TRADEBOX EĞİTİMİ 2012

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TRADEBOX EĞİTİMİ 2012"

Transkript

1 TRADEBOX EĞİTİMİ 2012

2 İçerik Tablosu 1. Oturum Açma ve Kapatma 2. Çalışma Alanı Yaratma ve Ayarlar 3. İşlem Yapma a. Hisse İşlemleri b. Vadeli Kontrat İşlemler 4. Emir Türleri 5. Hesap Bilgileri 6. Haberler ve Araştırma 7. Grafik

3 1. Oturum Açma ve Kapatma Masa üstündeki açma ekranı görüntülenir: ikon üzerine tıklayarak TradeBox`i başlattığınızda, aşağıdaki oturum Tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açın. Deneme girişi ve Gerçek hesap girişi arasında, Deneme ye Geçiş Yap a ya da Live a Geçiş Yap a tıklayarak değişiklik yapabilirsiniz. Platform ilk açıldığında işlem kilidi kapalı olarak gelir. Kilit kapalı ise platform üzerinden emir gönderimi yapamazsınız. Kilidin açık olduğu zamanlar tek bir tıkla ile emir gönderebilirsiniz. Eğer her zaman kilidin açık olmasını istiyorsanız aşağıdaki kutudan İşlem Yapmayı Seç / Girişte otomatik olarak kutucuklarını işaretlemeniz gereklidir.

4 Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, kilidi manuel olarak menü panelinden de değiştirebilirsiniz. İlk resimde kilit kapalıdır, herhangi bir işlem giremezsiniz. İkinci resimde ise kilit açıktır, bir tık ile emir gönderebilirsiniz. Sadece fiyat bilgisine bakmak için platforma girildiyse, hatalı bir işlem olmaması için kilidin kapalı kalması tavsiye edilir. TradeBox ı ekran çubuğu üzerindeki çarpıya tıklayarak kapattığınızda otomatik olarak sistemden çıkarsınız. Buna alternatif olarak, Dosya menüsünden Oturum Kapa yı tıklayarak da sistemden çıkış yapabilirsiniz.

5 2. Çalışma Alanı Yaratma İsterseniz hazır çalışma alanını kullanabilir ya da kendinize ait çalışma alanı yaratabilirsiniz. Çalışma alanı birçok sekmeden oluşmaktadır. Her bir ürüne ait farklı bir sekme mevcuttur. Hisse Senedi Vadeli İşlemler Boş bir çalışma alanı yaratmak için, platformun sol üst köşesindeki ikonun üzerine gelerek Çalışma Alanı / Boş Çalışma Alanı nı tıklayınız.

6 Farklı isimler altında birçok çalışma alanı kaydedebilirsiniz. Mevcut kullandığınız ana ekranı kaydedip farklı piyasalar için farklı çalışma alanları kaydedebilirsiniz. Yeni bir Görünüm eklemek için, herhangi bir görünümün etiket kısmına gelerek sağ tıkla yeni bir görünüm ekleyebilir, mevcut görünümü kopyalayabilir ya da silebilirsiniz. Ayrıca aynı işlemleri platformun sol üst köşesindeki Görüntüle menüsü üzerine gelerek Görüntüle/ Görünüm Ekle Görünüm Kopyala ya da Görünüm Sil ile de yapabilirsiniz. Fiyatlar ve İşlemler ekranı eklemek için Araçlar/ Fiyatlar ve İşlemler in üzerine gelerek fiyat ekranı açabilirsiniz. Burada enstrüman ekle kısmına gelerek eklemek istediğiniz ürünün adını ya da kodunu girerek fiyat listesi oluşturabilirsiniz. Fiyat listesi oluşturmak için diğer bir kısa yol ise, Araçlar bölümünün altındaki Ürün Arama özelliğidir. Burada aramak istediğiniz ürünün adını girdiğinizde, bu isim ile işlem gören tüm ürünleri, ürün grubu ve işlem gördüğü borsa bazında görebilirsiniz. Ürün Arama listesinde çıkan ürünü tutup sürükleyerek Fiyatlar ve İşlemler ekranına bırakabilirsiniz. Ayrıca CTRL tuşu

7 ile birkaç ürünü aynı anda seçebilirsiniz. Buna ek olarak borsa isimlerinin yazdığı kısımlardaki artı işaretinden tutup ürünleri Fiyatlar ve İşlemler ekranına sürükleyebilirsiniz. Fiyatlar ve İşlemler ekranındaki istemediğiniz ürünün üzerine gelerek sağ tıkla silip listeden çıkarabilirsiniz. İstemediğiniz görüntüyü silebilir ya da üzerine gelerek sağ tıkla kapatabilirsiniz. Açmış olduğunuz pencereleri sağ tıkla kapatabilir, küçültebilir ya da sekme haline getirebilirsiniz. Pencerenin yerini değiştirebilir ya da tamamen platformdan başka bir yere taşıyabilirsiniz.

