İSTEK TARABYA BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTEK TARABYA BÜLTENİ"

Transkript

1 IB Dünya Okulu İSTEK TARABYA BÜLTENİ 2013/2014 Kasım

2 İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK OKULLARI KASIM 2013 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESI PAZAR Mun Bir gün Üniversiteli olmak 12.Sınıflar Yeditepe Üniversitesinde PDR Bölümü-7-19 Aile Eğitim Programı'nın başlanması 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Tören Kitap Fuarı (5,6,7.Sınıflar) Sağlıklı Beslenme Semineri 10.sınıflar Evyap Sabun fabrikası Kimya dersi gezisi PDR Bölümü-7-19 Yaş Aile Eğitim Programı 9.sınıflar Arkeoloji Müzesi Gezisi PDR Bölümü- Üniversiteye geçiş bilgilendirme semineri Sınıflar Gelişim Raporlarının dağıtılması, (4. sınıflara ara karne verilmesi ) Ortaokul-Lise Veli Toplantısı "Atatürk" Konulu Bilgi Yarişmasi 7.8.Sınıflar Orta+Lise ŞÖK Orta+Lise ŞÖK Orta+Lise ŞÖK Orta+Lise ŞÖK Orta+Lise ŞÖK Dart Turnuvası PDR Bölümü-7-19 Yaş Aile Eğitim Programı PDR Bölümü- Üniversite gezisi (11.Sınıflar) Dart Turnuvası Öğretmenler Günü Kutlaması ve Öğretmen Korosu PDR Bölümü-7-19 Yaş Aile Eğitim Programı

3 Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Kasım ayı Çalışmaları 1. sınıflarımızdaki öğrencilerimizle bireysel tanışma görüşmelerine devam edilmesi 1.sınıf öğrencilerimizle öğrenme sorunlarının tespitiyle ilgili çalışmalar yapılması 1.sınıf velileriyle yapılan tanışma görüşmelerine devam edilmesi sınıflarımızda farklı derslere girerek sınıf içi gözlemleme çalışmalarına devam edilmesi ve öğretmenlerle bilgi paylaşımı yapılması velileriyle genel değerlendirme amaçlı yapılan veli görüşmelerine başlanması 2. ve 3. Sınıflarımızla kız-erkeklerle ayrı ayrı grup görüşmeleri yapılması ve sorunu olan öğrencilerin tespit edilerek bireysel görüşmelere alınması sınıflarda Sosyometri uygulanması ve sınıf içi arkadaşlık ilişkileri hakkında bilgi sahibi olunması, tespit edilen yalnız kalan öğrenciler için gereken önlemlerin sınıf öğretmenleriyle birlikte alınması Sınıf öğretmenimizle birlikte belirlenen ihtiyaç üzerine 3-B Sınıfıyla Rehberlik etkinlikleri, 2 ders saatinde gerçekleştirilmiştir. Tüm sınıf düzeylerinde Şube kurullarına katılma, öğrencilerle ilgili bilgi paylaşımı ve desteklenmesi gereken öğrencilerin belirlenmesi Sınıf öğretmenlerimizle boş oldukları bir ders saatinde yapılan aylık Rehberlik takip görüşmeleri ne devam edilmesi Herhangi bir konuda görüşme talebinde bulunan velilerle randevu verilerek görüşülmeye devam edilmesi Verimli Ders Çalışma Bülteni hazırlanması, evlere gönderilmesi ve internet sitemizde yayınlanması Öğrenci Meclisi Toplantılarına katılma ve dönem içinde yapılacak çalışmaların belirlenmesi konusunda destek verilmesi 4 Kasım 2013 Pazartesi günü Diyetisyen Nermin AKDENİZ in sunduğu Sağlıklı Beslenme konulu veli semineri düzenlenmesi (Kasım ayında gerçekleştirilmiştir.) 7-19 Yaş Aile Eğitim Programına başlanması ve her hafta 1 oturum şeklinde yapılmaya devam edilmesi(toplam 7 hafta boyunca her oturum 2 saat olmak üzere gerçekleşmektedir.)

4 1.Sınıflar TÜRKÇE Hikaye tamamlama etkinlikleriyle hayal gücümüz gelişti. Hikaye çözümleme sorularıyla hikayeleri daha iyi anlayabilir hale geldik. Öncelikle e, l, a, t seslerini görmüştük bunun üzerine bu ay i, n, o, r, m seslerini tanıdık ve farklı heceleri görerek çeşitli metinleri okur olduk. Heceleri tanıma oyunlarıyla heceleri daha iyi kavrama fırsatı yakaladık. Artık e, l, a, t, i, n, o, r, m seslerinin olduğu metinlerle okumanın zevkine varıyoruz. MATEMATİK Sınıf ortamı ve yaşadığı diğer ortamlarda kullandığı eş nesneleri fark ederek eşlerini bulmayı öğrendik. Kitabındaki konu ile ilgili etkinliklerde hayatımızda bir çok yerde eş olan nesnelerin olabileceğinin farkına vardık. Farklı uzunluktaki nesneleri uzunluk yönünden karşılaştırdık. Standart olmayan birimlerle ( parmak, karış, adım, ayak) Sınıf araç ve gereçlerinin uzunlukları ölçüldü.nesneleri uzunluklarına göre sıraladık. Kitabımızda konu ile ilgili çalışmalar yaptık.1'den 10 'a kadar olan doğal sayıları yazdık. Nesne sayısı 10'dan az olan nesnelerin sayılarını belirledik ve bu sayıyı rakamla yazdık. Kitabında bulunan nesnelerle sayıları eşleştirme etkinliklerini zevkle tamamladık.verilen çeşitli nesne gruplarını aralarında azlık yada çokluklarına göre karşılaştırdık. HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisinde "Okul Heyecanım" temasına devam ederken arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde benzer ve farklı yönlerini drama yoluyla fark etti ve arkadaşlık ilişkilerini benzerlik ve farklılıklara göre oluşturdu. Okul ortamında beslenme saatlerinde temizlik ve görgü kurallarının neler olduğunun farkına vararak etik davranışlar sergiledi. Eğlenmenin, oyun oynamanın doğal bir ihtiyaç olduğunu özel kutlamalara katılarak göstermiş oldu. Sınıf eşyalarını temiz kullanmaya özen gösterdi. Atatürk resmi, Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk ün Gençliğe Hitabesi nin sınıfta bulunma nedenleri hakkında sorular sordu ve hayatımızdaki yerini, önemini benimsedi. PYP "Zaman ve Mekan Olarak Neredeyiz?" ünitesinde farklı yerlere seyahat etmenin bize farklı kültürleri ve çevreleri tanıma fırsatı verdiğini keşfediyoruz. OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER Vücudumuzun farklı vücut bölümlerini kullanarak denge çalışmaları yaptık. Bireysel, eş ve grupla vücudun farklı bölümlerini kullanarak denge çalışmaları yaptık. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yaparken eğlendik. Bu gibi etkinliklerin sağlık üzerine etkilerini tartıştık. Basit ritimlere hareketlerini uydurma çalışmaları yaparken hoşça vakit geçirdik.

5 ENGLISH COURSE OUTLINE FOR GRADE 1 (November) Classroom Language: Hello / Goodbye See you tomorrow. How are you today? I m fine thanks, and you? What day is it today? What s the weather like today? Can I go to the toilet? Wash your hands. Can I drink water? How do you feel today? I am sad/happy/sleepy/angry Total Physical Response: Clap your hands, move your body, wave your arms, shake your legs, stamp your feet, click your fingers, touch your nose. UNIT 3: MY FAMILY New Vocabulary: grandad, grandma, baby, baby sister, baby brother, big brother, big sister, family, dad, mum, brother, sister, friend, doctor, pilot, teacher, vet New Structure: This is my (brother). She s / He s 3. She s a (doctor). I am a student.

6 UNIT 4: MY BODY New Vocabulary: arms, body, feet, hands, head, legs, fingers, toes, tail, wings, wiggle, click, clean, dirty, wash, numbers, big, small, monster New Structure: I ve got (wings) How many (fingers)? How many toes have you got? I ve got a (clean) face. Have you got (a tail)? How many (hands) has it got? I ve got (two) (eyes) I ve got (dirty) hands. UNIT 5: MY PETS (Introduction) New Vocabulary: pet, cat, dog, frog, mouse, parrot, tortoise New Structure: I ve got a (dog). I ve got a (big) (cat). It s a (small) (tortoise). Is it (big)? GÖRSEL SANATLAR Öğrencilerin seyahat edip etkilendikleri yerlerin resimleri yapmaları istenir,aynı zamanda soru cevap ile neden niçin etkilendikleri sorulur ve görsel etkileri üzerinde tartışılır.farklı resimler bir araya getirilerek yorumlanır ve eleştiriler yapılır. KÜTÜPHANE Kütüphanede bu ay ki PYP temamız kapsamında Seyahatler ile ilgili hikâye kitapları okunmuştur. Okunan hikâyenin soru cevap yöntemi ile analiz çalışması yapılmıştır. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Kelime işlem programında yazılar yap, shift, del, backspace, space bar, enter ve yön tuşları kullanımı gerçekleştirildi. Ayrıca 3 oturumdan oluşan CİTO uygulamalarımızı tamamladık. MÜZİK Müzik Serüveni Yolculuğa hazırlık kitabı orff çalgıları bölümüyle desteklenen orff eğitimine başlayarak, öğrencilerin ritim kulağı gelişimini destekleyip, farklı enstrümanlarla farklı şarkılara ritim eşlikleri yapabilme çalışmaları yapıldı. Her hafta dersimizin küçük bir bölümünde müzikal, bale, senoni orkestrası, çocuk koroları izletme etkinliğimizde bu ay the muppet müzikalini izlendi.

7 2.Sınıflar PYP 2. sınıflar olarak Kasım ayında, Zaman ve Mekan Olarak Neredeyiz? isimli ikinci sorgulama temamıza başladık. Tema kapsamında öğrencilerimiz kendi özgeçmişlerini hazırladılar, Atatürk Florya Köşkü ne bir gezi düzenleyerek ülke tarihinde iz bırakan ünlüler sorgulama temasına yönelik notlarını aldılar. Her sınıf Büyükaanneler ve Büyükbabalar Sınıfta çalışması öncesi aile büyüklerine soracakları soruları gruplar halinde hazırladılar ve sınıflarımıza misafir olan büyüklerine bu soruları sorarak geçmişe dair öğrendiklerini günümüzle geçmiş arasında bağlantı kurmadan kullandılar. Aile geçmişlerine yönelik hazırladıkları sorularla anne ve babalarıyla röportaj yaptılar. TÜRKÇE Atatürk teması kapsamında şiir, anı ve makale türü metinler okuyup, metinlerle ilgili okuma anlama çalışmaları ve metin üzerinden dilbilgisi çalışmaları yaptılar. Eş sesli, eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri okudukları metnin içinde bulma ve bu kelimelerle cümle kurma çalışmaları yaptılar. Çalışmalarını okuma, dinleme, anlatım, paylaşarak okuma, drama ve canlandırma tekniklerini kullarak yaptılar. Her cuma günü, dikte çalışması yaparak performanslarını aileleri ile paylaştılar. Ayrıca 4-8 Kasım tarihleri arasında Benim Gözümden Atatürk isimli I. performans görevlerini yaptılar. MATEMATİK 100 içindeki sayıların basamak ve sayı değerleri, sıra bildiren sayıları sözlü ve yazılı olarak kullanma, kare, dikdörtgen ve üçgenin kenar ve köşelerini belirterek bu geometrik şekilleri oluşturma çalışmalarını uygulamalı olarak gösterme, kesirler başlığında bütün-yarım-ve çeyrek kavramları ile problem çözme ve son olarak da bir şeklin iki eşit parçaya ayrılıp ayrılmayacağını belirleme ve simetri konularında çalışmalar yaptılar. Bu çalışmalar, anlatım, modelle gösterme, tablo oluşturma, soru-cevap, tümdengelim, tümevarım teknikleri ile yapıldı Kasım tarihleri arasında Çevremdeki Geometrik Cisimler isimli I.performans görevlerini yaptılar. HAYAT BİLGİSİ Kendilerinin ve arkadaşlarının güçlü yanlarını tanıma, bireysel farklılıkların doğal olduğunu kabul etme, duygularının kendilerini ve arkadaşlarını nasıl etkilediğini fark etme, okul eşyalarını amacına uygun kullanma ve koruma, ulaşım araçlarını sınıflandırma, vücudunun değerli olduğunu fark ederek sağlığıyla ilgili alacağı kararları belirleme, kutlama ve özel günlere yönelik plan yapma, özensiz iletişimin yaratacağı sorunları fark etme, okulu, öğretmeni ve arkadaşlarıyla ilgili düşüncelerinin zaman içinde değişebileceğini fark etme konularında örnek olay anlatma, kendi hayatından örnekler verme, drama, soru-cevap, araştırma teknikleri kullanılarak çalıştılar Kasım tarihleri arasında Hayalimdeki Okul isimli performans görevlerini yaptılar. OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER Dengeleme ve nesne kontrolü gerektiren hareketler, alan farkındalığı, hareket ilişkileri ve ikiden fazla hareket becerisini birleştirme konularında yaparak-yaşayarak, anlatım, gösterme teknikleri ile çalışmalar yapıldı.

8 UNIT 3: PETS ENGLISH COURSE OUTLINE FOR GRADE 2 (NOVEMBER) Vocabulary: pet, cat, dog, rabbit, snake, fish, frog, parrot, tortoise, hamster, tarantula,, caterpillars, cocoons, butterflies, tadpoles, pretty, ugly, water, tail, feathers, fur, wings. Structure: Has it got...? Have they got...? Has it got a tail? Yes, it has. / No, it hasn t. Have they got a cat? Yes, they have. / No, they haven t. Projects: -My favourite pet - My horrible monster UNIT 4: HOME Vocabulary: bathroom, bedroom, hall, dining room, living room, garage, kitchen, sofa, TV, cupboard, shower, bath, cooker, bed, on, in, under, shapes, mosaic Structure: Is the (bed) in the (bedroom)? Yes, it is. / No, it isn t. Projects: - My house Where is the..? It is in/ on/ under the (bed). How many (circles) are there? The hamster has got - My bedroom GÖRSEL SANATLAR Görsel bir kişisel soy ağacı çalışması yaparlar bireysel olarak, aynı zamanda da aileleri, geçmişleri,ve gelecekleri üzerine tartışılır.farklı görsel sanatlar tekniklerini uygulayarak kendilerini ifade ederler. KÜTÜPHANE Kütüphanede bu ay ki PYP temamız kapsamında özgeçmiş, soyağacı, kişisel geçmiş vs. gibi kelimelerin sözlük anlamına bakılmıştır. Böylece sözlük kullanımı üzerinde durulmuştur. Temamız kapsamında ülke yönetimlerinde iz bırakmış kişiler maddesinden yola çıkarak Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bilgilerimizi tazeledik.

9 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Kelime işlem programında yazılar yazdik, internetten resim araştırması yaptık ve resimlerimizi word programına yapıştırma işlemlerini gerçekleştirdik. Ayrıca 3 oturumdan oluşan CİTO uygulamalarımızı tamamladık. MÜZİK Müzik alfabesi kitabıyla desteklenen nota değerleri çalışmaları yapmak ve nota okumaya başlangıç hazırlıkları yapıp zamanla nota okuma alışkanlığı hazırlamak. Her hafta dersimizin küçük bir bölümünde müzikal, bale, senfoni orkestrası, çocuk koroları izletme etkinliğimizde bu ay the muppet müzikali izlendi. 3. Siniflar TÜRKÇE Türkçe derslerinde aşağıdaki metinler işlenmiştir: Atatürk ün Çocuk Sevgisi Atatürk ün Hayatı Dedem Anlatıyor Bayrağa Saygı (Serbest Okuma Metni) Dil Bilgisi çalışmaları olarak aşağıdaki kazanımlara yer verilmiştir. Sözcük türleri Basit sözcük Türemiş sözcük Birleşik sözcük Yapım ve çekim ekleri MATEMATİK Bir örüntüdeki ilişkiyi belirleyip ve örüntüyü genişletme çalışmaları yapıldı. Tek ve çift doğal sayıları öğretildi. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama işlemini yapıldı. Doğal sayılarla toplama işlemini gerektiren problemleri kuruldu ve çözüldü. Toplamları 100 ü geçmeyen en çok iki doğal sayıyı zihinden topladık. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarladık. İki doğal sayının toplamını tahmin edip ve tahmini işlem sonucuyla karşılaştırma çalışmaları yaptık

10 HAYAT BİLGİSİ Paylaşılan neşeli günler konusu içinde Milli ve Dini Bayramlar öğretildi. Atatürk ün Hayatı ile ilgili çalışmalar düzenlendi. Okulumuzun tarihi araştırıldı. Dengeli ve düzenli beslenmek için kendi besin piramitlerini oluşturdular. PYP çalişmalari kapsamında ilk temamızla ilgili değerlendirme çalışması olarak makarnalardan iç organlarımız modeli oluşturuldu.zaman ve Mekan Olarak Neredeyiz temamızın ana fikri olan Keşifler Yeni Anlayışlar Geliştirir için Rahmi Koç Müzesine ve Pelit Pastanesi gezi düzenlendi.pelit Pastanesi nde en sevilen çikolatanın yapım aşamaları hakkında küçük keşiflerde bulundular. ENGLISH COURSE OUTLINE FOR GRADE 3 (NOVEMBER) Describing physical appearance. He has got short, straight and black hair. He has got black eyes. He has got a beard and moustache. He has got glasses. He is tall and thin. He is bossy. Vocabulary : pretty ugly handsome beard moustache spiky curly straight -bald beautiful long short fat thin old young good looking bossy kind sporty lazy clever shy And / But / Because : He s sporty and he s clever. She s bossy but I don t mind. I like you because you re kind. Reading simple and short texts. Learning negative and positive form of Present Simple Tense. I get up in the morning. I wash my face. I don t have breakfast. My brother gets up in the morning. He has breakfast. He doesn t drink tea. Adverbs of frequency: always usually often sometimes never I always brush my teeth. We usually play tennis on Sunday. He often watches TV. She sometimes reads a book. They never drink coke. Always Usually Often Sometimes Never

11 Vocabulary: After before meet my friends do my homework tidy my room make my bed brush my teeth on time... Talking about daily routines by using Present Simple Tense. I get up at six o clock. I wash my face and brush my teeth. I have breakfast. I go to school at half past eight. I have lessons. I have lunch at one o clock. I go home.i do my homewoek and watch TV. I go to sleep at quarter past ten. Telling time (Quarter to/past, half,o clock) What time is it? It s seven o clock. It s half past eight. It s quarter past two. It s quarter to eleven. In cooperation with the class teachers we have studied PYP theme Explorations. GÖRSEL SANATLAR Göçler ve sebepleri üzerine birer afiş çalışması yaparlar.grafikte logo ve amblem arasındaki farkı anlayarak ardından yapılan afiş çalışmasında sosyal mesaj ile göçlere değinirler. KÜTÜPHANE Kütüphanede bu ay ki PYP temamız kapsamında Keşif, kaşif, çağ vs. gibi kelimelerin sözlük anlamına bakılmıştır. Böylece sözlük kullanımı üzerinde durulmuştur. Keşifler Çağı kitabından çalışmalar yapılmıştır. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Excel programında hücre, satır sütün kavramlarını öğrendik. Excel programı ile gerçekleştirilecek kısa yolları öğrendik. Matematiksel işlemler yaptık, ve bunların grafiklerini çizip biçimlendirdik. Kelime işlem programında yazılar yap, shift, del, backspace, space bar, enter ve yön tuşları kullanımı gerçekleştirildi. Ayrıca 3 oturumdan oluşan CİTO uygulamalarımızı tamamladık. MÜZİK Nota değerleri, do-sol arası notaları tanıma ve solfej çalışmaları yapıldı. Notaları okuyarak metalefonda çalmayı öğreniyor ve orff çalgılarından en önemli olanı matalefon da notaya bakarak istenen tüm şarkıları çalma kabiliyetini geliştiriyoruz.

12 Her hafta dersimizin küçük bir bölümünde müzikal, bale, senoni orkestrası, çocuk koroları izletme etkinliğimizde bu ay the muppet müzikali izlendi - Enstrümanların kaşifleri, enstrümanların zamanla nasıl bir şekil aldığı,ilk zamanlarında nasıl bir görünüme sahip olduklarıyla ilgili çalışmalar yapıldı. 4. Siniflar TÜRKÇE İkinci temamızın adı ATATÜRK. Ata mızın çizdiği yoldan yürümeye devam ediyoruz. Onun yüksek insanlık duygusunu, Kurtuluş Savaşı nda büyük büyük babalarımız ve annelerimizle yaptığı mücadelede yaşadıklarını okumak, heyecan verici oldu Bizim için yaptıklarını anladıkça görevimize dört elle sarılacağız. Zihnimizde canlandırdıklarımızı artık yazılı olarak noktalama ve yazım kurallarına dikkat ederek ifade etmeye başladık. Okuduğumuz metinlerin içindeki cümle, paragraf veya paragrafları kullanarak anlam kurup, ana fikir ve yardımcı fikirleri tespit ettik. Fikirlerimizi savunmayı ise münazara çalışmaları yaparken hep birlikte öğrendik. Balık isimli çocuk romanını okuduk. MATEMATİK VERİLERLE VE SAYILARLA İŞLEMLER ünitesinde; arkadaşlarımıza çeşitli sorular sorarak elde ettiğimiz verilerle sütun grafiğini oluşturup, yorumladık. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölüklerini ve basamaklarını gösterirken basamak değerlerini, sayı değerlerini ve sayıları çözümlemeyi öğrendik. En çok altı basamaklı doğal sayıları sıralamayı sonra da doğal sayılarla toplama işlemini ve doğal sayılarla çıkarma işlemini çeşitli problem çözümlemeleri yaparken tekrar ettik. İşlemlerin doğruluğunu, hesap makinesi ile de kontrol ettik, belki de zamanla makinden daha hızlı olacağız. Verilmeyenleri bulurken değişik stratejiler geliştirmeye çalışırken açıklamalarını arkadaşlarımızla paylaştık. FEN VE TEKNOLOJİ MADDEYİ TANIYALIM ünitesinde; maddeleri beş duyu organımız ile fark edilen özellikleri ile nitelemeyi ve sınıflandırmayı öğrendik. Ayrıca maddeleri mıknatıslar tarafından çekilen ve çekilmeyen, suda yüzme - suda batma, ıslanma - kuru kalma, su çekme - çekmeme özelliklerine göre sınıflandırmayı çeşitli etkinliklerle öğrenip, aramızda çıkan anlaşmazlık hâlinde bilimin önemini kavrayıp; Atatürk ün akıl ve bilim ile sorunlara nasıl yaklaştığını örnek aldık. Nedir, Nasıl Bileceğiz? Etkinliği ile madde, cisim, eşya, malzeme, alet başlıklı beş sütunda gruplandırmayı ortak tartışmalarda karar verdik. Katıların, sıvıların ve gazların temel özelliklerini öğrenirken de sınıf içinde ve laboratuvarda çeşitli gözlem, deneyler yaptık ve maddeleri, katı, sıvı ve gaz hâllerine göre sınıflandırdık. Hacim ve kütle kavramları ve birimleri ile ilgili olarak tartımlar yaptık. Sıvı hacimlerini de L ile ölçtük. Ölçü birimlerinde uluslararası sistemi kabul etmenin insan ilişkileri ve ticaret açısından önemini daha iyi kavradık. Doğal-işlenmişyapay kavramları arasındaki ilişkiyi anlarken hayatın matematikle her zaman ilgili olduğunu bu dersimizde dara, net ve brüt hesaplamaları yaparken bir kez daha gördük.

13 SOSYAL BİLGİLER GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM adlı temamızda Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunları, kültür ögelerinin geçmişten bugüne değişerek taşındığına ilişkin küçük bir müzeyi sınıflarımızda oluşturduk. Milli Mücadele sürecinde yakın çevremizde yaşayan atalarımızı araştırdık. Milli Mücadele nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilanında Atatürk ün rolünü bu dersimizde de tekrarladık. Çeşitli yöntemlerle çevremizdeki bir nesnenin bulunduğu yönü bulmak etkinliklerle daha zevkli oldu Çevremizde kendi belirlediğimiz bir yerin krokisini çizdik belli mi olur belki şehir tasarımcısı ve ya mimar oluruz? Hava olaylarını gözlemleyerek, bulgularını resimli grafiklere aktarırken belki de içimizden meteoroloji uzmanları çıkar DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DIN VE AHLAK HAKKINDA NELER BILIYORUM? ünitesinde; dinin ahlaklı olmayı gerektirdiğini, güzel söz söyleme ve güzel davranış sergilemeye canlandırmalar yaparak göstertik. Sübhaneke duasını ezbere okuyup ve anlamını öğrendik. TEMİZ OLALIM ünitesinde; dininin temizliğe verdiği önemi, ibadet ile temizlik arasında ilişkiyi anladım. Beden ve giyim temizliğine özen gösterirken, çevreyi temiz tutmaya ve korumaya önem verip, beden ve çevre temizliğinin sağlık açısından önemini açıkladık. TRAFİK GÜVENLİĞİ YAYA TEMASINDA Okul koridorunda, sınıfta, varsa çok amaçlı salonda yaya kaldırımlı yol ortamı oluşturularak yaya ile ilgili uygulamalar yaptık. Uygulamalar gözlenerek, yaya kaldırımında yürürken yapılan doğru ve yanlış davranışlar tartıştık. Karşıya geçişlerde dikkat etmesi gereken kuralları öğrendik. Güvenli yolları tercih etmeyi öğrendik. PYP Zaman ve Mekan Olarak Neredeyiz Temasında; canlıların farklı nedenlerle göç ettiklerini, sonuçlarını ve kişiler üzerinde yarattığı etkileri bireysel ve ailevi anlamda sorguladık. En çok göç alan şehir, İstanbul un göç alma sebebpleri araştırdık ve sonuçları değerlendirdik..dünyayı etkileyen göçler, değişen nüfüs ve yerleşim özellikleriyle tanıdık. Hazırladığımız çalışmaları sınıfa sunduk.

