İçindekiler. S a y f a 3

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İçindekiler. S a y f a 3"

Transkript

1 KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI 2011

2 S a y f a 2

3 S a y f a 3 İçindekiler GİRİŞ...4 ÖZÜRLÜLER KOORDİNASYON MERKEZİ...5 ORGANİZASYON ŞEMASI...6 HİZMETLERİ...7 ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ...9 ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI UYGULAMA FOTOĞRAFLARI... 12

4 S a y f a 4 GİRİŞ Küçükçekmece ilçesi 700 binlik nüfusuyla İstanbul un en büyük ilçelerinden biridir yılına kadar yapılaşmanın plansız olması engelli vatandaşlar için yaşam kalitesini önemli ölçüde azaltan bir etkiye neden olmuştur yılında kurulan Özürlüler Koordinasyon Merkezi bu konudaki eksikliklerin giderilmesi, ilçe genelinde engelli vatandaşların yaşam kaliteleri yükseltmek, onlara destekleyici bir birim olmak amacıyla kurulmuştur. Bu raporda Belediye Başkanlığının yapmış olduğunun yapmış olduğu Özürlüler Koordinasyon Merkezinin faaliyetleri ve Erişilebilirlik Çalışmaları yer almaktadır.

5 S a y f a 5 ÖZÜRLÜLER KOORDİNASYON MERKEZİ İlçemizde yaşayan özürlü kimselerin sosyal yaşamdan daha fazla pay alabilmelerini sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Özürlüler Koordinasyon Merkezi, başvuruda bulunanlara sunduğu danışmanlık hizmetinin yanında, bu kimselerin gündelik yaşamlarının devam ettirirken ihtiyaç duydukları araç-gereçlerin karşılanmasına yönelik çalışmalar da gerçekleştirmektedir. Özürlüler Masası bünyesinde oluşturulan ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü desteğiyle hizmet veren Mobil Tamir ve Bakım Ekibiyle özürlülerin kullanım esnasında arızalanan akülü veya manuel tekerlekli sandalye, scooter gibi araçlarının onarımları gerçekleştirilmektedir. Ayrıca asansörlü 2 adet midibüs aracılığı ile de özürlülerin öncelikli sıkıntılarından biri olan ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik ulaşım hizmeti de sağlanmaktadır. Merkezin Amaçları Engelli vatandaşların; Yaşam kalitelerini arttırmak, Bağımsız bir şekilde yaşayabilmelerine destek olmak, Toplumsal gelişmelerden pay almalarını sağlamak, Toplumsal üretime katkıda bulunmalarını yardımcı olmaya çalışmak. Merkezin Hizmetleri Bilgilendirme, yönlendirme, danışmanlık Medikal malzeme yardımları İstihdam, Sporla rehabilitasyon, Sosyal ve kültürel etkinlikler Ar-Ge çalışmaları, Hukuki danışmanlık, Evde Bakım

6 S a y f a 6 ORGANİZASYON ŞEMASI Başkan Yardımcısı Müdür Sosyal Yardım İşleri Şefliği Özürlüler Koordinasyon Merkezi Özürlüler Koordinasyon merkezi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Sosyal Yardım İşleri Şefliği ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Birimde 3 kişi görev yapmaktadır.

7 S a y f a 7 HİZMETLERİ 1-Tekerlekli Sandalye Tamiri İlçe genelinde yaşayan engelli vatandaşların tekerlekli sandalye problemlerinin giderilmesi için Ulaşım Hizmetleri ile işbirliği yapılarak uygun bir alan oluşturulmuştur. Hizmetin başladığı günden bu güne 135 tekerlekli sandalyenin arızası giderilerek sahiplerine teslim edilmiştir. 2-Medikal Yardımlar Engelli taşıma liftleri, Manuel tekerlekli sandalyeler, Görme Engelli bastonları, Akülü tekerlekli sandalyeler, Hastaaltı bezleri 3-Yaşlı ve Engelli Kişisel Bakımı Günlük hayatın alışılagelmiş, tekrar eden gereksinimlerini yerine getirmekte güçlük çeken ve bu nedenle de ortalama yaşam standartlarının altında bir hayat süren yaşlılar ve engelliler çoğu kez başkalarının yardımları ile bu gereksinimlerini yerine getirebilmektedirler. Bakımını üstlenmiş ailesi veya herhangi bir yakını bulunmayan engelliler ise maalesef bu gereksinimlerini yerine getirmede yetersiz kalmakta ve bu durum yaşam kalitelerinin gerilemesine yol açmaktadır. Bu gerekçe ile Belediye Başkanlığımıza başvuruda bulunan yaşlı ve engelliler ya da yakınları bu hizmetten faydalanabilirler. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce sunulan bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin; kimlik fotokopisi, özürlü ise özürlü sağlık kurulu raporu ile başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır. 4-Ulaşım Desteği Hastaneye gitmek isteyen engelli vatandaşlar Özürlüler Koordinasyon Merkezinden randevu alarak bu hizmetten yararlanabilirler.

8 S a y f a 8 5- İstatistikî Veriler İlgili veriler 2011 Ocak 2011 Temmuz arasında verilen hizmetleri kapsamaktadır. Danışmanlık Hizmeti: 1881 Özürlüler Masası Telefon Hizmeti : 1100 Hasta Bezi: 680 Toplam Medikal Malzeme Yardımı: 42 Tamir Edilen Tekerlekli Sandalye: 40 Hastane Ulaşım: 281 Telefonla Destek: 1054

9 S a y f a 9 ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ Küçükçekmece Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi nde, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden, bedensel ve zihinsel özürlülere ve ailelerine yönelik; tedavi, eğitim-öğretim, psikolojik destek, okul destek, fizik tedavi, havuzda su terapisi, aile terapisi, çift terapisi çalışmaları uygulanabilmekte ve çeşitli zekâ testleri gerçekleştirilebilmektedir. Eğitim ve iyileştirme hizmeti almak için merkezimize yapılan başvurularda öncelikle bireyin zekâ düzeyi, fiziksel gelişimi, psikolojik durumu, genel tıbbi durumu tespit edilir. Alınan sonuca göre kişi için bir bireysel eğitim program oluşturularak hizmet sunumu başlatılır. Sağlanan bu hizmet sunumu süresince kişiye servis hizmeti de verilerek özürlü ve yakınlarının merkezimize ulaşımları sağlanmaktadır.

10 S a y f a 10 ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI 5378 sayılı kanunun Geçici 2.maddesinin ön gördüğü şekilde yapılan erişebilirlik çalışmaları ile engelli vatandaşlarımızın ilçe içerisinde eşit, ayrımsız bir şekilde hareket etmesi öngörülmektedir. METODOLOJİ Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Özürlüler Koordinasyon Merkezi, Fen İşleri Müdürlüğü koordineli bir şekilde çalışmaktadır. Yasanın çıktığı 2005 yılında öncelikle Belediye Binası içerisindeki erişilebilirlik problemleri çözüldü. Başkanlık Binasında Yapılanlar 1-Başkanlık Binası A Girişi Rampası 2- Başkanlık Binası B Girişi Rampası 3- Başkanlık Binası A Girişi İç Mekân Rampası 4-Katlar arasında ki kot farkını giderici rampalar 5-Engelli tuvaleti Ulaşım Araçları Koordinasyon Merkezi belediye hizmet araçları sağlayan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile bilgi paylaşımıyla engelli vatandaşların hizmetine sunulmak üzere iki adet engelli aracının tahsis edilmesini sağlamıştır. Halen iki adet engelli aracı, engelli personelin işe geliş gidişlerinde, engelli vatandaşların rehabilitasyon hizmeti almalarında, hastaneye gidiş gelişlerde hizmet aracı olarak görev yapmaktadır. Kültür ve Sanat Merkezleri i Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi ii- Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi iii-cennet Kültür ve Sanat Merkezi Belediyeye ait olan 3 Kültür ve Sanat Merkezinde girişlerine engelli rampaları yapılmış. İzleyici yerlerinde engelli konuklar için yerler ayrılmıştır. Ayrıca otoparklarda gerekli engelli park alanları bırakılmıştır. Bu şekilde her ay yüzlerce etkinliğe eşit bir şekilde ulaşabilme imkanı sağlanmıştır. Engelli vatandaşların bu merkezleri kullanımlarında yaşadıkları sorunlar ivedilikle giderilmektedir. İETT Durakları Başvurulara göre erişilebilir olmayan İETT durakları belirlenerek erişilebilirlik çalışması yapılarak duraklar erişilebilir hale getirilmektedir.

11 S a y f a 11 Nikâh Sarayı Erişilebilir bir nikâh sarayı tesis edilerek sevdiklerinin mutlu gününde yanlarında olmak isteyen engelli vatandaşların ya da kendi nikâhları rahatlıkla kıydırabilecekleri bir ortam oluşturulmuştur. Nikâh salonları tamamen erişilebilirdir.

12 S a y f a 12 UYGULAMA FOTOĞRAFLARI Resim 1 - Özürlüler Koordinasyon Merkezi yetkisi ile görüşme

13 Resim 2 - Özürlüler Koordinasyon Merkezi yetkisi ile görüşme S a y f a 13

14 Resim 3 - Başkanlık Binası iç rampası (Bu rampa ile asansöre ulaşılabilmektedir.) S a y f a 14

15 Resim 4 - Başkanlık Binası iç rampası iniş S a y f a 15

16 Resim 5 Tam donanımlı engelli aracı S a y f a 16

17 Resim 6 Başkanlık Binası engelli tuvaleti S a y f a 17

18 Resim 7 Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi rampası S a y f a 18

19 Resim 8 Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi ön giriş S a y f a 19

20 Resim 9 Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi engelli tuvaleti S a y f a 20

21 Resim 10 Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi engelli tuvaleti S a y f a 21

22 Resim 11 Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi engelli tuvaleti S a y f a 22

23 Resim 12 Karakol girişine yapılan engelli rampası S a y f a 23

24 Resim 13 Aile Danışma Merkezi engelli rampası S a y f a 24

25 Resim 14 Aile Danışma Merkezi engelli rampası yan görünüş S a y f a 25

26 Resim 15 Aile Danışma Merkezi engelli tuvaleti S a y f a 26

27 Resim 16 Yaşam Sevinci Merkezi girişi S a y f a 27

28 Resim 17 Yaşam Sevinci Merkezi girişi S a y f a 28

29 Resim 18 Yaşam Sevinci Merkezi giriş düzenlemesi S a y f a 29

30 Resim 19 Yaşam Sevinci Merkezi engelli tuvaleti S a y f a 30

31 Resim 20 Yaşam Sevinci Merkezi giriş rampası S a y f a 31

32 Resim 21 Yaşam Sevinci Merkezi giriş kapısı S a y f a 32

33 Resim 22 Yaşam Sevinci Merkezi engelli tuvaleti S a y f a 33

34 Resim 23 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi giriş rampası S a y f a 34

35 Resim 24 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi giriş kapısı S a y f a 35

36 Resim 26 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi engelli tuvaleti S a y f a 36

37 Resim 27 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi engelli tuvaleti S a y f a 37

38 Resim 28 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi engelli tuvaleti S a y f a 38

39 Resim 29 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi engelli lavabosu S a y f a 39

40 Resim 30 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi engelli lavabosu S a y f a 40

41 Resim 31 Rampa Uygulaması S a y f a 41

42 Resim 32 Rampa Uygulaması S a y f a 42

43 Resim 33 Engelli Tuvaleti Uygulaması S a y f a 43

44 Resim 34 Engelli Tuvaleti Uygulaması S a y f a 44

45 Resim 35 Yeni Bilgi Evi Girişi (İnşaat aşamasında) S a y f a 45

46 Resim 36 Yeni Bilgi Evi Girişi (İnşaat aşamasında) S a y f a 46

47 Resim 37 Yeni Bilgi Evi çevre düzenlemesi (İnşaat aşamasında) S a y f a 47

48 Resim 38 Yeni Bilgi Evi engelli tuvaleti (İnşaat aşamasında) S a y f a 48

49 Resim 39 Giriş rampa uygulaması S a y f a 49

50 Resim 40 Engelli tuvaleti uygulaması S a y f a 50

51 Resim 41 Nikah Sarayı Girişi S a y f a 51

52 Resim 42 Nikah Sarayı Engelli Tuvaleti S a y f a 52

53 Resim 43 Nikah Sarayı Salonları Rampa Uygulaması S a y f a 53

54 Resim 44 Nikah Sarayı nikah masasına erişim rampa uygulaması S a y f a 54

55 Resim 45 Nikah Sarayı nikah masasına erişim rampa uygulaması S a y f a 55

56 Resim 46 Nikah Sarayı nikah masasına erişim rampa uygulaması S a y f a 56

57 S a y f a 57 YENİ BELEDİYE BİNASI Küçükçekmece Belediyesi, Halkalı'ya doğa dostu, alışılmışın dışında yepyeni bir belediye binası inşa ediyor. Farklı mimari özellikleri bir araya getirecek bina sayesinde vatandaşlar daha hızlı ve kolay hizmet alacak. Kültür merkezleri, yeşil alanları, parkları ve prestij caddeleri ile İstanbul'un örnek ilçesi Küçükçekmece'de yepyeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Türkiye'nin en yeşil ve doğa dostu belediye binasının temelleri Halkalı Merkez Mahallesi'nde atılıyor. Şeffaf bir yapıda inşa edilecek ve Türkiye'nin en yeşil binası olma özelliğini taşıyacak proje kısa bir süre içinde başlayacak. Küçükçekmecelilerin daha hızlı ve kolay hizmet alabilmesini esas alarak oluşturulan yeni belediye binası 17 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek. 25 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni binanın çevre dostu bir bina olması nedeniyle, kamu binaları arasında bir ilke imza atılmış olacak. DOĞAL AYDINLATMA SİSTEMİ KULLANILACAK Minimum enerji sarfiyatı sağlayacak yeni belediye binasında doğal aydınlatma imkânlarından büyük ölçüde yararlanılacak. Temeli atıldıktan sonra kısa sürede tamamlanacak olan bina dikkat çekici otoparkıyla da çalışanları ve hizmet verdiği vatandaşları rahat ettirecek. Tüm planlarının hazırlandığı her türlü onayının alındığı bina, alışılmış kamu binalarının soğuk görüntüsünden uzak kimliği ile de dikkat çekeceği kesin gözüyle bakılıyor. ERİŞİLEBİLİRLİK Çevre dostu yeni belediye binası aynı zamanda erişilebilirlik konusunda taviz vermeden inşa edilecek. Görme engelliler için hissedilebilir yüzeyler, sesli uyarıcılar, engelli tuvaletleri, engelli otoparkları, asansörler bu akıllı binada yer alacak uygulamalardan bazıları. Aynı şekilde iç mekan tasarımda karşılaşılan problemlerin giderilmesi yönelik olarak veznelerin erişilebilir olması, ofis tasarımında erişilebilirliğin organize edilmesi, erişilebilir olmayan noktanın olmaması planlanmaktadır.

58 Resim 47 Yeni Belediye Binası 3d çizimi S a y f a 58

59 S a y f a 59 SONUÇ VE TARTIŞMA Yapılan çalışmaların daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için stratejik plana erişilebilirliğin hedef olarak konumlandırılması, ilgili müdürlüklerin performans göstergelerine konu ile ilgili tanımlamaların yapılması planlanmaktadır. Fen İşleri Müdürlüğü Yeni binalar, Yeni kaldırım imalatları, Kaldırım tadilatlarında, Kamu binalarının erişilebilirliğinin sağlanmasında destek olunmasında İmar Müdürlüğü Yeni yapıların proje onaylarında Ruhsat Müdürlüğü Halka açık işyerlerinin ruhsatlandırılmasında erişilebilirlik yönünden etkin rol oynamalıdır yılında hizmete girmesi planlanan yeni Belediye Binası erişilebilirlik açısından sadece İstanbul da değil ülkemizde bu konuda örnek bir proje olması beklenmektedir.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

VE ENGELLĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER

VE ENGELLĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER BEYKOZ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ERĠġĠLEBĠLĠRLĠK VE ENGELLĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER ERİŞİLEBİLİR BEYKOZ Belediyemiz Aktiviteleri Şubat Ayı Akülü Araç Dağıtımı... 15 Adet Araç İhtiyaç Sahiplerini Buldu.

