BEÜ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME UYGULAMA II DERSİ İŞ PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BEÜ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME UYGULAMA II DERSİ İŞ PROGRAMI"

Transkript

1 BEÜ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME UYGULAMA II DERSİ İŞ PROGRAMI Dersin Amacı: Yersel yöntemlerle ve GNSS Tekniğiyle halihazır harita alımına esas olmak üzere C3 dereceden nokta sıklaştırması yapmak. Üretilen C3 koordinatlarından yararlanarak ED50 ve TUTGA koordinatları arasında dönüşüm parametrelerini belirlemek. Yerel GNSS nivelman jeodini oluşturmak. Yersel yöntemlerle ve GNSS tekniğiyle üretilen bilgilerin doğruluklarını karşılaştırmak ve her iki yöntemin maliyet analizlerini yapmak. Proje ile İlgili Bilgiler Proje alanı BEÜ Merkez Kampusu ve yakın çevresidir. Projenin veriliş tarihi, her öğretim yılının Bahar yarıyılının ilk ders günüdür ( Öğretim yılında A grubu için ve B grubu için de dır). Projenin İçeriği ve Ekiplerin Oluşturulması Proje kapsamında öğrencilerin yapması gereken uygulamalar aşağıda iş kalemleri olarak detaylı bir biçimde verilmiştir. Ayrıca, yapılacak proje için arazi postaları oluşturulurken aşağıdaki hususlar göz önüne alınacaktır: Her bir posta en az 7 öğrenciden oluşacaktır. Postalar, öğrencilerin akademik ortalamaları göz önünde bulundurularak ve her bir postada homojen bir akademik ortalama dağılımı olacak şekilde dersin sorumlusu öğretim üyesi tarafından oluşturulacaktır. Proje, her bir postanın kendi içinde oluşturacağı iş ekipleriyle yürütülecektir. Bu ekipler; o Koordinatör ve yardımcısı, o Yapılacak işlerle ilgili, dersin sorumlu öğretim üyesi tarafından verilen direktifleri not edecek bir ekip (kaydedici),

2 o Kullanılacak aletlerin sağlam bir şekilde teslim alınması ve yine sağlam bir şekilde teslim edilmesinden sorumlu bir ekip (donanımcı), o Arazide bir ölçümün nasıl gerçekleştirileceği ve bir hesabın nasıl yapılacağı konularında gerekli araştırmaları yapacak bir ekip (teorisyen), o Günlük çalışmaları özetleyip yazacak bir ekip (raportör) şeklinde oluşturacaktır. Bu iş ekiplerinde görev alan öğrenciler, 2-3 haftada bir, diğer bir ekipte görev yapmak üzere yer değişecektir. Proje tamamlandığında, postadaki her bir öğrenci her bir iş ekibinde en az bir kere yer almış olacaktır. a) Arazi İstikşafı Arazi postaları oluşturulduktan sonra her posta verilen arazi parçasını gezerek yapılacak uygulama için ön etüt çalışması gerçekleştirecektir. Bu kapsamda, yapılacak uygulamalar göz önünde bulundurularak amaca en uygun yerlere nokta tesis edilecektir. b) C3 nokta sıklaştırması Nokta sayısı en az 6 olacaktır. Noktalar, poligon dizilerinin bağlanmasına olanak sağlayacak biçimde ve homojen bir dağılım gösterecektir. Aynı zamanda nivelman bağlantısı yapmaya da uygun olacaklardır. Nokta sıklaştırması, yersel yöntemlerle ölçülecek biçimde planlanacaktır. Ancak noktalarda GNSS alıcıları ile kayıt yapılacaktır. Jeodezik ağ, datum dönüşümüne esas olmak üzere ED50 de konumu bilinen en az üç nokta içerecektir. GNSS ölçmeleri, C3 dereceden noktalar için Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretimi yönetmeliğindeki esaslara göre yapılacaktır. Noktaların TUTGA koordinatları, Zonguldak kent merkezindeki en az üç adet C1 ve C2 noktalarına dayalı olarak hesaplanacaktır.

3 c) Datum dönüşümü ED50-ITRF dönüşümü için her iki sistemde koordinatı bilinen noktalarla dönüşüm parametreleri hesaplanacaktır. Dönüşüm işlemi helmert, afin veya uygun yöntemlerden biriyle yapılacaktır. Parametreler hesaplandıktan sonra, çalışma alanında mevcut ED50 koordinatları ITRF e çevrilecektir. d) Yerel GNSS nivelman jeoidi Yerel GNSS nivelman jeodini oluşturmak için, yukarıda belirlenen C3 noktaları nivelman ağı olarak kullanılacaktır. Bu ağ en az iki noktasından presizyonlu nivelman tekniğiyle nivelman röper noktalarına bağlanacaktır. Noktalar arasındaki yükseklik farkları geometrik nivelmanla ölçülecektir. Bu ölçülerle nivelman ağı dengelemesi yapılacaktır. Ölçme ve hesaplamalar Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretimi Yönetmeliği ndeki (BÖHHBÜY) Yerel GNSS nivelman jeoidinin oluşturulması ve kullanılması esaslarına göre yapılacaktır. e) Nokta hızlarının hesaplanması Tesis edilen jeodezik ağa ait noktaların hızları, Zonguldak kent merkezindeki en az üç adet C1 ve C2 noktalarının hızlarından yararlanarak, BÖHHBÜY deki esaslara göre hesaplanacaktır. Yeni noktaların referans epoğunda dengelemeyle bulunan koordinatları, hesaplanan hız bileşenleri yardımıyla gözlem epoğuna çevrilecektir.

4 f) Doğrulukların karşılaştırılması ve maliyet analizi Yersel yöntemlerle ve GNSS tekniğiyle üretilen bilgilerin (yatay konum ve yükseklik) doğrulukları karşılaştırılacak ve sonuçlar yorumlanacaktır. Her iki yöntemin maliyet analizleri İller Bankası Müdürlüğü çizelgelerine göre yapılacaktır. Maliyetler, doğruluklar ve zaman karşılaştırması yapılarak yöntemlerin uygulanabilirliği değerlendirilecektir. Ekip çalışması esaslarına göre yürütülecek arazi ve büro çalışmaları sonucunda her ekip yapılan çalışmaları, değerlendirmeleri ve elde edilen sonuçları içeren bir RAPOR hazırlayacaktır. Bu raporda; 1. Çalışmanın amacı, kapsamı 2. C3 dereceden nokta sıklaştırılması 2.1. Seçilen ölçme yöntemleri, alet ve donanım 2.2. Oluşturulan jeodezik ağın seçimi, tesisi, röper krokileri ve ölçme kanavası 2.3. Yersel yöntemlerle gerçekleştirilen ölçümler, ölçümlerin referans elipsoidine ve izdüşüm düzlemine indirgenmesi, ölçümlerin dengelenmesi, dengeleme sonucu elde edilen nokta koordinatları [coğrafi (,, h), projeksiyon (sağa, yukarı)] ve duyarlık ölçütleri 2.4. GNSS ölçmeleri, değerlendirmeler, nokta koordinatları [kartezyen (X, Y, Z), coğrafi (,, h ), projeksiyon (sağa, yukarı)] ve duyarlık ölçütleri 2.5. Doğrulukların karşılaştırılması ve maliyet analizi 3. ED50 ile TUTGA arasındaki dönüşüm parametrelerinin belirlenmesi 4. Yerel GNSS nivelman jeodinin belirlenmesi 4.1. Seçilen ölçme yöntemleri, alet ve donanım 4.2. Oluşturulan nivelman ağının seçimi, tesisi, röper krokileri ve ölçme kanavası 4.3. Nivelman ölçmeleri, değerlendirmeler, nokta yükseklikleri ve duyarlık ölçütleri 4.4. Yerel GNSS nivelman jeodinin modellenmesi 5. Nokta hızlarının hesaplanması 6. Çalışmanın değerlendirilmesi konuları bulunacaktır.

5 Gerekenler: BEÜ kampüsünün planı ED50' de koordinatı bilinen, diğer noktalara bağlantı yapılabilen en az 3 adet nokta TUTGA C1 ve C2 noktalarının kampüs çevresindeki noktaları Kampüsteki RS' ler ve yüksekliği bilinen noktalar Ekip Çalışmasına esas alınmak üzere çalışmanın gruplandırılması; I. İş C3 Nokta Seçimi, Röperleme, Seçim Kanavası II. İş III. İş GNSS Ölçmeleri GNSS Değerlendirmeleri Ağ Dengelemesi Yersel Ölçmeler Ölçümlerin Referans Elipsoidine ve İzdüşüm Düzlemine İndirgenmesi Ölçümlerin Dengelenmesi IV. İş Doğrulukların karşılaştırılması ve maliyet analizi V. İş Dönüşüm Parametrelerinin Hesabı VI. İş Nivelman ağı nokta seçimi, röperleme, seçim kanavası VII. İş Nivelman ölçmeleri Nivelman Dengelemesi VIII. İş Yerel GNSS nivelman jeoidinin belirlenmesi IX. İş Nokta hızlarının hesaplanması X. İş Raporlama ÇALIŞMALARIN KONTROLÜ ve DEĞERLENDİRMELER A) Arazi Çalışmaları ve Dokümanların Kontrolü A.1) Arazi Çalışmalarının Kontrolü Postalar arazide çalışmalarını gerçekleştirirken, dersin sorumlu öğretim üyesi ve/veya yardımcı araştırma görevlisi tarafından yerinde ve zamansız olarak kontrol edilecektir. Görülen yanlış uygulamalara müdahale edilerek düzeltilmesi sağlanacaktır. A.2) Dokümanların Kontrol ve Değerlendirilmesi Postaların haftalık arazi çalışmaları sonucunda elde ettikleri veriler ve bu verilerle yaptıkları hesaplamalar, her hafta dersin sorumlu öğretim üyesine teslim edilecektir. Öğretim üyesinin kontrolleri sonucunda tespit edilen hatalı ölçüm ve hesaplamalar öğrenciler tarafından düzeltilecektir.

6 B) Proje Kesin Raporunun Kontrolü ve Değerlendirilmesi B.1) Büro Çalışmasının ve Sonuç Raporunun Değerlendirilmesi Öğrenciler, dönem boyunca yaptıkları tüm arazi ve büro çalışmalarını Ölçme Uygulama II Dersi Rapor Düzeni dosyasındaki formata göre hazırlayarak ilgili öğretim üyesine, dersin yılsonu sınavından en az bir hafta öncesinde teslim edecektir. Teslim edilen dosyalar ilgili öğretim üyesi tarafından kontrol edilecek ve olası hataların düzeltilmesi için öğrencilere iade edilecektir. Öğrenciler teslim aldıkları dosyalarındaki hataları ve/veya eksiklikleri gidererek yılsonu sınavından en az üç gün öncesinde ilgili öğretim üyesine tekrar teslim edecektir. B.2) Başarı Değerlendirmesi Öğrenciler tarafından düzeltilerek teslim edilen proje dosyaları ilgili öğretim üyelerince tekrar incelenecek, ayrıca her arazi postası, öğretim üyelerinden oluşan bir jüri tarafından sözlü sınava tabi tutulacaktır. Öğrenciler sözlü sınava bireysel olarak alınacaktır. Dersin başarı değerlendirmesi, teslim edilen proje dosyası puanı ve sözlü sınav başarı puanının ortalaması alınarak yapılacaktır. Ekip Çalışmasının Öğrenciler Tarafından Değerlendirilmesi Ekip çalışmasının öğrenciler tarafından değerlendirilmesi iki aşamada gerçekleştirilecektir. İlk olarak, dersin ara sınavında her bir öğrenciden, kendi postalarındaki arkadaşlarını, arazi çalışmalarında en fazla katkı yapandan en az katkı yapana doğru sıralamaları istenecektir. Bu sıralamada en fazla oyu alan öğrenci 20 puan en az oyu alan öğrenci ise 4 puan alacaktır. İkinci aşamada ise her bir öğrenci yılsonunda Ekip Çalışması Anketi doldurarak bu ders kapsamında gerçekleştirilen ekip çalışmaları hakkındaki görüşlerini belirtecektir.

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere MYO Harita ve Kadastro Programı ARAZİ ÇALIŞMASI FÖYÜ. Hazırlayan Öğr. Gör.

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere MYO Harita ve Kadastro Programı ARAZİ ÇALIŞMASI FÖYÜ. Hazırlayan Öğr. Gör. Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere MYO Harita ve Kadastro Programı ARAZİ ÇALIŞMASI FÖYÜ Hazırlayan Öğr. Gör. Kayhan ALADOĞAN Çorum, 2016 AMAÇ VE KAPSAM Bu uygulama, Ölçme Bilgisi ve diğer derslerde

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI Amaç Madde1 Bu esasların amacı Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı

Detaylı

ÖLÇME UYGULAMASI YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME TEKNİĞİ ANABİLİM DALI. Ders Koordinatörü: Prof.Dr.

ÖLÇME UYGULAMASI YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME TEKNİĞİ ANABİLİM DALI. Ders Koordinatörü: Prof.Dr. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME TEKNİĞİ ANABİLİM DALI ÖLÇME UYGULAMASI YÖNERGESİ Ders Koordinatörü: Prof.Dr. Engin GÜLAL 2015-2016 Güz Yarıyılı GRUP BİLGİLERİ Grup No Kapasite

Detaylı

ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİNİN HESAPLANMASI PROSEDÜRÜ

ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİNİN HESAPLANMASI PROSEDÜRÜ Doküman No: P.LAB.5.4.6.01 Rev.No/Tarih : 00/- Yayın Tarihi: 08.07.2011 Sayfa: 1 / 1 1.0. AMAÇ VE KAPSAM Çevre Analizleri Laboratuarında TS EN ISO/IEC 17025:2005 Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının

Detaylı

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Seçmeli Arapça Dersi i, İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerindeki Branşlardaki İçin HAZİRAN 2016 DÖNEMİ

Detaylı

M. MARANGOZ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

M. MARANGOZ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME BİLGİSİ II Poligon İstikşafı ve Yerüstü Tesisleri, Poligon Ölçüsü ve Türleri Yrd. Doç. Dr. Aycan M. MARANGOZ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ JDF120 ÖLÇME BİLGİSİ II DERSİ NOTLARI http://geomatik.beun.edu.tr/marangoz

Detaylı

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI OCAK, 2016 ISPARTA 1. GİRİŞ Kampüslerde öğrenci sayısının artması, yeni bölümlerin kurulması veya ders planlarının

Detaylı

Madde 2. KTÜ de not değerlendirilmesinde bağıl değerlendirme sistemi (BDS ) ve mutlak değerlendirme sistemi (MDS ) kullanılmaktadır.

Madde 2. KTÜ de not değerlendirilmesinde bağıl değerlendirme sistemi (BDS ) ve mutlak değerlendirme sistemi (MDS ) kullanılmaktadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarında Başarı Notunun Değerlendirilmesine Dair Senato Tarafından Belirlenen Usul ve Esaslar Karadeniz Teknik Üniversitesi ön lisans ve lisans eğitim-öğretim,

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS TANITIM FORMU. Bölüm Başkan Yardımcısı(ları)

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS TANITIM FORMU. Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS TANITIM FORMU Anabilim Dalı Başkanıı Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) Koordinatörler Prof. Dr. O. Nuri ŞARA 1. Bologna: Yard.

Detaylı

ÖLÇME UYGULAMASI DERSİ

ÖLÇME UYGULAMASI DERSİ Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere MYO Harita ve Kadastro Programı ÖLÇME UYGULAMASI DERSİ ARAZİ ÇALIŞMASI FÖYÜ Ders Sorumlusu Öğr. Gör. Zafer KÖSE Çorum, 2016 AMAÇ VE KAPSAM Bu uygulama, Ölçme

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

HARİTA TEKNİSYENİ KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ELAZIĞ A 1.1 2014/I

HARİTA TEKNİSYENİ KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ELAZIĞ A 1.1 2014/I TANIM Harita mühendisi veya teknikerinin denetiminde, yeryüzünün tümünü veya belirli bir kısmını, coğrafi yapısını, imar, bayındırlık durumunu dikkate alarak arazide gerekli ölçme işlemlerini yapan, hesaplayan

Detaylı

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

EK-11 TUTGA Koordinat ve Hýzlarýnýn Jeodezik Amaçlý Çalýþmalarda Kullanýlmasýna Ýliþkin Örnek -235- -236- Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliði EK - 11 TUTGA KOORDÝNAT VE HIZLARININ

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YILDIZ EKNİK ÜNİVERİEİ İNŞ FKÜLEİ HRİ MÜHENDİLİĞİ ÖLÜMÜ -)RZİ ÇLIŞMLRI ÇEVRE MÜHENDİLİĞİ ÖLÜMÜ ÖĞRENİLERİ İÇİN ÖLÇME İLGİİ UYGULMI YÖNERGEİ - 013 008 1) GENEL INIR KROKİİ DÜZENLEME VE NOK EİLERİ Her grup,

Detaylı

BUSAGA BUSKİ Sabit GNSS Ağı

BUSAGA BUSKİ Sabit GNSS Ağı BUSAGA BUSKİ Sabit GNSS Ağı Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü K. S. GÖRMÜŞ 1, Ş.H. KUTOĞLU 1, S. BULUT 2 F. ALİYAZICIOĞLU

Detaylı

Ders İçeriği. Başarı Kriterleri. Kaynak Kitaplar. M.G. Özgen, 1984, Topoğrafya (Ölçme Bilgisi), İTÜ Basım Evi.

Ders İçeriği. Başarı Kriterleri. Kaynak Kitaplar. M.G. Özgen, 1984, Topoğrafya (Ölçme Bilgisi), İTÜ Basım Evi. Ders İçeriği Giriş, Ölçü Birimleri, Ölçek Kavramı, Ölçme Hataları, Hata Hesapları, Arazide Noktaların ve Doğruların Belirlenmesi, Uzunlukların Ölçülmesi Açı Ölçme Yöntemleri, Röperleme, Konum Planlarının

Detaylı

YEREL SİYASET VE DEMOKRASİ DERSİ Yerel Yönetimler Programı (2013 14 Planı)

YEREL SİYASET VE DEMOKRASİ DERSİ Yerel Yönetimler Programı (2013 14 Planı) YEREL SİYASET VE DEMOKRASİ DERSİ Yerel Yönetimler Programı (2013 14 Planı) Dersin Amacı Dersin amacı demokrasi, yerel siyaset, seçim sistemi, yerel yönetim organlarının göreve gelişi ve organlar arası

Detaylı

JDF 116 / 120 ÖLÇME TEKNİĞİ / BİLGİSİ II POLİGONASYON

JDF 116 / 120 ÖLÇME TEKNİĞİ / BİLGİSİ II POLİGONASYON JDF 116 / 120 ÖLÇME TEKNİĞİ / BİLGİSİ II POLİGONASYON Yrd. Doç. Dr. HÜSEYİN KEMALDERE Jeodezik Noktaların Sınıflandırması (BÖHHBÜY-Md:8) Noktaların sınıflandırılması aşağıdaki şekildedir: a) Uzay ve uydu

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Acıbadem Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Lisans / Önlisans Akademik Takvimi ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 03/08/2015-07/08/2015

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Birinci Bölüm: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ZEMİN SIKIŞTIRMA MAKİNELERİ (SİLİNDİR) OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ZEMİN SIKIŞTIRMA MAKİNELERİ (SİLİNDİR) OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ZEMİN SIKIŞTIRMA MAKİNELERİ (SİLİNDİR) OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN

Detaylı

Emisyon Ölçümlerinin Planlanması

Emisyon Ölçümlerinin Planlanması Emisyon Ölçümlerinin Planlanması Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Tınaztepe Yerleşkesi 35397 Buca-İzmir Tel: 0232 3017113 Faks: 0232 3017280 E-posta: abdurrahman.bayram@deu.edu.tr

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN BİLİM ŞENLİĞİ PROJE PAZARI SAMSUN 2016 * PROJE PAZARI ilimiz ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü bir çalışmadır. 01-02 Haziran 2016

Detaylı

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Otomotiv Üretimi MFGE 426 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

T.C ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

T.C ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ T.C ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU ARDAHAN -2016 T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL

Detaylı

ÖLÇME UYGULAMASI YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME TEKNİĞİ ANABİLİM DALI

ÖLÇME UYGULAMASI YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME TEKNİĞİ ANABİLİM DALI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖLÇME TEKNİĞİ ANABİLİM DALI ÖLÇME UYGULAMASI YÖNERGESİ Ders Koordinatörler: Doç.Dr.Engin GÜLAL Doç.Dr.Atınç PIRTI 2014-2015 Güz Yarıyılı GRUP BİLGİLERİ

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması Bütçe Hazırlık Çalışması Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük S.G.D.B. Alt birimlerden taleplerin alınması, hazırlık çalışmalarının başlaması

Detaylı

ESKİPAZAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ BİLGİ YARIŞMASI

ESKİPAZAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ BİLGİ YARIŞMASI ESKİPAZAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI AMAÇ: Öğrencilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Siyer Temel Dini Bilgiler derslerinde işlenen bilgilere farkındalık oluşturmak

Detaylı

Başarı Notunu Değerlendirme Sistemi ( ) Doğrudan Dönüşüm Sistemi (x) Bağıl Değerlendirme Yarıyıl içi çalışmaları Sayısı Katkı Payı %

Başarı Notunu Değerlendirme Sistemi ( ) Doğrudan Dönüşüm Sistemi (x) Bağıl Değerlendirme Yarıyıl içi çalışmaları Sayısı Katkı Payı % Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ölçme Bilgisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Bilindiği üzere, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı İstatistik bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Haftalık Ders Saati. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Haftalık Ders Saati. Okul Eğitimi Süresi DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI)

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 6. SINIF GENEL CERRAHİ STAJI DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 6. SINIF GENEL CERRAHİ STAJI DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 6. SINIF GENEL CERRAHİ STAJI DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI Dersin adı: GENEL CERRAHİ Dersin Kodu: MED608 AKTS Kredisi: 5 6. YIL Lisans Zorunlu 1 ay Uygulamalı:

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

Nicel araştırmalar altında yer alan deneysel olmayan araştırmaların bir alt sınıfında yer alır. Nedensel karşılaştırma, ortaya çıkmış ya da daha

Nicel araştırmalar altında yer alan deneysel olmayan araştırmaların bir alt sınıfında yer alır. Nedensel karşılaştırma, ortaya çıkmış ya da daha 5.HAFTA Nicel araştırmalar altında yer alan deneysel olmayan araştırmaların bir alt sınıfında yer alır. Nedensel karşılaştırma, ortaya çıkmış ya da daha önceden gerçekleşmiş bir durumun ya da olayın nedenlerini,

Detaylı

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği Şef. Yardımcı Şefler... Seçilme Şartları 9-17 yaşları arasında olmak, TED Malatya Kolejinde eğitim görmek, Orkestra enstrümanlarından

Detaylı

No Gösterge Ölçme Yöntemi Birimi Değeri. Ortaöğretim başarı puanlarının ortalaması

No Gösterge Ölçme Yöntemi Birimi Değeri. Ortaöğretim başarı puanlarının ortalaması ORTA DOĞU TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2008 YILI PERFORMANS GÖSTERGELERĠ No Gösterge Ölçme Yöntemi Birimi Değeri 1 2 Ön lisans programlarına sınavlı veya sınavsız geçişle yerleşen tüm öğrencilerin niteliği Lisans

Detaylı

TEKNE RESMİ DERSİ. Tekne İç Dekorasyonu 1. Tekne iç dekorasyon donatım elemanlarını çizmek. Tekne İç Dekorasyonu 2

TEKNE RESMİ DERSİ. Tekne İç Dekorasyonu 1. Tekne iç dekorasyon donatım elemanlarını çizmek. Tekne İç Dekorasyonu 2 TEKNE RESMİ DERSİ Dersin Modülleri Tekne Kaplama Resmi Dümen Resmi Tekne Yerleştirme Resmi Kazandırılan Yeterlikler Tekne kaplama resimleri çizmek Dümen resimlerini çizmek Tekne yerleştirme resimleri çizmek

Detaylı

Jeodezi Dairesi Başkanlığı Faaliyetleri

Jeodezi Dairesi Başkanlığı Faaliyetleri Jeodezi Dairesi Başkanlığı Faaliyetleri Jeodezi Dairesi Başkanlığının başlıca görevi, konum ve gravite alanı belirleme çalışmalarında kullanılmak üzere; tutarlı, doğru, güncel ve kolay ulaşılabilir enlem,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Dramaturji Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ELBİSE DİKİMİ MODÜL PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ELBİSE DİKİMİ MODÜL PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ELBİSE DİKİMİ MODÜL PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

JDF/GEO 120 ÖLÇME BİLGİSİ II POLİGONASYON

JDF/GEO 120 ÖLÇME BİLGİSİ II POLİGONASYON JDF/GEO 120 ÖLÇME BİLGİSİ II POLİGONASYON Dr. Öğr. Üyesi HÜSEYİN KEMALDERE Sınıflandırma (BÖHHBÜY (26.06.2018)-Md:8) Bu yönetmelik kapsamındaki kontrol noktalarının hiyerarşik sınıflandırılması aşağıda

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı Sağlık Bilimleri Üniversitesindeki tıpta uzmanlık eğitiminin usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında Eylül ayının ilk

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ İŞLETMELERDE HİJYEN MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GIDA TEKNOLOJİSİ İŞLETMELERDE HİJYEN MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GIDA TEKNOLOJİSİ İŞLETMELERDE HİJYEN MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete)

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Geç Gelme, Devamsızlık ve

Detaylı

SHOREMETRE KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMASI TEKNİK PROTOKOLÜ

SHOREMETRE KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMASI TEKNİK PROTOKOLÜ SHOREMETRE KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMASI TEKNİK PROTOKOLÜ UME-G2ST-12-03 TÜBİTAK UME KUVVET LABORATUVARLARI SERTLİK LABORATUVARI Kasım, 2013 Rev.01 / 29-11-2013 Özet SHOREMETRE KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMASI

Detaylı

SANAT VE TASARIM ALANI TEZHİP MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM ALANI TEZHİP MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI TEZHİP MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

BİLİŞİM TEKNİK RESMİ DERSİ TEMEL TEKNİK RESİM 40/32 MESLEKİ ÇİZİMLER 40/32

BİLİŞİM TEKNİK RESMİ DERSİ TEMEL TEKNİK RESİM 40/32 MESLEKİ ÇİZİMLER 40/32 BİLİŞİM TEKNİK RESMİ DERSİ MODÜL ADI SÜRESİ TEMEL TEKNİK RESİM 40/32 MESLEKİ ÇİZİMLER 40/32 DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK/DAL DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL SÜRE DERSİN AMACI DERSİN TANIMI DERSİN

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

Amaç. gereklerinee. Dayanak. Kanunu. 07/09/2013 Öğretim. geliştireceklerdir. katkı sağlayacaktır. İmamlık Hatiplik. Vaizlik.

Amaç. gereklerinee. Dayanak. Kanunu. 07/09/2013 Öğretim. geliştireceklerdir. katkı sağlayacaktır. İmamlık Hatiplik. Vaizlik. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞII Din Öğretimi Genel Müdürlüğüü İMAMM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİİ MESLEKİ UYGULAMA PROGRAMI ESASLARI Amaç Millî eğitimimizin amaçları doğrultusunda, imam-hatip lisesi öğrencilerinin

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

2015-2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 DERSİ ve BİTİRME ÇALIŞMASI

2015-2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 DERSİ ve BİTİRME ÇALIŞMASI 2015-2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 DERSİ ve BİTİRME ÇALIŞMASI 1. YÜRÜTÜCÜLER DANIŞMAN JÜRİ ÜYELERİ: Prof. Dr. Ömür BARKUL Prof. Dr. N. Oğuz ÖZER Doç. Dr. Oya AKIN Mimar Cem SORGUÇ Mimar Abdurrahman