14 ENGLISH COURSE OUTLINE FOR GRADE 4 (NOVEMBER) Connectors ( and but ) My bike is old but it s fast. We ve got a cat and a turtle. Prepositions of place ( on in in front of behind under between next to near ) There s a ball under the table. There re posters on the wall. I ve got books in my bag. Daily routines I get up at seven. I have breakfast at a quarter past seven. I go to school at a quarter to eight. Our school starts at twenty five past eight and ends at twenty- five to four. In the afternoon, I play with my friends, I read or listen to music. Then I do my homework. I often watch TV from six to eight. At half past nine I go to bed. Present Simple Tense (Positive) I eat apples every day. She eats apple every day. (Negative) I don t eat apples every day. She doesn t eat apples every day. (Question) Do you eat apples every day? (Short answer) Yes, I do. / No, I don t. Does she eat apples every day? Yes, she does. / No, she doesn t.

15 Adverbs of frequency I m never late for school. She is sometimes nervous. He usually has tea for breakfast. They don t often go to the cinema. I always do my homework. Always Usually Often Sometimes Never Vocabulary ( Student s book pages: ) School Life ( date sum teacher calculator playground bookcase classmates cafeteria library uniform ) School Subjects ( English maths history geography science art sport ) In cooperation with the class teachers we have studied PYP theme Migration. ALMANCA /FRANSIZCA Öğretilen sayıların çeşitli oyunlarla pekiştirilmesi Renkler ( çeşitli boyama etkinlikleri) en sevdiği rengi tahmin etme oyunu Ülke isimleri ( bayrak boyama) Nereli olduğunu sorabilme / söyleyebilme Nerede oturduğunu sorabilme / söyleyebilme Nelerden hoşlanıp/ hoşlanmadığından bahsedebilme Sınıf içi canlandırmalar ( kısa diyaloglar)

16 GÖRSEL SANATLAR Kendi hayal güçleri ile bir keşif yaparak onu görselleştirirler, ayrıca dünyada keşfedilmiş objelerin heykelini yaparlar.hayal güçleri ile hayali bir kıta ve eserler oluştururlar, bunları resimle görselleştirdikten sonra diğer derste dünyada keşfedilmiş sanat eserlerinin heykellerini yaparlar. KÜTÜPHANE Kütüphanede bu ay ki PYP temamız kapsamında Göçler konusu ele alınmıştır. Bu konu ile ilgili ansiklopedi kullanımına başlanmıştır. Bir ansiklopedi nasıl kullanılır, araştırma yapılan konu ile ilgili bulunan bilgi nasıl analiz edilir bunun üzerinde durulmuştur. Ayrıca bilgisayardan nasıl araştırma yapılacağı konusunda da Göçler konusu araştırılarak başlanmıştır. MÜZİK Nota değerleri, do-sol arası notaları tanıma ve solfej çalışmaları yapıldı. Notaları okuyarak metalefonda çalmayı öğreniyor ve orff çalgılarından en önemli olanı matalefon da notaya bakarak istenen tüm şarkıları çalma kabiliyetini geliştiriyoruz. Her hafta dersimizin küçük bir bölümünde müzikal, bale, senoni orkestrası, çocuk koroları izletme etkinliğimizde bu ay the muppet müzikalini izledik Göc sarkilari goc muzikleri dinlenip yorumlandı.

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What time D) What 4. A) It's one o'clock.

Detaylı

Unit 1. My Daily Routine. A) How old are you? B) What s your name? C) Where are you from? D) What s the time? A:... time is it? B: It s three o clock.

Unit 1. My Daily Routine. A) How old are you? B) What s your name? C) Where are you from? D) What s the time? A:... time is it? B: It s three o clock. diyalogda boş bırakılan yere 1 uygun düşen seçeneği işaretleyiniz. seçeneklerden hangisi verilen 5 cümle ile aynı anlamı taşımaktadır? What time is it? =... A:... time is it? B: It s three o clock. A)

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU 4. SINIFLAR KASIM 2013 TÜRKÇE. fikrini bulacağız. Metinlerin konularını tahmin edeceğiz.

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU 4. SINIFLAR KASIM 2013 TÜRKÇE. fikrini bulacağız. Metinlerin konularını tahmin edeceğiz. İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKOKULU VELİ BÜLTENİ 4. SINIFLAR KASIM 2013 TÜRKÇE Dinleme kurallarının neler olduğunu hatırlayacağız. Okurken vurgu, tonlama ve telaffuza dikkat edeceğiz. Şiirlerin ana duygusu,

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

UNIT 4 MY DAILY ROUTINE BOOKLETS

UNIT 4 MY DAILY ROUTINE BOOKLETS UNIT 4 MY DAILY ROUTINE BOOKLETS CygnusLanguage.com Brush teeth Comb hair See a movie 4 6 7 8 9 0 4 4 6 7 8 4 6 7 Do homework Go shopping Read a book Get on the bus Get dressed Go to bed Get up Wash hands

Detaylı

Bunlar Bizim Kazanımlarımız 2.SINIF EYLÜL-EKİM AYI KAZANIMLARI

Bunlar Bizim Kazanımlarımız 2.SINIF EYLÜL-EKİM AYI KAZANIMLARI Türkçe Matematik Hayat Bilgisi *Dinlemek için hazırlık yapar, dikkatini yoğunlaştırır. *Dinlediğine dikkatini yoğunlaştırır. Dinlerken vurgu, tonlama ve telâffuza dikkat eder. *Dinlediklerinde ne, nerede,

Detaylı

COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları COŞKU 2.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 18. kazanımlar Okul Heyecanım 19 29. kazanımlar Okul Heyecanım 30 34. Benim Eşsiz Yuvam 1 15. kazanımar Benim Eşsiz Yuvam 16

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı

5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı 5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı 5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routine (Hergün yaptığım şeyler) Ünite Sözlüğü - Kelime Listesi afternoon: öğlen and:

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları AKDAY 2.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 18. kazanımlar Okul Heyecanım 19 34. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 11. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 12 25. kazanımlar AKDAY

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

4. SINIFLAR BÜLTEN 4

4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4.SINIF BÜLTENİ eylül-ekim-kasım DOĞAL SAYILAR 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayılar okundu ve yazıldı. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölükleri ve basamakları, basamaklardaki rakamlarının

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

Grade 6 / SBS PRACTICE TEST Test Number Konuşma balonunda boş bırakılan yere uygun olan ifadeyi işaretleyiniz.

Grade 6 / SBS PRACTICE TEST Test Number Konuşma balonunda boş bırakılan yere uygun olan ifadeyi işaretleyiniz. SBS PRACTICE TEST 6* 1. Konuşma balonunda boş bırakılan yere uygun olan ifadeyi işaretleyiniz. Hello. I am Cheng. I am from China.? Hello, Cheng. I am Nathalie. I am from France. A) Are you French? B)

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Nisan ayında iki yazarımızı Sayın Almıla Aydın ve Sayın Aytül Akal ı okulumuza davet ettik. Yazarlarımız

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Coşku 2. Sınıf Hayat Bilgisi Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

STAR STAR DİLKO YAYINLARI KONU ANLATIMLI YARDIMCI KİTAP MODERN ENGLISH AKILLI İNGİLİZCE DEFTERİ

STAR STAR DİLKO YAYINLARI KONU ANLATIMLI YARDIMCI KİTAP MODERN ENGLISH AKILLI İNGİLİZCE DEFTERİ STAR www.dilkoyayincilik.com Tüm hakkı saklıdır. 5846 ve 2936 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası Hükümleri gereğince yayıncının yazılı izni olmaksızın bu kitabın tamamı veya bir kısmı elektronik ortam

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

ÖZEL BİLGE İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ÖZEL BİLGE İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Sayın Velimiz, Sizlerin eğitim öğretim sürecimizde yapılan çok yönlü çalışmalar konusunda bilgi sahibi olmanızın

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM EYLÜL 01-014 -ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 Kazanım: Derse ilgi duyar. Greetings (Selamlaşma) Kazanım: Selamlaşma yapılarını kullanabilir.

Detaylı

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz,

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. tarihleri arasındaki

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

geliştirmemize yardımcı olur.

geliştirmemize yardımcı olur. 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ 2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ ÜNİTE 1. WORDS 1. Soru: a. hamburger b. lemonade c. cake 2. Soru: a. zebra b. gorilla c. kangaroo

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

DERS YILI 4. SINIF I. SEVİYE TESPİT SINAVI 24 OCAK 2018 ÇARŞAMBA

DERS YILI 4. SINIF I. SEVİYE TESPİT SINAVI 24 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 2017-2018 DERS YILI 4. SINIF I. SEVİYE TESPİT SINAVI 24 OCAK 2018 ÇARŞAMBA Adı Soyadı:... Not:... Sınıf:... Süre: 90dk. 2. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI MATEMATİK İNGİLİZCE GENEL AÇIKLAMA TÜRKÇE- SOSYAL BİLGİLER

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE HAYAL GÜCÜ TEMASINDA -Masal Perisi -Okula Giden Robot -Neden Rüya Görürüz? metinlerini işledik.

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Akıcı okuma, yazmada imla kurallarını uygulama ve noktalama işaretlerini doğru kullanma, dikkatli dinleme

Detaylı

SORU SAYISI In the Classroom. - Okulda iletişim. - Sınıfta, okulda grup etkinlikleri. - Okulda tutumlu olma.

SORU SAYISI In the Classroom. - Okulda iletişim. - Sınıfta, okulda grup etkinlikleri. - Okulda tutumlu olma. - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU DAĞILIMI. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 22-26 EKİM - Sözlük sırası - Metnin konusu - Metinle ilgili soruları cevaplama - Zıt

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ İstek Kemal Atatürk İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlk dönem,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

TEST. kar daki resimde di italolarak ea a dakilerden. parents every morning. hangisidir?

TEST. kar daki resimde di italolarak ea a dakilerden. parents every morning. hangisidir? 5 SNF ingilizce 5 ) Do al say lar kar la t r l rken ) Sorularda y l k onluk nce say lar n en b y k basama na bak l r birlik s ralamas kar k verilebilir dikkat et TEST 1 ve parents every morning kar daki

Detaylı

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz?

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz? Ad : Soyad : S n f : Nu : Okulu :. S T R O U S E R S C S K S I R T Yukar da bir bulmacan n çözümü verilmifltir. Afla daki seçeneklerden bir tanesinden bulmacan n çözümünde bahsedilmemifltir. Buna göre

Detaylı

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir?

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir? NG L ZCE 4. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT CLASSROOM RULES, GREETINGS, SUBJECT PRONOUNS Test 1 1. 5. Good night Ahmet. Good night Mehmet. Bu konuflman n geçti i resim afla

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR /ŞUBAT AYI

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR /ŞUBAT AYI E-BÜLTEN 1.SINIFLAR /ŞUBAT AYI KİTAP EN BÜYÜK SEVGİDİR 1A 1B 1C 14 ŞUBAT DÜNYA KİTAP DEĞİŞ-TOKUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN DERSİN ADI: TÜRKÇE TEMA: MASAL DÜNYASI KONU: Tekerleme ve bilmeceler. Kazanım: Okuma için

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

DERS YILI 4.SINIF 1. SEVİYE TESPİT SINAVI 13 OCAK 2016 ÇARŞAMBA. Sınıf :... Süre : 90dk. 2.OTURUM SORU KİTAPÇIĞI MATEMATİK İNGİLİZCE

DERS YILI 4.SINIF 1. SEVİYE TESPİT SINAVI 13 OCAK 2016 ÇARŞAMBA. Sınıf :... Süre : 90dk. 2.OTURUM SORU KİTAPÇIĞI MATEMATİK İNGİLİZCE Kitapçığı 2015-2016 DERS YILI 4.SINIF 1. SEVİYE TESPİT SINAVI 13 OCAK 2016 ÇARŞAMBA Adı Soyadı:... Not:... Sınıf :... Süre : 90dk. 2.OTURUM SORU KİTAPÇIĞI MATEMATİK İNGİLİZCE GENEL AÇIKLAMA TÜRKÇE- SOSYAL

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ UNIT 7. A Prepositions of Place 1 B Present Simple (+ / - /?) 3 C Adverbs of Frequency 8

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ UNIT 7. A Prepositions of Place 1 B Present Simple (+ / - /?) 3 C Adverbs of Frequency 8 UNIT 7 A Prepositions of Place 1 B Present Simple (+ / - /?) 3 C Adverbs of Frequency 8 Yabancı Dil 1 WEEK 12 & WEEK 13 2015, Tekirdağ UNIT 7 A) PREPOSITIONS OF PLACE (YER EDATLARI) IN Bir nesnenin bir

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018)

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (14 Mart- 22 Nisan 2016 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat 2015 27 Mart 2015)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat 2015 27 Mart 2015) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat 2015 27 Mart 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

DERSLER VE İŞLEDİĞİMİZ KONULAR

DERSLER VE İŞLEDİĞİMİZ KONULAR KASIM DERSLER VE İŞLEDİĞİMİZ KONULAR HAYAT BİLGİSİ: Okulumuzun tarihi konusu konuşuldu. Konudaki resimle eski tarihi bina ile yeni bina arasındaki farkların neler olabileceği söylendi. Son pişmanlık fayda

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ  TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU 3-A SINIFI ARALIK AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU 3-A SINIFI ARALIK AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ ÖZEL YILDIZ İLKOKULU 3-A SINIFI ARALIK AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ Okul etkinliklerimizi Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz! Öğretmenlerimizin Görüşme Gün ve Saatleri: Pelin Okyay Sınıf Öğretmeni Pazartesi

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR KASIM & ARALIK AYLARI BÜLTENİ

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR KASIM & ARALIK AYLARI BÜLTENİ ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI i, n,o,r,m,u,k,ı,y,s,d,ö,b, sesleri verilerek, TÜRKÇE Sesi Hissetme ve Tanıma çalışmaları yapıldı. Duyduğu sesleri ayırt etme çalışmaları yapıldı.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

GÜLEN MUHARREM PAKOĞLU ORTAOKULU İNGİLİZCE DERSİ 6 NCİ SINIFLAR 1. DÖNEM 1. YAZILI SINAV ÖNCESİ ÇALIŞMA SORULARI - FOR 6 TH GRADES

GÜLEN MUHARREM PAKOĞLU ORTAOKULU İNGİLİZCE DERSİ 6 NCİ SINIFLAR 1. DÖNEM 1. YAZILI SINAV ÖNCESİ ÇALIŞMA SORULARI - FOR 6 TH GRADES Choose the correct answer 1) How often do you meet friends at the weekends?... A) once a week B) now C) tomorrow D) in the evening 2) How do you go to school in the mornings?... A) I watch tv. B) I go

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Pazartesi Perşembe Cumartesi

Pazartesi Perşembe Cumartesi SARAY YİBİTAŞ LAFARGE ORTAOKULU 6.SINIF SBS DENEME SINAVI 1. is a book. are notebooks. a. That/ This b. That/Those c. These/Those d. These/ That 2. It is generally hot...the morning...summer. a. at/in

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018)

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2018-09 Ġubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı