Doğu Anadolu Alevi köylerinin tarihi ile ilgili sorular ( )

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Doğu Anadolu Alevi köylerinin tarihi ile ilgili sorular (1920-2000)"

Transkript

1 Doğu Anadolu Alevi kölerinin tarihi ile ilgili sorular ( ) Öncelikle lütfen soru formunun tümünü okuunuz. Yanıtlaamadığınız soruları açık bırakınız. Eğer anıtla ilgili olarak başka açıklamalar gerekiorsa lütfen bunları da azınız. Yanıtın tümünün a da bir bölümünün diğer bir soru ile ilişkili olduğu durumlarda, anıtı tekrar azmak erine bir işaret a da not komanız eterli olacaktır, örneğin: (bkz ). Kö tarihlerinde anıtlar genellikle aşanılmış zamana göre farklı olmaktadır.bu nedenle lütfen mümkün olduğunca zamanı net olarak belirtin. Bu çalışma sonunda, soru kataloğunu doldurarak bu çalışmaa katılanların isimlerinden kendi izinlerile teşekkürle söz edilecektir. 1. Kö ismi 1.1. Köün ismi nedir? 1.2. Eğer köün ismi değiştirilmiş ise, köün önceki ismi ne idi ve ne zaman değiştirildi? 1.3. Komşu köleri: Komşu kölerin isimleri nelerdir? Komşu köleri Alevi mi, Sünni mi? 2. Kö önetimi 2.1. Köün bağlı olduğu il ve ilçeninin ismi nedir? 2.2. Kimler ve ne zaman köü muhtarı idi? 2.3. Köü ilgilendiren problemlerin çözümünde ve önemli kararlar alınması gerektiğinde, muhtar kö halkı ile birlikte toplantılar apıor mudu? 2.4. Kadınların a da belirli bazı kadınların karar alınma sürecinde söz sahibimidiler? 2.5. Kö idaresi ve kö ile ilgili konularda, seçim ve olama apılırmıdı? Yanıtınız evet ise hangi durumlarda apılırmıdı? 2.6. Kö ve resmi makamlar Köün merkezdeki ve bölgedeki resmi kurumlarla ilişkisi nasıldı? Kamakam, nüfus müdürü, milli eğitim müdürü, tahsildar, jandarma komutanı, sağlık müdürü köü ziaret ederler midi? Çocuklar genel olarak resmi nüfusa kaıt ettirilirler midi? Bu kaıt işlemlerile kim ilgilenirdi? Bu işlemler için kölülerin il a da ilçee gitmeleri mi gerekiordu, a da zaman zaman bir görevli köe gelip, nüfus kaıt işlemlerini apmaktamıdı? Çocuklar doğduktan hemen sonra mı, oksa bir zaman sonra mı nüfusa kaıt ettirilirlermidi? Kölüler çocuklarının okula gitmesinden ana mı idiler a da buna karşı olanlar bulunmak tamıdı?

2 Okuma azma bilmeenlerin, evraklarını dolduran, mektuplarını azan "azıcı" var mıdı? Vergilendirme nasıl apılırdı? Köün askerlikle ve askerlerle ilişkisi nasıldı? Gençler askere gitmei kabul ediorlarmıdı? 3. Köün altapısı 3.1. Mektuplar nasıl gönderildi? Köde postahane varmıdı? 3.2. Köden şehre ulaşım nasıl gerçekleşti? 3.3. Köe araba ile ulaşım ne zaman başladı? 3.4. Demirollarının ködeki rolü, önemi nedi? 3.5. Köde kimin a da kimlerin arabası vardı? 3.6. Köde telefon ile haberleşme ne zaman başladı? 3.7. Köe ne zaman elektirik getirildi? 3.8. Köde ki evlere su ne zaman bağlandı? 3.9. Köde rado varmıdı? Düzenli rado dinlenebildi mi? Köde ne zaman televizon izlenmee başlandı? 4. Kö halkı 4.1. Çeşitli zamanlarda kö nüfusu aklaşık ne kadar idi? 4.2. Köde aşaanlar sadece Aleviler midi? 4.3. Köde işler, (örnğ; evlerin apımı, tarla işleri) ortaklaşa (imece usülü) mı apılıordu? Bu ardımlaşma, daanışma hangi ölçü ve kurallara göre gerçekteştirildi? 4.4. Sosal aşam Köde hangi mekanlarda sosal faalietler apılıor du? Erkeklere, kadınlara, gençlere ve çoçuklara örelik özel erler var mıdı? 4.5. Komşu kölerle ne gibi ve nasıl ilişkiler vardı? 4.6. Akraba vea tanıdık olmaan misafirler, örnğ; devlet memurları, nerede konuk edilirlerdi? 4.7. Hangi diller günlük konuşulan dillerdi? 4.8. Köe eni gelip, erleşenler var mıdı? 4.9. Geçen ıllar bounca ködeki aşantıda ne gibi değişiklikler aşandı? Bu değişikliklerin aşağıda belirtilen konulara ansımaları nasıl oldu? Günlük aşamda, giisilerde, iecek ve içeceklerde; Kadınların baş örtüsü konusunda;

3 Aile birliği ve kö toplum haatında; Muhtar ile olan ilişkilerde; Dini inançlarda, dini temsilcilerde, dini geleneklerde; dede, cem, ziaret, cami, imam atanması vs Göç Köden göç ne zaman ve nasıl başladı? Göç edenler, urt içinde ve urt dışında nerelere gittiler? Köden göç edenler, daha sonra kö ile akın ilişkide bulundular mı? Köü düzenli ziaret ettiler mi? Kö halkının, köden göçenlerle ilişkisi nasıldı? Köden göç edenler köü ziaret ettiklerinde, geleneksel kö aşantısına katıldılar mı, oksa geleneklere, eski adetlere, törelere daha mesafeli ve soğuk mu aklaştılar? Geçen iki, üç senede köün eniden canlandırılması için girişimleri var mı? 5. Ködeki Alevilik 5.1. Köünüzün özelliği ne idi? Köünüzün nei ile gurur duardınız? (örnğ; köün eri, köün güzelliği, aşatılan gelenekler, kö ahlakı, Alevilik) 5.2. Diğer inanç toplulukarına ( Sünniler, Hristianlar, Ateistler) ilişkin ne gibi düşünceleriniz vardı? Köde bu topluluklara ililşkin neler sölenirdi, neler anlatılırdı? Bunlarla ilişkilerinizin düzei ve sınırı ne idi? Köde bu topluluklara ait insanları hoşgörürmüdünüz? 5.3. Alevilikte en önemli olarak nei gördünüz? 5.4. Alevi kölerdeki eğitimde en çok nee önem verilirdi? 5.5. Kutsal erler Kö içinde ve çevresinde ne gibi kutsal erler vardı? Köde cami varmıdı? Kölüler camie gittiler mi? Çevrede kilise varmıdı? Kiliselerin rolü nedi? Kölüler hangi ziaretlere giderlerdi? Bu ziaretlerinden ne beklenirdi? Eskiden tekke varmıdı? Bugün cemevi var mı? 5.6. Cem Cem töreni nerede apılırdı? Cemler düzenli olarak ne zamana değin apıldı? Her hafta Cem apılırmıdı? Ceme katılan aklaşık insan saısı ne kadar idi? Cem töreni nasıl apılırdı? Sosal ve dini anlamda Cem in kö birlikteliğindeki önemi, etkisi ne idi? Dede cem töreni sırasında türkçe mi, zazaca mı, kırmanca mı konuşur du?

4 Dede Cem dışında hangi dili konuşur du? 5.7. Dede Cemi öneten dede nereli idi? Hangi sodan, kökenden gelmektedi? Köde hangi zamanlarda, hangi dedeler aşamıştı? Dedelere sagı gösterilirmidi?1960 ve 1970 li ıllarında gençlerin dedeleri artık samadığı doğru mudur? Dedenin bağlı olduğu kişi a da makam var mıdı? Dedenin Hacı Bektaş ilçesi ile bağlantısı varmıdı? 5.8. Gelenekler Bütün erkek çoçuklar sünnet edilir midi? Sünnet nasıl apılırdı ve hangi anlamda önemlidi? Kirvelik varmıdı ve nasıl apılırdı? Kirveliğin anlamı ne idi? Ermeni kökenli kirveler varmıdı? Kölüler için Musahiplik kavramı gerçekte ne ifade ediordu? Musahiplik geleneği ne zamana kadar aşatıldı? Galan ın anlamı nedir? Galan kutlaması ne zamana değin gerçekleştirildi? Muharrem orucunun anlamı nedir? Ködeki herkes Muharrem orucunu tutar mıdı? Ramazan aında oruç tutanlar varmıdı? Köde başka hangi zamanlarda ve hangi şekillerde oruç tutulurdu? Mezarlar düzenli olarak ziaret edilir midi? Mezarların ziareti ile ilgili ne gibi adetler vardı? Köde ıllık olarak düzenlenen başka törenler ve kutlamalar var mıdı? Ködeki günlük aşamdaki diğer adetler, gelenekler nelerdi? 5.9. Kan davası var mıdı? 6. Ködeki beslenme ve geçim kanakları 6.1. Beslenme Ködeki temel gıda maddeleri nelerdi? Zamanla bunlarda ne gibi değişiklikler oldu? (Örneği ne zamana kadar kavurma apılmaa devam edildi?) Köde hangi ekmek çeşitleri biliniordu? Bu ekmekler hangi tahıllardan apılıordu? Yöree ait ne gibi iecek ve içecekler vardı? Kahvaltılarda neler bulunurdu ve nasıl hazırlanırdı? Ça ne zaman kahvaltıların belirli içeceği oldu? Sağlık üzerinde belirli etkileri bilinen iecek, içecekler ve bitkiler nelerdi ve ne gibi etkileri vardı?

5 Kıtlık a da açlığın aşandığı zamanlar oldu mu? ( ) 6.2. Köde ve örede ne gibi geçim kanakları bulunmaktadı? 6.3. Tarım Köde etiştirilen bitkiler, mevalar, sebzeler ve tahıllar hangileridi? Ködeki bir aile ortalama olarak hangi ve ne kadar havana sahipti? Ködeki iş bölümü nasıldı? Kimler hangi işleri apardı? Örneğin: süt sağmak, penir apmak, havanları otlatmak, meva ve sebze hasatı, ekinlerin biçilmesi, ürünlerin satılması vb Ürünler şehire mi götürülürdi? Çerci olula mı pazarlanırdı? Hangi tarım makinaları ne zaman kullanıldı? Bu makinaların sahibi kimdi ve bunları kullanabilme koşulları nelerdi? Ködeki tarım ve ziraati devlet desteklior mudu? Eskiden daha gelişmiş ziraat ve sulama metodları varmıdı? 6.4. Köden göç edenlerin maddi desteğinin kölülerin geçimindeki rolü, önemi ve etkisi ne idi? 6.5. Köde kimler zengin, kimler fakiridi? En büük torprak sahibi kimdi? 6.6. Bölgedeki Sünni kölerin toprakları anı ölçüde verimli midi? 7. Köde doğum, sağlık ve ölüm 7.1. Doğum Köde doğum nasıl gerçekleşirdi? Doğum sırasında bazen mi a da herzaman mı ebe vea ebe işlevi gören aşlı, bilgili bir kadın bulunurdu? Ebe olarak bilinen kişilerin belirli bir eğitimi varmıdı? Ebe a da bu işi apan kadın ne gibi bir prestije sahipti? Bebeklerin altına sarmak için kumaştan apılan bezlermi a da özel bir toprak mı kullanılıor du? Eğer toprak kullanılıor idi ise, bu nasıl ugulanırdı? Doğumdan sonraki 40 günün anlamı nedi? 40.günün bitiminde neler apılırdı? Doğum, loğusalık ve eni doğmuş bebekle ilgili olarak cin, peri, albasan vb. bir takım korkular var mıdı? Bunlardan korunmak için neler apılırdı? 7.2. Sağlık Köe en akın uzaklıktaki doktor nerededi? Yörenizde tıp eğitimi almamış, fakat nesilden nesile aktarılan bilgilerle etişmiş, şifalı bitkilerle iileştiren, doktor işlevi gören bilgili insanlar ("erenler") var mıdı? Köe en akın hastane nerede bulunmaktadı? Köe en akın eczane nerededi?

6 Köde en çok kullanılan şifalı bitkiler hangileridi? Ködeki başlıca ölüm sebepleri nelerdi? Diş sağlığı ne durumda idi? Diş problemlerinde ne gibi çareler vardı, neler apılırdı? 7.3. Cenaze Cenaze nasıl toprağa verilirdi? Ölüü kim ıkardı? Cenaze töreni nerede apılırdı? Cenaze namazı kılınırmıdı? Kim imamlık apardı? Fatiha ve Yasin okunurmudu? 7.4. Yas Cenaze toprağa verilmeden önce ve verildikten sonra, kişisel, ailece ve de toplu olarak hangi biçimlerde as tutulurdu? Başsağlığı nasıl dilenirdi? Başsağlığı dilemek için kimler gelirdi? Örneğin: anlızca komşular mı, aleviler mi? v. b Köün çeşitli mezarları varmıdı? Nee göre arılıordu? 8. Köde kadın ve erkek 8.1. Kız ve erkek çocuklar farklı şekilde mi eğitilirlerdi? 8.2. Kız ve erkek çocuklar arasında, okula göndermede arıcalık apılır mıdı? 8.3. Ailede kadın ve erkek arasında iş bölümü nasıldı? 8.4. Evli olmaan gençler aşklarını sevdalarını nasıl aşarlardı? Aileler anlaışlımıdı? 8.5. Evlilik Görücünün a da aracının evlilikteki rolü ne idi? Evlilik için kim karar verirdi? Başlık parasının rolü, etkisi nedi? Kimler başlık parası verirdi? Nasıl verilirdi? Çeizin önemi nedi? Kız kaçırma olaına sıkça mı rastlanırdı? Kız kaçırma olaı nasıl gerçekleşirdi ve hangi şekilde sonuçlanırdı? Kö dışından kişilerle evlilik apılır mıdı? Alevi olmaanlarla apılan evlilikler var mıdı? Akraba evlilikleri apılır mıdı? Kö düğünleri nasıl olurdu? Aile içinde gelinin konumu ne idi? 8.6. Köde a da örede çok eşli evlilik var mıdı? Eğer vardı ise ne gibi şartlar altında bu evlilikler apıldı?

7 8.7. Zamanla ailedeki çocuk saısında düşüş oldu mu? Aile planlamasının bundaki rolü nedi? Köde evlilik dışı çocuklar var mıdı? Bu çocuların anne a da babalarına karşı kölülerin tutumu, bakışı nasıldı? 8.8. Köde zina olaı aşanır mıdı? 8.9. Köde boşanma olaı var mıdı? Boşanan insanın ködeki konumu nasıldı? 9. Kö okulu 9.1. Hangi tarihler arasında köde okul vardı? Okuma azma bilen ve bilmeen kölülerin aklaşık saısı ne kadardı? 9.2. Anı zamanda okula giden çocukların aklaşık saısı ne kadardı? (1930, 1940, 1950, 1960, 1970, 1980, 1990, 2000 ıllarında) 9.3. Kimler öğretmen idi ve bunlar nereli idiler? 9.4. Kölüler öğretmene sagı duarlarmıdı? 9.5. Öğretmenler ködeki aşama uum sağladılarmı? 9.6. Okulda Türkçenin dışında başka bir dili konuşmak asak mı idi? 9.7. Normal ıllık tatillerin haricinde, okul bazı zamanlar uzun süre kapalı kaldı mı? 9.8. Okul ve karakol (vardı ise) anı zamanda mı kuruldu? 10. Köden Batı Anadolu'a ve Avrupa'a göç Köden göç edenler batı Anadolunun ve Avrupanın belli başlı hangi merkezlerinde aşamaktalar? Köden göç edenlerin kö ile ilişkileri devam ediormu? ne şekilde? Köden göçenlerin gurbette birliktelikleri var mı? Ya da herkesin olu farklı mı? Alevilik ve göçmenler (köden gurbete gidenler) Genel olarak: Ködeki alevilik gurbette nasıl gelişti? Gurbette olmak alevi göçmenlerin, sünni Türklerle a da sünni Kürtlerle olan ilişkilerini değiştirdimi? Örnğ; ilişkiler daha ii bir düzee mi getirildi? Karma evlilikler var mı? Köden göç eden Alevilerin kendi organizasonları var mı? Köün eniden kurulması a da canlandırılması konusunda gurbetçilerin ilgisi a da girişimleri var mı? Köden göç edenlerin, gurbette Türk devleti ile ilgili düşünceleri, Türk devleti ile ilişkileri değişti mi?

8 11. Kö belleği Köde; Ermeniler ile birlikte aşanılan zamana ve Ermenilerin ok olmasına dair, Hristian misonerler hakkında, Düna savaşı ile ilgili, Seit Rıza, Koçgirili Alişer ve Kamer Genç, Nurettin Karso gibi isimlerle ilgili, deki Koçkiri aaklanmasına ilişkin, deki Dersim isanına ilişkin, bilinenler, hatırlananlar, anlatılanlar nelerdir? Kö Dersim isanından / harekatından direkt olarak etkilendimi? Eğer etkilendise, bunun ne gibi ve nasıl sonuçları oldu? daki Menderes döneminde köünüzün durumunda hakkında? ve 1971 deki askeri darbelerle ilgili köde bilinenler, hatırlananlar nelerdir? Köde hangi parti ve gruplar bulunurdu? Bunların ne gibi etkileri vardı? Köde en çok hangi partie o verilirdi? Dedenizin ve nenenizin zamanında o kullanma nasıl olurdu? Yakın Tarih (lütfen arıntılı cevaplaın) askeri darbesinin ködeki etkileri nelerdi? Ködeki aşamda değişikliğe neden oldu mu? Tutuklanan gençler oldu mu? Kö muhtarının görev ve etkisi iptal edildi mi? Devlet köe cami aptırdı mı? Solcu gruplar a PKK bölgede etkin midi? Köün devlet (jandarma, asker, komando) ve PKK şiddeti arasında kaldığı zamanlar oldu mu? Köünüz a da bölgedeki diğer köler devlet baskısı ile boşaltıldı mı? Eğer boşaltıldı ise ne zaman boşaltıldı? Kö ne kadar boş kaldı? Kölüler neree göç ettiler? Köün geleceğini, gelecekteki konumunu nasıl görüorsunuz? Köden tanınmış insanlar üst düzee gelebildiler mi? (doktor, mühendis, azar, politikacı vb.) Kö kurulması ile ilgili neler anlatılıor? Kö kurulması belirli bir aşiretlin erleşmesile ilgili midir? Köünüz eskiden Ermeni a da Rum köü müdü? Eski komşu köleri Ermeni a da Rum mudu? Belleğinizde kalan, köe, ködeki aşama ilişkin başka ne gibi farklı, özel, önemli olalar ve anılarınız var? 12. Başka ifade etmek istediğiniz diğer konular ve bu konulara ilişkin görüşleriniz.

Türkiye'de su getirme projelerinin yapımında İller Bankası'nın hazırlamış olduğu konuyla ilgili şartnameler geçerlidir.

Türkiye'de su getirme projelerinin yapımında İller Bankası'nın hazırlamış olduğu konuyla ilgili şartnameler geçerlidir. Giriş Su getirme ve kanalizason sistemlerinin her ikisi de, ihtiaç duulan temiz su ve ortaa çıkan kullanılmış su miktarları ile bunları kullanan nüfus arasındaki bağıntı hakkında bilgi sahibi olmaı gerektirmektedir.

Detaylı

Bacıyân-ı Rum. (Dünyanın İlk Kadın Teşkilatı: Anadolu Bacıları)

Bacıyân-ı Rum. (Dünyanın İlk Kadın Teşkilatı: Anadolu Bacıları) Bacıyân-ı Rum (Dünyanın İlk Kadın Teşkilatı: Anadolu Bacıları) Varlığı Neredeyse İmkânsız Görülen Kadın Örgütü Âşık Paşazade nin Hacıyan-ı Rum diye adlandırdığı bu topluluk üzerinde ilk defa Alman doğu

Detaylı

TABLOLARIN LİSTESİ YAZI İÇİNDEKİ TABLOLARIN LİSTESİ ÖZEL AMAÇLI TABLOLARIN LİSTESİ GRAFİKLERİN LİSTESİ YAZI İÇİNDEKİ HARİTA VE KROKİLERİN LİSTESİ

TABLOLARIN LİSTESİ YAZI İÇİNDEKİ TABLOLARIN LİSTESİ ÖZEL AMAÇLI TABLOLARIN LİSTESİ GRAFİKLERİN LİSTESİ YAZI İÇİNDEKİ HARİTA VE KROKİLERİN LİSTESİ 1/7 İÇİNDEKİLER TABLOLARIN LİSTESİ YAZI İÇİNDEKİ TABLOLARIN LİSTESİ ÖZEL AMAÇLI TABLOLARIN LİSTESİ GRAFİKLERİN LİSTESİ YAZI İÇİNDEKİ HARİTA VE KROKİLERİN LİSTESİ ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER BÖLÜM:I GİRİŞ BİLİM-SOSYAL

Detaylı

KÖY GERÇEĞİ İÇİNDEKİLER... ÖNSÖZ... TEŞEKKÜR...

KÖY GERÇEĞİ İÇİNDEKİLER... ÖNSÖZ... TEŞEKKÜR... KÖY GERÇEĞİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... TEŞEKKÜR... SUNU... KISALTMALAR... FOTOĞRAFLARIN LİSTESİ... TABLOLARIN LİSTESİ... ÖZEL AMAÇLI VE YAZI İÇERİSİNDE GEÇEN TABLOLARIN LİSTESİ... GRAFİKLERİN LİSTESİ... HARİTA

Detaylı

TKDK PROJE YÖNETİMİ VERSİYON 10.2 A BAŞVURU FORMU

TKDK PROJE YÖNETİMİ VERSİYON 10.2 A BAŞVURU FORMU A FORMU ATIRIMIN ADI: ATIRIMIN SÜRESİ:......A...GÜN ATIRIM İŞARETLEDİĞİM KUTUCUKLA İLGİLİDİR: KAIT NUMARASI TEDBİR : 101 İN ENİDEN APILANDIRILMASI VE TOPLULUK STANDARTLARINA ULAŞTIRILMASINA ÖNELİK ATIRIMLAR

Detaylı

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:.

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) İkamet (yaşadığınız) ettiğiniz şehir... yılından

Detaylı

22 İL Hane Ziyaretleri-2015 Sonuçları. Katılan kişi sayısı: 22864

22 İL Hane Ziyaretleri-2015 Sonuçları. Katılan kişi sayısı: 22864 22 İL Hane Ziyaretleri-2015 Sonuçları Katılan kişi sayısı: 22864 Görüşmenin yapıldığı dil Sayı % Türkçe 19562 85,6 Kürtçe 3252 14,2 Zazaca 15 0,1 Arapça 35 0,2 Rusça 0 0,0 Farsça 0 0,0 Diğer 0 0,0 Toplam

Detaylı

2 Aile yapısı ve yaşam şekli, yaşam evresi merasimleri ve dini bayramlar. 5 Çocuk hakları ve aile rolü. 8 Demokrasi ve değerler

2 Aile yapısı ve yaşam şekli, yaşam evresi merasimleri ve dini bayramlar. 5 Çocuk hakları ve aile rolü. 8 Demokrasi ve değerler 1 Güncel konular ve sosyal ilişkiler 2 Aile yapısı ve yaşam şekli, yaşam evresi merasimleri ve dini bayramlar 3 Eşitlik ve ayrımcılığa karşı mücadele 4 Sağlık, ve özellikle cinsel sağlık ve uyuşturucuyu

Detaylı

ALEVĐ AKADEMĐSĐ ALEVITISCHE AKADEMIE

ALEVĐ AKADEMĐSĐ ALEVITISCHE AKADEMIE Alevi Cemevi ve Kültür Merzkezlerinin Değerli Bașkan ve Yöneticileri, 5 Aralık 2011 10 Muharrem 1433 Sizler uzun yıllardır Alevi Toplumuna samimi olarak hizmet veren Canlarsınız. Hak hizmetlerinizi kabul

Detaylı

1844 te kimlik belgesi vermek amacıyla sayım yapılmıştır. Bu dönemde Anadolu da nüfus yaklaşık 10 milyondur.

1844 te kimlik belgesi vermek amacıyla sayım yapılmıştır. Bu dönemde Anadolu da nüfus yaklaşık 10 milyondur. Türkiye de Nüfusun Tarihsel Gelişimi Türkiye de Nüfus Sayımları Dünya nüfusu gibi Türkiye nüfusu da sürekli bir değişim içindedir. Nüfustaki değişim belirli aralıklarla yapılan genel nüfus sayımlarıyla

Detaylı

NÜFUS SAYIMI 2011. Sayım Bölümünün kodu:

NÜFUS SAYIMI 2011. Sayım Bölümünün kodu: KIBRIS CUMHURİYETİ İSTATİSİTİK HİZMETİ NÜFUS SAYIMI 0 Soru Dizisinin Seri Numarasını: Belediye/Toplum: Belediye/Toplumun kodu: Kilise Bölgesi: Kilise Bölgesinin kodu: Sayım Bölümünün kodu: Yolunun adı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Hayat Amaçsız

Detaylı

TKDK PROJE YÖNETİMİ VERSİYON 10.5.01 A BAŞVURU FORMU

TKDK PROJE YÖNETİMİ VERSİYON 10.5.01 A BAŞVURU FORMU A FORMU TEDBİR : 101 İN ENİDEN APILANDIRILMASI VE TOPLULUK STANDARTLARINA ULAŞTIRILMASINA ÖNELİK ATIRIMLAR Alt Tedbir No: 1 SÜT ÜRETEN ORİJİNAL BİRİNCİ KOPA İKİNCİ KOPA ATIRIMIN ADI: ATIRIMIN SÜRESİ:......A...GÜN

Detaylı

Bridge building and integration in diverse societies

Bridge building and integration in diverse societies Değerli Katılımcı, Araştırmamızı desteklediğiniz ve devlet ile etnik çeşitlilik gösteren gruplar ya da diğer azınlık toplulukları (dil, din, kültür, vs. dahil!) arasındaki işbirliği hakkında pozitif örnekler

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:.

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) Tamamladığınız en yüksek okul derecesi nedir? a.

Detaylı

XV. BÖLÜM - SONUÇ VE ÖNERİLER 15. SONUÇ

XV. BÖLÜM - SONUÇ VE ÖNERİLER 15. SONUÇ XV. BÖLÜM - SONUÇ VE ÖNERİLER 15. SONUÇ Bu çalışma İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü Kültür Haritası Projesi kapsamında Sinop köylerinin sosyo-kültürel demografik ve ekonomik özelliklerinin araştırılması

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Samaruksayı Seyir olarak bilinen köyün eski adı, Cumhuriyetin ilk yıllarında,

Samaruksayı Seyir olarak bilinen köyün eski adı, Cumhuriyetin ilk yıllarında, İKİSU KÖYÜ YERİ VE NÜFUSU İkisu Köyü, bağlı olduğu Yomra İlçesi nin güneybatısında yer alır. Yomra İlçesi ne 4 km., Trabzon İli ne 16 km. uzaklıktadır. Bu uzaklıklar köyün giriş uzaklığıdır. Köyün girişindeki

Detaylı

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Bu anketin amacı, niteliksel bilgilerin toplanıp, belirli formlarda yardım ve ihtiyacı olan, 15-25 yaş arası göçmen yada farklı

Detaylı

Başkale nin Tarihçesi: Başkale Coğrafyası:

Başkale nin Tarihçesi: Başkale Coğrafyası: Başkale nin Tarihçesi: Başkale Urartular zamanında Adamma olarak adlandırılan bir yerleşme yeriydi. Ermeniler buraya Adamakert ismini vermişlerdir. Sonraları Romalılar ve Partlar arasında sınır bölgesi

Detaylı

x 24 ise x 96 dır. 4

x 24 ise x 96 dır. 4 YAŞ PROBLEMLERİ Yaş problemlerinin çözümünde şunları göz önüne alırız. 1. Bir kişinin bugünkü yaşı x ise, t yıl önceki yaşı t yıl sonraki yaşı x t dir. x t dir.. n tane kişinin yaşları toplamı: T ise,

Detaylı

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Çalışmaları Araştırma Merkezi Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti

Detaylı

VIII. BÖLÜM- DOĞUM. 8. Doğum

VIII. BÖLÜM- DOĞUM. 8. Doğum VIII. BÖLÜM- DOĞUM 8. Doğum Türk Medeni Kanunu nda kişiliğin, çocuğun sağ olarak tamamıyla doğduğu anda başladığı ve ölümle son bulduğu kabul edilmiştir. Dolayısıyla kültürel öğrenme süreci doğumla başlar.