8 3. İşlem Yapma a. TradeBox üzerinden nasıl hisse işlemi yapılır? 1. İlk olarak Hisse Senetleri / Hisse Senedi İşlemleri üzerine tıklayarak alım-satım ekranını açabilirsiniz. 2. Hisse senedi alım-satım ekranı açıldıktan sonra, işlem yapmak istediğiniz hisse senedini kırmızı işaretli ilk kutuya, işlem miktarını da ikinci kutuya girin. 3. Örnek olarak Apple (AAPL:xnas) hisse senedini almak istediğiniz zaman, sağ tarafta yer alan satış kutucuğunu tıklayın. Hisse senedini satmak içinse, sol tarafta yer alan alış kutucuğunu tıklayın. Sol tarafta yer alan örnekte görüldüğü üzere iki pencere de yeşil renktedir. Pencerelerin renkleri farklı fiyatları ifade eder. Döviz işlemlerinde, büyük miktarlı emirler haricinde bu pencereler yeşildir. Büyük emirlerde bu renk sarıya döner. Yeşil renkli pencere: Bu pencerede gördüğünüz fiyat piyasada geçen gerçek zamanlı fiyattır. Yapmak istediğiniz işlem anında gerçekleşir. Sarı renkli pencere: Bu pencerede gördüğünüz fiyat endikatif fiyattır. Yapmak istediğiniz işlemin gerçekleşmesi piyasadaki likidite koşullarına bağlıdır. Mor renkli pencere: Bu pencerede gördüğünüz fiyat endikatif fiyattır ve bu ürün için en son gerçeklesen emrin üzerinden biraz zaman geçtiğini belirtir. Bu aynı zamanda piyasanın kapalı olduğunu ya da başka nedenden dolayı az ya da hiç işlem olmadığını gösterir.

9 4. Emri gönderdiğinizde aşağıdaki teyit ekranı karşınıza gelecektir. 5. Yeni açılan pozisyonları Hesap / Hesap Özeti nden takip edebilirsiniz. Açık Pozisyonların altında, sağ taraftaki kutucuğa tıkladığınızda ilgili üründe açılan tüm pozisyonları görebilirsiniz ve buradan bu pozisyonlar ile ilgili bağlı emir bırakabilirsiniz. Flat Pozisyonlar Pozisyon Kapama Limit Emri Pozisyonları flat yapmak icin ikona tıklayın Pozisyonu hemen kapatmak için ikona tıklayın Ilgili pozisyon için limit emri bırakmak için ikona tıklayın Stop Emri Ilgili pozisyon için stop emri bırakmak için ikona tıklayın

10 6. Bu ikonlardan ilkine tıklayarak ilgili kar alış emri, ikincisine tıklayarak ilgili zarar kes emri bırakabilirsiniz. İlgili yerleri doldurduktan sonra Emri Ver in üzerine tıklayınız. 7. Henüz gerçekleşmemiş emirlerinizi Araçlar / Açık Emirler e tıklayarak görebilirsiniz. Açık Emirler sayfası açıldıktan sonra emrin üzerine gelerek aşağıdaki ilgili kutucuğa tıklayarak emri silebilir, değiştirebilir ya da piyasa emri haline getirebilirsiniz.

11 8. Zincir emir girmek için Hisse Senetleri / Hisse Senedi Emirleri ni seçin Zincir emir, verdiğiniz emirlerin piyasa koşulları izin verdiği ölçüde en kısa sürede gerçekleştirecek bir düzendir. İlk emrin gerçekleşmesi ile girmiş olduğunuz diğer iki emir aktif hale gelecektir. İkincil emirler bir diğerini iptal eden emir türleridir, yani bir pozisyona ilişkilendirilerek girilen kar alma ya da zarar kesme emridir. Hisse senedi: Alım / satımını yapacağınız hisseyi seçin Al / Sat: Alım ya da Satım Miktar: Almak ya da satmak istediğiniz tutarı girin Emir Tipi: Limit Emri, Piyasa Emri, Zarar Kesme Emri nden birini seçiniz Fiyat: Almak ya da satmak istediğiniz tutarı girin Süre: Emrin geçerli olacağı süreyi seçin İlgili Emirler: İlgili emir yerleştirmek için eğer yapılırsa yı seçin İlgili Kar alış emri yerleştirme: İlk emre bağlı ikincil emir İlgili zarar kapama emri yerleştirme: İlk emre bağlı ikincil emir Alış: Ekranın sol alt köşesinde bulunan piyasadaki aktif satış fiyatıdır Satış: Ekranın sağ alt köşesinde bulunan piyasadaki aktif alış fiyatıdır.

12 b. TradeBox üzerinden nasıl vadeli kontrat alıp satılır? 1. İlk olarak Vadeli İşlemler / Vadeli Piyasa İşlemleri üzerine tıklayarak alım-satım ekranını açabilirsiniz. 2. Sözleşme kısmına almak ya da satmak istediğiniz kontratın adını giriniz. Aşağıdaki örnek için COMEX de işlem gören Nisan 2012 vadeli altın kontratını seçtik. Sözleşme: İlgilendiğiniz kontratın adını giriniz Lot: Almak ya da satmak istediğiniz adedi giriniz Maliyet: Almak ya da satmak istediğiniz adedin toplam değeri İlk Marjin: Pozisyonu açmak için hesabınızda bulması gereken başlangıç tutarı Nominal Değer: Açmış olduğunuz pozisyonun nominal değeri Sürdürme Marjini: Açmış olduğunuz pozisyonu taşımak için gerekli olan sürdürme marjı Hisse işlemlerinde olduğu gibi, emri gönderdiğinizde karşınıza doğrulama ve teyit ekranları çıkar. Aynı şekilde açık pozisyonlarınız için ilgili limit emri ya da stop emri bırakabilirsiniz. Henüz gerçekleşmemiş emirlerinizi İşlem Yapma / Açık Emirler e tıklayarak görebilirsiniz. Vadeli işlemlerde de zincir emir bırakabilirsiniz.

13 4. Emir Türleri Emirler, türlerine göre dört ana başlık altında toplanıyor. Emir sürelerine baktığınızda ise, Limit Emri Piyasa Emri Zarar Kes (stop-loss) Emri Takip Eden Emirler (izleyen zarar kesme emri) Günlük Emir İptal Edilene Kadar Haftalık, Aylık Girilen Emirler Belirli Bir Tarih İçin Emir Bırakma gibi dört farklı emir türü bulunmaktadır. Açık pozisyonlarınız için ilgili kar alış emri ya da ilgili zarar kes emri bırakabilirsiniz. Piyasa Emri Limit Emri Zarar Kesme Emri Eğer Alış Buraya Gelirse Zarar Kesme Eğer Satış Buraya Gelirse Zarar Kesme Emri İzleyen Zarar Kesme Emri Belirtilen ürünün, piyasada elde edilebilen fiyat seviyesinden en kısa sürede alınmasını ya da satılmasını sağlayan emir türüdür. Limit Emri, önceden belirlenmiş seviyeden piyasaya girmek ya da kar almak için kullanılır. Zarar kesme emri, piyasanın açık pozisyonlara karşı hareket ettiği zaman yatırımcıyı koruyan cıkış emirleridir. Eğer alış buraya gelirse emri, yükselen piyasada alış yapmak için kullanılır. Eğer alış fiyatı belirtilen seviyeye gelmişse, emir bankanın satış fiyatından gerçekleşir. Eğer satış buraya gelirse emri, genelde düşen piyasada satış yapmak için kullanılır. Eğer satış fiyatı belirtilen seviyeye gelmişse, emir bankanın alış fiyatından gerçekleşir. Izleyen zarar kesme emri, spot fiyata göre değişen zarar kesme emridir. Piyasa yükseldikçe (uzun pozisyonlar için) zarar kesme seviyesi daha önce belirlenen ölçüde yükselir. Piyasa düşünce zarar kesme seviyesi değişmez. Bu tip emirler yatırımcılara olası zararlarını sınırlama imkani verirken, olası kar üzerinde herhangi bir sınırlama getirmez. Ayrıca bu tip emirler açık pozisyonlar için yatırımcıların sürekli piyasa takip yükünü azaltır. *** Eğer Alış Buraya Gelirse Zarar Kesme ve Eğer Satış Buraya Gelirse Zarar Kesme Emir türleri hisse senedi ve vadeli kontratlarda geçerli değildir.

14 5. Hesap Bilgileri Hesabınıza ilişkin bilgilere platformun üst köşesindeki kısa yollardan ulaşabilirsiniz. Hesap özetiniz için Hesa p / Hesap Özeti ne tıklayınız. Açılan sayfada mevcut durumunuzu ya da geçmişteki durumunuzu görebilirsiniz. Marjin kullanılmadan açılan pozisyonlar: Marjin gereksinimi için kullanılan hisse senedi, bono gibi nakit teminatların piyasa değeri Gerçekleştirilmemiş marjin kar/zarar: Kaldıraçlı ürünlerdeki gerçekleşmemiş kar/ zarar durumu Kapatma masrafı: Pozisyonları kapatmanız için gereken komisyon, işlem ücreti Pozisyonların realize olmamış değeri: Marjin kullanılmadan açılan pozisyonlar, gerçekleştirilmemiş kar/ zarar ve kapatma masrafı toplamı Nakit Bakiye: Hesabınızda bulunan nakdin mevcut değeri Kaydedilmemiş İşlemler: Bir önceki işlem gününden itibaren hesabınıza islenmemiş nakit tutarlar. Bu kalem işlem yapmak için kullanılır ve bir sonraki işlem günü muhasebeleşir Hesap Değeri: Nakit bakiye, pozisyonların realize olmamış değeri ve kaydedilmemiş işlemlerin toplamından oluşur Diğer teminat: Kredi limiti Marjin teminatı olarak mevcut değil: Teminat olarak kullanılan ürünlerin teminata kabul edilmeyen kısımlar.

15 Marjin gereksinimleri için kullanıldı: Açık pozisyonlarınız için kullanılan teminat. Marjin işlemleri için mevcut: Pozisyon açmak için kullanabileceğiniz tutar. Bu kalem hesap değerinden marjin gereksinimleri için kullanıldı kaleminin çıkarılması ile bulunur. Net Risk: Müşterinin tüm açık pozisyonlarının nominal değerlerinin toplamının ana para birimine çevrilmiş durumu Açık risk kapsamı: Marjin gereksinimlerinizin yüzde kaçının teminatlarınız tarafından karşılandığını gösterir. Hesap değerinin net riske bölünmesi ve 100 ile çarpılması ile bulunur. Marjin Kullanımı: Teminatınızın yüzde kaçının kullanıldığını gösterir. Hesap değeri, diğer teminat ve marjin teminatı olarak mevcut değil kalemlerinin toplamının marjin gereksinimleri için kullanıldı kalemine bölünmesi ve 100 ile çarpılması ile bulunur. Hesabınıza ilişkin tüm alım/ satım işlemleri, uyarı ve doğrulamaları Hesap / Faaliyet Dökümü ne tıklayarak görebilirsiniz. Açılan pencereden belli bir tarih aralığındaki işlemleri seçebilirsiniz. İkinci satırdaki kutulardan işlem türünü sınırlayabilir, ya da hepsini görebilirsiniz. Son satırdaki kutuya belli bir kelime girerek, girmiş olduğunuz kelimeyi içeren işlemleri sıralayabilirsiniz. Faaliyet Dökümü penceresi hesabınızdaki işlemleri çok geniş kapsamlı listelediği için, belli kriterleri seçmek arama yapmak istediğiniz bilgiye ulaşmada kolaylık sağlayacaktır.

16 6. Haberler ve Araştırma Platformun üst köşesinde bulunan Haberler/ Haberler ya da Ekonomik Takvim e içerisinde yayınlanan önemli makro datalar ve haberleri görebilirsiniz. tıklayarak gün Araştırma kısmına tıklayarak yayınlanan kurum içi ve kurum dışı (UBS Makro Ekonomik Stratejiler ve Yapı Kredi Öneri) tüm rapor ve haberlere ulaşabilirsiniz.

17 7. Grafik Menüden Araçlar kısmına tıklayarak grafik özelliğini açabilirsiniz, ya da istediğiniz ürünün üzerine gelerek sağ tıkla grafik ekleyebilirsiniz. Grafik Modülü oldukça interaktiftir. Yatay ve dikey eksenler üzerine gelerek grafiğin boyutunu değiştirebilirsiniz. Grafik ekranının en üst köşesindeki kutulardan grafiğini açmak istediğiniz ürünü, zaman aralığını ya da grafik türünü değiştirebilirsiniz. Yine ekranının en üst köşesindeki kutulardan trend çizgileri ekleyebilirsiniz. Emirlerinizi ve bağlı emirlerinizi grafik üzerinde görebilirsiniz.

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012 FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU Mart 2012 İçerik Tablosu 1. Oturum Açma, Kapatma ve Şifre Değiştirme 2. Çalışma Alanı 3. İşlem Yapma 4. Emir Türleri 5. Hesap Bilgileri 6. Grafik 1. Oturum Açma, Kapatma

Detaylı

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ SaxoTrader Platformunda Forex İşlemleri DENEME HESABI AÇIN GERÇEK HESAP AÇIN SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza

Detaylı

Mobil KULLANIM KILAVUZU

Mobil KULLANIM KILAVUZU Mobil KULLANIM KILAVUZU App Store / Google Play Store App Store veya Google Play Store dan Paritem uygulamasını cep telefonunuza indirmeniz yeterlidir. Ana Sayfa Uygulamayı indirdikten sonra Ana sayfa

Detaylı

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz.

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Masa üstündeki ikon üzerine tıklayarak Tradexpress`i çalıştırabilirsiniz. Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Oturum açmadan önce şifre değiştir kutucuğuna

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu MetaTrader4 Kullanım Rehberi GENEL GÖRÜNÜM Metatrader temel olarak 3 bölümden oluşur. Bunlar sırasıyla Piyasa Gözlem Ekranı, Grafik Ekranı ve Terminal Ekranıdır.

Detaylı

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- na Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4-Portföy Ekranı 5-Zincir Emir 6-Alarm Hazırlama 7-Ayarlar 1- TradeAll TR Mobil Uygulamasına Giriş TradeAll TR mobil uygulamasına giriş yapmak

Detaylı

Bireysel tercih ve işlem stillerine cevap verebilmek adına işlem yapmanın ya da emir girmenin birkaç yöntemi bulunmaktadır.

