Toplantı : YILI. Ankara Üniversitesi Bütçe

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Toplantı : 8 1969 YILI. Ankara Üniversitesi Bütçe"

Transkript

1 Tplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı: 6 YILI Ankara Üniversitesi Bütçe

2

3 64 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ BÜTÇESİ YANLIŞ - DOĞRU CETVELİ Sayfa : 77 Ulaştırma gmeırleıri Ikesdtaı tplamı mm.alitımja laşağıidalki alâve «edifljeeeifc : 3.40 ıpsta - telgraf giderileni Telgraf.gSderleril Sayfa : 4 ncü satır; îkırtamıilyeilıer ve mükâfatlar laealk. Sayfa :.330 Ölüım yardıma Sayfa : 30 4 Desinıatöır 5 Desiııatör laaik.

4

5 _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Bütçe Kmisynu rapru (/56) T. C. Başbakanlık 30.. Sayı : 7-7/75 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi MİLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine arzı Bakanlar tarihinde kararlaştırılan «Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe kanunu gerekçesi ile eki cetveller ilişik larak sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını rica ederim. Süleyman Demire! Başbakan Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

6 4 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçesiyle ekleri kanuni müddeti içinde tanzim edilerek Büyük Millet Me Bütçe Kanununa bağlı gider cetvelleri cari harcamalara, yatırımlara ve sermaye teşkili ve transferlere bunların karşılıklarını teşkil eden gelirler (B) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Cari harcamalara ait (A/l) işaretli cetvel yekûnu 56 6 lira, yatırımlara ait (A/) işaretli cetv teşkili ve transfer harcamalarına ait (A/3) işaretli cetvel yekûnu da lira lmak üzere 6 yıl ibaret bulunmaktadır. Cari harcamaları teşkil eden (A/l) işaretli cetvel yekûnu 6 Bütçesine nazaran 07 67lira artm ait (A/) işaretli cetvel yekûnu ve sermaye teşkili ve transferlere ait (A/3) işaretli cetvel yekûnu Bu umumi izahattan snra 6 yılı Bütçesinin tamamına ait artış ve nksanlar bölüm itibariyle aşağıda (A/l) cari harcamalar Bölüm :.000 persnel giderleri : Bıı bölümde 6 Bütçesine nazaran 5 lira artış 7 66 li tenzilinden snra hakiki artış miktarı Tl liradır. Bu bölümdeki lira artışın, a) lirası 030 sayılı Kanunla kurulan Veteriner Fakültesi Hayvan Yetiştiriciliği \* Hayva Okulu için verilen kadrlar karşılığı. b) c) d) <0 *) e) u) İT ' 054 sayılı Kanunla kurulan Diyarbakır Tıp Fakültesi için verilen kadrlar karşı 6 yılı için lüzumuna binaen (L) cetvelinden serbest bırakılan 34 a'ded kadr k 6 yılı için ihdas lunacak (E) cetvelleri karşılığı, 6 yılında ihdas lunan 50 aded D cetveli ile bâzı kadıiarm artış karşılığı, ssyal yardımlara (Emekli karşılığı) na, üniversite tazminatı karşılığı da yurt içi ve yurtdışı ylluklarında yapıları artışlar ile diğer artışlardan ile Bölüm : yönetim giderleri : Bu bölümde de 6 Bütçesine nazaran lira artış ve 33 5 nksanların tenzilinden snra hakiki artış miktarı 3 34 liradan ibarettir. Bu bölümdeki artışların n lanlanmıştır. Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

7 5 a) 5 33 lirası 6 yılında yeniden hizmete açılan bâzı kuruluşlar dlayısiyle genel yönetimle ilgil 'b) 3 ' 6 yılında yineden hizmete açılan bâzı kuruluşlar dlayısiyle genel yönetimle ilgil c) Ulaştırma giderlerine, ki) 750 «da taşıt işletme ve narma giderlerine aittir Bölüm : hizmet giderleri : 6 yılı Bütçemizin bu bölümünde de 6 Bütçe rakamına nazaran nksanlık mevcuttur. Nksanlığın tenzilinden snra 6 yılı hakiki artış miktarı liradan ibaret lu lduğu aşağıda arz edilmiştir. a) 7 lirası genel yönetimle ilgili hizmet giderlerine,! b) malî hizmetlerle ilgili giderlere, c) da eğitim ve araştırma giderlerine isa'bet etmektedir Bölüm : kurum giderleri : 6 Bütçesine nazaran bu bölümde 3 60 lira artış kaydedilmekted aşağıda gösterildiği üzeredir. a) 0 50 liram araştırma kurumları giderlerine, b) kullar giderlerine, c) yataklı tedavi kurumları giderlerine Bölüm : çeşitli giderler : (A/l) cari harcamaların sn dilimim teşkil eden bu bölümde 6 Bütçe lira da nksanlık mevcuttur. Nksanın tenzilinden snra 6 Bütçesi hakiki artış miktarı 000 lir ları aşağıda sıra ile açıklanmıştır. a) 40 lirası 6 Bütçesinde yeniden açılan lâbratuvar giderlerine, h)' 6 Bütçesinde yeniden açılan prpaganda ve tanıtma giderlerine, Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

8 c) d) e) uluslararası ilişkiler giderlerine, temsil, ağırlama ve tören giderlerine, nakum ve küeüık narım giderlerine isabet etmektedir. (A/) yatırım harcamaları Bölüm :.000 etüt ve prje giderleri : Yatımm harcamalarının ilk dilimini teşkil eden bu bölüme 6 Edilmiştir. Bu ödenek prgrama g'öre yapılacak inşaatların prjeleri içindir. Bölüm :.000 yapı, tesis ve büyük narım giderleri : Plânın öng-ördüğü şekilde üniversitemiz yatıran]a ıbu bölüme aşağıda müfredatı yapıldığı üzere cem'an lira ödenek teklif edilmiştir Bütçesi Dairesi Bıütçe rakamı Bütçe teklifi Fazlası Rektörlük Dil ve Ta^ih - Cğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Fakültesi Tıp Fakültesi Veteriner Fakültesi Ziraat Fakültesi îlâhivat Fakültesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Eczacılık Falkültesi Diyarbakır Tıp Fakültesi 3 ' e ıı ' OOO ivpdam Bölüm : makina, teçhizat ve taşıt alımları ve narımları : Üniversitemizin 6 Bütçesinde tplam lira ödenek alınmıştır. Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

9 7 (A/3) sermaye teşkili ve transfer harcamaları Bölüm : kurumlara katılma payları ve sermaye teşkilleri : Ankara Üniversitesinde yeniden kurula dım larak 6 Bütçesinde lira ödenek telklif edilmiştir. Bölüm : kamulaştırma ve satınalmalar : Diyarbakır Tıp Fakültesine, Hukuk Fak kültesine lira Ziraat Fakültesine ve lira da Eczacılık Fakültesine aidlmak üzere 6 Bütçesinde bu Bölüm : malî transferler : Ankara Üniversitesinin yalnız Rektörlük bütçesinde yer alan bu bölüm i nen teklif edilmiş lup, 5 OOO lirası Millî Prdüktivite Merkezine ödenecek amat ve lirası da üyesi b demeklere üyelik aidatı larak teklif edilmiştir. Bölüm : ssyal transferler : 6 Bütçesiyle bu bölüme 66 0 lira teklif edilmiş lup, bu rakam artış arz etmektedir. Bu fazlalığın hangi hizmetlerin karşılığı lduğu aşağıda sıra ile gösterilmiştir. a) 4 60 Mrası Emekli Sandığına ödemelere, '!)) da dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve ben'zeri teşekküllere yardımlar kesimi Bölüm : brç ödemeleri : 6 Bütçesi gider cetvellerinin snunu teşkil eden bu bölümde 6 y lira kâfi geleceğinden ncü geçen yıllar brçları maddesinden lira nksanı ile ödenek te GELİR BÜTÇESİ : Ankara Üniversitesinin 6 malî yılı gelir bütçesi '4 lira larak ta'hmin edilmiş lup, bunun geri kalan lirasını da Üniversite geliri teşkil etmektedir. Gelir bütçesinin umumi izahatından sn aşağıda sıralanmıştır. Bölüm : diğer vergiler gelirleri : 67 yılı fiilî tahsilatı nazarı dikkate alınmak suretiyle bu bölüm talhmin edilmiştir. Bölüm : kurumlar hasılatı : Bu bölümün 6.00 ncü maddesini teşkil eden döner sermaye gelirlerind gerçekleşmiş lduğundan 6 yılı iç/in lira gelir knulmuştur. Bölüm : taşınır mallar gelirleri : Kitap satışından elde edilecek gelirleri teşkil eden bu 'bölümden d alınmak suretiyle 6 gelir ta'hminine nazaran lira fazlasiyle lira larak tahmin edilmiş bulu Bölüm : çeşitli gelirler : a) Muayene, talhlil ve tecrübe ücretlerini teşkil eden nu madde tahminli geliri 67-6 yılların lira fazla'siyle 6 yılı için lira, Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

10 _ t>) Diğer çeşitli gelirlere ait ncı madde tahmini de keza önceiki yıllar fiilî tahsilatlar nazara alınar c) Bağışlar maddesindeki lira 6 yılı içinde aynen knulmuştur. Bölüm : özel gelirler : Bu bölümün neu geçen yıldan devreden nakit maddesine nakit de knulmuştur. Üniversite geliri larak tahmin edilen liranın dışında kalan 5 3 lira Hazine yardımı l bütçesine ait (B) işaretli cetvelin 7.00 ncü Hazine yardımı maddesine aynen knulmuştur. inkara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı :.63)

11 _ Rapr Karma Büaçe ve Plân Kmisynu Yüksek Başkanlığına Ankara Üniversitesi 6 malî yılı bütçe tasarısı ile ilgili larak yaptığımız inceleme snuçları aşağıda a Ankara Üniversitesinin cari harcamalar, yatırım giderleri ile sermaye teşkili ve transfer harcamaları l liflerinin ^^^ bir kısmı Maliye Bakanlığınca karşılanmış ve böylece 6 malî yılı bütçe teklifi, 6 m la Yüksek Huzurunuza getirilmiş bulunmaktadır. Bu sen eki bütçe incelemeleri sırasında Maliye Bakanlı nin başta üniversite rektörü lmak üzere bütün fakülte dekanları tarafından büyük bir memnuniyetle ifad mek isteriz. Ankara Üniversitesi fakülteleri bütçeleri arasında bu sene bir de Diyarbakır Tıp Fakültesi bütçesinin ders yılında Ankara'da öğretime başlıyan Diyarbakır Tıp Fakültesi için Millî Eğitim Bakanlığın yarbakır Eski Eğitim Enstitüsü ile Maarif Kleji binalarının tadilât ve narım işleri halen devam etmekt ği umulmaktadır. Ayrıca bir kısım lâbratuvarlar ile 0 yataklı prtatif bir hastane, ısıya karşı izle bar ihale edilecektir. Yüksek Kmisynda birkaç gün evvel kabul buyurulan bu fakültenin 6 yılı iki aylık bü kadar kanunlaştığı takdirde halen Ankara'da kuyan birinci sınıfın, sömestir tatili yapmadan, öğretime deva meleri hususu kararlaştırılmış bulunmaktadır. Bu itibarla, bu fakültenin 6-70 ders yılında dört sınıfta liği hissedilen bâzı hizmet tertiplerine ilâve taleplerimiz lacaktır. Ankara Üniversitesinin ayrıca plân hedeflerine uygun larak ve bölgelerde kurulacak yeni Üniversiteler ğu Adana Ziraat Fakültesi ile Elâzığ Veteriner Fakültesi de vardır. Adana Ziraat Fakültesinin kuruluş kadrları kanunu tasarısı, Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyet Senat kültede görev alacak öğretim üye ve yardımcılarına verilecek ek ödenek knusundaki bir anlaşmazlıktan dlay le de Adana Ziraat Fakültesi bütçesi için teklif edilen rakamlar Ankara Üniversitesi bütçesi içerisinde yer al Adana Ziraat Fakültesinin faaliyete geçmesi için yapılacak istimlâkler knusunda da şu nktaya temas et kurva Üniversitesini teşkil edecek beş fakülte (Temel Bilimler, Ziraat, Tıp, Mühendislik ve Ssyal Bilimler) siyle etüt ve prje işleri 6 yılı içinde tamamlandığı takdirde gerekli yatırım ödeneklerinin 70 yılından lama Teşkilâtı tarafından kabul edilmiş bulunmaktadır. Adana Üniversitesinin yerleşeceği arazilin kamulaş ihtiyaç göstermektedir. Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine bütün kamulaştırmalar için knulan tpyekûn ka yn liradır. Bu paradan Adana Ziraat Fakültesine ayrılabilecek miktar ile yeterli bir kamulaştı ma işlemine durumda kısmî kamulaştırmaların, fiyat yükselmelerine yl açarak daha snraki yıllar kamulaştırmalarını gü bedellerin çk üstünde külfet yüklediği göz önünde tutularak, bu sene Adana Ziraat Fakültesi için lüzumlu ar Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

12 lodan sarfınazar lunması; buna karşılık aynı gerekçeyle Diyarbakır Tıp Fakültesi lacağı düşünülmektedir. arazisinin kamulaştırılan a Elâzığ Veteriner Fakültesinin durumuna gelince, Devlet Plânlama Teşkilâtınca, memlekette önce gelişim snra bu fakültenin kesin yerinin tesbit edileceği hususunun bildirilmesi üzerinedir ki, bu fakültenin kuru zığ'da bir üniversite için mevcudlan arazide yurt knm isinde büyük değeri lan Dğu hayvancılığını etk biran evvel faaliyete geçmesi çarelerinin aranmasının da yerinde lacağına inanmaktayız. Ankara Üniversitesinin fakülteler ve yüksek kullar itibariyle öğretim üyesi ve yardımcıları'rm sayıs Fakültesi Prfesör Dçent Asistan Uzman Okutman D. T. C. Fak. Eczacılık Fak. Eğitim Fak. Fen Fk. Hukuk Fak. Siyasal Bil. Fak. Basın Yayın Yük. Ok. Tıp Fak. Diş Hekimliği Yük. Ok. İlahiyat Fak. Veteriner Faik. Ziraat Fak _ Yekûn Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

13 Mevcut öğrenci sayısı ile bu sene alman öğrenci adedi ve mezun miktarı ise şöyledir : Fakülte ve yüksek kullar Yeni alman öğrenci sayısı Öğrenci sayısı (tplamı Mezun öğrenci sayısı D. T. C. Fak. Eczacılık Fak. Eğitim Fak. Fen Fak. (Hukuk Fak. İlahiyat Fak. isiyasal Bilgiler Fak. Basın Yayın Yüksek Okulu Tıp Fak. Diyarbakır Tıp Fak. Tıp Fak. Diş Hekimliği Yüksek kulu Veteriner Fak. Ziraat Fak Tplam Fakültelerin her yıl yeni yeni kürsüler ve enstitüler kurulnı asiyi e inkişafları kadr bakımından müşkül la üniversitenin gerek öğretim üyesi ve yardımcıları, gerekse teknik tekillik persnel idare elemanları için bir zaruret halini almıştır. Üniversitenin bu ihtiyacı karşılamak için hazırladığı kadr kanunu tasar.sı geç edilmiş lup, halen Maliye Bakanlığında bulunmaktadır. Bu tasarının biran evvel kanunlaşması üniversiten rahlığın yaratılmasını mümkün kılacaktır. Ankara Üniversitesi, içinde bulunduğumuz ders yılı zarfında Dil ve Tarih - Cğrafya Fakültesinin kütü ya Yüksek Mühendisliği binası, Veteriner Fakültesi Virlji Enstitüsü inşaatı. Ziraat Fakültesi sütçülük i Fakültesi ek bina inşaatı, Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Vaym Yüksek Okulu binası ve Eczacılık Fak ni yürütmüş; bunlardan Fen Fakültesi Kimya Yüksek Mühendisliği binası ile Siyasal Bilgiler Fakültesi atı tamamlanmıştır. 6 prgramı ile, mevcut inşaatlara ilâveten, rektörlük merkez tesislerinin, Tıp Fakültesi kültesi Bağ - Bahçe ve Bitki Kruma binalarının inşaatına başlanacaktır. Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

14 Üniversitenin, bu tesislerinin en kısa zamanda yapılması, plânlı devreye ve kalkınma hızma uyarak i si için Üniversiteye ve na bağlı fakültelere ait inşaatların 40 sayılı Artırma, eksiltme ve îhale Kanun Kanunundan muaf tutulmasını sağlamak maksadiyle sevk etmiş lduğu kanun tasarısının biran evvel k rın tahakkuku için zaruri görmekteyiz. Bunlardan başika bütçenin bölüm ve maddeleri arasında seyyaliyeti sağlamak ve bu suretle hizmetle de neticelendirilmesini temin etmek maksadiyle üniversite bölümleri arasında aktarma yapmaya Maliye bir maddenin bütçe kanunu maddeleri arasında yer almasını da uygun mütalâa etmekteyiz. (Madde (A/l) sayılı cetvelin aylık ve ücret kesimleri ile bunlarla ilgili tazminat, ödenek ve emek leri arasında aktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir.) Üniversitenin refrmla ilgili çalışmalarına gelince; Daha mükemmel bir şekilde yetişip geleceğe daha iyi hazırlanmak arzusu şeklinde değerlendirilen ö tenin, bir kısmı da devletin imkânları içinde mütalâa edilmiştir. Üniversitenin kendi imkânları dâhilinde görülen öğretimle ilgili istekler, fakülte yetkili kurullarınca lanarak neticelendirilmiştir. Öğretimle ilgili diğer knulardaki temel srunlar, üniversite senatsunca tarafından incelenmiş ve getirilen tekliflerin büyük bir kısmı karara bağlanmıştır. Bu kararlar bir kitap kili makamlara ve bütün ilgililerin bilgi ve tetkikine sunulmuştur. Bu meyanda bâzı ssyal ihtiyaçların len 6 yılı Bütçesine de aksettirilmiştir (muhtaç öğrencilere yardım, talebe kantinlerine yardım, spr lerine yardım gibi.) Üniversite srunları çözümünün müşterek söz sahibi lma prensibi uyarınca eşit sayıda prfesör, dçe kurulmasına karar verilen fakülte ve üniversite karma kurulları aracılığı ile gerçekleştirilmesi öngörülm Tam gün çalışma için evvelce verilen prensip kararının tatbik şekli de üniversite senatsunca tâyin Sn larak, üniversite öğretim üyeliği meslekinin başlıca kaynağı lan asistanlar ile öğretim üye ve zeltilmesi knusu üzerinde de ehemmiyetle durmak isteriz. Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim Kmisy da bulunan bu knudaki tasarının biran evvel kanunlaşmasına, bu çk önemli ve hayatî meselenin halli içi mekteyiz. Yüksek Kmisynun müsamahasına sığınarak ekli cetvelle bâzı ilâve teklifler de yapmış bulunuyru sırasında etraflıca arz edilecek lan bu tekliflerimizin kabulünü de Yüksek Kmisyndan rica etmektey Raprtör Yiğit Köker Ankara Senatörü Raprtör Kudret Bsuter Giresun Milletvekili Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

15 3 Madde Ödeneğin çeşidi Dili İve Tarih - Cğrafya Fakültesi.30 Geçici hizmetliler ücreti.0 İşçi ücretleri.33 Araştırma ve inceleme ylluğu 3.40 Yayın alımları ve giderleri 5.46 Malzeme alım ve giderleri 6.6 'Malzeme alım ve giderleri Fen Fakültesi :.30 Geçici hizmetliler ücreti Araştırma ve inceleme giderleri Hukuk Fakültesi :. Yapı, tesis ve büyük narım giderleri Tıp Fakültesi :. Hizmetliler ücreti.370 Emekli kesenekleri karşılığı 3.40 Yayın alımları ve giderleri Araştırma ve inceleme giderleri Veteriner Fakültesi : 6.6 Malzeme alım ve giderleri Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

16 4 Madde Ödeneğin çeşidi Ziraat Fakültesi :.0 Hizmetliler ücreti.30 Geçici hizmetliler ücreti 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve. giderleri Yayın alımları ve giderleri 3.30 Aydınlatma giderleri Araştırma ve inceleme giderleri 3. Makina, teçhizat alımları ve, büyük narımları İlahiyat Fakültesi :...0 Genel idare aylıkları (İlk bütçe teklifinde yktu) 3.40 Yaym alımları ve giderleri 3.40 [Bahçe giderleri 5.4( Mal'zenıc alım ve giderleri Siyasal Bilgiler Fakültesi :.50 Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti (İlk bütçe teklifinde yktu) İ3.L30 Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri (Bütçe teklifinde nksan tekli edilmiştir) Eczacılık Fakültesi :.430 Knferans ücreti İlk teklifte idi..50 Üniversite tazminatı İlk teklifte yk in yetmiyr Yaym alımları ve giderleri Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

17 5c ı"~ 000 ^ g 000 c ı 'M -t- "*" î P- ^'ı yi lo rh ÖJL ^ ^ P* '" ^ T' 'C H '-O!M Ct!M Ol

18 6 İSTENİLEN KADROLARA AİT LİSTE Dil ve Tarih - Cağrafya Fakültesi : (E) Cetveliıiden 4 aded 50 liralık, 4 adcd 00 liralık,. adcd 50 liralık Okutman kadrsu. Fen Fakültesi : (E) Cetvelinden 5 aded 00 liralık Okutman kadrsu. Ziraat Fakültesi : adcd 00 liralık Usta, adcd 700 liralık Teknisyen, 4 adcd liralık Labrant, adcd 450 liralık T Hizmetlisi. ilahiyat Fakültesi : aded nci Mümeyyiz 450 liralık. Eğitim Fakültesi : Bir Statin Vagn. Siyasal Bilgiler Fakültesi : (E) Cetveli G'örevin adı Adcd Üct Hizmet Süres Prf. veya İfam an X* Okutman Prf. veya Uziman Okutman 4 3 f.) n : $ O00. 00! 000 İ l >! Ay >> >> -,) Nt : 000 liralık kadrnun hir ianesi J>. Y. Y. Okulu içindir. Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : fi3)

19 7 Tıp Fakültesi : Kadın - Dğnm Kliıüği için (D) Cetveli Görevin çeşidi Hemşire - Ebe Baş II m.şl re (Ameliyathane için) Hemşire (A m e! i y a.thane için) Hemşire yardımcısı Hastabakıcı - Hademe Miira caaıt Mm uru Labrant Asansörcü Santral Memuru Arşiv Memuru Aşçı Aşçı Yardımcısı A dert 6 i ) ) 0 Ücret Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

20 Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Karma Kmisynu Esas N. : /56 Karar N. : 4 Bütçe Karma Kmisynu rapru Cumhuriyet Senatsu.Başkanlığına tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulup, bilâhara kmisynumuza havale Bütçe Kanunu Tasarısı) ; Millî Eğitim Bakanı, Üniversite Rektörü ve Maliye Bakanlığı i m siki! eriyle bağlı fakülte dekanların 0 yılı Bütçe Kanunu tasarıs ile (A/l) Cari harcamalar, (A/) Yatırım harcamaları ve (A/d) S «ırasiyle ( 50 0), ( ) ve ( ) lira ki, tplam larak ( ) lira teklif l tınm Kmisynumuz adına, söz knusu üniversite bütçesi üzerinde gerekli incelemeleri yapmakla g'öre\ lendi ldukları rapr muhtevası ve tamamlayıcı bilgiler sayın üyelerimizin bilgilerine sunulmuş, 0 yık bütç kayesesinde meydana çıkan % 55,0 ranındaki artışın nedenleri izah edilmiş, (A/l) Cari harcamalar, bölüm (.000) Persnel giderlerindeki (Jl 40 30) lira artışın, Vkviüeı.-! van Sağlığı Bilimleri Uzmanlık Yüksek Okulu ile Diyarbakır Ti]) Fakültesine verilen kadr karşılıkları, aded kadr karşılığı, yeni ihdas edilen (50) aded (D) cetveli kadr karşılığı ve lamlara paralel lara içi ve yurt dışı ylluklara yapılan ilâvelerden ötürü ileri geldiği, (3.000) Yönetim giderlerindeki (3 34 ) liralık artışın, Yeni hizmete açılan bâzı kuruluşların genel yönetimle ilgili alım ve giderlerine, gene bu kuruluşların ilâveler dl ay isiyle meydana geldiği, (4.000) Hizmet giderlerindeki ( ) liralık artışın, genel yönetim, malî lıizmctler ve eğilim v geldiği, (5.000) Kurum giderlerindeki ( 3 60) liralık farkın yeni kul ve kurumların kurum giderlerine diği, (0.000) Çeşitli giderler bölümündeki ( 000) liralık artışın ise bilhassa yeni kuruluşlarla ilgili ç den ötürü lduğu, (A/) Yatırım harcamalarındaki tplam ( 34 ) liralık artışın, plânın öngördüğü ya.tirımla (A/3) Sermaye teşkili ve transfer harcamalarındaki farkın ise kısmen ssyal transferler ve kısmen lay.isi yi e meydana geldiği ifade edilmiş,

21 Miitaakıbcn sayın üyeler, üniversite srunları ile ilgili görüş ve temennilerini açıklamış, sn yıllardaki öğre nedenleri giderici tedbirler knusunda meclisler, Hükümet ve üniversitelerimize terettübeden ödevler knusunda Üniversite rektörü, üniversiteler kanunu, üniversitelerarası krdnc çalışma, araştırma, çalışmaları, kadr kanu sunda geniş açıklamalarda bulunmuş ve mütaakı >en maddelerin görüşülmesine geçilmiştir. nci madde, (A/J) Cari harcamalar Hukuk Fakültesi (3.40) Yayın alımları ve giderleri maddesine (00 000), Tıp Fakültesi (.0) (Hizmetliler ücreti) maddesine, müktesebat yükselmeleri dlayısiyle (D) cetvelind şılığı knan ( 00), (3.40) Yayın alımları ve giderleri maddesine ilâve (00 000), (4,540) Araştırma ve ( 000) lira, Veteriner Fakültesi kısmında (6.6) Malzeme alım ve giderleri maddesine ilâve ( ), İlahiyat Fakültesi kısmında (.0) Genel idare aylıkları maddesine, (L) cetvelinden serbest bırakılan () aded kadr karşılığı knan (7. 0), gene aynı fakültenin (3.40), knan cnran (5 000) liralık ilâvelerle tplam larak ( ) lira fazlalıkla ( 4 6) lira larak, (A/) Yatırım harcamaları; Hukuk Fakültesi kısmında (.000) bölüm (3.) Taşıt alımlar] maddesine (5 000), Ziraat Fakültesi kısmında bölüm (3.000) (3.) Makin a, teçhizat alımları ve büyük narımları maddes İlahiyat Fakültesi kısmında bölüm (.000) (.) Yapı, tesis ve büyük narım giderleri maddesine, geç renci hareketleri nedeni ile inşası tamam] anamı van fakülte binası için yılı içinde harcanamıyan ( 7 000) tplam larak ( 3 000) lira ilâve edilerek ödenek miktarı ( ) lira larak, (A/3) Sermaye teşkili ve transfer harcamaları; Rektörlük kısmında, yeniden açılan (35.64) Talebe kantinine yardım maddesine ( ) liralık ödeneğin snuç larak her üç. cetvelde, tplamı ( ) lirayı İmlan ilaveleriyle nci maddedeki ödenek miktarı (7 miştir. nci madde, Gelir ve giderde muvazeneyi sağlamak üzere, iîöiunı (7.000) (7.00) Hazine yardımı maddesine ( den nakit maddesine de ( ) lira ki, tp -..m larak ( ) lira ilâve edilmek suretiyle gelir (7 ve madde bu şekilde değiştirilerek kabul edilmiş!" ir. 3 ncü madde aynen, 4 ncü madde, maddeye bağlı (D) cetvelinin Tıp Fakültesi kısmında (3) ncü dereceden () aded (Anestez receden (Narkzcu) kadrlarının () nci derece ( 750) liraya çıkarılarak değiştirilmiş ve madde bu değişik şek.\;ı;,nra Lün\ ;>r'ü'ie.'; Bütçesi (H, SayiSi : 63)

22 0 5 nci madde, maddeye bağlı (L) cetvelinin (İlahiyat Fakültesi kısmındaki () nci dereceden () bırakılması suretiyle değiştirilmiş ve madde bu değişik şekliyle kabul edilmiştir. 6, 7,,, 0 ve nci maddeler ise aynen kabul edilmiştir. Genel Kurulun tasvibine arz edilmek üzere Yüfek Başkanlığa sunulur. Başkan Kütahya M. Erez Başkan V. Aydın İ. C. Ege Sözcü Znguldak K. D. Sungun K â!' i ] > OrcU S. Pehlivanğlu 0 Antalya //. F. Bztepe Balıkesir C. İnkaya Balıkesir S. Kç B.iu K. Demir (''umhurı R Çrum A. Tp çuhanı Erzurum (!. Önder Eskişehir M. İ. Angı Giresun K, Bsuter (r S İstanbul N. Erğan İsftaınbu] M. Güven İzmir /. Gür san İzmir L. Yurdğhı K F Manisa 0. Karasmanğlu Manisa Ö. Sakar Muğla T.Şahin İ imzada buluna m ar il Niğde U. Özalp Z Rize E. Y. Akçal Sakarya 0. SaUhğlu Samsun.. F. Alisan Sivas M. K. Palağlu T S. Trabzn E. Dikmen Trabzn Trabzn Söz hakkım.mahfuzduı- i Söz hakkım mahfuz* duı Ö. L. Hcağlu A. R. TJzuner Uşak M. F. Atayurt 0 t. Yzgat Yt ışüyurt Ankara Üniversitesi Bütçesi (S, Sav:sı : S63

23 HÜKÜMETİN TEKLİFİ Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe kanunu tasarısı MADDE. Ankara Üniversitesine aşağıda gösterildiği üzere (A/l) cari harcamalar için ( 56 3) lira, (A/) yatırım harcamaları için ( ) lira, (A/3) sermaye teşkili ve transfer harcamaları iğin de ( ) lira ki, tplam larak ( ) lira ödenek verilmiştir. (A/l) (A/) (A/3) Cai'i Yahnin Sermaye teşkiharcamalar harcamaları li ve transfer harcamaları Tplam 0BÜTÇE KAIÎLMA KOMİSY Ankara Üniversitesi 6 y r.tadde. Ankara Üniversi (A/l) cari harcamalar için ( 4 ları için ( ) lira, (A/3) se l:jn idn cb ( ) lira ki, tpla vüvılmiftir. (A/l) (A öari Ya harcamalar harc L Rektörlük Dil ve Tarih - Cğrafya Fakaliesi Fen Fakültesi Hukuk Fakültesi Tıp Fakültesi Veteriner Fakülter Ziraat Fakültesi ilahiyat Fakültesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Eczacılık Fakültesi Eğitini Fakültesi Diyarbakır Tıp Fakültesi A L C rektörlük Dil ve Tarih - Cğrafya. Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Fakültesi Tıp Fakültesi L Veteriner Fakültesi Ziraat Fakültesi İlahiyat Fakültesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Bzacılık Fakültesi Eğitim Fakültesi Diyarbakır Tıp Fakültesi Tplam Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

24 (Hükümetin Teklifi) MADDE. - Ankara üniversitesinin gelirleri, bağlı (B) işaretli cetvelde gösterildiği üssre ( ) lira -larak talimin edikıp.tir. MADDE 3. Ankara üniversitesince 0 yılında elde edilecek gelir çeşitlerinden har birinin dayandığı hükümler bağlı (C) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu cetvelde yazılı gelirin tarh ve tahsiline 3 bütçe yılında da devam lunur. MADDE 4. Ankara Üniversitesinin tarihli ve 3656 sayılı Kanunun ncu maddesine giren hizmetlilerine ait kadrlar, bağlı (D) işaretli cetvelde gösterilmiştir sayılı Kanunun ncu maddesi gereğince geçici mahiyetteki hizmetler için Bakanlar Kurulu karariyie kadr alınabilecek tertipler, bağlı (E) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu kadrlar ertesi yıl Bütçe kanunu tasarısiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur. Bunların eldeki kadrlara ek lmaması şarttır. MADDE 5. Ankara Üniversitesinin kuruluşu hakkındaki tarihli ve 53 sayılı Kanun ile bu kanuna ek 7, 735, 07, 5, 4, 43, 44, 77, 7, 0, 030, 054 ve 063 sayılı kanunlara bağlı () sayılı cetvelde yazılı kadrlardan, bağlı (L) işaretli cetvelde gösterilenler 6 bütçe yılında kullanılamaz. MADDE 6. Bütçe Kanununa bağlı (A/) işaretli cetvelin (Yapı, tesis ve büyük narım giderleri) bölümüne dâhil tertiplerden (A/3) işaretli cetvelin (Kamulaştırma ve satmalmalar) bölümüne aktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir. MÂDDÎJ 7. Üniversite Bütçesinin Rektörlük, Fakülte ve kullar kısımlarına dâhil tertipler arasında, bölümle bağlı kalınmak kaydiyle aktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir. (.Bütçe Karma K MADDE. Ankara üniv tvem'ö gösterildiği üsere (7 "'TADD;'-' 3, --- Tasarının M/İDDE 4. - Tasarının 4 MADDE 5. Tasarının 5 MADDE 6. Tasarının 6 MADDE 7 Tasarının 7 Ankara Üniversitesi Bül

25 3 (Hükümetin Teklifi) yet MADDE. (Geçen yılar brçları) maddesindeki ödeneğin memesi halinde : a) 6 yılı Bütçesindeki tertibinde karşılığı bulunan brçlar, ilgili ldukları hizmet tertiplerinden bu maddeye, (luitce Karma Kmisy IVIAJ3DS. - Tasarının nci m b) 03 - S67 bütçe yıllarına aidlup da Muhasebei Umumiye Kanununun 3 nü maddesine göre zamanaşımına uğramamış ve karalıkları yılları bütçelerinde bulunan brçlar, 6 yılı Bütçesinin ilgili hizmet terkipleri veya (Aylık ve ücretler kesimleri hariç) (A/l), (AA?) VÖ (A/A) cetvellerine dâhil ödeneklerden (Geçen yıllar brçları) maddesine Maliye Bakanlığınca aktarılacak ödenekten ödenir. M!:-~)TJE. G-idr bölümlerinden yapılacak br/rcamalara îrrvil, Aığlı (II) işaretli cetvelde gösterilmiştir. i'^-i-in JAAAIAJ 0. Bu kanun Mart 6 tarihinde yürürlüğe girer. MADDE. Bu kanunu Maliye ve Millî Eğitim bakanları yür atili'. >;AiDDB \ ['asarının ncıı m T.IADDD İC. - Tadarının 0 nen MADDIÎ. Tasarının nci Başbakan Devlet Bakanı Dev]et Bakanı S. Demirel S. Öztürk II. Atabeyli Millî Savunma Bakanı A. Tpalğlu Ticaret Bakanı A. Türkü İçişleri Bakanı F. Sükan Sağ. ve Ss. Y. Bakanı V. Â. Özkan Dışişleri Bakanı /. S. Çağlayangil Crüm. ve Tekel Bakanı. Tekin Sanayi Bakanı En. ve Ta, Kay. Bakanı Turizm ve Ta. Bakanı M. Turgut R. Sezgin N. Kür zad Devlet Bakanı K. Ocak Maliye Bakanı C. Bilgehan Tarım Bakanı B. Dağda İmar ve İskân Bakanı II. Menteşeğlu Devlet B A T. JlÜf Millî Eğitim. Ert Ulaştırma S. Bi cca (S. Sav-ıüi : i G3

26 Rektörlük 4 (A/l) CARÎ HARCAMALAR Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 6 ödeneği Hükümetçe Madde Bölüm tplamı Madde Bö.000 PERSONEL GİDERLERİ 3 AYLIKLAR Aylıklar.50 sayılı Kanun gereğince yapılacak ödemeler ÜCRETLER.0 Hizmetliler ücreti.30 Geçici hizmetliler ücreti.50 Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti.60 Sözleşmeli persnel ücreti SOSYAL YARDIMLAR.30 Çcuk zammı.30 Dğum yardımı.330 ölüm yardımı.340 Tedavi ve cenaze giderleri.370 Emekli keseneği karşılıkları EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI Fazla çalışma ücreti.40 Huzur ücreti.430 Knferans ücreti Ankara Üniversitesi Bütçesi :S. Savısı : 63)

27 Rektörlük 5 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Li ıra Hükümetçe istenen Madde Bölüm t Lir TAZMİNATLAR Ek görev tazminatı Kasa tazminatı İKRAMİYELER VE MÜKÂFATLAR.60 Yabancı dil ikramiyesi YOLLUKLAR / - Yurt içi yllukları YÖNETİM YOLLUKLARI. Sürekli görev yllukları.3 Geçici görev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.36 Knferans için getirtileceklerin ylluğu DİĞER YOLLUKLAR.4 Tedavi ylluğu (Yurt içi yllukları tplamı : 000) II - Yurt dışı yllukları YÖNETİM YOLLUKLARI.53 Yurt dışı geçici görev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.7 Yurt dışı staj ve öğrenim ylluğu.7 Yurt dışı kngre ve knferans ylluğu.75 Yurt dışından knferans için getirtileceklerin ylluğu (Yurt dışı yllukları tplamı : 5 000) Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

28 Rektörlük 6 Bölüm Madde Ödeneğin eesidi 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe i Madde Bö YÖNETİM GİDERLERİ CENK I i YÖNETİMLE LAR İLGİLİ ALIM Kırtasiye alımları ve giderleri.3.0 Basılı kâğıt ve defter alımları ve teklerleri 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve «iderleri 3.40 Yayın alımları ve giderleri 3.60 Hizmetli giyim alımları ve giderleri 3.0 Diğer alımlar ve giderleri GENEL YÖNI4TÎMLE İLGİLİ GİDER LER Su giderleri Temizlik giderleri Aydınlatma giderleri Diğer yönetim giderleri ULAŞTİRMA GİDERLERİ Psta - telgraf giderleri Telefn giderleri Ankara Ünh "crsitest Bütçesi (S. Sayısı : 63)

29 Rektörlük 7 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi TAŞIT İŞLETME VE ONARMA GİDER LERİ 3.50 Rektörlük taşıt işletme ve narma giderleri 3.50 Hizmet taşıtları işletme ve narma giderleri HİZMET GİDERLERİ 6 ödeneği Hükümetçe istene Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm Li (i 000 G ^ 3 GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ HİZMET GİDERLERİ 4.30 Mahkeme harçları ve giderleri MALÎ HİZMETLERLE İLGİLİ GİDER LER 4.44 Diğer vergi, resim ve harçlar EĞİTİM VE ARAŞTIRMA GİDERLERİ Staj ve öğrenim giderleri DİĞER EĞİTİM GİDERLERİ ] 4.55 Spr giderleri Ankara Ü rsitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

30 Ol Cö Ol Ol a. g : e* O:. eğ. K CD CD & g ^ # fc t ( t> t ı a P, ^ O" P ^3 CD 0> 3 3. m W Ol Ol Ol 4> 4> rf^ 4i- I t L i t i t <X> OT l>3 I-" 3 0 S 0"? 3 < CD CD KÎ. 3 pj a! r p" P : r. a 3. P^ Q Kİ H CD > 4^ 4^ 4^ 4^ 4*. ^ ^-q ^ ^ <j cp m t a CO OT 4^ to M Ö g W Cî W 0Qt" g_ H-. K- d: N 3 t 3 r 3 er g PJ O> S m P r r - en? ö fcrl* ^ Q w. t Fİ W C/ es El Q P. P^ r O: PJ r CfŞc B ar p: =rç S O W c3 P = 0 O O -ı Ol t ı CS Ol O Ol O Ol O CS M«İ-J P F H" *-i P P R" M. r? Cv P : 3 <rt- O P 6 i^. ts H3' 00 OT CO O O O O CS a Ol O t öl CS m t-j P p PJ P^ r W CJ p: 3 O P" P P *-> r r l i enen CS CS t Ol CO Oi t Ot CS OT P. ^ r y r P 3 CS S : T p *ö P r PJ r

31 Rektörlük 3 6 ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm t Bölüm.Madde Ödemeğin çeşidi Li 5.46 Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderler (Türk Sanatları Tarihi Enstitüsü giderleri tplamı : 000) ÇEŞİTLİ GEDERLER 47 5 PROPAGANDA VE TANİTMA GİDER LERİ 6.30 Üniversite prpaganda ve tanıtma giderleri ULUSLARARASI İLİŞKİLER GİDER LERİ Uluslararası yurt içi tplantıları giderleri Uluslararası prfesör, uzman, mernuı- ve öğrenci mübadelesi giderleri TEMSİL, AĞIRLAMA VE TÖREN Gİ DERLERİ 6.70 Temsil güderleri BAKIM VE KÜÇÜK ONARIM GİDER LERİ 6.0 Bina narımı Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63 j

32 30 PERSONEL 6 yılı tahmjiııleri Hükümetçe tah Madde Bölüım tplamı Madde B Ödeneğin çeşidi GİDİCİLERİ Bölümü tplamı Sil HIM YÖNETİM GİDERLERİ Bölümü tplamı HİZMET GİDERLERİ Bölümü tplamı 50 KURUM: GİDERLERİ Bölümü tplamı Ki 000 ÇEŞİTLİ: GİDERLER Bölümü tplamı 47 CARİ HARCAMALAR TOPLAMI Ankara Üniversitesi Büteesi (S. Sayısı : 63)

33 Rektörlük 3 - (A/) YATIRIM HARCAMALARI Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 6 yılı tahminleri Hükümetçe tahmin e Madde Blüm tplamı Madde Bölüm t Li.000 ETÜT VE PROJE GİDERLERİ EĞİTİM SEKTÖRÜ B/tüt ve prje gidenleri Teknik persnel ücretleri YAPI, TESİS VE BÜYÜK ONARIM Gİ DERLERİ KĞ-İTİM SBKTÖRÜ Yapı, tesis ve büyük narım giderleri Teknik persnel ücretleri Teknik persnel geçici görev ylluğu MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI EĞİTİM SEKTÖRÜ 3. Taşıt alımları ETÜT VE PROJE GİDERLERİ Bölümü tplamı Ankara Üniversitesi Bütçeyi (S. Savısı : 63

34 Rektörlük Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi _ 3 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe i Madde Böl.000 3,000 YAPİ, TESİS VK BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ Bölümü tplamı M AKINA, TEÇHİZAT VE T Ay İT ALIM LARI VE ONARIMLARI Bölümü tplamı YATIRIM HARCAMALARI TOPLAMI Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı :.63)

35 Rektörlük 33 (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI Bölüm Madde 6 ödeneği Hükümetçe istene Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm t ödeneğin çeşidi Lir I - Sermaye teşkili KURUMLARA KATILMA PAYLARI VE SERMAYE TEŞKİLLERİ DÖNER SERMAYELERE ÖDEMELER 3.40 Üniversite basımevi döner sermayesine yardım II - Transferler MALÎ TRANSFERLER AĞIMSIZ BÜTÇELI IDARELERE ÖDEMELER sayılı Kanunun 3 ncü 'maddesine göre Millî Prdüktivite Merkezine ödenecek aidat ULUSLARARASI ÖDEMELER TEŞEKKÜLLERE Uluslararası kurum ve derneklere katılma payı Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63;

36 Rektörlük Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 34-6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe Madde Bö SOSYAL TRANSFERLER EMEKLİ SANDIĞINA ÖDEMELER 35.0 % ek karşılıklar 35.0 Emekli ikramiyesi (Bu ödeneği ihtiyaç nisbefcinde artırmaya Maliye Bakanı yetkilidir.) Sandık yönetim giderleri ÖDÜL, İKRAMİYE, MÜKÂFAT VE YARDIMLAR Talebe kantinine yardım Yabancı memleketlerden gelecek öğrencilere verilecek burs DERNEK, BİRLİK, KURUM, KURULUŞ, SANDIK VE BENZERİ TEŞEKKÜLLE RE YARDIMLAR Memur ve müstahdemlerin öğle yemeği için yardım Vehbi Kç öğrenci Yurduna yardım Üniversite talebe birliğine yardım BORÇ ÖDEMELERİ Geçen yıllar brçları Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

37 Rektörlük Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 35 6 ödeneği Madde Bölüm tpjamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm t Lir İlâma bağlı brçlar (Bu ödeneği ihtiyaç nislbetinde artırmaya Maliye Bakanı yetkilidir.) Geriverilecek paralar : KURUMLARA KATİLMA PAYLARI VE SERMAYE TEŞKİLLERİ Bölümü tplamı MALÎ TRANSFERLER Bölümü tplamı SOSYAL TRANSFERLER Bölümü tplamı BORÇ ÖDEMELERİ Bölümü tplamı SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI TOPLAMI Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63 ı

38 Dil ve Tarih - Cğrafya Fakültesi 36 (A/l) CARI HARCAMALAR Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe i Madde Bö.000 PERSONEL GİDERLERİ AYLIKLAR 'Genel idare aylıkları öğrenim, üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uamanflar aylımarı sayılı Kanun 'gereğince yapılacak ödemeler ÜCRETLER Hizmetliler ücreti Geçici hizmetliler ücreti Yalbancı uzmanlarla yardımcıları ücreti işçi ücretleri SOSYAL YARDIMLAR Çcuk zammı Dğum yardımı ölüm yardımı Tedavi ve cenaze giderleri Emekli keseneği karşılıkları EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI Kesim taplamı Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

39 Dil ve Tarih - Cğrafya Fakültesi 37 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe istene Bölüm t Madde Li Fazla çalışma ücreti Knferans ücreti TAZMİNATLAR Ek görev tazminatı Üniversite tazminatı İKRAMİYELER VE MÜKÂFATLAR.60 YaJbancı dil ikramiyesi YOLLUKLAR I - Yurt içi YÖNETİM YOLLUKLARI. Sürekli görev yllukları.3 'Geçici görev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI yllukları.3 Staj ve öğrenim ylluğu T.33 Araış'tırma ve inceleme ylluğu.35 Enstitüler ylluğu.36 Knferans için getirileceklerin ylluğu DİĞER YOLLUKLAR.4 Tedavi ylluğu (Yurt içi yllukları tplamı : 7 00) Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63^

40 Dil ve Tarih - Cğrafya Fakültesi "Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 33 6 ödeneği Hükümetçe is Madde Bölüm tplamı Madde Böl // - Yurt dışı yllukları YÖNETİM YOLLUKLAK.5';) Yurt dışı geçici görev ylluğu.54 Yalbancı uzmanlar] a. yardımcıları yurt dışı geçici görev yîluğu ünae r rtmi: YOLLÜKLARI.7 Yurt dışı staj ve öğrenim ylluğu.7 Yurt dışı IknJgre ve knferans ylluğu J.7'3 Yurt dışı araştırma ve inceleme ylluğu.75 Yurt dışından knferans için getirtileceklerin ylluğu (Yurt dışı yl!kları tplamı : 4'5 000) YÖNETIM GIDERLERI OE-NEL YÖNETİMLE ÎLdÎLl ALIMLAR 3.0 'Kırtasiye alımları ve giderleri 3.0 Basılı kâğıt ve defter a'lmıları ve gid'erteri '3.3'0 'Döşeme ve demirbaş a'lmıları ve giderleri Yayın alımları ve giderleri İ.5'0 Yakacak alı'mları ve giderleri 3.60 Hizmetli giyim alımları ve giderleri l.l''o 'Diğer alımlar ve giderleri Kî G G0 :Î Ankara Ün i nsitesi' Bütçesi (S. Savısı :.63)

41 Dil ve Tarih - Cğrafya Fakültesi Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 3 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm t Lir GENEL YÖNETİMLE LER İLGİLİ GİDER J0 Su giderleri 3.0 Temizlik giderleri 3.30 Aydınlatma giderleri 3.40 Balhçe giderleri 3.0 Diğer yönetim giderleri ULAŞTIRMA GİDERLERİ 3.40 Psta - telgraf giderleri 3.40 Telefn giderleri TAŞİT İŞLETME VE ONARMA GİDER LERİ 3.50 Hiamet taşıtları işletme ve narana giderleri HİZMET GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ Hİ7JMET GİDERLERİ 4.0 Yangından krunma ve sigrta giderleri Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

42 Dil ve Tarih - Cğrafya Fakültesi Bölüm Madde Öd eneğin çeşidi 40 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe ist Madde Bölü EĞİTİM VE ARAŞTIRMA GİDERLERİ Araştırma ve inceleme giderleri Staj ve öğrenim giderleri KURUM GİDERLERİ ARAŞTİRMA KURUM LAKI (MDERLERİ DEKANLİK ARAŞTİRMA KURUM VE ENSTİTÜ GİDERLERİ 5.4 Bür gidicileri Malzeme alım ve giderleri 5.4 Diğer alım ve giderleri ÇEŞİTLİ GİDERLER LÂBORATUVAR G İDERLERİ Bür 'giderleri J Malzeme a'lrm ve giderleri.6. Diğer alım giderleri ULUSLARARASİ İLİŞKİLERİ (MDER LERİ 6.4'-'>0 uluslararası prfesör, uzman, memur ve löğrenci mübadelesi giderleri :) Ankara Üniversitesi Bütçesi 'S. Savısı : 63^

43 Dil ve Tarih - Cğrafya Fakültesi Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 4 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm t Lir TEMSİL, AĞIRLAMA VE TÖREN Gİ DERLERİ Temsil giderleri BAKIM VE KÜÇÜK ONARIM GİDER LERİ 6.0 Bina narımı PERSONEL GİDERLERİ Bölümü tplana YÖNETİM GİDERLERİ Bölümü tplamı HİZMET GİDERLERİ Bölümü tplamı KURUM GİDERLERİ Bölümü tplamı ÇEŞİTLİ GİDERLER Bölümü tplamı * CARİ HARCAMALAR TOPLAMI Ankara üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63"

44 Dil ve Tarih - Cğrafya Fakültesi 4 (A/) YATIRIM HARCAMALARI Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 6 ödeneği Hükümetçe i Madde Bölüm tplamı Madde Bö L^.ra.000 YAPI, TESİS VE BÜYÜK ONARIM Gİ DERLERİ EĞİTİM SEKTÖRÜ. Yapı, tesis ve büyük narım giderleri MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI EĞİTİM SEKTÖRÜ 3. Makina, teçhizat alımları ve büyük narımları YAPİ, TESİS VE BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ Bölümü tplamı MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI Bölümü tplamı YATIRIM HARCAMALARI TOPLAMI G Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

45 Dil ve Tarih - Cğrafya Fakültesi 43 (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI 6 ödeneği Hükümetçe istene Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm Bölüm Madde ödeneğin çeşidi Li // - Transferler SOSYAL TRANSFERLER 7 30 ÖDÜL, İKRAMİYE, MÜKÂFAT VE YARDIMLAR Tatebe kantinine yardım Muhtaç öğrencilere yapılan yardımlar J DERNEK, BİRLİK, KURUM, KURULUŞ, SANDIK VE BENZERİ TEŞEKKÜL LERE YARDIMLAR Memur ve müstalıdemlerin öğle yemeği için yardım Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. SayısL : 63)

46 Fen Fakültesi 44 (A/l) CARİ HARCAMALAR 6 ödeneği Hükümetçe i Madde Bölüm tplamı Madde Böl Bölüm Madde ödeneğin çeşidi.000 PERSONEL GİDERLERİ AYLIKLAR Genel idare aylıkları 0 0 Öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları sayılı Kanun gereğince yapılacak ödemeler İ ÜCRETLER Hizmetliler ücreti Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti l ç.i ücretleri SOSYAL YARDIMLAR Çcuk zammı Dğum yardımı Ölüm yardımı Tedavi ve cenaze giderleri Î0 000 Emekli keseneği karşılıkları Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63;

47 Fen Fakültesi Bölüm. Madde ödeneğin çeşidi 45 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm t Lir EK ÇALİŞMA KARŞILIKLARI.430 ' Knferans ücreti sayılı Üniversiteler Kanununun 55 nei maddesi gereğince verilecek ücretler TAZMİNATLAR.50 Ek görev tazminatı.50 Üniversite tazminatı İKRAMİYELER VE MÜKÂFATLAR.60 Yabancı dil ikramiyesi YOLLUKLAR Yurt içi yllukları YÖNETİM YOLLUKLARI. Sürekli görev yllukları.3 Geçici görev ylluğu ÖĞ RETİM YOLLUKLARI.33 Araştırma ve inceleme ylluğu.35 Enstitüler ylluğu DİĞER YOLLUKLAR.4 Tedavi ylluğu (Yurt içi yllukları tplamı : 55 50) Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

48 Fen Fakültesi Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 46 6 ödeneği Hükümetçe i Madde Bölüm tplamı Madde Böl II - Yurt dt ı yllukları YÖNETİM YOLLUKLARI.54 Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici görev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.7 Yurt dışı staj ve öğrenim ylluğu.7 Yurt dışı kngre ve knferans ylluğu.73 Yurt dışı araştırma ve inceleme ylluğu (Yurt dışı yllukları tplamı : 6 000) YÖNETİM GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ ALIMLAR Kırtasiye alımları ve giderleri 3.0 Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri 3.40 Yayın alımları ve giderleri 3.50 Yakacak alımları ve giderleri Hizmetli giyim alımları ve giderleri 3.0 Diğer alımlar ve giderleri GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ GİDER LER 3.0 Su giderleri 3.0 Temizlik giderleri 3.30 Aydınlatma giderleri JOO Ankara Üım ersitesi Bütçesi (S. Say]sı : 63)

49 Fen Fakültesi Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 47 6 ödeneği Hükümetçe isten Madde Bölüm tplamı Madde Bölüm Li 3.40 Bahee giderleri 3.0 Diğer yönetim giderleri ULAŞTIRMA GİDERLERİ 3.40 Psta - telgraf giderleri 3.40 Telefn giderleri TAŞİT İŞLETME VE ONARMA GİDER LERİ 3.50 Hizmet taşıtları işletme ve narma, giderleri G HİZMET GİDERLERİ EdİTİM VE ARAŞTİRMA GİDERLERİ Araştırma ve inceleme giderleri Staj ve öğrenim giderleri Dİ.UER EclİTİM GİDERLERİ 4.55 Spr giderleri ÇEŞİTLİ GİDERLER TEMSİL, AĞIRLAMA VE TÖREN Gİ DERLERİ 6.70 Temsil giderleri Ankara Ün "sitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

50 Fen Fakültesi Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 4 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe is Madde Böl.C.0 BAKIM VE KÜÇÜK ONARIM GİDER LERİ Bina narımı PERSONEL GİDERLERİ YÖNETİM GİDERLERİ HİZMET GİDERLERİ ÇEŞİTLİ GİDERLER Bölümü tplamı Bölümü tplamı Bölümü tplamı Bölümü tplamı CARİ HARCAMALAR TOPLAMI Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : L63;

51 Fen Fakültesi 4 (A/) YATIRIM HARCAMALARI Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 6 Ödeneği Madde Bölüm tplamı Hüfkümetçe isten Madde Bölüm L.000 YAPI, TESİS VE BÜYÜK ONARIM Gi- LERİ EĞİTİM SEKTÖRÜ. Yapı, tesis ve büyük narım giderleri MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI EĞİTİM SEKTÖRÜ Makina, teçhizat alımları ve büyük narımları 0 Taşıt alımları YAPI, TESİS YE BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ Bö!". ). ü tplamı MAKİNA, TEÇHİZAT YE TAŞIT ALIM LARI YE ONARIMLARI Bülümü tplamı YATIRIM HARCAMALARI TOPLAMI Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

52 Fen Fakültesi 50 (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 6 ödeneği Hiikümetç e ist Madde Böliiım tplamı Madde Bölü - Transferler SOSYAL TRANSFERLER ÖDÜL, İKRAMİYE, MÜKÂFAT VB YARDIMLAR Talebe kantinine yardım 35.6 Muhtaç öğrencilere yapdan yardımlar DERNEK, BİRLİK, KURUM, KURULUŞ, SANDIK VE BENZERİ TEŞEKKÜL LERE YARDIMLAR Memur ve müstahdemlerin öğle yemeği için yardım Atm enerjisi bursu Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

53 Hulaık Fakültesi 5 Bölüm Madde ödeneğin çeşidi (A/l) CARİ HARCAMALAR 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm L.000 PERSONEL GİDERLERİ AYLIKLAE Genel idare aylıkları Öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları sayılı Kanun gereğince yapılacak ödemeler ÜCRETLER Hizmetliler ücreti Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti SOSYAL YARDIMLAR Çcuk zammı Dğum yardımı Ölüm yardımı Tedavi ve cenaze giderleri Emekli keseneği karşılıkları EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI Fazla çalışma ücreti Knferans ücreti Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

54 Hukuk Fakültesi Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 5 6 ödeneği Hükümetçe ist Madde Bölüm tplamı Madde Bölü TAZMİNATLAR Ek görev tazminatı..50 Üniversite tazminatı İKRAMİYELER VE MÜKÂFATLAR.60 Yabancı dil ikramiyesi YOLLUKLAR / - Yurt içi yllukları YÖNETİM YOLLUKLARI. Sürekli görev yllukları.3 Geçici görev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.33 Araştırma ve inceleme ylluğu.35 Enstitüler ylluğu DİĞER YOLLUKLAR.4 Tedavi ylluğu (Yurt içi yllukları tplamı : 00) // - Yurt dışı yllukları YÖNETİM YOLLUKLARI.54 Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici görev ylluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.7 Yurt dışı staj ve öğrenim ylluğu.7 Yurt dışı kngre ve knferans ylluğu.73 Yurt dışı araştırma ve inceleme ylluğu Ankara Üni si Bütçesi (S. Sayısı : 63)

55 Hukuk Fakültesi 53 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Bölüm Madde ödeneğin çeşidi Hükümetçe isten Madde Bölüm L.75 Knferans için yurt dışından getirtileceklerin yllukları 000 (Yurt dışı yllukları tplamı : 6 0) YÖNETİM GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ ALIMLAE Kırtasiye alımları ve giderleri 3.0 Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri 3.40 Yayın alımları ve giderleri 3.50 Yakacak alımları ve giderleri 3.60 Hizmetli giyim alımları ve giderleri 3.0 Diğer alımlar ve giderleri GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ GİDER- DERLER 3.0 Su giderleri 3.0 Temizlik giderleri 3.30 Aydınlatma giderleri 3.40 Bahçe giderleri 3.0 Diğer yönetim giderleri ULAŞTIRMA GİDERLERİ Psta - telgraf giderleri Telefn giderleri Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı )

56 Hukuk Fakültesi Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 54 6 ödeneği Madde Bölüm tplamı Hükümetçe i Madde Böl TAŞIT İŞLETME VE ONARMA GİDER LERİ 3.50 Hizmet taşıtları işletme ve narma giderleri HİZMET GİDERLERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA GİDERLERİ Araştırma ve inceleme giderleri Staj ve öğrenim giderleri DİĞER EĞİTİM GİDERLERİ 4.55 Spr giderleri KURUM GİDERLERİ ARAŞTIRMA KURUMLARI GİDER LERİ DEKANLIK ARAŞTIRMA KURUM ENSTİTÜ GİDERLERİ 5.4 Bür giderleri 5.46 Malzeme alım ve giderleri 5.4 Diğer alım ve giderler VE Ankara Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 63)

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 0. 1970 YILI İstanbul Teknik Üniversite Bütçesi

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 0. 1970 YILI İstanbul Teknik Üniversite Bütçesi Tplantı : 9 I O CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 0 970 YILI İstanbul Teknik Üniversite Bütçesi İstanbul Teknik Üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarıs Bütçe Karma Kmisynu rapru (/96) T. C. Başbakanlık

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

1966 YILI. e Üniversitesi Bütçes

1966 YILI. e Üniversitesi Bütçes Dönem : Tplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 9 YILI E e Üniversitesi Bütçes Ege Üniversitesi 9 yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Karm Kmisynu rapru (/) T. C. Başbakanlık 0. Kanunlar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

T. C. Başbakanlık 9.9.1963 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 71-2099/4201

T. C. Başbakanlık 9.9.1963 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 71-2099/4201 Dtfntm : A A A Tplat: MÎLLET MECLİSİ S. sı : Q0\ Ankara Üniversitesi kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân Kmisynlar raprları (/) T. C. Başbakanlık.. Kanunlar

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1967 YİLİ. Ankara Üniversitesi Bütçes

Dönem : 1 Toplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1967 YİLİ. Ankara Üniversitesi Bütçes Dönem : Tplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 967 YİLİ Ankara Üniversitesi Bütçes Ankara Üniversitesi 967 yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Bütçe K Kmisynu rapru (/278) T. C. Başbakanlık 29.. 966 Kanunlar

Detaylı

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650)

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650) 484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 7.3.964 - Sayı : 650) No. 435 Kabul tarihi 28. 2. 964 MADDE. Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86 Yılı : 25 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 160.629.521,86 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 48.394.833,28 Personel Giderleri 130.1.4,83 Vergi Gelirleri 8.159.313,80 Memurlar 126.179.271,27 Gelir ve Kazanç Üzerinden Alınan

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI Bütçe Giderinin Türü 20 20 2008 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR TEMEL MAASLAR TEMEL MAASLAR ZAMLAR VE TAZMINATLAR

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 4.551.686, GELİRLER HESABI 510.497.1,28 PERSONEL GİDERLERİ 274.748.5,53 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 21.473.6, MEMURLAR 250.9.677,37 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.579.538,81

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 0.00 41,315,953.79 44,609,693.18 630 01 1 MEMURLAR 0.00 5,641,495.95 6,236,655.84 630 01 1 1 Temel Maaşlar 0.00 3,040,891.55 3,271,081.21 630 01 1 1 01 Temel Maaşlar

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 ÖDENEK CETVELİ - A ÖRNEK - 5 GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMA B CETVELİ ÖRNEK

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU BİNGÖL Temmuz 2017 11 SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR Dök. No: AUZEF-FR-3.1-24 Yayın Tarihi:12.09.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM ANALİTİK BÜTÇE KODLARINA GÖRE

Detaylı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı 30 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 sayılı Kanuna ek Elâzığ Veteriner Fakültesi kuruluş kadroları hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 2.847.265, 6 GELİRLER HESABI 850.285.4,55 PERSONEL GİDERLERİ 1.524.773,16 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.789.8,10 MEMURLAR 1.3.653,72 6 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.1.3,98

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145)

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145) 5 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 99 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III. 99 - Sayı; 75) No. 58.-' *' r Kabul tarihi ' * 7..99 BÎRÎNCl MADDE Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdülrüğü

Detaylı

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu 66 Bursa (Uludağ) Üniversitesi 976, 977, 978, 979, 980, 98 ve 982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 8.6.984 Sayı : 845) Kamın No. Kabul Tarihi : 04 5 S 6.984 Giderler MADDE. Bursa

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 365.182.150,38 GELİRLER HESABI 4.7.5,40 PERSONEL GİDERLERİ 241.462.510,23 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 22.7.348,78 MEMURLAR 218.218.281,35 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.266.773,34

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ - 2016 İÇİNDEKİLER SUNUŞ İ I. OCAK HAZİRAN 2016 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI.1

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ 01 PERSONEL GİDERLERİ 235.086.904,00 01 1 MEMURLAR 94.035.681,00 01 1 1 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 1 01 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 2 Zamlar ve Tazminatlar 33.140.766,00 01 1 2 01 Zamlar ve

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) KBÖ KBÖ 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 26.326.000 31.820.960 46.381.000 23.834.698 65.073.000 60.808.000 64.538.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 26.326.000 31.820.960 46.381.000

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 Yılı : 24 GİDERLER HESABI 628.326.718, GELİRLER HESABI 671.171.244,77 PERSONEL GİDERLERİ 358.6.615,34 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 81.467.4,53 MEMURLAR 336.8.825, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.989.2,83

Detaylı

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOD AÇIKLAMA 2016 Harcamaların I II III IV % Oranları 01 Personel Giderleri 7,977,997.64 17.62 02 Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 1,476,182.21 3.26 03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 13,523,585.11

Detaylı

5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNUN 30 ncu MADDESİ GEREĞİ KAMUOYUNA DUYURU

5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNUN 30 ncu MADDESİ GEREĞİ KAMUOYUNA DUYURU 5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNUN 30 ncu MADDESİ GEREĞİ KAMUOYUNA DUYURU 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 2007 yılında kullanılmak üzere Üniversitemize Personel Giderleri için

Detaylı

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ 830 BÜTÇE HESABI 303,138,520.47 218,365,887.13 177,218,827.30 830 01 PERSONEL 53,132,315.89 60,869,561.14 65,906,398.20 830 01 1 MEMURLAR 7,044,749.59 7,956,369.31 8,601,011.72 830 01 1 1 Temel Maaşlar

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesine istinaden mütenevvi müdürlüklerden mütenevvi kalemler arasında ödenek aktarılması.

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 0 5018 sayılı Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık bütçe uygulama sonuçları, ikinci altı aya ilişkin beklentiler ve hedefler ile

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,08

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,08 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 459.375.5, GELİRLER HESABI 552.844.242,82 PERSONEL GİDERLERİ 297.970.844,39 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 27.592.162,51 MEMURLAR 274.1.877,15 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.6.1,

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58 GİDERLER HESABI 52.446.5,58 GELİRLER HESABI 74.8.8,79 PERSONEL GİDERLERİ 29.519.1,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.427.358, MEMURLAR 28.856.370, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.242.8, Temel Maaşlar

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,64

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,64 GİDERLER HESABI 250.280.4,64 GELİRLER HESABI 216.586.625, PERSONEL GİDERLERİ 1.210.416,98 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.747.268,22 MEMURLAR 1.865.8,80 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 9.0.2,87 Temel Maaşlar

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YILI 2012 BÜTÇE KESİN HESABI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 SIRA SAYFA İÇİNDEKİLER NO NO 1 Meclis Kararları - 2 Gider Kesin Hesap Cetveli Açıklaması 8 3 Gelir

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) SONU 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817 82.841.000 88.697.000 93.490.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817

Detaylı

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI 630 GİDERLER HESABI 179.380.571,37 246.631.591,95 107.250.640,31 630 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.540,21 31.982.752,53 630 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 630 1 1 1

Detaylı

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl)

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) 1.60.01.01.3.9.00.1.01.1.1.01 Memur Maaşları 1,633,000.00

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ BELEDYE AÇKLAMA 0 YL 00,000,000.00 KONYA 00,000,000.00 MERAM 00,000,000.00 0 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ,,.00 0 GENEL KAMU HİZMETLERİ,,.00 Yasama ve Yürütme Organları Finansal ve Mali işler Dışişleri Hizmetleri,,.00

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 521.528.212,18 GELİRLER HESABI 739.9.743,17 PERSONEL GİDERLERİ 125.744.473,97 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 16.7.459,41 MEMURLAR 120.297.4,92 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.512.227,48

Detaylı

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma 46 BELEDİYE 650.000.000,00 46 BALIKESİR İLİ 650.000.000,00 46 BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000,00 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ 3.224.503,00 46 10 01 02 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.224.503,00 46 10 01

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) 38 60 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142 81.440.000 89.064.000 96.898.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.5.789.665, GELİRLER HESABI 824.273.918,20 PERSONEL GİDERLERİ 8.298.885,92 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.379.1,38 MEMURLAR 4.476.455,77 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.364.487,71

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU BİNGÖL Temmuz 2016 11 SUNUġ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448 Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1306 1969 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu raporu (Millet Meclisi 1/22; Cumhuriyet

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 3.661.647,96 3.661.647,46,50,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 3.661.647,46

Detaylı

2014 YILI BÜTÇE KARARI

2014 YILI BÜTÇE KARARI 2014 YILI KARARI 1 2014 YILI KARARI 2 2014 YILI KARARI 3 2014 YILI KARARI 4 2014 YILI KARARI 2014 MALİ YILI KARARI Sosyal Güvenlik Kurumu Ziyabey Caddesi No:6 06520 Balgat / ANKARA Telefon : 0312 207 80

Detaylı

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ 2016 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU 4 MECLİS KARARLARI (KOMİSYONA SEVK İLE İLGİLİ) 10 ENCÜMEN KARARI 11 ÖZET

Detaylı

TCMaliye Bakanlığı 99999999 MUH BİRİM KOD 0001759 2434529,28 PERSONEL GİDERLERİ 162494213,24 MEMURLAR 830 1568129, Temel Maaşlar 59279652,31 Temel Maaşlar Zamlar ve Tazminatlar 59279652,31 47312433,79

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 75.6.319,79 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 45.332.3,96 PERSONEL GİDERLERİ 61.610.3,43 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 892.272,93 MEMURLAR 57.9.563, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 882.242,74

Detaylı

Dönem : 1 jjonem : ı O Toplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : OD. 1967 YILI İstanbul Üniversitesi Bütçe

Dönem : 1 jjonem : ı O Toplantı : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : OD. 1967 YILI İstanbul Üniversitesi Bütçe Dönem : jjnem : ı O Tplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : OD YILI İstanbul Üniversitesi Bütçe İstanbul Üniversitesi yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Bütçe Kmisynu rapru (/8) T. e. Başbakanlık.. Kanunlar

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 66.522.4,70 GELİRLER HESABI 96.594.3,48 PERSONEL GİDERLERİ 40.225.8,85 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.676.1,49 MEMURLAR 39.177.6,21 Mal ve

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88 Kodu : 38. Yılı : GİDERLER HESABI 46.887.791,88 GELİRLER HESABI 1.286.8,76 PERSONEL GİDERLERİ 23.520.988, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.4.3,50 MEMURLAR 23.270.429,63 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 831.596,50

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde,

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 GİDERLER HESABI 9.835.758, GELİRLER HESABI 8.894.162,50 PERSONEL GİDERLERİ 75.645.571,49 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 6.927.573,15 MEMURLAR 74.5.339,56 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 6.768.274,94 Temel

Detaylı

2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Sayfa 2 / 23 R İ Z E Ü N İ V E R S İ T E S İ Sayfa 3 / 23 I- OCAK-HAZİRAN 2008 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. BÜTÇE GİDERLERİ 1-Personel Giderleri

Detaylı

5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNUN 30 NCU MADDESİ GEREĞİ KAMUOYUNA DUYURU

5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNUN 30 NCU MADDESİ GEREĞİ KAMUOYUNA DUYURU 5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNUN 30 NCU MADDESİ GEREĞİ KAMUOYUNA DUYURU 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 2010 yılında kullanılmak üzere Üniversitemize Personel Giderleri için

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF)

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF) I II III IV V I II III IV I I II III IV Bütçe Ödeneği Harcama Bütçe Ödeneği Harcama 46 20 23 MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 100.000.000,00 19.503.478,95 90.000.000,00 28.466.285,23 151.000.000,00 161.167.680,00

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,13

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,13 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 163.837.624, GELİRLER HESABI 253.8.3,89 PERSONEL GİDERLERİ 92.593.5,95 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 8.458.762,40 MEMURLAR 89.879.166,47 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 7.788.822,

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.235.8,38 6 GELİRLER HESABI 4.536.7,27 PERSONEL GİDERLERİ 71.310.872,70 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.693.817,40 MEMURLAR 64.422.5, 6

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ 2012 I. OCAK - HAZİRAN 2011 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. Bütçe Giderleri Üniversitemize,

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Fakültenin yönetsel birimleri şunlardır: Sekreterlik Bürsu Persnel İşleri Öğrenci İşleri İdari ve Mali İşler Kütüphane Teknik Hizmetler Yardımcı

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 Personel SGK Devlet Primi Mal ve Hizmet Alımı Cari Transferler Sermaye Etkili, Ekonomik, Verimli Harcama 2018 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 0 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Sayfa No:1 / 5 830 01 PERSONEL GİDERLERİ 41,315,953.79 44,609,693.18 830 01 1 MEMURLAR 5,641,495.95 6,236,655.84 830 01 1 1 Temel Maaşlar 3,040,891.55 3,271,081.21 830 01 1 1 01 Temel Maaşlar 3,040,891.55

Detaylı

KURUMSAL MALI DURUM BEKLENTILER RAPORU

KURUMSAL MALI DURUM BEKLENTILER RAPORU KURUMSAL MALI DURUM BEKLENTILER RAPORU ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU 6767 sayılı 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 16 Aralık 2016 tarih ve 29928 sayılı mükerrer Resmi Gazetede yayınlanmış ve 01.01.2017 tarihinden

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 23 GİDERLER HESABI 5.4.6,44 GELİRLER HESABI 24.379.724,42 PERSONEL GİDERLERİ 2.676.786,21 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 33.1,70 MEMURLAR 2.643.2,45 Mal ve Hizmet

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 8.647.365,72 GELİRLER HESABI 32.6.980,27 PERSONEL GİDERLERİ 4.0.5,62 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 110.952,54 MEMURLAR 3.935.439,42 Mal ve

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 25 AKTİF HESAPLAR N Yılı 25 PASİF HESAPLAR N Yılı 25 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.870.8,81 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 393.5, 10 HAZIR DEĞERLER 1.193.622,44 32 FAALİYET BORÇLARI 42.687,25

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 7 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 41,315,953.79 44,609,693.18 53,132,315.89 630 01 1 MEMURLAR 5,641,495.95 6,236,655.84 7,044,749.59 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,040,891.55 3,271,081.21 3,520,342.71

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 2.673.947,88 GELİRLER HESABI 192.726.482,23 PERSONEL GİDERLERİ 86.447.235,27 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.278.474,82 MEMURLAR 83.368.572,95

Detaylı

Toplantı : 7. 1968 YILI İstanbul Üniversitesi Bütçe

Toplantı : 7. 1968 YILI İstanbul Üniversitesi Bütçe Tplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU I A S. Sayısı : U 968 YILI İstanbul Üniversitesi Bütçe İstanbul Üniversitesi 968 yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Bütçe K Kmisynu rapru (/436) T. C. Başbakanlık 30.. Kanunlar

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 1.545.231,93 6 GELİRLER HESABI 8.559.250,42 PERSONEL GİDERLERİ 66.1.837, 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.844.765,56 MEMURLAR 58.738.460,42

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2008 MALİ YILI 1. 6 AYLIK BÜTÇE UYGULAMA RAPORU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2008 MALİ YILI 1. 6 AYLIK BÜTÇE UYGULAMA RAPORU Sayı : 3361 TC. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı) Tarih : 18/07/2008 Bilindiği üzere, 5724 sayılı 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 28 Aralık 2007 tarih ve 26740

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı