1. Yıl, 1. Dönem (Güz) Matematik (EKON 197, 3 Kredi, Zorunlu)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. Yıl, 1. Dönem (Güz) Matematik (EKON 197, 3 Kredi, Zorunlu)"

Transkript

1 1. Yıl, 1. Dönem (Güz) Matematik (EKON 197, 3 Kredi, Zorunlu) Matematiksel model, reel sayı sistemi, ilişki ve fonksiyon kavramları, doğrusal modeller ve matris cebri, limit ve türev kavramı, türev alma kuralları, karşılaştırmalı durağanlık çözümlemesi, türevin bazı iktisadi uygulamaları.,, İktisada Giriş I (IKTI 101, 3 Kredi, Zorunlu) İktisadın temel kavramları, mikro-makro iktisat ayırımı, iktisatta farklı yaklaşımların tanıtımı.mikro iktisadın temel kavramları, farklı piyasa türleri tam rekabet,monopol, monopolcü rekabet (oligopol), arz - talep arz ve talep esneklikleri, tüketici ve üretici dengesi, maliyet kavramlarının incelenmesi. İşletme Bilimine Giriş (ISLE 199, 3 Kredi, Zorunlu) İşletme ve yönetim biliminin evrimi, işletme ve çevresiyle ilişkileri, işletmeler arası birleşme ve anlaşmalar, işletmelerin hukuki şekilleri, işletmelerin kuruluşu ile ilgili konular, yönetim fonksiyonları, örgüt teorisinin konu ve kavramları Anayasa Hukuku (KAMU 101, 3 Kredi, Zorunlu)

2 Anayasa kavramı, anayasacılık hareketleri ve yazılı anayasaların doğuşu, anayasaların çeşitli açılardan sınıflandırılması, modern devletin ortaya çıkışı, kuvvetler ayrılığı ve hükümet sistemleri, devletin sınırlandırılması, demokrasi, anayasa yargısı, kamu özgürlükleri. Hukukun Temel Kavramları (KAMU 103, 3 Kredi, Zorunlu) Hukukun Temel Kavramları dersinin amacı sosyal bilim olan hukuk hakkında öğrencilere genel olarak hukuku ve hukuk dallarını tanıtmaktır. Bu amaçla her hukuk dalı ayrı ayrı, ancak kısa olarak ele alınmakta, ilgili kavramları açıklanmakta ve hukuk içerisindeki yeri belirlenmektedir.bu derste, öğrencilerin hukuka ve hukuki kavramlara olan yabancılığını gidermek ve üst sınıflarda detaylı olarak görecekleri hukuk derslerine hazırlamak hedeflenmektedir. Sosyoloji (KAMU 199, 3 Kredi, Zorunlu) Bilim, bilimin sınırları ve sınırlılıkları, bilimsel bilginin felsefi bilgiden ve diğer bilgi türlerinden farklılıkları, sosyolojik düşüncenin gelişimi, sosyolojinin konusu ve sınırlılıkları, sosyolojinin sınırlarının tespitinde kullanılan üç yolun (tarihçi, ampirik, analitik) açıklanması ve bu çerçeveler esnasında sosyolojinin diğer bilimlerle olan ilişkisinin tespiti, sosyolojide yer alan farklı yaklaşımlar, farklı yaklaşımların sebepleri, karşılaştırılmalı toplum incelemelerinde problem kaynakları, sosyolojik temel kavram ve süreçlerin analizi, sosyoloji biliminin gelişim tarihi, dönem boyunca işlenen ana konulardır Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (TAR 101, 2 Kredi, Zorunlu) Kavramsal Açıklamalar / Osmanlı İmparatorluğu'nun Çöküşü ve Bunun Nedenlerinin İrdelenmesi / Mondros Mütarekesi ve Mustafa Kemal'in Ulusal Mücadele Hareketleri / İç Ayaklanmalar / Devrimler: Öncü Devrimler ve Gelişen Devrimler / Türkiye'de Demokrasinin Gelişimi / Ermeni ve Kıbrıs Sorunu.

3 Türk Dili I (TUR 101, 2 Kredi, Zorunlu) Enformatik I (ENFO 101, 2 Kredi, Zorunlu) Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi. Dil kültür münasebeti. Türk Dili'nin dünya dilleri arasındaki durumu ve yayılma alanları. Türkçe'de sesler ve sınıflandırılması. Türkçe'nin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar. Hece bilgisi, imla kuralları ve uygulaması, noktalama işaretleri ve uygulaması. Temel İngilizce I (YAD 101, 3 Kredi, Zorunlu)

4 1. Yıl, 2. Dönem (Bahar) İş Hukuku (CALI 288, 3 Kredi, Zorunlu) İş hukukunun tanımı, özellikleri, temel kavramları, hizmet akdi ve hukuki niteliği, hizmet akdinden doğan borçlar, hizmet akdinin sona ermesi, kıdem tazminatı, işin düzenlenmesi toplu iş sözleşmesi özellikleri, toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi, toplu hak ve menfaat uyuşmazlıkları, grev ve lokavtın tanımı ve unsurları, sendika ve konfederasyonunun tanımı, kuruluşu, organları, üyelik ve üyelik hakları İktisada Giriş II (IKTI 102, 3 Kredi, Zorunlu) Makro iktisadın kapsadığı konuların tanıtımı.keynesyen ve Neo-Klasik iktisat perspektifinin karşılaştırılması, milli gelir, istihdam ve enflasyon kavramlarının Türkiye örneğinden hareketle ölçüm yöntemleri.tüketim, yatırım devlet harcamaları, ihracat ve ithalatın oluşturduğu toplam harcama kalemlerinin incelenmesi, toplulaştırılmış arz ve talep, gerçekleşen gelir, potansiyel gelir çerçevesinde enflasyon, deflasyon ve stagflasyon gibi dengesizlik konjonktürlerinin tartışılması.para piyasa dengesi, para arzı. para talebi, para politikalarının aktarma mekanizması ile tartışılması. Genel Muhasebe (ISLE 197, 3 Kredi, Zorunlu) Muhasebenin niteliği ve işletme içindeki yeri, defter tutma, vergileme açısından mükellefiyetler, bilanço esasına göre defter tutma, çift taraflı kayıt sisteminin esasları. Aktif, pasif, gelir, gider hesapları. Kıymet hareketlerinin bilanço ve gelir tablosuna etkileri. Envanter çıkarma ve dönem sonu işlemleri. Bilanço ve gelir tablosunun hazırlanması Medeni Hukuk (Şahsın Hukuku) (KAMU 104, 3 Kredi, Zorunlu) Öncelikle kişilik kavramı ele alınmakta bunun ardından hak ve fiil ehliyetlerinin şartları, kapsamı ve hükümleri üzerinde durulmaktadır. Kişilik hakkı ve kişilik değerlerinin korunması yollarının anlatılmasından sonra tüzel kişiler hukuku ile müfredat tamamlanmaktadır., Sınavlar,

5 Borçlar Hukuku (KAMU 205, 3 Kredi, Zorunlu) Dersin konusunu, borçlar hukukunun genel hükümler kısmı oluşturmaktadır. Öğretiye uygun olarak derste öncelikle borcun kaynakları, sözleşme, haksız fiil ve sebepsiz zenginleşme ayrı ayrı ve bütün unsurları ile anlatılmaktadır. Ardından borç ilişkilerindeki özel durumlar, müteselsil borç, alacağın temliki, borcun nakli, başkası lehine akit, cezai şart işlenmektedir., Borç ilişkisine ilişkin açıklamalardan sonra ifa konusuna geçilmekte, ifa etmemenin sonuçları ve borcu ifa dışında sona erdiren tecdit, zamanaşımı, takas gibi müesseseler anlatılarak ders tamamlanmaktadır., Kamu Maliyesi (MALI 102, 3 Kredi, Zorunlu) Maliyenin tanımı ve gelişimi, disiplinler arası ilişkiler, yaklaşımlar ve amaçlar.kamu sektörünü tanımı kapsamı ve fonksiyonları, kamu hizmetlerinin ve giderlerinin nitelikleri, kamu gelirlerinin tanımı, amaçları ve çeşitleri, vergi teorisi ve uygulaması.bütçenin tanımı, gelişimi, ilkeleri ve çeşitleri, Türkiye bütçeleme süreci. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (TAR 102, 2 Kredi, Zorunlu) Osmanlı İmparatorluğunun paylaşılması tasarıları. Paris Barış Konferansı. İzmir'in işgali. Memleketin iç durumu ve azınlıklar. Çerkez Ethem Olayı. I. ve II. İnönü Muharebeleri. Eskişehir ve Kütahya Muharebesi. Sakarya Meydan Savaşı ve sonuçları. Kars ve Ankara Antlaşmaları. Büyük Taarruz. Mudanya Ateşkes Antlaşması, esasları ve önemi. Lozan Konferansı ve önemi. Türk İnkılabı, Siyasi, hukuksal, sosyal, kültürel, eğitim-öğretim alanlarında inkılaplar. Çok partili sisteme geçiş. Ekonomik alanda gelişmeler. Türk Dış Politikası. Ermeni sorunu. II. Dünya Savaşı ve Türkiye. Atatürk İlkeleri Türk Dili II (TUR 102, 2 Kredi, Zorunlu) İmla kuralları ve uygulanması, noktalama işaretleri ve uygulaması, cümlenin unsurları, cümle tahlili ve uygulaması, anlatım bozuklukları, yazılı kompozisyon ve uygulaması. Enformatik II (ENFO 102, 2 Kredi, Zorunlu)

6 Temel İngilizce II (YAD 102, 3 Kredi, Zorunlu)

7 2. Yıl, 3. Dönem (Güz) İstatistik (EKON 199, 3 Kredi, Zorunlu) Temel kavramlar, merkezi eğilim ve dağılım ölçüleri, indeksler, olasılık, tesadüfi değişkenler, bazı olasılık dağılımları, istatistiksel tahmin, tek yığın parametresi için hipotez testi, korelasyon ve basit doğrusal regresyon. Mikro İktisat (IKTI 299, 3 Kredi, Zorunlu) Giriş, iktisat biliminin konusu, temel kavramları, iktisat bilimi ve mikro iktisat, tüketim teorisi, (fayda fonksiyonu, tüketici optimizasyonu, talep fonksiyonu) üretim teorisi, (üretim fonksiyonu, üretim fonksiyonu ve iletmenin davranışı, maliyet fonksiyonu, arz fonksiyonu). Ticaret Hukuku (ISLE 198, 3 Kredi, Zorunlu) Ticaret Hukuku kavramı ve uygulama alanının tespiti, Türk Ticaret Kanununun özellikleri, ticari işler ve tabi oldukları hükümler, ticari yargı, ticari işletme kavramı ve unsurları, tacir kavramı, tacir sıfatının hukuki sonuçları.ticaret sicili, ticaret ünvanı ve işletme adı, marka, haksız rekabet, ticari defterler. Dönem Sonu Muhasebe Uygulamaları (ISLE 221, 3 Kredi, Zorunlu) Muhasebe dışı ve içi envanter işlemleri, varlık hesapları, gelir ve gider hesaplarının dönem sonu işlemleri, vergi mevzuatı ile uyumlu finansal tabloların düzenlenmesi. İdare Hukuku (KAMU 201, 3 Kredi, Zorunlu) İdare hukuku dersi kapsamında idare, idare hukuku, kamu hizmeti ve benzer kavramların açıklamaları, idare hukukunun doğuşu ve kaynakları, başta anayasa olmak

8 üzere yasalardaki idare ve idare hukukuna ilişkin temel ilke ve kurallar, idare ile hukuk devleti arasındaki ilişkiler, idarenin yetki, görev ve işlemleri, idarenin mali sorumluluğu gibi temel konular olarak ele alınmaktadır.diğer yandan, Türkiye nin idari teşkilatı kapsamında merkeai idare ve yardımcı kuruluşları ile yerel idareler ele alınmaktadır. Merkezi idare olarak Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, Bakalıklar, yardımcı kuruluş olarak Devlet Planlama Teşkilatı, Danıştay, Sayıştay ve Milli Güvenlik Kurulu nun hukuki statüleri, görev ve yetkileri ile personeli ve malları incelenmektedir. Yerel yönetimler olarak il özel idareleri, belediyeler ve köyler, hizmet yerinden yönetim kuruluşları da teşkilat kapsamında genel özellikleri ile ele alınan temel konulardır.idare hukuku dersinin kapsamında memur hukuku da yer almaktadır. Bu kapsamda kamu görevlileri Bütçe (MALI 201, 3 Kredi, Zorunlu) Bütçenin tanımı, özellikleri, bütçe ilke ve fonksiyonları, bütçe sistem ve teknikleri, Türkiye bütçesinin hazırlanması ve uygulanması ve denetimi. Temel İngilizce III (YAD 201, 3 Kredi, Zorunlu)

9 2. Yıl, 4. Dönem (Bahar) Makro İktisat (IKTI 288, 3 Kredi, Zorunlu) İşsizlik ve istihdam, işsizlik türleri, enflasyon nedenleri ve sonuçları ve hızını belirleyen unsurlar. Açık ekonomilerde denge ve politikalar, ödemeler bilançosu dengesi, büyüme ve kalkınma, yeni makro iktisat reel denge etkisi. Klasik ve Keynesyen teorilerinin eleştirisi, portföy seçim teorisi, Parasalcılar : teorik temelleri veya Keynesyen Teorinin evrimi ve modelinin temelleri, yeni keynesyen Teorinin evrimi ve modelinin temelleri, yeni Keynesyen modelinin politika çıkarımları, iş çevirmeleri teorileri, reel çevirmenleri (RBC) modelleri ve sonuçları. İktisadi Düşünceler Tarihi (IKTI 401, 3 Kredi, Zorunlu) İktisadi düşünceler tarihine yaklaşım sorunsalı, bazı metodolojik tartışmalar.merkantilizm, merkantil dönem ve iktisadi düşünce, fizyokratik iktisadi düşünceye fizyokratik iktisadi düşünce, klasik iktisadi düşünceye hazırlık. Ortaklıklar Muhasebesi (ISLE 423, 3 Kredi, Zorunlu) Ortaklıkların tanıtılması, kuruluş işlemleri ve muhasebeleştirilmesi, ortaklıklarda sermaye artırımı, azaltımı, birleşme, devir, kâr dağıtımı ve tasfiye işlemleriyle diğer özellikli işlemlerin muhasebeleştirilmesi.,,

10 Vergi Usul Hukuku (MALI 202, 3 Kredi, Zorunlu) Vergi hukukunun tanımı ve kapsamı, konumu, vergi hukukunun diğer hukuk dalları ile ilişkisi, tarihsel gelişimi, kaynakları, yorum, vergilendirme işlemleri, vergi borcunun sona ermesi, vergi suç ve cezaları ve bunlara ilişkin genel kurallar, vergi suçluluğunu kaldıran nedenler, vergi cezalarını sona erdiren haller. Harcama Hukuku (MALI 204, 3 Kredi, Zorunlu) Harcama hukukunun tanımı, harcama hukukunun hukuk sistemleri içindeki yeri, harcama hukukunun diğer hukuku dallarıyla ilişkisi, harcama hukukunu kaynakları, harcama hukukunun anayasal ilkeleri, Harcama kanunlarının uygulanması, harcama görevi, harcama yükümlülüğü ve harcama sorumluluğu, harcama yapma işlemleri ve harcama yapma sürecinin işleyişi, harcama işlemlerinde süreler ve sürelerin uzaması, harcama hukukunda zamanaşımı, harcaması icrası, harcama suç ve cezaları, harcama hataları ve düzeltme yolları harcama hukukunda uzlaşma, harcama denetimi ve yargısı, harcama hukukunda ispat. Devlet Borçlanması (MALI 206, 3 Kredi, Zorunlu) Temel İngilizce IV (YAD 202, 3 Kredi, Zorunlu) Devlet borçlanmasının tanımı ve anlamı, devlet borçlarının özellikleri ve hukuki dayanağı, devlet borçlarının ekonomik yaşamdaki yeri ve önemi, Türleri, kısa ve uzun vadeli borçlar, cebri ve isteğe bağlı borçlar, iç ve dış borçlar, borç yönetimi politikası, borçların yönetimi, olağanüstü borç yönetimi işlemleri, borç yükü ve borçların azalışı, itfa.

11

12 3. Yıl, 5. Dönem (Güz) Para Banka (IKTI 388, 3 Kredi, Zorunlu) Para teorisindeki gelişmeler, Klasik Okulun görüşleri ile başlayıp, Yeni Klasik Okulun görüşleri ile sona ermektedir., Finansal piyasalar, Merkez Bankası ve para politikası uygulamaları ile bankacılık sektörü ayrıntıları Maliyet Muhasebesi (ISLE 288, 3 Kredi, Zorunlu) Tanımı, araçları, maliyet kavramı, giderlerin sınıflandırılması, kayıt düzeni, maliyet düzenini oluşturan yöntemler, üretim maliyetleri, stok değerlendirme yöntemleri ve giderlerin dağılımı Gelir Üzerinden Alınan Vergiler (MALI 301, 3 Kredi, Zorunlu) Vergi sistemleri ve çeşitleri Türkiye vergi sisteminin tarihsel gelişimi, Gelir üzerinden alınan vergiler, gelir ve kurumlar vergisi, katma değer vergisi, bu vergilerin Türkiye vergi sistemi içindeki

13 yeri, önemi ve uygulama biçimi, mükelleflik, vergi kolaylıkları, tarhı, tahakkukları ve ödenmesi, servet üzerinden alınan vergiler ve bu vergilerin uygulama biçimleri. Sosyal Güvenlik Hukuku (CALI 301, 3 Kredi, Seçmeli *) Endüstri kavramının ortaya çıkışı ve endüstri çağı, endüstri toplumunun temel özellikleri ve üretim düzeni ile endüstriyel ilişkiler sisteminin tarafları, Türkiye ve Batı mukayesesi bu ders içerisinde incelenmektedir İktisat Politikası (IKTI 499, 3 Kredi, Seçmeli *) Makro ekonomik sorunlar ve değişkenler ulusal gelir teorisi, toplam arz, talep, tüketim ve yatırım, çoğaltan prensibi, modern tüketim teorileri, mali sistem, mali aracılar para arzı ve talebi, para ve ekonomik faaliyete, basit Keynesyen makro analiz, makro analiz. IS-LM modeli, Keynesyen ve Neoklasik yaklaşımlar. Neo-Klasik ve Keynesyen işsizlik kavramları. Enflasyonun tanımı ve ölçüm sorunları. Finansal Yönetim I (ISLE 211, 3 Kredi, Seçmeli *) Finansal yönetimin tanımı, amacı, paranın zaman değeri, bugünkü değer kavramı. Firma amacı yatırım finanslama politikaları, kaynak türleri ve maliyetleri, sermaye bütçelemesi. Yerel Yönetimler Maliyesi (MALI 303, 3 Kredi, Seçmeli *)

14 Yerel yönetimlerin bir kamu ekonomik birimi olarak ortaya çıkışları, yerel yönetimlerin varlık nedenlerini açıklayan ekonomik ve siyasi yaklaşımlar, yerel yönetim türleri, merkezi yönetim birimleri ile yerel yönetimler arasındaki mali ilişkiler, ilişkileri etkileyen faktörler, yerel yönetimlerin yerine getirdikleri hizmetler, idareler arası gelir paylaşımından yerel yönetimlere düşen gelir kaynakları. Türkiye de yerel yönetimlerin tarihçesi, yerel yönetim birimleri belediyeler, Büyükşehir belediyeleri, il özel idareleri, köyler, merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasındaki mali ilişkiler, ilişkileri belirleyen hukuki ve ekonomik faktörler, yerel yönetimlere bırakılan kamu hizmetleri, yerel yönetimlerin gelir kaynakları, yerel yönetim bütçeleme süreci. Türkiye Avrupa Topluluk İlişkileri (ULUS 304, 3 Kredi, Seçmeli *) Türkiye ve Avrupa Birliğinin 1963 Ankara Antlaşmasından günümüzse kadar devam eden ortaklık ilişkisi, 1996 başında Gümrük Birliğini gerçekleştiren Türkiye nin tam üyelik bakımına mevcut konumu, üzerinde durulmaktadır. Bütçe Politikası (MALI 305, 3 Kredi, Seçmeli *)

15 3. Yıl, 6. Dönem (Bahar) Servet ve Harc. Üzer. Alınan Vergiler (MALI 302, 3 Kredi, Zorunlu) Servet ve servet transferi üzerinden alınan vergiler, motorlu taşıtlar vergisi, taşıt alım vergisi, veraset ve intikal vergisi, harcamalar üzerinden alınan vergiler, katma değer vergisi banka ve sigorta muameleleri vergisi, damga vergisi, emlak vergisi, akaryakıt tüketim vergisi, Bu vergilerin Türkiye vergi sistemi içindeki yeri önemi ve yapısı,mükellefiyet vergi kolaylıkları tarh tahakkuk ve ödenmesi. Dış Ticaret Vergileri (MALI 304, 3 Kredi, Zorunlu) Dış ticaret ve mali amaçlı vergilendirme, Dış ticarette vergi yükü ve etkisi, koruma amaçlı vergileme ve teşvik politikalarının sınır korumacı etkisi, Uluslar arası ekonomik ilişkilerde çifte vergilendirme ve vergiden kaçınma, çok yanlı vergi anlaşamaları, dış ticaret ve vergi politikaları, gümrük vergileri, ithalattan alınana KDV ve diğer dış ticaret gelirleri. Kamu Ekonomisi (MALI 306, 3 Kredi, Zorunlu) Kamu ekonomik anlayışı devletin rolü, kamu kesimi ve temel ekonomik sorunlar, Devletin ekonomik gerekçesi, piyasa aksaklıkları, normatif ve pozitif analiz, refah ekonomisi, etkinlik, sosyal tercihler, kamusal üretim bürokrasi, dışsallıklar, harcama programları, adalet ve etkinlik, fayda

16 maliyet analizleri, kamusal hizmetler, sağlık, savunma, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar eğitimi. Çalışma Sosyolojisi (CALI 306, 3 Kredi, Seçmeli *) Çalışma ilişkilerinin tarihi, çalışma ve çalışma zamanı kavramlarının analizi, endüstriyel çalışma ve örgütler, işbölümü ve teorileri, iş grupları ve işin toplumsal yapısı, endüstriyel iş ortamında iş ilişkileri, rekabet, mücadele, çatışma ve işbirliği modern toplum ve çalışma ilişkilerin değişimi, kapitalizm sonrası toplumda iş ilişkileri, işin ve çalışanların analitik yapısı. Sermaye Piyasaları (IKTI 307, 3 Kredi, Seçmeli *) Sermaye kalkınma ilişkisi ve sermaye birikimi, Finansal piyasalar, para ve sermaye piyasaları, sermaye piyasaları araçları, menkul kıymet piyasaları., Temel ve teknik analizler, sermaye varlıklarının fiyatları, modern portföy teorisi, tahvil ve hisse senedi değerlemesi. Uluslararası İktisat (IKTI 399, 3 Kredi, Seçmeli *) Mutlak Üstünlükler, Karşılaştırmalı Üstünlükler ve Faktör Donatımı Kuramları, Yeni Yaklaşımlar, Endüstri-içi Ticaret, Tekelci Rekabete Dayalı Dış Ticaret Kuramları, Döviz Piyasaları, Ödemeler Bilançosu, Kur Değişmelerini Açıklayan Kuramlar, Döviz ve Faiz Arbitrajı, Koruyucu Dış Ticaret Politikası Savunuları, Araçlar, Gümrük, Kota ve Sübvansiyonların Ekonomik Etkileri, Serbest Dış Ticaret Politikası Araçları : Ekonomik Birleşmeler, Serbest Bölgeler, GATT ve WTO nun temel ilkeleri, Dış Ticaret-Kalkınma İlişkisi, Uluslararası Para Sistemleri, Türkiye-AB İlişkileri

17 Ceza Hukuku (KAMU 301, 3 Kredi, Seçmeli *) Ceza hukukunun konusu, amacı, ilkeleri ve kaynakları. Suç teorisi suç kavramı, suçun unsurları. Ceza teorisi cezanın kökeni ve evrimi, cezalar ve güvenlik önlemleri, cezanın ölçümü, cezaların düşümü, hakların geri verilmesi. Yerel Yönetimler Maliyesi (MALI 303, 3 Kredi, Seçmeli *) Maliye Tarihi (MALI 312, 3 Kredi, Seçmeli *)

18 4. Yıl, 7. Dönem (Güz) Finansal Tablolar Analizi (ISLE 388, 3 Kredi, Zorunlu) Finansal tablo kavramı, tarihi gelişimi, kullanıcıları ve ihtiyaçları, genel nitelikleri, türleri, bilanço ve gelir tablosunun düzenlenmesi, hesapların incelenmesi, satışların maliyeti tablosu, kar dağıtım tablosu, fon akım tablosu, nakit akım tablosu, net işletme sermayesindeki değişikliklerin incelenmesi, özkaynak değişim tablosu, mali Analiz teknikleri ve örnek uygulamalar. Mali Yargı (MALI 401, 3 Kredi, Zorunlu) Vergi hukukunun temel kavram ve kurumları, Vergi alacağının ortadan kalkması, süreler, vergi idaresinin bilgi edinmesi, vergi suç ve cezaları, çözüm yolları, Vergi yargısı, Türkiye de vergi yargısının gelişimi, vergi yargı kuruluşlarının yapısı ve işleyişi, vergi yargı usulü ve işleyişi Takip ve Tahsil Hukuku (MALI 403, 3 Kredi, Zorunlu) Vergi icra hukukunun tanımı ve kapsamı, Kamu alacaklarının korunması, kamu borcunun ödenmesi, tecil, tehir, gecikme Zammı, kamu alacağının cebren tahsili ve takibi, zamanaşımı, terkin, yasaklar ve cezalar. Maliye Politikası (MALI 405, 3 Kredi, Zorunlu)

