BAŞKENT MÜŞTERİ nin emrini kısmen veya tamamen reddedip, uygulamaya koymayabilir ve sonucunu en kısa zamanda MÜŞTERİ ye bildirir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAŞKENT MÜŞTERİ nin emrini kısmen veya tamamen reddedip, uygulamaya koymayabilir ve sonucunu en kısa zamanda MÜŞTERİ ye bildirir."

Transkript

1 MÜŞTERİ ALIM ve SATIM EMİRLERİ Emirlerin Şekli MÜŞTERİ, alım ve satım emirlerini bizzat BAŞKENT e gelerek ve yazılı olarak verir. Emirlerin BAŞKENT e gecikmezsizin telefon, teleks ve telefaks gibi iletişim araçları ile de verilmesi mümkündür. Şu kadar ki, BAŞKENT bu gibi durumlarda emirlerin yanlış anlaşılıp uygulanması nedeni ile sorumlu tutulamaz. Emirlerin Geçerlilik Süresi ve Yenilenmesi Süresi belirlenmemiş emirlerde MÜŞTERİ nin seans sırasında verdiği emir ile ilgili Borsada sadece o seans veya o gün, seans sonrasında verdiği emir ise izleyen ilk seans veya gün sonu için geçerlidir. MÜŞTERİ nin borsa dışı piyasalar için verdiği emir ise aynı gün geçerlidir. MÜŞTERİ verdiği emrin BAŞKENT tarafından herhangi bir nedenle yerine getirilmemesi durumunda emrini yenilemek zorunluluğundadır. Emirlerin Yerine Getirilmesinde BAŞKENT in Takdir Hakkı BAŞKENT MÜŞTERİ nin emrini kısmen veya tamamen reddedip, uygulamaya koymayabilir ve sonucunu en kısa zamanda MÜŞTERİ ye bildirir. MÜŞTERİ gerçekleşmeyen emirler nedeni ile BAŞKENT i sorumlu tutamaz. MÜŞTERİ gerçekleşmeyen emirler nedeni ile BAŞKENT in kendisi adına mümkün olan en iyi fiyatlı işem yapma gayretini gösterdiğini peşinen kabul eder ve gerçekleşen işlem fiyatı nedeni ile BAŞKENT i sorumlu tutamaz. Emirlerin Gerçekleşip Gerçekleşmediğinin MÜŞTERİ Tarafından Öğrenilmesi MÜŞTERİ emirlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini BAŞKENT ten bizzat öğrenmek zorunda olup, geç öğrenme nedeni ile herhangi bir zarara uğradığını ileri sürüp, tazminat isteminde bulunamaz. Satılması İstenen Sermaye Piyasası Araçlarının MÜŞTERİ Tarafından Teslimi MÜŞTERİ nin vereceği satım emirlerinin BAŞKENT tarafından yerine getirilmesi, ilgili sermaye piyasası araçlarının bir bordro karşılığında BAŞKENT e yapılacak işlemden önce teslim edilmiş olmasına bağlıdır. BAŞKENT in kendi takdirine bağlı olarak ilgili sermaye piyasası araçlarını teslim almaksızın satım emrini uyguladığı durumlarda, MÜŞTERİ teslim yükümlülüğünü en geç satımın gerçekleştiği seansı izleyen seansın başlama saatinden önce ve fakat her halükarda izleyen günde saat 10 a kadar yerine getirmek zorunluluğundadır. Satın Alınması İstenen Sermaye Piyasası Araçlarının Bedelinin Ödenmesi MÜŞTERİ nin vereceği alım emirlerinin BAŞKENT tarafından Borsa da yerine getirilmesi, satın alınması istenen sermaye piyasası araçlarının bedelinin ve Şirket tarafından işlemlere ilişkin olarak tahakkuk ettirilecek komisyon, kurtaj ücreti ve diğer giderlerin BAŞKENT e makbuz karşılığında ve peşin olarak ödenmiş olmasına bağlıdır.

2 BAŞKENT in kendi takdirine bağlı olarak sermaye piyasası araçlarının alım bedeli ile BAŞKENT tarafından işlemlere ilişkin olarak tahakkuk ettirilecek komisyon, kurtaj ücreti ve diğer giderleri tahsil etmeksizin alım emrini uyguladığı durumlarda MÜŞTERİ bedeli ödemek yükümlülüğünü emir Borsa da gerçekleşmişse, Borsa Yönetim Kurulunun belirlediği sürede yerine getirmek zorunluluğundadır. Aksi takdirde BAŞKENT meydana gelebilecek zararı tazmin ettirmek hakkı saklı olmak üzere bu sermaye piyasası araçlarını BORSA içinde ya da dışında satabilir.

3 (KALDIRAÇLI ALIM SATIM) İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN ESASLAR Emirlerde Bulunması Gereken Esaslar BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ den elektronik ortamda gerçekleştirmek üzere herhangi bir emir aldığında, bir "emir formu" düzenler. MÜŞTERİ gün içinde ıslak imzalı emir ile yazılı olarak veya telefonla, faksla, elektronik ortamda veya benzeri iletişim araçlarıyla, doğrudan sözlü olarak emir verebilir ya da Elektronik İşlem Platformu üzerinden doğrudan işlem yapabilir. Emrin yazılı olarak alınması halinde emir formunda MÜŞTERİ nin imzası bulunur. MÜŞTERİ den telefon veya benzeri iletişim araçları ile veya sözlü olarak alınan emirler, alındıkları anda MÜŞTERİ imzası aranmaksızın yazılı hale getirilir. Emirlerde aşağıdaki hususların yer alması gerekmektedir. a) İşleme konu varlık, b) Emir tipi c) Emrin alım ya da satım emri olduğu d) Emrin fiyat ve miktarı, e) Emrin alındığı tarih ve zaman, f) Emrin gerçekleştiği tarih, zaman, fiyat ve miktar, g) MÜŞTERİ nin hesap numarası, h) Emrin gerçekleştirildiği anda Elektronik İşlem Platformu nda oluşan fiyat, MÜŞTERİ nin Elektronik İşlem Platformu üzerinden doğrudan gerçekleştirdiği işlemlerin kayıtlarında yukarıda belirtilen hususlar yer alır. Telefon ile alınan MÜŞTERİ emirlerine ilişkin ses kayıtları, faks yoluyla alınan emirlere ilişkin talimatlar, internet üzerinden alınan emirlerde tarih, zaman ve müşteri bazında olmak üzere MÜŞTERİ ye ilişkin IP numaraları kayıtları ve her ne türlü olursa olsun elektronik ortamda diğer şekillerde alınan emirlerde emri veren kaynağı gösterecek şekilde alınan gerekli elektronik log kayıtları BAŞKENT YATIRIM tarafından kaydedilir ve MÜŞTERİ mutabakatını içeren kayıt niteliğinde olup, gerektiğinde delil olarak sunulabilir. Emirlerin İletilmesi MÜŞTERİ emirlerini, esas olarak BAŞKENT YATIRIM a Elektronik İşlem Platformu aracılığıyla iletir. Ayrıca ıslak imzalı emir ile yazılı olarak, telefonla veya online iletişim sağlayan diğer araçlarla da iletebilir. MÜŞTERİ emirlerini Müşteri Tanıma Formu nda yazılı telefon ve faks numaralarından gönderebileceği gibi bu numaralar dışındaki başka numara ve adreslerden de gönderebilir. Müşteri Tanıma Formu nda

4 belirtilen numaraların dışındaki bir numaradan emir gönderilmesi durumunda BAŞKENT YATIRIM, kendi takdir yetkisine göre talimatı yerine getirip getirmemekte serbest olacaktır. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ emrinin kaldıraçlı alım satım işlemlerinin gerçekleşeceği elektronik ortama iletilmesi hususunda gerekli özeni gösterir. Ancak BAŞKENT YATIRIM, kendisine atfedilemeyecek bir nedenle bu emirlerin kısmen veya tamamen gerçekleştirilmemesinden sorumlu değildir. BAŞKENT YATIRIM ın faks, telefon veya elektronik iletişim sistemlerinin birinde arıza meydana gelmesi durumunda, MÜŞTERİ emir ve talimatlarını çalışan diğer alternatif sistemlerle veya yazılı olarak iletir ve arıza nedeniyle emir ve talimatlarının geç veya hiç gerçekleşmediğini ileri sürerek herhangi bir tazminat talep edemez. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ lerin vereceği emri, kısmen veya tamamen kabul etmemek hakkına sahip olmakla birlikte, söz konusu durumu MÜŞTERİ lerine veya onların temsilcilerine emrin alındığı anda bildirmek zorundadır. MÜŞTERİ, BAŞKENT YATIRIM'a yapacağı bütün bildirimleri ve vereceği emir ve talimatları açık ve tereddüde yer vermeyecek şekilde yapmakla yükümlüdür. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ 'nin açık olmayan ya da tereddüde yer veren emir, talimat ve bildirimlerini, söz konusu tereddüt giderilmedikçe yerine getirmekle yükümlü değildir. MÜŞTERİ ŞİRKET nezdinde alım veya satım emri vermesine rağmen herhangi bir işlem gerçekleştirilmediğini iddia etmesi halinde emri verdiğini ispatla yükümlüdür. MÜŞTERİ emirlerini aşağıda belirtilen emir tiplerine uygun olarak BAŞKENT YATIRIM a iletir. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ ninsöz konusu emir tiplerinden hiçbirine uymayan emirlerini kabul etmeyebilir. Emir Tipleri a) Gün Sonuna Kadar Geçerli Emir: Talep edilen gün içerisinde saat 24:00 a kadar geçerli (Piyasa Emri dışında) kalan emirdir. b) İşlem İptal Edilene Kadar Geçerli Emir: Üç gün süresince veya MÜŞTERİ tarafından iptal edilinceye kadar geçerli olan emirdir. Şayet üçüncü gün iş günü değil ise emir, üç günlük periyodun son iş günü otomatik olarak sona erecek (Piyasa Emri dışında) bir emirdir. c) Limit Emir: İşlemlerin ya da Kontratların belirlenen Kontrat fiyatından alınması veya satılması emiridir (Piyasa Emri dışında). Almak için Limit Emir, genelde, Satış Fiyatı'nın, Limit Emir'inde belirtilen, Kontrat fiyatının altında veya buna eşit olduğu zamanlarda uygulanır. Satmak için Limit Emir, genelde, Alış Fiyatı'nın, Limit Emir'inde belirtilen, Kontrat fiyatına eşit veya bunun üzerinde olduğu zamanlarda uygulanır. d) Piyasa Emri: İşlemlerin ya da Kontratların, mevcut Kontrat fiyatından alınması veya satılması emridir. Alım emri, Satış Fiyatı'nda uygulanır ve satış emri, Alış Fiyatı'nda uygulanır. MÜŞTERİ, almış ya da satmış olduğu söz konusu alım veya satıma tekabül eden Piyasa Emir'lerini iptal edemez. e) Biri Diğerini İptal Eder Emri: Diğer bir emre bağlı emirdir. Eğeremirlerden biri gerçekleşirse, diğeri otomatik olarak iptal olur.

5 f) Kayıp/Durdur Emri: Kontrat fiyatında aksi yönde hareket ortaya çıktığında, bu piyasa koşulları boyunca, bir Açık Pozisyonun likide edilmesi amacı ile cari piyasa fiyatlarından farklı olarak, belirli bir Kontrat fiyatından verilen alım veya satım emridir. Bu çeşit bir emrin gerçekleşmesi, MÜŞTERİ tarafından belirlenen Durdur Emri seviyesinin karşıtı olan bir seviyede ortaya çıkabilir. Alım için Durdur emiri, genelde, Satış Fiyatı'nın, Durdur Emir'inde belirtilen, Kontrat fiyatını geçtiği zaman uygulanır. Satım için Durdur Emir'i, genelde, Alış Fiyatı'nın, Durdur Emir'inde belirtilen, Kontrat fiyatına eşit veya bunun altına düştüğü zaman uygulanır. İnternet Vasıtasıyla veya Elektronik İşlem Platformu Üzerinden Emir İletilmesi MÜŞTERİ, BAŞKENT YATIRIM ın web sitesini kullanmak suretiyle ya da BAŞKENT YATIRIM ın bildireceği programı kişisel bilgisayarına yükleyerek bu program vasıtasıyla internet üzerinden işlem yapabilir. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ nin internet aracılığıyla emir ve talimat iletebilmesi için bu Sözleşmenin imzalanmasından sonra MÜŞTERİ yi internet vasıtasıyla işlem yapılmasını sağlayan bilgisayar sistemine tanımlar. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ nin bu sözleşmede belirtilen elektronik posta adresine veya normal posta adresine MÜŞTERİ nin BAŞKENT YATIRIM ın web sitesine ve/veya internet vasıtasıyla emir vermesini sağlayacak programa ulaşmasını sağlayacak olan erişim adresini gönderir. Böylelikle MÜŞTERİ hesabı internet işlemlerine açılmış olur. MÜŞTERİ BAŞKENT YATIRIM ın Elektronik İşlem Platformu üzerinden emir iletebilmek için BAŞKENT YATIRIM ın internet adresinden Elektronik İşlem Platformu programını kendi kişisel bilgisayarına yüklemeli ve çalışır hale getirmelidir. MÜŞTERİ söz konusu programı yüklemesi ve çalıştırması için gerekli olan aktivasyon bilgilerini BAŞKENT YATIRIM dan temin edecektir. MÜŞTERİ,BAŞKENT YATIRIM dan aldığı aktivasyon bilgileri doğrultusunda sözleşmenin ekinde yer alan Müşteri Tanıma Forumu nda belirtilen cep telefonuna veya mail adresine gönderilen şifresini kullanarak Elektronik İşlem Platformu vasıtasıyla işlem yapmaya başlar. MÜŞTERİ, Elektronik İşlem Platformu vasıtasıyla işlem yapabilmesi için şifresini gizli tutmak zorunda olduğunu, şifrenin herhangi bir şekilde üçüncü kişilerce öğrenilmesi durumunda bu hususu iş saatleri içinde BAŞKENT YATIRIM a bildireceğini ve akabinde yazılı olarak teyit edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ tarafından yapılacak bildirim üzerine mümkün olan en kısa sürede şifreyi iptal edecektir. MÜŞTERİ, BAŞKENT YATIRIM a bildirim yapılmasına ve bildirimin yapılmasından şifrenin iptal edilmesine kadar geçecek süre içinde şifre ile yapılacak tüm işlemlerin sorumluluğunun kendisine ait olacağını, BAŞKENT YATIRIM ın bu şekilde üçüncü kişiler tarafından yapılan işlemleri hesabına borç kaydedeceğini, bu yönden hiçbir itirazının bulunmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder. MÜŞTERİ, BAŞKENT YATIRIM ın şifrenin üçüncü kişiler tarafından kullanılması neticesinde yapılan işlemlerden, internet işlemleri ile ilgili kendisinden kaynaklanmayan hile ve sahteciliklerin sonuçlarından, MÜŞTERİ nin bağlı olduğu genel veya özel iletişim araç ve sistemlerinin işlememesinden veya arızalanmasından, bu nedenle BAŞKENT YATIRIM tarafından gönderilen bildirimlerin MÜŞTERİ tarafından alınmamasından, İnternet vasıtası ile gelen veya BAŞKENT YATIRIM tarafından MÜŞTERİ ye gönderilen bilgi, talimat ve bildirimlerin değişik veya eksik iletilmiş olmasından doğacak sonuçlardan sorumlu olmayacağını kabul ve beyan eder.

6 MÜŞTERİ Elektronik İşlem Platformu vasıtası ile emir iletmek için, öncelikle işlem giriş ekranına giriş yapmalı, nominal tutarı girmeli ve İşlem Yapılabilir İşlem/Kontrat cinslerini veya çapraz parite çiftlerini seçmelidir. İşleme hazırlandığında, MÜŞTERİ, "AL/SAT" tuşu üzerine basarak alım veya satım emrini iletmelidir. MÜŞTERİ AL/SAT'ı taşladığında, MÜŞTERİ nin, hesabında yeterli teminat varsa ve "İşlem kabul edilmedi" mesajı alınmamış ise emir verilmiş olur. İşlemler, yetersiz teminat, belirtilmeyen lot büyüklüğü yada umulmayan teknik zorluklar dâhil, bazı sebeplerle gerçekleşmeyebilir. Emirlerin İptali MÜŞTERİ nin BAŞKENT YATIRIM a ilettiği ve gerçekleşmiş MÜŞTERİ emirleri kural olarak iptal edilmez veya değiştirilemez ancak, a) İtiraz üzerine MÜŞTERİ lehine bir iyileştirilme yapılması amacıyla, b) Elektronik İşlem Platformu nda meydana gelen teknik bir sorun nedeniyle ortaya çıkan MÜŞTERİ mağduriyetinin giderilmesi amacıyla ve c) MÜŞTERİ emrinin alınması sonrasında, BAŞKENT YATIRIM ın söz konusu emre ilişkin olarak başka bir kuruluş nezdinde korunma amaçlı olarak almış olduğu pozisyonun karşı tarafça iptal edilmesi veya fiyatının değiştirilmesi durumlarında emir iptali ve fiyat değişikliği yapılabilir. Ayrıca, telefonda gerçekleşen emirlerin, platform üzerindeki müşteri hesabına aktarılması sırasında oluşabilecek hataların düzeltilmesi yapılabilir. MÜŞTERİ nin BAŞKENT YATIRIM a ilettiği ve piyasa emri dışındaki bekleyen emirlerde parite fiyatının emire spread farkı kadar yakında olmadığı durumlarda iptal işlemi ve fiyat değişikliği yapılabilir. MÜŞTERİ, fiyat sağlayıcı kuruluşlar ile olan iletişimde yaşanabilecek güçlükler, olağandışı piyasa koşulları veya belirli bir varlık/varlık çifti ile ilgili likidite sorunları nedeniyle Elektronik İşlem Platformu veya İşlem Masası vasıtasıyla sunulacak fiyat kotasyonları ile piyasada oluşan fiyat kotasyonları arasında farklılıklar oluştuğu takdirde, ŞİRKET in bekleyen Emirleri iptal edebileceğini veya fiyatları değiştirebileceğini kabul ve beyan eder. Emirlerin Yerine Getirilmesi BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ hesabında iletilen emrin tümünü destekleyecek oranda teminat bulunmaması durumunda emir gerçekleşmiş dahi olsa söz konusu emri her aşamada iptal etme yetkisine sahiptir. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ emirleri için doğrudan karşı taraf konumundadır ve verilen emirler bizzat BAŞKENT YATIRIM tarafından gerçekleştirilecektir. BAŞKENT YATIRIM ile MÜŞTERİ arasında çıkar çatışması yaşanması mümkündür. Gerçekleştirilen kaldıraçlı alım satım işlemleri sonucunda, MÜŞTERİ kara geçtiğinde, BAŞKENT YATIRIM zarar edecek veya MÜŞTERİ zarar ettiğinde BAŞKENT YATIRIM kar edecektir. Emirlerin Gerçekleştirilmesinde BAŞKENT YATIRIM ın Sorumluluğu

7 BAŞKENT YATIRIM MÜŞTERİ emrinin gerçekleştirilmesi hususunda gerekli özeni gösterir. Ancak BAŞKENT YATIRIM, kendisine atfedilemeyecek bir nedenle bu emirlerin gerçekleşmemesinden sorumlu değildir. BAŞKENT YATIRIM ın telefon, internet gibi elektronik iletişim sistemlerinin birinde arıza meydana gelmesi durumunda, MÜŞTERİ emirlerini çalışan diğer alternatif sistemlerle veya yazılı olarak iletir ve arıza nedeniyle emir ve talimatlarının geç veya hiç gerçekleşmediğini ileri sürerek herhangi bir tazminat talep edemez. BAŞKENT YATIRIM, herhangi bir piyasaya veya takas veya ödeme sistemine ait bir iletişim, aktarım veya bilgisayar sistemine, bağlantıda gecikme, bozukluk veya bağlantı kuramamadan dolayı ortaya çıkan herhangi bir kayıp, hasar, masraf, harcamadan ötürü MÜŞTERİ ye karşı sorumlu olmayacaktır. Emirlerin Teyidi MÜŞTERİ ilettiği emrin sonucunun kendine bildirilebilmesi için Müşteri Tanıma Formunda yer alan telefonunu ve internet adresini ulaşılabilir şekilde tutmakla yükümlüdür. BAŞKENT YATIRIM MÜŞTERİ nin söz konusu telefon ve internet adresine mesaj gönderdiğinde MÜŞTERİ ye bilgi vermiş addedilir. MÜŞTERİ mesajın kendisine ulaşmadığını iddia edemez ve bu nedenle BAŞKENT YATIRIM a sorumluluk yükleyemez. MÜŞTERİ, hesabında Açık Pozisyon bulunduğunda hesabını sık sık kontrol etmelidir. MÜŞTERİ Elektronik İşlem Platformu nu kullanarak yaptığı işlemlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini yine Elektronik İşlem Platformu nu kullanarak kontrol edebilecektir. MÜŞTERİ telefon ile verdiği emirlerin akıbetini emrin verildiği gün 24:00 e kadar kontrol edebilir. İşlem Saatleri MÜŞTERİ BAŞKENT YATIRIM a telefonla, online iletişim sağlayan diğer araçlarla veya Elektronik İşlem Platformu vasıtasıyla Pazar günü 24:00 den Cuma günü 24:00 e kadar ürünlerin işlem saatlerinde emir iletebilir. Yazılı emirler ise ancak mesai günleri 09:00-18:00 saatleri arasında BAŞKENT YATIRIM a iletilebilir. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ ye bildirmek kaydıyla söz konusu işlem saatlerini değiştirme ve işlem saatlerini geçici olarak durdurma hakkına sahiptir. Hesaptan Para Çekilmesi MÜŞTERİ, BAŞKENT YATIRIM nezdindeki hesabından, açık pozisyonları için gereken teminatın dışındaki nakdi çekebilir. BAŞKENT YATIRIM MÜŞTERİ nin para çekme talebini en geç (2) iş günü içinde yerine getirir. Müşteri Hesabından Para ödemesi yapılabilmesi için, ilgili taraflarca imza edilmiş ve Başkent Menkul Değerler A.Ş. ye sunulmuş yazılı Para Çekme talebi veya BaskentFX internet sitesinde bulunan müşteri paneline şifresi ile giriş yaparak, Para Çekme Talebi gönderilmiş olması gerekmektedir. TEMİNAT GEREKLİLİKLERİ

8 MÜŞTERİ nin Teminat Sağlama Yükümlülüğü BAŞKENT YATIRIM, emrin iletilmesi anında MÜŞTERİ nin açacağı İşlem/Kontrat pozisyonu karşılığının tümünün hesapta bulunmasını zorunlu tutmamaktadır. Buna karşılık MÜŞTERİ, açmış olduğu pozisyonun teminatını teşkil etmek üzere açılan pozisyon bedelinin en az % 1 ı kadar teminat bulundurmak zorundadır. Bu oran 1/100 kaldıraç oranı kullanan müşteriler için geçerlidir. BAŞKENT YATIRIM tarafından MÜŞTERİ ye tanınabilecek azami kaldıraç oranı 1/100 dür. İşlem yapmak üzere MÜŞTERİ tarafından yatırılacak teminatlar, BAŞKENT YATIRIM ın nezdindeki banka hesabına gönderilecektir. Nakit olarak BAŞKENT YATIRIM a teslim edilecek teminat tutarı, Şirket veznesine dekont karşılığı teslim edilecektir. Gerekli teminat tutarı BAŞKENT YATIRIM a yatırılmadan Müşteri hesabına herhangi bir işlem gerçekleştirilmeyecektir. Teminat olarak sadece nakit Türk Lirası ve konvertible döviz ve Kurulca uygun görülen diğer varlıklar kabul edilecektir. Tüm Teminat ve Hesap Bakiye'leri, yalnızca Amerikan Doları olarak hesaplanacak ve rapor edilecektir. Amerikan Doları haricinde yatırılan teminatlar, teminatın hesaba giriş yapıldığı andaki bankalar arası satış kuru baz alınarak Amerikan Doları olarak hesaplanıp, hesaba yansıtılacaktır. İşlem yapmak üzere getirilen teminatlar yalnızca kaldıraçlı alım satım işlemlerinde kullanılmak üzere kabul edilecektir. Teminat sağlama yükümlülüğü çerçevesinde toplanan nakdin bankacılık düzenlemeleri uyarınca mevduat toplama anlamına gelebilecek şekilde değerlendirilmesi kesinlikle mümkün değildir. MÜŞTERİ, BAŞKENT YATIRIM daki hesabından Takas Merkezindeki teminat hesabına; keza Takas Merkezi ndeki teminat hesabından BAŞKENT YATIRIM daki hesabına nakit ve/veya kıymet aktarılması işlemleri için BAŞKENT YATIRIM a yetki verdiğini peşinen kabul etmiştir. Teminatların saklanmasına ilişkin esaslar Kurulca belirlenir ve işbu sözleşme hükümleri uyarınca BAŞKENT YATIRIM a tevdi edilen işlem teminatları, iade edilmesi gerektiğinde aynen değil misli olarak iade edilir. BAŞKENT YATIRIM, Elektronik İşlem Platformu ve/veya elektronik posta ile bildirim yapılması suretiyle veya MÜŞTERİ nin kayıtlı telefonundan görüşme yapılması suretiyle sürdürme teminat oranlarını değiştirebilir. BAŞKENT YATIRIM tarafından Takas Merkezi ne yatırılan MÜŞTERİ ye ait nakit teminatlar, Takas Merkezi tarafından nemalandırılır. Nema tutarları BAŞKENT YATIRIM tarafından MÜŞTERİ hesabına aktarılır. Bu Sözleşme kapsamında alınan teminatlar rehnedilemez, kullanım amaçları dışında tasarruf edilemez, üçüncü kişilere devredilemez. Başlangıç Teminatı Tutarı MÜŞTERİ nin yeni bir pozisyon açabilmesi için gereken minimum teminat tutarıdır. Teminat tutarı kaldıraç oranına göre değişiklik göstermektedir. Sürdürme Teminat Tutan

9 MÜŞTERİ'nin hesabındaki Açık Pozisyonları sürdürebilmesi için bulundurması gereken Sürdürme Teminat Tutarı, Başlangıç Teminat Tutarı nın % 20 si kadardır.başkent YATIRIM, sürdürme teminat oranının altına inilmeyeceğini garanti etmemektedir.ayrıca BAŞKENT YATIRIM MÜŞTERİ nin anlık varlığı Başlangıç Teminatının % 50 sine geldiğinde MÜŞTERİ ye Elektronik İşlem Platformu üzerinden teminatın tamamlanması için bir uyarı (Margin Call) vermektedir. MÜŞTERİ Pozisyonlarının Kapatılması MÜŞTERİ hesabında bulunan teminat tutarı Sürdürme Teminat Tutarı na eşit veya Sürdürme Teminatı nın altına düşer ise, BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ'nin hesabında olan Açık Pozisyonların tamamını veya bir kısmını, yükümlülüğü olmamak ile birlikte müşterinin onayını almadan, bilgi vermeden ters işlemle kapatma veya likide etme hakkına sahip olacaktır. MÜŞTERİ teminat yükümlülüklerini takip etmek ile mükellef olup, aksi takdirde doğacak zarardan kendisi sorumlu olacaktır. Teminat Tamamlama Yükümlülüğü MÜŞTERİ teminat limitlerini takip etmek ve gerektiğinde tamamlamakla yükümlüdür. Teminatın azaldığını, açık pozisyonlarını, gerçekleşen işlemlerini, anlık kar/zarar durumunu izlemek, öğrenmek ve bilmek yükümlülüğü tamamen MÜŞTERİ ye aittir. MÜŞTERİ kalan teminatını, anlık kar/zararını, pozisyonlarını, gerçekleşen işlemlerini bilmediğini ileri süremez. BAŞKENT YATIRIM, MÜŞTERİ den eksik olan teminat tutarını tamamlamasını isteyebilir. Aksi takdirde BAŞKENT YATIRIM yukarıda belirtildiği şekilde MÜŞTERİ'nin pozisyonlarını likit hale getirmek hakkına sahip olduğu gibi, belirtilen teminatlar tamamlanmadan yeni pozisyon açmayacaktır. BAŞKENT YATIRIM, Müşteri hesabındaki teminatların yetersiz olacağı ve teminat tamamlama yükümlülüğünü yerine getiremeyeceği kanaatine vardığı veya MÜŞTERİ menfaati için derhal müdahale edilmesi gereken durumlarda pozisyonları kapatmaya/likidite etmeye yetkilidir. Bu yetkinin kullanılması tamamen BAŞKENT YATIRIM ın takdirinde olup, bu yetkinin kullanılması veya kullanılmaması hallerinde oluşacak zararlardan BAŞKENT YATIRIM sorumlu tutulamaz

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI 13-03-POL-002 MAYIS 2015 Versiyon 0. 0 İÇİNDEKİLER I. Politikalar... 3 1. Amaç ve Kapsam... 3 2. Müşteri Emirlerinin Kabulü Ve Gerçekleştirilmesine Yönelik Esaslar...

Detaylı

BORSA İSTANBUL A.Ş. ye EMİR İLETİMİ VE İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİN USUL VE ESASLARI

BORSA İSTANBUL A.Ş. ye EMİR İLETİMİ VE İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİN USUL VE ESASLARI BORSA İSTANBUL A.Ş. ye EMİR İLETİMİ VE İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİN USUL VE ESASLARI AÇIKLAMA VE KAPSAM: İşlem aracılığı faaliyeti kapsamında Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş (Bundan sonra ŞİRKET

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİNE EK SÖZLEŞME (1)

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİNE EK SÖZLEŞME (1) Sayfa 1 / 9 KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİNE EK SÖZLEŞME (1) TARAFLAR 1. ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (Aşağıda kısaca "ARACI KURUM" diye anılacaktır) Adresi: Gülbahar Mahallesi,

Detaylı

DESTEK MENKUL DEĞERLER AŞ EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

DESTEK MENKUL DEĞERLER AŞ EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI DESTEK MENKUL DEĞERLER AŞ EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI I. AMAÇ VE KAPSAM İşbu politika, Destek Menkul Değerler AŞ (Şirket) tarafından Sermaye Piyasası Kurulu nun (SPK) 11/7/2013 tarihli ve 28704 sayılı

Detaylı

VOB KALDIRAÇLI ALIM SATIM PLATFORMU

VOB KALDIRAÇLI ALIM SATIM PLATFORMU VOB KALDIRAÇLI ALIM SATIM PLATFORMU 1 Gündem Başlıkları İşlem Sistemi Tasarımı Modelin Genel Esasları İşlem Görmesi Planlanan Pariteler Teminatlandırma Esasları Üyelik Soru-Cevap 2 İşlem Sistemi Tasarımı

Detaylı

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI 1.Yasal Dayanak Bu politika, Sermaye Piyasası Kurulu nun III-37.1 sayılı Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri İle Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ inin

Detaylı

DESTEK MENKUL DEĞERLER AŞ EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

DESTEK MENKUL DEĞERLER AŞ EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI DESTEK MENKUL DEĞERLER AŞ EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI I. AMAÇ VE KAPSAM İşbu politika, Destek Menkul Değerler AŞ (Şirket) tarafından Sermaye Piyasası Kurulu nun (SPK) 11/7/2013 tarihli ve 28704 sayılı

Detaylı

1. EMİR İLETİMİ, İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE TAKAS VEYA TASFİYE ESASLARI

1. EMİR İLETİMİ, İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE TAKAS VEYA TASFİYE ESASLARI 1. EMİR İLETİMİ, İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE TAKAS VEYA TASFİYE ESASLARI Emir iletimi, işlemlerin gerçekleştirilmesi ve takas veya tasfiyesinin nasıl yapılacağına ilişkin esaslar Müşteri Emri Gerçekleştirme

