SKİPPİTY. Hedef-2: Skippity oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SKİPPİTY. Hedef-2: Skippity oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları"

Transkript

1 SKİPPİTY Hedef-1: Skippity oyunu tanıyorum. : 1-1 Skippity oyunu özelliklerini merak eder. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 1-4 Oyunla ilgili materyallerin nasıl dizileceğini bilir. 1-5 Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı olduğunu bilir. 1-6 Oyunun en çok dört kişiyle oynanabildiğini belirtir. 1-7 Bölgesinde en çok taş serisini toplayanın kazandığını belirtir. Hedef-2: Skippity oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları 2-1 Oyun başlangıç kurallarını söyler. 2-2 Oyuna nasıl başlanacağını belirtir. Taşların hareketlerini gösterir. 2-3 Oyuna nereden başlaması gerektiğini bilir. Uygun bir yerden başlar. 2-4 Üzerinden atladığı taşı/taşları alır önündeki uygun renkli yere yerleştirir. 2-5 Her oyundan sonra sıranın rakibe geçtiğini bilir. Hedef -3 Skippity oyununda centilmenlik kurallarını uygular 3-1 Oyunun yenme ve yenilmeye dayalı olduğunu bilir. 3-2 Oyunu kazanmak için gerekli stratejileri yapar. 3-3 Kaybetmenin oyunun doğası içinde olduğunu belirtir. 3-4 Oyunu kaybedince rakibini tebrik eder. 3-5 Oyunu kazandığında arkadaşlarını küçük düşürücü davranışlardan uzak durur. Hedef -4 Skippity oyununda mantık yürütme 4-1 Oyuna hangi bölgeden başlayacağına karar verir. 4-2 Birden çok hamle düşünür. 4-3 Hangi renk taşa ihtiyacı olduğunu bilir. 4-4 Oyun tahtasında en iyi hamle yapacağı bölgeyi belirler. 4-5 Hamle yapmadan önce düşünür/oyun kurar. 4-6 Sıra kendisine geldiğinde acele etmez. 4-7 Rakibinin hangi taşlara ihtiyacı olduğunu belirler/ hamle yapar. Hedef-5 Basit turnuva ve yarışmalara katılır. 5-1 Turnuvaya katılabilmek için istekli olur. 5-2 Turnuva kurallarını dinler. 5-3 Turnuva kurallarına uyar. 5-4 Kazanmak için gerekli çalışmaları yapar. 5-5 Yenilgiyi kabullenir. 5-6 Maç sonucunda istenen davranışları sergiler. 5-7 Kazananı alkışlar.

2 SKİPPİTY OYUNU UYGULAMA ALANI İlkokulda grup olarak çocukların çabuk öğrenecekleri bir oyundur. 2-4 kişi ile oynayacakları strateji oyunudur. Görsel algı ve akıl yürütme becerilerini geliştirir. Kuralları çok basit olduğu için her çocuk rahat oynar. Başlangıçta oyun kurallarının öğretilmesi ve materyallerin düzenli açılıp toplanması kuralları öğretilir. 2,3. derslerde serbest maç yapmalarına izin verilir. 4. Ders taktiksel ipuçlarını anlatmak, belirlenen bariz hataları belirtmek gerekir. Son iki ders sınıf içi ve sınıflar arası turnuvalara ayrılabilir. UYGULAMA SINIFI DERS SAATİ UYGULAMA PLANI SÜRE DAKİKA 1. SINIF 6 DERS DERS PLANI DK 6 DERS 2. SINIF 2 DERS DERS PLANI DK 2 DERS 3. SINIF 4. SINIF SKİPPİTY HEDEF BECERİLER SEÇİCİ DİKKAT :Seri oluşturmak için hangi taşların üzerinden atlaması gerektiğini fark eder. GÖRSEL ALGI : Taşların renklerini ayırt eder. İŞİTSEL ALGI : Oyun kuralları ve stratejisi ile ilgili anlatılanları etkili dinler. GRUPLU HAREKET : Önce iki kişi ile daha sonra 4 kişilik karşılaşma için belirtilen kurallara uyar. AKIL YÜRÜTME : Oyun öğrenildikten sonra arkadaşlarına göre daha etkili taş toplamak için düşünme becerilerini kullanır. KULLANILAN TERİMLER OYUN TAHTASI : Renkli oyun tahtasının oyun alanı olduğunu kavrar. RENKLİ OYUN TAŞLARI : Her taşın kendi renklerini tanır. Adlarını söyler. HAMLE YAPMAK : Oyun sırası geldiğinde yaptığı hareketin ne olduğunu öğrenir. SERİ TAMAMLAMA : Aynı renk taşları biriktirerek tüm renkleri tamamlar. STRATEJİ : Oyunu kazanmak için yapılan tüm planlamaların strateji olduğunu öğrenir. HEDEF KURALLAR 1 ETKİLİ DİNLEME ETKİNLİĞİ 2 GRUPLU HAREKET EDEBİLME KURALI 3 SIRASINI BEKLEME VE HAKKINA RAZI OLMA KURALI 4 KUTU İÇERİĞİ VE MATERYALLERİ TOPLAMA KURALI

3

4 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ALANI OYUN KURALLARINI BİLİR: Oyunla ilgili anlatılanları dinler. Taşların nasıl hareket ettiğini oyunun nasıl bittiğini bilir. Arkadaşlarının yanlış hamlesine müdahale eder. Oyunu nasıl kazanması gerektiğini belirtebilir. OYUNDA CENTİLMENLİK KURALLARINA UYAR: Oyun esnasında arkadaşlarının hareketlerine olgun karşılar. Sabırlı davranır. Oyun bitene kadar devam eder. Kural dışı davranışta bulunmaz. OYUNLA İLGİLİ BİRDEN ÇOK HAMLE DÜŞÜNÜR: öğretmen sorduğunda nasıl oynayacağını yada yaptığı bir hamlenin sebebini anlatır. Yaptığı hamleden sonraki durumu gösterebilir. Hangi taşlara ihtiyacı olduğunu belirtir. İhtiyacı olan taşı alma için nereden hamle yapması gerektiğini gösterir. OYUN ESNASINDA ZAMANI İYİ KULLANIR: Oyunla ilgili önce düşünür sonra hamle yapar. Sıra kendisine geldiğinde acele etmeden mantıklı şekilde hamle yapar. YENİLGİYİ KABUL EDER: Oyun sonunda çıkarımlarda bulunur. Arkadaşlarıyla kendi taşlarını kıyaslayabilir. Kazanan arkadaşını tebrik eder. ÖĞRENCİ GÖZLEM FORMU ADI SOYADI ETKİNLİK UYGULAMA DURUMU Yukarıdaki tabloyu ilk dersten itibaren doldurmaya başlayınız. Uygulamayı yapamayan sıkıntılı çocukların isimlerini ve çok iyi performans gösteren öğrencileri alınız. Her çocuğun isminin karşısına gözlemlerinizi kısaca belirtiniz. Gerekirse tarihte atabilirsiniz. Bu tabloyu saklayınız. Çocuklarla paylaşmayınız.

5 ÖĞRENME ALANI: SKİPPİTY -ZIP ZIP- (AKIL YÜRÜTME) - 1 BECERİLER: OYUN KURMA, SEÇİCİ DİKKAT, GÖRSEL AL- GI, İŞİTSEL ALGI, GRUPLU HAREKET, AKIL YÜRÜTME Hedef-1: Skippity(Zıp zıp) oyunu tanıyorum. : Skippity oyunu özelliklerini merak eder. Anlatılanları dikkatle dinler. Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. Oyunla ilgili materyallerin nasıl dizileceğini bilir. Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı olduğunu bilir. Oyunun en çok dört kişiyle oynanabildiğini belirtir. Bölgesinde en çok taş serisini toplayanın kazandığını belirtir. Oyun tahtasının dizilişi şekli. Öğretmen derse başlamadan önce öğrencileri sıralarına düzgün şekilde oturmalarını sağlar. Dikkatlerini topladıktan sonra oyunun kutusunu eline alarak Zıp Zıp" oyununu tanıtır. Çok sevecekleri eğlenceli bir oyun oynayacaklarını belirtir. Oyun kuralları ve oynama şekli hakkında bilgi verir. Daha sonra sınıfı ikiye ayırarak karşılıklı oturmaları gerektiğini belirtir. Oyunları almalarını sağlar. İŞLENİŞ: Öğretmen oyunları dağıttıktan sonra öğrencilerin kutuları açmalarına yardımcı olur. Tüm öğrencilerin taşları rastgele tahtaya dizmelerini belirtilir. Taşlarla karelerin aynı renkte olması gerekmediği belirtilir. Kimin başlayacağı ile ilgili kur a çekme işlemini gösterir. Bütün gruplara kur a çektirir. Daha sonra oyunun nasıl oynanacağı konusunda eline aldığı bir oyun tahtası üzerinde kuralları anlatır. İlk olarak nereden başlaması gerektiği ve sonraki sürecini anlatır. (Üzerinden atladığı taşı alacağı bunun için bir hamlede ne kadar çok taşın üstünden atlasa o kadar çok taş alabileceği belirtilir.) Oyun başlangıcını göstererek anlatır. Sınıfın oyuna başlamasını ve sonra tekrar kendisini dinlemelerini belirtir. Sınıfı dolaşarak kontrol eder. Oyunu doğru anlamayanlara müdahale eder. Ders sonuna kadar birkaç oyun oynamalarına izin verilir. oplanmasına ayrılır. Bu derste taşların atlaması kuralı herkes tarafından aynı şekilde anlaşılmayabilir. Kuralları tam anlamaları için acele edilmemeli, ders boyunca oyunu anlamaları için fırsat verilmelidir. Eksikler tespit edilir daha sonra kurallar ve taktikler anlatılır. 1. oyuncu pembe taşı turuncunun üzerinden atlatarak boş bir kareye düşer. Pembe taş boş kareye düşerken, turuncu taşın üstünden atladığı için turuncu taşı alır. Sarı taş sırayla yeşil ve pembe taşların üzerinden atlar. Pembe kareye düşerken yeşil ve pembe taşları alır.

6 ÖĞRENME ALANI: SKİPPİTY -ZIP ZIP- (AKIL YÜRÜTME)-2 BECERİLER: OYUN KURMA, SEÇİCİ DİKKAT, GÖRSEL ALGI, İŞİT- SEL ALGI, GRUPLU HAREKET, AKIL YÜRÜTME Hedef-2: Skippity oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları 2-1 Oyun başlangıç kurallarını söyler. 2-2 Oyuna nasıl başlanacağını belirtir. Taşların hareketlerini gösterir. 2-3 Oyuna nereden başlaması gerektiğini bilir. Uygun bir yerden başlar. 2-4 Üzerinden atladığı taşı/taşları alır önündeki uygun renkli yere yerleştirir. 2-5 Her oyundan sonra sıranın rakibe geçtiğini bilir. Öğretmen derse başlamadan önce öğrencileri sıralarına düzgün şekilde oturmalarını sağlar. Oyun kuralları ve oynama şekli hakkında tekrar bilgi verir. Daha sonra sınıfı ikiye ayırarak karşılıklı oturmaları gerektiğini belirtir. Bu derste oyunun kurallarını iyi kavramaları için karşılıklı oynayacaklarını söyler. Oyunları almalarını sağlar. Taşları dizmelerini belirtir. İŞLENİŞ: Öğretmen oyunları dağıttıktan sonra öğrencilerin kutuları açmalarını ve taşları dizmelerini bekler. Taşların dizilimi bittikten sonra oyuna başlamaları için kur a çekilmesi belirtilir. Gerekirse kur a nasıl çekilir gösterir. Öğretmen Çocuklar, bu dersimizde yine karşılıklı olarak yenme ve yenilme üzerine oynayacağız. Ama kimse arkadaşına karşı olumsuz herhangi bir davranış göstermemelidir. diyerek sınıfı motive eder. Grupları dolaşırken oyunu kavramayan öğrenci var mı kontrol eder. Kuralları tam olarak anlamayan çocuklara uygulamalı olarak gösterir. Öğrencilerin oyun esnasında yaptıkları hataları not alır. Sonraki derste bu hataları anlatarak doğru olanı gösterir. Sınıfa birden çok taşın üzerinden atlama taktiğini anlatır. Oyunların Sınıfı dolaşarak kontrol eder. Oyunu doğru anlamayanlara müdahale eder. Ders sonuna kadar birkaç oyun oynamalarına izin verilir. Dersin son beş dakikası uygulamaların toplanmasına ayrılır. Burada görüldüğü gibi oyun tahtasının üzerinde kalan taşların birbirinin üzerinden atlama durumu kalmadığı için oyun sona erer Burada görüldüğü gibi oyun tahtasının üzerinde kalan taşların birbirinin üzerinden atlama durumu kalmadığı için oyun sona erer PUANLAMA Oyunculara sıra ile baktığımızda tüm renkleri en çok sıralama aşağıdaki gibidir. OYUNCU PEMBE SARI TURUNCU YEŞİL MAVİ 1. OYUNCU OYUNCU OYUNCU OYUNCU En iyi seriyi 3. oyuncu yaptığı için bu grubun galibi olur. Burada taşların toplam çokluğuna bakmıyoruz. En yüksek seriyi kim tutmuşsa ona PUANLAMA Oyunculara sıra ile baktığımızda tüm renkleri en çok sıralama aşağıdaki gibidir. En iyi seriyi 3. oyuncu yaptığı için bu grubun galibi olur. Burada taşların toplam çokluğuna bakmıyoruz. En yüksek seriyi kim tutmuşsa ona

7 ÖĞRENME ALANI: SKİPPİTY -ZIP ZIP- (AKIL YÜRÜTME)-3 BECERİLER: OYUN KURMA, SEÇİCİ DİKKAT, GÖRSEL ALGI, İŞİTSEL ALGI, GRUPLU HAREKET, AKIL YÜRÜTME Hedef -3 Skippity oyununda centilmenlik kurallarını uygular 3-1 Oyunun yenme ve yenilmeye dayalı olduğunu bilir. 3-2 Oyunu kazanmak için gerekli stratejileri yapar. 3-3 Kaybetmenin oyunun doğası içinde olduğunu belirtir. 3-4 Oyunu kaybedince rakibini tebrik eder. 3-5 Oyunu kazandığında arkadaşlarını küçük düşürücü davranışlardan uzak durur. Öğretmen derse başlamadan önce öğrencileri sıralarına düzgün şekilde oturmalarını sağlar. Oyun esnasında tespit edilen hatalar hakkında bilgi verir. Daha sonra sınıfı gruplara ayırarak karşılıklı oturmaları gerektiğini belirtir. Bu derste dörderli oynayacaklarını herkesin kendine bir seri oluşturacağını söyler. Oyunları almalarını sağlar. İŞLENİŞ: Öğretmen oyunları dağıttıktan sonra öğrencilerin kutuları açmalarını ve taşları dizmelerini bekler. Taşların dizilimi bittikten sonra oyuna başlamaları için kur a çekilmesi belirtilir. Çocuklar oyuna başlamadan önce size farklı bir taktik anlatacağım. Bu oyunun en önemli yanı bir hamlede birden çok taşın üstünden atlayabilmektir. Yani yanlış yere değil, her defasında bir taşın üstünden atlayıp boş bir kareye düşmelidir. Başlangıç taşı kaç tane atlıyorsa o kadar atlamalıdır. Önemli olan en iyi taş serisini yakalamaktır. Daha sonra oyunun nasıl oynanacağı konusunda eline aldığı bir oyun tahtası üzerinde kuralları tekrar eder. İlk olarak nereden başlaması gerektiği ve sonraki sürecini tekrar anlatır. Öğretmen Bu oyunda yenme ve yenilme vardır. Bu konuda küsmemeliyiz. uyarısında bulunur. Sınıfı dolaşarak kontrol eder. Oyunu doğru anlamayanlara müdahale eder. Ders sonuna kadar birkaç oyun oynamalarına izin verilir. Dersin son beş dakikası uygulamaların toplanmasına ayrılır. ***Grupları dolaşırken iyi olan çocuklar not edilir. Zayıf çocuklarda belirlenir. Sonraki ders grupları seviyelere göre düzenler.

8 ÖĞRENME ALANI: SKİPPİTY -ZIP ZIP- (AKIL YÜRÜTME)-4 BECERİLER: OYUN KURMA, SEÇİCİ DİKKAT, GÖRSEL ALGI, İŞİTSEL ALGI, GRUPLU HAREKET, AKIL YÜRÜT- ME Hedef -4 Skippity oyununda mantık yürütme 4-1 Oyuna hangi bölgeden başlayacağına karar verir. 4-2 Birden çok hamle düşünür. 4-3 Hangi renk taşa ihtiyacı olduğunu bilir. 4-4 Oyun tahtasında en iyi hamle yapacağı bölgeyi belirler. 4-5 Hamle yapmadan önce düşünür/oyun kurar. 4-6 Sıra kendisine geldiğinde acele etmez. 4-7 Rakibinin hangi taşlara ihtiyacı olduğunu belirler/ hamle yapar. Öğretmen derse başlamadan önce öğrencileri sıralarına düzgün şekilde oturmalarını sağlar. Oyun ilgili taktikler verir. Daha sonra sınıfı gruplara ayırarak karşılıklı oturmaları gerektiğini belirtir. Bu derste yine dörderli oynayacaklarını herkesin kendine bir seri oluşturacağını söyler. Her grubun birincilerinin de kendi aralarında yarışma yapacaklarını anlatır. Oyunları almalarını sağlar. İŞLENİŞ: Öğretmen oyunları dağıttıktan sonra öğrencilerin kutuları açmalarını ve taşları dizmelerini bekler. Taşların dizilimi bittikten sonra oyuna başlamaları belirtilir. Öğretmen, yenme ve yenilme konusunda yapıcı bir açıklama yapar. Öğrencilere hamle yapma konusunda kısa bir açıklama yapar. Rakibin taşlarını da takip etmeleri, seri de hangi taşa ihtiyacı olduğunu iyi bilmeleri konusunda gerekli uyarılarda bulunur. Zayıf kalan çocuklara yardımcı olur. Onlara gerekli yönlendirmeleri yapar. Daha sonra oyunları başlatır. Sınıfı dolaşarak grupların centilmenlik kurallarına uygun hareket etmelerini belirtir.

9 ÖĞRENME ALANI: SKİPPİTY -ZIP ZIP- (AKIL YÜRÜTME)-5 BECERİLER: OYUN KURMA, SEÇİCİ DİKKAT, GÖRSEL ALGI, İŞİTSEL ALGI, GRUPLU HAREKET, AKIL YÜRÜTME Hedef-5 Basit turnuva ve yarışmalara katılır. 5-1 Turnuvaya katılabilmek için istekli olur. 5-2 Turnuva kurallarını dinler. 5-3 Turnuva kurallarına uyar. 5-4 Kazanmak için gerekli çalışmaları yapar. 5-5 Yenilgiyi kabullenir. 5-6 Maç sonucunda istenen davranışları sergiler. 5-7 Kazananı alkışlar. Öğretmen sınıfın motivasyonunu sağladıktan sonra, yeni gruplar kuracağını gruplardan en çok puanı alan iki kişinin üst tura çıkacağını anlatır. Üst turda ise kendi aralarında oynayarak en çok puanı alanların sınıfın en iyisi olacaklarını belirtir. Bunun sadece bir oyun olduğunu kaybetmenin oyunun kuralları içinde olduğunu anlatır. Bir oyunda kaybedilse de diğer oyunlarda kazanabileceklerini bu yüzden ümitsizliğe kapılmamaları gerektiği anlatılır. Her grubun bir oyun alması belirtilir. İŞLENİŞ Sınıf dengeli bir şekilde gruplara ayrılması sağlanır. Grupların düzeni sağlandıktan sonra oyun kurallarını tekrar anlatır. Oyun esnasında tartışma yapılmaz. Kural ihlali yapanlar öğretmene bildirirler. Birbirlerine karşı saygılı davranmaları gerekir. Yenme ve yenilmeyi herkes kabul etmelidir. Taşlar içinde en iyi seriyi yakalayan oyunu kazanır. Oyunu başlatır ve grupları kontrol eder. kuralları tekrar anlatır. Oyunun bir el üzerinden olacağı, en çok puan alan iki kişi üst gruplara çıkacaktır. Kalanlarla da yeni gruplar oluşturulup kendi aralarında maç yapacaklar. (Burada çocukların ümitsizliğe kapılmalarını engellemiş oluruz. İhtiyaç olursa alt gruplardan yenen çocuğu tekrar değerlendirebiliriz. ) Bu derste normal turnuvalar devam etmeli, şampiyonluk maçını sonraki derste yaptırabiliriz. Ders sonu üst tura çıkan olursa adları yazılır. Maçları bitmeyen gruplar belirlenir. Diğer ders tekrar baştan itibaren oyuna başlarlar. Oyunlar toplatılıp yerine bırakmaları sağlanır.

10 ÖĞRENME ALANI: SKİPPİTY -ZIP ZIP- (AKIL YÜRÜTME)-6 BECERİLER: OYUN KURMA, SEÇİCİ DİKKAT, GÖRSEL ALGI, İŞİTSEL ALGI, GRUPLU HAREKET, AKIL YÜRÜT- ME Hedef-5 Basit turnuva ve yarışmalara katılır. 5-1 Turnuvaya katılabilmek için istekli olur. 5-2 Turnuva kurallarını dinler. 5-3 Turnuva kurallarına uyar. 5-4 Kazanmak için gerekli çalışmaları yapar. 5-5 Yenilgiyi kabullenir. 5-6 Maç sonucunda istenen davranışları sergiler. 5-7 Kazananı alkışlar. Öğretmen sınıfın motivasyonunu sağladıktan sonra, geçen dersten kalan grupların oyuna başlayacakları belirtilir. Üst tura çıkanlarla oluşturulan gruplar oluşturulur. Turnuva esnasında yapılan güzel davranışlardan bahsedilir. Yanlış görülmüşse isim verilmeden anlatılır. Oyunlar dağıtılarak oyuna başlamaları sağlanır. İŞLENİŞ Üst tura kalanlardan oluşturduğu gruplarla önce ilgilenir. Onlara oyunla ilgili gerekli açıklamaları yapar. Oyun esnasında tartışma yapılmaz. Kural ihlali yapanlar öğretmene bildirirler. Birbirlerine karşı saygılı davranmaları gerekir. Yenme ve yenilmeyi herkes kabul etmelidir. Taşlar içinde en iyi seriyi yakalayan oyunu kazanır. Diğer gruplarında kendi aralarında maça başlamalarını sağlar. Geçen dersten kalan grup varsa onları yeniden oyuna başlatır. Ders sonunda sadece kazanan çocukları ön plana çıkarmak doğru olmaz. Bazı çocukların yaptıkları iyi hareketler anlatılır. TURNUVANIN DİKKAT ÇEKEN YANLARI EN CENTİLMEN: EN İYİ DÜŞÜNEN EN İYİ HAMLE YAPAN EN İYİ KUTUYU TOPLAYAN EN İYİ GRUBU YÖNETEN EN İYİ KURALLARI UYGULAYAN Şeklinde öğrencileri motive edici onurlandırıcı değerlendirmeler yapılarak çocukların arkadaşlık duygularının pekişmesine yardımcı olunur. Şampiyon olan çocukların velilerine tebrik mesajı verilebilir.

11 SKİPPİTY DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ OYUN KU- RALLARINI BİLİR OYUNDA CEN- TİLMENLİK KURALLARINA UYAR OYUNLA İLGİ- Lİ BİRDEN ÇOK HAMLE DÜŞÜNÜR OYUN ESNA- SINDA ZAMA- NI İYİ KULLA- NIR YENİLGİYİ KABUL EDER ADI SOYADI TOPLAM PUAN ÇOK ZAYIF ZAYIF NORMAL İYİ ÇOK İYİ

REVERSİ Hedef-1: Reversi oyunu tanır. KAZANIMLAR Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. KAZANIMLAR

REVERSİ Hedef-1: Reversi oyunu tanır. KAZANIMLAR Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. KAZANIMLAR REVERSİ Hedef-1: Reversi oyunu tanır. : 1-1 Reversi oyununu merak eder. 1-2 Anlatılanları etkili dinler. 1-3 Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı strateji oyunu olduğunu bilir. 1-4 Oyun tahtasının yapısını

Detaylı

HEDEF-2 Renk uyumuna göre grup içi uygulama yapabilme. KAZANIMLAR

HEDEF-2 Renk uyumuna göre grup içi uygulama yapabilme. KAZANIMLAR DİZİOS HEDEF-1 Dizios oyunu tanır. Kurallarını uygulayabilme. 1. Dizios oyununu tanır ve adını söyler. 2. Kutu içeriğini ve oyun kurallarını bilir. 3. Kartların üzerindeki renkleri belirtir. 4. Oyunun

Detaylı

QWİRKLE HEDEF KAZANIMLARI

QWİRKLE HEDEF KAZANIMLARI QWİRKLE HEDEF I Hedef-1 Qwirkle oyununu ve kutu içeriğini tanır. 1. Oyunun adını doğru söyler. 2. Oyunun kaç farklı taşlardan oluştuğunu belirtir. 3. Taşlarda farklı kaç renk olduğunu sıralar. 4. Taşlar

Detaylı

Hedef-1: Pentago oyunu tanır. Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. Hedef -3 Oyun içinde mantık yürütür.

Hedef-1: Pentago oyunu tanır. Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. Hedef -3 Oyun içinde mantık yürütür. PENTAGO Hedef-1: Pentago oyunu tanır. : 1-1 Pentago oyununu merak eder. 1-2 Anlatılanları etkili dinler. 1-3 Akıl yürütme oyununun genel kurallarını kavrar. 1-4 Pentago nun karşılıklı yenmeye dayalı strateji

Detaylı

Hedef-2: Master mind oyununda taşları yerleştirme ve olasılık hesapları yapar.

Hedef-2: Master mind oyununda taşları yerleştirme ve olasılık hesapları yapar. MASTER MİND Hedef-1: Master mind oyunu tanıyorum. 1. Master mind oyunu özelliklerini merak eder. 2. Anlatılanları dikkatle dinler. 3. Oyunda beşli bir permütasyon olduğunu belirtir. 4. Oyunun ipuçlarını

Detaylı

SİX KAZANIMLAR KAZANIMLAR

SİX KAZANIMLAR KAZANIMLAR SİX Hedef-1: Six oyununu tanıyorum. Six oyunu kurallarını merak eder. Anlatılanları dikkatle dinler. Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı olduğunu bilir. Oyun içeriğinde bulunan taş sayılarını belirtir. Altıgen

Detaylı

LOOK LOOK KAZANIMLAR

LOOK LOOK KAZANIMLAR LOOK LOOK Hedef-1: Look look oyununu tanıyorum. : 1-1 Look look oyunu özelliklerini merak eder. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 1-4 Kartlardaki şekilleri inceler.

Detaylı

Hedef-1: Mangala oyunu tanıyorum. Hedef-2: Mangala oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları

Hedef-1: Mangala oyunu tanıyorum. Hedef-2: Mangala oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları MANGALA Hedef-1: Mangala oyunu tanıyorum. : 1. Mangala oyunu tarihçesini merak eder. 2. Anlatılanları dikkatle dinler. 3. Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 4. Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı olduğunu

Detaylı

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma LEGOLİNO HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma 1-1 Oyunla ilgili dikkatini toplar. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Parçaları kendisinin çıkarıp tekrar toplaması gerektiğini bilir. 1-4 Uygulama kutusunu

Detaylı

Hedef-5 Basit turnuva ve yarışmalara katılır. KAZANIMLAR

Hedef-5 Basit turnuva ve yarışmalara katılır. KAZANIMLAR MANGALA Hedef-1: Mangala oyunu tanıyorum. : 1. Mangala oyunu tarihçesini merak eder. 2. Anlatılanları dikkatle dinler. 3. Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 4. Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı olduğunu

Detaylı

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur SHAPYY HEDEF -1. Oyunu ve kurallarını tanır. 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları

Detaylı

ARCHİTECTO HEDEF -1. Architecto oyununu kavrama kurallarını tanıma

ARCHİTECTO HEDEF -1. Architecto oyununu kavrama kurallarını tanıma ARCHİTECTO HEDEF -1. Architecto oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Architecto oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Oyunu oluşturan parçaların sayısını belirtir. 1-3 Oyun içeriğinde uygulanan

Detaylı

RONDO VARİO. HEDEF-1 Rondo Vario oyun içeriğini kavrar. KAZANIMLAR:

RONDO VARİO. HEDEF-1 Rondo Vario oyun içeriğini kavrar. KAZANIMLAR: RONDO VARİO HEDEF-1 Rondo Vario oyun içeriğini kavrar. 1-1 Oyunun adının Rondo Vario olduğunu söyler. 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır/gruplarına ayırır.

Detaylı

Hedef-1: Kulami oyunu tanıyorum. Hedef-2: Kulami oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları

Hedef-1: Kulami oyunu tanıyorum. Hedef-2: Kulami oyununda taşların hareketleri ve oyun kuralları KULAMİ Hedef-1: Kulami oyunu tanıyorum. : 1-1 Kulami oyunu ile ilgili anlatılanları dinler. 1-2 Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı strateji oyunu olduğunu bilir. 1-3 Oyun tahtasının yapısını ve taş sayılarını

Detaylı

ZİGZAG. HEDEF -1. Zigzag oyunu tanır. Parçalarının özelliklerini gösterir. KAZANIMLAR:

ZİGZAG. HEDEF -1. Zigzag oyunu tanır. Parçalarının özelliklerini gösterir. KAZANIMLAR: ZİGZAG HEDEF -1. Zigzag oyunu tanır. Parçalarının özelliklerini gösterir. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları masanın üzerine 1-5 Masa üzerinde önce gömleği Daha sonra ağaç iğneyi ve renkli

Detaylı

Hedef-2: Meta-forms oyununda taşları yerleştirme ve oyun kuralları

Hedef-2: Meta-forms oyununda taşları yerleştirme ve oyun kuralları META-FORMS Hedef-1: Meta-forms oyunu tanıyorum. : Meta-forms oyunu özelliklerini merak eder. Anlatılanları dikkatle dinler. Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. Oyunun ipuçlarını değerlendirmeye dayalı

Detaylı

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR:

CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR KAZANIMLAR: CUMULO HEDEF -1. OYUNU VE KURALLARINI TANIR : 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır/gruplarına ayırır. 1-4 Uygulamaya başlamak için

Detaylı

EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma

EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Equilibrio oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Oyunu oluşturan parçaların sayısını belirtir. 1-3 Oyun içeriğinde uygulanan

Detaylı

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR BECERİKLİ YAPILAR HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Bütün parçaların aynı boyutlarda olduğunu gösterir. 1-3 Parçanın duruşunu

Detaylı

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR BECERİKLİ YAPILAR HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Bütün parçaların aynı boyutlarda olduğunu gösterir. 1-3 Parçanın duruşunu

Detaylı

EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma

EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma EQUİLİBRİO HEDEF -1. Equilibrio oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Equilibrio oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Oyunu oluşturan parçaların sayısını belirtir. 1-3 Oyun içeriğinde uygulanan

Detaylı

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 2019 T.C. PAMUKKALE KAYMAKAMLIĞI TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMIPROJESİ PAMUKKALE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

Detaylı

Q-BİTZ. Hedef-2: Q-bitz oyununda küpleri yerleştirme ve oyun kuralları

Q-BİTZ. Hedef-2: Q-bitz oyununda küpleri yerleştirme ve oyun kuralları Q-BİTZ Hedef-1: Q-bitz oyununu tanıyorum. : 1-1 Q-bitz oyunu özelliklerini merak eder. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Dinlediklerinden çıkarımlarda bulunur. 1-4 Küplerin yüzeylerini tanır. Gördüklerini

Detaylı

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU ÖZEL DOĞAN İLKOKULU 2017-2018 MART ayı Mind Lab Derslerinin Özeti FOUR IN A ROW Bu bölümde öğrenciler, iyi bir oyuncu olmak için stratejiler geliştirmek gerektiğini öğrenirler. Tıpkı hayatta olduğu gibi,

Detaylı

Hikaye Çalışması (İki At)

Hikaye Çalışması (İki At) ADALET MART 2017 Hikaye Çalışması (İki At) Hafta Sınıf Düzeyi ve 4. Sınıf 40 Dakika Süre KAZANIM Adalet konusunda temel bilgileri kavrar. SÜREÇ Yöntem ve Teknik Drama, Sorucevap, anlatım, tartışma İKİ

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

2014-2015 DEDELER İLKOKULU

2014-2015 DEDELER İLKOKULU 2014-2015 DEDELER İLKOKULU PROJE ADI: MANGALA OYUNU HEDEF KİTLE: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJE SÜRESİ Başlama : 01 ARALIK 2014 Bitiş : 01 OCAK 2015 KATILIM: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJENİN

Detaylı

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ Bengi HOŞSUCU Gizem Güneş EKİM Ceyhun Gizem ALPARSLAN Öğretim Tasarımı Kadir KOZAN Kasım, 2015 1 İÇİNDEKİLER Sayfa İHTİYAÇ ANALİZİ 2 1. Planlama

Detaylı

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puanlı oyuncuların olması durumunda eşitliklerin bozulması için ek maçların oynanmasında da kullanılabilir.

Detaylı

E l e m e S i s t e m i 2

E l e m e S i s t e m i 2 ELEME SİSTEMİ Ana Kurallar ve Eşlendirme TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puan durumunda ek maçların

Detaylı

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR

BECERİKLİ YAPILAR. HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma KAZANIMLAR BECERİKLİ YAPILAR HEDEF -1. Becerikli Yapılar oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Bütün parçaların aynı boyutlarda olduğunu gösterir. 1-3 Parçanın duruşunu

Detaylı

6. THY BURSA BĠLĠM ġenlġğġ 2017 KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN. BURSA OKULLARARASI MANGALA TURNUVASI ġartnamesġ

6. THY BURSA BĠLĠM ġenlġğġ 2017 KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN. BURSA OKULLARARASI MANGALA TURNUVASI ġartnamesġ 1. GĠRĠġ 6. THY BURSA BĠLĠM ġenlġğġ 2017 KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN BURSA OKULLARARASI MANGALA TURNUVASI ġartnamesġ Turnuva Bursa İl milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Bilim ve

Detaylı

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE İlimizdeki ortaokulların 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Ortaokullar Arası Akıl Oyunları Ligi adı altında etkinlik yapmayı planlamaktayız. Yarışmaya ait

Detaylı

1- Kurnazlık: Oyunun stratejisini planlamak ve oyun kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilmek.

1- Kurnazlık: Oyunun stratejisini planlamak ve oyun kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilmek. Mangala Türk zeka ve strateji oyunu ile ilgili tarihi araştırmalar oyunun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığını göstermektedir. Günümüzde pek çok Türk halkında unutulan bu oyun, konargöçer

Detaylı

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU ÖZEL DOĞAN İLKOKULU 2017-2018 NİSAN ayı Mind Lab Derslerinin Özeti GREEK SALAD Dört kısımdan oluşan ders, uygulama ile anaokulu/ilköğretim okul aritmetiği arasında bir köprü kurar. Ders, öğrenilecek dersin

Detaylı

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA PROJE NEDİR? Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak, istedikleri bir alanda/konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI:3 1. SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ ANA FİKİR: Oyunlar duygu ve düşüncelerimizi keşfetme ve ifade etme yollarımızdan biridir. 1. Oyun çeşitleri 2. Oynarken hisset"klerimiz ve öğrendiklerimiz

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM ERTUĞRULGAZİ ORTAOKULU SEÇMELİ ZEKA OYUNLARI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI. 1.ÜNİTE: Zeka Oyunlarına Genel Yaklaşım

EĞİTİM - ÖĞRETİM ERTUĞRULGAZİ ORTAOKULU SEÇMELİ ZEKA OYUNLARI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI. 1.ÜNİTE: Zeka Oyunlarına Genel Yaklaşım 015-016 EĞİTİM - ÖĞRETİM ERTUĞRULGAZİ ORTAOKULU SEÇMELİ ZEKA OYUNLARI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1.ÜNİTE: Zeka Oyunlarına Genel Yaklaşım EYLÜL EKİM EKİM ARALIK-KASIM 8-5-9 1-16 19-3 6-30 -6 9-3

Detaylı

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU

ÖZEL DOĞAN İLKOKULU ÖZEL DOĞAN İLKOKULU 2017-2018 Aralık ayı Mind Lab Derslerinin Özeti Seeking Do Do 1. Ders Bu ders, bilgi toplamak için soru sorma ile ilgilidir ve belirli bir konu hakkında bilgi edinme için sorular sormanın

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım 2 3.0 Sorumluluklar -Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik

Detaylı

Öğrenciler basit düzeyde html kodlarıyla nesne tabanlı web sayfaları oluşturmayı öğrenecek. Öğretilecek kod başlıkları:

Öğrenciler basit düzeyde html kodlarıyla nesne tabanlı web sayfaları oluşturmayı öğrenecek. Öğretilecek kod başlıkları: Ders için kendi hedefleriniz ve öğrencilerin kazanımları Öğretimimizdeki ilk hedef seçmiş olduğumuz konuyu problem tabanlı öğrenme yöntemine uygun bir şekilde anlatmaktır. Bunun yanında ders düz anlatım

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI: 6 SAYI: 6 1. SINIF VI. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Kim Olduğumuz SÜRE: 08.05.2017-16.06.2017 ANA FİKİR: Çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkiler ve sonuçları üzerinde sorumluluğumuz

Detaylı

Ögretimde Kullanılan Teknikler (3)

Ögretimde Kullanılan Teknikler (3) Ögretimde Kullanılan Teknikler (3) İşbirliğine Dayalı Öğrenme (İDÖ) -2- İşbirliğine Dayalı Öğrenme (İDÖ) İşbirliğine dayalı öğrenme, öğrencilerin küçük gruplar oluşturarak bir problemi çözmek ya da bir

Detaylı

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin!

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin! ONLINE OYUN NASIL OYNANIR? Online maçlara başlamak için aşağıdaki adımları takip etmen yeterli. Bir kere başlayınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu göreceksin: 0. FORMANI VE RENKLERİNİ BELİRLE Oyunun

Detaylı

ŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZE

ŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZE COŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZERİ Oyunun Kuralları Dobble, nedir? Dobble her bir kartta 50 sembolden 8 inin yer aldığı 55 karttan oluşan bir oyundur. Her bir

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ

NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU AKIL OYUNLARI TURNUVASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI NOTRE DAME

Detaylı

Psikomotor Gelişim ve Oyun

Psikomotor Gelişim ve Oyun Psikomotor Gelişim ve Oyun Oyun? Çocuğun, kendini, diğer insanları, doğayı ve nesneleri tanıma etkinliğidir. Çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenme yoludur. Düşünülmeden, eğlence amacıyla yapılan hareketlerdir.

Detaylı

KASIM BÜLTENİ. 5-6 YAŞ 2. Kur. Chess Kids Academy

KASIM BÜLTENİ. 5-6 YAŞ 2. Kur.   Chess Kids Academy 1 Chess Kids Academy Sevgili velilerimiz, satranç derslerimizin içeriğinde teorikten daha çok uygulamalarla eğitim vardır. Çocuklarımız masallar, şarkılar ve daha çok yaratıcı eğitim araçları ile satrancı

Detaylı

2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası

2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası 2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası STATÜ Yayınlanma Tarihi : 11.03.2017 Değişiklik : 13.03.2017 Gruplamada tüm masterpointler dikkate alınmıştır.madde 3.2. Ayrıca B grubu finali 4 maç olacaktır.

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK : 10X10 ÇAPRAZ DAMA OYUN KURALLARI SÜRE : 40/8 AÇIKLAMA : Öğrenci/Kursiyerin 10x10 çapraz dama oyun kurallarını tanıması ve incelemesi sağlanmalıdır. GENEL AMAÇ : Öğrenci/Kursiyer, uygun şartlar sağlandığında

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

EŞİTLİK BOZMA SİSTEMLERİ

EŞİTLİK BOZMA SİSTEMLERİ EŞİTLİK BOZMA SİSTEMLERİ OYUNCULARIN KENDİ PUANLARINI KULLANAN SİSTEM Kademeli Hesaplama Yöntemi (Progresive) Her tur sonunda oyuncunun elde ettiği puanların toplanması ile elde edilen yeni puan, oyuncunun

Detaylı

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 ARELMEDSpor Festivali 2017 ile dünden bugüne Arel Eğitim Kurumlarından mezun olmuş tüm mezunlarımızı, ailelerini ve arkadaşlarını keyifli bir hafta sonu etkinliğine

Detaylı

1. Alternatif. 2. Alternatif Say Toplamak. 3. Alternatif Ìlk Toplama Dersi. Renk Toplamak. Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler:

1. Alternatif. 2. Alternatif Say Toplamak. 3. Alternatif Ìlk Toplama Dersi. Renk Toplamak. Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler: OYUN TALİMATLARI Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler: 2-4 oyuncu 3 yaş ve üzeri 4 adet toplama tüpü, birleştirilebilir oyun alanı, 60 adet sayı baskılı renkli top, 55 oyun kartı ve oyun kılavuzu Oyun Haz rl

Detaylı

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELİĞİ TY.2012.02 YAYIN NO: 01 YAYIN TARİHİ: xx.xx.xxxx Hazırlayan : Erman Bozkurt, Sezayi Özel, Sabri İskit, Oktay Deniz Kurt Onay : Sezayi Özel Onay : Işık ERTUFAN Değişiklik

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

VETERAN MASA TENĠSÇĠLERĠ DERNEĞĠ

VETERAN MASA TENĠSÇĠLERĠ DERNEĞĠ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELĠĞĠ TY.2012.03 YAYIN NO: 01 YAYIN TARĠHĠ: 16.04.2012 Hazırlayan : Teknik Kurul Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik Tarihi Değişiklik Kapsamı 01 16 / 04 /2012

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTA OKULU 5.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTA OKULU 5.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI - Kasım 0 0-08 Kasım 0 EKİM-KASIM 0 Ekim-0 Kasım 0 - Ekim 0 07- Ekim Ekim 0 0 Eylül Ekim 0 EYLÜL -7 Eylül 0 6-0 Eylül 0 ve ve ve ve ve A.. Sportif B.. Düzenli B.. Atatürk ve A.. Sportif A.. Sportif B..

Detaylı

HAMZAFAKIHLI İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERS İŞLEME YOL HARİTASI

HAMZAFAKIHLI İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERS İŞLEME YOL HARİTASI HAMZAFAKIHLI İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERS İŞLEME YOL HARİTASI. Bölüm: Tanımlayıcı Bilgiler Dersin Adı : MÜZİK Dersin Kredisi : saat Öğretmenin Adı ve Soyadı :SEMA NUR TETİK Dersin İşleneceği Sınıf : 2.

Detaylı

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı, her sene İzmir Go Şampiyonu ünvanının verilmesi ve İzmir Go oyuncuları arasında

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU 2017 YILI. 10 ve DAHA KÜÇÜK YAŞ SPORCULAR MÜSABAKA TALİMATI 10 ŞUBAT 2015

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU 2017 YILI. 10 ve DAHA KÜÇÜK YAŞ SPORCULAR MÜSABAKA TALİMATI 10 ŞUBAT 2015 KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU 2017 YILI 10 ve DAHA KÜÇÜK YAŞ SPORCULAR MÜSABAKA TALİMATI 10 ŞUBAT 2015 1/8 1- Amaç KKTF 10 YAŞ MÜSABAKA TALİMATI Bu yaş grubu sporcuların tenis sporuna eğlenerek devam

Detaylı

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda Üniversitemiz çalışanları arasında birlik ve beraberliği ile birimler arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu artırmak amacıyla SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI bünyesinde Personel Halı

Detaylı

OSD SATRANÇ DERS NOTLARI

OSD SATRANÇ DERS NOTLARI OSD SATRANÇ DERS NOTLARI Üzerinde 8 yatay ve 8 dikey oluşan satranç tahtası, toplam 64 karedir. Tahtadaki taşlar sol alt baştan sırasıyla; Kale, At, Fil, Vezir, Şah ve 2. yatayda olanlar ise piyon olarak

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu

Eğitsel Oyun Projesi Raporu Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu Betül ÖZEV 160805059 ozevbetul@gmail.com 1. Özet

Detaylı

ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ ORTAOKULLAR ARASI 9.İNGİLİZCE SCRABBLE YARIŞMASI OYUN KURALLARI

ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ ORTAOKULLAR ARASI 9.İNGİLİZCE SCRABBLE YARIŞMASI OYUN KURALLARI ÖZEL ESAYAN ERMENİ LİSESİ ORTAOKULLAR ARASI 9.İNGİLİZCE SCRABBLE YARIŞMASI OYUN KURALLARI OYUNA BAŞLAMADAN ÖNCE: 1.Oyuncuların yarışacağı masalar her tur öncesi kura yönetimi ile tespit edilecektir.bir

Detaylı

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih :

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Ek 1 Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : Beden Eğitimi Ders Sürecinde; 1. Güler yüzlü enerjik ve otoriter bir tavır sergilenmiştir.

Detaylı

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir.

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. 2- Bazen grupla bazen bireysel etkinlikler sırasında sürekli kendini yenileyerek

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 06-07 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU. SINIFLAR BEDEN İ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI KONU / KAVRAMLAR TEKNOLOJİLE Rİ. EKİM EYLÜL 9- Eylül 06 6-0 Eylül 06 0-07 Ekim 06 0- Ekim 06

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNE GÖRE PROJE İLE PERFORMANS ÇALIŞMASININ KARŞILAŞTIRILMASI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNE GÖRE PROJE İLE PERFORMANS ÇALIŞMASININ KARŞILAŞTIRILMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNE GÖRE PROJE İLE PERFORMANS ÇALIŞMASININ KARŞILAŞTIRILMASI PROJE: Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 4.ş) Proje: Öğrencilerin istekleri doğrultusunda

Detaylı

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELİĞİ TY.2012.02 YAYIN NO: 01 YAYIN TARİHİ: 21.03.2012 Hazırlayan : Teknik Kurul Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik Tarihi Değişiklik Kapsamı 01 21 / 03 /2012İlk

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

DERS PLANI. EDT5104 Eğitimde Çoklu Ortam Tasarımı Yrd. Doç. Dr. Yavuz SAMUR

DERS PLANI. EDT5104 Eğitimde Çoklu Ortam Tasarımı Yrd. Doç. Dr. Yavuz SAMUR DERS PLANI EDT5104 Eğitimde Çoklu Ortam Tasarımı Yrd. Doç. Dr. Yavuz SAMUR Eğitim Teknolojisi - 1611375 Aylin DİZMAN 2017 ASSURE ÖĞRETİM TASARIMI MODELİ NE GÖRE HAZIRLANMIŞ DERS PLANI Dersin Adı Bilgi

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Ek 1 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU (Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerine İlişkin) Sayın Öğretmenim, Bu form, sizin kişisel ve mesleki yeterlik düzeyinizi kendi bakış açınızla değerlendirmeniz için hazırlanmıştır.

Detaylı

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU DEĞERLERİMİZ 1. Dürüstlük 2. Saygı 3. Sorumluluk 4. Üretkenlik 5. Farkındalık 6. Hoşgörü EVRENSEL DEĞERLERİMİZ 1. Evrensel kültür birikimine değer veririz. 2. Evrensel ahlak

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 25-29 Eylül 207 ( 2. Hafta) EYLÜL programda verilen etkinlik 8-22 Eylül 207 (.Hafta) 207-208 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.).Çeşitli sanat alanlarının

Detaylı

AÇIK ELEME KURALLARI

AÇIK ELEME KURALLARI AÇIK ELEME KURALLARI 1. YÜKSELME LİGİ AÇIK ELEMELERİNE GENEL BAKIŞ Yükselme Ligi açık elemeleri, 4 haftalık mücadele boyunca takımların her hafta puan topladığı ve en üst sıradaki üç takımın YL lig aşamasına

Detaylı

EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 6. SINIFLAR BEDEN EĞĠTĠMĠ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI

EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 6. SINIFLAR BEDEN EĞĠTĠMĠ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI 6-0 Ekim 0 9- Ekim 0 EKĠM -6 Ekim 0 0-09 Ekim 0 8 Eylül 0 Ekim 0 yaşam yaşam i yaşam i yaşam - Düzenli fiziksel aktivite yaşam 0-06 VE ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 6. SINIFLAR BEDEN Ġ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ)

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) Bu açıklamalar Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. BebeStad Oyunları Organizasyon Hedefleri BebeStad oyunları, yeni sunumlar

Detaylı

Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Müzik, yetersizliği olan çocukların eğitimlerinde kullanılan ve tüm gelişim alanlarını da destekleyen bir disiplin

Detaylı

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız.

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız. 08.01.2016 DENİZATI SINIFI NDAN HERKESE MERHABA; Bu hafta Geri dönüşüm ve Tasarruf konumuz ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Değerler eğitimi konumuz olan Birlikte yaşam ve Dostluk konumuza da giriş

Detaylı

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı FKMD AKPORT LOJİSTİK Halı Saha Turnuvasında oynanan tüm Halı Saha Futbol Müsabakalarının

Detaylı

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELİĞİ TY.2012.03 YAYIN NO: 01 YAYIN TARİHİ: 16.04.2012 Hazırlayan : Teknik Kurul Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik Tarihi Değişiklik Kapsamı 01 16 / 04 /2012

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri Ø Dikkat edilmesi

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

T.C. BAYRAMİÇ KAYMAKAMLIĞI

T.C. BAYRAMİÇ KAYMAKAMLIĞI T.C. BAYRAMİÇ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü MEHMET AKİF ERSOY 1. AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI 2018-2019 KATILIMCILAR: ÇANAKKALE İLİ VE İLÇELERİ İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ TURNUVANIN

Detaylı

Oyuncuların Kendi Puanlarının Kullanıldığı Yöntemler

Oyuncuların Kendi Puanlarının Kullanıldığı Yöntemler Yarışma sonunda, değişik dereceler için birden çok oyuncunun eş puanla yarışmayı tamamladığı görülebilir. Unvan, derece sıralaması, ödül listesi veya yeterlilik listesi için iyi bir yöntemle kimin daha

Detaylı

İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ)

İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) Bu talimat Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. BebeStad Oyunları

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

AÇIK ELEME KURALLARI

AÇIK ELEME KURALLARI AÇIK ELEME KURALLARI 1. YÜKSELME LİGİ AÇIK ELEMELERİNE GENEL BAKIŞ Yükselme Ligi açık elemeleri, 4 haftalık mücadele boyunca takımların her hafta puan topladığı ve en üst sıradaki üç takımın YL lig aşamasına

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 2. verilen etkinlik EYLÜL 9.09.206 30.09.206. programda ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU DİĞER DERSLERLE ARA DİSİPLİNLER ve.çeşitli sanat alanlarının

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz Oyuncu oyuna Oyuna Başla butonu ile başlayacaktır. Ekranda, yukarıda çıkan resimler ile birlikte üzerinde ingilizce

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : 2015-2016 Sezonu Genç Erkekler Ligini, ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Gençler Ligi

Detaylı