E- Fatura, e-defter, e-arşiv Çözümü & Özel Entegratör

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E- Fatura, e-defter, e-arşiv Çözümü & Özel Entegratör"

Transkript

1 E- Fatura, e-defter, e-arşiv Çözümü & Özel Entegratör

2 Ajanda Digital Planet Tanıtım NetInvoice e-fatura Çözümü NetInvoice e-defter Çözümü NetInvoice e-arşiv Çözümü NetVault Arşivleme Çözümü Özel Entegratör Yazılım Lisansı Referanslar

3 Digital Planet 10 YILI AŞKIN TECRÜBE 2001 yılından beri faaliyette olan Digital Planet Türk bilişim sektörünü birçok yeniliklerle tanıştırmıştır. GLOBAL ARGE ŞİRKETİ 2011 yılında, ABD Silikon Vadisi ofisinde, NetVault- Arşivleme ürünü ile yurtdışı teknoloji ihracına başlamış yüksek teknoloji üreten bir ARGE şirketidir.

4 Ödüllerimiz Digital PLANET sunmakta olduğu ürün ve hizmetlerle sektöründe yaklaşık %90 pazar payıyla açık ara önde lider kuruluşudur Deloitte Technology Fast Türkiye 6.lık Deloitte Technology Fast Türkiye 6.lık(Software Kategorisinde 1.) Deloitte Technology Fast EMEA 23.lük Deloitte Technology Fast Türkiye 2.lik Deloitte Technology Fast EMEA 16.lık TUBITAK Teknoloji Ödülleri lik Ödülü (TUSİAD, TTGV destekli) NetVault Sıkıştırma/Arşivleme

5 Ürünlerimiz E-Fatura Uygulamaları NetInvoice e-defter UBL E-Fatura EFKS B2C E- Fatura Kişiselleştirilmiş Dokümanlar Ve Çıktı Yönetimi Toplu ve Interaktif Dokümanlar-DOC1 Interaktif Mektuplar- EZ Letters Format Dönüştürücüler E-Arşiv ve Sunum NetVault Stream ve Sayısal Imzalı PDF arşiv ve sunum NetVault Cloud Kurumsal E-Fatura Akış Yönetimi NetPost Hybrid Mail ADF (Automated Document Factory) Sistemi Sınav Basım Yönetimi AU Manager Question Bank

6 NetInvoice e-fatura Çözümü

7 NetInvoice e-fatura nedir? Maliye Bakanlığı E-Fatura standartları ile tamamen uyumludur. Kaynak israfını ve faturalama prosedürlerindeki giderleri azaltır. Elektronik İmza Sunucusu ve Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) Posta Kutusu ile entegre bir şekilde çalışarak E-Fatura alımı ve gönderimi süreçlerini, ERP sistemleri ile entegre bir şekilde otomatik olarak gerçekleştirir. Kullanım için çoklu fatura şablonları oluşturmak mümkündür. Giden/gelen faturaların durumu hakkında kullanıcı dostu arayüzü ile reel zamanlı bilgi verir. GİB e yapılacak yasal bildirim sürecini otomatikleştirir. Verileri otomatik olarak ERP sistemlerinden çeker ve müşteriye iletilmek üzere E-Fatura sistemine gönderir.

8 e-fatura Mimarisi

9 The Ministry of Finance Sender NETINVOICE e-fatura Akışı XML, Text.. Invoice Preperation Sign XML Validate XML Receiver Party Zip XML Archive DB Invoice Sending Outgoing Invoices /SMS Alert Service Read Invoices and Responses Incoming Invoices View Invoice Sender Party

10 NetInvoice Giriş NetInvoice uygulamasına «Kullanıcı Giriş» ekranıdır

11 Fatura Ana Menü Gelen ve Giden faturaların izlendiği özet bilgiler içeren ekrandır. Alt Pencereler için yönlendirme işlevselliği sağlar.

12 Gelen Kutusu-Zarf Bazında Gelen zarfları monitör eder ve önizleme işlevselliği sağlar.

13 Gelen Kutusu-Fatura Bazında Gelen Faturaları monitör eder ve önizleme sağlar.

14 Gelen Fatura Aksiyonları Fatura durumu değiştirmek için işlevler

15 Arşiv Arşivlendi statüsündeki faturaların izlendiği ekrandır.

16 Giden Kutusu-Zarf Bazında Gönderilen zarfları monitör eder ve önizleme işlevselliği sağlar.

17 Giden Kutusu- Fatura Bazında Giden faturaları monitör eder ve önizleme işlevselliği sağlar.

18 Giden Fatura Aksiyonları

19 Fatura Görüntüleme Zarfın içeriğine veya her zarf öğesine göre tek tek ön izleme sağlar

20 Önizleme Gelen veya giden xml veri sunumu için xslt kullanır.

21 Taslak Entegrasyonla birlikte gelen fatura verisine istinaden hazırlanan imzalanmamış faturaların izlendiği ekrandır.

22 Raporlar Mevcut Rapor ekranları kullanılarak raporların çıktısı alınabilir

23 Rapor Tanım Ekranı Özel raporlar kapsam menüsüne eklenir ve kullanıcıya görüntülenebilir

24 Kural Tanım Ekranı Gelen ya da Giden Faturaların Yönlendirilmesi ve filtrelenmesine ilişkin kural tanımlamalarının yapıldığı ekrandır.

25 Parametrik Altyapı ile Kullanım Kolaylığı Parametre Tanımlamalarının yapıldığı ekrandır

26 NetInvoice e-defter Çözümü

27 e-defter Nedir? Vergi Usül Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu na göre tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda oluşturulması, kaydedilmesi, muhafaza edilmesi ve ibraz edilmesini sağlayan sistemin genel adıdır. Bu sistemi kullanabilmek için bir e-defter uygulamasına sahip olmak gerekir

28 e-defter Tutmanın Koşulları Tüzel Kişiler E-fatura Kullanıcısı Olmak Mali Mühür Temini Uyumlu yazılım* Gerçek Kişiler Elektronik imza Uyumlu yazılım* *Elektronik defter tutulması, kaydedilmesi, onaylanması, saklanması ve ibrazında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uyumluluk onayı almış bir yazılım kullanılması gerekmektedir.

29 e-defter Gönderim Akışı Dönüştürücü XBRL İmzalayıcı Görüntüleyici Defter Verisi Arşivleyici Berat Onay Gelir İdaresi Başkanlığı

30 The Ministry of Finance Preparation of ledger and journal data in ERP system NETINVOICE e-defter XML, Text.. e-ledger Preparation Sign XML Validate XML Upload <<Berat>> package Zip XML Archive DB <<Berat>> Preparation Sign e-ledger Read Signed «Berat» Signed «Berat» View e-ledger and <<Berat>>

31 NetInvoice e-arşiv Çözümü

32 EFKS Elektronik fatura çalışmaları kapsamında, Elektronik Fatura Kayıt Sistemi (EFKS) adı altında bir başlangıç adımı olarak tasarlanmış ve sınırlı sayıda mükellef ile protokol imzalanarak uygulamaya konulmuştur. Söz konusu uygulama kapsamında, Türk Telekomünikasyon A.Ş., * TTNet A.Ş., * Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. * Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş., * Avea İletişim Hizmetleri A.Ş., Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., ile düzenlemeye gidilmiştir.

33 EFKS e-arşiv Mevcut EFKS çözümü yerine geliştirilecek olan e-arşiv yapısı, e-faturaların orijinal halinde ve bütünlüğü korunarak, kanuni süreler dahilinde elektronik ortamda muhafaza edilmesi ve istendiğinde ibraz edilmesini kapsamaktadır.

34 E-Ticaret Sistemlerine Yönelik NetInvoice EFKS(e-Arşiv) Çözümü Web Server NetInvoice Parsing/ Converting New EFKS Format Sayısal İmza/ Mali Mühür NetGateway /sms Gönderim Bilgilendirme Sistemi XML TXT XML SVD NETVault NetVault Dijital Arşivleme e-arşiv/ Sunum Sistemi Sistemi Uygulama e-ticaret sistemleri için gerekli olan tüm B2C e-fatura süreçleri kapsar: Fatura Gönderimi, Fatura İptali, Kısmi İptal,Gönderim Raporlamaları(Standart ve Esnek Raporlama) v.s. /SMS Bilgilendirme ve Takibi, Fatura Sunum Katmanı Müşteri

35 NetVault Arşivleme Çözümü

36 NetVault nedir? NetInvoice E-Fatura ve E-Defter çözümü içerisinde konumlandırılan NetVault E-Arşiv ürünü, E-imza ve mali mühür ile imzalanan E-Fatura ve E-Defterlerin çoklu sanal veri tabanları ve indeksler yardımıyla yüksek sıkıştırma ve açma performansı sağlamaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hizmete konulan E-Fatura ve E-Defter uygulamalarıyla %100 uyumlu olup, faturaların ve de defter ile beratların dijital olarak arşivlenmesine imkan verir. NetVault ile arşivlenen E-Fatura ve E-Defter için belge türünü algılar ve de hızlı ve yüksek seviyede sıkıştırma oranı sağlar.

37 NetVault Özellikleri Paralel Teknolojisi ile arşivlenen bilginin çok hızlı açılmasını, Endekslerden sorgulama işlevselliği, AFP, PS, vs gibi akış belgelerinden ayıklama sağlar ve dizinlenmiş sayfa(lar)ı ayıklanmasını, PS, AFP den Pdf için dönüşümünü, İstatistik ve çıkarma ile ilgili sayaçları sağlar.

38 NetVault Özellikleri E-Fatura uygulamasında Gelir İdaresi Başkanlığı ile yürütülen Saklama Hizmet i kapsamında ürün, uygulamaya kayıtlı gerçek ve tüzel kişi mükelleflere hizmet verebilmektedir. NetVault un sunmuş olduğu yüksek teknoloji sayesinde fatura formatı ve faturayı oluşturan bileşenlerin aralarındaki ilişkiler bütün olarak korunmaktadır. İndeksleme işlemleri kişi-kurum, VKN-TCKN, yıl, birim-kod, müteselsil numaraları gibi anahtar kelime ve eşleşmelerle beraber yapılmaktadır.

39 NetVault Entegrasyon Hizmetleri Servis Odaklı Mimari (SOA), Web servisleri aracılığı ile kolay entegrasyon sağlar, NetVault üzerinden iletişim için güçlü arayüzler, Herhangi bir yazılım geliştirme platformu ile erişilebilir Web Servisleri destekler, Kayıtlar ve entegrasyon istatistikleri sağlar, Kolay Uygulanır.

40 NetInvoice ve NetVault Yazılım Altyapısı Uygulama Microsoft.Net altyapısı (Framework 4.0, C#) kullanılarak 3 katmanlı mimaride geliştirilmiştir. User Interface Katmanı web ve form tabanlıdır. Veri Tabanı Katmanı ürün bağımsız olup, entegrasyon yapılacak kurumun ihtiyacına göre SQL, Oracle veya SAP vb. olabilir.

41 Sistem Gereksinimleri Sunucu Windows Server 2008 r2 ya da üzeri (x64) SQL Server 2008 r2 ya da üzeri Min 16gb ram 2x4x2=16 Sanal işlemci Microsoft.NET Framework gb disk RPM İstemci İşletim Sistemi : Windows 7 ve üzeri (x64) Min 2 gb ram Microsoft.NET Framework 4.0

42 Özel Entegratör Yazılım Lisansı

43 Özel Entegratör Nedir? e-fatura uygulamasına kayıtlı mükellefler ile kayıt olmak isteyen mükelleflerin teknik yeterliliğe sahip bir özel entegratörün bilgi işlem sistemi vasıtasıyla elektronik fatura alıp gönderebilme imkanı sağlanmıştır. Başkanlıktan özel entegrasyon izni almış firmalar, Özel Entegratör olarak mükelleflere e-fatura yazılım ve donanım altyapı uygulamasını erişime açmaktadırlar.

44 Özel Entegratör Başvuru Gereklilikleri Entegratör Başvurusu İçin; Bilgi Güvenliği için TS ISO IEC veya ISO27001, İş Sürekliliği (Societal security - Business continuity) için ISO 22301, Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi Sistemi için TS ISO IEC veya ISO belgelerine sahip olmalıdır. Sistem yönetim süreçleri ITIL uyumlu olmalı ve sistem ITIL sertifikasına sahip personel tarafından yönetilmelidir. Mali Mühür Uyum Değerlendirme onayı TUBİTAK-BİLGEM Kamu Sertifikasyon Merkezinden temin edilmelidir.

45 Elektronik Fatura Uygulaması Özel Entegratör Rolü Özel entegratör, anlaşma yaptığı mükellefler için güvenli kullanıcı hesapları açarak yönetir ve bu mükelleflerin faturalarını Başkanlık sistemi üzerinden alıcıya yönlendirir. Özel entegratör, fatura gönderme ve alma anlaşması yaptığı mükellefin VKN/TCKN bilgisini hizmete başlamadan önce web servis üzerinden Başkanlığa iletmelidir.

46 NetInvoice Özel Entegratör Çözümü

47 e-fatura sistemine Özel Entegratör aracılığıyla erişim NetInvoice Cloud B2B

48 Özel Entegratör Mükellef Kayıt Ekranı

49 Referanslar

50 Referanslar Türk Telekom: EFKS, UBL Entegrasyonları hem SAP tedarik hem de kurumsal fatura müşteriler için gerçekleştirilmiştir. Yapısı itibarıyla en yüksek kapasiteli EFKS ve UBL projesidir. Entegre arşiv ve çoklu kanal sunumu ( /SMS/Yerel Ağ/Kurumsal EFatura/Müşteri Portali) gerçekleştirilmiştir. Toplam arşivlenen fatura adedi 2 milyar, UBL fatura adedi 100 bin civarındadır. TTNET: EFKS, UBL Entegrasyonları hem SAP tedarik hem de kurumsal fatura müşteriler için gerçekleştirilmiştir. Entegre arşiv ve çoklu kanal sunumu ( /SMS/Yerel Ağ/Kurumsal EFatura/Müşteri Portali) gerçekleştirilmiştir. Aylık fatura adedi yaklaşık 6 Milyon, UBL fatura adedi 5 bin civarındadır.

51 Referanslar Vodafone: EFKS, UBL Entegrasyonları hem SAP tedarik hem de kurumsal fatura müşteriler için gerçekleştirilmiştir. Entegre arşiv ve çoklu kanal sunumu ( /SMS/Yerel Ağ/Kurumsal EFatura/Müşteri Portali) gerçekleştirilmiştir. Aylık fatura adedi yaklaşık 6 Milyon, UBL fatura adedi 10 bin civarındadır. Bursagaz: EFKS, UBL Entegrasyonları hem SAP tedarik hem de kurumsal fatura müşteriler için gerçekleştirilmiştir.

52 Referanslar KayseriGaz: e-fatura projesi kapsamında faturaların elektronikleştirilmesi ve saklanması VodafoneNet: Elektronik fatura projesi çerçevesinde faturaların elektronikleştirilmesi arşivlenmesi ve sunumu gerçekleştirilmiştir.

53 Teşekkür Ederiz

Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı e-fatura yagenelbakış EFKS-e-FaturaFaturaFarklılıklar e-faturanedir? e-faturakapsamınagirenler e-defter Nedir? Gelir İdaresi Başkanlığı @ @ Elektronik kayıtlar bütünü biçiminde oluşturulur. Kağıt faturada

Detaylı

e-lift e-devlet Çözümleri

e-lift e-devlet Çözümleri E-Fatura Uygulamasında Yeni Düzenlemeler e-ticaret e e-arşiv Zorunluluğu e-lift e-devlet Çözümleri Yavuz Gösterişli Satış Hizmetler Müdürü Hakkımızda Aryada, Logo Yazılım A.Ş. ticari ürünlerinin lisans,

Detaylı

e-fatura UYGULAMASI (Saklama Kılavuzu) Eylül 2013 ANKARA e-fatura Saklanma Kılavuzu Eylül 2013 Versiyon : 1.1 1/10

e-fatura UYGULAMASI (Saklama Kılavuzu) Eylül 2013 ANKARA e-fatura Saklanma Kılavuzu Eylül 2013 Versiyon : 1.1 1/10 e-fatura UYGULAMASI (Saklama Kılavuzu) Eylül 2013 Versiyon : 1.1 1/10 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.1 2/10 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen

Detaylı

ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI. Mart

ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI. Mart ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI Mart 2008 2010 E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama, başlangıçta anonim ve limited şirketlerin kullanımına açılmıştır.

Detaylı

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup,

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, EDM KURUMSAL SUNUM Şirketimiz EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, Güçlü sermaye yapısı, GİB E-Fatura, E-Defter ve E-Arşiv Lisansları BTK E-İmza ve KEP Kayıt Makamı Yetkisi İstanbul ve Ankara da iki

Detaylı

birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü

birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü Ajanda E-fatura nedir? Mali Mühür nedir? GİB hizmetleri nelerdir? Birlesik Uzmanlar Çözümleri E-fatura Entegrasyonu E-fatura Dönüştürücü Neden daha iyiyiz?

Detaylı

e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ

e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ igur@gelirler.gov.tr Kaynak: GIB ÖZEL ENTEGRASYON NEDİR? Başka mükelleflerin faturalarını göndermek ve almak amacıyla bilgi işlem sisteminin Başkanlık sistemiyle

Detaylı

NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş.

NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş. 1 NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş. e-fatura e-defter e-arşiv e-bilet e-irsaliye Barbaros Mah. Ak Zambak Sk. Uphill Towers A Blok K.16 No.92 Pk.34746 Ataşehir İstanbul +90 216 688

Detaylı

e-fatura e-arşiv e-defter

e-fatura e-arşiv e-defter e-fatura e-arşiv e-defter Şirket Profili Veriban, Özel entegratör statüsü ile e-fatura ve ilgili hizmetleri hızlı, güvenilir ve etkin bir şekilde şirketlerin kullanımına sunabilmek amacıyla 2013 yılında

Detaylı

Bilişim. E-Defter Entegrasyonu

Bilişim. E-Defter Entegrasyonu Bilişim E-Defter Entegrasyonu E-Defter Nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri

Detaylı

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ SAKLAMA HİZMETİ ENTEGRASYON & ÖZEL ENTEGRATÖR efatura@vbt.com.tr edefter@vbt.com.tr earsiv@vbt.com.tr E-Arşiv Nedir? 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü NovaFortis Yazılım Danışmanlık E-dönüşüm adaptörü E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ E-dönüşüm adaptörü e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter ve e-ihracat süreçlerini yönetmek üzere tasarlanmış bir masaüstü uygulamasıdır.

Detaylı

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir.

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir. E-Defter Nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan kayıtlar bütünüdür. Format

Detaylı

e-arşiv Fatura Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82 ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr

e-arşiv Fatura Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82 ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr e-arşiv Fatura Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82 ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr e-arşiv Fatura: Kanuni Düzenlemeler Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu

Detaylı

Detaysoft E-Arşiv Platformu

Detaysoft E-Arşiv Platformu Detaysoft E-Arşiv Platformu Ajanda Ajanda Detaysoft Kimdir? Hizmetler & Çözümler Destek Hizmetleri Detaysoft E-Arşiv Platformu Detaysoft Hakkında 16 yıldır SAP teknolojileri üzerine yazılım ve danışmanlık

Detaylı

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ SAKLAMA HİZMETİ ENTEGRASYON & ÖZEL ENTEGRATÖR efatura@vbt.com.tr edefter@vbt.com.tr earsiv@vbt.com.tr E-Fatura Çalışma Mimarisi Müşteri VBT I-GATE E-FATURA ÇÖZÜMÜ

Detaylı

433 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2013. 443 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2014

433 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2013. 443 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2014 e-arşiv Fatura e-arşiv Fatura: Kanuni Düzenlemeler Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2013 443 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık

Detaylı

UBL UBL Türkiye Özelleştirmesi TEMEL BİLGİLER

UBL UBL Türkiye Özelleştirmesi TEMEL BİLGİLER e-fatura UBL UBL Türkiye Özelleştirmesi TEMEL BİLGİLER UBL (Universal Business Language) UBL, iş dünyasının evrensel ölçekte birlikte iş yapabilirlik ihtiyacını gidermek amacıyla doğmuş bir yapıdır. Bu

Detaylı

E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ EL KİTABI

E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ EL KİTABI E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ EL KİTABI Referans: Sürüm: Sürüm 2.0 NF/EDONUSUM/001 YAZILIM DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ 2 Bu sayfa boş bırakılmıştır. İÇİNDEKİLER B Ö L Ü M 1 GENEL BİLGİLER... 3 Uygulamaya Giriş...

Detaylı

e-arşiv FATURA Uğur Doğan Gelir İdaresi E.Daire Başkanı

e-arşiv FATURA Uğur Doğan Gelir İdaresi E.Daire Başkanı e-arşiv FATURA Uğur Doğan Gelir İdaresi E.Daire Başkanı E- ARŞİVİN KAPSAMI 433 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 30.12.2013 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanmış ve e-arşiv Uygulaması hayata geçmiştir.

Detaylı

TABİMnet E-DEFTER ve E-FATURA PROGRAMI

TABİMnet E-DEFTER ve E-FATURA PROGRAMI TABİMnet E-DEFTER ve E-FATURA PROGRAMI Tabim e-defter çözümü ile Yevmiye Defteri ve Defter-i Kebir belgelerini, Gelir İdaresi Daire Başkanlığı'nın belirlediği standartlara uygun olarak hazırlayıp GİB'e

Detaylı

ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI

ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI E-FATURA NEDİR? Faturada yer alması gereken bilgileri kapsar Elektronik kayıtlar bütünü biçiminde oluşturulur E-imza/Mali Mühür Kaynağının doğruluğu İçeriğinin bütünlüğü Değişmezliği

Detaylı

e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ

e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ NEDİR? Elektronik faturalamada uzmanlaşmış bir kurumun, başka mükelleflerin faturalarını göndermek ve almak amacıyla kendi sistemini

Detaylı

LOGO DA E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMALARI. Serdar TEKİN Ürün Uzmanı

LOGO DA E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMALARI. Serdar TEKİN Ürün Uzmanı LOGO DA E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMALARI Serdar TEKİN Ürün Uzmanı E-Defter Nedir? E-Defter, Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik dosya

Detaylı

B2B entegrasyon alanında pazar lideridir.

B2B entegrasyon alanında pazar lideridir. Mebitech Bilişim Dünya çapında 9000 den fazla memnun müşterisi ve 26 yıllık deneyimi ile, Seeburger ın Türkiye'deki operasyonlarını yürütmektedir. B2B entegrasyon alanında pazar lideridir. Şirket ortağımızla

Detaylı

Solon ve e-fatura çözümleri

Solon ve e-fatura çözümleri e-fatura Solon ve e-fatura çözümleri Özel Entegratörlük e-fatura lerin faturalarını göndermek ve almak amacıyla sistemin özel entegratör kuruluşların yazılım ve donanım alt yapısını kullanarak GIB isitemine

Detaylı

E - ARŞİV. Belgelerin Elektronik Ortamda Oluşturulması

E - ARŞİV. Belgelerin Elektronik Ortamda Oluşturulması E - ARŞİV Amaç ve Fayda Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre fatura, kâğıt ortamında en az iki nüsha olarak düzenlenerek ilk nüshası (aslı) müşteriye verilen, ikinci nüshası ise yine kâğıt ortamında aynı

Detaylı

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU e-fatura nın Yararları; Zamandan tasarruf Baskı, postalama ve arşivleme giderlerine son Platform bağımsız, güvenli ve tutarlı veri iletişimi sağlanır. İnsan hatalarının önüne

Detaylı

Türkiye'nin Lider E-Dönüşüm Platformu. www.izibiz.com.tr

Türkiye'nin Lider E-Dönüşüm Platformu. www.izibiz.com.tr Türkiye'nin Lider E-Dönüşüm Platformu www.izibiz.com.tr E- Fatura Nedir? E-Fatura Hakkında Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan

Detaylı

BSOFTefat E-FATURA ÇÖZÜMÜ

BSOFTefat E-FATURA ÇÖZÜMÜ Gelir idaresine yapılan başvuruya göre POROSefat e-fatura alım/gönderim işlemlerinde kullanıcılara iki farklı seçenek sunulmaktadır. 1. E-Fatura GİB Dosya Aktarım modülü: Gelir idaresinden sadece e-fatura

Detaylı

NETLE E-ARŞİV NASIL ÇALIŞIR?

NETLE E-ARŞİV NASIL ÇALIŞIR? Netle E-Arsiv NETLE E-ARŞİV NEDİR? E-Arşiv, Vergi Usul Kanunu uyarınca muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturaların ikinci nüshalarının güvenli bir şekilde elektronik ortamda saklanmasına,

Detaylı

e-fatura e-arşiv Fatura e-defter

e-fatura e-arşiv Fatura e-defter 1 E - D E V L E T U Y G U L A M A L A R I e-fatura e-arşiv Fatura e-defter D İ R E K E N T E G R A S Y O N T A N I T I M B Ü L T E N İ Hazırlayan: Ankara Yazılım A.Ş. ANKARA, AĞUSTOS 2016 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

ÇÖZÜM MARKET. LOGO e-fatura ile Kağıtsız Şirketlere Doğru...

ÇÖZÜM MARKET. LOGO e-fatura ile Kağıtsız Şirketlere Doğru... LOGO e-fatura ile Kağıtsız Şirketlere Doğru... 2013 İÇERİK e-fatura nedir? 3 e-fatura Uygulaması 4 Vergi Kanunu Genel Tebliği 5 Uygulamadan Yararlanmak için Neler Yapılmalı? 7 GiB e-fatura Uygulama Başvurusu

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik belgenin oluşturulmasından sonraki aşamalarda orijinal halini muhafaza etmesidir.

TEMEL KAVRAMLAR. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik belgenin oluşturulmasından sonraki aşamalarda orijinal halini muhafaza etmesidir. TEMEL KAVRAMLAR Kaynağın Doğruluğu - Authenticity Elektronik belgenin kim tarafından oluşturulduğunun belirlenerek doğruluğunun garanti altına alınmasıdır. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik

Detaylı

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU Mayıs 2014 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı Versiyon : 1.1 2/8 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm Açıklama 1.0

Detaylı

TÜRKKEP E-Defter Hizmetleri

TÜRKKEP E-Defter Hizmetleri TÜRKKEP E-Defter Hizmetleri E-Defter nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan

Detaylı

Elektronik Fatura. Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82. ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr

Elektronik Fatura. Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82. ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr Elektronik Fatura Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82 ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr SUNUM PLANI e-faturaya Giriş e-faturadan Yararlanma Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Detaylı

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri e-arşiv e-arşiv E Arşiv Nedir e-arşiv Faturası, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı

S. İlker ÖZOKCU Başkan. e-defter ve e-fatura Uygulamaları ALİ KARAKUŞ Yeminli Mali Müşavir

S. İlker ÖZOKCU Başkan. e-defter ve e-fatura Uygulamaları ALİ KARAKUŞ Yeminli Mali Müşavir e-defter ve e-fatura Uygulamaları ALİ KARAKUŞ Yeminli Mali Müşavir MUSTAFA UÇKAÇ Serbest Muhasebeci Mali Müşavir e-defter ve e-fatura Uygulamaları S. İlker ÖZOKCU Başkan e-defter ve e-fatura Uygulamaları

Detaylı

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura e-defter ve e-fatura İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha SUNUM PLANI 1) YASAL DAYANAK 2) YENİ TTK NIN GETİRDİKLERİ 3) YENİ TTK VE

Detaylı

e-arşiv e-mail Hizmeti

e-arşiv e-mail Hizmeti e-arşiv e-mail Hizmeti Tarih: 05.05.2015 Her hakkı Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş' ye aittir. İçindekiler 1. e-arşiv UYGULAMASI NEDİR?... 3 1.1. LOGO ÖZEL ENTEGRATÖRLÜK e-arşiv MAİLİNG HİZMETİ

Detaylı

LOGO e-defter Uygulaması

LOGO e-defter Uygulaması LOGO e-defter Uygulaması 2013 İÇERİK e-defter nedir? 3 Hangi defterler e-defter Olabilir? 4 Genel Uygulama 5 Vergi Kanunu Genel Tebliği 6 Uygulamadan Kimler Yararlanabilir? 7 Uygulamadan Yararlanmak için

Detaylı

Mali Mühür. Mesut ŞENEL / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. İSTANBUL İkitelli KOSGEB 15 Ekim 2015

Mali Mühür. Mesut ŞENEL / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. İSTANBUL İkitelli KOSGEB 15 Ekim 2015 Mali Mühür Mesut ŞENEL / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSTANBUL İkitelli KOSGEB 15 Ekim 2015 İçerik Mali Mühür 1. Mali mühür nedir? 2. Neden mali mühür? 3. Mali Mührün kullanım alanları nelerdir? e-fatura

Detaylı

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu www.izibiz.com.tr Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü yiki Vars n z... Siz Olmak, Sizi Örnek Almak. Sadece alanında değil global anlamda da en değerli

Detaylı

E-Fatura Netsis ile kesiliyor E-Defter Netsis ile tutuluyor

E-Fatura Netsis ile kesiliyor E-Defter Netsis ile tutuluyor E-Fatura Netsis ile kesiliyor E-Defter Netsis ile tutuluyor İİş süreçlerinin elektronik ortama taşınmasını destekleyen Netsis, işletmelerin e-fatura ya ve e-defter e geçiş süreçlerinde öncü olmaya devam

Detaylı

Bilişim. E-Fatura Özel Entegrasyon

Bilişim. E-Fatura Özel Entegrasyon Bilişim E-Fatura Özel Entegrasyon E-Fatura Nedir? Değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, belli bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, elektronik

Detaylı

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü www.izibiz.com.tr Yar nlar in a etmek... Sizinle büyümek Ülke ekonomisinin dinamiklerini sizler harekete geçirdiniz.