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

AHP / AFP TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

AHP / AFP TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü AHP / AFP TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENEL HUSUSLAR Kurumlar ayrıntılı harcama programlarını, 09.01.2010 tarih ve 27457 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2010 Yılı

Detaylı

ARAZİ ÇALIŞMASI YÖNERGESİ

ARAZİ ÇALIŞMASI YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI YÖNERGESİ HAZIRLAYANLAR Prof. Dr. METİN SOYCAN Prof. Dr. UĞUR DOĞAN Doç. Dr. TÜRKAY GÖKGÖZ Doç. Dr. ATINÇ PIRTI Y.

Detaylı

Bilgisayarda özgün takı tasarımı yapmak

Bilgisayarda özgün takı tasarımı yapmak BİLGİSAYARDA TAKI TASARIMI DERSİ Dersin Modülleri Bilgisayarda Temel Takı Tasarımı Bilgisayarda Özgün Takı Tasarımı Kazandırılan Yeterlikler Bilgisayar tasarım programları ile temel takı tasarımları yapmak

Detaylı

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ PERFORMANS ÇALIŞMASI VE PROJE İLE İLGİLİ MADDELER Tanımlar MADDE 4- () Bu Yönetmelikte geçen; ö) Öğrenme Kazanımları: Herhangi bir öğrenme sürecinin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Satış Elemanlığı Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı

DERS BİLGİ FORMU. Satış Elemanlığı Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersi İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikleri Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2013 1 EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 1.KURUMUN ADI : 2.KURUMUN ADRESİ : 3.KURUCUNUN ADI : 4.PROGRAMIN

Detaylı

ULUSAL MESLEK STANDARDI TOPOĞRAF SEVİYE 4 REFERANS KODU / 09UMS0008-4. RESMÎ GAZETE TARİH-SAYI: 25/8/2009-27330 (Mükerrer)

ULUSAL MESLEK STANDARDI TOPOĞRAF SEVİYE 4 REFERANS KODU / 09UMS0008-4. RESMÎ GAZETE TARİH-SAYI: 25/8/2009-27330 (Mükerrer) ULUSAL MESLEK STANDARDI TOPOĞRAF SEVİYE 4 REFERANS KODU / 09UMS0008-4 RESMÎ GAZETE TARİH-SAYI: 25/8/2009-27330 (Mükerrer) Mesleki Yeterlilik Kurumu, 2009 Sayfa 1 Referans Kodu / Onay Tarihi / Rev. No Meslek:

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi eğitim amaç ve ilkeleri çerçevesinde öğrencilerin

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Bu yönergenin amacı, Talim ve Terbiye Kurulu nun 07.07.2009

Detaylı

Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (CE 554) Ders Detayları

Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (CE 554) Ders Detayları Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (CE 554) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

Detaylı

Taşkın Tehlike Haritalandırma Çalışmaları için bir Rehber ve Genel Şartname İhtiyacı

Taşkın Tehlike Haritalandırma Çalışmaları için bir Rehber ve Genel Şartname İhtiyacı Taşkın Tehlike Haritalandırma Çalışmaları için bir Rehber ve Genel Şartname İhtiyacı Doç. Dr. İsmail Haltaş İnşaat Mühendisliği, Zirve Üniversitesi, Gaziantep, TÜRKİYE IMO Taşkın ve Heyelan Sempozyumu,

Detaylı

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU 6a.1 KRİTER: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ MEMNUNİYET SONUÇLARI Hedef: Okulumuzun Hedefi AFİ: Amasya Fatih İlköğretim Okulu PBATİ: Okulumuzun Sonuçları MYHİ: Mersin Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu Yılın Kaliteli

Detaylı

Çoğulortam Destekli Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulaması: Osmanlı Kaleleri Bilgi Sistemi

Çoğulortam Destekli Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulaması: Osmanlı Kaleleri Bilgi Sistemi Çoğulortam Destekli Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulaması: Osmanlı Kaleleri Bilgi Sistemi Seddülbahir ve Kumkale 17. yüzyılın ortalarında, Çanakkale Boğazı girişinde her iki kıtada karşılıklı olarak Osmanlı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI ANKARA 2005 GENEL AÇIKLAMALAR Çerçeve program; özel kurs açmak isteyen kişi/kuruluşların uygulamak istedikleri

Detaylı

Denizlerde Kurulan Balık Çiftlikleri

Denizlerde Kurulan Balık Çiftlikleri Denizlerde Kurulan Balık Çiftlikleri MEVZUAT 2872 sayılı Çevre Kanunu nun 9. Maddesinin (h) bendi gereğince balık çiftliklerinin hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfezlerde kurulması yasaklanmıştır.

Detaylı

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ 2016-2017 KAYIT TAKVĐMĐ VE KAYIT KABUL YÖNERGESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ KAYIT KABUL YÖNERGESĐ A ) Lise Kayıt Kabul

Detaylı

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ Senato: 22 Haziran 2010 / 282-7-F Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Beden Eğitimi ve Spor

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Stajın Yapıldığı İş Yerinin Adı ve Kısa Adresi Öğrencinin; Okul No Adı Soyadı Bölümü Programı T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T.C RİZE VALİLİĞİ ÇAYELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I

T.C RİZE VALİLİĞİ ÇAYELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I T.C RİZE VALİLİĞİ ÇAYELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM KİMYA DERSLERİ İLÇE ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI KARAR TUTANAĞIDIR Zümre No: 1 Dersin Adı: Kimya Zümre başkanı: Osman

Detaylı

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI DİL-1 TM-1 TM-3 MF-4 TS-2 YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞ YÜKÜNE DAYALI AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) HESAPLAMA KILAVUZU BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞ YÜKÜNE DAYALI AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) HESAPLAMA KILAVUZU BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞ YÜKÜNE DAYALI AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) HESAPLAMA KILAVUZU BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 ÖĞRENCĠ Ġġ YÜKÜNE DAYALI AKTS HESAPLAMA KILAVUZU GĠRĠġ Bologna Süreci nde

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 28.04.2016 1

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 28.04.2016 1 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 28.04.2016 1 28.04.2016 2 28.04.2016 3 Amaç Yükseköğretim kurumlarında, bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı ön lisans, lisans ve

Detaylı

2015 YILI SAYISAL HALİHAZIR HARİTA ALIM İŞLERİ BİRİM FİYAT CETVELİ

2015 YILI SAYISAL HALİHAZIR HARİTA ALIM İŞLERİ BİRİM FİYAT CETVELİ İLLER BANKASI A.Ş. YATIRIM KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2015 YILI SAYISAL HALİHAZIR HARİTA ALIM İŞLERİ BİRİM FİYAT CETVELİ Oğuzhan YILDIZ Kubilay ÖÇALAN Veli ZENGİN Daire Başkanı Müdür Uzman İLLER BANKASI

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Merkezi Yerleştirme puanıyla

Detaylı

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ 34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008569 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481 Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU ÖZET ARAŞTIRMANIN ÖNEMİ ARAŞTIRMANIN AMACI ARAŞTIRMANIN ALT AMAÇLARI ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

Uydu Görüntüleri ve Kullanım Alanları

Uydu Görüntüleri ve Kullanım Alanları Uydu Görüntüleri ve Kullanım Alanları Derse Giriş Sunusu 1 Yrd. Doç. Dr. Aycan M. MARANGOZ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ JDF 904 Uydu Görüntüleri ve Kullanım Alanları Ders Notları http://jeodezi.karaelmas.edu.tr/linkler/akademik/marangoz

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ AÇIK ALAN SATICILARI EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ AÇIK ALAN SATICILARI EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ AÇIK ALAN SATICILARI EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU ASENKRON VE SENKRON MAKİNALAR ELEKTRİK VE ENERJİ. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU ASENKRON VE SENKRON MAKİNALAR ELEKTRİK VE ENERJİ. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI) DERS BİLGİ

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Turizm Coğrafyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

DEĞER BİÇME DERSİ. Tartım ve Ölçme. Fiyatlandırma. Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık

DEĞER BİÇME DERSİ. Tartım ve Ölçme. Fiyatlandırma. Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık Dersin Modülleri Tartım ve Ölçme Fiyatlandırma Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık DEĞER BİÇME DERSİ Kazandırılan Yeterlikler Ölçme, kontrol ve basit ayar ölçme uygulamalarını toleranslar dahilinde

Detaylı

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait. ÖKC TSM merkezlerinin denetimi

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait. ÖKC TSM merkezlerinin denetimi Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait ÖKC merkezlerinin denetimi Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi amacıyla tasarlanan yeni ödeme kabul sistemleri yapısında Güvenli Servis Sağlayıcı (Trusted Service

Detaylı

Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları

Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Çağdaş İşletmecilik MGMT 501 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

İleri Trafik Mühendisliği (CE 535) Ders Detayları

İleri Trafik Mühendisliği (CE 535) Ders Detayları İleri Trafik Mühendisliği (CE 535) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Trafik Mühendisliği CE 535 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Bulunmuyor

Detaylı

DEPOLAMA DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler

DEPOLAMA DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler DEPOLAMA DERSİ Dersin Modülleri Depolama Yöntemleri Depo-Stok Takibi Kazandırılan Yeterlikler Depolama yapmak Depo-stok takibi yapmak DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN OKUTULACAĞI DÖNEM

Detaylı