YEREL YÖNETİMLERDE KAYIP KAÇAK SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Güngör GÜLENÇ İnşaat Mühendisi BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YEREL YÖNETİMLERDE KAYIP KAÇAK SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Güngör GÜLENÇ İnşaat Mühendisi BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı"

Transkript

1 YEREL YÖNETİMLERDE KAYIP KAÇAK SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Güngör GÜLENÇ İnşaat Mühendisi BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı EKİM 2015

2 **1989 yerel seçimleri ile Buski Genel Müdürlüğümüzün 3 merkez ilçede sorumluluk alanı 256 km2 olmuştur. **2004 yılında 5216 sayılı kanun ile 7 ilçede km2 ye, **2014 yerel seçimleri ile sorumluluk alanımız 17 ilçede km2 ye genişlemiştir.

3 256 km km km2

4 **Buski Genel Müdürlüğü olarak 1989 yılından 2015 yılına kadar; a) km kanalizasyon imalatı, b) km yağmusuyu imalatı, c) km içmesuyu imalatı yapılmıştır.

5 İçmesuyu Depoları; **3 merkez ilçede; m3 toplam hacminde, 53 adet büyük çaplı (1.000 m3 üstü) içmesuyu deposu, **9 ilçede m3 toplam hacminde, 206 adet küçük çaplı içmesuyu deposu yapılmıştır. **İçmesuyu depolarının toplam hacmi m3 tür.

6 **Şehrimizin su ihtiyacının % 85 i Nilüfer ve Doğancı Barajlarından, % 15 i Uludağ pınar kaynaklarından sağlanmaktadır. **İhtiyaç olması durumunda Bursa ovasında 200 adet yer altı su kuyusu devreye alınabilecek durumdadır. **Nilüfer ve Doğancı Barajlarından gelen günlük yaklaşık m3 su Doburca Arıtma Tesislerinde ( m3/gün kapasite) arıtıldıktan sonra şehre verilmektedir.

7 Doğancı Barajı-(Yıllık kapasitesi:110 milyon m3)

8 Nilüfer Barajı-(Yıllık kapasitesi:60 milyon m3)

9 Doburca İçmesuyu Arıtma Tesisi-(kapasite: m3/gün)

10 **Buski Genel Müdürlüğümüzün bugün itibariyle abone sayısı; Merkez 3 ilçede adet olup, diğer 14 ilçe ile birlikte toplam abone sayısı: e ulaşmıştır.

11 **Bursa'da 1994 yılında Bursa Su ve Çevre Sağlığı Projesi kapsamında M1 projesi adı altında fotoğmetrik yöntemle halihazır haritalar üretilmiştir. **İçmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu mevcut altyapısı 1995 yılında P1 adı verilen sayısal altyapı haritalarının yapımı ile Çoğrafi Bilgi Sistemine aktarılmıştır.

12 **1995 yılından itibaren Bursa İçmesuyu Projesi kapsamında (proje firması ve kurumumuz tarafından) içmesuyu depoları, isale hatları ve alt bölge bazında içmesuyu şebeke projeleri hazırlanmaya başlanmıştır. Proje hazırlanması sırasında, P1 projesi kapsamında haritalara işlenen mevcut içmesuyu hatları özellikle isale ve ana iletim hatları dikkate alınmıştır. Proje yapımı ve revizyonları günümüzde devam etmektedir.

13 **İçmesuyu şebeke projeleri hazırlanırken; a)her alt bölgede abone sayısı yaklaşık adet, b)şebeke basıncı 4 atü-8 atü, c)her alt bölgeye ana iletim hattından, tek noktadan su girişi olacak şekilde projelendirilmiştir.

14 257 ALT BÖLGEYE AİT BURSA HARİTASI

15 **Şehrin su ihtiyacının % 85 ini sağlayan Doburca Arıtma Tesisleri çıkışında bulunan debimetreye ek olarak, 1995 yılında itibaren pınar kaynaklarının beslediği içmesuyu depoları ve yer altı su kuyularına debimetreler takılarak üretilen suyun ölçülmesine ve abonelerden gelen toplam sarfiyat bilgileri ile kayıp kaçak su oranı hesaplanmasına başlanmıştır. **1995 yılında şehrimizdeki kayıp kaçak oranı % 65 idi.

16 1996 yılında içmesuyu şebekesi için Ø 100 mm-ø 300 mm arasında fontdüktil içmesuyu boruları ve isale hatları için Ø 400 mm üstü çelik borular idare tarafından satın alınarak, isale hatları döşenmesi ve alt bölge bazında şebeke rehabilitasyonuna, su kaybının yüksek olduğu şehrin üst mahallelerinden başlanmıştır.

17 Buski Genel Müdürlüğü kurulmadan önce döşenmiş olan pik, çelik, font, asbest ve bazı pvc içmesuyu şebeke boruları ile evsel bağlantıları iptal edilerek, ağırlıklı olarak fontdüktil, az miktarda PVC ve HDPE içmesuyu şebeke boruları döşenmiş, isale ve ana iletim hatlarında çelik boru ve fontdüktil borular kullanılmıştır.

18 İçmesuyu şebeke rehabilitasyonu çalışmaları sırasında mevcut olan tüm içmesuyu evsel bağlantıları iptal edilerek, evsel bağlantılar PE borular ile bina cephesine kadar yenilenmiştir.

19 Bursa İçmesuyu projesi kapsamında yılları arasında km (köyler dahil) içmesuyu hattı döşenmiştir. Bu hatların Km içmesuyu şebekesi, 623 Km isale ve ana iletim hattı şeklindedir.

20 Yükleniciler tarafından yapılan çalışmalar esnasında imalatların harita ölçümleri alınarak Buski Bilgi Sistemine aktarılmış, harita ölçümlerinin en az % 10 u kurumumuz tarafından kontrolü yapılarak Buski Coğrafi Bilgi Sistemine aktarılmaktadır.

21 yılları arasında yapılmış olan imalatlar (İçmesuyu şebeke rehabilitasyonu, isale hatlarının döşenmesi, içmesuyu depolarının yapılması) kredi alınarak ve kurum kaynakları kullanılarak yükleniciler vasıtasıyla yaptırılmıştır. Bu çalışmalar sırasında kurum olarak kontrol mühendisleri, tekniker ve teknisyenler ile titiz ve üst düzeyde planlama ve kontrollük çalışmaları yapılmıştır.

22 Yüklenicilerin kullandığı malzemelerden içmesuyu borusu,pe boru, fittings, vana ve tüm malzemeler idare malı olup, yükleniciler tarafından malzeme temini yapılmamıştır. Yüklenicilere sadece kazı, dolgu ve boru döşenmesi çalışmaları yaptırılmıştır.

23 **Siteler, park bahçeler, hayrat çeşmeler, okullar, camiler, hastaneler, kamu binaları dahil tüm su kullanılan noktalara sayaç takılarak kullanılan suyun ölçülmesi sağlanmıştır. **Ayrıca site sayacı uygulamasına geçilerek sitelerde suyun giriş noktasına site sayacı takılmıştır. Site sayacı ile site içindeki tali abonelerin toplamı arasında fark oluşması durumunda aradaki fark miktar site yönetimine fatura ettirilmektedir. **Bu yöntem ile birçok sitede usulsüz kullanım ile kayıp su tespit edilerek kayıp su miktarı önlenmiştir.

24 **Bursa İçmesuyu Projesinde 257 adet alt bölge bulunmakta olup, her alt bölgeye ana iletim hatlarından tek giriş yapılarak debiölçer odaları yapılmıştır. **Bu çalışmalar yaklaşık % 95 seviyesinde tamamlanmıştır. **Çalışmalar yeni imara açılan bölgelerde devam etmektedir.

25 **10 yıllık kullanım süresi dolmuş olan sayaçlar 1997 yılından itibaren program dahilinde değiştirilmiştir. **2014 yılı itibariyle şehrimizde 3 merkez ilçede toplam adet abonenin arasında adet, arasında toplamda adet sayacı değiştirilmiştir.

26 **İçmesuyu arızaları 2008 yılına kadar İçmesuyu Bakım Onarım ekiplerimiz ile yapılmıştır. **2008 yılından günümüze kadar olan içmesuyu arızaları yükleniciler ve İçmesuyu Bakım Onarım ekiplerimiz tarafından ortak yapılmaktadır.

27 **Abone olan vatandaşların abone bağlantıları 1990 yılından itibaren kurumumuz tarafından yükleniciler vasıtası ile PE boru kullanılarak yapılmaktadır. **Yeni abone olan vatandaşların sayaçları, kurumumuz personeli ve kurumumuz yüklenicileri vasıtası ile takılmaktadır. **Hiçbir vatandaşa içmesuyu abone bağlantısının kazısını veya bağlantısını yapmasına müsaade edilmemektedir.

28 **Takılan tüm sayaçlar kurumumuz malı olup, vatandaşın satın aldığı herhangi bir sayaç kurumumuzca onay ve kabul görmemektedir.

29 **Usulsüz kullanımlar ile ilgili olarak, ihbar sonucu ve rutin kontroller neticesi gerekli çalışmalar yürütülmektedir yılında 202 adet kaçak su kullanımı ile 94 adet usulsüz kullanım tespiti yapılmış, zabıt tutulmuş ve yasal işlemler başlatılmıştır.

30 **Yukarıdaki detayları açıklanan çalışmalar neticesinde; **1995 yılında % 65 olan kayıp kaçak su oranı, **2000 yılında %44, **2005 yılında % 26, **2010 yılında % 24,5, **2014 yılı sonu itibariyle % 22,75 olmuştur. **2020 yılı sonu itibariyle hedefimiz % 20 olarak belirlenmiştir.

31 SCADA SİSTEMİ **Buski İçmesuyu Scada Sistemi 2008 Yılında kurularak devreye alınmıştır. Scada sistemi ile; a)içmesuyu şebekesi üzerindeki bilgilere gerçek zamanlı olarak erişilebilmekte, b)tüm uzak istasyonlar merkezden kontrol edilebilmekte, c)bu bilgiler ile kurumumuzun operasyonel kabiliyeti arttırılmaktadır.

32 **İçmesuyu Scada Sistemi ile; a)39 adet büyük çaplı içmesuyu deposu, b)14 adet pompa istasyonu, c)164 adet içmesuyu alt bölge ölçüm istasyonu, d) 7 adet dağınık ölçüm istasyonu, e) 31 adet kontrol noktası ölçüm istasyonu, f) 7 adet isale hattı vana istasyonu, g) Doburca içmesuyu arıtma tesisi Scada merkezinden izlenmekte ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır.

33 Scada Sistemi ile ayrıca; **250 adet küçük çaplı depo, pompa istasyonunun izlenmesi ve kontrolü yapılmaktadır. **257 adet içmesuyu alt bölgesinden 164 adedinin takibi yapılmaktadır. Kalan 93 adet alt bölgenin scada sistemine alınması çalışmaları devam etmektedir.

34 İÇMESUYU ALT BÖLGELERİ **Ortalama adet aboneyi kapsayan ve ana iletim hattından tek noktadan su girişi olan izole edilmiş alt bölgeler oluşturularak, su giriş noktalarında debiölçer odaları inşa edilerek, debiölçer odalarına değişik çaplarda (ort Ø ) elektromanyetik debimetreler takılmıştır.

35 C 4 B alt bölgesine ait debiölçer odası ve debiölçer ölçüm panosu fotoğrafı

36 **Debimetrelerden geçen debilere ait veriler anlık olarak scada merkezine alınmakta, saklanmakta ve analizleri yapılmaktadır.

37 **Ağustos 2015 itibariyle, 80 alt bölgede, adet aboneyi kapsayan eşzamanlı okuma yapılmaktadır. Eşzamanlı okuma ile o alt bölgedeki tüm aboneler aynı günde endeks okuma memurları tarafından okunmaktadır. **Alt bölgedeki abonelerin toplam sarfiyat miktarı ile debimetreden geçen su miktarı aylık olarak kıyaslanarak, kayıp kaçak oranı alt bölge bazında hesaplanmaktadır.

38 Alt bölge bazındaki kayıp kaçak oranının belirlenerek analiz edilmesi çalışmaları şu şekilde yapılmaktadır.

39 a) İçmesuyu alt bölgeleri, kaçak arama ekiplerince projeli olarak gezilerek, kaçak arama cihazları ile içmesuyu şebekesi dinlenmekte, yüzeye çıkmayan arızalar tespit edilerek, tamiratı yapılmaktadır. Kaybı önlenen su miktarı scada sistemi ile takip edilmekte ve analiz yapılarak kayıt altına alınmaktadır. Kayıp kaçak oranı yüksek olan yerlerin kaçak arama cihazı ile taranmasına öncelik verilmektedir.

40 Kaçak arama ekibi çalışma esnasındaki fotoğrafı

41 **Kaçak arama ekipleri tarafından, Ekim 2012 den günümüze kadar, kaçak arama dinleme cihazları ile tarama yapılması neticesinde 450 adet arıza tespit edilerek giderilmiştir. **Bu çalışmalar ile 900 m3/sa su tasarrufu sağlanmıştır.

42 **Çalışmalara ait örnek verecek olursak, C 3 D 06 alt bölgesinde, kaçak arama ekipleri tarafından, kaçak arama cihazları ile dinleme yapılarak Bahar ve Koğukçınar Mahallelerinde 5 adet içmesuyu arızası tespit edilmiştir. **Söz konusu 5 adet arızanın tarihinde tamiratı ile 11 m3/sa su kaybı önlenmiştir. 5 adet arızanın tamiratı neticesinde önlenen su kaybı günlük yaklaşık 250 m3, aylık m3 tür..

43 **Önlenen su kaybı tabloda görüldüğü gibi scada sistemi ile takip edilerek analiz edilmektedir. Gece su tüketiminin en az olduğu saat 3.00 daki su tüketimi ortalama 33 m3 iken, arızanın tamiratı neticesinde 20 m3 e düşürülmüştür. **Arızaların tamiratı yapılmadan önce bölgede günlük su tüketimi ortalama m3 iken 5 adet arızanın tamiratı neticesinde günlük m3 e düşürülmüştür. Bu bölgedeki kayıp kaçak oranı aylık % 28 iken, arızaların tamiratı neticesinde % 18 e düşürülmüştür.

44 Scada tablosu (SZ 49 için)

45 Scada grafiği (SZ 49 için)

46 b)alt bölge sahası tecrübeli inşaat teknikeri tarafından gezilerek, aboneliği olmayan su kullanıcıları tespit edilmekte, aboneliklerinin yapılması sağlanmaktadır. (Hayrat çeşme, park, yeşil alan, cami, kamu dairesi vs.) 2013 yılından günümüze kadar aboneliği olmayan 190 adet büyük çaplı su kullanıcısı (Park, yeşil alan, cami, hayrat çeşme, kamu binası vs.) tespit edilerek abonelik işlemleri yapılmıştır.

47 c) Arızalı ve okunamayan sayaçlar ile, yüksek endeksli (3 m3 lük sayaçta m3 üstü endeksler) sayaçlar tespit edilerek, acil olarak değiştirilmektedir yılından günümüze kadar sayacı arızalı olan veya sayacı okunamayan 136 adet büyük su kullanıcısı (Park, yeşil alan, cami, okul, hastane, hayrat çeşme, kamu binası vs.) tespit edilerek su sayaçları öncelikli olarak değiştirilmiştir.

48 2013 yılından günümüze kadar yüksek endeksli 259 adet büyük su kullanıcısı (Park, yeşil alan, cami, okul, hastane, hayrat çeşme, kamu binası vs.) tespit edilerek su sayaçları öncelikli olarak değiştirilmiş ve değiştirme çalışmaları devam etmektedir.

49 Yukarıda belirtilen çalışmalar neticesinde kayıp kaçak oranı; **1995 yılında % 65 iken, ** 2014 yılı sonu itibariyle % 23 e indirilmiş, **2020 yılı hedefi % 20 olarak belirlenmiştir.

50 Ekim 2015 Arz Ederim. Güngör GÜLENÇ İnşaat Mühendisi BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İşin Niteliği Toplam Alan Parsel Sayısı Parsellerin Arsa Bedeli Parsel Yüzölçümleri Tahsisi Yapılan Parsel Sayısı Tahsisi Yapılan;Faaliyete

Detaylı

SU KAYIP VE KAÇAKLARI YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SU KAYIP VE KAÇAKLARI YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Orman ve Su İşleri Bakanlığından: SU KAYIP VE KAÇAKLARI YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; içme suyunun etkin kullanılması, su israfının

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu 2İNŞAAT ÇALIŞMALARI. ASO II.-III. Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu 2İNŞAAT ÇALIŞMALARI. ASO II.-III. Organize Sanayi Bölgesi 2İNŞAAT ÇALIŞMALARI 2.1.Sanayi Parsellerinin Tesviye İşleri Bölgemizde tüm parsellerin tesviye işlemleri tamamlanmış olmasına rağmen, yapılan son İmar Planı revizyonu sonucunda oluşan parsellerin tesviye

Detaylı

DENİZLİ BELEDİYESİ ALTYAPI PROJESİ

DENİZLİ BELEDİYESİ ALTYAPI PROJESİ DENİZLİ BELEDİYESİ ALTYAPI PROJESİ 2007 1 Yrd. Doç. Dr. Mahmud GÜNGÖR Denizli Belediye Başkan Yardımcısı 2 Denizli Belediyesi, Belediye Hizmetleri Projesi kapsamında Dünya Bankasından 22.08.2006 2006 tarihinde

Detaylı

Sürdürülebilir Su Yönetimi BÖLÜM-4

Sürdürülebilir Su Yönetimi BÖLÜM-4 Sürdürülebilir Su Yönetimi BÖLÜM-4 Su Kayıplarının Temelleri ve Yönetimi İçerik 1. Giriş bilgileri 2. Su kayıplarının tespiti 3. Su kayıplarını azaltma yöntemleri 4. Su kayıplarının azaltılması için gerekli

Detaylı

İZMİR İÇME SUYU SİSTEMİ KAÇAK AZALTMA PİLOT ÇALIŞMASI

İZMİR İÇME SUYU SİSTEMİ KAÇAK AZALTMA PİLOT ÇALIŞMASI 1 İZMİR İÇME SUYU SİSTEMİ KAÇAK AZALTMA PİLOT ÇALIŞMASI Alev KABAKÇI Haluk KARADOĞAN ÖZET Bu çalışmada, İzmir in pilot bölgelerinde faturalanamayan içme suyunun en aza indirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar

Detaylı

İÇME SUYU TEMİN VE DAĞITIM SİSTEMLERİNDEKİ SU KAYIPLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İÇME SUYU TEMİN VE DAĞITIM SİSTEMLERİNDEKİ SU KAYIPLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Orman ve Su İşleri Bakanlığından: İÇME SUYU TEMİN VE DAĞITIM SİSTEMLERİNDEKİ SU KAYIPLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

SU YÖNETİMİ VE KAYIP-KAÇAKLARIN DÜŞÜRÜLMESİ

SU YÖNETİMİ VE KAYIP-KAÇAKLARIN DÜŞÜRÜLMESİ SU YÖNETİMİ VE KAYIP-KAÇAKLARIN DÜŞÜRÜLMESİ SUAT BALCI Genel Müdür Kasım 2017 Eskişehir Dünya Su Risk Atlası (Kaynak: www.wri.org) Küresel iklim değişikliği, dünyanın her tarafında büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Detaylı

YÖNETMELİK İÇME SUYU TEMİN VE DAĞITIM SİSTEMLERİNDEKİ SU KAYIPLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İÇME SUYU TEMİN VE DAĞITIM SİSTEMLERİNDEKİ SU KAYIPLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 8 Mayıs 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28994 Orman ve Su İşleri Bakanlığından: YÖNETMELİK İÇME SUYU TEMİN VE DAĞITIM SİSTEMLERİNDEKİ SU KAYIPLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU GİRESUN BELEDİYESİ SU VE KANALIZASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012-2013 YILLARI PERFORMANS RAPORLARI PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU Stratejik Hedef 9.2.1 Batlama Derin Deniz Deşarj 1 Proje Hazırlanması ( Adet

Detaylı

2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI K - Q TSE - ISO - EN 9000 11.12.2014 BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ K - Q TSE - ISO - EN 9000 2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SORUMLULUK ALANIMIZ 26

Detaylı

SU KAÇAKLARININ COĞRAFĐ BĐLGĐ SĐSTEMĐ TABANLI TESPĐTĐ: ANTALYA SU VE ATIKSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYGULAMALARI

SU KAÇAKLARININ COĞRAFĐ BĐLGĐ SĐSTEMĐ TABANLI TESPĐTĐ: ANTALYA SU VE ATIKSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYGULAMALARI TMMOB COĞRAFĐ BĐLGĐ SĐSTEMLERĐ KONGRESĐ 2009 02-06 Kasım 2009, Đzmir SU KAÇAKLARININ COĞRAFĐ BĐLGĐ SĐSTEMĐ TABANLI TESPĐTĐ: ANTALYA SU VE ATIKSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYGULAMALARI T. Özden, E. Demirbaş, Đ. Demirel

Detaylı

EK-2 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK-2 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI YENi ABONELİK TALEBİ (SU HİZMET TALEBİ İSKANLI) YENİ ABONELİK TALEBİ (SU HİZMET TALEBİ İSKANSIZ) EK-2 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI SU VE ATIKSU İDARESİ

Detaylı

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYBİS Yenilikler

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYBİS Yenilikler ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYBİS Yenilikler VİZYON üaski yi son teknolojilerin kullanımı ile dünya standartlarına taşımak. ükaçak ve kayıpları en aza indirmek. üarıza müdahalelerini

Detaylı

İAOSB İZMİR ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İAOSB İZMİR ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İAOSB İZMİR ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Organize Sanayi Bölgelerinde Su ve Atıksu Yönetimi İAOSB Örneği Muammer KARADAŞ Çevre Y. Mühendisi Bölge Müdür Yardımcısı Yönetim İlk Genel Kurul 2003 yılında

Detaylı

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI İzmir Büyükşehir Belediyesi Sınırları içinde 2004-2008 Döneminde Aşağıda Özet Olarak Verilen Yatırımlar Yapılmıştır. 208,600 m uzunlukta değişik çaplarda

Detaylı

II. Organize Sanayi Bölgesi (Alcı Türkobası )

II. Organize Sanayi Bölgesi (Alcı Türkobası ) 2 II. Organize Sanayi Bölgesi (Alcı Türkobası ) 2.1 İmar Durumu Bölgemizde imar faaliyetleri tamamlanmış olup fabrika inşaatlarının yapım süreci devam etmektedir. Bu faaliyetler 2007 yılında kurulan İmar

Detaylı

İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKİNCİ SEVİYE SÜREÇLERİNE GÖRE DENETİM EVRENİ

İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKİNCİ SEVİYE SÜREÇLERİNE GÖRE DENETİM EVRENİ İÇME SUYUNUN YÖNETİLMESİ 01 İçme Suyunun Yönetilmesi (Ham Su Temin Edilmesi) 01.01 Su Kaynaklarının Projelendirilmesi PLAN PROJE DAİRESİ BAŞKANLIĞI Su Proje Şube Müdürlüğü 01.01 Su Kaynaklarının Projelendirilmesi

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI SAMSUN SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI 5216 sayılı yasadan önceki Belediye Hizmet Alanı (7.000 ha) 5747 sayılı yasadan sonra Büyükşehir Belediyesi Mücavir Alan Çizgisi (79.000 ha) 6360 sayılı

Detaylı

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT)

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT) ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT) İÇMESUYU ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE FİZİKİ KAYIP VE KAÇAK İLE ETKİN MÜCADELE SONUCU SU YÖNETİM MEKANİZMALARININ OLUŞTURULMASI Cem ÇAKMAK Fiziki Kaçak Arama

Detaylı

11 Kasım 2015 Doğalgaz İşletmeciliği, Bugünü ve Sürdürülebilir Gelecek. Şehir İçi Doğalgaz Şebekesinde Kısa İhbar Analizleri

11 Kasım 2015 Doğalgaz İşletmeciliği, Bugünü ve Sürdürülebilir Gelecek. Şehir İçi Doğalgaz Şebekesinde Kısa İhbar Analizleri 11 Kasım 2015 Doğalgaz İşletmeciliği, Bugünü ve Sürdürülebilir Gelecek Şehir İçi Doğalgaz Şebekesinde Kısa İhbar Analizleri Mahmut Raci Özkesen Gazbir- Gazmer Doğalgaz Dağıtım Şebekesi Yapım ve İşletmeye

Detaylı

T 1 1 İZSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü için (A) Ödenek Cetvelinde gösterildiği gibi toplam ( 1.055.961.200,00 ) TL. ödenek verilmiştir.

Detaylı

Crown Plaza Hotel İzmir Akıllı Su Yönetim Sistemi

Crown Plaza Hotel İzmir Akıllı Su Yönetim Sistemi Crown Plaza Hotel İzmir Akıllı Su Yönetim Sistemi Akıllı Su Yönetim Sistemi Şebekelerde veya boru hatlarındaki suyun zapturapt altına alınmasıdır. Ana şebekeden gelen suyun miktarı ilgili idarenin takmış

Detaylı

TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ

TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı, müstakil bütçesi bulunan ve kamu tüzel kişiliğine haiz bir kuruluş olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi

Detaylı

SU DAĞITIM ŞEBEKELERİNİN MODELLENMESİ

SU DAĞITIM ŞEBEKELERİNİN MODELLENMESİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ SU DAĞITIM ŞEBEKELERİNİN MODELLENMESİ Gençer Gençoğlu 1 Giriş Su Dağıtım Şebekeleri, Su Temin Sistemleri nin bileşenlerinden biridir. Amacı ise istenilen miktarda

Detaylı

ysy HARİTA PROJE MÜHENDİSLİK ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

ysy HARİTA PROJE MÜHENDİSLİK ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ysy HARİTA PROJE MÜHENDİSLİK ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TANITIM DOSYASI Sayfa 0 of 31 Firmamız haritacılık, inşaat altyapı, çevre yönetimi ve coğrafi bilgi sistemleri (CBS) alanlarında mühendislik, projelendirme,

Detaylı

İ S K A B İ S İSKİ ALTYAPI BİLGİ SİSTEMİ. TMMOB Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi Ekim 02 Kasım 2007 KTÜ Trabzon.

İ S K A B İ S İSKİ ALTYAPI BİLGİ SİSTEMİ. TMMOB Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi Ekim 02 Kasım 2007 KTÜ Trabzon. İ S K A B İ S İSKİ ALTYAPI BİLGİ SİSTEMİ TMMOB Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi 2007 30 Ekim 02 Kasım 2007 KTÜ Trabzon Sunum Planı 1. 1. İSKİ Hakkında Genel Bilgi 2. 2. İSKABİS Projesi 3. 3. İSKABİS Uygulamaları

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları 7.1. İnşaat Faaliyetleri 7.1.1. Bölgemiz Yollarının Genişletilmesi 7 Bölgemiz yollarının artan taşıt sayısı ile taşıt trafiği yoğunluğundan dolayı yetersiz kalması ve

Detaylı

SUFEN PROJE SUFEN PROJE YAZILIM MÜH. İNȘ. SAN. TİC. LTD. ȘTİ. su şebekeleri

SUFEN PROJE SUFEN PROJE YAZILIM MÜH. İNȘ. SAN. TİC. LTD. ȘTİ. su şebekeleri 1 YAZILIM MÜH. İNȘ. SAN. TİC. LTD. ȘTİ su şebekeleri 2 3 altyapı şebekeleri içme suyu Su korunması gereken çok değerli bir kaynaktır. Idrostudi (İtalya) ve Sufen (Türkiye) olarak suya sahip çıkmak için

Detaylı

II. Organize Sanayi Bölgesi

II. Organize Sanayi Bölgesi 2 II. Organize Sanayi Bölgesi 2.1 İmar Planı 25.08.2008 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca onaylanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımız 15.09.2008 tarihinde Ankara Valiliği

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 1-GİRİŞ Bu raporun amacı; Kadıköy Ön Arıtma Tesisinin bulunduğu alanda yapılacak olan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesis hakkında Teknik bilgilendirme yapılmasıdır. 2-KADIKÖY ÖN ARITMA TESİSİ %100 dış kaynaklı

Detaylı

M ü h e n d i s l i k

M ü h e n d i s l i k M ü h e n d i s l i k BİZ KİMİZ? Fetih Proje ismi ile 1984 yılında İnşaat Mühendisi Yaşar BOYRAZ tarafından kurulan firmamız 1987 yılından bugüne kadar da Fetih Müh. Müş. İnş. ve Tic. Ltd. Şti. ünvanıyla

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ ALİ SAĞLIK İSU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI EKİM 2015 2015 YILI İTİBARİYLE ATIKSU

Detaylı

YUPAM ICUWT Kongresi (Yer Altı Yer Üstü Ulaşım Planlama ve Araştırma Merkezi Kurulması)

YUPAM ICUWT Kongresi (Yer Altı Yer Üstü Ulaşım Planlama ve Araştırma Merkezi Kurulması) YUPAM ICUWT Kongresi (Yer Altı Yer Üstü Ulaşım Planlama ve Araştırma Merkezi Kurulması) YUPAM (YER ALTI YER ÜSTÜ ULAŞIM PLANLAMA ARAŞTIRMA MERKEZI KURULMASI PROJESI) İSTKA 2016 YENILIKÇI VE YARATICI MALI

Detaylı

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Su Şebeke ve Arıtma

Detaylı

Doğal Gaz Akıllı Şebeke Uygulamaları & Sayaç Kalibrasyon Kazanımları. Dr. Cevat ÖZARPA Teknik İşler ve Onarım Müdürü cozarpa@igdas.com.

Doğal Gaz Akıllı Şebeke Uygulamaları & Sayaç Kalibrasyon Kazanımları. Dr. Cevat ÖZARPA Teknik İşler ve Onarım Müdürü cozarpa@igdas.com. Doğal Gaz Akıllı Şebeke Uygulamaları & Sayaç Kalibrasyon Kazanımları Dr. Cevat ÖZARPA Teknik İşler ve Onarım Müdürü cozarpa@igdas.com.tr 1 İÇERİK KISACA İGDAŞ SCADA UYGULAMAMIZ GAZ KONTROL VE SEVKİYAT

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ 1- BELEDİYEMİZ TEKNİK BİRİMLERİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU COĞRAFİ VERİLERİN BENTLEY CBS EKLENTİSİ İLE SUNULMASI: İhtiyaç duyulan coğrafi verilerin

Detaylı

M İ M K O MÜHENDİSLİK İMALAT MÜŞAVİRLİK KOORDİNASYON ve TİCARET A.Ş

M İ M K O MÜHENDİSLİK İMALAT MÜŞAVİRLİK KOORDİNASYON ve TİCARET A.Ş ALTYAPI SİSTEMLERİNİN PLANLAMASI PLANLAMA, PROJELENDİRME, TEKNİK İNCELİKLER Hüseyin KARIŞAN Çevre Mühendisi (İTÜ) Kısıklı Büyükçamlıca Cad. Başçay Sok. No: 16 Üsküdar İSTANBUL Tel: 0216 422 67 34 36 Fax:

Detaylı

b. Gerek pompajlı iletimde, gerekse yerçekimiyle iletimde genellikle kent haznesine sabit bir debi derlenerek iletilir (Qil).

b. Gerek pompajlı iletimde, gerekse yerçekimiyle iletimde genellikle kent haznesine sabit bir debi derlenerek iletilir (Qil). 4. GÜNLÜK DÜZENLEME HAZNESİ TASARIMI 4.1. Düzenleme İhtiyacı: a. Şebekeden çekilen debiler, iletimden gelen debilerden günün bazı saatlerinde daha büyük, bazı saatlerinde ise daha küçüktür. b. Gerek pompajlı

Detaylı

VARLIK YÖNETİMİNDE CBS

VARLIK YÖNETİMİNDE CBS VARLIK YÖNETİMİNDE CBS Subtitle of presentation By: Mustafa YALÇINKAYA, İGDAŞ Date: 29/30 Mayıs 2013 Venue: Oturum 11 Doğalgaz Dağıtımında GIS Uygulamaları HAKKIMIZDA İSTANBUL VE ALTYAPI PROBLEMLERİ İGDAŞ

Detaylı

KAYIP / KAÇAK EKİBİ FAALİYET RAPORU

KAYIP / KAÇAK EKİBİ FAALİYET RAPORU YEŞİL KÖRFEZ SU BİRLİĞİ KAYIP / KAÇAK EKİBİ FAALİYET RAPORU OCAK 2015 Sayfa1 M İ S Y O N U M U ZZZZZ Su Hayattır sözünden hareketle, içme suyu temini ve dağıtımı hizmetlerini, yenilikçi su politikalarıyla

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLAR ARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRESİ AKILLI ŞEBEKELERDE ÖRNEK UYGULAMALAR

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLAR ARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRESİ AKILLI ŞEBEKELERDE ÖRNEK UYGULAMALAR T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLAR ARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRESİ AKILLI ŞEBEKELERDE ÖRNEK UYGULAMALAR ATIKSU SCADA SİSTEMİ KOCAELİ Murat SÖNMEZ SCADA ŞUBE MÜDÜRÜ

Detaylı

2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 2017 AĞUSTOS AYI FAALİYET 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde

Detaylı

Yeşil Körfez Su Birliği 2014 Yılı Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül Ayları Faaliyet Raporu

Yeşil Körfez Su Birliği 2014 Yılı Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül Ayları Faaliyet Raporu Ana Pompa İstasyonunda; Dönen çek valfler çalışır hale getirildi, salmastralar kontrol edildi. 4. Gurup pompa reostasındaki sigorta ve girişlerinin yanması sonucu bakımları yapıldı yağı değiştirildi. 4.Grup

Detaylı

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 ( TEMMUZ 2015 ) KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde;

Detaylı

SCADA SUNUM. Subtitle of presentation By: Rıfat KARA, Selami BULUT Date: Mayıs 2013 Venue: The Grand Tarabya Hotel

SCADA SUNUM. Subtitle of presentation By: Rıfat KARA, Selami BULUT Date: Mayıs 2013 Venue: The Grand Tarabya Hotel SCADA SUNUM Subtitle of presentation By: Rıfat KARA, Selami BULUT Date: Mayıs 2013 Venue: The Grand Tarabya Hotel GİRİŞ İstanbul'un hava kirliliği problemini ortadan kaldırmak amacıyla doğalgaz ihtiyacını

Detaylı

CEV 314 Yağmursuyu ve Kanalizasyon

CEV 314 Yağmursuyu ve Kanalizasyon CEV 314 Yağmursuyu ve Kanalizasyon Öğr. Gör. Özgür ZEYDAN http://cevre.beun.edu.tr/zeydan/ Türkiye Çevre Durum Raporu 2011 www.csb.gov.tr/turkce/dosya/ced/tcdr_20 11.pdf A3 Su ve Su Kaynakları 3.4 Kentsel

Detaylı

İHALE TARİHİ : 05.07.2012 İŞE BAŞLAMA : 31.08.2012

İHALE TARİHİ : 05.07.2012 İŞE BAŞLAMA : 31.08.2012 1/2 İŞİN ADI : Spil Dağı Milli Parkı Alt Yapı Yapım İşi İDARE : Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü YÜKLENİCİ : As İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. İHALE BEDELİ : 11.890.000,00

Detaylı

BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ. Erdinç ŞENOVA Çevre Sağlığı Şube Müdürü

BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ. Erdinç ŞENOVA Çevre Sağlığı Şube Müdürü BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Erdinç ŞENOVA Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mevzuat 17.02.2005 Tarihli ve 25730 Sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren İNSANİ TÜKETİM AMAÇLI SULAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

BAHAR YARIYILI KENTSEL ALTYAPI SİSTEMLERİNİN HİDROLİĞİ ÖDEV I

BAHAR YARIYILI KENTSEL ALTYAPI SİSTEMLERİNİN HİDROLİĞİ ÖDEV I 2015-2016 BAHAR YARIYILI KENTSEL ALTYAPI SİSTEMLERİNİN HİDROLİĞİ ÖDEV I Öğrenci Numarası 060410ba (b ve/veya a 0 ise 5 olarak alınacak.) (NOT 1: ÖDEVLER 1. YILİÇİ SINAV GÜNÜ TOPLANACAK OLUP, DAHA SONRA

Detaylı

ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI 1 Giriş 15 Nisan 2000 tarih 24021 sayılı resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri

Detaylı

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ VERİ ÜRETİMİ VE TESLİMİNE DAİR YÖNERGE

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ VERİ ÜRETİMİ VE TESLİMİNE DAİR YÖNERGE ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ VERİ ÜRETİMİ VE TESLİMİNE DAİR YÖNERGE Genel Gerekçe: Coğrafi Bilgi Sistemlerine standart ve sağlıklı veri akışını sağlamak. Amaç: Madde 1:

Detaylı

ÇEDAŞ ALTYAPI BİLGİ SİSTEMİ-DOABİS ÇORUMGAZ ÖRNEĞİ

ÇEDAŞ ALTYAPI BİLGİ SİSTEMİ-DOABİS ÇORUMGAZ ÖRNEĞİ ÇEDAŞ ALTYAPI BİLGİ SİSTEMİ-DOABİS ÇORUMGAZ ÖRNEĞİ Kasım KAHRAMAN Genel Müdür Halil İbrahim UZUN Harita ve CBS Şefi Doğal gaz Elektrik Su Telefon-Net Kanalizasyon Şehir ve Altyapı Yeryüzünde herhangi

Detaylı

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ELEKTRİK ŞEBEKE YAPISI ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES PROJENİN AMAÇLARI Kayıp-Kaçak Oranlarında Azalma Maliyetlerde Azalma Güvenli faturalama sistemi Katılımcı

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul

3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul 3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul Taşkınların Sebepleri, Ülkemizde Yaşanmış Taşkınlar ve Zararları, CBS Tabanlı Çalışmalar Taşkın Tehlike Haritaları Çalışmaları Sel ve Taşkın Strateji

Detaylı

SİVAS KENT İÇME SUYU ŞEBEKESİNDEKİ SU KAYIPLARI VE KAYIP ORANINI AZALTMA ÇALIŞMALARI. Can Bülent KARAKU޹, Sayiter YILDIZ¹, Orhan CERİT²

SİVAS KENT İÇME SUYU ŞEBEKESİNDEKİ SU KAYIPLARI VE KAYIP ORANINI AZALTMA ÇALIŞMALARI. Can Bülent KARAKU޹, Sayiter YILDIZ¹, Orhan CERİT² S.Ü. Müh. Mim. Fak. Derg., c.25, s.1, 2010 J. Fac.Eng.Arch. Selcuk Univ., v.25, n.1, 2010 SİVAS KENT İÇME SUYU ŞEBEKESİNDEKİ SU KAYIPLARI VE KAYIP ORANINI AZALTMA ÇALIŞMALARI Can Bülent KARAKU޹, Sayiter

Detaylı

1 L=50 m. 2 L=60 m. 3 L=50 m. A=0,25 ha. A=0,2 ha. (90 m)

1 L=50 m. 2 L=60 m. 3 L=50 m. A=0,25 ha. A=0,2 ha. (90 m) KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENİSLİĞİ BÖLÜMÜ 01-013 BAHAR YARIYILI SU TEMİNİ VE ÇEVRE SAĞLIĞI BÜTÜNLEME SINAV SORULARI 1/06/013 Adı Soyadı: Soru 1: Şekilde boy kesiti verilen isale

Detaylı

SES KAYDEDİCİ KORELATÖR AKUSTİK DİNLEME MİKROFONU. Temel Özellikler ve Çalışma Prensibi

SES KAYDEDİCİ KORELATÖR AKUSTİK DİNLEME MİKROFONU. Temel Özellikler ve Çalışma Prensibi 2 3 SES KAYDEDİCİ KORELATÖR Daha kaçaklar oluşmadan tespit yapmanıza imkan tanıyan ALPHA karşınızda Temel Özellikler ve Çalışma Prensibi Sabit ve portatif kullanımlara uygun Bilgisayar, tablet, telefon

Detaylı

doğacan Petrol Ürünleri ve Mühendislik Ltd. Şti.

doğacan Petrol Ürünleri ve Mühendislik Ltd. Şti. doğacan Petrol Ürünleri ve Mühendislik Ltd. Şti. İçindekiler Su Kullanımı - Sektörlere Göre Su Kullanımı - Sanayide Kullanıma Göre Tüketilen Su Miktarı Pompa Sistemleri - Endüstride Motorların Kullanım

Detaylı

BURSA HAMİTLER SIZINTI SUYU ARITMA TESİSİNİN İNCELENMESİ

BURSA HAMİTLER SIZINTI SUYU ARITMA TESİSİNİN İNCELENMESİ BURSA HAMİTLER SIZINTI SUYU ARITMA TESİSİNİN İNCELENMESİ Korkut Kaşıkçı 1, Barış Çallı 2 1 Sistem Yapı İnşaat ve Ticaret A.Ş. 34805 Kavacık, İstanbul 2 Marmara Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

PERFORMANS GÖSTERGELERİ

PERFORMANS GÖSTERGELERİ İÇME ve KULLANMA SUYU ŞEBEKELERİNDE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ ve PERFORMANS GÖSTERGELERİ Dr. S. Saim EFELERLİ Akarsu havzaları su potansiyelinin sağlıklı olarak belirlenmesi, su kaynaklarının çeşitli amaçlar

Detaylı

Niğde İli Köydes ve CBS çalışmaları

Niğde İli Köydes ve CBS çalışmaları 19. Esri Kullanıcıları Konferansı 22-23 Ekim 2014 ODTÜ, Ankara Niğde İli Köydes ve CBS çalışmaları Mustafa BOZDAĞ Esri UC 2014 Demo Niğde Niğde İli ülkemizin iç Anadolu bölgesinin güneydoğusundadır. Rakımı

Detaylı

T.C. BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİ İMAR KOMİSYONU RAPORU

T.C. BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİ İMAR KOMİSYONU RAPORU T.C. BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİ İMAR KOMİSYONU RAPORU Rapor : 2016/08 Tarih : 29.02.2016 KONUNUN ÖZÜ: Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi 351 ada 23 parsel komşuluğunda bulunan Belediyemiz mülkiyetindeki

Detaylı

TESİSLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI İÇ YÖNETMELİK TESİSLER DAİRESİ BAŞKANI

TESİSLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI İÇ YÖNETMELİK TESİSLER DAİRESİ BAŞKANI TESİSLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI İÇ YÖNETMELİK KAPSAM: MADDE 1-Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 20.11.1981 tarih ve 2560 sayılı Kanuna 3305 sayılı Kanunla eklenen EK-4. Madde ve Bakanlar Kurulunun

Detaylı

w w w. m u s. b e l. t r

w w w. m u s. b e l. t r Kızıl ziyaret ve Kaniya Dengi kaynaklarından 6 kilometre çelik boru döşendiği ve 5 adet kapitaj yapıldığını ifade eden Başkan Necmettin Dede, ayrıca Erikli Bağı ve Kumluk mevkiinde de 3 adet kapitaj yapıldığını

Detaylı

ANKARA SANAYİ ODASI 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI. 2. ve 3.Organize Sanayi Bölgesi. 48.Yıl

ANKARA SANAYİ ODASI 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI. 2. ve 3.Organize Sanayi Bölgesi. 48.Yıl ANKARA SANAYİ ODASI 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI 2. ve 3.Organize Sanayi Bölgesi 48.Yıl MALİ VE MADDİ DURAN VARLIKLAR 1GİRİŞ 15 Nisan 2000 tarih ve 24021 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren

Detaylı

Topografya (Ölçme Bilgisi) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Topografya (Ölçme Bilgisi) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Topografya (Ölçme Bilgisi) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Topografya (Surveying) Nedir? Topografya geleneksel olarak, Dünya yüzeyinin üzerindeki, üstündeki veya altındaki noktalarının rölatif konumlarını belirleyen

Detaylı

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT)

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT) ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT) İÇMESUYU ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE FİZİKİ KAYIP VE KAÇAK İLE ETKİN MÜCADELE SONUCU SU YÖNETİM MEKANİZMALARININ OLUŞTURULMASI Cem ÇAKMAK / Fiziki Kaçak Arama

Detaylı

SU TEMİNİ VE KANALİZASYON

SU TEMİNİ VE KANALİZASYON SU TEMİNİ VE KANALİZASYON İÇME SUYU HAZNELERİ Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 06 İÇME SUYU HAZNELERİNİN İNŞA AMAÇLARI. Sarfiyatların Dengelenmesi. İşletme Emniyeti. Gerekli Basıncın Temini 4.

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA Bodrum Belediyesi nin tüm birimleri Bodrum Merkez ve mahallelerdeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Detaylı

Akıllı Su Yönetimi Bileşenleri

Akıllı Su Yönetimi Bileşenleri Akıllı Su Yönetimi Bileşenleri Scada Sistemi Şebeke GIS Altyapısı Telemetrik Sayaç Okuma Akıllı Su Kartı Abone Yönetimi Varlık Yönetim Sistemi Yönetim Bilişim Sistemi Akıllı Su Operasyon/Kontrol Merkezi

Detaylı

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, İzmir 14 Mart Bayındır 9 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 6 temel, 3 açılış) (1 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu tesisi, 2 adedi gölet, 3 adedi gölet ve sulama, 1 adedi rehabilitasyon, 1 adedi

Detaylı

01 MART 31 MART 2017 FAALİYET RAPORU

01 MART 31 MART 2017 FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH AUTOPIA AVM 01 MART 31 MART 2017 1. PROJE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, SİTE YÖNETİM ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Gökevler Mahallesi Adnan Kahveci Mahallesi No:

Detaylı

GÜZ YARIYILI CEV3301 SU TEMİNİ DERSİ TERFİ MERKEZİ UYGULAMA NOTU

GÜZ YARIYILI CEV3301 SU TEMİNİ DERSİ TERFİ MERKEZİ UYGULAMA NOTU 2018-2019 GÜZ YARIYILI CEV3301 SU TEMİNİ DERSİ TERFİ MERKEZİ UYGULAMA NOTU Su alma kulesinin dip kısmında çıkılacak olan iletim borusuyla Q max 1,31 m 3 /sn olan su, kıyıdaki pompa istasyonuna getirilecektir.

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Tuzla. 225 Milyon YTL. (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Tuzla. 225 Milyon YTL. (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Tuzla Toplam Yatırım 225 Milyon YTL (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İÇME SUYU HAZNELERİ 01.12.2011 İÇME SUYU HAZNELERİNİN İNŞA AMAÇLARI

İÇME SUYU HAZNELERİ 01.12.2011 İÇME SUYU HAZNELERİNİN İNŞA AMAÇLARI B Ö L Ü M 4 İÇME SUYU HAZNELERİ İÇME SUYU HAZNELERİNİN İNŞA AMAÇLARI Sarfiyatların Dengelenmesi Şebekedeki sarfiyat salınımlarının düzenlenmesi gelir. Günün çeşitli saatlerinde şebekede kullanılan su isaleden

Detaylı

İnşaat Mühendisliğine Giriş İNŞ-101. Yrd.Doç.Dr. Özgür Lütfi Ertuğrul

İnşaat Mühendisliğine Giriş İNŞ-101. Yrd.Doç.Dr. Özgür Lütfi Ertuğrul İnşaat Mühendisliğine Giriş İNŞ-101 Yrd.Doç.Dr. Özgür Lütfi Ertuğrul Ölçme Bilgisine Giriş Haritaların ve Ölçme Bilgisinin Kullanım Alanları Ölçmeler sonucunda üretilen haritalar ve planlar pek çok mühendislik

Detaylı

2012 Yılı Yatırım Programı Teklifi... 1 2012 Yılı Yatırım Teklifleri Özet Tablosu... 2

2012 Yılı Yatırım Programı Teklifi... 1 2012 Yılı Yatırım Teklifleri Özet Tablosu... 2 KASIM 2011 İÇİNDEKİLER 2012 Yılı Yatırım Programı Teklifi... 1 2012 Yılı Yatırım Teklifleri Özet Tablosu... 2 Sayfa İÇMESUYU LERİ Avrupa Yakası Devam Eden İçmesuyu Projeleri... 3-4 Avrupa Yakası Yeni İçmesuyu

Detaylı

Su Temini ve Atıksu Toplama Sistemlerinde Enerji Verimliliği Sevgi TOKGÖZ GÜNEŞ & Hasan SARPTAŞ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

Su Temini ve Atıksu Toplama Sistemlerinde Enerji Verimliliği Sevgi TOKGÖZ GÜNEŞ & Hasan SARPTAŞ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Su Temini ve Atıksu Toplama Sistemlerinde Enerji Verimliliği Sevgi TOKGÖZ GÜNEŞ & Hasan SARPTAŞ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi İzmir Bölgesi Enerji Formu 7-8 Nisan 2017// İzmir Mimarlık Merkezi

Detaylı

ANKARA SANAYİ ODASI II. ve III. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2010 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

ANKARA SANAYİ ODASI II. ve III. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2010 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA SANAYİ ODASI II. ve III. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2010 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Giriş 15 Nisan 2000 tarih ve 24021 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri

Detaylı

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ Bu süreç içinde tanımlananlar; 1-JENERATÖR VE TRAFO MERKEZİ İŞ AKIŞ SÜRECİ 2-KALORİFER DAİRESİ VE ISITMA SİSTEMİ İŞ AKIŞ SÜRECİ 3-ARIZA-ONARIM SÜRECİ İŞ AKIŞ

Detaylı

REVIZYON: 0 2015 ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

REVIZYON: 0 2015 ARALIK AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH İSPARTAKULE KOZA EVLERİ 2015 ARALIK AYI FAALİYET 1. GİRİŞ İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firuzköy Mahallesinde kain 630 ada, 1 numaralı parselde kayıtlı ana gayri menkul üzerinde

Detaylı

KENTSEL ALTYAPI SİSTEMLERİNİN HİDROLİĞİ 1. ÖDEVİ

KENTSEL ALTYAPI SİSTEMLERİNİN HİDROLİĞİ 1. ÖDEVİ KENTSEL ALTYAPI SİSTEMLERİNİN HİDROLİĞİ 1. ÖDEVİ Soru 1: Zemin boy kesiti şekilde verilen serbest yüzeyli akiferde açılacak bir d= 0.8 m çaplı bir kuyudan; a) Çekilebilecek optimum debiyi, b) Bu kuyunun

Detaylı

KIRŞEHİR BELEDİYESİ 2013 FAALİYET RAPORU 237

KIRŞEHİR BELEDİYESİ 2013 FAALİYET RAPORU 237 18.12.2009 tarihinde Katı Atık Düzenli Depolama Alanı inşaat ihalesi yapılmıştır. 3.898.000 TL bedelle tesisin inşaatı tamamlanmıştır. 160.000 nüfusun çöp hizmetini karşılayabilecek kapasitededir. 15.03.2011

Detaylı

Özel parçaların uç kısımları genellikle düz, flanşlı veya muflu biçimlerde imal edilir.

Özel parçaların uç kısımları genellikle düz, flanşlı veya muflu biçimlerde imal edilir. 6.5. İçmesuyu Dağıtım Şebekesinin Donanımı a) Vanalar: İçmesuyu şebekelerinde, hazne çıkışında ana vana; şebeke içinde tevkif vanaları ve şebekenin en düşük kotlu noktalarında ise tahliye vanaları kullanılır.

Detaylı

İGABİS. İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi

İGABİS. İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi İGABİS İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi İGDAŞ * 12 milyonluk bir Mega Kent te * 1,7 milyonu bulan abonesiyle * İstanbul un %55 ine ulaşan * Hızla büyüyen ve gelişen bir DOĞALGAZ DAĞITIM kuruluşudur. İGDAŞ IN

Detaylı

www.ozgen.com info@ozgen.com

www.ozgen.com info@ozgen.com Şirketimiz bugüne kadar tamamlamış olduğu Elektrik Santrallarında kaliteli, emniyetli ve hızlı iş üretimi ile işverenlerin takdirini kazanmıştır. Bu broşürde Elektrik Santralları ile ilgili yapmış olduğumuz

Detaylı

BURSAGAZ DOĞAL GAZ İHBAR DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ. Melih ÇETİNKAYA İşletme Birim Yöneticisi BURSAGAZ 29.05.2013

BURSAGAZ DOĞAL GAZ İHBAR DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ. Melih ÇETİNKAYA İşletme Birim Yöneticisi BURSAGAZ 29.05.2013 BURSAGAZ DOĞAL GAZ İHBAR DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ Melih ÇETİNKAYA İşletme Birim Yöneticisi BURSAGAZ 29.05.2013 AJANDA 1. GİRİŞ 2. DOĞAL GAZ DAĞITIMINDA İŞLETME VE GÜVENLİK 3. BURSAGAZ İŞLETME BİRİMİ VE İHBAR

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Esenler Toplam Yatırım 317.000 Milyon YTL (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Maltepe. 310.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Maltepe. 310.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Maltepe Toplam Yatırım 310.000 Milyon YTL (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak MALTEPE

Detaylı

713 SU TEMİNİ VE ÇEVRE ÖDEV #1

713 SU TEMİNİ VE ÇEVRE ÖDEV #1 713 SU TEMİNİ VE ÇEVRE ÖDEV #1 Teslim tarihi:- 1. Bir şehrin 1960 yılındaki nüfusu 35600 ve 1980 deki nüfusu 54800 olarak verildiğine göre, bu şehrin 1970 ve 2010 yıllarındaki nüfusunu (a) aritmetik artışa

Detaylı

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi 19.12.2017 Ar-ge Projeleri (2014 2015) Profil Katsayıları

Detaylı

HAMBURG WASSER IN SU KAYBI AZALTMA KONSEPTİ

HAMBURG WASSER IN SU KAYBI AZALTMA KONSEPTİ HAMBURG WASSER IN SU KAYBI AZALTMA KONSEPTİ. HAMBURG WASSER, CONSULAQUA HAMBURG, CONSULAQUA ISTANBUL: Your Water Sector Experts HAMBURG WASSER 160 yıllık tecrübe HAMBURG WASSER, Almanya nın en büyük kamuya

Detaylı

ASAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ASAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ASAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ VERİ ÜRETİMİ VE TESLİMİ STANDARTLARI 1. KONU Bu standartlar Antalya Büyükşehir Belediyesi, Asat Genel Müdürlüğü sorumluluk sahasına giren her türlü altyapı

Detaylı

KÜTAHYA BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KÜTAHYA BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KÜTAHYA BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Amaç : Madde 1-) Bu yönetmeliğin amacı Kütahya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün görev ve çalışma

Detaylı

Bursa da içme suyunun değerlendirilmesi

Bursa da içme suyunun değerlendirilmesi HALK SAĞLIĞI BAKIŞ AÇISIYLA Bursa da içme suyunun değerlendirilmesi Prof.Dr.Kayıhan Pala Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Bursa Tabip Odası Çevre Komisyonu Üyesi

Detaylı

TAŞKIN YÖNETİMİNDE MODELLEME ÇALIŞMALARI

TAŞKIN YÖNETİMİNDE MODELLEME ÇALIŞMALARI T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞKIN YÖNETİMİNDE MODELLEME ÇALIŞMALARI Tuğçehan Fikret GİRAYHAN Orman ve Su İşleri Uzmanı 17.11.2015- ANTALYA İÇERİK Taşkın Kavramı ve Türkiye

Detaylı