Detaylı

SAP FORUM İSTANBUL Digital Business

SAP FORUM İSTANBUL Digital Business SAP FORUM İSTANBUL Digital Business e-irsaliye de Bizi Neler Bekliyor! Kenan AÇIKELLİ / Foriba 12 Ekim 2017, Perşembe Foriba Çalışmalarına 1999 yılında başlayan FIT Solutions ve 2002 yılında kurulan ISIS

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 27.01.2014 Sayı: 2014/030 Ref: 4/030

SİRKÜLER İstanbul, 27.01.2014 Sayı: 2014/030 Ref: 4/030 SİRKÜLER İstanbul, 27.01.2014 Sayı: 2014/030 Ref: 4/030 Konu: E-FATURA MUHAZAFA VE İBRAZ YÜKÜMLÜLÜĞÜ E-Fatura Uygulaması, elektronik belge olarak düzenlenen faturaların tarafları arasında dolaşımı ile

Detaylı

ANKARA YAZILIM DONANIM MÜŞAVİRLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ANKARA YAZILIM DONANIM MÜŞAVİRLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ DONANIM MÜŞAVİRLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ E-Dönüşüm Uygulamaları E-FATURA E-ARŞİV FATURA E-DEFTER Direk Entegrasyon Tanıtım Bülteni Hazırlayan: Ankara Yazılım A.Ş. ANKARA, OCAK 2017 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın e-defter Nedir? Vergi Usül Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu na göre tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda; Oluşturulması Onaylanması Muhafaza edilmesi İbraz

Detaylı

NETLE E-DEFTER NEDİR?

NETLE E-DEFTER NEDİR? Netle E-Defter NETLE E-DEFTER NEDİR? E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan

Detaylı

PAPERWORK TEKNİK MİMARİ

PAPERWORK TEKNİK MİMARİ PAPERWORK ECM TEKNİK MİMARİ 1. Şekilde (1) numara ile gösterilen Content Server adı verilen Uygulama Sunucusudur. Content Server tüm iş mantığını içerir. Veri Tabanına ve arşivlenen belgelere erişim yetkisi

Detaylı

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura 6 Ocak 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Özel Entegratör ile e-fatura Uygulaması e-fatura uygulama yöntemlerinden biriside; firmaların özel entegratörler vasıtası

Detaylı

LOGO e-fatura ile Kağıtsız Şirketlere Doğru...

LOGO e-fatura ile Kağıtsız Şirketlere Doğru... LOGO e-fatura ile Kağıtsız Şirketlere Doğru... 2013 İÇERİK e-fatura nedir? 3 e-fatura Uygulaması 4 Vergi Kanunu Genel Tebliği 5 Muhafaza ve İbraz Yükümlülüğü 8 Uygulamadan Yararlanmak için Neler Yapılmalı?

Detaylı

KURUMSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜMLER. i-gate E-DEFTER UYGULAMASI Bilgi Teknolojileri

KURUMSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜMLER. i-gate E-DEFTER UYGULAMASI Bilgi Teknolojileri KURUMSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜMLER i-gate E-DEFTER UYGULAMASI Hakkımızda Operasyonel Faydaları i-gate E-Defter Uygulaması 20 Yıllık Başarılı Geçmiş 80 Çalışan İstanbul, İzmit, Ankara,

Detaylı

E-DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERİ Gelir İdaresi Direk Entegrasyon Sistemi

E-DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERİ Gelir İdaresi Direk Entegrasyon Sistemi e-fatura e-arşiv Fatura e-defter e-irsaliye E-DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERİ Gelir İdaresi Direk Entegrasyon Sistemi E-ARŞİV FATURA E-İRSALİYE E-FATURA E-DEFTER Müşteri kendi bilgisayar sistemi ile Gelir İdaresi sistemini

Detaylı

E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU. udogan@gelirler.gov.tr

E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU. udogan@gelirler.gov.tr E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU udogan@gelirler.gov.tr DÜNYA DÜZDÜR E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU KLASÖRLER DOLUSU DEFTER VE FATURALAR CİLTLER VE KLASÖRLER DOLUSU DEFTER VE FATURALAR

Detaylı

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın e-defter Nedir? Vergi Usül Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu na göre tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda; Oluşturulması Onaylanması Muhafaza edilmesi İbraz

Detaylı

E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU. udogan@gelirler.gov.tr

E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU. udogan@gelirler.gov.tr E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU udogan@gelirler.gov.tr DÜNYA DÜZDÜR E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU KLASÖRLER DOLUSU DEFTER VE FATURALAR CİLTLER VE KLASÖRLER DOLUSU DEFTER VE FATURALAR

Detaylı

ÖZEL ENTEGRASYON MÜŞTERİSİ OLUŞTURMA

ÖZEL ENTEGRASYON MÜŞTERİSİ OLUŞTURMA İZİBİZ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş. ÖZEL ENTEGRASYON MÜŞTERİSİ OLUŞTURMA OPR-DIS-0001 Uygulama Prosedürü DOKÜMAN VERSİYONU 1.0.0 21.12.2013 İZİBİZ Bilişim Teknolojileri A.Ş. nin yazılı izni olmadan doküman

Detaylı

efatura UYGULAMASI HAKKINDA

efatura UYGULAMASI HAKKINDA BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ GİB PORTAL KULLANIM YÖNTEMİ Bayt EntegrePro e-fatura modülü avantajları; -Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor. -Firma dosyası sınırlaması yok. -Firma dosya sayısına bağlı

Detaylı

İZİBİZ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş

İZİBİZ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş İZİBİZ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş Kısaca İzibiz; Telekom sektöründe faturalama tecrübeli birçok uzman yazılım mimarları tarafından geliştirilmiş E-Fatura portali ile müşterilerine Gelirler İdaresi Başkanlığının

Detaylı

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU Aralık 2015 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı Versiyon : 1.3 2/8 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm Açıklama 1.0

Detaylı

E-Fatura, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

E-Fatura, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. E-Fatura Nedir? Değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, belli bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, elektronik belgedir. E-Fatura, yeni

Detaylı

509 Özel + 2715 Kamu kuruluşu e-fatura sistemine kayıtlı. ve hızla artıyor!

509 Özel + 2715 Kamu kuruluşu e-fatura sistemine kayıtlı. ve hızla artıyor! GİB e-fatura Uygulaması 509 Özel + 2715 Kamu kuruluşu e-fatura sistemine kayıtlı. ve hızla artıyor! 397 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin yayımı ile birlikte Elektronik Fatura Uygulaması hizmete

Detaylı

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM Istanbul / WWW.ERKYMM.COM 25 TEMMUZ 2013 / istanbul 25 TEMMUZ 2013 / istanbul E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama başlangıçta anonim ve limited şirketlerin kullanımına

Detaylı

MEVCUT MÜKELLEFLER BEKLENEN MÜKELLEFLER

MEVCUT MÜKELLEFLER BEKLENEN MÜKELLEFLER Hoş Geldiniz E-Fatura Kağıt faturanın karşılığı bilgileri içeren, uluslararası bir formatta (UBL) standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere

Detaylı

e-fatura & e-defter Genel Açıklamalar ve Güncel Gelişmeler

e-fatura & e-defter Genel Açıklamalar ve Güncel Gelişmeler e-fatura & e-defter Genel Açıklamalar ve Güncel Gelişmeler Sunum Planı e-fatura Uygulaması e-defter Uygulaması 1 ve 2 Sıra No lu Elektronik Defter Genel Tebliğleri 421 Sıra No lu VUK G.T. Kayıt Saklama

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-fatura adaptörü

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-fatura adaptörü NovaFortis Yazılım Danışmanlık E-fatura adaptörü ANA EKRAN Adaptör ekranı tüm işlevleri yapabileceğiniz şekilde tek bir ekran olarak tasarlanmıştır. İşlevlere gerek menüler gerekse de simgeler üzerinden

Detaylı

BIR ERP E-FATURA MODÜLÜ [BIR YAZILIM LTD. 2004-2016]

BIR ERP E-FATURA MODÜLÜ [BIR YAZILIM LTD. 2004-2016] GİRİŞ İÇİNDEKİLER BIR e-fatura Modülü, BIR ERP yazılımının bir alt bileşenidir. Asıl işlevi ERP kullanıcılarımızın Satış ve Satınalma Yönetim işlevlerini yerine getirirken çalıştıkları kurumların e-fatura

Detaylı

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu. www.izibiz.com.tr

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu. www.izibiz.com.tr Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu www.izibiz.com.tr 1 Telekom alan ndaki tecrübemizi, gücümüzü, enerjimizi ve yenilikçi ye il dostu kirlerimizi E-Dönü üm Platformunda lider servis sa lay c olmak üzere

Detaylı

Halihazırda Anonim Şirket ve Limited Şirket statüsünde olan tüzel kişiler yararlanabilmektedir.

Halihazırda Anonim Şirket ve Limited Şirket statüsünde olan tüzel kişiler yararlanabilmektedir. E-Fatura Nedir? E-fatura Hizmet Sağlayıcılığı (Entegrasyon Hizmeti), elektronik belge biçiminde düzenlenen faturaların taraflar arasında dolaşımını güvenli kılan ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından

Detaylı

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura e-defter ve e-fatura İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha SUNUM PLANI 1) E-DEFTER i. E-DEFTER NEDİR? ii. NEDEN E-DEFTER? iii. KİMLER

Detaylı

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket!

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital dönüşüme ayak uyduran şirketler yoğun rekabet ortamında zaman, maliyet ve iş gücü avantajı elde etmektedir. eplatform ile dijital dönüşümde güvenilir alt yapı, uzman

Detaylı

Arşivleme maliyetleri, kâğıt, posta vb. giderleriniz büyük oranda düşecektir.

Arşivleme maliyetleri, kâğıt, posta vb. giderleriniz büyük oranda düşecektir. E-Fatura Nedir? E-fatura Uygulaması, mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı nın sistemi üzerinden, belirlenen standart ve formata göre birbirlerine fatura alıp göndermelerini sağlayan sistemin genel adıdır.

Detaylı

E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU. udogan@gelirler.gov.tr

E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU. udogan@gelirler.gov.tr E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU udogan@gelirler.gov.tr DÜNYA DÜZDÜR E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU KLASÖRLER DOLUSU DEFTER VE FATURALAR CİLTLER VE KLASÖRLER DOLUSU DEFTER VE FATURALAR

Detaylı

VBT E-DEFTER YAZILIMI

VBT E-DEFTER YAZILIMI Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından onaylanmış, kullanımı kolay, arayüzü sade ve bilgilendirme özellikleri ön planda olan plartform bağımsız bir yazılımdır. e-donusum.vbt.com.tr GİB in uyumlu programların

Detaylı

e-faturada GÜNCEL SORU VE SORUNLAR udogan@gelirler.gov.tr

e-faturada GÜNCEL SORU VE SORUNLAR udogan@gelirler.gov.tr e-faturada GÜNCEL SORU VE SORUNLAR udogan@gelirler.gov.tr e-fatura NEDİR? Faturada yer alması gereken bilgileri kapsar. Elektronik kayıtlar bütünü biçiminde oluşturulur. e-imza/mali Mühür (MM) Kaynağının

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ ENTEGRATÖR KULLANIM YÖNTEMİ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ ENTEGRATÖR KULLANIM YÖNTEMİ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ ENTEGRATÖR KULLANIM YÖNTEMİ Bayt EntegrePro e-fatura modülü avantajları; -Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor. -Firma dosyası sınırlaması yok. -Firma dosya sayısına bağlı

Detaylı

JetSMS Direct Çözümü

JetSMS Direct Çözümü JetSMS Direct Çözümü Çözümlerimizle İşinizde Değer Yaratalım JetSMS Direct Nedir? JetSMS Direct gelişkin özellikleri ile güvenilir ve stabil çözümler sağlar JetSMS Direct son derece kapsamlı bir SMS yönetim

Detaylı

NETLE E-FATURA NEDİR?

NETLE E-FATURA NEDİR? Netle E-Fatura NETLE E-FATURA NEDİR? E-Fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirli bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mali mühür ile imzalanmış, satıcı ve alıcı arasında

Detaylı

BİLGİ NOTU 16.08.2013/2013-10. Bu bilgi notumuzda uygulama ile ilgili yayımlanan tebliğ ve sirküler açıklamaları özetle aktarılacaktır.

BİLGİ NOTU 16.08.2013/2013-10. Bu bilgi notumuzda uygulama ile ilgili yayımlanan tebliğ ve sirküler açıklamaları özetle aktarılacaktır. BİLGİ NOTU 16.08.2013/2013-10 E - FATURA UYGULAMASI Günümüzde bilgi ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişim, bilgilere ulaşmada, bilgilerin saklanması ve kullanılmasında önemli avantajlar sağlamaktadır.

Detaylı

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Biz Kimiz? Hizmetlerimiz Türmob ve İşNet Ortaklığı Hizmetlerimiz ve Artılarımız Temel Süreçler Biz Kimiz? Türkiye İş Bankası'nın %100 iştiraki

Detaylı

e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü

e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü 2 2. e- Fatura : 3 2. e-fatura : 2.1. e-fatura nedir? : E-Fatura, Kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Dolayısıyla

Detaylı

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu. Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu. Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü Sizin Büyüklü ünüz Haz r Portfoy Siz Büyüksünüz Siz ve size inanan ve siz olduğunuz sürece siz ve iş ortaklarınızla

Detaylı

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKCONCENTO Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları Kurumsal İş & Operasyonel süreçlerin performans tabanlı otomasyonu ile hizmet verimliliği ve kalitesinde artış sağlanır. sıgnum WINDESK

Detaylı

e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Versiyon 2.0 Ağustos 2014 ANKARA e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Ağustos 2014 Versiyon : 2.

e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Versiyon 2.0 Ağustos 2014 ANKARA e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Ağustos 2014 Versiyon : 2. e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Versiyon 2.0 Ağustos 2014 Versiyon : 2.0 1/8 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 2.0 2/8 Versiyon Yayımlanma Tarihi

Detaylı

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. e-defter, e-fatura VE E- ARŞİV UYGULMALARI

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. e-defter, e-fatura VE E- ARŞİV UYGULMALARI Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura e-defter, e-fatura VE E- ARŞİV UYGULMALARI SUNUM PLANI 1) E-DEFTER i. E-DEFTER NEDİR? ii. NEDEN E-DEFTER? iii. KİMLER E-DEFTER TUTABİLİR? iv.

Detaylı

E-FATURA SÜRECİNİN YOL HARİTASI VE KULLANILACAK YÖNTEMLERİN ÖZET ANALİZİ

E-FATURA SÜRECİNİN YOL HARİTASI VE KULLANILACAK YÖNTEMLERİN ÖZET ANALİZİ E-FATURA SÜRECİNİN YOL HARİTASI VE KULLANILACAK YÖNTEMLERİN ÖZET ANALİZİ Kullanıcı Hesabı için Başvuru : E-fatura uygulamasını kullanacak mükellefler öncelikle kullanıcı hesabı oluşturmalıdırlar. Bunun

Detaylı

e-fatura UYGULAMASI (Özel Entegrasyon Kılavuzu) Mart 2014 ANKARA e-fatura Uygulaması Özel Entegrasyon Kılavuzu Mart 2014 Versiyon : 1.

e-fatura UYGULAMASI (Özel Entegrasyon Kılavuzu) Mart 2014 ANKARA e-fatura Uygulaması Özel Entegrasyon Kılavuzu Mart 2014 Versiyon : 1. e-fatura UYGULAMASI (Özel Entegrasyon Kılavuzu) Mart 2014 Versiyon : 1.2 1/30 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.2 2/30 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen

Detaylı

İSTANBUL, 01.04.2010 SİRKÜLER ( 2010/11 ) Konu: Faturanın elektronik belge olarak düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar

İSTANBUL, 01.04.2010 SİRKÜLER ( 2010/11 ) Konu: Faturanın elektronik belge olarak düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar Tel : (0 2 1 6) 574 74 14 PBX Faks: ( 0 2 1 6 ) 574 22 12 İSTANBUL, 01.04.2010 SİRKÜLER ( 2010/11 ) Konu: Faturanın elektronik belge olarak düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar 05.03.2010 tarih 27512

Detaylı

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ÖZET : Gelir İdaresi Başkanlığının E-Fatura İnternet sitesinde, E-fatura uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda yayımlanan bilgilendirme

Detaylı

E-Fatura, E-Arşiv, E-Defter. maktas978@gmail.com

E-Fatura, E-Arşiv, E-Defter. maktas978@gmail.com Yrd.Doç.Dr.Mehmet Ali AKTAŞ (YMM) E-Fatura, E-Arşiv, E-Defter Yrd.Doç.Dr.Ymm.Mehmet Ali AKTAŞ Vergi Usul Kanununa (VUK Md. 229) göre Fatura; satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı

Detaylı

Kayıt Saklama Gereksinimleri ve e-arşiv. Z. Deniz ŞENALP SMMM - Denetçi

Kayıt Saklama Gereksinimleri ve e-arşiv. Z. Deniz ŞENALP SMMM - Denetçi Kayıt Saklama Gereksinimleri ve e-arşiv Z. Deniz ŞENALP SMMM - Denetçi 431 Sıra No lu VUK Genel Tebliği Yayım : 29.12.2013 Erteleme: 28.06.2014 (VUK Gen. Teb. 436) Yürürlük: 01.01.2015 Amaç: Vergi denetimlerini

Detaylı

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU Mart 2014 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı Versiyon : 1.0 2/7 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm Açıklama 1.0

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 27.05.2014 1 İçindekiler: 1- e-defter Hakkında... 3 1.1. e-defter Nedir?... 3 1.2. Hangi defterler e-defter olarak tutulabilir?... 3 1.3. Defter

Detaylı