Detaylı

HERKES ĐÇĐN ERĐŞĐLEBĐLĐR ĐSTANBUL BEYLĐKDÜZÜ BELEDĐYE BAŞKANLIĞI

HERKES ĐÇĐN ERĐŞĐLEBĐLĐR ĐSTANBUL BEYLĐKDÜZÜ BELEDĐYE BAŞKANLIĞI BEYLĐKDÜZÜ BELEDĐYE BAŞKANLIĞI ERĐŞĐLEBĐLĐRLĐK VE ÖZÜRLÜLER ĐÇĐN YAPILAN FAALĐYETLER Belediyemiz 2009 Yerel Seçimlerinde üç beldenin birleşmesi ile çalışmalarına ilçe olarak başlamıştır. Đlçemizde yaklaşık

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ BİRİMİ - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK BİRİMİ TOPLANTISI 25.11.2015

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ BİRİMİ - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK BİRİMİ TOPLANTISI 25.11.2015 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üstyapı Projeler Müdürlüğü nün erişilebilirlik biriminde çalışmakta olan Mimar Faruk GÖNTÜRK, Sait KAYA ve Yavuz ALGÜL tarafından Üniversitemiz Engelli Birimi temsilcilerine

Detaylı

BAĞCILAR BELEDİYESİ BİRLİKTE MODELLEME DEĞİŞKEN ÖNERİLERİ

BAĞCILAR BELEDİYESİ BİRLİKTE MODELLEME DEĞİŞKEN ÖNERİLERİ BAĞCILAR BELEDİYESİ BİRLİKTE MODELLEME DEĞİŞKEN ÖNERİLERİ İçindekiler SİSTEM DİNAMİKLERİ ALTERNATİF DEĞİŞKEN ÖNERİLERİ... 2 Aile Yapısı... 2 Çocuk ve Gençlerle ilgili Faaliyetler... 2 Eğitim Kültür...

Detaylı

ENGELSİZ ERİŞİM ENGELSİZ ERİŞİM

ENGELSİZ ERİŞİM ENGELSİZ ERİŞİM ENGELSİZ ERİŞİM Dünyada 600 milyon dan fazla insan engelli olarak kabul ediliyor. Ülkemizde ise özel bakıma ve eğitime ihtiyacı olan 8,5 milyon civarında engelli insanımız bulunmaktadır.sadece Zeytinburnu

Detaylı

ISPARTA MİMARLAR ODASI

ISPARTA MİMARLAR ODASI Ulaşılabilirlik Mevzuatında adı geçen Türk Standardları Enstitüsü standartlarının, özürlülerin ulaşabilirliği ile doğrudan ilgili olan üç tanesi; TS 9111: Özürlüler ve Hareket Kısıtlılığı Bulunan Kişiler

Detaylı

Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu

Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu Proje Koordinatörü: Aydın SARIGÜL Mimar: Seçil SEÇAL Çukurova Kalkınma Ajansı 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan bu yayının

Detaylı

PENDİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

PENDİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI PENDİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI 1- Müdürlüğümüz tarafından maliyeti 200.000,00 TL olan Özürlüler Koordinasyon Merkezi binası 2008 yılında yapılmış ve faaliyete

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2014 İÇİNDEKİLER I- OCAK HAZİRAN 2013 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri... 3 01. Personel Giderleri...

Detaylı

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ 1 ÇANKAYA BELEDİYESİ ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU SUNUŞ Dünyanın pek çok ülkesinde marketlerde alış-veriş yapmak, istediği sinema ve tiyatroya gitmek, eğlence yerlerinde

Detaylı

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ 1 ÇANKAYA BELEDİYESİ ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU SUNUŞ Dünyanın pek çok ülkesinde marketlerde alış-veriş yapmak, istediği sinema ve tiyatroya gitmek, eğlence yerlerinde

Detaylı

T.C. MALTEPE BELEDİYESİ ÖRNEK ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMASI: ÇAM SOKAK ENGELSİZ ERİŞİM PİLOT BÖLGE PROJESİ

T.C. MALTEPE BELEDİYESİ ÖRNEK ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMASI: ÇAM SOKAK ENGELSİZ ERİŞİM PİLOT BÖLGE PROJESİ T.C. MALTEPE BELEDİYESİ ÖRNEK ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMASI: ÇAM SOKAK ENGELSİZ ERİŞİM PİLOT BÖLGE PROJESİ 1. MALTEPE ERİŞİLEBİLİRLİK SORUNLARI Maltepe ilçesi 400.000 den fazla nüfusu ile İstanbul un en büyük

Detaylı

ERİŞİLEBİLİR İSTANBUL ÇALIŞMALARI BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ERİŞİLEBİLİR İSTANBUL ÇALIŞMALARI BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ERİŞİLEBİLİR İSTANBUL ÇALIŞMALARI BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BAĞCILARIN ÖZÜRLÜ PROFİLİ 719.267 Olan Nüfus içerisinde Bağcılar Belediyesi Tarafından Yaptırılmış Hane Halkı Araştırmalarına Göre 13.305

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerin Engelliler Hakkındaki Yükümlülükleri Tarih : 07.09.2011 Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme Sözleşme nin 1 inci maddesinde amaç özürlülerin

Detaylı

İSTANBUL ULAŞIM A.Ş. ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMALARI RAPORU

İSTANBUL ULAŞIM A.Ş. ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMALARI RAPORU İSTANBUL ULAŞIM A.Ş. ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMALARI RAPORU İSTANBUL, 2011 1 İçindekiler 1. M1 (Aksaray-Havalimanı) Metro Hattında 2009-2011 Yılları Arasında Engellilerin Erişimiyle İlgili Düzenlemeler...

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Müdürlüğümüz her gün artan hizmet taleplerini en ekonomik ve en hızlı şekilde karşılamak amacıyla kentin ihtiyacı olan asfalt yol kaplama, istinat duvarı,

Detaylı

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve Kapsam Madde 1 - T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı; İzmir

Detaylı

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır.

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır. KONU BAŞLIKLARIMIZ GADEM Açılış Misyonumuz Hedef kitlemiz İşleyişimiz İşbirliği yaptığımız kurumlar Mobil Ekip Uygulamamız Bütünşehir Sistemi Etkinliklerimiz Ödül Sistemimiz Danışan İstatistiklerimiz GADEM

Detaylı

Engelleri Kaldıralım. Sağlık Kurumlarının Engelli Hastaların Bakımındaki Rol ve Sorumlulukları

Engelleri Kaldıralım. Sağlık Kurumlarının Engelli Hastaların Bakımındaki Rol ve Sorumlulukları Engelleri Kaldıralım Ülkemizde kentsel yaşam çevreleri fiziksel yaşam düzenlemelerin yetersizliği ve çeşitli engeller nedeniyle engelliler tarafından yeterince kullanılamamaktadır. Engellilerin toplum

Detaylı

1. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizin Kuruluş Amacı

1. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizin Kuruluş Amacı 1. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizin Kuruluş Amacı Engelli vatandaşlarımıza kültürel ve sosyal anlamda daha iyi hizmet vermek amacı ile kurulmuş, kendileri veya yakınları ile birebir görüşerek yeterli

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ Karabük,2014 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Üniversitemiz bünyesinde

Detaylı

örnekengelsizkentlerprojesiörnekeng elsizkentlerprojesiörnekengelsizkentl erprojesiörnekengelsizkentlerprojesi

örnekengelsizkentlerprojesiörnekeng elsizkentlerprojesiörnekengelsizkentl erprojesiörnekengelsizkentlerprojesi T.C. BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞI ÖRNEK ENGELSİZ KENT PROJESİ KARAMAN [Metni yazın] Sayfa 0 1. PROJENİN TANIMI 1.1. PROJENİN İSMİ: ÖRNEK ENGELSİZ KENT PROJESİ 1.2. PROJE ALANI: KARAMAN KENTSEL

Detaylı

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.01.2003 tarihinden 31,12,2003 tarihine kadar olan çalışmaları başlıklar halinde

Detaylı

SARIYER BELEDİYESİ HİZMET BİNASI

SARIYER BELEDİYESİ HİZMET BİNASI SARIYER BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALAR Sarıyer Belediyesi tüm altyapı çalışmalarında Yaya kaldırımları ve yeni bina imalatlarında engelli vatandaşlarımızı düşünerek standartlara uygun olarak hazırlamaktadır.

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ KAMPÜS BİRİMİ FAALİYET RAPORU ( )

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ KAMPÜS BİRİMİ FAALİYET RAPORU ( ) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ KAMPÜS BİRİMİ FAALİYET RAPORU (2013-2016) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ KAMPÜS BİRİMİ Erciyes Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin, üniversite çalışanlarının

Detaylı

SOSYAL YARDIM İŞLERİ. SAĞLIK ve SOSYAL YARDIM MÜDÜRLÜĞÜ. Müdürlük Faalıẏet Kapsamı

SOSYAL YARDIM İŞLERİ. SAĞLIK ve SOSYAL YARDIM MÜDÜRLÜĞÜ. Müdürlük Faalıẏet Kapsamı SAĞLIK ve SOSYAL YARDIM SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Müdürlük Faalıẏet Kapsamı YARDIM SANDIĞI Sağlık Yardımı - Muayene - Tahlil Tetkik - İlaç - Medikal Malzeme - Hasta ve Çocuk Bezi Gıda Yardımı - Erzak

Detaylı

Avcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM.

Avcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Avcılar da Toplam Yatırım 169 Milyon YTL (Yüz Altmış Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ

ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ MUTLU AİLELER MUTLU ÇALIŞANLAR BAŞARILI VE MUTLU SPORCULAR... PEKİ YA ENGELLİLERİN VE AİLELERİNİN MUTLULUKLARI?

Detaylı

ERİŞİLEBİLİR ESENLER

ERİŞİLEBİLİR ESENLER ERİŞİLEBİLİR ESENLER İçindekiler; 1. Erişilebilirlik ve Erişilebilir Kent Kavramı 2) Esenler İlçesinde Erişilebilirlik (Erişilebilir Esenler) 2.1. Erişilebilir Mahalle (Yavuz Selim Mahallesi) 2.2. Erişilebilir

Detaylı

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28913 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ Müdürlüğümüz 5393 sayılı belediye kanunun 48.maddesi ve 22.04.2006 tarihli 26147 sayılı resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulunun Belediye ve Bağlı Kuruluşları

Detaylı

T.C. MERAM BELEDİYESİ 2017 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. MERAM BELEDİYESİ 2017 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. MERAM BELEDİYESİ 2017 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Temmuz 2017 İÇİNDEKİLER I- 2017 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 3 A- BÜTÇE GİDERLERİ 3 01- Personel Giderleri 4 02- SGK

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesinde öğrenim gören engelli öğrencilerin

Detaylı

Belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları 5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesi kapsamında yapılmaktadır.

Belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları 5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesi kapsamında yapılmaktadır. Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekansal, toplumsal koşulları dikkate alan kapsamlı bir projelendirme süreci olarak tanımlanabilir. Kaçak yapılaşmanın

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

Plan Değişikliğine Konu Alanın Konumu. Şekil 1: Plan Değişikliğine Konu Alanın Konumu

Plan Değişikliğine Konu Alanın Konumu. Şekil 1: Plan Değişikliğine Konu Alanın Konumu GEMLİK İLÇESİ, ORHANİYE VE YENİ MAHALLELERDEKİ 3-4-5-6-8-9-17-18-19-20-21-22-23-25-26-27-28-29-30-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42-46-47-48-49-50-51-54-60-61-62-63-245-316-317-344-345-348-373-374 VE 901 NOLU

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim gören özürlü öğrencilerin öğrenim

Detaylı

T.C. GEDĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

T.C. GEDĠK ÜNĠVERSĠTESĠ T.C. GEDĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YAPILANMASI VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Gedik Üniversitesi'nde

Detaylı

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH TOYA MODA SİTESİ 2017 HAZİRAN AYI YÖNETİM HİZMETLERİ 1. SİTE TANITIMI VE ORGANİZASON ŞEMASI İstanbul ili, Küçükçekmece İlçesi, Tevfikbey Mahallesi 20 Temmuz Caddesi No:33 adres

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE Amaç SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Madde 1-

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-4. Syf Sayfası :1-4. Syf Sayfası :6. Syf Yayın Tarihi :30.052014 Sayfası :5. Syf Sayfası :10. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar da bir ilk

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :14. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar'da söz yine halkın!

Detaylı

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu 76 Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Destek

Detaylı

ONAY A.Ş DURUKENT DURUKENT

ONAY A.Ş DURUKENT DURUKENT DURUKENT insan odaklı tasarım... Niğde nin en güzel bölgelerinde markalı lüks konut projeleri gerçekleştiren ONAY A.Ş., yeni bir proje DURUKENT i sizlere sunmanın kıvancını yaşıyor. Yaptığımız her iş

Detaylı

tarili ve 03 No.lu Senato kararı ile HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

tarili ve 03 No.lu Senato kararı ile HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 23.02.2012 tarili ve 03 No.lu Senato kararı ile HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

FİZİKSEL ÇEVRE DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ YASA VE MEVZUATLAR

FİZİKSEL ÇEVRE DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ YASA VE MEVZUATLAR FİZİKSEL ÇEVRE DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ YASA VE MEVZUATLAR 1. BM ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞME 13 Aralık 2006 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nda kabul edilen, 30 Mart 2007 tarihinde

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM HAZİRAN AYININ 1. TOPLANTISI'NIN 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM HAZİRAN AYININ 1. TOPLANTISI'NIN 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R Evrak Tarih ve Sayısı: 05/06/2015-E. T.C. KARARIN ÖZÜ: 2016 Yılı Yatırım Programı TEKLİF: Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 27/05/2015 tarih, 2015/14044 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; 2016 Mali Yılı Bütçesi

Detaylı

BORNOVA BELEDİYESİ GÖRÜNÜRLÜK RAPORU

BORNOVA BELEDİYESİ GÖRÜNÜRLÜK RAPORU BORNOVA BELEDİYESİ GÖRÜNÜRLÜK RAPORU Sayın Olgun ATİLA, Bornova Belediye Başkanı Görünür Belediye, Türkiye de yerel yönetimlerin internet sitelerinin ulaşılabilirlik ve bilgi paylaşımı alanlarındaki performanslarını

Detaylı

ERİŞİLEBİLİR TUZLA. Belediye Başkanlığımızca Yapılan Ve Herkes İçin Erişilebilir Standartlara Sahip Sağlık Kuruluşları Ve Sosyal Hizmet Binaları

ERİŞİLEBİLİR TUZLA. Belediye Başkanlığımızca Yapılan Ve Herkes İçin Erişilebilir Standartlara Sahip Sağlık Kuruluşları Ve Sosyal Hizmet Binaları ERİŞİLEBİLİR TUZLA Tuzla Belediyesi engellilerin ve engelli ailelerinin sosyal hayata uyumunu sağlamak için engelsiz yaşam sunarak, yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor. Bu Amaç çerçevesinde Tuzla

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ EYLÜL 2010 RAPORU ENGELLĠ ÖĞRENCĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER Engelli Öğrencilere Yönelik Yapılan Fiziki Ortamlar Mühendislik Fakültesi bina girişinde

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2016 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

Sayı : 61943286-301- 08/02/2016 Konu : Meclis Karar Özetleri İlanı. DUYURU

Sayı : 61943286-301- 08/02/2016 Konu : Meclis Karar Özetleri İlanı. DUYURU T.C. MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü Sayı : 61943286-301- 08/02/2016 Konu : Meclis Karar Özetleri İlanı. DUYURU Menteşe Belediye Meclisinin 02 Şubat 2016 Salı günü saat 14.00 de Konakaltı

Detaylı

Sevgili Beyoğlulular,

Sevgili Beyoğlulular, Sevgili Beyoğlulular, Övünebileceğimiz değerlerimizden biri de yardımlaşma konusunda gösterdiğimiz hassasiyettir. Bugüne kadar millet olarak ihtiyaç sahibi olan herkesin yardımına koştuk. Dayanışmanın

Detaylı

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI KENT PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MAYIS

Detaylı

SUNULAN HİZMETLER RAPORU

SUNULAN HİZMETLER RAPORU SUNULAN HİZMETLER RAPORU Hakkı KOYUNCU Ömer Süha ERGEZEN Fatih Barbaros KOCA OCAK 2011 Araştırma Konusu Bu araştırma Çankaya Belediyesinin sunduğu kentsel hizmetleri konu edinmiştir. Amaç ve Kapsam Bu

Detaylı

DEMO : Purchase from Yaşlı www.a-pdf.com Dostu Kent Amasya to remove the watermark

DEMO : Purchase from Yaşlı www.a-pdf.com Dostu Kent Amasya to remove the watermark DEMO : Purchase from Yaşlı www.a-pdf.com Dostu Kent Amasya to remove the watermark Şekil 4.7.9.6.2 Mahallede yer alan mahalle içi ve mahalleye girişi sağlayan yollar 8-10 m civarında olup, kullanım açısından

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

Park Ayazma Villaları için start verildi

Park Ayazma Villaları için start verildi Park Ayazma Villaları için start verildi 01 Haziran 2015 Haber Linki: http://www.buyuktire.com/haber-5982- %E2%80%98park_ayazma_villalari%E2%80%99_icin_start_verildi.html Batı Koop. tarafından Tire Maltepe

Detaylı

SUNUŞ. Öğr. Gör. Hasan BAYLAVLI Daire Başkan V.

SUNUŞ. Öğr. Gör. Hasan BAYLAVLI Daire Başkan V. YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 0 YILI PERFORMANS PROGRAMI SUNUŞ Daire Başkanlığımız 0 Yılı Performans Programı 508 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI YEŞİL ALANLAR PLANLAMA PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI IN AİLE ÇAĞI ŞİARIMIZ; Milletimizin hizmetkarıyız. Her ne yaparsak önce milletimizle istişarede bulunacağız ve ortak akılla hareket edeceğiz. Altındağ da hiçbir

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI 03 İÇİNDEKİLER. ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU. MİSYON 3. VİZYON 4. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUK 5. ORGANİZASYON ŞEMASI 6. FİZİKSEL YAPI 7. TEKNOLOJİK KAYNAKLAR

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, nün teşkilat yapısını, hukukî statüsünü, görev,

Detaylı

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR Sultangazi de 36 Altın Ay Altyapı ve Üstyapı HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 SULTANGAZİ NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ Sultangazi

Detaylı

Bakırköy. Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Bakırköy. Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bakırköy Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL (Yüz Altmış Sekiz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

YERELDEN ENGELSİZ TASARIM UYGULAMALARI, KÜÇÜKÇEMECE BELEDİYESİ ÖRNEĞİ

YERELDEN ENGELSİZ TASARIM UYGULAMALARI, KÜÇÜKÇEMECE BELEDİYESİ ÖRNEĞİ YERELDEN ENGELSİZ TASARIM UYGULAMALARI, KÜÇÜKÇEMECE BELEDİYESİ ÖRNEĞİ FATMA YILMAZ 1 ve YASEMİN ÇAKIRER ÖZSERVET 2 ÖZET Dünya Sağlık Örgütü ne göre dünya nüfusunun %25 i hayatının belli bir döneminde dolaylı

Detaylı

İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz

İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz İstanbul u Sağlıklı Bir Kente Dönüştürüyoruz Ulaşımdan, çevre projelerine, sosyal hizmetlerden, eğitime kadar her alanda sağlıklı bir yapının temel taşlarını döşüyoruz. İSTANBUL U SAĞLIKLI BİR KENTE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ (11.01.2017 tarih ve 2017-001 nolu Senato Karar ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Detaylı

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI (2017-2018) Prof. Dr. Hülya DEMİR Mekânsal kullanım tanımları ve esasları (madde 5) i) Sosyal altyapı alanları (kentsel sosyal altyapı alanları) Birey ve toplumun kültürel, sosyal

Detaylı

DERS 3. Herkes İçin Eğitim

DERS 3. Herkes İçin Eğitim DERS 3 Herkes İçin Eğitim DERS 3 Herkes İçin Eğitim * Seviye: 3-4. sınıf Süre: 60-80 dakika Amaçlar: 1. Erişilebilirliğin kapsamının fiziki düzenlemelerle sınırlı olmadığını fark etmek 2. Eğitimde erişilebilirliğin

Detaylı

Dr. Muzaffer SARAÇ. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

Dr. Muzaffer SARAÇ. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Dr. Muzaffer SARAÇ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ÖZÜRLÜ Bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle

Detaylı

SONAR. Buca Belediyesi Engelli Veri Tabanı Araştırması

SONAR. Buca Belediyesi Engelli Veri Tabanı Araştırması Buca Belediyesi Engelli Veri Tabanı Araştırması AMAÇ Buca ilçesinde yaşayan engellilerin; Kimlik ve iletişim bilgilerini, Engel grubu ve derecesinin tespitini, Ailede başka engellilerin yada sağlık sorunu

Detaylı

Mevzuatta Kaygan Zemin

Mevzuatta Kaygan Zemin Mevzuatta Kaygan Zemin 378 sayılı Engelliler Kanunu erişilebilirlik standartlarına uygun olmayan yapılı çevre uygulamalarına idari para cezası verilmesini emrediyor. Kanunun geçici 2 ve 3 maddeleri kamu

Detaylı

UŞAK İLİ İSMETPAŞA CADDESİ ve ÇEVRESİ ERİŞİLEBİLİRLİK SORUNLARI ve ÇÖZÜMLERİ

UŞAK İLİ İSMETPAŞA CADDESİ ve ÇEVRESİ ERİŞİLEBİLİRLİK SORUNLARI ve ÇÖZÜMLERİ Bahçeşehir Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programı UŞAK İLİ İSMETPAŞA CADDESİ ve ÇEVRESİ ERİŞİLEBİLİRLİK SORUNLARI ve ÇÖZÜMLERİ KSUY 5119 KAMUSAL

Detaylı

Engelliler için tasarım ölçütleri

Engelliler için tasarım ölçütleri BÖLÜM-22 Engelliler için tasarım ölçütleri Engellilerin evden çıkıp, engelle karşılaşmadan tüm sosyal ve kültürel aktivitelere katılmaları başlıca amaçtır. Bu standart iş ve günlük yaşantılarını sürdürürken

Detaylı

VELİMEŞE MAHALLESİ 525 ADA 1 VE 2 PARSELLER İLE 526 ADA 1 VE 2 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

VELİMEŞE MAHALLESİ 525 ADA 1 VE 2 PARSELLER İLE 526 ADA 1 VE 2 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU VELİMEŞE MAHALLESİ 525 ADA 1 VE 2 PARSELLER İLE 526 ADA 1 VE 2 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANI : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi,

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 17 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 17 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 07.08.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 17 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : İBB Şartlı Hibe Yardımı. komisyonumuza havale edilen Fen İşleri Müdürlüğü nün 26/05/2012

Detaylı

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması.

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. 10.BELEDİYE TABİPLİĞİ A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. A1.H1: Belediye tabipliği tarafından engelli bireyler için ücretsiz fizyoterapi hizmetinin verilmesi; böylece

Detaylı

Türkiye de İşitme Cihazı Kullanıcılarının Toplam Nüfusa Oranı, 15 yaş üstü (kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sağlık Araştırması, 2010)

Türkiye de İşitme Cihazı Kullanıcılarının Toplam Nüfusa Oranı, 15 yaş üstü (kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sağlık Araştırması, 2010) 0,1 0,09 0,08 Türkiye de İşitme Cihazı Kullanıcılarının Toplam Nüfusa Oranı, 15 yaş üstü (kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sağlık Araştırması, 2010) Toplam Erkek Kadın 0,086999997 0,07 0,06 0,068000004

Detaylı

SOSYAL TESĐSLER SLER AVRUPA YAKASI ĐÇĐN N SUNUM

SOSYAL TESĐSLER SLER AVRUPA YAKASI ĐÇĐN N SUNUM SOSYAL TESĐSLER SLER AVRUPA YAKASI ENGELLĐ MĐSAFĐLERĐMĐZ ĐÇĐN N SUNUM ANA MEYDAN ALAKART RESTAURANT ŞAHĐN TEPESĐ KAFETERYA HAVUZLU BAHÇE DÜĞÜN SALONU ĐDEAL DÜĞÜN SALONU KIR DÜĞÜN SALONU YAYA GĐRĐŞĐ UYARI

Detaylı

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK FAKKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ENGELSİZ TASARIMLAR Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan İÇERİK 1) GİRİŞ 2) KALDIRIMLAR

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Esenler Toplam Yatırım 317.000 Milyon YTL (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİK PLAN SONUÇ BİLDİRİM FORMU

ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİK PLAN SONUÇ BİLDİRİM FORMU ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİK PLAN SONUÇ BİLDİRİM FORMU Yayın Tarihi: 27.04.2007 Revizyon No: Revizyon Tarihi: Formun Başlanğıç Tarihi: Kapsadığı Bitiş Tarihi: Müdürlüğü H E D E F FAALİYET

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

T.C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI Piraziz Öğretmenevi Müdürlüğü

T.C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI Piraziz Öğretmenevi Müdürlüğü T.C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI Piraziz Öğretmenevi Müdürlüğü PİRAZİZ ÖĞRETMENEVİ YENİDEN YAPILANDIRMA PROJESİ PİRAZİZ - 2008 BÖLÜM I GİRİŞ Projenin Adı ve Konusu Piraziz Öğretmenevi nin Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖZÜRLÜ HİZMET BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2006. Resmi Gazete Sayısı: 26261 BİRİNCİ BÖLÜM

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖZÜRLÜ HİZMET BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2006. Resmi Gazete Sayısı: 26261 BİRİNCİ BÖLÜM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖZÜRLÜ HİZMET BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26261 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ .HAKKIMIZDA 1999 yılında kurulan İHK İNŞAAT TİCARET LTD.ŞTİ projeden anahtar teslimine kadar gerek kamu binaları gerekse özel sektöre taahhüt edilen işlerde işverenlerinin ihtiyaçlarını koşulsuz işveren

Detaylı

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ * GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1.26 Aralık 2014 tarihinde Tekstil Üreticileri ile bir araya gelinerek, mevzuat ile ilgili sunum yapılmış, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. 2.17 Aralık

Detaylı

2018 PERFORMANS PROGRAMI

2018 PERFORMANS PROGRAMI 08 PERFORMANS PROGRAMI İÇİNDEKİLER. ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU. MİSYON 3. VİZYON 4. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUK 5. PERFORMANS BİLGİLERİ 5. AMAÇ VE HEDEFLER 5. PERFORMANS HEDEF VE GÖSTERGELERİ İLE KAYNAK İHTİYACI

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Engelli Öğrenci

Detaylı

T.C. İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü HAKKINDA YÖNETMELİK İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı,nün teşkilat

Detaylı

Şile. Toplam Yatırım 164 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Şile. Toplam Yatırım 164 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Şile Toplam Yatırım 164 Milyon YTL (Yüz Altmış Dört Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak ŞİLE

Detaylı

ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLER

ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLER 130 ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLER Stratejik Hedef 3.1 Stratejik Hedef 3.5 Dezavantajlı Gruplara Yönelik Hizmetleri Etkinleştirmek ve Yaygınlaştırmak Sosyal Destek Hizmetleri Konusunda Paydaşlarla, Gönüllülerle

Detaylı

ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK. Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ Erişilebilirlik Dairesi Başkan V.

ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK. Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ Erişilebilirlik Dairesi Başkan V. ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ Erişilebilirlik Dairesi Başkan V. 6. YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU İTÜ 24 EKİM 2018 Erişilebilirlik nedir? ŞEHİRLERİMİZDE;

Detaylı