ATA WORLD TRADER KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ATA WORLD TRADER KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 ATA WORLD TRADER KULLANIM KILAVUZU Desteklenen işletim Sistemleri: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 2003 Server Bilgisayarınızda Microsoft Explorer 5.5 veya daha üst bir sürümünün yüklenmiş olması gereklidir. Sistem ihtiyaçları: Tanım Minimum Önerilen CPU Pentium 1.5 GHz Pentium 4, 2.5GHz Boş Harddisk alanı 200 MB 200 MB Internet Bağlantısı 56 kbps 256 kbps veya daha hızlı Ekran çözünürlüğü 1024 x 768 (16 bit) 1280 x 1024, true colour (24 bit) colours RAM 512 MB 2 GB ( Microsoft Windows Vista için) Ata World Trader programını başlatmak için Masaüstünde yer alan ATA World Trader kısayol butonunu tıklayınız ya da Başlat menüsünden Tüm Programlar> Ata Yatırım WLP > Ata World Trader ı seçiniz. Açılıştaki yasal uyarıyı okuyup, Kapat butonuna tıklayınız.

2 Karşınıza Kullanıcı Adı ve şifrenizi gireceğiniz Oturum Aç ekranı gelecektir. Kurumumuz tarafından size ulaştırılmış olan Kullanıcı Adı ve Şifreyi girmenizin ardından Tamam butonunu tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Bunu yaparken Şifremi hatırla seçeneğini işaretlerseniz sisteme bir sonraki girişinizde kullanıcı adını yazdığınızda bilgisayar şifrenizi otomatik olarak getirecektir. ÇALIŞMA ALANININ DÜZENLENMESİ Araç çubuğunda bulunan Dosya menüsünden düzenlemiş olduğunuz çalışma alanlarınza ulaşabilir ve.cs2 uzantısıyla kaydedebilirsiniz. Programı ilk açtığınızda karşınıza boş bir ekran gelecektir. Dolayısı ile ilk yapmanız gereken yurtdışı piyasaları izlemenizi sağlayacak bir sayfa oluşturmaktır. Bunun için menüden Araçlar > Fiyatlar ve İşlemler i seçiniz.

3 Bu menu seçildiğinde karşınıza aşağıdaki gibi boş bir sayfa çıkacaktır. Sayfanın üzerinde sağ mouse tuşuna tıklayınca açılan menüden Ayarlar > Sütunları Seç i seçiniz.

4 Açılan Sütunları Seç penceresinde takip etmek istediğiniz verileri içeren kutuları işaretleyerek yeni sütunlar ekleyebilirsiniz. İstemediğiniz sütunları çıkarmak için ise işaretleri kaldırmanız yeterli olacaktır. Seçtiğiniz sütunların yerini değiştirmek isterseniz, bunu sütun başlığının üzerinde iken sol tuşa basıp sütun başlığının sağ köşesinde koyu çubuğun oluşmasını bekleyip ardından sütunu istediğiniz yere çekip, sol tuşu bırakarak yapabilirsiniz.

5 YATIRIM ARAÇLARININ EKLENMESİ Takip etmek istediğiniz yatırım araçlarını sayfanıza eklemek için Fiyatlar ve İşlemler sayfasında sağ tıklayarak, açılan menüden Enstrüman Ekle yi seçiniz.

6 Ekranın üst bölümündeki butonları kullanarak enstrümanları istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Borsalara Göre Organize Et Seçeneği enstrümanları işlem gördüğü borsaya göre gruplanmasını, Sektörlere Göre Organize Et seçeneği enstrümanları içinde bulunduğu sektöre göre gruplanmasını, Sözleşme Türlerine Daralt seçeneği enstrümanları sadece sözleşme türlerine göre ayırarak, alt başlıkların kapatılmasını sağlar Borsalara Daralt seçeneği enstrümanları işlem gördüğü borsaya göre ayırarak alt başlıkların kapatılmasını sağlar Tümünü Aç seçeneği borsa ve sektör bazında tüm alt başlıkların açılmasını sağlar. Bütün Enstrümanları Göster seçeneği ise bilgi amaçlı olarak işlem yapılamayan enstrümanların da görüntülenmesini sağlar Eklemek istediğiniz enstrümanı bulmak için, Bunu ara kutusuna enstrümanın tam veya kısmi adını yazarak arama yapabilirsiniz. Örneğin petrol ile ilgili türev enstrümanları bulmak için kutuya Oil yazıp giriş yaptığınızda size Petrol kontratlarının işlem gördüğü her piyasa ve vadedeki enstrümanlar listelenecektir. Görüntülemek istediğiniz kontratları seçerek Tamam

7 dediğinizde ilgli enstrüman Fiyatlar ve İşlemler sayfanıza eklenecektir. Bu şekilde, takip etmek istediğiniz tüm enstrümanları seçerek, sayfanızı oluşturabilirsiniz.

8 Fiyatlar ve İşlemler sayfasında herhangi bir enstrümanın üzerinde iken sağ tuşa tıkladığınızda yeni bir menu çıkacaktır. Burada aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz. Yeni bir enstrüman eklemenizi sağlayacak Enstrüman Ekle, Seçili enstrümanı favori listenize eklemenizi sağlayacak Favorilerime Ekle, Seçili enstrümanın grafiğini görmenizi sağlayacak Grafikler, ve Enstrümanın belirlediğiniz bir fiyattan işlem görmesi durumunda bir uyarı mesajı almanızı sağlayan Price Alert

9 Enstrümanın grafiğini, fiyat bilgilerini ve ilgili haberleri görüntülemenizi sağlayacak Instrument information. GRAFİK EKRANI Grafik ekranına ulaşmak için araç çubuğu üzerinden Araçlar > Grafik seçeneğini seçiniz. Bu ekranlara ayrıca daha önce Fiyatlar ve İşlemler sayfanızda tanımlamış olduğunuz bir vadeli işlem kontratının üzerinde iken sağ mouse tuşuna tıklayarak da ulaşabilirsiniz

10 Enstrüman Seçilmesi Eğer sayfayı araç çubuğu üzerinden açtıysanız Enstrüman eklemek için Araçlar > Instrument Explorer seçeneği üzerinden bir enstrüman seçerek grafiğin üzerine mouseunuzla sürükleyerek bırakabilirsiniz. Grafik Üzerinde Birden Fazla Enstrümanın Görüntülenmesi: Garfiği çizilmiş olan finansal enstrümanın üzerine yeni enstrüman grafiği eklemek için grafik penceresinin içerisindeyken farenin sağ tuşunu tıkladığınızda çıkan menüden Grafik>Enstrüman Ekle seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır. Açılan arama penceresinden, arzu ettiğiniz finansal enstrümanı seçerek mevcut olan grafiğin üzerine yeni seçilen finansal enstrümanı ekleyebilirsiniz. (Üst üste eklenmiş finansal enstrümanların fiyatlarının çok farklı olması durumunda grafikleri karşılaştırmayı kolaylaştırmak için fiyatları logaritmik olan aynı tabana çevirebilirsiniz. Bu işlem için grafik penceresinin içerisindeyken farenin sağ butonuna basarak açtığınız menüden Görünüm>Logaritmik Fiyatlar seçmeniz yeterli olacaktır.) İşlem Hacminin Grafiğe Eklenmesi: Finansal enstrümanın gün içerisindeki işlem hacmini grafiğe ekleyebilmek için grafik penceresinin içerisindeyken farenin sağ butonuna tıkladığınızda menüden Görünüm>Hacmi Göster seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Vadeli piyasa işlemlerine özgün seçili kontratın açık pozisyon sayısını grafiğe yansıtabilmek için grafik penceresinin içerisindeyken farenin sağ butonuna tıkladğınızda çıkan menüden Görünüm> Açık İlgiyi Göster seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır. Grafik Ekranı seçenekleri : Bu menüden grafiğini görmek istediğiniz yatırım aracını seçersiniz : Bu seçenek ile kullanmak istediğiniz zaman ölçeğini belirlersiniz (Gün, saat,vs..) : Buseçenek ile kullanacağınız grafik tipini belirleyebilirsiniz (Çizgi, çubuk, vs..) : Eğer imleci daha önce + konumuna getirdiyseniz bu seçenek ile yeniden normal imleç konumuna dönüştürebilirsiniz. : İmleci + konuma getirebilirsiniz. İmlecin bu konuma getirilmesi ile grafiğin üzerindeki herhangi bir konumun (Tarih, Fiyat) sayısal değerini tam olarak görebilirsiniz. Menünün altındakicursor information seçeneği ile yanda açılacak mesaj kutusunda imlecin bulunduğu tarihteki fiyat hareketleri hakkında gün içi görülen en yüksek/düşük değerler, kapanış fiyatı gibi verileri görebilirsiniz. : Bu seçenek ile grafiğin arka planını düzenleyebilirsiniz.

11 : Grafiğe indikatör eklemenizi sağlar : Seçilen zaman aralığına göre En yüksek/düşük fiyat, kapanış gibi verileri görüntülemenizi sağlar : Grafiğin belli bir bölümünü yakınlaştırmanızı sağlar : Grafiği çizilen yatırım aracı için gün içinde aldığınız pozisyonların açılış ve kapanış noktalarını grafik üzerinde işaretlemenizi sağlar. : Grafiği çizilen yatırım aracı için yazmış olduğunuz emirleri görüntüler : Grafiği Jpeg formatında kaydetmenizi sağlar Grafiklerde Baz Alınan Saat: Grafiklerde baz alınan saat Greenwich Mean Time dır (GMT). Grafikleri Türkiye saati ile görüntüleyebilmek için Araçlar > Seçenekler > Grafik > Saat Dilimi > GMT + 2 yi seçerek Uygula ve Tamam butonunu tıklayınız.

12 VADELİ PİYASA İŞLEMLERİ ATA World trader da Vadeli Piyasa İşlemleri ve Vadeli İşlem Emirleri olmak üzere iki adet vadeli işlem giriş ekranı bulunmaktadır. Bu ekranları açabilmek için araç çubuğundan Vadeli İşlemler in altında Vadeli Piyasa İşlemleri ya da Vadeli İşlem Emirleri ni seçmeniz yeterli olacaktır. Bu ekranlara ayrıca daha önce Fiyatlar ve İşlemler sayfanızda tanımlamış olduğunuz bir vadeli işlem kontratının üzerinde iken sağ mouse tuşuna tıklayarak da ulaşabilirsiniz. VADELİ PİYASA İŞLEMLERİ EKRANI İLE EMİR İLETMEK Hesap : Eğer birden fazla hesabınız varsa, İşlem yapmak istediğiniz hesabı seçin Sözleşme: Bu kutunun solunda bulanan ikondan işlem yapmak istediğiniz kontratı seçebilirsiniz Lot: İşlem yapmak istediğiniz lot miktarını belirleyin Alışa katıl: En iyi alıcının bulunduğu fiyat seviyesinden limitli alış emri Alıştan sat: En iyi alıcının olduğu fiyat seviyesinden limit fiyatlı satış emri Satışa katıl: En iyi satıcının olduğu fiyat seviyesinden limit fiyatlı satış emri Satıştan al : En iyi satıcının olduğu fiyat seviyesinden limit fiyatlı alış emri Piyasa Fiyatından al: Limit fiyat olmadan belirlediğiniz miktarda alış emri Piyasa fiyatından sat: Limit fiyat olmadan belirlediğiniz miktarda satış emri

13 EMİRLER EKRANI Maliyet: Bu işlemi gerçekleştirmek için kuruma ödenen tutar (komisyon, vs..) Nominal değer: İşlemin Nominal değeri İlk marjin : Yatırımcının işlemi gerçekleştirmek için hesabında bulundurması gereken asgari teminat miktarıdır. Koruma marjini: Yatırımcının yaptığı işlemler sonucunda ilk marjin miktarının düşebileceği en düşük seviyeyi gösterir. Başlangıç teminatının sürdürebilme teminatının altına düşmesi durumunda yatırımcıya teminat tamamlama çağrısı yapılır. SÖZLEŞME BİLGİ EKRANI Son İşlem: Vadeli Piyasa işlemleri penceresi içerisindeki açık olan future kontratının son işlem fiyatını gösterir. Lot Büyüklüğü: Vadeli Piyasa işlemleri penceresi içerisinde açık olan future kontratının birim büyüklüğünü gösterir Vade Tarihi : Vadeli Piyasa işlemleri penceresi içerisinde açık olan future kontratının son işlem tarihini gösterir Uyarı Tarihi: Yatırımcıya fiziksel teslimatın başladığının bildirildiği ilk tarih.

14 VADELİ İŞLEM EMİRLERİ EKRANI İLE EMİR İLETMEK Araç çubuğunda bulunan İşlem yapmayı engelle seçeneğinin seçili olmamasına dikkat edin. Eğer birden fazla hesabınız varsa, İşlem yapmak istediğiniz hesabı seçin Sözleşme bölümünden işlem yapmak istediğiniz kontratı seçin Al/Sat bölümünden işleminizin Alış veya satış işlemi olacağını belirleyin Lot bölümünden işlem yapmak istediğiniz lot miktarını belirleyin Tip Bölümünden vermek istediğiniz Emir türünü seçin (bu konuyla ilgili ayrıntılı açıklamaya Emir Türleri bölümünden ulaşaşabilirsiniz) Süre bölümünden işleminizin geçerlilik süesini belirleyebilirsiniz İşlemin başarıyla iletilmesi durumunda bir bilgilendirme mesajı alacaksınız.

15 EMİR TÜRLERİ Limit Emir: Önceden belirlenmiş pasif fiyatlara gönderilen alım ya da satım emridir. Alım (Satım) yönündeki limit emir, aktif satış (alış) fiyatının altına (üzerine) girilir ve verilen limit emir satış (alış) fiyatına geldiğinde ya da en iyi alıcı (satıcı) konumundayken satıcının (alıcının) belirlediğiniz fiyattan satış (alış) yapması halinde işlem gerçekleşir. Alış (Satış) yönündeki aktif satış (alış) fiyatının üzerinde (altında) girilmesi durumunda emir limit fiyatına kadar olan en iyi satış (alış) fiyatlarında gerçekleşir. Eğer emir limit fiyatına kadar olan kademelerdeki toplam kontrat sayısından büyük ise arta kaln kısmı girilen limit fiyatla tahtada bekler. Seans açılışında piyasa fiyatının limit alış (satış) fiyatınıdan daha düşük (yüksek) olduğu hallerde işlem limit seviyesinden daha iyi bir fiyattan gerçekleşir. Alış (Satış) limit emirlerinde gerçekleşme fiyatı limit fiyat veya altında (üzerinde) olabilir.

16 Piyasa Emri: Limit fiyat belirtilmeksizin, verildiği andaki en iyi işlem fiyatından gerçekleştirilen emirlerdir. Piyasa alış (satış) emir, Emir Ver tıklandığı andaki en iyi satış (alış) fiyatından gerçekleştirilir. Durdur (Stop) Emri: Durdurma emirleri genellikle açık pozisyonlardaki zararı sınırlayıp, pozisyonu kapatmak için (Stop Loss) kullanılır. Uzun (Kısa) pozisyon alan yatırımcı piyasa pozisyonu açtığı fiyatın altına (üzerine) geldiği noktada zarar yazmaya başlar. Yetırımcı zararını sınırlamak istiyorsa bunun için stop satış (alış) emri kullanır. Bu emirde stop satış (alış) fiyatı alış (satış) kademesine geldiğinde emir piyasa ermine dönüşür ve yatırımcının belirlediği miktarda kontrat en iyi alış (satış) kademesinden satılır (alınır). Stop emirlerinde kademelerde yeterli kontratın olmaması durumunda gerçekleşme fiyatında oynamalar olabilir. Örneğin bir alım stop emrinde ilk kademede yeterli sayıda satıcı yoksa, stop emri yukarıdaki diğer kademelerden de işlem yaparak yatırımcının belirlediği miktardaki kontratın alışını tamamlayacaktır. Bu şekilde yapılan alış işleminin ortalama fiyatı da doğal olarak belirlenen stop fiyatının üzerinde gerçekleşecektir.

17

18 Stop Limiti: Bu tip emirler, piyasa fiyatının belirlenen fiyata gelmesinin ardından stop limiti seviyesine kadar geçerli olur, yani piyasa ermine dönüşmez. Belirlenen fiyattan stop limitine kadar geçerli olan emir stoplama fiyatının ortalamasını sınırlasa da pozisyonların tamamının kapanmamasına sebep olabilir. Örneğin normal bir stop alım emrinin gerçekleşmesi için satıştaki ilk 5 kademedeki miktarlar yeterli iken, stop limit emri 3 kademe yukarı yazılmış ise sadece bu kademeye kadar olan işlemler gerçekleşir, kalan kısmı ise bu kademede pasife yazılır. Fiyatın daha yukarı gitmesi durumunda pozisyonun kalan kısmı için zarar yazılmaya devam edilir.

19 Takip Eden Stop: Yatırımcı tarafından belirlenen parametreler (Piyasaya olan uzaklık, Takip Basamağı vs) doğrultusunda stop fiyatını piyasa hareketlerine bağlayan emirlerdir. Alış (satış) yönlü takip eden stop emirlerinde piyasa fiyatı stop fiyatından piyasaya olan uzaklık kadar aşağı (yukarı) geldiğinde stop fiyatı takip basamağı kadar aşağı (yukarı) hareket eder. Volatilitenin düşük olduğu durumlarda piyasanın aşağı (yukarı) yönlü hareket etmesi durumunda stop fiyatı parametreler oranında aşağı (yukarı) doğru revize edilir. Piyasa aniden yukarı (aşağı) dönerse stop fiyatı en son geldiği seviyede kalır. Takip Eden Stop kara geçildiği noktadan itibaren uygulanırsa minimum kar garanti altına alınmış olur. Piyasada bir trend söz konusu ise belirlenen parametreler doğrultusunda karın maksimize edilmesini sağlar.

20 Süreli Emirler: Emrin ne kadar süre ile geçerli olacağının yatırımcı tarafından belirlendiği emirlerdir. Seçenekler; İptal edilene kadar (İEK) Günlük Haftalık Aylık Haftanın sonuna kadar Ay sonuna kadar Yıl sonuna kadar Belirlenen tarihe kadar (takvimden tarih seçilir) olabilir.

21 HESAP MENÜSÜ Hesabınız ile ilgili verilere ulaşmak için Araç Çubuğunda bulunan Hesap menüsünü kullanabilirsiniz. Genel bakış: Bu ekran (eğer birden fazla hesabınız varsa) tüm hesaplarınız ile ilgili, hesabınızdaki nakit,hesap değeri marjin kullanımız gibi genel bilgiler içerir Özet: Bu seçenek hesap değeriniz, net pozisyonlarınız ve realize edilmemiş pozisyonlarınızın değeri, kullanabileceğiniz marjin gibi konular hakkında bir özet sunar. Marjin kullanmadan açılan pozisyonlar: Marjin gereksinimleri için teminat olarak kullanılabilecek tüm menkul kıymetlerin piyasa değeri. Piyasa değeri alış fiyatı dikkate alınarak hesaplanır. Gerçekleştirilmemiş marjin kar/zarar : Marjin kullanılan ürünlerde gerçekleştirilmemiş kar/zarar ınız. Kapatma masrafı: Mevcut pozisyonlarınızı kapatmanız için yapacağınız masraflar (işlem komisyonları, vs..) Pozisyonların realize olmamış değeri: teminat toplamı, gerçekleşmemiş marjin kar/zarar ve kapatma masraflarını konsolide olarak görebileceğiniz seçenek. Nakit bakiye : hesabınızdaki nakit toplamı Kaydedilmemiş işlemler: henüz takası gerçekleşmemiş olan işlemler komisyonlar vs. Hesap değeri : Nakit bakiye, gerçekleştirilmemiş marjin kar/zarar, ve Pozisyonların realize olmamış değerleri hesaplanarak oluşturulan hesabınızın anlık değeri Gerçekleştirilen işlemler : İşlem yapmak için bulunan marjin, marjin kullanımı ve realize edilmemiş marjin kar/zararınızı takip edebileceğiniz ekran Kaydedilen işlemler: belirlediğiniz bir zaman aralığında gerçekleştirdiğiniz işlemlerin listesi

22 Hesap belgesi: Hesabınıza kaydedilen tüm,işlemler ( Para transferi, işlemlerden gerçekleştirilen kar/zarar, sermaye arttırımları vs.) Faaliyet dökümü: ATA World trader da gerçekleştirdiğiniz ( chat, işlemler, alınan işlem mesajları vs) tüm faaliyetleri ytakip edebileceğiniz ekran İşlem koşulları: İşlem yapılan borsa ile ilgili koşulların takip edilebileceği ekran (komisyon, min. işlem büyüklüğü) Nakit işlemler: Devam eden para transferlerizi takip edebileceğiniz ekran. Subscriptions : Bu seçenekle Hisse ve Futures piyasalarında gerçek zamanlı veri almak için kayıt olabilirsiniz. Gerçek zamanlı veri alabilmek için ; Ana menüden Hesap >Subscriptions >Subscription price list seçeneğini tıklayınız. Açılan ekranda gerçek zamanlı fiyat verisi alabileceğiniz piyasalar ve kayıt ücretlerini görebileceksiniz. Kayıt olmak istediğiniz piyasaya karar verdiğinizde ekranın sağ tarafında bulunan Actions kolonu altındaki ilgili piyasaya ait subscribe seçeneğini tıklayınız. Bazı piyasaların 1. Ve 2. Derece diye ayrıldığını göreceksiniz. 1. Seviyeyi seçerseniz gerçek zamanlı veri, 2. Seviye ise gerçek zamanlı veri + derinlik bilgisi anlamanızı sağlar. İsim ve adresinizin bulunduğu sarı alanları doldurunuz Terms ve Conditions kısmını okuyunuz I Agree seçeneğini seçiniz Subsciptions Agreement ten Subömit seçeneğini seçiniz. Bu işlemleri gerçekleştirmenizin ardından, sistem işleminizi gerçekleştirme aşamasından olduğundan çıkan ekranı hemen kapamayınız (yaklaşık olarak 15 sn.) talebiniz kabul edildiğinde yaklaşık 20 dakika içerisinde veri almaya başlayacaksınız. Bu işlem sonlanması için işlem platformunuzu kapatıp açmanız gerkmektedir. Eğer kaydınızı haftasonları gerçekleştirirseniz işleminiz Pazartesi günü gerçekleştirilecektir. EMİRLERİN TAKİP EDİLMESİ Açık Emirler Ekranı Açık Emirler ekranına Araç çubuğu üzerinden Araçlar > Açık Emirler seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

23 Açık emirler ekranında yazılmış olan ancak henüz gerçekleşmemiş emirleri görebilirsizniz. Bu ekranda görüntülenen emirlerin fiyatını değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz. Ekran üzerindeki seçeneklerin fonksiyonları; Yenile: Yapılan değişikliklerin görüntülenmesini sağlar. Emir değiştir : Yazılan emrin adedini, fiyatını ve süresini değiştirmenizi sağlar Emir Oluştur: Yeni bir emir girmenizi sağlar Piyasa Emrine Değiştir: Seçilen emrin fiyatını piyasa fiyatına değiştirmenizi sağlar. Emri İptal et: Seçilen emrin iptal edilmesini sağlar Etkinleştir: Tüm açık emirlerinizi iptal etmek için Etkinleştir > Hepsini etkinleştir seçeneğini kullanabilirsiniz. Trade Blotter Bu ekran üzerinden gerçekleşmiş işlemlerinizi takip edebilirsiniz. Piyasa: İşlem yapılan enstrümanın hangi piyasada işlem gördüğü Enstrüman: işlem gerçekleştirilen ensstrümanın adı Alınan satılan : Gerçekleştirilen işlemin yönü Valör tarihi: işlemin takasının gerçekleşeceği tarih

İşCep Yurtdışı Piyasalar İşlem Platformu

İşCep Yurtdışı Piyasalar İşlem Platformu İşCep Yurtdışı Piyasalar İşlem Platformu Kullanım Kılavuzu Bu belge, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından işlem platformunun özelliklerini anlatmak amacıyla hazırlanmış olup belgede yer alan ekranlara

Detaylı

Kullanım Kılavuzu 2012

Kullanım Kılavuzu 2012 Kullanım Kılavuzu 2012 TradeMaster International (TMI) Kullanım Kılavuzu TradeMaster International (TMI) programını başlatabilmek için masaüstünde yer alan kısayol butonunu tıklamanız veya Windows un start

Detaylı

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Page 1 of 13 İçindekiler 1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulumu ve Platforma Giriş... 3 1.1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulması...3 1.2.) Ata Foreks Trader

Detaylı

TRADEBOX EĞİTİMİ 2012

TRADEBOX EĞİTİMİ 2012 TRADEBOX EĞİTİMİ 2012 İçerik Tablosu 1. Oturum Açma ve Kapatma 2. Çalışma Alanı Yaratma ve Ayarlar 3. İşlem Yapma a. Hisse İşlemleri b. Vadeli Kontrat İşlemler 4. Emir Türleri 5. Hesap Bilgileri 6. Haberler

Detaylı

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz.

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Masa üstündeki ikon üzerine tıklayarak Tradexpress`i çalıştırabilirsiniz. Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Oturum açmadan önce şifre değiştir kutucuğuna

Detaylı

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012 FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU Mart 2012 İçerik Tablosu 1. Oturum Açma, Kapatma ve Şifre Değiştirme 2. Çalışma Alanı 3. İşlem Yapma 4. Emir Türleri 5. Hesap Bilgileri 6. Grafik 1. Oturum Açma, Kapatma

Detaylı

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır.

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Yükleme işleminden sonra uygulama açılarak Login with existing account seçeneği tıklanır. Gelen Servers ekranına

Detaylı

FXNET İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU

FXNET İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU FXNET İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU İçerik 1. Hızlı Başlangıç a. Sistem Gereksinimleri b. Sisteme Giriş 2. Genel a. Yeni Pozisyon Açılışı b. Aktif Ve Pasif Emir Girişi c. Zarar Durdur Ve Kar Al Emirleri

Detaylı

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması İçindekiler 1 - Kurulum 2. Sayfa 2 Hesaba Giriş 3. Sayfa 3 Kullanım Detayları 4. Sayfa 4 İşlem Açma 5. Sayfa 5 İşlem

Detaylı

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu İçerik İçerik 01 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) 03 Çalışma Alanı Fiyatlar Grafik İşlem Tarihçe Ayarlar 04 Emir Girişi Pozisyon Açma Pozisyon Kapama 01 Kurulumu Kurulumu B urganfx setup dosyasını

Detaylı

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- Uygulamaya Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4- Portföy Ekranı 5- Zincir Emir 6- Teknik Analiz 7- Ayarlar 1. Uygulamaya Giriş TradeAll TR Tablet Uygulamasına Giriş TradeAll TR tablet

Detaylı

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN:

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN: 1. SÜRÜM KONTROLÜ: Matriks Trader'ı kullanabilmeniz için, Matriks programınızın sürümünün 2.7.6 ve üzeri olması gerekmektedir. Sürüm kontrolünü, Matriks menüsünün üzerinde fare imlecini bekleterek yapabilirsiniz.

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması

Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması İçindekiler 1 - Kurulum 2. Sayfa 2 Hesaba Giriş 3. Sayfa 3 İşlem Açma 4. Sayfa 4 İşlem Kapatma 5. Sayfa 5 Genel Özellikler 6.

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar.

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. WEBFXPLUS GENEL ÖZELLİKLER 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. 2. Webfxplus sınırlandırılmamış, kişiselleştirilebilen

Detaylı

Bireysel tercih ve işlem stillerine cevap verebilmek adına işlem yapmanın ya da emir girmenin birkaç yöntemi bulunmaktadır.

Bireysel tercih ve işlem stillerine cevap verebilmek adına işlem yapmanın ya da emir girmenin birkaç yöntemi bulunmaktadır. Nasıl Đşlem Yapılır? Vadeli Đşlem Alım-Satımı Giriş Bireysel tercih ve işlem stillerine cevap verebilmek adına işlem yapmanın ya da emir girmenin birkaç yöntemi bulunmaktadır. Đlgili işlem fonksiyonları

Detaylı

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- na Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4-Portföy Ekranı 5-Zincir Emir 6-Alarm Hazırlama 7-Ayarlar 1- TradeAll TR Mobil Uygulamasına Giriş TradeAll TR mobil uygulamasına giriş yapmak

Detaylı

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform 1-Hızlı Başlangıç PrimeTrade in kullanıcı dostu FXNet platformuna gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Mobil İşlem Platformumuzu tanımak için, lütfen biraz vakit

Detaylı

Mobil KULLANIM KILAVUZU

Mobil KULLANIM KILAVUZU Mobil KULLANIM KILAVUZU App Store / Google Play Store App Store veya Google Play Store dan Paritem uygulamasını cep telefonunuza indirmeniz yeterlidir. Ana Sayfa Uygulamayı indirdikten sonra Ana sayfa

Detaylı

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu BorsaOnline ebroker Kullanım Kılavuzu 1 BorsaOnline 1. BorsaOnline 2. Portföy 3. Hisse Senedi Emir Girişi 4. VİOP Emir Girişi 5. Bekleyen İşlemler 6. Gerçekleşen İşlemler 7. İptal Edilen İşlemler 8. Emir

Detaylı

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları İnternet Explorer dan https://play.google.com/store/apps/details?id=net.metaquotes.metatraer4 sayfasına girilir. Sol köşedeki yükle butonuna basılır. Çıkan

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS

OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS 1. Başlangıç 2. Emir Oluşturma 2.1 Koşullu Emirler Sekmesi 2.1.1 Koşul Seçenekleri 2.1.2 Emir Tanımlama Bölmesi 2.1.2.1 İMKB Senedi emri veriyorsanız 2.1.2.2 VOB Enstrümanı

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - BlackBerry Ürün : TradeMaster FX - BlackBerry Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM itunes

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

GDMFX MT4 İKİLİ OPSİYON YATIRIM KILAVUZU

GDMFX MT4 İKİLİ OPSİYON YATIRIM KILAVUZU GDMFX MT4 İKİLİ OPSİYON YATIRIM KILAVUZU İKİLİ OPSİYON HESABI AÇMAK 1. MetaTrader 4 platformu üzerinde tek bir hesapla hem İkili Opsiyon, hem de Forex ticareti yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken web

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu MetaTrader4 Kullanım Rehberi GENEL GÖRÜNÜM Metatrader temel olarak 3 bölümden oluşur. Bunlar sırasıyla Piyasa Gözlem Ekranı, Grafik Ekranı ve Terminal Ekranıdır.

Detaylı

1.Adım: TradeAll masaüstü uygulamasını indirmek için, TradeAll web sitesine girip TradeAll Platformları butonuna tıklayın.

1.Adım: TradeAll masaüstü uygulamasını indirmek için, TradeAll web sitesine girip TradeAll Platformları butonuna tıklayın. KURULUM YÜKLEME VE SİSTEM GİRİŞ TradeAll ile Forex, Futures, CFD, Hisse Senedi ve EFT gibi tüm yatırım işlemlerinizi tek bir platform üzerinden hızlı, güvenli ve kesintisiz olarak gerçekleştirmek mümkün!

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - iphone Ürün : TradeMaster FX - iphone Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0

Detaylı

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, Viop, varant, opsiyon piyasalarında

Detaylı

PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ

PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ 1. Artık alım satım işlemlerinizi gerçekleştirmeye hazırsınız. Sizlere ücretsiz olarak sunduğumuz piyasa izleme ekranına ulaşmak için İnternet

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - WebTrader Ürün : TradeMaster FX - WebTrader Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI BÖLÜMLER 1. Anasayfa 2. Hesabım 2.1. Portföy 2.2. İşlem Hacim Detay Raporu 2.3. Aylık Hacim Raporu 2.4. Hesap Ekstresi 2.5. Hisse Hareketleri 2.6. Günlük İşlem

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım Matriks Trader Tek şifre ile tüm piyasalara erişim 3 ü 1 arada izleme ve işlem yapma imkanı Ücretsiz kullanım ve anlık veri imkanı Gerçek portföy

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Ipad Ürün : TradeMaster FX - Ipad Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0 Özet:

Detaylı

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Program Kurulumu 2. Hesabınızın Tanımlanması 3. Meta Trader 4 Ekran Kullanım Özellikleri 4. Emir Gönderilmesi 2 1. Programın Bilgisayarımıza Kurulumu

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Döküman İçeriği 2.13 Garanti FX Trader Java... 3 2.13.1 FX Ana Menü... 3 2.13.2 FX Fiyat İzleme ve Emir Ekranları:... 3 2.13.3 FX Teminat İzleme Alanı:...

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ

SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58 50 Fax: 0 212 290 21 70

Detaylı

Global Menkul Değerler. Yeni Sanal Şube Kullanım Kılavuzu

Global Menkul Değerler. Yeni Sanal Şube Kullanım Kılavuzu Global Menkul Değerler Yeni Sanal Şube Kullanım Kılavuzu İÇERİK 1. Yeni Sanal Şube Hakkında... 4 2. Ekranlar... 4 2.1. Ana sayfa... 4 2.1.1. Varlıklarım... 5 2.1.2. Favoriler... 6 2.1.3. BIST 100-Artanlar-Azalanlar...

Detaylı

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan pencerelerden, VOB seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ SaxoTrader Platformunda Forex İşlemleri DENEME HESABI AÇIN GERÇEK HESAP AÇIN SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza

Detaylı

İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX. 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu. 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma

İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX. 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu. 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma 1 Aralık 2012 İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma 3.Piyasa İzleme ve İşlem Alanı 4.Emir İletimi 5.Pozisyon-Emir

Detaylı

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM Google Play aracılığı ile MetaTrader 4 aratılır

Detaylı

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI İMKB ve VOB Emir İletim ve Yönetim Platformu MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU NEDİR? E-Broker programı,

Detaylı

A) 49,90 B) 49,95 C) 49,98 D) 50,00 E) 50,05

A) 49,90 B) 49,95 C) 49,98 D) 50,00 E) 50,05 1) Bir yıldan uzun vadeli finansal varlıkların işlem gördüğü piyasalar aşağıdakilerden hangisidir? A) Sermaye piyasası B) Para piyasası C) Gerçek varlık piyasası D) Yatırım piyasası E) Risk yatırımı piyasası

Detaylı

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım Matriks Trader Tek şifre ile tüm piyasalara erişim 3 ü 1 arada izleme ve işlem yapma imkanı Ücretsiz kullanım ve anlık veri imkanı Gerçek portföy

Detaylı

FOREX PİYASASI PLATFORM KULLANIMI

FOREX PİYASASI PLATFORM KULLANIMI FOREX PİYASASI PLATFORM KULLANIMI PLATFORMUN GÖRÜNÜMÜ FOREX PİYASASININ AVANTAJLARI Yukarıdaki grafiktede görüldüğü gibi kar al(tp) zarar durdur(sl) emirleri yeni emir penceresi ve terminal bölümündeki

Detaylı

ideal Sistem Tester Kullanım Klavuzu

ideal Sistem Tester Kullanım Klavuzu 1- Sistem Modülüne Giriş ideal Sistem Tester Kullanım Klavuzu Herhangi bir Grafik penceresinin başlığındaki S harfine basılarak açılan menüden yapılabilen seçimlerle kullanılmaya başlanır. Bu menüden,

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

ideal Portföy Modülü Kullanımı

ideal Portföy Modülü Kullanımı ideal Portföy Modülü Kullanımı v2.80 1- ideal Araç Çubuğundaki sepet şeklindeki ikona ( ) basılarak veya ana menüden tıklanarak Portföy Penceresi açılır. Ekrana aşağıdaki pencere açılır 2- Hesap eklemek

Detaylı

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ Versiyon 7.1.5 01.02.2016 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİM UYGULAMASI Merhaba. Matriks Veri terminali programı içinde

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 25/8/2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 FX Fiyat izleme ve emir ekranları:... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 3

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM Versiyon 7.0.8 1.12.2013 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM İçindekiler 1. İlk Bilgiler... 2 2. Sekmeler (Alarm Tanımlama

Detaylı

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU 1. Şifre Oluşturma İşlemi 2. Online Borsa Erişim 3. Online Borsa Uygulamasında Portföy e Bağlantı 4. Portföy Bilgileri Görüntüleme 5. Emir İletimi 6. Hazır Emirler

Detaylı

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle android markete (https://play.google.com) gidilerek arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU Aralık 2012 İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri 2.

Detaylı

YATIRIM PORTALI E - Ş UBE

YATIRIM PORTALI E - Ş UBE YATIRIM PORTALI E - Ş UBE NEDEN OSMANLI MENKUL E-ŞUBE? Kolay hesap açma sürecimiz, Uygun komisyon oranlarımız, Ürün çeşitliliğimiz, Fonksiyon çeşitliliğimiz, Ürün bazında raporlama sistemimiz, Canlı destek

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI Versiyon 7.1.1 10.8.2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. DERİNLİKLİ EMİR EKRANI İÇİNDEKİLER : 1. GÖRÜNÜM-KISIMLAR 1.1. Hesap Bilgi Paneli 1.2. Emir Giriş Paneli

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Borsa İşlem Platformu

Borsa İşlem Platformu Borsa İşlem Platformu Kullanıcı Kılavuzu Son Güncelleme Tarihi: 4 Ocak 2019 Bu kullanıcı kılavuzu Borsa İşlem Platformu nun özelliklerini göstermek ve bu özelliklerin nasıl kullanılacağını anlatmak üzere

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 09/01/2017 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 Ayarlar... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 5 4 FX Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Ücretsiz olarak piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, viop, varant,

Detaylı

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ DAHA HIZLI ve DAHA KOLAY İnternet şubede her sayfada sayaç bulunmaktadır. Böylelikle müşterilerimiz, şube üzerinde herhangi bir alanı tıkladığında sayaç sıfırlanacak; 20

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ www.integralmenkul.com.tr adresinden GiRiŞ sekmesinden e-şubeye giriş yapılır Açılan pencereden BİST ya da VİOP seçilir E-şube giriş ekranı: Uzaktan

Detaylı

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan Pencerelerden, BİST Seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Sayın Yatırımcı, Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Dosyayı yükledikten sonra RUN (ÇALIŞTIR) tuşuna tıklayınız. Gelen pencerede

Detaylı

META TRADER 4 IPHONE KURULUMU

META TRADER 4 IPHONE KURULUMU META TRADER 4 IPHONE KURULUMU ITunes üzerinden App/Store Metatrader 4 yazılarak araması yapılır. Uygulamanın yükleme işlemi bittikten sonra uygulama açıldığında karşımıza çıkacak Varolan Hesap ile Giriş

Detaylı

İmtiyazınızı Kullanmak

İmtiyazınızı Kullanmak İmtiyazınızı Kullanmak Hisse planı katılımcıları için hızlı başlangıç kılavuzu Opsiyon kullanmak; şirketinizin hissesini, hissenin opsiyon kullanma sırasındaki piyasa fiyatına bakmaksızın, önceden belirlenmiş

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Android. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Android. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Android Ürün : TradeMaster FX - Android Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

BORSACEPTE ANDROID UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU

BORSACEPTE ANDROID UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU BORSACEPTE ANDROID UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU BorsaCepte ile portföyünüze mobil erişiminizin olduğu her yerden 7 gün 24 saat ulaşıp gerçek zamanlı olarak işlem yapabilir; hisse senedi ve VOB verilerini,

Detaylı

Çevrimiçi Yardım Kılavuzu - SSS V1.2

Çevrimiçi Yardım Kılavuzu - SSS V1.2 Çevrimiçi Yardım Kılavuzu - SSS V1.2 S: Haritayı kullanarak nasıl uçuş bulabilirim? Bir arama başlatmak için harita üzerinde bir noktaya Ardından uçuş bilgilerini görüntülemek için ekrandaki menüden tercih

Detaylı

VOB VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI

VOB VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI VOB VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) NEDİR? Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası A.Ş. Sermaye Piyasası Kanunu na tabi olarak ve bakanlar kurulu kararı ile kurulmuş,

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

İntegral Pro. Yarı-Kopyalamaya Hızlı Başlangıç Kılavuzu GİRİŞ

İntegral Pro. Yarı-Kopyalamaya Hızlı Başlangıç Kılavuzu GİRİŞ İntegral Pro Yarı-Kopyalamaya Hızlı Başlangıç Kılavuzu GİRİŞ Yarı-kopyalama, traderlerin gerçek zamanlı olarak deneyimli forex traderlerin al ve sat işaretlerini görüntülemesini sağlayan yenilikçi bir

Detaylı

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Menkul FX Trader IPhone Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI İçindekiler LUCA Yeni Arayüz Uygulaması... 1 Fiş Listesi Kullanımı... 3 Yeni Fiş... 7 KDV Hesapları... 16 KDV Hesapları Örnek Uygulamalar... 17 Fiş Ayarları... 21 Kısa Yollar...

Detaylı