ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK DERSİ PETKİM ÜCRET SİSTEMİNİN ARAŞTIRILMASI HAZIRLAYANLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK DERSİ PETKİM ÜCRET SİSTEMİNİN ARAŞTIRILMASI HAZIRLAYANLAR"

Transkript

1 ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK DERSİ PETKİM ÜCRET SİSTEMİNİN ARAŞTIRILMASI HAZIRLAYANLAR Sevda KARAYAŞİ Gizem AÇIKEL Deniz AYNAL Zeynep ARSLAN

2 Petkim in Tanıtımı Petkim 46 yıllık bir kuruluştur. Türkiye nin üretim için üretim yapan tek kuruluşudur. Petkim de üretilen mamüller birçok kuruluş tarafından hammadde olarak alınmakta ve üretimlerine katkı sağlamaktadır. Türkiye sanayisine yön veren bir kuruluştur. Petkim 16 ana ve 4 yardımcı fabrikadan oluşmaktadır.

3 Petrokimya ham petrol damıtıldığında kalan nafta kısmını Etilen Fabrikasında parçalayıp tane mamul elde etmektedir. Nafta ile başlayıp mamul ürünlerle biten bir üretim gerçekleştirilmektedir.

4 2008 yılına kadar kamu kuruluşu olarak çalışan Petkim 2008 Mayıs ayında özelleştirilmiştir. Petkim Petrokimya A.Ş. nin %51 kamu hissesi SOCAR-TURCAS Petrokimya A.Ş. ye geçmiştir. Petkim bu ortaklık ile ürünlerini pazarlamaktadır.

5 Petrokimya Sektöründe Türkiye pazarında liderliğini büyüyerek sürdürmek ve bölgesel bir güç olmaktır.

6 Petkim; Entegre ve modern teknolojiye sahip tesislerinde, uluslararası standartlara uygun petrokimyasal ürünler üretir, ithal eder. Yurtiçi ve fırsat yurtdışı pazarlarda ürünlerinin satışını müşteri odaklı bir yaklaşımla gerçekleştirir. Yenileşimi önemser, kaliteyi yaşam felsefesi olarak benimser.

7 İşbirlikleri ile şirketin değerini artırarak karlı bir şekilde büyür. Yenilikçi insan kaynakları uygulamaları ile çalışanlarının yetkinliğini, mutluluğunu ve bağlılığını en üst seviyede tutar, onları gözetir. Sürdürülebilirlik bilinci ile çevreyi korur, evrensel değerlere uyar, iş sağlığını ve güvenliğini sağlar, topluma destek verir ve değer katar.

8 Petkim in Değerleri: Müşteriye değer katmak Çalışan odaklılık Yaratıcılık ve yenileşim İş sağlığı ve güvenliği Sürdürülebilir gelecek için sorumluluk almak Ürün kalitesi ve sürekliliği İşbirlikleri ile değer yaratmak

9

10 Petkim in yaklaşık olarak 540 beyaz, 2040 mavi yakalı olmak üzere iki çeşit çalışanı mevcuttur. Çalışan alımı aşamasında İnsan Kaynakları departmanı vasıtasıyla ihtiyaçlar belirlenip vizyona uygun çalışanlar seçilmektedir.

11 Mavi Yakalı Çalışan Ücretleri: Petrol İş Sendikasıyla yapılan 2 yıllık toplu iş sözleşmeleriyle belirlenmektedir. Ücret zamları da bu sözleşme içinde yer almaktadır. Ücretler, ücret skalasında yer alır.

12 Ücret skalası nasıl oluşur? Dokuz Eylül Üniversitesi unvan bazında iş tanımları ve analizleri yaparak işlerin yetkinliklerine göre sınıflandırılmasına yönelik bir çalışma oluşturmuştur. Buna göre mavi yakalı çalışanlar kendi içlerinde gruplar şeklinde ayrılmışlardır. Burada puanlama sistemi yer almaktadır. 250 puana kadar 1. grubu oluşturmaktadır. Bu gruplarla skala çakıştırılır. Üst tarafta gruplar alt tarafta kıdem yılı yer alır.

13 Örneğin; 5. grupta bulunup 15 yıl çalışan kıdemli personelin ücreti bu skalada belirlidir. Yani bu grupta yer alan çalışanların ücretleri aynıdır. Şirketteki tüm işler, şirketin kurumsal kaynak planı olan SAP üzerinden yürütülmektedir. Çalışanlar toplu iş sözleşmeleriyle belirlenen hakları dışında bazı yan haklar da elde ederler.(sosyal yardım zammı, aile-çocuk zammı, vardiya primi,tahsil primi, yılda 4 adet ikramiye ) Özetle çalışanların çıplak ücretleri ve elde ettikleri bu yan haklar toplanarak bordroda yer alır.

14 Beyaz yakalı çalışan ücretleri; Uluslararası İnsan Kaynakları araştırma ve analizleri yapan bir kuruluş olan HEY GROUP firmaların ücretlerini gizlilik esasına bağlı olarak alır ve firmaya portföy sunar. Bu durum şirketlere kendi çaplarındaki benzer şirketlerle kendilerini mukayese etme olanağı tanır.

15 Beyaz yakalı çalışanlarda da gruplandırma sistemi söz konusudur. Yetkinlik düzeyine göre farklı gruplandırmalar vardır. Skala üzerinden performansın devrede olduğu ücret sistematiği bulunmaktadır. Herkesin bireysel hedef kartları mevcuttur. Bu bireysel hedef kartlarının içinde çalışanların yıl içinde yaptıkları işler takip ediliyor ve puanlanıyor.

16 Herkes bir üstü ile anlaşma zemini aramakta, uzlaşma sağlanmakta ve formlar doldurulmaktadır. Burada gelişmesi gereken ve güçlü yönler ortaya çıkmaktadır. Çalışanlara bir sonraki yıl daha başarılı olacakları imkanlar sağlayacak eğitimler verilmektedir. 360 derece yetkinliği, üst amirinin vermiş olduğu liyakat ve bireysel hedef kartı sonucunda bir kriter oluşturulmaktadır. Bu değerlemeler de ücret sistematiğine girilebilir ve bu da beyaz yakalı çalışanlarda ücret çeşitliliğine yol açmaktadır.

17 Örneğin mavi yakada 5. grupta olan herkes 10 yıllık kıdeme sahipse aynı ücreti alır, beyaz yakalı çalışanlar ise aynı grup ve kıdeme sahip olmalarına rağmen farklı ücret alabilmektedirler. Özelleşmeden önce YPK nın belirlediği standart bir tavan ücret vardı ve bu tavan ücret geçilemiyordu. Şimdi ise daha adil olduğu düşünülen modern bir ücret sistemi uygulanmaktadır. Artık işe girişte bile yetkinlik derecesine göre farklı ücret verilebiliyor.

18 Mavi yakalı ve beyaz yakalı çalışanların ücret yelpazeleri kesişmiş durumdadır. Mavi yakanın en kıdemlisi ile beyaz yakanın en kıdemsizini karşılaştırdığımızda yan hakların çok fazla olmasından dolayı mavi yakalıların ücretleri zaman zaman beyaz yakalıların ücretlerini geçebilmektedir.

19 Beyaz yakalı çalışanların ücretlerinde gizlilik esastır. Performansa göre ücret veriliyorsa ücretler adil demektir. Testiyi kıranla taşıyana aynı ücret verilirse bu adil bir ücret değildir yılından beri eşit işe eşit ücret uygulamasını terk etmişlerdir. Performans ödülleri gayet özendiricidir. Çalışanlara çalışırken doktora mastır yapma imkanları sunmaktadırlar. Lojman olanakları, dinlenme tesisleri mevcuttur.çalışanlarbu imkanlardan yararlanabilmektedirler.

20 Firmanın bulunduğu piyasada rekabet koşulları çok acımasızdır. Firmanın rekabet edebilir tek gücü kalitesidir ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamaya çalışmaktadırlar.

21 SORU 1: Kur oranlarında meydana gelen değişikliğin firma üzerindeki etkisi nedir? Kur azalış yada artışları firmayı direkt etkilemektedir. Bu durum ücret sistemine yansımıyor fakat maliyetlere yansımaktadır. Son çeyrekte firma zarara gitmektedir. Ancak yıl ortalamasına bakıldığında iyi durumdadırlar.

22 Petkim in kurulduğu yıllarda bu uygulama mevcuttu. 80 İhtilaline kadar devam etti. 80 ihtilaliyle Kenan Evren bu uygulamayı kaldırdı. Bu döneme kadar çalışanlar her yıl 2 maaş kadar temettü almaktaydılar. Şu anda çok fazla kar olmadığı için bu uygulamadan bahsedilememekte fakat maliyetler düşerse söz konusu olabilir.

23 Çok iyi işleyen BT sistemi, raporlama, bütçeleme sistemleri ve SAP programından destek almaktadırlar. İK kongrelerinin devamlı takibi gerçekleştirilmekte, iş alımlarında Ege Üniversitesiyle işbirliği halinde hareket edilmektedir. Ege Üniversitesi, İŞ-KUR ve Petkim in birlikte yürüttüğü Kursiyerlik Programı uygulanmaktadır.

24 Petkim de iş kazası riski oldukça düşük olmakla birlikte çevreye ve emniyete verilen önem büyüktür. Fabrikalar otomatik bilgisayar sistemi ile çalışmakta, sahada çalışan mevcut değildir.kuruluş, emniyeti maliyet olarak görmemektedir.

25 Soru 5: Kriz dönemlerinden firma nasıl etkilenmiştir? Dünyadaki kriz petrokimyada farklı olmaktadır. Yaşanan kriz durumlarında Petkim işçi çıkarmamış, ücretlerde bir düşüş olmamış hatta işçi alımına gidilmiştir. Şu anda da dar boğazda olmalarına rağmen ücretlerde herhangi bir düşüş olmamıştır. Bunun sonrasında da olmayacağını savunmuşlardır.

26

27

28

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk AHZIRLAYANLAR 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk Bu araştırmamızda size kurumsal ve geleneksel olarak yönetilen iki firmanın ücret, ücret belirleme ve ücretin

Detaylı

HSS OTOMOTİV İ YAKINDAN TANIYALIM

HSS OTOMOTİV İ YAKINDAN TANIYALIM HSS OTOMOTİV HSS OTOMOTİV İ YAKINDAN TANIYALIM 2004 yılında KALİTE sloganı ile 5000 m2 kapalı alanda 37 çalışanı ile faaliyete geçmiştir. 2010 yılından itibaren 14000 m2 alanda üretim yapmakla birlikte

Detaylı

ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI

ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI 1 İçerik 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. PRENSİPLER... 3 4. ÜCRETLENDİRME POLİTİKASININ BELİRLENMESİ... 4 5. ÜCRETLENDİRME POLİTİKASININ UYGULANMASI... 5 6. ÜCRETLENDİRME UYGULAMALARININ

Detaylı

İŞ DEĞERLENDİRME VE ÜCRETLEME

İŞ DEĞERLENDİRME VE ÜCRETLEME İŞ DEĞERLENDİRME VE ÜCRETLEME İş Değerlendirme Kavramı İş Değerlendirme; işletmede yapılan her işin bir diğerine kıyaslanarak zorluk sırasına dizilmesidir. İş değerlemesi sonucu yapılan işlerin önem dereceleri

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ Prof.Dr.Mustafa Yaşar Tınar Konu Derya Group Grup 3.1 Hazırlayanlar Nazife Çakıroğlu :2008470014

Detaylı

Bu Bölüme Görev Adı Yazılmalıdır GÖREV TANIMI

Bu Bölüme Görev Adı Yazılmalıdır GÖREV TANIMI GÖREV TANIMI POZİSYON BİLGİLERİ Çalışanın Adı-Soyadı Pozisyon Adı İş Birimi Departman Unvan Direkt Rapor Ettiği Pozisyon İŞİN AMACI ORGANİZASYONDAKİ YERİ BKZ. Ek 1 (Organizasyon şeması) ANA SORUMLULUKLARI

Detaylı

ÖDEV ÇALIŞMASI ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK

ÖDEV ÇALIŞMASI ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK ÖDEV ÇALIŞMASI ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK HAZIRLAYANLAR VEYİS CAN ŞAHİN AYŞEGÜL ÖZCAN MERVE KÖKSAL CEM TOKAT Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki tesislerinde faaliyet gösteren Ferro Döküm Sanayi ve Dış Ticaret

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin (Banka) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapısına

Detaylı

İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler

İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler KİMYA SEKTÖRÜ : Kimya sektörü ürünleri oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Sektör; mineral yakıtlar/yağlar, inorganik

Detaylı

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM YOL HARİTAMIZ MARKALAŞMA İşletme bazında Faaliyetler Bölgesel Faaliyetler SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Neden MARKALAŞMA? Markalaşma sürecinde, yerli ve yabancı turistin

Detaylı

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI İÇİNDEKİLER I. PETKİM ÇALIŞAN ETİK KURALLARI A. Doğruluk, Dürüstlük B. Gizlilik C. Kişisel Fayda Sağlamama D. Sorumluluklarım 1. Yasal Sorumluluklarım 2. Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarım 3. Çalışma

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

31 MART 2009 FAALİYET RAPORU

31 MART 2009 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 31 MART 2009 FAALİYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. bir Set Group Kuruluşudur. Sayfa No: 2 Rapor Dönemi : 01/01/2009-31/03/2009 Ortaklığın Ünvanı : Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketi

Detaylı

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. nın ( Şirket ) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk

Detaylı

D.E.Ü. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ÜCRET GRUBU. Ücret Sistemleri ve Verimlilik. Prof.Dr. Mustafa Yaşar TINAR

D.E.Ü. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ÜCRET GRUBU. Ücret Sistemleri ve Verimlilik. Prof.Dr. Mustafa Yaşar TINAR D.E.Ü. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ÜCRET GRUBU Ücret Sistemleri ve Verimlilik Prof.Dr. Mustafa Yaşar TINAR Fatma ASLAN 2008463012 H.Özlem ANDİÇ 2008463006 Burcu DOYURAN..2008463041

Detaylı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Misyon: Evrensel Etik İlkelerin Türkiye de toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasına önderlik etmek

Detaylı

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri. Ücret Sistemleri ve Verimlilik. Prof. DR. Mustafa Yaşar Tınar. 2005463076 Ümit Şenyüz. 2006463002 Faruk Ak

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri. Ücret Sistemleri ve Verimlilik. Prof. DR. Mustafa Yaşar Tınar. 2005463076 Ümit Şenyüz. 2006463002 Faruk Ak Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik Prof. DR. Mustafa Yaşar Tınar 2005463076 Ümit Şenyüz 2006463002 Faruk

Detaylı

MİSYON VİZYON KALİTE

MİSYON VİZYON KALİTE kaplanplastik.com HAKKIMIZDA 1979 yılında kurulmuş olan kaplan plastik, kurulduğu günden beri izlemiş olduğu yenilikçi, sürdürülebilir ve hep daha iyisini üretme politikası sayesinde Türkiye nin en büyük

Detaylı

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK PROF.DR.MUSTAFA YAŞAR TINAR

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK PROF.DR.MUSTAFA YAŞAR TINAR ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK PROF.DR.MUSTAFA YAŞAR TINAR 2008463096 SAİM ŞENOL 2008463085 KÜBRA ÖZKAN 2008463056 MERAL GÜLTEKİN 2008463071 SİNEM KISACIK 1944 yılında Abdurrahman SARAR'ın Eskişehir'de

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

2012 www.makroteknik.com.tr

2012 www.makroteknik.com.tr 2012 www.makroteknik.com.tr 1 Dünden bugüne Makro Teknik 2 Saha tecrübesi oluşmaya başladı. Makro Teknik kuruldu. Ekonomik açıdan kırılma yaşandı, şirket büyük ortağı ayrıldı. Satış kabiliyeti geliştirildi.

Detaylı

Ücret Artışı Araştırması 2018

Ücret Artışı Araştırması 2018 Ücret Artışı Araştırması 2018 Ücret Artışı Araştırması - 2018 PERYÖN tarafından yürütülen, yerli sermaye ve çok uluslu firmaların oluşturduğu, 20 den fazla sektörün temsil edildiği bu araştırmaya, ağırlıklı

Detaylı

GRUP İDEALİST DAMLA NÜKET GEÇİMLİ 2008463048 EBRU DÜNMEZ 2008463046 ÜLKÜ GÜZEL 2008463060

GRUP İDEALİST DAMLA NÜKET GEÇİMLİ 2008463048 EBRU DÜNMEZ 2008463046 ÜLKÜ GÜZEL 2008463060 GRUP İDEALİST DAMLA NÜKET GEÇİMLİ 2008463048 EBRU DÜNMEZ 2008463046 ÜLKÜ GÜZEL 2008463060 ARAS KARGO DA UYGULANAN ÜCRET POLİTİKASI Aras Kargo Ege Bölge Müdürlüğü İnsan Kaynakları Müdürü Gonca ŞAHİN ARAS

Detaylı

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri 1. Müşterimizin hizmetindeyiz! 2. Yenilikçi bir kültüre sahibiz ve gelecek için fikirlerimiz var 3. EGO nun en değerli varlığı biz çalışanlarıyız 4. Tüm iş faaliyetlerimizde

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar

Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar InvestCo M & A Halka Arz Değerleme Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar Halka Açılma Öncesi Danışmanlık Özel Amaçlı Şirket Değerlemeleri Özel Amaçlı Şirket ve Sektör

Detaylı

1979 yılında da Anonim Şirketi oluşumuna girmiş ve Arkas Denizcilik ve Nakliyat adıyla bütünleşmiş. 2000 li yılların başında da Arkas Holding

1979 yılında da Anonim Şirketi oluşumuna girmiş ve Arkas Denizcilik ve Nakliyat adıyla bütünleşmiş. 2000 li yılların başında da Arkas Holding ARKAS HOLDİNG TARİHÇESİ 1902 yılında Gabriel J.B. Arcas tarafından ithalatçı olarak kurulmuş, 1944 yılında Lucien Gabriel Arcas ın öncülüğüyle uluslararası taşımacılık alanında faaliyet göstermeye başlamıştır.

Detaylı

KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ

KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ SEKTÖR RAPORU EYLÜL 2015 TÜRKİYE DE KİMYA VE PLASTİK SEKTÖRÜ Türk kimya endüstrisi, ağırlıklı olarak petrokimya, sabun, deterjan, gübre, ilaç, boya-vernik, sentetik

Detaylı

%72 Orhan Holding %28 Magneti Marelli (1993)

%72 Orhan Holding %28 Magneti Marelli (1993) MATAY Bursa Görükle Fabrikası 1987 Kuruluş %72 Orhan Holding %28 Magneti Marelli (1993) 2008 Karacabey Fabrikası kuruldu. MİSYON,VİZYON VE DEĞERLERİMİZ MİSYONUMUZ Paydaşlarımızın memnuniyetini sağlamak.

Detaylı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Yasal Dayanak EBSO, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Oda nın yasal dayanağını; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2011 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2011 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2011 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR 26 Ağustos 2011 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum

Detaylı

ÇEİS Sürdürülebilir İstihdam Zirvesi. Mavi Yaka Çalışanlar İçin Gelişim & Kariyer Modeli. Hakan Timur Genel Müdür Yardımcısı - İnsan Kaynakları

ÇEİS Sürdürülebilir İstihdam Zirvesi. Mavi Yaka Çalışanlar İçin Gelişim & Kariyer Modeli. Hakan Timur Genel Müdür Yardımcısı - İnsan Kaynakları ÇEİS Sürdürülebilir İstihdam Zirvesi Mavi Yaka Çalışanlar İçin Gelişim & Kariyer Modeli Hakan Timur Genel Müdür Yardımcısı - İnsan Kaynakları Bir Bakışta Akçansa Sabancı Holding ve Heidelberg Cement ortak

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015

EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015 EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015 GİTES NİÇİN GEREKLİ? Sorunlar; Emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar ve artışlar, Dünya girdi kaynaklarının geleceğine yönelik belirsizlikler, Girdi tedarik

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR 27.08.2009 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim İlkelerine

Detaylı

2018/3 Bilanço Temel Analiz, Yorum

2018/3 Bilanço Temel Analiz, Yorum 2018/3 Bilanço Temel Analiz, Yorum Üçer Aylık Net satışlar İlk çeyrekte % - 4,23 düşüş göstermiş. 1 Fakat Üçer aylık net satışların maaliyeti % 8,08 artış göstermiş. Maaliyetteki artışın sebebi olarak

Detaylı

Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır.

Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır. Müstakbel Çalışma Arkadaşımız, Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır. Lütfen dikkatlice okuyunuz, Anlaşılmayan

Detaylı

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Sayfa No: 1 Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Giriş 1. Raporun Dönemi: 01.01.2010-30.09.2010 2. Ortaklığın Ünvanı: ÇBS Boya Kimya Sanayii ve Ticareti Anonim Şirketi 3. Yönetim Kurulu: Ali Eşref Çavuşoğlu

Detaylı

Kolay İK / 4. Çeyrek Yetkinlik Bireysel Analiz Raporu. One Piece (LiTS LTD. ŞTİ.) Gomu Gomu no mi Departman - Şube: Yonkou's / Shin Sekai

Kolay İK / 4. Çeyrek Yetkinlik Bireysel Analiz Raporu. One Piece (LiTS LTD. ŞTİ.) Gomu Gomu no mi Departman - Şube: Yonkou's / Shin Sekai One Piece (LiTS LTD. ŞTİ.) 2017 / 4. Çeyrek Yetkinlik Bireysel Analiz Raporu Ad Soyad: Ahmet Hepbaşaran Unvan: Gomu Gomu no mi Departman - Şube: Yonkou's / Shin Sekai E-posta: fkcnrdr@gmail.com Telefon:

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12.2011 2008470068-Osman Gökay ÖNOL 2008470105-Ezgi YENİSÖZ 2008470061-Fatmagül

Detaylı

SUNAR TURİZM VE GIDA HİZMETLERİ A.Ş.

SUNAR TURİZM VE GIDA HİZMETLERİ A.Ş. SUNAR TURİZM VE GIDA HİZMETLERİ A.Ş. Sunar Turizm Ve Gıda Hizmetleri A.Ş bir Asmar Holding A.Ş kuruluşudur. Sunar Gıda 2007 yılında kurulmuş, kurulduğu ilk andan itibaren kaliteye verdiği önemi ve zoru

Detaylı

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK 2008463026 NUR BANU BURAK 2008463050 SİNEM GÖKSU 2008463052 GONCA GÜLENÇ 2009463126 VİLDAN BAL

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK 2008463026 NUR BANU BURAK 2008463050 SİNEM GÖKSU 2008463052 GONCA GÜLENÇ 2009463126 VİLDAN BAL ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK 2008463026 NUR BANU BURAK 2008463050 SİNEM GÖKSU 2008463052 GONCA GÜLENÇ 2009463126 VİLDAN BAL TARİHÇESİ 2003 yılı Temmuz ayında kurulmuş olan, Kaynak Holding bünyesinde

Detaylı

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin!

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! 444 87 36 Multinet Çağrı Merkezi Şirketlere, müşterilerine, üye işyerlerine ve çalışanlarına fayda sağlayan ve katma değerli çözümler sunan Multinet ile tanışın.

Detaylı

01.01.2013-31.03.2013 FAALİYET RAPORU

01.01.2013-31.03.2013 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İSTANBUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2013-31.03.2013 FAALİYET RAPORU Faaliyet Raporu İçeriği 1. Raporun Dönemi 2. Ortaklığın Ünvanı 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan

Detaylı

Şirketin insan kaynakları politikası web adresimizde ilan edilmiştir. Buna göre; insan kaynakları politikamız;

Şirketin insan kaynakları politikası   web adresimizde ilan edilmiştir. Buna göre; insan kaynakları politikamız; EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. MENFAAT SAHİPLERİ POLİTİKASI a) Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi Şirketimiz faaliyetleri ile ilgili olarak menfaat sahipleri gerek genel kurullar, gerek de kamuyu

Detaylı

www.ozturkmakmetal.com KURUMSAL KİMLİĞİMİZ Firmamız 1989 yılında Öztürk Makina adıyla kurulmuş olup bu tarihten itibaren çeşitli sektörlerdeki firmaların ihtyaçları doğrultusun da sac parçaların Cnc Panç

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 32.852.815,03

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 32.852.815,03 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 32.852.815, BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 20.8.896,64 PERSONEL GİDERLERİ 25.685.821,14 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 456.331,81 MEMURLAR 23.170.581,26 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri

Detaylı

İSTANBUL SANAYİ FORUMU

İSTANBUL SANAYİ FORUMU İsmail Selçuk AKSOY 42. Grup Meclis Üyesi 26. Grup Termoplastik ve Galalit Eşya Sanayii 28. Grup Kauçuk Sanayii 39. Grup Enjeksiyon ile Elde Edilen Plastik Mamulleri Sanayii 42. Grup Budünöz ve Vakum ile

Detaylı

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK YURTİÇİ KARGO

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK YURTİÇİ KARGO ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK YURTİÇİ KARGO ALĠ ARIMAN:2008463007 OSMAN KARAKILIÇ:2008463066 MELĠK CANER SEVAL: 2008463092 MEHMET TEVFĠK TUNCER:2008463098 ŞİRKET TANITIMI 1982 yılında Türkiye'nin ilk

Detaylı

PAKETLİ KURUYEMİŞ İŞ ZEKASINI KULLANIYOR TADIM BÜTÇE PLANLAMA VE RAPORLAMA UYGULAMALARI

PAKETLİ KURUYEMİŞ İŞ ZEKASINI KULLANIYOR TADIM BÜTÇE PLANLAMA VE RAPORLAMA UYGULAMALARI PAKETLİ KURUYEMİŞ İŞ ZEKASINI KULLANIYOR TADIM BÜTÇE PLANLAMA VE RAPORLAMA UYGULAMALARI TADIM HAKKINDA Türkiye de ambalajlı kuruyemiş tüketimi,1971 yılında Tadım la başladı. Kuruyemiş keyfini ilk kez sağlık

Detaylı

09 Ağustos ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu

09 Ağustos ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 09 Ağustos 2018 2018 2. ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 1 Çekince Bu sunumda ileriye dönük bazı görüş ve tahmini rakamlar yer alabilir. Bunlar Şirket Yönetiminin gelecekteki duruma ilişkin şu andaki görüşlerini

Detaylı

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın www.absam.com.tr HAKKIMIZDA ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi; sağlık, sağlık hizmetleri vesağlık sistemlerinin başta politika,

Detaylı

imalat: Ham maddenin işlenerek mala dönüştürülmesi.

imalat: Ham maddenin işlenerek mala dönüştürülmesi. üretim: işgücü, sermaye, hammaddenin bir araya gelmesi ve bunlara organizasyonunda katılmasıyla oluşan mal ve hizmet olarak tanımlanabilir. Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet

Detaylı

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI DÖKSAN BASINÇLI DÖKÜM VE MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ ÇALIŞAN ETİK KURALLARI NOT: Bu el kitabı Döksan Basınçlı Döküm çalışanlarının bilmesi gereken önemli politikaları, standartları ve kuralları içermektedir.

Detaylı

MADDE 41 - ÜCRET ZAMMI VE AVANS A) BİRİNCİ YIL:

MADDE 41 - ÜCRET ZAMMI VE AVANS A) BİRİNCİ YIL: ANLAŞMA TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 14.08.2012 Toplantı Yeri : MİKSEN Toplantı Salonu MİKSEN ve TES-İŞ Sendikası temsilcileri bugün saat 19:00 da bir araya gelerek, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret

Detaylı

UZUN BİR YOLDA SOLUKSUZ KALMAMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM Geçmişten Geleceğe Güven İnşa Ediyoruz Sloganı ile çıktığımız bu yolda, EGEA Danışmanlık olarak firmalar üzerindeki ortak tespitimiz, FİRMANIN Geçmişi

Detaylı

4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak

4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak 4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak Tapio Laamanen 13 Ocak 2011 1 İstihdam ve Ekonomi Bakanlığı nda Kanun Tasarısı Hazırlama Süreci İlk adım Avrupa Birliği/Ulusal - Hükümet programı

Detaylı

1.9 BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU. Yılı : 2015 Ay : 1 Ekonomik Kodlar BÜTÇE GİDERİNİN TÜRÜ

1.9 BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU. Yılı : 2015 Ay : 1 Ekonomik Kodlar BÜTÇE GİDERİNİN TÜRÜ Yılı : 25 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 75.6.319,79 PERSONEL GİDERLERİ 61.610.3,43 MEMURLAR 57.9.563, Temel Maaşlar 26.0.5,16 Temel Maaşlar 26.0.5,16 20.951.174,31 20.951.174,31 10.3.534,56 10.3.534,56 771.486,63

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel

Detaylı

YÖNETİCİLİK VE PLANLAMA. Dr. M. Savaş Turhan, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü Kaynak: Tamer Koçel (2015), İşletme Yöneticiliği, Beta Basım.

YÖNETİCİLİK VE PLANLAMA. Dr. M. Savaş Turhan, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü Kaynak: Tamer Koçel (2015), İşletme Yöneticiliği, Beta Basım. YÖNETİCİLİK VE PLANLAMA Dr. M. Savaş Turhan, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü Kaynak: Tamer Koçel (2015), İşletme Yöneticiliği, Beta Basım. 2 Plan ve planlama Plan bir nihai karardır; diğer bir söyleyişle

Detaylı

Teknoloji Geliştirmede ve Eğitimde Üniversite Sanayi İşbirliği

Teknoloji Geliştirmede ve Eğitimde Üniversite Sanayi İşbirliği Teknoloji Geliştirmede ve Eğitimde Üniversite Sanayi İşbirliği Dr.- Ing. Yalçın Tanes Ak-Kim Ar-Ge Direktörü Ulusal Ar-Ge Merkezleri Sempozyumu 10-11 Nisan 2012 Adana İçerik Türkiye de Satış dan Ar-Ge

Detaylı

Avrupa hastanelerinde

Avrupa hastanelerinde Avrupa hastanelerinde hastane idaresi için anket (PTC1) : Hastanede en üst derecedeki hekim olarak tanımlanır. Bu kişi hastanenin Tepe Yöneticisi veya Hastane Yönetim Kurulu Üyesi (hastanede günlük yönetim

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) 38 60 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142 81.440.000 89.064.000 96.898.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142

Detaylı

İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2013 Turcas Petrol A.Ş. (IMKB: TRCAS ) ( Turcas )

İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2013 Turcas Petrol A.Ş. (IMKB: TRCAS ) ( Turcas ) İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 213 Turcas Petrol A.Ş. (IMKB: TRCAS ) ( Turcas ) Akaryakıt dağıtımı ve madeni yağlar, petrol rafinajı ve elektrik üretimi-ticareti alanlarında faaliyet gösteren Türkiye nin

Detaylı

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA 4/20/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.19 2015-2016 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri, Fark Yaratan İK Projeleri kategorisinde başarı ödülü alan Çimsa nın, 2017 yılında

Detaylı

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Egeli & Co. Yatırım Holding A.Ş. 13 Ekim 2010 Basın Bülteni EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Halka açık bir şirket olan Egeli & Co. Yatırım

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ* Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu Yönerge'nin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi'nde kadrolu olarak en az 1 (bir)

Detaylı

PERFORMANS YÖNETĐMĐ. Hedefe Odaklı Çalışma ve Yetkinlik Yönetimi.

PERFORMANS YÖNETĐMĐ. Hedefe Odaklı Çalışma ve Yetkinlik Yönetimi. PERFORMANS YÖNETĐMĐ Kurumların yapısına uygun performans yönetimi sistemini esnek yapı sayesinde Đnsan Kaynakları uygulaması içinde tanımlayarak takip edebilme Performans kayıtlarını yöneticilere e-posta

Detaylı

YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME SÜREÇ YÖNETİMİ (ÜRÜN İNOVASYONU) EĞİTİMİ

YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME SÜREÇ YÖNETİMİ (ÜRÜN İNOVASYONU) EĞİTİMİ P R O D U C T I N N O V A T I O N YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME SÜREÇ YÖNETİMİ (ÜRÜN İNOVASYONU) EĞİTİMİ Approved by CERTIFIED EDUCATION PROVIDER 1.1 EĞİTİMİN AMACI Eğitimin temel amacı, ar-ge ve yeni ürün / hizmet

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) SONU 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817 82.841.000 88.697.000 93.490.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817

Detaylı

Avrupa hastanelerinde

Avrupa hastanelerinde Avrupa hastanelerinde hastane idaresi Hastanedeki en yüksek dereceye sahip hemşire için anket (PTM1) (HRN) hemşire mesleğinin kalite faaliyetlerini hastanede yürüten kişidir ve hastanenin tepe yöneticisi

Detaylı

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ dan, Röportaj Konumuz Olan 2014 Yılı Değerlendirmeleri ve 2015 Yılı Hedefleriyle İlgili Bilgiler Aldık. Firmanız

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ AÇIKLAMA FORM:9 AĞUSTOS SONU BÜTÇE TEKLİFİ BÜTÇE TAHMİNİ HARCAMA. Sayfa No : 1 / 6 FONKSİYONEL KURUMSAL AĞUSTOS

ÖDENEK CETVELİ AÇIKLAMA FORM:9 AĞUSTOS SONU BÜTÇE TEKLİFİ BÜTÇE TAHMİNİ HARCAMA. Sayfa No : 1 / 6 FONKSİYONEL KURUMSAL AĞUSTOS 38 30 İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 47.848.000 51.451.173 49.861.000 34.431.978 52.245.000 57.213.000 60.618.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 47.848.000 51.451.173 49.861.000 34.431.978

Detaylı

KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli. 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası

KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli. 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası Genel Bilgiler - KalDer Kuruluş : 1990 Yapı ve çalışma tarzı : Yönetim Kurulu - Yürütme Kurulu Şubeler dahil toplam çalışan sayımız

Detaylı

07 Kasım ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu

07 Kasım ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 07 Kasım 2018 2018 3. ÇEYREK Kar Duyurusu Raporu 1 Çekince Bu sunumda ileriye dönük bazı görüş ve tahmini rakamlar yer alabilir. Bunlar Şirket Yönetiminin gelecekteki duruma ilişkin şu andaki görüşlerini

Detaylı

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ FAALİYET RAPORU GİRİŞ 30 Ocak 2002 tarihinde Koç Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Koç Yatırım) nin iştiraki olarak kurulan Koç Portföy Yönetimi A.Ş. (Şirket), 29.12.2006

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN 74 KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET RAPORU biz değilsek KIM FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN BIZIZ KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET

Detaylı

SGS DOĞRULUK İLKELERİ BİLDİRİMİ

SGS DOĞRULUK İLKELERİ BİLDİRİMİ SGS DOĞRULUK İLKELERİ BİLDİRİMİ Doğruluk SGS nin tam kalbindedir. Müşterilerimiz ve paydaşlarımıza aşıladığımız güven duygusu, işimizdeki başarımızın temel anahtarıdır. Sektörümüzün lideri olarak, Doğruluk

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 75.6.319,79 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 45.332.3,96 PERSONEL GİDERLERİ 61.610.3,43 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 892.272,93 MEMURLAR 57.9.563, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 882.242,74

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 I GİRİŞ 1. Raporun Dönemi : 01.01.2012 30.06.2012 2. Ortaklığın Ünvanı : METRO TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR HOLDİNG A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında 30/06/2012 tarihi itibariyle

Detaylı

İZMİR DE KİMYA SEKTÖRÜ, SEKTÖRÜN POTANSİYELİ VE GELİŞTİRME OLANAKLARI

İZMİR DE KİMYA SEKTÖRÜ, SEKTÖRÜN POTANSİYELİ VE GELİŞTİRME OLANAKLARI İZMİR DE KİMYA SEKTÖRÜ, SEKTÖRÜN POTANSİYELİ VE GELİŞTİRME OLANAKLARI Gözde SEVİLMİŞ Kimya sanayi; önümüzdeki yıllarda küresel üretim ve ticarette etkin olacak sektörlerden otomotiv, bilgi ve iletişim

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

AR-GE ANKETİ ANALİZ RAPORU

AR-GE ANKETİ ANALİZ RAPORU AR-GE ANKETİ ANALİZ RAPORU Eylül 2006 İÇİNDEKİLER Önsöz...3 TÜBİTAK Ar-Ge Anketi Soruları Analizi...4 1. Genel Bilgiler İle İlgili Sorular...4 2. Proje Sunum ve Destekler İle İlgili Sorular...12 3. Üniversite

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAAŞ TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN, İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

SOCAR TÜRKİYE Türkiye de Entegre Enerji

SOCAR TÜRKİYE Türkiye de Entegre Enerji SOCAR TÜRKİYE Türkiye de Entegre Enerji Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi: SOCAR Rakamlarla SOCAR: 51.000 Çalışan 11 ülkeden 21 uluslararası enerji şirketi ile anlaşmalar Dünyada 17 noktada faaliyet: 15

Detaylı

TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL KALİTE HAREKETİ SÜRECİ

TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL KALİTE HAREKETİ SÜRECİ TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL KALİTE HAREKETİ SÜRECİ Ayla KANAAT 23.03.2004 SUNU PLANI TÜBİTAK-Marmara Araştırma Merkezi Tanıtımı Ulusal Kalite Hareketi Elde Edilen Başarılar İyi Uygulama Örnekleri

Detaylı

FAKTORİNG SEKTÖR DEĞERLENDİRMESİ Dönem:2011/12 12/ /2011

FAKTORİNG SEKTÖR DEĞERLENDİRMESİ Dönem:2011/12 12/ /2011 A. BİLANÇO FAKTORİNG SEKTÖR DEĞERLENDİRMESİ Dönem:2011/12 Toplam Aktif/Pasif İçindeki Payları Banka+Nakit Değerler 8,1% 2,9% Faktoring Alacakları 85,5% 90,9% Takipteki Alacaklar 0,5% 0,8% Diğer Aktifler

Detaylı

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 Hakkımızda CREALUS, kurulduğu günden bu güne kadar müşterilerine stratejik çözüm ortağı olarak yenilikçi, yaratıcı ve katma değerli eğitim ve

Detaylı

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş Dönemi Faaliyet Raporu

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş Dönemi Faaliyet Raporu 01.01.2013-31.03.2013 Dönemi Faaliyet Raporu Şirketimiz 2013 yıllı üç aylık faaliyetlerine ilişkin sonuçlarını gösteren, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanmış, Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkerlerine

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

: ALTINYAĞ KOMBİNALARI A.Ş.

: ALTINYAĞ KOMBİNALARI A.Ş. GİRİŞ Altınyağ Kombinaları A.Ş nin 30.09.2009 dönemi faaliyet raporu, 01.10.2008-30.09.2009 tarihleri arasındaki yıllık dönemde gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. RAPORUN DÖNEMİ : 01.10.2008-30.09.2009

Detaylı

MAVİ YAKA İŞE ALIMINA ÖZEL ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ. Bu sunum PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır.

MAVİ YAKA İŞE ALIMINA ÖZEL ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ. Bu sunum PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. MAVİ YAKA İŞE ALIMINA ÖZEL ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ Bu sunum PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ 2 ÖLÇME DEĞERLENDİRME SÜREÇLERİNDE TEST KULLANIMI İşgücünde yüksek

Detaylı

: ALTINYAĞ KOMBİNALARI A.Ş.

: ALTINYAĞ KOMBİNALARI A.Ş. GİRİŞ Altınyağ Kombinaları A.Ş nin 30.06.2010 dönemi faaliyet raporu, 01.10.2009-30.06.2010 tarihleri arasındaki 9 aylık dönemde gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. RAPORUN DÖNEMİ : 01.10.2009-30.06.2010

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE TEMEL KAVRAMLAR İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY) İKY Gelişimi İKY Amaçları İKY Kapsamı İKY Özellikleri SYS BANKASI ÖRNEĞİ 1995 yılında kurulmuş bir

Detaylı