Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3, 8 A 16: K 3

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3, 8 A 16: K 3"

Transkript

1 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Müzik Aletimizi Yapalım KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7, 8, 9, 10 A 4: K 1, 2, 3, 4, 5 A 3: K 1 A 4: K 1, 2 A 6: K 3, 4 A 11: K 1, 2, 3, 4, 5 A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3, 8 A 16: K 3 A 2: K 1, 2, 3, 4 A 4: K 2, 3, 4, 6, 7, 8 A 8: K 1, 6 A 1: K 5, 7 SERBEST ZAMAN ETKĠNLĠKLERĠ Ġlgi KöĢeleri : Müzik KöĢesi: Sınıftaki müzik aletleri sunulur. Kitap KöĢesi : Kitap köģesi için müzik aletleri ile ilgili kitaplar, dergiler ve hikaye kitapları, nota defterleri ve kitapları da sunulur. Eğitici Oyuncak KöĢesi: Eğitici oyuncak köģesi için geometrik Ģekillerine, renklerine ve sayılarına göre eģleģtirme basamağında eğitici oyuncaklar sunulabilir. Geçici Ġlgi KöĢesi : Sınıf Orkestra oluģturacak Ģekilde geçici ilgi köģesine, sınıftaki müzik aletlerinden ve artık materyallerden orkestra oluģturulur. Bu orkestrayı sahne ortamı oluģturmak amacıyla iki taraflı kumaģlar asılarak perde oluģturulur. Bu perdenin önüne sınıftaki sandalyeler konulur. Sanat Etkinlikleri : Kolaj ÇalıĢması : Kolaj çalıģması için kukla, geçici ilgi köģesine artık materyallerden (kutular, koliler vs.) oluģturulan müzik aletleri ile ilgili maketkeri (viyolonsel, keman, piyano, gitar, davul, marakas vs.) çocuklar artık materyallerle (ipler, kurdelerler, kumaģlar, çeģitli kabuklar, kapaklar, boncuklar vs.) ve diğer çalıģmalarla da tamamlayabilirler. Kolaj çalıģması için masalara da küçük kutulardan müzik aletleri oluģturularak sunulur. Çocuklar bu materyallerle farklı ürünler de oluģturabilirler. Kolaj çalıģması için duvara kraft kağıdı yapıģtırılır. Bu kraft kağıdı üzerine orkestra konseri (kumaģlardan perde, küçük kutudan sahne yeri ve bu kutunun üzerine iki tane müzik aleti çalan kiģi resimleri) artık materyallerle yarım komposizyon oluģturulur. Çocuklar bu yarım komposizyonu, artık materyallerle veya diğer çalıģmalarla da tamamlayabilirler. Kağıt ÇalıĢması :

2 Kağıt çalıģması için kraft kağıdı beģ çizgili, dört aralıklı nota yazım bölümü oluģturulur. Bu nota yazım bölümüne siyah kartondan sol anahtarı yapılır ve sol baģ yapıģtırılır. Çocuklar bu nota yazım tahtasına masalardaki nota resimlerini yapıģtırabilir. Kolaj çalıģması için masalarla da ise farklı özellikte notalar, farklı büyüklüklerde sol anahtarı, müzik aletleri resimleri, müzik aleti çalarken müzisyen resimleri, farklı insan resimleri de kesilip sunulur. Bu resimlerin bazıları farklı özellikteki ve Ģekillerdeki kağıtlara yapıģtırılarak yarım komposizyon resimler oluģturulur. Çocuklar bu yarım komposizyonlu resimleri tamamlarlar. Kağıt çalıģmasında farklı özellikte boģ kağıtlarda sunulur. Çocuklar bu boģ kağıtlara istedikleri resimleri yapabildikleri gibi kağıt çalıģmalarındaki resimleri yapıģtırırlar veya diğer çalıģmalarla da bütünleģtirebilirler. Boya ÇalıĢması : Boyama çalıģmaları için renkli sulu boyalar,pastel boyalar ve parmak boyaları bulundurulur. Bu boyalarla artık materyallerden oluģturulan köģelerdeki materyalleri (kolaj çalıģmalarını) ve diğer çalıģmalarla da kullanabilirler. Boyama çalıģması için geçici köģesinde sahne perdesi olarak sınıfa gerilen kumaģı boyamaları için püskürtme tekniği kullanılarak boyama yapabilmeleri için gerekli malzemeler koyulur. Ayrıca püskürtme için de kartonlara farklı desenler çizilerek içi kesilen, desen kartları kumaģların üzerine konularak, püskürtme boya ile farklı desenler oluģturulur. Yoğurma Maddeleriyle ÇalıĢma : Çocukların yoğurma maddelerine Ģekil vermesi için masaya rulolar, kesici olmayan plastik bıçaklar konulur. DeğiĢik Ģekillerde kutular da Ģekil çıkarma kalıpları olarak kullanılabilir. Yoğurma maddelerini müzik aletlerini tamamlayabilirler, kendileri de yoğurma maddelerinden müzik aletleri oluģturabilirler, artık materyallerle (örn, rulolar, tahta kaģıklar vs. ) de müzik aletleri oluģturabilirler ve Ģekil çıkarma kalıpları ile müzik aletlerini süsleyebilirler.

3 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 2. HAFTA (SALI) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Müzik Aletimizi Yapalım KAVRAMLAR : Geometrik ġekiller A 1: K 4 A 2: K1, 2, 3, 4 A 3: K 1 A 6: K 7, 8 A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 4 A 4: K 4 A 2: K 2, 3, 4 A 3: K 1, 2 A 4: K 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 A 5: K 1, 2, 5 A 1: K 5 TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠĞĠ DRAMATĠK ETKĠNLĠKLER Hikaye (ġekillerin Eğlencesi) Türkçe dil etkinliğinde Morpa Kültür Yayınları Öykü Yağmuru Dizisinden ġekillerin Eğlencesi adlı hikaye kitabından yararlanılarak geometrik Ģekillerden ve çomaklardan hazırlanan çomak kukla ile hikaye anlatma tekniği kullanılarak anlatılır. Hikaye ile ilgili sorular sorularak çocuklar dramatizayona hazırlanılır (hikayede kimler vardı?, hangi Ģekiller vardı? (unuttum, hadi Ģekillerin isimlerini tekrar hatırlayalım) Hangisi Ģekil ne yapıyordu? (Ģekli gösterin), yaptıktan sonra ne oldu?..) Sorulan sorularak çocuklardan alınan yanıtlar değerlendirilir ve sorularla çocukları dramatizasyona hazırlanır. Dramatizasyon Hikayenin ardından çocuklar hikayeyi dramatize ederler. Dramatizasyondan sonra kim oldu?, neler yapmıģtı?, sen. Ģekille/karakterle baģka neler yapardın?, baģka hangi Ģekille/karakterle oynamak isterdin? Neden?, baģka hangi Ģekiller vardı?, hikayede Ģekiller olmasaydı baģka ne olabilirdi? vb. üzerinde konuģularak etkinlik ve çocukların duygu-düģünceleri değerlendirilir.

4 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 2. HAFTA (ÇARġAMBA) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Müzik Aletimizi Yapalım KAVRAMLAR : Az-çok Kalın-ince Aynı-farklı-benzer A 2: K 7 A 3: K1 A 6: K 2, 3, 4, 7, 8 A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 1: K 1, 3 A 4: K 2, 4, 6 A 1: K 5 Deney / Ses Dinleme ve Ayırt Etme ÇalıĢmaları FEN DOĞA VE MATEMATĠK (BĠLĠM) ETKĠNLĠĞĠ MÜZĠK ETKĠNLĠĞĠ Öğretmen bir sürahi dolusu suya bir miktar gıda boyası karıģtırılır. Çocuklarla gıda boyasının su içerisinde karıģımı gözlemlenir. OluĢturulan bu renkli boya, aynı özellikte ĢiĢelere farklı miktarlarda konulur. KaĢığın sap kısımı ile ĢiĢelere hafifçe vurulur, ĢiĢelerden çıkan ses çocuklarla dinlenir. Öğretmen çocuklara çıkan sesler çevremizdeki hangi seslere benzemediği üzerinde konuģulur ve çocukların cevapları değerlendirilir. ġiģelerden çıkan seslerin özellikleri (kalın, ince) hakkında konuģulur. Çocukların cevapları değerlendirilir. Çocuklarla az miktarda gıda boyası ile dolu olan ĢiĢeye vurulduğunda çıkan ses ile çok miktarda gıda boyası ile dolu olan ses arasında nasıl bir fark olduğu ĢiĢelere vurularak dinlenir ve çıkan sesler arasındaki fark hakkında konuģulur ve çocukların cevapları değerlendirilir. Çocuklarla az ve çok miktarda gıda boyası ile dolu olan ĢiĢelerden neden farklı sesler çıktığını üzerinde konuģulur. Çocukların cevapları değerlendirilir.

5 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 2. HAFTA (PERġEMBE) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Müzik Aletimizi Yapalım KAVRAMLAR : Altında-üstünde-ortasında Yanında 12 Sayılar A 6: K 2, 7, 8 A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 4: K 3 A 12: K 1, 2 A 2: K1, 2, 3, 4 A 6: K 1, 2, 4 A 8: K 1, 2, 3, 4, 6 A 1: K 5 MÜZĠK ETKĠNLĠKLĠĞĠ ġarkı (Üç KomĢu) Öğretmen Üç komģu adlı Ģarkıyı basit bir nota tahtasında fa sol la notalarının nota tahtasında Ģarkının sözlerine uygun olarak söyler. Daha sonra çocuklarla söylenir. Öğretmen önceden Üç KomĢu Ģarkısındaki fa sol la üç notayı kartonlardan hazırlar ve bu notaların adları da yazılıdır. Ġlk önce öğretmen Ģarkısının sözlerine uygun olarak ve notaları göstererek Ģarkı söyler. Daha sonra çocuklar hazırlanan karton notaları üzerine yapıģtırırlar. Çocukların üzerinde hangi nota varsa Ģarkının sözlerindeki gibi konum alır. Bu konum ise, üstteki la: ayakta, ortadaki sol dizlerinin üzerinde ayakta, alttaki fa oturarak uzundan kısaya konum alırlar. ġarkı bu Ģekilde çocuklarla söylenir. Yan yana durmuģ üç yumurta Üstteki la dır alttaki fa Ortada sol var fa sol la Üç yumurta üç nota La sol fa

6 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 2. HAFTA (CUMA) YAġ GRUBU : ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Müzik Aletimizi Yapalım KAVRAMLAR : Renkler Kalın-ince Tatlı-tuzlu-acı-ekĢi Taze-bayat (kurutulmuģ) A 2: K 6, 7 A 3: K 1 A 6: K 1, 7 A 9: K 1 A 11: K 5 Taze ve KurutulmuĢ Yiyecekler FEN DOĞA VE MATEMATĠK (BĠLĠM) ETKĠNLĠKLERĠ A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 4: K 2 A 3: K 1, 2 A 4: K 1, 2, 3, 4, 5, 6 A 8: K 1, 2, 4, 6 A 1: K 4 A 3: K 1, 3, 4 Çocuklarla taze elma, domates, patlıcan, biber vb. mevsimsel meyve ve sebzeler incelenir ve bazılarının tadlarına bakılır. Ardından çocuklarla kurutulmuģ gıdalar incelenir ve çocukların bu yiyeceklerin neden ve nasıl kurutulduğu ile ilgili düģünceleri alınır. Çocukların düģünceleri değerlendirilir. Çocuklara bazı sebze ve meyvelerin daha uzun süre saklanması için kurutulduklarını ve bu sebze ve meyvelerin bulunmadığı zamanlarda (üzüm, incir, kayısı, dut vs. ) kurutulmuģ olarak kullanılabileceğini anlatılır ve bu kurutulmuģ meyveler de incelenir. Çocukların kurutulmuģ meyvelerin tadına bakmaları ve taze meyvelerle kurutulmuģ meyvelerin arasındaki tat ve görüntü benzerlik ve farklılıkları ile ilgili konuģularak çocukların soruları ve cevapları değerlendirilir. MÜZĠK ETKĠNLĠĞĠ Ses Dinleme ve Ayırt Etme ÇalıĢmaları-Ritm ÇalıĢmaları Meyve-sebzelerimiz kuruduğunda farklı sesler çıkarmaktadır. Bunun için kurutulan meyve-sebzeleri nasıl ses çıkardıkları duydukları seslerin çevredeki baģka hangi seslere benzediği ve sessel özellikleri (kalın ses, ince ses) hakkında konuģulur. Çocuklarla birlikte müzik aletleri sessel özelliklerine göre gruplanabilir. Daha sonra öğretmen elindeki 1 den 5 e kadar rakamların olduğu sayı kartlarını çocuklara tanıtır. Çocuklardan hangi sayı kartını gösterirse o sayı kadar kurutulmuģ meyve-sebzelerden oluģturulan müzik aletlerini kullanmalarını ister. Ritm çalıģması çocukların ilgileri doğrultusunda birkaç kez tekrarlanır.

Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler A2: K 7,8,9,13,14 A4: K 2,4,5 A4: K 1,2 A9: K 1 A11: K 5 A3: K 1,2 A5: K 2 A 16

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 7: K 5, 6 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 7: K 5, 6 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Büyümek Ne Güzel KAVRAMLAR : Sayılar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7,

Detaylı

Vücudumuzu Tanıyalım KAVRAMLAR : Bütün-Yarım Aynı-Farklı Mutlu-Üzgün-Kızgın-KorkmuĢ-ġaĢkın AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Vücudumuzu Tanıyalım KAVRAMLAR : Bütün-Yarım Aynı-Farklı Mutlu-Üzgün-Kızgın-KorkmuĢ-ġaĢkın AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) Vücudumuzu Tanıyalım KAVRAMLAR : Bütün-Yarım Aynı-Farklı Mutlu-Üzgün-Kızgın-KorkmuĢ-ġaĢkın Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN ġapka Mağazası KAVRAMLAR : Renkler Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7, 8,

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Robotumuzu Yapıyoruz KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN AlıĢveriĢe Gidiyoruz KAVRAMLAR : Para Az-çok Büyük-küçük Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) Büyünce hangi mesleği seçsem? KAVRAMLAR : Aynı-benzer-farklı Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 7, 8,

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Çiftlikte YaĢam KAVRAMLAR : Sayılar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7, 8,

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Sağlıklı YaĢayalım KAVRAMLAR : Renkler Kirli-temiz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 5: K 2, 6 A 6: 1, 6 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 5: K 2, 6 A 6: 1, 6 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARA OLARAK SEÇĠLEN Kutupları Merak Ediyorum KAVRAMLAR : Renkler Sert-yumuĢak Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN TaĢ Devrine Yolculuk KAVRAMLAR : Aynı-farklı-benzer Büyük-küçük Düz-eğri Pütürlü-kaygan A 2: K 1,

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Böcekleri KeĢfediyoruz KAVRAMLAR : Canlı-cansız Aynı-farklı-benzer A 2: K 7, 9 A 2: K 1, 2 A 4: K 1, 2 A 6: K 1, 2 A 9: K 3, 9 A 2: K

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Atatürk ve Cumhuriyet KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A 2

Detaylı

Uzun kısa Aynı farklı benzer YaĢlı genç Eski yeni Önce Ģimdi AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Uzun kısa Aynı farklı benzer YaĢlı genç Eski yeni Önce Ģimdi AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: ġubat AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN KAVRAMLAR : Büyük küçük Dinozorlar Sınıfımızda Uzun kısa Aynı farklı benzer YaĢlı genç Eski yeni

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: NĠSAN AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : Hızlı yavaģ 3-2-1 Araç Olarak Seçilen Konu Karanlık aydınlık Siyah Beyaz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kutlama Yapalım KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Geometrik kavramlar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: MAYIS AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : BoĢ dolu GeniĢ dar Kenar, köģe Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A. 2. : K. 3, 4, 5, 8, 15 A.

Detaylı

Daire Hareketli hareketsiz AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

Daire Hareketli hareketsiz AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: MAYIS AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : Uzun kısa Daire Hareketli hareketsiz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A. 2. : 8, 9, 12, 13, 15

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 4: K 2, 3 A 5: K 1, 2 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 4: K 2, 3 A 5: K 1, 2 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Atatürk Müzesi KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Hayvanların Yuvalarını KAVRAMLAR : Canlı-cansız Hareketli-hareketsiz Aynı-farklı-benzer Altında-üstünde

Detaylı

30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR ġubat 2017 BÜLTENĠ 30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESĠ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIġMALAR Büyük küçük 1 2 3 sayıları bulalım. CD den hikaye dinleyelim Sevimli dostlarımız OKULA GETĠRECEKLERĠMĠZ

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 12 EKİM PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Çocuklar istedikleri ilgi köşelerinde (eğitici oyuncak, lego,

Detaylı

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun OYUN ETKİNLİKLERİ Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.)

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.) YEŞİLAY HAFTASI 2017 MART / 1. HAFTA KONU 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI Yapabildiklerimiz neler? İlerde büyüdüğümüz zaman yapabilecek olduklarımız

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI ANKARA 2011 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Resim Kurs Programı PROGRAMIN DAYANAĞI :

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ TARİHLER 06-10 MART 13-17 MART 20-24MART 27-31 MART KONULAR İlkbahar Eski İstanbul- Değerler eğitimi Dürüstlük Bitkiler- Orman Haftası TiyatroGünü- Kütüphane

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ OKULA UYUM OKULUM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaģlarını tanıma Okulda çalıģanları gözlemleme Sınıfını gözlemleme Sınıfını tarif etme Sınıf kurallarını

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

YAġAYAN DEĞERLER. EĞĠTĠMĠ *Selamlaşma * Günaydın, iyi akşamlar, merhaba gibi selamlaşma kelimeleri kullanılarak çalışmalar yapılır.

YAġAYAN DEĞERLER. EĞĠTĠMĠ *Selamlaşma * Günaydın, iyi akşamlar, merhaba gibi selamlaşma kelimeleri kullanılarak çalışmalar yapılır. KONULARIMIZ: *Ben kimim *Fiziksel Özelliklerim *Sonbahar Mevsimi *Cumhuriyet bayramı ALT KONULARIMIZ *Vücudumuzu ve fiziksel özelliklerimizi tanıma *Sonbahar mevsimindeki değişiklikler *Cumhuriyet bayramı

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) DEĞERLER EĞİTİMİ Deneme Sevgi Saygı Kardeşlik Paylaşmak

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI 1. ÇİZGİ ve NOKTA... 3 a-çizgilerle Yapılan Tasarım Çalışmaları... 3 b- Nokta ile Yapılan Tasarım Çalışmaları... 5 c-çizgi ve Noktalarla Oluşturulan Özgün Tasarımlar...

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ AYIN TEMASI -Ben kimim ve fiziksel özelliklerim -Ailem -Sonbahar Mevsimi -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı BEN KĠMĠM VE AĠLEM Aile resimlerimizi okula getirerek ailemizi arkadaşlarımıza

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

Amaç 8. Görsel materyalleri okuyabilme Kazanımlar 3.Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.

Amaç 8. Görsel materyalleri okuyabilme Kazanımlar 3.Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. GÜNLÜK PLAN Okul Adı :. Tarih: 1./11./2012. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz Bakım Becerileri Amaç 1. Bedensel

Detaylı

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM EKİM KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM 2016-2017

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

SALI ÇARŞAMBA

SALI ÇARŞAMBA 01.03.2016 02.03.2016 03.03.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -Suluboya çalışması -Tembel çocuk şarkısını öğreniyoruz. -Bardaklardan çıkan ses çalışması -Balon sayalım oyunu -1-10 rakamını tanıyoruz sayıyoruz. -Siyah

Detaylı

Özel Esayan Ermeni Anasınıfı Küçük Grup Aralık Ayı Planı

Özel Esayan Ermeni Anasınıfı Küçük Grup Aralık Ayı Planı Özel Esayan Ermeni Anasınıfı Küçük Grup Aralık Ayı Planı GÜNLÜK PLAN Okul Adı : ÖZEL ESAYAN ĠLKÖĞRETĠM OKULU Tarih: 1./12./2011. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

27 ŞUBAT 03 MART OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

27 ŞUBAT 03 MART OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR MART 2017 BÜLTENĠ 27 ŞUBAT 03 MART OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIġMALAR OKULA GETĠRECEKLERĠMĠZ PAZARTESĠ Sabah sporumuzu yapalım. Hikaye zamanı Puzzle tamamlıyoruz. Afiyet olsun

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU YAZ MEYVELERİ 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 Dokun Hisset kartlarıyla Oynuyorum. 02.06,2017 MONTESSORI ETKİNLİK Pirinç ve Mercimekleri ayırma çalışmasını Kavramlar Kitabımızdan Sıcak-Soğuk Kavramına

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

Gösterip yaptırma, yaparak-yaşayarak.

Gösterip yaptırma, yaparak-yaşayarak. t Etkinlik No 9 Dersin Adı Müzik Sınıf 4.Sınıf Tarih /.../2013 Etkinlik Adı Beste Yapıyorum Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları Öğretme-Öğrenme-Yöntem ve Teknikleri Kullanılan Eğitim Teknolojileri-Araç,

Detaylı

GÜNLÜK PLAN. Amaç 5. Kendini kazalardan ve tehlikelerden koruyabilme Kazanımlar 2.Tehlikeli olan durumlardan uzak durur.

GÜNLÜK PLAN. Amaç 5. Kendini kazalardan ve tehlikelerden koruyabilme Kazanımlar 2.Tehlikeli olan durumlardan uzak durur. GÜNLÜK PLAN Okul Adı : ÖZEL ESAYAN ĠLKÖĞRETĠM OKULU Tarih: 3./12./2012. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz Bakım Becerileri Amaç

Detaylı

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Benim Tasarımım 2 1 Doğanın Sunduğu İmkânlar 3 1 Sunulan Drama Çalışmasından Görsel Çalışmalar Yapma 4 1

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ VÜCUDUMUZ DUYU ORGANLARIMIZ 100. GÜN KUTLAMALARI SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI 01.04.2016 04.04.2016 05.04.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -İlkbahar mevsimi hakkında sohbet -İlkbahar

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Yardımlaşalım adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: şeker,

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 06 NİSAN PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 06-10 NİSAN 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı evden getirdikleri oyuncaklarla Cuma gününe kadar oyuncakları

Detaylı

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır.

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 5 EKİM-9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 PAZARTESİ oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:Çocukların sandalyelere yarım daire

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Çocuklar; eğitici oyuncak, evcilik, kukla, blok, müzik, sanat, kitap, fen-doğa,

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA 20.10.2014 PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA Türkçe Dil Etkinliği: Sağlıklı olmak için neler yapıyoruz? Nasıl sağlıklı olabiliriz? Soruları sorularak

Detaylı

HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Haziran 2015 Bülten

HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Haziran 2015 Bülten HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ * YAZ MEVSİMİ Yaz mevsimi aylarını öğrenme. Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini tanıma.

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu boyutlu el

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK PROGRAMI Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AĞUSTOS AYI PROGRAMI. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile, tren, uçak, gemi bilmecelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AĞUSTOS AYI PROGRAMI. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile, tren, uçak, gemi bilmecelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AĞUSTOS AYI PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile, tren, uçak, gemi bilmecelerini öğreniyorum. Parmak oyunları: Demostrasyon

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Öğretmen, okul,kitap

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz.

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Doğruluk ile ilgili sohbet ediyorum. Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız konulu sohbet

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Dünya Engelliler Günü ( 3 Aralık) İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası ( 10 Aralık gününü İçine Alan Hafta) Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası (12-18

Detaylı

BiliĢsel Alan Amaç 8. Nesneleri ölçebilme. Kazanımlar. 1.Ölçme sonucunu tahmin eder. 2.Standart olmayan birimlerle ölçer.

BiliĢsel Alan Amaç 8. Nesneleri ölçebilme. Kazanımlar. 1.Ölçme sonucunu tahmin eder. 2.Standart olmayan birimlerle ölçer. Okul Adı :Özel Esayan Ġlkokulu Tarih: 1/Kasım/2012 YaĢ Grubu (Ay) :60-72 ay Öğretmen Adı : AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Amaç 2. El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme

Detaylı

Ahşap Eğitici Oyuncaklar. Diz Oyna Kuleler. Şekil Bulmacalar. Bloklar

Ahşap Eğitici Oyuncaklar. Diz Oyna Kuleler. Şekil Bulmacalar. Bloklar Ahşap Eğitici Oyuncaklar Hem eğlenceli, hem eğitici! Yenilikçi tasarımlar, canlı renkler, eğlenceli grafikler. El göz koordinasyonu, ince motor becerileri, Görsel algılama ve sosyal beceriler, Erken dönem

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 8-10 EKİM 2014 8 EKİM ÇARŞAMBA SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde (oyuncak, kitap, tahta blok, v.b) serbest

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AĞUSTOS AYI 2-3 YAŞ AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AĞUSTOS AYI 2-3 YAŞ AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AĞUSTOS AYI 2-3 YAŞ AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Skinner tekniği ile Üşüdüm,Kuzu,Ördek ve Pati tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:Beyin

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: Vücudumuz, dünyamız tekerlemerini

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM DÖNEMİ ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖĞRENDİKLERİMİZ Sınıfta kız, erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme Vücudun bölümlerini uygun

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum"

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile piti piti, iğne battı ve portakalı soydum FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Paylaşalım bunları adlı hikâyemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ GÖREVLERİMİZİ BİLMEK TEMASI NİSAN AYI FAALİYET RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ GÖREVLERİMİZİ BİLMEK TEMASI NİSAN AYI FAALİYET RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ GÖREVLERİMİZİ BİLMEK TEMASI NİSAN AYI FAALİYET RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi Görevlerimizi

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer

ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer MUSATAFA KEMAL ATATÜRK VE 23 NĠSAN ULUSAL EGEMENLĠK VE ÇOCUK BAYRAMI CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları Atatürk

Detaylı

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI VELİ BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI VELİ BÜLTENİ İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI VELİ BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER YAPTIK? Okulumuzdaki yaşamdan, gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden haberdar olabileceğiniz yeni

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. ÇALIġKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. ÇALIġKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIġKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ Hazırlayan: TUĞBA BAġER AVCI ÖĞRETMENĠN MESAJI: MERHABA;15.02.2016-19.02.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016

YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016 YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016 İyi Öğretmenin Önemi Çocukta etki bırakır (doğrudan veya dolaylı) Eğitime yakınlaştırır veya uzaklaştırır Rol modeldir Hayat felsefesini aşılayabilir Karakter oluşumunda etki

Detaylı

REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1

REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1 Oyunun Adı: Ben Kimim? Amacı: Görsel algının gelişmesi Hedef kitle : 6-5 yaş REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1 Malzeme: Farklı tiplerde ve özelliklerde küçük oyuncaklar Kişi sayısı: 10-15 kişi. Oyunun

Detaylı

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI YAZ MEVSİMİ 3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI *Babalar günü için sürpriz hediye *Çevremizden topladığımız farklı taşları parmak boyası ile boyuyoruz. *Serbest resim çalışmaları *Kağıt

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

RAMFEST 2011 ETKİNLİK LİSTESİ

RAMFEST 2011 ETKİNLİK LİSTESİ RAMFEST 2011 ETKİNLİK LİSTESİ TİŞÖRT BOYAMA Osman Kocakaya Tasarlama ve uygulama Tshirtler ve kumaş boyaları SERAMİK Ayşe Saban Çömlekçi tornası ile çalışmalar Kırmızı çömlekçi kili BASKI ÇALIŞMASI Gökhan

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ DENİZYILDIZLARI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ DENİZYILDIZLARI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ DENİZYILDIZLARI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Yardımlaşalım adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Çubukların ucuna

Detaylı

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014 2.3.5. TAD KIDS SINIFLARINDA ARANAN MIN. FİZİKİ STANDARTLAR VE GEREKLİ TEÇHİZAT GİRİŞ - 1 Adet Banko - 1 Adet Ahşap Galoşluk - 1 adet Ahşap bank 100x40 3 Yaş Grubu Sınıfı: - 8 Çocuk için Min: 16m2 Alan

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı