201 4 PU AN TÜ RÜ DİL 2013 PUAN TÜRÜ 2014 BAŞARI SIRASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "201 4 PU AN TÜ RÜ DİL 2013 PUAN TÜRÜ 2014 BAŞARI SIRASI"

Transkript

1 () Genel Bilgi temelinde öğrencilerin kültürlerarası ve disiplinler arası bir bakış açısı kazanmasını sağlayan programdır. Mezunların İş anımı Edebiyat metinlerinden yola çıkarak yabancı dilde metin okur ve yazar, metni çözüp anlar, okuduğu metnin temel anlamını ortaya koyar, özetler ve aktarır, Okuduğu metni, tek yönlü değil, tüm boyutlarıyla anlayıp, metinlerin farklı bakış açılarından eleştirebilmesini sağlar. okumak isteyenlerin; sözel yeteneğe ve güçlü bir belleğe sahip, yabancı dil öğrenmeye hevesli, dil ve edebiyata ilgili ve bu alanlarda başarılı bireyler olması gerekir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. Dilbilimi, özel ve Yazılı Anlatım, Çeviri, Edebi Metinler, Edebiyat arihi, Avrupa Birliği Kurumları, Edebiyat Bilimi Yorumlama eknikleri, Göstergebilim, Dil elsefesi, Metin dilbilim, slup Çalışmaları Karşılaştırmalı Edebiyat, Edebiyat Bilgileri, Akımlar gibi dersler okutulmaktadır. Mezunlar, başta turizm, kültür ve dışişleri bakanlıkları olmak üzere, çeşitli resmi ve özel kuruluşlarda görev alabilirler. Özellikle bankacılık, basın-yayın, dış ticaret ve turizm sektörlerinde çalışabilirler. Almanca okutmanlığı yapabilir, öğretmenlik sertifikasına sahip olanlar ise, resmi ve özel okullarda öğretmen olarak görev alabilirler. NİVERİE ADI EGE NİVERİEİ (İZMİR) HACEPE NİVERİEİ AKDİZ NİVERİEİ (ANALYA) AKDİZ NİVERİEİ (ANALYA) AKARYA NİVERİEİ NAMIK KEMAL NİVERİEİ (EKİRDAĞ) ELÇUK NİVERİEİ (KONYA) AKARYA NİVERİEİ IRA NİVERİEİ (ELAZIĞ) NAMIK KEMAL NİVERİEİ (EKİRDAĞ) ELÇUK NİVERİEİ (KONYA) AARK NİVERİEİ (ERZURUM) CUMHURİY NİVERİEİ (İVA) MARMARA NİVERİEİ (İANBUL) ANKARA NİVERİEİ İANBUL NİVERİEİ ANKARA NİVERİEİ BAK LAVYAN NİVERİEİ (BAK-AZERBAYCAN) OKUL R E E E E E E E E E E E E E E E E E YUR BÖLMN ADI (KKC Uyruklu) PU AN R L BAŞARI IRAI 3 R 3 BAŞARI IRAI 3 KON. KO N. 3 YERLEŞ YER L L L L L L L L L L L L L L L L ol ol - madı madı L ol ol - madı madı 3 308, , , ,3 97 2, , , ,02 27, , , ,3 7 98,28 507,75 2, ,77 322, , , , , , , , , , ,35 9 2,8 2 0,2 5 0,5 3 97, ,78 99 ol madı ol madı ()

2 Genel Bilgi programının amacı; Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı resmi - özel ilk ve ortaöğretim kurumlarında görev yapacak bireyler yetiştirmektir. Mezunların İş anımı Almanca konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir. Almanca öğretmeni, bu program çerçevesinde, Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı hazırlar, Kendisine ayrılan ders saatlerinde bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ileilgili bilgi ve beceri kazandırır, Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır. Almanca öğretmeni olmak isteyenlerin; sözlü ifade gücüne sahip, sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, kimseler olmaları gerekir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. Okuma-Yazma Becerileri, Karşılaştırmalı lke Bilgisi, Almanca Dilbilgisi, Alman Edebiyatı, Almanca Öğretiminde Yaklaşımlar, Öğretim eknolojileri ve Materyal asarımı, Dil Edinimi Ölçme ve Değerlendirme, ürkçe-almanca Çeviri gibi dersler okutulmaktadır. Bu bölümü bitirenler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda (İlköğretim okulu, ortaokul, lise ve meslek liseleri) çalışırlar. Bunun yanı sıra dershane vb. kuruluşlarda görev yapabilirler. NİVERİE ADI GAZİ NİVERİEİ ULUDAĞ NİVERİEİ (BURA) ANADOLU NİVERİEİ (EKİŞEHİR) MUĞLA IKI KOÇMAN NİVERİEİ ERCİYE NİVERİEİ (KAYERİ) ONDOKUZ MAYI NİVERİEİ (AMUN) RAKYA NİVERİEİ (ERNE) NECMİN ERBAKAN NİVERİEİ (KONYA) ÇUKUROVA NİVERİEİ (ADANA) ANADOLU NİVERİEİ (EKİŞEHİR) AARK NİVERİEİ (ERZURUM) ÇUKUROVA NİVERİEİ (ADANA) CLE NİVERİEİ (YARBAKIR) HACEPE NİVERİEİ İANBUL NİVERİEİ MARMARA NİVERİEİ (İANBUL) HAKKARİ NİVERİEİ DOKUZ EYLL NİVERİEİ (İZMİR) AZERBAYCAN LLER NİVERİEİ (BAK-AZERBAYCAN) OKUL R YUR BÖLMN ADI (KKC Uyruklu) (KKC Uyruklu) PU AN R L BAŞARI IRAI 3 R 3 BAŞAR I IRAI 3 KON. KO N. 3 YERLEŞ YER L L L L L L L L L L L L L L L L L L o o - lmadı lmadı 3 292, , , , , , , , , ,7 50, , , , 83 27,2 35 0, 33, , , ,80 288, , , , , , , ,77 23, , , , ,0 7 99,93 8 o lmadı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı ()

3 Genel Bilgi Programın amacı; Amerikan İngilizcesini hem yazılı hem de sözlü olarak akıcı bir şekilde kullanabilen, Amerikan Kültürüne her yönüyle normlarına sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Mezunların İş anımı Edebiyat, kültür, sanat ürünlerinin incelenmesi yoluyla, Amerikan toplumuna, Amerikan edebiyatı ve kültürü ile ülkemiz ve özellikle de diğer dünya edebiyat ve kültürlerinin etkileşim sürecine eleştirel bir bakış açısıyla bakar, arihsel, sosyal ve yazınsal ürünleri karşılaştırmalı bakış açılarıyla irdeler. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okumak isteyenlerin; sözel yeteneğe ve güçlü bir belleğe sahip, yabancı dil öğrenmeye hevesli, dil ve edebiyata ilgili ve bu alanlarda başarılı bireyler olması gerekir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. İlk iki yıl Mitoloji, Kompozisyon, Araştırma ve Yazma ekniği, iyatroya Giriş son iki yılda ise Amerikan Yaşamı ve Kurumları, Amerikan Öyküleri ve. Yüzyıl Amerikan Edebiyatı gibi dersler okutulmaktadır. Öğretmenlik ertifikası olanlar resmi ve özel okullarda öğretmen olarak çalışabilirler. Bunun dışında Dışişleri Bakanlığı nda, anayi ve icaret Bakanlığı nda R de, elçiliklerde, urizm acentalarında, Reklam ve Halkla İlişkiler alanında, bankalarda ve medya, basın-yayın organlarında görev alabilmektedirler. NİVERİE ADI İHAN DOĞRAMACI BİLK NİVERİEİ İANBUL NİVERİEİ HALİÇ NİVERİEİ (İANBUL) HACEPE NİVERİEİ EGE NİVERİEİ (İZMİR) ANKARA NİVERİEİ BAŞK NİVERİEİ DOKUZ EYLL NİVERİEİ (İZMİR) İHAN DOĞRAMACI BİLK NİVERİEİ BAŞK NİVERİEİ HALİÇ NİVERİEİ (İANBUL) HALİÇ NİVERİEİ (İANBUL) OKU L R BÖLMN ADI Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (am Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (am Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (am Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (%50 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (%50 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (%50 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı BAŞA RI IRA I PUA N R 3 PUA N R 3 BAŞA RI IRA I 3 KO N. KO N. 3 YERLEŞ YE R , , , , ,5 05 2, , , ,7 238, ,35 5 2,2 5 5, , , ,83 3,5 75 0, , , ,93 2, , ,8 388 Çeviribilim () Genel Bilgi Çeviribilim programının amacı; ülkeler, diller ve kültürler arası bağlantıları kuracak fazla sayıda dil bilen, yazılı ve sözlü çeviri beceri ve eğitimine sahip, çeviribilim alanında gerekli bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirmektir. Mezunların İş anımı Çalıştığı kurumda ve kurumun işleyişinde verilen rapor, bülten, makale ve ekonomik analizlerin çevirisini yapar, stratejik plan, performans programı ve konuşma metinlerinin çevirisini yapar, Yürütülen projelere ilişkin metinlerin çevirisini yapmak, gerekli hallerde ardıl çeviri yapar, Yazı, belge, elektronik posta gibi alanlarda ihtiyaç duyduğu çevirileri yapar, kurumsal vizyon, misyon ve etik kurallara bağlı faaliyet göstermesine katkıda bulunur.