19 Maliye politikasının doğuşu, konusu, amaç ve araçları, Maliye politikası araçları ve enflasyon ve depresyonla mücadele, kalkınma, büyüme ve gelir dağılımındaki adaletsizliklerin giderilmesinde vergi politikaları, kamu ve bütçe politikaları, Hazine Merkez Bankası ilişkileri iktisadi kalkınma ve finansman Gelir Dağılımı ve Politikaları (CALI 402, 3 Kredi, Seçmeli *) Gelir Dağılımı Politikaları dersinde, kavramsal olarak Gelir Dağılımı, gelir dağılımını oluşturan faktörler başlangıçta incelenmektedir. Gelir dağılım politikalarını belirleyen kurumsal unsurlar incelenmekte, Türkiye de tarihsel süreçte izlenen politikalar anlatılmaktadır. Özellikle AB ve NAFTA ülkelerinde gelir dağılımı politikalarına yön veren hususlar incelenmekte, ülke örnekleri verilmektedir. Ekonometri I (EKON 301, 3 Kredi, Seçmeli *) Ekonometrinin tanımı, kapsamı ve bölümleri.basit Doğrusal Regresyon Modeli, Anakütle regresyon fonksiyonu kavramı, Örnek regresyon fonksiyonu kavramı, Regresyon modellerinin fonksiyonel kalıpları.ekonometrik çözümlemede kullanılan verilerin niteliği ve kaynakları, Basit doğrusal regresyon modelinin varsayımları, Regresyon-nedensellik, Regresyon-korelasyon, Regresyon ve varyans çözümlemesi.en Küçük Kareler tahmin edicilerinin türetilmesi ve özellikleri, Tahminlerin anlamlılığının istatistiksel bakımdan sınanması, Çoklu Regresyon Modeli, Kısmi Regresyon Modeli. Yeni Finansal Araçlar (ISLE 411, 3 Kredi, Seçmeli *) Sabit döviz kuru sistemi ve esnek döviz kuru sistemi. döviz kurları ve faiz oranlarındaki dalgalanmaların firmalar ve yatırımcılar üzerinde, mali riski önlemeye yönelik riskten korunma teknikleri, Hedging yöntem ve araçları. Leasing, factoring forfaiting, riskten korunma teknikleri, forward anlaşmaları ve döviz kurları, faiz oranları paritesi, döviz paritesi, döviz arbitrajı, döviz ve

20 para swapları, forward, futures, takas merkezi, taşıma maliyetleri, option. Proje Değerleme (ISLE 441, 3 Kredi, Seçmeli *) Yatırım projelerinin hazırlanması, değerlendirilmesi, sınıflandırılması, piyasa analizi ve talep tahmin yöntemleri, kapasite ve kuruluş yeri seçimi, ürün teknik özelliklerinin belirlenmesi, üretim metodunun seçimi, makine ve teçhizat, yerleşim planı ve patent, know-how, yatırım maliyeti, sabit ve işletme sermayesi ihtiyacının belirlenmesi ve genel olarak yatırım projesinin değerlendirilmesi teknikleri Vergilemede Global Eğilimler ve AB Vergi Sistemi (MALI 409, 3 Kredi, Seçmeli *) Vergilendirme Politikası (MALI 407, 3 Kredi, Seçmeli *)

21 4. Yıl, 7. Dönem (Güz) Finansal Tablolar Analizi (ISLE 388, 3 Kredi, Zorunlu) Finansal tablo kavramı, tarihi gelişimi, kullanıcıları ve ihtiyaçları, genel nitelikleri, türleri, bilanço ve gelir tablosunun düzenlenmesi, hesapların incelenmesi, satışların maliyeti tablosu, kar dağıtım tablosu, fon akım tablosu, nakit akım tablosu, net işletme sermayesindeki değişikliklerin incelenmesi, özkaynak değişim tablosu, mali Analiz teknikleri ve örnek uygulamalar. Mali Yargı (MALI 401, 3 Kredi, Zorunlu) Vergi hukukunun temel kavram ve kurumları, Vergi alacağının ortadan kalkması, süreler, vergi idaresinin bilgi edinmesi, vergi suç ve cezaları, çözüm yolları, Vergi yargısı, Türkiye de vergi yargısının gelişimi, vergi yargı kuruluşlarının yapısı ve işleyişi, vergi yargı usulü ve işleyişi Takip ve Tahsil Hukuku (MALI 403, 3 Kredi, Zorunlu) Vergi icra hukukunun tanımı ve kapsamı, Kamu alacaklarının korunması, kamu borcunun ödenmesi, tecil, tehir, gecikme Zammı, kamu alacağının cebren tahsili ve takibi, zamanaşımı, terkin, yasaklar ve cezalar. Maliye Politikası (MALI 405, 3 Kredi, Zorunlu)

22 Maliye politikasının doğuşu, konusu, amaç ve araçları, Maliye politikası araçları ve enflasyon ve depresyonla mücadele, kalkınma, büyüme ve gelir dağılımındaki adaletsizliklerin giderilmesinde vergi politikaları, kamu ve bütçe politikaları, Hazine Merkez Bankası ilişkileri iktisadi kalkınma ve finansman Gelir Dağılımı ve Politikaları (CALI 402, 3 Kredi, Seçmeli *) Gelir Dağılımı Politikaları dersinde, kavramsal olarak Gelir Dağılımı, gelir dağılımını oluşturan faktörler başlangıçta incelenmektedir. Gelir dağılım politikalarını belirleyen kurumsal unsurlar incelenmekte, Türkiye de tarihsel süreçte izlenen politikalar anlatılmaktadır. Özellikle AB ve NAFTA ülkelerinde gelir dağılımı politikalarına yön veren hususlar incelenmekte, ülke örnekleri verilmektedir. Ekonometri I (EKON 301, 3 Kredi, Seçmeli *) Ekonometrinin tanımı, kapsamı ve bölümleri.basit Doğrusal Regresyon Modeli, Anakütle regresyon fonksiyonu kavramı, Örnek regresyon fonksiyonu kavramı, Regresyon modellerinin fonksiyonel kalıpları.ekonometrik çözümlemede kullanılan verilerin niteliği ve kaynakları, Basit doğrusal regresyon modelinin varsayımları, Regresyon-nedensellik, Regresyon-korelasyon, Regresyon ve varyans çözümlemesi.en Küçük Kareler tahmin edicilerinin türetilmesi ve özellikleri, Tahminlerin anlamlılığının istatistiksel bakımdan sınanması, Çoklu Regresyon Modeli, Kısmi Regresyon Modeli. Yeni Finansal Araçlar (ISLE 411, 3 Kredi, Seçmeli *) Sabit döviz kuru sistemi ve esnek döviz kuru sistemi. döviz kurları ve faiz oranlarındaki dalgalanmaların firmalar ve yatırımcılar üzerinde, mali riski önlemeye yönelik riskten korunma teknikleri, Hedging yöntem ve araçları. Leasing, factoring forfaiting, riskten korunma teknikleri, forward anlaşmaları ve döviz kurları, faiz oranları paritesi, döviz paritesi, döviz arbitrajı, döviz ve

23 para swapları, forward, futures, takas merkezi, taşıma maliyetleri, option. Proje Değerleme (ISLE 441, 3 Kredi, Seçmeli *) Yatırım projelerinin hazırlanması, değerlendirilmesi, sınıflandırılması, piyasa analizi ve talep tahmin yöntemleri, kapasite ve kuruluş yeri seçimi, ürün teknik özelliklerinin belirlenmesi, üretim metodunun seçimi, makine ve teçhizat, yerleşim planı ve patent, know-how, yatırım maliyeti, sabit ve işletme sermayesi ihtiyacının belirlenmesi ve genel olarak yatırım projesinin değerlendirilmesi teknikleri 4. Yıl, 8. Dönem (Bahar) Uluslararası Maliye (MALI 402, 3 Kredi, Zorunlu)

24 Uluslar arası finansman kuruluşlarının uluslar arası finansman piyasasının, uluslar arası sermaye piyasasının tanıtılması, işlevlerinin açıklanması yapısal özelliklerinin belirtilmesi. Dış finansman tekniklerinin dış finanman türlerinin açıklanması ve değerlendirilmesi. Dış finansman yöntem ve koordinasyonunun tanıtılması. Vergi Uygulamaları ve Muhasebesi (MALI 404, 3 Kredi, Zorunlu) Vergi uygulaması ve muhasebe ilişkisi hakkında genel açıklamalar, Vergi uygulamasında süreler, defter ve belgeler, defter tasdiki, vergi cezaları, amortismanlar, yeniden değerleme ve karşılıklar, şirketlere kar dağıtımı ve muhasebesi, yatırım indirimi ve muhasebe ilişkisi, yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinin vergilendirilmesi ve muhasebe, vergi matrahının yasal yollardan aşağı çekilmesi. İktisadi Geliştirme ve Vergilendirme (MALI 406, 3 Kredi, Zorunlu) İktisadi gelişme ve vergi arasındaki ilişkilerin değerlendirilmesi, Tarihsel süreç içinde iktisadi gelişme, çeşitli ülkelerde iktisadi gelişme ile ilgili vergilendirme sistemleri ve benzeri artık oluşturma mekanizmaları ve etkileri, İktisadi gelişmenin Türkiye deki mali gelişme esas alınarak tarihsel, ekonomik ve mali analizi, vergilendirmenin iktisadi gelişme üzerindeki etkileri ve bağlı olarak iktisat ve maliye araçlarının teknik açıdan değerlendirilmesi Yenilik Ekonomisi (IKTI 306, 3 Kredi, Seçmeli *) Yenilik Nedir? Teknolojik gelişme türleri, Yenilik-teknolojik gelişme ilişkisi, Teknolojik gelişmenin ekonomi literatüründeki yeri. Büyüme-Kalkınma-Dış ticaret-teknolojik ilişkisi, Yeniliklerin Transferi. Teknolojik Gelişme-İstihdam İlişkisi, Bilişim Teknolojisi, Yeni Ekonomi ve Üretim İlişkileri. Kalkınma İktisadı ve Politikası (IKTI 407, 3 Kredi, Seçmeli *) Tarım ve ekonomik Kalkınma, dengeli ve dengesiz büyüme stratejileri.dışsal ekonomiler ve azgelişmiş ülkeler, azgelişmiş ülkelerde dış ticaretin yapısı ve Kalkınma.Sanayileşme ve dış ticaret politikaları, yeni sanayileşen ülkelerde ve Türkiye de sanayileşme, teknolojik gelişme ve ihracat.

25 Türkiye Ekonomisi (IKTI 402, 3 Kredi, Seçmeli *) Türkiye Cumhuriyeti nin kuruluşundan günümüze kadar uygulanan ekonomi politikaları ekseninde ülkenin ekonomik yapısının tartışılması, ağırlıklı olarak 1980 yılından sonraki ekonomik gelişmeler.osmanlı imparatorluğundan devralınan ekonomik alt yapı, Cumhuriyetin kuruluş, İzmir İktisat Kongresiyle belirlenen ekonomi politikası: Envanter Dönemi, 1929 Dünya Ekonomik Krizinin Türkiye üzerine etkileri, 1930 da başlayan devlet eliyle sanayileşme dönemi, Dünya Savaşı ve Türkiye.1946 siyasal dönüşümü, çok partili ortam ve ekonomi politikasının üzerine etkileri, 1950 seçimiyle başlayan dönemin ekonomi politikaları, 1960 da başlayan planlı kalkınma dönemi kararlarıyla başlayan serbest pazar ekonomisi, Sovyetler Birliği nin dağılmasının etkileri, güncel ekonomik tablo, Türkiye ekonomisinin geleceği. Çok partili ortam ve ekonomi politikasının üzerine etkileri, 1950 seçimiyle başlayan dönemin ekonomi politikaları, 1960 da başlayan planlı kalkınma dönemi kararlarıyla başlayan serbest pazar ekonomisi Türkiyenin Güncel İktisadi Sorunları (IKTI 412, 3 Kredi, Seçmeli *) döneminde iktisat politikalarının, istikrar programlarının incelenmesi ve eleştirisi.yaşanan krizlerin oluşum süreçleri ve dinamikleri ve küreselleşme sürecinde Türkiye ekonomisinin durumu. İnsan Kaynakları Yönetimi (ISLE 362, 3 Kredi, Seçmeli *) İnsan kaynağının etkinliğinde çalıştırılması, rekabetçi üstünlük sağlamak için personelin verimliliği, tatminin planlanması ve bulma, seçme, işe alma, geliştirme, eğitim, değerlendirme, ödüllendirme, ücret yönetimi. Finansal Araçların Vergilendirilmesi (MALI 410, 3 Kredi, Seçmeli *)

Bölümlerimizden Öğretim Üyesi Görevlendirmesi Yapılmadığından Açılmayacak Dersler Listesi

Bölümlerimizden Öğretim Üyesi Görevlendirmesi Yapılmadığından Açılmayacak Dersler Listesi Bölümlerimizden Öğretim Üyesi Görevlendirmesi Yapılmadığından Açılmayacak Dersler Listesi CEK 2007 MİLLİ GELİR VE GEL.DAĞILIMI CEK 2014 TEKNOLOJİ VE ÇEVRE POLİTİKALARI CEK 3006 ENDÜSTRİDE EĞİTİM YÖNETİMİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER VERGİ HUKUKU

İÇİNDEKİLER VERGİ HUKUKU İÇİNDEKİLER 1. Bölüm VERGİ HUKUKU I. Vergi Hukukuna İlişkin Tanıtıcı Açıklamalar... 3 A. Vergi Hukuku nun Hukuk Sistemi İçindeki Yeri... 3 B. Vergi Hukukunun Çeşitli Açılardan Tasnifi... 4 C. Vergi Hukukunun

Detaylı

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ders içerikleri

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ders içerikleri Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ders içerikleri I.YARIYIL DERSLERİ Türk Dili I Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün

Detaylı

1. Yıl, 1. Dönem (Güz) Sosyal Politika (CALI 101, 3 Kredi, Zorunlu)

1. Yıl, 1. Dönem (Güz) Sosyal Politika (CALI 101, 3 Kredi, Zorunlu) I.Öğretim 1. Yıl, 1. Dönem (Güz) Sosyal Politika (CALI 101, 3 Kredi, Zorunlu) Sanayi devriminden günümüze ekonomik ve sosyal hayatta işçi-işveren ve toplum katmanlarında ortaya çıkan problemler, bu problemlerin

Detaylı

%50 2) Sayısal Bölüm

%50 2) Sayısal Bölüm TABLO-1 KPSS DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI Genel Yetenek 1) Sözel Bölüm 0 2) Sayısal Bölüm 0 Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0102707 7 3+0 3 4. Yrd. Doc. Dr.

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0102707 7 3+0 3 4. Yrd. Doc. Dr. DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0102707 7 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir?

1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir? 1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir? a) Bütçeleme b) Finansman c) Yatırım d) Kar e) Finansal Yönetim 2) Faaliyetlerden

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MALİYE ANABİLİMDALI (TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI) (SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK)

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MALİYE ANABİLİMDALI (TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI) (SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK) T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MALİYE ANABİLİMDALI (TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI) (SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK) MALİYE ABD YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI Kodu

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İktisata Giriş I İKT 101 1 3 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İktisata Giriş I İKT 101 1 3 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İktisata Giriş I İKT 101 1 3 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe/ İngilizce Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanlığı. İktisat Bölümü Bologna Müfredatı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanlığı. İktisat Bölümü Bologna Müfredatı İktisat Bölümü Bologna Müfredatı I. Yarıyıl (1. Yıl/ Güz Dönemi) BIK 1001 İktisada Giriş I 3 0 3 6 BIK 1003 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 3 BIK 1005 Muhasebe I 3 0 3 6 BIK 1007 Matematik I 3 0 3 6 BOZ 101

Detaylı

1 İKTİSAT (EKONOMİ) İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

1 İKTİSAT (EKONOMİ) İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İKTİSAT (EKONOMİ) İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Ekonomi Bilimi 12 1.2. Ekonomi ile İlgili Temel Kavramlar 12 1.2.1. İhtiyaç 12 1.2.2. Mal ve Hizmet 13 1.2.3. Tüketim

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER

2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER BÖLÜMÜ : MALİYE 1 ISL 1005 FİNANSAL MUHASEBE I 1. Y.Y. 2 ISL 1004 FİNANSAL MUHASEBE II 2. Y.Y. 3 IKT 1001 İKTİSADA GİRİŞ I 1. Y.Y. 4 IKT 1002

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa No. ÖZET... i. SUMMARY... iü. İÇİNDEKİLER... v. TABLOLAR... xi. ŞEKİLLER... xiii GİRİŞ... 1

İÇİNDEKİLER. Sayfa No. ÖZET... i. SUMMARY... iü. İÇİNDEKİLER... v. TABLOLAR... xi. ŞEKİLLER... xiii GİRİŞ... 1 İÇİNDEKİLER Sayfa No ÖZET... i SUMMARY... iü İÇİNDEKİLER... v TABLOLAR... xi ŞEKİLLER... xiii GİRİŞ... 1 1. BÖLÜM : GENEL OLARAK PORTFÖY YÖNETİMİ...... 3 1.1. Tanım...... 3 1.2. Portföy Yönetim Süreci...

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren T+U Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS Saat IKT300-5 3 + 0 3 4 Finansal Tablolar Analizi 2012 [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞLETME BÖLÜMÜ - BAHAR DÖNEMİ I. ÖĞRETİM DERS PROGRAMI

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞLETME BÖLÜMÜ - BAHAR DÖNEMİ I. ÖĞRETİM DERS PROGRAMI C U M A P E R Ş E M B E Ç A R Ş A M B A S A L I P A Z A R T E S İ SAAT SINIF: 03 KOD SINIF: 0 KOD SINIF: 338 KOD SINIF: 339 KOD SINIF: 25 KOD SINIF: 26 KOD SINIF: 05 KOD 1 08.55-09.0 MUHASEBE II (33) 9

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ. Dersin Adı Kredisi AKTS Dönemi ve Sınıfı. 1 İŞLE 101 İşletme Bilimine Giriş I 3 4 1/1 Türkçe

İŞLETME BÖLÜMÜ. Dersin Adı Kredisi AKTS Dönemi ve Sınıfı. 1 İŞLE 101 İşletme Bilimine Giriş I 3 4 1/1 Türkçe İŞLETME BÖLÜMÜ Bölümünüz: İŞLETME Program: YANDAL Gelen Öğrencinin Bölümü: ULUSLARARASI İLİŞKİLER Kodu Adı Kredisi AKTS Dönemi ve Sınıfı Dili 1 İŞLE 101 İşletme Bilimine Giriş I 3 4 1/1 Türkçe 2 İŞLE 101

Detaylı

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin - Koordinatörü Dersi Verenler - Dersin - Yardımcıları

Detaylı

MLY104 Muhasebe I 1 Z 4 0 4 4

MLY104 Muhasebe I 1 Z 4 0 4 4 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK SİGORTACILIK MALİYE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve AITB191 İnkılap Tarihi I 1 Z 2 0 2 2 İnkılap tarihinin

Detaylı

Editörler Doç. Dr. Feride Baştürk & Yrd. Doç. Dr. Hakan Seldüz FİNANSAL YÖNETİM

Editörler Doç. Dr. Feride Baştürk & Yrd. Doç. Dr. Hakan Seldüz FİNANSAL YÖNETİM Editörler Doç. Dr. Feride Baştürk & Yrd. Doç. Dr. Hakan Seldüz FİNANSAL YÖNETİM Yazarlar Yrd.Doç.Dr. İlker Sakınç Yrd.Doç.Dr. Hakan Seldüz Yrd.Doç.Dr. Hasan Lök Yrd.Doç.Dr. Nizamettin Erbaş Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

4.Yıl, 8.Dönem (Bahar) Türk İdare Tarihi (KAMU 402, 3 Kredi, Zorunlu)

4.Yıl, 8.Dönem (Bahar) Türk İdare Tarihi (KAMU 402, 3 Kredi, Zorunlu) I.Öğretim 4.Yıl, 8.Dönem (Bahar) Türk İdare Tarihi (KAMU 402, 3 Kredi, Eski Türklerde yönetim. Selçuklularda yönetim kurumları ve Osmanlıya etkileri. Klasik dönemde yönetim yapısı ve düşüncesi. Yönetimde

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 08 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Seçmeli Dersin

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Mikroekonomik Analiz I IKT751 1 3 + 0 8 Piyasa, Bütçe, Tercihler, Fayda, Tercih,

Detaylı

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri MLY733 1 3 + 0 6 Araştırma yöntemlerindeki farklı anlayışları, yaygın olarak kullanılan araştırma

Detaylı

SERMAYE PİYASALARININ GELİŞMESİ EKONOMİLERDEKİ KRİZLERİN BAŞ ETKENİ OLABİLİR Mİ?

SERMAYE PİYASALARININ GELİŞMESİ EKONOMİLERDEKİ KRİZLERİN BAŞ ETKENİ OLABİLİR Mİ? SERMAYE PİYASALARININ GELİŞMESİ EKONOMİLERDEKİ KRİZLERİN BAŞ ETKENİ OLABİLİR Mİ? SERMAYE PİYASALARININ GELİŞMESİ EKONOMİLERDEKİ KRİZLERİN BAŞ ETKENİ OLABİLİR Mİ? Sermaye piyasası, ekonomide finansal sistemi

Detaylı

MALİYE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

MALİYE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MALİYE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anabilim Dalı: Maliye PROGRAMIN TANIMI: Maliye Tezsiz Yüksek Lisansı programının amacı; kamu ve özel sektör sistemi içerisindeki problemleri ve ihtiyaçları analiz edebilecek,

Detaylı

Geleneksel ve yeni maliye karşılaştırılması, Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde vergi sistemleri ve maliye politikasında değişim.

Geleneksel ve yeni maliye karşılaştırılması, Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde vergi sistemleri ve maliye politikasında değişim. Kamu Maliyesi I / MLY101 Kamu sektörü ve kamu hizmetlerinin incelenmesi, Kamu harcamalarının nitel ve nicel gelişimi, karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesi, Kamu gelirlerinin tanımlanması, vergi teorisinin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kamu Maliyesi ve Vergi Hukuku Law 472 8 3 3 2

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kamu Maliyesi ve Vergi Hukuku Law 472 8 3 3 2 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Kamu Maliyesi ve Vergi Hukuku Law 472 8 3 3 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Lisans

Detaylı

İçindekiler YABANCI SERMAYE MEVZUATI

İçindekiler YABANCI SERMAYE MEVZUATI İçindekiler Sunuş 5 BİRİNCİ BÖlÜM YABANCI SERMAYE MEVZUATI 1. YABANCI SERMAYE İLE İLGİLİ MEVZUAT 17 1.1. Doğrudan Yabancı Yatırımlar Yasası 17 1.1.1. Yasanın Genel Gerekçesi 20 1.1.2. Yasa Maddeleri, Gerekçeleri

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2012 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 MART 2012 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA

Detaylı

Maliye Programı Ders İçerikleri

Maliye Programı Ders İçerikleri Maliye Programı Ders İçerikleri I.YARIYIL DERSLERİ Türk Dili I 2+0 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün ve Etkili Konuşmanın

Detaylı

BANKACILIK SERTİFİKA PROGRAMI

BANKACILIK SERTİFİKA PROGRAMI BANKACILIK SERTİFİKA PROGRAMI Programın Amacı: Gerek bankacılık sektöründe çalışan, gerekse kariyerinde bu sektörü planlayan kişiler teknik anlamda bankacılıkta ihtiyaç duyacakları konular hakkında güncel

Detaylı

İKTİSAT SORU BANKASI E C O N O M I C U S TAMAMI ÇÖZÜMLÜ DİLEK ERDOĞAN KURUMLU TEK KİTAP

İKTİSAT SORU BANKASI E C O N O M I C U S TAMAMI ÇÖZÜMLÜ DİLEK ERDOĞAN KURUMLU TEK KİTAP E C O N O M I C U S İKTİSAT SORU BANKASI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ Mikro İktisat Makro İktisat Para-Banka Kredi Uluslararası İktisat Büyüme ve Kalkınma Türkiye Ekonomisi İktisadi Doktrinler Tarihi KPSS ve kurum sınavları

Detaylı

YURTDIŞI İNŞAAT ONARIM - MONTAJ VE TEKNİK HİZMETLERDEN SAĞLANAN KAZANÇLARIN VERGİLEME SORUNLARI. Şefik ÇAKMAK Eski Hesap Uzmanı

YURTDIŞI İNŞAAT ONARIM - MONTAJ VE TEKNİK HİZMETLERDEN SAĞLANAN KAZANÇLARIN VERGİLEME SORUNLARI. Şefik ÇAKMAK Eski Hesap Uzmanı YURTDIŞI İNŞAAT ONARIM - MONTAJ VE TEKNİK HİZMETLERDEN SAĞLANAN KAZANÇLARIN VERGİLEME SORUNLARI Şefik ÇAKMAK Eski Hesap Uzmanı EKİM, 2003 1 2 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. GENEL DEĞERLENDİRME... 11 2. YURTDIŞI

Detaylı

İşletme I 17:30-18:45 9:30-10:45. 11:00-12:15 İşl101 İşletmeye Giriş I 13:00-14:15 14:30-15:45 16:00-17:15 Z-05. Lab Z Z-05

İşletme I 17:30-18:45 9:30-10:45. 11:00-12:15 İşl101 İşletmeye Giriş I 13:00-14:15 14:30-15:45 16:00-17:15 Z-05. Lab Z Z-05 İşletme I 9:0-0: 0 0 :00 - : İşl0 İşletmeye Giriş I İşl0 İşletmeye Giriş I :00 - : :0 - : :00-7: Lab Z Z-0 İşl00 Oryantasyon İşl00 Oryantasyon 0 ÇEK07 Sosyal Psikoloji ÇEK07 Sosyal Psikoloji 0 İKT0 Mikroekonomiye

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ

1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ 11 1.1. Kamu Sektörü Ekonomisi 12 1.1.1. Kamu Maliyesinin Tanımı 13 1.1.2. Kapsam ve Konusu 14 1.1.3. Kamu Maliyesinin

Detaylı

İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları

İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş I ECON 101T Güz 3 0 0 3 9 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Yılı Ocak-Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ - 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 30. maddesi

Detaylı

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 NİSAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,4 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 5,4 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 7,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI EĞĠTĠM 2009 TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI Eğitim programımıza; SPK sınavlarına hazırlananlar; Bankaların Hazine Fon Yönetimi,Risk

