ERZURUM âda GIDA DENETİMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERZURUM âda GIDA DENETİMLERİ"

Transkript

1 Yayın Adı : AJANSMANISA.COM Yayın Tarihi: :05:12 Bağlantı : ERZURUM âda GIDA DENETİMLERİ Eminim İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi. Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi.

2 Yayın Adı : ERZURUMAJANS.COM Yayın Tarihi: :26:13 Bağlantı : Erzurum'da gıda denetimi Eminim İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurumajans-Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün sayfasında yayınlanan basın bildirisinde, Erzurum'da 2013 yılında gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde, 511 gıda ve gıda ambalajı üreten işletme, 4 bin 293 gıda satış ve toplu tüketim yeri ve 5 adet yem fabrikasına yönelik olmak üzere, toplamda 7 bin 687 kez denetim yapıldığı açıklandı. Erzurum ili genelinde, 23 ekip ve yaklaşık 50 gıda denetim uzmanı tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi. Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi.

3 Yayın Adı : ERZURUMGAZETESI.COM.TR Yayın Tarihi: :24:44 Bağlantı : Gıda denetimi sonuçları açıklandı Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı :17 ELİF HASANÇEBİ ERZURUM (İHA) - Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün sayfasında yayınlanan basın bildirisinde, Erzurum'da 2013 yılında gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde, 511 gıda ve gıda ambalajı üreten işletme, 4 bin 293 gıda satış ve toplu tüketim yeri ve 5 adet yem fabrikasına yönelik olmak üzere, toplamda 7 bin 687 kez denetim yapıldığı açıklandı. Erzurum ili genelinde, 23 ekip ve yaklaşık 50 gıda denetim uzmanı tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi. Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi. Bu haber 1398 defa okunmuştur.

4 interpress* medya takip merkezi 1940 Yayın Adı Yayın Tarihi Bağlantı ERZURUMHABERGAZETESI.COM :35:32 Erzurum'da gıda denetimleri sonuçları açıklandı Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi. Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi ERZURUM (İHA)

5 Yayın Adı : HABER3.COM Yayın Tarihi : :04:59 Bağlantı : Erzurum âda Gıda Denetimleri Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. - Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün sayfasında yayınlanan basın bildirisinde, Erzurum'da 2013 yılında gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde, 511 gıda ve gıda ambalajı üreten işletme, 4 bin 293 gıda satış ve toplu tüketim yeri ve 5 adet yem fabrikasına yönelik olmak üzere, toplamda 7 bin 687 kez denetim yapıldığı açıklandı. Erzurum ili genelinde, 23 ekip ve yaklaşık 50 gıda denetim uzmanı tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi. Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi.

6 Yayın Adı : HABERCINIZ.BIZ Yayın Tarihi: :03:40 Bağlantı : Erzurum da Gıda Denetimleri Eminim İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün sayfasında yayınlanan basın bildirisinde, Erzurum'da 2013 yılında gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde, 511 gıda ve gıda ambalajı üreten işletme, 4 bin 293 gıda satış ve toplu tüketim yeri ve 5 adet yem fabrikasına yönelik olmak üzere, toplamda 7 bin 687 kez denetim yapıldığı açıklandı. Erzurum ili genelinde, 23 ekip ve yaklaşık 50 gıda denetim uzmanı tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi. Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi.

7 Yayın Adı Yayın Tarihi Bağlantı MANISAGUNDEMI.COM : :05:50 ERZURUM âda GIDA DENETİMLERİ Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi. Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi.

8 Yayın Adı Yayın Tarihi Bağlantı MEDYAFARESI.COM : :14:15 DENETIMLERI html ERZURUM 'DA GIDA DENETİMLERİ Eminim İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi. Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi.

9 Yayın Adı Yayın Tarihi Bağlantı : TRABZONTV.COM : :03:39 Erzurum 'da Gıda Denetimleri erimleri Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı.erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün sayfasında yayınlanan basın bildirisinde, Erzurum'da 2013 yılında Şubat 2014 Perşembe 09:54 Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Erzurum İl Gıda Tarım ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor. İl genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi. Ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi.

10 Yayın Adı Yayın Tarihi Bağlantı : YURTHABER.MYNET.COM : :03: Erzurum 'da Gıda Denetimleri Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2013 yılında yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı.erzurum İl Gıda Tarım ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak, etkin denetim ve kontrol hizmetleri aralıksız devam ediyor.il genelinde mevcut gıda üretim yerleri, satış yapılan ve toplu tüketim işletmelerinin tamamına yakını Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde (GGBS) kayıt altına alınarak, kayıt veya onay belgeleri düzenlendi. Bu denetimlerde, 461 ürün numunesi alınarak yetkili laboratuarlarda tahlil ve değerlendirilmesi sağlandı. Yapılan denetim ve numune analiz sonuçlarına göre, ilgili yasa gereği 106 işletmeye idari para cezası düzenlendi.ayrıca, tüketicinin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan 'Alo 174 Gıda Hattı'na, 2013 yılında Erzurum ili genelinde 327 adet başvuru olurken, başvurular sonucu yapılan denetimlerde hijyen veya gıda kodeksine aykırına üretim yapan 29 işletmeye idari para cezası verildi.

GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMALARI GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMALARI GIDA KONTROL BİRİMİ GTHB.045. İLM.İKS.ŞMA.01/01.01 ALO 174 Bakanlıktan Alo 174 Gıda Hattına gelen şikayetin bildirilmesi İlgili birime havale edilmesi İlçe Merkez

Detaylı

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAYFA 1 / 6 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yem İşletmelerinin Onay Belgesi alması * Yem Hijyen Yönetmeliği Başvuru formu, (Ek-4) * İş akış diyagramı

Detaylı

GIDA GÜVENİLİRLİĞİNDE PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ İLE İLGİLİ BULGULAR 23.09.2014, ANKARA

GIDA GÜVENİLİRLİĞİNDE PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ İLE İLGİLİ BULGULAR 23.09.2014, ANKARA GIDA GÜVENİLİRLİĞİNDE PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ İLE İLGİLİ BULGULAR 23.09.2014, ANKARA Dr. NESLİHAN ALPER Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA GÜVENİLİRLİĞİ

Detaylı

GIDANIN RESMİ KONTROLÜ

GIDANIN RESMİ KONTROLÜ GIDANIN RESMİ KONTROLÜ İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GIDA VE YEM ŞUBESİ 08.10.2016 EYLEM GÜLPINAR TURGUT GIDA MÜHENDİSİ GIDA TARIM VE HAYVANCLIK BAKANLIĞI GIDA HİZMETLERİ Güvenilir ve yeterli

Detaylı

GIDA GÜVENİLİRLİĞİ 7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ NEDENİYLE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ PANELİ

GIDA GÜVENİLİRLİĞİ 7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ NEDENİYLE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ PANELİ GIDA GÜVENİLİRLİĞİ 7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ NEDENİYLE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ PANELİ Düzenleyen: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı DR. NESLİHAN ALPER GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR

Detaylı

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ ZEKERİYA YAZICI GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRÜ

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ ZEKERİYA YAZICI GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRÜ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ ZEKERİYA YAZICI GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRÜ GIDA GÜVENİLİRLİĞİNİN SAĞLANMASI KAPSAMINDA İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE YAPILAN ÇALIŞMALAR 2 Gıda Güvenilirliği Gıda

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER SIR A NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Bitkisel Gıda ve Yemin İhracatında Sağlık Sertifikası düzenleme BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1- İhracat işlemleri, ihracatçı firma ve ihracat edilecek ürünlere ait

Detaylı

Mehmet Emin Turgut Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Yem Dairesi Başkanı. Antalya-18 Nisan 2016

Mehmet Emin Turgut Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Yem Dairesi Başkanı. Antalya-18 Nisan 2016 Mehmet Emin Turgut Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Yem Dairesi Başkanı Antalya-18 Nisan 2016 Yem Mevzua*! 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde uygulamaya esas

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE)

Detaylı

RİZE TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI 2012 FAALİYET RAPORU

RİZE TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI 2012 FAALİYET RAPORU RİZE TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI 2012 FAALİYET RAPORU LABORATUVARIMIZA YAPILAN DENETİMLER: T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türkiye genelinde Özel Gıda ve İl Kontrol laboratuvarlarında

Detaylı

GIDA GÜVENLİĞİ. İzzet ÖLMEZ GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

GIDA GÜVENLİĞİ. İzzet ÖLMEZ GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA GÜVENLİĞİ İzzet ÖLMEZ GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA GÜVENİLİRLİĞİ POLİTİKASI Bakanlığımızın Gıda Güvenilirliği Politikası; Kodeks Alimentarius ve Avrupa

Detaylı

T.C. GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. Sayı : 73453902-045.01/21288 30/05/2013 Konu : Yem Kontrol Uygulamaları

T.C. GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. Sayı : 73453902-045.01/21288 30/05/2013 Konu : Yem Kontrol Uygulamaları Sayı : 73453902-045.01/21288 30/05/2013 Konu : Yem Kontrol Uygulamaları.. VALİLİĞİNE (İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü) Yem kontrolleri ile ilgili olarak İl Müdürlükleri arasında uygulamada birliğin

Detaylı

Gıda ve Yem Şube Müdürü

Gıda ve Yem Şube Müdürü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; Gıda Yem, Hayvan Sağlığı İl Müdür Yardımcılığı İŞİN KISA TANIMI: İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü üst yönetimi tarafından belirlenen amaç, ilke ve talimatlara

Detaylı

İLKADIM GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI STRATEJİK PLAN VE ÇALIŞMA PROGRAMI

İLKADIM GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI STRATEJİK PLAN VE ÇALIŞMA PROGRAMI İLKADIM GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI STRATEJİK PLAN VE ÇALIŞMA PROGRAMI TOPLU TÜKETİM YERİ GIDA VE YEM BİRİMİ TOPLU SATIŞ YERİ 2014 YILI BAKANLIK VE VALİLİK STRATEJİ PLANLARINA GÖRE

Detaylı

BUĞDAY UNU MEVZUATI Ahmet KAVAK Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı

BUĞDAY UNU MEVZUATI Ahmet KAVAK Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı BUĞDAY UNU MEVZUATI Ahmet KAVAK Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı 13.03.2013 1 BUĞDAY UNU TEBLİĞİ(TASLAK/2013)-GEREKÇE Türk Gıda Kodeksi -Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (Tebliğ No:2012/2)

Detaylı

YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 29 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28157 (3. Mükerrer) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK GIDA KODEKSİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelere

Detaylı

GIDA ve KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dursun KODAZ Gıda Mühendisi Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı

GIDA ve KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dursun KODAZ Gıda Mühendisi Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı GIDA ve KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dursun KODAZ Gıda Mühendisi Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı GENEL MÜDÜRLÜK YAPISI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-ORGANİZASYON ŞEMASI GENEL MÜDÜR GENEL MÜDÜR

Detaylı

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız FİRMA PROFİLİ Akademik Hijyen Ltd. Şti., İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Ergün ün başkanlığında bir grup akademisyen tarafından, her

Detaylı

18 Ekim 2014 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

18 Ekim 2014 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 18 Ekim 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29149 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ HIZLI DONDURULMUŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/47) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, gıdaların mikrobiyolojik kriterleri ile gıda işletmecilerinin uyması ve uygulaması gereken kuralları kapsar.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, gıdaların mikrobiyolojik kriterleri ile gıda işletmecilerinin uyması ve uygulaması gereken kuralları kapsar. TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu: 5996 Yayımlandığı R.Gazete: 29.12.2011-28157 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

GIDA ve KİTLE İLETİŞİMİ

GIDA ve KİTLE İLETİŞİMİ 5. Gıda Güvenliği Kongresi GIDA ve KİTLE İLETİŞİMİ Dr. Neslihan ALPER Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Dairesi Başkanı GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA MEVZUATI Gıda Güvenilirliği Politikamız Ülke genelinde

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA GÜVENİLİRLİĞİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA GÜVENİLİRLİĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA GÜVENİLİRLİĞİ Mehmet BEYKAYA Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Dairesi Başkanı L/O/G/O 1 GİRİŞ Beslenme tüm canlıların yaşayabilmeleri için temel gereksinimlerden birisidir. Havasız yasayabilen

Detaylı

GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞ TANIMI VE GEREKLERİ BELGELERİ İŞ ÜNVANI GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRÜ İŞİN KISA TANIMI Mevzuat ve üst yönetim tarafından belirlenmiş amaç, hedef, strateji ve ilkeler ile uygulanan

Detaylı

ANTALYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BiRLiCii THE ANTALYA UNION OF TRADESMEN AND (RAFTSMEN www.aesob.org.tr

ANTALYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BiRLiCii THE ANTALYA UNION OF TRADESMEN AND (RAFTSMEN www.aesob.org.tr ANTALYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BiRLiCii THE ANTALYA UNION OF TRADESMEN AND (RAFTSMEN www.aesob.org.tr SAYı : 2012-MlOl-21-145 TARİH: 13/02/2012 KONU : Gıda leri Hk. ODALARA 2012/21 SA YILI GENELGE

Detaylı

1- Üreticiye prim desteği isteği Tekirdağ Şafak

1- Üreticiye prim desteği isteği Tekirdağ Şafak 1- Üreticiye prim desteği isteği Tekirdağ Şafak 10.07.2015 2-20 Milyonluk Yatırım Türkiye Erzurum Baskısı - 11.07.2015 3- Et Fiyatları Esnafı Zorluyor HaberTürk Ank. 13.07.2015 4- Bayraktar Ciddi fiyat

Detaylı

1. GIDA VE BESLENME KONFERANSI

1. GIDA VE BESLENME KONFERANSI 1. GIDA VE BESLENME KONFERANSI Gıda Takviyesi Mevzuatı ve Onay Sistemi Oluşturmada Türkiye nin Başarı Hikayesi Harun TOKAY Şube Müdürü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü

Detaylı

ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM TR1-LEO isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında

ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM TR1-LEO isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZİNDE AB MEVZUAT UYGULAMALARI ZEYDAM 2011-1-TR1-LEO03-25592 isimli projemizin hareketlilik faaliyet alanında çalışma planında sunmuş olduğumuz program dahilinde İzmir Gıda Kontrol

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ. Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu. 29 Mart 2018, Mersin

TÜRK GIDA KODEKSİ. Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü. 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu. 29 Mart 2018, Mersin TÜRK GIDA KODEKSİ 8. Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu Dr. Betül VAZGEÇER Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 29 Mart 2018, Mersin RESMİ OTORİTE & YASAL DAYANAK GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI ALANIN TANIMI:

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI ALANIN TANIMI: GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen ve güvenli gıda üretimini sağlamak için duyusal, fiziksel,

Detaylı

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 üçüncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak,

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 üçüncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak, 14 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28913 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ KİLO VERME AMAÇLI ENERJİSİ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/3) Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

dilekçenizde hesap numaranızı ve kesintiye ait bilgilerin bankaca verilmediğine dair bilgileri yazıp bize müracaat ederseniz biz bankadan isteriz

dilekçenizde hesap numaranızı ve kesintiye ait bilgilerin bankaca verilmediğine dair bilgileri yazıp bize müracaat ederseniz biz bankadan isteriz dilekçenizde hesap numaranızı ve kesintiye ait bilgilerin bankaca verilmediğine dair bilgileri yazıp bize müracaat ederseniz biz bankadan isteriz Gönderildi: 22 Şubat 2013 Cuma 18:46 Kime: Bitlis Ticaret

Detaylı

ARALIK 2016 FAALİYET RAPORU

ARALIK 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN ÇALIŞMALAR Zabıta Müdürlüğü ekipleri her gün mesai başlangıcında, hazırlanan günlük çalışma

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, gıda iģletmelerindeki yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetlere iliģkin hususları belirlemektir.

TEBLİĞ. MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, gıda iģletmelerindeki yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetlere iliģkin hususları belirlemektir. 27 Kasım 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29188 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ GIDA ĠġLETMELERĠNDE YEREL, MARJĠNAL VE SINIRLI FAALĠYETLERĠN DÜZENLENMESĠNE DAĠR TEBLĠĞ (TEBLĠĞ NO: 2014/52)

Detaylı

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Yapılan çalışmalar 1- Çiftçi Kursları Sıra No 2014 YILI Kursun Konusu Açılan Kurs Sayısı Kursiyer Sayısı 1 Arıcılık Kursu 1 30 2 Süt

Detaylı

SAĞLIKLI GIDA ÜRETİM VE TÜKETİM PROJESİ

SAĞLIKLI GIDA ÜRETİM VE TÜKETİM PROJESİ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖR KURULU SAĞLIKLI GIDA ÜRETİM VE TÜKETİM PROJESİ 19 TEMMUZ 2016 PROJENİN AMACI Halihazır uygulamada olan üreticiye yönelik Denetim, Ceza, İFŞA vb. yöntemlerin uygulanması

Detaylı

> İLÇEMİZ. Mağlova ve Güzelce kemerleriyle de tarihten gelen su havzası özelliğini devam ettirmektedir.

> İLÇEMİZ. Mağlova ve Güzelce kemerleriyle de tarihten gelen su havzası özelliğini devam ettirmektedir. FAAL YET RAPORU T.C. SULTANGAZİ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 2013 > İLÇEMİZ İstanbul un kuzeybatısında denizden 50 metre yükseklikte 36 km 2 yüz ölçümüne sahip

Detaylı

GIDA ANALİZLERİNİN PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ ÇERÇEVESİNDE GENEL DEĞERLENDİRMESİ

GIDA ANALİZLERİNİN PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ ÇERÇEVESİNDE GENEL DEĞERLENDİRMESİ GIDA ANALİZLERİNİN PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ ÇERÇEVESİNDE GENEL DEĞERLENDİRMESİ TURKLAB - EUROLAB İSTANBUL 2015 KONFERANSI 08 EKİM 2015 DR. NESLİHAN ALPER GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANI

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU 2010 yılında ülkemizde 62903 iş kazası ve 533 meslek hastalığı vakası meydana geldi. 1454 çalışan iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. 6331

Detaylı

PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ

PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ SUNUM PLANI 1. Tanımlar, kavramlar 2. PGD nin Aşamaları 3. PGD nin Yasal ve İdari Altyapısı 4. PGD nin Koordinasyonu 5. PGD Neden Önemlidir? 6. PGD de 2010 Yılı Uygulama Sonuçları

Detaylı

KAYSERİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü. Biyosidal Ürünler İçin Ortak Veri Sistemi

KAYSERİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü. Biyosidal Ürünler İçin Ortak Veri Sistemi KAYSERİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü Biyosidal Ürünler İçin Ortak Veri Sistemi VERİ (BVS) PROJESİ RUHSATLI ÜRÜN ÜRETİCİ VEYA İTHALATÇI İZİNLİ SATICI İZİNLİ ÜRÜN SGK YETKİLİ

Detaylı

12 Eylül 2015 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KÜÇÜK MİKTARLARDAKİ YUMURTANIN DOĞRUDAN

12 Eylül 2015 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KÜÇÜK MİKTARLARDAKİ YUMURTANIN DOĞRUDAN 12 Eylül 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29473 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KÜÇÜK MİKTARLARDAKİ YUMURTANIN DOĞRUDAN ARZINA DAİR YÖNETMELİK Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

BÜYÜKÇEKMECE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER BÜYÜKÇEKMECE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Çalışma İzni ve Gıda Sicili Belgesi 2 Gıda Üretim İzni Belgesi 3 İhracat Sağlık Sertifikası BAŞVURUDA İSTENİLEN

Detaylı

Hijyen ve resmî kontroller ile ilgili yaptırımlar MADDE 41- (1) Hijyen ve resmî kontroller ile ilgili yaptırımlar aşağıda belirtilmiştir: a)

Hijyen ve resmî kontroller ile ilgili yaptırımlar MADDE 41- (1) Hijyen ve resmî kontroller ile ilgili yaptırımlar aşağıda belirtilmiştir: a) 2.6.12.Hijyen ve resmî kontroller ile ilgili yaptırımlar MADDE 41- (1) Hijyen ve resmî kontroller ile ilgili yaptırımlar aşağıda belirtilmiştir: a) 29 uncu maddenin ikinci fıkrası gereğince Bakanlık tarafından

Detaylı

KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 FORMU DEVELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 FORMU DEVELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK-1 FORMU DEVELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ. Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü içerisinde müşteri ile muhatap olan bölümler.

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ. Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü içerisinde müşteri ile muhatap olan bölümler. 1 / 5 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü müşterileri veya müşteri temsilcileri ile taleplerine açıklık kazandırmaları ve yapılan işle ilgili laboratuvar performansını izlemeleri için diğer

Detaylı

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak,

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak, 15 Ağustos 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29089 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ DEVAM FORMÜLLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/32) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; devam

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ )

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ ) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan tüketimine yönelik yenilebilir kazeinler

Detaylı

Tütün mamullerinin yasa dışı ticareti, devlet gelirlerinde kayba, organize suç örgütlerinin gelirlerinin artmasına neden olmaktadır.

Tütün mamullerinin yasa dışı ticareti, devlet gelirlerinde kayba, organize suç örgütlerinin gelirlerinin artmasına neden olmaktadır. 1/5 TÜM TÜTÜN MAMULLERİNİN TÜKETİMİ SAĞLIĞA ZARARLIDIR İster yasal satıcısından yasalara uygun olarak satın alınsın, isterse yasa dışı piyasadan satın alınsın tüm tütün mamullerinin tüketimi sağlığa zararlıdır.

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

YÖNETMELİK. Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin. 17/12/2011 28145 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

YÖNETMELİK. Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin. 17/12/2011 28145 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin 10 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28524 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

NUMUNE KABUL TALİMATI

NUMUNE KABUL TALİMATI 1.0. AMAÇ NUMUNE KABUL TALİMATI Bu talimatın amacı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ne, Denetim, İthalat, İhracat, Resmi İstek, Özel

Detaylı

Tebliğ. TÜRK GIDA KODEKSĠ TUZ TEBLĠĞĠ Taslak (2013/.)

Tebliğ. TÜRK GIDA KODEKSĠ TUZ TEBLĠĞĠ Taslak (2013/.) Tebliğ TÜRK GIDA KODEKSĠ TUZ TEBLĠĞĠ Taslak (2013/.) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından; Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; gıda olarak tüketime uygun olan işlenmiş tuzun ve yeraltı kaynak tuzlarının

Detaylı

GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Hatice ULU Ziraat Mühendisi İzmir İl Müdürlüğü ÜLKEMİZDE GIDA GÜVENLİĞİ MEVZUATI VE AB YE İHRACAT GEREKLİLİKLERİ

Hatice ULU Ziraat Mühendisi İzmir İl Müdürlüğü ÜLKEMİZDE GIDA GÜVENLİĞİ MEVZUATI VE AB YE İHRACAT GEREKLİLİKLERİ Hatice ULU Ziraat Mühendisi İzmir İl Müdürlüğü ÜLKEMİZDE GIDA GÜVENLİĞİ MEVZUATI VE AB YE İHRACAT GEREKLİLİKLERİ 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin

Detaylı

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamaları

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamaları Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamaları Elif DOĞAN Gümrük ve Ticaret Denetmeni SUNUM İÇERİĞİ TANIMLAR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİNE İLİŞKİN USUL

Detaylı

TUYUP PROJESİ. Tarih Aralığı: 20.10.2014-06.11.2014. Haber Sayısı: 83

TUYUP PROJESİ. Tarih Aralığı: 20.10.2014-06.11.2014. Haber Sayısı: 83 TUYUP PROJESİ Tarih Aralığı: 20.10.2014-06.11.2014 Haber Sayısı: 83 İÇİNDEKİLER No Yayın Yayın Adı Haber Başlığı 1 05.11.2014 AJANSMANISA.COM TURİZM ÇALIŞANI MEMNUN OLMADAN TURİST MEMNUN OLMAZ 2 05.11.2014

Detaylı

GIDA İLE TEMAS EDEN PLASTİK MADDE VE MALZEMELER

GIDA İLE TEMAS EDEN PLASTİK MADDE VE MALZEMELER 3.11.2017 1 PAGEV IV. Uluslararası Ambalaj Teknolojileri Kongresi 24 Ekim 2017 İstanbul GIDA İLE TEMAS EDEN PLASTİK MADDE VE MALZEMELER HATİCE USLU Gıda Mühendisi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda

Detaylı

Hazırlayan. İnş.Yük.Müh. Yasin Engin. Kaynak T.C. Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi 2017 Yılı Raporu. Kasım, 2018

Hazırlayan. İnş.Yük.Müh. Yasin Engin. Kaynak T.C. Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi 2017 Yılı Raporu. Kasım, 2018 Hazırlayan İnş.Yük.Müh. Yasin Engin Kaynak T.C. Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi 2017 Yılı Raporu Kasım, 2018 En Çok Denetlenen Ürün Kategorileri (Ürün Partisi) Sırasıyla gıda maddeleri, taşınabilir

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEMELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEMELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 29 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28157 (3. Mükerrer) YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEMELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI BEKLENTİ ANKETİ. (Kasım 2005, 1.Dönem)

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI BEKLENTİ ANKETİ. (Kasım 2005, 1.Dönem) TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI BEKLENTİ ANKETİ (Kasım 005, 1.Dönem) 09 KASIM 005 İÇİNDEKİLER Sayfa No Katılımlar 3 1. Tüketici flasyonu Beklentisi (%) Cari Ayın TÜFE Beklentisi 4 İki Ay Sonrasının TÜFE

Detaylı

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU İlimizde 17 OCAK 2007 Tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına geçilmiştir.toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimleri koordineli bir şekilde

Detaylı

TEBLİĞ ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2016/6)

TEBLİĞ ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2016/6) 1 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29611 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2016/6) BİRİNCİ

Detaylı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TASNİF DIŞI 1/18

Sahil Güvenlik Komutanlığı TASNİF DIŞI 1/18 Sahil Güvenlik Komutanlığı TASNİF DIŞI 1/18 Deniz Kirliliklerinde Şikayet Prosedürü ve Kurumların Sorumlulukları TASNİF DIŞI 2/18 2692 Sayılı Sahil Güvenlik Kanunu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 2692 sayılı

Detaylı

TEBLĠĞ TASLAĞI TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ. (Tebliğ No:.)

TEBLĠĞ TASLAĞI TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ. (Tebliğ No:.) TEBLĠĞ TASLAĞI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ (Tebliğ No:.) Amaç MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin amacı, kahve ve kahve ekstraktlarının tekniğine

Detaylı

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, Çözünebilir café torrefacto yu, diğer bitkilerden elde edilen kahveleri ve kahveli ürünleri kapsamaz.

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, Çözünebilir café torrefacto yu, diğer bitkilerden elde edilen kahveleri ve kahveli ürünleri kapsamaz. 3 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29642 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĠ KAHVE VE KAHVE EKSTRAKTLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2016/7) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Muayene Personeli(hijyen denetçisi) Ataması

Muayene Personeli(hijyen denetçisi) Ataması GIDA ÜRETĐM YERLERĐNĐN HĐJYEN VE SANĐTASYON UYGULAMALARININ DEĞERLENDĐRĐLMESĐ DENETĐMLERĐ NASIL OLMALI -3? Muayene Personeli(hijyen denetçisi) Ataması "Sağlık her şey değildir, ama sağlık olmadan her şey

Detaylı

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Beslenmemizde Bitkisel Yağların Önemi Kızartma işlemi, uygun şartlarda yapılırsa ve kızartılmış yiyecekler ölçülü olarak tüketilirse sağlığımız için yararlıdır. Çünkü; Ucuz, hızlı ve verimlidir. Gıdaların

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 2 3 4 5 ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ İLK

Detaylı

ÇEVRE REFERANS LABORATUVARI. Haymana Yolu 5.Km Gölbaşı/ANKARA WEB: www.lab-cevreorman.gov.tr Tel: 0.312.498 21 50-65 Faks: 0.312.

ÇEVRE REFERANS LABORATUVARI. Haymana Yolu 5.Km Gölbaşı/ANKARA WEB: www.lab-cevreorman.gov.tr Tel: 0.312.498 21 50-65 Faks: 0.312. ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEVZUAT VE UYGULAMALARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ LABORATUVAR UYGULAMALARI A.Birim UĞUR Şube Müdürü V. Ölçüm ve Denetim Dairesi Başkanlığı Çevre Referans Laboratuvarı Tel:0.312.498

Detaylı

Stratejik Pazarlama Yönetimi Açısından Marka ve Satış İlgisi, (Yüksek Lisans), Marmara Üniversitesi, 2002, Danışman: Prof.Dr.

Stratejik Pazarlama Yönetimi Açısından Marka ve Satış İlgisi, (Yüksek Lisans), Marmara Üniversitesi, 2002, Danışman: Prof.Dr. 1. Adı Soyadı : Meysure Evren ÇELİK 2. Doğum Tarihi : 05/09/1977 3. Ünvanı : Dr.Öğr.Üye. 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme İstanbul Üniversitesi İşletme 1999 Fakültesi

Detaylı

İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 Kasım 2007 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26687 YÖNETMELİK Başbakanlıktan: İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ VE KAPSAM Madde1:

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve gereğinin yaptırılması sağlanmıştır. 3- Su ve kanal arızaları

Detaylı

BİYOLOGLARIN SORUMLU (MESUL) MÜDÜR OLARAK GÖREV YAPTIĞI İŞ ALANLARI

BİYOLOGLARIN SORUMLU (MESUL) MÜDÜR OLARAK GÖREV YAPTIĞI İŞ ALANLARI BİYOLOGLARIN SORUMLU (MESUL) MÜDÜR OLARAK GÖREV YAPTIĞI İŞ ALANLARI 1) 29.07. 2015 tarih ve 29429 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan (Sağlık Bakanlığından) İLKYARDIM YÖNETMELİĞİ gereğince ilkyardım eğitmeni

Detaylı

TAKVİYE EDİCİ GIDA ÜRETEN, İŞLEYEN, İTHAL EDEN, DEPOLAYAN VE PİYASAYA ARZ EDEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ

TAKVİYE EDİCİ GIDA ÜRETEN, İŞLEYEN, İTHAL EDEN, DEPOLAYAN VE PİYASAYA ARZ EDEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ TAKVİYE EDİCİ GIDA ÜRETEN, İŞLEYEN, İTHAL EDEN, DEPOLAYAN VE PİYASAYA ARZ EDEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ Takviye edici gıda işletmeleri, 17/12/2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

Türkiye de ve Dünyada Ekmek Sanayi. Ahmet KAVAK Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı V.

Türkiye de ve Dünyada Ekmek Sanayi. Ahmet KAVAK Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı V. Türkiye de ve Dünyada Ekmek Sanayi Ahmet KAVAK Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı V. 5996 sayılı Kanun ve getirdiği yenilikler Türk Gıda Kodeksi Yönetmelikleri Ülkemizde ekmek ile ilgili yasal düzenlemeler

Detaylı

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME TALİMATI

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatta; satın alma faaliyetlerinin belirlenmesi, tedarikçilerin tanımlanması, seçilmesi, değerlendirilmesi, yasal kriterlere ve firma; ISO 22000 Satın Alma Şartnamelerine uygun

Detaylı

YEME İÇME HİZMETLERİ DENETİM VE CEZA YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

YEME İÇME HİZMETLERİ DENETİM VE CEZA YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedür, Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ve yeme-içme hizmeti veren tüm firmaların ve sorumlu personelinin denetim şartlarının belirlenmesini; Koç Üniversitesinin, yeme içme hizmeti

Detaylı

PĠYASA GÖZETĠMĠ VE DENETĠMĠ UYGULAMALARINDA KAPSAMINDA TÜRKĠYE DE GIDA GÜVENLĠĞĠ UYGULAMALARI

PĠYASA GÖZETĠMĠ VE DENETĠMĠ UYGULAMALARINDA KAPSAMINDA TÜRKĠYE DE GIDA GÜVENLĠĞĠ UYGULAMALARI PĠYASA GÖZETĠMĠ VE DENETĠMĠ UYGULAMALARINDA KAPSAMINDA TÜRKĠYE DE GIDA GÜVENLĠĞĠ UYGULAMALARI Dr. İsmail MERT TGDF DanıĢmanı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamalarında Neredeyiz? 21 NĠSAN 2011, ĠSTANBUL/TÜRKĠYE

Detaylı

İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINA

İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINA İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINA kararlar ve tedbirlerin alınması için 26 Ocak 2015 tarihinde saat:14.00'da lık toplantı : İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ÇAYCUMA İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

U.Ü. KARACABEY MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ ÖN KAYIT FORMU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

U.Ü. KARACABEY MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ ÖN KAYIT FORMU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI WEB TASARIMI ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ ENTEGRE OFİS TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ MATEMATİK I BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI I I I I VERİ YAPILARI VE PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR DONANIMI GRAFİK VE

Detaylı

RESMİ İSTATİSTİK PROGRAMI ALT ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTI TUTANAĞI

RESMİ İSTATİSTİK PROGRAMI ALT ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTI TUTANAĞI 21./11/2012 RESMİ İSTATİSTİK PROGRAMI ALT ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTI TUTANAĞI Konu Yer : Gıda Güvenliği İstatistikleri : TÜİK Ana Bina 125 Nolu Toplantı Salonu Tarih/Saat : 20 Kasım 2012 / 14:00 Gündem: Resmi

Detaylı

Tebliğ. Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2

Tebliğ. Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2 Gümrük Müsteşarlığından: Tebliğ Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2 Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu tebliğ, işlenmiş tarım ürünlerinin tahlili ve vergilendirilmesi ile bu ürünlerin

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan günlük çalışma programı

Detaylı

Sayı : Yaz.İşl./2015/351 28/09/2015 Konu : Küçük Miktarlardaki Yumurtanın Doğrudan Arzına Dair Yönetmelik ODALARA 078 NOLU GENELGE

Sayı : Yaz.İşl./2015/351 28/09/2015 Konu : Küçük Miktarlardaki Yumurtanın Doğrudan Arzına Dair Yönetmelik ODALARA 078 NOLU GENELGE Sayı : Yaz.İşl./2015/351 28/09/2015 Konu : Küçük Miktarlardaki Yumurtanın Doğrudan Arzına Dair Yönetmelik ODALARA 078 NOLU GENELGE İLGİ : TESK Genel Başkanlığı nın 21.09.2015 tarih ve 1748 sayılı (69 nolu

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dr. Nahit YAZICIOĞLU Daire Başkanı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dr. Nahit YAZICIOĞLU Daire Başkanı T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dr. Nahit YAZICIOĞLU Daire Başkanı MEVZUAT 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Kuluçkahane ve Damızlık

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR (2010-48)

SİRKÜLER RAPOR (2010-48) DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya T: 0.312.428

Detaylı

İSTANBUL İL GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İSTANBUL İL GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GIDA VE YEM ŞUBE 1 / 8 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Gıda İşletmesi Onay Belgesi Düzenlenmesi 1-Dilekçe 2-Beyanname Genel Kısmı (Ek-10) 3-Beyanname

Detaylı

Gıda Mevzuatı ve AB Yasalarına Uyum

Gıda Mevzuatı ve AB Yasalarına Uyum Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Mevzuatı ve AB Yasalarına Uyum Zeliha Bahar KENTEL Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Kodeks Çalışma Grup Sorumlusu bahar.kentel@tarim.gov.tr

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ (TASLAK 2017/..)

TÜRK GIDA KODEKSİ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ (TASLAK 2017/..) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından; Amaç TÜRK GIDA KODEKSİ İÇME SÜTLERİ TEBLİĞİ (TASLAK 2017/..) Madde 1 -(1) Bu Tebliğin amacı, içme sütlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, depolanması,

Detaylı

FİKRET AK GIDA MÜHENDİSİ

FİKRET AK GIDA MÜHENDİSİ FİKRET AK GIDA MÜHENDİSİ Uyruk : T.C. Doğum Yeri / Tarihi : Üsküdar, İstanbul - Türkiye / 10.04.1985 Askerlik Durumu Medeni Durum E-posta : : Yapıldı Terhis Tarihi: 30.05.2007 Evli : gm-fikret-ak@hotmail.com

Detaylı

Besicilikte karı yüzde 50 artırmak aslında hayal değil

Besicilikte karı yüzde 50 artırmak aslında hayal değil Besicilikte karı yüzde 50 artırmak aslında hayal değil Organik et ve süt ürünlerine talebin artığına dikkat çeken LandForce un Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, Organik besicilik uygulamaları sayesinde

Detaylı

HİJYEN VE SANİTASYON

HİJYEN VE SANİTASYON HİJYEN VE SANİTASYON TEMİZLİK+ HİJYEN= SANİTASYON Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapamayacak seviyede bulunma durumuna hijyen denir. Sağlıklı (temiz ve hijyenik) bir ortamın

Detaylı

İllerdeki ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları ile diğer meslek kuru-

İllerdeki ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları ile diğer meslek kuru- Belgelendirme Tarım ve Gıda KORUMA KONTROL BELGESİ GIDA ÜRETİM - İTHALAT İZİNLERİ İzin, Tescil ve İstihdam Çalışma izni 4- Gıda maddeleri üreten işyeri kurmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, bu işyerleri

Detaylı

25 Ağustos 2014 PAZARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

25 Ağustos 2014 PAZARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 25 Ağustos 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29099 (Mükerrer) YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ PESTİSİTLERİN MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Print to PDF without this message by purchasing novapdf (http://www.novapdf.com/)

Print to PDF without this message by purchasing novapdf (http://www.novapdf.com/) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ TAHİN HELVASI TEBLİĞİ (Tebliğ No: Taslak ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, tahin helvasının

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜM BAŞKANLIĞI

SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜM BAŞKANLIĞI SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜM BAŞKANLIĞI Hacı SAVAŞ-SÜMAE, Su Ürünleri Sağlığı Bölüm Başkanı Su Ürünleri Sağlığı Bölüm Başkanlığı enstitümüz bünyesinde faaliyet gösteren bölümlerden birisidir. 2000 yılı başından

Detaylı