helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları IgG-IEF Katalog No: (Çift Antikor) Katalog No: (Tek Antikor)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları IgG-IEF Katalog No: (Çift Antikor) Katalog No: (Tek Antikor)"

Transkript

1 helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları IgG-IEF Katalog No: (Çift Antikor) Katalog No: (Tek Antikor)

2 KULLANIM AMACI IgG IEF Kiti, agaroz jel izoelektrik fokuslama ve immunoblotlama ile CSF de ve serumda IgG-spesifik oligoklonal bağlanmanın tanımlanmasını amaçlar. Helena BioSciences IgG-IEF Kit, Keir, G. et al 1 tarafından orginal olarak açıklanan methoda dayalıdır. İmmunglobulin elektroforez paterni üzerinde oligoklonal bantlar gösteren ve merkezi sinir sistemi içinde inflamatuar tepkinin ispatını veren beyin omurilik sıvısının analizini multiple sklerozun teşhisinde klinik bir tanıdır yılında European Concerted Action komitesi, for Multiple Sclerosis tanısı için serum ve CSF de oligoklonal bantlarının tespitinde en hassas yöntem olarak izoelektrik focusingi önermiştir. IgG IEF Kit, agaroz IEF jelde, ph 3-10 de izoelektrik noktasına göre serum veya CSF proteinlerini ayırır. Proteinler nitroselüloz alana transfer edilir, nitroselüloza immunofixe edilmiş IgG spesifik bantları görünür hale gelir. Paternler, CSF ve/veya serum da oligoklonal bantların varlığı ya da yokluğu karşılaştırarak kalitatif olarak yorumlanır. UYARILAR VE ÖNLEMLER Tüm kitler yalnızca in-vitro diyagnostikte kullanım içindir. Herhangi bir kit bileşenini ağzınızla pipetlemeyin, ağzınıza sürmeyin. Risk, güvenlik koşulları ve atım bilgisi için ürün güvenlik kağıdına başvurun. BİLEŞENLER 1. IgG IEF Jel Koruyucu olarak ph 3-10 thimersal agaroz ve ayırıcı içerir. Paket içindeki jel kullanım için hazırdır. 2. IgG IEF Anot Solüsyon 0.3M asetik asit içerir. Paket içindeki solüsyon kullanım için hazırdır. 3. IgG IEF Katot Solüsyon 1M NaOH içerir. Paket içindeki solüsyon kullanım için hazırdır. 4. IgG IEF Bloklama ajanı İnek sütünden elde edilmiş katı protein içerir. IgG-IEF Engelleme Ajanı için 2 solüsyon hazırlanır : Blok solüsyonu A: 50ml serum fizyolojik içinde 1g toz çözünür. Blok solüsyonu B: 50ml serum fizyolojikte 5 ml blok solüsyonu A çözünür. 5. IgG IEF Asetat Buffer Konsantre ph 5.1 de 0.2M asetat buffer içerir. Kullanımdan önce 25 ml saf su ile 2.5ml Asetat buffer konsantrasyonu dilue edin ve hemen kullanın. 6. IgG IEF Kromajen 3-Amino-9-etil-karbazole tozu içerir. 50ml saf metanol içinde şişenin içeriğini çözün. 5ml lik porsiyonlara bölerek Karanlıkta -20 C'de saklayın. Kromajeni, protein kontaminasyonu olmayacak şekilde özel hazırlanmış cam tüplerde muhafaza ediniz.

3 Kit için antikorlar: IgG IEF primer Antikor Koyun anti-insan IgG antiserum içerir ve paketlenmiş olarak kullanıma hazırdır. IgG IEF sekonder Antikor Koyun anti-koyun IgG peroksidaz konjugat içerir ve paketlenmiş olarak kullanıma hazırdır Kit için antikorlar: IgG IEF Tek Antikor Koyun anti-insan IgG peroksidaz konjugat içerir ve paketlenmiş olarak kullanıma hazırdır. 9. Diğer Kit Kompanentları Her kitte kullanım talimatları ve yeterli kurutucu membranlar, Kurutucular C ve D, Elektrot Kağıt şeritler, Kağıt şerit kurutucuları ve kurutma kağıdı içerir. Bu malzemeler 10 jel SAKLAMA VE RAF ÖMRÜ 1.IgG IEF Jel Jeller derecede saklanmalıdır ve paket üzerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar stabildir. DOLABA KOYMAYIN VEYA DONDURMAYIN. Jelin bozulması :1) kristal görünüm jelin dondurulduğunu gösterir. 2) jelin kuruması, çatlama ve kuruluğu veya 3)bakteriyal yada fungal kaynaklı görünüm agarozun kontaminasyonunu belirtir. 2. IgG IEF Anot Solüsyonu Anot solüsyonu C de saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanım tarihine kadar stabildir. Partikül kombinasyonu ve bulanıklılık bozulmayı gösterebilir. 3.IgG IEF Katot Solüsyonu Katot solüsyonu C de saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanım tarihine kadar stabildir. Partikül kombinasyonu ve bulanıklılık bozulmayı gösterebilir. 4. IgG IEF Bloklama Ajanı Bloklama ajanı C de saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanım tarihine kadar stabildir. IgG-IEF bloklama ajanı kendiliğinden akan beyaz veya kirli beyaz topaklı bir toz, bu görünümün değişikliği veya olağandışı renklenme bozulmayı gösterebilir. 5. IgG IEF Asetat Buffer Konsantrasyonu Buffer konsantrasyonu C de saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanım tarihine kadar stabildir. Partikül kombinasyonu ve bulanıklılık bozulmayı gösterebilir. 6. IgG IEF Kromajen Kromajen 2-6 C de saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanım tarihine kadar stabildir. Dondurulmuş eşit olarak ayrılmış numuneler 6 ay boyunca stabildir. Kromajen solüsyonu testte kromajenin eksikliği veya bu görüntüsünden gelen değişiklik kırmızı-kahverengi bir renkli bozulmayı gösterebilir.

4 Kit için antikorlar: IgG IEF primer Antikor Primer antikor solüsyonu 2-6 C de saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanım tarihine kadar stabildir. Partikül kombinasyonu ve bulanıklılık bozulmayı gösterebilir. IgG IEF sekonder Antikor Sekonder antikor solüsyonu 2-6 C de saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanım tarihine kadar stabildir. Partikül kombinasyonu ve bulanıklılık bozulmayı gösterebilir Kit için antikorlar: IgG IEF Tek Antikor Tek antikor 2-6 C de saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanım tarihine kadar stabildir. Partikül kombinasyonu ve bulanıklılık bozulmayı gösterebilir. GEREKLİ FAKAT SAĞLANMAYAN ÖĞELER Katolog No.4065 Helena IEF Chamber Katolog No.1525 EPS 600 Güç Kaynağı Katolog No.1349/1111 REP IEF/SPIFE IEF Elektrot Montajı Katolog No.5014 Blok Ağırlık Katolog No.3039 Tank Soğutma Cihazı Katolog No.3100 REP Prep 30 hacim hidrojen peroksit Metanol 10% metanol solüsyonu derece hava üfleme kapasiteli kurutma fırını Tuz solusyonu (0.85% NaCI) Saf su NUMUNE TOPLAMA VE HAZIRLAMA Tercih edilen numune taze toplanan CFS yada serumdur. Numuneler -20 C de 2 haftaya kadar yada buzdolabında 2-6 C de 3 güne kadar stabildir. CFS numuneleri direk uygulanmalıdır. Serum numuneleri, CSF numunesindeki IgG konsantrasyonuna eşdeğer olacak şekilde serum fizyolojik ile dilue edilmelidir. ADIM-ADIM PROSEDÜRE 1. Paketten jeli çıkarın ve kağıt havlu üzerine yerleştirin. Jelin yüzeyi kurutma kağıdı C ile kurutun ve kurutma kağıdını atın. 2. Anot solüsyonu içinde 1 elektrot kağıt şeritleri ıslatın ve iki kağıt şerit kurutma kağıtları arasında kurutun. Jelin kenarında anot(+) boyunca bu kağıt şeridi yerleştirin. 1 elektrot kağıdını katot solusyonunda ılatı ve kurutma kağıdı içinde kurutun,jelin kenarında katot (-) boyunca yerleştirin ve katot solüsyonu için bu işlemi tekrarlayın. NOT: Anot ve katot solüsyonlarını karıştırırken dikkat edin. 3. Her bir numune kuyusuna 5μl numune uygulayın. NOT: Cihaza göre prosedürü izleyin.

5 4a. Bir REP biriminde Çalışma: i. Bir REP IEF elektrotu kullanın. Jel bloğunun içine 500μL REP Prep boşaltın. Dış katot elektrotun altında katot kağıt şeridi ve REP IEF elektrotun merkezi anot elektrotu altında anot kağıt şeridi konumuna jel bloğuna jeli yerleştirin. Katot elektrotun dışına bir kurutucu yerleştirin ve aşırı sıvı kurutucu olarak davrandığı için anot elektrotu dışında bir kurutucu yerleştirin. Kurutucunun jel ile temas halinde olduğundan emin olun. ii. REP cihazına aşağıdaki parametreleri programlayın ( programın diğer tüm bölümleri bırakarak): Elektroforez Voltaj volts Elektroforez Zaman 45:00 mm:ss Elektroforez Sıcaklık C Bekleme Sıcaklık 16 C iii. Slayt odası kapağını kapatın ve çalışmayı başlatmak için F1 tuşuna basın. 4b. Bir SPIFE / SAS-3 biriminde çalışma: i. Bir SPIFE / SAS-3 IEF elektrot montajı kullanın. 4a (i) da açıklanan şekilde jeli yerleştirin. ii. SPIFE/ SAS-3 içine aşağıdaki parametreleri programlayın: Elektroforez 45:00 mm:ss 10 C 800 volt Test sonu iii. Oda kapağını kapatın ve elektroforezi başlatmak için START tuşuna basın. 4c. SAS-1 Plus biriminde çalışma: i.soğutucu üzerine 400μL REP Prep boşaltın. Agaroz yukarıda kalacak şekilde, pozitif ve negatif kısımlar aynı hizaya gelecek şekilde ve soğutucu üzerine jeli yerleştirin, ilgili elektrot çubuklarını yerleştirin, jelde hava kabarcıkları önlemek için dikkat edin. ii. Buffer fitilleri ile temas etsinler diye elektrot kollarının üst kısmı üzerine elektrotları takın. iii. IgG-IEF elektroforezi gerçekleştirmek:

6 Uygulama Numarası 0 Elektroforez Voltaj 600 volt Elektroforez Sıcaklığı 15 C Elektroforez Zamanı 60:00 mm:ss Inkübasyon OFF 4d. Konvensiyonel IEF sistemlerinde çalışma: i.eğer alternatif IEF sistemlerini kullanılırsa, aşağıdaki parametreler kullanılır: Güç Volts Limit Current Limit Run Time Run Temperature watts volt 50mA 30:00 mm:ss C 4e. Helena IEF tankında çalışma: i. Aşağıdaki parametreler Helena IEF tankı ile kullanılmalıdır: Elektroforez Voltaj Elektroforez Zamanı 400 volt 60 mm:ss NOT: Ayarlama için seçilmiş voltaja, zaman ve sıcaklık gerekli patern uzunluğuna göre her bir laboratuvar tarafından belirlenmelidir., paternlerin jel yüzeyinde iyi yürümeleri ve birbirinden düzgün ayrılmaları ve birbirine girmemeleri için sıcaklık minimum düzeyde tutulmalıdır. Yatay jel yüzeyinde kırılma ve birikmeleri engellemek için yüksek fokuslama yapılmamalıdır, yüksek fokuslama proteinlerin sürüklenip katod bölgesine toplanmasına ve bant kaybına neden olur. Helena IEF tankı kullanıldığında soğutma cihazı kullanmadan önce 5 C soğutulmuş olmalıdır. 5. Fokuslamanın ardından, jeli bir kurutucu D kağıdının üzerine yerleştirin. Elektrot fitilleri kaldırın. 6. Saf su içinde transfer membranın bir sayfası ıslatılmalıdır. Membranı iki kağıt havlu arasına alın ve yavaşça fala suyunu uzaklaştırın. Jel yüzeyi üzerinetransefer membranını membranın üzerindeki kırmızı nokta jele temas edecek şekilde yerleştirin. Hava kabarcıklarının oluşumunu önlemek için jelin neminin memranla temas etmesini sağlayın. 10 saniye sonra membranı kaldırıp atın. 7. Saf su veya % 10 metanol solüsyonunda transfer membranını bir saniye önce ıslatın.aşırı sıvıyı membrandan uzaklaştırmak için membranı dikey olarak tutarak fazla sıvının atılmasını sağlayın. Membranın kırmızı noktalı tarafı jel yüzeyine gelecek şekilde dikkatlice yerleştirin. transfer membranını jeli zedelemeyecek ve hava kabarcığı kalmayacak dikkatlice hafifçe ovarak yayın. Üstüne bir kurutucu C, üç kurutucu D nin ve bir geliştirme ağırlığını yerleştirin. 30 dakika boyunca preslenmesini sağlayın.

7 8. Kurutma kağıtlarını kaldırın ve atın, membranı kırmızı noktalı yüzeyi yukarı gelecek şekilde boyama kabının içine atın. Membranın bütün yüzeyini kaplayacak şekilde 20 ml bloklama A solüsyonu ilave edin. 30 dakika boyunca yavaşça sallayın. 9. Saf su içinde bir kaç kez membranı yıkayın. 10a.ÇİFT ANTİKOR PROSEDÜRÜ 15ml bloklama B solüsyonu 15μl primer antikor ilave edin, membranı bu solusyonda 30 dakika boyunca hafifçe sallayınız. Saf su içinde bir kaç kez ve son olarak tuz solüsyonu içinde 5 dakika boyunca membranı yıkayın. 15ml bloklama B solüsyonu içine 15μl sekonder antikor ilave edin, membranı bu solusyonda 30 dakika boyunca hafifçe sallayınız. 10b.TEK ANTİKOR PROSEDÜRÜ 15ml bloklama B solüsyonu 15μl single step antikor ilave edin, membranı bu solusyonda 30 dakika boyunca hafifçe sallayınız. 11. Saf su içinde bir kaç kez ve son olarak serum fizyolojik içinde 5 dakika boyunca membranı yıkayın. Saf su içinde durulayın. 25ml asetat buffer (belirli şekilde diluent edilmiş) 5ml kromajen solüsyonu ve 25μl hidrojen peroksit solüsyonu içine membranı yerleştirin. Hafif sallayarak 20 dakika boyunca rengin gelişmesine izin verin. Bu adım sırasında kromajenin çökelmesinin ortaya çıkması normaldir. 12. Saf su içinde bir kaç kez membranı yıkayın ve kuru havada kurutun. SONUÇLARIN YORUMLANMASI IgG-IEF paternlerin yorumunun tam incelenmesi için, Andersson, M. et al, bakın. 2 IgG bantları membran üzerinde kırmızı / kırmızı kahverengi bir renk olarak görünür. Eşleştirilmiş serum / CSF numunelerinin karşılaştırılması her zaman standart prosedür olmalıdır. Çeşitli hastalık durumlarında monoklonal veya oligoklonal IgG bantlar gösterir. Multiple Skleroz (MS) hastalarda genellikle serumda bantları olmadan CSF içinde oligoklonal IgG gösterir. Elde edilen paternlerin yorumlanması hastanın klinik geçmişinin yardımı ile yapılmalıdır. KALİTE KONTROL Oligoklonal bantlar için pozitif bir donorden alınan CSF kullanımı piyasada bulunan bir kontrol malzemesi yokluğunda prosedürün her aşamasında onaylanmak için bir kontrol numunesi olarak her jel kullanımı için önerilir. ONARIM İzoelektrik ile ilgili en sık karşılaşılan sorunların bazıları için aşağıdaki tabloda ayrıntılı olası nedenler ve çözümleri immunoblotting ile takip edilerek ayarlanabilir. Gözlenen sorunun Olası nedenler ve çözümleri Numune hatlarının boyanmaması a) Hiçbir numuneye uygulanmamış olabilir.

8 Arka planın aşırı derecede ve aynı tarzda boyanması Dengesiz olarak Arka planın aşırı derecede boyanması Soluk şekilde numune hatlarının boyanması b)birincil ve/veya ikincil antikor çıkartılmış olabilir. c) Hidrojen peroksit eklenmemiş olabilir. a)engelleme adımı çıkartılmış olabilir. b) İmmunofiksaj ve renklenme adımları sırasında transfer membranının yetersiz yıkanmasından olabilir a) Çıkarılmış veya yetersiz ön-blot adımları olabilir a) Yetersiz numune uygulanmış olabilir b)boyanma zamanı yetersiz kalmış olabilir c)eski veya kirlenmiş hidrojen peroksit eklenmiş olabilir d)yanlış depolanmasından dolayı antikorlar bozulmuş olabilir e) Okside kromajen (siyah görünecek) olabilir f) Asetat bufferın ph ı yanlış olabilir ( olmalıdır) Numune şeridinin yoğun boyanması a) Aşırı numunenin uygulanan çözünmede kaybolması olabilir b)fazla gelişmiş(nadir) Numune şeridinde bozulması/bulaşması Numune kuyusu içinde tümünün boyanması a) soak-aways kullanılmaması olabilir b) Jelin aşırı soğuması nedeniyle jel yüzeyinde aşırı yoğunlaşma olabilir a) Elektroforez sırasında hiç bir güçün uygulanmamış olması Boyanmış numunede beyaz spotların görülmesi a) Pres aşamasında jel ve membran arasında hava kabarcığının olması b) Pre-ıslak membran kullanıldığına emin olunması ve bu kabarcıkların membran ve jel arasında kabarıklık yapması olması PERFORMANS ÖZELLİKLERİ Hassasiyet Farklı bir bant CSF de 0.28mg/L ye eşdeğer IgG in bir konsantrasyonun da membran üzerinde bellidir. Tekrarlanabilirlik a. Jel içinde

9 Tek bir CSF numunesi, tek bir jelin 10 kuyusunda test edildiğinde bantların aynı paternini gösterdi. b. Jel arasında Aynı numune 3 faklı jelde test edildi ve jelin her biri üzerinde bantların aynı paterni gösterdi. Özgüllük Kitte kullanılan antikor, IgG için spesifik olarak gösterildi ve insan IgA veya IgM ile çapraz-reaksiyona girmez. BİBLİYOGRAFİ 1. Keir, G. et al. Isoelectric focusing of cerebrospinal fluid immunoglobulin G: An annotated update.ann. Clin. Biochem., 1990;27: Andersson, M. et al. Cerebrospinal fluid in the diagnosis of multiple sclerosis: a consensus report. J Neurol. Neurosurg. Psychiatry, 1994; 57:

Kullanım Talimatları. SAS IgG-IEF Plus. REF: (Çift Antikor) REF: (Tek Antikor)

Kullanım Talimatları. SAS IgG-IEF Plus. REF: (Çift Antikor) REF: (Tek Antikor) Kullanım Talimatları SAS IgG-IEF Plus REF: 104100 (Çift Antikor) REF: 104200 (Tek Antikor) KULLANIM AMACI SAS IgG IEF Plus Kiti, agaroz jel izoelektrik fokuslama ve immunoblotlama ile CSF de ve serumda

Detaylı

Kullanım Talimatları. Transferrin-IEF REF: (Çift Antikor)

Kullanım Talimatları. Transferrin-IEF REF: (Çift Antikor) Kullanım Talimatları Transferrin-IEF REF: 103100 (Çift Antikor) KULLANIM AMACI Transferrin-IEF kiti izoelektrik fokusing ve immunoblotting kombinasyonu ile insan serumunda transferin izoformlarının belirlenmesi

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR PROTEİN Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR PROTEİN Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR PROTEİN Katalog No: 100500 KULLANIM AMACI SAS-MX İdrar Protein Kiti agaroz jel elektroforez ile konsantre edilmemiş

Detaylı

Kullanım Talimatları SAS-3 SERUM PROTEIN. Katalog No:

Kullanım Talimatları SAS-3 SERUM PROTEIN. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 SERUM PROTEIN Katalog No: 300105 KULLANIM AMACI SAS-3 Serum Protein kiti agaroz jel elektroforezi ile serum proteinlerinin ayrılması ve miktarının belirlenmesini amaçlar. Farklı

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX YÜKSEK RESOLÜSYON Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX YÜKSEK RESOLÜSYON Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX YÜKSEK RESOLÜSYON Katalog No: 101300 KULLANIM AMACI SAS-1 Plus Yüksek Resolüsyon Kit agaroz jel elektroforezi tarafından

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 Yüksek Rezolüsyon. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 Yüksek Rezolüsyon. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 Yüksek Rezolüsyon Katalog No: 300700 KULLANIM AMACI SAS-3 Yüksek Rezolüsyon Kit agaroz jel elektroforezi tarafından serum veya plazma proteinlerini ayırmayı amaçlamıştır. Serum,

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 URINE SDS Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 URINE SDS Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 URINE SDS Katalog No: 201400 KULLANIM AMACI SAS-1 İdrar SDS kiti, SDS agaroz jel elektroforezi ile idrar numuneleri kullanılarak

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 HDL Kolesterol. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 HDL Kolesterol. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 HDL Kolesterol Katalog No: 300500 1 KULLANIM AMACI SAS-3 HDL KOLESTEROL SAS-3 HDL Kolesterol Kit bir tamponlu agaroz jel içinde yüküne göre serum lipoproteinleri ayırır. Lipoprotein

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 İdrar Analizi. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 İdrar Analizi. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 İdrar Analizi Katalog No: 300400 KULLANIM AMACI SAS-3 İdrar Analiz Kiti agaroz jel elektroforez ile konsantre edilmemiş idrar numunelerinin taraması için tasarlanmıştır. Üriner

Detaylı

Western Blot (veya immünblot), protein ekspresyonunu doğrulamak için standart laboratuvar

Western Blot (veya immünblot), protein ekspresyonunu doğrulamak için standart laboratuvar İçerik Giriş...2 Western Blot Yöntemi...2 Protein Örneklerinin Hazırlanması...2 Dikey Jel Sistemi Kullanımı...3 Kuru Transfer Sistem Kullanımı...4 Bloklama...6 Protein Tespiti...6 Kemilüminesans Tanımlama

Detaylı

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 DNA parçalarının agaroz jelden geri kazanımı ve PZR ürünlerinin saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09009050

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Pentavalent Tarama Katalog No: ( )

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Pentavalent Tarama Katalog No: ( ) helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Pentavalent Tarama Katalog No: (200301+200406) KULLANIM AMACI SAS-I Pentavalent Tarama SAS-I Pentavalent Tarama kiti agaroz

Detaylı

RTA DNA qpcr Probe Master Mix

RTA DNA qpcr Probe Master Mix RTA DNA qpcr Probe Master Mix Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi -- 2012-01 DNA'nın gerçek zamanlı tayini ve miktar ölçümü için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09030025 25 test 09030100 100 test 09030500

Detaylı

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ S a y f a 1 KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Klor, ph 8 de veya daha düşük bir ph da potasyum iyodür çözeltisinden iyotu serbest bırakacaktır. Serbest iyot, indikatör olarak nişasta

Detaylı

(Alerjenik bileşim için ekteki uygun sertifikaya bakın)

(Alerjenik bileşim için ekteki uygun sertifikaya bakın) RIDA AlleergyScreen Item no: A2141/A2142 Item no: A2241/A2242 Item no: A2341/A2342 Item no: A2441/A2442 Panel 1 (20 farklı allerjen) Panel 2 (20 solunum allerjeni) Panel 3 (20 gıda allerjeni) Panel 4 (20

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Immunofix Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Immunofix Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Immunofix Katalog No: 200300 SAS-I IMMUNOFIX KULLANIM AMACI SAS-I IFE kit,agaroz jel elektroforezi ile monoklonal gammopatilerin

Detaylı

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3 0155241-C October, 2014 QMS TOPIRAMAT İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Portatif ph Metre Teknik Özellikler Ekran Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Tuş Takımı 6 tuşlu membran tuş takımı Ölçüm aralıkları ph ñ2.00 to 19.99 mv ± 1400 Sıcaklık ñ20.0 to 150.0 C (ñ4.0 to

Detaylı

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon Ünitesi kirli, temiz ve steril alan olmak üzere üç alandan oluşmalıdır. Kirli, temiz ve steril alanlar arasındaki geçiş noktalarında

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-1 HDL-Kolesterol Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-1 HDL-Kolesterol Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-1 HDL-Kolesterol Katalog No: 200500 1 SAS-1 HDL-KOLESTEROL KULLANIM AMACI SAS-1 HDL-Kolesterol Kit aşağıdaki reaksiyon sıralarına göre her bir lipoprotein kolesterol komponentinin

Detaylı

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEM YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Fenolik maddeler uçucu özellik göstermeyen safsızlıklardan distilasyon işlemiyle ayrılır ve ph 7.9 ± 0.1 de potasyum ferriksiyanür

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE PHOSPHATASE - 12 Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE PHOSPHATASE - 12 Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE PHOSPHATASE - 12 Katalog No: 200800 KULLANIM AMACI SAS-1 Alkaline Fosfataz izoenzim kiti, agaroz jel elektroforezi

Detaylı

BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test Kat. No E

BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test Kat. No E BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test Kat. No. 902087E Test etmeden önce lütfen talimatları dikkatle okuyun. Giriş ve Kullanım amacı BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test birbirinden faklı 3 tespit çizgisi ile tasarlanmıştır

Detaylı

Brusellozda laboratuvar tanı yöntemleri 14.02.2006 1

Brusellozda laboratuvar tanı yöntemleri 14.02.2006 1 Brusellozda laboratuvar tanı yöntemleri 14.02.2006 1 Spesifik tanı yöntemleri: 1. Direk (kült ltür r ve bakterinin gösterilmesi) g 2. Antikorların n gösterilmesig 1.Standart tüp aglütinasyonu 2.Rose Bengal

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX ALP ISOENZİM

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX ALP ISOENZİM helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX ALP ISOENZİM Katalog No: 102000 KULLANIM AMACI SAS-MX ALP kiti, agaroz jel elektroforezi tarafından Alkaline fosfataz izoenzimlerinin

Detaylı

Kullanım Talimatları. Hb Isoelektrik Focusing-10. Katalog No:

Kullanım Talimatları. Hb Isoelektrik Focusing-10. Katalog No: Kullanım Talimatları Hb Isoelektrik Focusing-10 Katalog No: 100900 KULLANIM AMACI Hb-IEF 10 kit agaroz jel elekroforez ile insan hemoglobinlerini ayırmayı amaçlar. Baş fonksiyonlara sahip bir protein grubu

Detaylı

HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI. Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı

HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI. Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı GLUKOMETRE Glukometre ile Kan Şeker Ölçümü Birim mg/dl veya mmol/l olarak ayarlanabilir. Cihaz iki dakika içerisinde kullanılmadığında

Detaylı

Mitokondrial DNA Analiz Paneli

Mitokondrial DNA Analiz Paneli FAST-mtDNA Sequencing Kit Mitokondrial DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi;

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; o Örnek türünü, o Örnek kabul ve ret kriterlerini, o Örnek alımı ile ilgili kuralları, o Örneklerin

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR IFE Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR IFE Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR IFE Katalog No: 100600 KULLANIM AMACI SAS-MX İdrar IFE Kiti, jel içinde proteinin immunofiksaatonu izlenerek agaroz

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 Kolesterol Profili. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 Kolesterol Profili. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 Kolesterol Profili Katalog No: 300600 1 KULLANIM AMACI SAS-3 KOLESTEROL PROFİL SAS-3 Kolesterol Profil Kit bir tamponlu agaroz jel içinde yüküne göre serum lipoproteinleri ayırır.

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787 0155199-E-TR November, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu

Detaylı

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli FAST-BRCA Sequencing Kit BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR... 3 5

Detaylı

attomol apo B-100 quicktype

attomol apo B-100 quicktype attomol apo B-100 quicktype İnsan apolipoprotein B-100 (apo B-3500 mutasyonu) gen inde 10708G>A geçiş tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1015

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Sudan Siyahı Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5001-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Lökositlerde sudanofilik granüllerin ışık mikroskobisi

Detaylı

WESTERN BLOT. Yrd. Doç. Dr. Eda Becer. Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı

WESTERN BLOT. Yrd. Doç. Dr. Eda Becer. Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı WESTERN BLOT Yrd. Doç. Dr. Eda Becer Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Northern Blot (RNA) James Alwine George Stark Western Blot (Protein) Eastern Blot (??) George Stark

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 LIPOPROTEIN Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 LIPOPROTEIN Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 LIPOPROTEIN Katalog No: 201100 KULLANIM AMACI SAS-1 Lipoprotein Kit agaroz jel elektroforez ile plazma veya serumda lipoproteinin

Detaylı

MAIA Pesticide MultiTest

MAIA Pesticide MultiTest MAIA Pesticide MultiTest GIDALARDA PESTİSiT KALINTILARI İÇİN AB MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ İLE UYUMLU ÇOKLU KALINTI TARAMA TESTİ Microplate Acetylcholinesterase Inhibition Assay (MAIA) katı veya sıvı gıda

Detaylı

SODYUM DODESİL SÜLFAT POLİAKRİLAMİD JEL ELEKTROFOREZİ İLE PROTEİNLERİN ANALİZİ

SODYUM DODESİL SÜLFAT POLİAKRİLAMİD JEL ELEKTROFOREZİ İLE PROTEİNLERİN ANALİZİ T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ SODYUM DODESİL SÜLFAT POLİAKRİLAMİD JEL ELEKTROFOREZİ İLE PROTEİNLERİN ANALİZİ Yüksek Lisans Semineri Hazırlayan: Abdullah ASLAN Danışman:

Detaylı

ÇÖZÜNMÜŞ OKSİJEN TAYİNİ

ÇÖZÜNMÜŞ OKSİJEN TAYİNİ ÇEVRE KİMYASI LABORATUVARI ÇÖZÜNMÜŞ OKSİJEN TAYİNİ 1. GENEL BİLGİLER Doğal sular ve atıksulardaki çözünmüş oksijen (ÇO) seviyeleri su ortamındaki fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal aktivitelere bağımlıdır.

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 Alkalin Fosfataz İzoenzim. REF (reaktif dahil) REF (sadece jel kit), REF (sadece reaktif kit)

Kullanım Talimatları. SAS-3 Alkalin Fosfataz İzoenzim. REF (reaktif dahil) REF (sadece jel kit), REF (sadece reaktif kit) Kullanım Talimatları SAS-3 Alkalin Fosfataz İzoenzim REF 300800 (reaktif dahil) REF300801 (sadece jel kit), REF 300802 (sadece reaktif kit) KULLANIM AMACI SAS-3 Alkalin Fosfataz izoenzim kiti, agaroz jel

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alkali Fosfataz Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5057-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan, kemik iliği veya doku numunelerinde

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Rose Quick Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5027-100, 5027-500, 5027-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Sperm morfolojisinin hızlı boyama

Detaylı

Cevaplara bir kan damlasından ulaşabiliriz. TEST PROSEDÜRLERİ & SORUN GİDERME

Cevaplara bir kan damlasından ulaşabiliriz. TEST PROSEDÜRLERİ & SORUN GİDERME TEST PROSEDÜRLERİ & SORUN GİDERME Prosedür-Genel Bakış Önemli yöntemsel notlar - Farklı kitlerden bileşenleri başka bileşenlerle değiştirmeyiniz - Kapiller venöz kan (anti-koagülanlı veya anti-koagülansız)

Detaylı

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0 3M PETRİFİLM SELECT E.KOLİ SAYIM PLAKALARI 3M Petrifilm Select E.Koli Sayım Plakaları, E.koli tespiti için dizayn edilmiştir. Basit bir tek testle 24 saat içerisinde sonuçlar elinize ulaşabilmektedir.

Detaylı

Polestar Performance Interior and Exterior

Polestar Performance Interior and Exterior Installation instructions, accessories Talimat No 31454847 Sürüm 1.2 Parça No. 31454546, 31454545 Polestar Performance Interior and Exterior Volvo Car Corporation Polestar Performance Interior and Exterior-

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-3 IMMUNOFIX Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-3 IMMUNOFIX Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-3 IMMUNOFIX Katalog No: 300300 KULLANIM AMACI SAS-3 IFE kit,agaroz jel elektroforezi ile monoklonal gammopatilerin ayrılmasını

Detaylı

KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR?

KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR? KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR? Prof. Dr. METİN ATAMER Dr. EBRU ŞENEL ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ Kaliteli süt üretimi için sağlanması gereken koşullar; Sağlıklı inek Özenli

Detaylı

Et, Süt ve ürünlerinde ph ölçümü

Et, Süt ve ürünlerinde ph ölçümü Et, Süt ve ürünlerinde ph ölçümü İçindekiler; CRISON batırma tipi elektrot Elektrot hazırlanması Kalibrasyon Ölçümler Temizleme Koruma Rejenerasyon Sorun giderme Elektrot ömrü Modeller Puncture electrodes:

Detaylı

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli FAST-CFTR Sequencing Kit Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : May-Grünwald Giemsa Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5025-100, 5025-500, 5025-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan hücrelerinin, lenfohemopoetik

Detaylı

MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER II. ( WESTERN BLOTTING (WESTERN EMDİRİMİ) ve İMMÜNODETEKSİYON

MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER II. ( WESTERN BLOTTING (WESTERN EMDİRİMİ) ve İMMÜNODETEKSİYON MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER II ( WESTERN BLOTTING (WESTERN EMDİRİMİ) ve İMMÜNODETEKSİYON Western blotting: Akrilamit jeldeki protein bantlarının daha kararlı ve sabit bir ortama (örneğin,

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-1 Kolesterol Profili-12. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-1 Kolesterol Profili-12. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-1 Kolesterol Profili-12 Katalog No: 200600 1 KULLANIM AMACI SAS-1 Kolesterol profili-12 SAS-1 Kolesterol Profili-12 Kit bir tamponlu agaroz jel içinde yüküne göre serum lipoproteinleri

Detaylı

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme;

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; o Hangi durumlarda bağışçıdan kan alınacağı, o Bağışçının seçilmesi, bağışçının reddi, bağışçıdan kan

Detaylı

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır.

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. ECZANE HİZMETLERİ Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. Eczanenin işleyişine yönelik yazılı düzenleme

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090 0155206-D-TR October, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

MESS Entegre Geri Kazanım ve Enerji San. ve Tic. A.Ş.

MESS Entegre Geri Kazanım ve Enerji San. ve Tic. A.Ş. Sayfa : 1 / 12 1 ATIKLAR İÇİN NUMUNE SAKLAMA KOŞULLARI Parametre Numune Özelliği Numune Türü ICP ile Metal Tayinleri suları vb.), diğer her türlü sıvılar) Mikrodalgada (sıvı) yakılmış Minimum Numune Miktarı

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Grocott Methenamin Gümüş Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5058-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Mantarların ışık mikroskobisi ile incelenmesi

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : May-Grünwald Giemsa, TS Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5152-100, 5152-500,5152-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Doku kesitlerinde özellikle

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Sızıntı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N PCE Teknik Cihazları Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Küçükçekmece / İstanbul Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1. Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Diyalizör Temizleyicisi ve Dezenfektanı 1.2 Ürün Kodu : 6127 5000 1.3 Ürün Marka adı : GBL PEROXY PLUS RP 1.4 Ürün Tanımı: GBL Peroxy Plus RP hollow

Detaylı

HbF QUIPlate Kat. No. 9325

HbF QUIPlate Kat. No. 9325 HbF QUIPlate Kat. No. 9325 KULLANIM AMACI HbF QUIPlate prosedür radyal immunodiffüzyon (RID) ile hemoglobin F kantitatif tayin edilmesi içindir. Fetal hemoglobin (HbF) gebeliğin onuncu haftasında fetus

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE-Hb Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE-Hb Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE-Hb Katalog No: 200900 KULLANIM AMACI SAS-1 Alkalin Hb-12 kit agaroz jel elekroforez ile insan hemoglobinlerini ayırmak

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Kullanım Talimatları. TITAN III Serum Protein Elektroforezi REF. 3023

Kullanım Talimatları. TITAN III Serum Protein Elektroforezi REF. 3023 Kullanım Talimatları TITAN III Serum Protein Elektroforezi REF. 3023 KULLANIM AMACI Serum Protein Elektroforez prosedürü selüloz asetatta elektroforez ile serum proteinlerinin ayrılması ve miktarının belirlenmesini

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

Ġ.Ü. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ

Ġ.Ü. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Ġ.Ü. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Çevre Mikrobiyolojisi Dersi Laboratuvar Uygulama 6 BOYAMA TEKNİKLERİ Mikrobiyolojide çeşitli organizmaları ve bunların farklı bölgelerini boyamak için

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 01 10.04.2012 1 / 5 KYS.19 TA 01 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ sütün ve süttozunun antibiyotik içerip içermediğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ VE RAPORU STERİLİZASYON HİZMETLERİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir.

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. İKİ BİLEŞENLİ ÇİMENTO + AKRİLİK ESASLI SÜPER ELASTİK SU YALITIM ÜRÜNÜ Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. KULLANIM ALANLARI

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 1.2. Madde/Müstahzarın

Detaylı

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı Asfalt yüzeyler için dekoratif renkli kaplama Genel Bilgi : KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı asfalt ve beton yüzeylere uygulanan, dekoratif renkli yüzey kaplama sistemidir. Paket

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Gümüşleme Retikulum Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5077-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Bağ ve destek dokularındaki gümüş tutucu retiküler

Detaylı

PROTEİNLERİN SAFLAŞTIRILMASI

PROTEİNLERİN SAFLAŞTIRILMASI PROTEİNLERİN SAFLAŞTIRILMASI Bir hücre ve dokudan istenilen bir proteinin saf halde izole edilmesi oldukça güç bir olaydır. Bu proteinin konsantrasyonu düşük ise binlerce farklı protein arasından ayırmak

Detaylı

ipad 2 GSM Ön Panel Yapıştırıcı Değiştirme Şeritleri

ipad 2 GSM Ön Panel Yapıştırıcı Değiştirme Şeritleri ipad 2 GSM Ön Panel Yapıştırıcı Değiştirme Şeritleri ipad 2 GSM ön panel yapıştırıcı değiştirin. Yazan: Andrew Optimus Goldberg GİRİŞ ipad 2 GSM arka durumda ön paneli sabitleyen yapışkan değiştirin. Eğer

Detaylı

Koruyucu bant, arka tampon

Koruyucu bant, arka tampon Talimat No Sürüm Parça No. 31347553 1.1 31347552 Koruyucu bant, arka tampon Sayfa 1 / 11 Malzemeler İsimlendirme Parça numarası isopropanol 1161721 Donanım IMG-244945 IMG-221380 IMG-374018 Sayfa 2 / 11

Detaylı

NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR

NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR Kimyasal Su Numunesi Alınması NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR Kimyasal analizler, nitelik ve miktar olarak insan sağlığını bozabilen, suyu içilmez bir hale getiren veya kirlenmenin ikinci derecede etkilerini

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

LBX-0601. www.loobex.com

LBX-0601. www.loobex.com LBX-0601 www.loobex.com İÇERİK Giriş.2 Kullanma Talimatları 2 Temizleme Talimatları 4 Kireç Temizleme Talimatları..4 Cihaz Parçaları.5 Sorun Giderme 6 BUHARLI STERİLİZATÖR KURUTUCU - BEBEK MAMASI ISITICISI

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alsiyan Mavisi ph: 2,5 Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5053-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Doku kesitlerinde asit mukopolisakkaridlerin

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Acid Hb-12 Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Acid Hb-12 Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Acid Hb-12 Katalog No: 201000 KULLANIM AMACI SAS-1 Asit Hb-12 kit agaroz jel elekroforez ile insan hemoglobinlerini ayırmak

Detaylı

4. ELEKTROLİZ. Elektroliz kabı (beher), bakır elektrotlar, bakır sülfat çözeltisi, ampermetre, akım kaynağı, terazi (miligram duyarlıklı), kronometre.

4. ELEKTROLİZ. Elektroliz kabı (beher), bakır elektrotlar, bakır sülfat çözeltisi, ampermetre, akım kaynağı, terazi (miligram duyarlıklı), kronometre. 4. ELEKTROLİZ AMAÇLAR 1. Sıvı içinde elektrik akımının iletilmesini öğrenmek. 2. Bir elektroliz hücresi kullanarak bakırın elektro kimyasal eşdeğerinin bulunmasını öğrenmek. 3. Faraday kanunlarını öğrenerek

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 65. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 65. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31330748 Sürüm 1.0 Parça No. 31330744 Park yardımı, pilot Volvo Car Corporation Park yardımı, pilot- 31330748 - V1.0 Sayfa 1 / 65 Özel aletler 999 5919

Detaylı

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan kan örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit izolasyon ve saflaştırması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

Metacem, rezin bazlı, Dual-cure, yüksek dayanıklılıkta, daimi yapıştırma simanıdır.

Metacem, rezin bazlı, Dual-cure, yüksek dayanıklılıkta, daimi yapıştırma simanıdır. Meta Biomed METACEM için Kullanım Talimatları Metacem, rezin bazlı, Dual-cure, yüksek dayanıklılıkta, daimi yapıştırma simanıdır. ENDİKASYONLAR: - Kron ve köprüler (Seramik, kompozit, porselen metali)

Detaylı

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na Oksijen sensörünün değiştirilmesi Giriş Oksijen sensörünün her iki senede bir ya da gerekirse daha kısa aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Genel onarım talimatları Ventilatöre bakım yaparken, ventilatör

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

EN ÇOK KULLANDIĞIMIZ TIBBİ ALET

EN ÇOK KULLANDIĞIMIZ TIBBİ ALET EL HİJYENİ EN ÇOK KULLANDIĞIMIZ TIBBİ ALET GÜNÜMÜZDE NOZOKOMĐAL ENFEKSĐYONLARIN ÖNLENMESĐNDE EN ÖNEMLĐ TEK PROSEDÜR EL YIKAMADIR* EL YIKAMA El Florasi Kalici flora (koagülaz negatif stafilokok, difteroid,

Detaylı

Installation instructions, accessories. elektrikli motor ısıtıcı, 230 V, R-design V1.0. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. elektrikli motor ısıtıcı, 230 V, R-design V1.0. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Talimat No 31359287 Sürüm 1.0 Parça No. 31373326 elektrikli motor ısıtıcı, 230 V, R-design Volvo Car Corporation elektrikli motor ısıtıcı, 230 V, R-design- 31359287

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX LIPOPROTEIN Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX LIPOPROTEIN Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX LIPOPROTEIN Katalog No: 101200 KULLANIM AMACI SAS-MX Lipoprotein Kit agaroz jel elektroforez ile plazma veya serumda lipoproteinin

Detaylı

Kromozom, DNA ve Gen. Allel Segregasyonu. DNA çift sarmalı. Hastalık yapan mutasyonlar protein fonksiyonunu bozar. Hastalık yapan mutasyonlar

Kromozom, DNA ve Gen. Allel Segregasyonu. DNA çift sarmalı. Hastalık yapan mutasyonlar protein fonksiyonunu bozar. Hastalık yapan mutasyonlar Temel Genetik Kavramlar DNA izolasyon yöntemleri Kromozom, DNA ve Gen Hücre Nukleus Kromozomlar Gen Prof.Dr.Uğur ÖZBEK Protein DNA çift sarmalı Allel Segregasyonu Şeker Fosfat omurga Bazlar Baz çifti A

Detaylı

PROTEİNLERİN AYRIŞTIRILMASI (İKİ YÖNLÜ JEL ELEKTROFOREZİ)

PROTEİNLERİN AYRIŞTIRILMASI (İKİ YÖNLÜ JEL ELEKTROFOREZİ) 7. İKİ BOYUTLU JEL ELEKTROFOREZİ UYGULAMALARI PROTEİNLERİN AYRIŞTIRILMASI (İKİ YÖNLÜ JEL ELEKTROFOREZİ) A.BİLGİ İki yönlü jel elektroforezi, çok sayıda farklı kompleks protein içeren karışımlarının ayrılmasında

Detaylı

NEDEN İNHALER TEDAVİ İlacın solunum yollarına verilmesini sağlar Daha az dozda ilaç yeterli olur Daha az yan etki görülür

NEDEN İNHALER TEDAVİ İlacın solunum yollarına verilmesini sağlar Daha az dozda ilaç yeterli olur Daha az yan etki görülür ASTIM TEDAVİSİ Uzm.Dr. Handan Duman Uzm.Dr.Emine Dibek Mısırlıoğlu Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Allerji Kliniği NEDEN İNHALER TEDAVİ İlacın

Detaylı

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI Lütfen biberon ve mama ısıtıcısını kullanmadan önce bu kullanma talimatlarını dikkatlice okuyun. www.loobex.com Bu ısıtıcı ile her çeşit bebek maması ve içeceğini

Detaylı

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir.

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir. Genel Bu tip buzdolabı genelde otel, ofis, öğrenci yurdu ve ev gibi yerlerde kullanılır. Çoğunlukla meyve ve sebze gibi yiyecekleri soğutmak ve saklamak için uygundur. Küçük boyutunun, hafifliğinin, düşük

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı