MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama"

Transkript

1 MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama

2 TOPLANTI AKIŞI KAYS Genel Bilgiler KAYS Kullanıcı Kayıt İşlemleri KAYS Üzerinden Başvuru Sahibi Tanımlama Proje Ortak / İştirakçi Tanımlama KAYS Üzerinden Başvuru Formunun Doldurulması ARA Mantıksal Çerçeve Destekleyici Belgeler Özgeçmişlerin Doldurulması KAYS Üzerinden Proje Başvuru Tamamlama ve Çevrimiçi Gönderim KAYS Üzerinden Bütçe Formunun Doldurulması Bütçe Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar

3 KAYS - Genel Bilgiler KAYS'ı kullanmaya başlamadan önce yazılım hakkında bilinmesi gerekenler: Etkin kullanım için Google Chrome veya Mozilla Firefox kullanılması tavsiye edilmektedir. Yazılımdan raporların alınabilmesi için bilgisayarda Adobe Acrobat 9 veya daha üst bir versiyonu kurulu olmalıdır. KAYS yardım menüleri ve kullanıcı kılavuzlarına adresi ile erişilebilir. KAYS giriş sayfasına adresinden veya İZKA ana sayfasından erişilebilir. Sisteme Giriş düğmesine tıklanır.

4 Kullanıcı Kayıt İşlemleri Proje başvurusu yapacak kişinin önceden sistemde kaydı yok ise KAYS Giriş ekranında yer alan Sisteme Kaydol bağlantısına tıklanır.

5 Kullanıcı Kayıt Formu Sisteme Kaydol bağlantısına tıklanmasının ardından Kayıt Formu Ekranı açılır. Sistemde aynı T.C. Kimlik Numarası ve Kullanıcı Adı ile sadece 1 kez kullanıcı kaydı oluşturulabilir.

6 Kullanıcı Rol Seçimi Kayıt Formundaki Rolü alanında açılan listeden Başvuru Sahibi Kullanıcısı seçilmelidir. Kayıt Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz ve doğru olarak doldurulduktan sonra Kaydet düğmesine tıklanır. Sisteme başarıyla kayıt olunduğuna dair gelen bilgi mesajından sonra Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini girerek Sisteme giriş yapılır.

7 Kullanıcı Ana Sayfası Ana sayfanın sol üstünde sisteme giriş yapan kullanıcının Adı ve Soyadı bilgisi yer almaktadır. Kullanıcı bilgileri güncellenmek istenirse Adı ve Soyadı Alanına tıklanır ve açılan Kullanıcı Bilgilerim Penceresi üzerinden değişiklik yapılabilir.

8 Proje Başvuru İşlemleri Kullanıcı Ana Sayfasında yer alan Başvuru İşlemleri /Başvuru Yap seçilir. Sisteme kayıtlı bir kullanıcı, Türkiye deki tüm Ajanslar tarafından oluşturulan ve başvuru döneminde olan tüm MDP leri görebilir. Destek Programı Seçim Ekranından Proje Teklif Çağrısı alanına tıklanır. Açılan listeden İzmir İli ve 2015 Yılı Mesleki Eğitim MDP seçilir ve Başvuru Yap düğmesine tıklanır.

9 Referans Kodu KAYS üzerinden başvuru yapılırken başvuru sahibi kuruluş, TR31/16/ME01 referans kodunu seçmelidir.

10 Başvuru Sahibi Kuruluşun Sisteme Kaydı İlk olarak adına proje sunulacak başvuru sahibi kuruluşun sistemde kayıtlı olup olmadığı, vergi kimlik /resmi sicil no. girilerek sorgulanmalıdır.

11 Başvuru Sahibi Kuruluşun Sisteme Kaydı Sorgulama için, Başvuru Sahibi Kaydet Penceresinde; Paydaş Tipi (Tüzel Paydaş) Resmi Sicil Numarası Vergi Kimlik Numarası alanları yer alır. Paydaş Tipi alanından, başvuru sahibinin paydaş tipi Tüzel Paydaş olarak seçildikten sonra Resmi Sicil Numarası veya Vergi Kimlik Numarası alanlarından en az biri doldurularak Sorgula düğmesine tıklanır. Sorgulama sonucu görüntülenen kuruluş Başvuru Sahibi olarak seçilir. Sorgulama sonucu ilgili kuruluş bulunamadıysa, Sisteme (ilk kez) tanıtılması gerekmektedir.

12 Başvuru Sahibi Kuruluşun Sisteme Kaydı Kurumun sisteme tanıtılabilmesi için KAYSİS ( üzerinden ilgili kurumun kodunun temin edilerek DTVT kodunun tanıtılması ile KAYS üzerinden sisteme kaydının yapılması gerekir.

13 Başvuru Sahibi Kuruluşun Sisteme Kaydı Başvuru Sahibi kuruluşun Sisteme tanıtılması için ana sayfadaki Kullanıcı İşlemleri menüsünden Tüzel Paydaş İşlemleri seçilir. Açılan Tüzel Paydaş Bilgileri penceresindeki tüm alanlar doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Sisteme eklenen tüzel paydaşa yönelik bilgilerde güncelleme yapılmak istenirse, İZKA ile iletişime geçilmesi gerekmektedir!

14 Başvuru Sahibi-Yetkili Kişiler ve İrtibat Kişileri Başvuru sahibi kuruluş Sisteme kaydedildikten sonra Yetkili Kişiler ve İrtibat Kişileri alanları aktif hale gelmektedir. Açılan Kişi Bilgileri penceresi üzerinde projede imzaya yetkili olan kişinin Adı, Soyadı ve Pozisyon / Konumu alanları doldurularak Ekle düğmesine tıklanır. Yetkili Kişiler tanımlandıktan sonra projenin irtibat kişileri Sisteme eklenmelidir. İrtibat kişileri yetkili olmak zorunda değildir! Kurumda projeyi en iyi bilen kişiler irtibat kişisi seçilmelidir. Sisteme en az 2 irtibat kişisi tanımlanmak zorundadır.

15 Başvuru Sahibi Bilgileri Bu bölümde başvuru sahibine ilişkin aşağıdaki bilgiler girilmektedir. Hissedar Listesi Yönetim Kurulu Üye Listesi Faaliyet Alanları

16 Kaynaklar - Mali Veri Bu adımda girilen bilgiler, destek talebinde bulunulan ölçekteki projeleri uygulamak için başvuru sahibi kuruluşun yeterli kaynağa sahip olup olmadığının değerlendirilmesini sağlar. Mali Veri alanında, başvuru sahibinin aşağıdaki mali veri bilgileri girilmelidir: Satışlar Net Kar Toplam Bilanço Orta ve Uzun Vadeli Borçlar Sermaye Kısa Vadeli Borçlar Kamu kurumlarında mali veri olarak genel bütçeden alınan paylar, geçmiş yıllar bazında gelirler olarak sisteme eklenmelidir. Net kazanç, borçlar gibi kalemlere ilişkin veriler olmaması durumunda 0 yazabilirsiniz.

17 Kaynaklar -Diğer Kaynaklar adımında doldurulması istenen diğer alanlar: Son 3 yıl için yıllık gelir, Üçüncü kişilerce verilen teminatlar, Mali kapasiteyi etkileyebilecek risk ve belirsizlikler, Kategorilerine göre (Örn. müdür, mühendis, teknisyen sayısı vb.) tam zamanlı ve yarı zamanlı personel sayısı (Burada verilen bilgiler, proje kapsamında istihdam edilecek olan personel değil halihazırda başvuru sahibi kuruluşta istihdam edilen personel bilgisi olmalıdır), Ekipman ve ofisler (Burada verilen bilgiler, proje kapsamında kullanılacak veya temin edilecek ekipman ve ofisler değil, halihazırda başvuru sahibi kuruluşun sahip olduğu gayrimenkul ve makine parkı bilgisi olmalıdır), Diğer ilgili kaynaklar (Örn. gönüllüler, iştirakçi kuruluşlar, uygulamaya katkıda bulunabilecek ağlar, vb.)

18 Benzer Proje Tecrübesi Bu adımda, başvuru sahibi kuruluşun destek talebinde bulunduğu proje ile aynı sektörde ve karşılaştırılabilir ölçekte projeleri yönetme konusunda, yeterli deneyime sahip olup olmadığının değerlendirilmesini sağlar.

19 Son 3 yılda ulusal ya da uluslararası kurum ve kuruluşlardan sağlanan mali destekler ile henüz sonuçlanmamış mali destek başvurularının belirtilmesi sağlanır. Diğer Başvurular Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar a göre aynı yatırım harcaması için birden fazla devlet desteğinden yararlanılamaz! Başvuru sahipleri buna dair Beyannameyi (Ek-G) doldurmalıdır.

20 Ortak ve İştirakçiler Projede görev alacak ortak ve iştirakçileri Sistem üzerinden Tüzel Paydaş olarak eklemek gerekmektedir. KAYS üzerinde Proje Paydaşları adımından açılan Proje Paydaş Bilgileri Penceresinde ortak veya iştirakçinin paydaş tipi seçilir ve Resmi Sicil Numarası veya Vergi Kimlik Numarası alanlarından en az biri doldurularak Sorgula düğmesine tıklanır.

21 Ortak ve İştirakçiler Sorgulama sonucu görüntülenen kurum Ortak veya İştirakçi olarak seçilir. Sorgulama sonucu ilgili kurum bulunamadıysa, proje ortağının veya iştirakçinin (ilk kez) Sisteme tanıtılması gerekmektedir. Ortak veya iştirakçinin Sisteme tanıtılması için Kullanıcı İşlemleri menüsünden Tüzel Paydaş İşlemleri seçilir. Açılan Tüzel Paydaş Bilgileri Penceresindeki bilgiler doldurularak ilgili paydaş kaydedilir. Paydaşların projede ortak mı, iştirakçi mi olduğu Paydaşın Projedeki Rolü alanında belirtilir.

22 Ortak ve İştirakçiler Ortak veya iştirakçi olarak belirtilen paydaşın kaç adet personeli olduğuna yönelik bilgi Personel Sayısı alanında eklenir. Diğer İlgili Kaynaklar alanında, ortak veya iştirakçi kuruluşun sahip olduğu projenin uygulanmasında destek olacak finansal, fiziksel ve beşeri kaynakları belirtilir. Teklif edilen projenin uygulanmasındaki rolü itibarı ile benzer proje tecrübesi alanında, ilgili projenin adı, amacı, aldığı mali destek tutarı ve mali destek programı, proje kapsamında gerçekleştirilen temel faaliyetler gibi bilgiler belirtilir. Teklif edilen projenin hazırlanmasındaki rolü ve katılımı alanında, ortak veya iştirakçi kuruluşun teklif edilen projenin gelişim aşamasında üstlendiği rol ile proje hazırlık süresince gerçekleştirdiği faaliyetler belirtilir. Teklif edilen projenin uygulanmasındaki rolü ve katılımı alanında, ortak veya iştirakçi kuruluşun teklif edilen projenin uygulanması süresince alacağı rol ve görev bilgileri belirtilir. Başvuru sahibi ile işbirliği geçmişi alanında, başvuru sahibi kuruluş ile şu ana kadar gerçekleşen işbirliğinin hangi proje çerçevesinde ve ne kadar süre boyunca gerçekleştiği ve ortaklığın söz konusu olduğu projenin mali değer bilgisi belirtilir.

23 Proje faaliyetleri çerçevesinde kurulacak ortaklık ve/veya iştirakçiliğe ilişkin işbirlikleri, projenin genel ve özel amaçlarına hizmet eder nitelikte ve tutarlı olmalıdır. Ortakların ve/veya iştirakçilerin proje kapsamındaki işlevselliği değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulacağından, aksi bir durumun değerlendiriciler tarafından tespiti halinde bu husus değerlendirmeye olumsuz yansıyabilecektir.

24 Ortaklık Beyannamesi Ortakların, İZKA ya sunulan projenin içeriğini okuyarak onayladığını Başvuru Rehberi nde yer alan ortakların uygunluğu ile ilgili kriterleri taşıdığını, formda belirtilen iyi ortaklığın gereklerini yerine getireceğini gösteren belgedir. Ortaklık Beyannamesini, ilgili kurum/kuruluşları temsil etmeye yetkili kişilerinin imzalaması gerekmektedir. KAYS üzerinden proje ortaklarına ilişkin veri girişi yapıldıktan sonra ortaklık beyannamesi sistem tarafından otomatik olarak üretilmektedir. Proje ortağı sisteme girilmeden beyanname ön izlemede görüntülenemez.

25 İştirakçi Beyannamesi İştirakçilerin projeye katılacağını, proje teklifini okuduğunu ve onayladığını bildirir, projede belirtilen rolünü yerine getireceğini gösterir nitelikte belgedir. İştirakçi Beyannamesini, ilgili kurum/kuruluşları temsil etmeye yetkili kişilerinin imzalaması gerekmektedir. KAYS üzerinden proje iştirakçilerine ilişkin veri girişi yapıldıktan sonra sistem tarafından otomatik olarak üretilmektedir. İştirakçi bilgileri sisteme girilmeden beyanname ön izlemede görüntülenemez.

26 Başvuru Formu

27 KAYS üzerinden Proje Yazımında Önemli Hususlar KAYS sisteminde boşlukların PEMBE olduğu her yere bilgilerin girilmesi zorunludur. Girilmemesi durumunda başvurunuzu tamamlayamazsınız. Projenizin tamamını tek seferde yazmanız gerekmemektedir. KAYS a belli aralıklarla girip projenizin yazımına kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Dış yazım editörlerinde (örn. MS Word vb.) oluşturup kopyalayapıştır yöntemiyle Sisteme aktarılan bilgilerin bazı kısımlarında eksiklikler, veri kayıpları oluşabilmektedir. Bunu önlenmek için Sisteme bilgilerin düz metin olarak girilmesi gerekmektedir.

28 Proje Genel Bilgileri Proje Genel Bilgileri doldurulmadan, diğer adımlar aktif hale gelmemektedir!

29 Proje Genel Bilgileri Proje Adı alanında, projenin içeriği hakkında fikir verici, kısa, öz ve kolay anlaşılır bir proje adı bilgisi belirtilir. Proje Süresi alanında, projenin tamamlanma süresi ay olarak belirtilir. Proje Süresi ndeki açılır listede yer alan aylar, Ajans tarafından belirlenen asgari ve azami ay bilgilerinden oluşmaktadır. Öncelik Alanları alanında, Ajansın belirlediği öncelik bilgilerinden hangilerinin proje ile ilgili olduğu seçilir. Ana Faaliyet Alanı alanında, projenin ana faaliyet bilgisinin Faaliyet Alanı Belirle Penceresi nde yer alan NACE kodlarından seçilir. Uygulanacağı Yerler alanında, proje faaliyetlerinin uygulanacağı ve projeden fayda sağlanacak yerler belirtilir. Proje Genel Bilgileri Ekranı nda yer alan ilgili alanlar doldurulduktan sonra Kaydet ve Devam Et düğmesine tıklanır.

30 Amaç ve Gerekçelendirme Bu bölümde projenin amacı ve bu amacın gerekçelerinin açık bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir.

31 Genel Hedef- Özel Hedef- Hedef Bölge Genel Hedef: Projeniz ile çözülmesine katkı sağlayacağınız genel sorundur. Proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sonra ulaşılacak sonuçların hizmet ettiği ana hedefi ifade eder. Proje neden önemlidir sorusuna cevap verir. Özel Hedef: Projenin gerçekleşmesi ile ulaşılmak istenen sonuçtur. Proje sonucunda nereye ulaşılacak sorusuna cevap verir. Ulaşılabilir, ölçülebilir, gerçekleştirilebilir olmalıdır. Hedef Bölge: Projenizin gerçekleşeceği veya etkileyeceği bölge / sektördür. Hedef bölgenin mevcut durumunun ihtiyaç ve sorunlarının tespiti yapılır. Bölgeye özgü yapılmış araştırmalar, Sahada yürütülecek anket çalışmaları, Raporlar, istatistiki veriler ve ilgili diğer kaynaklar, Doğruluğu kontrol edilebilir veriler kullanılmalıdır.

32 Amaç ve Gerekçelendirme Projenin katkıda bulunmayı amaçladığı genel hedefleri ve başarmayı amaçladığı özel hedefleri açıklayınız alanında, projenin katkı sağlamayı amaçladığı genel hedefler ve bu hedeflerin altında başarmayı amaçladığı özel hedefler belirtilir. Projenin, Program Hedefleri ve Öncelikleri ile İlgisi alanında, projenin başvuru rehberinde belirlenen önceliklerden hangisi kapsamında olduğu ve bu önceliğe nasıl hizmet edeceği belirtilir. Kapsanan Bölgede Belirlenen İhtiyaç ve Sorunların Tanımlanması alanında, projenin gerçekleşeceği bölgenin veya etkileyeceği sektörün mevcut durumu kısa ve öz olarak ve somut bir kaynağa dayandırılarak belirtilir. Ayrıca bölge ve/veya sektörün sorun ve ihtiyaçları ile potansiyel tehditleri belirtilir.

33 Anahtar Sorular Projeniz hangi sorunu ele alıp çözmeye çalışacaktır? Projeniz hangi bölgede gerçekleştirilecektir? Neden bu bölge seçilmiştir? Projenizin gerçekleşeceği hedef bölgenin sizin ele alacağınız sorunları nelerdir? Hedef bölgedeki sorunları gidermede projenizin sunduğu çözüm yolları nelerdir? Bu bölge ve projenizin ele aldığı konuyla ilgili olarak veri, istatistik, araştırma vb. var mı?

34 Sıkça Yapılan Hatalar Bölgenin ve sektörün ihtiyaçları ve sorunlarının net olarak belirtilmemiş olması Hedef bölgenin ihtiyaç ve sorunlarına ilişkin doğruluğu kontrol edilebilir veriler bulunmaması Gerekçelerin sağlam verilere dayanmaması Projede sorun olarak tanımlanan konu ile ilgili somut bilgilerin yansıtılmamış olması Sektör ihtiyaçları ile ilgili verilerin bulunmaması

35 Hedef Grup Nihai Yararlanıcılar Hedef Grup: Projeden doğrudan ve olumlu olarak etkilenecek grup, kurum veya kuruluştur. KAYS üzerinde Hedef Grubun / Grupların ve Nihai Yararlanıcıların Tanımı ve Tahmini Sayıları alanında, hedef gruplarının ve nihai yararlanıcıların kimler olduğunun net bir tanımı, nitel ve nicel özellikleri belirtilir. Nihai Yararlanıcılar: Projeden uzun vadede, geniş anlamda toplumsal veya sektörel boyutlarda yarar sağlayacak olanlardır. KAYS üzerinde Hedef Grubun / Grupların Seçilme Nedenleri alanında, projenin hedef grup ve nihai yararlanıcılarının seçilme nedenleri, sorun ve ihtiyaçları net bir şekilde belirtilir.

36 Anahtar Sorular Projenizin hedef grubu kimdir, doğrudan ve en çok kim etkilenecektir? Bunlar yaklaşık kaç kişidir? Projenizin dolaylı olarak etkileyeceği kişi, kurum ve gruplar var mıdır? Bunlar yaklaşık kaç kişidir? Hedef grubun ihtiyaç ve sorunları nelerdir? Hedef grubun ve nihai yararlanıcıların ihtiyaç ve sorunlarına projenizin sağlayacağı çözümler nelerdir? Hedef gruplar ve nihai yararlanıcılar projenize nasıl katılacaklar? Hedef gruplar ve nihai yararlanıcılar projenizden nasıl etkilenecekler?

37 Sıkça Yapılan Hatalar Hedef grup ve nihai faydalanıcıların kesin bir şekilde (sayısal ifadeler kullanılmayarak) tanımlanmamış olması, genel ifadeler kullanılması. Başvuru sahibi, hedef grup ve yararlanıcılar arasındaki tanımlanmaların net bir şekilde yapılamamış olması. Nihai yararlanıcıların kimler olduğu, somut olarak ne kadar olduklarının tanımlanmaması. Hedef grupların ihtiyaçlarını ve problemlerini ortaya koyarken somut, doğrulanabilir veri kaynaklarına dayandırılmaması Hedef grubun gereksinimleri net bir şekilde tanımlanmaması. Projenin hedef grubun ve nihai yararlanıcıların gereksinimleri ile doğrudan ilgili olmaması.

38 Faaliyetler Faaliyetler projenin amacına ulaşması ve beklediği sonuçları elde etmesi için gerekli etkinin sağlanmasını hedefleyen bütün işlerdir. Her faaliyetin projede belirtilen belirli sorun ve ihtiyaçlara yönelik olması gerekmektedir. Faaliyetlerin adı, detaylı açıklaması, uygulama süresi, proje uygulayıcılarının o faaliyetle ilgili rolü ve beklenen çıktıları ayrıntılı bir şekilde belirtilmelidir. Faaliyetler; Proje amacı ile ilgili, Yeterince detaylandırılmış, Kendi içinde mantıksal sıralamaya sahip olmalıdır. Faaliyetlerin; Kapsamı, Nasıl yapılacağı, Hangi sürede, Kaç kişiyle yapılacağı ayrıntılı olarak yazılmalıdır.

39 Faaliyetler KAYS üzerinde proje Faaliyet Planı ekranında yer alan Ekle düğmesine tıklanır. Uygulama Birimi alanında, başvuru sahibinden, projenin ortağından veya iştirakçisinden hangisinin eklenen faaliyetten sorumlu olacağı belirtilir. Uygulama Birimi Rolü alanında, faaliyetten sorumlu olacak birimin faaliyetteki rol bilgisi belirtilir. Faaliyet Adı alanında, projeye yönelik eklenecek faaliyetin adı belirtilir. Faaliyet Ayları alanında, projeye yönelik eklenecek faaliyetin, proje süresi içerisinde hangi aylarda gerçekleşeceği belirtilir. Detaylı Açıklama alanında, projeye yönelik eklenecek faaliyetin detaylı açıklama bilgisi belirtilir. Ana faaliyetlere alt faaliyetler de eklenebilir.

40 İzin ve Ruhsatlar Projenin uygulanması için kanunla zorunlu kılınmış izin ve ruhsatlar (kurum açma izni, yapı kullanma/iskan izni, yapı/inşaat ruhsatı, tadilat ruhsatı, yetki belgeleri, lisanslar, Koruma Kurulu izinleri v.b.) varsa tespit ve temin edilmesi başvuru sahibinin sorumluluğundadır. Söz konusu izin ve ruhsatların temin edilmesine yönelik işlemler ayrı birer faaliyet olarak eklenmelidir.

41 Anahtar Sorular Proje özel amacını elde etmek için hangi faaliyetleri gerçekleştirmeniz gerekir? Faaliyet planında sorumlular açık bir şekilde belirlenmiş midir? Faaliyetler açık ve anlaşılır biçimde tasarlanmış mıdır? Faaliyetler ana ve alt başlıklar halinde toplanmış mıdır? Faaliyetler hazırlanırken mali destek programı kapsamında öngörülen azami süre göz önüne alınmış mıdır? Faaliyetler ile bütçe arasında uyum var mıdır?

42 Sıkça Yapılan Hatalar Faaliyetlerin kapsamlı ve detaylı şekilde açıklanmaması sadece başlıklar halinde belirtilmesi, Tanımlanan faaliyetlerin kim tarafından nasıl gerçekleştirileceğinin belirtilmemesi, Proje faaliyetlerinden bazılarının uygulanabilir olmaması, başvuru sahibinin faaliyetleri uygulamadaki yeterli yönetim kapasitesine sahip olmaması, Önerilen faaliyetlerin projenin uygulanabileceği maksimum süre göz önünde bulundurularak hazırlanmaması, kapsamlı ve yoğun bir program ortaya konulması, Ekipmanların kurulumu, satın almaların faaliyet olarak eklenmemesi, Satın alma prosedürlerinin açıkça belirtilmemesi İZKA nın koyduğu satın alma kurallarının göz önüne alınmamış olması

43 Yöntem Yöntem adımında, projenin amacına ulaşması ve beklenen sonuçları elde etmesi için faaliyetlerin nasıl gerçekleştirileceği ifade edilir. Söz konusu yöntemin neden seçildiği ve bu yöntemin projeyi amacına nasıl ulaştıracağı sebep-sonuç ilişkisi içerisinde belirtilir. Seçilen yöntemin uygulanabilir olduğu ve hedef kitle üzerinde somut etki yaratacağı açıklanır. Kullanılacak yöntemin etkililiği ve verimliliği ortaya konulur. Ne yapılacak? FAALİYET Nasıl yapılacak? YÖNTEM

44 Yöntem 1. Uygulama Yöntemleri ve Teklif Edilen Yöntemin Nedenleri ve Gerekçeleri alanında, proje faaliyetlerinin gerçekleşmesinde, beklenen çıktıları elde etmek üzere, tercih edilen yöntemler belirtilir. Yöntemlerin tercih edilme nedenlerinin belirtilmesini, projenin ve faaliyetlerin uygulanmasında seçilen strateji ve metotlar ile bunların uygulanabilirliği ve proje hedeflerine etkilerinin açıklanmasını sağlar.

45 Yöntem 2. Projenin Daha Önceki Başka Bir Projenin Devamı Olması Durumunda, Bu Projenin Öncekinin Sonuçları Üzerine Nasıl İnşa Edileceği alanında, proje, daha önce uygulanmış bir başka projenin devamı niteliğinde tasarlanmış ise önceki projenin sonuç ve çıktılarının proje ile olan ilişkisi, uygulanacağı projeye etkileri ve bu sonuçların nasıl ileriye taşınacağı belirtilir. 3. Proje Büyük Bir Programın Parçası ise, Programa Nasıl Uyacağı veya Programla Nasıl Koordine Edileceği alanında, her iki programın önceliklerinin birbiriyle olan ilişkisinin ve uyumunun değerlendirmesi ve projenin parçası olduğu programla koordinasyonunun nasıl sağlanacağı belirtilir.

46 Yöntem 4. Proje Takibi ve İç / Dış Değerlendirme Prosedürleri alanında, projenin iç ve dış denetim faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği, gerçekleştirilmesinden kimlerin sorumlu olacağı ve zaman planının nasıl yapılacağı belirtilir. Destek miktarı TL ve üstü tüm projelerden dış denetim raporu talep edilir. 5. Çeşitli Aktörlerin Projedeki Rollerinin ve Katılımlarının Tanımlanması (Yerel Ortaklar, Hedef Gruplar, Yerel Yönetimler, vs.) ve Bu Rollerin Onlara Verilmesinin Sebepleri alanında, projeye dahil olan çeşitli paydaşların projede ne gibi roller üstleneceği, projeyle ilgileri ve projeden nasıl etkilenecekleri belirtilir. Ayrıca belirtilen paydaşların neden seçildiğini ve neden ilgili rollerin onlara verildiğinin açıklanmasını ve ortakların benzer proje deneyimleri mevcut ise bu deneyimlerinin belirtilmesini sağlar.

47 Yöntem 6. Proje Uygulaması İçin Önerilen Ekip alanı, projenin idari ve teknik koordinasyonundan sorumlu personelin, isim belirtmeden, projedeki pozisyonları itibariyle (örn. proje koordinatörü) açıklanmasını ve kişilerin üstleneceği rolleri ve kime karşı sorumlu olduklarının detaylandırılmasını sağlar. 7. Projenin Uygulanması İçin Önerilen Temel Araçlar alanında, projenin yürütülmesi için ihtiyaç duyulan tesis, donanım, yazılım gibi ihtiyaçlar ve bu araçların kullanılma amacı, hangi sonuca hizmet edecekleri, proje kapsamında niçin gerekli oldukları konusunda gerekli bilgiler belirtilir.

48 Anahtar Sorular Projenizin amacını gerçekleştirmek için yapacağınız faaliyetlerde hangi yöntemleri kullanacaksınız? Neden bu yöntemleri tercih ettiniz? Projenizin maliyet, zaman ve nitelik/nicelik açılarından takibini nasıl gerçekleştireceksiniz? Proje faaliyetlerinin, zamanında, uygun maliyette ve belirtilen nitelik ve nicelikte gerçekleştirdiğini nasıl göstereceksiniz? Proje sonuçları, özel amacı ve genel amaca katkınız ile ilgili olarak belirttiğiniz etkiyi ve performans göstergelerini elde ettiğinizi nasıl göstereceksiniz?

49 Sıkça Yapılan Hatalar Projeye katılacak ortakların göstermelik olması, proje kapsamındaki rollerinden bahsedilmemesi Projede ortak bulunmaması durumunda projenin sadece başvuru sahibi tarafından yapılabileceği konusunda yeterli gerekçe sunulmaması Dış aktörlerin proje katılım ve katkısı öngörülmekle beraber bunu sağlamak için alınacak tedbirlerden bahsedilmemiş olması

50 Performans Göstergeleri Performans göstergesi, proje süresince gerçekleştirilen iş ve eylemlerin etkilerini ölçmede kullanılacak sayısal ölçütlerdir. Performans göstergeleri, proje sonuçlarının ne ölçüde elde edildiğini ve etkililiğini, proje amacına ne ölçüde ulaşıldığını, genel amaca ne ölçüde katkı sağlandığını ortaya koyar.

51 Performans Göstergeleri KAYS ta Performans Göstergeleri Ekranı nda İZKA tarafından Mali Destek Programı oluşturulurken proje bazında belirlenen performans göstergeleri yer almaktadır. Performans göstergelerine bilgi girmek için ilgili performans göstergesinin İşlem sütununda yer alan kalem ikonuna tıklanınca aktif hale gelen Mevcut Durum ve Hedef sütunlarındaki alanlara bilgi girilir.

52 Performans Göstergeleri Kod Gösterge Birim S1 Doğrudan Faydalanıcı Sayısı Kişi S2 Doğrudan Faydalanıcı Sayısı - Kadın Kişi S3 Doğrudan Faydalanıcı Sayısı - Engelli Kişi S4 Doğrudan Faydalanıcı Sayısı Çocuk Kişi S5 Doğrudan Faydalanıcı Sayısı - Genç Kişi S6 Doğrudan Faydalanıcı Sayısı - Yaşlı Kişi G1 Sürekli İstihdam Kişi S8 Doğrudan Faydalanıcı Sayısı - Mesleki Eğitim Alanlar Kişi G7 Eğitim Sayısı Adet G8 Eğitim Süresi Saat G9 Eğitime Katılan Kişi Sayısı Kişi S11 Eğitilen Engelli Sayısı Kişi S12 Eğitilen Kadın Sayısı Kişi S13 Eğitilen Genç Sayısı Kişi G2 Geçici İstihdam Kişi S22 Merkez/Atölye Sayısı (Genç) Adet S23 Merkez/Atölye Sayısı (Kadın) Adet S24 Merkez/Atölye Sayısı (Engelli) Adet Listede belirtilenler dışında performans göstergesi eklenememektedir. Yalnızca projenizle ilgili olan performans göstergelerine bilgi girilmelidir.

53 Beklenen Sonuçlar Beklenen Sonuçlar adımında projenin aşağıda belirtilen konularda ne gibi ilerlemeler sağlayacağı belirtilir.

54 Beklenen Sonuçlar 1. Hedef Grupların / Yaralanıcıların Durumu alanında, proje neticesinde hedef grupların / yararlanıcıların durumunda ne gibi değişikliklerin gerçekleşeceği belirtilir. 2. Hedef Grupların ve / veya Varsa Ortakların Teknik ve Yönetim Kapasiteleri alanında, projenin, hedef grupların ve / veya ortakların teknik ve yönetim kapasitelerinde ne gibi iyileşme ve değişme oluşturacağı belirtilir. 3. Somut Çıktılar alanında, proje faaliyetleri sonucunda elde edilen ürünün / hizmetin etkileri belirtilir. Çıktılar mümkün olduğunca somut ve ölçülebilir olmalıdır. 4. Çarpan Etkileri alanında, proje sonuçlarının tekrarlanma ve yayılma olasılığı, projenin benzer projelere öncülük edip edemeyeceği, bağlantılı başka sektör/alanlara ne gibi olumlu etkilerinin olacağı, proje sonuçlarının çoğalması ve yayılması için bir mekanizmanın öngörülmekte olup olmadığı belirtilir.

55 Beklenen Sonuçlar 5. Sürdürülebilirlik: Mali Boyut alanında, faaliyetlerin dış destek bittikten sonra nasıl finanse edileceği ve faydalanıcıların faaliyetlere mali katkı sunmaya devam edip etmeyeceği belirtilir. Kurumsal Boyut alanında, projeden faydalanacak grupların proje faydalarına erişimlerinin nasıl sağlanacağı, destek bittikten sonra yararlanıcının ürün / hizmet üretimine devam edip etmeyeceği, yerel sahiplenmenin olup olmayacağı, proje sırasında elde edilen ekipman ve imkanların proje sonrasında ne şekilde kullanılacağı gibi konular belirtilir. Politik Boyut/Pazar Boyutu alanında, projenin yasal / politik yapıda (örn. mevzuat vb.) ne gibi değişimler yapacağı ve projenin sürdürülebilir kalkınmayı ve çevrenin korunmasını ne kadar önemsediği gibi konular belirtilir. Kar amacı güden başvuru sahipleri için projenin pazar boyutunda ne gibi değişimler yaratacağı (örn. pazardaki talep sabit mi, artıyor mu, azalıyor mu?) ve proje sonunda başvuru sahibinin pazardaki konumunun ne kadar sağlam olacağı açıklanır.

56 6. Görünürlük: Beklenen Sonuçlar Proje uygulama süreci sırasında İZKA ve Kalkınma Bakanlığının tanıtılmasını, Tanıtım ve Görünürlük Rehberine uygun önlemlerin alınmasını ve görünürlük faaliyetlerinin ayrıntılı bir şekilde açıklanmasını sağlar. İZKA ve Kalkınma Bakanlığının projeye olan katkısını gösterecek tabelalar, satın alınan makine ve ekipman üzerine yapıştırılacak etiketler, afiş, reklam panosu, ilan vb. maliyetlerdir. Görünürlük maliyetleri Ajanstan talep edilen mali desteğin %3 ünü geçemez.

57 Proje Özeti Proje Özeti adımı, projenin genel ve özel amacı, hedef gruplarının ve nihai yararlanıcıların kimler olduğu ve seçilme nedenleri, beklenen sonuçlar ve temel faaliyetler hakkında özet bilgilerin girildiği alandır.

58 Mantıksal Çerçeve - Destekleyici Belgeler - Özgeçmişler

59 Mantıksal Çerçeve Mantıksal Çerçevenin proje yazılmadan önce doldurulması başarılı bir proje hazırlanmasında çok önemlidir. Mantıksal Çerçeve, projenin faaliyetleri ile hedefleri arasındaki ilişkileri ve proje kurgusunun net bir şekilde resmedilmesini sağlar. Bu resim, projenin amaç, hedeflerini ve çıktılarını; bu hedeflere hangi faaliyetlerle ulaşılacağını; bunun hangi araçlarla kontrol edileceğini ve bu hedeflere ulaşmada karşılaşılabilecek riskleri yansıtır. Mantıksal Çerçeve formunu doldurmadan önce İZKA online proje döngüsü yönetimi eğitim modülünü izlemeniz önerilir.

60 MANTIKSAL ÇERÇEVE FORMU Proje Mantığı Objektif Olarak Doğrulanabilir Başarı Göstergeleri Doğrulama Kaynakları ve Araçları Varsayımlar Genel Amaç Projenin katkıda bulunacağı daha genel kapsamdaki amaç nedir? Genel Amaçla ilgili kilit göstergeler nelerdir? Bu göstergeler için gerekli bilgi kaynakları nelerdir? Proje amacının Söz konusu amacın başarılması Özel Amaç(lar) Genel amaca katkıda bulunmak için projenin gerçekleştireceği özel amaç(lar) nedir? Proje amacının başarıldığı hangi göstergelerden anlaşılacaktır? gerçekleştirildiğine dair göstergelerin tespiti için hangi bilgi kaynakları kullanılacaktır? (mevcut veya proje ile üretilecek için Yararlanıcının sorumluluğu dışında olan hangi faktör ve koşulların (dışsal koşullar) sağlanması gereklidir? olan) Hangi riskler dikkate alınmalıdır? Beklenen Sonuçlar Proje amacına ulaşılabilmesi için gerekli olan sonuçlar (projenin somut ürünleri) nelerdir? Beklenen proje sonuçlarının elde edilip edilmediği hangi göstergelerden anlaşılacaktır? Proje sonuçlarının elde edildiğine dair göstergelerin tespiti için hangi bilgi kaynakları kullanılacaktır? Beklenen Sonuçların zamanında elde edilmesi için, hangi dışsal koşullar sağlanmalıdır? Faaliyetler Beklenen sonuçları elde etmek için uygulanacak faaliyetler (sonuçlara referansla) sırasıyla hangileridir? Araçlar: Bu Faaliyetleri uygulamak için gerekli araçlar nelerdir? Örneğin; personel, ekipman, eğitim, etüd, malzeme, tesis gibi Projedeki ilerleme hakkındaki bilgi kaynakları hangileridir? Maliyetler: Proje maliyetleri nelerdir? Nasıl sınıflandırılmıştır? (Proje bütçesi dökümünde) Planlanan faaliyetlerin uygulanabilmesi için, yararlanıcının doğrudan kontrolü dışında hangi koşulların sağlanması gereklidir? Projenin başlamasından önce hangi ön-koşulların sağlanması gerekmektedir?

61 Destekleyici Belgeler KAYS a destekleyici belge yüklemek için Destekleyici Belgeler Alanı nda yer alan ve Sisteme Ajans tarafından yüklenmesi istenilen belge seçilir. Ajans tarafından ilgili belgeye yönelik bir şablon yüklendiyse Şablonu İndir bağlantısına tıklanarak şablon indirilebilir. Sisteme birden fazla destekleyici belge.rar ve.zip dosya biçiminde oluşturularak, boyutu 10 MB ı geçmeyecek şekilde yüklenebilir. Sisteme.doc,.docx,.xls,.xlsx,.pdf,.jpeg,.jpg,.png,.gif,.rar,.zip formatında destekleyici belge eklenebilir.

62 Destekleyici Belgeler İstenen destekleyici belgeler Program Başvuru Rehberi nde tablo halinde sunulmuştur. Destekleyici belgeler başvuru sahibi tarafından KAYS a yüklenmeli ve matbu olarak başvuru dosyası içerisinde İZKA ya sunulmalıdır. Destekleyici belgelerin eksik sunulması, değerlendirme aşamasında projenizin ilgili bölümlerden düşük puan almasına neden olacaktır. Ön inceleme aşamasında İZKA, eksik sunulan bazı destekleyici belgeleri yazılı olarak talep edebilir ve 5 iş günü içinde sunulmazsa projeniz değerlendirme dışı kalabilir.

63 Destekleyici Belgeler Başvuru sahibinin (ve varsa her bir ortak kuruluşun) imzalı, mühürlü resmi kuruluş belgesi ve/veya nerede kurulduğunu, kayıtlı olduğunu ve faaliyet gösterdiğini kanıtlayan belgeler 1 Resmi Kuruluş ve Faaliyet Belgesi Başvuru Sahibi Yetkilendirme-Karar Belgesi Proje Ortağı Yetkilendirme-Karar Belgesi Proje İştirakçisi Yetkilendirme-Karar Belgesi (Proje ortağı Dernekler için İl Dernekler Müdürlüğünden, Vakıflar için Vakıflar Bölge Müdürlüğünden, Kooperatifler için Ticaret Sicil İl Müdürlüğünden ve Birlikler için ilgili kamu kurumundan alınan yazı sunulmalıdır. Diğer kurumlar için EK-E Destekleyici Belgeler Örnek 1 in doldurulup sunulması yeterlidir.) Başvuru sahibini temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya yetkili kişi veya kişilerin belirlendiği ve İZKA ya proje başvurusu sunulmasına ve başarılı olması durumunda uygulanmasına ilişkin kararın alındığı başvuru sahibinin yetkili yönetim organının kararı (EK-E Destekleyici Belgeler Örnek 3 teki metnin kullanılması gerekmektedir. Yetkili yönetim organları aşağıda başvuru sahibi bazında sunulmuştur.) Proje ortağı varsa, proje ortağını temsile, ilzama ve proje belgelerini (Ortaklık Beyannamesi) imzalamaya yetkili kişi veya kişilerin belirlendiği ve projede ortak olma kararının alındığı yetkili yönetim organı kararının aslı ya da noter onaylı fotokopisi (İlgili yönetim organı kararında EK-E Destekleyici Belgeler Örnek 4 teki metnin kullanılması gerekmektedir. Yetkili yönetim organları aşağıda başvuru sahibi bazında sunulmuştur.) Proje iştirakçisi varsa, proje iştirakçisini temsile, ilzama ve proje belgelerini (İştirakçi Beyannamesi) imzalamaya yetkili kişi veya kişilerin belirlendiği ve projede iştirakçi olma kararının alındığı yetkili yönetim organı kararının aslı ya da noter onaylı fotokopisi (İlgili yönetim organı kararında EK-E Destekleyici Belgeler Örnek 4 teki metnin kullanılması gerekmektedir. Yetkili yönetim organları aşağıda başvuru sahibi bazında sunulmuştur.)

64 2, 3 ve 4. Maddelere İlişkin Destekleyici Belge Türleri Belediyeler Belediye Meclis kararı Belediyelerin tüzel kişiliği haiz bağlı Yönetim Kurulu kararı kuruluşları Üniversite Yönetim Kurulu kararı Üniversite Rektörlükleri Meslek Yüksekokulları Kamu Kurumları Organize Sanayi Bölgesi Yönetimleri Kooperatif Şeklinde Yapılanmış Sanayi Sitesi Yönetimleri (Kooperatifler ve Birlikler dahil) Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları Destekleyici Belgeler (Vakıf üniversiteleri için mütevelli heyet kararı ve mütevelli heyet imza sirküleri) Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu kararı ve ayrıca Üniversite Yönetim Kurulu kararı Kurumun en üst yetkili amiri / yönetim organı kararı Müteşebbis Heyet/Genel Kurul kararı Kooperatifler için Genel Kurul kararı Birlikler için Meclis / Genel Kurul kararı Yönetim Kurulu kararı Yönetim Kurulu kararı Dernekler ve vakıflar (Dernek şubesi projeye ortak oluyor ise, projeye ortak olunmasına onay verildiğini gösteren Genel Merkez Yönetim Kurulu kararı sunulmalıdır.)

65 Destekleyici Belgeler Başvuru sahibini (ve varsa her bir proje ortağını ve/veya iştirakçisini) temsil ve ilzama yetkili kişi ya da kişilerin isimlerini ve imzalarını tasdik eden belge 5 İmza Tasdik Belgesi (Kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve meslek kuruluşları için EK-E Destekleyici Belgeler Örnek 2 nin doldurulup sunulması yeterlidir. Diğer kurumların noter onaylı imza sirküleri sunmaları gerekmektedir.) 6 Mali Durum Başvuru sahibinin (ve varsa projeye eşfinansman taahhüdünde bulunan proje ortaklarının) yetkili kişi, organ ya da kurumlarca onaylanmış son iki yıla ait (2013 ve 2014) kesin hesapları (ödenek miktarını gösterir onaylı tablo, bilanço veya gelir gider tablosu) 7 Aynı Yatırım İçin Farklı Kamu Desteğinden Yararlanılmadığına Dair Beyanname Başvuru Rehberi EK-G de verilen Aynı Yatırım Harcaması İçin Birden Fazla Kamu Kaynaklı Destek Unsurundan Yararlanılmadığına Dair Beyannamenin doldurulmuş hali 8 Proje Hesabını Açma ve İşletme Beyannamesi Başvuru sahibi kuruluşun Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinde öngörülen proje hesabını kendi adına açma, bu hesaba para aktarma ve bu hesaptan harcama yapma ehliyetine sahip olduğuna dair beyanname (EK-E Destekleyici Belgeler Örnek 5 in doldurulup sunulması gerekmektedir.)

66 Destekleyici Belgeler 9 Eğitim Müfredatı 10 Keşif Özeti/Mahal Listesi Projenin herhangi bir eğitim faaliyeti içermesi halinde öngörülen eğitimin Başvuru Rehberi EK-I ya uygun olarak hazırlanmış müfredatı Küçük ölçekli yapım işleri içeren projelerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ya da ilgili kurum/kuruluşların belirlediği son birim fiyatlara ve pozlara göre hazırlanmış (EK-F) keşif özeti (malzeme/metraj, keşif listesi ve maliyet tahmini) 11 Teknik Şartnameler ve Proforma Fatura/Fiyat Teklif Mektupları Proje kapsamında gerçekleştirilecek toplam maliyeti TL ve üstü makineekipman, araç, hizmet vb. satın alımlarına yönelik olarak genel ve teknik özelliklerin belirtildiği teknik şartname (Başvuru Rehberi EK-F) ve farklı tedarikçilerden alınmış en az 3 adet proforma fatura veya fiyat teklif mektubu (Daha az sayıda proforma fatura veya fiyat teklif mektubu sunulması durumunda bunu gerekçelendiren EK-E Destekleyici Belgeler Örnek 6 daki beyan doldurulmalıdır.) 12 İzin ve Ruhsatlar (Gerekliyse) Projenin uygulanması için kanunla zorunlu kılınmış diğer izin ve ruhsatlar (Kurum açma izni, yapı kullanma/iskân izni, yapı/inşaat ruhsatı, tadilat ruhsatı, mülkiyete ilişkin belgeler, yetki belgeleri, lisanslar, Koruma Kurulu izin belgeleri, ÇED kararı vb.)

67 Kilit Personel, projenin uygulanmasından doğrudan sorumlu olan yönetici / başvuru sahibini, idari ve mali işlerden sorumlu personeli ve teknik işlerden sorumlu personeli kapsamaktadır. Projenin kilit personeline yönelik bilgi bu adımda yer alan Proje Personelleri Alanı nda girilmektedir. Proje Personeli Penceresi 4 ana sekmeden oluşmaktadır; Genel Bilgiler Dil Becerileri Mesleki Deneyim Eğitim Bilgileri Kilit Personel Özgeçmişi

68 Başvuru Tamamla Proje teklifi ile ilgili işlem adımları tamamlandıktan sonra proje teklifi güncelleme menüsünde yer alan Başvuru Tamamla adımı seçilir. Başvuru ön izlemesi yapmak için Başvuru Önizlemesi Görüntüle bağlantısına tıklanır ve.pdf dosyası kullanıcının bilgisayarına indirilir.

69 Kontrol Listesi KAYS üzerinden projenizin ön izleme dosyasını indirdikten sonra girmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğunu, herhangi bir veri kaybı olup olmadığını ve destekleyici belgelerin tam olarak sunulduğunu kontrol ediniz. Başvuru Rehberinde kontrol listeleri mevcuttur.

70 Başvuru Tamamla Kontroller yapıldıktan sonra Başvuru Tamamla düğmesine tıklanmasının ardından Onay İşlemi Penceresi görüntülenir. Onay İşlemi Penceresinde yer alan Evet düğmesine tıklanır ve proje başvurusu tamamlanır. Proje başvurusu tamamlandıktan sonra üzerinde hiçbir değişiklik yapılamaz.

71 Ajansa Teslim İşlemleri Başvurusu tamamlanan projelerin başvuru formunu indirmek için Ana Sayfa daki yer alan Başvuru İşlemleri / Başvurularım seçilir. Açılan Başvuru Listesinde tamamlanmış veya tamamlanmamış tüm başvurularınız yer almaktadır. Başvurusu tamamlanmış proje seçilir ve Başvuru Formu İndir düğmesine tıklanır. Teslim sırasında başvuru dokümanlarının konduğu kapalı zarf üzerine yapıştırılacak kapak sayfası da Sistem üzerinden alınmaktadır. Kapak sayfasını indirmek için Başvuru Listesi Ekranında yer alan Başvuru Kapak Sayfasını İndir düğmesine tıklanır.

72 Ajansa Teslim İşlemleri 1. Başvuru dosyasında matbu halde bulunması gereken belgeler sırasıyla şunlardır: a) Başvuru Formu b) Bütçe c) Mantıksal Çerçeve d) Özgeçmişler e) Destekleyici Belgeler 2. Tüm belgeler ortasından delgeçle delinir. (poşet dosya veya zımba kullanılmamalı) 3. Ayraçlarla ayrılır. (İZKA internet sitesinden temin edilebilir) 4. Islak imzalı asıl belgeler kırmızı renkli telli dosyada, suretler ise mavi renkli telli dosyaya yerleştirilir asıl ve 2 suret dosyalar tek bir zarf içerisine konup kapatılır. 6. KAYS üzerinden alınacak Başvuru Kapak Sayfası bu zarf üzerine yapıştırılır. 7. Proje başvuru dosyası İZKA ya elden veya posta yoluyla teslim edilir.

73 Proje Dosyası Teslim İzmir Kalkınma Ajansı Şehit Fethi Bey Caddesi No:49/1 Birlik Plaza Kat: Gümrük İZMİR Son teslim tarih ve saatinden sonra Ajansımıza ulaşan başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

74 Proje Başvuruları İnternet Üzerinden Son Başvuru Tarihi: Proje başvuruları 26 Şubat 2016 saat 17:00 ye kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılmalı ve gönderilmelidir. Saat 17:00 itibarıyla sistem otomatik olarak kapanacak ve sonrasında herhangi bir değişiklik veya gönderim işlemi yapılamayacaktır. Proje Dosyası Son Teslim Tarihi: Projenin KAYS üzerinden alınan çıktısı, diğer belgelerle birlikte elden veya posta yolu ile 04 Mart 2016 saat 17:00 ye kadar İZKA ya teslim edilmelidir. Zamanında KAYS üzerinden gönderilmeyen ve/veya matbu olarak İZKA ya teslim edilmeyen proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

75 TEŞEKKÜRLER..

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama TOPLANTI AKIŞI Proje Yazarken KAYS Genel Bilgiler KAYS Kullanıcı Kayıt İşlemleri KAYS Üzerinden

Detaylı

GELİŞEN SEKTÖRLERDE REKABETÇİ KOBİ'LER MALİ DESTEK PROGRAMI

GELİŞEN SEKTÖRLERDE REKABETÇİ KOBİ'LER MALİ DESTEK PROGRAMI GELİŞEN SEKTÖRLERDE REKABETÇİ KOBİ'LER MALİ DESTEK PROGRAMI (KAR AMACI GÜDEN KURUMLAR) BAŞVURU FORMU SON BAŞVURU TARİHİ 15/03/2013 CUMA SAAT: 18:00 Referans No: TR72/12/KOBİ Başvuru Sahibinin Adı Projenin

Detaylı

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2015 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KÜMELENME DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KÜMELENME DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KÜMELENME DESTEKLERİ Esra ALAGÖZ KAYA Şubat 2015 SUNUM PLANI I. KÜMELENME ANA DESTEK ALANLARI II. KÜMELENME DESTEKLERİNDE TEMEL

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyeleri ve

Detaylı

İçindekiler. Kısaltmalar Dizini

İçindekiler. Kısaltmalar Dizini 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 2. Başvuru İşlemleri... 6 2.1 Ürün Başvuru Kriter Kodu A ise:... 7 2.2 Ürün Başvuru Kriter Kodu B ise:... 8 2.3 Ürün Başvuru Kriter Kodu C ise:... 9 2.4 Ürün Başvuru

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ 2 İÇERİK Eğitim temel olarak; Sözleşme yönetimini, Projelerin izleme çerçevesini, Proje yönetimi, uygulama usul ve

Detaylı

Destekli Proje Başvuru Prosedürü

Destekli Proje Başvuru Prosedürü Destekli Proje Başvuru Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

SR Ek 4 Değerlendirme Komitesi Tayini. Bölüm C: Diğer Bilgiler

SR Ek 4 Değerlendirme Komitesi Tayini. Bölüm C: Diğer Bilgiler SR Ek 4 Değerlendirme Komitesi Tayini Bölüm C: Diğer Bilgiler SR Ek 4 Değerlendirme Komitesi Tayini İdari Uygunluk Değerlendirme Tablosu Teklif No: Adı: Yeni Ürün ile İhracat ve Kapasitenin

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır.

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. Evrak Ekle Kurum İçi Giden Evrak Ekleme Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. İçyazı No sistem tarafından otomatik verilmekte, müdahale

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı, Proje Yönetimi

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama TOPLANTI AKIŞI KAYS Genel Bilgiler KAYS Kullanıcı Kayıt İşlemleri KAYS Üzerinden Başvuru Sahibi

Detaylı

2014 YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Açıklama

2014 YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Açıklama OCAK Kamu İdaresi Hesaplarının Sayıştay'a verilmesi (Muhasebe i ile Muhasebe Yetkililerinin Bildirilmesi Hakkında Usul ve Esaslar gereğince hesap dönemi başında verilecek bilgiler bildirilir.) (17.12.2011

Detaylı

" YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

 YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU " YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2016 Bu Kılavuz SEGEM ve SEDEV işbirliğiyle düzenlenecek

Detaylı

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan LG Bireysel

Detaylı

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 İÇİNDEKİLER 1. EK ÜCRETLERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER... 2 a. Tarife ve Kademe Ayarları (F4) Ekranında Yapılan

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARI İÇİN YAPILACAK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ÖLÇÜMLERİ UYGULAMALARINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/01)

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası Sistemin Kullanım Amacı E-Tedarik, Türkiye Petrolleri nin doğrudan alım süreci sırasında firmalardan teklif alma kısmının elektronik ortama aktarılması amacıyla oluşturulmuş bir web tabanlı sistemdir.

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü ANKARA 2016 ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri

Detaylı

2016 YILI İTHALAT BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASI VE İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (İHRAC) SIKÇA SORULAN SORULAR

2016 YILI İTHALAT BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASI VE İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (İHRAC) SIKÇA SORULAN SORULAR 2016 YILI İTHALAT BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASI VE İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (İHRAC) SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Farklı programlara farklı projelerle başvuru yapılabilir mi? Bir başvuru sahibi

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Sinan MESUTER Eylül 2012 SUNUM PLANI I. PROJE TEKLİF ÇAĞRISI YÖNTEMİYLE SAĞLANAN DOĞRUDAN FİNANSMAN DESTEĞİ II. DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI Proje Bütçesi Hazırlama

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI Proje Bütçesi Hazırlama YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI Proje Bütçesi Hazırlama Bütçe Proje bütçesi: - bir projenin mali kaynaklarını, - bu kaynakların nasıl kullanılacağını, - faaliyetler arasında

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

Globalleşen dünyada ticaretin sınır ötesi bir hal alması, uluslararası boyut kazanması; mevcut kanunun tüm kuruluşları kapsamaması; AB ve diğer

Globalleşen dünyada ticaretin sınır ötesi bir hal alması, uluslararası boyut kazanması; mevcut kanunun tüm kuruluşları kapsamaması; AB ve diğer İhale Dosyası İhale, sözlük anlamıyla; bir işi veya bir malı birçok istekli arasından en uygun koşullarda kabul edene bırakma, eksiltme veya arttırma işlemidir Globalleşen dünyada ticaretin sınır ötesi

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU Atık Üreticileri için Kullanım Kılavuzu Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı 2010-1 - Kayıt Giriş 1. http://cbs.cevreorman.gov.tr veya http://www.atikyonetimi.cevreorman.gov.tr

Detaylı

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762)

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762) EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762) 1. İdarenin; a) Adı: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü.

Detaylı

2. KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ SORULAR

2. KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ SORULAR 2. KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ SORULAR 1. SORU: Kırsal kalkınma programında sadece eğitim amaçlı projelere destek verileceği yazılmıştır. Uygulamaya yönelik (örneğin, tarımsal ürünlerin

Detaylı

Genel Amaç. Özel Amaç

Genel Amaç. Özel Amaç Genel Amaç TR72 Bölgesi nde (Kayseri, Sivas ve Yozgat) faaliyet gösteren, kar amacı güden gerçek ve tüzel kişilerin stratejik sektör yatırımlarının desteklenmesi; Ar-Ge, inovasyon, üretim kapasitelerinin

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi sorumluluğu

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER Kuruluşlar bütçe hazırlık çalışmalarında bu bölümde örnekleri yer alan formları, aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda

Detaylı

DÜNYA EKONOMİK FORUMU KÜRESEL CİNSİYET AYRIMI RAPORU, 2012. Hazırlayanlar. Ricardo Hausmann, Harvard Üniversitesi

DÜNYA EKONOMİK FORUMU KÜRESEL CİNSİYET AYRIMI RAPORU, 2012. Hazırlayanlar. Ricardo Hausmann, Harvard Üniversitesi DÜNYA EKONOMİK FORUMU KÜRESEL CİNSİYET AYRIMI RAPORU, 2012 Hazırlayanlar Ricardo Hausmann, Harvard Üniversitesi Laura D. Tyson, Kaliforniya Berkeley Üniversitesi Saadia Zahidi, Dünya Ekonomik Forumu Raporun

Detaylı

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU Süheyla GÜVEN İÇİNDEKİLER 1. İÇERİK 1 2. WEB VE SAP (ORION) KULLANICI YAPISI.. 2 3. 1. AŞAMA ÖĞRENCİ GİRİŞİ.3 4. 2. AŞAMA DANIŞMAN ONAYI..6 5. 3. AŞAMA

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU

GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU I-) GENEL BİLGİLER A-) Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi: 01.01.2012-31.12.2012 B-) Şirkete Ait Bilgiler: a-) Şirketin ticaret unvanı: GÖKTAŞ

Detaylı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı TUİK ve TÜRMOB'un işbirlikteliği sonucunda Yıllık iş istatistikleri Sanayi ve Hizmet soru kağıtlarının hazırlanması ve gönderilmesi Web

Detaylı

Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014

Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014 Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014 DERNEK, VAKIF, SANDIK VE DİĞER KURULUŞLARDAN BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE AKTARIMLARA İLİŞKİN GENELGE (2014/7) Bu Genelge, 19/7/2008 tarih

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MADDE 1-

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MADDE 1- PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (PAMUKKALE TTO) PROJE HAZIRLAMADA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Hukuk ve Danışmanlık ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Türkiye de serbest piyasa ekonomisine geçişle birlikte rekabet ortamında özel hukuk hükümlerine göre faaliyet gösteren,

Detaylı

OKUL BAZLI BÜTÇELEME KILAVUZU

OKUL BAZLI BÜTÇELEME KILAVUZU Üst Politika Belgelerinde Okul Bazlı Bütçe: Amaç: OKUL BAZLI BÜTÇELEME KILAVUZU 1. Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) 154- Okul idarelerinin bütçeleme süreçlerinde yetki ve sorumlulukları artırılacaktır.

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu uygulama

Detaylı

KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI

KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI KOBİGEL Programının Amacı Nedir? Bu programın amacı; ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması,

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016 AIMCO AIMCO Kullanım Kılavuzu Mayıs 2016 MB Akademi Küçükbakkalköy Mah. Dudullu Cd. Brandium Rezidans R2 Blok No:23-25 No:126 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0216 692 01 91 Web: www.mbakademi.com.tr 2 AIMCO Mobil

Detaylı

Dış Proje Kredilerinin Dış Borç Kaydı, Bütçeleştirilmesi ve Muhasebeleştirilmesine İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik

Dış Proje Kredilerinin Dış Borç Kaydı, Bütçeleştirilmesi ve Muhasebeleştirilmesine İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik Dış Proje Kredilerinin Dış Borç Kaydı, Bütçeleştirilmesi ve Muhasebeleştirilmesine İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik,

Detaylı

AB Mevzuatının Uygulanmasına Yönelik Teknik Desteğin Müzakere Edilmesi

AB Mevzuatının Uygulanmasına Yönelik Teknik Desteğin Müzakere Edilmesi Genel DEA Eğitimi 6 8 Temmuz 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 10-B AB ye Uyum Sürecinde DEA nin Önemi AB ye Uyum Sürecinde DEA nın Avantajları Mevcut mevzuatın revize edilmesine yönelik opsiyonlar

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com Giriş Yönetim alanında yaşanan değişim, süreç yönetimi anlayışını ön plana çıkarmıştır. Süreç yönetimi; insan ve madde kaynaklarını

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

Detaylı

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU 01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU EMİNE ERDEM MEVZUAT ANALİZ - ŞUBAT 2016 - İSTANBUL TİCARET ODASI 1 01.01.2016 31.12.2016 TARİHLERİ ARASI

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, T.C. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı nın

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU UZMANLIK ALANI BAĞLI OLDUĞU UNVAN Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi Daire Başkanı Mühendis unvanının gerektirdiği yetki ve devredilmiş olan yetkiler çerçevesinde sorumlu olduğu iş ve işlemleri

Detaylı

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15 İMZALAMA ARACI Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 ANKARA Versiyon : 1.0 1/15 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş... 5 2 İmzalama Aracı

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsar.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsar. 18 Haziran 2013 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 28681 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU

AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU A-) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR: 1-) Cihazınızın panelinden Sistem Yöneticisi menüsünden ağ ayarlarınızın yapılandırılmış olması gerekmektedir. Kurulumu yapan

Detaylı

TEBLİĞ KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2013/9)

TEBLİĞ KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2013/9) 31 Aralık 2012 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28514 (3. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2013/9)

Detaylı

Konu : Nakit Sermaye Artırımlarında Vergi Avantajı (2) 08.04.2016

Konu : Nakit Sermaye Artırımlarında Vergi Avantajı (2) 08.04.2016 SİRKÜ : 2016/09 KAYSERİ Konu : Nakit Sermaye Artırımlarında Vergi Avantajı (2) 08.04.2016 04.03.2016 tarih ve 29643 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kurumlar Vergisi 1 Seri No.lu Genel Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

OSGB Başvuru Rehberi

OSGB Başvuru Rehberi OSGB Başvuru Rehberi OSGB yetki belgesi müracaatlarında kullanılmak üzere İSGGM tarafından düzenlenmiştir. 01.06.2015 İSGGM Yetkilendirme Daire Başkanlığı Amaç Bu rehber ile 29/12/2012 tarihli ve 28512

Detaylı

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR Ek listede belirtilen makine ve ekipman alımlarına ilişkin faaliyetleri Hibe Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirdiğimizi; ilgili

Detaylı

26 Ağustos 2010 tarih ve 27684 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır

26 Ağustos 2010 tarih ve 27684 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır 26 Ağustos 2010 tarih ve 27684 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASINA İLİŞKİN TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (TFRS 1) HAKKINDA TEBLİĞDE

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007 1 GENELGE 2007 / 54 İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumlarında Burs, Parasız Yatılılık ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği, b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları

Detaylı

SORU: Bölgeye katkı sağlayacak özel bir proje sahibi iktisadi kalkınma programında %50 hibeden fazlasını karşılayamıyorsa bir destek var mı?

SORU: Bölgeye katkı sağlayacak özel bir proje sahibi iktisadi kalkınma programında %50 hibeden fazlasını karşılayamıyorsa bir destek var mı? SORU: Bölgeye katkı sağlayacak özel bir proje sahibi iktisadi kalkınma programında %50 hibeden fazlasını karşılayamıyorsa bir destek var mı? 1. CEVAP: İktisadi kalkınma destek programında hiçbir destek

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesi'nin akademik değerlendirme ve kalite geliştirme ile stratejik

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Ticaret Ünvanı : Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Adresi : Bahçelievler Mah. Şehit İbrahim Koparır cad. No.4 Bahçelievler/ISTANBUL Telefon No. : 0 (212)

Detaylı

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir.

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir. BASILI YAYIN BAĞIŞI Basılı Yayın Bağışı Bağış, Yayın Kabul İlkelerine uygun mu? Tüzel ya da gerçek kişilerden gelen bağış talepleri ile ilgili yayınların içeriği hakkında bilgi alınır. ve Dokümantasyon

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. 01 TEMMUZ-30 EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. Raporun Dönemi : 01 Temmuz-30 Eylül 2008 Faaliyete Geçiş Tarihi Bankanın Merkezi Ödenmiş Sermayesi

Detaylı

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler 1 Aralık 2015 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Beyanname E-Beyanname Hazırlama ve Takip Modülü ETA:E-Beyanname modülü ile bir mali müşavirlik bürosunda veya bir şirkette

Detaylı

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ İçindekiler Tablosu... 1 KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ KULLANICI KLAVUZU(OKUL)... 3 1.ETS (Evrak Takip Sistemi )Nedir?... 3

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Online Enstitü Başvuru Sistemi için Kullanım Kılavuzu Online enstitü başvuru sistemi için örnek bir kayıt işlemi aşağıda gösterilmiştir. Tezli / Tezsiz Yüksek

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE )

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE ) Sayı : B.11.1.SHG.0.14.03.26 / 697-3898 22/03/2012 Konu : Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi Verilmesine İlişkin Genelge İlgi : a) b) c) d) ( GENELGE ) 2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu Ticari Hava

Detaylı

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI e-defter Uygulaması Yazılım Uyumluluk Onayı Versiyon 1.5 Kasım 2014 ANKARA Versiyon : 1.5.1 / 28 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI e-defter Uygulaması Yazılım Uygulama Uyumluluk ve Onayı Veri Yönetimi Daire Başkanlığı

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN DUYURU

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN DUYURU LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN DUYURU Bilindiği üzere 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu (Kanun) 30/03/2013 tarihinde, Kanun'un 14 üncü maddesi kapsamında hazırlanan, Elektrik Piyasasında Lisanssız

Detaylı

SOSYAL POLİTİKALAR VE ÇALIŞMA HAYATI

SOSYAL POLİTİKALAR VE ÇALIŞMA HAYATI 64.HÜKÜMET PROGRAMI YILI EYLEM PLANINDA BAKANLIĞIMIZIN İLGİLİ 3 Ay İçerisinde Gerçekleştirilecek Reformlar TEMEL HAK VE HÜRRİYETLER Roman Başbakanlık Aile ve Sosyal 7 Başta eğitim, istihdam ve iskân sorunları

Detaylı

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA 1. Aşama : Münhal bulunan noterliklere müracaatta bulunmak isteyen noterler,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü,

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü, 22 Nisan 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27560 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: EL SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİ VE EL SANATLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ATILIM ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı Atılım Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM Eğitim ve öğretimin bir parçası sayılan stajlar, lisans eğitiminde alınan teorik ve

Detaylı

TEBLİĞ. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT İŞLEMLERİ) (SERİ NO:3) NDE

TEBLİĞ. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT İŞLEMLERİ) (SERİ NO:3) NDE 20 Aralık 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28503 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: TEBLİĞ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT İŞLEMLERİ) (SERİ NO:3) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TRANSİT İŞLEMLERİ)

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri,

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri, İçindekiler ÖNSÖZ... 2 GİRİŞ... 3 Genel Kurul Toplantısı... 3 Yönetim Kurulu nda Üye ve Görev Değişiklikleri... 3 MMKD Stratejik Plan Çalışması... 3 PROJELER... 4 Kapılar Müzecilere Açık Projesi... 4 Derneklere

Detaylı

Araştırma ürününün ülkemizde piyasaya verilmesi planlanıyor mu?

Araştırma ürününün ülkemizde piyasaya verilmesi planlanıyor mu? Sayfa No: 1/9 A. BAŞVURUNUN YAPILDIĞI YER Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Biyoyararlanım/Biyoeşdeğerlik Çalışmaları Etik Kuruluna yapılacak olan başvurular için aynı form kullanılmalı ve ilgili kutu

Detaylı

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU OMURGA GAYRIMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU OMURGA GAYRIMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 1- GENEL BİLGİLER 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem: 08.04.2015 30.09.2015 Dönemi Ticaret unvanı : OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY

Detaylı