KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 2 f nci Birleşim 12 EKİM 1973 CUMA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 2 f nci Birleşim 12 EKİM 1973 CUMA"

Transkript

1 DÖNEM: II YIL: h KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ Z A B I T L A R I 2 f nci Birleşim 12 EKİM 1973 CUMA

2

3 GÜNDEM: BOLÜM: A Kira Kontrol (Geçici Hükümler) Kural Tasarısı Kıbrıs Türk Yönetimi Anayasal Vergi Haklarının Korunması Kural Tasarısı Basın Kural Tasarısı. k* 1972 Emeklilerin İstihdam Edilememeleri Kural Teklifi Türk Cemaatı Soyadı Kural Tasarısı. 6. Temel Kurallara bir Madde Eklenmesi Hakkında Teklif. 7. Rum Mahkemelerinde Dava Açılmasını Düzenleyen Kural Teklifi. 8. Aşırı Faizi önleme Kuralı Teklifi. 9. Kıbrıs Türk Cemaatına Mensub Olmayan Şahıslara Gayrimenkul Mal Satışını Meneden Kuralı Tâdil Eden Kural Tasarısı Türk Cemaatına Mensub Olmayan Şahıslara Ait Gayrimenkul Malların Kontrolü (Geçici Hükümler) (Tâdil) Kural Tasarısı. 11. İktisadî Kalkınma Teşvik Fonu Tâdil Tüzüğü Tasarısı Âmme Hizmeti Kuralı Tasarısı Pul Kanunu (Tâdil No,2) Kural Tasarısı. BÖLÜM: B 1. Türk Cemaat Meclisi Başkanı seçimi. 2. "Hayat Pahalılığı" konusunda Genel Görüşme açılması ve konuyla ilgili olarak Sayın Maliye ve İktisadî İşler üyesi ile Sayın Ticaret, Endüstri ve Turizm üyesinin izahatta bulunması. BÖLÜM: C Sorular ve Cevaplar. BÖLÜM: D Kural Tasarılarının sunulması.

4 BtRÎNCt OTURUM Açılış Saati: BAŞKAN - Dr. Necdet H. Unel KÂTİP - Dr. Halûk Avni BAŞKAN - Yüce Meclisin sayın üyeleri; ikinci donemin dördüncü yıl ikinci "birleşimini.açıyorum. Nisap mevcut mudur? KÂTİP - Evet. BAŞKAN - Nisap mevcuttur. Sayın arkadaşlar; Kıbrıs Türk Yönetimi Yürütme Kurulu Başkanı ve Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşlcan Muavini Sayın Rauf Denfrtaş son siyasî gelişmelerle ilgili olarak, ki bu gelişmelerin çok önemli bir safhaya intikal ettiği haberi gelmiştir, Meclisimizi aydınlatıcı mahiyette bir konuşma yapmak üzere Meclisimize teşrif etmiş bulunmaktadır şu anda. Onun için gündemin müzakeresine geçmezden evvel evvelâ bu demecin verilmesini ve dinlenmesini reoa edeceğim. Buyurun Hasan bey. DR. HASAN GUVENER (Mağusa) - Sayın Başkan, muhterem arkadaşlarım; Sayın Cumhurbaşkan Muavini ve Türk Yönetimi Yürütme Kurulu Başkanı Rauf Denktaş'm son siyası gelişmelerle ilgili olarak vereceği izahatın gizli bir oturumda yapılmasını ve bundan Sayın Yürütme Kurulu üyeleriyle Meclis personelinin muaf tutulmasını teklif ediyorum. BAŞKAN - Teşekkür ederim.../ k

5 - b - Sayın arkadaşlar; bir teklif vardır». Bu oturumun gizli yapılması teklif edilmiştir. Bu teklifi Yüce Meclisin oyuna arzediyorum. Kabul edenler? KATİP - Kabul edilmiştir. BAŞKAN - Kabul etmeyenler? (Ümit Süleyman, Mustafa Güryel, Dr. Şemsi Kazım, özker Yaşın, İsmail Bozkurt.) KftTÎP - Beş kişi. BAŞKAN - Çekimser olanlar? Kabul edilmiştir. veriyorum. Bunun tahakkuku için bu oturuma beş dakika için ara Teşekkür ederim. Bilindiği gibi bundan sonra oturum açıldığı zaman Meclisin kararı ile muhtemelen açık oturuma geqilebilecektir. Teşekkür ederim. Kapanış Saati: İKİNCİ OTURUM (Gizli Oturum)./5..

6 - 5 - ÜÇÜNCÜ OTURUM Açılış Saati: 16,55 BAŞKAN - Sayın milletvekileri: ikinci birleşimin uçunca oturumunu açıyorum. Nisap? K&TİP - Mevcuttur, BA.ŞKAN - Nisap mevcuttur. Sayın arkadaşlar; gündemin A Bölümündeki 13 numaralı Tasarı, "1973 Pul Kanunu (Tâdil No 2) Kural Tasarısı" hazırdır. Raporun Komite Başkanı Sayın İsmail Bozkurt tarafından okunmasını reca ediyorum. Buyurun. MALİYE VE İKTİSADÎ İŞLER KOMİTESİ BAŞKANI İSMAÎL BOZKURT (Larnaka) - KıBRıS TÜRK YÖNETIMI MECLISI MALIYE VE IKTISADÎ IŞLER KOMITESININ 1973 PUL KA- NUNU (TÂDIL NO.2) KURAL TASARISÎ ÎLE ILGILI RAPORUDUR. Hazır Bulunanlar: İsmail Bozkurt Başkan M. Kemal Deniz Halil Fikret S ob ut ay A. R. Irıko.ğlu Dr. Şemsi Kazım.»/6..

7 - 6 - İvedilik karan olması dolay- siyle Komitemiz 1 Ekim 1973 Pazartesi günü toplanarak söz konusu Tasarıyı incelemiştir. Şekle mütedair bazı tadilât ygparak Tasarıyı kabul eden Komitemiz, Tasarının kabulünü oybirliği ile Yüce Meclise tavsiye eder. i 1 Ekim BAŞKAN - Teşekkür ederim. Rapor ve Tasarının tümü hakkında konuşmak isteyenlere söz verilecektir. Söz isteyen? KÂTİP - Mevcut değildir. BAŞKAN - Soz isteyen mevcut değildir. Sayın arkadaşlar; madde madde müzakereye geçme hususunu Meclisin oyuna arzediyorum. Kabul edenler? KÂTİP - Kabul edilmiştir. BAŞKAN - Kabul etmeyenler? Mevcut değildir. Şimdi madde madde müzakereye geçiyoruz. Buyurun. KÂTİP - /I...

8 - 7 - PUL KANUNUNU TÂDİL EDEN KURAL Kıbrıs Türk Yönetimi Meolisi aşağıdaki Kuralı yapar: Kısa isim. 1. B u Kural, 1973 Pul Kanunu (Tâdil No.2) Kuralı 19/63 olarak isimlendirilir ve aşağıda tâdil edilmiş şekliyle 29/70» Esas Kanun" olarak anılan 1963 Pul Kanunu ile birlikte 12/72 2/73 okunur. BAŞKAN - 1*inci madde hakkında söz isteyen? Oyunuza arzediyorum. Kabul edenler? KÂTİP - Kabul edilmiştir. BAŞKAN - Kabul edilmiştir. Devam ediyoruz. KÂTİP - 3, maddenin 2. Esas Kanunun 3. maddesinin (2). fıkrası kaldıtâdili. rılır ve yerine aşağıdaki yeni fıkra konur: "(2) Komiser, Maliye ve iktisadî İşler Üyeliği Dairelerine bağlı herhangi bir Memuru, bu Kanunun yürütülmesi hususunda, Komiserin emredebileceği yetkileri kullaımağa ve vazifeleri ifa etmeğe yetkili kılabilir." BAŞKAN - 2 f nci madde hakkında soz isteyen? Mevcut değildir. Oyunuza arzediyorum. Kabul edenler?../8...

9 - 8 - Kabul edilmiştir. Teşekkür ederim. Devam ediyoruz. KATİP - Yürürlüğe giriş. 3. Bu Kural Resmî Gazetede yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer. BAŞKAN - Oyunuza arzediyorum. Kabul edenler? Kabul edilmiştir. Sayın arkadaşlar; şimdi üçüncü okunuşa geçiyoruz. ÜMİT SÜLEYMAN (Lefkoşa) (Yerinden) - Kısa ismin okunmasıyle iktifa edilmesini teklif ediyorum. BAŞKAN - üçüncü okunuşun kısa isimle okunmak suretiyle iktifa edilmesi teklifi vardır. Kabul eden arkadaşlar? Kabul edilmiştir. Üçüncü okunuş. Buyurun. K&TİP - Kısa isim. 1. B u Kural, 1973 Pul Kanunu (Tâdil No.2) Kuralı olarak isimlendirilir ve aşağıda tâdil edilmiş şekliyle "Esas Kanun' 1 olarak anılan 1963 Pul Kanunu ile birlikte okunur.../9..

