Değişim Rüzgarı İzmir den Başladı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Değişim Rüzgarı İzmir den Başladı"

Transkript

1 Şimdi Zamanı DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ Değişim Rüzgarı İzmir den Başladı

2 Değerli meslektaşlar, 30 yıl önce, meslek yasamıza ve meslek örgütümüze kavuşmanın umuduyla yola koyulduk. 27 Ocak 1990 tarihinde İzmir Serbest Muhasebeci Mali müşavirler Odası ilk yönetim kurulu seçilerek göreve başladı. Artık sorunlarımızın çözümü ve mesleğimizin saygınlığı adına daha umutluyduk. Aradan geçen 30 yıl içinde elbette yol aldık. Ancak, temel meselelerimiz hala çözüme kavuşamamış durumda. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere tüm devlet kurumlarının vesayeti ve baskısı artarak sürmekte. Haksız rekabet ayyuka çıkmış durumda. Her geçen gün iş yükümüz artıyor ama ücretlerimiz ancak yoksulluk sınırında yaşamamıza yetiyor. Tahsilat sorunu kronikleşmiş durumda. Mesleki dayanışma, bilgi paylaşımı ve meslek içi eğitim sözde kalıyor. Vizyonu ve misyonu şatafattan, gösterişten, içi boş söylevler çekmekten ve de yöneticiliği meslek edinmekten ibaret olan zihniyetten kurtulmadan bizlere gün yüzü yok. Yaklaşan Oda Genel Kurulumuz bizlere zihniyet değişikliğinin imkanlarını sunuyor. Omuzlarımıza mesleki yoğunluğumuzun ve sorunlarımızın ağırlığı çökmüş durumda. Ancak bu ağırlık altında ezilmemeliyiz, direnmeliyiz ki, gelecek bizim olsun. Genel Kurulda makus talihimizi değiştirmek için yerimizi almalıyız. Artık yeter deyip bu bezirgan zihniyetine mahkum olmadığımızı göstermeliyiz. Genel kurulda sözümüzü ve irademizi ortaya koymalı ve meslektaş dayanışması gücümüz, örgütlülüğümüz güvencemizdir! şiarıyla kendi geleceğimizi kendimiz belirlemeliyiz. Değişim Gurubu bu günlere meslektaş odaklı örgütlenme ve mücadele perspektifiyle geldi. Grubumuzun temel amacı; Birlik ve Beraberlik anlayışları üzerinden hareket etmek, tecrübesi ve deneyimleri ile mesleğe doğru bakış açısıyla; üretmek, hizmetin değerini meslektaşlarına yansıtmaktır. Çünkü, bu meslek bizim ve birlikte olma zorunluluğunu biliyoruz!!! Meslektaşlar ve toplum olarak daha iyi yaşama mücadelesine katkı koymak amacıyla kurulan DEĞİŞİM GRUBU; ilkelerinden ödün vermeden mücadelesini sürdürüyor. Temel yaklaşımımız; sorunları yaşayan bizlerin çözüm sürecinde de söz karar ve yetki sahibi olabileceği bir örgütlenmenin yaratılmasıdır. Toplumsal sorunlara duyarlı olmadan mesleki sorunlara çözüm bulunamaz. Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere devlet kurumları ile tebaa ilişkisi içinde aman dilemekle hak elde edilemez. Çözümün; meslektaşın öz gücüne ve örgütlülüğüne dayanan diyalog, etkin iletişim, kuramsal çözüm paketleri oluşturma, tepki ve taleplerimizi kitle eylemleriyle duyurma gibi birçok yöntemin bütünlüklü kullanılmasında saklı olduğunu biliyoruz ve DEĞİŞİM GRUBU OLARAK DİYORUZ Kİ; Bizlere vereceğiniz güven ve destek ile hep birlikte çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur! BİRLİK BERABERLİK VE UZLAŞMA KÜLTÜRÜ TEMEL ANLAYIŞIMIZ OLACAKTIR. Saygılarımızla, DEĞİŞİM GRUBU

3 MESLEĞİN SORUNLARINI EN ÇOK BİZ BİLİYORUZ DEMİYORUZ!!! SORUNLARINIZIN BİZİM DE SORUNLARIMIZ OLDUĞUNU BİLİYOR, BİRLİKTE SORUNLARI ÇÖZERİZ DİYORUZ. MÜCBİR SEBEP YASALAŞMALI ANGARYALARA SON!!! HAKSIZ REKABET SON BULACAK Mücbir sebep yasalaşması için tam bir irade ile çalışılacak. Sosyal medyada başlattığımız kampanyalar ile devam edecek, Mecliste Milletvekilleri ile yüz yüze görüşmeler yaparak bilgilendirme çalışmalarına hız kesmeden devam edilecektir. Son dönemde BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) ve Poşet Beyannamesi ile Mesleğimizi yapmamızı engelleyen dönüp dolaşıp bize dayatılan tüm angaryalar için çözüm yolu birlikteliktir. Birliktelik ve uzlaşma Yönetim şekli İzmir de başlayarak tüm Türkiye de DEĞİŞİM ile DEĞİŞECEKTİR. Ücretsiz hiçbir angaryayı kabul etmiyoruz. Haksız rekabet için hazırladığımız kanun tekli ni, destekleriniz ile göreve geldikten sonra TÜRMOB a İletip Yasalaşması için takipçisi olacağız. Haksız rekabeti önlemek için Oda sistemine düşen veya odaya verilen şikayet dilekçeleri güncel olarak takip edilecek, hızlı ve soruna odaklı çözümler üretilecektir.

4 BİRLEŞTİRMEK VE UZLAŞTIRMAK TEMEL İLKEMİZ OLACAK TAHSİLAT SORUNU YEŞİL PASAPORT ARABULUCUK HAKKIMIZ Tahsilat sorunu ancak birleştirmeci bir zemin üzerinden çözülebiir. Bunun da yolu, Hazine ve Maliye Bakanlığı yla yapılacak görüşmeler ve vereceğimiz kanun tekli nin yasalaşması ile son bulmasıdır. Sigorta şirketleri ile yalnızca mesleki sorumluluk anlaşmaları değil, yapmış olduğumuz sözleşmelerdeki ücretlerin tahsil edilmeyen kısmının poliçe ile garanti altına alınması için projeler gerçekleştirilecektir. YEŞİL PASAPORT KANUNLAŞMALI! Gerek sosyal medyada gerek ise e-posta grupları ve hükümet temsilcileri ile yüz yüze görüşmeler sağlayarak kanun tekli nin Meclisten geçmesi için gerekli çalışmalar kararlılıkla yapılacak olup konunun bizzat takipçisi olduk olmaya devam edeceğiz. Ticari uyuşmazlıklarda Mali Müşavirlere de Arabuluculuk yetkisi verilmesi ile ilgili her türlü çalışmalarda bulunacağız.

5 BİZ KİŞİLERİN DEĞİL, BİR ZİHNİYETİN DEĞİŞİKLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE TALİBİZ Değişim-SEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA GİRİŞ İÇİN 10 YIL BEKLENMEYECEK Sınav Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 3 yılını dolduran SMMM lerin Yeminli Mali Müşavirlik sınavlarına girme hakkı tanındı. Hazine ve Maliye Bakanlığında onaylanması için TÜRMOB ta bunun takipçisi olacağız. ÜCRETSİZ EĞİTİMLER DEĞİŞİM-SEM Olarak Sürekli Eğitim Merkezimizde yetkin kişiler tarafından 3 yıldır vermekte olduğumuz ücretsiz eğitimlere sizin de desteğiniz ile göreve geldiğimizde İzmir Mali Müşavirler Odamız bünyesinde daha kapsamlı bir şekilde devam edeceğiz. TEKNOLOJİ VE YAPAY ZEKAYA KARŞI MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN GÜVENCESİ OLACAĞIZ Değişen teknolojik gelişmeler ve yapay zekanın kullanılması ile mesleği ve meslektaşları bekleyen sorun ve tehlikelere karşı, eğitimler ve yeni iş kolları açarak dijitalleşen mesleğimize adapte edeceğiz.

6 RAKİP DEĞİL MESLEKTAŞ REKABET DEĞİL DAYANIŞMA EBECİ AS M ER M İ MÜŞAV m İR H AL BEST MU BAĞIMLI ÇALIŞAN S MALİ MÜŞAVİRLER M m STAJYER MESLEK MENSUPLARI HİZMET AKDİ İLE ÇALIŞAN MESLEK MENSUPLARI STAJYER GELECEĞİN MESLEKTAŞLARIDIR AİDAT SORUNU; Hizmet Akdi ile çalışan meslek mensuplarımızdan kamu kurumunda çalışanlarda olduğu gibi % 50 oranında indirim sağlanması için çalışılacaktır. Hizmet akdi ile çalışan meslek mensuplarımızın, pozitif ayrımcılık ile oda kurullarında temsil edilmesi sağlanacaktır. Stajyer meslek mensuplarının eğtimini çalışma koşullarını düzenleyecek ve onların güven ortamında çalışmasını sağlayacak hizmet sözleşmeleri hazırlanacak ve bu sözleşme oda tarafından kayıt altına alınacaktır. İşkur desteklerinden faydalanılması için görüşmelerde bulunulacaktır. m M Mali Müşavir MESLEĞİMİZDE TEK ÜNVAN 3568 Sayılı yasada değişiklik yapılarak Mesleğin Mali Müşavirlik ünvanı ile tek ünvan altında toplanması için mücadele edeceğiz.

7 İZMİR MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDA DEĞİŞİM RÜZGARLARI ŞEFFAF VE SAYGIN ODA YÖNETİMİ Oda faaliyetlerini kurumsal bağımsız denetime tabi tutularak mesleki kamuoyuna makul güvence sağlanacaktır. Meslek odası olarak saygınlığımız açısından mesleğimizin ve meslektaşımızın ekonomik ve mali konulardaki bilgi, beceri ve tecrübesini kamu oyunun hizmetine sunacak etkinlik ve faaliyetler ile farkındalık yaratılacaktır. ACİL KRİZ MERKEZİ EKİBİ İzmir Mali Müşavirler Oda bünyesinde mücbir sebep veya meslektaşın zor durumları için meslektaşlardan oluşan acil kriz meslektaş ekibi oluşturulacaktır. KAMUDAKİ MUHASEBE BİRİMLERİ İÇİN Kamuda muhasebe birimlerindeki çalışanların sorumlu olanların ruhsatlı mali müşavir olmaları konusunda tüm girişimler yapılarak meslektaşlarımıza yeni iş alanları yaratılması sağlanacaktır. KURUMSALLAŞMA Önce İzmir Mali Müşavirler Odasının ardından ofislerimizin kurumsallaştırılması için çalışmalar yapılacaktır. Kurumsallaşmak için şirket olmanın şart olmadığı anlayışı ile meslektaşlarımıza farklı uzmanlık alanları yaratıp meslek mensuplarının büyümelerini ve müşteri sayısını arttırarak pazar payından hak ettikleri değeri almaları sağlanacaktır.

8 ORTAK AKIL, BİRLİKTE YÖNETİMLE GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE KURALIM ORTAK AKIL İLE ODA YÖNETMEK Odanın yönetimine tüm üyelerin iletecekleri sorunlarını, önerilerini, plan ve projelerini dile getirebilecekleri ortamı oluşturmak için Oda Danışma Meclisi genişletilerek tüm grupların delegeleri ve yöneticilerinin temsilcileri ile birlikte katılacakları toplantılar düzenlenecektir. Oda danışma meclisi aktif ve üretken çalıştırılacaktır. Oda kaynakları her anlamda daha doğru ve faydalı kullanılacaktır. Odada verilen eğitimler uzmanlarından gerçek ve anlaşılır olacak. Yapmış olmak adına değil ihtiyaca yönelik ve zamanında eğitimler olacak MESLEK ODAKLI VE GRUPLAR ÜSTÜ BİR YÖNETİM ŞEKLİ Mesleği yönetenlerin, verilen gücü şahsi gelecekleri için basamak olarak kullanmasına izin verilmeyecek, oda siyasi ideolojiden arındırılacak, ötekinin olmadığı bir yönetim anlayışı sergilenecektir. Meslek siyasetinde iç parçalanmalara, bölünmelere sebep olacak yaklaşımlardan uzak durulacak, birleştirici ve uzlaştırıcı yöntemler ile daha katılımcı bir yönetim anlayışı oluşturulacaktır. Nispi temsil sistemi Odanın yönetim anlayışı olarak görülüp gerçek anlamda uygulanacaktır. MESLEKİ ODAMIZIN KAMUOYU SAYGINLIĞI OLUŞTURULACAK Meslek odamızın kamuoyundaki anlayışını yenileyip, meslektaşın neler yaptığını anlatan ve önemliliği konusunda gerekli tüm çalışmalarda aktif rol alınacak. STK lar ile ilişkileri geliştirirerek Mesleğin Topluma ve ülkemize bakışında etkin rol alması sağlanacak. Esnaf ve ticaret erbablarına mesleğimizin önemini her platformda anlatarak, meslektaşlarımıza ve mesleğimize bakışın değişmesi için çalışmalar yapacağız.

9 TÜRMOB DA VE MESLEKTE DEĞİŞİM RÜZGARLARI TÜRMOB DA YÖNETİM ŞEKLİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK TÜRMOB UN VE MESLEĞİMİZİN KAMUOYU SAYGINLIĞI OLUŞTURULACAK MÜCBİR SEBEP YASASININ ÇIKARILMASI İÇİN TAM BİR İRADE İLE DAHA ETKİN ÇALIŞILACAK E-BİRLİK SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ İLE TAHSİLAT SORUNU VE HAKSIZ REKABETE SON VERİLECEK MESLEĞİN ÜZERİNDEKİ AĞIR YÜKÜMLÜLÜKLERİN KALDIRILMASI İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILACAKTIR TÜRMOB VE ODALAR MESLEKTAŞIN, AŞIRI BASKI VE MESLEKİ ÖZGÜRLÜK HAKLARININ KORUYUCUSU OLACAKTIR. MESLEKTE UZMANLAŞMAYA YÖNELİK KARİYER PLANLAMALARI VE PROJELERİ HAZIRLAMAK BAŞLICA GÖREVİMİZ OLACAK

10 TÜRMOB DA VE MESLEKTE DEĞİŞİM RÜZGARLARI TÜRMOB İLE TÜM BANKALARIN TEK TİP HESAP EKSTRESi STANDARDI OLUŞTURULMASI İÇİN BANKALAR BİRLİĞİ VE HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI İLE PROJELENDİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞILACAK BÜRO STANDARTLARI KONUSUNUN HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI İLE DEĞİL, TÜRMOB DA PROJELENDİREREK HAYATA GEÇİRİLMESİ SAĞLANACAK. MESLEKTE UZMANLAŞMAYA YÖNELİK EĞİTİM PROJELERİ HAZIRLAYARAK MESLEĞE YENİ İŞ ALANLARI AÇILACAK MESLEKTE BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDEN FAYDANILMASI SAĞLANARAK MESLEĞİN GÜNCELLİĞİ GELİŞTİRİLECEK. TÜRMOB VE ODALAR MESLEKTAŞIN, MESLEKİ ÖZGÜRLÜK HAKLARININ KORUYUCUSU OLACAKTIR.

11 ÇAĞDAŞ HER BİREY BİRGÜN DEĞİŞİMİN KAPISINI AÇACAKTIR Meslektaşlarımıza son sözümüz, Muhasebe toplumun aynasıdır. Toplumun her birimine ilişkin muhasebe kayıtlarının sağlıklılığı toplumunda sağlıklılık düzeyini belirler. Ayrıca, muhasebe dediğimizde sadece gelir gider kayıtlarını anlamamak gerekir. Muhasebe aynı zamanda her olayın, olgunun bilinen veriler ışığında değerlendirilmesi ve sonuçlar çıkarılması çalışmasıdır. Meslek örgütleri alanımıza ilişkin konularda topluma ayna tutacak çalışmalar yapmalıdır. Mesleğimizin toplumsal sorunlara yapacağı katkı; bizlere saygınlık, dikkate alınırlık, hizmetimizin değerinin anlaşılırlığı ve maddi/manevi kazanç olarak geri dönecektir Muhasebede açıklık esastır. Açıklık bir olgunun salt görünür olması değildir. Bu olgunun, biçiminin yanında niteliğinin de görünür olmasıdır. Bundan dolayıdır ki, açıklık görünenle yetinmenin ötesinde bir anlam ifade eder. Görünen olgunun neden ve sonuçlarını ve diğer olgularla ilişkisini doğru ve net biçimde görünür kılacak verilerin, bilgilerin de görünür olmasını gerektirir. Açıklığın, toplumsal ilişkilerde önemi çok daha fazladır. Bu önemi toplum bilincine çıkarabilecek öncelikli meslek grubu muhasebecilerdir. Diğer yönüyle, demokratiklik olmadan açıklık olamaz. Demokratikliğin olmadığı yerde açıklık; verileri ve olguları açıklayanların istediği şekilde görünür kılınır. Demokratiklik ve açıklık birlikte anlam ifade eder. Ne yazık ki, devlet ve toplum geleneğimizde bu iki unsura da pek revaç gösterilmemektedir. Böyle devam ettiği sürece mesleğimizin ve toplumumuzun geleceği aydınlık olmayacaktır. Bunun için bizler önce kendi işimiz ve meslek örgütümüzde açıklığı ve demokratikliği tesis ederken; toplum düzeyinde de açıklık ve demokratiklik için çalışacağız. Değişim Grubu bu yapıyı sağlayacak tek ve güvenilir gruptur. BU SÖYLEMLERİMİZDEN SONRA DİYORUZ Kİ... GELİN BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM, BİRLİKTE YÖNETELİM...

12 BEN DEĞİŞEBİLİYORSAM, SEN DEĞİŞEBİLİYORSAN HERKES DEĞİŞEBİLİR DEĞİŞİM HEPİMİZİN İÇİNDE / twitter.com/degisimgrubu / instagram.com/degisimgrubu /

BİZ ÜRETEREK KAZANACAĞIZ

BİZ ÜRETEREK KAZANACAĞIZ BİZ ÜRETEREK KAZANACAĞIZ! istanbulymmg@hotmail.com istanbulymmg@gmail.com istanbulymmg@yahoo.com İ L BİZ OLACAĞIZ! 1 VİZYONUMUZ Ekonomi ve iş dünyası ile işbirliği içinde, profesyonel meslek kültürünü

Detaylı

GÖREVDAŞLIK VE ARTI GÜÇ ZAMANI

GÖREVDAŞLIK VE ARTI GÜÇ ZAMANI GÖREVDAŞLIK VE ARTI GÜÇ ZAMANI İSMMMO seçimlerinin ardından; mesleğin ve meslektaşın geleceğine pozitif katkı sağlamak için yoğun enerji harcanacak bir eşiğe girildi. Tespitler, projeler, yaklaşımlar ve

Detaylı

HAYDAR AFŞİN. Sevgi ve saygılarımla.

HAYDAR AFŞİN. Sevgi ve saygılarımla. Top yekûn meslek camiasının değil, etraflarında kümelenmiş sınırlı bir zümrenin çıkarları için çalışmışlardır. İşgal ettikleri makamları hizmet etme yeri olarak değil de, çıkar amaçlı sıçrama tahtası olarak

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

YARININ MESLEKİ PROJELERİ

YARININ MESLEKİ PROJELERİ YARININ MESLEKİ PROJELERİ Yahya ARIKAN* 1-GİRİŞ Günümüz bilgi çağında, işletmeler arası rekabet yoğunlaşmakta; değişim ve belirsizlik hız kazanmakta ve bilgi stratejik bir kaynak olarak değerlendirilmektedir.

Detaylı

BOLU SMMM ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU SMMM ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU BOLU SMMM ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU Dönemi:2015 SUNUŞ Mesleğimize ilişkin, Haksız Rekabet ve Reklam Yasağı Yönetmeliği,21.11.2007 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe

Detaylı

7.BÖLÜM MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME

7.BÖLÜM MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME 7.BÖLÜM MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME 93 94 7.Bölüm Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Hizmetlerinde Ücretlendirme 7. MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

MUHASEBE MESLEĞİNİN GELECEĞİ VE TÜRMOB BAĞIMSIZ DENETİM MERKEZİ

MUHASEBE MESLEĞİNİN GELECEĞİ VE TÜRMOB BAĞIMSIZ DENETİM MERKEZİ MUHASEBE MESLEĞİNİN GELECEĞİ VE TÜRMOB BAĞIMSIZ DENETİM MERKEZİ Yahya ARIKAN* Muhasebeciler insanların, kurum ve kuruluşların gelecekleri doğrultusunda şekil almalarında katkıda bulunan ve güvenilen profesyoneller

Detaylı

2013 YILI Faaliyet. Raporu. 1 Mart Muhasebe Günü. 1 Mart Muhasebe Günü

2013 YILI Faaliyet. Raporu. 1 Mart Muhasebe Günü. 1 Mart Muhasebe Günü YILI YILI R a proayili rpuo r u 188 Raporu 188 YILI Raporu 1 MART MUHASEBE GÜNÜ (1 MART ) Mali Müşavirler 1 Martta Siyahlara Büründü Muhasebe Haftası nedeniyle Takѕim'de beş bin dolayındaki Mali Müşavіr

Detaylı

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI 1. Giriş 2. GZFT Analizi 3. Misyon,Vizyon ve İlkeler 4. Stratejik Amaç ve Hedefler 5. Mayıs 2016-Mayıs 2017 Dönemi Eylem Planı(Amaçlar ve Hedefler

Detaylı

20.YILINDAKİ TÜRMOB UN GELECEĞİNE BUGÜNÜNDEN BAKIŞIMIZ

20.YILINDAKİ TÜRMOB UN GELECEĞİNE BUGÜNÜNDEN BAKIŞIMIZ 1 yahya arikan:layout 1 11/9/10 2:39 PM Page 7 20.YILINDAKİ TÜRMOB UN GELECEĞİNE BUGÜNÜNDEN BAKIŞIMIZ Yahya ARIKAN* 1-GİRİŞ Akademik oda ve birliklerin en önemli ve en büyük meslek örgütlerinden olan TÜRMOB

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2016 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ TANIM

SERBEST MUHASEBECİ TANIM TANIM Ekonomik faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere ait girişim ve işletmelerin muhasebe ilkeleri ve hükümleri gereğince, defterlerini tutan, bilanço, kar-zarar tablosu ve beyannameler ile diğer

Detaylı

1-7 MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR

1-7 MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR 1-7 MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Uslu, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda muhasebe meslek mensuplarının, Muhasebe

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi yönetmek Kurumsallaşma & Kurumsal Yönetim

KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi yönetmek Kurumsallaşma & Kurumsal Yönetim KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi yönetmek Kurumsallaşma & Kurumsal Yönetim Ali Kamil Uzun, CPA, CFE, MA Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Ekim 2011 1 KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi

Detaylı

FAALİYETLERİMİZ 1-TOPLANTI SEMİNER EĞİTİM FAALİYETLERİ

FAALİYETLERİMİZ 1-TOPLANTI SEMİNER EĞİTİM FAALİYETLERİ Yönetim Kurulu olarak katılımcı yönetim anlayışımız gereği, yapacağımız çalışmaların geniş katılımlı olması amacıyla oluşturulan Disiplin Kurulu, Denetim Kurulu, Haksız Rekabet ve Etik Kurulu, ve Çalışma

Detaylı

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu 1 İSMMMO Yayın No: 165 Grafik ve Uygulama: Alican SEZER Baskı ve Cilt TOR OFSET SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Akçaburgaz Mahallesi 116 Sokak No:2 Esenyurt / İSTANBUL

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

DORA DENETİM S.M.M.M. A.Ş. DENETİM-VERGİ VE MALİ HUKUK-MALİ TEŞVİK- DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

DORA DENETİM S.M.M.M. A.Ş. DENETİM-VERGİ VE MALİ HUKUK-MALİ TEŞVİK- DANIŞMANLIK HİZMETLERİ DORA DENETİM S.M.M.M. A.Ş. DENETİM-VERGİ VE MALİ HUKUK-MALİ TEŞVİK- DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Kaliteli bir hizmetin maliyeti, kalitesiz bir hizmetin sonuçlarını düzeltmek için katlanacağınız maliyetten daha

Detaylı

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir.

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN nin Entegre Sınır Yönetimi Eylem Planı Aşama 1 Eşleştirme projesi kapanış konuşması: Değerli Meslektaşım Sayın Macaristan İçişleri Bakanı, Sayın Büyükelçiler, Macaristan

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali

Detaylı

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI 27. DÖNEM ÇALIġMA PROGRAMI (2010 2011) ANKARA MAYIS-2010 GĠRĠġ Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişmelerin yaşam ve meslek alanlarımıza

Detaylı

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm 2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm kesimlerinde şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik ilkelerini

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2013 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

68. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

68. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ . 68. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ 68 inci Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirisi 68 inci Başkanlar Kurulu Toplantısı 26 Kasım 2012 tarihinde TÜRMOB Kurulları ve Oda Başkanları nın katılımı ile

Detaylı

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ 7.5. HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU ÇALIŞMA RAPORU ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ TÜRMOB tarafından haksız

Detaylı

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( )

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( ) TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) (2018 2019) ANKARA MART-2018 GİRİŞ Dünyada ve özellikle ülkemizde son yıllarda artarak devam eden ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel

Detaylı

Katılımcı Demokrasi STK ları Güçlendirme Önerileri

Katılımcı Demokrasi STK ları Güçlendirme Önerileri Katılımcı Demokrasi STK ları Güçlendirme Önerileri Ankara Çalıştayı 15 Kasım 2016 Kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi, faaliyetlerini Boğaziçi Üniversitesi Vakfı bünyesinde yürütmektedir. Argüden

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar TARIM SEKTÖRÜ 1. Tarım sektöründe istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Tarıma yönelik destekler ihtisaslaşmayı ve istihdamı korumayı teşvik edecek biçimde tasarlanacaktır. Hayvancılık (Tarım Reformu

Detaylı

Bankacılık Programı na katıl.

Bankacılık Programı na katıl. . Üniversite veya yüksek okuldan 2013 yılında mezun olduysan, Bankacılık sektörünü kendine uygun görüyorsan, Kurumsal hayatın gereklerini yerine getirmeye hazırsan, bankademi Bankacılık Programı na katıl.

Detaylı

Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler.

Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler. Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler S P O N S O R LU K BiLGiLERi Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı

Detaylı

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU 23/05/2010 tarihinde Odamızın 20. Olağan Seçimli Genel Kurulu na göre; oluşturulan Yönetim Kurulumuz, 26/05/2010 tarihinde görev dağılımı yaparak, Enver ÇEVİK Başkan, Nuri ÖZKAN Başkan Yardımcısı, Metin

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler sonunda muhasebe ve finansman alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLARIN BELİRLENMESİ: STRATEJİK NİYET ANALİZİ

STRATEJİK AMAÇLARIN BELİRLENMESİ: STRATEJİK NİYET ANALİZİ STRATEJİK AMAÇLARIN BELİRLENMESİ: STRATEJİK NİYET ANALİZİ STRATEJİK NİYET HİYERARŞİSİ VİZYON-MİSYON AMAÇLAR-HEDEFLER STRATEJİLER, POLİTİKALAR, TAKTİKLER PLANLAR, PROGRAMLAR, BÜTÇELER VİZYON ve MİSYON VİZYON

Detaylı

İnsanca Yaşayacak Ücret,

İnsanca Yaşayacak Ücret, İnsanca Yaşayacak Ücret, Güvenceli Gelecek İstiyoruz EMO Ücretli-İşsiz Mühendisler Komisyonu Çalışma yaşamı güvencesizleştiriliyor Güvencesizlik mühendisleri de kapsayan büyük bir işçileştirmeyle yaygınlaştı

Detaylı

Kurumsal Hizmetiçi Eğitimler

Kurumsal Hizmetiçi Eğitimler Kurumsal Hizmetiçi Eğitimler Kamu ve Özel Kuruluşlar Tüm eğitimler uzman personeller ve eğitimciler tarafından verilmektedir. Eğitimcilerimiz en az 10 yıllık tecrübeye sahip ve en az 50 üzerinde seminer

Detaylı

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI FAALİYET RAPORU 2013 İÇİNDEKİLER Sayfa No Başkan ın Sunuşu 3-4 Oda Kurulları Yönetim Kurulu 5 Denetleme Kurulu 6 Disiplin Kurulu 7 Haksız Rekabetle Mücadele

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /142-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat /142-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/142-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Yönetmeliği

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

İç Kontrol Bileşeni: KONTROL ORTAMI EL KİTABI. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

İç Kontrol Bileşeni: KONTROL ORTAMI EL KİTABI. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı İç Kontrol Bileşeni: KONTROL ORTAMI EL KİTABI Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı KONTROL ORTAMI Kontrol ortamı, sistemin ana unsuru ve sistemin üzerine inşa edildiği zemin olup iç kontrolün başarılı

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ-MALİ MÜŞAVİR

SERBEST MUHASEBECİ-MALİ MÜŞAVİR TANIM İşletmelerin ekonomik, mali ve hukuki durumları ile vergiye ilişkin işlemlerini muhasebe kurallarına, gerçeklere ve yasalara uygunluk açısından inceleyerek görüşünü ilgililere bildiren ve bu işleri

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu MISYONUMUZ VE VIZYONUMUZ ODA KURULLARI - Yönetim Kurulu - Denetleme Kurulu - Disiplin Kurulu - TESMER İstanbul Şubesi - Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu - Mesleki Gelişmeleri

Detaylı

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER I.GENEL HÜKÜMLER A- Amaç... 2 B- Kapsam 2 C- Dayanak. 2 D- Tanımlar 2 II. EMEK BÜROLARININ AMACI, OLUŞUMU, İŞLEYİŞİ, ORGANLARI

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

ÇÖZÜM HIZLI, KÖKLÜ VE NITELIKLI DEĞIŞIM İÇIN; E-DEVLET. Yahya ARIKAN*

ÇÖZÜM HIZLI, KÖKLÜ VE NITELIKLI DEĞIŞIM İÇIN; E-DEVLET. Yahya ARIKAN* HIZLI, KÖKLÜ VE NITELIKLI DEĞIŞIM İÇIN; E-DEVLET Yahya ARIKAN* Dünyadaki baş döndürücü gelişim ve değişim içinde, teknoloji, hayatımıza ve mesleğimize birebir etkisi anlamında ise e-devlet uygulamaları

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar TARIM SEKTÖRÜ 1. Tarım sektöründe istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Tarıma yönelik destekler ihtisaslaşmayı ve istihdamı korumayı teşvik edecek biçimde tasarlanacaktır. Hayvancılık Hazine Müstaşarlığı

Detaylı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Uygulaması Tanıtım Broşürü

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Uygulaması Tanıtım Broşürü TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Uygulaması Tanıtım Broşürü Değerli meslektaşlarımız, Artan toplumsal gereksinimler çerçevesinde, yeni ve çağdaş tekniklere dayalı hizmet sunumunu sağlamak

Detaylı

ODA BAŞKANIMIZ AHMET HİKMET SÖNMEZ in TÜRMOB 73. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI KONUŞMA METNİ

ODA BAŞKANIMIZ AHMET HİKMET SÖNMEZ in TÜRMOB 73. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI KONUŞMA METNİ ODA BAŞKANIMIZ AHMET HİKMET SÖNMEZ in TÜRMOB 73. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI KONUŞMA METNİ Sayın Genel Başkanım, YMM ve SMMM Odalarının Saygıdeğer Başkan ve Yöneticileri, Sizleri, Bursa Serbest Muhasebeci

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 18.05.2015 Sayı: 2015/104 Ref: 4/104

SĐRKÜLER Đstanbul, 18.05.2015 Sayı: 2015/104 Ref: 4/104 SĐRKÜLER Đstanbul, 18.05.2015 Sayı: 2015/104 Ref: 4/104 Konu: SMMM ODALARI VE YMM ODALARI ÜYE AĐDATLARI ĐLE BĐRLĐK PAYLARININ TESPĐTĐNE AĐT YÖNETMELĐKTE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA DAĐR YÖNETMELĐK YAYINLANMIŞTIR

Detaylı

Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması. Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler PROGRAM

Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması. Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler PROGRAM Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler PROGRAM Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

Dikkat!... burada ilk ünite gösterilmektedir.tamamı için sipariş veriniz SATIŞ TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF

Dikkat!... burada ilk ünite gösterilmektedir.tamamı için sipariş veriniz SATIŞ TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF Dikkat!... burada ilk ünite gösterilmektedir.tamamı için sipariş veriniz SATIŞ TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- PAZARLAMADA SATIŞIN YERİ VE ÖNEMİ.

Detaylı

DANIfiMA MECL S ÇALIfiMA RAPORU 2010 Çal flma Raporu

DANIfiMA MECL S ÇALIfiMA RAPORU 2010 Çal flma Raporu 02 DANIŞMA MECLİSİ RAPORU 11111 146 01 02 DANIŞMA DİSİPLİN KURULU MECLİSİ RAPORU DANIfiMA MECL S ÇALIfiMA RAPORU 2010 Çal flma Raporu 4 ARALIk TOPLANTISI Danışma Meclisimiz aylık olarak yapılması planlanan

Detaylı

14.30-16.00: II. OTURUM GÖÇ KONULARINDA KAMU GÜVENİ İNŞA EDİLMESİ OTURUMU GENEL KONUŞMA NOTU

14.30-16.00: II. OTURUM GÖÇ KONULARINDA KAMU GÜVENİ İNŞA EDİLMESİ OTURUMU GENEL KONUŞMA NOTU 14.30-16.00: II. OTURUM GÖÇ KONULARINDA KAMU GÜVENİ İNŞA EDİLMESİ OTURUMU GENEL KONUŞMA NOTU 1 SAYIN BAKANLAR, KIYMETLİ TEMSİLCİLER; ÖNCELİKLE BURADA BULUNMAKTAN DUYDUĞUM MEMNUNİYETİ İFADE ETMEK İSTİYORUM.

Detaylı

34.MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ

34.MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ 34. MDK 2014-2016 STRATEJİK YÖN BELİRLEME ÇALIŞMASI ve STRATEJİK PLANININ DEĞERLENDİRİLMESİ YENİ STRATEJİK PLAN HAZIRLIKLARI 24 Kasım 2017 Balıkesir Üniversitesi, BALIKESİR MÜHENDİSLİK MÜHENDİSLİK DEKANLARI

Detaylı

2015 YILI FAALİYET RAPORU BIR SES DE SEN VER KAMPANYASI ODA FAALİYETLERİ

2015 YILI FAALİYET RAPORU BIR SES DE SEN VER KAMPANYASI ODA FAALİYETLERİ BIR SES DE SEN VER KAMPANYASI ODA FAALİYETLERİ İSMMMO nun da içinde olduğu SMMM Odaları Platformu, meslekte kronikleşen sorunların başında gelen beyanname sürelerinin son dakikada uzatılması ve meslek

Detaylı

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi İŞ TANIMI (Terms of Reference) Sözleşme Numarası İhale Başlığı İhale Numarası :TRH1.3.PREII/P03/322 :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi :TRH1.3.PREII/P03/322/02 1. ÖN BİLGİ 1.1. Proje

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP standartlarını uygulama baskısı, verimli, pratik, güvenli ve uygulanabilir süreçlerin tasarımına engel olabilir. Birçok uygulama projesinde, iş süreçlerindeki verimlilik,

Detaylı

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1.AKSARAY SMMM ODASI FAALİYET RAPORU 1.Oda ının Sunuşu 2.Genel ın Sunuşu 1. Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR TANIM Kişi ve şirketlere ait işletmelerin muhasebe sistemlerini kuran, geliştiren; muhasebe, finans ve mali (para ile ilgili) konularda belgelere dayanarak inceleme ve denetim yapan, mali tabloların ve

Detaylı

3. HAFTA-Grup Çalışması

3. HAFTA-Grup Çalışması KAMU MALİYESİNDE KARAR ALMA VE PERFORMANS YÖNETİMİ PROJESİ PERFORMANS YÖNETİMİ VE PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME 3. HAFTA-Grup Çalışması ANKARA 27 Ocak 2011 PERFORMANS ANLAŞMASI DPT den sorumlu bakan ile

Detaylı

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g G R U P G E N E L K U R U L U KARAR ORGA NI YÜR ÜTME KURULU ÜYE DE ĞE RL EN DİRM E KO Mİ TES İ İLÇE M ECLİS İ İLÇ E S E K R E T

Detaylı

15.BÖLÜM BÜYÜME STRATEJİLERİ

15.BÖLÜM BÜYÜME STRATEJİLERİ 15.BÖLÜM BÜYÜME STRATEJİLERİ 157 158 15.Bölüm Büyüme Stratejileri 15. BÜYÜME STRATEJİLERİ Büyümek, her meslek mensubunun ana amacıdır. Daha çok gelir elde etmek, müşteri portföyünü genişletmek, yeni alanlara

Detaylı

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 2 Dönemi : 2015 İÇİNDEKİLER SUNUŞ... 4 BAŞKANIN SUNUŞU... 5 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN ŞİRKETLEŞME VE KURUMSALLAŞMA

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN ŞİRKETLEŞME VE KURUMSALLAŞMA İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN ŞİRKETLEŞME VE KURUMSALLAŞMA YOL HARİTASI KÜÇÜK ve ORTA ÖLÇEKLİ MUHASEBE, DENETİM

Detaylı

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir?

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir? - MESLEK HUKUKU- 1.Aşağıdakilerden hangisi 3568 sayılı Kanuna göre muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konularından biri (2004/3) A) Muhasebe sistemleri kurmak ve geliştirmek B) Genel kabul görmüş

Detaylı

2018/1. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku 28 Mart 2018 Çarşamba (Sınav Süresi 2 Saat)

2018/1. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku 28 Mart 2018 Çarşamba (Sınav Süresi 2 Saat) 2018/1. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku 28 Mart 2018 Çarşamba 18.00 (Sınav Süresi 2 Saat) SORULAR SORU 1 - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI IN AİLE ÇAĞI ŞİARIMIZ; Milletimizin hizmetkarıyız. Her ne yaparsak önce milletimizle istişarede bulunacağız ve ortak akılla hareket edeceğiz. Altındağ da hiçbir

Detaylı

YENI TTK DA BUDAMA VE BAĞIMSIZ DENETIM DE TARIHI SORUMLULUK

YENI TTK DA BUDAMA VE BAĞIMSIZ DENETIM DE TARIHI SORUMLULUK YENI TTK DA BUDAMA VE BAĞIMSIZ DENETIM DE TARIHI SORUMLULUK Yahya ARIKAN * Yeni Türk Ticaret Kanunu nda taşıyıcı ana kolonlara vurulan darbeyle yapılan budama, ekonomide güç kaybı yaratacak. Bugün ise

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.05.2015 Sayı: 2015/106 Ref: 4/106

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.05.2015 Sayı: 2015/106 Ref: 4/106 SĐRKÜLER Đstanbul, 26.05.2015 Sayı: 2015/106 Ref: 4/106 Konu: SM, SMMM VE YMM ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĐKTE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA DAĐR YÖNETMELĐK YAYINLANMIŞTIR 22.05.2015 tarih ve 29363

Detaylı

2013 YILI Faaliyet Raporu

2013 YILI Faaliyet Raporu 222 YILI Raporu YILI YILI R a proayili rpuo r u 223 İçindekiler 8 Mar t Dünya Emekçi Kadınlar Günü 10 Kasım Atatürk ü Anma G ı d a G ü v e n l i ğ i Pa n e l i ( 1 9 O c a k 2 0 1 3 ) P l a s t i k K a

Detaylı

Allianz Türkiye. İnovasyon Çağrısı Odak Alanları. Inovasyon Ofisi İstanbul / Mart Copyright Allianz

Allianz Türkiye. İnovasyon Çağrısı Odak Alanları. Inovasyon Ofisi İstanbul / Mart Copyright Allianz Allianz Türkiye İnovasyon Çağrısı Odak Alanları Inovasyon Ofisi İstanbul / Mart 2017 Copyright Allianz Copyright Allianz 1-Mar-17 2 Genel Beklentilerimiz Sıkı takımlar Geleceğin bugünden çok farklı olacağına

Detaylı

Otomatik Katılım Sistemi

Otomatik Katılım Sistemi Otomatik Katılım Sistemi Sayın Yetkili, Çalışanlarınızın Otomatik Katılım ile Bireysel Emeklilik Sistemi ne aktarılmasına yönelik işleyiş hakkında bilgiyi içeren teklifimizi ekte bilgi ve görüşlerinize

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ İÇ KONTROL EYLEM PLANINDA ÖNGÖRÜLEN EYLEMLER İLE İLGİLİ

ÜNİVERSİTEMİZ İÇ KONTROL EYLEM PLANINDA ÖNGÖRÜLEN EYLEMLER İLE İLGİLİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM FAKÜLTESİ ÜNİVERSİTEMİZ İÇ KONTROL EYLEM PLANINDA ÖNGÖRÜLEN EYLEMLER İLE İLGİLİ Sorumlu Birim Eylem Kod No SORUMLU BİRİMLER VE TAMAMLANMA TARİHLERİ Tamamlanma Tarihi

Detaylı

Koç Üniversitesi nde neler oluyor?

Koç Üniversitesi nde neler oluyor? Koç Üniversitesi nde neler oluyor? 27 Mart 2015 tarihinde, Koç Üniversitesi temizlik işçileri, öğrencileri, öğretim görevlileri, asistanları ve büro emekçileri bir araya geldiler ve bir forum gerçekleştirdiler.

Detaylı

2.1. B* çalışmalar 2 aşamada gerçekleştirilecektir. I. Aşama; Ekli çizelgeye göre BSlgesel Kurultayların düzenlenmesi

2.1. B* çalışmalar 2 aşamada gerçekleştirilecektir. I. Aşama; Ekli çizelgeye göre BSlgesel Kurultayların düzenlenmesi .1. 2, 4.Teknik Eleman Kurultayı Çalışmaları 2.1. B* çalışmalar 2 aşamada gerçekleştirilecektir. I. Aşama; Ekli çizelgeye göre BSlgesel Kurultayların düzenlenmesi II, Aşama:Bölgesel Kurultaylarda üzerinde

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI 2008 YILI ODA FAALİYET RAPORU İNSAN KAYNAKLARI

İNSAN KAYNAKLARI 2008 YILI ODA FAALİYET RAPORU İNSAN KAYNAKLARI İNSAN KAYNAKLARI 2008 YILI ODA FAALİYET RAPORU İNSAN KAYNAKLARI 2008 YILI ODA FAALİYET RAPORU 24 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS İNSAN

Detaylı

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Madde 23: Çalışma Hakkı

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Madde 23: Çalışma Hakkı İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Madde 23: Çalışma Hakkı Gülşah Özcanalp Göktekin Uzman Sosyolog / İş ve Meslek Danışmanı Liderlik Enstitüsü Eğitim ve İstihdam Hizmetleri Çalışma Evrensel Bir Haktır İnsan

Detaylı

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Siyasi İşler Başkanlığı 20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 - Reform İzleme Grubu nun (RİG) 20. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

SİVİL TOPLUM VE SU. Serap KANTARLI Türkiye Tabiatını Koruma Derneği. skantarli@ttkder.org.tr

SİVİL TOPLUM VE SU. Serap KANTARLI Türkiye Tabiatını Koruma Derneği. skantarli@ttkder.org.tr SİVİL TOPLUM VE SU Serap KANTARLI Türkiye Tabiatını Koruma Derneği skantarli@ttkder.org.tr SİVİL TOPLUM Prof.Dr.Fuat KEYMAN a göre 21.yüzyıla damgasını vuracak en önemli kavramlardan biri "Dostluk, arkadaşlık

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı

Bizden Haberler. Odalardan TÜRMOB a ziyaret SAYI : 8 09 OCAK Bizden Haberler

Bizden Haberler. Odalardan TÜRMOB a ziyaret SAYI : 8 09 OCAK Bizden Haberler T Ü R M O B M Bizden Haberler m SAYI : 8 09 OCAK 2017 Odalardan TÜRMOB a ziyaret Bizden Haberler 1 TÜRMOB Bizden Haberler İÇİNDEKİLER Sahibi Prof. Dr. Cemal YÜKSELEN Editör Yahya ARIKAN Yayın Kurulu A.

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /107-1

Sirküler Rapor Mevzuat /107-1 Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/107-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI ÜYE AİDATLARI İLE BİRLİK PAYLARININ TESPİTİNE AİT YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

MALI MÜŞAVIRLIKTE; UZUN VADELI GELIŞMENIN TEMEL AMAÇLARI VE STRATEJISI

MALI MÜŞAVIRLIKTE; UZUN VADELI GELIŞMENIN TEMEL AMAÇLARI VE STRATEJISI MALI MÜŞAVIRLIKTE; UZUN VADELI GELIŞMENIN TEMEL AMAÇLARI VE STRATEJISI Mesleğin geleceğini derinden etkileyecek konjonktürel hızlı değişimlere karşı, gelişmenin önündeki kanalları açık tutmaya yönelik

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

TÜRK YE ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA

TÜRK YE ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA KOOP 2017 2. TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI 07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA AMACI Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik bir kalkınma için en önemli işletme modellerinden birisi olan KOOPERATİFÇİLİĞİN

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Önerisi Sunumu

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Önerisi Sunumu Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Önerisi Sunumu Proje Yürütücüsü nün; Unvanı, Adı - Soyadı: PROF.DR.ÇİLER DURSUN Kurumu/Kuruluşu: ANKARA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Bölümü/Birimi:

Detaylı

6 TEMEL İLKESİ. 1 Bilgi 2 Bilinç 3 Buluşma 4 Beklenti 5 Belirsizlik 6 Benimseme

6 TEMEL İLKESİ. 1 Bilgi 2 Bilinç 3 Buluşma 4 Beklenti 5 Belirsizlik 6 Benimseme U Z L A Ş M A Y Ö N E T İ M İ N İ N 6 TEMEL İLKESİ 1 Bilgi 2 Bilinç 3 Buluşma 4 Beklenti 5 Belirsizlik 6 Benimseme UZLAŞMA YÖNETİMİNİN 6B BASAMAKLARI Günümüzde, Planlama ve Proje Geliştirme süreçleri,

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ

BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ 1. GİRİŞ Bağımsız Denetçilerin Sürekli Eğitimini düzenleyen tebliğ 04.11.2017 tarih ve 30230 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Tebliğ uyarınca getirilen düzenlemelerin

Detaylı

3- KONTROL FAALİYETLERİ

3- KONTROL FAALİYETLERİ 3- KONTROL FAALİYETLERİ Standart Kod No Kamu İç Kontrol Standardı ve Genel Şartı Mevcut Durum Eylem Kod No Öngörülen Eylem veya Eylemler Sorumlu Birim veya Çalışma grubu üyeleri İşbirliği Yapılacak Birim

Detaylı

MUHASEBE MESLEĞİ AÇISINDAN FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMİ KONULU KONFERANS

MUHASEBE MESLEĞİ AÇISINDAN FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMİ KONULU KONFERANS MUHASEBE MESLEĞİ AÇISINDAN FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMİ KONULU KONFERANS 31 Mart 2014 tarihinde Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü 2.sınıf öğrencilerinin almakta olduğu Finansal Tablolar

Detaylı

Geçmiş yıllardan Nisbi Aidat Alacakları 270.000,00 TOPLAM 1.006.340,00

Geçmiş yıllardan Nisbi Aidat Alacakları 270.000,00 TOPLAM 1.006.340,00 AİDAT GELİRLERİ EK-1 GİRİŞ AİDATI GELİRLERİ 11.840,00 Memur maaş taban aylığı katsayısı x 300: 296,00 5.920,00 Bina Katkı Payı (Giriş aidatı tutarında): 296,00 5.920,00 MAKTU YILLIK AİDAT GELİRLERİ 454.000,00

Detaylı