP), tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık iki yıldır devam eden proje

Detaylı

Havayolu Filo Planlaması ve Çizelgeleme (AVM-404) Ders Detayları

Havayolu Filo Planlaması ve Çizelgeleme (AVM-404) Ders Detayları Havayolu Filo Planlaması ve Çizelgeleme (AVM-404) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Havayolu Filo Planlaması ve Çizelgeleme AVM-404 Bahar 3

Detaylı

GENEL MUHASEBE DERSİ. Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler

GENEL MUHASEBE DERSİ. Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler GENEL MUHASEBE DERSİ Dersin Modülleri Fatura ve Fatura Yerine Geçen Belgeler Muhasebede Kullanılan Belge ve Bilgiler Kazandırılan Yeterlikler Kanunlara uygun biçimde fatura veya yerine geçen belgeleri

Detaylı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BİR ÜLKE BİR BAYRAK TESTİ

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BİR ÜLKE BİR BAYRAK TESTİ 1- I Başkalarının düşüncelerine saygı duymamak. II Trafik kurallarına uymamak. III Kapalı alanlarda sigara içmek. IV Konuşurken nezaket kurallarına uymak. Yukarıda verilen kurallardan hangilerinin yaptırımı

Detaylı