10 - 9 - BAŞKAN - Kabul edenler? KÂTİP - Kabul edilmiştir. BAŞKAN - Kabul edilmiştir. Kabul etmeyenler? KÂTİP - Mevcut değildir. BAŞKAN - Çekimser olan? Mevcut değildir. Sayın arkadaşlar; Pul Kanununu Tâdil 3den Kural Meclisten geçmiştir. Şimdi, gündemimizin A Bölümünde müzakereye hazır başka konu mevcut değildir. Gündemin B Bölümüne geçiyoruz. Gündemin B Bölümünde iki husus vardır. Hatırlatmak bakımından söylüyorum. 1. Türk Cemaat Meclisi Başkanı Seçimi. 2. Hayat pahalılığı konusunda genel görüşme açılması ve konu ile ilgili olarak Sayın Maliye ve İktisadî İşler Üyesi ile Sayın Ticaret, Endüstri ve Turiam üyesinin izahatta bulunması. Şu halde B Bölümünün birinci kısmına geçiyoruz. Bu hususun tahakkuku için bu oturuma da tam on dakika için ara veriyorum. Bundan sonraki oturum, Cemaat Meclisi üyelerinden en yaşlı üye olan arkadaşımızın Başkan lığında yapılacaktır ve yalnız Başkan seçimine inhisar edecektir. Çok teşekkür ederim. Kapanış Saati: /10..

11 TURK CEMAAT MECLÎSİ OTURUMU KIBRIS TURK CEM. AT MECLİSİ BAŞKANI SEÇİMİ (Sadece Kıbrıs Türk Cemaat Meclisi üyeleri hazır bulunmuştur.) Açılış Saati: En yaşlı üye olarak BAŞKAN - Ahmet Aziz Kâzım KATİP - Fuat Veziroglu BAŞKAN - Pek sayın Cemaat Meclisi üyesi arkadaşlar; Kıbrıs Türk Yönetimi Meclisi gündeminin B Bölümünde bulunan Türk Cemaat Meclisi Başkanını seçmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Şimdi doğrudan bunu yapma yoluna gidiyoruz. Once şunu hatırlatayım. Cemaat Meclisi İçtüzüğünün 64'üncü maddesi;»nisap; üye tam sayısının en az yarısı". Yani sekiz üye nisap teşkil eder. Nisap var mı? efendim. M. OZKER YAŞIN (Lefkoşa) (Yerinden) - Bir kâtip seçiniz BAŞKAN - Evet. Kâtip, üye arkadaşların en genci olan İsmail beydir. İsmail bey aday olduğuna göre kendisi gelmek istemezse, kendinden biraz daha yaşlı... İSMAİL 30ZKURT (Lârnaka) (Yerinden) - Fuat bey. BAŞKAN - Fuat bey arkadaşımız bu vazifeyi deruhte edebilir. Buyurun Fuat bey. BAŞKAN - Evet, nisap var mı? KATİP - Nisap vardır.../il..

12 BAŞKAN - Peki. Temel Kurallara göre verilen oyların salt çoğunluğunu elde eden üye Başkan seçilebilir. Demek oluyor ki, kaç kişi isek onun salt çoğunluğu ne ise o yeterli olabilir ve Başkan seçilebilir. Şimdi arkadaşlar, üye arkadaşların kararı ile bu seçimin açık, el kaldırma usulü ile mi, yoksa gizli oy pusulasına herkes istediği adayı yazmak suretiyle mi? Bunu Meclisin oyuna arzediyorum. Gizli mi isteniyor, açık mı isteniyor? koyun. M. OZKER YAŞIN (Lefkoşa) (Yerinden) - Once gizliyi oya BAŞKAN - Gizli oy isteyenler ellerini kaldırsın. 0 halde gizli oyla yapılacaktır. Şimdi adayların tesbitine gidiyoruz. Aday arkadaşlar isimlerini söylesinler. Hüseyin Sam bey, buyurun. HÜSEYİN M. SARRI (Mağusa) - Türk Cemaat Meclisi Başkanlığına Sayın Hüseyin Gültekin'i teklif ediyorum. BAŞKAN - Hüaeyin Gültekin. Evet efendim; birinci aday Hüseyin Gü3tekin. İkinci aday olarak... ediyorum. M. OZKER YAŞIN (Lefkoşa)- İsmail Bozkurt'u teklif BAŞKAN - İsmail Bozkurt. Başka, üçüncü bir aday var mı? Başka arkadaş, başka bir arkadaşı teklif edecek mi? Yoktar. 0 halde iki aday mevcuttur. Bu iki adaydan bir tanesini Başkan olarak seçeceğiz.../12.

13 adını Oy pusulalarına herkes gizli olarak istediği adayın yazabilir. (Mühürlü oy pusulaları Kâtip tarafından üyelere dağıtıldı.) (üyeler Kâtiplik kürsüsüne gelerek oylarını kullandı.) atılmıştır. BAŞKAN - Sayın arkadaşlar; oy pusulaları kutuya Şimdi oyların sayımına geçiyoruz. Buyurun. seçelim. t M. OZKER YAŞIN (Lefkoşa) (Yerinden) - Bir kişi daha Ayhan bey olabilir. BAŞKAN - Evet. Ayhan bey lütfen. (Kâtip oy pusulalarını okurken Ayhan bey de yanında bulundu.) KATİP - İsmail Bozkurt, İsmail Bozkurt, Hüseyin Gültekin, İsmail Bozkurt, İsmail Bozkurt, İsmail Bozkurt, Hüseyin Gültekin, Hüseyin Gültekin, Hüseyin Gültekin, İsmail Bozkurt. BAŞKAN - Bitti, değil mi? KATİP - Bitti. 0 kadar. BAŞKAN - Altı ile dört. İsmail Bozkurt arkadaşımız altı, Hüseyin Gültekin arkadaşımız da dört oy almışlardır. Böylece İsmail Bozkurt arkadaşımız Cemaat Meclisi Başkanlığına seçilmiştir. (Alkışlar. )./13.

14 Kendisini Meclis adına, kendi adıma tebrik eder ve kendini bize hitap etmek için kürsüye davet ediyorum. TURK CEMAAT MECLİSİ BAŞKANI İSMAİL BOZKURT - Muhterem arkadaşlar, şu anda mutluluğuma diyecek yoktur ve bu mutluluğumu ifade edecek söz bulamıyorum. Yüce Meclisin gerek Temsilciler Meclisi üyeleri gerek Cemaat Meclisi üyeleri itibariyle en genç üye olmama rağmen, muhterem arkadaşların bana bu şekilde itimat beyan etmeleri beni fazlası ile mütehassis etmiştir. Fazla konuşamayacağım. Sadece şurada, şu kürsüden şunu tebarüz ettirmek istiyorum: Bu vazifede kaldığım müddetçe hiçbir kimsenin ve hiçbir zümrenin etkisinde kalmadan, sadece vicdanımın sesine göre hareket edeceğim ve herhangi bir anda, herhangi bir şart. altında görevimi yapamayacak duruma geldiğimi hissettiğim anda da bu görevi kendi elimle emanet sahibine, yani sizlere, iade edeceğim. Hapinize çok çok teşekkür ederim. Sağ olu&, var olun. (Alkışlar.) ve mutlu olsun. BAŞKAN - Bu sonuç Cemaat Meclisimize, toplumumuza kutlu Arkadaşlar, bu sonuçtan sonra oturumu kapatıyorum. Kapanış Saati: /14.

15 DÖRDÜNCÜ OTURUM Açılış Saati: BAŞKAN - Sayın milletvekilleri; Kıbrıs Türk Yönetimi Meclisinin bugünkü birleşiminin dördüncü oturumunu açıyorum. Nisap? KATİP - Mevcuttur. BAŞKAN - Mevcuttur. Devam ediyoruz. A Bölümü bitmiş, B Bölümünün birinci kısmı da halledilmiştir. B Bölümünün ikinci kısmmdayız. Sayın Fuat Veziroğlu söz istiyor. Buyurun. FUAT VEZİROĞLU (Magusa) - Sayın Başkan, sayın arkadaşlar; gündemin B Bölümünün ikinci maddesinin müzakeresinin bir daha sonraki oturuma kalmasını teklif ediyorum. Ondan sonraki bölümün bitirilerek oturuma son verilmesi şeklindedir teklifim. BAŞKAN - Sayın arkadaşlar; bir teklif vardır. Aksi teklifi olan var mıdır? Sayın Fuat Veziroğlunun, B Bölümünün ikinci kısmının tehiri hususundaki teklifini Yüce Meclisin oyuna arzediyorum. Kabul edenler? Kabul edilmiştir. Gelen birleşime tehiri istenmişti değil mi Fuat bey? Şu halde gelen birleşime tehir edilmiştir. Teşekkür ederim. Şimdi C Bölümüne geçiyoruz. Buyurun.../15.

16 S.49 KıBRıS TURK YÖNETIMI MECLISI LEFKOŞA ÜYESI SAYıN M. KEMAL DENIZ'IN YÜRÜTME KURULU BAŞ- KANLıĞıNA 22 MAYıS 1973 TARIHLI SORUSU. " Kıbrıs'ın tek büyük Türk Kasabası olan Lefke'de gün geçtikçe işşizlik çoğalmaktadır. Bilindiği gibi Karadağ'da işletilen maden hemen hemen durmuş gibidir. Bir çok aileler maişetlerini temin için Rum bölgelerine gitmekte veya Adadan göç etmektedirler. Bu durum Lefke'de yaşıyan vatandaşlarımızı kara kara düşündürmektedir. Lefke'yi ziyaretim esnasında bana aşağıdaki dileklerini sunmuşlardır. Bu hususta ilgili Üyeliğin gerek beni gerekse Yüce Meclisimizi aynı zamanda Lefke'li vatandaşlarımızı aydınlatmasını rica ederim. Bir müddet evvel Lefke veya Karadağ bölgesinde bir feçel fabrikası ile bir tuğla fabrikası açılmasına karar verilmiştir. Maalesef bugüne kadar bu hususta bir faaliyet gösterilmediği bildiriliyor. Bölge sakinlerinin izahına göre bu iki tesis bölgeye büyük bir canlılık verecektir. Bu iki fabrika projesi hangi safhadadır?" 2k Mayıs /16.

17 C KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ LEFKOŞA ÜYESİ SAYIN M. KEMAL DENİZ'İN 22 MAYIS 1973 TARİH- Lİ SORUSUNA TİCARET, ENDÜSTRİ VE TURİZM ÜYE- LİĞİNİN YÜRÜTME KURULU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN İLETİLEN 13 AGİJSTOS 1973 TARİHLİ CEVABI. " Tuğla Fabrikası; 1963 olayları başladığı zaman Türklere ait (Ali Gürsoy ve Zeki Halil) sadece iki Tuğla Fabrikası vardı. Olaylar neticesi bu fabrikalar Rum kesiminde kalarak tahribata uğramışlardır. Anılan şirketlerin 1963'den beri herhangi bir faaliyetleri olmamıştır. Olayları müteakip, muhtelif Türk müteşebbislerce (Vak Kardeşler Ortaklığı (Abohor) ve Özer Şahoglu) küçük kapasitede ve demode makinelerle tuğla imali denenmiş ancak bunlar aşırı Rum rekabeti karşısında muvaffak olamamışlardır. Türk Yönetimi Plânlama Teşkilâtınca Türk toplumunun ihtiyaçlarına cevap verecek büyük çapta bir tuğla fabrikası kurulması önerilmiştir. Bu öneriyi takiben muhtelif araştırma ve teşebbüsler yapılmıştır. Bahse konu yatırımı gerçekleştirebilmek için muhtelif bölgeler üzerinde durulmuş ve bu etüdler yapılırken Lefke bölgesinin durumu da incelenmiş ve kuruluş yeri itibariyle böyle bir fabrikanın Lefke'de kurulmasının ekonomik olup olmayacağı araştırılmıştır. Aralık 1972'de ise Lefke bölgesinde 19 kişi 300'er sermaye tahsisi yaparak küçük çapta bir tuğla fabrikası kurmak için teşebbüse geçmişler ve neticede (I9x 300=5700) 5700'lık bir sermaye toplamışlardır. Bu teşebbüs herhangi bir ilerleme kaydetmemiştir. Bu konuda yapılan çalışmalar neticesindeja) Aşırı Rum rekabetine karşı büyük çapta (optimal kapasitede) bir fabrikanın kurulmasının icap ettiğij b) Nakil masrafları dikkate alınarak ihtiyaç bölgelerine yakın yerlerde fabrikanın kurulmasının gerekli olduğu$ Plânlama Teşkilâtınca tesbit edilmiş ve Yönetimimizoe küçük sermaye ve küçük çapta imalâtlar prensip itibariyle desteklenmemiştir.../17.

18 Halen toplumumuzun büyük bir ihtiyacı olan tuğla imali için Evkafın öncülüğünde, optimum kapabitede (4-6 milyon tugla/yılda) bir tuğla fabrikası kurulması için gerekli proje hazırlanma ve bu maksat için gerekli izinler de alınmıştır. Proje tatbikata konmak üzeredir. Bu konuda yapılacak yatırım tutarı 1 5 0, ,000 arasındadır. Kurulacak olan büyük çaptaki fabrikaya ortak olmak isteyen vatandaşlara imkân sağlanacak ve proje Evkafın öncülüğünde halkımıza mal edilecektir. Konserve Fabrikası. Kıbrıs Türk müstahsillerinin ürünlerini değerlendirmeye yardımcı olma gayesiyle komple bir konserve fabrikası kurulması uzun etttdlere konu olmuş ve salça, reçel, komposto ve meyve suyu imalini öngören bir proje Kooperatif ve Çalışma Uyeligince hazırlanmıştır. Bu projenin tatbik yeri olarak Geçitkale veya Lefke bölgesi düşünülmüştür. Plânlama Teşkilâtınca konuya ilişkin yapılan incelemelerde: - Yatırımın büyüklüğü ve sermaye ihtiyacı; - Alternatif yatırımlarda daha yüksek kârlılık ve öncelik; - Ham madde istihsalinin tatminkâr olmaması ve sair sebeplerden dolayı bu projeler olumlu karşılanmamıştır. " 1 Ekim /18.. / / /

19 S. 52 KIBRIS TURK YÖNETİMİ MECLİSİ LEFKOŞA USEYİ SAYIN M. KEMAL DENİZ'İM YÜRÜTME KURULU BAŞ- KANLIĞINA 22 MAYIS 1973 TARİHLİ SORUSU. " 1571 yılında Kıbrıs'ı Allah Allah sesleri ile zapteden ecdadımız bize Lefkoşa'da büyük ve güzel bir mabed emanet etmişlerdir. Bu mabedimizin iki minaresinden iki müezzin senelerce sabah ezanlarını en yüksek ve güzel sesleri ile okumuşlardır. Bir kaç sene evvelisine kadar yine bu minarelerden megafonlarla yüksek sesle sabah ezanları okunmakta idi. Fakat aniden bu ezanların yüksek okunması durduruldu. Sebebini bilmiyoruz, fakat Lefkoşa halkı büyük bir üzüntü içinde durumu bir birine soruyor. Sabah namazı ezanı niye megafonla okunmuyor? Sabahları okunan bu ezanlar Kıbrıs Türküne büyük bir neşe ve enerji katmaktadır. Ulu minarelerimizden yüksek sesle okunan bu ezanları ne zaman tekrar işiteceğimizi öğrenmek için ilgili makamdan bu hususta Meclisimizi aydınlatmasını rica ediyorum." 24 Mayıs /19

20 KIBRIS TTJRK YÖNETİMİ MECLİSİ LEPKOŞA ÜYESİ SAYIN M. KEMAL DENİZ«İN 22 MAYIS 1973 TARİH- Lİ SORUSUNA YÜRÜTME KURULU BAŞKANLIĞI'NIN 12 EYLÜL 1973 TARİHLİ CEVABI. 11 Cevaplandırılmak üzere Başkanlığımıza gönderilen K.T.Y. Meclisi Üyesi Sayın M. Kemal Deniz'in, Selimiye Camiinde okunan sabah ezanları konusundaki S.52 sayılı ve 22 Mayıs, 1973 tarihli soru önergesi, Vakıflar ve Din İşleri Dairesi İdare Hey»eti Başkanlığı nezdinde tetkik ettirilmiştir. Vakıflar ve Din İşleri Dairesi İdare Heyleti Başkanlığı, söz konusu sabah ezanlarının hoparlörden yeniden alçak sesle okunmasına başlandığını bildirmiş bulunmaktadır.*' 1 Ekim / 20..

21 S. 56 KIBRIS TURK YÖNETİMİ MECLÎSİ MAGUSA ÜYESİ SAYIN FUAT VEZÎROGLU'NUN YÜRÜTME KURULU BAŞKANLIĞINA 28 HAZİRAN 1973 TARİHLÎ SORUSU. Uzunca bir süre önce Yürütme Kurulu tarafından Kıbrıs Türk Yönetimi Meclisi»ne sevkedilen ve Meclis'ce kabul edilerek Cumhurbaşkan yardımcısı tarafından imzalandıktan sonra resmi gazetede yayıhlanmak suretiyle yürürlüğe giren İhtiyat Sandığı Kuralı'nm uygulanmasını bertaraf, etmek veya uygulama alanını asgariye indirmek amacıyle bazı şahıs ve müesseselerin açık ve gizli faaliyet içinde oldukları, bu uğurda Kanun ve Yönetim tanımaz bir zihniyet ve cüretle davrandıkları yolunda bilgi almış bulunuyorum. Bu tip şahıs ve müesseselerin, sair faaliyetler meyanmda: 1. Kural'm yürürlüğe girmesinden önce idame ettirdikleri sandık veya benzeri kuruluşlarda birikmiş paraları, sırf yönetim kontrolüne geçmesin diye dağıttıkları veya başka tertiplerle Kural kapsamı dışına ittikleri veya itmeye çalıştıkları, 2. İhtiyat Sandığı Kuralı kapsamına girmemek için Kural»m çıkmasına kadar uyguladıkları sistemi değiştirdikleri veya değiştirmeğe çalıştıkları, 3. Kısacası adı geçen Kural'ı kendi çaplarında veya kendi faaliyet çevrelerinde kâğıt üstünde kalma mevkiine mahkûm etmek istedikleri öğrenilmiştir. Bahsedilenler muvacehesinde Sayın Çalışma Üyesinin aşağıdaki hususlarda Meclisimizi aydınlatmasını rica ederim: /21..

22 Kural'm Yürürlük tarihinden önce hangi şahıs veya müesseseler ihtiyat sandığı veya başka isim altında benzeri bir sistem idame ettirmekte idi? 2. Böyle bir sistem idame ettiren müessese veya şahıslardan hangileri bu paksadla ellerinde mevcut parayı Kural hükümlerine uygun şekilde gereken yerlere yatırmış veya yatıracağını bildirmiştir? 3. Böyle bir sistem idame ettiren müessese veya şahıslardan hangileri ellerindeki parayı tahsis bakımından Kural hükümlerine riayetten kaçınmıştır? k. Böyle bir sistem idame ettiren şahıs veya müesseselerden hangileri Kural'm yürürlüğe girmesiyle veya giriş tarihine yakın zamanlarda eski sistemini feshederek ve Kural hükümlerinin şümulünden kurtulacak şekilde yeni bir sisteme gitmiştir veya gitmek üzere veya niyetindedir? 5. Yukarıda belirtildiği şekilde davranan şahıslar veya müesseseler varsa bunlara karşı ne gibi tedbirler alınmıştır? Alınmışsa ne netice vermiştir? Henüz alınmamışsa ve yakında veya ileride almacaksa bu tedbirler neler olacaktır." 28 Haziran 1973 /22.

23 --C.56 KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ MAGUSA ÜYESİ SAYIN FUAT VEZİROGLU'NUN 28 HAZİRAN 1973 TARİHLİ SO- RUSUNA ÇALIŞMA, REHABİLİTASYON VE SOSYAL İŞLER ÜYELİĞİNİN YÜRÜTME KURULU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN İLETİLEN 12 EYLÜL 1973 TARİHLİ CEVABI. 1- Yüce Meclis tarafından kabul edilen "İhtiyat Sandığı Kuralı" üyeliğimizce üzerinde titizlikle çalışılan bir Kuraldır. Bir an önce uygulamaya geçmek arzumuza rağmen, kapsamı çok geniş olan ve Önemli hazırlık gerektiren bu sandığın kuruluş çalışmaları tamamlanamamıştır. Evrak ve pul basımı, işleyişi ile ilgili diğer çalışmalar hayli zaman almaktadır. Buna rağmen Üyeliğimiz en az hata ile işleyebilecek bir mekanizma kurma çalışmalarını titizlikle devam ettirmektedir. 2- Kural»m yürürlüğe girmesinden önce mevcut sandıkların durumu, Kuralda belirtilmiştir. Madde 31, (l), (2) ve (3)'de işveren ve işçi arasında varılacak anlaşmanın tanınacağı yer almıştır. Ancak Kural'm yürürlüğe girişinden önce işveren ve işçi anlaşarak, sandığı dağıtıp, biriken parayı sahiplerine iade edebilirler. Ancak Kural'm yürürlüğe konmasından sonra böyle bir yola gi. iş, Kurala aykırı düşer. Bu konuda da Kuralda tedbir mevcuttur. 3- (a) Kural'm yürürlüğe girmesinden önce toplu sözleşmelerle bazı müesseseler, İhtiyat Sandığı kurmuşlardır. Ancak herhangi bir Kural Veya kanun bunun Üyeliğimizin bilgisine getirme zorunluğu yüklemediği için, kurulan sandıkların tününden haberdar olamıyacağımız açıktır. (b) Mevcut İhtiyat Sandıklarının resmi kaydı olmadığı ve işçilerden herhangi bir şikâyet Üyeliğimize intikal etmediği için, İhtiyat Sandığı yürürlüğe girmeden, hangi müesseselerde sandığın dağıtıldığına veya yeni bir sisteme geçildiğine ilişkin esaslı bilgimiz mevcut değildir. (c) Kural hükümleri sarihtir. Emekli hakkı olmayanlara, bu kuraldan yararlanma hakkı tanınmaktadır. İhtiyat Sandığı kapsamından çıkmak isteyen müesseseler, çalışanlarla anlaşarak, emekli hakkı vermek isterlerse, bunun hukukî yönü tamamlanarak, uygulanabilir. Ancak,»Eneklilik hakkı" veriyor görünüp, İhtiyat Sandığı Kuralına, aykırı düşmemek gerektiği sarihtir. (d) İhtiyat Sandığı Kuralının gerektirdiği resmi kayıt işlemi başladıktan sonra, muhtelif müesseseler hakkında kesin bilgi sahibi olabileceğimizi saygılarımızla arzederiz." 1 Ekim /23..

24 BAŞKAN - Teşekkür ederim. Sayın arkadaşlar; gündemimizin C Bölümü de bitmiştir. Şimdi D Bölümüne geçiyoruz. Bölüm :D Kural Tasarılarının sünulması. Sunulacak bir tek tasarı mevcuttur. sevkedilmiştir Ceza Kanunu (Tâdil) Kural Tasarısı.Hukuk Komitesine Bu şekilde gündemimizin A, B, C ve D Bölümleri bitmiş oluyor. Yüce Meclis tasvip ettiği takdirde önümüzdeki birleşimin 19 Ekim 1973 Cuma günü öğleden sonra saat 3.^0'da yapılması düşünülmüştür. Tekrar ediyorum; önümüzdeki birleşimin 19 Ekim 1973 Cuma günü öğleden sonra saat 3.30'da yapılması düşühülmüştür. Gün ve saat hakkında itirazı olan var mı? Buyurun. M. OZKER YAŞIN (Lefkoşa) (Yerinden) olsun efendim. Günler kısalmıştır. BAŞKAN olmasını teklif ediyorsunuz. ZİYA M. RIZKI (Leymosun) (Yerinden) daha iyi. BAŞKAN daha iyi. İtirazı olan yok. Şu halde sayın arkadaşlar; önümüzdeki Kıbrıs Türk Yönetimi Meclisi birleşimi 19 Ekim 1973 Cuma günü öğleden sonra saat 3.00'de yapılacaktır.../24..

25 GÜNDEM: BOLUM; A Kira Kontrol (Geçici Hükümler) Kural Tasarısı Kıbrıs Türk Yönetimi Anayasal Vergi Haklarının Korunması Kural Tasarısı Basın Kural Tasarısı Emeklilerin İstihdam Edilememeleri Kural Teklifi Türk Cemaatı Soyadı Kural Tasarısı. 6. Temel Kurallara bir Madde Eklenmesi Hakkında Teklif. 7. Rum Mahkemelerinde Dava Açılmasını Düzenleyen Kural Teklifi. 8. Aşırı Faizi Önleme Kuralı Teklifi. 9. Kıbrıs Türk Cemaatına Mensub Olmayan Şahıslara Gayrimenkul Mal Satışını Meneden Kuralı Tâdil Eden Kural Tasarısı Türk Cemaatına Mensub Olmayan Şahıslara Ait Gayrimenkul Malların Kontrolü (Geçici Hükümler) (Tâdil) Kural Tasarısı. 11. İktisadî Kalkınma Teşvik Fonu Tâdil Tüzüğü Tasarısı Amme Hizmeti Kural Tasarısı Ceza Kanunu (Tâdil) KUral Tasarısı. BOLUM; B»Hayat pahalılığı»konusunda genel görüşme açılması ve konu ile ilgili olarak Sayın Maliye ve İktisadî İşler Üyesi ile Sayın Ticaret, Endüstri ve Turizm Üyesinin izahatta bulunması. Bu arada B Bölümüne ithali istenen husus var mıdır? Mevcut değildir. BOLUM: C Sorular ve Cevaplar. BOLUM: D Kural Tasarılarının sunulması. Birleşimimiz bitmiştir. Teşekkür ederim. Kapanış Saati: 17.45

26

KIBRIS TÜRK YÖNET+HÎ MECIÎSİ. Vuncü Birleşin 31 EKİİI 1972 SALI

KIBRIS TÜRK YÖNET+HÎ MECIÎSİ. Vuncü Birleşin 31 EKİİI 1972 SALI DÖNEM; II YIL: 3 KIBRIS TÜRK YÖNET+HÎ MECIÎSİ Z A B I T L A P. I Vuncü Birleşin 31 EKİİI 1972 SALI - 2 - GÜÎp)EM: BÖIJ^Î: A 1. 1970 ICira Kontrol (Geçici Hü-ümler) Kural Tasarısı 2. 1971 Kıbrıs Türk Yönetimi

Detaylı

KIBRIS GEÇİCİ TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 12'nci Birleşinr 18 ARALIK 1970 CUMA

KIBRIS GEÇİCİ TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 12'nci Birleşinr 18 ARALIK 1970 CUMA / DONEM: II t KIBRIS GEÇİCİ TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ Z A B I T L A R I 12'nci Birleşinr 18 ARALIK 1970 CUMA - 2 - GÜNDEM; BOLUM: A 1. 1970 Disiplin Adliye Kurulları (Geçici Hükümler) Kural Tasarısı. 2. Sosyal

Detaylı

KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 31«inoi Birleşim (3»üncü Olağanüstü Birleşim) 12 TEMMUZ 1974, CUMA

KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 31«inoi Birleşim (3»üncü Olağanüstü Birleşim) 12 TEMMUZ 1974, CUMA DOHBMr II YIL: 4 / s KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ Z A B I T L A R I 31«inoi Birleşim (3»üncü Olağanüstü Birleşim) 12 TEMMUZ 1974, CUMA GÜNDEMs BOLUM; A 1. 1974 İktisadî Kalkınma Teşvik Fonu (Tâdil) Ttizügtt

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM: II YASAMA YILI: 1992/2 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 30'uncu Birleşim 10 Nisan 1992, Cuma İÇİNDEKİLER I. GELEN EVRAK II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A.

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM : III YASAMA YILI: 1/1994 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 27 1 nci Birleşim 3 Mayıs 1994, Salı Sayfa İÇİNDEKİLER I. GELEN EVRAK 2616 II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA

Detaylı

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye Adalet Akademisi

Detaylı

-KARAR- ADAYLAR PARTİSİ ALDIĞI OY Yusuf KILIÇ AKPARTİ 22 Ebru ATEŞ AKPARTİ 22 Bilal EKEN AKPARTİ 22 Ahmet KESER AKPARTİ 22

-KARAR- ADAYLAR PARTİSİ ALDIĞI OY Yusuf KILIÇ AKPARTİ 22 Ebru ATEŞ AKPARTİ 22 Bilal EKEN AKPARTİ 22 Ahmet KESER AKPARTİ 22 KARAR TARIHI : 07/04/2014 KARAR NOSU : 61 ÖZÜ: Açılış ve Yoklama Belediye Meclis Başkanı Dr Tuncay ACEHAN 6.Dönem 5.Birleşim 1.oturum meclis toplantısı açılışını yaparak, meclis üyelerini saygı duruşuna

Detaylı

Sayı:104 12 Haziran 2007

Sayı:104 12 Haziran 2007 Sayı:104 12 Haziran 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 28 Mayıs 2007 tarihli Altmışyedinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan, Faktoring Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin

Detaylı

Sayı: 26/2013. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 26/2013. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 4 Kasım 2013 tarihli Dokuzuncu Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM : 11 YASAMA YILI: 1990/1 KUZEY KIBRISTÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 1 1 inci Birleşim 18 Mayıs 1990, Cuma İÇİNDEKİLER Sayfa I. GELEN EVRAK 2 II. MİLLETVEKİLLERİNİN AND İÇMESİ

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ (15.12.2011 - R.G. 213 - EK III - A.E. 652 Sayılı Yönetmelik) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİNİN

Detaylı

MECLİS KARAR ÖZETİ KARAR TARİHİ : 04/01/2019 KARAR NUMARASI : 2019/1

MECLİS KARAR ÖZETİ KARAR TARİHİ : 04/01/2019 KARAR NUMARASI : 2019/1 KARAR TARİHİ : 04/01/2019 KARAR NUMARASI : 2019/1 TEŞKİL EDENLER :Süleyman ÖZBAĞ, Fatih KAVAK, Hüsniye BAYRAM, Selami BAYHAN, Belediye Meclisi, Meclis Başkanı Süleyman ÖZBAĞ ın Başkanlığında, üyelerden

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ [(30.4.1981 R.G. 37 EK III A.E. 211 Sayılı Tüzüğün), (12.6.1981 R.G. 53 EK III A.E. 301),

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

Ana Sözleşme Değişikliğini İçeren Örnek Genel Kurul Toplantısı Gündem ve Tutanağı

Ana Sözleşme Değişikliğini İçeren Örnek Genel Kurul Toplantısı Gündem ve Tutanağı Sirküler No : 2013-18 Ana Sözleşme Değişikliğini İçeren Örnek Genel Kurul Toplantısı Gündem ve Tutanağı Tarih: 21032013 Bilindiği üzere sermaye şirketleri yeni TTK kapsamında esas (ana) sözleşmelerini

Detaylı

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kısa isim Tefsir Fasıl 96

Detaylı

U T A N A K. Dönem : 2015 Toplantı : Nisan Birleşim : 5 Oturum : 1 Birleşim Tarihi : 10.04.2015 Birleşim Saati : 17.30

U T A N A K. Dönem : 2015 Toplantı : Nisan Birleşim : 5 Oturum : 1 Birleşim Tarihi : 10.04.2015 Birleşim Saati : 17.30 T U T A N A K Dönem : 2015 Toplantı : Nisan Birleşim : 5 Oturum : 1 Birleşim Tarihi : 10.04.2015 Birleşim Saati : 17.30 Gündemin 1. maddesinde yer alan yoklama yapıldı. 34 üyeden müteşekkil İl Genel Meclisinin

Detaylı

BURÇELİK VANA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İDARE MECLİSİ BAŞKANLIĞI NDAN

BURÇELİK VANA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İDARE MECLİSİ BAŞKANLIĞI NDAN BURÇELİK VANA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İDARE MECLİSİ BAŞKANLIĞI NDAN İdare Meclisimiz, şirketimizin 2011 yılı olağan genel kurul toplantısını 27 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 14:00 de, Bursa Organize Sanayi

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü Sayı : B.07.1.GİB.4.34.16.01/KVK-5/1- Konu: Tam mükellef kurumun ortağı olduğu serbest

Detaylı

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN

Detaylı

ŞEHİT AİLELERİ VE MALÜLLERE YARDIM (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI GENEL GEREKÇE

ŞEHİT AİLELERİ VE MALÜLLERE YARDIM (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI GENEL GEREKÇE GENEL GEREKÇE 7/1974 sayılı Şehit Aileleri ve Malüllere Yardım Yasası na göre 06/03/1990 yılına dek kaybolduğu Sosyal Hizmetler Dairesi ne bildirilmeyen kişiler şehit sayılmıyor. Bu bağlamda ilgili tarihte

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 7'nci Birleşim 10 ARALIK 1971 CUMA

KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ. 7'nci Birleşim 10 ARALIK 1971 CUMA t / DONEM: II YIL: 2 KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLİSİ Z A B I T L A R I 7'nci Birleşim 10 ARALIK 1971 CUMA GÜNDEM; 30LUM; A 1. 1970 Disiplin Adliye Kurulları (Geçici Hükümler) Kural Tasarısı. 2. Sosyal Sigorta

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESI BAŞKANLIĞI TEŞVİK VE MUAFİYETLERİ KANUNU (1)(2)

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESI BAŞKANLIĞI TEŞVİK VE MUAFİYETLERİ KANUNU (1)(2) 7125 KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESI BAŞKANLIĞI TEŞVİK VE MUAFİYETLERİ KANUNU (1)(2) Kanun Numarası : 3624 Kabul Tarihi : 12/4/1990 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih

Detaylı

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ Sayfa : 2/5 Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Kurulu nun çalışma esas ve usullerinin belirlenmesidir. Kapsam Madde 2- Bu Yönerge, Vakfın tüm olağan ve olağanüstü

Detaylı

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır.

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 31 Mart 2014 tarihli Ellialtıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94

Detaylı

ĠÇĠN BAKANLAR KURULUNA YETKĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA KANUN

ĠÇĠN BAKANLAR KURULUNA YETKĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA KANUN 3729 MĠLLETLERARASI ANDLAġMALARIN YAPILMASI, YÜRÜRLÜĞÜ VE YAYINLANMASI ĠLE BAZI ANDLAġMALARIN YAPILMASI ĠÇĠN BAKANLAR KURULUNA YETKĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 244 Kabul Tarihi : 31/5/1963

Detaylı

AE ARMA ELEKTROPANÇ ELEKTROMEKANİK SANAYİ MÜHENDİSLİK TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş. Genel Kurul Bildirimi

AE ARMA ELEKTROPANÇ ELEKTROMEKANİK SANAYİ MÜHENDİSLİK TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş. Genel Kurul Bildirimi KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AE ARMA ELEKTROPANÇ ELEKTROMEKANİK SANAYİ MÜHENDİSLİK TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş. Genel Kurul Bildirimi Özet Bilgi 2016 Yılı Olağan Genel Kurulu Toplantı Sonucu Genel Kurul İşlemlerine

Detaylı

YENİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8:

YENİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8: ESKİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8: Şirketin işleri ve idaresi Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca Genel Kurul tarafından Hissedarlar arasından seçilecek 7 üyeden oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM

2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM Karar Tarihi : 03.11.2015 Karar No : Konu:2015 Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısı 2015 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 19. BİRLEŞİM 1. OTURUM BAŞKAN: Sayın Meclis Üyeleri; 5393 sayılı kanunun 20. maddesine

Detaylı

AKTAY TURİZM YATIRIMLARI VE İŞLETMELERİ A.Ş. ANASÖZLEŞME TADİL TASARISI

AKTAY TURİZM YATIRIMLARI VE İŞLETMELERİ A.Ş. ANASÖZLEŞME TADİL TASARISI AKTAY TURİZM YATIRIMLARI VE İŞLETMELERİ A.Ş. ANASÖZLEŞME TADİL TASARISI ESKİ METİN YÖNETİM KURULU VE SÜRESİ: Madde 7: Şirket işlerinin idaresi, genel kurul tarafından, hissedarlar arasından en çok üç yıl

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIĞI KOOPERATİF ŞİRKETLER MUKAYYİTLİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞANLARI KOOPERATİFİ LTD.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIĞI KOOPERATİF ŞİRKETLER MUKAYYİTLİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞANLARI KOOPERATİFİ LTD. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIĞI KOOPERATİF ŞİRKETLER MUKAYYİTLİĞİ Sayı : KŞM.0.00-634/01-I9-E.32 9 Ocak 2019 Konu : DAÜ - KOOP:'un 30 Ocak 2019 Tarihli Özel ve Yıllık Genel Kurulu Hk. DOĞU AKDENİZ

Detaylı

Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Mütevelli Heyet Genel Kurul Toplantısı

Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Mütevelli Heyet Genel Kurul Toplantısı Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Mütevelli Heyet Genel Kurul Toplantısı Beyaz Nokta Gelişim Vakfı 14. Mütevelli Heyet Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Vakfın 2007 yılı faaliyetlerine ilişkin, 23/04/2007 tarihinde

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. BİSAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. BİSAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BİSAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim Özet Bilgi Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Yapılan Açıklama

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği

Detaylı

Sayı: 7/2017. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı. yapar:

Sayı: 7/2017. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı. yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Ocak 2017 tarihli Otuzüçüncü Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında

Detaylı

Karar Tarihi Karar No Kararın- Meclis Başkan Vekillerinin Seçimi. 11 / 04 /2014 ( 19 ) Konusu. BAŞKAN : Dr. Hasan AKGÜN

Karar Tarihi Karar No Kararın- Meclis Başkan Vekillerinin Seçimi. 11 / 04 /2014 ( 19 ) Konusu. BAŞKAN : Dr. Hasan AKGÜN Karar Tarihi Karar No Kararın- Meclis Başkan Vekillerinin Seçimi. 11 / 04 /2014 ( 19 ) Konusu GÜNDEMİN ( 2. ) MADDESİ : seçimi; : 5393 sayılı yasanın 19. Maddesi gereğince Meclis 1. ve 2. Başkan Vekillerinin

Detaylı

K A R A M A N BELEDİYE MECLİS KARARLARI

K A R A M A N BELEDİYE MECLİS KARARLARI MECLİS BAŞKANI : SAVAŞ KALAYCI : NESLİHAN AKKAYA-ÜMİT GÖÇER GELEN ÜYELER :MUSTAFA KARAARDIÇ- KAZIM GÜCÜYENER- MAHMUT GÜVENTÜRK-FATİH GÜLCAN- İLKNUR HARANİ-BEKİR KÜÇÜKTÜRK- EKREM TOKAY-ERCAN ÇALIŞKAN- KEMAL

Detaylı

GENEL MEKTUP İstanbul, 4 Temmuz 2017

GENEL MEKTUP İstanbul, 4 Temmuz 2017 GENEL MEKTUP İstanbul, 4 Temmuz 2017 NO: 37 KONU: 16.06.2017 Tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı Vakfımızın 16 Haziran 2017 tarihinde İstanbul da yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin Tutanak

Detaylı

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu,

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu, Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Tebliği ile Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Sözleşmeler Tebliğine Aykırılık Başvurularını Değerlendirme Komisyonu Çalışma Esas ve Usulleri Amaç

Detaylı

4 üncü Birleşim 20.5.1999 Perşembe

4 üncü Birleşim 20.5.1999 Perşembe DONEM : 21 ÇILT ; 1 YASAMA YILI: 1 4 üncü Birleşim 20.5.1999 Perşembe

Detaylı

KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLÎSİ ZABITLARI inci Birleşim 21 MAYIS 1971 CUMA

KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLÎSİ ZABITLARI inci Birleşim 21 MAYIS 1971 CUMA KIBRIS TÜRK YÖNETİMİ MECLÎSİ ZABITLARI 28 1 inci Birleşim 21 MAYIS 1971 CUMA GÖHDEM; BÖLÜM: A 1. 1970 Disiplin Adliye Kurulları (Geçici Hükümler) Kural Tasarısı. 2. Sosyal Sigorta Kural Tasarısı. 3. 1970

Detaylı

KIBRIS TURK YÖNETİMİ MECLİSİ. 18'inci Birleşim 27 NİSAN 1973, CUMA.

KIBRIS TURK YÖNETİMİ MECLİSİ. 18'inci Birleşim 27 NİSAN 1973, CUMA. DONEM: II KIBRIS TURK YÖNETİMİ MECLİSİ Z A B I T L A R I 18'inci Birleşim 27 NİSAN 1973, CUMA. GÜNDEM: BOLÜM: A 1. 1970 Kira Kontrol (Geçici Hükümler) Kural Tasarısı. 2. 1971 Kıbrıs Türk Yönetimi Anayaşal

Detaylı

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI 01.09.2014 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI Meclis toplantısı Başkanlığında, hoş geldiniz sözleri ile başlatıldı. Açılış ve yoklama yapıldı; Yusuf Hakan ÖZDEMİR in izin dilekçesi okundu izinli

Detaylı

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20 Karar No : 20 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5.ve 19.maddesi uyarınca görev süreleri tamamlanan 1. Meclis Başkan Vekili ve 2. Meclis Başkan Vekilinin

Detaylı

TEK-ART İNŞAAT TİCARET TURİZM SANAYİ VE YATIRIMLAR A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

TEK-ART İNŞAAT TİCARET TURİZM SANAYİ VE YATIRIMLAR A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN TEK-ART İNŞAAT TİCARET TURİZM SANAYİ VE YATIRIMLAR A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimiz Ortaklar Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yazılı gündemi görüşüp karara bağlamak üzere 03.11.2017

Detaylı

KOOPERATİFLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

KOOPERATİFLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 14.06.2010 / 67-1 KOOPERATİFLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : 3 Haziran 2010 Tarihli Ve 5593 Sayılı Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

YERALTI MADENLERİNDE İŞE ALINMADA ASGARİ YAŞ HAKKINDA SÖZLEŞME

YERALTI MADENLERİNDE İŞE ALINMADA ASGARİ YAŞ HAKKINDA SÖZLEŞME YERALTI MADENLERİNDE İŞE ALINMADA ASGARİ YAŞ HAKKINDA SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 22 Haziran 1965 Kanun Tarih ve Sayısı: 8.5.1991 / 3729 Resmi Gazete Yayım Tarihi ve Sayısı: 21.5.1991 / 20877 Bakanlar Kurulu

Detaylı

Sayı: Nisan 2007

Sayı: Nisan 2007 Sayı: 66 19 Nisan 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 9 Nisan 2007 tarihli Ellidördüncü Birleşiminde Oybirliğiyle (27 Oyla) kabul olunan, Vefat Edenlerin Beyan Edilmeyen Gelirleri

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü Karar No: 206/36 Konu: Meclis Başkan Vekili Seçimi Evrak No: 232 Özet: Meclis. Başkan Vekili ile Meclis 2. Başkan Vekili Seçimi. T E K L İ F VE K A R A R : "5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesinde

Detaylı

VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ )

VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ ) VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ ) ESKİ HALİ Şirket Merkez ve Şubeleri Madde 4 - Şirketin Merkezi İstanbul İli Şişli İlçesindedir. Adresi Büyükdere Caddesi Gazeteciler Sitesi Matbuat Sokak

Detaylı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: Mevduatın Vade ve Türleri ile Katılma Hesaplarının Vadeleri Hakkında Tebliğ (Sıra No: 2002/1) (29 Mart 2002 tarih ve 24710 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır)

Detaylı

Sayı: 31/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 31/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Şubat 2014 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Devlet, Kurumsal, Şehit ve Kayıp Şehit Cenaze Törenlerine İlişkin Kuralları

Detaylı

Karar Tarihi : / Karar No: 2015 / Meclis Başkanı : Halil Dilek ÖZCAN

Karar Tarihi : / Karar No: 2015 / Meclis Başkanı : Halil Dilek ÖZCAN Karar Tarihi : 01.05.2015 24344638-301.05/ Karar No: 2015 / : 1. birleşim Türkeli Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 20.nci maddesi gereğince 01.05.2015 Cuma günü saat 15:00 da Belediye Başkanlığı

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT. KONU: Limited Şirket Pay Devirlerinde Damga Vergisi Ve Harç Uygulaması Değişikliği

BAKIŞ MEVZUAT. KONU: Limited Şirket Pay Devirlerinde Damga Vergisi Ve Harç Uygulaması Değişikliği BAKIŞ MEVZUAT KONU: Limited Şirket Pay Devirlerinde Damga Vergisi Ve Harç Uygulaması Değişikliği SAYI: 2012/88 ÖZET: Türkiye Noterler Birliğinin 20.07.2012 tarihli ve 14 sayılı Genelgede Genelgesinde Danıştay

Detaylı

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Bütçesinin Gelir, Gider ve Muhasebesine İlişkin Yönetmelik

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Bütçesinin Gelir, Gider ve Muhasebesine İlişkin Yönetmelik Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Bütçesinin Gelir, Gider ve Muhasebesine İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete :20.09.2002 tarih ve 24882 sayılı Sanayi ve Ticaret Bakanlığından

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU 6219 MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 2945 Kabul Tarihi : 9/11/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 11/11/1983 Sayı : 18218 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI

SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI SİVİL HAVACILIK DAİRESİ (KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar. Kısa İsim 41/1989 18/1991 27/1993 22/1998

Detaylı

Sayı: 18/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 18/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 27 Ocak 2014 tarihli Otuzsekizinci Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Dönemi : Birleşim No : 2017-1000 Birleşim Tarihi : 02/01/2017 Birleşim Saati : 19:30 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : KARARA KATILANLAR

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Mart 2009 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası Anayasa nın 94 üncü maddesinin

Detaylı

DANIŞTAYIN 1606 SAYILI YASAYLA İLGİLİ KANUN YARARINA BOZMA KARARI

DANIŞTAYIN 1606 SAYILI YASAYLA İLGİLİ KANUN YARARINA BOZMA KARARI 18.05.2009/88 DANIŞTAYIN 1606 SAYILI YASAYLA İLGİLİ KANUN YARARINA BOZMA KARARI ÖZET : Danıştayın 1606 sayılı Bazı Dernek ve Kurumların Bazı Vergilerden, Bütün Harç ve Resimlerden Muaf Tutulmasına İlişkin

Detaylı

KAMU İHALE YASASI. (20/2016 Sayılı Yasa) Madde 86 Altında Yapılan Tüzük

KAMU İHALE YASASI. (20/2016 Sayılı Yasa) Madde 86 Altında Yapılan Tüzük KAMU İHALE YASASI (20/2016 Sayılı Yasa) Madde 86 Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Kamu İhale Yasasının 86 ıncı maddesinin (3) üncü fıkrasının kendisine verdiği yetkiye

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 04/04/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 04/04/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 04/04/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1- Erenler Mahallesi 1085 Sokakta Bulunan Parka İsim

Detaylı

TÜRK VATANDAŞLARI HAKKINDA YABANCI ÜLKE MAHKEMELERİNDEN VE YABANCILAR HAKKINDA TÜRK MAHKEMELERİNDEN VERİLEN CEZA MAHKUMİYETLERiNİN İNFAZINA DAİR KANUN

TÜRK VATANDAŞLARI HAKKINDA YABANCI ÜLKE MAHKEMELERİNDEN VE YABANCILAR HAKKINDA TÜRK MAHKEMELERİNDEN VERİLEN CEZA MAHKUMİYETLERiNİN İNFAZINA DAİR KANUN 6405 TÜRK VATANDAŞLARI HAKKINDA YABANCI ÜLKE MAHKEMELERİNDEN VE YABANCILAR HAKKINDA TÜRK MAHKEMELERİNDEN VERİLEN CEZA MAHKUMİYETLERiNİN İNFAZINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 3002 Kabul Tarihi : 8/5/1984

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 6 DAĞITIM YERLERİNE İlgi : 26 08 2016 tarih ve 29813sayılı Resmi Gazete. İlgi Resmi Gazete'de yayımlanan 19.08.2016 tarih ve 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile

Detaylı

EK-8. Madde 1. 1. Komite, 59 uncu maddenin 1 ve 2 nci paragrafları uyarınca, Sözleşmeye ilişkin değişiklik önerilerini inceler.

EK-8. Madde 1. 1. Komite, 59 uncu maddenin 1 ve 2 nci paragrafları uyarınca, Sözleşmeye ilişkin değişiklik önerilerini inceler. EK-8 İDARİ KOMİTE VE TIR YÜRÜTME KURULUNUN OLUŞUMU, İŞLEVLERİ, USUL VE ESASLARI / VE İÇ TÜZÜĞÜ İDARİ KOMİTENİN OLUŞUMU, İŞLEVLERİ, USUL VE ESASLARI VE İÇ TÜZÜĞÜ (06/06/1999 tarihli ve 23717 sayılı Resmi

Detaylı

MEVDUAT VE KATILIM FONLARININ VADELERİ VE TÜRLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI:2007/1)

MEVDUAT VE KATILIM FONLARININ VADELERİ VE TÜRLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI:2007/1) MEVDUAT VE KATILIM FONLARININ VADELERİ VE TÜRLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI:2007/1) (23.07.2015 tarih ve 29423 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış, güncellenen hali) Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin

Detaylı

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Mal Bildirimi

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Mal Bildirimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 5 Mayıs 2008 tarihli Ellialtıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Bulunulması Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (2) inci fıkrası gereğince

Detaylı

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI DELEGE SEÇİMLERİ YÖNETMELİĞİ ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Ekim 2015 Perşembe günü saat 18.00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

Özet: 01.01.2004 tarihinden geçerli olmak üzere Gelir Vergisi Kanununda uygulanmakta olan bazı miktarlarda değişiklik yapılmıştır.

Özet: 01.01.2004 tarihinden geçerli olmak üzere Gelir Vergisi Kanununda uygulanmakta olan bazı miktarlarda değişiklik yapılmıştır. SİRKÜLER NO:POZ-2004/01 İST. 05/01/2004 Özet: 01.01.2004 tarihinden geçerli olmak üzere Gelir Vergisi Kanununda uygulanmakta olan bazı miktarlarda değişiklik yapılmıştır. Gelir Vergisi Kanununun 94.maddesinde

Detaylı

PRİM TAHSİLAT DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2009

PRİM TAHSİLAT DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2009 TEK BELGE UYGULAMASI İLE İLGİLİ OLARAK 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA, 18/2/2009 TARİH VE 5838 SAYILI KANUNLA YAPILAN DÜZENLEMELER PRİM TAHSİLAT DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, 51/2015 sayılı Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

MILLET MECLISI TUTANAK DERGİSİ. 24 ncü Birleşim. 4. 12. 1975 Perşembe

MILLET MECLISI TUTANAK DERGİSİ. 24 ncü Birleşim. 4. 12. 1975 Perşembe DÖNEM: 4 CİLT: 14 TOPLANTI: 3 MILLET MECLISI e TUTANAK DERGİSİ 24 ncü Birleşim 4. 12. 1975 Perşembe İÇİNDEKİLER Sayfa I. Geçen tutanak özeti 222 II. Yoklama 222 III. Seçimler 222 1. Millet Meclisi Başkanı

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrasının kendisine

Detaylı

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1)

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) 9947 MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 5544 Kabul Tarihi : 21/9/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/10/2006 Sayı : 26312 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ

İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ [(15.2.1995 R.G. 25 EK III A.E. 143 Sayılı Tüzüğün), (6.7.2000 R.G. 84 EK III A.E. 425) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] İŞ YASASI

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 05.04.2011 KARAR NO 6

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 05.04.2011 KARAR NO 6 I TARİHİ 05.04.2011 NO 6 KONUSU BELEDİYE ENCÜMENİNE YETKİ VERİLMESİ (KİRALAMA GAYRİMENKUL SATIŞI) Gündem Maddemin Üçüncü Maddesi olan Belediyemize ait bazı Gayrimenkullerin kiraya verilmesi ve satılabilme

Detaylı

27 Eylül 2008 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

27 Eylül 2008 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Eylül 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27010 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/59

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/59 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELE RİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 16.6.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELE RİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 16.6. 95 TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELE RİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 6.6.007 Sayı: 6554) Kanun No Tarihi MADDE - 7//98 tarihli ve 709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

NET HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

NET HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Sermaye Piyasası Kurulu nun, Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Seri: X, No.22 Tebliği gereğince, Şirket Ana Sözleşmesine bir madde eklenmesinin ve

Detaylı

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra;

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra; T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ :ŞUBAT 2016 BİRLEŞİM :4 OTURUM :1 TOPLANTI TARİHİ :05.02.2016 GÜNDEM MADDE NO :2 KARAR NO :29 ÖZÜ :ANTAKYA BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE

Detaylı

T. B. M. M. TUTANAK DERGİSİ

T. B. M. M. TUTANAK DERGİSİ CtLT : 1 TOPLANTİ : 19 T. B. M. M. TUTANAK DERGİSİ»e«41 nci Birleşim 8.5.1980 Perşembe '^mm 1 içindekiler I. GEÇEN TUTANAK ÖZETİ II. YOKLAMA III. SEÇİMLER 1, Cumhurbaşkanı seçimi Sayfa 394 394 394 394:396

Detaylı

Sayı: 26/1990. TİCARET DAİRESİ ( KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI [27 Mart, 1990]

Sayı: 26/1990. TİCARET DAİRESİ ( KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI [27 Mart, 1990] Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 15 Mart, 1990 tarihli birleşiminde kabul olunan Ticaret Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası Anayasanın 94 (1) maddesi gereğince, Kuzey

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 05/01/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 05/01/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 05/01/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1- Kozluk Mahallesi İmar Plan Tadilatına Ait Komisyon

Detaylı

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN (1)

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN (1) 6927 KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 3346 Kabul Tarihi : 2/4/1987 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih

Detaylı

ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında asıl işveren-alt işveren

Detaylı

GOLDEN MEYVE SUYU GIDA VE SANAYİ A.Ş. 09/03/2012 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GÜNDEMİ

GOLDEN MEYVE SUYU GIDA VE SANAYİ A.Ş. 09/03/2012 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GÜNDEMİ GOLDEN MEYVE SUYU GIDA VE SANAYİ A.Ş. 09/03/2012 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GÜNDEMİ 1- Açılış ve başkanlık divanının seçimi, 2- Toplantı tutanağının tanzim ve imzası için başkanlık divanına yetki verilmesi,

Detaylı

4. Bu Yasa, Bakanlar Kurulu adına Çalışma işleriyle görevli Bakanlık tarafından yürütülür.

4. Bu Yasa, Bakanlar Kurulu adına Çalışma işleriyle görevli Bakanlık tarafından yürütülür. ULUSLARARASI ÇALIŞMA ÖRGÜTÜ (ĐLO) Ü EŞĐT DEĞERDE ĐŞ ĐÇĐ ERKEK VE KADI ĐŞÇĐLER ARASI DA ÜCRET EŞĐTLĐĞĐ HAKKI DAKĐ 1951 TARĐHLĐ 100 SAYILI SÖZLEŞMESĐ Đ O AYLA MASI I UYGU BULU MASI A ĐLĐŞKĐ YASA Sayı: 22/1993

Detaylı

1. Ticaret sicili müdürlüklerince Vergi Usul Kanunu bakımından tasdik edilmesi zorunlu olan defterler

1. Ticaret sicili müdürlüklerince Vergi Usul Kanunu bakımından tasdik edilmesi zorunlu olan defterler DUYURU Sayı: 2018/035 BURSA, 26.04.2018 Konu: ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLER İLE KOOPERATİFLERİN KURULUŞ AŞAMASINDA TASDİK ETTİRMEK ZORUNDA OLDUKLARI DEFTERLERİN TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİNCE TASDİK İŞLEMLERİNE

Detaylı

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur.

Madde 1 - Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur. KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 7478 Kanun Kabul Tarihi: 09/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 16/05/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 10506 KANUNUN ŞÜMULÜ Madde 1 - Köylerin

Detaylı

2015 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 11. BİRLEŞİM 1. OTURUM

2015 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 11. BİRLEŞİM 1. OTURUM Karar No : Konu:2015 Yılı Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 2015 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 11. BİRLEŞİM 1. OTURUM BAŞKAN: Sayın Meclis Üyeleri; 5393 sayılı kanunun 20. maddesine istinaden Temmuz Ayı

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN (1)(2)

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN (1)(2) 7673 TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN (1)(2) Kanun Numarası : 4457 Kabul Tarihi : 27/10/1999 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4.11.1999 Sayı : 23866 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BANKALAR YASASI. (39/2001 Sayılı Yasa) Madde 15 in (3) üncü Fıkrası Altında Tebliğ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BANKALAR YASASI. (39/2001 Sayılı Yasa) Madde 15 in (3) üncü Fıkrası Altında Tebliğ R.G 182 29.08.2014 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BANKALAR YASASI (39/2001 Sayılı Yasa) Madde 15 in (3) üncü Fıkrası Altında Tebliğ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası, 39/2001 Sayılı Kuzey Kıbrıs

Detaylı

T.C. SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ

T.C. SAKARYA SERDİVAN BELEDİYE MECLİSİ Karar No : 119 Özü: İlçemiz, İstiklal Mahallesi, 54 pafta, Karar Trh : 2923 no lu parsel. (PİN:4260,7) Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, seçilmiş Tahsin ÇUHADAR, Yusuf KARACA, Adem KÜMBET, Haluk Uğur

Detaylı

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ [(19.4.1985 R.G. 35 EK III A.E. 207 Sayılı Tüzüğün), (31.12.2010 R.G. 220 EK III A.E. 786) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] GENEL TARIM SİGORTASI YASASI

Detaylı