Detaylı

Kur an-ı Kerim i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri

Kur an-ı Kerim i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri Kur an-ı Kerim i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri 1 ) İlahi kitapların sonuncusudur. 2 ) Allah tarafından koruma altına alınan değişikliğe uğramayan tek ilahi kitaptır. 3 ) Diğer ilahi

Detaylı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI :BO54VLK4354802.880,01/ 1462 08.09.2010 KONU :19 Eylül 2010 Gaziler günü... GAZİEMİR Gaziemir İlçesi 19 Eylül 2010 Gaziler Günü Anma Tören Programı

Detaylı

Anket formu. Lübeck te Yaşlılık ve Göç

Anket formu. Lübeck te Yaşlılık ve Göç Anket formu Lübeck te Yaşlılık ve Göç 1 Cinsiyet 2 Çocuklarım var Erkek Kadın, çocuğum var. 3 Yaş 4 Çalışmaktayım 30 yaşından küçüğüm 30-39 yaşındayım 40-49 yaşındayım 50-59 yaşındayım 60-69 yaşındayım

Detaylı

KFAR KAMA -AA- İsrail'in kuzeyinde, Aşağı Celile bölgesindeki köylerden biri olan Kfar Kama'da (Kama Köyü) 3 bin Çerkes yaşıyor.

KFAR KAMA -AA- İsrail'in kuzeyinde, Aşağı Celile bölgesindeki köylerden biri olan Kfar Kama'da (Kama Köyü) 3 bin Çerkes yaşıyor. KFAR KAMA -AA- İsrail'in kuzeyinde, Aşağı Celile bölgesindeki köylerden biri olan Kfar Kama'da (Kama Köyü) 3 bin Çerkes yaşıyor. Çerkes adetlerinin geçerli olduğu ve Çerkescenin konuşulduğu köyde, Türkiye'den

Detaylı

Sizce dedelik nedir? Okurlarımıza bu konuda bilgi verir misiniz?

Sizce dedelik nedir? Okurlarımıza bu konuda bilgi verir misiniz? ALEVÎLİK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ Züleyha ERTAN* Öğretmen Alevîlik ve Bektaşîlik konularında aydınlatıcı bilgiler almak üzere Alevî dedelerinden Haydar Aşılıoğlu na Alevîlik kültürüne yönelik olarak

Detaylı

Bridge building and integration in diverse societies

Bridge building and integration in diverse societies Değerli Katılımcı, Araştırmamızı desteklediğiniz ve devlet ile etnik çeşitlilik gösteren gruplar ya da diğer toplulukları (dil, din, kültür, vs. dahil!) arasındaki işbirliği hakkında pozitif örnekler bulmamızda

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EKİM 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EKİM 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EKİM 2015 MALKARA BELEDİYE AKADEMİSİ'NDE SATRANÇ, BALE, DRAMA, DİKSİYON VE RESİM KURSLARI BAŞLADI Malkara Belediyesi'nin İşimiz, Gücümüz Malkara sloganıyla

Detaylı

HAKK MUHAMMED ALİ AŞKI ADIYAMAN ALEVİLERİ Fevzi Rençber Gece Kitaplığı, Ankara, 2016, 2. Basım, 304 sayfa ISBN Muhammed Cihat ORUÇ

HAKK MUHAMMED ALİ AŞKI ADIYAMAN ALEVİLERİ Fevzi Rençber Gece Kitaplığı, Ankara, 2016, 2. Basım, 304 sayfa ISBN Muhammed Cihat ORUÇ e-makâlât www.emakalat.com ISSN 1309-5803 Mezhep Araştırmaları Dergisi 10, sy. 2 (Güz 2017): 679-686 Journal of Islamic Sects Research 10, no. 2 (Fall 2017): 679-686 Kitap Tanıtımı Book-Review HAKK MUHAMMED

Detaylı

İHSAN DOĞRAMACI VAKFI ÖZEL BİLKENT OKULLARI NDA ÖZLÜK HAKLARI UYGULAMA ESASLARI

İHSAN DOĞRAMACI VAKFI ÖZEL BİLKENT OKULLARI NDA ÖZLÜK HAKLARI UYGULAMA ESASLARI İHSAN DOĞRAMACI VAKFI ÖZEL BİLKENT OKULLARI NDA ÖZLÜK HAKLARI UYGULAMA ESASLARI ÇALIŞMA SAATLERİ Okulumuz 08:40 ta başlayıp, 15:40 ta sona erecektir. Giriş ve çıkışlarda kart basımı son derece önemlidir.

Detaylı

Siirt'te Örf ve Adetler

Siirt'te Örf ve Adetler Siirt'te Örf ve Adetler Siirt'te diğer folklor grupları gibi örf ve adetlerde ke NİŞAN Küçük muhitlerde görülen erken evlenme adeti Siirt'te de görülür FLÖRT YOK Siirt'te nişanlıların nişandan evvel birbirlerini

Detaylı

TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması. Kasım, 2014

TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması. Kasım, 2014 TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması Kasım, 2014 ANAR, ISO 20252 ve GAB (Güvenilir Araştırma Belgesi) sahibidir ve tüm iş süreçlerinde ISO 20252 ve GAB standartlarına uygun hizmet

Detaylı

SARAY Saray İlçesinin Tarihçesi:

SARAY Saray İlçesinin Tarihçesi: Saray İlçesinin Tarihçesi: Saray İlçesinin ne zaman ve kimler tarafından hangi tarihte kurulduğu kesin bilinmemekle beraber, bölgedeki yerleşimin Van Bölgesinde olduğu gibi tarih öncesi dönemlere uzandığı

Detaylı

22 İL. Hane Ziyaretleri 2015 Raporu

22 İL. Hane Ziyaretleri 2015 Raporu 22 İL Hane Ziyaretleri 2015 Raporu 2015 yılı içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 22 ilde 22864 kadın evlerinde ziyaret edilerek onlara aileleri, evlilikleri ve çocuklarıyla ilgili

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Ağrı Valiliği ALPASLAN ORTAOKULU Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Ağrı Valiliği ALPASLAN ORTAOKULU Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Ağrı Valiliği ALPASLAN ORTAOKULU Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : ALİ İHSAN ASLAN Eğitsel Performans Bismillâhirrahmanirrahim

Detaylı

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Rakip: Hastalar ve İnternet

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Rakip: Hastalar ve İnternet Sağlık Hizmetlerinde Yeni Rakip: Hastalar ve İnternet Elif Perihan ÖNCEL İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Antalya - 2018 Z kuşağı İnternet ( Interconnected

Detaylı

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız 4. SINIFLAR (PROJE ÖDEVLERİ) Öğrenci No 1- Dinimize göre Helal, Haram, Sevap ve Günah kavramlarını açıklayarak ilgili Ayet ve Hadis meallerinden örnekler veriniz. 2- Günlük yaşamda dini ifadeler nelerdir

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Çamlıhemşin Çok Programlı wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Anadolu Lisesi

Detaylı

AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ

AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ VG&O 0-3 A.A. Vermulst, G. Kroes, R.E. De Meyer & J.W. Veerman AİLE & YETİŞTİRME KONULU SORU LİSTELERİ 0 İLA 3 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARIN ANNE-BABALARINA YÖNELİKTİR GENCIN ADI: TEDAVI ŞEKLI: DOLDURMA TARIHI:

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I GİRİŞ

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I GİRİŞ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I GİRİŞ İNSAN İLİŞKİLERİ... 1 İNSAN İLİŞKİLERİNİ DÜZENLEYEN KAVRAM VE İLKELER... 4 Temel Kavramlar... 5 Karşılıklı İlgi... 5 Kendine Özgü Olma... 6 Eyleme İsteklilik... 7 Onur... 7 İnsan

Detaylı

Integration e.v. Fragebogen Untersuchung über die Rechte und Pflichten der in Deutschland lebenden Migranten

Integration e.v. Fragebogen Untersuchung über die Rechte und Pflichten der in Deutschland lebenden Migranten Projekt ICI Migranten Hier Bürger JLS/FRC/2007/045 Avrupa komisyonu tarafindan taninmistir. Almanya da yasayan göcmenlerin haklari ve sorumluluklari hakkinda bir arastirma N Sehir Tarih Genel bilgiler

Detaylı

İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... V. I. BÖLÜM İNSAN DAVRANIŞLARI VE ANLAMLARI A. İnsan Davranışları... 1 B. Davranışların Anlamları... 11

İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... V. I. BÖLÜM İNSAN DAVRANIŞLARI VE ANLAMLARI A. İnsan Davranışları... 1 B. Davranışların Anlamları... 11 İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... V I. BÖLÜM İNSAN DAVRANIŞLARI VE ANLAMLARI A. İnsan Davranışları... 1 B. Davranışların Anlamları... 11 1. Beden Dili... 11 2. Bedensel Davranışlar ve Anlamları... 13 3. Beden

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 4-5 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eş aları ı ta ı alı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aile i ta ı alı. ölü leri i ta

Detaylı

DEREÜSTÜ KÖYÜNDE ARHAVİ EVİ İNŞASINDA BAŞKAN SERENDERDEN KONUŞTU

DEREÜSTÜ KÖYÜNDE ARHAVİ EVİ İNŞASINDA BAŞKAN SERENDERDEN KONUŞTU DEREÜSTÜ KÖYÜNDE ARHAVİ EVİ İNŞASINDA BAŞKAN SERENDERDEN KONUŞTU Son dönemlerde özellikle başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın seçim sonrası başlattığı balkon konuşmasının bir benzerini Arhavi Belediye başkanı

Detaylı

NEVŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Nevşehir de Göçmen Eğitimi Uygulamaları ve Sorunları

NEVŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Nevşehir de Göçmen Eğitimi Uygulamaları ve Sorunları Nevşehir de Göçmen Eğitimi Uygulamaları ve Sorunları NEVŞEHİR İLİ KISA TARİHÇESİ İlin tarihi M.Ö. 7000 yıllarına kadar uzanır. Nevşehir Güzel Atlar Ülkesi anlamına gelen (Farsça Katpatuka) Kapadokya Bölgesinin

Detaylı

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU . Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Koruma Birimi ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU Çocuğun Cinsiyeti: TC Kimlik No: Görüşmecinin Görevi: Görüşme Tarihi: Doğum Yeri

Detaylı

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU . Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Koruma Birimi ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ÖN GÖRÜŞME FORMU Çocuğun Cinsiyeti: TC Kimlik No: Görüşmecinin Görevi: Görüşme Tarihi: Doğum Yeri

Detaylı

Birinci Aşama AABF Dede/Ana Eğitim Programı (20.06.2006)

Birinci Aşama AABF Dede/Ana Eğitim Programı (20.06.2006) Birinci Aşama AABF Dede/Ana Eğitim Programı (20062006) Eğitimin Kapsamı ve Đçeriği: Aleviliğin olmazsa olmazlarından olan dede/anaların Avrupa`daki Alevilere daha iyi hizmet verebilmeleri amacıyla eğitilmeleri

Detaylı

KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI

KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI Kasım 2007 İÇİNDEKİLER Metodoloji I. Araştırmanın Metodoloji ve Örneklemin Yapısı II. Örneklemin Mezhep Bağlılığı ile İlgili Yapısı III. Dindarlık Algısı IV. Din

Detaylı

SOSYAL HAYAT MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (SOSYAL BİLGİLER DERSİ) (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM

SOSYAL HAYAT MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (SOSYAL BİLGİLER DERSİ) (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM (.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM İletişim araçlarını tanır. 3 4 Adı söylenen aracı gösterir. Araç gösterildiğinde adını İletişim araçlarının adlarını İletişim araçlarının, kitle ve kişisel iletişim araçları

Detaylı

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır.

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. .com Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. ilkok 2/... Sınıfı Türkçe Dersi Değerlendirme Sınavı Adı-Soyadı:... Yaşayabilmek için oksijene ihtiyaç vardır. Oksijen sayesinde karadaki

Detaylı

ISLAM YASASI Kısım Yasal Durum Kamu hukukunun bir kurumu

ISLAM YASASI Kısım Yasal Durum Kamu hukukunun bir kurumu ISLAM YASASI 25.2.2015 1.Kısım Yasal Durum Kamu hukukunun bir kurumu 1. Avusturya İslam dini cemaatleri, anayasanın (Staatsgrundsgesetz) -vatandaşların genel haklarıyla ilgili- 15.maddesine göre kabul

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa. ÖNSÖZ... v GİRİŞ... 1

İÇİNDEKİLER. Sayfa. ÖNSÖZ... v GİRİŞ... 1 İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ...... v GİRİŞ... 1 I. BÖLÜM SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI A. Hitap... 10 B. Selamlama... 14 C. Tanıtma ve Tanıştırma... 19 D. El Sıkma (Tokalaşma)... 24 E. El Öpme ve Öpüşme... 26 F.

Detaylı

Uzaysal Görüntü İyileştirme/Filtreleme. Doç. Dr. Fevzi Karslı fkarsli@ktu.edu.tr

Uzaysal Görüntü İyileştirme/Filtreleme. Doç. Dr. Fevzi Karslı fkarsli@ktu.edu.tr Uasal Görüntü İileştirme/Filtreleme Doç. Dr. Fevi Karslı karsli@ktu.edu.tr İileştirme Herhangi bir ugulama için, görüntüü orijinalden daha ugun hale getirmek Ugunluğu her bir ugulama için sağlamak. Bir

Detaylı

Proje. Yardım Operasyonları Proje Ortakları: Birleşmiş Milletler Dünya Nüfus Fonu (UNFPA), Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü

Proje. Yardım Operasyonları Proje Ortakları: Birleşmiş Milletler Dünya Nüfus Fonu (UNFPA), Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Proje «Kadın ve Kız Çocukları İçin Güvenli Alanlar ve Kadın Sağlığı Danışma Merkezleri Oluşturmak Suretiyle Suriyeli ve Diğer Göçmen Kadınların Üreme Sağlığı ve Cinsiyete Dayalı Şiddet Hizmetlerine Erişimlerini

Detaylı

Cihanbeyli İlçe Nüfus Müdürlüğü Hizmet Standartları

Cihanbeyli İlçe Nüfus Müdürlüğü Hizmet Standartları Cihanbeyli İlçe Nüfus Müdürlüğü Hizmet Standartları SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1- Evlilik içi Doğum ve 4721 sayılı Medeni Kanunun 282 ve 321. maddelerine ist. Anne hanesine evlilik dışı doğum

Detaylı

1/1000 ÖLÇEKLİ KADASTRO PAFTALARININ KARTOGRAFİK YÖNTEMLERLE SAYISAL HALE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ VE DOĞRULUK ANALİZİ

1/1000 ÖLÇEKLİ KADASTRO PAFTALARININ KARTOGRAFİK YÖNTEMLERLE SAYISAL HALE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ VE DOĞRULUK ANALİZİ 1/1000 ÖLÇEKLİ KADASTRO PAFTALARININ KARTOGRAFİK YÖNTEMLERLE SAYISAL HALE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ VE DOĞRULUK ANALİZİ ÖZET A. Celan 1, Ö. Mutluoğlu 2, R. Günaslan 3 1 S. Ü. Müh. Mim. Fak., Jeodezi ve Fot. Müh.

Detaylı

SOSYAL HAYAT MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (SOSYAL BİLGİLER DERSİ) (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM

SOSYAL HAYAT MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (SOSYAL BİLGİLER DERSİ) (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM (1.ÜNİTE) KENDİMİ TANIYORUM KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- İletişim araçlarını tanır. 1 Adı söylenen aracı gösterir. Telefon Araç gösterildiğinde adını 3 İletişim araçlarının adlarını 4 İletişim araçlarının,

Detaylı

05 ARALIK 2015 CUMARTESİ 07 ARALIK 2015 PAZARTESİ 11 ARALIK 2015 CUMA 10 ARALIK 2015 PERŞEMBE 12 ARALIK 2015 CUMARTESİ 16 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA

05 ARALIK 2015 CUMARTESİ 07 ARALIK 2015 PAZARTESİ 11 ARALIK 2015 CUMA 10 ARALIK 2015 PERŞEMBE 12 ARALIK 2015 CUMARTESİ 16 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 1980 yılından beri büyük Türk Turizmi nin; 1990 yılından beri ise hacılarımızın hizmetinde olan Sonarex Turizm olarak yepyeni bir heyecan ve farklı bir yaklaşım tarzıyla yolculukların en güzeli olan Umre

Detaylı

UYGULAMALI DİFERANSİYEL DENKLEMLER

UYGULAMALI DİFERANSİYEL DENKLEMLER UYGULAMALI DİFERANSİYEL DENKLEMLER GİRİŞ Birçok mühendislik, fizik ve sosal kökenli problemler matematik terimleri ile ifade edildiği zaman bu problemler, bilinmeen fonksionun bir vea daha üksek mertebeden

Detaylı

BEBEK DOSTU AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU

BEBEK DOSTU AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU BEBEK DOSTU AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU Genel Veri Formu Değerlendiricinin adı : Mesleği : Adresi : Değerlendiricinin adı : Mesleği : Adresi : Değerlendirme tarihi :... /... / 201... Birime

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

CEVAP ANAHTARI. Meleklerin Özellikleri ve Görevleri - Meleklere İman, Davranışların Güzelleşmesine Katkıda Bulunur

CEVAP ANAHTARI. Meleklerin Özellikleri ve Görevleri - Meleklere İman, Davranışların Güzelleşmesine Katkıda Bulunur Ünite 1 MELEKLER VE AHİRET İNANCI Varlıklar Âlemi - Meleklere İman 1- A 2-C 3-D 4-D 5-B 6-A 7-D 8-C 9-B 10-C Meleklerin Özellikleri ve Görevleri - Meleklere İman, Davranışların Güzelleşmesine Katkıda Bulunur

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090 İÇİNDEKİLER Sayfa Önsöz: Bu kitabı niçin yazdım? 11 1. İslam'dan önceki Arabistan 13 1.1. İlk müslümanlar 13 1.2. Dünyanın en eski kutsal yeri: Kabe.... 16 1.3. İslam'dan'önceki Arabistan 17 1.4. Muhammed'ten

Detaylı

TEST. Dönüşüm Geometrisi. 1. y 5. 4

TEST. Dönüşüm Geometrisi. 1. y 5. 4 Dönüşüm Geometrisi 8. Sınıf Matematik Soru ankası TEST 33 1. 4. (0, 4) (5,4) (3, 0) Koordinat düzlemi üzerinde verilen ve noktaları arasındaki uzaklık kaç birimdir? ) 5 ) 3 2 4 2 5 2 Koordinat düzlemi

Detaylı

EK- ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ KESİN RAPORU Dağıtımlı bir sıra tabanlı oun apa zekâsının geliştirilmesi Proje ürütücüsü: Yardımcı araştırmacı: Yrd. Doç. Dr. Şahin Emrah Doç.Dr. İman

Detaylı

BİRLİKTE ÇÖZELİM. 1. Aşağıdaki denklemlerin kökünü bulunuz. 2. 2x + 5 = x 3 + a 2

BİRLİKTE ÇÖZELİM. 1. Aşağıdaki denklemlerin kökünü bulunuz. 2. 2x + 5 = x 3 + a 2 BİLFEN YAYINCILIK BİRLİKTE ÇÖZELİM. Aşağıdaki denklemlerin kökünü bulunuz. a. + = + = 9 = b. = 6 = = c. = 7 = = 6 d. = 6 = = e. ( ) = + =, bütün reel saılara eşittir.. + = + a denkleminin çözümü 6 olduğuna

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ve Sanat Hizmetleri Şube Müdürlüğü EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ve Sanat Hizmetleri Şube Müdürlüğü EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 25/09/2018-E.269094 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ve Sanat Hizmetleri Şube Müdürlüğü *BEAC6D95R* Sayı : 42937845-304.01

Detaylı

1. Soba kelimesinin sonuna aşağıdaki eklerden hangisi getirilse kelime sobayı satan kişi anlamı kazanır?

1. Soba kelimesinin sonuna aşağıdaki eklerden hangisi getirilse kelime sobayı satan kişi anlamı kazanır? 2.Dönem 3. Hafta Tüm Dersler İçin Hatırlatıcı Test 1. Soba kelimesinin sonuna aşağıdaki eklerden hangisi getirilse kelime sobayı satan kişi anlamı kazanır? a) lı b) cı c) lık d) sız 2. Peynir kelimesinin

Detaylı

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar 1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar İÇİNDEKİLER KUR AN NEDİR? KUR AN-IN AMACI? İNANÇ NEDİR İBADET NEDİR AHLAK NEDİR KISSALAR AYETLER KUR AN NEDİR? Kur an-ı Hakîm, alemlerin Rabbi olan Allah ın kelamıdır.

Detaylı

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ Bodrum Kaymakamlığı tarafından geleneksel hale getirilen mahalleler arası futbol turnuvasında şampiyon Yalıkavak Mahallesi takımı oldu. Bodrum İlçe Stadı

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ İNANÇ TURİZMİ

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ İNANÇ TURİZMİ T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ İNANÇ TURİZMİ DANIŞMAN:Özer YILMAZ HAZIRLAYAN: Erşad TAN,Tacettin TOPTAŞ İÇİNDEKİLER GİRİŞ I-İNANÇ TURİZMİ A- İnanç Kavramı

Detaylı

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır? TÜRKÇE Hiçbir zaman elinde sapan olan bir arkadaşım olmadı. Daha doğrusu, öyleleri ile arkadaşlık yapmadım. Çünkü minicik bir kuşun canına kıyarken acıma duygusu olmayan kişi, zor duruma düşene elini uzatmaz.

Detaylı

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış;

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış; Yemek Temel, Almanya'dan gelen arkadaşı Dursun'u lokantaya götürür. Garsona: - Baa bi kuru fasulye, pilav, üstüne de et! der. Dursun: - Baa da aynısından... Ama üstüne etme!.. Ölçüm Bir asker herkesin

Detaylı

6. SINIF. Oturan, duran, kovsuz, gıybetsiz Hakk Muhammed Ali deyip evine vara, tüm canların Yüce Allah dildeki dileğini, gönüldeki muradını vere!

6. SINIF. Oturan, duran, kovsuz, gıybetsiz Hakk Muhammed Ali deyip evine vara, tüm canların Yüce Allah dildeki dileğini, gönüldeki muradını vere! 6. SINIF Cem İbadeti Cem, Alevilikte temel ibadet biçimlerinden biridir. Cem ibadeti cemevinde topluca yapılır. Cem, Alevi inancına göre, Kur an-ı Kerim deki Salât buyruğunun uygulanma biçimidir. Cem ibadeti

Detaylı

Ad Soyad. Adres. Telefon. Cep Telefonu. . Kan Grubu. Liderim. Telefon. Direktörüm. Telefon. Acil durumlarda lütfen arayınız. Ad Soyad.

Ad Soyad. Adres. Telefon. Cep Telefonu.  . Kan Grubu. Liderim. Telefon. Direktörüm. Telefon. Acil durumlarda lütfen arayınız. Ad Soyad. Ad Soyad Adres Telefon Cep Telefonu E-mail Kan Grubu Liderim Telefon Direktörüm Telefon Acil durumlarda lütfen arayınız Ad Soyad Adres Telefon Müşteri İlişkileri Birimi Tel : 0212 355 60 60 E-mail : mhb@oriflame.com.tr

Detaylı

TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİNİN 2003 YILI FAALİYETLERİ

TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİNİN 2003 YILI FAALİYETLERİ TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİNİN 2003 YILI FAALİYETLERİ ÖZET Bu bölümde, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezinin 2003 yılında yaptığı bazı önemli faaliyetlerin

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 Nüfus cüzdanı verilmesi 1-Nüfus cüzdanı talep belgesi, 2-Fotoğraf

Detaylı

AİLE ve EVLİLİK EĞİTİM PROGRAMI PROJE DOSYASI

AİLE ve EVLİLİK EĞİTİM PROGRAMI PROJE DOSYASI AİLE ve EVLİLİK EĞİTİM PROGRAMI PROJE DOSYASI Hayat Boyu Aile Danışma Merkezi; Toplumun çekirdeği olan ailenin doğru temeller üzerine inşası konusunda danışmanlık hizmeti vermek, ailenin önemiyle ilgili

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

26. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ EKİM AYI ÇALIŞMA PROGRAMI

26. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ EKİM AYI ÇALIŞMA PROGRAMI 01.09.2016 15:35 ANKARA 02.09.2016 15:40 YUNUSEMRE 02.09.2016 16:00 YUNUSEMRE 02.09.2016 16:30 YUNUSEMRE 02.09.2016 17:00 YUNUSEMRE 02.09.2016 17:30 YUNUSEMRE 02.09.2016 18:00 TURGUTLU 02.09.2016 19:15

Detaylı

Erken Yaşlardaki Evlilikler ve Gebelikler

Erken Yaşlardaki Evlilikler ve Gebelikler Erken Yaşlardaki Evlilikler ve Gebelikler Banu Akadlı Ergöçmen, Prof.Dr. İlknur Yüksel Kaptanoğlu, Doç.Dr. 20 Mart 2015 Erken Evlilik/Çocuk Yaşta Evlilik Çocuk yaşta evlilik, fiziksel, fizyolojik ve psikolojik

Detaylı

Balım Sultan. Kendisinden önceki ve sonraki Postnişin'ler sırası ile ; YUSUF BALA BABA EFENDİ MAHMUT BABA EFENDİ İSKENDER BABA EFENDİ

Balım Sultan. Kendisinden önceki ve sonraki Postnişin'ler sırası ile ; YUSUF BALA BABA EFENDİ MAHMUT BABA EFENDİ İSKENDER BABA EFENDİ Balım Sultan Bektaşiliği kurumlaştıran önder olarak bilinen Balım Sultan; Hacı Bektaş Veli'nin ilk öncülülerinden Dimetoka tekkesinin posnişini Seyit Ali Sultan'in torunlarindan olup, doğumu 1462 dir.

Detaylı

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar.

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar. Edatlar (ilgeçler) Tek başına bir anlam taşımayan, ancak kendinden önceki sözcükle birlikte kullanıldığında belirli bir anlamı olan sözcüklerdir.edatlar çekim eki alırsa adlaşırlar. En çok kullanılan edatlar

Detaylı

1. T.C. Ziraat Bankası A.Ş Beyşehir Şubesi nden 2 nüsha kategorisine göre Başvuru Formu temin edecektir.

1. T.C. Ziraat Bankası A.Ş Beyşehir Şubesi nden 2 nüsha kategorisine göre Başvuru Formu temin edecektir. T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı KONYA BEYŞEHİR KÜÇÜKAVŞAR 2. ETAP TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca,

Detaylı

Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve Ailelerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi Araştırması 2011 Harran Üniversitesi-UNFPA

Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve Ailelerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi Araştırması 2011 Harran Üniversitesi-UNFPA Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve Ailelerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi Araştırması 211 Harran Üniversitesi-UNFPA Hizmet için kanıt oluşturan sonuçlar açısından Hizmetleri planlama ve uygulama açısından

Detaylı

Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013)

Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013) Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013) İlimiz tarihinde yer alan bütün kavimlerin kültürel ve dini kimliğinin ele alınarak inceleneceği Geçmişten Günümüze Giresun

Detaylı

Tablo 3. Beslenme Dostu Okul Planı Formu

Tablo 3. Beslenme Dostu Okul Planı Formu Tablo 3. Beslenme Dostu Okul Planı Formu AMAÇ: Aydın ili, Koçarlı İlçesi Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok programlı Lisesi olarak, Beslenme Dostu Okul Programının,Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat

Detaylı

Mölln Katliamı nın 22.yılında acılar hala taze

Mölln Katliamı nın 22.yılında acılar hala taze 24 Kasım 2014 Mölln Katliamı nın 22.yılında acılar hala taze 24 Kas 2014 23 Kasım 1992 tarihinde Mölln de aşırı sağcıların kundakladığı evde can veren Bahide Arslan (51), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz

Detaylı

Değişen yeni müfredata göre hazırlamış olduğum 10. sınıf planları ile ilgili uygulama şu şekilde olacaktır :

Değişen yeni müfredata göre hazırlamış olduğum 10. sınıf planları ile ilgili uygulama şu şekilde olacaktır : Değerli Öğretmen arkadaşlarım, Değişen yeni müfredata göre hazırlamış olduğum 10. sınıf planları ile ilgili uygulama şu şekilde olacaktır : Yeni müfredata göre bazı üniteler kaldırılmıştır. Buna göre üniteler

Detaylı

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Aralık 2014 AÖF Sınavları İlçemizde İlk Defa Yapıldı. Anadolu Üniversitesi AÖF sınavları için tüm alt yapı hizmetleri;

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı ÇORUM KARGI TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı ÇORUM KARGI TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU T.C. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Dairesi Başkanlığı ÇORUM KARGI TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Çorum Kargı Toplu

Detaylı

08 MART MART 2011

08 MART MART 2011 03 MART 2011 Oda Başkanımız Ecz. Burhanettin Bulut, Kanal A HABER de canlı yayın konuğu oldu. ilaç fiyatlarında yaşanan düşüşler ve bu düşüşlerin eczanelere olan etkileri hakkında bilgi verdi. 04 MART

Detaylı