Dow Jones Industrial Avg - DJI Index

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dow Jones Industrial Avg - DJI Index"

Transkript

1 DIKKAT CEKEN GRAFIKLER EMTİA,ENDEKS, HİSSE Dow Jones Industrial Avg - DJI Index S&P 500 fwd F/K Orani - Ekim ayındaki sert yukarı yönlü hareket sonrasında Amerika hisse senedi endekslerinin bir miktar momentum kaybederek 2015'in büyük bölümünü geçirdikleri bant içerisinde konsolide olduklarını görüyoruz. FED belirsizliği, jeopolitik gerginlikler, Çin kaygıları, ekonomilerde büyümenin yavaşlayabileceğinin fiyatlanması, güçlü dolar ve emtiadaki özellikle petroldeki sert düşüşün piyasalara etkisi, yukarı yönlü hareketleri sınırlandırıyor. Geçtiğimiz dönemde yaşadığımız değerleme rasyolarındaki genişlemenin devamı görmememiz durumunda şirket karlarının büyümeye devam etmesi gerekiyor ancak son iki çeyrekte özellikle enerji sektöründeki yavaşlamanın etkisi ile kar büyümesinin eksiye dönemüş olması bu noktada olumsuz bir faktör. - Geçtiğimiz senelerde hisse senetlerinin en güçlü performans gösterdiği, ekonomide tüketim harcamalarının arttığı ve perakende sektörünün kara geçtiği bir dönemde olmamız ve fonların sene kapanışına doğru yaptıkları 'window dressing' dolayısıyla senenin kazandıran hisselerini(amazon, Facebook, Google..) tutma eğilimleri gibi mevsimsel etkiler endeksleri destekleyen faktörler. Bu etkilerin sene sonuna kadar devam etmesini ve endekslerde geri çekilmelerin sınırlı kaldığını görebiliriz. Bu arada Kasım ayı başından bu yana Dow'da iki gün arka arkaya artış görmemiş olmamız da enteresan bir nokta. - Teknik olarak baktığımızda Dow'da 18,000 önemli bir direnç ve bu dirençe yaklaştığı noktalarda endekse satışlar geldiğini takip ediyoruz. Daralan üçgenin üst bandını zorlayan endeksin bu seviyeleri aşması, 18,000'in yukarı yönlü geçilmesine neden olabilir. Destek seviyesi olarak 17,500 ve 17,000 ilk takip edeceğimiz destekler olacak. - Endeks değerlemelerine baktığımızda S&P 500'ün önümüzdeki dört çeyrek kar tahminlerine göre hesaplanan fwd F/K oranının 16,93 ile son on seneye göre pahalı kaldığını görüyoruz. Önümüzdeki sene başı ile beraber endekse gelebilecek olası satışlar, değerleme rasyolarını daha mantıklı seviyelere doğru çekecektir.

2 Procter & Gamble - NYSE:PG Global bazda sağlık, güzellik ve kişisel bakım ve ev bakımı ürünlerinin üretim ve pazarlamasını yapan P&G, senelik $83 milyar ciroya sahip dev bir şirket. Diş macunu, deterjan gibi tüketim malzemelerinin ekonominin durumuna bağlı olmadan tüketilmeye devam etmesi dolayısıyla cirosu ekonomik döngülerden daha az etkilenen bir şirket olan P&G, defansif bir hisse. Önümüzdeki dönemde volatilitenin artması, yükselen faizlerin riskli varlıkları daha az cazip hale getirmesi ile defansif hisselere olan ilginin artması beklenebilir, dolayısıyla şirket her ne kadar pahalı çarpanlarla işlem görse de önümüzdeki dönemde yükseliş hareketini sürdürebilir. Teknik olarak baktığımızda 50 ve 200 günlük ortalamaların üzerine çıkan ve kritik $78 direncini kıran hissenin görünümü olumlu. $78 seviyelerinden alınacak uzun pozisyonlar için, $74,20 stop-loss seviyesi olarak kullanılabilir. DSW, Inc - NYSE:DSW Amerika genelinde 469 mağaza ile markalı ayakkabı ve aksesuar satışı yapan DSW, sene içerisinde $40 seviyelerine yaklaştıktan sonra düşüş trendine girmiş ve hisse $21 uzun dönem desteğine doğru geri çekilmişti. Bu seviyelerde konsolide olmaya çalışan hisse, 13,51 F/K ile, ucuz çarpanlarla işlem görüyor. Hava durumunun mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla bütün perakendecilerin bu mevsim karşılaştıkları sıkıntılardan muzdarip olan mağaza zinciri, önümüzdeki tatil sezonunda artan tüketim harcamalarından olumlu faydalanacaktır. Özellikle $25 direncinin aşılması hissede yükseliş hareketini hızlandırabilir. Dolayısıyla $25,10 seviyelerine konulacak buy-stop emirlerle hissede uzun pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz.

3 Priceline, Inc - NYSE:PCLN Hafta Seyahat sektörünün en dominant online operatörlerinden birisi olan Priceline, petrol fiyatlarıının gerilemesinden ve seyahat aktivitesinin artmasından oldukça olumlu etkileniyor. Booking.com, Priceline.com, Opentable.com gibi web sitelerinin sahibi olan Priceline'ın haftalık grafiklerinde önemli bir ters omuz-başomuz formasyonu dikkat çekiyor. $1,400 direncini yukarı yönlü kıran ancak sonrasında tekrar geçtiğimiz iki sene boyunca harket ettiği banda dönen hisse senedi, $1,215 üzerinde kaldığı sürece tekrar $1,400 üzerine ataklar yapabilir. Bu seviyenin tekrar kararlı kırılması yükselişi ivmelendirebilir. $1,300 seviyelerinden alınacak uzun pozisyonlar için $1,205 seviyesinin stop-loss olarak alınabileceğini düşünüyoruz. Carmax Inc - NYSE:KMX Amerika'da araba satışlarının rekor seviyelerde seyretmesinden etkilenen ve ülkedeki en büyük ikinci el araba satışı yapan şirketlerden olan Carmax hissesi son aylarda satış baskısı altında kalmış ve 50 günlük hareketli ortalamasını geçmekte zorlanmıştı. Son çeyrek bilançosunda cirosunun $3,88 milyar ile beklenti altında kalması da hisseyi olumsuz etkiledi. Ancak son dönemde hissenin $55 seviyelerinde dip yaparak yukarı yönlü bir harekete başlama eğilimi dikkat çekiyor. $60 seviyesinin geçilmesi, hissedeki olumlu görünümü pekiştirecektir. Bu seviyenin hemen üzerinde açılacak uzun pozisyonlar için $55,90 seviyesinin stop-loss olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

4 Johnson & Johnson - NYSE:JNJ P&G gibi günlük hayatımızda tükettiğimiz bir çok medikal ürünün üreticisi olan şirket, defansif bir hisse senedi. Geçtiğimiz sene başından bu yana önemli, bir dönemi $95-$105 bandında geçiren hisse, son zamanlarda risk iştahının bir miktar daralması ve volatilitenin artması ile defansif hisselere gelen alımlardan olumlu etkilendi. $105 direncine doğru hareketlenen hisse, bu seviyelerde bir miktar satış baskısı ile karşılaşabilir. Ancak bu seviyelerin aşılması hissede $110 ve üzerine doğru bir hareketin başlamasına neden olabilir. %2,90 temettü getirisi de, hisseyi cazip kılan bir faktör. Hissede uzun pozisyon açılması için $105 direncinin kırılmasını beklemek mantıklı olacaktır. $99 seviyesi uzun pozisyonlar için stop-loss olarak kullanılabilir. Amerikan Ham Petrolu WTI - CL1 OPEC'in üretim kotasını 30 milyon varilden gerçek üretim seviyesi olan 31,5 milyon varile çekmesinin ve sonrasında üye ülkelerin 'her ülke istediği kadar üretecek' tarzındaki yaklaşımlarının etkisiyle satış baskısı altında kalan petrol, kritik destek olan $37,80 seviyesinin altında sarktı. Bu seviyeleri korumakta zorlanacak olan emtia için aşağıdaki hedefler $35 ve $32,50. Her ne kadar bu fiyatların sürdürülebilir olmadığını düşünsek de, kısa vadede arz/talep dinamiklerini olumlu yönde etkileyecek bir etken bulmak güç, dolayısıyla düşüş momentumunun devam ettiğini görebiliriz. Amerika'da hızla düşen yatırımlar ve kuyu sayısının yanında, şeyl üreticilerinin önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde hedge pozisyonlarının önemli ölçüde azalması ve FED'in faiz artışının etkisi ile borçlu bilançolarını çevirmekte zorlanmaları, üretimin de beklenenden hızla gerilemesine neden olabilir. Dolayısıyla petrolde arz/talep dinamiklerinin önümüzdeki senenin ilk yarısında dengelenmeye başlayacağını ve petrolde yukarı yönlü hareketler görebileceğimizi öngörüyoruz. Ancak bu seviyelerde petrolde dip aramanın yanlış olacağını ve önce fiyatlarda bir taban oluşumu görmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Teknik görünümün düzelmesi için önce $41,15 seviyesinden geçen 20 günlük hareketli ortalamanın ve üzerinde $44 direncinin yukarı yönlü geçilmesi gerekiyor. Aşağıda $35 takip edeceğimiz ilk destek, $32,50 sonrasındaki oldukça güçlü ve kısa vadede kırılmasını beklemediğimiz diğer destek seviyesi.

5 ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, y etkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yor um ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu rapo r, hiçbir şekilde menkul değerlerin satın alınması veya satılması için teklif, herhangi bir yatırım aracının alım -satım önerisi veya aracılık teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi bekl entilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgi ve veriler, araştırma grubumuz tarafından güvenilir olduğuna i nanılan kaynaklardan derlenmiş olup, doğrulukları ayrıca araştırılmamıştır. Bu nedenle, bu bilgilerin tam veya doğru olmamasından, bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hata ve eksikliklerden kaynaklı doğabilecek zararlardan Yapı Kredi Yatır ım Menkul Değerler A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Olgulara dayanmayan ve bildirim yapılmaksızın değişebilen nitelikteki g örüşlerden dolayı Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. Bu rapor, yatırımcıların bilgi edinmeleri amacıyla hazırlanmış olup, yatırımcıların yatırıma ilişkin kararlarını verirken, bu rapordaki bilgilerden yararlanmaları, ancak bu rap ordan etkilenmeyerek kararlarını vermeleri beklenmektedir. Bu raporun ticari amaçlı kullanımı sonucu oluşabilecek zararlardan do layı Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. hiçbir sorumluluk üstlenmemektedir. Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. veya işti raklerinin yöneticileri, yetkilileri veya çalışanları bu raporda bahsi geçen şirketlerde yönetici olarak görev yapabilirler. Muh telif zamanlarda, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. nin ve yöneticilerinin, yetkililerinin, çalışanlarının veya temsilcilerin in, doğrudan veya dolaylı olarak, raporda bahsi geçen işlemler, menkul kıymetler veya emtialar üzerinde pozisyonları bulunabilir veya farklı nedenlerle ilgilileri bulunabilir. Bu raporda ifade edilen görüşler Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Bölümü çalışanlarına ait olup, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yönetiminin görüşlerini temsil etmemektedir. Yapı Kredi Y atırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından farklı bölümlerde istihdam edilen kişilerin veya Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. işti raklerinin bu raporda yer alan tavsiyelerle veya görüşlerle hemfikir olmaması mümkündür. Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile piyasanın işleyişinden kaynaklanan makul nedenlerden dolayı, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ortakları, çalışanla rı, yöneticileri ve bunlarla doğrudan ve dolaylı olarak ilişkileri bulunan kişiler ile müşterileri arasında önlemeyen çıkar çatış ması doğabilir. Söz konusu çıkar çatışması durumlarında Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş., internet sitesinde yer alan Çıkar Çatışması Politikası uyarınca hareket eder. Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. veya iştirakleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirildikleri yatırım hizmetleri ve faaliyetleri ile yan hizmetlerini, bu raporda bahsi geçen şirketlere, m uhtelif zamanlarda, sunmayı teklif edebilir veya sunabilir. Bu rapor, sadece gönderildiği kişilerin kullanımı içindir. Bu raporu n tümü veya bir kısmı Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. nin yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilere gösteri lemez.

S&P 500 - SPX Index. FED'in bu sene faiz arttırmayabileceği ihtimali, Çin kaygılarının azalması ve şirket

S&P 500 - SPX Index. FED'in bu sene faiz arttırmayabileceği ihtimali, Çin kaygılarının azalması ve şirket DIKKAT CEKEN GRAFIKLER EMTİA,ENDEKS, HİSSE S&P 500 - SPX Index 60 dk 11.11.2015 FED'in bu sene faiz arttırmayabileceği ihtimali, Çin kaygılarının azalması ve şirket karlarının enerji sektörünü çıkardığımızda

Detaylı

TradeBOX Yurt Dışı İşlem Platformu. 28 Aralık 2015

TradeBOX Yurt Dışı İşlem Platformu. 28 Aralık 2015 TradeBOX Yurt Dışı İşlem Platformu 28 Aralık 2015 2 Ocak 2016 itibariyle TradeBOX platformu arayüzü değişiyor. Eski platform ile en büyük değişiklik olarak, eski platformda web arayüzü ile mobil arayüz

Detaylı

AMERIKA ENDEKSLER. S&P 500 Endeksinin hisse basına kar rakamı (gerceklesen ve beklenen)

AMERIKA ENDEKSLER. S&P 500 Endeksinin hisse basına kar rakamı (gerceklesen ve beklenen) AMERIKA ENDEKSLER 13.04.2018 Amerika da son senelerin en kritik bilanço dönemlerinden bir tanesine giriyoruz. Son dönemde yükselen faizler, kıpırdanan enflasyon, ABD de artan bütçe ve ticaret açıkları

Detaylı

S&P 500 - SPX Index. Altin - Spot DIKKAT CEKEN GRAFIKLER EMTİA,ENDEKS, HİSSE 04.11.2015

S&P 500 - SPX Index. Altin - Spot DIKKAT CEKEN GRAFIKLER EMTİA,ENDEKS, HİSSE 04.11.2015 DIKKAT CEKEN GRAFIKLER EMTİA,ENDEKS, HİSSE S&P 500 - SPX Index 04.11.2015 - Global piyasalarda risk iştahını olumsuz etkileyen Çin'de büyümenin yavaşlaması, FED'in faiz arttırımı konusundaki belirsiz,

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 01/02/16 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 65,000 Teknik tarafta ise geçtiğimiz hafta 69,500 direncinin kırılmasıyla başlayan yukarı

Detaylı

ARAŞTIRMA. 18 Ocak 2016. Glokal Global Lokal. Bankacılık Sektörü & Gösterge Tahvil

ARAŞTIRMA. 18 Ocak 2016. Glokal Global Lokal. Bankacılık Sektörü & Gösterge Tahvil 18 Ocak 2016 Yüksek volatiliteyle başlayan yılın ilk hasar tespit raporu Petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi, Çin kaynaklı volatilite ve jeopolitik risklerin etkisiyle 2016 yılına kötü performansla başlangıç

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 30/ GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 65,000 04/15 08/15 Teknik tarafta ise geçtiğimiz hafta başlayan ara düzeltme hareketinin 80,000

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 5/12 7/12 8/12 1/12 4/13 GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 27 Mayıs 213 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 1, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, Birkaç haftadır dile getirdiğimiz, daha güçlü ABD doları ve daha yüksek

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 21/ GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 Önümüzdeki günlerde yurtiçinde erken seçim süreci ve jeopolitik gelişmeler ön planda kalmaya

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 29 ARALIK 2014 Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 17 Aralık ta yapılan FED toplantısının ardından yükselişe geçen Amerikan hisse senedi piyasası geçtiğimiz hafta FED Toplantı sonucunun etkilerini

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 PİYASALARA BAKIŞ 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 Günün odak noktasında Avrupa da açıklanacak Mart ayı PMI endeksleri yer alıyor. Bloomberg

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 05/01/16 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 BIST-100 endeksinde 69.000 desteğini koruma çabası devam edebilir. Yukarı ataklarda 71.000

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm 02 ŞUBAT 2015 Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta gerek olumsuz Amerikan verileri gerekse petrol piyasasındaki kayıpların göze çarpması FED toplantısının faiz artırımına

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 09.14 GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 07/09/15 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 Aşırı satım bölgelerinden etkili olan tepki yükselişleri ardından global hisse senetlerinin

Detaylı

Alternatif Piyasalar. SunEdison, Inc. DIŞ PİYASALAR Hisse Senedi SunEdison, Inc. 30 Eylül 2015

Alternatif Piyasalar. SunEdison, Inc. DIŞ PİYASALAR Hisse Senedi SunEdison, Inc. 30 Eylül 2015 Alternatif Piyasalar DIŞ PİYASALAR Hisse Senedi SunEdison, Inc. 30 Eylül 2015 SunEdison, Inc. AL Geçtiğimiz yüzyıla baktığımızda, petrol sahası arama/geliştirme teknolojilerinin gelişimiyle yeni petrol

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 12/10/15 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 Ağustos diplerinden toparlayan global hisse senetlerinde yükseliş eğilimi devam ediyor.

Detaylı

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir.

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. HAFTAYA BAŞLANGIÇ TÜRKİYE Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. ABD ABD de FED Başkanı Yellen in Ekonomiye dair bir basın toplantısı

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 10/05/2016 22/09/2017 04/02/2019 18/06/2020 31/10/2021 15/03/2023 27/07/2024 GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 09/ GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 65,000 Haftanın

Detaylı

Global Ekonomi ve Yurtdışı Piyasalar. Temmuz 2011

Global Ekonomi ve Yurtdışı Piyasalar. Temmuz 2011 Global Ekonomi ve Yurtdışı Piyasalar Temmuz 2011 Görünüm Küresel ekonomide toparlanma sürüyor: Gelişmiş ülkelerdeki borç yükünün yarattığı kırılganlık sebebiyle toparlanma yavaş seyrederken, gelişmekte

Detaylı

Günlük Yatırım Bülteni - 08/04/16 PİYASA YORUMU

Günlük Yatırım Bülteni - 08/04/16 PİYASA YORUMU 10/05/2016 22/09/2017 04/02/2019 18/06/2020 31/10/2021 15/03/2023 27/07/2024 GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 08/ GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakışı 95,000 90,000 85,000 Bu sabah 80,000 75,000 70,000 65,000

Detaylı

AYLIK EMTİA BÜLTENİ İKTİSADİ ARAŞTIRMALAR BÖLÜMÜ

AYLIK EMTİA BÜLTENİ İKTİSADİ ARAŞTIRMALAR BÖLÜMÜ ŞUBAT 2013 AYLIK EMTİA BÜLTENİ İKTİSADİ ARAŞTIRMALAR BÖLÜMÜ AHMET AŞARKAYA Başta ABD deki üçüncü parasal genişleme programı ve Çin deki altyapı yatırımları olmak üzere 2012 nin son çeyreğinde devreye giren

Detaylı

50 Günlük AO ALARK 3,27 3,18 3,18 63,42 108,04 AL AL YUKARI ECILC 2,47 2,45 2,48 50,41 102,48 AL AL YUKARI

50 Günlük AO ALARK 3,27 3,18 3,18 63,42 108,04 AL AL YUKARI ECILC 2,47 2,45 2,48 50,41 102,48 AL AL YUKARI 05 Ekim 2015 HİSSE ÖNERİ VE TEKNİK ANALİZ SEVGÜL DÜZGÜN sduzgun@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr BIST-100 VIOP-30 DOW JONES XBANK / XUSIN Günlük Fiyat Hareketi Beklentilerimiz

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan Endekslerinde görülen yükselişler küresel yavaşlamanın ve FED in Varlık Alım Programını bitirmesinin

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 24/6/15 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 1, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, Önümüzdeki günlerde yeni hükümetin kurulması sürecine yönelik belirsizlikler volatilite kaynağı olmaya

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 10.05.2016 22.09.2017 04.02.2019 18.06.2020 31.10.2021 15.03.2023 27.07.2024 GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 17/05/16 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakışı 95.000 90.000 85.000 Bu sabah 80.000 75.000 70.000

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 22/ GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 02/15 06/15 10/15 BIST-100 endeksinde 72.500 ara desteği üzerinde yükseliş potansiyeli devam

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 22 Kasım 2013 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 100,000 90,000 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 11/12 02/13 04/13 07/13 08/13 09/13 11/13 Bu sabaha

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 16 Mayıs 2014 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 100,000 90,000 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 Yurtiçinde TL deki güçlenen değer kaybı ön plandayken,

Detaylı

21.01.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0976 1,4219 117,685 3,0613 1109,65 28,72

21.01.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0976 1,4219 117,685 3,0613 1109,65 28,72 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0907 1,4155 117,620 3,0392 1087,88 28,63 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0976 1,4219 117,685 3,0613 1109,65 28,72 Düşük

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 10.05.2016 22.09.2017 04.02.2019 18.06.2020 31.10.2021 15.03.2023 27.07.2024 GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 13/05/16 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakışı 95.000 90.000 85.000 80.000 75.000 70.000 65.000 Dün

Detaylı

17.09.2015 Akşam Analizi

17.09.2015 Akşam Analizi 17.09.2015 Akşam Analizi Fed faiz arttırırsa yeni bir resesyon olur mu? ABD de sıfıra yakın veya çok düşük kısa vadeli faiz oranlarının ekonomik büyüme için yeni normal olduğu mevcut ortamda Fed acil durum

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 1/6/15 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 1, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, Bu hafta ABD de açıklanacak Mayıs verileri ön planda olabilir. Büyük resimde ABD doları güçlenme eğiliminde.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014 11.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38859 1,38837 0,01 ALTIN 1318,70 1318,20 0,03 USDTRY 2,10747 2,11375 0,29 EURTRY 2,92348 2,93118 0,26 USDJPY 101,528 101,640 0,11

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 02/10/15 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 75.000 direncini test eden BIST-100 endeksinde bu seviye üzerinde kısa vadeli yükseliş

Detaylı

Ekim. Detaylı Enstrüman Analizi Altın (GOLD)

Ekim. Detaylı Enstrüman Analizi Altın (GOLD) 09 Ekim Detaylı Enstrüman Analizi Altın (GOLD) Altın da inişli çıkışlı seyir devam ediyor Son dönemde düşüş trendi içerisinde olan Altın, geçen hafta beklentilerin çok altında gelen ABD tarım dışı istihdam

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI Olan Volatiliteye ABD-Çin molası Ekim ayı geride kalırken hisse piyasalarında hasar tespit amacıyla baktığımızda uzun bir süredir yaşanmamış volatilitenin öne çıktığı görülüyor. ABD hisse piyasalarında

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 03 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Gecen hafta küresel piyasalar için önemli gelişmeler olurken Amerikan vadelileri son tüm zamanların en yükseğini test etti. 29

Detaylı

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1248 1,5152 119,714 3,0374 1127,25 Yüksek 1,1262 1,5214 120,349 3,0417 1128,29 Düşük 1,1158 1,5108 119,559 3,0182 1111,83 Kapanış 1,1178 1,5123 119,897

Detaylı

LÜTFEN EN ARKA SAYFADAKİ UYARI NOTUNU DİKKATE ALINIZ

LÜTFEN EN ARKA SAYFADAKİ UYARI NOTUNU DİKKATE ALINIZ HİSSE Düne satıcılı eğilimle başlayan BİST100 endeksinde dalgalı geçen günün ardından kapanış %0,5 lik artışla 84.537 seviyesinden gerçekleşti. İşlem hacmi önceki güne göre %46 lık artışla 3,36 milyon

Detaylı

5 Haziran 2017 GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. S&P 500 ve İşsizlik Oranı. BİST-100 ve Ralli Performansları

5 Haziran 2017 GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. S&P 500 ve İşsizlik Oranı. BİST-100 ve Ralli Performansları 5 Haziran 2017 Haziran ayına girilirken genel hisse teması korunuyor Mevsimsel anlamda zorlu bir istatistiğe sahip Mayıs-Haziran döneminin ilk yarısı olumlu performansla tamamlanırken, Haziran ayına girilirken

Detaylı

14.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1031 1,5239 122,230 2,9883 1079,85 39,71

14.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1031 1,5239 122,230 2,9883 1079,85 39,71 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0940 1,5159 121,578 2,9239 1071,55 39,53 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1031 1,5239 122,230 2,9883 1079,85 39,71 Düşük

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 7/4/15 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 1, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, Bugün makro tarafta euro bölgesinde güçlenme sinyalleri üreten PMI endekslerinin revizyonlarını, JOLTS

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 6/12 7/12 1/12 3/13 4/13 6/13 Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 11 Haziran 213 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 1, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, Piyasalar genelinde Global Merkez Bankaları politikaları ön planda

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

MONİTOR 10/06/2015 05/02/2015

MONİTOR 10/06/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 10/06/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, günlük FOREX

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 17.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35733 1,35468 0,20 ALTIN 1271,65 1270,44 0,10 TRY 2,14163 2,14829 0,31 EURTRY 2,90751 2,91087 0,12 JPY 101,826 102,144 0,31 GBP

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 25/ GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 Kısa vadeli yeni bir düşüş trendine giren BIST-100 endeksinde 75.000 ilk önemli destek seviyemiz.

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 12 Mayıs 2015 Salı Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Geçtiğimiz hafta %0.13 değer kazanan BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.82 artışla 84,752.83 puandan kapattı. Endeks gün içerisinde

Detaylı

TSKB 21 Ekim Kur Riskine Karşı Güvenli Liman

TSKB 21 Ekim Kur Riskine Karşı Güvenli Liman OYAK YATIRIM Şirket Raporu TSKB 21 Ekim 2016 Kur Riskine Karşı Güvenli Liman TSKB kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı ve danışmanlık alanlarında faaliyet göstermektedir. Banka kurumsal bankacılık

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 11.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35474 1,35311 0,12 ALTIN 1259,61 1260,79 0,09 TRY 2,07938 2,11559 1,74 TRY 2,81739 2,86339 1,63 JPY 102,351 102,072 0,27 GBP 1,67560

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 01 ARALIK 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 15 Ekim tarihinde küresel büyümedeki yavaşlama endişesiyle birlikte son 6 ayın en düşük seviyesini test eden Amerikan Vadelileri

Detaylı

Ekonomik Gündem Hisse senetlerinde beklenen fiyat dalgalanmalarına ilişkin gösterge yükseliyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve diğer kurumlar, Brexit'in gerçekleşmesi durumun da durumun etkileri konusunda

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 26 Aralık 2013 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 100,000 90,000 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 12/12 02/13 03/13 06/13 08/13 11/13 12/13 Bu sabah

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 27 Şubat BIST Teknik Hisse Önerileri VIOP-30 Teknik VIOP-Döviz Teknik

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 27 Şubat BIST Teknik Hisse Önerileri VIOP-30 Teknik VIOP-Döviz Teknik 27 Şubat 2017 BIST Teknik Görünüm Cuma gününe hafif satıcılı eğilimle başlayan BİST-100 endeksinde açılış sonrası yükseliş denemeleri yetersiz kalırken, günün ikinci yarısındaki zayıflıkla kapanış %0.9

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 05 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 05 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 05 Mart 2014 04.03.2014 Açılış Kapanış % 1,37344 1,37427 0,06 ALTIN 1350,35 1334,30 1,18 TRY 2,23081 2,20554 1,13 TRY 3,06366 3,03090 1,06 JPY 101,434 102,210 0,76 GBP 1,66656 1,66638

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 11.01.2016

Günlük Teknik Analiz Bülteni 11.01.2016 Endeksler Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 70.613-1,23 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 86.234-1,35 Sınai 72.511-1,38 I 69.800 III 73.500 Mali 92.382-0,92 II 69.200 II 72.600 Hizmetler 50.742-1,45

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 15/ GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 95,000 90,000 85,000 80,000 75,000 70,000 15-16 Aralık FED toplantısı öncesinde riskli varlıkların satış baskısı alında kaldığını görüyoruz.

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

11.03.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1034 1,4241 113,454 2,9181 1265,05 41,17

11.03.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1034 1,4241 113,454 2,9181 1265,05 41,17 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1011 1,4212 112,620 2,9130 1261,65 39,55 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1034 1,4241 113,454 2,9181 1265,05 41,17 Düşük

Detaylı

MAYIS 2012 FON BÜLTENİ

MAYIS 2012 FON BÜLTENİ MAYIS 2012 FON BÜLTENİ PİYASALARDAKİ GELİŞMELER Zayıf Halka: Avrupa Ocak ayında yaşadığımız ralli dönemi sonrası son üç aydır, tüm Global piyasalar tam anlamıyla yatay bir bant içerisinde hareket etmektedir.

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 01 Haziran 2015 Pazartesi Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Haftanın son işlem gününde olumlu seyreden ve 84,697.26 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi kapanışa doğru artan satış baskısı

Detaylı

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi GBP/USD ve Brent Petrol

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi GBP/USD ve Brent Petrol 16 Mart Detaylı Enstrüman Analizi GBP/USD ve Brent Petrol Sterlin hareketi güçlü Dolar a yenik düştü İngiltere Merkez Bankası nın (BoE) politika faizini yüzde 0,50 seviyesinde, varlık alımlarını da 375

Detaylı

Russell 2000 endeksi relatif güçlü performansla geçtiğimiz iki hafta yeni rekor seviyelere tırmandı...

Russell 2000 endeksi relatif güçlü performansla geçtiğimiz iki hafta yeni rekor seviyelere tırmandı... Alternatif Piyasalar DIŞ PİYASALAR Hisse senedi 28 Mayıs 2018 Russell 2000 endeksi relatif güçlü performansla geçtiğimiz iki hafta yeni rekor seviyelere tırmandı... Amerika da ana endeksler Şubat ayında

Detaylı

Nisan. Haftaya Bakış 04 08 Nisan 2016

Nisan. Haftaya Bakış 04 08 Nisan 2016 04 Nisan Haftaya Bakış 04 08 Nisan 2016 Haftanın Ekonomik Takvimi AMERİKA FED Toplantı Tutanakları (06 Nisan) ; 16 Mart FED toplantısı, küresel gelişmeler ve bozulan ekonomik görünüm ile genel anlamda

Detaylı

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 10/11/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır FOREX GÖRÜNÜM TÜRKİYE

Detaylı

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI 12 Haziran 2017

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Süper Perşembe öncesi yaşanan para çıkışına karşılık yatırım teması değişmedi Süper Perşembe olarak adlandırılan ECB toplantısı, İngiltere seçimleri ve FBI eski direktörü Comey in açıklamalarının

Detaylı

Aygaz. 28 Ekim Oyak Yatırım Araştırma ENDEKSE PARALEL GETİRİ %

Aygaz. 28 Ekim Oyak Yatırım Araştırma ENDEKSE PARALEL GETİRİ % OYAK YATIRIM Şirket Raporu Aygaz Karlılıktaki istikrar ve temettü verimi ile ön plana çıkıyor Aygaz, Türkiye LPG pazarında toplam %29 luk Pazar payı ile lider konumdadır. Şirket kendi sahip olduğu gemi

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 1/13 2/13 3/13 6/13 8/13 Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 2 Ocak 214 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 1, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 214 yılında güçlü dolar ve dikleşen verim eğrilerinin de eşlik edeceği,

Detaylı

HAFTALIK TEKNİK STRATEJİ BÜLTENİ

HAFTALIK TEKNİK STRATEJİ BÜLTENİ Equity Research TEKNİK ANALİZ 29 Ocak 2018 HAFTALIK TEKNİK STRATEJİ BÜLTENİ Haftanın Grafiği: XUMAL \ XUSIN Relatif Grafik Piyasalara Özet Bakış: BIST: 117,500 üzerindeki seyri yükselişin devamı yönünde

Detaylı

Teknik Analiz Bülteni

Teknik Analiz Bülteni 25 Ocak 2017 BIST Teknik BIST Teknik Görünüm Teknik Analiz Bülteni Düne hafif alıcılı eğilimle başlayan BİST-100 endeksinde, günün ikinci yarısında artan alımlarla kapanış %1.4 lük yükselişle 84,207 seviyesinden

Detaylı

Euro (Aralık EU6Z7) YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 1 Kasım 2017 Euro Altın Petrol Tarım Ekonomik Takvim

Euro (Aralık EU6Z7) YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 1 Kasım 2017 Euro Altın Petrol Tarım Ekonomik Takvim Euro (Aralık EU6Z7) Trend: Yatay Destekler: 1.165, 1.16, 1.1555 Dirençler: 1.169, 1.1730, 1.1765 Yorum: Aralık vadeli Euro da yatay hareket devam ediyor. 1.1690 direnç bölgesini aşamayan kontrat aşağıda

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 14 Temmuz 214 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, Geçtiğimiz hafta Portekiz bono faizlerindeki sert yükseliş gibi bazı olumsuz haber akışlarının da

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm 26 OCAK 2015 Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm Haftanın ilk işlem gününde Amerikan piyasaları kapalıyken, vadeliler haftanın ikinci işlem gününü geri çekilme ile açtı. Beklentileri

Detaylı

Alternatif Piyasalar. AerCap Holdings N.V. (NYSE:AER) DIŞ PİYASALAR. Hisse Senedi 14 Temmuz 2015

Alternatif Piyasalar. AerCap Holdings N.V. (NYSE:AER) DIŞ PİYASALAR. Hisse Senedi 14 Temmuz 2015 Alternatif Piyasalar DIŞ PİYASALAR Hisse Senedi 14 Temmuz 2015 AerCap Holdings N.V. (NYSE:AER) AL Son dönemde petrol fiyatlarının hızla gerilemesi ve bu düşüşün ana sebebinin arz kaynaklı olması; havayolları

Detaylı

MONİTOR 13/05/2015 05/02/2015

MONİTOR 13/05/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 13/05/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, günlük FOREX

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Temmuz 2014 28.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,34310 1,34396 0,06 ALTIN 1305,63 1303,85 0,13 USDTRY 2,09029 2,09857 0,39 TRY 2,80467 2,82040 0,56 USDJPY 101,787 101,854 0,06 USD

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 22 Ekim 213 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 1, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 1/12 7/13 8/13 Bu Bayram tatili sonrası bizim piyasaların da yurtdışında yaşanan olumlu ortamdan

Detaylı

Küresel piyasalardaki yukarı yönlü eğilim haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Özellikle ABD Borsaları rekorlarını zorlamaya

Küresel piyasalardaki yukarı yönlü eğilim haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Özellikle ABD Borsaları rekorlarını zorlamaya Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1167 1,2920 101,143 2,9501 1337,28 47,05 Yüksek 1,1203 1,2945 101,453 2,9609 1343,87 48,52 Düşük 1,1153 1,2865 100,868 2,9389 1335,77 46,84 Kapanış

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 05 Mayıs 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 05 Mayıs 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 05 Mayıs 2014 1 May 13 Haz 13 Tem 13 Ağu 13 Eyl 13 Eki 13 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 May 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde son bir ay boyunca 71,000-74,000

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Mayıs 2014 29.05.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35906 1,36013 0,07 ALTIN 1258,00 1255,45 0,20 TRY 2,09827 2,08623 0,57 EURTRY 2,85414 2,83698 0,60 JPY 101,840 101,786 0,05 GBP 1,67095

Detaylı

Küresel piyasalar dün kararsız FED tutanakları sonrası kısmi bir pozitiflik seyrederken, Avrupa tarafının daha olumlu seyrettiği

Küresel piyasalar dün kararsız FED tutanakları sonrası kısmi bir pozitiflik seyrederken, Avrupa tarafının daha olumlu seyrettiği Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1284 1,3039 100,250 2,9183 1349,34 49,74 Türkiye 7,50% İngiltere 0,25% Yüksek 1,1366 1,3172 100,500 2,9345 1356,12 51,04 Düşük

Detaylı

Günlük Bülten. 18 Ağustos Piyasa Yorumu

Günlük Bülten. 18 Ağustos Piyasa Yorumu Günlük Bülten 18 Ağustos 2016 Piyasa Yorumu Dün akşam açıklanan FED tutanaklarında faiz arttırımı ile ilgili olarak net bir görüşün çıkmaması, gelişmekte olan ülke para birimlerini olumlu etkilerken, gelişmekte

Detaylı

Euro (Aralık EU6Z7) YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 19 Ekim 2017 Euro Altın Petrol Tarım Ekonomik Takvim

Euro (Aralık EU6Z7) YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 19 Ekim 2017 Euro Altın Petrol Tarım Ekonomik Takvim Euro (Aralık EU6Z7) Destekler: 1.1820, 1.1770, 1.173 Dirençler: 1.186, 1.192, 1.12 Yorum: Aralık vadeli Euro dün 1.1767 seviyesine düşmesine rağmen buradan destek bularak 200 saatlik ortalamasını kırdı

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 8 Ocak 213 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 4/12 1/12 Yurtdışı piyasalarda kar satışları etkili. S&P 5 endeksi %.31 eksiyle günü tamamladı. Bu sabah

Detaylı

Haftalık Teknik Analiz 11 Nisan 2016

Haftalık Teknik Analiz 11 Nisan 2016 BIST-100 HAFTALIK TEKNİK GÖRÜNÜM Teknik Analiz: BIST-100 endeksinde haftalık hareket bandı 80.884-83.872 aralığında gerçekleşirken, hafta 82.502 seviyesinden %0,17 oranında değer artışıyla tamamlandı.

Detaylı

AKBANK Ekonomi Sunumu. Ocak 2016

AKBANK Ekonomi Sunumu. Ocak 2016 AKBANK Ekonomi Sunumu Ocak 2016 2016 görünüm Gelişmekte olan ülkelerde yavaşlama Zayıf küresel ticaret hacmi Çin belirsizliği Uzun süreli düşük emtia fiyat seyri ve emtia ihraç eden ülkelerdeki düşük talebin

Detaylı

Euro (Aralık EU6Z7) YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 30 Ekim 2017 Euro Altın Petrol Tarım Ekonomik Takvim

Euro (Aralık EU6Z7) YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 30 Ekim 2017 Euro Altın Petrol Tarım Ekonomik Takvim Euro (Aralık EU6Z7) Destekler: 1.16, 1.1555, 1.15 Dirençler: 1.168, 1.173, 1.175 Yorum: Perşembe günkü Avrupa Merkez bankası toplantısının ardından düşmeye başlayan Aralık vadeli Euro, Cuma günü 1.1604

Detaylı

Günlük FX & Emtia Strateji Notu

Günlük FX & Emtia Strateji Notu 28 Aralık 2018 Günlük FX & Emtia Strateji Notu ABD hisse senetleri piyasalarında son iki gündür yükselişin tepki niteliğinde olduğunu ifde etmekle birlikte küresel piyasaların geri kalanında endişeler

Detaylı

Günlük Bülten: Endekste dip yapma isteği görülmektedir...

Günlük Bülten: Endekste dip yapma isteği görülmektedir... Günlük Bülten: Endekste dip yapma isteği görülmektedir... 23 muz 2015 5 BIST: Endekste satış baskısı devam etmektedir. Gelen satışlara rağmen endeksin 80,800 seviyesinin üzerinde kapanışlarını gerçekleştirmesi

Detaylı

FX MONİTÖR 10.12.2015

FX MONİTÖR 10.12.2015 FX MONİTÖR 10.12.2015 TÜRKİYE Dün yurt içinde sakin bir veri gündemi bulunurken, TCMB Başkanı Erdem Başçı nın açıklamaları öne çıktı. Başçı, cari açığın enflasyon hedefi önünde engel olmaktan çıktığını

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Nisan 2014 21.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,38132 1,37923 0,15 ALTIN 1293,65 1289,65 0,06 TRY 2,12837 2,13297 0,22 EURTRY 2,94027 2,94011 0,01 JPY 102,417 102,607 0,19 GBP 1,68015

Detaylı

20 Ocak 2016 HİSSE ÖNERİ VE TEKNİK ANALİZ BIST-100 VIOP-30 DOW JONES XBANK / XUSIN. İNDiKATÖRLER TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ. İndikatör Bilgilendirmesi

20 Ocak 2016 HİSSE ÖNERİ VE TEKNİK ANALİZ BIST-100 VIOP-30 DOW JONES XBANK / XUSIN. İNDiKATÖRLER TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ. İndikatör Bilgilendirmesi 20 Ocak 2016 HİSSE ÖNERİ VE TEKNİK ANALİZ SEVGÜL DÜZGÜN sduzgun@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr BIST-100 VIOP-30 DOW JONES XBANK / XUSIN Günlük Fiyat Hareketi Beklentilerimiz

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 20.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36066 1,35993 0,05 ALTIN 1319,88 1314,92 0,37 USDTRY 2,13865 2,13899 0,01 TRY 2,91477 2,90889 0,20 USDJPY 101,936 102,053 0,11 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 03.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,37670 1,37198 0,34 ALTIN 1289,65 1286,45 0,24 TRY 2,13010 2,13150 0,06 EURTRY 2,93194 2,92431 0,26 JPY 103,879 103,930 0,04 GBP 1,66257

Detaylı