4 Bu bölümde okumak isteyenlerin iyi bir belleğe ve dikkate sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca kişinin sözel ve genel akademik yeteneğinin gelişmiş olması gerekmektedir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. Çeviriye Giriş, iyaset Bilimi ve Avrupa Birliği, İktisat ve İşletme, Basın-Yayın, Medya ve İletişim, ıp, Hukuk, Dünya Edebiyatı, en Bilimleri, osyal Bilimler, anat arihi Metinleri Çevirisi,elsefearihi ve Metinleri Çevirisi, Müzik Metinleri Çevirisi, özlü Çeviri,İki Yönlü özlü Çeviri, Eşzamanlı Çeviri, Diksiyon, Çeviri Kuramı ve Çeviri Eleştirisi, Çeviri arihi gibi dersler okutulmaktadır. Mezunlar genelde çevirmen olarak çalışmaktadırlar. Medya, reklâmcılık, halkla ilişkiler, bankacılık, sigorta, finans gibi farklı iş kollarında da çalışırlar NİVERİE ADI OKUL R BÖLMN ADI BOĞAZİÇİ NİVERİEİ (İANBUL) E Çeviribilim YEPE NİVERİEİ Çeviribilim (am (İANBUL) YEPE NİVERİEİ Çeviribilim (%50 (İANBUL) E AKARYA NİVERİEİ Çeviribilim (Almanca) YEPE NİVERİEİ (İANBUL) Çeviribilim E AKARYA NİVERİEİ Çeviribilim (Almanca) BAŞAR I IRAI PUA N R 3 PUA N R 3 BAŞAR I IRAI 3 KON. KON. 3 YERLEŞE N YER ,5 5 92,59 99,32 75, ,83 8, ,33 275, ,838 0, , ,7 ransız Dili ve Edebiyatı () / ransızca Öğretmenliği (L ) Genel Bilgi Programın amacı, ortaçağ döneminden yirminci yüzyıla uzanan bir yelpazede, ransızca roman, öykü, tiyatro gibi temel edebiyat türlerini, bilimsel bir açıdan inceleme yapabilen bireyler yetiştirmektir. Mezunların İş anım ransız Dili ve Edebiyatı alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır, ransız Dili ve Edebiyatı alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak metinleri yorumlar, sorunları tanımlar, analiz eder, araştırmalara dayalı çözüm önerileri geliştirir, ransız dili, edebiyatı, kültürü ile ilgili uygun ve güvenilir başvuru kaynaklarını seçer ve bu kaynaklara en kısa zamanda ulaşabilir, Metin açıklama, metin çözümleme alanlarında kullanılan kuramsal kazanımlarını eleştirel ya da yazınsal bir metin oluşturmada kullanır, Edebiyat metninin algılanması, yorumlanmasında kendine özgü yaklaşımlar geliştirir. Bu alanda çalışacak mezunların, iyi bir belleğe ve dikkate sahip olmalarının yanısıra edebiyatı da sevmeleri gerekmektedir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. Çağdaş Metinler, ransızca özlü Anlatım eknikleri, ransızca özdizimi, ransızca Yazılı Anlatım, ransız Kültür arihi, ransızca özcük Bilgisi, Ortaçağ ve Rönesans Dönemi ransız Edebiyatı, ransız iyatrosu, ransız Şiiri, Klasik Dönem ransız Edebiyatı, Aydınlanma Çağı ransız Edebiyatı, Romantik Dönem ransız Edebiyatı, Edebiyat Metinleri Çözümlemesi, Yaratıcı Yazı Çalışmaları gibi dersler okutulmaktadır. Mezunlar R de, Dışişleri Bakanlığı nda, elçiliklerde, anayi ve icaret Bakanlığı nda turizm acentelerinde ve ticaret şirketlerinde mütercim tercüman olarak, gerekli formasyon eğitimini alanlar Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı okul ve kurslarda öğretmen olarak çalışırlar.

5 NİVERİE ADI GALAAARAY NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL NİVERİEİ HACEPE NİVERİEİ ANKARA NİVERİEİ GAZİ NİVERİEİ ADNAN MDERE NİVERİEİ (AYDIN) NAMIK KEMAL NİVERİEİ (EKİRDAĞ) PAMUKKALE NİVERİEİ (DİZLİ) ELÇUK NİVERİEİ (KONYA) CUMHURİY NİVERİEİ (İVA) NAMIK KEMAL NİVERİEİ (EKİRDAĞ) BAK LAVYAN NİVERİEİ (BAK- AZERBAYCAN) MARMARA NİVERİEİ (İANBUL) MARMARA NİVERİEİ (İANBUL) DOKUZ EYLL NİVERİEİ (İZMİR) HACEPE NİVERİEİ ANADOLU NİVERİEİ (EKİŞEHİR) GAZİ NİVERİEİ ANADOLU NİVERİEİ (EKİŞEHİR) ULUDAĞ NİVERİEİ (BURA) ONDOKUZ MAYI NİVERİEİ (AMUN) ÇUKUROVA NİVERİEİ (ADANA) İANBUL NİVERİEİ AZERBAYCAN LLER NİVERİEİ (BAK-AZERBAYCAN) OKUL R YUR YUR BÖLMN ADI ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransız Dili ve Edebiyatı ransızca Öğretmenliği ransızca Öğretmenliği (KKC Uyruklu) ransızca Öğretmenliği ransızca Öğretmenliği ransızca Öğretmenliği ransızca Öğretmenliği ransızca Öğretmenliği (KKC Uyruklu) ransızca Öğretmenliği ransızca Öğretmenliği ransızca Öğretmenliği ransızca Öğretmenliği ransızca Öğretmenliği PU AN R L BAŞARI IRAI 3 R 3 BAŞAR I IRAI 3 KON. KO N. 3 YERLEŞ YER L L L L L L L L L L L o o - lmadı lmadı L L L L L L L L L L L L o o - lmadı lmadı 3 89,5 00 0, , , , , , , ,3 8 2, , , , , , , , , , 5 98, 82 77, ,992 32, , , ,2 8 22, , , , ,07 9 o lmadı 35, , , ,5 5 27, , ,9 08 2,5 235, ,28 0,03 77 o lmadı İngiliz Dil Bilimi () Genel Bilgi Bu program İngiliz dilinin iletişim sistemini inceleyen bir bilim dalıdır. Bu programda İngilizcenin yapısı, kullanımı ve tarihiyle ilgili, konularda eğitim verilmekte İngilizcenin gelişimi ile ilgili araştırma yapılmaktadır. Mezunların İş anımı İnsan dilinin sistematik yapısını, bireysel ve toplumsal özelliklerini kuramsal ve uygulamalı olarak inceler, Yazılı ya da sözlü dil kullanım örnekleri ile tek bir dil üzerine incelemeler yürütülebileceği gibi, diller arası karşılaştırmalı ya da insan dilinin evrensel ilkelerine yönelik çalışmalar yapılabilir. Bu alanda çalışacak mezunların iyi bir bellek ve dikkate sahip olmasının yanı sıra araştırmacı bir kişiliğe sahip olması da gerekmektedir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler

6 Öğrenim süresi yıldır. Dil ve İletişim, Bütünleşik Dil Becerileri, Dünya Dilleri, Bütünleşik Dil Becerileri, es Bilgisi ve esbilim, Biçimbilim, Bilim ve Uygarlıklar arihi, öylem Çözümlemesi, Psikodilbilim, Dilbilim elsefesi, arihsel Dilbilim, özdizimi, Anlambilim, oplum dilbilim, gibi dersler okutulmaktadır. Mezunlara İngiliz Dilbilimci unvanı verilir. Bu programdan mezun olanlar, yapabilmekte, konsolosluklarda ve tercümanlık gibi alanlarda iş bulabilmektedirler. NİVERİE ADI HACEPE NİVERİEİ MERİN NİVERİEİ OKUL R E E BÖLMN ADI PUA N R BAŞARI IRAI 3 PUA N R 3 BAŞAR I IRAI 3 KON. KON. 3 YERLEŞE N YER. İngiliz Dil Bilimi İngiliz Dil Bilimi , , ,99 32, / Batı Dilleri () () Genel Bilgi Programda İngilizcenin yapısı ve tarihi ile ilgili konularda eğitim verilmektedir. İngilizcenin gelişimi ile ilgili araştırma yapabilen, edebiyat aracılığıyla bir yabancı toplumu, kültürü tanıyan bireyler yetiştirmeyi amaç edinen programdır. Mezunların İş anımı İngiliz dilinin iletişim sistemlerini inceler, İngilizce nin inceliklerini kavrayarak ustalıkla kullanır, Bu alanda çalışacak mezunların, bilimselliği ve beyin gücünü önemseyen araştırmacı, gerçekçi fikirler üretebilen, yaratıcı ve özgür iradeli iyi bir belleğe ve dikkate sahip bireyler olması gerekmektedir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. Araştırma ve Çalışma eknikleri, Klasik Edebiyat, İngiliz Edebiyatı nın Yerli Kaynakları, İngiltere ye Genel Bakış, İngilizce Konuşma Becerisi, İngiltere de oplum ve Yaşam, Kültür Araştırmaları, Çeviri, İngiliz iyatrosu, İngiliz Şiiri ve Düzyazısı, İngiliz Romanı, Edebiyat Kuram ve Eleştirisi gibi dersler okutulmaktadır. Mezunlar, üniversitelerde İngilizce okutmanlığı yapabilmekte, konsolosluklarda, Dışişleri de dahil olmak üzere Bakanlıklarda, ya da Basın-Yayın kurumlarında, Bankacılık ve urizm gibi sektörlerde çevirmenlik ve benzeri kapsamlarda görevler alabilmektedirler. NİVERİE ADI BOĞAZİÇİ NİVERİEİ (İANBUL) İHAN DOĞRAMACI BİLK NİVERİEİ OBB EKONOMİ VE EKNOLOJİ NİVERİEİ YEPE NİVERİEİ (İANBUL) YAŞAR NİVERİEİ (İZMİR) İANBUL NİVERİEİ HACEPE NİVERİEİ İANBUL KLR NİVERİEİ OKU L R BÖLMN ADI (am (am (am (am (am PU AN R BAŞARI IRAI 3 R 3 BAŞA RI IRA I 3 KON K O N. 3 YERLE Ş YER KÇ K 500, , ,0 08 9, , , , , 598 8, ,08,38 982,5 5,0 3 39, ,7 89 3,29 835

7 İPEK NİVERİEİ AİH NİVERİEİ (İANBUL) EGE NİVERİEİ (İZMİR) BEYK NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL AYDIN NİVERİEİ DOĞUŞ NİVERİEİ (İANBUL) Yİ YZYIL NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL KLR NİVERİEİ ANKARA NİVERİEİ OBB EKONOMİ VE EKNOLOJİ NİVERİEİ ÇANKAYA NİVERİEİ GAZİ NİVERİEİ AILIM NİVERİEİ AKDİZ NİVERİEİ (ANALYA) KOCAELİ NİVERİEİ ÇANAKKALE ONEKİZ MAR NİVERİEİ AILIM NİVERİEİ İPEK NİVERİEİ MUĞLA IKI KOÇMAN NİVERİEİ ELÇUK NİVERİEİ (KONYA) AKDİZ NİVERİEİ (ANALYA) ADNAN MDERE NİVERİEİ (AYDIN) PAMUKKALE NİVERİEİ (DİZLİ) MELİKŞAH NİVERİEİ (KAYERİ) OBB EKONOMİ VE EKNOLOJİ NİVERİEİ YEPE NİVERİEİ (İANBUL) (am (am (am (am (am (am (%75 (%75 (am (am (%75 (%75 (am (%50 (% , 73 8,8 0 35,0 52, , , , , ,0 3 3,9 8 7, , , , , , 05 37, , , , , , 77 22, , , 97 35, ,70 8 2, , , , 999 7,02 29, , , ,0 9 39, , , , , , , ,9 30, , , ,55 358, , ,27 30

8 KOCAELİ NİVERİEİ ERCİYE NİVERİEİ (KAYERİ) KARADİZ EKNİK NİVERİEİ (RABZON) CELÂL BAYAR NİVERİEİ (MANİA) İHAN DOĞRAMACI BİLK NİVERİEİ NAMIK KEMAL NİVERİEİ (EKİRDAĞ) LEYMAN DEMİREL NİVERİEİ (IPARA) YAŞAR NİVERİEİ (İZMİR) İNÖN NİVERİEİ (MALAYA) DUMLUPINAR NİVERİEİ (KAHYA) PAMUKKALE NİVERİEİ (DİZLİ) BL ECEVİ NİVERİEİ (ZONGULDAK) GAZİANEP NİVERİEİ ELÇUK NİVERİEİ (KONYA) AKARAY NİVERİEİ ORDU NİVERİEİ Yİ YZYIL NİVERİEİ (İANBUL) KARABK NİVERİEİ ERCİYE NİVERİEİ (KAYERİ) KARADİZ EKNİK NİVERİEİ (RABZON) İANBUL KLR NİVERİEİ AVRAYA NİVERİEİ (RABZON) CUMHURİY NİVERİEİ (İVA) MUAA KEMAL NİVERİEİ (HAAY) DUMLUPINAR NİVERİEİ (KAHYA) (%50 (%50 (%75 (%50 (am , , , 58 3, , , , , , , , , , , , ,5 02 3, , , , , , , , , , , , , ,0 8 3, , , , , , , , , , , , ,0 79 3, , , ,0 59 3,92 779

9 AARK NİVERİEİ (ERZURUM) ORDU NİVERİEİ IRA NİVERİEİ (ELAZIĞ) YAŞAR NİVERİEİ (İZMİR) YZNC YIL NİVERİEİ (VAN) KARABK NİVERİEİ CUMHURİY NİVERİEİ (İVA) AZERBAYCAN LLER NİVERİEİ (BAK-AZERBAYCAN) AARK NİVERİEİ (ERZURUM) KAKA NİVERİEİ (KAR) BİNGÖL NİVERİEİ ÇANKAYA NİVERİEİ GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) YZNC YIL NİVERİEİ (VAN) KAKA NİVERİEİ (KAR) AILIM NİVERİEİ BİNGÖL NİVERİEİ KIRGIZİAN-RKİYE MANA NİVERİEİ (BİŞKEK-KIRGIZİAN) MELİKŞAH NİVERİEİ (KAYERİ) DOĞUŞ NİVERİEİ (İANBUL) BEYK NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL AYDIN NİVERİEİ YEPE NİVERİEİ (İANBUL) GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) İANBUL KLR NİVERİEİ YUR YUR (%25 (%50 (am (%50 Batı Dilleri (İngiliz Dili ve Edebiyatı) (%50 (%50 (%50 (%50 (% , , , , , ,3 3 23, , , , ,3 85 2, 8,0 93, , , 238, , 5 3, , , , , 99 28, , , , , 22 30, , ,7 9 30, , , , , , , , , , , , , ,83 9 2, ,8 3 23, , ,58 238

10 İPEK NİVERİEİ ULULARARAI ARAYBONA NİVERİEİ (ARAYBONA - BONA - HEREK) İANBUL KLR NİVERİEİ AİH NİVERİEİ (İANBUL) Yİ YZYIL NİVERİEİ (İANBUL) HOCA AHM YEEVİ ULULARARAI RK- KAZAK NİVERİEİ (RKİAN-KAZAKİAN) AVRAYA NİVERİEİ (RABZON) ULULARARAI ARAYBONA NİVERİEİ (ARAYBONA - BONA - HEREK) GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) YAKIN DOĞU NİVERİEİ (KKC-LEKOŞA) BAK LAVYAN NİVERİEİ (BAK- AZERBAYCAN) ULULARARAI ARAYBONA NİVERİEİ (ARAYBONA - BONA - HEREK) YUR YUR YUR YUR YUR (%50 (%50 (%25 (%50 (%50 (%50 (%25 (%50 (% , ,2 9, 9 25, , , , , ,9 22,5 258,8 8 99,98 9 () Genel Bilgi Programı; Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı resmi ve özel öğretim kurumlarında görev yapacak İngilizce Öğretmenlerini yetiştirmeyi amaçlar. Mezunların İş anımı İngilizce konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir. İngilizce öğretmeni, bu program çerçevesinde, Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı hazırlar, Kendisine ayrılan ders saatlerinde bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır, Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır, İngilizce öğretmeni olmak isteyenlerin; sözlü ifade gücüne sahip, sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, kimseler olmaları gerekir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. Dil ve Dilbilimi,İngilizce İletişim Yetisinin Geliştirilmesi, İngilizce Kompozisyon, İngiliz Edebiyatı arihi, Eğitime Giriş, İngilizce Dil Bilinci, İngilizce İletişim Yetisinin Geliştirilmesi, İnceleme ve Araştırma Becerilerinin Geliştirilmesi, Modern İngilizcenin Yapısı, Amerikan Edebiyatı arihi, Eğitim Psikolojisi, Uygulamalı Dilbilime Genel Bakış, İngilizcenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi: Dilbilgisi, İngilizcenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi: Dinleme ve Konuşma, İngilizcenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Araştırma Yöntemleri gibi dersler okutulmaktadır. Mezunlar devlet okullarında öğretmen olarak çalışırlar. Özel Öğretim kurumlarında da İngilizce Öğretmeni ihtiyacı vardır. Mezun olanlar ayrıca, turizm ve ticaret firmalarında çevirmen olarak çalışabilirler. Özellikle Avrupa Birliği ne girme süreci ve sonrası düşünülürse, mezunlar kazandıkları becerileri geliştirerek kendilerine iş alanı oluşturabilirler.

11 NİVERİE ADI BOĞAZİÇİ NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL BİLGİ NİVERİEİ ORA DOĞU EKNİK NİVERİEİ BAHÇEŞEHİR NİVERİEİ (İANBUL) HACEPE NİVERİEİ İANBUL NİVERİEİ YEPE NİVERİEİ (İANBUL) ORA DOĞU EKNİK NİVERİEİ MARMARA NİVERİEİ (İANBUL) YILDIZ EKNİK NİVERİEİ (İANBUL) AİH NİVERİEİ (İANBUL) DOKUZ EYLL NİVERİEİ (İZMİR) OKAN NİVERİEİ (İANBUL) MALEPE NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL AYDIN NİVERİEİ GAZİ NİVERİEİ MEVLANA NİVERİEİ (KONYA) ANADOLU NİVERİEİ (EKİŞEHİR) İZMİR NİVERİEİ BAŞK NİVERİEİ ZİRVE NİVERİEİ (GAZİANEP) İANBUL KLR NİVERİEİ ULUDAĞ NİVERİEİ (BURA) İANBUL ABAHAİN ZAİM NİVERİEİ OKU L R BÖLMN ADI (am (am (am (UOLP-UNY New Paltz) (%50 (am (am (am (am (am (am (am (am (am (am PU AN R BAŞARI IRAI 3 R 3 BAŞA RI IRA I 3 KON. K O N. 3 YERLE Ş YER KÇ K 5, , , , , 57 77, , ,0 07, , , , ,8 33 2,8 38,3 75 5,5 7,0 3938, , , , , , , , ,0 3 78, 38, , 879,5 55,9 5 9, 78 5, 85 39, , , 08 37,97 37, , , , , , ,0 2 22,2 02 8,8 55 8,39 885

12 AKDİZ NİVERİEİ (ANALYA) EKİŞEHİR OMANGAZİ NİVERİEİ UUK NİVERİEİ KOCAELİ NİVERİEİ BALIKEİR NİVERİEİ ONDOKUZ MAYI NİVERİEİ (AMUN) İANBUL AYDIN NİVERİEİ İANBUL KLR NİVERİEİ ÇANAKKALE ONEKİZ MAR NİVERİEİ ABAN İZZ BAYAL NİVERİEİ (BOLU) KARADİZ EKNİK NİVERİEİ (RABZON) MUĞLA IKI KOÇMAN NİVERİEİ ERCİYE NİVERİEİ (KAYERİ) ÇUKUROVA NİVERİEİ (ADANA) PAMUKKALE NİVERİEİ (DİZLİ) MERİN NİVERİEİ AKARYA NİVERİEİ NECMİN ERBAKAN NİVERİEİ (KONYA) LEYMAN DEMİREL NİVERİEİ (IPARA) YEPE NİVERİEİ (İANBUL) İNÖN NİVERİEİ (MALAYA) RAKYA NİVERİEİ (ERNE) GAZİANEP NİVERİEİ ÇAĞ NİVERİEİ (MERİN) AKARAY NİVERİEİ MEHM AKİ EROY NİVERİEİ (BURDUR) (am (%75 (%75 (%50 (am ,7 35 2, , 29 27,2 993, 5055, ,7 538, ,7 52 0, , , , , , , , , , , , , , ,5 77 7,0 728, , , ,0 2 07, ,07 9 0, , , , , ,2 0 39, , , , , , , , , , , , ,29 82

13 AMAYA NİVERİEİ NEVŞEHİR HACI BEKAŞ VELİ NİVERİEİ BAŞK NİVERİEİ ORA DOĞU EKNİK NİVERİEİ AARK NİVERİEİ (ERZURUM) CUMHURİY NİVERİEİ (İVA) İZMİR NİVERİEİ CLE NİVERİEİ (YARBAKIR) MUAA KEMAL NİVERİEİ (HAAY) YZNC YIL NİVERİEİ (VAN) ÇAĞ NİVERİEİ (MERİN) DOĞU AKDİZ NİVERİEİ (KKC-GAZİMAĞUA) HAKKARİ NİVERİEİ İANBUL BİLGİ NİVERİEİ CANİK BAŞARI NİVERİEİ (AMUN) İANBUL KLR NİVERİEİ LEKE AVRUPA NİVERİEİ (KKC-LEKE) ORA DOĞU EKNİK NİVERİEİ BAHÇEŞEHİR NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL AYDIN NİVERİEİ BAHÇEŞEHİR NİVERİEİ (İANBUL) ÇAĞ NİVERİEİ (MERİN) İANBUL ABAHAİN ZAİM NİVERİEİ GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) ULULARARAI NİVERİEİ (KKC-LEKOŞA) (%50 (am (%50 (%75 -EL (am (%50 (am (%50 -EL (am (UOLP-UNY New Paltz) (%50 (%50 (%50 (%50 (am (am , , , , , , 3 379, , , ,7 35, , , , , ,0 9 27, , , , , , , , , , , , , 27 37, , ,8 07 3, , , , , , , , ,08 2 3, ,7 308, , ,32 258

14 YAKIN DOĞU NİVERİEİ (KKC- LEKOŞA) UUK NİVERİEİ BAŞK NİVERİEİ MEVLANA NİVERİEİ (KONYA) GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) ORA DOĞU EKNİK NİVERİEİ ÇAĞ NİVERİEİ (MERİN) AİH NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL BİLGİ NİVERİEİ ZİRVE NİVERİEİ (GAZİANEP) GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) OKAN NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL AYDIN NİVERİEİ İANBUL AYDIN NİVERİEİ MEVLANA NİVERİEİ (KONYA) OKAN NİVERİEİ (İANBUL) AİH NİVERİEİ (İANBUL) ULULARARAI NİVERİEİ (KKC-LEKOŞA) YAKIN DOĞU NİVERİEİ (KKC- LEKOŞA) ULULARARAI NİVERİEİ (KKC-LEKOŞA) İZMİR NİVERİEİ UUK NİVERİEİ İANBUL KLR NİVERİEİ ZİRVE NİVERİEİ (GAZİANEP) LEKE AVRUPA NİVERİEİ (KKC-LEKE) CANİK BAŞARI NİVERİEİ (AMUN) -EL (am (%50 (%25 (%50 (%75 (%25 (%25 (%50 (%25 (%50 (%50 (%50 (%25 (%25 (%75 -EL (%50 (%50 (%25 (%25 -EL (%50 (% , , , , , , 75 35, , , , 599 2, , , , , , , 22 28, 5 23, , 8 2, , , , , , , ,2 35 2,89 3, , , , , , ,87 993,89 97, 52, , ,8 5 23, , , , , , , , ,87 909

15 MEVLANA NİVERİEİ (KONYA) CANİK BAŞARI NİVERİEİ (AMUN) MALEPE NİVERİEİ (İANBUL) YEPE NİVERİEİ (İANBUL) ORA DOĞU EKNİK NİVERİEİ ANADOLU NİVERİEİ (EKİŞEHİR) İANBUL ABAHAİN ZAİM NİVERİEİ BAŞK NİVERİEİ DOĞU AKDİZ NİVERİEİ (KKC-GAZİMAĞUA) GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) ULULARARAI NİVERİEİ (KKC-LEKOŞA) AZERBAYCAN LLER NİVERİEİ (BAK- AZERBAYCAN) DOĞU AKDİZ NİVERİEİ (KKC-GAZİMAĞUA) YUR (%50 (%50 (UOLP-UNY Cortland) (%25 -EL (%50 -EL ,9 7 35, , 25 22, , 3 25, , , 88 22, , , , , , 2 2, 8 2, , , ,75 93 Karşılaştırmalı Edebiyat / İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyatı () Genel Bilgi Programın amacı disiplinler arası ve karşılaştırmalı bir bağlam içinde edebiyat çalışmaları yapılmasını sağlayacak bireyler yetiştirmektir. Mezunların İş anımı ürk Kültür ve edebiyatını, bilimsel çalışma ve etkinliklerle dış dünyaya tanıtır, diğer taraftan dış dünyada bu alanda meydana gelen her türlü gelişme ve yansımaları ürk kamuoyuna bildirir, Evrensel bir bakış açısıyla disiplinler arası çerçevede edebiyata farklı ve yeni bir yönelim edindirmeyi amaçlar, Önemli edebiyat metinlerini yorumlarken bir yandan da bu alanda sorgulamalar yapar. Karşılaştırmalı Edebiyat Programında okumak isteyenlerin; sözel yeteneğe sahip, okumayı seven, edebiyata ve sanata ilgi duyan, okudukları üzerine düşünüp tartışmaktan hoşlanan bireyler olmaları gerekmektedir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. emel Akademik Yazı eknikleri, Anlatı ve Yazı, Yazma Becerileri, Edebiyat Kuram Ve Metodolojisine Giriş, Edebiyat ve Kültür ercümeleri, Dünya Edebiyatı, Amerikan Edebiyatı, ürk Devrim arihi, Modern ürk Edebiyatı, İngiliz Edebiyatı, Mitoloji, Eleştiri Yöntemleri gibi dersler okutulmaktadır. Mezunlar, yazar, eleştirmen, çevirmen olarak çalışabilecekleri gibi, medyada ve reklamcılık sektöründe de iş bulabilirler. NİVERİE ADI OKU L R BÖLMN ADI PU AN BAŞA RI IRA 3 R 3 BAŞARI IRAI 3 KON. KO N. 3 YERLEŞ YE R. 3

16 R I KOÇ NİVERİEİ (İANBUL) KOÇ NİVERİEİ (İANBUL) KOÇ NİVERİEİ (İANBUL) KOÇ NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL BİLGİ NİVERİEİ İANBUL BİLGİ NİVERİEİ İANBUL BİLGİ NİVERİEİ EKİŞEHİR OMANGAZİ NİVERİEİ EKİŞEHİR OMANGAZİ NİVERİEİ İANBUL BİLGİ NİVERİEİ EKİŞEHİR OMANGAZİ NİVERİEİ ELÇUK NİVERİEİ (KONYA) ELÇUK NİVERİEİ (KONYA) İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat (%50 İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat (%25 İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat (am Karşılaştırmalı Edebiyat (am Karşılaştırmalı Edebiyat (%75 Karşılaştırmalı Edebiyat (%50 Karşılaştırmalı Edebiyat Karşılaştırmalı Edebiyat (KKC Uyruklu) Karşılaştırmalı Edebiyat (%25 Karşılaştırmalı Edebiyat Karşılaştırmalı Edebiyat Karşılaştırmalı Edebiyat (KKC Uyruklu) L L L L L L L L L L L L L , ,08 388,0 27 5, , , , ,53 78, ,3 5 25,07 8,9 39 2, 08, 3 507, , , 9 383, , , , , , ,9 29 (,2,3) Genel Bilgi Bu program iktisat, tıp, siyaset bilimi, uluslar arası ilişkiler, sosyal ve fen bilimleri gibi pek çok konuda İngilizce/ürkçe, ransızca/ ürkçe veya Almanca/ ürkçe dil çiftleri arasında yazılı ve sözlü çeviri yapabilecek, bu meslekler için gerekli bilgi ve beceriye sahip mütercim-tercümanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Mütercimlik yazılı bir metnin başka bir dile çevrilmesi, tercümanlık ise bir dilde konuşanların ya konuşma anında ya da daha sonra başka bir dile çevrilmesi işidir. Mezunların İş anımı Çalıştığı kurumda ve kurumun işleyişinde verilen rapor, bülten, makale ve ekonomik analizlerin çevirisini yapar, stratejik plan, performans programı ve konuşma metinlerinin çevirisini yapar, Yürütülen projelere ilişkin metinlerin çevirisini yapmak, gerekli hallerde ardıl çeviri yapar, Yazı, belge, elektronik posta gibi alanlarda ihtiyaç duyduğu çevirileri yapar, kurumsal vizyon, misyon ve etik kurallara bağlı faaliyet göstermesine katkıda bulunur. Eşzamanlı tercüme yapar bir dilde konuşulanları, konuşma devam ederken, aynı zamanda başka bir dile çevirebilir, Bu alanda çalışacak mezunların iyi bir bellek ve dikkate sahip olmasının yanı sıra araştırmacı bir kişiliğe sahip olması da gerekmektedir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. Dokümantasyon ve erminoloji, Metin ve Kompozisyon, Çeviri Bilgisi, Avrupa nın Ekonomi Politikası, osyal Psikoloji, Bilimsel ve eknik Metin Analizi, Uygulamalı Dil Bilimi, imultane ercüme gibi dersler okutulmaktadır. Mezunlara Mütercim-ercüman unvanı verilir. R de veya diğer özel V kuruluşlarında, anayi ve icaret Bakanlığı nda, Elçiliklerde, ticari şirketlerde çalışabilmektedirler. NİVERİE ADI İHAN DOĞRAMACI BİLK NİVERİEİ OKU L R BÖLMN ADI (İng- ra-ürkçe) (am PU AN R BAŞARI IRAI 3 R 3 BAŞA RI IRAI 3 KON. KO N. 3 YERLE Ş YER KÇ K 52, ,27 785

17 İZMİR EKONOMİ NİVERİEİ AILIM NİVERİEİ HACEPE NİVERİEİ YAŞAR NİVERİEİ (İZMİR) İANBUL NİVERİEİ OKAN NİVERİEİ (İANBUL) MARMARA NİVERİEİ (İANBUL) BEYK NİVERİEİ (İANBUL) DOKUZ EYLL NİVERİEİ (İZMİR) EGE NİVERİEİ (İZMİR) İANBUL 29 MAYI NİVERİEİ OKAN NİVERİEİ (İANBUL) ÇANKAYA NİVERİEİ İANBUL AYDIN NİVERİEİ OKAN NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL AREL NİVERİEİ DOKUZ EYLL NİVERİEİ (İZMİR) OKAN NİVERİEİ (İANBUL) Yİ YZYIL NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL 29 MAYI NİVERİEİ DOĞU AKDİZ NİVERİEİ (KKC- GAZİMAĞUA) HALİÇ NİVERİEİ (İANBUL) İHAN DOĞRAMACI BİLK NİVERİEİ HACEPE NİVERİEİ AILIM NİVERİEİ BEYK NİVERİEİ (İANBUL) (am (am (am (am (am (ürkçe-almanca-ingilizce) (am (Çince) (am (am (am (Rusça) (am (am (ürkçe-almanca-ingilizce) (Arapça) (am (am (Arapça) (am (am (am (İng- ra-ürkçe) (%50 (Almanca) (KKC Uyruklu) (%75 (Rusça) (am , , ,5 90 8, , , , 0 78,7 2 77, , ,0 3 57, 892 0, ,9 352, , ,3 7 2, ,7 375,5 92 3,2 39 8,29 8 7, , , , , , ,5 57, ,8 07 5, , , , 907 8, , ,5 5,9 8 39,0, , , , , , ,58 2

18 3 İANBUL AYDIN NİVERİEİ HACEPE NİVERİEİ EGE NİVERİEİ (İZMİR) RAKYA NİVERİEİ (ERNE) ABAN İZZ BAYAL NİVERİEİ (BOLU) HACEPE NİVERİEİ YAŞAR NİVERİEİ (İZMİR) Yİ YZYIL NİVERİEİ (İANBUL) KIRIKKALE NİVERİEİ HACEPE NİVERİEİ İANBUL NİVERİEİ CUMHURİY NİVERİEİ (İVA) AVRAYA NİVERİEİ (RABZON) ÇANKAYA NİVERİEİ AILIM NİVERİEİ CUMHURİY NİVERİEİ (İVA) BEYK NİVERİEİ (İANBUL) YAŞAR NİVERİEİ (İZMİR) İZMİR EKONOMİ NİVERİEİ GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) RAKYA NİVERİEİ (ERNE) YAKIN DOĞU NİVERİEİ (KKC- LEKOŞA) KIRIKKALE NİVERİEİ İANBUL 29 MAYI NİVERİEİ YAŞAR NİVERİEİ (İZMİR) (Rusça) (am (Almanca) (Almanca) (ransızca) (KKC Uyruklu) (%50 (%75 (ransızca) (Almanca) (İngilizce, ransızca, ürkçe) (Rusça) (am (%50 (%50 (İngilizce, ransızca, ürkçe) (%50 (%25 (%25 (am (Almanca) (am (Arapça) (% , , ,2 35 3, ,3 5 37, , , , , , 759 2, , , , , 09 30, , 90, , , 5 387, 3 387, , ,70 2 3,7 0 3, , , , , , , , , , , , , , , , ,57 399

19 İANBUL AYDIN NİVERİEİ GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) İANBUL 29 MAYI NİVERİEİ OKAN NİVERİEİ (İANBUL) MERİN NİVERİEİ KIRIKKALE NİVERİEİ İANBUL NİVERİEİ KAKA NİVERİEİ (KAR) MERİN NİVERİEİ HALİÇ NİVERİEİ (İANBUL) MERİN NİVERİEİ İANBUL 29 MAYI NİVERİEİ KIRIKKALE NİVERİEİ GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) İANBUL NİVERİEİ DOĞU AKDİZ NİVERİEİ (KKC- GAZİMAĞUA) HALİÇ NİVERİEİ (İANBUL) KIRIKKALE NİVERİEİ YAKIN DOĞU NİVERİEİ (KKC- LEKOŞA) İANBUL AYDIN NİVERİEİ OKAN NİVERİEİ (İANBUL) Yİ YZYIL NİVERİEİ (İANBUL) OKAN NİVERİEİ (İANBUL) YILDIZ EKNİK NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL AREL NİVERİEİ İZMİR EKONOMİ NİVERİEİ (%50 (%75 (Arapça) (%50 (%50 (Almanca) (Arapça) (ransızca) (KKC Uyruklu) (ürkçe/ingilizce/ransızca) (Almanca) (KKC Uyruklu) (%50 (ransızca) (%25 (ransızca) (%50 (ransızca) (%50 (ransızca) (KKC Uyruklu) (%75 (%50 (Çince) (%50 (ransızca) (% , , 38 23, , 7 235, , ,3 9, , , , , , 398 3, , , , , , , , , , ,3 8 2, , , , , , , , , , , ,2 2, ,9 0 2,2 258, 2 0,92 932

20 KIRIKKALE NİVERİEİ RAKYA NİVERİEİ (ERNE) BEYK NİVERİEİ (İANBUL) OKAN NİVERİEİ (İANBUL) KIRGIZİAN-RKİYE MANA NİVERİEİ (BİŞKEK-KIRGIZİAN) İANBUL AYDIN NİVERİEİ İANBUL AYDIN NİVERİEİ OKAN NİVERİEİ (İANBUL) KIRGIZİAN-RKİYE MANA NİVERİEİ (BİŞKEK-KIRGIZİAN) OKAN NİVERİEİ (İANBUL) İANBUL AYDIN NİVERİEİ OKAN NİVERİEİ (İANBUL) AVRAYA NİVERİEİ (RABZON) EGE NİVERİEİ (İZMİR) İANBUL NİVERİEİ OKAN NİVERİEİ (İANBUL) YILDIZ EKNİK NİVERİEİ (İANBUL) DOĞU AKDİZ NİVERİEİ (KKC- GAZİMAĞUA) GİRNE AMERİKAN NİVERİEİ (KKC-GİRNE) YUR YUR (arsça) (Bulgarca) (Rusça) (%50 (Rusça) (% 50 (ürkçe-rusça) (Rusça) (%25 (Rusça) (Arapça) (%50 (Kırgızca-ürkçe) (Rusça) (Rusça) (%50 (Çince) (Rusça) (Almanca) (KKC Uyruklu) (Almanca) (KKC Uyruklu) (Arapça) (ransızca) (KKC Uyruklu) , , ,9 3 2, , , , 80 28,2 5 22,8 8 22, , , , , , , , , ,5 75 2,3 5 23, , , , , ,9 urizm Rehberliği () Genel Bilgi Programda turistlere ülkeyi tanıtacak, gezdirecek uzmanlar yetiştirmeye yönelik öğretim verilmektedir. Mezunların İş anımı urist Rehberi, kişi veya grup halindeki yerli ve yabancı turistleri gezi öncesinde seçmiş oldukları dil kullanılarak kültür, turizm, tarih, çevre, doğa, sosyal veya benzeri değerler ile varlıklarını tanıtarak gezdirir, eyahat acenteleri tarafından düzenlenen turların gezi programını seyahat acentesinin yazılı belgelerinde tanımladığı ve tüketiciye satıldığı şekilde yürüten, acenta adına yönetir.

21 Bu bölümde okumak isteyen öğrencilerin iyi iletişim kurabilen, tarihe meraklı, kuvvetli bir belleğe sahip kişiler olmaları başarılı olmalarını sağlar. Ayrıca ileri derecede bir yabancı dil bilgisi gereklidir. Öğrenim üresi ve Okutulan Dersler Öğrenim süresi yıldır. urizme Giriş, Hukuk, Genel Ekonomi, Pazarlama İlkeleri, Yönetim ve Organizasyon, Kültür ve urizm, Yiyecek İçecek Hizmetleri, İnsan Kaynakları Yönetimi, urizm Rehberliği, ur Planlaması ve Yönetimi, ürk ve Anadolu Mitolojisi, Dünya Uygarlık arihi, Uluslar arası İlişkiler gibi dersler okutulmaktadır. Mezunlara urizm Rehberi unvanı verilir. urizm şirketlerinde çalışabilmektedirler NİVERİE ADI YAŞAR NİVERİEİ (İZMİR) EGE NİVERİEİ (İZMİR) ANADOLU NİVERİEİ (EKİŞEHİR) AKDİZ NİVERİEİ (ANALYA) İZMİR KAİP ÇELEBİ NİVERİEİ ADNAN MDERE NİVERİEİ (AYDIN) BALIKEİR NİVERİEİ ADNAN MDERE NİVERİEİ (AYDIN) NEVŞEHİR HACI BEKAŞ VELİ NİVERİEİ NECMİN ERBAKAN NİVERİEİ (KONYA) BALIKEİR NİVERİEİ KAAMONU NİVERİEİ YAŞAR NİVERİEİ (İZMİR) NEVŞEHİR HACI BEKAŞ VELİ NİVERİEİ OKUL R BÖLMN ADI urizm Rehberliği (am urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği urizm Rehberliği (%50 urizm Rehberliği (M..O.K.) PUA N R BAŞA RI IRA I 3 R 3 BAŞARI IRAI 3 KON. KO N. 3 YERLEŞE N YE R , , , , , , , ,3 8 22, , ,2 7 29,2 97, , ,8 5 32, , , , , , ,50 25,9 725, , ,27 38

Arnavutça (DİL-2) Boşnakça (DİL-2)

Arnavutça (DİL-2) Boşnakça (DİL-2) Arnavutça () Programın amacı, Arnavut dili, kültürü, tarihi ve edebiyatını tanıyan bu alanda çalışma yapacak nitelikte bireyler yetiştirmektir Metinlerinden yola çıkarak Arnavut dilinde metin okur ve yazar,

Detaylı

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ADNAN MDERES (AYDIN) ADNAN MDERES (AYDIN) ADNAN MDERES (AYDIN) ADNAN MDERES (AYDIN) AKDİZ (ANTALYA) AKDİZ (ANTALYA) AKDİZ (ANTALYA) AKDİZ (ANTALYA) AKDİZ

Detaylı

2014 PUA N TÜR Ü DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 2014 BAŞA RI SIRASI 2013 PUAN TÜRÜ

2014 PUA N TÜR Ü DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 DİL- 3 2014 BAŞA RI SIRASI 2013 PUAN TÜRÜ (L-) programının amacı, Arap dünyasındaki edebi, siyasi, toplumsal ve ekonomik gelişmeleri yazılı ve işitsel kaynaklardan takip edebilecek, düşündüğünü yazılı ve sözlü yolla ifade edebilecek dil becerisine

Detaylı

Arkeoloji / Tarih Öncesi Arkeoloji/ Klasik Arkeoloji / Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi/ Prehistorya (TM-3)

Arkeoloji / Tarih Öncesi Arkeoloji/ Klasik Arkeoloji / Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi/ Prehistorya (TM-3) Antropoloji () Genel Bilgi Antropoloji, evrenin ve dünyanın oluşumu, yaşamın başlangıcı ve gelişimi, insanın biyolojik evrimi, ırkların doğuşu, insan topluluklarının fiziki yapı, kültür ve davranış özelliklerini

Detaylı

4 DİL-1 1 2560 515 455,69566. Burslu) 2014-ÖSYS EK PUANLI BAŞARI SIRASI 2014-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN 2014-ÖSYS BAŞARI SIRASI GENEL KONT.

4 DİL-1 1 2560 515 455,69566. Burslu) 2014-ÖSYS EK PUANLI BAŞARI SIRASI 2014-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN 2014-ÖSYS BAŞARI SIRASI GENEL KONT. Öğrencilerin tercihlerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Buradan elde edilen bilgileri, ÖSYM'nin resmi bilgileri ile karşılaştırmadan KESİNLİKLE KULLANMAYINIZ. Bilgiler arasında farklılık olması

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) İngilizce Öğretmenliği DİL-1 62 62 420,91 491,13 280,62 338,84 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Fransız Dili ve Edebiyatı DİL-1 52 52 244,77 351,51 ADNAN MENDERES

Detaylı

PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) 2014 ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (7) PUAN TÜRÜ (4) ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAM ALAR (6)

PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) 2014 ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (7) PUAN TÜRÜ (4) ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAM ALAR (6) PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) PUAN TÜRÜ (4) GENEL KONT. (5) ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAM ALAR (6) 2014 ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (7) 100110496 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

2011 ÖSYS LİSANS PROGRAMLARININ TABAN PUAN VE BAŞARI SIRALARI DİL-1. www.dogrutercih.com

2011 ÖSYS LİSANS PROGRAMLARININ TABAN PUAN VE BAŞARI SIRALARI DİL-1. www.dogrutercih.com LİSANS PROGRAMLARININ TABAN PUAN VE BAŞARI SIRALARI DİL-1 Dosya : 1112/01 KASIM 2011 Bu dosyada yer alan yükseköğretim programları : Alman Dili ve Edebiyatı Almanca Öğretmenliği Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

Detaylı

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN SIRALAMA ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN SIRALAMA ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İngiliz Dili ve Karş. Edebiyat (İngilizce) (Tam Burslu) 3 DİL-1 507,023 229 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Mütercim-Terc. (İng-Fra-Türkçe) (Tam Burslu) 5 DİL-1 496,128 414 BOĞAZİÇİ

Detaylı

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih UniversiteAdi UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Program Adı Bölüm Puan Türü. En Büyük Puan. OB Kont. OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. OB Yer. Program Kodu. En Küçük Puan. l l Yer.

Program Adı Bölüm Puan Türü. En Büyük Puan. OB Kont. OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. OB Yer. Program Kodu. En Küçük Puan. l l Yer. Program Kodu Program Adı Bölüm Puan Türü 100110045 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) İngilizce Öğretmenliği 100110496 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) 110410152

Detaylı

Dünya Dinleri (YGS-4)

Dünya Dinleri (YGS-4) Dünya Dinleri () Genel bilgi Dünya dinleri programının amacı; temel ilahiyat öğretimi üzerine inşaa edilen, Yahudilik, Hıristiyanlık ve Hint-Doğu dinleri hakkında bilgi sahibi ilahiyat mezunları yetiştirmek

Detaylı

Aile ve Tüketici Bilimleri (TM-2)

Aile ve Tüketici Bilimleri (TM-2) Aile ve üketici Bilimleri () Genel Bilgi Bölümün amac; kişi, aile ve kurumlarn yerel, ulusal, evrensel düzeyde tatminkar bir yaşam kalitesinin temel fonksiyonlar olan ekonomik, psikososyal, fiziksel refahn

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETMENİ

YABANCI DİL ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca ve Arapça dillerinden birinde eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Yabancı dil ile ilgili

Detaylı

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI 2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN LARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ACIBADEM ACIBADEM ADIYAMAN ADIYAMAN 52 52 TM-3 397,79277 31.400 434,59528

Detaylı

MÜTERCİM -TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ

MÜTERCİM -TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ MÜTERCİM -TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ NEDEN MÜTERCİM-TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ? Çevirmenlik ve Dil Hizmetleri Sektörünün Sunduğu Kariyer Olanakları Yazılı Çevirmenlik Hukuk Metinleri Çevirisi, Bilişim Teknolojileri Metinleri

Detaylı

2013 ÖSYS LİSANS RPOGRAMLARI TABAN PUAN VE YAKLAŞIK SIRALAMA KİTAPÇIĞI

2013 ÖSYS LİSANS RPOGRAMLARI TABAN PUAN VE YAKLAŞIK SIRALAMA KİTAPÇIĞI ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI DİL1 103410033 İzmir Ege Ü. Edebiyat Fak. Örgün 308,386 18.067 16.700 17.133 72 72 0 104810035 Ankara Hacettepe Ü. Edebiyat Fak. Örgün 297,086 19.685 20.400 21.106 103 103 0 100710675

Detaylı

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) Türkçe Öğretmenliği 93 93 TS-2 389,78293 19.300 460,04419 351,98063 382,48539

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sosyoloji (İngilizce) 52 TM-3 454,

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sosyoloji (İngilizce) 52 TM-3 454, GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Hukuk Fakültesi 26 TM-3 520,627 64 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Hukuk Fakültesi (Tam Burslu) 14 TM-3 508,646 125 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Hukuk Fakültesi (Tam Burslu)

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TM-3 52 52 416,64 463,57 412,35 412,42 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Psikoloji TM-3 62 62 415,67 454,89 408,47 410,20

Detaylı

Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK AMERİKAN KÜLTÜRÜ ve EDEBİYATI PSİKOLOJİ MATEMATİK MÜTERCİM TERCÜMANLIK HALİÇ SENİ BEKLİYOR MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK Genetik, canlılıkla ilgili özelliklerin nasıl kazanıldığını

Detaylı

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 52 52 TM-3 402,77465 27.300 438,68010 389,15547 390,01457 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Psikoloji 62 62 TM-3 402,49366 27.500 413,60594 381,63164 388,63617

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Dil ve Tarih Coğrafya Fak. Antropoloji TM-3 325,416 283,745 57 218.000 4 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Devlet BURDUR Fen-Edebiyat Fak. Antropoloji TM-3 289,322 243,240

Detaylı

2017 ÖSYS KONTENJAN KILAVUZUNA GÖRE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTELERİ VE KAPSAMLARINDAKİ BÖLÜMLER. Çocuk Gelişimi Odyoloji. Sosyal Hizmet.

2017 ÖSYS KONTENJAN KILAVUZUNA GÖRE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTELERİ VE KAPSAMLARINDAKİ BÖLÜMLER. Çocuk Gelişimi Odyoloji. Sosyal Hizmet. 2017 ÖSYS KONENJAN KILAVUZUNA GÖRE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLELERİ VE KAPSAMLARINDAKİ BÖLÜMLER Bölümler >>> Yönetimi Dil ve Konuşma erapisi Hizmetleri Puan ürü >>> MF-3 MF-3 MF-3 MF-3 M-1 M-3 M-3 MF-3 MF-3

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) İlköğretim Matematik Öğretmenliği MF-1 62 62 382,96 457,21 259,14 305,59 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) Matematik (İngilizce) MF-1 72 72 279,93 372,86 ABANT

Detaylı

Mekatronik Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği 202510422 İSTANBUL BİLGİ Üniv. (İng.) (T.B.) Özel İSTANBUL TS-1 8 + 0 8 8 439,234 2570 1.890 203410129 İSTANBUL TİCARET Üniv. (T.B.) Özel İSTANBUL TS-1 4 + 0 4 4 431,991 3960 2.520 202311352 İSTANBUL AREL

Detaylı

PROGRAM ADI 2017 Kont KOÇ Ü. (İSTANBUL) VAKIF Bilgisayar Müh. (İngilizce) (Tam B)

PROGRAM ADI 2017 Kont KOÇ Ü. (İSTANBUL) VAKIF Bilgisayar Müh. (İngilizce) (Tam B) BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ-YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ SON 5 YIL 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır Üni Adı TÜRÜ PROGRAM KODU PROGRAM ADI 2017 Kont KOÇ

Detaylı

2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı)

2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) 102810095 ÇANKIRI KARATEKİN Üniv. Devlet ÇANKIRI TM-2 45 + 2 52 52 294,526 186000 175.000 104510268 GİRESUN Üniv. Devlet GİRESUN TM-2 60 + 2 67 67 293,642 194000 177.000 106110512 KARABÜK Üniv. Devlet

Detaylı

ANKARA Ü. T T T T T T ANADOLU Ü. (ESKİŞEHİR) ARTVİN ÇORUH Ü. T T ATATÜRK Ü. (ERZURUM) BANDIRMA ONYEDİ T T

ANKARA Ü. T T T T T T ANADOLU Ü. (ESKİŞEHİR) ARTVİN ÇORUH Ü. T T ATATÜRK Ü. (ERZURUM) BANDIRMA ONYEDİ T T : ürkçe Öğretim, : İkinci Öğretim, İng: İngilizce Öğretim CUMHURİYE Ü. (SİVAS) BİNGÖL Ü. BÜLEN ECEVİ Ü. BAYBUR Ü. ANADOLU Ü. (ESKİŞEHİR) ANKARA Ü. ARVİN ÇORUH Ü. AAÜRK Ü. (ERZURUM) BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL

Detaylı

Arkeoloji ve Sanat Tarihi (TS-1)

Arkeoloji ve Sanat Tarihi (TS-1) Arkeoloji ve anat Tarihi () İnsanın dünya üzerinde görülmesinden ortaçağa kadar geçen süreç içinde insana ilişkin her türlü kalıntı ve buluntuyu, doğal çevre ile insan arasındaki ilişkileri, yüzey, sualtı

Detaylı

2014 DGS TERCİH KLAVUZU ZAFERFEN AKADEMİ KPSS - DGS - ALES - YDS Ayrıntılar; www.zaferfen.com' da.

2014 DGS TERCİH KLAVUZU ZAFERFEN AKADEMİ KPSS - DGS - ALES - YDS Ayrıntılar; www.zaferfen.com' da. 102710387 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi 4 SAY 6 8342 6 6 266,05894 304,1808 102730231 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi (iö) 4 SAY 6 2

Detaylı

2017 ÖSYS KONTENJAN KILAVUZUNA GÖRE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTELERİ VE KAPSAMLARINDAKİ BÖLÜMLER (Alfabetik Dizilimdir) Sağlık Yönetimi.

2017 ÖSYS KONTENJAN KILAVUZUNA GÖRE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTELERİ VE KAPSAMLARINDAKİ BÖLÜMLER (Alfabetik Dizilimdir) Sağlık Yönetimi. Dil ve Konuşma erapisi 2017 ÖSYS KONENJAN KILAVUZUNA GÖRE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLELERİ VE KAPSAMLARINDAKİ BÖLÜMLER (Alfabetik Dizilimdir) Bölümler >>> 1 2 3 Puan ürü >>> MF-3 MF-3 MF-3 MF-3 M-1 M-3 M-3

Detaylı

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları 100150077 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 5007 Biyoloji 50 SAY 100150110 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 5011 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 10 EA 100150137 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 5013 Din Kültürü

Detaylı

Uçak Gövde - Motor Bakım. Uçak Mühendisliği. Ulaştırma ve Lojistik. Uluslararası Finans. Uluslararası Girişimcilik

Uçak Gövde - Motor Bakım. Uçak Mühendisliği. Ulaştırma ve Lojistik. Uluslararası Finans. Uluslararası Girişimcilik Uçak Gövde - Motor Bakım 101010988 ANADOLU Üniv. Devlet ESKİŞEHİR MF-4 52 52 408,629 47.100 106910531 KOCAELİ Üniv. Devlet KOCAELİ YGS-1 25 + 1 31 31 420,908 49700 55.500 106930377 KOCAELİ Üniv. (İÖ) Devlet

Detaylı

TASARI AKADEMİ YAYINLARI

TASARI AKADEMİ YAYINLARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Aile ve Tüketici Bilimleri 4 EA 2 4 249412 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 4 EA 5 15 220 228166 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) Diş Hekimliği Fakültesi 47 47 MF-3 448,93377 17.600 453,99456 428,06847 429,71079 Tıp Fakültesi 123 123 MF-3 466,97221 11.000 494,58463 454,42468 459,01860

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 21 TS-2 418,

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 21 TS-2 418, TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİ. (ANKARA) Tarih (Tam Burslu) 5 TS-2 459,604 1.450 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Tarih (İngilizce) (Tam Burslu) 8 TS-2 459,245 1.480 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Tarih (İngilizce)

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) PUAN TÜRÜ (4) GENEL KONT. (5) VE EN KÜÇÜK AÇIKLAMAL PUAN (7)

PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) PUAN TÜRÜ (4) GENEL KONT. (5) VE EN KÜÇÜK AÇIKLAMAL PUAN (7) PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) PUAN TÜRÜ (4) GENEL KONT. (5) ÖZEL KOŞUL 2014 ÖSYS VE EN KÜÇÜK AÇIKLAMAL PUAN (7) AR (6) 207010351 İPEK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Sinema

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Sevgili gençler, Tercihlerinizde başarılar dileriz Açı Yayınları. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı)

Sevgili gençler, Tercihlerinizde başarılar dileriz Açı Yayınları. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) Sevgili gençler, 2013 YGS-LYS Tercih Kitapçığı, siz değerli öğrencilerimize tercih dönemlerinde kaynak olması amacıyla Açı Yayınları tarafından hazırlanmıştır. Tercihler bireysel (internet üzerinden: http://ais.osym.gov.tr/)

Detaylı

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 BOĞAZİÇİ

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği MF-4

Bilgisayar Mühendisliği MF-4 Bilgisayar Mühendisliği MF-4 ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (İngilizce) (Tam Burslu) Özel 602 1070 516,9039

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Aktüerya Bilimleri MF-1 411,216 337,320 72 66.100 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 241,591 197,251 72 315.000

Detaylı

( * Genel kontenjanın en küçük puanına karşılık gelen başarı sırası. )

( * Genel kontenjanın en küçük puanına karşılık gelen başarı sırası. ) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110487 GEL KONTJAN Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları 41 41 YGS-4 365,94914 119.000 421,23078 354,91163 354,91163

Detaylı

Üniversite KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. PUAN EN BAŞARI EN. Üniversitesi) (Tam Burslu) Bilgisayar Mühendisliği (Tam Burslu)

Üniversite KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. PUAN EN BAŞARI EN. Üniversitesi) (Tam Burslu) Bilgisayar Mühendisliği (Tam Burslu) 2012-2013 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması Sıra No Üniversite KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. PUAN EN BAŞARI EN Genel Devlet Ü. TÜRÜ KÜÇÜK SIRASI* BÜYÜK 1 Koç 203910363 (Tam 6 6 MF-4 535,969 616 539,787

Detaylı

Sayfa 1 2010 ÖSYS SAYISAL PUANLA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN MİNİMUM NETLERİ VE PUANLARI SURE TÜR İL TÜR

Sayfa 1 2010 ÖSYS SAYISAL PUANLA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN MİNİMUM NETLERİ VE PUANLARI SURE TÜR İL TÜR Sayfa 1 KÇ NET AC YARDIM VE AFET YÖNETİMİ ONSEKİZ MART ÜNİV. DEVLET ÇANAKKALE YGS 2 4 69,91 20,75 31,5 10 22 0 0 0 0 0 84,25 377,14 AC YARDIM VE AFET YÖNETİMİ (İÖ) ONSEKİZ MART ÜNİV. DEVLET ÇANAKKALE YGS

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Ders Planı - AKTS Kredileri T: Teorik (saat/hafta) U: Uygulama (saat/hafta) AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi 1. Yarıyıl

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ İ N G İ L İ Z D İ L İ V E E D E B İ Y A T I B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü

Detaylı

20 14 PU AN TÜ RÜ TM 2014 BAŞARI SIRASI 2013 PUAN TÜRÜ

20 14 PU AN TÜ RÜ TM 2014 BAŞARI SIRASI 2013 PUAN TÜRÜ Bankacılık () / Bankacılık ve inans () Genel Bilgi Banka ve finans kuruluşlarının para kaynakları ile ilgili servislerinde çalışabilecek donanıma sahip olmasını sağlayan programr. ezunların İş anımı üşteri

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (MF-4)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (MF-4) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (MF-4) ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (İngilizce) Devlet 372 440

Detaylı

2013 sırası sırası

2013 sırası sırası ELEKTİRİK-ELEKTRONİK-KONTROL-HABERLEŞME MÜHENDİSLİKLERİ 2012-2016 YILI BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır Üni Adı TÜRÜ PROGRA M KODU PROGRAM ADI 2017

Detaylı

ÖNSÖZ DİLKO / 2015 YABANCI DİL ALANI MESLEKLER REHBERİ ÖNSÖZ

ÖNSÖZ DİLKO / 2015 YABANCI DİL ALANI MESLEKLER REHBERİ ÖNSÖZ ÖNSÖZ Geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtmak hepimizin en büyük amacı. Küçüklüğümüzden itibaren gerek toplumsal çevremizden, gerekse ailemizden gelen baskılarla, toplumca daha saygın kabul edilen

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 72 72 371,81 385,86 335,47 342,30 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 62 62 368,74 393,23 272,37 279,22 ADNAN

Detaylı

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI (BOLU) (BOLU) (BOLU) (BOLU) AFYON KOCATEPE (AFYONKARAHİSAR) AFYON KOCATEPE (AFYONKARAHİSAR) AĞRI İBRAHİM ÇEÇ AĞRI İBRAHİM ÇEÇ AKDİZ (ANTALYA) Zihin Engelliler Öğretmenliği 62 62 YGS-4 393,50061 63.400

Detaylı

Biyomühendislik. Biyosistem Mühendisliği. Biyoteknoloji. Boşnakça. Bulgar Dili ve Edebiyatı

Biyomühendislik. Biyosistem Mühendisliği. Biyoteknoloji. Boşnakça. Bulgar Dili ve Edebiyatı Biyomühendislik 110110331 YILDIZ TEKNİK Üniv. (İng.) Devlet İSTANBUL MF-4 47 47 427,822 36.900 110110182 YILDIZ TEKNİK Üniv. Devlet İSTANBUL MF-4 45 + 2 52 52 420,647 30500 40.600 107210889 MARMARA Üniv.

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ FAK-YO ADI PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 BAŞARI 2013-BAŞARI SIRASI

Detaylı

Sınav Tarihleri YGS 1 NİSAN 2012 LYS-1 16 HAZİRAN 2012 LYS-2 24 HAZİRAN 2012 LYS-3 23 HAZİRAN 2012 LYS-4 17 HAZİRAN 2012 LYS-5 16 HAZİRAN 2012

Sınav Tarihleri YGS 1 NİSAN 2012 LYS-1 16 HAZİRAN 2012 LYS-2 24 HAZİRAN 2012 LYS-3 23 HAZİRAN 2012 LYS-4 17 HAZİRAN 2012 LYS-5 16 HAZİRAN 2012 Sevgili gençler, 2012 YGS-LYS Taban Puanları Kitapçığı 2012 YGS-LYS Tercih Kitapçığı, siz değerli öğrencilerimize tercih dönemlerinde kaynak olması amacıyla Açı Yayınları tarafından hazırlanmıştır. Tercih

Detaylı

2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2013 BAŞARI SIRASI (0,12) OGR. SÜRE. yerleş en PUAN TÜRÜ. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T.

2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2013 BAŞARI SIRASI (0,12) OGR. SÜRE. yerleş en PUAN TÜRÜ. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. ULUSLARARASI TİCARET-FİNANS-LOJİSTİK-İŞLETMECİLİK-EKONOMİK İLİŞKİLER-FİNANS BANKACILIK BÖLÜMLERİ 2012-2013 YILLARI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR.

Detaylı

Tablo 6. Toplam Akademik Performans Puan

Tablo 6. Toplam Akademik Performans Puan Tablo 6. Toplam Akademik Performans Puan ÜNİVERSİTE Makale Atıf Toplam Yayın Doktora Ogretim Uyesi/Ogrenci TOPLAM PUAN 1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 156.44 184.57 195.39 155.32 46.65 738.39 2 ORTA DOĞU TEKNİK

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 KOÇ ÜNİVERSİTESİ Vakıf İSTANBUL İnsani Bilimler ve Edebiyat Fak. Arkeoloji ve Sanat Tarihi İNG TS-1 449,145 446,594 8 3.550 4 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Devlet ESKİŞEHİR İletişim Bilimleri Fak. Basın ve Yayın

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (Temel İstatistikler) 17 Mart 2014 Afyon Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Vakıf Vakıf TOPLAM/OR Üniversiteleri

Detaylı

IMT18004 OKUDUĞUNU ANLAMA Z IMT18005 DUYDUĞUNU ANLAMA Z IMT18006 DİL KULLANIMI Z

IMT18004 OKUDUĞUNU ANLAMA Z IMT18005 DUYDUĞUNU ANLAMA Z IMT18006 DİL KULLANIMI Z KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM-TERCÜMANLIK (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM DERS PLANI (2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerlidir.) HAZIRLIK SINIFI LIK EĞİTİM PLANI

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ Nisan 2014 Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Üniversiteleri Vakıf Üniversiteleri Vakıf MYO TOPLAM / ORAN Sayı Yüzde Sayı Yüzde Sayı Yüzde

Detaylı

2014 Yılına Ait Üniversite Taban Puanları ve Yaklaşık Sıraları Kitapçığı LİSANS PROGRAMLARI

2014 Yılına Ait Üniversite Taban Puanları ve Yaklaşık Sıraları Kitapçığı LİSANS PROGRAMLARI 2014 Yılına Ait Üniversite Taban Puanları ve Yaklaşık Sıraları Kitapçığı LİSANS PROGRAMLARI www.salimunsal.com web adresi için hazırlanmıştır. İzinsiz kopya edilemez ve yayınlanamaz. ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI

Detaylı

PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN

PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN UÇAK ELEKTRİK- ELEKTRONİK KOCAELİ ÜNİV. (İZMİT) Uçak Elektrik- Elektronik YGS- 1 419.38511 474.62000 ERCİYES ÜNİV. (KAYSERİ) Uçak Elektrik- Elektronik YGS- 1 409.95903 456.34856 ATILIM ÜNİV. (ANKARA) Uçak

Detaylı

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2015 ÖSYS'DE ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİNE YERLEŞENLERİN ORTALAMA NET SAYILARI

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2015 ÖSYS'DE ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİNE YERLEŞENLERİN ORTALAMA NET SAYILARI BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2015 ÖSYS'DE ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİNE YERLEŞENLERİN ORTALAMA NET SAYILARI Üniversite Türü Diploma puanı Yerleşe n YGS Türkçe YGS Sosyal YGS Mat

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

DİLKO. İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (Tam Burslu) İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (Tam Burslu)

DİLKO. İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (Tam Burslu) İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (Tam Burslu) 102210056 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 202510679 İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ 200511117 BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 108410054 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 206110062 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Ankara Ü. 67 Atatürk Ü.(Erzurum) 41 Başkent Ü.(Ankara) 41 Beykent Ü.(İstanbul) 11 Bilecik Ü. 36 Bilkent Ü.(Ankara) 90 Boğaziçi Ü.

Ankara Ü. 67 Atatürk Ü.(Erzurum) 41 Başkent Ü.(Ankara) 41 Beykent Ü.(İstanbul) 11 Bilecik Ü. 36 Bilkent Ü.(Ankara) 90 Boğaziçi Ü. Üni.Adı Kont. Ankara Ü. 67 Atatürk Ü.(Erzurum) 41 Başkent Ü.(Ankara) 41 Beykent Ü.(İstanbul) 11 Bilecik Ü. 36 Bilkent Ü.(Ankara) 90 Boğaziçi Ü.(İstanbul) 72 Çanakkale Onsekiz Mart Ü. 57 Çukurova Ü.(Adana)

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Tıp Fakültesi MF-3 103 103 490,69 504,86 483,72 485,47 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon MF-3 36 36 397,16 444,53 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

5 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ http://www.adiyaman.edu.tr/ 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ http://www.adu.edu.tr

5 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ http://www.adiyaman.edu.tr/ 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ http://www.adu.edu.tr LIST OF UNIVERSITIES IN TURKEY No University name Web addresses 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ http://www.ibu.edu.tr 2 ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ http://www.agu.edu.tr 3 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ http://www.acibadem.edu.tr

Detaylı

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2007-2008-2009 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 30 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 155 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

Pua n Türü. Bölüm adı. Sosyoloji (İngilizce) (%50 Burslu) Sosyoloji (İngilizce) (Ücretli) Sosyoloji (İngilizce) (Ücretli) Sosyoloji (Ücretli)

Pua n Türü. Bölüm adı. Sosyoloji (İngilizce) (%50 Burslu) Sosyoloji (İngilizce) (Ücretli) Sosyoloji (İngilizce) (Ücretli) Sosyoloji (Ücretli) ÜNİVERSİTE ADI İSTANBUL KEMERBURGAZ İZMİR EKONOMİ GALATASARAY ANKARA BOĞAZİÇİ ORTA DOĞU TEKNİK HACETTEPE GAZİ NİŞANTAŞI İSTANBUL MARMARA BAHÇEŞEHİR YILDIRIM BEYAZIT İSTANBUL AREL EGE (İZMİR) Fakülte Dil

Detaylı

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 170 Kredi ve 240 AKTS

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ Devlet ANKARA Askeri Tıp Fak. Askeri Tıp Fakültesi Sivil Lise-Erkek MF-3 491,589 470,441 221 17.400 4

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Sınıf Öğretmenliği TM-2 113 113 371,81 391,92 348,99 353,41 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Kamu Yönetimi TM-2 82 82 332,89 366,36 284,58 284,58 ABANT İZZET

Detaylı

Sayfa1. Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Endüstriyel Tasarım Mühendisliği. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Sayfa1. Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Endüstriyel Tasarım Mühendisliği. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Okul Numarası 346 Üniversite Adı BOĞAZİÇİ Program Adı (İngilizce) 367 BOĞAZİÇİ İktisat (İngilizce) 309 BOĞAZİÇİ Tarih (İngilizce) 465 BOĞAZİÇİ Turizm İşletmeciliği (İngilizce) 494 BOĞAZİÇİ Matematik (İngilizce)

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı

Fen - Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı 1 / 7 22.0.2018 1:6 Fen - Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı 2017/2018 Ders Listesi 1. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılap 99000 AIT127 Tarihi I Ders Türkçe 2 0 0 2 2 2 990100TDB12Türk

Detaylı

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI 2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN LARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM ACIBADEM

Detaylı

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. ACIBADEM Ünv. (İSTANBUL) (TB) Özel 40800 48700 389,6254 380,2946 6 6 6 6 ŞİFA Ünv.

Detaylı

COĞRAFYA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere coğrafya ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

COĞRAFYA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere coğrafya ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere coğrafya ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Coğrafya konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Siyaset Bilimi (İngilizce) (Tam Burslu) 4 TM-2 389,

İPEK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Siyaset Bilimi (İngilizce) (Tam Burslu) 4 TM-2 389, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Siyaset Bilimi ve Ulus. İlişkiler (İng.) 93 TM-2 466,971 1.860 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Ulus. İlişkiler (İngilizce) (Tam Burslu) 10 TM-2 463,313 2.160 İPEK ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

D. Bölüm Hakkında Genel Bilgiler

D. Bölüm Hakkında Genel Bilgiler D. Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Bölüm Başkanı Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) Genel Tanıtım Koordinatörler Prof.Dr.Recep Yrd. Doç Dr. Ömer AYDOĞDU Programda İngilizce yazma, okuma, anlama ve konuşma yetenekleri

Detaylı

İşletme (İngilizce) (UOLP-SUNY New Paltz) (%50 Burslu)

İşletme (İngilizce) (UOLP-SUNY New Paltz) (%50 Burslu) BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İşletme (İngilizce) 103 TM-1 482,039 1.070 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İşletme (İngilizce) (Tam Burslu) 14 TM-1 475,530 1.450 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İktisat (İngilizce)

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

ÜNİVERSİTELER YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMININ ADI TABAN PUANLAR

ÜNİVERSİTELER YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMININ ADI TABAN PUANLAR ÜNİVERSİTELER YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMININ ADI TABAN PUANLAR KONTENJANI 2004 DGS 2005 DGS 2006 DGS 2007 DGS GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği EA 5 252.800 248.822 267.253

Detaylı

Sıra No. Yükseköğretim Kurumu Adı

Sıra No. Yükseköğretim Kurumu Adı Yükseköğretim Kurumları Staj Hareketliliği Faaliyeti Süre Hibe sine Talep 1 2015-1-TR01-KA103-019704 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 50 100 0 50.000,00 20.200,00 20.200,00 20.000,00 141,04 20.100,00 20

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA İİBF Aile ve Tüketici Bilimleri TM-2 346,419 323,010 82 152.000 4 ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN SIRALAMA

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN SIRALAMA KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fizik (İngilizce) (Tam Burslu) 8 MF-2 449,007 12.600 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Kimya (İngilizce) (Tam Burslu) 8 MF-2 427,353 21.400 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fizik

Detaylı

SÖZ-2 52 2 54 53 53 ADIYAMAN Ü. FEN-EDEBİYAT F.

SÖZ-2 52 2 54 53 53 ADIYAMAN Ü. FEN-EDEBİYAT F. 369 YABANCI ÜNİVERSİTELER TOPLAMI 323058 3210 15041 341309 302480 3101 204 305785 DİL VE EDEBİYAT 17690 91 1189 18970 14688 73 21 14782 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 7896 63 229 8188 7658 62 15 7735 TÜRK DİLİ

Detaylı

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Bankacılık ve Finans 52 52 YGS-6 296,47964 338.000 387,06940 279,88384 284,43427 Bankacılık ve Finans 52 52 YGS-6 277,18028

Detaylı

BU TABLO BİLGİ AMAÇLIDIR TERCİH İŞLEMLERİNDE ÖSYM NİN YAYIMLADIĞI KILAVUZ DİKKATE ALINMALIDIR. WWW.DGSDOKTORU.COM

BU TABLO BİLGİ AMAÇLIDIR TERCİH İŞLEMLERİNDE ÖSYM NİN YAYIMLADIĞI KILAVUZ DİKKATE ALINMALIDIR. WWW.DGSDOKTORU.COM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL En 102710387 Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çanakkale Onsekiz Mart Ünv.Çanakkale Sağlık Y.O. Çanakkale Devlet 6 4 SAY 232 8342 5 5 27215056 6,728 102730231 Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 3A GAZİ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Adalet MYO Adalet YGS-3 388,141 427,210 50 3A AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANTALYA Adalet MYO Adalet

Detaylı

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru.

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru. Devlet Kontenjanları 845 Vakıf Kontenjanları 470 KKTC Kontenjanları 154 Toplam Kontenjan 1469 Küçük 103110636 Bilgisayar Bilimleri Dokuz Eylül Ünv. Fen Fakültesi İzmir Devlet 3 SAY 4 #YOK #YOK 101110581

Detaylı

2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU

2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU 2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU Puanlarla ilgili açıklamalar tablonun sonunda verilmektedir. SIRA ÜNİVERSİTE 1 2 3 HACETTEPE ORTA DOĞU TEKNİK İSTANBUL 2010 Yılı Makale Puanı 1 Toplam

Detaylı

Üniversite Adı Programın Adı Puan Türü Kont. Yerl.

Üniversite Adı Programın Adı Puan Türü Kont. Yerl. Üniversite Adı Programın Adı Puan Türü Kont. Yerl. Genel Kontenjan En Küçük Puan Genel Kontenjan En Büyük Puan ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi SAY-1 31 31 323.702 376.154

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YTÜ FAKÜLTE YTÜ BÖLÜM DERS ALMASI ÖNGÖRÜLEN ÜNİVERSİTE EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK FAKÜLTESİ YTÜ LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN, YAZ OKULUNDA DERS ALABİLECEKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI

Detaylı