İstanbul; dün bugün, yarın

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İstanbul; dün bugün, yarın"

Transkript

1 İstanbul; dün bugün, yarın İstanbul da Ulaşımın Gelişimi Doç. Dr. Meryem HAYIR

2 İSTANBUL DA ULAŞIMIN TARİHSEL GELİŞİMİ İstanbul da ulaşımın tarihsel gelişimine bakıldığında, 19.yy başlarında ulaşımın yaya ve at arabaları ile gerçekleştirildiği görülmektedir. İlerleyen yıllarda deniz ulaşımındaki gelişme ile birlikte şehir hatları vapurları ulaşım sistemleri içerisinde yer almaya başlamıştır. Tünel, tramway ve trenin devreye girmesi ile birlikte kent içi ulaşımda toplu taşıma dönemi de başlamıştır. Cumhuriyet döneminde ise kentin ulaşım planlama çalışmaları arasında dikkat çeken unsur Fransız kent plancısı Henri Prost un çalışmalarıdır. Prost 1937 de yaptığı planda yeni arterlerin açılmasını önermiş ve kentin ulaşım sistemini otomobil eksenli olarak planlamıştır. Bu plan parça parça uygulanmış olsa da kent içindeki ulaşım yapısını değiştirecek asıl değişiklikler Menderes döneminde gerçekleştirilmiştir li yıllar ile birlikte motorlu taşıtların artması ile karayolu ulaşım problemleri ortaya çıkmaya başlamıştır yılında Boğaziçi Köprüsü ve I. Çevre yolunun yapımı, 1988 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve II. Çevreci yolunun yapımı ile kentin karayolu merkezli ulaşım gelişimi sürmüştür lı yılların başında yeni yol yapımının ulaşım problemini çözmeyeceği gerçeğinden hareketle raylı sistemler ve toplu taşımacılığa önem verilmeye çalışılsa da kentin karayolu eksenli ulaşım sistemini hızla gelişmeye devam etmiştir.

3 İstanbul da kent içi ulaşımın gelişi ile ilgili pek çok çalışma bulunmaktadır (Tekeli, 2010; Ilıcalı ve diğerleri: 2011, Murat ve Şahin, 2010 vd.). Murat ve Şahin in İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan Dünden Bugüne İstanbul da Ulaşım çalışması İlhan Tekeli nin çalışmasının tamamlayıcısı olma özelliğindedir. Tekeli İstanbul Ulaşımının Cumhuriyet dönemindeki gelişimini nüfus sayım dönemlerine paralel olarak ele almış ilk dönem olarak dönemini incelemiş, sonrasında ise beşer yıllık dönemlerde ele almış ve 1985 yılına kadar olan kısmını incelemiştir yılına kadar olan dönem kent içi ulaşımda raylı ve deniz taşıma sistemleri hakım olduğu dönemdir. Cumhuriyetin yabancıların elinde bulunan kurum ve kuruluşları millileştirme çabaları ulaşım sistemlerinin millîleştirilmesini sağlamıştır. Bu nedenle dönemi ulaşımın devlet eliyle yapıldığı dönem olmuştur. İktidar değişikliği ve Demokrat Partinin İktidara gelmesiyle birlikte özel araba sahipliliği artmış, nüfusun artmasıyla birlikte şehrin büyüdüğü devletin elinde bulunan mevcut araçların ihtiyacı karşılamaması neticesinde dolmuş ve minibüs taşımacılığının da ulaşım sistemine dâhil olduğu dönem, artan özel araç sahipliğin arttığı ve trafik yoğunluğunun arttığı dönemi. Bu dönemde kentin her iki yakası 1. Boğaz Köprüsü ile birbirine bağlanmıştır yılı sonrasında önlenemeyen nüfus artığının yarattığı sıkışıklıklar İstanbul ulaşımında sistem değişikliğini gündeme getirmiş, raylı sistemlerin oluşturulması gerekliliği kabul edilmiştir. Bu sistemlerin gelişimi ilgili bölümde ele alınacaktır.

4 Deniz Ulaşımı 19. yüzyılda Boğaziçi'nde ulaşımını sağlamak için Şirketi Hayriye'yi kurmuştur(sultan 2. Mahmut Devri). Yine hemen hemen aynı yıllarda (1860) da İstanbul tramvaya kavuşuyordu. Şirketin en küçük vapurlarından 55 numaralı Bebek, Arnavutköy Akıntıburnu'nda suları arkasına almış, aşağıya doğru seyrediyor. Belli ki köprüye gidiyor. Denizyolları'nın en büyük yolcu gemilerinden İzmir de Karadeniz'e doğru yukarı çıkıyor. Kimbilir, belki de uğrağı Zonguldak olacak. Arkasından Sinop, Samsun ve daha ilerdeki iskeleler... (Fotoğraf: Selahattin Giz)

5 ilk yandan çarklı boğaz vapuru Şirketi Hayriyeyi kuran idare meclisi Kaynak: TMH - TÜRKİYE MÜHENDİSLİK HABERLERİ SAYI /1

6 Boğaz içinde seferlere yandan çarklı buharla gemilerle başlamış bunlar giderek o zamanın modern gemilere halini almışlardır. Bu gemiler Boğaz içinin iki yakasında üç şekilde her gün düzenli olarak çalışmaya başladılar, hatırlamak gerekirse; 1) Galata Köprüsü ile Boğaz'ın iki yakasındaki tüm iskelelere uğrayıp giden (dilenci postası), 2) Köprüden kalkıp Yeniköy kadar uğramadan giden (Doğru Posta) 3) Zik zak seferler

7 Bir süre sonra bu kuruluşun özü; işletmeci Şirketi Hayriye'den alınıp devletleştirilerek Denizcilik İşletmesine verildi ve bacalardaki Numaralar silinip, bu işletmenin amblemi konuldu ve kanımca böylece sistemdeki çöküş başladı. Nihayet, ulaşım isteğini tümü ile karşılayan bu sistemdeki sefer sayıları azaltıldı ve sonra da turistik sefer haline getirilip günde bir kaç taneye indirildi. Oysa zamanında büyük işler yapan bu şirket vapurlarına Boğazın İncileri adı verilip büyük olanları 1000 e yakın yolcuyu düzenli olarak sabah akşam Boğaz'ın uçlarından Galata Köprüsüne taşırdı. Her ne kadar Boğaz'ın iki yanındaki karayolunun kapasite ve standardının düşüklüğü bu vapurlara ilginin artmasında rol oynadı ise de, daha sonra yapılan yol genişlemeleri bugün zirve saatlerde yine yeterli olmamakta ve Karaköy yönündeki araç kuyrukları Arnavutköy'den başlamaktadır. Tatil günlerinde ise yol tıkanıklıkları tüm Boğaz boyunca işkence yaratmaktadır. Her gün işlerine gitmekte olan Boğaz içili araç sahiplerine bir anket yapılıp sorulsa, bunlardan hızlı, düzenli konforlu deniz ulaşımını tercih edeceklerin sayısının çok olduğu görülür. Günlük otomobil ulaşımının beraberinde olan park sorunu, zaman ve akaryakıt kaybı ve stresin ilerde daha da artacağının görülmesi için kahin olmaya gerek yoktur.

8 Kaynak: TMH - TÜRKİYE MÜHENDİSLİK HABERLERİ SAYI /1 Bebek. Geçen yüzyılın sonunda. Eski yerleşim: Yalı 1982'deki Bebek. Aynı noktadan bakış.

9 Kaynak: TMH - TÜRKİYE MÜHENDİSLİK HABERLERİ SAYI /1

10 Kaynak: TMH - TÜRKİYE MÜHENDİSLİK HABERLERİ SAYI /1

11 İstanbul Ulaşımında değişik şirketler ulaşım hizmetinde bulunmuştur yılına kadar değişik şirketler eliyle yürütülen deniz seferleri 1945 ten itibaren tek çatı altında birleştirilerek Şehir Hatları İşletmesi adını aldı. Boğaz, Marmara ve Haliç hatlarında vapur taşıma işini tek başına üstlenmiş bir hale gelen Şehir Hatları İşletmesi 1952 de kurulan Denizcilik Bankası yerine 1983 te kurulan Türkiye Denizcilik Kurumu ve 1948 te kurulan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürdü yılı Mart ayında Şehir Hatları nın İDO ya devri, Şehir Hatları nda yeni bir dönemin başlangıcı oldu yılı Eylül ayında da İstanbul Şehir Hatları Turizm ve Tic. San. AŞ. kurularak, Şehir Hatları vapurları ve İskeleleri yeni şirkete devredilmiştir ( Günümüzde özel teknelerinde faaliyet gösterdiği deniz ulaşım sektörü Şehir Hatları Vapurları ve 1987 yılından itibaren İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (İDO) tarafından yürütülmektedir.

12 Bugün boğaz kıyısında ağırlıklı olmak üzere pek çok iskeleden seferler yapılmaktadır. Deniz Hatları Avrupa Yakasında; İstanbul Boğazazı nda Kabataş, Beşiktaş, Ortaköy; Arnavutköy, Bebek, İstinye, Sarıyer, Rumelikavağı iskelerinden hizmet verir. Haliç kıyılarında, Ayvansaray, Eyüp, Kasımpaşa, Sütlüce, Hasköy iskeleleri; Boğazın Haliç ve Marmara Denizi ile kesiştiği noktada Karaköy ve Eminönü İskeleri Avrupa Yakasının diğer noktalarıdır. Anadolu Yakasında ise Bogaziçin de; Anadolukavağı, Beykoz, Paşabahçe, Çubuklu, Anadoluhısarı, Küçüksu, Kandilli, Kanlıca, Beylerbeyi, Çengelköy, Haydarpaşa İskelelerinden hizmet verir. Anadolu yakasının Marmara Denizi kıyısında Bostancı ve onun devamında Burgazada, Büyükada, Heybeliada, Kadıköy, Kınalıada, iskelelerinde Şehir hatları seferleri yapılmaktadır.

13 Hızlı Feribot, Deniz Otobüsü ve arabalı Vapur seferlerinin yapıldığı iskeleler ise; Avrupa Yakasında: Yenikapı, Bakırköy, Kabataş, İstinye, Sarıyer, Beşiktaş, Sirkesi, Avcılar, Büyükçekmece dir. Anadolu Yakasında ise harem, Kadıköy, Bostancı, Maltepe, Pendik, Kartal, Beykoz, Burgazada, Kınalıada, Heybeliada, Büyükada ve Tuzla İskeleleri kullanılmaktadır. İstanbul da konforlu ve hızlı ulaşım olanağı sunan deniz otobüsleri 8 Haziran 1987 de Bostancı-Kabataş arasında ilk deniz otobüsü seferleri başladı. Bugün İDO; 19 hatta 25 Deniz Otobüsü, 10 Hızlı Feribot,18 Araba Vapuruyla 32 noktaya 53 gemi ile hizmet götürmektedir (Şekil 13).

14 Raylı Sistemler Tünel Taksim Karaköy Tunneli Ocak 1875

15

16 Metro Ulaşımı Dünyanın ikinci metrosu olarak 1875 yılında hizmete açılan İstanbul metrosu (Tünel) den 113 yıl sonra İstanbul da metro çalışmaları yeniden başladı de projesi tamamlanan İstanbul Metrosu (Taksim-4.Levent) Eylül 1990 da işletmeye alındı. Bu hat kuzeye doğru Oto Sanayi Sitesi, Maslak üzerinden Hacıosman a kadar uzatılmıştır. Bu hattın güney uzantısı Taksim-Şişhane arasındaki kısmı 31 Ocak 2009 da hizmete açılmıştır. Hat 15 Şubat 2014 te Yenikapı ya bağlanmış ve Marmaray ile bağlantısı sağlanmıştır. Bu bağlantının sağlanması ve Marmaray Projesinin 29 Ekim 2013 te tamamlanarak hizmete alınması İstanbul ulaşımında önemli rahatlama sağlamıştır. Yenikapı dan Marmaray a aktarma yaparak 10 dakikadan daha kısa zamanda Üsküdar a ulaşmak mümkün kılınmıştır. İstanbul da yeni metro hatları olarak 2005 de Otogar-Bağcılar, İkitelli- Başak Konutları metro hattının ve Kadıköy-Kartal metrosunun yapımına başlandı. Kartal Metrosu 17 Ağustos 2012 de tamamlanarak hizmete açıldı. Başakşehir hattı 2013 de hizmete açıldı.

17 Marmaray Marmaray, İstanbul'un Avrupa ve Asya yakalarındaki demiryolu hatlarını İstanbul Boğazı altından geçen bir tüp tünelle birleştiren 76 km lik bir demiryolu iyileştirme ve geliştirme projesidir. Halkalı ile Gebze arasında çalışması planlanan hattın boğaz geçişini de içine alan, Ayrılıkçeşme ve Kazlıçeşme arasındaki 14 km'lik bölümü 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete açılmıştır. Açılan hatta 3'ü yeraltında olmak üzere toplam 5 istasyon vardır.

18 Hafif Metro İstanbul da Tramvayların kaldırılması ve hatlarının sökülmesinden 23 yıl sonra artan şehir içi trafik yoğunluğunu gidermek amacıyla yeniden raylı sistemler şehir içerisinde oluşturularak hizmete açıldı. Yeni dönemde 1989 yılında Aksaray- Kartaltepe Hafif Raylı Sistemi (LRT, Hafif Metro) açıldı ve Esenler e uzatıldı. Bu hat 1994 yılında Bakırköy e ve 24 Haziran 2002 de Atatürk Havalimanı na kadar uzatıldı. Zeytinburnu istasyonundan 1994 yılında Tramv a bağlantı sağlanarak Tramway hattı entegrasyonu sağlandı yılı itibari ile Hafif Metronun araç sayısı 80 tanedir.

19 Tramvay İstanbul kent içi ulaşımı 1869 yılında Dersaadet Tramvay Şirketi`nin kurulması ve Tünel Tesisleri`nin inşaasıyla başlar yılında şirket atlı tramvay olarak dört hatta taşımacılığa başladı. Bu hatlar Azapkapı-Galata, Aksaray-Yedikule, Aksaray-Topkapı ve Eminönü-Aksaray idi ve ilk sene 4,5 milyon kişi taşındı. Daha sonraki yıllarda yeni hatlar eklenmiştir. Bu hatlarda 430 at, 45 tramvay arabası 1 metre hat genişliği olan demiryolunda çalışmaktaydı yılında atlı tramvay bir yıl süreyle çalışmasına ara verdi çünkü Savunma Bakanlığı, Balkan Savaşı sırasında tüm atları cepheye gönderdi. Tramvay ağı 2 Şubat 1914 tarihinde Katenersiz tel ile elektrikli hale getirildi. 8 Haziran 1928 tarihinde Tramvay Üsküdar ve Kısıklı arasında çalışmaya başladı.1950'lere gelindiğinde, tramvay hatlarının uzunluğu 130 km'ye ulaşmıştı yılında 56 hatta 270 tren ve 108 milyon yolcu ile zirve yıllarını yaşadı. 27 Mayıs ihtilali sonrası şehirdeki tramvay hizmeti kapanmaya başladı. Hatlar sökülerek yerine o günün şartlarında daha hızlı ve seri hareket edebilen motorlu taşıtların ilerleyebileceği yollar inşa edildi. Eski Tramvaylar 12 Ağustos 1961 yılına kadar kentin Avrupa yakasında ve 14 Kasım 1966 yılına kadar Asya yakasında hizmet vermeye devam etti.

20 Nostaljik Tramvay 1990 yılında Tünel-Taksim tramvay hattı 4 adet araçla hizmete alınarak İstanbullular için nostaljik seferlere başladı. Hemen ardından 1992 yılında Sirkeci-Aksaray- Topkapı hattında raylı sistem (çağdaş tramvay) hizmete girdi. Aynı yıl yeni Galata Köprüsü trafiğe açıldı. Hattın batı yönüne uzatılarak Zeytinburnu'nda Hafif Metro hattı ile entegrasyonu 1994 yılında sağlanmıştır. Hat 1996 yılında bir durak uzatılarak Eminönü ne kadar ulaşmıştır yılında Tramvay hattının Eminönü nden Kabataş a uzatılması ve oradan da füniküler aracılığı ile Taksim metrosuna bağlantısının yapılması amacıyla inşaat çalışmaları başladı ve tramvay çalışmaları Ocak 2005 de füniküler inşaatı Temmuz 2006 da tamamlanarak hatlar hizmete açıldı ve böylece eski Galata Köprüsü üzerinden olmasa da yeni Galata Köprüsü nden 44 yıl sonra yeniden tramvay geçti.

21 Füniküler Taksim-Kabataş arası ulaşım fünikülerin (2 araçla) hizmete açılmasıyla110 saniyeye indi. Tramvay in Zeytinburnu- Bağcılar bağlantısı 2006 yılında gerçekleştirişmiş ve Şubat 2011 Zeytinburnu ndan yapılan aktarmalar kaldırılarak hat kesintisiz hale getirilmiştir. Böylece Bağcılardan tramvaya binen bir kişi 19,5 km ve 31 istasyon giderek 65 dakika sonra Kabataş a ulaşmış olabilecektir. Sonrasında da finüküler kullanarak Taksim metro istasyonuna ulaşacak, buradan Yenikapı- Hacıosman Metrosu ile entegre kullanın imkanı bulacaktır.

22 Sultançiftliği-Edirnekapı Kabataş-Bağcılar hattının dışında oluşturulan diğer bir tramvay hattı inşası 26 Şubat 2003 te başlayan ve 17 Eylül 2007 de hizmete alınan Sultançiftliği- Edirnekapı hattıdır. Bu hattın devamı olan ve hattı Bağcılar- Kabataş tramvayına entegre edecek olan Edirnekapı-Topkapı hattının yapımına Ocak 2008 de başlandı ve 18 Mart 2009 da tamamlanarak açıldı. Bu hat kısa olmasına rağmen raylı sistemin entegrasyonu için kilit öneme sahiptir. Kabataş- Bağcılar ve Topkapı- Sultançiftliği arasında toplam 155 tramvay aracı çalışmaktadır.

23 Kadıköy-Moda tramvayı İstanbul un Asya yakasında hizmet veren tek tramvay hattı 1 Kasım 2003 de 8 adet araç ile hizmete açılan ve nostaljik özellikte olan Kadıköy-Moda tramvay hattıdır. İstanbul un raylı sistemini kıtalar arası entegre edecek olan Marmaray Projesinin temeli 9 Mayıs 2004 tarihinde atıldı. 5 milyar dolara mal olacağı hesaplanan projenin yapım çalışmaları İstanbul kentinin binlerce yıllık medeniyetleri barındırması ve inşaat faaliyetlerinin bu nedenle çok uzun sürmesi nedeniyle yavaş ilerlemiştir. Buna rağmen planlanan zamanda 2013 yılı sonunda 15,5 km si deniz altında olmak üzere toplam 76 kilometrelik hat tamamlanacak ve günde 1,5 milyon yolcu taşıyacaktır. Bu kapasitesiyle metrobüsün günlük ortalama 800 bin kişilik yolcu miktarını ikiye katlaması mümkün olacaktır.

İstanbul; dün bugün, yarın

İstanbul; dün bugün, yarın İstanbul; dün bugün, yarın İstanbul da Ulaşımın Gelişimi Doç. Dr. Meryem HAYIR İSTANBUL DA ULAŞIMIN TARİHSEL GELİŞİMİ İstanbul da ulaşımın tarihsel gelişimine bakıldığında, 19.yy başlarında ulaşımın yaya

Detaylı

YENİKAPI TRANSFER MERKEZİ VE ARKEO-PARK PROJESİ ULAŞIM RAPORU

YENİKAPI TRANSFER MERKEZİ VE ARKEO-PARK PROJESİ ULAŞIM RAPORU YENİKAPI TRANSFER MERKEZİ VE ARKEO-PARK PROJESİ ULAŞIM RAPORU 1.Alan ın Erişilebilirliği ve Ulaşım PROF. DR. MUSTAFA ILICALI, MEHMET ÇAĞRI KIZILTAŞ Söz konusu alan; konumu, coğrafyası ve tarihinden gelen

Detaylı

TT ARENA STADI NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ

TT ARENA STADI NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ TT ARENA STADI NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ ANADOLU YAKASINDAN METRO İLE ULAŞIM 1 KARTAL DAN ULAŞIM 2 KADIKÖY DEN ULAŞIM 3 ÜSKÜDAR DAN ULAŞIM AVRUPA YAKASINDAN METRO İLE ULAŞIM 1 TAKSİM DEN ULAŞIM 2 KABATAŞ

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

MEVCUT RAYLI SİSTEMLER 141,45 KM SIRA NO GÜZERGAH ADI UZUNLUK

MEVCUT RAYLI SİSTEMLER 141,45 KM SIRA NO GÜZERGAH ADI UZUNLUK 24.02.2014 MEVCUT RAYLI SİSTEMLER 141,45 KM SIRA NO GÜZERGAH ADI UZUNLUK (km) 1 TAKSİM - 4. LEVENT METROSU 8,5 2 **AKSARAY - HAVAALANI HAFİF METROSU 20,3 3 EMİNÖNÜ - ZEYTİNBURNU TRAMVAYI 11,2 4 İSTİKLAL

Detaylı

Bir Plansızlık Örneği: Deniz Kenti İstanbul da Denizin Ulaşımdaki Payının İrdelenmesi

Bir Plansızlık Örneği: Deniz Kenti İstanbul da Denizin Ulaşımdaki Payının İrdelenmesi TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi Mühendisliği Haftası 2015 10 11 Aralık 2015 Bir Plansızlık Örneği: Deniz Kenti İstanbul da Denizin Ulaşımdaki Payının İrdelenmesi İsmail Şahin Yıldız Teknik Üniversitesi

Detaylı

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ ATATÜRK OLİMPİYAT STADI NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ ANADOLU YAKASINDAN METRO İLE ULAŞIM 1 KARTAL DAN ULAŞIM 2 KADIKÖY DEN ULAŞIM 3 ÜSKÜDAR DAN ULAŞIM AVRUPA YAKASINDAN METRO İLE ULAŞIM 1 TAKSİM DEN ULAŞIM

Detaylı

İSTANBUL DA KENTİÇİ RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI VE SİSTEM ENTEGRASYONU ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ GİRİŞ:

İSTANBUL DA KENTİÇİ RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI VE SİSTEM ENTEGRASYONU ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ GİRİŞ: İSTANBUL DA KENTİÇİ RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI VE SİSTEM ENTEGRASYONU ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ GİRİŞ: İstanbul da ulaştırma değerlerinden, toplu ulaşımın mevcut durumdan daha yüksek oranda kullanılabileceği

Detaylı

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ ATATÜRK OLİMPİYAT STADI NA METRO İLE ULAŞIM REHBERİ ANADOLU YAKASINDAN METRO İLE ULAŞIM 1 KARTAL DAN ULAŞIM 2 KADIKÖY DEN ULAŞIM 3 ÜSKÜDAR DAN ULAŞIM AVRUPA YAKASINDAN METRO İLE ULAŞIM 1 TAKSİM DEN ULAŞIM

Detaylı

31 OCAK 2016 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

31 OCAK 2016 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ 31 OCAK 2016 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ ELEKTRONİK BİLET/JETON/MAVİ KART ÜCRET TARİFELERİ 13.01.2016 Tarih ve 2016/1-9.L Sayılı UKOME Kararı ELEKTRONİK BİLET; o İETT OTOBÜSLERİ o TÜNEL o NOSTALJİK TRAMVAY

Detaylı

Popüler Bölgeler 2017

Popüler Bölgeler 2017 Popüler Bölgeler 2017 TÜRKİYE VE İSTANBUL DA ARZ VE TALEP AÇISINDAN ÖN PLANA ÇIKAN LOKASYONLARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME Türkiye de gayrimenkul piyasasında arz ve talebi oluşturan dinamikler; Sosyal - ekonomik

Detaylı

Istanbul un yeni mega projesi

Istanbul un yeni mega projesi Istanbul un yeni mega projesi İstanbul benim aşkım. İstanbul benim sevdam... Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İstanbul bizim için her an ders veren bir hoca gibidir... Ahmet DAVUTOĞLU

Detaylı

OUTBOARD ile AÇIK HAVADA ERİŞİM - 2015

OUTBOARD ile AÇIK HAVADA ERİŞİM - 2015 OUTBOARD ile AÇIK HAVADA ERİŞİM - 2015 Outboard, bünyesinde bulunan mecraların sunduğu avantajla, İstanbul da büyük kitlelere ulaşma 9rsa: sunuyor. İstanbul da İETT bünyesindeki 400 adet Metrobüs, 2.446

Detaylı

YÜKSEK LİSANS TEZİ. Melike ORAL. Anabilim Dalı: İN AAT MÜHENDİSLİĞİ Programı: ULA TIRMA MÜHENDİSLİĞİ

YÜKSEK LİSANS TEZİ. Melike ORAL. Anabilim Dalı: İN AAT MÜHENDİSLİĞİ Programı: ULA TIRMA MÜHENDİSLİĞİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İSTANBUL DENİZYOLU ULA IMININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖNERİLER YÜKSEK LİSANS TEZİ Melike ORAL Anabilim Dalı: İN AAT MÜHENDİSLİĞİ Programı: ULA TIRMA MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

TOPLU ULAŞIMIN MİLADI İSTANBUL UN ŞAHİDİ

TOPLU ULAŞIMIN MİLADI İSTANBUL UN ŞAHİDİ HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR TOPLU ULAŞIM TOPLU ULAŞIMIN MİLADI İSTANBUL UN ŞAHİDİ İETT'nin İstanbul yolculuğu 1869'da Dersaadet Tramvay Şirketi kurulması ile başladı. 1872'de İlk atlı tramvaylar hizmete girdi.

Detaylı

DOĞU KARADENİZ LİMANLARININ KARAYOLU AĞINA UYGULADIĞI TRAFİK BASKISI

DOĞU KARADENİZ LİMANLARININ KARAYOLU AĞINA UYGULADIĞI TRAFİK BASKISI DOĞU KARADENİZ LİMANLARININ KARAYOLU AĞINA UYGULADIĞI TRAFİK BASKISI Doç.Dr.Ersan BAŞAR, Dr.Sercan EROL ve H.İbrahim Kurt KTÜ, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü II.Ulusal Liman Kongresi, DEU-2015

Detaylı

1. Ulaştırma. www.kuzka.gov.tr. TR82 Bölgesi Kastamonu Çankırı Sinop

1. Ulaştırma. www.kuzka.gov.tr. TR82 Bölgesi Kastamonu Çankırı Sinop 1. Ulaştırma Ulaştırma; sermaye, işgücü, hizmetler ve malların ülke düzeyinde ve uluslararası düzeyde en hızlı biçimde hareket etmesi için büyük önem arz etmektedir. Bu altyapının güçlü olmasının yanı

Detaylı

3.6.1.1.1. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Sıklığı

3.6.1.1.1. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Sıklığı 3.6.1. Ulaşım Tipleri Yaşam Kalitesi Grubu araştırmaları çerçevesinde şehir yönetimi açısından önem taşıyan halkın beğeni ve eğilimleri, kamu hizmetlerinin kullanım özellikleri, ulaşım ilişkileri, gibi

Detaylı

Ulaşım Hizmetleri Yönetimi 84. Harita 1. İstanbul Geneli Raylı Sistem. Kaynak. Ulaşım Daire Başkanlığı, 2011. Hatları, 2011

Ulaşım Hizmetleri Yönetimi 84. Harita 1. İstanbul Geneli Raylı Sistem. Kaynak. Ulaşım Daire Başkanlığı, 2011. Hatları, 2011 Ulaşım Hizmetleri Yönetimi 8 Harita 1. İstanbul Geneli Raylı Sistem ı, 011 8 Stratejik Hedef.1 Raylı Sistemler Toplu Ulaşımı Yaygınlaştırmak Ve Konforu Arttırmak Istanbul un çok merkezli ve yoğun bir yerleşim

Detaylı

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon,

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon, BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi ve İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi olmak üzere iki projenin

Detaylı

İstanbul da Kentiçi Ulaştırma Sistemleri ve AB Ülkeleri ile Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme

İstanbul da Kentiçi Ulaştırma Sistemleri ve AB Ülkeleri ile Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme İstanbul da Kentiçi Ulaştırma Sistemleri ve AB Ülkeleri ile Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme Prof.Dr.Mustafa Ilıcalı, Bahçeşehir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Çırağan Caddesi No:47 Beşiktaş/İstanbul,

Detaylı

İstanbul da Yolculuk Hareketlerindeki Son On Yıldaki Değişimlerin Arazi Kullanımı -Ulaştırma İlişkisi Çerçevesinde Değerlendirilmesi

İstanbul da Yolculuk Hareketlerindeki Son On Yıldaki Değişimlerin Arazi Kullanımı -Ulaştırma İlişkisi Çerçevesinde Değerlendirilmesi İstanbul da Yolculuk Hareketlerindeki Son On Yıldaki Değişimlerin Arazi Kullanımı -Ulaştırma İlişkisi Çerçevesinde Değerlendirilmesi Haluk GERÇEK İTÜ İnşaat Fakültesi, Ulaştırma Anabilim Dalı, 34469 Maslak,

Detaylı

İSTANBUL UN YENİ FİNANS MERKEZİ ANADOLU YAKASI NDA. altin değerinde bir OFİS PROJESİ

İSTANBUL UN YENİ FİNANS MERKEZİ ANADOLU YAKASI NDA. altin değerinde bir OFİS PROJESİ İSTANBUL UN YENİ FİNANS MERKEZİ ANADOLU YAKASI NDA altin değerinde bir OFİS PROJESİ GOLD GRUP GÜVENCESİ... Gold Group Türkiye ilk olarak 1991 yılında Kadıköy de, PC Gold Markası ile bilgisayar ve yan

Detaylı

Raylı Sistemler. Ulaşım Hizmetleri Yönetimi 88

Raylı Sistemler. Ulaşım Hizmetleri Yönetimi 88 88 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım probleminin çözümü için raylı sistemlerin yaygınlaşarak İstanbul genelini kapsamasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Mevcut raylı sistem hatları

Detaylı

İstanbul Ulaşım A.Ş 1

İstanbul Ulaşım A.Ş 1 İstanbul Ulaşım A.Ş 1 İstanbul Ulaşım Ürün & Hizmetler İşletme Hizmetleri İşletme Planlama Trafik Yönetimi İstasyon İşletme Hizmetleri Bakım Hizmetleri Hat ve Araç Bakım Faaliyetleri Mühendislik & Müşavirlik

Detaylı

P1 Gebze-İzmit Hattı

P1 Gebze-İzmit Hattı Kocaeli 2020 Raylı Ulaşım Hattı Projeleri Hakkında Özet Bilgi Dr. Numan Akdoğan* *Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Fizik Bölümü Nanomanyetizma ve Spintronik Araştırma Merkezi P1 Gebze-İzmit Hattı Bu proje

Detaylı

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dün,bugün,yarın

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dün,bugün,yarın KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dün,bugün,yarın Mayıs, 2014 diye çıktık yola Yollar İnsanoğlunun ortak mekanı... Yollar, insanın ileriye yolculuğudur, zamanla yarışıdır toplumların. Yol, ülke kalkınmasına,

Detaylı

ŞEHİRİÇİ ALTERNATİF ULAŞIM SİSTEMLERİNİN SERA GAZI EMİSYONLARI AÇISINDAN İNCELENMESİ

ŞEHİRİÇİ ALTERNATİF ULAŞIM SİSTEMLERİNİN SERA GAZI EMİSYONLARI AÇISINDAN İNCELENMESİ Hava Kirliliği ve Kontrolü Ulusal Sempozyumu 2008, 22 25 Ekim 2008, HATAY ŞEHİRİÇİ ALTERNATİF ULAŞIM SİSTEMLERİNİN SERA GAZI EMİSYONLARI AÇISINDAN İNCELENMESİ Levent TOPÇU (*), M. Sedat ÇEVİRGEN, Cem SORUŞBAY,

Detaylı

TARIMSAL KALKINMA SULAMA KOOPERATİFİ KOOPERATİF. İshaklı Köyü Sulama. Kooperatifi

TARIMSAL KALKINMA SULAMA KOOPERATİFİ KOOPERATİF. İshaklı Köyü Sulama. Kooperatifi SU ÜRÜNLERİ İ İ SULAMA İ ÜRETİCİ YETİŞTİRİCİ Adalar Su Ürünleri 1 ADALAR Burgazada Su Ürünleri Büyükada Su Ürünleri Kınalıada Su Ürünleri 2 ARNAVUTKÖY 3 AVCILAR Karaburun Köyü Su Ürünleri Avcılar İlçesi

Detaylı

DAHA YAŞANABİLİR ŞEHİRLER İÇİN..

DAHA YAŞANABİLİR ŞEHİRLER İÇİN.. DAHA YAŞANABİLİR ŞEHİRLER İÇİN.. ÇİĞDEM ÇÖREK ÖZTAŞ KENTSEL GELİŞİM VE ERİŞİLEBİLİRLİK PROJELERİ YÖNETİCİSİ WRI Ross Sürdürülebilir Şehirler Merkezi tarafından hazırlanmıştır ULAŞIM VE KENTSEL ARAZİ KULLANIMI

Detaylı

İSTANBUL METROSU NUN BAZI AVRUPA METROLARIYLA KARŞILAŞTIRILMASI

İSTANBUL METROSU NUN BAZI AVRUPA METROLARIYLA KARŞILAŞTIRILMASI 2. Uluslar arası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu (ISERSE 13), 9-11 Ekim 2013, Karabük, Türkiye İSTANBUL METROSU NUN BAZI AVRUPA METROLARIYLA KARŞILAŞTIRILMASI A. Faik İYİNAM a ve *Onur ÖZTÜRK b

Detaylı

2006 YILI MAYIS AYI DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARI

2006 YILI MAYIS AYI DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARI 2006 YILI MAYIS AYI DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARI Sıra No Numunenin alındığı nokta değer) Değer) ne göre) e göre) 1 PENDİK SGB Veterinerlik Önü 80 0 0 uygun uygun 2 PENDİK SGB Pendik Burnu 160 80 0 uygun

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri tamamlanmış İzmir Hafif Raylı Sistemi

Detaylı

Limanların Önemi. Yrd. Doç. Dr. Soner ESMER DEÜ Denizcilik Fakültesi

Limanların Önemi. Yrd. Doç. Dr. Soner ESMER DEÜ Denizcilik Fakültesi Limanların Önemi Yrd. Doç. Dr. Soner ESMER DEÜ Denizcilik Fakültesi Knidos, Efes, Bergama, Assos, Teos, Pagos (Kadifekale), Urla Knidos Knidos Marmaray.. OSMANLI DÖNEMİNDE LİMANLARIMIZ Osmanlı İmparatorluğunda

Detaylı

İstanbul; dün bugün, yarın. İstanbul da Kara Ulaşımı. Meryem Hayır Kanat

İstanbul; dün bugün, yarın. İstanbul da Kara Ulaşımı. Meryem Hayır Kanat İstanbul; dün bugün, yarın İstanbul da Kara Ulaşımı Meryem Hayır Kanat Ana Hatlar İstanbul şehri içerisinde ulaşımı şekillendiren üç ana arter bulunmaktadır. Bunlar; E-5 Karayolu, Sahil yolu TEM Otoyolu

Detaylı

Kent İçi Raylı Sistemlerde Verimlilik

Kent İçi Raylı Sistemlerde Verimlilik Kent İçi Raylı Sistemlerde Verimlilik Feyzullah GÜNDOĞDU Kayseri Ulaşım A.Ş Sabit Tesisler Müdürü e-posta: feygun@kayseriulasim.com Enver Sedat TAMGACI Kayseri Ulaşım A.Ş İşletme Müdürü e-posta: est@kayseriulasim.com

Detaylı

Kalkış Varış Uzaklık (Deniz mili) Süre (Dakika) Ücret (TL) Ahırkapı Ahırkapı 1 3 55 Ahırkapı Anadolu Hisarı 6,4 19 162 Ahırkapı Anadolu Kavağı 12,4

Kalkış Varış Uzaklık (Deniz mili) Süre (Dakika) Ücret (TL) Ahırkapı Ahırkapı 1 3 55 Ahırkapı Anadolu Hisarı 6,4 19 162 Ahırkapı Anadolu Kavağı 12,4 Kalkış Varış Uzaklık (Deniz mili) Süre (Dakika) Ücret (TL) Ahırkapı Ahırkapı 1 3 55 Ahırkapı Anadolu Hisarı 6,4 19 162 Ahırkapı Anadolu Kavağı 12,4 37 282 Ahırkapı Arnavutköy 5,1 15 137 Ahırkapı Ayvansaray

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI RAYLI SİSTEMLERDE ERİŞİLEBİLİRLİK KALİTESİ YOLCU SİSTEMİ İLE ENTEGRASYON

Detaylı

BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Ulaştırma mühendisliği, insan ve yükün güvenli, yeterli, ekonomik ve doğa koşullarına uygun bir biçimde taşınabilmesini sağlayacak ulaşım sistemlerinin ve bileşenlerinin

Detaylı

DLH Genel Müdürlüğü Kentiçi Raylı Toplutaşım Kriterleri Ve Mevzuatın Geliştirilmesi Đşi

DLH Genel Müdürlüğü Kentiçi Raylı Toplutaşım Kriterleri Ve Mevzuatın Geliştirilmesi Đşi EK - ETÜDÜ VE TOPLU TAŞIM FĐZĐBĐLĐTE ETÜDÜ TEKNĐK ŞARTNAME Tablo-1: Mevcut Bilgilerin Toplanması Çalışmalarının Kapsamı Kent ile Đlgili Genel Bilgiler (coğrafi, tarihi, ekonomik yapı ve turizme yönelik

Detaylı

DMO KAMU ALIMLARI HAKKINDA TESPİT VE ÖNERİLER

DMO KAMU ALIMLARI HAKKINDA TESPİT VE ÖNERİLER DMO KAMU ALIMLARI HAKKINDA TESPİT VE ÖNERİLER İş Makinesi Sektörü Dünyada Yıllık Satış yaklaşık 1.000.000 Adet (~=160 Milyar Dolar) Türkiye de Yıllık Satış yaklaşık 11.500 Adet %60 Distribütör, %40 Yerli

Detaylı

KENTSEL RAYLI TAŞIMA ÜZERİNE BİR İNCELEME (İSTANBUL ÖRNEĞİ)

KENTSEL RAYLI TAŞIMA ÜZERİNE BİR İNCELEME (İSTANBUL ÖRNEĞİ) KENTSEL RAYLI TAŞIMA ÜZERİNE BİR İNCELEME (İSTANBUL ÖRNEĞİ) İbrahim OCAK 1, Ekrem MANİSALI 2 1 İBB, İETT Genel Müdürlüğü, Raylı Taşıma Daire Başkanlığı, Metro Han Karaköy, İstanbul 2 İÜ Müh. Fak. İnşaat

Detaylı

2. 1. Raylı Sistemler. Raylı Sistem Proje ve Yapım İşleri ULAŞIM HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Stratejik Toplu Ulaşımı Yaygınlaştırmak ve Konforu Artırmak

2. 1. Raylı Sistemler. Raylı Sistem Proje ve Yapım İşleri ULAŞIM HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Stratejik Toplu Ulaşımı Yaygınlaştırmak ve Konforu Artırmak ULAŞIM HİZMETLERİ YÖNETİMİ Raylı Sistemler Stratejik Toplu Ulaşımı Yaygınlaştırmak ve Konforu Artırmak Hedef 2. 1. Tablo 8. İstanbul Geneli Raylı Sistem Çalışmaları Mevcut Raylı Sistemler 142,15 İBB 128,65

Detaylı

Samsun Limanı nın Pazar Payını Arttırma Koşullarının Đncelenmesi Yrd.Doç.Dr. Soner ESMER (1) ve Yrd.Doç.Dr. Ersel Zafer ORAL (1,2) (1) Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Tınaztepe Kampüsü Buca

Detaylı

İSTANBUL ULAŞIM-TRAFİK HALK ANKETİ GENEL DEĞERLENDİRME

İSTANBUL ULAŞIM-TRAFİK HALK ANKETİ GENEL DEĞERLENDİRME İSTANBUL ULAŞIM-TRAFİK HALK ANKETİ GENEL DEĞERLENDİRME 3- Ev-İş veya Ev-Okul Yolculuklarınızda Tek Yön Olarak Aşağıdaki Hangi Ulaştırma Sistemlerini Kullanıyorsunuz? Kullandıklarınızı İşaretleyiniz. Otobüs

Detaylı

PİYADE OKUL KOMUTANLIĞI TUZLA/İSTANBUL

PİYADE OKUL KOMUTANLIĞI TUZLA/İSTANBUL PİYADE OKUL KOMUTANLIĞI TUZLA/İSTANBUL 1. ULAŞIM BİLGİLERİ: a. Kara Yolu: Piyade Okul Komutanlığı İstanbul da Anadolu yakasında bulunmaktadır. İstanbul Avrupa yakasında Büyük İstanbul Otogarı (Esenler)

Detaylı

ESKİŞEHİR İLİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KENT ULAŞIM PLANI VE UYGULAMASI

ESKİŞEHİR İLİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KENT ULAŞIM PLANI VE UYGULAMASI ESKİŞEHİR İLİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KENT ULAŞIM PLANI VE UYGULAMASI Eskişehir İç Anadolu Bölgesinin Kuzeybatısında yer almaktadır. Orta Anadolu nun Ankara dan sonra en büyük ikinci kenti olan Eskişehir in komşu

Detaylı

Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yeni Türkiye yolunda, 2023 ulaşım hedeflerimizin yakalanmasında art arda dev adımlar atıyor, yolları bölüyor, dağları deliyor, gönülleri birleştiriyoruz. Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Detaylı

ULAŞIM. AFYONKARAHİSAR 2015 www.zafer.org.tr

ULAŞIM. AFYONKARAHİSAR 2015 www.zafer.org.tr ULAŞIM 2023 kara taşımacılığı hedeflerinde, büyük merkezlerin otoyollarla bağlanırken, nüfusu nispeten küçük merkezlerin bu otoyollara bölünmüş yollarla entegre edilmesi hedeflenmektedir ve Afyonkarahisar

Detaylı

ROMANYA İLE KARADENİZ DE DENİZCİLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ

ROMANYA İLE KARADENİZ DE DENİZCİLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ ROMANYA İLE KARADENİZ DE DENİZCİLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ ROMANYA İLE KARADENİZ DE DENİZCİLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ Bilindiği gibi Romanya ülkemiz ticaretinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.bununla birlikte

Detaylı

OYAK BETON HAKKINDA OYAK BETON PROJELERİ ULAŞIM PROJELERİ

OYAK BETON HAKKINDA OYAK BETON PROJELERİ ULAŞIM PROJELERİ OYAK BETON HAKKINDA Çeyrek asra yakın bir süre OYAK Çimento Grubu fabrikalarının çatısı altında ikincil bir hizmet olarak sunulan hazır beton üretimi ve satışı, sektördeki hızlı gelişmelerin ve artan talebin

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri tamamlanmış İzmir Hafif Raylı Sistemi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 2015 ŞUBAT / 2016 DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER I GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B- Görev, Yetki ve Sorumluluklar

Detaylı

İstanbul a Vize Uygulansın mı? Otomobil Plakası Sınırlandırılsın mı?

İstanbul a Vize Uygulansın mı? Otomobil Plakası Sınırlandırılsın mı? Değerlendirmeler, Görüşler, Raporlar 33 İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan, İstanbul un ulaşımı ile ilgili rapor İstanbul a Vize Uygulansın mı? Otomobil Plakası Sınırlandırılsın

Detaylı

KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJESİ

KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJESİ KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. Boğaz Köprüsü Dahil) PROJESİ KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ www.marmaraotoyolu.com KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. Boğaz Köprüsü Dahil) PROJESİ KINALI ODAYERİ KESİMİ

Detaylı

Đzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü

Đzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü 1 Đzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ĐZMĐR ULAŞIM ANA PLANI UĐZMĐR TRAMVAY HATLARI ÖN ETÜTLERĐ TASLAK RAPOR Đstanbul Eskişehir Aralık 2009 2 ĐÇERĐK 1. Giriş

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ Strateji Geliştirme Başkanlığı Mart 2011 İÇERİK 1. Ulaşımda Enerji Verimliliği Nedir? 2. Enerji Verimliliğinde Ulaştırma Sektörünün Mevcut Durumu 3.

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

İZMİR İLİ, ALİAĞA İLÇESİ, ÇAKMAKLI KÖYÜ, LİMAN AMAÇLI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DİLEK ÇAKANŞİMŞEK ŞEHİR PLANCISI

İZMİR İLİ, ALİAĞA İLÇESİ, ÇAKMAKLI KÖYÜ, LİMAN AMAÇLI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DİLEK ÇAKANŞİMŞEK ŞEHİR PLANCISI İZMİR İLİ, ALİAĞA İLÇESİ, ÇAKMAKLI KÖYÜ, LİMAN AMAÇLI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DİLEK ÇAKANŞİMŞEK ŞEHİR PLANCISI 1- GİRİŞ : Aliağa ve Nemrut Liman bölgelerinden başlayarak Horozgediği Liman sahasına

Detaylı

Üçüncü Köprü İstanbul da Trafik Sorununa Çözüm Olur mu? -Algı Anketi Sonuçları-

Üçüncü Köprü İstanbul da Trafik Sorununa Çözüm Olur mu? -Algı Anketi Sonuçları- LOJİSTİK UYGULAMALARI VE ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Üçüncü Köprü İstanbul da Trafik Sorununa Çözüm Olur mu? -Algı Anketi Sonuçları- Eylül, 2013 Fikri Mülkiyet Hakları Saklıdır Sayfa 1 BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK

Detaylı

İstanbul dün, bugün, yarın. Doç. Dr. Meryem HAYIR KANAT

İstanbul dün, bugün, yarın. Doç. Dr. Meryem HAYIR KANAT İstanbul dün, bugün, yarın Doç. Dr. Meryem HAYIR KANAT İstanbul un Mekânsal Gelişimi Jeopolitik bakımdan dünyanın en önemli ve her zaman en sıcak noktalarından biri olan bir coğrafya üzerinde kurulmuş

Detaylı

Ticaretimiz taçlandı...

Ticaretimiz taçlandı... Ticaretimiz taçlandı... OTEL & AVM Yatırımcının yeni gözdesi... Satın alır gibi kiralayın... OTEL & AVM İstoç Saray Projesi, Uzun Vadeli Kiralama Sistemi ile (Leasehold) yerli ve yabancı yatırımcıların

Detaylı

Kaynak: KGM, Tesisler ve Bakım Dairesi, 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi. Harita 16 - Türkiye 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi

Kaynak: KGM, Tesisler ve Bakım Dairesi, 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi. Harita 16 - Türkiye 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi ULAŞIM Kara taşımacılığı 2023 hedeflerinde büyük merkezler otoyollarla bağlanırken, nüfusu nispeten küçük merkezlerin bu otoyollara bölünmüş yollarla entegre edilmesi hedeflenmektedir. Harita 16 ve Harita

Detaylı

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK 1. GİRİŞ Konya Havalimanı, 2 yılında hizmete girmiş, 21 de dış hatlar yolcu trafiğine açılmış olup, yıllık uçak kapasitesi 17.52 dir. Havaalanı 196. m² alan üzerine kurulmuştur. Konya Havalimanı 213 yılı

Detaylı

http://acilkepenktamircisi.com/ Sunday 2nd of November 2014 07:50:31 AM Document generated by https://siteoid.com/

http://acilkepenktamircisi.com/ Sunday 2nd of November 2014 07:50:31 AM Document generated by https://siteoid.com/ Anasayfa Hizmetlerimiz İletişim İstanbul Acil Kepenk olarak kepenk arızası durumunda en kısa sürede adresinize ulaşmaktayız. Telefon: 0532 742 08 07 Telefon: 0530 877 61 28 HİZMETLERİMİZ Acil Kepenk Tüm

Detaylı

Türkiye, Boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı

Türkiye, Boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı 29.10.2013 Türkiye, Boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı İstanbul (dpa) Türkiye bugün boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı. 29.10.2013-02:20 Uhr dpa İstanbul (dpa) Türkiye bugün boğazın altındaki

Detaylı

Kentsel Planlamada Toplu Taşımanın Yeri ve Kalite

Kentsel Planlamada Toplu Taşımanın Yeri ve Kalite Kentsel Planlamada Toplu Taşımanın Yeri ve Kalite Güzin AKYILDIZ ALÇURA Mustafa GÜRSOY Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu 2013 erusis 14-15 Haziran 2013 Sunum Planı Giriş Toplu Taşıma Sistemlerinin

Detaylı

Doç.Dr. Serhan TANYEL Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Doç.Dr. Serhan TANYEL Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Serhan TANYEL Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ulaşım Ana Planında Genel Yaklaşımlar Planlama ve Ulaşım Ulusal, bölgesel ve kentsel

Detaylı

İSTANBUL DA DENİZ ULAŞIMININ GELECEĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

İSTANBUL DA DENİZ ULAŞIMININ GELECEĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İSTANBUL DA DENİZ ULAŞIMININ GELECEĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ 2 3 İÇİDEKILER... SAYFA ŞEKİL LİSTESİ... 6 ÇİZELGE LİSTESİ... 7 Proje başlığı : İstanbul da Deniz Ulaşımının Geleceğinin Değerlendirilmesi Başvuru

Detaylı

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler.

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler. İstanbul Boğazı İstanbul Boğazı Karadeniz ve Marmara Denizi ni birbirine bağlar. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayırır. İstanbul u da ikiye böler. Uzunluğu 31 kilometredir. Genişliği ise 700 metre

Detaylı

LOJİSTİK YATIRIMLARI KONFERANSI

LOJİSTİK YATIRIMLARI KONFERANSI LOJİSTİK YATIRIMLARI KONFERANSI TOPLAM KAMU YATIRIM HARCAMALARI İÇİNDEKİ BAKANLIĞIMIZ YATIRIMLARININ PAYI Cari fiyatlarla Bakanlığımız yatırımlarının toplam kamu harcamaları içindeki payı %17 den %46

Detaylı

3. TÜRKİYE ULAŞTIRMA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ

3. TÜRKİYE ULAŞTIRMA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ 3. TÜRKİYE ULAŞTIRMA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ Cumhuriyetin 1950 yılına kadar olan döneminde, doğru bir ulusal politika ile demiryolu ve denizyoluna ağırlık verilmiştir. leştirilen atılım sonunda, ülkenin

Detaylı

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması Ulaşım Erişilebilirlik: Belli bir yere/varış noktasına ulaşabilme/erişebilme kolaylığı ve rahatlığıdır. Erişilebilirlikte uzaklık bir etkendir ve 4 kıstasa göre ölçülür. Bunlar; Fiziksel ölçüm (gerçek

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri ve İzmir Tramvay Sistemi Projesinin inşaat

Detaylı

1. SRO-Haramain Hızlı Tren Ağı (HHR): 1. Aşama: 1&2. Paket

1. SRO-Haramain Hızlı Tren Ağı (HHR): 1. Aşama: 1&2. Paket DEMİRYOLU PROJELERİ 1. SRO-Mekke Tek Hattı Suudi Demiryolları Organizasyonu (SRO), BAE de yapılmakta olan Dubai Metrosu benzeri olan Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro Project olarak da bilinen tek hatlı

Detaylı

İSTANBUL UN SON BEŞ YILDAKİ ULAŞIM POLİTİKALARI EKONOMİK, ÇEVRESEL VE TOPLUMSAL AÇIDAN NE DÜZEYDE ÇÖZÜM ÜRETİYOR? Mart 2009

İSTANBUL UN SON BEŞ YILDAKİ ULAŞIM POLİTİKALARI EKONOMİK, ÇEVRESEL VE TOPLUMSAL AÇIDAN NE DÜZEYDE ÇÖZÜM ÜRETİYOR? Mart 2009 İSTANBUL UN SON BEŞ YILDAKİ ULAŞIM POLİTİKALARI EKONOMİK, ÇEVRESEL VE TOPLUMSAL AÇIDAN NE DÜZEYDE ÇÖZÜM ÜRETİYOR? Mart 2009 GİRİŞ Bu değerlendirme kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından

Detaylı

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme UPİ

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme UPİ UPİ 2030 UPİ İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme Sunum İçeriği A Çalışmanın Amacı ve Kapsamı I Ulaşım Planı İzmir (UPİ) B A Çalışmanın Süreci ve Takvimi Metodoloji II

Detaylı

Çok yakınında bulunan İstoç, Oto Center, merkezi iş alanı, alışveriş merkezleri gibi ticaretin kalbinin attığı yerde sizi bekliyor.

Çok yakınında bulunan İstoç, Oto Center, merkezi iş alanı, alışveriş merkezleri gibi ticaretin kalbinin attığı yerde sizi bekliyor. Metro Hayat şehrin merkezinde ulaşım ağının ortasında gelişen ve değer kazanan bölgesinde, İstanbul a hayat veren metro hatlarının tam üstünde yükselen bir yıldız. Avrupa nın en işlek otoyolu olan Avrupa

Detaylı

IEEE MEF University Student Branch IEEE TÜRKİYE BAŞKANLAR KURULTAYI Etkinlik Kılavuzu

IEEE MEF University Student Branch IEEE TÜRKİYE BAŞKANLAR KURULTAYI Etkinlik Kılavuzu IEEE MEF University Student Branch IEEE TÜRKİYE BAŞKANLAR KURULTAYI 2017 Etkinlik Kılavuzu Bu kılavuz, 2017 IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı süresince sizlere yol göstermek amacı ile hazırlanmıştır. 1.

Detaylı

AĞUSTOS AYI DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARI. 03/08/05 1200 80 0 Uygun değil Aşan. 03/08/05 480 80 0 Uygun Aşmayan. 03/08/05 1500 100 0 Uygun değil Aşan

AĞUSTOS AYI DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARI. 03/08/05 1200 80 0 Uygun değil Aşan. 03/08/05 480 80 0 Uygun Aşmayan. 03/08/05 1500 100 0 Uygun değil Aşan AĞUSTOS AYI DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARI Sıra No Numuneyi gönderen Kurum Numunenin Alındığı Nokta Numunenin Geliş Tarihi Toplam Koliform Fekal Koliform DEĞERLENDİRME Fekal KODU (Su Kirliliği Streptekok

Detaylı

İSTANBUL HALKI için ULAŞIM-TRAFİK ANKETİ

İSTANBUL HALKI için ULAŞIM-TRAFİK ANKETİ İSTANBUL HALKI için ULAŞIM-TRAFİK ANKETİ Prof. Dr. Mustafa ILICALI Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı ve UYGAR Merkezi Başkanı BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ 25 MART 2014 SALI BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ULAŞTIRMA

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 41

ÖĞRENME FAALİYETİ 41 ÖĞRENME FAALİYETİ 41 AMAÇ: RAYLI SİSTEMLER ALANI Bu öğrenme faaliyeti sonucunda Raylı Sistem alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Ülkemiz demiryolu tarihi üç dönem

Detaylı

Trafik Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.MustafaKARAŞAHİN

Trafik Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.MustafaKARAŞAHİN Trafik Mühendisliğine Giriş Prof.Dr.MustafaKARAŞAHİN Trafik Nedir? İnsanların ve/veya eşyaların bir yol boyunca hareketidir.? Trafik Problemi: Trafik miktarı ile yol kapasitesi arasındaki dengesizlik sonucu

Detaylı

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi (3. Boğaz Köprüsü Dahil) KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ (Bağlantı Yolları Dahil)

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi (3. Boğaz Köprüsü Dahil) KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ (Bağlantı Yolları Dahil) Kuzey Marmara Otoyolu Projesi (3. Boğaz Köprüsü Dahil) KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ ( Dahil) MARMARA OTOYOL İNŞAATI ADİ ORTAKLIĞI TİCARİ İŞLETMESİ Proje Tanımı... 3996 sayılı Bazı Yatırım

Detaylı

Yaya & Yolcu Gözüyle Ulaşım.. TRANSIST 2012 Sibel BÜLAY( Edit By Dr. Muammer KANTARCI)

Yaya & Yolcu Gözüyle Ulaşım.. TRANSIST 2012 Sibel BÜLAY( Edit By Dr. Muammer KANTARCI) Yaya & Yolcu Gözüyle Ulaşım.. TRANSIST 2012 Sibel BÜLAY( Edit By Dr. Muammer KANTARCI) Konular Yolcu İhtiyaçları Erişebilirlilik Yolcu Bilgilendirme Durak ve Aktarama İstasyonu Tasarımı İnşaat Alanı ve

Detaylı

İSKELELER VE DENİZ TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI

İSKELELER VE DENİZ TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI HAVAALANLARI 1. BODRUM-MİLAS HAVAALANI 2. ALANYA GAZİPAŞA HAVAALANI 3. HAKKARİ YÜKSEKOVA HAVAALANI 4. HATAY HAVAALANI 5. DALAMAN HAVAALANI 6. BALIKESİR KOCA SEYİT HAVAALANI 7. DİYARBAKIR HAVAALANI 8. BATMAN

Detaylı

Devlet Politikaları ve Hizmet Kavramı İlişkisi Getting Technical Support for Enhancement of Institutional Structure in DGRR

Devlet Politikaları ve Hizmet Kavramı İlişkisi Getting Technical Support for Enhancement of Institutional Structure in DGRR Devlet Politikaları ve Hizmet Kavramı İlişkisi 25.11.2014 Devlet Politikası olarak Hızlı Tren Devlet Hızlı Tren yatırımları yapar: Orta ve uzun mesafede hızlı ve güvenilir taşımacılık yapmak için Hava

Detaylı

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI. Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI. Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü LİMAN Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük te liman, gemilerin barınarak yük alıp boşaltmalarına,

Detaylı

MARMARAY PROJESİ ULAŞIM PROJESİ DEĞİL, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİDİR

MARMARAY PROJESİ ULAŞIM PROJESİ DEĞİL, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİDİR MARMARAY PROJESİ ULAŞIM PROJESİ DEĞİL, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİDİR Giriş: Yüzyılın Projesi, Yüzyıllık Hasret Sona Eriyor gibi vitrine dönük sözlerle kamuoyuna tanıtılan Marmaray Projesi, şu ana kadar projeyi

Detaylı

DR. SAVAŞ ZAFER ŞAHİN

DR. SAVAŞ ZAFER ŞAHİN ANKARA DA ULAŞIMIN GELECEĞİ KARANLIK! Bu raporda kullanılan tüm bilimsel veriler ve görsel materyaller TMMOB DR. SAVAŞ Şehir ZAFER Plancıları ŞAHİN Odası Ankara Şubesi tarafından yayımlanan Ankarada Uygulanan

Detaylı

Metrogarden AVM Alışverişin yaşamla kesiştiği nokta

Metrogarden AVM Alışverişin yaşamla kesiştiği nokta Konsept Proje Konsept Proje Metrogarden AVM Alışverişin yaşamla kesiştiği nokta Çekmeköy bölgesinin tek AVM si olan Metrogarden, çevre halkı tarafından heyecanla bekleniyor. İstanbul un eski çarşı kültürünün

Detaylı

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin İstanbul'dan yeni bir şehir doğuyor. Proje alanı büyüklügü 453 milyon metrelik bölgeye 7 milyonluk nüfusun yaşayacağı Yeni Şehir, 2. İstanbul planlanıyor.

Detaylı

smart investment in Turkey AKILLI YATIRIM [ İSTANBUL 216 YETKİLİ SATIŞ TEMSİLCİSİ

smart investment in Turkey AKILLI YATIRIM [ İSTANBUL 216 YETKİLİ SATIŞ TEMSİLCİSİ smart investment in Turkey AKILLI YATIRIM [ İSTANBUL 216 YETKİLİ SATIŞ TEMSİLCİSİ [ Duymadım deme Görmedim deme Akıllı düşün AKILLI YATIRIM YAP! Konut projemizden yapacağınız yatırımlarda ayrıcalığı ile

Detaylı

İSTATİSTİKİ VERİLER 1.BRÜT BÜTÇE GELİRLERİ. 2.1. Aylar İtibariyle Türkiye Bütçe Gelirleri

İSTATİSTİKİ VERİLER 1.BRÜT BÜTÇE GELİRLERİ. 2.1. Aylar İtibariyle Türkiye Bütçe Gelirleri 1.BRÜT BÜTÇE GELİRLERİ İSTATİSTİKİ VERİLER 1.1. Aylar İtibariyle Türkiye Bütçe Gelirleri 1.2. 2010-2011 Yılları Türkiye ve İstanbul Bütçe Gelirleri 1.3.Aylar İtibariyle İstanbul Bütçe Gelirleri 1.4.Aylar

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ TAK-TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY. 3x3 STRATEJİK TASARIM PROGRAMI FENERYOLU MAHALLESİ

KADIKÖY BELEDİYESİ TAK-TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY. 3x3 STRATEJİK TASARIM PROGRAMI FENERYOLU MAHALLESİ KADIKÖY BELEDİYESİ TAK-TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY 3x3 STRATEJİK TASARIM PROGRAMI FENERYOLU MAHALLESİ E - 5 Y O L U PROJE ALANI KENT İÇİ KONUMU Feneryolu Mahallesi, Kadıköy ilçesinin merkezi konumunda olan,

Detaylı

İSTATİSTİKİ VERİLER 1.BRÜT BÜTÇE GELİRLERİ. 2.1. Aylar İtibariyle Türkiye Bütçe Gelirleri

İSTATİSTİKİ VERİLER 1.BRÜT BÜTÇE GELİRLERİ. 2.1. Aylar İtibariyle Türkiye Bütçe Gelirleri 1.BRÜT BÜTÇE GELİRLERİ İSTATİSTİKİ VERİLER 1.1. Aylar İtibariyle Türkiye Bütçe Gelirleri 1.2. 2009-2010 Yılları Türkiye ve İstanbul Bütçe Gelirleri 1.3.Aylar İtibariyle İstanbul Bütçe Gelirleri 1.4.Aylar

Detaylı

İSTATİSTİKİ VERİLER 1.BRÜT BÜTÇE GELİRLERİ. 2.1. Aylar İtibariyle Türkiye Bütçe Gelirleri

İSTATİSTİKİ VERİLER 1.BRÜT BÜTÇE GELİRLERİ. 2.1. Aylar İtibariyle Türkiye Bütçe Gelirleri 1.BRÜT BÜTÇE GELİRLERİ İSTATİSTİKİ VERİLER 1.1. Aylar İtibariyle Türkiye Bütçe Gelirleri 1.2. 2010-2011 Yılları Türkiye ve İstanbul Bütçe Gelirleri 1.3.Aylar İtibariyle İstanbul Bütçe Gelirleri 1.4.Aylar

Detaylı

Kent ve Ulaşım. Ulaşım Planlaması. Yeni Büyükşehirler. Yeni Yasanın Getirdiği Sorunlar. Olası Çözüm Yaklaşımları

Kent ve Ulaşım. Ulaşım Planlaması. Yeni Büyükşehirler. Yeni Yasanın Getirdiği Sorunlar. Olası Çözüm Yaklaşımları Kent ve Ulaşım Ulaşım Planlaması Yeni Büyükşehirler Yeni Yasanın Getirdiği Sorunlar Olası Çözüm Yaklaşımları Merkeze odaklanan Tekrarlarlanan İşgünleri Hafta sonu Mevsimlik değişim Çevre Talep Kapasite

Detaylı

2004-2023 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞTIRMA YATIRIMLARININ İSTANBUL A ETKİLERİ (RAYLI SİSTEMLER, 4.LEVENT-HACIOSMAN ÖRNEĞİ)

2004-2023 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞTIRMA YATIRIMLARININ İSTANBUL A ETKİLERİ (RAYLI SİSTEMLER, 4.LEVENT-HACIOSMAN ÖRNEĞİ) T.C. Bahçeşehir Üniversitesi 2004-2023 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞTIRMA YATIRIMLARININ İSTANBUL A ETKİLERİ (RAYLI SİSTEMLER, 4.LEVENT-HACIOSMAN ÖRNEĞİ) Yüksek Lisans Tezi Hacı Mehmet TOPALOĞLU

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 31 12 2014 Sayı 33 Genel Değerlendirme Ağustos 2014 TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ağustos 2014 verilerinin değerlendirildiği 33. sayısında

Detaylı