Halihazırda Anonim Şirket ve Limited Şirket statüsünde olan tüzel kişiler yararlanabilmektedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Halihazırda Anonim Şirket ve Limited Şirket statüsünde olan tüzel kişiler yararlanabilmektedir."

Transkript

1

2 E-Fatura Nedir? E-fatura Hizmet Sağlayıcılığı (Entegrasyon Hizmeti), elektronik belge biçiminde düzenlenen faturaların taraflar arasında dolaşımını güvenli kılan ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından oluşturulan bir uygulamadır. E-fatura, 05/03/2010 tarihli Resmi Gazete ile yayınlanan 397 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ ile getirilen bir düzenlemedir. Tebliğde elektronik fatura Bu Tebliğdeyeralan şartlarauygunolanveelektronikbelgebiçimindeoluşturulmuş fatura olarak tanımlanmıştır. Halihazırda Anonim Şirket ve Limited Şirket statüsünde olan tüzel kişiler yararlanabilmektedir. Mevcut uygulamada e-fatura düzenlemek isteyen mükellefler,yalnızca sistemde kayıtlı olan alıcılara e-fatura düzenleyebilirler. Ve aynı şekilde kayıtlı firmalardan kendilerine e-fatura gönderilebilir. E-fatura kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. E-Faturaya kademeli geçiş planlanmış ve her geçen mükellef ile daha fazla işgücü ve posta maliyetlerinden tasarruf,az kağıt kullanımı nedeniyle de doğaya katkı hedeflenmiştir.

3 Mali Mühür Nedir? GİB adına TÜBİTAK tarafından kurulan elektronik sertifika alt yapısını ifade etmektedir. Vergi Usul Kanunu kapsamında yapılacak düzenlemeler çerçevesinde kullanılmak üzere, tüzel kişi ve diğer kurum, kuruluş ve işletmelere ait veri bütünlüğünün, kaynağın ve içeriğin garanti altına alınması ile gerekli durumlarda gizliliğin sağlanması fonksiyonlarının yerine getirilmesi amacı ile oluşturulmuştur. E-faturaların veri bütünlüğü mali mühür ile sağlanmaktadır. E-Fatura mükellefleri, kendi mali mühürlerini almak zorundadır.ancak isterlerse kendi mali mühürlerini isterlerse de hizmet sağlayıcının (entegratör) mali mührünü kullanabilirler.

4 E-Fatura Kapsamındaki Mükellefler 4/12/2003 tarihli ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olanlar ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 25 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar. 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar.

5 E-Fatura Sürecinde Tarihler ve Adımlar 1 Eylül 2013 tarihi itibariyle; E-faturaya geçişi zorunlu olan kurumlar hangi yöntem ile E-Fatura ya geçeceğini dilekçe ile bildirecekler. Bu konuda kullanılacak dilekçe örneklerini size sağlayabiliriz ve başvurunuz konusunda yardımcı olabiliriz. E-Fatura Başvuru Formu, Taahhütnamesi, Mali Mühür Sipariş Formu 31 Aralık 2013 e kadar da hangi entegratörile çalışacaklarının kararını bildirip elektronik fatura kesmeye başlayacaklar.

6 31 Aralık 2013 e Az Kaldı E-Fatura Uygulaması 397 sıra noluvergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile başlatılan uygulamanın kademeli olarak yaygınlaştırılması planlanmış. 397 sıra noluvuk Genel Tebliği 4. Bölüm birinci paragrafında da yer aldığı üzere anonim ve limited şirket statüsündeki mükelleflerin uygulama kapsamında e-fatura gönderme ve/veya almasına izin verilmesi uygun görülmüştür. 416 sıra nolu VUK Genel Tebliğinde 213 Sayılı VUK nun232. Maddesi uyarınca yer alan mükellefler de (Birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, kazançları basit usulde tespit olunan tüccarlar, defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçiler) uygulamaya katılmışlardır. Ayrıca Madde 1 in son paragrafında da gerçek kişi mükellef veya tüzel kişi mükellef olmayan ve e-fatura göndermek ve/veya almak isteyen kurum kuruluş ve işletmelerin uygulamaya katılması söylenmiştir. 421 sıra nolu VUK Genel Tebliği 4. Maddesi 2. bendinde; mükelleflerin teknik yeterliliklerine sahip olmamaları halinde Başkanlıktan özel entegrasyon izni almış özel entegratörler vasıtasıyla da e-fatura işlemlerini yürütebilirler. bilgi işlem sistemi vasıtasıyla da gerçekleştirebilecekleri belirtilmiştir.

7 E-Faturaya Geçiş Neler Getirecek? Fatura maliyetinizi 10 da 1 e düşürecek. Basılı fatura ortalama 7-8 güne ihtiyaç duyarken e-fatura 30 saniyede hazırlanır. Kağıt fatura kullanımı sırasında harcanan işgücü 6 da 1 e düşecek Faturayı arşivlemek için yer ayırmaktan, saklama zorluklarından ve masraflarından kurtulursunuz. Hem de faturalarınız uzun yıllar güvenle saklanır Müşteriler ile kurum arasındaki uyuşmazlıklar azalır. Yanlış bilgiyi düzeltmek daha kolay ve daha az maliyetli olur. E-Fatura, süreçleri kısaltır, nakit akışını hızlandırır. Kağıt kullanımının azalması nedeniyle ağaçlarımız kurtulacak ve ülkemizin doğal kaynaklarına katkıda bulunacaksınız. GİB in istediği standartları destekler, genişleyebilir (e-defter vb.)

8 E-Fatura Hizmet Sağlayıcısı E-fatura hizmet sağlayıcısı (entegratör), anlaşma yaptığı mükellefler için güvenli kullanıcı hesapları açarak yönetir ve bu mükelleflerin faturalarını Başkanlık sistemi üzerinden alıcıya yönlendirir. Mesajların iletimini EF-VAP (Elektronik Fatura Veri Aktarım Protokolü) ne uygun olarak yapar.

9 E-fatura Hizmet Sağlayıcı Standartları Bilgi güvenliği için TS ISO IEC veya ISO27001 belgelerine, iş sürekliliği için ISO22301 belgesine, Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi Sistemi için TS ISO IEC veya ISO belgelerine sahip olmalıdır. E-fatura hizmet sağlayıcı kurum, geliştirdiği mali mühür sertifikası elektronik imza uygulamalarının, TUBİTAK-BİLGEM Kamu Sertifikasyon Merkezinden uluslararası teknik standartlara uygunluğunu almak zorundadır. E-fatura hizmet sağlayıcı sistemi, elektronik fatura trafiğinde herhangi bir kesinti olmaksızın 7 gün 24 saat iş sürekliliğini sağlayabilecek yapıda kurulmalıdır. Uygun, güçlü alt yapıya ve yazılıma sahip olmalıdır. Bunlar sayesinde Maliye Bakanlığı nın e-fatura standartlarına uygun fatura gönderimi mümkün olmaktadır.

10 E-Fatura Hizmet Sağlayıcı Seçerken! GİB onaylı e-fatura entegratörü ile anlaşmak gerekmektedir. Entegrasyonun Maliye Bakanlığının e-fatura standartları ile tamamen uyumlu çalışabilecek duruma getirmesini sağlamak. Çalışılacak entegratörün elektronik ortama uyumlanma ile ilgili diğer konularda da vizyonu ve deneyimi olması gelecekte sizi yeni ve farklı firmalarla çalışma zorluğundan kurtarır. Birlikte kurulacak işbirliği sizi gelecekte de güçlü kılar. Kullanım kolaylığı ve esnek yazılımı olan bir entegratörü tercih etmek. Sahada uygulama yapacak ve eğitim verecek deneyimli personel sayısı çok olan ve 7/24 hizmet verebilecek entegratörü seçmek. Fatura verilerinin dijital olarak, kendi orijinal formatıyla saklayabilme imkanı, yasal kullanım ihtiyacı durumunda anlık erişim imkanlarının verilmesi. E- arşiv tebliğine uygun saklama yeteneği olması özellikle aranmalıdır.

11 TÜRKKEP Türkiye de sadece TÜRKKEP size hem (KEP)Kayıtlı Elektronik e-posta hizmetlerini verebilen hem de e-fatura, e-defter entegrasyonlarını yapabilecek, hizmetlerini sunabilecek yetki ve yeterliliğe sahiptir. Elektronik dönüşüm sürekli bir yaklaşımdır ve KEP gibi e-fatura gibi bir çok konuda gündemde sürekli olacaktır. Bu sebeple şimdi seçeceğiniz iş ortağınız bundan sonra gündem olacak değişikliklerde de sizi hızlı, başarılı bir uyumlanmaya taşıyabilecek özelliklere sahip olmalıdır. Bu size büyük bir güç sağlayacaktır.

12 TÜRKKEP TÜRKKEP, yasal Düzenlemeler ve Uluslararası Standartlara göre, KEP Hizmet Sağlayıcı yetkisini aşağıdaki koşulları yerine getirerek ve BTK denetiminden geçerek almıştır. Teknik Altyapı yeterliliği, Fiziksel ve Elektronik Güvenlik Altyapı uygunluğu, Gerekli Uzman Kadronun bulunması, Teknik Standartlara ve kriterlere tam uyumluluğu. TÜRKKEP, Gelir İdaresi Başkanlığı na e-fatura yetkili entegratörü ve saklayıcı kurum başvurusunu gerçekleştirmiş olup, beklenen kriterlere uygun olması nedeniyle Eylül 2013 itibariyle yetkili olduğuna dair ilanı yapılacaktır. Elektronik ortamda oluşturulan faturaların arşivlenmesi ve gönderilmesine ilişkin düzenlemeleri içeren e-arşiv tebliğ taslağı yayınlanmıştır. Türkiye de ilk kez KEP ve e-fatura hizmetlerini bir arada veren ve 7/24 hizmet sunan TÜRKKEP aynı zamanda yasal geçerli arşivleme sistemine de yetkili şirket olacaktır.

13 TÜRKKEP: Yetkili Güven Kurumu TÜRKKEP, ülkemizin ilk özel sektör girişimiyle kurulan KEP Hizmet Sağlayıcısı olarak, 25 Şubat 2013 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş bir güven kurumudur. TÜRKKEP, ülkemizde tamamen kendisi tarafından geliştirilmiş yüksek teknolojik bir altyapıya ve uzman kadroya sahip bir kuruluştur. TÜRKKEP, Hizmet Sağlayıcı kurma ve işletme alanında ve Bilgi Güvenliği, Kriptoloji, E-İmza ve Zaman Damgası alanlarında yetkin ve uzman, teknik ve idari ekibe sahip bir kuruluştur. TÜRKKEP, KEP ile ilgili uluslararası tüm standartlara ve ulusal mevzuata tam uyumludur. ISO 9001 : KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ISO : BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ ISO : BİLGİ TEKNOLOJİLERİ HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ BS : VERİ KORUMA, KİŞİSEL BİLGİ YÖNETİMİ SİSTEMİ ISO : BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İŞ SÜREKLİLİĞİ HAZIRLIK SİSTEMİ ISO : ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ ISO : İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ ISO : MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ ISO : İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ ITIL: IT HİZMET YÖNETİMİ +

14 TÜRKKEP Müşteri Değerleri Güven Veren Adil Olan Hayatı Kolaylaştıran

15 TÜRKKEP Kullanım Alanları İş alanınız ne olursa olsun, iş büyüklüğünüz ne olursa olsun, sayısız alanda her türlü resmi, ticari, hukuki yazışma ve e-belge paylaşımlarını, TÜRKKEP hizmetleriyle kolayca, saniyeler içerisinde kağıt, faks, bürokrasi ve maliyet yaratmadan üstelik yasal olarak tamamen geçerli şekilde yapılabilirsiniz. Resmi, özel ve ticari her türlü belge veya yazı Kamu kurumları arasında ve kurum içi yazışmalar Kurumlar, şirketler ve şahıslar arasında yazışmalar Beyanname Bildirim / Başvuru Tebligat İhtar / İhbar / Teyit / Dilekçe İştirak taahhütnamesi Abonelik / Üyelik Elektronik Fatura Duyuru / Dilekçe Banka hesap ekstreleri / Kredi kartı ekstreleri Ödeme emri Sipariş / Sipariş onay Sözleşme / Teklif / Kira kontratı Sigorta işlemleri Fatura / Mutabakat / Dekont / Makbuz Kredi başvuruları Bordo / İzin formları İhale teklifleri Şirket içi yazışmalar Müşteri bilgilendirme / Mutabakat / İtiraz Telif hakkı / Çağrı

16 TÜRKKEP Altyapısı TÜRKKEP, fiziksel ve elektronik güvenlik altyapısında yüksek kalite standartlarında hizmet veren donanıma sahiptir. Kesintisiz Çalışan Servis ve uygulama Mimarisi, İş Sürekliliği, Verinin Bozulmama Garantisi Sanallaştırma, Sunucu, Storage, Networking ve Güvenlik Önceden entegre, test edilmiş, fiziksel ve mantıksal kurulum yapılmış Basit ve bütünleşik yönetim Çözümler ile entegre Yol haritası planlanmış, uyumluluk testi yapılmış teknolojiler, ve değişiklik yönetimi sağlanmış güncelleme Tek noktadan kesintisiz destek

17 TÜRKKEP E-Fatura Sistemi TÜRKKEP e-fatura sistemi yazılım bağımsız bir sistemdir. SAP, LOGO, LINK vb. bütün sistemlerle uyumludur ve hızlı şekilde entegre olabilmektedir. UBL-TR standardında e-fatura XML oluşturulur. XML oluşturulurken eksik bilgi bulunması halinde kullanıcıya uyarı verilir. UBL-TR formatına uygun olarak oluşturulan e-faturalar mali mühür sertifikası ile onaylanır. e-fatura XML belgesi XSD şema kontrolünden geçirilir. XSD şema kontrolünden geçen belge sistemde saklanır. Tüm adımlar sistemde kayıt altına alınır.(log)

18 TÜRKKEP E-Fatura Yönetimi Giden E-Fatura XML Upload Onay Süreci (Mobil vedesktop) KurumsalMühürlemeve Fatura ID verme UBL-TR formatında GİB na transfer Mesaj Yönetimi Fatura Ekleri PDF ile alıcıya BABS mutabakat Gelen E-Fatura Mesaj Yönetimi Uyarı i (kağıt fatura gönderenler) Onay Süreci (Mobil ve Desktop) İade süreci (Ticari senaryo ) ERP sistemine Upload

19 Neden TÜRKKEP? Sadece TÜRKKEP, hem KEP Sağlayıcı hem de e-fatura Sağlayıcılığı yetkisine sahip tek kurum olması nedeniyle en güvenilir e-fatura hizmet sağlayıcı ve entegratörü olarak firmanıza bütün elektronik uyum süreçlerinde güçlü ve vizyoner iş ortağınız olur. Sadece TÜRKKEP, sahip olduğu uluslararası KEP standartları sayesinde tüm faturalarınızı, e- fatura standartlarının çok daha üstünde kalite ve güvenlik ile ulaştırır, alır ve yasal geçerli arşivler. Sadece TÜRKKEP, Türkiye ye yaygın hizmet ve satış ağı sayesinde, kanuni zorunluluk olsun olmasın tüm kurumsal müşterilerinizin ve varsa tüm bireysel müşterilerinizin de e-faturaya kolaylıkla ve hızla geçmelerinde etkin rol oynar. Sadece TÜRKKEP, uluslararası standartlara tam uyumlu, çözümcü ve yetkin yapısıyla entegrasyonunuzu hızla ve hatasız gerçekleştirir ve kesintisiz sürdürür.

20 Neden TÜRKKEP? TÜRKKEP, sadece standartları ve yetkinlikleri yanı sıra, hizmet anlayışı ile de en iyi iş ortağıdır; Türkiye de ilk kez yerinde ziyaretle başvuru alma hizmetini verebilen güven kurumudur. Bu hizmeti 100 ün üzerinde, tüm Türkiye de yaygın bayileri ve hizmet ağı ile gerçekleştirebilmektedir. Farklı başvuru alma yöntemleri sunar (müşteri hizmetlerinden, TÜRKKEP başvuru merkezlerinden, internetten ve tüm Türkiye de yerinde başvuru metoduyla) 7/24 müşteri hizmetleri ve den canlı destek sağlar. Yazılım bağımsız olma gücüyle bütün muhasebe programlarına kolay ve hızlı entegrasyon sağlar.

21 Ücretlendirme Kalemleri Standart Entegrasyon Yazılımı Ücreti ; E-fatura entegrasyonu ile ilgili hizmetin üzerinden verildiği yazılım ve alt yapının kullandırılması ve sizin sisteminize entegrasyonu için bir defaya mahsus standart entegrasyon ücreti ve yıllık bakım ücreti ödenmektedir. Ekstra Entegrasyon Çalışmaları Ücreti ; Standart entegrasyon dışında talepleri karşılanması istendiğinde ödenmesi gereken ücrettir. İşgücü/gün şeklinde değerlendirilir. Fatura Gönderim Birim Ücreti ; Her bir faturanın gönderi ücreti olarak ifade edebiliriz. Dönemsel olarak ve ihtiyaçlarınıza uygun paketler yapılabilmektedir. Saklama Ücreti ; Size büyük kolaylık yaratacak saklama hizmeti ; fatura gönderim birim ücretinin yarısı olarak uygulanacaktır.

22 Ücretlendirme Aylık Fatura Adediniz Fatura Başına Ücret (TL) , , , , , ,35 Hizmetler Yıllık Fatura Adediniz Fatura Başına Ücret (TL) , , , , , Özel Fiyat Hazırlanacaktır Ücretleri Saklama Ücreti Standart Entegrasyon Ücreti Ekstra Entegrasyon Ücreti Eğitim İlk yıl ücretsiz TL +KDV 750 TL + KDV / Adam/Gün Entegrasyon başlangıcında ilk eğitim için ücret uygulanmayacaktır. *Ücretsiz arşiv kampanyası yıl sonuna kadar geçerlidir Ödeme Koşulları Fiyatlara KDV dahil değildir. Standart entegrasyon bedelinin %50si sözleşme esnasında kalanı ise entegrasyon tamamlandığında faturalanır ve ödenir. Aylık hizmet alımlarınızda faturanız her kullanım ayından sonraki ayın 5'inde kesilir ve 20'sinde ödenir. Faturalarınızın saklama ücreti için ilk yıl ücret alınmayacaktır. Sonraki yıllarda birim fatura bedelinizin %20si olarak ücretlendirilir. Entegrasyon başlangıcında ilk eğitim için ücret uygulanmayacaktır.

23 E-Fatura ve KEP Gönder 100 Paketiniz Sizlere sunduğumuz kampanya kapsamında; hediye ettiğimiz E-İmza + TÜRKKEP Gönder 100 paketi size büyük kolaylıklar sağlayacak. Örneğin KEP ile size gönderilmiş olan E-Fatura veya fiziksel faturaları noterden yazışma kanunu hükmünde itiraz etme hakkını elde edeceksiniz. Üstelik uğraşmadan, notere gitmek için vakit kaybetmeden ve çok düşük maliyetle. Bunun yanı sıra tüm yazışmalarınızı, mutabakatlarınızı, talimatlarınızı, ödeme emirlerinizi göndermek ve almak için kullanabilir, isterseniz tüm bunları yasal geçerli ve güvenli arşivleyebilirsiniz.

24 E-Defter Bilgisi

25 TÜRKKEP E-Defter Uygulaması ERP GİB Mühürlü E-Defter Beratı E-Defter Csv XML JSON e-defter Platformu Saklama Kurumsal Mühürlü E-Defter Beratı XBRL

26 E-Defter Terminler Yazılım için GİB ndan onay alma 1-Eylül-2014 E-defter uygulamasına geçiş 31-Aralık-2014

27 E-Defter Koşulları E-Defterler aylık oluşturulur, İzleyen ayın sonuna kadar ilgili berat alınır, Son aya ait berat, kurumlar vergisi beyanına kadar alınabilir, Geçiş aşamasında önceki kayıtlar da ilk aya ait e-defterde yer alır, Eski kayıtlara ait defterlere ise kapanış tasdiki yapılır, E-Defter ve beratlar T.C. Kanunlarının geçerli olduğu yerde saklanmalıdır, Onay almış (3.parti yazılım veya içsel geliştirilen) bir yazılım zorunludur.

28 İlginiz için teşekkür ederiz

E-Fatura, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

E-Fatura, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. E-Fatura Nedir? Değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, belli bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, elektronik belgedir. E-Fatura, yeni

Detaylı

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın e-defter Nedir? Vergi Usül Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu na göre tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda; Oluşturulması Onaylanması Muhafaza edilmesi İbraz

Detaylı

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın e-defter Nedir? Vergi Usül Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu na göre tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda; Oluşturulması Onaylanması Muhafaza edilmesi İbraz

Detaylı

E-Fatura, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

E-Fatura, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. E-Fatura Nedir? Değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, belli bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, elektronik belgedir. E-Fatura, yeni

Detaylı

E-Fatura, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

E-Fatura, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. E-Fatura Nedir? Değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, belli bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, elektronik belgedir. E-Fatura, yeni

Detaylı

birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü

birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü Ajanda E-fatura nedir? Mali Mühür nedir? GİB hizmetleri nelerdir? Birlesik Uzmanlar Çözümleri E-fatura Entegrasyonu E-fatura Dönüştürücü Neden daha iyiyiz?

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu. Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın!

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu. Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın! Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın! TÜRKKEP KEP, E-Tebligat, E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-Defter, E-İmza ve E-Saklama hizmetlerini tek başına bütünleşik olarak mevzuata

Detaylı

Bilişim. E-Fatura Özel Entegrasyon

Bilişim. E-Fatura Özel Entegrasyon Bilişim E-Fatura Özel Entegrasyon E-Fatura Nedir? Değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, belli bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, elektronik

Detaylı

TABİMnet E-DEFTER ve E-FATURA PROGRAMI

TABİMnet E-DEFTER ve E-FATURA PROGRAMI TABİMnet E-DEFTER ve E-FATURA PROGRAMI Tabim e-defter çözümü ile Yevmiye Defteri ve Defter-i Kebir belgelerini, Gelir İdaresi Daire Başkanlığı'nın belirlediği standartlara uygun olarak hazırlayıp GİB'e

Detaylı

Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı e-fatura yagenelbakış EFKS-e-FaturaFaturaFarklılıklar e-faturanedir? e-faturakapsamınagirenler e-defter Nedir? Gelir İdaresi Başkanlığı @ @ Elektronik kayıtlar bütünü biçiminde oluşturulur. Kağıt faturada

Detaylı

Arşivleme maliyetleri, kâğıt, posta vb. giderleriniz büyük oranda düşecektir.

Arşivleme maliyetleri, kâğıt, posta vb. giderleriniz büyük oranda düşecektir. E-Fatura Nedir? E-fatura Uygulaması, mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı nın sistemi üzerinden, belirlenen standart ve formata göre birbirlerine fatura alıp göndermelerini sağlayan sistemin genel adıdır.

Detaylı

MERSİN GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) HİZMETLERİ TEKLİFİ

MERSİN GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) HİZMETLERİ TEKLİFİ MERSİN GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) HİZMETLERİ TEKLİFİ TARİH: 02.12.2014 MERSİN GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA Sayın Hüseyin SARIDAĞ, TÜRKKEP in ye

Detaylı

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Kolay ve Hızlı @ Dünyası Elektronik posta, internetin yaygınlaşması, her türlü verinin kolaylıkla iletilebilmesi nedeniyle ülkemizde ve tüm dünyada en yoğun kullanılan

Detaylı

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın TÜRKKEP KEP SUNUMU

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın TÜRKKEP KEP SUNUMU Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın TÜRKKEP KEP SUNUMU Kolay ve Hızlı @ Dünyası Elektronik posta, internetin yaygınlaşması, her türlü verinin kolaylıkla iletilebilmesi nedeniyle ülkemizde ve tüm dünyada

Detaylı

Türkiye'nin Lider E-Dönüşüm Platformu. www.izibiz.com.tr

Türkiye'nin Lider E-Dönüşüm Platformu. www.izibiz.com.tr Türkiye'nin Lider E-Dönüşüm Platformu www.izibiz.com.tr E- Fatura Nedir? E-Fatura Hakkında Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan

Detaylı

Mikro e-fatura Uygulaması

Mikro e-fatura Uygulaması Mikro Uygulaması 1 Elektronik Fatura () Uygulaması 397 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin yayımı ile birlikte Elektronik Fatura Uygulaması ( Uygulaması) hizmete alınmış bulunmaktadır. Uygulaması;

Detaylı

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Kolay ve Hızlı @ Dünyası Elektronik posta, internetin yaygınlaşması, her türlü verinin kolaylıkla iletilebilmesi nedeniyle ülkemizde ve tüm dünyada en yoğun kullanılan

Detaylı

ELEKTRONİK DEFTER UYGULAMASI

ELEKTRONİK DEFTER UYGULAMASI ELEKTRONİK DEFTER UYGULAMASI E-DEFTER Şekil hükümlerinden bağımsız VUK ve/veya TTK uyumlu Tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan Elektronik kayıtlar bütünü KİMLER E-DEFTER

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) yasal ve güvenli e-posta

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) yasal ve güvenli e-posta KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) yasal ve güvenli e-posta Sunum İçeriği Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) KEP Sisteminin Özellikleri KEP Sisteminin İşleyişi KEP ile Yapılabilecek İşlemler KEPHS Teknik Standartlar

Detaylı

Haya%nızı kolaylaş%rır...

Haya%nızı kolaylaş%rır... Haya%nızı kolaylaş%rır... TÜRKKEP Hizmetleri Yasal Düzenlemeler Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), yasal geçerli ve güvenli e- posta olarak, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile düzenleyici ve denetleyici

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta

Kayıtlı Elektronik Posta Kayıtlı Elektronik Posta TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı teknoloji şirketleridir. TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketidir. Genel Merkez: Ankara Bölge Müdürlüğü: İstanbul 100

Detaylı

LOGO DA E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMALARI. Serdar TEKİN Ürün Uzmanı

LOGO DA E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMALARI. Serdar TEKİN Ürün Uzmanı LOGO DA E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMALARI Serdar TEKİN Ürün Uzmanı E-Defter Nedir? E-Defter, Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik dosya

Detaylı

LOGO DA E-FATURA. Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO

LOGO DA E-FATURA. Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO LOGO DA E-FATURA Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO E-FATURA, GENEL BAKIŞ E-Fatura Nedir? Değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, belli bir formatta standart hale getirilmiş,

Detaylı

e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ

e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ NEDİR? Elektronik faturalamada uzmanlaşmış bir kurumun, başka mükelleflerin faturalarını göndermek ve almak amacıyla kendi sistemini

Detaylı

e-fatura e-arşiv e-defter

e-fatura e-arşiv e-defter e-fatura e-arşiv e-defter Şirket Profili Veriban, Özel entegratör statüsü ile e-fatura ve ilgili hizmetleri hızlı, güvenilir ve etkin bir şekilde şirketlerin kullanımına sunabilmek amacıyla 2013 yılında

Detaylı

e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ

e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ e-fatura UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ igur@gelirler.gov.tr Kaynak: GIB ÖZEL ENTEGRASYON NEDİR? Başka mükelleflerin faturalarını göndermek ve almak amacıyla bilgi işlem sisteminin Başkanlık sistemiyle

Detaylı

e-fatura ve e-defter Uygulamaları

e-fatura ve e-defter Uygulamaları ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI Chamber of Certified Public Accountants of Eskişehir e-fatura ve e-defter Uygulamaları YMM Ali Karakuş TÜRMOB Eğitmeni 1960 lı yılların başında demiryolu

Detaylı

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir.

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir. E-Defter Nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan kayıtlar bütünüdür. Format

Detaylı

Solon ve e-fatura çözümleri

Solon ve e-fatura çözümleri e-fatura Solon ve e-fatura çözümleri Özel Entegratörlük e-fatura lerin faturalarını göndermek ve almak amacıyla sistemin özel entegratör kuruluşların yazılım ve donanım alt yapısını kullanarak GIB isitemine

Detaylı

A

A SİRKÜ : 2013/11 KAYSERİ Konu : 11.03.2013 A-01.09.2013 tarihine kadar elektronik faturaya 01.09.2014 tarihine kadar da elektronik defter uygulamasına geçme zorunluluğu getirilen mükellefler B-Elektronik

Detaylı

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketidir. Genel Merkez: Ankara Bölge Müdürlüğü: İstanbul Veri Merkezi: Ankara

Detaylı

Bilişim. E-Defter Entegrasyonu

Bilişim. E-Defter Entegrasyonu Bilişim E-Defter Entegrasyonu E-Defter Nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri

Detaylı

E-FATURA SÜRECİNİN YOL HARİTASI VE KULLANILACAK YÖNTEMLERİN ÖZET ANALİZİ

E-FATURA SÜRECİNİN YOL HARİTASI VE KULLANILACAK YÖNTEMLERİN ÖZET ANALİZİ E-FATURA SÜRECİNİN YOL HARİTASI VE KULLANILACAK YÖNTEMLERİN ÖZET ANALİZİ Kullanıcı Hesabı için Başvuru : E-fatura uygulamasını kullanacak mükellefler öncelikle kullanıcı hesabı oluşturmalıdırlar. Bunun

Detaylı

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. E-DEFTER UYGULAMAsI

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. E-DEFTER UYGULAMAsI Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura E-DEFTER UYGULAMAsI E-DEFTER Şekil hükümlerinden bağımsız VUK ve/veya TTK uyumlu Tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri

Detaylı

e-lift e-devlet Çözümleri

e-lift e-devlet Çözümleri E-Fatura Uygulamasında Yeni Düzenlemeler e-ticaret e e-arşiv Zorunluluğu e-lift e-devlet Çözümleri Yavuz Gösterişli Satış Hizmetler Müdürü Hakkımızda Aryada, Logo Yazılım A.Ş. ticari ürünlerinin lisans,

Detaylı

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü www.izibiz.com.tr Yar nlar in a etmek... Sizinle büyümek Ülke ekonomisinin dinamiklerini sizler harekete geçirdiniz.

Detaylı

E-Fatura Netsis ile kesiliyor E-Defter Netsis ile tutuluyor

E-Fatura Netsis ile kesiliyor E-Defter Netsis ile tutuluyor E-Fatura Netsis ile kesiliyor E-Defter Netsis ile tutuluyor İİş süreçlerinin elektronik ortama taşınmasını destekleyen Netsis, işletmelerin e-fatura ya ve e-defter e geçiş süreçlerinde öncü olmaya devam

Detaylı

UBL UBL Türkiye Özelleştirmesi TEMEL BİLGİLER

UBL UBL Türkiye Özelleştirmesi TEMEL BİLGİLER e-fatura UBL UBL Türkiye Özelleştirmesi TEMEL BİLGİLER UBL (Universal Business Language) UBL, iş dünyasının evrensel ölçekte birlikte iş yapabilirlik ihtiyacını gidermek amacıyla doğmuş bir yapıdır. Bu

Detaylı

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup,

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, EDM KURUMSAL SUNUM Şirketimiz EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, Güçlü sermaye yapısı, GİB E-Fatura, E-Defter ve E-Arşiv Lisansları BTK E-İmza ve KEP Kayıt Makamı Yetkisi İstanbul ve Ankara da iki

Detaylı

KONU: E-Fatura ve E-Defter Uygulaması İle Bu Uygulamaya Dahil Olma Zorunluluğu Getirilen Mükellefler ve Başvuru Süreçleri:

KONU: E-Fatura ve E-Defter Uygulaması İle Bu Uygulamaya Dahil Olma Zorunluluğu Getirilen Mükellefler ve Başvuru Süreçleri: KONU: E-Fatura ve E-Defter Uygulaması İle Bu Uygulamaya Dahil Olma Zorunluluğu Getirilen Mükellefler ve Başvuru Süreçleri: I: GENEL OLARAK: Elektronik Fatura Uygulaması (e-fatura Uygulaması) ilk olarak

Detaylı

ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI. Mart

ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI. Mart ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI Mart 2008 2010 E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama, başlangıçta anonim ve limited şirketlerin kullanımına açılmıştır.

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/39 Sirküler Tarihi : 19.06.2013 Konu : Elektronik Fatura ve Defter Bilindiği gibi Elektronik Fatura ve Defter uygulamasına ilişkin daha önce 2013/18 ve 2013/19 nolu sirkülerimiz ile

Detaylı

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri e-arşiv e-arşiv E Arşiv Nedir e-arşiv Faturası, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura e-defter ve e-fatura İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha SUNUM PLANI 1) YASAL DAYANAK 2) YENİ TTK NIN GETİRDİKLERİ 3) YENİ TTK VE

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/138. Bazı Mükellef Gruplarına Elektronik Defter Tutma ve Elektronik Fatura Uygulamasına Dâhil Olma Zorunluluğu Getirilmiştir.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/138. Bazı Mükellef Gruplarına Elektronik Defter Tutma ve Elektronik Fatura Uygulamasına Dâhil Olma Zorunluluğu Getirilmiştir. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu www.izibiz.com.tr Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü yiki Vars n z... Siz Olmak, Sizi Örnek Almak. Sadece alanında değil global anlamda da en değerli

Detaylı

ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI

ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI E-FATURA NEDİR? Faturada yer alması gereken bilgileri kapsar Elektronik kayıtlar bütünü biçiminde oluşturulur E-imza/Mali Mühür Kaynağının doğruluğu İçeriğinin bütünlüğü Değişmezliği

Detaylı

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU e-fatura nın Yararları; Zamandan tasarruf Baskı, postalama ve arşivleme giderlerine son Platform bağımsız, güvenli ve tutarlı veri iletişimi sağlanır. İnsan hatalarının önüne

Detaylı

e-arşiv FATURA Uğur Doğan Gelir İdaresi E.Daire Başkanı

e-arşiv FATURA Uğur Doğan Gelir İdaresi E.Daire Başkanı e-arşiv FATURA Uğur Doğan Gelir İdaresi E.Daire Başkanı E- ARŞİVİN KAPSAMI 433 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 30.12.2013 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanmış ve e-arşiv Uygulaması hayata geçmiştir.

Detaylı

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ SAKLAMA HİZMETİ ENTEGRASYON & ÖZEL ENTEGRATÖR efatura@vbt.com.tr edefter@vbt.com.tr earsiv@vbt.com.tr E-Arşiv Nedir? 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

Sayı : 2014 / 197 Konu: Bilgilendirme 26 Ağustos 2014

Sayı : 2014 / 197 Konu: Bilgilendirme 26 Ağustos 2014 Sayı : 2014 / 197 Konu: Bilgilendirme 26 Ağustos 2014 Değerli Üyemiz, Ertürk Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından yayınlanan 107 nolu sirküler ilişikte sunulmuştur. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda

Detaylı

AKDENİZ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ.

AKDENİZ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. Tarih: 10.12.2014 Sayı : 2014/188 1.) E-Defter Nedir? 1 sıra No lu Elektronik Defter Genel Tebliğinde ifade edildiği üzere, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve Türk Ticaret Kanuna

Detaylı

E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU. udogan@gelirler.gov.tr

E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU. udogan@gelirler.gov.tr E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU udogan@gelirler.gov.tr DÜNYA DÜZDÜR E-FATURA İLE DAHA DÜZ BİR DÜNYAYA DOĞRU KLASÖRLER DOLUSU DEFTER VE FATURALAR CİLTLER VE KLASÖRLER DOLUSU DEFTER VE FATURALAR

Detaylı

NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş.

NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş. 1 NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş. e-fatura e-defter e-arşiv e-bilet e-irsaliye Barbaros Mah. Ak Zambak Sk. Uphill Towers A Blok K.16 No.92 Pk.34746 Ataşehir İstanbul +90 216 688

Detaylı

LOGO e-defter Uygulaması

LOGO e-defter Uygulaması LOGO e-defter Uygulaması 2013 İÇERİK e-defter nedir? 3 Hangi defterler e-defter Olabilir? 4 Genel Uygulama 5 Vergi Kanunu Genel Tebliği 6 Uygulamadan Kimler Yararlanabilir? 7 Uygulamadan Yararlanmak için

Detaylı

efatura UYGULAMASI HAKKINDA

efatura UYGULAMASI HAKKINDA BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ GİB PORTAL KULLANIM YÖNTEMİ Bayt EntegrePro e-fatura modülü avantajları; -Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor. -Firma dosyası sınırlaması yok. -Firma dosya sayısına bağlı

Detaylı

İş Yaşamında E-Posta

İş Yaşamında E-Posta MÖ 150 MS 2013 İş Yaşamında E-Posta Mevzuat Türk Ticaret Kanunu Madde 18. Tacirler arasında, diğer tarafı temerrüde düşürmeye, sözleşmeyi feshe, sözleşmeden dönmeye ilişkin ihbarlar veya ihtarlar noter

Detaylı

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM Istanbul / WWW.ERKYMM.COM 25 TEMMUZ 2013 / istanbul 25 TEMMUZ 2013 / istanbul E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama başlangıçta anonim ve limited şirketlerin kullanımına

Detaylı

Sayı:82 09.12.2014. Söz konusu Tebliğ kapsamında elektronik defter tutma zorunluluğu bulunan mükelleflerden;

Sayı:82 09.12.2014. Söz konusu Tebliğ kapsamında elektronik defter tutma zorunluluğu bulunan mükelleflerden; Sayı:82 09.12.2014 VERGİ SİRKÜLERİ KONU: Elektronik Defter Uygulamasına Geçiş 1- Giriş: 421 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile aşağıdaki mükellef gruplarına elektronik defter tutma ve elektronik

Detaylı

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura e-defter ve e-fatura İLE KAĞITSIZ ŞİRKETLERE DOĞRU Bir adim daha SUNUM PLANI 1) E-DEFTER i. E-DEFTER NEDİR? ii. NEDEN E-DEFTER? iii. KİMLER

Detaylı

BİLGİ NOTU 16.08.2013/2013-10. Bu bilgi notumuzda uygulama ile ilgili yayımlanan tebliğ ve sirküler açıklamaları özetle aktarılacaktır.

BİLGİ NOTU 16.08.2013/2013-10. Bu bilgi notumuzda uygulama ile ilgili yayımlanan tebliğ ve sirküler açıklamaları özetle aktarılacaktır. BİLGİ NOTU 16.08.2013/2013-10 E - FATURA UYGULAMASI Günümüzde bilgi ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişim, bilgilere ulaşmada, bilgilerin saklanması ve kullanılmasında önemli avantajlar sağlamaktadır.

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın E-Posta ile Haberleşme e-posta yoluyla iletilen, resmi, hukuki ve ticari belgelerin ve yazıların gönderici ve alıcı açısından yasal geçerliliği

Detaylı

10 Soruda Elektronik Defter (E-Defter) Uygulaması

10 Soruda Elektronik Defter (E-Defter) Uygulaması 10 Soruda Elektronik Defter (E-Defter) Uygulaması E-Defter nedir? E-Defter şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde

Detaylı

1 SIRA NUMARALI ELEKTRONİK DEFTER GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

1 SIRA NUMARALI ELEKTRONİK DEFTER GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 25.12.2013/219-1 1 SIRA NUMARALI ELEKTRONİK DEFTER GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : 1 Sıra No lu Elektronik Defter Genel Tebliği nde 24 Aralık 2013 tarihinden geçerli olmak üzere

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) KEP Nedir? Kayıtlı elektronik posta (KEP): gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği

Detaylı

SİRKÜLER 2013/ tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 424 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel tebliğiyle;

SİRKÜLER 2013/ tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 424 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel tebliğiyle; SİRKÜLER 2013/09 22.02.2013 KONU : Elektronik Fatura Düzenlemeleri İle Elektrik Ve Gaz Dağıtım Şirketleri İçin Getirilen, Abone Ve Tüketim Bilgilerinin Bildirimine İlişkin Düzenlemelerde Değişiklik Yapan

Detaylı

UYGULAMASI ELEKTRONİK

UYGULAMASI ELEKTRONİK e-fatura UYGULAMASI ELEKTRONİK Başvuru Kılavuzu V 1.1 Versiyon : 1.1 1/8 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.1 2/8 Versiyon Yayımlanma Tarihi Eklenen/Silinen/DeğişenBölüm

Detaylı

ANKARA YAZILIM DONANIM MÜŞAVİRLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ANKARA YAZILIM DONANIM MÜŞAVİRLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ DONANIM MÜŞAVİRLİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ E-Dönüşüm Uygulamaları E-FATURA E-ARŞİV FATURA E-DEFTER Direk Entegrasyon Tanıtım Bülteni Hazırlayan: Ankara Yazılım A.Ş. ANKARA, OCAK 2017 İÇİNDEKİLER

Detaylı

01.03.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/44

01.03.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/44 01.03.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/44 KONU: Elektronik fatura düzenlemeleri ile elektrik ve gaz dağıtım şirketleri için getirilen, abone ve tüketim bilgilerinin

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/19 Sirküler Tarihi : 25.02.2013 Konu : Elektronik Fatura Kullanımına İlişkin Usul Ve Esasları Belirleyen 397 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler 21.02.2013

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ e-fatura UYGULAMASI HAKKINDA e-fatura NEDİR? Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura (elektronik

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 09.09.2013 Sayı: 2013/195 Ref: 4/195

SĐRKÜLER Đstanbul, 09.09.2013 Sayı: 2013/195 Ref: 4/195 SĐRKÜLER Đstanbul, 09.09.2013 Sayı: 2013/195 Ref: 4/195 Konu: E-FATURA UYGULAMASI ĐLE ĐLGĐLĐ OLARAK ELEKTRONĐK BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR Gelir Đdaresi Başkanlığı www.efatura.gov.tr internet sitesinde

Detaylı

e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü

e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü 2 2. e- Fatura : 3 2. e-fatura : 2.1. e-fatura nedir? : E-Fatura, Kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Dolayısıyla

Detaylı

Elektronik Defter. Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82. ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr

Elektronik Defter. Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82. ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr Elektronik Defter Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82 ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr SUNUM PLANI e-deftere Giriş e-deftere Başvuru ve Geçiş Süreci e-defter Oluştururken

Detaylı

(SİRKÜLER 2013 19) Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:424 yayımlanmış olup, bu tebliğde;

(SİRKÜLER 2013 19) Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:424 yayımlanmış olup, bu tebliğde; 04.03.2013 (SİRKÜLER 2013 19) Konu: E-Fatura Kullanma İzni, İş Yeri Elektrik ve Doğalgaz Abonelik ve Sarfiyat Bildirimi, Kıymetli Madenler Aracı Kuruluşların Kıymetli Maden Alım/ Satımında Belge Düzeni,

Detaylı

KONU : E-DEFTER, E-FATURA UYGULAMASINA İLİŞKİN 421 SERİ NOLU VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANMIŞTIR

KONU : E-DEFTER, E-FATURA UYGULAMASINA İLİŞKİN 421 SERİ NOLU VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANMIŞTIR KONU : E-DEFTER, E-FATURA UYGULAMASINA İLİŞKİN 421 SERİ NOLU VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANMIŞTIR 14 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 421 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. e-defter İLE ŞİRKETLER HAFİFLİYOR

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. e-defter İLE ŞİRKETLER HAFİFLİYOR Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura e-defter İLE ŞİRKETLER HAFİFLİYOR YASAL DAYANAKLAR 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 1 Sıra Numaralı Elektronik Defter

Detaylı

TÜRKKEP E-Defter Hizmetleri

TÜRKKEP E-Defter Hizmetleri TÜRKKEP E-Defter Hizmetleri E-Defter nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU E-FATURA VE E-DEFTER UYGULAMASI ZORUNLULUĞU VE UYGULAMAYA GEÇİŞ PROSEDÜRÜ SAYI 2013/116 ÖZET

BAKIŞ MEVZUAT KONU E-FATURA VE E-DEFTER UYGULAMASI ZORUNLULUĞU VE UYGULAMAYA GEÇİŞ PROSEDÜRÜ SAYI 2013/116 ÖZET KONU SAYI 2013/116 ÖZET BAKIŞ MEVZUAT E-FATURA VE E-DEFTER UYGULAMASI ZORUNLULUĞU VE UYGULAMAYA GEÇİŞ PROSEDÜRÜ 14 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 421 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı

e-arşiv Fatura Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82 ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr

e-arşiv Fatura Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82 ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr e-arşiv Fatura Uğur DOĞAN İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Cep:0 533 924 61 82 ugur.dogan@ideateknoloji.com.tr e-arşiv Fatura: Kanuni Düzenlemeler Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu

Detaylı

e-fatura UYGULAMASI (Başvuru Kılavuzu) Ağustos 2013 ANKARA e-fatura Uygulaması Başvuru Kılavuzu Ağustos 2013 Versiyon : 1.3 1/9

e-fatura UYGULAMASI (Başvuru Kılavuzu) Ağustos 2013 ANKARA e-fatura Uygulaması Başvuru Kılavuzu Ağustos 2013 Versiyon : 1.3 1/9 e-fatura UYGULAMASI (Başvuru Kılavuzu) Ağustos 2013 Versiyon : 1.3 1/9 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.3 2/9 Versiyon Yayımlanma Tarihi Eklenen/Silinen/DeğişenBölüm

Detaylı

e-fatura e-arşiv Fatura e-defter

e-fatura e-arşiv Fatura e-defter 1 E - D E V L E T U Y G U L A M A L A R I e-fatura e-arşiv Fatura e-defter D İ R E K E N T E G R A S Y O N T A N I T I M B Ü L T E N İ Hazırlayan: Ankara Yazılım A.Ş. ANKARA, AĞUSTOS 2016 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

E-Dönüşüm Uygulamalarındaki Gelişmeler

E-Dönüşüm Uygulamalarındaki Gelişmeler E-Dönüşüm Uygulamalarındaki Gelişmeler GÜNDEM 1. İstatistikler 2. E-Defter Uygulamaları 3. E-Fatura Uygulamaları 4. E-Arşiv Uygulamaları 5. E-İrsaliye Uygulamaları 6. Taslak Tebliğlere Göre Uygulamaya

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve. E-Devleti İzleme Komitesi İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

Bilgi Teknolojileri ve. E-Devleti İzleme Komitesi İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS Bilgi Teknolojileri ve E-Devleti İzleme Komitesi GÖREVİ Başkan Başkan Yrd. Sekreter ADI SOYADI MESUT DÜZGÜN HÜRÜ BOZKURT ÖZDEMİR GİZEM OVALI KORUDAĞ TURAN AYDIN HALİL YAVUZ KAMİL ERKAN TAŞHAN AYŞEGÜL

Detaylı

SĠRKÜLER NO: 19/2015 Ġstanbul, 06.04.2015. KONU: E-Fatura ve E-Defter Uygulamasına ĠliĢkin Bazı DeğiĢiklikler Yapıldı

SĠRKÜLER NO: 19/2015 Ġstanbul, 06.04.2015. KONU: E-Fatura ve E-Defter Uygulamasına ĠliĢkin Bazı DeğiĢiklikler Yapıldı MEVZUAT SĠRKÜLERĠ SĠRKÜLER NO: 19/2015 Ġstanbul, 06.04.2015 KONU: E-Fatura ve E-Defter Uygulamasına ĠliĢkin Bazı DeğiĢiklikler Yapıldı ÖZET: 04.04.2015 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan 447 ve 448 sıra

Detaylı

433 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2013. 443 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2014

433 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2013. 443 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2014 e-arşiv Fatura e-arşiv Fatura: Kanuni Düzenlemeler Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık 2013 443 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık

Detaylı

E-DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERİ Gelir İdaresi Direk Entegrasyon Sistemi

E-DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERİ Gelir İdaresi Direk Entegrasyon Sistemi e-fatura e-arşiv Fatura e-defter e-irsaliye E-DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERİ Gelir İdaresi Direk Entegrasyon Sistemi E-ARŞİV FATURA E-İRSALİYE E-FATURA E-DEFTER Müşteri kendi bilgisayar sistemi ile Gelir İdaresi sistemini

Detaylı

İstanbul, 22.Kasım.2018

İstanbul, 22.Kasım.2018 İstanbul, 22.Kasım.2018 Sirküler Tarihi : 22.11.2018 Sirküler No : 2018 / 096 Konu : 2019 YILINDA E-FATURA, E-DEFTER VE E-ARŞİV UYGULAMALARINA BAŞLAMA TARİHLERİ ÖZET : Mevcut Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri

Detaylı

TURMOB [Kurs başlığı]

TURMOB [Kurs başlığı] TURMOB [Kurs başlığı] 21.11.2018/184-1 ÖZEL MEVZUAT SİRKÜLERİ 2019 YILINDA E-FATURA, E-DEFTER VE E-ARŞİV UYGULAMALARINA BAŞLAMA TARİHLERİ Mevcut Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ve taslak genel tebliğ

Detaylı

E-TEBLİGAT ve KEP SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ ve KULLANIMI YÜKSEL SAMAST TÜRKKEP GENEL MÜDÜRÜ

E-TEBLİGAT ve KEP SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ ve KULLANIMI YÜKSEL SAMAST TÜRKKEP GENEL MÜDÜRÜ E-TEBLİGAT ve KEP SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ ve KULLANIMI YÜKSEL SAMAST TÜRKKEP GENEL MÜDÜRÜ E-Tebligat Yasal Altyapısı Tebligat Kanunu Madde 7/A Tebligata elverişli bir elektronik adres vererek bu adrese tebligat

Detaylı

MEVCUT MÜKELLEFLER BEKLENEN MÜKELLEFLER

MEVCUT MÜKELLEFLER BEKLENEN MÜKELLEFLER Hoş Geldiniz E-Fatura Kağıt faturanın karşılığı bilgileri içeren, uluslararası bir formatta (UBL) standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere

Detaylı

E-Fatura Uygulaması Hakkında Genel Bilgiler

E-Fatura Uygulaması Hakkında Genel Bilgiler E-Fatura Uygulaması Hakkında Genel Bilgiler E-fatura uygulaması hakkında merak edilenler burada bahsedilmiştir. E-Fatura Uygulaması Nedir? E-Fatura Portalı Nedir? Mali Mühür Nedir? E-Fatura Uygulamasından

Detaylı

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir.

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir. e-dönüşüm Ürünlerimiz IDECON e-mutabakat IDECON e-beyanname IDECON e-bankacılık IDECON e-irsaliye IDECON e-fatura IDECON e-defter IDECON e-arşiv IDECON e-mutabakat, B Formu ve Cari hesap mutabakatlarını

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik belgenin oluşturulmasından sonraki aşamalarda orijinal halini muhafaza etmesidir.

TEMEL KAVRAMLAR. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik belgenin oluşturulmasından sonraki aşamalarda orijinal halini muhafaza etmesidir. TEMEL KAVRAMLAR Kaynağın Doğruluğu - Authenticity Elektronik belgenin kim tarafından oluşturulduğunun belirlenerek doğruluğunun garanti altına alınmasıdır. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik

Detaylı

e-fatura & e-defter Genel Açıklamalar ve Güncel Gelişmeler

e-fatura & e-defter Genel Açıklamalar ve Güncel Gelişmeler e-fatura & e-defter Genel Açıklamalar ve Güncel Gelişmeler Sunum Planı e-fatura Uygulaması e-defter Uygulaması 1 ve 2 Sıra No lu Elektronik Defter Genel Tebliğleri 421 Sıra No lu VUK G.T. Kayıt Saklama

Detaylı

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu. Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü

Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu. Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü Türkiye'nin Lider E-Dönü üm Platformu Türkiye nin GİB tarafından onaylanan Özel Entegratörü Sizin Büyüklü ünüz Haz r Portfoy Siz Büyüksünüz Siz ve size inanan ve siz olduğunuz sürece siz ve iş ortaklarınızla

Detaylı

Türkiye nin Her Yerinde Bir Güven Kurumu

Türkiye nin Her Yerinde Bir Güven Kurumu Genel Sunum Türkiye nin Her Yerinde Bir Güven Kurumu Yetkili Güven Kurumu Çözümler Hizmet Standartlar Personel Altyapı Güvenli ve yasal geçerli çözümler Mevzuata uygun hizmet anlayışı Dünya standartlarında

Detaylı

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU

ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU ELEKTRONİK ARŞİV BAŞVURU KILAVUZU Mart 2014 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı Versiyon : 1.0 2/7 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm Açıklama 1.0

Detaylı

Mali Mühür. Mesut ŞENEL / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. İSTANBUL İkitelli KOSGEB 15 Ekim 2015

Mali Mühür. Mesut ŞENEL / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. İSTANBUL İkitelli KOSGEB 15 Ekim 2015 Mali Mühür Mesut ŞENEL / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSTANBUL İkitelli KOSGEB 15 Ekim 2015 İçerik Mali Mühür 1. Mali mühür nedir? 2. Neden mali mühür? 3. Mali Mührün kullanım alanları nelerdir? e-fatura

Detaylı