Gűlpınarlılar Dayanışma Vakfı`nın tarihli toplantı tutanağı:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Gűlpınarlılar Dayanışma Vakfı`nın 13-12-2008 tarihli toplantı tutanağı:"

Transkript

1 STURTGART ALMANYA Gűlpınarlılar Dayanışma Vakfı`nın tarihli toplantı tutanağı: Toplantıya Oguz Uca başkanlık yaptı. Toplantıya ev sahipligi yapanlardan Tacettin Uca acılış konuşması yaptı. Daha sonra dernek calışma raporu dernek başkanı Orhan Koçak tarafından okundu. Çalışma raporunun ardından malı raporda dernek saymanı Sagup Uca tarafından okundu. Çalışma ve mali raporlar hakkında toplantıya katılanların gőrűşleri: Cenaze arabası: Seyfullah Erciyes: Cenaze arabasına alternatif bir yer bulalım dedi Hasan Akbaş: Boga damına yapalım orası uygun dedi. Osman Akıl: Ben yer yapılmasına baştan belli karşıyım Caminin altına ayrı bir mork yapalım Sedat Aslan: İkinci bir mork fazla olur hemde masraflı olur dedi Adil Yűksel: Cenaze arabasının gazı bittiginde kőylűler doldursun biz burden herşeyi yapamak. Oguz Uca: Arabayı satalım moturunu felan kullanalım Mustafa Uca: Arabayı satmak dernegin imajını zedeler, dedi kodu olur, başka bir yol bulalım. Cenaze araba konusunu cőzmek için dernek Adil Yűkse, Orhan Koçak ve Osman Akıl`a gőre verdi. Futbol sahası: Seyfullah Erciyes: Saha yapabilecek bűtcemiz varmıki bu işe başlayalım Abdullah Uca: Biz okul duvarı yapımına başladığımızdada elimizde hiç paramız yoktu. Duvarı yapıp bitirdigimizde herkes yardımda daha sonar bulundu. Buda őyle olabilir Osman Akıl: Halı saha yerine normal saha yapalım őnerisi getirdi őneri herkes tarafından benimsendi. Lojmanların arka tarafına yapalım akşam oyunları içinde ışıklandıralım kenarlarınıda agaclandıralım dedi. Saha yapımı için dernek Hasan Akbaş, Osman Akıl, Refik Uca, Olcay Şerefli ve Sagup Uca`ya gőrev verdi. İzinde kőyde saha yapımıyla bu kişiler ilgilenecekler.

2 Mezarlık: Ercan: Cevat mezar için yer vermiş onlarla kontak kuralım mevcut mezarlıgı genişletelim Osman Akıl: kőyűműzűn yeşil alanımı zaten az birde mezar için ayrı bir yer yapmak var olan yeşil alanımızı dahada kűçűltecek onun için şimdiki mezarlığı genişletelim. Sedat Aslan: Mezar içine yol yapıldı sandıgımızdanda daha fazlaca yer oldugu gőrűldű mezar kőyűműz için daha sene yetecek dűzeyde başka bir yere taşınması gereksiz Mevcut olan mezarlıgı genişletmek için dernek Ali Uca, Hayrunnaz Cesur, Ahmet Zararsız ve Ercan Uca`ya gőrev verdi. Bu kişiler mezarın genişlemesi icin çalışma yapacaklar. MALİ RAPOR: Űye aidatlarının durumu űlke ve şehirlere gőre şőyledir ALMANYA: Giforun: Seyfullah Erciyas, űye aidatlarında sorun yok 13 aile var bőlgemizde yarıdan fazlası aidatlarını veriyor. Bochum: Hayrunnaz Cesur, bizdede sorun yok herkezden aidatları alıyoruz bizde 9 aile var Sturtgart: Adil Yűksel sorun yok 1-2 kişi hariç herkesden alıyoruz bu seneyi toplamadık ama en kısa zamanda toplayıp dernege teslim edecegiz. Bide 10 aile var Berlin: Oguz Uca bizde 7 aile var yılları aidatları toplandı 2008 aitatı daha toplanmadı oda kısa zamanda toplanır. Bizdede sorun yok. HOLLANDA: Orhan Koçak bizde 39 aile var ortalama aile aidatlarını ődűyor bu yűzde 75 demektir Hollanda`da bir sorun yok bu 39 aile içinde emeklilerde var onlardan aidat almıyoruz. FRANSA: Hasan Akbaş: Siz 7-8 aileyi toplayamıyorsanız ben nasıl Fransa`yı 40 aileyi toplayayım biraz gűçlűk çekiyoruz oda biz yőneticilerden kaynaklanıyor anında istedigimiz zanman bir araya gelemiyoruzki beraberce űye aidatlarını gidelim toplayalım yılları hiçbir sorun olmadan toplandı yılları daha toplanmadı ama en kısa zamanda toplayacagız 40 ailenin 30 unu toplayacagımıza inanıyoruz. Bűgűn sőz veriyoruz őnűműzdeki yılın mayıs ayında aidatlar dernegin hesabına geçmiş olacak. AVUSTURYA: Avusturya`da 13 aile yaşıyor bunlardan ancak 7-8 aile dűzenli aidatlarını ődűyor. Her űlke ve bőlge kendi bűtcesini oluştursun dűşűncesi, dernek yőnetimi tarafınca belirlenecek. Her şűbenin őzel giderleri ( őrneğin yol masrafı, posta giderleri, kırtasiye gidrleri, toplantı giderleri) bűtcenin yűzde 10 u kadar şűbelere verilsin őnerisi kabul gőrsede şűbe giderlerini yinede dernek yőnetimi belirleyip ona gőre ődeme yapacak.

3 ŞENLİK GİDER ve GELİRLERİ: 2008 yılı mayıs ayında yapılan şenlik giderlerini Almanya karşılamıştır. Giforun`da yapılan şenlik giderlerini űye aidatları haricinde tűm Almanya genelinde kőylűlerimizce karşılanmıştır. Toplam euro gelir sağlanmıştır. Toplam euro gider olmuştur euro kasamızdadır. Almanya`da şehirlere gőre toplanan toplam şenlik gelirleri:giforun : Euro Ahlen : Euro Bochum : Euro Frankfurt : Euro Sturtgart : Euro Disburg : Euro Berlin : Euro Beremen : Euro ŐNERİLER ve DŰŞŰNCELER: Ali Uca: Cicir suyunu tekrar çıkartalım, bir çeşme yapalım. Yolu asfatlandıralım, kőyűn ara sokakları dűzlensin onları dűzeltelim, boyasız evleri kireçle boyayalım. Cicirin ordaki Mihti`nin cevizini koruma altına alalım çűnkű o agaçın bir tarihi degeri var. Kimi kőylűlerimiz adına őrnegin Gazi ve Cete Memet adına bir anıt yapalım. Kurtuluş savaşına katılan kőylűlerimizi araştıralım. 77 kişi gitmiş 7 kişi savaştan kaçmış bunlar kim nasıl olmuş. Hayrunnaz Cesur: Kőyde mezara okula agırlık verelim. Çalışmalarımızı Avrupa`ya ağırlık vererek yűrűtelim. Gőrűnűşte bir şey yapılmıyor diyorlar bazı űyelerimiz. Kőye bir yangın arabası alalım. Ozcan Uca: Dernek çalışmalarından memmunum. Őrnegin GűlCan yaşam evi projesi çok iyi dűşűnűlműş bir dűşűnce bu projeyi hayata geçirmek tűm halkımızın yararına olacak. Yaşlılarımıza maddi ve manevi deger verelim. Şűleyman Cesur: Buna benzer toplantıları şenlikte yapalım Ayrı baska toplantı olmasın. Yasin Yűksel: Bőlge başkan ve yőneticilerin katıldıgı toplantı yapılsın onlar kendi aralarında yapsın Ailece her yıl geniş toplantı yapılsın içinde eglencede olsun. Yaşar Kahraman: Dernek çalışmalarından memmunun benim kafam karışık degil Durmuş Akbaş: Dernek yőneticilerine bundan sonrada yapacakları işlerde başarılar dilerim. Mustafa Uca: Yıllık preje yapalım ona gőre çalışmalarımızı yűrűtelim. Ahmet Zararsız: Proje adı belirleyelim ona gőre kőylűlerimiz arasında bir anket yapalım anket sonucuna gőre çalışmalarımızı sűrdűrelim. Őrnek. Kőye parke taş yapma işini anket sonucuna gőre karar verelim. Seyfullah Erciyas: Yoksul çocuklarını okutmak ve bu çocukların tűm masraflarını okul bitene denk karşılamak. Romanya`daki Doburca kőyűnű araştıralım bizimle bir akraba bagı varmı yokmu? Ercan Uca: Şenlikte futbol turnuvasını ilk çocuklarla başlatalım açılışı onlar yapsın çocuklara her yıl sőz veriyoruz ama bunu bir tűrlű yapamıyoruz gelecek şenlikte bu sőzűműzű tutalım. Ayrıca çalışmalarımızda Avrupa`ya őnem verelim burdaki çalışmalarımız gelecegimiz için daha őnemli İsmail Koçak: Okul bu yılda açılacakmı diye sordu. Her yılşenlik yapmak agır olur dedi. Sedat Aslan: Avrupada kriz var insanlar zor durumda kalmasın gűcűműzűn yettigi işleri yapalım.

4 Osman Akıl: Kőye kalıcı işler yapılsın őrnek, kőy girişine bir çeşme yapılsın. Olcay Şerefli: Hep kendimizi dűşűnűyoruz, bayanlara ve çocuklara daha çok őnem verelim masala çocuklar için bir yűzme havuzu yapalım. Abdullah Uca: Kőyde çaybahcesi her yıl açılıyor, her yıl bir başkası açıyor devamlı bir kışinin açması olanaksız oldugundan dolayı gőrev bőlűmű yaparak her gűn birinin açması daha sağlıklı olacaktır. Bőylece orayı herkes sahiplenecek ve bir gurubun veya bir kişinin insiyatifinde olmayacak. -Koyde dernek kararı olmada hiç kimse hiç bir yer için kendi başına para toplaması yapmasın. -Okulun arka yan tarafını ağaçlandıralım orası boş duruyor her tűrlű agaç dikelim meyve agacıda -Gelecek on yıl icinde kőye yaslılar için bir yaşam markezi oluşturalım şimdiden bunun tartışmasını yaparak halkınızı bilgilendirelim ve buun projesini hazırlayalım Adil Yűksel: Toplantılarımızı Avrupa`da yapılan dűgunlerde veya kőyde yapalım. Bahtiyar Kahraman: Gűlpınar sitesini yalnız başıma ben oluşturdum kac defa söylenmisse destekler gelmedi teknik olarak bu site alman kanunlari ile acilmistir dolayisi ile bazi sayfalar almancadir Türkiyeden yetki istensede öyle bir kolaylik yoktur.eger Türkiyeden köy adina sayfa acilacaksa her türlü destegi vermeye hazirim.galiba bazi insanlarimiz ortalik biraz sakin oldugundan misafir defteri editor denetiminden gectikten sonar yayinlanmasindan sikayetci sagolsunlar bunu böyle istediler öylede oldu vede bu kararimizda hakliyiz,herkesin buna saygi göstermesini umuyoruz. Hala hayatta belkide karsilasmadigimiz insanlarimizin sitede resim falan yok deniyor oh ne guzel dunya yi gezmeye henuz cikmadim ben onlara ulasmam imkansiz fakat sizlerin bana ulasmasi internet sayesinde daha kolay ne isteniyorsa gönderilir sitede yayinlanir orda burda söz etmekle olmuyor bu isler. Bu site bir kişinin degil tűm kőyluműze hizmet veriyor. Sitede bir başkasına yetki veremem. Her tűrlu istek ve arzularını bana bildirirlerse sitede yayınlarım siteninde bir dűzeni var. Orhan Koçak: Tűm bize gelen eleştirileri kabul ediyorum. Bolge başkanlar ve űyelerimiz bizim hakkımızda dışardan her hangı bir şey duyarda bize sőylemezlerse bu dernegimiz adına o zaman iyi bir şey olmaz biz her tűrlű eleştiriye hazırız tűm yaptıgımız işlerin hesabını her yıl bu toplantılarda veriyoruz. Yaptıgımız işleride yapamadıgımız isleride açık açık tűm halkımıza dergi ve site aracıyla bildiriyoruz. Bu toplantıya katılan tűm arkadaşlara teşekkűrlerimi sunuyorum, bundan sonrada dernegimize katkılarını bekliyorum. TOPLANTI KARARLARI: yılında futbol saha yapımına başlanacak 2- Cenaze arabasına uygun bir yer yapılacak 3- Şimdiki mezarlığın genişletilmesi saglanacak

5 Yukardaki kararlar tarihinde Almanya Sturtgart`aki yapılan toplantıda oy birligi ile alınmıştır.

Gűlpınar Dayanışma Vakfı

Gűlpınar Dayanışma Vakfı Gűlpınar Dayanışma Vakfı 7. Genişletilmiş olaĝan űye toplantısı 23 ekim 2010 Gifhorn Almanya Toplantıya Almanya, Hollanda ve Fransa Gűlpınar Vakfı yőneticileri ve űyeleri katıldı. Toplantıda 33 kişi hazır

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

DENETLEME VE REHBERLİK KOMİSYONU. HDV...CAMİİ Denetleme ve Rehberlik Raporu

DENETLEME VE REHBERLİK KOMİSYONU. HDV...CAMİİ Denetleme ve Rehberlik Raporu DENETLEME VE REHERLİK KOMİSYONU HDV...Mİİ Denetleme ve Rehberlik Raporu 1. Denetleme Nedeni Hollanda Diyanet Vakfı şubelerin denetlenmesi HDV Şubeler Yönetmeliğine göre madde 17 de belirtildiği gibi yapılması.

Detaylı

HDV Denetleme Komisyonu Denetleme Raporu

HDV Denetleme Komisyonu Denetleme Raporu HDV Denetleme Komisyonu Denetleme Raporu Cami :... Adres:... Şehir:... İçindekiler 1. Denetleme nedeni... 2 1.1 HDV Denetleme komisyonu üyelerinin uyacakları hususlar... 2 1.2 Denetlemede incelenecek hususlar...

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

YENİBOSNA DOĞU SANAYİ İLKOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 16/10/ /10/2015 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR.

YENİBOSNA DOĞU SANAYİ İLKOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 16/10/ /10/2015 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR. YENİBOSNA DOĞU SANAYİ İLKOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 16/10/2014 22/10/2015 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR. Sayın Divan Başkanım, Sayın Şube müdürüm, Sayın Genel Kurul üyeleri, hepinizi saygı ile

Detaylı

10SORUDA AİLE SİGORTASI

10SORUDA AİLE SİGORTASI 10 SORUDA AİLE SİGORTASI T.C. ANAYASASI MADDE 60: Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar. 1. AİLE SİGORTASI Nedir? Aile Sigortası,

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 5 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Nasıl bir İstanbul? Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde nasıl bir İstanbul düşlüyorsunuz? Peki; düşlerinizin gerçekleşmesini

Detaylı

Cocuklari icin cirpinan ogretmenleri gordukce hem cok seviniyoruz, hem de onlara yonelik daha fazla birseyler yapabilme derdine dusuyoruz...

Cocuklari icin cirpinan ogretmenleri gordukce hem cok seviniyoruz, hem de onlara yonelik daha fazla birseyler yapabilme derdine dusuyoruz... Kemal Ogretmen fotograflari karne gunu gecince hemen paylasmaliyiz heyecani yasadik, tipki 1 onceki hafta sevgili Selda Ogretmenimizden gelen fotograf ve mektuplari aldigimiz geceki heyecana benzer...

Detaylı

HABER BÜLTENİ 04.07.2014 Sayı 9

HABER BÜLTENİ 04.07.2014 Sayı 9 HABER BÜLTENİ 04.07.2014 Sayı 9 Konya hizmetler sektörü güven endeksi, 4 ayın ardından pozitif değer aldı: Şubat 2014 ten bu yana negatif değer alan Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi, Haziran 2014

Detaylı

Türk Farmakoloji Derneği XXVI. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı. Mali Durum Raporu Prof. Dr. Hakan S. Orer Sayman. Bilanço

Türk Farmakoloji Derneği XXVI. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı. Mali Durum Raporu Prof. Dr. Hakan S. Orer Sayman. Bilanço Türk Farmakoloji Derneği XXVI. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Mali Durum Raporu Prof. Dr. Hakan S. Orer Sayman Bilanço 2004 ten devir 2005 Gelir* Faiz, Fon ve kur farkı Reklam Gelir alacakları Gelir

Detaylı

1-Okul yönetimi ile işbirliği yaparak kermes düzenledik, gelir elde ettik. Kermes etkinliğine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.

1-Okul yönetimi ile işbirliği yaparak kermes düzenledik, gelir elde ettik. Kermes etkinliğine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. YENİBOSNA DOĞU SANAYİ İLKOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 25/10/2013-15/10/2014 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR. Sayın Divan Başkanım, Sayın Şube müdürüm, Sayın Genel Kurul üyeleri, hepinizi saygı ile

Detaylı

Yeni Sosyal Güvenlik Sistemi Üzerine Notlar

Yeni Sosyal Güvenlik Sistemi Üzerine Notlar Yeni Sosyal Güvenlik Sistemi Üzerine Notlar Recep Kapar Muğla Üniversitesi recepkapar@sosyalkoruma.net www.sosyalkoruma.net Sosyal Güvenlik Harcamaları Yüksek Değildir Ülke İsveç Fransa Danimarka Belçika

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

1-Okul yönetimi ile işbirliği yaparak kermes düzenledik, gelir elde ettik. Kermes etkinliğine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.

1-Okul yönetimi ile işbirliği yaparak kermes düzenledik, gelir elde ettik. Kermes etkinliğine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. YENİBOSNA DOĞU SANAYİ İLKOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 23/10/2015-04/10/2016 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR. Sayın Divan Başkanım, Sayın Şube müdürüm, Sayın Genel Kurul üyeleri, hepinizi saygı ile

Detaylı

THY DEN TURİZMCİYE YURT DIŞI UÇAK DESTEĞİ

THY DEN TURİZMCİYE YURT DIŞI UÇAK DESTEĞİ THY DEN TURİZMCİYE YURT DIŞI UÇAK DESTEĞİ Türk Hava Yolları nın, turizme destek amacıyla, Türkiye Otelciler Federasyonu tarafından gelen talepleri olumlu değerlendirerek, 2017 mayıs ayından itibaren yaz

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilkyar desteklerinizle giderek büyüyen bir aile olarak varlığını sürdürüyor. Yeni yeni ilk yar'larımızla tanışırken bir taraftan fedakar gönüllülerimizi, ve bir zamanlar

Detaylı

8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi

8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi 8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi 1 8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi Kamuoyuna Galatasaray'la yaptığı ortaklıkla gelen American Finans kuruluşu AIG'nin Türkiye Genel Müdürü Paolo Zapparoli,

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 11 Adım ve Soyadım Eşleştirme yapalım. A Cümlelerin ilk harflerinin her zaman büyük olması gerektiğini biliyor muydunuz? e T t E l e E L L

Detaylı

Değişim ve Yönetim. Prof. Dr. M. HAMİL NAZİK Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi hnazik1@gmail.com

Değişim ve Yönetim. Prof. Dr. M. HAMİL NAZİK Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi hnazik1@gmail.com Değişim ve Yönetim Prof. Dr. M. HAMİL NAZİK Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi hnazik1@gmail.com Aynı durumda kalmamak 2 Başka bir biçim veya duruma geçmek Farklı yapmak veya Fark yaratmak 3 DEĞİŞİM

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Gelir getiren çalışmalarımız:

Gelir getiren çalışmalarımız: YENİBOSNA DOĞU SANAYİ İLKOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 05/10/2016-04/10/2017 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR. Sayın Divan Başkanım, Sayın Şube müdürüm, Sayın Genel Kurul üyeleri, hepinizi saygı ile

Detaylı

- Arıtmaların yeri kamu arazisidir bunda indirim yapamayız dediler.

- Arıtmaların yeri kamu arazisidir bunda indirim yapamayız dediler. ÜYELERİMİZE DURURU Milas Belediye Başkanı Sn. Muhammet TOKAT tan 12 gündür randevu almak için çok uğraştık. Ahmet BENCİK hergün Başkanın sekreterine arıyarak randevu saati almaya çalıştı ve randevu alarak

Detaylı

HUZUR EVLERİ KURMA VE YAŞATMA DERNEĞİ GENEL KURUL DİVANI BAŞKANLIĞINA Bahçelievler/İSTANBUL

HUZUR EVLERİ KURMA VE YAŞATMA DERNEĞİ GENEL KURUL DİVANI BAŞKANLIĞINA Bahçelievler/İSTANBUL HUZUR EVLERİ KURMA VE YAŞATMA DERNEĞİ GENEL KURUL DİVANI BAŞKANLIĞINA Bahçelievler/İSTANBUL 01.01.2008 31.12.2009 tarihleri arasında ki iki tam yılı kapsayan dönemde uygulanmak üzere; Tüzüğümüzün 72. madensi

Detaylı

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor!

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa nın Dünya Girişimcilik Haftası na özel 16 Avrupa ülkesinde yaptırdığı Girişimcilik Anketi sonuçları açıklandı! Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa tarafından yaptırılan

Detaylı

S.S. SEVGİ ÇİÇEKLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ 2013 YILI YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

S.S. SEVGİ ÇİÇEKLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ 2013 YILI YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU S.S. SEVGİ ÇİÇEKLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ 2013 YILI YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU I. GENEL BİLGİLER a) Kooperatifin adı :S.S. Sevgi Çiçekleri Konut Yapı Kooperatifi b) Kuruluş Tarihi : 06.05.2005 c)

Detaylı

OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ.

OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ. OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ. Osmaniye de yaşayan Kahramanmaraş lılar tarafından kurulan Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği nin

Detaylı

Hazırlık çalışmaları. Takım toplanıyor

Hazırlık çalışmaları. Takım toplanıyor 5 HAZİRAN 2013 Takım toplanıyor Hazırlık çalışmaları kapsamında 11 Temmuz a kadar burada kalacak olan Beşiktaş, 12 Temmuz da Hamburg da henüz planlamaları süren bir hazırlık maçı yapacak ve Türkiye ye

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ Bugün ilkokul öğrencilerimizin sergilemiş olduğu sahne performansları da bizleri ayrıca gururlandırdı.

Detaylı

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU Türkiye de hayırseverlik etmek olarak anlaşılıyor. TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU HAYIRSEVERLİK FAALİYETLERİ NEDEN YAPILIYOR? Dini vecibeleri yerine getirmek 3,2 228 TL 41, Bu bağışların kurumlar aracılığı

Detaylı

Bir Açık Kaynak Masalı Bölüm 1: Kasabanın Dışında Bir Meyve Ağacı

Bir Açık Kaynak Masalı Bölüm 1: Kasabanın Dışında Bir Meyve Ağacı Bir Açık Kaynak Masalı Bölüm 1: Kasabanın Dışında Bir Meyve Ağacı Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, uzak bir kasabada, bir meyve ağacı varmış. Bu ağaç çok lezzetli meyveler verirmiş. Meyveler o

Detaylı

KAMU VE BELEDİYE HİZMETLERİNİN YEREL SEÇİME ETKİSİ

KAMU VE BELEDİYE HİZMETLERİNİN YEREL SEÇİME ETKİSİ DEĞERLENDİRMENOTU Mayıs2014 N201416 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Hasan Çağlayan Dündar 1 Araştırmacı, Ekonomi Çalışmaları KAMU VE BELEDİYE HİZMETLERİNİN YEREL SEÇİME ETKİSİ TÜİK,

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ İHRACAT RAPORU

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ İHRACAT RAPORU AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ İHRACAT RAPORU HAZIRLAYAN GAZİANTEP SANAYİ ODASI TİCARET DAİRESİ MAYIS 2011 GAZİANTEP İN AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ NE İHRACATI GENEL BAKIŞ 2011 yılı Ocak-Nisan döneminde Gaziantep

Detaylı

Uluslararası Buluşma Türkiye Fotohaber, Sayfa 1

Uluslararası Buluşma Türkiye Fotohaber, Sayfa 1 Türkiye 2011 Uluslararası Buluşma/ Türkiye 21 Ekim 30 Ekim Uluslararası Buluşma Türkiye Fotohaber, Sayfa 1 Alman Türk Buluşması Bizi bekleyen gezi nedeniyle hepimiz heyecanlıydık. Uçuş öncesi, bekleme

Detaylı

2.SINIF MATEMATİK EŞİTTİR (=) KAVRAMI

2.SINIF MATEMATİK EŞİTTİR (=) KAVRAMI 2.SINIF MATEMATİK EŞİTTİR (=) KAVRAMI Kazanım: Eşit işaretinin matematiksel ifadeler arasındaki "eşitlik" anlamını fark eder. BİLGİ NOTU: Sayılar ve nesneler arasındaki eşitliği göstermek için = sembolünü

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

Büyük Kahraman. Bekleyiş en uzun, en zor en katlanılmaz bekleyiş hangisidir? Bir annenin bekleyişi, bir evladın hikâyesidir en zor olan.

Büyük Kahraman. Bekleyiş en uzun, en zor en katlanılmaz bekleyiş hangisidir? Bir annenin bekleyişi, bir evladın hikâyesidir en zor olan. Sevgili ILKYAR Dostlari [ILKYAR-L: 1500] Yani 1500. yazimizi yolluyoruz, Yillardir bizi izlediniz, guzel masum ilk yar'larimiza yonelik cabalarimiza tanik oldunuz... Hafta da iki kez yollamaya calistik,

Detaylı

TMMOB MİMARLAR ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ yılı 5. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması

TMMOB MİMARLAR ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ yılı 5. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması 2017-2 2017 yılı 5. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması Mayıs 2017 2017-2 ÖNSÖZ Tarihi Kentimiz Edirne de Trakya Üniversitesi Mimarlık fakültesinden mezun olarak yurdumuzun dört

Detaylı

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış!

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Tarih: 19.05.2013 Sayı: 2013/09 İSMMMO nun Türkiye de Tatil ve Çalışma İstatistikleri raporuna göre Türkiye tatil günü sayısında gerilerde Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Türkiye, 34 OECD ülkesi arasında

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır.

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır. Zihinden toplayalım. 1. artı 8 eder.. 3 ten büyük olan sayı 5 tir. 3. 5 e eklersek olur. 4. 5.. 5 e 1 ilave edersek olur. 7 den sonra gelen sayı 5, 3 daha eder. olur. 7. yi 1 artırırsak olur. 8. 9. 9 ile

Detaylı

ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ

ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ ADALET ve CESARET ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 24 3 Sertifika no: 14452 Uğurböceği

Detaylı

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU Türkiye de yapılan tüm ve bağışların toplamı 13,7 milyar TL olarak tahmin ediliyor. Bu tutar 2014 Türkiye GSYİH sinin %0,8 ine denk geliyor. Türkiye de hayırseverlik etmek

Detaylı

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi Metodoloji Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 25,0% 2 17,42% Birden fazla cevap 22,20% 15,0% 1 5,0% 12,89% 10,02% 9,07% 7,88% 8,11% 6,21% 5,97% 5,25% 5,49% 5,25% 3,10% 12,17% 10,26% 2,86% 3,58%

Detaylı

Türkiye Yazılımcı Raporu

Türkiye Yazılımcı Raporu 2013 Türkiye Yazılımcı Raporu Rapor Hakkında Bu rapor Kurumsaljava.com da hazırladığım yazılımcı anketinden edindiğim verileri ihtiva etmektedir. Ankete son beş ay içinde üç yüzden fazla yazılımcı katıldı.

Detaylı

Yoksul, ayakkabı zengin araba peşinde

Yoksul, ayakkabı zengin araba peşinde Tarih: 15.04.2012 Sayı: 2012/5 EN ZENGİNLER, EN YOKSULLARIN TÜRKİYE HARCAMA GÖRÜNÜMÜ Yoksul, ayakkabı zengin araba peşinde Türkiye deki 19 milyon ailenin en zengin yüzde 20 lik ve en yoksul yüzde 20 lik

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Ekim 29, 2016-6:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Bu modern Ankara Tren Garı yap-işlet-devret modeliyle 725 trilyon harcanarak, bu hale geldi.

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... Önce kelimeleri tek

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 2013-2014 ADLİ YILINDA TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ NİN AVUKATLARA YÖNELİK ÇALIŞMALARINDAN BAZI BAŞLIKLAR Eylül 2014 ANKARA Hastalıkta, Yaşlılıkta, Cezaevinde, Cenazede Her Yerde Avukatın

Detaylı

AŞAĞI BORANDERE KÖYÜ

AŞAĞI BORANDERE KÖYÜ BİR KÖY MASALI sayfa : 1 AŞAĞI BORANDERE KÖYÜ Bir köy vardı, adı Aşağı Borandere ( Şeşen Jambotey ) bu köyde Çerkeslerin Kabardey ve Çeçen boyuna mensup insanları yaşardı.kayseri nin Pınarbaşı ilçesine

Detaylı

3 puan 3 golle geldi

3 puan 3 golle geldi 3 puan 3 golle geldi Karakartallar İnönü'de sezonun ilk yarısındaki son maçına çıktı. Son maçında taraftarını üzmeyen Beşiktaş sahadan 3 puanla ayrılmayı bilen taraf oldu. Beşiktaş 3 puanı Holosko, Sivok

Detaylı

BJK Nevzat. Beşiktaş'tan farklı galibiyet

BJK Nevzat. Beşiktaş'tan farklı galibiyet 5 NİSAN 2013 Beşiktaş'tan farklı galibiyet BJK Nevzat Demir Tesisleri nde mücadelenin ilk yarısını Beşiktaş, Ömer Arslan ve Mehmet Akyüz ün attığı gollerle 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda oyuna giren Holosko

Detaylı

ilk yar'larımızın sevgili dostları, Eylül projesinin günlüklerinin ardından sevgili Mehmet'in projeyi özetleyen izlenimini sunuyoruz bu akşam...

ilk yar'larımızın sevgili dostları, Eylül projesinin günlüklerinin ardından sevgili Mehmet'in projeyi özetleyen izlenimini sunuyoruz bu akşam... ilk yar'larımızın sevgili dostları, Eylül projesinin günlüklerinin ardından sevgili Mehmet'in projeyi özetleyen izlenimini sunuyoruz bu akşam... insan zaman zaman kendisi tek taraflı birşeyler öğretiyor

Detaylı

GAZİANTEP 2013 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ

GAZİANTEP 2013 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ GAZİANTEP 2013 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ Sıra no Başvuru Kodu Proje Adı Başvuran Kuruluş Türü Proje Türü 1 2013-27-0111 SODES, MUTLU ANNE, MUTLU ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞKAN BAYANLAR AİLE

Detaylı

Berkalp Kaya KASIM 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Berkalp Kaya KASIM 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU KASIM 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU 15,5 Milyar Dolar İle Tüm Zamanların En Yüksek Kasım Ayı İhracatı Kasım ayı ihracat verilerine göre kasımda ihracat geçen yılın aynı dönemine

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Aile nedir? *Ailemizi tanıyalım. *Ailemizdeki büyüklerin isimlerini öğrenelim. *Akraba ne demek öğrenelim. *Arkadaşlık nedir?

Detaylı

Yasli bakim ve huzur evi sektoru: Evde bakim pratigi Hollanda modeli. Tanimlamalar, finansal modeller, gelir ve maliyetler

Yasli bakim ve huzur evi sektoru: Evde bakim pratigi Hollanda modeli. Tanimlamalar, finansal modeller, gelir ve maliyetler Yasli bakim ve huzur evi sektoru: Evde bakim pratigi Hollanda modeli Tanimlamalar, finansal modeller, gelir ve maliyetler Evde bakim tanimi Sektorel veriler Tanimlamalar Veriler Evde bakim nasil finans

Detaylı

MAT223 AYRIK MATEMATİK

MAT223 AYRIK MATEMATİK MAT223 AYRIK MATEMATİK Geometride Kombinatorik 11. Bölüm Emrah Akyar Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü, ESKİŞEHİR 2014 2015 Öğretim Yılı Köşegenlerin Arakesiti Geometride Kombinatorik

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ RÜZGAR ENERJİSİ KULÜBÜ RÜZGAR ENERJİSİYLE ÇALIŞAN ARABA PROJESİ RAPORU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ RÜZGAR ENERJİSİ KULÜBÜ RÜZGAR ENERJİSİYLE ÇALIŞAN ARABA PROJESİ RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ RÜZGAR ENERJİSİ KULÜBÜ RÜZGAR ENERJİSİYLE ÇALIŞAN ARABA PROJESİ RAPORU ÖZET - Rüzgar Enerjisi Kulübü(REK) Tanıtımı - Türkiye nin Rüzgar Enerjisiyle Çalışan İlk Profesyonel Arabası:

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı bitkilerin bakımını üstlendik.

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KİTAP VE KÜLTÜR KULÜBÜ BAŞKANI EMRE GÜREL KULÜP SAYESİNDE SOSYAL HAYATIMIZ RENKLENDİ İLETİŞİM YETENEĞİMİZ GELİŞTİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KİTAP VE KÜLTÜR KULÜBÜ BAŞKANI EMRE GÜREL KULÜP SAYESİNDE SOSYAL HAYATIMIZ RENKLENDİ İLETİŞİM YETENEĞİMİZ GELİŞTİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KİTAP VE KÜLTÜR KULÜBÜ BAŞKANI EMRE GÜREL KULÜP SAYESİNDE SOSYAL HAYATIMIZ RENKLENDİ İLETİŞİM YETENEĞİMİZ GELİŞTİ SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız hangi okullarda

Detaylı

Başkan Kocadon basına yemek verdi; tarafsızlığınızdan taviz vermeyin

Başkan Kocadon basına yemek verdi; tarafsızlığınızdan taviz vermeyin Başkan Kocadon basına yemek verdi; tarafsızlığınızdan taviz vermeyin Çalışan Gazeteciler Günü nde Bodrum da görev yapan gazeteciler Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un Trafo Bodrum da düzenlediği

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK

BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK 85 MUSTAFA AKÇAY BEYAĞAÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OSMAN ZOLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 1 2 MUSTAFA AKÇAY KARDEŞİMLE DEV PROJELERE İMZA ATACAĞIZ Değerli hemşehrim; Denizlimiz

Detaylı

Çalışan Bağlılığı. İçerik. Four Seasons Hotel in Başarısı: HR Dergi- Çalışan Bağlılığı Zirvesi. Four Seasons Otel Zinciri Four Seasons Otel Istanbul

Çalışan Bağlılığı. İçerik. Four Seasons Hotel in Başarısı: HR Dergi- Çalışan Bağlılığı Zirvesi. Four Seasons Otel Zinciri Four Seasons Otel Istanbul Four Seasons Hotel in Başarısı: Çalışan Bağlılığı HR Dergi- Çalışan Bağlılığı Zirvesi Arzu Pervizpour Dedeoğlu Four Seasons Hotel Istanbul İçerik Four Seasons Otel Zinciri Four Seasons Otel Istanbul Sayılarla

Detaylı

Baharın getirdiği güzel anları hep birlikte geçirmek dileğiyle

Baharın getirdiği güzel anları hep birlikte geçirmek dileğiyle Bilişim Sektörünün değerli çalışanları, sektörümüze katkı sağlayan bilişim dostları, Bilindiği üzere Türkiye Bilişim Derneği, Bilişim Sektörünün gelişmesi amacıyla tam 40 yıldır çalışmalarına aralıksız

Detaylı

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl)

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) 1.60.01.01.3.9.00.1.01.1.1.01 Memur Maaşları 1,633,000.00

Detaylı

BASKAN TOPRAK ISTANBUL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖ...

BASKAN TOPRAK ISTANBUL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖ... BASKAN TOPRAK ISTANBUL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖ... Portal : www.habermrt.com İçeriği : Gündem Adres : http://www.habermrt.com/3-bolge/avcilar/baskan-toprak-istanbul-universitesi-rektoru-prof-dr-yunus-soyleti-agir

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

Çok Mikroskobik Bir Hikâye

Çok Mikroskobik Bir Hikâye Çok Mikroskobik Bir Hikâye ÜMMÜŞ PÖRTLEK İlköğretim Okulu nda sıradan bir ders günüydü. Eğer Hademe Kazım, yine bir gölgelikte uyuklamıyorsa, birazdan zil çalmalıydı. Öğretmenimiz, gürültü yapmadan toplanabileceğimiz

Detaylı

Onceki izlenimdeki sevgi titresimleri sevgili Ugurcan'in izleniminde devam ediyor...

Onceki izlenimdeki sevgi titresimleri sevgili Ugurcan'in izleniminde devam ediyor... 23 Nisan gecti hala kendimizi toparlayamadik; bir sure daha ruyalarimizi susleyecekler... Ama her zaman onlarin en guzel basarilarla buraya gelmelerini heyecanla bekleyecegiz... Onceki izlenimdeki sevgi

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ Hocaların Gözüyle 2015 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti Aralık 2014 İstanbul ARAŞTIRMA EKİBİ Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin İEAD

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ

1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...9 1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ Zeki Salih Zengin Giriş...13 1. İlk Dönemlerde Din Hizmetleri...14 2. Osmanlılar Döneminde Din Hizmetleri...17 3. Tanzimat Sonrasında

Detaylı

ORDERMAN DİĞER BİR ÖĞE İSE SATIŞ-PAZARLAMA FAALİYETLERİDİR

ORDERMAN DİĞER BİR ÖĞE İSE SATIŞ-PAZARLAMA FAALİYETLERİDİR ORDERMAN SATINALMA KARAR MEKANİZMASI SATINALMA DEPARTMANI NIN SAĞLIKLI KARAR ALABİLMESİ İÇİN PEK ÇOK BİLGİYE İHTİYACI VARDIR. ORDERMAN, SATINALMA KARAR MEKANİZMASI OLARAK GÖREV YAPAR - SİPARİŞ VERME -

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu 3. Çeyrek 2016 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1 Türkiye İhracat Verileri: 1 2016 ilk dokuz ayında Türkiye toplam ihracatı yüzde 3 oranında azalırken, Otomotiv

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

Geschrieben von: Emirgan Kilic Donnerstag, 29. Januar 2009 um 12:54 Uhr - Aktualisiert Freitag, 26. August 2011 um 00:38 Uhr

Geschrieben von: Emirgan Kilic Donnerstag, 29. Januar 2009 um 12:54 Uhr - Aktualisiert Freitag, 26. August 2011 um 00:38 Uhr Asagida yazili metin baska derneklerin tüzügünden alinmistir.alevkislali Gurbetciler dernegi icin bir örne GENEL HÜKÜMLER : Derneğin resmi adı : ALEVKISLALI GURBETCILER- SOSYAL DAYANIŞMA ve KÜLTÜR DERNEĞİ

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 24 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ GEÇEN AYA GÖRE DÜŞTÜ:

HABER BÜLTENİ Sayı 24 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ GEÇEN AYA GÖRE DÜŞTÜ: HABER BÜLTENİ 02.10.2015 Sayı 24 KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ GEÇEN AYA GÖRE DÜŞTÜ: Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi (KOİN) geçen aya ve geçen yılın aynı dönemine göre düştü. Konya da inşaat sektöründe

Detaylı

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 SIK SORULAN SORULAR 1. TANDEM: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir? TANDEM Kültür Yöneticileri Değişimi Türkiye-Avrupa Birliği

Detaylı

3.SINIF MATEMATİK ÇARPMA İŞLEMİ

3.SINIF MATEMATİK ÇARPMA İŞLEMİ 3.SINIF MATEMATİK ÇARPMA İŞLEMİ 14.Hafta Matematik Kazanımı: İki basamaklı bir doğal sayıyla en çok iki basamaklı bir doğal sayıyı, en çok üç basamaklı bir doğal sayıyla bir basamaklı bir doğal sayıyı

Detaylı

RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı. Masalsı bir giriş yapmak istiyoruz bu haftaki Medya Kaza Raporu na...

RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı. Masalsı bir giriş yapmak istiyoruz bu haftaki Medya Kaza Raporu na... - Gökten üç medya kazası düşmüş. Biri ona, biri buna, biri şuna... - Bakandan çok bakancılık yüzüğe takıldı - Pahalı şarap, G20 zirvesinde buruk bir tad bıraktı - Özel jetler, CEO ların başına jet hızıyla

Detaylı

Hürriyet Ege 31 Ağustos 2013

Hürriyet Ege 31 Ağustos 2013 Hürriyet Ege 31 Ağustos 2013 Sabah Egeli - 31 Ağustos 2013 Yeni Asır 31 Ağustos 2013 22 Kasım 2013 Sabah 18 Aralık 2013 Milliyet Ege 18 Aralık 2013 Sabah Egeli 18 Aralık 2013 Yeni Asır 19 Aralık 2013 Milliyet

Detaylı

Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Mütevelli Heyet Genel Kurul Toplantısı

Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Mütevelli Heyet Genel Kurul Toplantısı Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Mütevelli Heyet Genel Kurul Toplantısı Beyaz Nokta Gelişim Vakfı 14. Mütevelli Heyet Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Vakfın 2007 yılı faaliyetlerine ilişkin, 23/04/2007 tarihinde

Detaylı

Forex Ek Kazanç Sistemi

Forex Ek Kazanç Sistemi 106 Forex Ek Kazanç Sistemi Bu anlatacağımız sistem Türkiye de tamamen yasal ve 4 aydır uygulamada olan ve giderek büyüyen bir sistem. ProjeX ProjeX Nedir? ProjeX bir kazanç sistemi; şu şekilde çalışıyor

Detaylı

Bodrumspor 2 Denizli Sarayköyspor 1

Bodrumspor 2 Denizli Sarayköyspor 1 Bodrumspor 2 Denizli Sarayköyspor 1 Bal ligi 7. Gurupta mücadele eden B.B Bodrumspor Sarayköy spor karşısında zorlu geçen maç sonunda 2-1 galip geldi. Bu galibiyet ile Bodrumspor şampiyonluk yolunda iddiasın

Detaylı

PTT BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞININ 2014 YILI OLAĞAN MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI ANTALYA DA 23/24 NİSAN 2015 TARİHLERİNDE YAPILMIŞTIR.

PTT BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞININ 2014 YILI OLAĞAN MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI ANTALYA DA 23/24 NİSAN 2015 TARİHLERİNDE YAPILMIŞTIR. PTT BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞININ 2014 YILI OLAĞAN MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI ANTALYA DA 23/24 NİSAN 2015 TARİHLERİNDE YAPILMIŞTIR. Açılış konuşması Sandık Müdür Vekili Günay ASLAN tarafından yapılan

Detaylı

Doğa, dostlarına karşı daima cömerttir. www.3e-enerji.net info@3e-enerji.net

Doğa, dostlarına karşı daima cömerttir. www.3e-enerji.net info@3e-enerji.net Doğa, dostlarına karşı daima cömerttir www.3e-enerji.net info@3e-enerji.net Firma Profili: Firma Profili: Firmamız 3E ENERJİ LTD, 2008 yılında Yurtiçindeki temiz enerji kaynaklarına dayalı tesislerin üretimini

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR YAZ KURSLARI BAŞLIYOR Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, basın mensuplarına yeni eğitim ve öğretim çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya,

Detaylı

Hüsnü Özyeğin; YİSAD da konuştu Türk yöneticiler her yerde başarılı

Hüsnü Özyeğin; YİSAD da konuştu Türk yöneticiler her yerde başarılı Hüsnü Özyeğin; YİSAD da konuştu Türk yöneticiler her yerde başarılı Türkiye nin topal ayağı eğitimdir diyen Özyeğin, düşük eğitim düzeyi ile ekonominin gelişmesini mucize olarak yorumladı. Cari açığın

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

12. Araştırmacılar Zirvesi nin açılış konuşmasını yapmak için beni davet etmenizden, bana bu fırsatı vermenizden dolayı sizlere teşekkür ederim.

12. Araştırmacılar Zirvesi nin açılış konuşmasını yapmak için beni davet etmenizden, bana bu fırsatı vermenizden dolayı sizlere teşekkür ederim. 1 GÜLER SABANCI KONUŞMA METNİ 12. ARAŞTIRMACILAR ZİRVESİ 12. Araştırmacılar Zirvesi nin açılış konuşmasını yapmak için beni davet etmenizden, bana bu fırsatı vermenizden dolayı sizlere teşekkür ederim.

Detaylı

http://m.iha.com.tr/istanbul-haberleri/gunaydin-grouptan-demiryolu-atagi-1757210/ Lojistik sektörünün güçlü kuruluşu Günaydın Group, Balıkesir Lojistik Köyü nde üçüncü demiryolu lojistik merkezini açtı.

Detaylı

Neler Kazandirir? Oncelikle, su anda elinizde olan telefon, faks, telesekreter gibi cihazlarin hepsini kullanabilirsiniz. Yani, eski, klasik, analog

Neler Kazandirir? Oncelikle, su anda elinizde olan telefon, faks, telesekreter gibi cihazlarin hepsini kullanabilirsiniz. Yani, eski, klasik, analog Neler Kazandirir? Oncelikle, su anda elinizde olan telefon, faks, telesekreter gibi cihazlarin hepsini kullanabilirsiniz. Yani, eski, klasik, analog aletleri hala kullanabilirsiniz. Ayrica, ISDN'e has

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 35

HABER BÜLTENİ Sayı 35 HABER BÜLTENİ 02.11.2012 Sayı 35 PERAKENDEDE BEKLENTİLER 5 AYDAN SONRA ARTIŞA GEÇTİ TEPE, Ekim 2012 de geçen aya göre artmasına rağmen geçen yılki seviyesinin altında kaldı. Geçen yılın aynı dönemine göre

Detaylı

Tüketici Alışkanlıkları Anketi, Hazır Giyim. Ağustos 2006 - İstanbul

Tüketici Alışkanlıkları Anketi, Hazır Giyim. Ağustos 2006 - İstanbul , Hazır Giyim Ağustos 2006 - İstanbul Tüketici Alışkanlıkları Anketi, Gfk Marketing Services GmbH & Co.KG tarafından Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 20 ülkeden toplam 20,674 kişiye uygulanmıştır. Anket

Detaylı