Mali Hizmetler Müdürlüğü Çalışma Organizasyon Şeması

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mali Hizmetler Müdürlüğü Çalışma Organizasyon Şeması"

Transkript

1

2 Mali Hizmetler Müdürlüğü Çalışma Organizasyon Şeması Mali Hizmetler Müdürü Mehmet KARADAŞ Stratejik Planlama Servisi Ahmet KAHRAMAN Gelir Şefi Faruk EROĞLU Ön Mali Kontrol Coşkun ALTUNER Muhasebe Servisi Sorumlusu Alper KILIÇ Tahsilat Birim Sorumlusu Faruk EROĞLU Su Tahakkuk Murat ÇELİK Tahsilat Sorumlusu Ömer FİLİZGÖK Emlak Birim Sorumlusu Allahverdi ÜNAL İcra Takip Sorumlusu Yusuf BİÇER

3 MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE BİRİMİ GÖREV TANIMLARI 1) Belediye muhasebe hizmetlerini yürütmek, 2) Bütçe kesin hesabını hazırlamak, 3) Yönetim dönemi hesabını hazırlamak, 4) Malî istatistikleri hazırlamak. 5) Bütçe işlemlerini gerçekleştirmek ve kayıtlarını tutmak, 6) İlgili harcama birimlerince düzenlenen ihale onay belgesi ve harcama talimatı belgesine dayanılarak ödeneğin kontrolünü yaparak onay numarası vermek, ilgili birimlere gönderilmesini sağlamak 7) Bütçe uygulama sonuçlarını raporlamak, sorunları önleyici ve etkililiği artırıcı tedbirler üretmek 8) İdare adına bankaya yapılan teslimat, bankaca yapılacak tahsilat ve bankadan yaptırılacak her türlü ödeme işlemlerini yapmak, takip etmek ve kayıtlarını tutmak, 9) İdarenin iç ve dış borç ödemelerini yapmak, 10)İdarenin nakit, mevduat ve mali borç yapısı ile ilgili rapor ve cetvelleri hazırlamak.

4 MUHASEBE SERVİSİ TARİHLERİ ARASI YILLIK FAALİYET RAPORU 1) tarihleri arası toplam 5093 Firma ve Şahıs olmak üzere ,12 TL lik çek yazılarak ödeme yapıldı. 2) tarihleri arasındaki toplam ,33 TL lik teslimatlar gelir kaydı yapıldı. 3) Defter kayıtları yapıldı. (KDV, Bütçe Emaneti, Avans, Banka) 4) Fatura ve Evrakların imza vs. eksikleri giderildi. 5) tarihleri arası nakit yetersizliği dolayısı ile bütçe emanetine alınan ,60 TL dir. 6) tarihi itibari ile İcra Dairesine toplam borcumuz ,19 TL dir. 7) Mahsup, İcra, Personel ile ilgili yazışmalar yapıldı. 8) Gelen evraklar incelenerek bilgisayara girişleri yapıldı. 9) Yeni faturalar kontrol edilerek muhasebe girişleri yapıldı. 10) Tarihleri Arası Bütçe Giderimiz : ,64 TL Tarihleri Arası Bütçe Gelirimiz : ,07 TL ,43 TL bütçe fazlası oluşmuştur.

5 STRATEJİK PLANLAMA SERVİSİ GÖREV TANIMI 1) İdarenin stratejik planının hazırlanmasını koordine etmek ve sonuçlarının konsolide edilmesi çalışmalarını yürütmek. 2) Stratejik planlamaya ilişkin her türlü çalışmaları yürütmek. 3) İdare faaliyet raporunu hazırlamak, 4) İlgili birim tarafından hazırlanan Stratejik plan ve performans programlarını dikkate alarak 5) İdarenin bütçesini hazırlamak, 6) İdarenin Finansman Programını hazırlamak 7) Performans programı hazırlıklarının koordinasyonunu sağlamak. 8) Bütçeyi hazırlamak. 9) Ayrıntılı harcama ve finansman programlarını hazırlamak. 10) İdare faaliyetlerinin stratejik plan, performans programı ve bütçeye uygunluğunu İzlemek ve değerlendirmek. 11) Mali kanunlarla ilgili diğer mevzuatın uygulanması konusunda üst yöneticiye ve Harcama yetkililerine gerekli bilgileri sağlamak ve danışmanlık yapmak. 12) Üst yönetici ve Mali Hizmetler Müdürü tarafından verilen diğer görevleri yapmak 13) Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelen-Giden yazıları kayıt altına almak. 14) İdarenin Ayrıntılı Harcama Programını hazırlamak,

6 STRATEJİK PLANLAMA 2010 YILI FAALİYET RAPORU 1) tarihi itibariyle muhasebe işlemleri için bütçe fişleri oluşturularak yılbaşı bütçe açılış işlemleri yapılmıştır. 2) Belediye Başkanlığımızın 2009 yılı faaliyet raporu hazırlama süreci başlatılarak birimlerden faaliyet raporları alınarak idare faaliyet raporu hazırlanmış ve Belediye Meclisine sunulmuştur. Belediye Meclisinde onaylanan Kurum Faaliyet raporu Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. 3) 2009 yılı bütçe kesin hesabı hazırlanarak Belediye Meclisine sunulmuştur. 4) 2011 yılı performans planı için Başkanlık çağrı yazısı hazırlanmış birimlerle Belediye Meclis Salonunda toplantı yapılarak 2011 yılında planlanan işlerin neler olacağı karara bağlanmış ve performans planı şablonu oluşturulmuştur. 5) 2011 yılı bütçe Başkanlık çağrısı hazırlanmış ve bütçe hazırlıkları başlatılmıştır. 6) 2011 yılı performans esaslı bütçesi için birimlerin teklifleri alınmış ve konsolide edilerek başkanlık bütçe taslağı haline getirilmiştir. 7) Hazırlanan 2011 yılı performans planı ve bütçesi Sırası ile Başkanlık Makamı, Belediye Encümeni, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Belediye Meclisine sunulmuş ve Belediye Meclisince kabul edilmiştir. 8) Başkanlığımızca İller Bankası ve Vakıflar Bankasından çekilen kredileri için kredi evrakları tanzim edildi. 9) Mizan bilgileri Maliye Bakanlığına aylık olarak bildirilmiştir. 10)Tasarruf Teşvik ödemelerinde hak sahipleri için hesaplama yapılarak muhasebe servisine verildi. 11)KEY ödemelerinde hak sahipleri için yılları arası yatırılan miktarlar ayrıştırılarak KEY tasfiye Fonuna bildirildi. 12)KEY ödemelerindeki hak sahipleri için hesaplamalar yapılarak muhasebeye servisine verildi. 13)Bütçe ödenekleri yetişmeyen müdürlükler için yazışmalar yapılarak aktarmalar yapıldı. 14)Sayıştay sorgularına savunmalar hazırlandı 15)Birimlerden Doğrudan temin evrakları kontrol incelenerek bütçe ödenekleri kontrol edildi. 16)Başkanlığımızın Stratejik planı tüm il belediyelerine gönderildi 17)Birimlerin 2010 yılı faaliyet raporları için 3 er aylık raporları istendi. 18)Birimlerin Kamu hizmet standartları belirlenerek tablolar halinde birimlere asıldı. 19)İSO çalışmaları süreçleri başlatıldı. % 80 lik kısmı bitti. 20)Ahilik belgesi çalışmaları yapıldı. 21)Kent konseyi çalışmaları yapıldı 22)Engelli Meclisi oluşturuldu