Detaylı

KALDIRAÇLI İŞLEMLER ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ

KALDIRAÇLI İŞLEMLER ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ KALDIRAÇLI İŞLEMLER ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ MÜŞTERİ ADI : SOYADI : HESAP NO : TARİH : / /201.. İMZA : Bu sözleşme Başkent Menkul Değerler A.Ş. Türkiye Sermaye Piyasaları Kaldıraçlı Alım-Satım İşlemleri hizmet

Detaylı

EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI Açıklama Emir Gerçekleştirme Politikası Hazırlayan İç Kontrol Birimi Hazırlanma Tarihi 14.03.2015 Onaylayan Yönetim Kurulu Onaylanma Tarihi 06.04.2015 Son Değişiklik tarihi:

Detaylı

İÇ KONTROL SİSTEMİ MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

İÇ KONTROL SİSTEMİ MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI İÇ KONTROL SİSTEMİ MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ ve KAPSAM... 2 2. TANIMLAR... 2 3. YÜKÜMLÜLER... 3 4. İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİ PİYASALAR... 3 5. MÜŞTERİ EMİRLERİNİN

Detaylı

EMİR İLETİMİNE ARACILIK FAALİYETLERİ POLİTİKASI

EMİR İLETİMİNE ARACILIK FAALİYETLERİ POLİTİKASI EMİR İLETİMİNE ARACILIK FAALİYETLERİ POLİTİKASI 13-03-POL-001 MAYIS 2015 Versiyon 0. 0 İÇİNDEKİLER I. Giriş... 3 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 II. Politikalar... 4 1. Müşteri Emirlerinin İletilmesine Yönelik

Detaylı

EKSPRES YATIRIM EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

EKSPRES YATIRIM EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI 1 AMAÇ VE KAPSAM 1.1 AMAÇ EKSPRES YATIRIM EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI Bu prosedürün amacı; Pay Piyasası, Vadeli İşlemler ve Tezgahüstü Piyasa da yatırımcı emirlerinin gerçekleştirilmesinde uygulanacak

Detaylı

ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL

ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL Tüketici Ödeme Hizmetleri Çerçeve Sözleşmesi ( Çerçeve Sözleşme ) Taraflar ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL Telefon: 0850 222 0 600 Faks: 0212 286 61 00

Detaylı

Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı mahiyetteki fiiller yüzde 50'si yüzde 25 yüzde 25 1/5

Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı mahiyetteki fiiller yüzde 50'si yüzde 25 yüzde 25 1/5 BİST'TE BORSA İŞLEMLERİNİN AÇIK, DÜZENLİ VE DÜRÜST BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMESİNE AYKIRI EMİR VE İŞLEMLER İLE BU NİTELİKTEKİ EMİRLERİ VEREN VEYA İŞLEMLERİ YAPAN YATIRIMCILARA UYGULANACAK TEDBİRLER HAKKINDA

Detaylı

EMİR İLETİMİ, İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE TAKAS VEYA TASFİYESİNİN NASIL YAPILACAĞI HUSUSU VE EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

EMİR İLETİMİ, İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE TAKAS VEYA TASFİYESİNİN NASIL YAPILACAĞI HUSUSU VE EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI EMİR İLETİMİ, İŞLEMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE TAKAS VEYA TASFİYESİNİN NASIL YAPILACAĞI HUSUSU VE EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI Menkul Kıymet alım ve satımına ilişkin tüm işlemler, Müşteri'nin kendi takdir

Detaylı

BORSA İSTANBUL ANONİM ŞİRKETİ KIYMETLİ MADENLER PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİNE VE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR GENELGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BORSA İSTANBUL ANONİM ŞİRKETİ KIYMETLİ MADENLER PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİNE VE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR GENELGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Genelge No : Yayım Tarihi: BORSA İSTANBUL ANONİM ŞİRKETİ KIYMETLİ MADENLER PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİNE VE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR GENELGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

Başlangıç Teminatı: Türev araç işlemleri için talep edilen asgari teminat tutarıdır.

Başlangıç Teminatı: Türev araç işlemleri için talep edilen asgari teminat tutarıdır. Amaç ve Kapsam Bizim Menkul Değerler A.Ş (BMD) tüm müşteri emirlerinin özenli, adil ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesinde en iyi gayreti gösterir. Emir gerçekleştirme politikası ile BMD, müşterilerinden

Detaylı

ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL

ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL Ticari Ödeme Hizmetleri Çerçeve Sözleşmesi ( Çerçeve Sözleşme ) Taraflar ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL Telefon: 0850 222 0 600 Faks: 0212 286 61 00

Detaylı

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Döküman İçeriği 2.13 Garanti FX Trader Java... 3 2.13.1 FX Ana Menü... 3 2.13.2 FX Fiyat İzleme ve Emir Ekranları:... 3 2.13.3 FX Teminat İzleme Alanı:...

Detaylı

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ SANKO KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ TARAFLAR Bir tarafta, SANKO MENKUL DEÐERLER A.Þ. (Bundan sonra ARACI KURUM olarak anýlacaktýr.) ile diðer tarafta.... bundan sonra kýsaca MÜÞTERÝ/LER

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ SÖZLEŞMENİN TARAFLARI VE TARAFLARI TANITICI BİLGİLER

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ SÖZLEŞMENİN TARAFLARI VE TARAFLARI TANITICI BİLGİLER KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ Sözleşme No Hesap No Sözleşmenin İmza Yeri Tarih SÖZLEŞMENİN TARAFLARI VE TARAFLARI TANITICI BİLGİLER Bir tarafta İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. (bundan

Detaylı

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ İLE YAN HİZMETLERE İLİŞKİN BELGE VE KAYIT DÜZENİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ İLE YAN HİZMETLERE İLİŞKİN BELGE VE KAYIT DÜZENİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ İLE YAN HİZMETLERE İLİŞKİN BELGE VE KAYIT DÜZENİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI III-45.1 sayılı Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Belge ve Kayıt Düzeni

Detaylı

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan pencerelerden, VOB seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI Yasal Dayanak Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (TMD) Yönetim Kurulu tarafından işbu politikanın hazırlanması kararlaştırılmıştır.

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER A.Ş.

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde

Detaylı

MEKSA YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

MEKSA YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI MEKSA YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI A-Yasal Dayanak Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Meksa Yatırım) Yönetim Kurulu tarafından işbu politikanın hazırlanması kararlaştırılmıştır.

Detaylı

Başkent Menkul Değerler A.Ş. internet sitesinde yer verilmesi zorunlu asgari bilgiler YATIRIM HİZMET VE FAALİYET İZİNLERİ DİĞER MENKUL KIYMETLER

Başkent Menkul Değerler A.Ş. internet sitesinde yer verilmesi zorunlu asgari bilgiler YATIRIM HİZMET VE FAALİYET İZİNLERİ DİĞER MENKUL KIYMETLER Başkent Menkul Değerler A.Ş. internet sitesinde yer verilmesi zorunlu asgari bilgiler a) Yetkili olunan hizmet türleri YATIRIM HİZMET VE FAALİYET İZİNLERİ İŞLEM ARACILIĞI FAALİYETİ PAYLAR DİĞER MENKUL

Detaylı

Sayfa No: 1/12 YATIRIMCI EMİRLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI YÖNETMELİĞİ

Sayfa No: 1/12 YATIRIMCI EMİRLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI YÖNETMELİĞİ Sayfa No: 1/12 YATIRIMCI EMİRLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI YÖNETMELİĞİ I. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, III-37.1 Yatırım

Detaylı

YURTDIŞI MENKUL KIYMET MUHABİRLİĞİ İLE İLGİLİ EK SÖZLEŞME

YURTDIŞI MENKUL KIYMET MUHABİRLİĞİ İLE İLGİLİ EK SÖZLEŞME YURTDIŞI MENKUL KIYMET MUHABİRLİĞİ İLE İLGİLİ EK SÖZLEŞME... (isim),...... (adres) (Bundan böyle Müşteri olarak anılacaktır) ve Mecidiyeköy Yolu Sok. No:286 Şişli 80260 İstanbul adresinde faaliyette bulunan

Detaylı

Kaldıraçlı Alım Satım Esasları

Kaldıraçlı Alım Satım Esasları Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kaldıraçlı Alım Satım Esasları Ürün : Kaldıraçlı Alım Satım Esasları Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: Kaldıraçlı alım satım esasları hakkında bilgi verilmiştir.

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Tacirler İçin)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Tacirler İçin) 1. Taraflar Bu ek sözleşme ( Ek Sözleşme ), FİNANSBANK A.Ş ( Banka ) ile aşağıda imza kısmında adı geçen Müşteri arasında, Banka ile imzaladığınız/imzalayacağınız Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi nin (

Detaylı

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ DAHA HIZLI ve DAHA KOLAY İnternet şubede her sayfada sayaç bulunmaktadır. Böylelikle müşterilerimiz, şube üzerinde herhangi bir alanı tıkladığında sayaç sıfırlanacak; 20

Detaylı

BORSA İSTANBUL ANONİM ŞİRKETİ KIYMETLİ MADENLER PİYASASI ALTIN DÖNÜŞÜM ESASLARI GENELGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BORSA İSTANBUL ANONİM ŞİRKETİ KIYMETLİ MADENLER PİYASASI ALTIN DÖNÜŞÜM ESASLARI GENELGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Genelge No : Yayım Tarihi: BORSA İSTANBUL ANONİM ŞİRKETİ KIYMETLİ MADENLER PİYASASI ALTIN DÖNÜŞÜM ESASLARI GENELGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Genelge nin amacı, Borsa

Detaylı

Yatırım Kuruluşları Dönem Deneme Sınavı

Yatırım Kuruluşları Dönem Deneme Sınavı 1. Aşağıdakilerden hangisi yatırım hizmet ve faaliyetleri arasında yer almaz? A. Yatırım danışmanlığı B. Sermaye piyasası araçlarının halka arzında yüklenimde bulunmaksızın satışa aracılık edilmesi C.

Detaylı

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.)

Detaylı

UYARI: Sınavdaki soruları birebir yansıtmaz. Kitaplarımızda Yer Alan Benzer Soru. Birebir soru YATIRIM KURULUŞLARI, SORU BANKASI, SAYFA; 7

UYARI: Sınavdaki soruları birebir yansıtmaz. Kitaplarımızda Yer Alan Benzer Soru. Birebir soru YATIRIM KURULUŞLARI, SORU BANKASI, SAYFA; 7 UYARI: 01 Aralık 2018 Cumartesi Günü yapılan yazılı sınavın soruları yayımlanmamaktadır ve yayımlanması yasaktır. Aşağıda yer alan sorular,tüm yayın hakları Finansed e ait kitaplarda yer alan ve sınavda

Detaylı

Address: Teminat Metodu? (Birini Seçin): Banka Transferi Banka Kartı/Kredi Kartı. Bizi Nereden Öğrendiniz?: Sosyal Güvenlik No veya Vergi No:

Address: Teminat Metodu? (Birini Seçin): Banka Transferi Banka Kartı/Kredi Kartı. Bizi Nereden Öğrendiniz?: Sosyal Güvenlik No veya Vergi No: HESAP BİLGİLERİ Hesapta Görülecek İsim: Email Address: Başlangıç Teminatı: $ Teminat Metodu? (Birini Seçin): Banka Transferi Banka Kartı/Kredi Kartı Bizi Nereden Öğrendiniz?: Güvenlik Sorusu (Yalnız birini

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ Sözleşme Seri No Hesap No : : A- TARAFLAR Yetkili Aracı Kurum Adı : Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Aşağıda kısaca Aracı Kurum diye anılacaktır.)

Detaylı

Uyarı: Önemli Açıklama:

Uyarı: Önemli Açıklama: TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) Önemli Açıklama: Vadeli İşlem

Detaylı

İŞLEM SÖZLEŞMESİ TANIMLAR

İŞLEM SÖZLEŞMESİ TANIMLAR İŞLEM SÖZLEŞMESİ Bu İşlem Sözleşmesi (Sözleşme) Klas Trading LTD (Şirket) ve Yatırımcı arasında, taraflardan biri anlaşmayı bozana kadar süresiz olarak geçerlidir. Bu sözleşme müşterinin kişisel ve kurumsal

Detaylı

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Menkul FX Trader IPhone Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık

Detaylı

Konu : Döviz Ödemeli Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Tahvil ve Bono Piyasası'nda İşlem Görme ve Takas Esaslan

Konu : Döviz Ödemeli Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Tahvil ve Bono Piyasası'nda İşlem Görme ve Takas Esaslan M t İ?JA N B U L m _ t, w MENKUL KIYMETLER Genelge No : 57 Tahvil ve Bono Piyasası Müdürlüğü BORSASI İstinye 80860 İstanbul Tel.: (0212} 298 21 00 Faks: (0212) 298 25 00 Konu : Döviz Ödemeli Devlet İç

Detaylı

1. Yapılan işlemlerin asgari unsur ve risklerine, Yatırım hizmet ve faaliyetleri Genel Risk Bildirimi

1. Yapılan işlemlerin asgari unsur ve risklerine, Yatırım hizmet ve faaliyetleri Genel Risk Bildirimi 1. Yapılan işlemlerin asgari unsur ve risklerine, Yatırım hizmet ve faaliyetleri Genel Risk Bildirimi Önemli Açıklama Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar

Detaylı

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. NİN BORSA İSTANBUL A.Ş KIYMETLİ MADENLER PİYASASINDA YÜRÜTECEĞİ NAKİT TAKAS VE TEMİNAT

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. NİN BORSA İSTANBUL A.Ş KIYMETLİ MADENLER PİYASASINDA YÜRÜTECEĞİ NAKİT TAKAS VE TEMİNAT İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. NİN BORSA İSTANBUL A.Ş KIYMETLİ MADENLER PİYASASINDA YÜRÜTECEĞİ NAKİT TAKAS VE TEMİNAT işlemleri HİZMETİ VE BU HİZMETE İLİŞKİN ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel

Detaylı

İŞLEM ARACILIĞI PAY PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİNİN ALIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

İŞLEM ARACILIĞI PAY PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİNİN ALIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İŞLEM ARACILIĞI PAY PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİNİN ALIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ a) Alım-Satım Emri Kabul Esasları Tüm müşteriler alım-satım emirlerini yazılı veya telefon, faks ya da internet aracılığıyla

Detaylı

Genelge No : 2010/105

Genelge No : 2010/105 Genelge No : 2010/105 Çıkarıldığı Tarih : 07.01.2010 Yürürlük Tarihi : 12.01.2010 Konusu Yapılan Değişiklikler : : 2005/5 Sayılı Genelgede Değişiklik (Özel Şartlara Tabi Transferi İşlemleri ve Hatalı İşlem

Detaylı

OSMANLI MOBİL FX Trader

OSMANLI MOBİL FX Trader OSMANLI MOBİL FX Trader Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Mobil FX Trader Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 25/8/2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 FX Fiyat izleme ve emir ekranları:... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 3

Detaylı

TAKASBANK BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER VE TAŞLAR PİYASASI TAKAS VE TEMİNAT İŞLEMLERİ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ

TAKASBANK BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER VE TAŞLAR PİYASASI TAKAS VE TEMİNAT İŞLEMLERİ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ TAKASBANK BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER VE TAŞLAR PİYASASI TAKAS VE TEMİNAT İŞLEMLERİ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme; Şişli Merkez Mahallesi Merkez Cad. No:6, 34381 Şişli İSTANBUL adresinde faaliyet

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU 1 2 Kaldıraçlı Alım Satım İşlemlerine İlişkin Risk Bildirim Formu KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU 3 ÖNEMLI AÇIKLAMA

Detaylı

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ MADDE 1. TARAFLAR 1- SERVİS SAĞLAYICI : HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (Sözleşmenin bundan sonraki bölümünde kısaca "Hostbey)"

Detaylı

Evrakı Doğrulamak İçin : İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.

Evrakı Doğrulamak İçin :   İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. *BE6E3NZJ9* Genel Mektup : 1521 İstanbul, 12/02/2019 PAY ve BORÇLANMA ARAÇLARI TAKAS BÖLÜMÜ Konu İlgili BİAŞ Para Piyasası Yönerge ve Prosedür Değişikliği Hk. Bankalar Aracı Kurumlar Sayın Genel Müdür,

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ ÖNEMLİ BİLGİLER 1- Lütfen, sözleşmede yer alan İsim, Soy isim ve İmza Bilgi kısımlarını doldurunuz. 2- Sözleşmeye ek olarak, aşağıda yer alan belgeleri

Detaylı

TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.)

TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.) TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde

Detaylı

A) 49,90 B) 49,95 C) 49,98 D) 50,00 E) 50,05

A) 49,90 B) 49,95 C) 49,98 D) 50,00 E) 50,05 1) Bir yıldan uzun vadeli finansal varlıkların işlem gördüğü piyasalar aşağıdakilerden hangisidir? A) Sermaye piyasası B) Para piyasası C) Gerçek varlık piyasası D) Yatırım piyasası E) Risk yatırımı piyasası

Detaylı

BORSA İSTANBUL A.Ş. BORSA İSTANBUL PARA PİYASASI YÖNERGESİ

BORSA İSTANBUL A.Ş. BORSA İSTANBUL PARA PİYASASI YÖNERGESİ Belge Adı BORSA İSTANBUL PARA PİYASASI YÖNERGESİ Türü YÖNERGE Kodu 10.YÖN.01 Onay Tarihi 25/08/2016 Revizyon Tarihi 17/04/2019 Revizyon Numarası 3 Hazırlayan BORÇLANMA ARAÇLARI PİYASASI OPERASYON DİREKTÖRLÜĞÜ

Detaylı

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder.

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3. Alım Satım Aracılığı Faaliyeti Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3.1. Emir İletimine Aracılık

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58

Detaylı

EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI YÖNETMELİĞİ

EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI YÖNETMELİĞİ EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI YÖNETMELİĞİ 0 AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR AMAÇ: Bu Yönetmeliğin amacı; 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, III-37.1 Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri İle Yan Hizmetlere

Detaylı

GLOBAL SAKLAMA HI ZMETI I ŞLEM ESASLARI

GLOBAL SAKLAMA HI ZMETI I ŞLEM ESASLARI GLOBAL SAKLAMA HI ZMETI I ŞLEM ESASLARI Amaç İşlem esaslarının amacı, Takasbank tarafından yurtdışı sermaye piyasası araçları muhabirleri aracılığı ile verilen yurtdışı takas ve saklama hizmetine ilişkin

Detaylı

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YASAL BİLGİLENDİRME

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YASAL BİLGİLENDİRME YASAL BİLGİLENDİRME Burada yer alan bilgiler, Sermaye Piyasası Kurulu nun III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliği nin 28. maddesi hükümleri gereği açıklanmaktadır.

Detaylı

TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI Yasal Dayanak Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (TMD) Yönetim Kurulu tarafından işbu politikanın hazırlanması kararlaştırılmıştır.

Detaylı

Takas, Saklama ve Operasyon İşlemleri Dönem Deneme Sınavı

Takas, Saklama ve Operasyon İşlemleri Dönem Deneme Sınavı 1. Aşağıdakilerden hangisi MKK nın ortakları arasında yer almaz? A. Takasbank A.Ş. B. Sermaye Piyasası Kanunu na göre kurulan ve faaliyet izni verilen diğer borsalar C. Borsa İstanbul A.Ş. D. Aracı Kurumlar

Detaylı

TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI Yasal Dayanak Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (TMD) Yönetim Kurulu tarafından işbu politikanın hazırlanması kararlaştırılmıştır.

Detaylı

Yapı Kredi Yönetim Kurulu

Yapı Kredi Yönetim Kurulu Sermaye Piyasaları İşlemleri Politikaları Yazan: Uyum Ofisi & Özel Bankacılık Pazarlama ve Ürün Yönetimi Onay tarihi: Onaylayan: Yapı Kredi Yönetim Kurulu Gözden Geçirme Tarihi: Versiyon: 1.0 Geçerlilik:

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ RİSK BİLDİRİM FORMU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ RİSK BİLDİRİM FORMU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ RİSK BİLDİRİM FORMU ÖNEMLİ AÇIKLAMA Kaldıraçlı işlem, Müşteri nin yatırdığı teminat tutarının belirli bir katına kadar (kaldıraç) işlem yapmasına imkân sağlayan işlemlerdir.

Detaylı

Başkent Menkul Değerler A.Ş. internet sitesinde yer verilmesi zorunlu asgari bilgiler

Başkent Menkul Değerler A.Ş. internet sitesinde yer verilmesi zorunlu asgari bilgiler Başkent Menkul Değerler A.Ş. internet sitesinde yer verilmesi zorunlu asgari bilgiler a) Yetkili olunan hizmet türleri Mevcut Yetki Belgesi / İzin Adı Tarih No Alım Satım Aracılığı Yetki Belgesi 01.09.1992

Detaylı

Konu: İMKB Vadeli İşlemler Piyasası Teminat ve Pozisyon Limitlerine İlişkin Esaslar

Konu: İMKB Vadeli İşlemler Piyasası Teminat ve Pozisyon Limitlerine İlişkin Esaslar Genelee No: 191 İMKB Vadeli İşlemler Piyasası Müdürlüğü İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI www.imkb.gov.tr Emirgan 34467 İstanbul Tel : (0212) 298 21 00. Faks: (0212) 298 25 00 istanbul, 29 Aralık 2003

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler) Bu ek sözleşme ( Ek Sözleşme ), FİNANSBANK A.Ş ( Banka ) ile aşağıda imza kısmında adı geçen Müşteri arasında imzalanmıştır. Bu Ek Sözleşme, Banka ile imzaladığınız/imzalayacağınız Bankacılık İşlemleri

Detaylı

Hesap No Şubesi Müşteri Temsilcisi T.C. Kimlik No/VKN

Hesap No Şubesi Müşteri Temsilcisi T.C. Kimlik No/VKN Konu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu Eski Sayfa/Madde Öncekinde Yok. Yenisinde 1.sayfa olarak eklendi. Adı ve Soyadı/Unvanı Hesap No Şubesi Müşteri Temsilcisi T.C. Kimlik No/VKN Yeni SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ

Detaylı

TAKASBANK BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER VE TAŞLAR PİYASASI TAKAS VE TEMİNAT İŞLEMLERİ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ

TAKASBANK BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER VE TAŞLAR PİYASASI TAKAS VE TEMİNAT İŞLEMLERİ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ TAKASBANK BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER VE TAŞLAR PİYASASI TAKAS VE TEMİNAT İŞLEMLERİ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme; Borsa İstanbul Yerleşkesi Reşitpaşa Mh. Tuncay Artun Cad. 34467 Sarıyer / İstanbul

Detaylı

TAKASBANK BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER PİYASASI TAKAS VE TEMİNAT İŞLEMLERİ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ

TAKASBANK BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER PİYASASI TAKAS VE TEMİNAT İŞLEMLERİ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ TAKASBANK BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER PİYASASI TAKAS VE TEMİNAT İŞLEMLERİ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme; Reşitpaşa Mahallesi, Borsa İstanbul Caddesi, No:4 Sarıyer 34467 İstanbul adresinde faaliyet

Detaylı

EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI 1. Yasal Dayanak Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından işbu politikanın hazırlanması kararlaştırılmıştır. Bu politika, Sermaye Piyasası Kurulu nun

Detaylı

Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi

Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi Bu Sözleşme, Ofisim.com 'un Müşteri ye CRM hizmetlerinin satış ve kullanım şartlarını düzenlemektedir. Müşteri ve Ofisim.com, aşağıda belirtilen şartlar üzerinde tam bir

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRONİK FON ALIM SATIM PLATFORMU KURUCU SÖZLEŞMESİ

TÜRKİYE ELEKTRONİK FON ALIM SATIM PLATFORMU KURUCU SÖZLEŞMESİ TÜRKİYE ELEKTRONİK FON ALIM SATIM PLATFORMU KURUCU SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR Bu Sözleşme, Merkez Mahallesi, Merkez Caddesi No: 6 Şişli - İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren İstanbul Takas ve Saklama

Detaylı

ÖDEME HİZMETLERİNE İLİŞKİN ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ

ÖDEME HİZMETLERİNE İLİŞKİN ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ ÖDEME HİZMETLERİNE İLİŞKİN ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ 27.06.2013 tarihli ve 28690 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para

Detaylı

İşCep Yurtdışı Piyasalar İşlem Platformu

İşCep Yurtdışı Piyasalar İşlem Platformu İşCep Yurtdışı Piyasalar İşlem Platformu Kullanım Kılavuzu Bu belge, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından işlem platformunun özelliklerini anlatmak amacıyla hazırlanmış olup belgede yer alan ekranlara

Detaylı

Başkent Menkul Değerler A.Ş. internet sitesinde yer verilmesi zorunlu asgari bilgiler YATIRIM HİZMET VE FAALİYET İZİNLERİ DİĞER MENKUL KIYMETLER

Başkent Menkul Değerler A.Ş. internet sitesinde yer verilmesi zorunlu asgari bilgiler YATIRIM HİZMET VE FAALİYET İZİNLERİ DİĞER MENKUL KIYMETLER Başkent Menkul Değerler A.Ş. internet sitesinde yer verilmesi zorunlu asgari bilgiler a) Yetkili olunan hizmet türleri YATIRIM HİZMET VE FAALİYET İZİNLERİ İŞLEM ARACILIĞI FAALİYETİ PAYLAR DİĞER MENKUL

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ ÖDEME HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ(Gerçek Kişiler) 1. Taraflar Bu ek sözleşme ( Ek Sözleşme ), FİNANSBANK A.Ş ( Banka ) ile aşağıda imza kısmında adı geçen Müşteri arasında, Banka ile imzaladığınız/imzalayacağınız Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi nin (

Detaylı

GLOBAL SAKLAMA Hİ ZMETİ İ ŞLEM ESASLARİ

GLOBAL SAKLAMA Hİ ZMETİ İ ŞLEM ESASLARİ GLOBAL SAKLAMA Hİ ZMETİ İ ŞLEM ESASLARİ Amaç İşlem esaslarının amacı, Takasbank tarafından yurtdışı sermaye piyasası araçları muhabirleri aracılığı ile verilen yurtdışı takas ve saklama hizmetine ilişkin

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * :

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * : İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİ VE İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

BORSA İSTANBUL A.Ş. KIYMETLİ MADENLER PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİ VE İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Adı Türü Kodu KIYMETLİ MADENLER PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİ VE İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ PROSEDÜR 31.PRO.03 Belge Onay Tarihi 12/02/2015 Revizyon Tarihi 12/02/2019 Revizyon Numarası 03 Hazırlayan Onaylayan KIYMETLİ

Detaylı

Önemli Açıklama: Tanımlar: Borsa: Borsa İstanbul Anonim şirketini,

Önemli Açıklama: Tanımlar: Borsa: Borsa İstanbul Anonim şirketini, VADELİ İŞLEM SÖZLEŞMELERİNE VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli işlem

Detaylı

EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI EMİR GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ VE KAPSAM... 3 2. TANIMLAR... 3 3. GÖREV VE SORUMLULUKLAR :... 3 4. MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI... 5 4.1. Müşteri Emirlerinin Kabulü ve Gerçekleştirilmesine

Detaylı

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. PAY ALIM TEKLİFİ İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. PAY ALIM TEKLİFİ İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. PAY ALIM TEKLİFİ İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ DOKÜMAN TARİHÇESİ Ver. No Tarih Hazırlayan/ Değişiklik Yapan Onaylayan Açıklama V1.0 11/08/2017 Serpil CAN/ Gökhan ELİBOL Mahmut

Detaylı

KIYMETLİ MADENLER PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİ VE İŞLEMLERİ UYGULAMA USULÜ VE ESASLARI

KIYMETLİ MADENLER PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİ VE İŞLEMLERİ UYGULAMA USULÜ VE ESASLARI Adı Türü Kodu KIYMETLİ MADENLER PİYASASI MÜŞTERİ EMİRLERİ VE İŞLEMLERİ UYGULAMA USULÜ VE ESASLARI UYGULAMA USULÜ VE ESASLARI 31.UUE.03 Belge Onay Tarihi 12/02/2015 Revizyon Tarihi 12/05/2015 Revizyon Numarası

Detaylı

III-37.1 SAYILI YATIRIM HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ İLE YAN HİZMETLERE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

III-37.1 SAYILI YATIRIM HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ İLE YAN HİZMETLERE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ III-37.1 SAYILI YATIRIM HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ İLE YAN HİZMETLERE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (III-37.1.a) YAYIMLANDI Sermaye Piyasası Kurulu nun ( Kurul ),

Detaylı

GENEL MUHASEBE. Dönen Varlıklar-Hazır Değerler. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

GENEL MUHASEBE. Dönen Varlıklar-Hazır Değerler. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi GENEL MUHASEBE Dönen Varlıklar-Hazır Değerler Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi DÖNEN VARLIKLAR Dönen varlıklar; işletmelerin bir yıl veya daha kısa sürede nakde dönüştürmeyi

Detaylı

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ Müşteri No :... Adı ve Soyadı:... KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ Madde 1- Müşteri ile Banka arasında, aşağıda yazılı ve taraflarca kabul edilen hükümler doğrultusunda (.) TL (Yalnız ) limitli Kredili

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1- Banka, Kredi ve Kredi sayılan işlemlerde karşılaşılan

Detaylı

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu BorsaOnline ebroker Kullanım Kılavuzu 1 BorsaOnline 1. BorsaOnline 2. Portföy 3. Hisse Senedi Emir Girişi 4. VİOP Emir Girişi 5. Bekleyen İşlemler 6. Gerçekleşen İşlemler 7. İptal Edilen İşlemler 8. Emir

Detaylı

C5 ELECTRONICS B2B SİTESİ ÜZERİNDEN SANAL POS KULLANIM SÖZLEŞMESİ

C5 ELECTRONICS B2B SİTESİ ÜZERİNDEN SANAL POS KULLANIM SÖZLEŞMESİ C5 ELECTRONICS B2B SİTESİ ÜZERİNDEN SANAL POS KULLANIM SÖZLEŞMESİ MADDE 1- SÖZLEŞMENİN TARAFLARI İş bu sözleşme; Akaretler, Süleyman Seba Cad. Bjk Plaza B Blok K:1 34357, Beşiktaş/İstanbul adresinde yerleşik

Detaylı

VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. MÜŞTERİ EMİRLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. MÜŞTERİ EMİRLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. MÜŞTERİ EMİRLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI I. GİRİŞ İşbu Emir Gerçekleştirme Politikası (Politika) 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile Sermaye Piyasası Kurulu nun

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALARDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLERE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU

YURT DIŞI PİYASALARDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLERE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU 69 Pİ YASALARDA İ ŞL EM LERE İ L İ ŞK İ N R İSK B İ LDİR İM F ORM U YURT DIŞI PİYASALARDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLERE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU I. ÖNEMLİ AÇIKLAMA Yurt dışı sermaye piyasalarında yapacağınız

Detaylı

I. Tarafları Tanıtıcı Bilgiler

I. Tarafları Tanıtıcı Bilgiler Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri Çerçeve Sözleşmesinde Bulunması Gereken Asgari Unsurlar (Seri:V, No:125 Sayılı Tebliğ in 2(1)(a) veya 2(1)(b) Maddeleri Kapsamında Faaliyette Bulunacak Aracı Kurumların

Detaylı

Yeni. Sayfa/Madde. Yeterli boşluk verildi. Okuma rahatlığı sağlandı.

Yeni. Sayfa/Madde. Yeterli boşluk verildi. Okuma rahatlığı sağlandı. Konu Tüm sayfalar YTF Eski Sayfa/Madde Solda kalan sayfaların sağ kısmı cilde kaydığından güçlükle okunuyordu Evet/Hayır vb. sorularda kutucuk olmaması kararsızlığa yol açabiliyordu Uygunluk Testi Sayfa

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ ÜCRET ve MASRAF TUTARLARI (*): FAİZİN/MASRAFIN/ÜCRETİN FAİZ MASRAF

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*):

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): MASRAFIN ADI Faiz Oranı

Detaylı