Bireysel tercih ve işlem stillerine cevap verebilmek adına işlem yapmanın ya da emir girmenin birkaç yöntemi bulunmaktadır. Nasıl Đşlem Yapılır? Vadeli Đşlem Alım-Satımı Giriş Bireysel tercih ve işlem stillerine cevap verebilmek adına işlem yapmanın ya da emir girmenin birkaç yöntemi bulunmaktadır. Đlgili işlem fonksiyonları

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse

Detaylı

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar.

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. WEBFXPLUS GENEL ÖZELLİKLER 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. 2. Webfxplus sınırlandırılmamış, kişiselleştirilebilen

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ

SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58 50 Fax: 0 212 290 21 70

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, Viop, varant, opsiyon piyasalarında

Detaylı

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Page 1 of 13 İçindekiler 1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulumu ve Platforma Giriş... 3 1.1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulması...3 1.2.) Ata Foreks Trader

Detaylı

FOREX PİYASASI PLATFORM KULLANIMI

FOREX PİYASASI PLATFORM KULLANIMI FOREX PİYASASI PLATFORM KULLANIMI PLATFORMUN GÖRÜNÜMÜ FOREX PİYASASININ AVANTAJLARI Yukarıdaki grafiktede görüldüğü gibi kar al(tp) zarar durdur(sl) emirleri yeni emir penceresi ve terminal bölümündeki

Detaylı

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- Uygulamaya Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4- Portföy Ekranı 5- Zincir Emir 6- Teknik Analiz 7- Ayarlar 1. Uygulamaya Giriş TradeAll TR Tablet Uygulamasına Giriş TradeAll TR tablet

Detaylı

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım Matriks Trader Tek şifre ile tüm piyasalara erişim 3 ü 1 arada izleme ve işlem yapma imkanı Ücretsiz kullanım ve anlık veri imkanı Gerçek portföy

Detaylı

Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması

Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması İçindekiler 1 - Kurulum 2. Sayfa 2 Hesaba Giriş 3. Sayfa 3 İşlem Açma 4. Sayfa 4 İşlem Kapatma 5. Sayfa 5 Genel Özellikler 6.

Detaylı

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu BorsaOnline ebroker Kullanım Kılavuzu 1 BorsaOnline 1. BorsaOnline 2. Portföy 3. Hisse Senedi Emir Girişi 4. VİOP Emir Girişi 5. Bekleyen İşlemler 6. Gerçekleşen İşlemler 7. İptal Edilen İşlemler 8. Emir

Detaylı

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI BÖLÜMLER 1. Anasayfa 2. Hesabım 2.1. Portföy 2.2. İşlem Hacim Detay Raporu 2.3. Aylık Hacim Raporu 2.4. Hesap Ekstresi 2.5. Hisse Hareketleri 2.6. Günlük İşlem

Detaylı

FXNET İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU

FXNET İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU FXNET İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU İçerik 1. Hızlı Başlangıç a. Sistem Gereksinimleri b. Sisteme Giriş 2. Genel a. Yeni Pozisyon Açılışı b. Aktif Ve Pasif Emir Girişi c. Zarar Durdur Ve Kar Al Emirleri

Detaylı

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform 1-Hızlı Başlangıç PrimeTrade in kullanıcı dostu FXNet platformuna gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Mobil İşlem Platformumuzu tanımak için, lütfen biraz vakit

Detaylı

YATIRIM PORTALI E - Ş UBE

YATIRIM PORTALI E - Ş UBE YATIRIM PORTALI E - Ş UBE NEDEN OSMANLI MENKUL E-ŞUBE? Kolay hesap açma sürecimiz, Uygun komisyon oranlarımız, Ürün çeşitliliğimiz, Fonksiyon çeşitliliğimiz, Ürün bazında raporlama sistemimiz, Canlı destek

Detaylı

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları İnternet Explorer dan https://play.google.com/store/apps/details?id=net.metaquotes.metatraer4 sayfasına girilir. Sol köşedeki yükle butonuna basılır. Çıkan

Detaylı

14. HİSSE SENETLERİ PİYASASI BİLGİSAYARLI ALIM - SATIM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ

14. HİSSE SENETLERİ PİYASASI BİLGİSAYARLI ALIM - SATIM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ 14. HİSSE SENETLERİ PİYASASI BİLGİSAYARLI ALIM - SATIM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ 14.1 Giriş Ekranı Üyeler Hisse Senetleri Piyasası Bilgisayarlı Alım-Satım Sistemine Sisteme Giriş ekranından kendilerine ait olan

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS

OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS 1. Başlangıç 2. Emir Oluşturma 2.1 Koşullu Emirler Sekmesi 2.1.1 Koşul Seçenekleri 2.1.2 Emir Tanımlama Bölmesi 2.1.2.1 İMKB Senedi emri veriyorsanız 2.1.2.2 VOB Enstrümanı

Detaylı

İşCep Yurtdışı Piyasalar İşlem Platformu

İşCep Yurtdışı Piyasalar İşlem Platformu İşCep Yurtdışı Piyasalar İşlem Platformu Kullanım Kılavuzu Bu belge, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından işlem platformunun özelliklerini anlatmak amacıyla hazırlanmış olup belgede yer alan ekranlara

Detaylı

ideal Portföy Modülü Kullanımı

ideal Portföy Modülü Kullanımı ideal Portföy Modülü Kullanımı v2.80 1- ideal Araç Çubuğundaki sepet şeklindeki ikona ( ) basılarak veya ana menüden tıklanarak Portföy Penceresi açılır. Ekrana aşağıdaki pencere açılır 2- Hesap eklemek

Detaylı

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım Matriks Trader Tek şifre ile tüm piyasalara erişim 3 ü 1 arada izleme ve işlem yapma imkanı Ücretsiz kullanım ve anlık veri imkanı Gerçek portföy

Detaylı

1.Adım: TradeAll masaüstü uygulamasını indirmek için, TradeAll web sitesine girip TradeAll Platformları butonuna tıklayın.

1.Adım: TradeAll masaüstü uygulamasını indirmek için, TradeAll web sitesine girip TradeAll Platformları butonuna tıklayın. KURULUM YÜKLEME VE SİSTEM GİRİŞ TradeAll ile Forex, Futures, CFD, Hisse Senedi ve EFT gibi tüm yatırım işlemlerinizi tek bir platform üzerinden hızlı, güvenli ve kesintisiz olarak gerçekleştirmek mümkün!

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu İçerik İçerik 01 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) 03 Çalışma Alanı Fiyatlar Grafik İşlem Tarihçe Ayarlar 04 Emir Girişi Pozisyon Açma Pozisyon Kapama 01 Kurulumu Kurulumu B urganfx setup dosyasını

Detaylı

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN:

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN: 1. SÜRÜM KONTROLÜ: Matriks Trader'ı kullanabilmeniz için, Matriks programınızın sürümünün 2.7.6 ve üzeri olması gerekmektedir. Sürüm kontrolünü, Matriks menüsünün üzerinde fare imlecini bekleterek yapabilirsiniz.

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Ücretsiz olarak piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, viop, varant,

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Global Menkul Değerler. Yeni Sanal Şube Kullanım Kılavuzu

Global Menkul Değerler. Yeni Sanal Şube Kullanım Kılavuzu Global Menkul Değerler Yeni Sanal Şube Kullanım Kılavuzu İÇERİK 1. Yeni Sanal Şube Hakkında... 4 2. Ekranlar... 4 2.1. Ana sayfa... 4 2.1.1. Varlıklarım... 5 2.1.2. Favoriler... 6 2.1.3. BIST 100-Artanlar-Azalanlar...

Detaylı

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan pencerelerden, VOB seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

BORSACEPTE ANDROID UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU

BORSACEPTE ANDROID UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU BORSACEPTE ANDROID UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU BorsaCepte ile portföyünüze mobil erişiminizin olduğu her yerden 7 gün 24 saat ulaşıp gerçek zamanlı olarak işlem yapabilir; hisse senedi ve VOB verilerini,

Detaylı

BenchMark Social ve MetaTrader 4 platformları tamamen senkronize edilmiştir. MetaTrader 4 kullanıcı adı ve şifresi ile aynı anda her iki platformada

BenchMark Social ve MetaTrader 4 platformları tamamen senkronize edilmiştir. MetaTrader 4 kullanıcı adı ve şifresi ile aynı anda her iki platformada BenchMark Social ve MetaTrader 4 platformları tamamen senkronize edilmiştir. MetaTrader 4 kullanıcı adı ve şifresi ile aynı anda her iki platformada giriş yapabilirsiniz. BenchMark Social 7/24 Windows

Detaylı

PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ

PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ 1. Artık alım satım işlemlerinizi gerçekleştirmeye hazırsınız. Sizlere ücretsiz olarak sunduğumuz piyasa izleme ekranına ulaşmak için İnternet

Detaylı

ATA WORLD TRADER KULLANIM KILAVUZU

ATA WORLD TRADER KULLANIM KILAVUZU ATA WORLD TRADER KULLANIM KILAVUZU Desteklenen işletim Sistemleri: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 2003 Server Bilgisayarınızda Microsoft Explorer 5.5 veya daha üst bir sürümünün yüklenmiş

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

İntegral Pro Sık Sorulan Sorular

İntegral Pro Sık Sorulan Sorular İntegral Pro Sık Sorulan Sorular 1 YARI-KOPYALAMA HAKKINDA SORULAR 1. Canlı İşaretler bölümünde sunulan işaretleri kim sağlıyor? İşaretler, İntegral Pro kullanan tüm strateji sağlayıcıları tarafından sağlanmaktadır.

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ www.integralmenkul.com.tr adresinden GiRiŞ sekmesinden e-şubeye giriş yapılır Açılan pencereden BİST ya da VİOP seçilir E-şube giriş ekranı: Uzaktan

Detaylı

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Program Kurulumu 2. Hesabınızın Tanımlanması 3. Meta Trader 4 Ekran Kullanım Özellikleri 4. Emir Gönderilmesi 2 1. Programın Bilgisayarımıza Kurulumu

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Döküman İçeriği 2.13 Garanti FX Trader Java... 3 2.13.1 FX Ana Menü... 3 2.13.2 FX Fiyat İzleme ve Emir Ekranları:... 3 2.13.3 FX Teminat İzleme Alanı:...

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM PORTALI / E-ŞUBE

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM PORTALI / E-ŞUBE OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM PORTALI / E-ŞUBE Neden Osmanlı Menkul E-şube Kolay hesap açma sürecimiz, Uygun komisyon oranlarımız, Ürün çeşitliliğimiz, Fonksiyon çeşitliliğimiz, Ürün bazında raporlama

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 25/8/2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 FX Fiyat izleme ve emir ekranları:... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 3

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 09/01/2017 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 Ayarlar... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 5 4 FX Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

İntegral Pro. Yarı-Kopyalamaya Hızlı Başlangıç Kılavuzu GİRİŞ

İntegral Pro. Yarı-Kopyalamaya Hızlı Başlangıç Kılavuzu GİRİŞ İntegral Pro Yarı-Kopyalamaya Hızlı Başlangıç Kılavuzu GİRİŞ Yarı-kopyalama, traderlerin gerçek zamanlı olarak deneyimli forex traderlerin al ve sat işaretlerini görüntülemesini sağlayan yenilikçi bir

Detaylı

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER Bageturk Fırıncılar Portalı Kullanım Klavuzu 2013 İÇİNDEKİLER ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Fırıncılar Portalı Web Adresi...2 Fırıncılar

Detaylı

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM itunes

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ Versiyon 7.1.5 01.02.2016 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİM UYGULAMASI Merhaba. Matriks Veri terminali programı içinde

Detaylı

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır.

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Yükleme işleminden sonra uygulama açılarak Login with existing account seçeneği tıklanır. Gelen Servers ekranına

Detaylı

ADIM ADIM WAVES MERKEZSİZ BORSASI KULLANIMI. 1. beta.wavesplatform.com sitesi üzerinden Waves Cüzdanınızı açın.

ADIM ADIM WAVES MERKEZSİZ BORSASI KULLANIMI. 1. beta.wavesplatform.com sitesi üzerinden Waves Cüzdanınızı açın. ADIM ADIM WAVES MERKEZSİZ BORSASI KULLANIMI 1. beta.wavesplatform.com sitesi üzerinden Waves Cüzdanınızı açın. beta.wavesplatform.com cüzdan erişimi Sisteme daha önceden giriş yaptığınız adresler burada

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX. 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu. 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma

İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX. 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu. 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma 1 Aralık 2012 İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma 3.Piyasa İzleme ve İşlem Alanı 4.Emir İletimi 5.Pozisyon-Emir

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - WebTrader Ürün : TradeMaster FX - WebTrader Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Android. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Android. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Android Ürün : TradeMaster FX - Android Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

Borsa İşlem Platformu

Borsa İşlem Platformu Borsa İşlem Platformu Kullanıcı Kılavuzu Son Güncelleme Tarihi: 4 Ocak 2019 Bu kullanıcı kılavuzu Borsa İşlem Platformu nun özelliklerini göstermek ve bu özelliklerin nasıl kullanılacağını anlatmak üzere

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

Afadist Kullanım Kılavuzu

Afadist Kullanım Kılavuzu Afadist Splash Ekranı Afadist Kullanım Kılavuzu Uygulama açılırken ekrana gelen, uygulamanın sahiplerini belirten ekrandır. Bu ekranda herhangi bir işlem yapılamaz. Bir kaç saniye içinde yerini login ekranına

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan Pencerelerden, BİST Seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri 2.

Detaylı

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması İçindekiler 1 - Kurulum 2. Sayfa 2 Hesaba Giriş 3. Sayfa 3 Kullanım Detayları 4. Sayfa 4 İşlem Açma 5. Sayfa 5 İşlem

Detaylı

Giriş. Basit Muhasebe Nedir?

Giriş. Basit Muhasebe Nedir? Kullanım Kılavuzu İçindekiler Giriş... 4 Fatura Şablonu Oluşturma... 6 Hesap Ekstresi... 8 Müşteri Raporu... 9 KDV Raporu...10 Gelirler...11 Giderler...12 Fatura...13 Yeni Fatura...14 Yeni Müşteri / Firma

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Görev Çubuğu Özellikleri

Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Ekranın altını yatay olarak kaplayan yatay Görev Çubuğu aktif olan pencereleri ve programları gösterir. Çalıştırılan her programın ve pencerenin simgesi işletim sistemi

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU 1. Şifre Oluşturma İşlemi 2. Online Borsa Erişim 3. Online Borsa Uygulamasında Portföy e Bağlantı 4. Portföy Bilgileri Görüntüleme 5. Emir İletimi 6. Hazır Emirler

Detaylı

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Partner Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER Hukuk Partner Rapor Modülü... 3 Bir Raporu Çalıştırmak... 4 Rapor Serbest

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle android markete (https://play.google.com) gidilerek arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 1. ZiraatFX MT5 Platformu nda aynı parite için aynı anda hem uzun hem de kısa pozisyon taşımak

Detaylı

1. Demo hesap oluşturma... 2. 2. Hesap ve ticaret sunucusu ayarları... 4. 3. Piyasa gözlemi penceresi... 6. 4. Kılavuz penceresı...

1. Demo hesap oluşturma... 2. 2. Hesap ve ticaret sunucusu ayarları... 4. 3. Piyasa gözlemi penceresi... 6. 4. Kılavuz penceresı... İçindekiler 1. Demo hesap oluşturma... 2 2. Hesap ve ticaret sunucusu ayarları... 4 3. Piyasa gözlemi penceresi... 6 4. Kılavuz penceresı... 8 5. Araçlar penceresi... 10 6. Grafikler... 14 7. Grafik araçları...

Detaylı

Başlangıç. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Efficy Kontrol Panelim. Efficy de arama yapmak. Oturum kapatma

Başlangıç. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Efficy Kontrol Panelim. Efficy de arama yapmak. Oturum kapatma Başlangıç Efficy 0 Kullanıcı Kılavuzu Oturum Açma Efficy Kontrol Panelim Efficy de arama yapmak Oturum kapatma Oturum Açma İnternet tarayıcınızı açınız ve Efficy ye ait web adresini tuşlayınız. Bu adresi

Detaylı

MATRİKS TRADER SEPET EMİR MODÜLÜ Arayüz Kullanım Dökümanı (Nisan 2012)

MATRİKS TRADER SEPET EMİR MODÜLÜ Arayüz Kullanım Dökümanı (Nisan 2012) Toplu Emir İşlemleri İçin MATRİKS TRADER SEPET EMİR MODÜLÜ Arayüz Kullanım Dökümanı (Nisan 2012) Sepet Emir Modülü nedir? Matriks Trader Sepet Emir Modülü, Matriks kullanıcılarına, birden fazla enstrümandan

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

OSMANLI MOBİL FX Trader

OSMANLI MOBİL FX Trader OSMANLI MOBİL FX Trader Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Mobil FX Trader Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

MetaTrader 4. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4. Kullanım Kılavuzu MetaTrader 4 MetaTrader 4 İçerik İçerik 01 MetaTrader 4 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) Şifre Değiştirme 03 Emir Giriş Bekleyen Emir Girme Zarar Durdur ve Kar Al Emirleri 01 MetaTrader 4

Detaylı

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını CARİ KART KAYDI Bu bölümde Yeni cari kart oluşturabilir veya mevcut cari bilgileri değiştirebilirsiniz. Ana ekrandan CARİ KART KAYDI tuşuna basınız, açılan menüdeki istediğiniz bilgileri doldurunuz Bilgi

Detaylı

OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ

OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ Çalışma Kitapları Oluşturmak OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ Var olan verilerinizin hiçbiriyle ilişkili olmayan verileri toplamak ve depolamak istediğinizde, yeni bir çalışma kitabı oluşturmanız gerekir.

Detaylı

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI Versiyon 7.1.1 10.8.2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. DERİNLİKLİ EMİR EKRANI İÇİNDEKİLER : 1. GÖRÜNÜM-KISIMLAR 1.1. Hesap Bilgi Paneli 1.2. Emir Giriş Paneli

Detaylı

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız.

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız. Antropi Teach ekranı, 5 bölümden oluşmaktadır. 1.bölümde silgi ve araç kutusu yer almaktadır. 2.bölümde sayfalar arası geçiş yapmayı sağlayan yön okları bulunmaktadır. 3.bölüm tahta işlemi görmektedir.

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM Google Play aracılığı ile MetaTrader 4 aratılır

Detaylı

MetaTrader 4 Kullanıcı Rehberi

MetaTrader 4 Kullanıcı Rehberi MetaTrader 4 Kullanıcı Rehberi 0212 286 30 00 İçindekiler Bölüm 1 MetaTrader 4 Kullanıcı Rehberi Bölüm 2 Bölüm 3 1. Meta Trader 4 Kullanıcı Rehberi... 2. Meta Trader 4 te Uzman Danışman... MetaTrader 4

Detaylı