7 ÖN MALİ KONTROL GÖREV TANIMI 1) Ön mali kontrol görevini yürütmek. 2) Malî işlemlerde uygulama birliğinin sağlanması ve risk unsurları dikkate alınarak, ödeme emri belgelerini ve eklerini harcama yetkilisince imzalanmadan önce ön mali kontrole tabi tutmak. 3) Mali karar ve işlemin uygun görülmesi durumuna göre görüş yazısı düzenlemek veya belgenin üzerine Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür şerhi düşerek ilgili birime göndermek. 4) Mali karar ve işlemin uygun görülmemesi halinde nedenlerin açıkça belirtilen bir görüş yazısı yazmak. 5) Etkin bir ön mali kontrol mekanizması kurmak. 6) Belediyemizin Ön Mali Kontrol Yönergesi gereğince ön mali kontrole tabi ödeme emri belgesi ve eklerini ilgili mevzuata uygunluğu açısından kontrol ederek uygun bulunan ödeme emri belgeleri üzerine Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür kaşesini basarak Muhasebe Servisine göndermek. 7) Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince ilgililere yapılacak ödemelere ilişkin harcama birimince düzenlenen Muhasebe İşlem Fişi ve eki belgelerin kontrolünü yaparak ödenmek üzere Muhasebe Servisine göndermek. 8) İhtiyaçların karşılanmasında idarenin önceliklerine uyum, etkinlik değerlendirmesi ile harcamalarda verimlilik ve tutumluğu sağlamak. 9) İdarenin mali iş ve işlemlerini diğer idareler nezdinde yürütmek ve sonuçlandırmak. 10) Belediyenin kalite yönetim sistemi doğrultusunda birim kalite yönetimi çalışmalarında kendilerine verilen iş ve/veya işlemleri yapmak. 11) Görevi ile ilgili süreçleri Kırşehir Belediyesi Kalite Politikası ve Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde, kalite hedefleri ve prosedürlerine uygun olarak yürütmek. 12) Yönetimin iç kontrole yönelik işlevinin etkililiğini ve verimliliğini artırmak için kendilerine verilen iş ve/veya işlemleri yapmak. 13) Faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için, yapılan işlemlerle ilgili her türlü kaydı tutmak, gerekli belgeleri düzenlemek, takip etmek ve arşivlenmesini sağlamak.

8 MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ÖN MALİ KONTROL BİRİMİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU 1) Mali Hizmetler Müdürlüğü, Mali Kontrol birimi 01/01/ /12/2010 tarihleri arası faaliyetler. 2-) Mali hizmetler müdürlüğüne bağlı Ön Mali Kontrol biriminde Bütün mali karar ve işlemler gerçekleştirilmeden, Mali mevzuat hükümlerine göre uygunluğuna bakılarak Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür, şerhi düşülerek görüş bildirilmiştir. 3) Mevzuata uygunluk yönünden kontrol edilerek eksik veya hata tespit edilen mali işlemler gerekçesi belirtilerek Harcama birimine bildirilmiştir. 4) Mali işlemler gerçekleştirilmeden önce, Amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun hükümlerine göre SGK ya borcunun bulunup bulunmadığı sorgulaması yapılarak varsa pirim borcunun tahsili sağlanmıştır. 5) Her türlü mal ve hizmet alımlarında muhasebe biriminde borç tahakkuku yapılmadan Belediyemize vadesi geçmiş Emlak vergisi, reklam vergisi, su vb. borcunun bulunup bulunmadığı sorgulanarak, alacağın tahsili veya alacağından mahsubu sağlanmıştır. 6) Sayıştay başkanlığınca denetimi yapılan mali yıllarına ait mali işlemlerin denetimi sonucunda, Sayıştay denetçilerince yazılan rapor doğrultusunda tespit edilen kamu zararı ve eleştiriler ile ilgili sorguların ilgililerine tebliği, tebliğ doğrultusunda sorgulamalar ile verilen savunmaların tutanağa geçirilmesi, dosyalanması ve devamında yasal süresi içerisinde sorgulamalara verilen personel ve şirket savunmaları ile Saymanlık savunmaları hazırlanarak Sayıştay başkanlığına sunulmuştur.

9

10 TARİHİNE KADAR GENEL TAHAKKUK TAHSİLAT MODÜLÜNDEN ,23 TL TAHAKKUK YAPILMIŞ OLUP ,45 TL TAHSİL EDİLEREK; MÜKELLEFLERİMİZDEN ,78 TL BORÇ KALMIŞTIR.

11 TARİHİNE KADAR BİNA, ARSA, ARAZİ vb. EMLAK VERGİSİNE TABİİ GELİRLERDEN ,50 TL TAHAKKUK YAPILMIŞ OLUP ,50 TL TAHSİL EDİLEREK; MÜKELLEFLERİMİZDEN ,47 TL BORÇ KALMIŞTIR.

12 Borç Yılı: Gelir Kodu Gelir Adı Tahakkuk Tahsilat Kalan BINA VERGISI ,02 TL ,21 TL ,22 TL ARSA VERGISI ,61 TL ,16 TL ,91 TL ARAZI VERGISI ,76 TL ,65 TL 8.727,35 TL EKVERGİ ARSA 27,30 TL EKVERGİ BİNA 58,06 TL DİĞER İDARİ PARA CEZALARI 35,55 TL GECİKME ZAMMI 6.481,73 TL 3.948,73 TL 1.269,42 TL VERGİ ZİYAI ,60 TL ,00 TL 4.616,00 TL DERECE USULSÜZLÜK 9,43 TL 363,05,03 KÜLTÜR VAR.KOR.K.PAYI (ARAZI) 2.319,66 TL 1.396,20 TL 875,06 TL 363,05,03 KÜLTÜR VAR.KOR.K.PAYI (ARSA) ,46 TL ,98 TL ,76 TL 363,05,03 KÜLTÜR VAR.KOR.K.PAYI (BİNA) ,32 TL ,57 TL ,75 TL Genel Toplam ,50 TL ,50 TL ,47 TL

13 TARİHİNE KADAR ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ GELİRİNDEN ,12 TL TAHAKKUK YAPILMIŞ OLUP ,25 TL TAHSİL EDİLEREK; MÜKELLEFLERİMİZDEN ,87 TL BORÇ KALMIŞTIR.

14 Borç Yılı: Gelir Kodu Gelir Adı Tahakkuk Ödenen Kalan CEVRE TEMIZLIK VERGISI ,29 TL ,26 TL ,03 TL DİĞER İDARİ PARA CEZALARI 7,56 TL 7,56 TL GECİKME ZAMMI 852,87 TL 331,99 TL 520,88 TL DERECE USULSÜZLÜK 206,40 TL 143,00 TL 63,40 TL Genel Toplam ,12 TL ,25 TL ,87 TL

15 TARİHİNE KADAR İLAN REKLAM VERGİSİ GELİRİNDEN ,80 TL TAHAKKUK YAPILMIŞ OLUP ,24 TL TAHSİL EDİLEREK; MÜKELLEFLERİMİZDEN ,56 TL BORÇ KALMIŞTIR.

16 Borç Yılı: Gelir Kodu Gelir Adı Tahakkuk Tahsilat Kalan ILAN VE REKLAM VERGISI ,43 TL ,54 TL ,89 TL GECİKME ZAMMI 1.305,40 TL 1.206,50 TL 98,90 TL 360,03,04 DAMGA VERGİSİ(BEYAN) ,97 TL 9.661,20 TL ,77 TL Genel Toplam ,80 TL ,24 TL ,56 TL

17 TARİHİNE KADAR SU GELİRİNDEN ,53 TL TAHAKKUK YAPILMIŞ OLUP ,41 TL TAHSİL EDİLEREK; MÜKELLEFLERİMİZDEN ,12 TL BORÇ KALMIŞTIR.

18 Borç Yılı: Gelir Kodu Gelir Adı Tahakkuk Tahsilat Kalan CEVRE TEMIZLIK VERGISI ,32 TL ,61 TL ,71 TL SU İŞLETMESİ HASILATI ,43 TL ,63 TL ,80 TL DİĞER HİZMET GELİRLERİ ,73 TL ,37 TL ,36 TL SU HİZMETLERİ İLİŞKİN KURUM KA ,70 TL ,19 TL ,51 TL DİĞER İDARİ PARA CEZALARI 2.732,33 TL 1.724,64 TL 1.007,69 TL GECİKME ZAMMI ,62 TL ,65 TL ,97 TL VERGİ CEZALARI ,40 TL ,38 TL ,02 TL 391 HESAPLANAN KDV ,16 TL ,48 TL ,68 TL Genel Toplam ,53 TL ,41 TL ,12 TL

19 2010 YILINDA YAPILAN ABONE SAYISI Abone Tipi Aktif Abone Kapalı Abone Abone Sayısı Emekli Personel Gecıcı Mesken İnşaat Mesken Özürlü Personel Resmi Daire şehit ve gazi Tesvık belgeli Ticarethane TOPLAM

20 2010 YILINDA YAPILAN BEYAN SAYISI BEYANLAR BİNA ARAZİ ARSA 2010 YILI YILINDA YAPILAN ÇTV BEYAN SAYISI BEYANLAR ÇTV 2010 YILI 300

21 2010 YILINDA YAPILAN KARTLI SU SAYAÇ TAHAKKUK TAHSİLAT LİSTESİ Gelir Kodu Gelir Adı Tahakkuk TahsilaT Kalan CEVRE TEMIZLIK VERGISI 68,16 TL 68,16 TL 0,00 TL SU İŞLETMESİ HASILATI ,09 TL ,34 TL 93,75 TL 391 HESAPLANAN KDV 4.912,25 TL 4.904,75 TL 7,50 TL Genel Toplam ,50 TL ,25 TL 101,25 TL

22 2010 YILINDA GENEL İCRA DOSYALARI Yıllar Borç Tutarı (TL) Tahsilat Tutarı (TL) Açılan Dosya Sayısı İnfaz Derdest Terkin Sonuçlanan Dosya Oranı , , ,5%

23 2010 YILINDA SU İCRA DOSYALARI 2010 YILI TEBLİGAT GÖNDERİLEN ABONE SAYISI TEBLİGAT GÖNDERİLİP İCRAYA VERİLENLER TEBLİGAT GÖNDERİLİP GERİ İADE GELENLER TEBLİGAT SONRASI TAKSİT YAPTIRIP ÖDEME YAPANLAR TEBLİGAT GÖNDERİLİP AVUKATA VERİLEN TOPLAM TUTAR TEBLİGAT SONRASI TAKSİT YAPTIRANLARIN TUTARI TEBLİGAT GÖNDERİLENLERİN TOPLAM TUTARI 552 ADET 141 ADET 150 ADET 261 ADET ,60 TL ,56 TL ,16 TL

24

25 Mali Hizmetler Müdürlüğü 2009 Yılı Çalışma Organizasyon Şeması Mali Hizmetler Müdürü Mali İşler Servisi Finansal İşler Servisi Stratejik Planlama Genel Tahakkuk ve Tahsilat Birimi Su Tahakkuk ve Tahsilat Birimi Emlak Tahakkuk ve Tahsilat Birimi

26 Organizasyon Şemamız 2010 Yılın da yeniden yapılanma ile Aşağıdaki Şekilde Sonuçlanmıştır Mali Hizmetler Müdürü Mehmet KARADAŞ Stratejik Planlama Servisi Ahmet KAHRAMAN Gelir Şefi Faruk EROĞLU Ön Mali Kontrol Coşkun ALTUNER Muhasebe Servisi Sorumlusu Alper KILIÇ Tahsilat Birim Sorumlusu Faruk EROĞLU Su Tahakkuk Murat ÇELİK Tahsilat Sorumlusu Ömer FİLİZGÖK Emlak Birim Sorumlusu Allahverdi ÜNAL İcra Takip Sorumlusu Yusuf BİÇER

27 MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL LİSTESİ S.NO AD SOYAD UNVAN GÖREV 1 MEHMET KARADAŞ MUHASEBECİ MALİ HİZMETLER MÜD. 2 COŞKUN ALTUNER MEMUR GELİR SEFİ 3 ALLAH VERDİ ÜNAL ŞEF YETKİLİ MEMUR 4 SABRİYE GÜZEY MEMUR EMLAK-POSTAÇEK 5 HAYRİ GÜRSES MEMUR EMLAK 6 SELİME DALGALI MEMUR EMLAK-YAZIŞMA 7 FARUK EROĞLU ŞEF GELİR YETKİLİ MEMUR 8 ÖMER FİLİZGÖK MEMUR SU YETKİLİ MEMUR 9 MURAT ÇELİK BİLGİSAYAR İŞL. SU İHBAR-KESİM 10 Y. RABİA KORKMAZ TAHSİLDAR TAHAKKUK-VEZNE 11 CELİL ŞAHİN MEMUR SAYAÇ ARIZA 12 AHMET KAHRAMAN MEMUR STRATEJİK PLANLAMA 13 SELÇUK SAYAR MEMUR STRATEJİK PLANLAMA 14 YASİN BÜLBÜL SÖZLEŞMELİ MEMUR MUHASEBE 15 FAZIL TURCAN SÖZLEŞMELİ MEMUR ABONE 16 RÜSTEM KÖKSAL İŞÇİ VEZNE 17 NECİBE TUNA İŞÇİ MUHASEBE 18 HAMZA KAHRAMAN İŞÇİ STRATEJİK PLAN 19 HATİCE KILIÇ İŞÇİ MUHASEBE

28 MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL LİSTESİ 20 SERKAN KILIÇ İŞÇİ SATINLAMA 21 SUSAM DÖNMEZ İŞÇİ MUHASEBE 22 LADİFE DOĞANER İŞÇİ TAKİP MAHSUP 23 YAKUP ÖZDEMİR İŞÇİ EMLAK-TAHAKKUK 24 EROL ASLANTÜRK İŞÇİ SİCİL MEMURU 25 İBRAHİM EKİCİ İŞÇİ HİZMETLİ 26 ALİ YILDIRIM İŞÇİ SAYAÇ KONTROL 27 İSMAİL CEYLAN İŞÇİ ARŞİV 28 CELİL ŞAHİN İŞÇİ SAYAÇ ARIZA 29 DURAN AYDIN İŞÇİ ARŞİV YOKLAMA 30 MURAT POLAT İŞÇİ VEZNE 31 KUDRET GÜL İŞÇİ SAYAÇ KONTROL 32 SELDA YAGMUR İŞÇİ VEZNE 33 H.MURAT ÇAKIR İŞÇİ HİZMETLİ 34 HALUK ASLAN İŞÇİ KATILIM PAYI EMLAK 35 ALİ KILINÇ SÖZLEŞMELİ SU 36 FATMA ZAMAN SÖZLEŞMELİ ABONE 37 CEM AKKURT SÖZLEŞMELİ GELİR MEMURU

29 MUHASEBE BİRİMİ GÖREV TANIMLARI 2008 yılı kesin hesabı hazırlanarak komisyonlarda görüşülmüş ve Belediye Meclisinde onaylanmıştır Mali yılı içerisinde 2008 yılı hesaplarının iç denetimi Belediye Meclisince oluşturulan denetim komisyonunca yapılmıştır sa2009 Mali yılı bütçesi Belediye Meclisinde ,00 YTL olarak kabul edilerek mali yılbaşında yürürlüğe konmuştur. yılı Kamu Mali Kontrol Kanunu, 5393 sayılı Belediyeler yasası ve 2009 mali yılı yürürlülükte analitik bütçe yönetmeliğine uygun olarak birimlerden gelen harcama tahakkuklarının gider kodlarına göre Muhasebe kayıtları düzenli olarak tutulmuştur Mali yılı bütçeleri, tahakkuk esaslı Analitik bütçe tekniklerine uygun olarak 5393 sayılı yasanın 62. Maddesinde belirtilen takvime göre hazırlanmıştır mali yılı faaliyet raporu hazırlanarak Belediye Meclisinin onayına sunulmuştur. Tahakkuk etmiş belediye borçları Devlet Harcama Belgeleri Yönetmeliğine uygun sarf evrakları ile bütçe gider türlerine göre kayıtları yapılmıştır sayılı Kamu ihale Kanununa göre mal ve hizmet alımları gerçekleştirilmiştir. Bina, Arsa, Arazi, ve CTV ile ilgili tahakkuk, tahsilat, takip işlemleri, Su Abone tahakkuk. Tahsilat takip işlemleri, İlan Reklam vergisi, Eğlence Vergisi, Kira geliri, Taşınmaz Mallar Satışı, katılım payları ve Belediye Meclis kararı gereği ücrete tabi işlerin tahakkuk ve tahsilatını işlemleri yapılmıştır. Gerekli görülen birimlere bilgisayarları alınmıştır. Mükellef sicili oluşturma ve sicil güncellemeleri yapılarak sicil birleştirmesi yapılmıştır. Ön ödemeli su sayaçları uygulamasına geçilmiştir. Belediyemiz aleyhine açılmış olan toplam 184 adet icra dosyasından yapılan görüşmeler ve ödemeler sonucunda toplam 67 adet dosya kapatılarak kurumumuz üzerinde bulunan haciz baskısından kurtulmuştur. Bu kararlılığımız 2010 yılı içinde de aynen devam edecek olup Belediyemizi icra kıskacından kurtarılacaktır.

30 STRATEJİK PLANLAMA SERVİSİ GÖREV TANIMI 1) İdarenin stratejik planının hazırlanmasını koordine etmek ve sonuçlarının konsolide edilmesi çalışmalarını yürütmek. 2) Stratejik planlamaya ilişkin her türlü çalışmaları yürütmek. 3) İdare faaliyet raporunu hazırlamak, 4) İlgili birim tarafından hazırlanan Stratejik plan ve performans programlarını dikkate alarak 5) İdarenin bütçesini hazırlamak, 6) İdarenin Finansman Programını hazırlamak 7) Performans programı hazırlıklarının koordinasyonunu sağlamak. 8) Bütçeyi hazırlamak. 9) Ayrıntılı harcama ve finansman programlarını hazırlamak. 10) İdare faaliyetlerinin stratejik plan, performans programı ve bütçeye uygunluğunu İzlemek ve değerlendirmek. 11) Mali kanunlarla ilgili diğer mevzuatın uygulanması konusunda üst yöneticiye ve Harcama yetkililerine gerekli bilgileri sağlamak ve danışmanlık yapmak. 12) Üst yönetici ve Mali Hizmetler Müdürü tarafından verilen diğer görevleri yapmak 13) Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelen-Giden yazıları kayıt altına almak. 14) İdarenin Ayrıntılı Harcama Programını hazırlamak,

31 ÖN MALİ KONTROL GÖREV TANIMI 1) Ön mali kontrol görevini yürütmek. 2) Malî işlemlerde uygulama birliğinin sağlanması ve risk unsurları dikkate alınarak, ödeme emri belgelerini ve eklerini harcama yetkilisince imzalanmadan önce ön mali kontrole tabi tutmak. 3) Mali karar ve işlemin uygun görülmesi durumuna göre görüş yazısı düzenlemek veya belgenin üzerine Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür şerhi düşerek ilgili birime göndermek. 4) Mali karar ve işlemin uygun görülmemesi halinde nedenlerin açıkça belirtilen bir görüş yazısı yazmak. 5) Etkin bir ön mali kontrol mekanizması kurmak. 6) Belediyemizin Ön Mali Kontrol Yönergesi gereğince ön mali kontrole tabi ödeme emri belgesi ve eklerini ilgili mevzuata uygunluğu açısından kontrol ederek uygun bulunan ödeme emri belgeleri üzerine Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür kaşesini basarak Muhasebe Servisine göndermek. 7) Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince ilgililere yapılacak ödemelere ilişkin harcama birimince düzenlenen Muhasebe İşlem Fişi ve eki belgelerin kontrolünü yaparak ödenmek üzere Muhasebe Servisine göndermek. 8) İhtiyaçların karşılanmasında idarenin önceliklerine uyum, etkinlik değerlendirmesi ile harcamalarda verimlilik ve tutumluğu sağlamak. 9) İdarenin mali iş ve işlemlerini diğer idareler nezdinde yürütmek ve sonuçlandırmak. 10) Belediyenin kalite yönetim sistemi doğrultusunda birim kalite yönetimi çalışmalarında kendilerine verilen iş ve/veya işlemleri yapmak. 11) Görevi ile ilgili süreçleri Kırşehir Belediyesi Kalite Politikası ve Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde, kalite hedefleri ve prosedürlerine uygun olarak yürütmek. 12) Yönetimin iç kontrole yönelik işlevinin etkililiğini ve verimliliğini artırmak için kendilerine verilen iş ve/veya işlemleri yapmak. 13) Faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için, yapılan işlemlerle ilgili her türlü kaydı tutmak, gerekli belgeleri düzenlemek, takip etmek ve arşivlenmesini sağlamak.

32 GELİR ŞEFLİĞİ GÖREV TANIMLARI Gelir servisi, idarenin yetki ve sorumluluk alanındaki idare gelirlerini ilgili kanunlar, tüzükler ve yönetmelikler gereğince yasal süreler içerisinde tarh, tahakkuk, terkin, tecil, tehir, tahsil ve takibini sağlamak, Gelir servisi tarafından tahakkuk edilen ve yasal süreler içinde ödenmeyen 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun hükümlerine tabi alacaklar için 6183 sayılı kanun hükümlerine göre cebren tahsil yöntemlerini kullanmak, Gelir servisi tarafından tahsil edilen ve yasal süreler içinde ödenmeyen özel hukuka tabi alacakların cebren tahsili için Hukuk Müşavirliğine dava açılması için müracaatta bulunmak, İdare gelirleri ile ilgili yapılan, tarh, tahakkuk, terkin, tecil, tehir, tahsil ve takibe alınması ile ilgili işlemlere ait kayıtları tutmak, raporlamak ve muhasebe kayıtlarına alınması için gerekli belge ve dokümanları Muhasebe servisine göndermek. Belediye Gelirlerine yönelik kişi ve kuruluşlar tarafından idari ve yargı organları nezdinde yapılan itirazlara ilişkin yazılı yada sözlü savunmalara esas bilgi ve belgeleri yasal süresi içerisinde ilgili merciye ulaştırmak, İdare gelirlerinin artırılmasına ve gelir kaybını önlemeye yönelik ilgili yasal mevzuat çerçevesinde araştırma ve değerlendirme çalışmalarını hazırlayarak faaliyete geçirmek. Bütçe dönemi içinde idareye ait vergi, harç ve ücret tarifeleri konusunda birimler arası koordinasyonu sağlayarak tarife tekliflerini Muhasebe servisine göndermek ve meclisçe kabul edilen tarifeleri yayınlamak, Üst yönetici ve Mali Hizmetler Müdürü tarafından verilecek diğer görevleri yapmak.

33 EMLAK BİRİMİ GÖREV TANIMLARI 1) İlk defa mükellef olacak vatandaşların yeni sicil kayıtlarını yapmak. 2) Vatandaşların uyarılması gereken konularda sicillerine not alınıp ilgili personel tarafından uyarılmalarını sağlamak. 3) Emlak Vergisi mükelleflerinin belediye tarafından alınması gereken emlak vergilerinin tahakkuk ettirilmesi ve tahsilâta hazır hale getirilmesi işlemlerini yürütmek. 4) Belediye sınırları içerisindeki gayrimenkullerin satın alınması sonucunda mükellefiyet kaydı teyit edilmesi ve mükellefin beyannameye istinaden ödeyeceği vergilerin tahakkuk ettirilmesini sağlamak. 5) Emlak Vergisi Kanunu ile ilgili yeni çıkan kanunları takip etmek. 6) Resmi kurum ve mükelleflerden gelen dilekçelere cevap verilmesi. 7) Üstlerinden aldığı emir ve görevleri yerine getirmek.

34 TAHSİLAT BİRİMİ GÖREV TANIMLARI 1) Resim, harç, ücret ve cezalarla umumi hükümlere ve amme alacakların tahsil usulü hakkındaki kanuna göre Tahakkuk Memuru tarafından tahakkuk ettirilen ve tahakkuku tahsile bağlı Belediye alacaklarının zamanında tahsil edilmesi ve bankaya yatırılması işlemlerini yürütür. 2) Tahsilât Makbuzlarını zimmetinde bulundurur ve kendisine bağlı Tahsilât Memurları na zimmetli olarak verir ve memurlardan yine zimmetli olarak geri alır. 3) Tahsilât yapılamayan gelirleri takip eder ve mükelleflere ödeme emri gönderilmesini sağlar. Yine de ödeme yapılmaması durumunda haciz işlemlerinin başlatılması için İcra Memuru ile koordineli olarak çalışır. 4) Posta ve banka yolu ile gelen havalelerin muhasebeleştirilmesini sağlar. 5) Tebligatların hazırlanması ve dağıtımı için Tebliğ Yoklama Görevlisine intikallerini sağlar ve de takibini yapar. 6) Gerçekleştirilen tahsilâtların muhasebeleştirilmesini ve muhasebeleştirilen tutarın bankaya yatırılmasını takip eder. 7) Tahsille ilgili tüm kayıtların tutulması ve tahsil edilen paraların bankaya yatırılması işlemlerini takip eder. 8) Üstlerinden aldığı emir ve görevleri yerine getirmek.

35 1- Bütçe Uygulama Sonuçları 2009 mali yılı bütçesi Belediye Meclisince ,00 TL olarak belirlenmiştir. 2- Temel Mali Tablolara İlişkin Açıklamalar 2009 yılı mali verilerine göre tahmin edilen gelirler ve gerçekleşme oranları dikkate alındığında 2009 gelir bütçesi gerçekleşme oranı % 46,07 olarak gerçekleşmiştir yılında Hane Halkına Yapılan Transferler ödeneğinden ,00 TL Belediyemiz bütçesinden yardım yapılmıştır. İlgili döneme ait gelir verileri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

36 MALİ VERİLER (2009 Yılı Gelir Tablosu) BÜTÇEYLE TAHMİN EDİLEN GERÇEKLEŞMELER GERÇEKLEŞME ORANI (%) VERGİ GELİRLERİ , ,54 44,13 TEŞEBBÜS VE , ,31 33,27 MÜLKİYET GELİRLERİ ALINAN BAĞIŞ VE , ,97 5,60 YARDIMLAR İLE ÖZEL GELİRLER DİĞER GELİRLER , ,03 65,32 SERMAYE GELİRLERİ , ,75 22,31 RET VE İADELER ,99 TOPLAM , ,59 46,07

37 Gelir bütçesi gerçekleşme oranı , Gelir Bütçesi Gerçekleşme Oranı

38 2009 yılı mali verilerine göre tahmin edilen giderler ve gider gerçekleşme rakamları dikkate alındığında gider bütçesinin gerçekleşme oranı % 50,37 olarak sonuçlanmıştır. İlgili döneme ait gider verileri aşağıdaki tabloda verilmiştir. MALİ VERİLER (2009 YILI GİDER TABLOSU) BÜTÇEYLE TAHMİN EDİLEN GERÇEKLEŞMELER PERSONEL HARCAMALARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PİRİMİ GİDERLERİ , , , ,31 MAL VE HİZMET ALIM GİDERLERİ , ,95 FAİZ GİDERLERİ , ,05 CARİ TARNSFERLER , ,15 SERMAYE GİDERLERİ , ,08 SERMAYE TRANSFERLERİ , ,70 YEDEK ÖDENEK ,00 TOPLAM , ,90

39 Gerçekleşme Oranı : % 50, ,37 Gider Bütçesi Gerçekleşme Oranı

40 3- Mali Denetim Sonuçları 2008 mali yılı iç denetimi Meclis denetim komisyonunca ve İç denetim koordinatörlüğünce yapılmıştır. Meclis denetim komisyonunca yapılan denetleme sonucu 15 madde rapor hazırlanmış, rapor sonucuna göre ilgililerine tebligatlar yapılmış ve yasal prosedür başlatılmıştır. 4- Diğer Hususlar İller bankası gelirlerinden başka öz gelirlerimiz takibi yapılarak ciddi anlamda gelir artışı sağlanmış; ayrıca yeni gelir kaynakları yaratılarak yatırım hedeflerine ulaşmak için gerekli kaynak sağlanmıştır Yıllar itibari ile iller bankası hisseleri ve öz gelirlerimiz. YIL İller Bankası Gelirleri Öz Gelirlerimiz , , , , , , , , , , , , , , , ,15

41 ÖZ GELİRLERİMİZ İLLER BANKASI GELİRLERİ

42 Performans Bilgileri 1- Faaliyet ve Proje Bilgileri 2009 mali yılı için analitik bütçe ile denk bütçe çalışmaları sıkı tutulmuş, ödemeler mali disiplin içinde devam etmesi amaçlanmıştır. Belediye giderleri tasarruf altına alınarak gider bütçesinin büyük kısmı yatırım harcamalarına ayrılması temel disiplin haline getirilmiştir mali yılı içerisinde personel bilgilerinin bütçeye oranı %30 un üzerine çıkarılmaması esas alınmıştır. Ancak personel maaşlarındaki yüzde artışının beklenenin üzerinde olması, Emekliye ayrılan personel sayının beklenenin üzerinde olması, ödenen tazminatların beklenenin üzerinde gerçekleşmesi ve geçmiş yıllardan doğan sosyal hak alacaklarının 2009 yılında tahakkuka alınmasıdan dolayı personel giderlerinin gelir bütçesine oranı % 30 un üzerine çıkmıştır. Takip eden yıllarda sıkı bir mali disiplinle bu oran aşağı seviyelere çekilecektir. Bütçe açığı bir önceki yıla göre sıkı bir mali disiplin ile % 8,53 seviyesinde tutulmuştur. İnternet bankacığına geçiş için alt yapı çalışmalarına devam edecektir. Başkanlığımız adına ihaleleri K.İ.K. na uygun olarak gerçekleştirilecektir. Abonesiz ve kaçak su kullanımının önüne geçilecektir. Tahakkuk tahsilat oranını %85 nin üzerine çıkartılacaktır. Pos cihazına geçilerek vatandaşa ödeme kolaylığı sağlanmıştır. Ön ödemeli sayaç sistemine geçilecektir. 2- Performans Sonuçları Tablosu Tüm birimlerin stratejik planları düzenli olarak kontrol edilmiştir. İnternet bankacılığında hedeflenen bakiye takibi aktif hale getirildi. Ödemelerinde internet bankacığı ile yapılması için hazırlıklar devam etmektedir yılı içerinde amaçlanan Abonesiz Su kullanımı büyük oranda azaltılmıştır. Emlak beyan sayısı 2009 toplam sicilde beyan olarak gerçekleşmiştir yılında yeni Abonenin kaydı yapılarak, toplam abone sayısı olmuştur. İlan Reklam Vergisinin Kontrolleri ve Güncellenmesi yapılmıştır. Başkanlığımız yaptığı mal ve hizmet alımları kamu ihale kanununa uygun olarak şeffaf bir biçimde yapılmıştır. Pos cihazına geçilerek vatandaşa ödeme kolaylığı sağlanmıştır. Ön ödemeli sayaç sistemine geçilmişir

43 3- Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi Bütçe açığının % 8,53 seviyesinde kalması için gider kalemlerinde tasarrufa gidilerek sıkı bir mali disiplin içerisinde kalınmıştır. Yapılan çalışmalarla kaçak ve abonesiz mükelleflere ulaşılıp aboneli hale getirilmiştir. Bu sayede abone kontrolleri sık sık yapılmış ve tahsilat oranının artması sağlanmıştır. Pos cihazı kullanımı ile vatandaşa ödeme kolaylığı getirilmiş ve tahsilat oranında artış sağlanmıştır. Ön ödemeli sayaç sistemi ile personel tasarrufuna gidilerek verimlilik artırılmış ve peşin tahsilat yapılmıştır. 4- Performans Bilgi Sisteminin Değerlendirilmesi 5393 sayılı Belediyeler yasasının özüne uygun şekilde şeffaf, 5018 Salı Kamu Mali Kontrol Kanununa göre hesap verilebilir bir belediyeciliğin hayata geçirilmesi için belirlenen plan ve programlar doğrultusunda en küçük birimine kadar kurumsal nitelik kazanmış bir Belediye yaratılarak uzun ve kısa vadeli hedeflere ulaşılacaktır.

44 IV- KURUMSAL KABİLİYET ve KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ Üstünlükler Belediyemizin tecrübeli ve kendi dalında uzman olan bir ekibi ile tam bir çalışma disiplini, iş ahlakı ve verimlilik esasına dayalı olarak özveri ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. B- Zayıflıklar Son zamanlarda sürekli değişim içinde olan muhasebe mevzuatındaki değişimler ve gelişmeler için hizmet içi eğitim seminerlerine katılımının yüksek olması gerekmektedir. Analitik bütçe uygulamasının ikinci yılı olması nedeniyle uygulamada bazı aksaklıklar yaşanmıştır. C- Değerlendirme Hizmet içi eğitimle zayıf olarak nitelenen eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir ve bu ekip bunu başaracak kabiliyet ve kapasitedir.

FAALİYET RAPORU 2011

FAALİYET RAPORU 2011 FAALİYET RAPORU 2011 I. GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon Misyonumuz: Kırşehir Belediyesinin Bütçe sistemi ve birimler arasındaki koordinesi ile geleceğin örnek belediyesi haline getirmektir. Vizyonumuz:

Detaylı

MALĐ HĐZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKĐLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAĐR YÖNERGE BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, ĐLKELER VE TANIMLAR

MALĐ HĐZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKĐLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAĐR YÖNERGE BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, ĐLKELER VE TANIMLAR MALĐ HĐZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKĐLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAĐR YÖNERGE BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, ĐLKELER VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Kırşehir Belediyesi nde faaliyet

Detaylı

MADDE-2 Bu yönetmelik tarihli 5393 sayılı Belediye Kanunu ve diğer mer i mevzuata dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE-2 Bu yönetmelik tarihli 5393 sayılı Belediye Kanunu ve diğer mer i mevzuata dayanılarak hazırlanmıştır. T.C MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç ve Kapsam MADDE-1 Bu Yönetmeliğin amacı; Manavgat

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu

Detaylı

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 41 inci maddesi ve ilgili Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğe

Detaylı

T.C. YAKAKENT BELEDİYE BAĞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. YAKAKENT BELEDİYE BAĞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. YAKAKENT BELEDİYE BAĞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Mali Hizmetler Müdürlüğü nün

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu 1 Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğümüz tarafından 01/01/2006 tarihinde 1 nolu yevmiye kaydı ile 2005 yılından 2006

Detaylı

T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL

T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL ve ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Belgin AKYÜZ Daire Başkanı V. Strateji Geliştirme Daire

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYESĠ MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELĠĞĠ

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYESĠ MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELĠĞĠ T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYESĠ MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Mali Hizmetler Müdürlüğü nün görev, yetki

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler Amaç

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM,HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR MADDE 1- AMAÇ: Bu Yönetmeliğin amacı; Çerkezköy

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA ADI 1 Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 1-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

T.C Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönerge

T.C Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönerge T.C Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1-

Detaylı

Giresun Belediyesi 2012 Yılı Performans Programı 1 MALİ YAPININ GÜÇLENDİRİLMESİ

Giresun Belediyesi 2012 Yılı Performans Programı 1 MALİ YAPININ GÜÇLENDİRİLMESİ 2012 Yılı Performans Programı 1 MALİ YAPININ GÜÇLENDİRİLMESİ 2012 Yılı Performans Programı 2 STRATEJİK AMAÇ/ 3- Mali Yapının Güçlendirilmesi MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ - STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV-YETKĠ

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ (İcra Servisi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ (İcra Servisi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. (İcra Servisi) SIRA ADI 1 Ödeme Emri Belgesinin Hazırlanması --- 2 Ödeme Emri Belgesinin Hazırlanması --- (1 Adet) 1 (1 Adet) 3 Haciz İşlemi Uygulaması --- 1 4 Haciz İşleminin Kaldırılması 1- TC Kimlik

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/19 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/19 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/19 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 841.02.00.00 65.01.00-D Bütçe nin Gerçekleştiril mesi ve Kaydedilmesi Ödenek Talebi, Aktarma, Serbest Bırakma, Talebinin oluşturulması Kontrol Kanunu (Madde 20,21,39,40,60) 2-Yılı Bütçe Kanunu 3-2547

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam Amaç SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DIYARBAKIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI 2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2015 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gölyaka Belediyesi

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLAR DAĞITIM LİSTESİ. Daire Başkanı.

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLAR DAĞITIM LİSTESİ. Daire Başkanı. PERSONELİN UNVANI ADI ve SOYADI Sadullah NASANLI (Genel Sekreter Yrd.) Zeliha KANMAZ KILIÇ (Tekniker) Mehmet YERAL (Sürekli İşci) YEDEK GÖREVLENDİRİLEN PERS. UNVANI ADI ve SOYADI M. Veysi KARAMEHMETOĞLU

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON EL KİTABI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON EL KİTABI Sayfa/Topl. Sayfa No 1/10 Hazırlayan Onaylayan 1.1. Başkanlığın Görevleri Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ile hükümet programı çerçevesinde idarenin orta ve uzun vadeli strateji

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 1 Performans Programının Hazırlanması 1-5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanun un 9.

Detaylı

YAZI İŞLERİ GELİR MÜDÜRLÜĞÜ

YAZI İŞLERİ GELİR MÜDÜRLÜĞÜ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2006 GÖREVİ 5393 Sayılı Belediye Kanunu 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu,1319 Sayılı Emlak Kanunu ve diğer kanunlarla belirlenen her türlü gelir kaleminin tahakkuk ve tahsilatını

Detaylı

ERDEMLİ BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ERDEMLİ BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU ERDEMLİ BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU HARCAMA YETKİLİSİ SUNUŞU Mali Hizmetler Müdürlüğü hizmetlerini 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol

Detaylı

T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL GEREKÇE Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Danışmanlık Hizmeti Verilmesi Birimin Bilgi Görüş Talep Yazısı. (Yazılı bilgi istenmesi durumunda) Yazılı talep halinde; en fazla Değer Durumda; en fazla 4 iş günü 2 İç Kontrol Sisteminin kurulması,

Detaylı

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. TORBALI BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

T.C. TORBALI BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE T.C. TORBALI BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Torbalı Belediyesinde

Detaylı

2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2016 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Tepebaşı Belediyesi

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Tanım ve Teşkilat Yapısı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Tanım ve Teşkilat Yapısı T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Tanım ve Teşkilat Yapısı Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mali

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

TC ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü

TC ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü TC ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Alt Birim

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Alt Birim Birimi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Alt Birim Yapım Denetim Şube Müdürlüğü İhale Hazırlık Birimi Sınıfı Teknik Hizmetler - Genel İdari Hizmetler Kadro Ünvanı Teknisyen/Bilg.İşl. Uzmanlık Alanı

Detaylı

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ MAYIS 2017 BİRLEŞİM 09 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 05.05.2017 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 60 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİNİN 2016 YILI İDARE VE KESİN HESABI İLE İLGİLİ PLAN VE

Detaylı

Strateji Geliştirme Müdürlüğü Çarşı Mahallesi Neyzen Tevfik Caddesi Bodrum / Muğla T: F: W:

Strateji Geliştirme Müdürlüğü Çarşı Mahallesi Neyzen Tevfik Caddesi Bodrum / Muğla T: F: W: 0 BODRUM BELEDİYESİ ALTI AYLIK BÜTÇE SONUÇLARI 2014 yılı Ocak-Haziran döneminde 5.646.085,40-TL açık veren bütçe, 2015 yılı Ocak-Haziran döneminde 14.022.416,60-TL fazla vermiştir. 2014 yılı Ocak-Haziran

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI TOPLANTI TARİHİ : 14/05/2014 SAATİ : 10:00 OTURUM : 1 BİRLEŞİM : 2 MECLİS BAŞKAN V : Veli ŞAHİN 1-AÇILIŞ :Belediye Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Veli

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ GÜNDEM MADDE NO

TOPLANTI TARİHİ GÜNDEM MADDE NO T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ MAYIS 2016 BİRLEŞİM 11 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 09.05.2016 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 69 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİNİN 2015 YILI İDARE VE KESİN HESABI İLE İLGİLİ PLAN VE

Detaylı

MALİ HİZMETLER BİRİMİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI. Erkan KARAARSLAN

MALİ HİZMETLER BİRİMİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI. Erkan KARAARSLAN MALİ HİZMETLER BİRİMİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI Erkan KARAARSLAN MALİ HİZMETLER BİRİMİ Erkan KARAARSLAN info@erkankaraarslan.org MALİ HİZMETLER BİRİMİNİN GÖREVLERİ a) İdarenin stratejik plan ve performans

Detaylı

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ 2016 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU 4 MECLİS KARARLARI (KOMİSYONA SEVK İLE İLGİLİ) 10 ENCÜMEN KARARI 11 ÖZET

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Gebze Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Hizmetten Yararlananlar Hizmetin

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ DOKÜMAN VE FORM LİSTESİ

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ DOKÜMAN VE FORM LİSTESİ DOKÜMAN NO:34.L.01 TARİH: SAYFA NO : 1/ 7 REVİZYON NO: 01 SIRANO DOKÜMAN KODU 1 34.OŞ.01 ORGANİZASYON ŞEMASI 2 34.GT.01 3 34.GT.02 4 34.GT.03 5 34.GT.04 DOKÜMANIN ADI SORUMLU BİRİM YAYIN TARİHİ MALİ HİZMETLER

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Balıkesir Büyükşehir

Detaylı

T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 1 T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Kuruluş ve Teşkilat

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Kuruluş ve Teşkilat GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Kuruluş ve Teşkilat Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmelik, Gaziosmanpaşa Belediyesi Mali Hizmetler

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU Dairesi Görevi Astları : Eğitim Fakültesi lığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli A- Stratejik yönetim ve planlama fonksiyonu kapsamında yürütülecek görevler

Detaylı

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ A) GENEL BİLGİLER Aşağıda belirtilen görevler, Malî Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülür: a) İdarenin stratejik plan ve performans programının hazırlanmasını koordine etmek

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı,

Detaylı

T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Torbalı

Detaylı

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI I-İHTİYACIN ORTAYA ÇIKMASI Devlet Konservatuvarı birimlerinde ihtiyaç duyulan mal veya hizmet alımına ilişkin talep, birim çalışanlarınca harcama yetkilisine bildirilir.yılı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı Çorum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile teşkilat yapısını ve işleyişini

Detaylı

Strateji Geliştirme Müdürlüğü Çarşı Mahallesi Neyzen Tevfik Caddesi Bodrum / Muğla T: F: W:

Strateji Geliştirme Müdürlüğü Çarşı Mahallesi Neyzen Tevfik Caddesi Bodrum / Muğla T: F: W: 0 BODRUM BELEDİYESİ 2016 YILI İLK ALTI AYLIK (OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ) BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ 2016 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ Yıllık 2015 2016 Değişim 6 Aylık 6 Aylık Oranı (Ocak- (Ocak-

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve ilgili yönetmeliklerine

Detaylı

T.C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI

T.C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI 1 İç Kontrol Sisteminin kurulması, standartların uygulanması ve geliştirilmesi konularında çalışmalar yapmak. İç Kontrol Standartları Formatı 2012 yılı Aralık ayına kadar 2 Performans ve Kalite Ölçütleri

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ - 2016 İÇİNDEKİLER SUNUŞ İ I. OCAK HAZİRAN 2016 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI.1

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ Birim Görev Dağılım Çizelgesi

T.C. ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ Birim Görev Dağılım Çizelgesi : Genel Sekreterlik 1 Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ve hükümet programı çerçevesinde Üniversitenin orta ve uzun vadeli strateji ve politikalarını belirlemek, amaçlarını oluşturmak

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) k planlama çalışmalarının Kamu İdarelerinde k Pplanlamaya İlişkin Ususl ve Esaslar

Detaylı

T.C. BAYRAMPAġA BELEDĠYESĠ ĠġLETME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. BAYRAMPAġA BELEDĠYESĠ ĠġLETME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER T.C. BAYRAMPAġA BELEDĠYESĠ ĠġLETME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç ve Kapsam: Madde 1: Bu yönetmelik İşletme Müdürlüğünün görev ve çalışma esaslarını belirlemek

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde,

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2018 MALİ YILI I. ÜÇ AYLIK BÜTÇE, PERFORMANS PROGRAMI ve MUHASEBE GERÇEKLEŞMELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI NİSAN - 2018 BARTIN A. 2018 MALİ YILI

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1- Bu

Detaylı

MALi HiZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

MALi HiZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ MALi HiZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ EMLAK VE ÇTV ŞEFLİĞİ Emlak Beyanı Kabulü, Tarh, Tahakkuk ve Tebliği Çevre Temizlik Vergisi Beyanı Kabulü ve Tarh, Tahakkuk ve Tebliği Emlak ve Çevre Temizlik için Düzeltme İşlemleri

Detaylı

T.C. AVCILAR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MUH.01

T.C. AVCILAR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MUH.01 GİDRLRİN MUASBLŞTİRİLMSİ İŞ AKIŞ ŞMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MU.01 TARİ:01.11.2013 SAYFA NO: 1 / 1 RVİZYON NO:01 arcama birimleri ödeneklerine göre ihtiyaçlarına esas olmak üzere harcama yapılması arcama yapılması

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 ÖDENEK CETVELİ - A ÖRNEK - 5 GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMA B CETVELİ ÖRNEK

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 6682 sayılı 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 16.03.2016 tarihli ve 29655 Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak

Detaylı

T.C. ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. ÇİĞLİ BELEDİYESİ EĞİTİM KÜLTÜR SPOR VE YARDIMLAŞMA KOMİSYONU RAPORU Karar:2011/03 Konu: Yönetmelik. Sayın Meclis Heyetine /03/2011 Belediyemiz Meclisinin 03.03.2011 Tarihli Toplantısında Komisyonumuza

Detaylı

Mali Hizmetler Müdürlüğü

Mali Hizmetler Müdürlüğü İşletme ve İştirakler Mali Hizmetler EMLAK VE ÇTV ŞEFLİĞİ Tellaliye Harcını Tahsil Etmek «Emlak Beyanı Kabulü, Tarh, Tahakkuk, Tebliği «İcra ve Haciz İşlemleri «Çevre Temizlik Vergisi Beyanı Kabulü «MASRAF

Detaylı

Karar Tarihi : 01/12/2011 Karar Numarası : 145 T.C. IĞDIR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Karar Tarihi : 01/12/2011 Karar Numarası : 145 T.C. IĞDIR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Karar Tarihi : 01/12/2011 Karar Numarası : 145 T.C. IĞDIR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 Bu yönetmeliğin

Detaylı

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FALİYET RAPORU 2004 Yılında Belediyemiz birimleri günü geçmiş birbirinden bağımsız bilgisayar teknolojisiyle hizmetini

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde(1)- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 0 MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE AYNİYAT ŞEFLİĞİ KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU İçindekiler KAHRAMANMARAŞ

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2015 YILI

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 215 YILI TEMMUZ 215 ŞANLIURFA SUNUŞ Bilindiği üzere "Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017 YILI

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 217 YILI TEMMUZ 217 ŞANLIURFA SUNUŞ Bilindiği üzere "Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği

Detaylı

EK-1 KÖRFEZ MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmet sunum sürecinde. Hizmeti sunmakla görevli yetkili kurumların / Hizmetten yararlananlar

EK-1 KÖRFEZ MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmet sunum sürecinde. Hizmeti sunmakla görevli yetkili kurumların / Hizmetten yararlananlar EK-1 KÖRFEZ MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart dosya planı kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayandığı Mevzuatın adı Hizmetten yararlananlar Hizmeti sunmakla görevli

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

Meclis Karar Tarihi: 01-06-2010 Karar Numarası: 108 T. C. IĞDIR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Meclis Karar Tarihi: 01-06-2010 Karar Numarası: 108 T. C. IĞDIR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Meclis Karar Tarihi: 01-06-2010 Karar Numarası: 108 T. C. IĞDIR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İşletme ve İştirakler Müdürü Şef İdari İşler Servisi İşletme ve İştirakler Servisi T.C. KARS BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

GEBZE BELEDİYESİ GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ GEBZE BELEDİYESİ GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanaklar ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Gebze Belediyesi sınırları içerisindeki

Detaylı

HESABI 3 KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI KESİN

HESABI 3 KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI KESİN 2 0 1 3 KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI KESİN HESABI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI EGO Genel Müdürlüğü 2013 Yılı Kesin Hesabı Bütçe ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRÜ

Detaylı

KIRKLARELİ BELEDİYESİ Mali Hizmetler Müdürlüğü Teşkilat Yapısı, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönerge

KIRKLARELİ BELEDİYESİ Mali Hizmetler Müdürlüğü Teşkilat Yapısı, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönerge KIRKLARELİ BELEDİYESİ Mali Hizmetler Müdürlüğü Teşkilat Yapısı, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 181 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 13/05/2008

Detaylı

TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı;

Detaylı

İLLER BANKASI PAYLARI DÖKÜMÜ

İLLER BANKASI PAYLARI DÖKÜMÜ İLLER BANKASI PAYLARI DÖKÜMÜ TARİH BRÜT KESİNTİ TUTARI NET Ocak 5.886.620,18 2.354.648,08 3.531.972,10 Şubat 7.050.356,44 2.820.142,58 4.230.213,86 Mart 6.714.823,11 2.685.929,25 4.028.893,86 Nisan 6.261.501,02

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönetmeliğin amacı, Strateji Geliştirme Müdürlüğün

Detaylı