Detaylı

İLERİ DÜZEY SİGORTACILIK EĞİTİM PROGRAMI MUHASEBE-FİNANS BRANŞI 5.Dönem

İLERİ DÜZEY SİGORTACILIK EĞİTİM PROGRAMI MUHASEBE-FİNANS BRANŞI 5.Dönem İLERİ DÜZEY SİGORTACILIK EĞİTİM PROGRAMI MUHASEBE-FİNANS BRANŞI 5.Dönem İleri Düzey Sigortacılık Eğitim Programı-Muhasebe/Finans Programın Amacı İleri Düzey Eğitim Programı, Temel Sigortacılık Eğitim Programı

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 MAYIS ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,6 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 3,7 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 5,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI ÖNLİSANS PROGRAMI

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI ÖNLİSANS PROGRAMI MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI ÖNLİSANS PROGRAMI 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl MVU 101 Muhasebe I (3-0)3 MVU 102 Muhasebe II (3-0)3 MVU 103 İşletme I (3-0)3 MVU 104 Muhasebe Uygulamaları I (2-2)3 CME 101 Bilgisayar

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

6. Kamu Maliyesi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası. Tablo 6.1. Merkezi Yönetim ve Genel Devlet Bütçe Dengesi (GSYİH'nin Yüzdesi Olarak)

6. Kamu Maliyesi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası. Tablo 6.1. Merkezi Yönetim ve Genel Devlet Bütçe Dengesi (GSYİH'nin Yüzdesi Olarak) 6. Kamu Maliyesi Merkezi Yönetim bütçe açığı, 214 yılının ilk üç çeyreği itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre bir miktar artış göstermiş ve bu gelişmede faiz dışı harcamalarda gözlenen yüksek artış

Detaylı

Giriş, iktisat biliminin konusu, temel kavramları, iktisat bilimi ve mikro iktisat, tüketim teorisi,

Giriş, iktisat biliminin konusu, temel kavramları, iktisat bilimi ve mikro iktisat, tüketim teorisi, I.Öğretim 1. Yıl, 1. Dönem (Güz) Mikro İktisat (IKTI 299, 3 Kredi, Giriş, iktisat biliminin konusu, temel kavramları, iktisat bilimi ve mikro iktisat, tüketim teorisi, (fayda fonksiyonu, tüketici optimizasyonu,

Detaylı

Uluslararası Ticaret Doktora Ders İçerikleri

Uluslararası Ticaret Doktora Ders İçerikleri Uluslararası Ticaret Doktora Ders İçerikleri Dersin Kodu:SOE7901 Dersin Adı: Uzmanlık Alan Dersi (1.Güz) Dersin Kodu: SOE7903 Dersin Adı: Danışmanlık (1.Güz) 1. ve 2. Güz Yarıyılı (Ders Aşaması) Dersin

Detaylı

5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU

5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU 1.HAFTA 14 Ocak 2016 Perşembe KAMU MALİ YÖNETİMİNE GİRİŞ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1- Amaç MADDE 2- Kapsam MADDE 3- Tanımlar 2.HAFTA 28 Ocak 2016 Perşembe

Detaylı

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI D.Kodu.Sınıf l.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS D.Kodu.Sınıf ll.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS

Detaylı

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ 1. YIL GÜZ DÖNEMİ İleri Makroiktisat I IKT801 1 3 + 0 6 Makro iktisadın mikro temelleri, emek, mal ve sermaye piyasaları, modern AS-AD eğrileri. İleri

Detaylı

BÖLÜM I MAKROEKONOMİYE GENEL BİR BAKIŞ

BÖLÜM I MAKROEKONOMİYE GENEL BİR BAKIŞ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I MAKROEKONOMİYE GENEL BİR BAKIŞ Giriş... 1 1. Makroekonomi Kuramı... 1 2. Makroekonomi Politikası... 2 2.1. Makroekonomi Politikasının Amaçları... 2 2.1.1. Yüksek Üretim ve Çalışma Düzeyi...

Detaylı

8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KAZANIMLAR TEST NO TEST/KONU ADI. Atatürk ün çocukluk dönemini ve bu dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel yapısını analiz eder.. Atatürk ün öğrenim hayatı

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK BİRİNCİ YARIYIL KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK ve SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK ve SİGORTACILIK PROGRAMI 1.SINIF DERS İÇERİKLERİ Ekonomiye Giriş

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM 1 13 1. EKONOMİK SİSTEM 2 2. FİNANSAL SİSTEM 5 3. FİNANSAL SİSTEMİN UNSURLARI 8 4. FİNANSAL PİYASALARIN YAPISI 9 4.1. Borç ve Öz Sermaye Yapısı 9 4.2.

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.12.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 471.338 548.065 1- Kasa 580 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 470.758 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ORTADOĞU SİYASETİ SPRI 402 2 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ORTADOĞU SİYASETİ SPRI 402 2 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ORTADOĞU SİYASETİ SPRI 02 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL 0410030001 Ekonomiye Giriş I (3+0) 3 AKTS 4 Mikro Ekonomik Prensipler Ve Politikalar,

Detaylı

KAMULAŞTIRMA 2942 Sayılı Kanun

KAMULAŞTIRMA 2942 Sayılı Kanun KAMULAŞTIRMA 2942 Sayılı Kanun 1 Kamulaştırmanın İlkeleri 1-Yapılacak kamulaştırmada kamu yararı bulunmalıdır. 2-Kamulaştırma kararı yetkili organca verilmelidir. 3-Kamulaştırma konusu şey gerçek ve özel

Detaylı

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : VERGİ HUKUKU Ders No : 0020050030 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İçindekiler kısa tablosu

İçindekiler kısa tablosu İçindekiler kısa tablosu Önsöz x Rehberli Tur xii Kutulanmış Malzeme xiv Yazarlar Hakkında xx BİRİNCİ KISIM Giriş 1 İktisat ve ekonomi 2 2 Ekonomik analiz araçları 22 3 Arz, talep ve piyasa 42 İKİNCİ KISIM

Detaylı

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. EKİM 215 DÖNEMİ 214 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI EKİM AYINDA 4 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215 YILI EKİM AYINDA

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Politikaları ve Planlaması HAS 502 Bahar 3 0 0 3 7.5 Ön

Detaylı

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA A- İş Kanununun Amacı ve Kapsamı 15 B- İş Kanununa Göre İşyeri Kurma 16 1- Genel Bilgiler 16 2- İşyerini Bildirme Yükümlülüğü 17 3- İş Hukukunun Temel Kavramları 17 a- İşyeri

Detaylı

http://acikogretimx.com

http://acikogretimx.com 2009 S 3204-1. Belirli ekonomik sorunların çozumüne veya bu sorunların ortaya çıkmasını önlemeye dönük politikaların oluşturulma sürecine ne ad verilir? ikıiso GiRiş 5. şağıdakilerden hangisi ekonomik

Detaylı

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ Doktora Uzmanlık Alanı MLY898 3 3 + 0 6 Bilimsel araştırmarda ve yayınlama süreçlerinde etik ilkeler. Tez yazım kuralları,

Detaylı

1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR

1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Vergilemenin Teorik Yapısı 12 1.1.1. Vergilemenin Tarihçesine Genel Bakış 12 1.1.2. Vergileme İlgili Bazı İktisadi Doktrinler ve Görüşleri

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipn ot 31 Mart 2008

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipn ot 31 Mart 2008 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.200831.03.2008 DÖNEMİ BİLANÇOSU 01 Ocak 2008 Dipn ot 31 Mart 2008 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.751.212,60 1 Kasa 3.077,82 2 Alınan Çekler 3

Detaylı

1999 YILI BİLANÇO VERİLERİ:

1999 YILI BİLANÇO VERİLERİ: 1999 YILI BİLANÇO VERİLERİ: Kasa Hesabı; 640.000, Serbest Menkul Değerler Hs.; 3.200.000, 2000 Yılı Vadeli Banka Kredileri; 3.200.000, Kayıtlı Sermaye 30.000.000, İndirilecek KDV; 1.400.000, Arsa ve Araziler;

Detaylı

ISP101 Genel Muhasebe 1 Z 3 1 4 6

ISP101 Genel Muhasebe 1 Z 3 1 4 6 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ AITB191 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 1 Z 2 0 2 2 Türk İnkılâbıyla

Detaylı

EĞİLİM YÜZDELERİ (Trend) ANALİZİ

EĞİLİM YÜZDELERİ (Trend) ANALİZİ 1 EĞİLİM YÜZDELERİ (Trend) ANALİZİ Trend Analizi işletmenin mali tablolarında yer alan kalemlerin zaman içerisinde göstermiş oldukları eğilimlerin saptanması ve incelenmesidir. Böylece varlıkların verimliliği,

Detaylı

YEREL YÖNETİME GİRİŞ DERSİ Yerel Yönetimler Programı (2013 2014 Planı)

YEREL YÖNETİME GİRİŞ DERSİ Yerel Yönetimler Programı (2013 2014 Planı) YEREL YÖNETİME GİRİŞ DERSİ Yerel Yönetimler Programı (2013 2014 Planı) Dersin Amacı Dersin amacı, yerel yönetimlerle ilgili temel bilgilerin verilmesi, Türkiye de yerel yönetimlerin yasal/kurumsal boyutunun

Detaylı

Tebliğ. Kapsam Madde 2 Borçlanma maliyetlerine ilişkin Türkiye Muhasebe Standardının kapsamı ekli TMS 23 metninde yer almaktadır.

Tebliğ. Kapsam Madde 2 Borçlanma maliyetlerine ilişkin Türkiye Muhasebe Standardının kapsamı ekli TMS 23 metninde yer almaktadır. Türkiye Muhasebe Kurulundan: Tebliğ Borçlanma Maliyetlerine İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 23) Hakkında Tebliğ Sıra No: 9 Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı; borçlanma maliyetlerine ilişkin 23 nolu

Detaylı

08 Mayıs 2013 Çarşamba. İktisat Bölümü 1.Sınıf. Matematik II Envanter Bilanço. İktisat Bölümü 2.Sınıf. Maliyet Muhasebesi.

08 Mayıs 2013 Çarşamba. İktisat Bölümü 1.Sınıf. Matematik II Envanter Bilanço. İktisat Bölümü 2.Sınıf. Maliyet Muhasebesi. İktisat Bölümü 1.Sınıf 16 Mayıs 2013 Perşembe 09:00:00 Davranış Bilimleri II Yrd. Doç. Dr. Cemalettin HATİPOĞLU 17 Mayıs 2013 Cuma 10:10:00 Medeni Hukuk Arş. Gör. Ayşen SEYMEN ÇAKAR 17 Mayıs 2013 Cuma

Detaylı

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Muhasebe İlkeleri I MGMT 203 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (KAM 427) Ders Detayları

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (KAM 427) Ders Detayları İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (KAM 427) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku KAM 427 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

135 GENEL MUHASEBE-I

135 GENEL MUHASEBE-I SÜRE VE ) 135 GENEL MUHASEBE-I GENEL MUHASEBE-1 1.DÖNEM lık 4 (14-14-14-14) 56 (120 56) 64 (4.30) 120 4 6 1- Hesap planı oluşturmak 2- Bilanço düzenlemek 3- Büyük defter ve mizan düzenlemek 4- Varlık hesaplarını

Detaylı

KAMU MALİYESİ VE YÖNETİMİ

KAMU MALİYESİ VE YÖNETİMİ KAMU MALİYESİ VE YÖNETİMİ BİRİNCİ KISIM KAMU MALİYESİ TEORİSİ BİRİNCİ BÖLÜM I. KAMU MALİYESİNİN TEMELLERİ....1 A. Giriş ve Tarihsel Gelişim 1 B. Kısmî Denge Analizi...3 C. Genel Denge Analizi...4 1. Bireysel

Detaylı

1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ

1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ 13 1.1.Türkiye Ekonomisine Tarihsel Bakış Açısı ve Nedenleri 14 1.2.Tarım Devriminden Sanayi Devrimine

Detaylı

Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38

Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38 I. Finansman Nedir?, 6 Finansal Yönetim, 7; Yatırımlar, 9; Finansal Pazarlar, 10; Finansal Kurumlar, 13; Finansal Araçlar

Detaylı

FĐYAT ĐNTĐBAKLARI VE TĐCARET DENGESĐ DR. DĐLEK SEYMEN ASLI SEDA BĐLMAN

FĐYAT ĐNTĐBAKLARI VE TĐCARET DENGESĐ DR. DĐLEK SEYMEN ASLI SEDA BĐLMAN FĐYAT ĐNTĐBAKLARI VE TĐCARET DENGESĐ DR. DĐLEK SEYMEN ASLI SEDA BĐLMAN Esnek Kur Sisteminde Fiyat Đntibakı: Esneklikler Yaklaşımı Yurt içi ve yurt dışı fiyatlar sabit iken nominal döviz kurunda ve buna

Detaylı

TEB HOLDİNG A.Ş. 2012 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

TEB HOLDİNG A.Ş. 2012 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU TEB HOLDİNG A.Ş. 2012 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2012 31.03.2012 Şirketin Ticaret Ünvanı Genel Müdürlük Adresi : TEB Holding A.Ş. : TEB Kampüs C Blok Saray

Detaylı

NET HOLDİNG A.Ş. NTHOL. Bağımsız Denetim'den Geçmiş Geçmiş BİLANÇO (YTL)

NET HOLDİNG A.Ş. NTHOL. Bağımsız Denetim'den Geçmiş Geçmiş BİLANÇO (YTL) NET HOLDİNG A.Ş. Bağımsız Denetim'den Geçmiş Geçmiş BİLANÇO (YTL) Dipnot Referansları 31.12.26 31.12.25 VARLIKLAR Cari / Dönen Varlıklar 95.42.85 86.37.561 Hazır Değerler 4 12.63.975 1.743.381 Menkul Kıymetler

Detaylı

ÜNİTE:1. Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın. Araçları ÜNİTE:2. Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3

ÜNİTE:1. Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın. Araçları ÜNİTE:2. Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3 ÜNİTE:1 Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın Araçları ÜNİTE:2 Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3 İstihdam, İşsizlik, Ücretler ve Çalışma Koşulları ÜNİTE:4 Gelir Dağılımı

Detaylı

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır.

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. VARLIKLAR I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 196.825.440 136.759.082 1 Kasa 541 890 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 174.227.999 116.629.038 4 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri () 5 Banka

Detaylı

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır.

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 164.377.494 136.759.082 1- Kasa 871 890 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 140.890.987 116.629.038 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5-

Detaylı

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları Sağlık Kurumları (HAS 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Kurumları HAS 501 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır?

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? KONUYA BAŞLARKEN Yaşadığınız çevredeki işletmeleri dikkate alarak hukuki bakımından sınıflandırmaya çalışınız. İşletmelerin genellikle ortaklık şeklinde

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 1 2. FİNANSAL YÖNETİMİN FONKSİYONLARI... 2 2.1. Yatırım Kararları... 2 2.1. Finansman Kararları... 3 2.1. Dividant Kararları... 4

Detaylı

TARİH SINAV SAATİ DERSİN ADI BÖLÜM SINIF ÖĞRETİM ÜYESİ. Genel Muhasebe I Maliye 1 Yrd.Doç.Dr.S.Kara. Genel Muhasebe I UTL 1 Yrd.Doç.Dr.S.

TARİH SINAV SAATİ DERSİN ADI BÖLÜM SINIF ÖĞRETİM ÜYESİ. Genel Muhasebe I Maliye 1 Yrd.Doç.Dr.S.Kara. Genel Muhasebe I UTL 1 Yrd.Doç.Dr.S. 31.10.2017 - SALI 30.10.2017 - PAZARTESİ TARİH SINAV SAATİ DERSİN ADI BÖLÜM SINIF ÖĞRETİM ÜYESİ Genel Muhasebe I Maliye 1 Yrd.Doç.Dr.S.Kara Genel Muhasebe I UTL 1 Yrd.Doç.Dr.S.Kara Genel Muhasebe I İşletme

Detaylı

MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT

MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT I.YARIYIL Dersin Kodu Fakültemizdeki 9100.019901 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 2 2 9100.019903 Türk Dili 1 2 2 9100.019905 Yabancı

Detaylı

Birlikte dağılımlar t, F ki-kare dağılımları, istatistiksel tahmin yöntemleri.hipotez testleri, parametrik olmayan istatistik teknikleri

Birlikte dağılımlar t, F ki-kare dağılımları, istatistiksel tahmin yöntemleri.hipotez testleri, parametrik olmayan istatistik teknikleri I.Öğretim 1. Yıl, 2. Dönem (Bahar) İstatistik ve Olasılığa Giriş II (EKON 102, 3 Kredi, Zorunlu) Birlikte dağılımlar t, F ki-kare dağılımları, istatistiksel tahmin yöntemleri.hipotez testleri, parametrik

Detaylı

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. Yıl 2011 Tablo Kodu. Frekans Versiyon 1

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. Yıl 2011 Tablo Kodu. Frekans Versiyon 1 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2011 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 1 Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 67.650.698 1 Cari Varlıklar 63.753.540 10 Nakit ve Nakit Benzeri

Detaylı

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 01.10.2013 tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS SAYISI** SAYISI** 1. YARIYIL 2. YARIYIL MAB143 İŞLETMEYE GİRİŞ 3 0 3 3.0

Detaylı

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. HAZİRAN 215 DÖNEMİ 214 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI HAZİRAN AYINDA 959 MİLYON TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215

Detaylı

TABLO-1 KPSS DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI Yaklaşık Ağırlığı Genel Yetenek

TABLO-1 KPSS DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI Yaklaşık Ağırlığı Genel Yetenek TABLO-1 KPSS DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI Yaklaşık Ağırlığı Genel Yetenek Yaklaşık Ağırlığı 1) Sözel Bölüm %50 2) Sayısal Bölüm %50 Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım

Detaylı